Fantasy MS - souhrn 1. kola

20.06.2018, 08:24
Aktuality
Máme za sebou první zápasy všech osmi turnajových skupin a s nimi i konec zahajovacího hracího kola fantasy fotbalu. Jeden z více než devíti set hráčů tak podnikl úvodní krok k prvenství v místní Eurofotbalové lize. Jak zatím vypadá pořadí?

Na výsluní se nyní vyhřívá Dromedar Team místního diskutéra s nickem mailo se ziskem úctyhodných 84 bodů. O pouhé tři body zaostává Kluivert9 a jeho Kluivert Team, nutno však dodat, že fanoušek Barcelony již sáhl k využití tzv. Bench boostu, tedy započtení bodů všech hráčů z lavičky. Třetí příčku s odstupem dalšího bodu hájí příznivce Juventusu Zark s týmem Zarkovci. Redakční zástavu pak drží můj Counter Attack se 79 body na děleném čtvrtém místě spolu s fantomem Tajo87, jehož název týmu nelze před desátou večerní publikovat. Nic však není ztraceno ani pro ostatní, bodové rozestupy jsou minimální a pořadím se ještě bude hodně míchat.

První kolo bylo jako již tradičně ve znamení selhání drahých hvězd, a tak si mnozí mohli zoufat, že hráči jako Lionel Messi, Neymar či Isco nedostali více než dva body a nenaplnili vysoká očekávání. Někteří méně vybíraní fotbalisté zase naopak zazářili, např. Golovin, Granqvist či paradoxně jeden z nejdražších a nejznámějších hráčů Cristiano Ronaldo. První kolo také ukázalo důležitost kvalitně sestavené defenzivní řady, která může zvláště při selhání zmíněných ofenzivních es pomoci svými čistými konty k solidnímu bodovému zisku.

Svá zaváhání a chybné volby při tvorbě soupisky můžete napravit i během probíhající soutěže novými transfery. Je však třeba mít na paměti, že do začátku druhého kola je zdarma povolena pouze jedna hráčská výměna, každá další bude mít za následek ztrátu čtyř bodů. Tuto nepříjemnost je možné jednou za turnaj obejít využitím tzv. Wild card, která hráči poskytne neomezené množství transferů.

Pokud se divokou kartu rozhodnete využít již nyní, vaše vysněné změny se budou vztahovat až k závěru skupinové fáze, neboť úterním zápasem Ruska s Egyptem bylo druhé kolo odstartováno. Jak na to? Stačí si navolit vysněné přestupy a v případě, že jich bude více než onen jediný zdarma, automaticky se nad upravenou soupiskou objeví možnost aktivace Wild Card. Stačí odsouhlasit, potvrdit provedené změny a můžete směle vyrazit do dalších bojů. Přesto bychom začínajícím hráčům poradili divokou kartou neplýtvat hned na úvod, pokud jejich soupiska není vyloženě tristní. V dalších kolech se vám totiž bude hodit stejně tak, ne-li více.

Na závěr ještě pro případné doposud neregistrované hráče zmiňme kód ke vstupu do EuroFotbalové ligy, která je volně přístupná všem zdejším návštěvníkům. Po přihlášení na webu FIFA postačí kliknout na tento odkaz, případně v herní sekci Leagues po kliknutí na "Join league" zadejte kód ZGZXSNX4.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (389)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele