FANOUŠEK NEAPOLE ZEMŘEL

24.09.2003, 12:46
Aktuality
Cenu nejvyšší zaplatil 20letý fanoušek Neapole Sergio Ercolano za to, že chtěl vidět utkání svého klubu na stadiónu v Avellinu. Na jedno z nejvíce vyhecovaných derby v Serii B přišlo více lidí, než kolik byl stadión schopen pojmout, domácí pořadatelé navíc prý těsně před zahájením zvedli cenu vstupného...

To se nelíbilo asi padesátce fanoušků Neapole, kteří chtěli na stadión proniknout bez placení a rozhodli se přelézt zeď. Mezi nimi byl i Ercolano, jemu se však stala osudnou střecha z plexiskla, která nevydržela a mladík se zřítil dolů na tribunu. Kdyby se mu dostalo včasné lékařské pomoci, mohl pád přežít, ale lékaři se k němu dostali až za dlouhých 23 minut. Dva dny byl Ercolano v nemocnici v komatu, v pondělí svým zraněním podlehl.

Oněch 23 minut natolik pobouřilo příznivce Neapole, že vtrhli na hřiště a honili policisty s tyčemi, které vytrhali porůznu na stadiónu. Při hromadné bitce bylo zraněno celkem 34 lidí. Utkání bylo odloženo a zřejmě bude kontumováno výsledkem 3:0 pro Avellino. Neapol postihl ještě jeden tvrdý trest, příštích pět ligových zápasů musí odehrát na neutrální půdě a navíc bez fanoušků. Do případu se vložila také italská vláda, která zřejmě přijme opatření, která by měla další násilí na stadiónech omezit. Italský ministr vnitra již některé možné kroky naznačil.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele