Fantasy MS - souhrn 2. kola

25.06.2018, 10:17
Aktuality
Boje o osmifinále v Rusku gradují a stejně tak spěje ke svému konci i první fáze fantasy MS. Třetím kolem dojde k uzavření základních skupin a hráči již brzy dostanou novou příležitost libovolně změnit svou soupisku na vyřazovací část turnaje. Pojďme se však nejdříve podívat, jak si kdo vede po dvou kolech.

Pořadí naší Eurofotbalové ligy, kam se stále můžete přidávat kliknutím na tento odkaz anebo zadáním kódu ZGZXSNX4, byl ve znamení vzpoury hráčů z bramborových pozic. Právě dlouholetý diskutér a fanoušek ruského fotbalu tajomen spolu s mým týmem Counter Attack totiž nyní obhospodařují první a druhou příčku se ziskem 164, resp. 159 bodů. Skokanem druhého kola se pak stala 150bodová trojice Coutinho10 - Rakoid - Mantaclub. Cz, která se mimo jiné díky sázce na anglické ostrostřelce v čele s Harrym Kanem zhostila nové role pronásledovatelů ze čtvrtého místa. Bronzovou příčku hájí skvadra neznámého vojína s týmovým názvem ArcelonaB, jež se těší 155 bodům.

Situace na čele tabulky je však i nadále mimořádně vyrovnaná a s každým hracím dnem se dramaticky mění. Celá první osmdesátka soutěžících se vmáčkne do rozmezí čtyřiceti bodů, což je stále snadno dosažitelné manko.

Po rychlém odehrání závěrečných zápasů skupinové fáze nyní dojde na nutnou obměnu kádru vzhledem k posunu šampionátu do jeho vyřazovací fáze. Počet hráčských výměn na soupisce bude neomezený, přičemž přestupové šílenství vypukne po dohrání čtvrtečních zápasů a potrvá až do sobotního odpoledne, kdy v 16:00 začne první osmifinálové klání. Zároveň se spolu se snížením počtu národních výběrů zvedne počet hráčů z jedné reprezentace, jež můžete mít ve vlastním výběru. Doposud to byli tři zástupci, v osmifinále se limit zvedne na čtyři.

Rady a tipy na poslední duely základních skupin: nyní bude nutné víc než kdy jindy dát šanci opravdu co největšímu počtu hráčů z kádru. Třetí zápasy skupin totiž často provází početné změny základních sestav, kdy již některé reprezentace mají postup předem zajištěn (mj. Francie, Chorvatsko, Anglie, Belgie) a dávají tak šanci obvyklým náhradníkům. Proto se nyní může obzvláště vyplatit využití divoké karty jen pro toto kolo, neboť hned po něm dostanete možnost sestavit si na osmifinále opět zbrusu nový kádr.

Pokud se divokou kartu rozhodnete využít před začátkem třetího kola, máte čas provést vysněné změny do 16:00. Jak na to? Stačí si navolit vysněné přestupy a v případě, že jich bude více než jeden (který je zdarma), automaticky se nad upravenou soupiskou objeví možnost aktivace Wild Card. Stačí odsouhlasit, potvrdit provedené změny a můžete směle vyrazit do dalších bojů.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele