Fandové Damstadtu vítají další bonus: do Kölnu se lze vypravit lodí

25.07.2016, 12:12
Aktuality
Zaujalo nás
Způsob, jakým loňský bundesligový nováček z Darmstadtu pečuje o vlastní fanoušky, je vpravdě nevídaný. Skromný celek, který se loni v nejvyšší soutěži udržel až nečekaně hladce, nejprve slíbil volné permanentky pro ty, kdo si je nemohou kvůli finanční situaci dovolit, a později oznámil také nabídku plavby po Rýnu za prvním zápasem sezony v Kölnu...

Die Lilien do Kolína nad Rýnem vypraví rovnou dvě posádky: jednu 'párty loď' pro 400 lidí a jednu klidnější variantu pro maximální počet 150 dalších zájemců.

První alternativa je o něco levnější a zájemce vyjde celkem na 65 eur včetně desetieurové zálohy; ta druhá stojí bezmála sto eur, nicméně vrchem obsahuje i brunch a šálu.

Obě sumy zahrnují také dopravu od domácího stadionu SV 98 do přístavu stejně jako veškerý přesun po Kölnu. Nástup ke stadionu Böllenfalltor je plánován již na šestou hodinu ranní.

Že si Darmstadt svůj pobyt mezi německou elitou takhle zpestřuje, to zřejmě vzhledem k jeho předešlému 33letému čekání na nejvyšší soutěž není příliš překvapivé. Ještě úctyhodnější je proto dřívější gesto 14. celku Bundesligy, a sice jeho vstřícný krok vůči chudším fanouškům.

S pomocí městského sociálního úřadu i samotného vedení Bundesligy SV 98 nabídlo všem, kdo se prokáží platnou kartičkou sociálního zabezpečení, sezónní permanentku zdarma. Má jít tedy jednak o pracovníky s nižšími příjmy, jednak o penzisty, ale i děti a adolescenty z početnějších rodin.

"Zapojení různých společenských vrstev se v našem městě koná na více úrovních a s mnoha účastníky. Je pro nás důležité, abychom si udrželi integrovanou společnost, a abychom se postavili proti vylučování určitých sociálních vrstev," prohlásila k novince členka městské rady Darmstadtu Barbara Akdeniz.

SV Darmstadt 98 se vlastní fanoušky do běhu klubu intenzivně snaží zapojit už delší dobu; v dubnu 2002 klub dokonce založil zvláštní fanouškovskou iniciativu, která aktivním příznivcům nabízí možnost angažovat se v rámci více než padesáti různých menších projektů.

Autor: Tomáš Daníček / sports.vice.com, sv98.de

Komentáře (321)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele