"FANOUŠEK" NAPADL HRÁČE PŘI DIVIZNÍM ZÁPASE

01.05.2003, 17:31
Aktuality
Situace na našich fotbalových stadiónech začíná být skutečně vážná. Rasistické nadávky kdy někteří "fanoušci" urážejí hráče tmavé pleti se v Česku objevuje stále častěji. O tomto víkendu se situace dostala ještě o něco dál. Vrcholem byl zápas Divize D mezi vedoucí Bystrcí a sedmými Mutěnicemi...

Dosta Bystrc je letos překvapivě horkým kandidátem na vítězství v této divizi a tím pádem i postup do třetí ligy (MSFL). Na svého největšího konkurenta v boji o postup, Třebíč, má osm kol před koncem náskok šesti bodů. Teď se pro Bystrc ale celá sitace zdramatizovala - paradoxně ne vinou hráčů, ale díky neukázněným fanouškům.

V již zmiňovaném sobotním zápase vtrhl jeden z diváků na lavičku hostí a dva hráče zasáhl sprejem, podle neoficiálních informací se slzným plynem. Zápas byl po tomto incidentu přerušen na více než čtvrt hodiny. Mutěnice poté požadovali ukončení zápasu a kontumační výhru pro sebe. To by ovšem bylo pro Bystrc velice nepříjemné. V zápase se nakonec pokračovalo a domácí na stadioně "Za Svratkou" vyhráli 2:0.

Incident se však dál bude řešit mimo hřiště. Bystrci prý dokonce hrozí uzavření svého hřiště do konce sezóny a vysoká pokuta, což by pro divizní tým s minimálním rozpočtem mohlo být katastrofální. Pachatel byl naštěstí zadržen a předán do rukou policie. "Incident hrubě narušil průběh zápasu. Místo abychom jej dovedli k poklidnému závěru, ještě víc jsme se museli strachovat," řekl trenér domácích Libor Danihelka.

Další incident "těžkého kalibru" se odehrál při druholigovém utkání Most - Plzeň. Tamní "fanoušci" v průběhu zápasu vyvolávali: "Ufta Mengele". Josef Mengele byl "lékař" v hitlerových koncentračních táborech, dělal děsivé pokusy na dětech a posílal lidi do plynových komor.

Mostečtí "fanoušci" se ale činili i dále, utkání muselo být na chvíli přerušeno, když jeden z nich vběhl na hřiště. Dále rvali lavice z betonu. Nakonec museli zakročit policisté. Celý případ se ale bude šetřit. Pořadatelé předají videozáznam vyštřovací komisi. "Jestli budou na videozáznamu zachyceny rasistické nebo podobné pokřiky, podáme trestní oznámení na konkrétní osoby. Pokud toto opravdu křičeli, silně si naběhli," říká hlavní pořadatel Lang.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byl sem svedkem toho co se stalo v Bystrci

Reagovat
smazaný uživatel

¢

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele