Fejetony

Messi porazil Ronaldinha

Jsou spoluhráči v Barceloně a přátelé na celý život. Jeden je Argentinec, druhý Brazilec. A každý z nich má své vlastní kamarády. Ve středu 26. prosince si je pozvali a zahráli si fotbálek. Kde? Na Estadio Provincial Juan Gilberto Funes, ve městě La Punta, San Luis, Argentina. Počet diváků? 15 tisíc. Na jedné straně se postavili "Přátelé Ronaldinha", na té druhé "Movistar". Výsledek? 1:0. Celá tato show nesla název: Utkání z jiné Galaxie!

Jak že vám říkají, pánové?

Stará dáma je Juventus, merengues neboli pusinky (ty ze šlehaných bílků) jsou z Realu Madrid, Rudí ďáblové sídlí v anglickém Manchesteru. Tak to ví každý, kdo se alespoň trochu o fotbal zajímá. Ale blíží se konec roku, tedy období plné radosti a smíchu. Podívejme se společně na přezdívky různých klubů, ale také na to, jak k nim přišly. Snad se budete "silvestrovsky" bavit!

Slavia má prachy!

Ještě před rokem pokladník Slavie omdlíval nad kolonkou "Dluhy". Na "Příjmy" se ani nedíval, nestálo to za to. Ale stačilo pár zápasů v LM a situace se změnila k nepoznání. A tak se chystá na vánoční nákupy. Pojďme se k němu připojit, uvidíme co za dárky a dárečky do Edenu pod stromeček přiveze...

Jedenáctka (5)

Jedenáct krátkých a na "lehkú notečku" napsaných komentářů se znovu hlásí o slovo. O čem dnes? Tak třeba o tom, že Sevilla a Messi jsou prostě nejlepší, že pětka bude číslo začarované a zmrazené, o "dušení se” v Pekingu, anglickém Realu a Královské Anglii. Nezapomeneme na přestupy, zazní pláč pokladníků, objeví se spasitel, a... pár zajímavostí k tomu. Vítejte tedy u další Jedenáctky.

Jedenáctka (4)

Jedenáctka se hlásí čtvrtým pokračováním. Život není vždy jen samá legrace, a tak se dnes podíváme, alespoň trošku, na dění ve fotbale poněkud vážněji. O čem si přečtete? Omyly rozhodčích, Tipliga, evropský král Kaká a ten z Brazílie Ceni, lítost nad sestupem, ztráta důvěry, podzimní čísla, 15. kolo a spousta peněz. Ať se Vám tedy jedenáctkrát líbí...

Jedenáctka (3)

Ještě vás to baví číst? Dobrá, budeme tedy v jedenáctkové jízdě pokračovat. Dnes se zaradujeme společně s Chorvaty, odskočíme si na jih Asie, samozřejmě, že nemůžeme být bez Realu a Barcelony, podíváme se na anglické starosti a skončíme na Strahově. Hezká a zajímavá okružní jízda, ne? Dámy a pánové, připoutat se, ať mi cestou nevypadnete!

Losování? Strach a naděje!

Již za necelý týden, přesně 2. prosince, bude mít celá fotbalová Evropa jasno. Skupiny EURO 2008 spatří světlo světa. Mluví se o skupině "smrti", ten chce hrát s tím, ale hlavně ne s tamtím. Prezident UEFA by leccos změnil, ale dojde k tomu, asi, až za pár let...

Jedenáctka (2)

Skončila kvalifikace o postup na EURO 2008 a tak se sluší podívat se zejména na pár událostí posledního kola. Ale spíš nevážně než vážně! Ono těch odborných názorů, růžných rozebírání a zaručených tipů bylo, je a ještě bude víc než dost. O čem si můžete v druhém pokračování "Jedenáctky" přečíst? Tak třeba o létajícím ručníku, jedné nechybějící přilbě, také o koši, vítězstvích, remizách a prohrách...

Jedenáctka (1)

Jedenáct je hráčů na každé straně hřiště, z jedenácti yardů se kope penalta, dva z celé řady mých potomků se narodili v jedenáctém měsíci roku, jedenáctého se..., ale no tak! Prostě a jednoduše zkusím psát jedenáct krátkých postřehů na jedenáct různých událostí. Jak dlouho vydržím? Jedenáct dnů, měsíců, let...? Kdo ví. Ale hlavně mne nezkoušejte kamenovat! Stejně až sem, za oceán, nedohodíte!

Není prohra jako prohra

Minulý týden byl těžký nejprve pro slávisty, poté pro sparťany a ve výsledku vlastně pro celý český fotbal. Oba dva české "velkokluby" mu totiž udělaly pěknou ostudu svými vystoupeními v evropských pohárech.

Armand Traoré a jeho koníček

Všichni obdivujeme Anglii za dokonalá bezpečnostní opatření na stadionech, díky kterým na nich při zápasech Premier league panuje úžasná atmosféra a fanoušci mohou sedět jen několik metrů od hráčů. Občas se ale povede nějaký ten exces, někdo přivede tchyni, jiný donese boxera, jako třeba hráč Arsenalu Armand Traoré.

Přesun Sparty z Letné na Strahov

Když se daří, tak se daří. Na Spartu se valí jeden problém za druhým. Její hráči a nejspíš i trenéři budou nyní štamgasty u disciplinární komise. Pro Řepku, Bílka, Siegla a Abrahama budiž výstrahou Horváthova návštěva, protože Karolyiho hoši se na Strahově s hříšníky moc nemažou.

Sparťanská deka

Přestup do Sparty dlouho býval pro českého fotbalistu to nejvíc, čeho mohl v lize dosáhnout. Byly tam vždy nejlepší platové podmínky, nejlépe vybavené zázemí a nikde jinde si až do letoška nemohl zahrát Ligu mistrů. Přesto se už několikrát stalo, že přicházející hvězda na Letné zapadne.

Bude z Karla Brücknera znovu hrdina?

Konečně se Brücknerovi svěřenci chytli a porazili Irsko. Netradičně velká část národa kacířsky přála výběru minimálně dvoubodovou ztrátu, aby v současné době nemilovaný trenér odstoupil. Nestalo se, a tak je postup na Euro už pouhou formalitou – tři body ze třech utkání.

Fotbalové trapasy

Reprezentační srazy jsou náročné. Ani ne tak pro hráče, jako spíš pro nás, pro fanoušky. Takže zkuste se na náš fotbal podívat z trochu jiného pohledu, i když reprezentaci se nelze nevyhnout. Pojďte shlédnout deset největších trapasů našeho fotbalu za poslední léta a zkuste je nějak seřadit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele