FANOUŠEK BOHEMIANS ZŘEJMĚ ROZHODL O SESTUPU

20.05.2003, 14:27
Aktuality
Utkání Bohemians - Sparta mělo být šlágrem 28. kola naší nejvyšší fotbalové soutěže, ale všechno bylo úplně jinak. Vytržník z řad domácích fanoušků vtrhl na hřiště a napadl pomezního rozhodčího Talpu...

Hlavní rozhodčí Hlaváč ani chvíli neváhal a ukončil předčasně utkání pro inzultaci rozhodčího. Ale než došlo k neomluvitelnému incidentu, bylo o co hrát. Sparta by si vítězstvím zajistila po roční přestávce mistrovský titul a definitivně by tak odrazila marný útok Slavie z druhého místa. Klokani zase potřebovali vítězství jako sůl, aby si tak zachovali šanci na záchranu v 1. lize na úkor Blšan.

Na obou stranách se hrál velmi pohledný a útočný fotbal a bylo vidět, že oběma týmům jde o vítězství. Že to myslí Bohemians se záchranou vážně naznačila již 24. minuta, kdy poslal klokany do vedení Baláž. Až na konci prvního poločasu se podařilo Spartě srovnat, skóroval Poborský. Do druhé půle vstoupila Sparta s jasným cílem, vstřelit gól a získat tím pro letenský tým mistrovský titul. Vše se podařilo korunovat v 71. minutě, kdy branku Sparty vsítil Zbončák.

A pak začalo ve vršovickém ďolíčku opravdové peklo. Domácí fanoušci se domnívali, že branka hostů padla z ofsajdu, ale i televizní záznam prokázal, že šlo o branku zcela regulérní. Příznivci Bohemians zřejmě neunesli vidinu sestupu do 2.ligy a došlo to tak daleko, že dva fanoušci přelezli hrazení a jeden z nich napadl pěstí pomezního rozhodčího Ladislava Talpu. Vytržník byl ihned zadržen pořadatelskou službou a předán policii, ta ho však omylem propustila, s vědomím, že má být pouze vyveden ze stadionu. Tedy absolutní nespolupráce policie a pořadatelské služby. Policie už však zjistila vytržníkovu totožnost a je trestně stíhán, může mu hrozit až dvouleté vězení.

Ale v sobotu odpoledne utrpěl hlavně český fotbal. Všichni si mysleli, že toto se u nás nemůže stát, ale stalo se. Ukázalo se v jak dezolátním stavu jsou některé naše stadiony, že umožňují vniknout divákům na hrací plochu. Tohle vše měl vyřešit projekt Stadiony 2003, ale není pochyb, že všechny kluby nestihnou své stadiony přizpůsobit přísným podmínkám tohoto projektu.

Jak vlastně nedohrané utkání dopadne? Je téměř jisté, že Sparta utkání vyhraje 3:0 kontumačně a klokanům zřejmě hrozí uzavření stadionu na několik zápasů a téměř půlmiliónová pokuta, o tom však rozhodne diciplinární komise fotbalového svazu, která zasedne ve čvrtek.

Zdá se tedy, že výtržník, který se považuje za příznivce Bohemians, paradoxně rozhodl téměř o jistém sestupu svého klubu do druhé ligy. Klokanům zbývá již jen teoretická šance na záchranu, museli by vyhrát obě závěrečná utkání (v Teplicích a se Starým Městem) a Blšany by musely obě utkání prohrát (ve Starém Městě a s Teplicemi). I když Bohemians ještě žijí, zdá se být nevyhnutelné, že to budou právě oni, kdo doprovodí Hradec Králové o soutěž níž.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele