Fejetony

Německý zázrak

Patří mezi nejlepší na světě a přesto za ně v základní sestavě nastupují Chromý, Bedřich, Loď nebo Krejčí. Na první pohled by se mohlo zdát že jde o nějaké nazdárky. Pokud si ale jejich jména přeložíme zpět do jejich mateřského jazyka, jsou to Lahm, Friedrich, Kahn a Schneider. Němci – před třemi lety jsme se jim smáli. Proč jsou teď tak nahoře?

Lvíčata ani lvi nezářili

Hurá, radujme se, je to tam! Naše reprezentace rozprášila silné San Marino! A dala mu dokonce celé tři góly! Ze stejného důvodu si oslavu zaslouží jedenadvacítka, přivážející cenný bod z Arménie, jejíž tým je prošpikován samými budoucími vítězi Ligy mistrů.

Nezmar + Horváth = 235.000,-

Když zasedá disciplinární komise, tak člověk trne, co ti pánové pod vedením Alexandra Karolyiho zase vykoumají. Je to sice nezvyk, avšak tentokrát jim však nelze jinak, než děkovat a blahořečit. Nezmar musí rozbít prasátko a zacinkat "pětatřicetníkem", Horváth aby rozbil na svých dvě stě tisíc celý vepřín.

07.09.2007 Fejetony 19 komentářů
Zaujalo nás

Co týden dal... a vzal? (23)

Od čeho jsou přípravné zápasy, že by od zkoušení? Překvapení přichystala Slavie, zeměpisně vyškolila Amsterdam. Její ultras nám ale udělali ostudu, jak jinak. V Liberci se zase říká, že pozdě Zacha honiti. Buďme rádi, že nejsme Angličané a nemusíme mít v bráně Davida Jamese. A být Kameruncem? Také žádné terno – čekal by na nás pak trenér na inzerát.

22.08.2007 Fejetony 41 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (22)

Jaké mají šance české kluby v pohárové Evropě? Spirála úplatků ve fotbale se stále točí. Zastaví se někdy? Mít cenu je fajn, jenže nedá se to prohlásit o každé. Mít Šimáka je také fajn, ale nedá se to prohlásit pokaždé. Nejlehčí věc na hřišti? Vyprovokovat Nizozemce. A jak to bude vypadat s Chelsea, zbaví se svých hvězd?

31.07.2007 Fejetony 16 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (21)

Úspěch je slabé slovo pro to, čeho dosáhli naši mladí fotbalisté v Kanadě. Váhání patří již tradičně k Pavlu Nedvědovi, stejně jako slušnost k Japoncům, Santa Maria, Nina a Pinta k Beckhamovi a fanoušci k Bohemians. Patrik Berger byl synonymem pro zranění, ale teď bude možná nový vůdce reprezentace. A Brazílie rovná se Pelé plus zloději.

19.07.2007 Fejetony 47 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (20)

Rychlost, to je heslo týdne. Sylvain Wiltord není už sice tak rychlý na trávníku, o to je však rychlejší v autě. Stejně rychlá je Barcelona při získávání posil a Mladá Boleslav při prodeji svých nejlepších hráčů. Materazzimu zase tato vlastnost chybí při čtení – je pomalý, jedna stránka novin za rok. A Slavia se pokouší zapnout turbo. Chce být první – už zase.

12.07.2007 Fejetony 23 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (19)

Peníze, peníze, peníze... Je ve fotbale něco důležitějšího? Pro Dány ano - alkohol. Řítí se na nás pohroma, přijde skutečně Matthäus? A dá se nějak zabránit tomu, aby váš milovaný klub nesestoupil? Jistě, v parlamentu. Naši mladí fotbalisté si svobody Nizozemska moc neužili, jedou po čertech brzy domů.

20.06.2007 Fejetony 14 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (18)

Skončila fotbalová liga a s ní i nějaký ten trenér. Je důvod se radovat, nebo truchlit? Skončil i sen české reprezentace o třech bodech z Walesu. Vlastně končí i pohádka o Petru Mikolandovi... Slovo konec nezná jen Jan Slepička, ničitel uší fotbalového fanouška, a ani deník, ten je tu zpátky.

05.06.2007 Fejetony 34 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (17)

Jak nazvat uplynulý týden? Týden ztrát - Jihoafrická republika možná přijde o MS 2010, Barcelona musí chvíli postrádat kuriozně zraněného Marqueze, Angličané se budou muset obejít bez ostrovního finále Ligy mistrů, Ousmane Dabo chvíli bez oka, česká liga bez dvou talentů, norští fanoušci bez velkého derby a Malajsie bez Manchesteru.

08.05.2007 Fejetony 12 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (16)

Pít se musí, Jari Litmanen by vám to však už vyvrátil. V Anglii padl další mýtus, komentátor fotbalového přenosu byla žena. Ve Spartě se neztrácejí podšálky, ale zahradní technika a my víme kam! Milan Baroš opět září, ovšem bohužel ne na trávníku a fotbalové Euro se bude konat na Ukrajině a v Polsku.

23.04.2007 Fejetony 6 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (15)

S hráči Sparty nebylo spokojeno vedení, s borci Fluminese zase fanoušci a každý to vyřešil po svém. Hráči Watfordu se chystali na Měsíc, Karel Brückner na tiskovou konferenci, Vlastimil Petržela možná do Ruska, José Mourinho nejspíš na dovolenou a Juventus se připravuje na další rok v Serii B.

17.04.2007 Fejetony 9 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (14)

Sledování fotbalu je nebezpečné, hlavně pro uši. Ronaldo - expres opět nabírá rychlost. Zápas s Kyprem bolel, především však fanoušky. Anglie hrála s Andorrou a tam zas málem bolel hráče. Polemice o Karlu Brücknerovi patří pátek a Euro bez piva je téma na sobotu.

05.04.2007 Fejetony 11 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (13)

Týden začal bitkou v Anglii a skončil skandální pitkou v Čechách. Mezitím se odehrála kvalifikace, u nás zasedal výkonný výbor ČMFS a odvolával. Ve Francii se zase možná zaplní vězení nějakým tím fotbalovým hříšníkem a agent Zaháví odtajnil, proč podle něho neuspěla reprezentace Anglie na mistrovství světa

28.03.2007 Fejetony 6 komentářů
Zaujalo nás

CO TÝDEN DAL... A VZAL? (12)

Ve Wisle plock to vře a nejenom kvůli tomu, že je tým na sestup. Ballack by chtěl, aby Bayern trénoval Effenberg. Rakousko si zahrálo na Kocourkov a v poháru na sebe může narazit A a B tým. Chystá se bitva roku s Německem a nic není ideální jak vypadá. A na závěr bonus, vyberte s námi nejhezčí partnerku fotbalisty.

22.03.2007 Fejetony 25 komentářů
Zaujalo nás

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele