Fanoušci Lazia bojkotovali čtení z deníku a při zápase hajlovali

26.10.2017, 14:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (366)

Přidat komentář
DeformFCB

Reagovat
10

ale Pipo říkal...

Reagovat
Pipo123

Stalo to plati, IRR robi picu pre klub a len bordel, Ved na Curve uz nemaju taku moc ako v minulosti, zvyšné ultras, tie mladšie skupiny by ich mali odtial poslat do prdele

Reagovat
bobis21

SS...

Reagovat
smazaný uživatel

Prasata.

Reagovat
Gazdo

Akoze v tomto pripade hnus od fanusikov lazia ale zase aby ma niekto povinne nutil citat nejaky dennik pred zapasom alebo pocuvat niekoho ako to cita to je na facku tiez

Reagovat
bobis21

nikdo je nenutil, prostě nemuseli chodit. Když na Baníku dělali během zápasu nějaký protest který se mi nelíbil, tak jsem taky prostě nešel a díval se ve sportbaru

Reagovat
Puskas

Když půjdu do knihovny na veřejné čtení nějaké knihy, taky se nepřipojím k těm, kteří tam začnou skandovat fotbalové pokřiky.

Reagovat
bobis21

ale když půjdu do knihovny na čtení a na začátku bude minuta ticha, tak ji nebudu bojkotovat a hajlovat při ní

Reagovat
Puskas

Já neobhajuji hajlování, jsem proti němu, ale pozastavuji se nad tím, že někdo nařídí veřejné čtení knihy před fotbalovým utkáním, což Ty komentuješ tak, že tam neměli chodit. Když fanoušci Legie roztáhnou transparent upomínající na hrdiny Varšavského povstání, přijde trest za vnášení politiky do fotbalu, tady se politika vnucuje.

Reagovat
bobis21

mě se taky nelíbila ta pokuta pro Legii ... tady jde o to, že pokud se jim to nelíbí tak můžou zvolit nějakou normální formu protestu (např. právě bojkot utkání - nechodit tam). Řvát fašistická hesla a hajlovat není normální forma protestu.

Reagovat
Pablos

,,Ultras Lazia však začátek utkání s Boloňou bojkotovali, aby se čtení z knihy vyhnuli." mně z toho vychází, že tam přišli až po tom čtení na ten zápas

Reagovat
bobis21

"Během zápasu pak zpívali fašistické popěvky a hajlovali" stačí dočíst o větu dál

Reagovat
Pablos

no vždyt. Já neobhajuju to hajlování a fašistické popěvky... ale ten začátek bojkotovali tak jak bys to udělal i ty ...nešli tam na to čtení.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkovo je hnus tá pokrytecká apolitickosť presadzovaná futbalovými inštitúciami voči klubom a divákom, hoci samotné už svojím ustanovením sú do istej miery súčasťou politiky ako takej, nehovoriac o ich konkrétnych politických "protiopatreniach", napr. ako predmet tohto článku. Naše životy sú dennodenne priamo a nepriamo prepletené politikou, je naivné sa tváriť, že šport a športové podujatie je apolitické, keď sa pri ňom združujú rôznorodé skupiny ľudí.

Trestať vyjadrenie názoru, či aktu, ktorý pripomína vzdor voči útlaku a z pohľadu predpisov ho pokutovať a dávať na roveň s prejavom, ktorý spochybňuje, či dokonca potláča slobodu nejakej skupiny ľudí je rovnako politický akt. Politikou za apolitickosť. Hlavne, že celý ekonomický systém a futbalový biznis nemá s politikou nič spoločné, všakže...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Politiku tam vnesli fanoušci těmi nálepkami s A.F. A protože tohle je opravdu hodně, ale hodně citlitvé téma, týkající se největší genocidy v dějinách lidstva, tak tvoji reakci nelze brát jinak, než že jsi buď hodně unavený, nebo jsi prostě nekonečný cynik.

A ano, trestání klubu za připomenutí válečných hrdinů je fakt hloupé. S touto kauzou to ale prostě vůbec srovnávat nejde.

Reagovat
Puskas

Když už, tak největší genocidu prováděli komunisti na třídní bázi. A Varšavské povstání bylo a je velice citlivé téma pro Poláky, skončilo pořádným řízeným masakrem, takže srovnání se nabízí, nelze totiž vnímat tyto věci "jen" na základě počtu obětí.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem Puskasi, když uz jsme u těch knih Znáš Football Club? Myslím, že by to byla docela dobrá platforma na vydání těch životopisů, který si publikoval tady

Reagovat
Jordi Alba

A předtím je někdo povinně nutil k tomu chování pro dementy ?

Reagovat
Gazdo

Este raz ja neobhajujem co fandovia lazia robia. Ak je pravda co pisu o nich media tak ti ultras su pre mna dno. Pre mna je len scestne ze sa musi citat pred kazdym zapasom z nejakej knihy ktora nesuvisi nijako s futbalom(natoz s klubom). Podla mna to nie je normalne

Reagovat
Jordi Alba

Já to naopak chápu. Majitelé nechtějí, aby si každý Lazio spojoval s takovejma kreténama, jenom prostě tam nikdo nečekal, že to jsou až takový kreténi.

Reagovat
smazaný uživatel

A nálepky A.Frankové s fotbalem souvisí jak? To čtení je prostě reakce. Spíš je otázka, jestli těm magorům tohle vůbec může dojít. Ale třeba i jo. Každopádně je to dobrý pokus a já za tím čtením stojím.

Reagovat
Gazdo

V pohode je to len vec nazorov a ja ti ho neberiem tak ak je to podla mna scestne a mali sa tie individua identifikovat kamerou a potom odchytavat policiou radsej ako predcitavanim knihy

Reagovat
smazaný uživatel

Za to, že vedení ligy nařídilo, že se před každým zápasem bude číst pasáž z deníku Anny Frankové. Co maj co motat do fotbalu takovéhle věci...

Za to, že fanoušci Lazia hajlují a vykřikují fašistické pokřiky.

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

přesně tak

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, co se snaží tahat do fotbalu nějaké morální hodnoty, mrdky.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! Já bych to ještě rozvinul.

Třeba u nás bouralo takových opilých hráčů v autech. Za každého bych dal minutu čtení popisu autonehod se smrtelnými následky.

Nějaký fotbalisti Sparty se navážely do ženských. Opět za každého minutu čtení feministických biblí.

Hodně týmů nadává na židy, navrhuji zpěvy klasických židovských písní před zápasem.

Nadává se i na Peltu, takže by bylo fér pro vyvážení číst z jeho deníčku.

A vůbec, já bych zrušil fotbal a jen 90 minut četl. Mohla by se z toho udělat i skandovačka. Třeba: Celý stadion odpovídá: NE - RASISMU - NE - RASISMU- NE RASISMU.

Reagovat
pedro-pedro

já bych pouštěl 5 minut videa. To by byla teprve sranda, ale pouštělo by se to vždy před tréningem klubu, ze kterého je opilý hráč.

Reagovat
fefo

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnávat genocidu sedmi milionu lidi s ozralym fotbalistou

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže v podstatě říkáš, že když před 71 lety byla genocida, tak současné přestupky už nejsou tak důležité? Nebo teda jsem docela zmaten o těch morálních hodnotách Třeba krást je taky v pohodě, když to jsou malé částky, protože dřív byly velké? A nebo velké jsou taky v pohodě, protože kdysi byla genocida? Nebo co je přesně morálně správně? Když někoho zabiju opilej v autě, tak je škoda to řešit, protože ve světové válce přes třičtvrtě stoletím umíraly miliony lidí? Já myslel, že ti jde o to, aby se lidi chovali správně. Takže přijít na fotbal 90 minut tam všem nadávat, urážet, zničit stadion, pak nasednou ožralej do auta a jet ohrožovat lidi je taky v pořádku, když ty pokřiky nebyly nacistické a na SPZ nemám 88?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si totálně mimo, jak tohle může někdo jakkoliv srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nemáš argumenty, chápu. Napíšeš "morální hodnoty" Ale přitom myslíš jednu jedinou věc, co se stala v historii a morální hodnoty tě nezajímají. Děkuji za vysvětlení a příště poprosím o přesné vyjádření. Nebo by postačilo dát palec dolů jako normální lidi, když už se neumíš vyjádřit slovy ani argumentovat pro podpoření své pravdy

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ty si prostě jak Okamura, s tebou nemá cenu diskutovat, protože motáš jedno přes druhý, srovnáváš absolutně nesrovnatelný a pak chceš aby s tebou vůbec někdo diskutoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, ty jenom neumíš přiznat, že jsi to napsal jak kretén. Nikdo z těch palcovačů neschvaluje holokaust ani genocidu. Jde jen o to, že to naprosto zbytečně hodili na všechny zápasy.

Druhá věc je, že tys to napsal tak, že teda bereš jako morálně špatnýho člověka jen toho, kdo si dělá srandu z Holokaustu a pokud si jí nedělá, ale krade, řídí vožralej, takže může zabít, nadává ženským a jiným rasám, pak je morálně v pořádku.

A copak ti udělal Okamura(nevolil jsem ho a nesouhlasím s ním)? Nepodpořil tvýho Andrejka? Nikoho jiného jsi volit nemohl. Argumenty máš naprosto stejné = žádné. Kampaň, účelovka, Kalousek (čti Okamura)... Pak hned člověk ví, kde se bere těch 30%

Reagovat
smazaný uživatel

To říkám, že se s tebou nedá diskutovat Proč tu mluvíš o palcovačích? Vždyť o ně tu vůbec nejde, tady přece jde o ty fanoušky na stadionu. Holokaust byla jedna z největších hrůz, né-li největší, která lidstvo prožilo a je neuvěřitelný, že se pár desítek let po tom najdou lidi, kteří to zlehčují, miliony mrtvých žen a dětí. Já fakt nenacházim argumenty, protože ty si úplně postiženej, jak tam mícháš najednou ožraly za volantem a nějaký zabíjení??? O čem mluvíš??? Vždyť tady jde snad čistě o chování fanoušků a znevažování obětí holokaustu??? Apropó, volil jsem Piráty, a kdyby nebyl Kalousek předsedou Topky, tak volim je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tím pádem nechápu celou tvojí reakci. On dá palec dolů (hlavní příspěvek) na hailování a fašistické pokřiky a druhej dá na to, že je prostě dementní nápad dát to na celý kolo za to, že hailoval jeden tým. Předčítání z Anny Frankové je teda blbost dát i na zápas Lazia, ale budiž. Prostě mi přijde kreténský když jeden tým má nacistické hesla, aby 18 dalších týmů další kolo muselo poslouchat příspěvky z nějaké knížky, když jejich fanoušci nic neudělali. Rasismus máš to stejný. Holokaust je vlastně podčást rasismu a když teď o víkendu hodí Sparťani na Azeveda banán, tak pak za to mají příští kolo fandové Jihlavy, Jablonce, Liberce, Bolky, ... poslouchat před zápasem povinně projevy M. L. Kinga? Vždyť to je nesmysl

Reagovat
vladis271

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

jooo, stejně si nemyslím, že by násilná edukace na pár minut jednou týdně mohla změnit myšlení těchto intelektuálních podlidí..

Reagovat
mayday

Dyť to nejsou ani lidi.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

podlidí

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se ten pokus líbí

Reagovat
vodka

Reagovat
Baronne

Reagovat
Wambasen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

jedno je spojený s druhým...akce = reakce

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
mayday

Obojí 100% souhlas. Jsou to hovada, ale to nařízení...

Reagovat
exot12

za prvú časť tvojho názoru!

Uvedom si, že čítanie je trest a podľa mňa úplne super! Nevidím najmenší dôvod, prečo by mal byť potrestaný klub pokutou, alebo uzavretím štadiónu.

Dementov treba vzdelávať aj keď občas je to hádzanie hrachu na stenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě si zapomněl přidat palec za to, že představitel Lazia se jde omluvit židům do mešity

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V budúcom zápase budú fanúšikovia Lazia predčítavať Mein Kampf

Reagovat
Dufan

Aspoň že to bude četba ze stejného období

Reagovat
Whitemedia

to jsou vemena

Reagovat
Han střelil první

Řešení, se kterým přišlo vedení svazu, je nesmyslné a podobné reakce se daly čekat. Každý ví, jakým směrem je většina kotlů orientována. Každopádně to nic nemění na tom, že fans Lazia jsou kreténi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

http://www.bbc.com/sport/football/41762423

Fanusikovia Juve sa tiez moc nepredviedli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Jen se nedejte, ta dnešní sluníčkářská doba je k zblití

Reagovat
Han střelil první

Co je sluníčkového na odsuzování zneuctění oběti holocaustu a fašismu? Každý, kdo má všech pět pohromadě tohle odsoudit musí.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna holokaust a fašismus? Proč ne komunismus? Proč ne třeba názory Tomia Okamury?

Proč jsou některé názory na historii považovány za trestný čin a jiné názory jsou ok?

Reagovat
bobis21

kdo říkal že komunismus ne?

Reagovat
frankiefcb

stejné zvěrstvo

Reagovat
Puskas

Ti, co prohlásili 23. srpen za Evropský den obětí stalinismu a nacismu. Vyjmuli jednu epochu z režimu, který je zločinný sám o sobě, jako by tím chtěli říct, že Lenin to myslel dobře, ale Stalin to pokazil. Mělo být "komunismu".

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je pravda a víceméně to potvrzuje dnešní trend ve světě, že fašismus a nacismus se odsoudí bez problémů, zatímco u toho komunismu je to vždycky problém i díky některým levicově smýšlejícím politikům, kteří komunistické režimy bagatelizují (viz věta - Vždyť přece nebylo až tak zle). Upřímně občas vidím rudě, když vidím imbecily s tričkama s Che Guevarou nebo jinými zločinci.

Reagovat
Puskas

Multivrah a jak je oslavován. Kdybys tak chodil s Hessem, nedojdeš daleko.

Reagovat
FuckT

Na Churchilla sa Che ale nechyta, ani keby fakt chcel. A taktiez, ty si s Chem chodil na pivo alebo ako to bolo? Dnes si naozaj nemozes byt isty nicim... Nie je nic primitivnejsie ako to, ked niekto nadava na komunizmus alebo socializmus, aj ked s tou kritikou uplne suhlasim, bez ohladu co si myslia podaktori tu. Avsak taktiez verim, ze kapitalizmus si zasluzi veeela, vela kritiky. Hovori vam tu nieco termin CFCs(chlorofluorocarbons)? Jedna z mnohych sraciek, ktore napachal kapitalizmus, dokonca to az do 96 roku minuleho storocia nechceli zakazat. Alebo ti co tu spominaju multivrahov, nech sa pozru na Churchilla a Indiu. Kazdy by len hadzal spinu bud na socializmus, alebo na komunizmus, alebo na kapitalizmus, ale spina je v kazdom jednom z tychto systemov...

Reagovat
Puskas

Právě že se na komunismus díky levicovému nastavení elit moc nenadává. A s tím Che G. to myslíš vážně?

Reagovat
FuckT

Podla toho co, Churchillov hladomor v Indii prekonava obete toho chlapca ako nic. A to, ze vela z napisanych veci ci uz o jednom alebo druhom mohlo byt fabrikovanych, to taktiez myslim vazne. Nedavno som sledoval zurnalistiku okolo Nixona a jeho kandidatury, a ''zhodou okolnosti'' takmer kazdy vyznamnejsi novinar si vtedy ''myslel'', ze Nixon bude dobry prezident. Vsetci vieme, ako to dopadlo, a tiez to, ze ti novinari ktori vedeli co za svinu to je, tak ti boli zosmiesnovani. Trvam na tom, ze pocet nepravdivych, neuprimnych, alebo informacii prameniacich z hluposti vyrazne prevysuje tie, ktore aktualne maju nejaku skutocnu informacnu hodnotu...

A takisto moc ludi nenadava na kapitalizmus, napriek tomu, ze tiez je tam vela ruk spinavych. Ide len o propagandu, cim lepsiu mas, tym lepsie ti ten system pojde. Ludia si myslia, ze komunisti boli co sa propagandy tyka nejak extremne talentovani a sikovni, ale popravde komunisticka propaganda bola velmi hlupa a fungovala iba vdaka hluposti ludi, kapitalisti to ovela lepsie premysleli a preto im to aj o to lepsie funguje, aj ked taktiez vyuzivaju hlupost ludi, ale k tomu pridali ich sebecke tuzby a to uz len tak lahko neprekonas, peniaze sa valia prudom, a moze ich zarabat aj taky Justin Bieber, alebo Farmar hlada zenu, alebo ponozky s potlacou, nic viac nepotrebujes.

Reagovat
SIRBRANIKE

Amen.

Reagovat
andrew96

Ono je problém, že nacismus byl zničen v boji a odsouzen velkými rybami. Komunismus shnil jen z části, kde se porazil sám, a v jedné velké zemi je stále státotvornou doktrínou a

Reagovat
mayday

Pěkně řečeno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
bobis21

myslíš "Evropským dnem památky obětí všech totalitních a autoritářských režimů, které by byly připomínány důstojně a nezaujatě". Pod tím tvým názvem to nebylo ani jednou

viz.bod 15: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//CS

Reagovat
bobis21

sorry, zkopíroval jsem to tak blbě že to nezní jako česká věta

Mělo to být: "Evropský parlament ... vyzývá k tomu, aby byl 23. srpen vyhlášen Evropským dnem památky obětí všech totalitních a autoritářských režimů, které by byly připomínány důstojně a nezaujatě

Reagovat
bobis21

09/2008: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2008-0439+0+DOC+XML+V0//CS

04/2009: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//CS

nejsem právník, ale předpokládal bych že to novější nahradilo to starší (jinak by asi nemělo cenu to schvalovat). Takže jsou dvě možnosti - to druhé skutečně není platné, nebo někdo na ministerstvu nesledoval vývoj dostatečně detailně a uniklo mu to.

Reagovat
Puskas

Takto mají tu variantu i na stránkách Ústavu pro studium total. režimů. Každopádně i kdybys měl pravdu, což by bylo fajn, už jen fakt, že někdo vypíchne jen jednu etapu, je hrozný.

Reagovat
bobis21

ještě mě napadá že může být problém v tom, že "Prohlášení" má větší váhu než "Usnesení" - proto by bylo to druhé neplatné ... v tom se fakt nevyznám Každopádně tohle vůbec nemění nic na tom, že na odsuzování fašismu není špatná věc (čímž tato debata začala ...)

Reagovat
FuckT

Preco nie industrializmus? Alebo Trumpa? Alebo kapitalizmus? Dosiahli sme slobodnu spolocnost a kazdy ma iny nazor na to, ze proti comu by sa mal stavat. Bohuzial ako vzdy, takmer nikoho nezaujima, ze za co by sa mal postavit, co je o dost narocnejsie zistit ako to, ze proti comu byt.

Dost zle je aj to, ze dnes takmer nikto nic poriadne necita ale kazdy ma nazor. Potom sa casto stretavam s tym, ze niekde prezentujem nazory spisovatelov ako Tolstoy alebo vedcov ako Feynman, a kazdy kokot hocikde sa hned zasmeje a oznaci taketo 2 individuality za uplnych neandrtalcov, vdaka svojej ignorancii vobec netusiac, ze co tym o sebe vlastne dokazali. A vobec tymto ludom nevadi, ze ich proti-nazor je zalozeny na nejakom pseudovedeckom clanku, ktory ani nedocitali, zatial co za nazormi tych vyssie menovanych stali nie len roky usilia, ale aj rozsiahlych a zdlhavych studii.

A to je nasa demokracia, vlada nazorov. Bohuzial je ovela zlozitejsie znicit taky nazor, ako napr. tento tu co maju urciti fans Lazia, ako znicit nazory ludi ako Tolstoy, Feynman, alebo Carl Sagan. Tam sa chudak Carl Sagan vyjadri, ze ludsky potencial by mal byt udrziavany na co najvyssej urovni(t.j. nezotrocovat male deti ako lacnu pracovnu silu, nenadavat bezdomovcom ale pokusit sa vzdelavat ich kvoli semi-nahodnej generacii napadov, atd.), a hned ho chudaka oznacia za socialistu. Ved bezdomovcov mozeme radsej predat mimozemstanom ako pokusne hovna a mladi v chudobnych oblastiach nech makaju za euro na den. Preco nie, ved chorob mame malo, nemusime ich riesit. My vlastne nemusime nic riesit, hedonizmus nas vykupi zo zahuby.

Reagovat
Spalovač šancí

Vidím dva zásadní problémy s posledním odstavcem:

1) Pokusit se vzdělávat bezdomovce něco stojí. Proto se musí rozhodnout, co obětuješ, abys mohl řešit tento problém. A asi se shodneme, že by se našlo spoustu jiných statků, u kterých bude užitečnější ponechat dané zdroje.

2) Není bezdomovec jako bezdomovec. Někteří do toho spadli nevinně a pomocnou ruku by určitě uvítali. Nicméně se domnívám, že už aktuální aktivity neziskových organizací takové lidi dokážou v pohodě odchytnout a zpět do života vrátit. Takže ti, co na ulici zůstávají, to dělají ze svobodné vůli. A opravdu si neumím představit jediný argument, který by nás opravňoval nařizovat druhým, co mají dělat pro svoje dobro. Protože to dobro není jejich, ale projekce našich vlastních hodnot. Ono se totiž moc lehce říká, co by se mělo udělat, aby se něco zlepšilo. Ale každé takové doporučení je děláno implicitně z pozice toho, kdo by rozhodoval, nikoliv toho, jehož život má být ovlivněn. Což je klíčový problém. Jak by se ti líbilo, kdybych já rozhodoval o tom, co budeš dělat? Moc asi ne, co? A já sám bych to nechtěl dělat tuplem. Všechny takové návrhy zavání sociálním inženýrstvím, který nikdy nemůže dopadnout dobře (cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly).

PS: Takže Sagan není socialista, nýbrž sociální inženýr, abychom dodrželi terminologie:)

Reagovat
FuckT

Tak samozrejme, to co hovoris dava zmysel, ale zabudas na jednu vec. Aj teraz zijeme v urcitom systeme kde su niektore veci preferovane a takisto nevyhovuju vsetkym. Dokonca by sa dalo tvrdit, ze vacsine inteligentne rozmyslajucim ludom sa nepaci az prilis vela veci. Uz len to, ze clovek ako Trump v nasej krasnej modernej dobe moze byt prezidentom je katastrofa.

Takze momentalne vsetci zijeme sen kapitalistov, ale takisto vela ludi ho zit nechce. Plus, ten sen je az prilis destruktivny a nie je zalozeny na ziadnej ludstvu napomahajucej myslienke, skor naopak. Preto je pre mna celkom zlozite pochopit, ako mozes oznacit Saganove napady ako projekcie jeho hodnot, ked teraz cela spolocnost taktiez funguje na hodnotach nie vacsiny ludi, ale mensiny, ak teda neberieme do uvahy hlupych alebo zastrasenych ludi, ktori vzdy robili a aj budu robit to, co sa im kaze, ci uz je to zit ao komunisti alebo ako kapitalisti, ako nastroj na ich podmanenie staci nieco tak jednoduche, ako propaganda, reklama, atd.

Carl Sagan sa nad celou touto vecou zamyslel ako vedec. Jednoducho sa neda popriet, ze vzhladom k tomu, ze kazdy jeden clovek ma v sebe podstatne vyznamnejsi potencial ako ine tvory na tejto planete, co sa tyka vynaliezavosti a praktickeho vyuzitia svojej inteligencie roznymi sposobmi, a tym padom je z logickeho hladiska tou najlepsou variantou ta, ktora udrzi potencial vsetkych ludi na co najvyssej urovni. Nie superit jeden s druhym aby niektori museli prehrat, vzdat sa, zabit sa, vyjebat sa na to, stat sa alkoholikom, lebo jednoducho neboli dostatocne kompetitivne narodeny do danej spolocnosti, alebo sa im nepodarilo prisposobit, alebo milion inych moznosti. Jednoducho zijeme vo vesmire nahod a kompeticia uz len z toho dovodu iba tazko moze byt spravodliva.

A Saganov argument je cisto vedecky, pre dobro humanity. V podstate je to analogicke jednoduchej gravitacii. Cim vyssie vynesies kamen s hmotnostou 10kg, o to viac navysis jeho potencionalnu energiu z dovodu prechodu cez gravitacne pole proti smeru gravitecnej sily, a tym padom samozrejme o to vacsi damage spravi, ked ho niekomu pustis na hlavu z co najvyssej vysky. Takisto cim viac ludi je zivych, zdravych, schopnych, tym viac napadov a inovacii moze vzniknut. Hociktore mrtve dieta hocikde mohlo vynajst rozne inovacie v oblasti mediciny, dovolim si dokonca tvrdit, ze sme uz urcite zbytocne stratili viacero absolutnych revolucnych prevratov kvoli danemu socialnemu systemu. Myslim si, ze sam Sagan si uvedomoval, ze jeho snaha bude napriek nepriestrelnosti jeho argumentu potlacena z dovodu neschpnosti ludi potlacat svoje individualne tuzby a hnat sa za co najlepsou kvalitou zivota pre ludsku rasu ako taku.

A co sa tyka bezdomovcov, pouzil si jednoduchy argument, ktory podla mna nie je ani zdaleka tak prosty, ako sa ti na prvy pohlad zda. Neviem kolko bezdomovcov si vypocuval aby si sa dopracoval k danym ''faktom'', ale ja som uz co to pochodil a vypocul som si toho vcelku dost. Potom mas dalsie argumenty, ako napr. pocet bezdomovcov v Amerike, z ktorych az prilis vela boli predtym vojnovi veterani. Ano, mozno uz maju v pici a chcu byt bezdomovci, alebo sa na nich vlada proste vykaslala, ale ani ty by si to mozno nemal take lahke po zaziti vojny.

A ako som uz povedal, ja nemam rad tento sposob zivota, a tym padom za mna niekto rozhodol, rozhoduje, a aj bude. Sagan nechcel nikomu nijak zasahovat do zivota, iba vyjadril svoj nazor a Americky interviewer ho okamzite oznacil za socialistu, to nebolo z mojich ust.

A tie neziskovky su dnes uz v podstate ziskovky, aspon podla mojich informacii to nie je ani zdaleka take lahke, ako sa cloveku na prvy pohlad moze zdat. Netreba tiez zabudat, ze ludia, ci uz ti bohati alebo chudobni, castokrat maju svoju hrdost. Stretol som sa aj s bezdomovcom, ktori preferoval pomalu smrt na ulici ako ziadat niekoho o pomoc, a zrovna to bol chlapik, s ktorym bolo nechutne vyjebane a ini sa stali namiesto neho uspesnymi, a aj som potom presne zistil z inych zdrojov ako to bolo.

Ludia dnes vidia veci podla mne velmi jednoducho, a su uz nauceny odmietat kazdy revolucny argument, aj ked si svoj vlastny argument musia zalozit na tom, ze by to zasahovalo do slobody ludi. Povedz to tym, co robia vo fabrikach ako potkani, ze kolko slobody im dala demokracia...

Reagovat
SIRBRANIKE

Problémom tejto planety je že 90% populacie sú tupé prijebané zaostalé ovce a to samotnú demokraciu stavia do svetla karikatúry a výsmechu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
verv

v dnešní době je sluníčkář každej, kdo nechce jít na uprchlíky s plamenometem

Reagovat
smazaný uživatel

gulomet je lepší

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KingMaster13

Ano samozřejmě že to odsuzuji!!! Nicméně aby se kvůli tomu museli číst nějaký sračky? Kde to jsme. Každý rozumný člověk tohle odsoudí bez toho povyku co se kvůli tomu udělá. I ten rasismus je šílenost. Všude se to omýlá a při tom to akorát má opačnej efekt. Takže ano odsoudit to ale všeho s rozumem. Tohle zase nahrává antifě a těmhle hnutím. Stačilo jim dát pokutu a výstrahu a ne aby se museli číst nějaký články. Na to jsem reagoval. Dneska je vše o přehnaným humanismu a dodržování lidských práv. Jak říkám je dobře, že se nedějí věci co třeba v 18. století ale vše se má řešit s rozumem. Když tě dnes okrade černoch a ty ho ani nemůžeš kvůli rasismu odsoudit tak to je k posrání

Reagovat
smazaný uživatel

Takže, když tě okrade rudoch, tak je to O.K.?

Reagovat
KingMaster13

Tak to je jen čistě mezi fanouškama do toho by se policie neměla motat

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe asi moc prazilo slnko na hlavu

Reagovat
KingMaster13

Přečti si co jsem napsal kousek vejš, kde to vysvětluju. Odsuzuju nácky ale dnešní doba kdy lidi neuvažují rozumem a až chorobně se snaží tohle potlačit a pak to dopadá, že se musí číst nějaký píčoviny. Kdyby se tomu klubu dala pokuta a těm hovadům se dal zákaz tak to bohatě stačí. Takhle to dopadne, že časem s těma náckama začne i někdo sympatizovat

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi úplně brutálně jednoduchý

Reagovat
KingMaster13

V jednoduchosti je síla Koukni na komenty vejš

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsem bohužel přečetl...

Reagovat
KingMaster13

Takže jsi ještě viděl, že nacismus odsuzuji ale vše je dnes prostě naprosto přehnaný. A ještě řekni, že to tak není. Napiš svůj názor na to a můžeme se pobavit, jsem otevřený volné diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Tak Tomáš nečekal.

Reagovat
Benfica

hanba talianskej ligy.. Lazio fašistický klub bol a aj bude a to že majú takých fans aj Juve a ďalší to je proste hanba..

Reagovat
juveforever

každý klub má skupinu dementných fanúšikov. futbal priťahuje aj vymleté(vyholené) hlavy. dobre to vieš a nejedná sa len o talianské kluby

Reagovat
Benfica

ok nech nech chodia na zápasy ale nech tam neťahajú tieto veci a v tom je ten rozdiel v iných ligách to pri športe neriešia viď Hajduk, Crvena Zvezda, Partizan ale to sú ultras na inej úrovní..

Reagovat
Kucka

Lotito se distancoval od chování fanoušků a položil květinový věnec u římské synagogy. Následně si v televizním rozhovoru spletl dvě různá náboženství a řekl, že byl v mešitě.

Reagovat
Neuro

dement co si chtěl udělat očko v médiích a ve finále ví hovno co dělá

Reagovat
Josifek

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

nedivil bych se kdyby teď po něm nějaká neziskovka chtěla veřejnou omluvu všem muslimům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Livorno

Reagovat
REPLIKATOR

Fašouni

Reagovat
Kang & Kodos

Toto se líbí uživateli Jiří Kára

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie, Anglie, Anglie

Reagovat
hefy

Ať žije Irsko!

Reagovat
Spalovač šancí

Mají recht, já být fanouškem Lazia, tak nic jiného ani nedělám ...

Reagovat
Blasphemer

Wow, nečekaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Najít a postřílet.

Reagovat
Josifek

Jsou to dobytci zkurvený, ale takhle na sílu na staďák tlačit předčítání z nějaký knihy se mi taky nezdá jako smysluplný řešení, který by mělo šanci změnit názor byť jen jediný poloopice..

Reagovat
Artaxerxes

Boha jeho

Reagovat
pedro-pedro

Jsem zvědav jak se k tomu postaví vedení italské ligy a možná i UEFA. Zavřel bych jim stadion 3 zápasy případně pohrozil zákazem startu v evropských pohárech.. Chápu fanouškovskou rivalitu chápu sprosté nadávky mezi fanoušky klubu A a B ale rasismus tohoto typu nechápu nikdy,Toto je totální tupost těch individuií. Tohle neudělá ani člověk s IQ napařovací žehličky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře kluci, jen tak dál!

Reagovat
FC Porto FC

Jakej je věk fanoušků lazia že tam je furt tolik nácků ?

Reagovat
Puskas

18

Reagovat
smazaný uživatel

88

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

55

Reagovat
Coutinho10

39-45

Reagovat
KingMaster13

5-7

Reagovat
Benfica

od 14 po 88

ale nie asi to budú deti v dospelosti väčšine dojde že čosi v ich myslení nie je v pohode, ale nájdu sa aj vinímky ako LSNS napríklad..

Reagovat
smazaný uživatel

14-88

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Hitler nebol rasista

Reagovat
Pipo123

Je blbost trestať Lazio kvoli par fanusikom, vraj ich bolo do 500 kusov, toto by mal riesit Lotito a nepustiť ich na stadion, lenze on to hraje na obidve strany, verejne ich kritizuje aby im nasledne dal zadarmo lístky. Myslim ze by si nikto nevšimol ze na štadióne chyba tych par idiotov.

Reagovat
nani92

A tomuto ja musím fandiť

Reagovat
fefo

Nemusis, som si isty ze si lahko najdes nieco dalsie, cim mozes ukajat svoj gloryhunting

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

nefandíš tribuně

Reagovat
smazaný uživatel

díváš se na každý zápas ? Chodíš s něma na tribunu ? A nebo jsi pouze příznivec ? V tom je rozdíl a skončit s tím klubem je pak o něco jednodušší

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan + ManU

Reagovat
chytrejkluk

naprostý humus

Reagovat
smazaný uživatel

Hajlování je naprosto zbytečná provokace idiotů... ale jaký pokřiky vlastně řvali ? Fašistické a nebo nacistické (nacionální socialismus) ? V tom je tak trochu rozdíl, že ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Tihle idioti jsou takový hodně zvláštní hybrid fašismu a nacismu.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě... ti idioti si ani neuvědomují, že tomu jejich svatému fašismu dávají těmito kroky (hajlování a další nazi věci...) čím dál více hřebíků do rakve...

Reagovat
smazaný uživatel

Njn SS Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Società Sportiva Lazio

Reagovat
The Krupy

Hajlovať je zakázané, hákové kríže sú zakázané, čo síce schvaľujem, ale potom si spomeniem na fakt, že nosiť na tričku kosáky a kladivá je úplne v pohode, červení majú po krajinách postavené pomníky a komunistické strany u nás normálne fungujú, a nejako tomu nerozumiem. Najväčšia pliaga sveta a režim, ktorý má na svedomí smrť omnoho väčšieho počtu ľudí, než nacizmus, je tolerovaný a dokonca niekde obdivovaný. Hlavne že každý má plnú hubu extrémizmu a podobných tupých hláv, ktoré ani nevedia, kde je sever, pred futbalom sa čítajú nejaké denníky a podobne.

Samozrejme hovorím o našej oblasti, nie o divnosvete uja Kima, tam je to fakt iný vesmír, bohužiaľ.

Reagovat
Josifek

Dějiny píší vítezové a komunismus globálně poražen nebyl, maximálně lokálně a to se kolikrát porazili spíš sami. Navíc komunismus je hodně variabilní v tom, že hodně záleží na míře striktnosti a dogmatismu jeho realizace, není od A až Zet postaven na čiste zvracené idee jako nacismus.

Reagovat
The Krupy

To je pravda, ale idea komunizmu je pekná na papieri, v praxi ide o nástroj skazy. Nikde, kde vstúpili komunisti, "niekoľko rokov nerástla tráva". S tou globálnou prehrou máš pravdu, ale aj tak by ho mali minimálne v SR a CR zakázať, za tým si stojím. Hoci sú červení rozlezení všade, veď máme aj premiéra komunistu :))

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Didier Drogba

Souhlas, ale komunismus není pěknej ani na papíře

Reagovat
Puskas

Jen zničí ten papír, jako ostatně vše.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Nebelung

Když ho zakážeš, tak se komunistů stejně nezbavíš. Jen zmizí do ústraní, kde bude těžší je kontrolovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Idea komunismu není pěkná vůbec nikde, ať se na mě nikdo nezlobí, ale už na papíře je komunismus úplně nesmyslná utopická blbost a každý, kdo já kdy chtěů realizovat i třeba s tím, že to myslel upřímně, je opovrženíhodný člověk.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

“ červení majú po krajinách postavené pomníky...”

To myslíš pomníky padlým vojákům, kteří zachraňovali zadek takovým slabým národům jako nám? Takovýdle pomníky mají být povinností.

Reagovat
smazaný uživatel

Aky zadok? Bolsevici nas oslobodili od nacistov len preto, aby nas mohli okupovat a zaviest komunizmus. Sa zobud. Jedno vacsie hovno ako druhe

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli takovým zmrdům jako ty nebudou za 50 let děti vědět ani co to ta 2 světová byla.

Reagovat
smazaný uživatel

komunismus = nacismus.... nemusím být ani zmrd a stejně to dokážu napsat... má pravdu, nás měli osvobodit amíci (a taky by i osvobodili)... sověti využili pouze slabosti ostatních a i tak jsou oslavováni

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou, pomníky padlým VOJÁKŮM (a je jedno jestli americkým a nebo sovětským) mají být povinností. A jestli někdo dehonestuje sovětské vojáky (kteří nesli největší tíhu druhé světové), tak je u mě zmrd.

Reagovat
smazaný uživatel

ti sovětští vojáci se dopouštěli na "osvobozených územích" také zvěrstev v podobě znásilňování, takže u mě to nejsou ti hodní hoši, ale pouze menší zlo, co odpálkovalo to větší zlo...

Reagovat
smazaný uživatel

sovětští vojácí dělali ta zvěrstva v dobytém Německu jako reakci za ty tisíce vypálených vesnic a a milióny umučených lidí doma, jinde se rozhodně nechovali tak strašně......

Reagovat
smazaný uživatel

i to ukazuje jejich civilizovanost "mongolského pastevce"... zlatí britští a američtí vojáci, ty civilní obyvatelstvo i na okupovaných územích v Německu netyranizovali...

Reagovat
smazaný uživatel

jen to Německo civiliovaně do mrtě spálili ze vzduchu.......

Reagovat
smazaný uživatel

ano to je pravda, jeden z mých příbuzných při takovém náletu nedaleko Mnichova také zemřel... ale stále to nemění nic na faktu, jak se okupační mocnosti po válce k Němcům chovali a to sovětské chování patřilo k nejhorším... za války Němci použili také metody za které se mohou jejich potomci dodnes stydět, ale to ti z východu nikdy neuměli... oni jsou ještě na svoji historii hrdí

Reagovat
smazaný uživatel

tak je dobré si uvědomit, kdo byl v té době agresorem a kdo se bránil........sověti zahnali Němce od Moskvy až za Rýn, a na to jsou oprávněně hrdi, zbytek jsou marginálie

Reagovat
Puskas

Marginálie? Je vidět, že o tom nemáš ani páru, co se tam dělo.

Reagovat
smazaný uživatel

z historického pohledu to jsou marginálie, ať se ti to líbí nebo ne....

Reagovat
Puskas

A to je právě bolševické myšlení - nejde o člověka, co na tom, že trpí, je zabíjen, znásilňován, okrádán, hlavní je myšlenka kladiva a srpu.

PS: Ani pravdu nemáš v tom, že jde o marginálii, Stalin to nařizoval s jistým úmyslem.

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle věci se děly při každé válce, při každém tažení, takže teď budeme hystericky kvičet, co dělali husité, hrdinní partyzáni, atd. atd.....anebo amící ve Větnamu atd.....

Reagovat
Puskas

Tady toto byla výjimka ve své krutosti a četnosti, nešlo "jen" o zabíjení, ale i o mučení, a to nesmírně kruté. Vše navíc z nařízení z vyšších míst. Už Trockij v r. 1920 přímo nařizoval zabíjení a trýznění polských civilistů. To carští vojáci nikdy nedělali, a když už, tak naprosto ojediněle.

Reagovat
smazaný uživatel

v Polsku to bylo hodně komplikované, ti dostávali sodu od Němců a Rusů kontinuálně, a od nepaměti.......proto nenávidí oba ty národy tak nějak stejně .Jo, to co RA prováděla v Polsku bylo součást plánu.......také společně s Německem to Polsko také napadli. Poláků si jako národa velmi vážím, narozdíl od skopčáků a rusáků

Reagovat
smazaný uživatel

vážně dostuduj historii... sověti se chovali jako prasata i na "osvobozených územích"... na územích spojenců Německa (Maďarsko, Rumunsko...) někde převládali i názory "zlatí Němci"...

Reagovat
Puskas

Nebo jinak - řadoví Rusi Němce vítali s radostí, což byl asi ojedinělý jev v dějinách.

Reagovat
smazaný uživatel

tak že jo po těch letech útrap v SSSR (od r. 1918 těch hladomorů byla celá řada a i chtěná !!!) v nich viděli civilizovanější lidi... to že pak prováděli to co prováděli je jedna z věcí, na kterou jako Němec hrdý nejsem

Reagovat
Puskas

Tím přispěli ke své porážce.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla jenom jedna z části porážek Německa, i když na východě asi klíčová... ovšem jedna z klíčových části byla Hitlerova neomylná snaha srát se svým generálům do jejich práce... kdyby to ten kníratej dement neposral se svými komplexi vůči židům, tak je svět někde jinde a Německo už tuplem... navíc komunismus by se nikdy nerozlezl do světa v takové míře jako po nástupu nacismu a jeho následné prohře...

Reagovat
Puskas

Nedávno jsem četl pár zajímavých knih na toto téma, nejméně dva autoři tvrdí, že Hitler právě zachránil svět před komunismem. Stalina totiž svým útokem předběhl o pár dnů či týdnů, Stalin prý jen čekal na příhodnou chvíli, aby mohl přes trosky Evropy vnést na úkor oslabeného Německa (starý bolševický plán už od Lenina) komunismus na celý kontinent. Jenže německý útok tak oslabil jeho armády, že pak už měl sílu ovládnout "pouze" střední a vých. Evropu. Rozebírají to tam více a musím říct, že mě docela přesvědčili.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych si i docela rád přečetl, nevíš jména autorů ? Tomuhle bych docela i věřil, protože Stalinovi plány na ovládnutí Evropy byly celkem známé...

Reagovat
Puskas

Je to ale polsky, mj. se tam píše, že armády měly mapy Německa a plány útoky, které jim pak Němci zabavovali. Vše bylo připraveno na útok, základny, vybavení atd. Jedna z knih se jmenuje Sowieci - napsal ji P. Zychowicz a je složena z rozhovorů s odborníky na sov. problematiku a z jeho vlastních článků. Něco píše i Suvorov, co vchází u nás, který bývá často vysmívaný, ale já mu věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ovšem problém, protože polsky neumím Ale myslím, že jsem zrovna o tomhle někde viděl nějaký dokument, kde také popisovaly sovětské zmařené plány na ovládnutí Evropy před Hitlerem. Takže to nebude jenom výmysl těchto autorů

Reagovat
smazaný uživatel

nesmysl, Rudá Armáda v té době byla hodně slabá, ti teoretici jsou schopni si vycucat z prstu jakýkoliv nesmysl a pěkně ti ho zabalit.

Jinak k tomu vítání Němců v Rusku - to je další nesmysl, pokud někdo vítal Němce, tak to byli Ukrajinci a v Pobaltí, což je logické, ale v Rusku asi těžko......

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že kolega to myslel tak, že je vítali neruské národy na ruském území...

Reagovat
smazaný uživatel

Což není pravda, jako u tebe s tvýho kolegy je zvykem.

Reagovat
Puskas

Ale i ruský. Hlavně na venkově.

Reagovat
Puskas

Ne, nebyla slabá, naopak. A vítání skutečně probíhalo všude, jen se to nepíše, v SSSR taky a tento fakt nezávisí na to, zda ho přijmeš.

Reagovat
Melda

Pravda to je

Reagovat
johan14

Atómová bomba, humanitarny nástroj ukončenia vojny. To je také Americké. U

Reagovat
Melda

Ty atomovky "zachránili"tisíce životů.

Reagovat
smazaný uživatel

řekni to těm obětem a jejich příbuzným

Reagovat
Melda

Japonsko by se jinak nevzdalo a invazí by bylo zmatenost mnohem více životů ať vojáků i civilistů.Já bych se rozhodl stejně.

Reagovat
johan14

Reagovat
Kovi81

to je bullshit, babka mi rikala, ze stokrat radsi za druhe svetove doma nemce nez sovety, ti se neumeli vlezt do kuze

Reagovat
smazaný uživatel

víš, ono to je trochu složitější, Slováci byli Hitlerovými velmi věrnými spojenci, tudíž fašistické Slovensko nemělo s nacistickým Německem názorové rozpory....a Němci tam byli u svých

Reagovat
Melda

Další příklad.Když Němci vyhnali Rusáky z Polského území, kterého obsadili.Tak je Poláci vítali jakoosvoboditele.Tak asi každej dokáže spočítat, co tam za tak krátkou dobu asi músilí s nim a zažít.

Reagovat
Puskas

nejen tam - na Litvě, v Lotyšsku, na Ukrajině i v samotném SSSR.

Reagovat
smazaný uživatel

celé pobaltí mělo s Němci jakž tak dobré vztahy po celá staletí, takže spojenectví s Německem bylo jediné logické řešení. Dodnes v Lotyšsku oslavují svoji vlastní divizi SS, která bojovala proti sovětům proč asi... Ukrajinci na Němce také vzpomínají v dobrém... jako i to dává dost dobré argumenty tomu, proč SSSR nebere skoro nikdo jako osvoboditele

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci z těch stovek vypálených vesnic? Běž se vyšetřit. Ukrajinici Němce vítali, ale velmi rychle zjistili, že to jsou ještě mnohem horší prasata než ruští bolševici....

Reagovat
smazaný uživatel

Vypalovány byly z většiny etnicky ruské vesnice a to příslušníky ukrajinských SS... odplata za umělý hladomor pár let zpátky... to že rusáci se na svých okupovaných územích chovali jak prasata je známá věc, proto pak dostávali od těchto národů s Němci krutou odplatu... to že při tom Němci sebrali několik desítek tisíc Židů byla odpornost... odpornost samozřejmě bylo i to vypalování, to neobhajuji a nikdy obhajovat nebudu (a jistě, SS na území dnešní Ukrajiny nebylo jenom ukrajinské, to jenom pro pořádek)

Reagovat
smazaný uživatel

nepředpokládám, že ty vesnice byly etnicky čisté.....takže jedeme podle starého mustru "spalte je všechny, bůh si je pak přebere".......nic to nemění na faktu, že Němci se na Východě chovali jako naprostý dobytek

Reagovat
smazaný uživatel

já říkám celou dobu, že na tuhle historickou ekipu v německých dějinách hrdý nejsem... kde si mě špatně pochopil ? Já mluvím o celkovém chování těchto národů a to bylo pro ostatní okupované v tu chvíli Němec > Rus...

Reagovat
smazaný uživatel

Těmi Ukrajinci myslíš Karpaty? Lvov ? Protože tohle není celá Ukrajina. Nehledě na to, že Ukrajina do SSSR neexistovala. Argumentovat fašistickým pobaltím nebo nejagresivnějším národem v Evropě, tedy Polskem je taky dobrý .

Kdybys opravdu mluvil s někým kdo druhou světovou zažil nebo v ní dokonce bojoval, tak by ti dal okamžitě facku.

Reagovat
smazaný uživatel

Facku by jsi možná tak dostal ty... jeden můj předek byl sudetský Němec co bojoval proti nacistické vládě jako partyzán (věděl co se děje v koncentrácích, jako jeden z mála), takže mě mohl krásně povyprávět o tom, jaké hovada ti "osvoboditelé" byly k českému národu... já nejsem zmanipulovanej ničí propagandou, takže to zkoušej na slabší jedince ne na mě

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Můj předek byl zase v rudé armádě zabit při osvobozování ČSR.

Hele mně je jedno co jsi za jedinec, slabej nebo silnej.

Já ničím zmanipulovaný nejsem, na světě existuje miliardy tun zpráv o druhé světové, ale vy dva si selektivně vemete jen ty co tvrdí to co chcete aby tvrdili.

Reagovat
Puskas

Nevíš, co píšeš. Já mám načtené na toto téma dnes už stovky knih a článků a to, co mi podsouváš, je Tvůj výmysl, kterým si vysvětluješ to, že někdo může mít jiný názor než Ty. Z toho, co jsem četl, jsem si udělal úsudek, ale ne podle Tvé zcestné teorie.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je úplně jedno jaký Ty máš názor. Nikdo ti ho nebere. Já sem si o tobě udělal taky obrázek.

Myslím, že tímto to ukončíme.

Reagovat
Puskas

Celou dobu se mi ho snažíš vyvracet a zesměšňuješ ho, přitom vycházíš namnoze jen z dojmů.

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu ten názor nebereš ? Ty ho tady ostatním celou dobu zesměšňuješ, tak na co si u všech svatých hraješ ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi začal tohle vlákno označováním lidí do zmrdů, já se jen snažil vysvětlit, že tvůj názor není ten nejvíc sluníčkový a správný... i když jsem pochopil proč se jich zastáváš tak vehementně, protože v rodině ti bojovali na té obhajované straně...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, jsi nejchytřejší.

Reagovat
smazaný uživatel

sarkastická reakce a stále nic nepochopil... co se dá dělat, já to zkusil

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem nepochopil? To co tu říkáš, nebo proč to říkáš? Pochopil jsem všechno.

Doufal jsem že tím posledním příspěvkem ukončím tuhle debatu, ale to jsi nepochopil ty zase. Takže díky za diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, a já mám zdroje ze všech stran - od sudetstkých Němců z Prajzké, které v zimě bolely průstřely od Stalingradu, od souseda volynského Čecha - partyzána, od německého zajatce - který mi zase říkal, že Němci nechali několik tisíc zajatých lidí pochcípat hlady a žízní - zadrátované na malém prostoru, ti lidé tam z naprostého zoufalství ožrali vzrostlé stromy až na dřeň . Takže ty přiblblé kydy, že lepší Němec než Rus na mně fakt nezkoušej......

Reagovat
Puskas

Z 5,7 mil. zajatých rudoarmějců jich tak 3,3 mil. nechali skutečně pochcípat.

Reagovat
smazaný uživatel

pro tebe "přiblblé kydy", pro několik milionů lidí na "osvobozených území Rudou Armádou" realita...

Reagovat
Melda

Reagovat
Puskas

Dělali to i v Polsku a jinde, reakce na vraždy nemůže být v podobě přibíjení dětí za jazyk k desce stolu a vykuchávání žen zaživa.

Reagovat
Melda

A co Ruskem udělali Poláci, že se k nim tak zachovali? A vůbec tady to uvažování vy nám tak, tak my vám stejně není vůbec civilizovaný.Drtivý většina Němců doma neměla páru co se na východ děje.

Reagovat
Puskas

Zastavili je v r. 1920.

Reagovat
Melda

Mmch v lágrech na východě se těch největších prasáren nedopouštěli Němci ale Ukrajinci, coby strážní.Určitě si to můžeš někde dočíst.

Reagovat
smazaný uživatel

Čeho se dopouštěli v ČR a SR? A obzvlášť čeho se dopouštěli ti, co byli zabiti v bitvách na území ČR a SR?

Reagovat
Puskas

Tady znásilňovali teda fest.

Reagovat
smazaný uživatel

a která armáda kdy neznásilnovala?

Reagovat
Puskas

Osvoboditelé?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, i zde znásilňovali... a ne nebyli to jenom sudetské Němky

Reagovat
Puskas

viz nedávno zemřelá Květa Fialová, viz vzpomínky různých lidí

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

a mimochodem, i dnes se ví co udělal Napoleon za zvěrstva, takže nepochopím proč by za 50 let neměli děti vědět jakej idiot ten Hitler byl... si to zjednodušuješ

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
The Krupy

To myslím napríklad pomník, použijem tvoje obľúbené slovo - zmrda, Vasila Biľaka v Košiciach a podobne.

Reagovat
The Krupy

A keď sme pri tom, tí "hrdinní vojaci" boli obyčajné kurvy, ktoré znásilňovali ženy, ľuďom srali a šťali v strede izieb. To všetko za to, že ich pohostili jedlom. Viacero ľudí, ktorí tie časy zažili, mi prezradilo, že si človek síce z Nemcov a Rusov fakt nemohol vybrať jednu dobrú stranu, tí Nemci aspoň mali nejakú úroveň a nesprávali sa ako banda zvierat.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, babička mi povídala, soused mi povídal, děda manželky povídal, každy má nějakou historku co mu někdo pověděl. Všichni byli znasilněni, zabiti a okradeni, chudáci.

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se mi, že jenom ty vidíš sovětskou armádu v kladech... zajímavé že lidé okolo vidí pouze negativa jejich "osvobozování"... kde bude panečku problém ?

Reagovat
Puskas

Asi má nasledovaný Příběh opravdového člověka

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nevidím pouze v kladech, ja vidím problém v tom že jak ty právě říkáš “okolí vidí pouze negativa jejich “osvobozování”...”, což není prostě pravda. Svět není černobílý.

Reagovat
smazaný uživatel

asi nemá mozek vymytý propagandou........jdi se projít po Beskydech a přečti si tam na těch tabulích, co se tam za války děly za zvěrstva, obhajovat Němce může fakt jen hodně zmanipulovaná bezduchá nádoba v níž přebývá "člověk"

Reagovat
Puskas

Zatím tu jejich obhajobu nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je tvoje obhajova? To že sem píšes historky, nebo lži z polských zpráv? Že ty věříš i té nové polské zprávě o zřícení letadla nad Smolenskem? Nebo jak tomu rádi vy poláci říkáte: “sestřelení letadla Ruskem”.

Reagovat
Puskas

Polských? Ne, jde o zprávy historiků z více zemí, Ty sem chodíš s nějakými vlastními domněnkami. A Smolensk je zdokumentován dost na tom aby sis mohl udělat obrázek, chce to ale nečíst jen to, co bylo na teletextu ČT.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně smýšlejicí člověk si udělal obrázek už dávno, Bohužel ten obrázek ale nebude odpovídat tomu tvému.

Reagovat
Puskas

Na základě čeho si sis ho jako normálně smýšlející člověk udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Logické myšlení. Stačí si sobě položit otázku: “K čemu by jim bylo dobré sestřelit to polské letadlo”.

Reagovat
Puskas

Aha, to je opravdu logické myšlení. Na to není potřeba výzkumu odborníků spolupracujících s NASA, kteří se tady na tomto výzkumu podíleli.

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože, ano první zpráva od MAK (i poláci se podíleli na vyšetřování) byla zmanipulována. Záznamy z černých skřínek které zveřejnili taky poláci byly taky zmanipulovány.

Je jasné že příčinou nebyla na mol opilá posádka, nebo počasí, nebo to že přistávali na letišti které nebylo přispůsobeno pro přistání v takové situaci.

Pravda je jedině v nové polské zprávě, od nejrusofobnějšího národa na světě.

Reagovat
Puskas

První zpráva byla na světě 20 minut po katastrofě a vydal ji ministr zahraničí. Poláci se na vyšetřování podíleli teoreticky, vedli je Rusi, černé skříňky - jsou 4 různě dlouhé záznamy, navíc je dlouho nechtěli vrátit. Na stejném letišti přistával 3 dny předtím Tusk..., Mosad pak přišel s fotkama, jak Rusi upravují přistávací plochu. A je toho ví, hlavě ty výzkumné práce odborníku zvenčí. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém nebylo letiště, ale to v jakých podmínkách na něm chtěli přistát.

Reagovat
Puskas

Nechtěli, z výpisu v černých skříňkách je znát, že říkají "Odlétáme" a že je k přistání přiměla věž, což dosvědčil před vyšteřovateli místopřísežně i pilot cesny, která tam přistála hodinu dvě předtím, který se později zastřelil, stejně jako jiní lidé, co měli s kauzou co do činění. Třeba kněz, co zemřel při autonehodě, jemuž z mobilu kněz z toho letadla přišla pár minut po pádu SMS, kdy už měl být mrtvý, která zněla "žijeme".

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavé, že přepis z černých skřínek co zveřejnila polska vojenská prokuratůra vypadá úplně jinak. Ale ta SMS knězovi mě přesvědčila, máš teď samozřejmě pravdu.

Reagovat
Puskas

Nejde jen oni, asi 16 lidí, co s tím měli co do činění, se buď zabilo v autě anebo spáchali sebevraždu. A kterou verzi ukázala z těch čtyř? Ty máš info jen z českých médií, která, jak už jsem mohl mnohokrát pozorovat, referují tendenčně a zkresleně. A opět to můžeš doprovodit smíchem, je mi to fuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, doprovázím to mlčením.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nepíšou o tom jenom "historky z polských zpráv"... bože, když chceš tak to najdeš... zatím se se chováš stejně jako lidé za minulého režimu - pokud to není moje pravda, tak ta tvoje bude jistá lež

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká obhajoba ? Krucinál člověče, co mi to tady podsouváš ? Asi ta konverzace s tebou nebyl můj nejlepší nápad, ale zkusit se má všechno

Reagovat
Puskas

Reagovat
Melda

Argument

Reagovat
smazaný uživatel

Komunizmus je rovnake zlo ako nacizmus

Reagovat
eder

Mnohem horší. Ale jak vidíš, bohužel i zde má ještě zastánce...

Reagovat
vladis271

Reagovat
Kovi81

do bodky

Reagovat
DelPiero137

Mna najviac zaraza ze toto vsetko si uvedomuje ale nie sme schopny si priznat ze nenavist, segregacia na zaklade nabozenstva je na blizkom vychode. A povedat to nahlas je pomaly zlocin.

Reagovat
Azazelo RD

Já bych zakázal i katolickou církev.

Reagovat
smazaný uživatel

A zaviedol šaríu, však?

Reagovat
smazaný uživatel

Od druhej svetovej sa proste proti pravicovým "extrémistom" zasahuje tvrdšie ako proti tým ľavicovým, pričom dovtedy to bolo presne naopak a komunisti boli vešaní na gandelábroch, k tomu len toľkko, že zberbou sú oba tábory, i keď ľavica v mojich očiach vedie

Reagovat
smazaný uživatel

druhá světová válka popravila i pravici... levice to moc dobře ví

Reagovat
smazaný uživatel

i pravici? To popravila aj niekoho iného z politického hľadiska?

Reagovat
smazaný uživatel

Malo tam nabehnut komando a poriadne ich ujebat primitivov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

Forza SS ..............

Reagovat
Mercury

Kokoti.

Reagovat
johan14

Su tí idioti čo vymysleli tu blbosť s čítaním nejakej knihy. Nabudúce budú vyžadovať pri vstupe na štadión aby sa fans preukázali okrem vstupenky na zápas aj potvrdením o návšteve koncentračného tabora.

Reagovat
Mercury

Tohle je samozřejmě taky hovadina, ale je to zástupný problém. Primárně jsou kokoti ti "fanoušci".

Reagovat
smazaný uživatel

díky nepřebernému množství podobných případů nevěřím ani náhodou mainstreamovým zprávám. Tudíž by mně zajímalo, co za "fašistické" popěvky to konktrétně byly a to hajlování bylo skutečné hajlování anebo jen takové to běžné skandování s hrozící rukou nahoře? Tyhle ty manipulace mám dobře v paměti - Rudé Právo jednou psalo, že metaloví fanoušci na koncertu metalové kapely hajlovali, je proto třeba zakázat metal......přičemž mladí kotelníci jen normálně pařili pod pódiem.....no a tak je to se vším......takže jaká je skutečná situace kolem fans Lazia?

Reagovat
johan14

V sedemdesiatomsiedmom písali v Pravde, že punk je natoľko zvráteny že vypisuju konkurzy pre samovrahov a potom ich prejdú počas koncertu na pódiu autom. Ak si dobre spomínam jednalo sa o Damned.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsi volil toho japonce dědo.

Reagovat
valloire

to je xenofobie

Reagovat
DelPiero137

Tiez som zazil nieco podobne na koncerte...nevravim ze to bol tento pripad v Bologni ale stavsa sa.

Reagovat
Kenneth

Cesky poslanci si zase do dneska mysli ze trava je tanecni droga.

Reagovat
smazaný uživatel

Rímky pozdrav + tradičné piesne s národnou tématikou

Reagovat
Rip

To budou mladí kokoti, kteří tu dobu nezažili a nedokážou si představit co ti lidí museli vše protrpět.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

A že ty si ju zažil, Taliansko bolo spojencom Hitlera a z toho spojenectva profitovali, teda až do doby, keď sa v ITA vylodili spojenci a veľká čast armády pokapala pri Stalingrade alebo tak

Reagovat
Rip

Bravo ty jsi taky dobrý kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Profitovali

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo Sorry ty si myslel ty Italy tak to potom jo

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto to čtení nemusí být špatný nápad.

Reagovat
Spasitel

Nič v zlom ale väčšina tu asi netuší akých zverstiev sa dopúšťalo nacistické Nemecko ked ho ide porovnávať s komunizmom. Ani jeden režim nebol dobrý ale spýtajte sa starých rodičov ako sa im žilo v komunizme a zistite si ako sa žilo ľudom v Auschwitzi či celej ovládanej oblasti nacistami ...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
olis

pre mna su oba rezimy taktiez zlo, ale tiez tam vidim rozdiely, komunizmus bol z velkej casti posraty ludmi, vlastne to je aj demokracia.... a na druhej strane nacizmus je ciste zlo samo o sebe a nemusi to zlyhavat na ludoch

Reagovat
JM

Nebo treba jak se zilo lidem v nekterem z gulagu...

Reagovat
Puskas

Srovnáváš koncentráky a běžný život? Vážně?

Lidé, kteří třeba prošli v 50. letech jugoslávským Golim Otokem a měli za sebou Mautthausen, prohlašovali, že Mautthausn byl proti tomu ozdravný pobyt. Tím nijak nesnižuji hrůzu německých lágrů, jen ukazuji, že to bylo stejné zlo, ne-li horší.

Reagovat
smazaný uživatel

nějak se tady po téhle diskusi přestávám divit, proč jsou komouši stále v parlamentu

Reagovat
Puskas

Protože zas tak zle nebylo, Ti řeknou mladí, co to nezažili.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám slov, protože takových lidí jsem už taky pár potkal... v Maďarsku s komunisty zatočili, jenom u nás to je stále alternativa pro levicové voliče... jako na jednu stranu bych jim ten tvrdej socík přál, ale jenom pro ně a ne pro slušné lidi co mají totality dost

Reagovat
PP

do smrti Stalina to bylo fakt srovnatelné. Dost možná komunismus byl v té době horší v tom, protože dělal čistky i ve vlastních řadách, ale pro běžného člověka v tom moc rozdílu nebylo.

Druhý rozdíl je to, že v případě Německa se jednalo o válku, kde ve válkách se dějou vždycky zvěrstva, ale nacisté povytáhli laťku krutosti a účelnosti na nejvyšší mez. V případě komunismu bylo o to smutnější, že to prováděli na "partnerech".

Obě ideologie jsou zvěrstva a odsouzeníhodné..

Reagovat
Puskas

Hitler taky zničil Röhma, Sověti páchali krutosti už ve válce s Poláky v r. 1920 a i potom v té II. světové.

Reagovat
PP

nemyslím tím personální, ale vůči lidem na území Sovětského svazu či osvobozených zemí. Prostě je to diktatura a je jedno, jestli jednoho vůdce nebo strany, byť i v Rusku se jednalo v případě Lenina a Stalina o jedenoho vůdce. Historie se stala a je třeba se z ní poučit. O to smutnější jsou současné volby, že zase dostáváme k moci diktátora, který zpitoměl masu lidí..

Reagovat
pawelFCB

A kolik ma na svedomi zivotu komunismus a nacismus? Zajimave, ze je uplne v pohode, kdyz se hlasis ke komunismu, ci ke komunistickym diktatorum, ale jak se nekdo hlasi k nacismu ci narodnimu socialismu, hned je verejny nepritel a hned s nim do basy. Tohle je proste dvoji metr dnesni doby a proto mi nijak nevadi lidi, kteri se k tomu hlasi, nebot vidim ve snemovne po revoluci neustale komousske prasata i ty, kteri po 89. prevlekli kabat, ale tehdy byli hrdi komousi... i ti meli viset.

Reagovat
Melda

Nejde to srovnávat, nacismus tu byl době války a komunismus v době "míru".Kdyby to bylo naopak, dneska by babky a dětmi říkali, jak tu bylo za nacismu Dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Během zápasu pak zpívali fašistické popěvky a hajlovali. Navíc v sektoru pojmenovaném po bývalém trenérovi Boloni Árpádu Weisovi, který v roce 1944 zahynul v koncentračním táboře v Osvětimi.

Náhoda? Nemyslím si.

Claudio Lotito distancoval od chování fanoušků a položil květinový věnec u římské synagogy. Následně si v televizním rozhovoru spletl dvě různá náboženství a řekl, že byl v mešitě. Má to na háku, žid jak moslim, rovnaká pakáž

Reagovat
Benfica

našťastie my v SLB takéto veci riešiť nemusíme..

Reagovat
mickey mouse

Čtení toho deníku je jako dráždit hada bosou nohou... něco takového se dalo předpokládat.

Reagovat
smazaný uživatel

Průmysl holokaustu

Reagovat
Biozdenda

Síla. Že se vybarví tak jasně fašisticky bych nečekal. Otevřeně hajlovat před kamerama, čili před celým světem.. Bojkot jsem čekal, to jsem si říkal už v momentě, kdy jsem viděl, že chcou zavést to čtení, to bylo asi celkem jasné.. Ale tohle? Jinak to čtení chápu. Ten záměr je v tom, že to je dost drsné čtení o nacistických zvěrstvech a mělo to lidem otevřít oči, spousta z nich to určitě nečetla a vůbec netušili, jenomže to nemělo žádný smysl, protože fašouni tyhle zvěrstva na židech schvalují, takže se to úplně míjí účinkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prečítajte si tú knihu.. Potom sa už nebudete pýtať, prečo chcú, aby sa z tej knihy čítalo. Pochopíte, ak nemáte IQ šumu mora.

Reagovat
Puskas

Co příště? Solženicyn? Šalamov? Neměla by to být úloha školství či médií přinášet informace o těchto zvěrstvech?

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt nechápu,co ti na tom tolik vadí. To je jako špatně, že se na ty události poukazuje i jinde než ve škole?

Reagovat
Puskas

Napsal jsem to výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu nevadí zmínky o nacistických zvěrstvech, ale tohle čtení na stadionu je pouhá přeháňka neziskovek nebo dementů co se cítí ukřivděni kvůli každé hlouposti... kdo ví, ten ví... a koho to nezajímá, toho to zajímat nikdy nebude... tím, že to čtou na stadionech před výkopem, akorát naserou lidi okolo, protože proč by to měli slyšet že jo ? Když budou chtít zaplatit za něco naučného, tak pojedou na výlet do Osvětimi ne na stadion svého oblíbeného klubu

Reagovat
Pipo123

Luis Alberto výrazně přispěl ke skvělému vstupu Lazia do letošní sezóny, což neuniklo pozornosti konkurenčních evropských celků. Zájem o španělského útočníka, jenž se neúspěšně snažil prorazit v Liverpoolu, má údajně Atlético Madrid. (football-italia.net)

Dufam ze zostane, v momentálnej forme je to nas najlepsi hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Čo výmena za Vietta? Ten by u vás podhrot mohol zahrať a je mladší, i keď v momentálnej forme asi o polovicu horší

Reagovat
smazaný uživatel

A čekali něco jiného? Tím čtením jenom přilili olej do ohně. Tím samozřejmě neomlouvám fanoušky Lazia, ale nic jiného asociace čekat nemohla.

Reagovat
vladis271

odpad, odpad, odpad.

Reagovat
vladis271

Všetky tieto návštevy Osvienčimu čítanie úryvkov snaha zabrnkať na citlivú strunku nikdy fungovať nemôžu, lebo sa tu bavíme o odpornom odpade bez kúska morálky, ktorých dokonca možno až vzrušuje predstava, že tí "odporní židáci zdochli" strašnou smrťou. Preto (a viem, že je to nereálne) by som aspoň pre vybranú vzorku týchto hovien (a je jedno, či by to boli fans Lazia, špatný Kotleba alebo pomýlený Magát alebo nejaký pomýlený fanúšik Slovana alebo Spartaku) vymyslel celkom iný trest. Vymyslel by som simuláciu spoločenských udalostí, ktorá by ich presvedčila, že sa začína hon na ultrapravičákov (články v médiách, správy v telke etc...) tak vybranú skupinu by som zavrel do dobytčích vagónov a tri dni by som ich vozžil bez vody a jedla až do Treblinky alebo iného tábora, resp. toho najzachovalejšieho čo existuje. Miesto by som naaranžoval tak aby budilo dojem, že v ňom prebieha masového vraždenie. Figuríny mŕtvol nakladené na seba, anorektickí pacienti z ústavov ako komparz potulujúci sa po okolí, stráže so samopalmi, tvrdé správanie proste teror. Zavliekol by som túto skupinku do zrekonštruovanej alebo novopostavenej plynovej komory a povedal im čo sa ide diať. Ešte pred tým by mali možnosť vidieť ako z komory vynášajú figurínby mrtvol samozrejme z dostatočnej vzdialenosti aby nemohli identifikovať že sú to figuríny. Zavrel by som ich tam zapečatil dvere a nechal stáť holých pod fejkovými sprachami. V momente ked by tam stálá pocikaná a pokakaná pých svetového aríjstva by som otvoril dvere a plačúcich by som ich postavil pre kamery a pýtal sa na ich názory. Ako sa cítia. Až vtedy by sa dozvedeli, že to bol len fejk.

A áno viem, že je to nereálne a nezrealizovateľné, ale ako myšlienka sa mi to veľmi páči.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
netopier

Vyhladzovanie židov bol len dôsledok. Prečo nikto nehľadá príčinu, prečo boli títo židia nenávidení a ešte stále sú?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele