Exkluzivní rozhovor s Jaromírem Bosákem

09.09.2018, 21:06
Rozhovory
Zaujalo nás
Oblíbený komentátor křtil už jedenáctou knihu, která zachycuje jeho pohled na velký fotbalový turnaj, a tak byla ideální příležitost se ho po dvou letech zeptat na několik věcí, včetně nefotbalových...

Eurofotbal.cz: Vaše kniha se jmenuje Fotbalové pozdravy z Ruska: Mistrovství světa den po dni, takže poprvé z těch jedenácti případů se tam přímo nevyskytuje slovo deník. Proč?
Jaromír Bosák: My jsme o tom hodně uvažovali, ale u nás je problém ten, že ve chvíli, kdy dáte do titulku knihy ruské... cokoliv, tak lidi nebudou úplně nadšení, respektive je to nechytne. Takže jsme se snažili najít jiný název a myslím, že se docela povedl.

Eurofotbal.cz: Na obálce jste se ocitnul v elitní společnosti Luky Modriče a Antoina Griezmanna. To byl váš nápad?
Jaromír Bosák: Ne. Titulek i obrázek dělala grafička Helena Zahrádecká. Rád bych řekl, že jsou na obálce tři talentovaní fotbalisté, ale jsou tam jenom dva. (zřejmě nemá jít o Bosáka a Griezmanna, ani o Bosáka a Modriće - pozn. aut.).

Eurofotbal.cz: Deníky píšete od roku 1998, ale první velký turnaj, kterého jste se osobně jako komentátor zúčastnil, bylo MS 1994 v USA a následně EURO 96. Teď už to asi není realizovatelné, ale ani tenkrát za vámi nikdo nepřišel, že by se mohly vydat zpětně? Knihy o uplynulých MS i ME přece vycházejí pořád...
Jaromír Bosák: Vůbec. V tom osmadevadesátém to nenapadlo ani mě. Napadlo to kolegu Milana Šímu, spolupracovníka v České televizi. On mě k tomu dokopal, a pak mě to začalo bavit. I proto, že jsem si uvědomil, že budu mít na co vzpomínat, až budu v důchodu a budu si ty knížky otevírat. (úsměv)

Eurofotbal.cz: Čtete další fotbalové knihy? Ať už o turnajích nebo osobnostech?
Jaromír Bosák: Přiznám se, že nejsem zrovna fanda fotbalových knížek. Jako kluk jsem byl, to jsem přečetl všechno, co šlo. Ale od té doby jsem na memoárové knížky docela opatrný, protože ne vždycky se tam napíše všechno tak, jak to opravdu bylo. A při té práci komentátora na to kolikrát ani není čas. Řeknu to upřímně, když mám dokomentováno, tak jsem rád, že se nemusím zase hned věnovat fotbalu. A vezmu si jinou knížku z jiného ranku, abych se taky podíval do jiných světů. Protože abych žil fotbalem čtyřiadvacet hodin denně, tak to ne.

Eurofotbal.cz: Jakou takovou jinou knihu si třeba vezmete?
Jaromír Bosák: To je různé a záleží to na náladě. Někdy to bude Vančurovo Rozmarné léto, což je taková moje absolutní stálice. Jindy to bude něco od Pratchetta a jeho Zeměplochy. Zase kvůli jazyku, protože ten je tam fantastický. Můžu si vzít Čapka, ale zároveň si přečtu i nějakou kvalitní moderní detektivku. Jako každý jsem měl rád Phila Marlowa. Někdy skončím i u bible, protože ta knížka je taky docela zajímavá na čtení, jakkoliv jsem nevěřící.

Eurofotbal.cz: Za ty roky musí být i komentátoři z jiných zemí, se kterými se na těchto velkých akcích opakovaně potkáváte a třeba i zůstáváte v kontaktu...
Jaromír Bosák: To se potkáváme. Ale je to tak, že se pozdravíme, chvilku pokecáme někde v press centru, ale že by se chodilo na pivo, to ne. Protože každý bydlí někde jinde a po tom zápase odjíždí jinam. Když vezmu to Rusko, tak jeden z nás letí druhý den do Soči, další do Petrohradu, třetí do Novgorodu... Takže tam se nějaké potkávání moc nepěstuje.

Eurofotbal.cz: Co se vám první vybaví, když se řekne mistrovství světa 2018 v Rusku?
Jaromír Bosák: Pořád je to ještě hodně čerstvé, takže je to taková změť. Ale asi jako první nezvykle vypadající Rudé náměstí. (úsměv) Protože takhle jako při mistrovství světa to tam normálně nevypadá. Lidé tam obyčejně neposedávají na dlažbě a nenatáčí si věci. Žilo to tam úplně normálním životem, což jinak před tím Leninovým mauzoleem moc nejde. A neexistuje, že by si tam okolo někdo sednul na trávu. To by ho ti policajti okamžitě sebrali. Teď to možné bylo, protože Rusko se snažilo tvářit velmi přátelsky. Takže to první by bylo nezvyklý obličej Rudého náměstí.

Eurofotbal.cz: Kdybyste měl jmenovat pět zápasů, které vám nejvíce utkvěly v paměti, které by to byly?
Jaromír Bosák: Určitě finále, protože finále 4:2 jsem ještě nikdy nezažil, aby bylo takhle zajímavé a zábavné. Pak Senegal s Polskem a obrovské zklamání Poláků. Dále Německo s Mexikem, opět obrovské zklamání pro favorita. A to, co prováděli nadšení Mexičani na tribunách, bylo fantastické! Pak se mi vryl do hlavy zápas Angličanů ve čtvrtfinále (se Švédskem - pozn. aut.), protože jsem ten zápas sledoval v Petrohradu ve fanzoně. A bylo to hodně příjemné a zábavné. Pátý by možná mohl být zápas mezi Chorvaty a Dány, zvláště ten penaltový rozstřel, protože byl nesmírně dramatický. A že si Modrić troufne jít na penaltu, když jednu nedal ve hře... Klobouk dolů.

Eurofotbal.cz: Výkony jakého týmu a kterého hráče pro vás byly největším překvapením?
Jaromír Bosák: Překvapení snad ani ne, ale fakt se mi strašně líbil Luka Modrić. Rozhodně nejlepší hráč šampionátu! Jak v Realu Madrid sloužil Cristianu Ronaldovi a pracoval pro tým, tak tady se ukázalo, že je absolutní lídr a fantastický fotbalista. Jinak bych neřekl, že někdo z neznámých zazářil tak, že se teď o něm bude mluvit jako o hvězdě. Většinou to byli kluci, o kterých se vědělo, že budou dobří. (úsměv)

Eurofotbal.cz: A co se týče uplynulé sezony, byl pro vás největším překvapením přestup právě Cristiana Ronalda do Juventusu?
Jaromír Bosák: Možná na první pohled. Na druhou stranu, já Ronalda absolutně chápu. Jednak je to sportovní záležitost, ale taky marketingová. S Realem vyhrál všechno a ta motivace potom logicky uvadá. Už nemáte co vyhrát, protože jste to všechno zažil. Několikrát. Tak chtěl zkusit novou výzvu, a zároveň musel vědět, že to pro něj bude daleko složitější, než v tom Španělsku, protože v té Itálii se dávají góly daleko hůř. Takže z jeho strany docela odvaha, ale zároveň nesmírný marketingový nástroj. To se mluvilo o té přestupové částce a o tom, jak dá Juventus ty peníze dohromady. A oni ho za týden měli z merchandisingu zaplaceného.

Eurofotbal.cz: Ono se možná trochu pozapomíná na to, že v tom přestupu měl delší prsty Pavel Nedvěd...
Jaromír Bosák: Nevím, jestli to byla hlavní hybná síla. To bych se Pavla musel zeptat. A dokonce vím, že byl zrovna na dovolené, když se tenhle přestup dotahoval. Ale je jasné, že on jako sportovní ředitel měl velmi výrazné slovo, jestli jo nebo ne. Protože kdyby řekl, že ne, tak tam Ronaldo nejde. Ale zase kdo by nechtěl v týmu Ronalda. (úsměv)

Eurofotbal.cz: Díky zavedení videorozhodčího bylo k vidění rekordní množství penalt, přičemž Messi ani Ronaldo neproměnili. Modrić taky ne, a pak měl při rozstřelech dvakrát nehoráznou porci štěstí. Překvapilo vás, že i tihle velcí hráči selhali?
Jaromír Bosák: Ne, jim se to stává běžně. Když se podíváte na statistiky, tak Ronaldo i Messi mají v lize spoustu neproměněných penalt. A jenom to dokazuje, že jsou to lidi a ne roboti. I oni dokážou ve vypjaté chvíli selhat. Já to vlastně vnímám docela pozitivně.

Eurofotbal.cz: Teď v září startuje nová Liga národů. Co soudíte o tomhle projektu?
Jaromír Bosák: Jsem asi jeden z mála těch, kteří to nevidí dobře. Protože mi přijde, že tou Ligou národů jste vzal trenérům možnost zkoušet v přátelských zápasech. Teď vlastně vždycky o něco půjde, takže pokud nebudou ti zkušení hráči zranění, tak se k tomu ti mladí nedostanou. Určitě nebudete chtít v důležitých utkáních riskovat, že nasadíte tři mladé, kteří vyhoří, a prohrajete 0:5. V přáteláku je to nepříjemné, ale vlastně se nic neděje. Nemyslím si, že je to dobře, protože všechny kolektivní sporty mají přátelská utkání. A fotbal je najednou mít nebude? Nebo jenom velmi výjimečně? To je hrozně málo na to, abyste kluky z jednadvacítky nebo talenty z dvacítky, jako je teď třeba Jan Matoušek, mohl vyzkoušet rovnou v áčku. Ten trenér si to teď ve většině případů prostě nedovolí.

Eurofotbal.cz: Došlo také ke změně v rámci české nejvyšší soutěže. Přibyl systém skupin. Myslíte, že to je změna k lepšímu, že to česká liga potřebovala?
Jaromír Bosák: Já to vítám. Zaprvé proto, ať je víc zápasů. A zadruhé, ať jsou ty zápasy pokud možno o něco až do poslední fáze. Ať je v sázce pořád něco důležitého. To, že se na závěr budou hrát tyhle skupiny, mi přijde dobré. Jak pro diváky, tak pro to fotbalové prostředí. Protože jaký má smysl dohrávat ligu, když dopředu víte, že první tým vede o deset bodů, druhý má taky sedmibodový náskok... Kdo na to bude chodit?

Eurofotbal.cz: Časem třeba vznikne po vzoru NHL i fotbalové all-star game s dovednostními soutěžemi, což by nemuselo být marné...
Jaromír Bosák: Ve fotbale to asi nepůjde. Protože už takhle je přehuštěný kalendář, byť tedy předseda FIFA Infantino přišel s tím, že by chtěl vedle Ligy mistrů a Evropské ligy ještě jednu pohárovou soutěž. Už je toho hodně. A vezměte si, že ti kluci, kteří byli na mistrovství světa po většinu času, se vrátili domů v polovině července, ale to už se hrála předkola různých soutěží. I hráči z Realu Madrid a Barcelony musí třeba už na začátku srpna hrát soutěžní zápas, takže nemají čas si odpočinout. Ve fotbale je to naprostý základ, jednak zvyšujete riziko zranění, a jednak abyste se na něco těšil, tak to nesmíte mít celý rok. Těm velkým hráčům se nedivím, že nadávají jako špačci.

Eurofotbal.cz: Když začneme MS 1998, tak od té doby se vlastně pouze jednou stalo, že obhájce titulu postoupil ze skupiny. Čím si to vysvětlujete?
Jaromír Bosák: Spíše si myslím, že je to náhoda. Nebo to může být takové znamení, že po těch čtyřech letech se třeba mění ty generace a i ty větší země jako Španělsko, Francie nebo Německo s tím můžou mít problém. Ale nehledal bych v tom nějakou zásadní zákonitost. Myslím si taky, že v těch velkých týmech to teď taky úplně nefungovalo v kabině. Vezměte si Němce. Tam bylo problémů více než dost. I když já jsem je taky favorizoval. Jsem rád, že mi vyšlo, že to Francie vyhraje, ale myslel jsem, že bude hrát finále s Německem. Ale Němci byli takoví šílení, vyšťavení, rozhádaní... Ten tým je taky hodně dlouho pohromadě, takže vyplynou mezi těmi hráči nějaké animosity. To nejde oddělit, že by se všichni měli rádi. Ve Španělsku zase máte frajery z Realu a z Barcelony, tedy Katalánce. Je to složité a holt to přijde i na ty největší týmy, že mají utrum. Vezměte si, jak byli před lety skvělí Holanďané. A dneska? Kde jsou?

Eurofotbal.cz: Říkal jste, že vás překvapilo, jak skvěle zvládlo Rusko organizaci mistrovství. Možná s výjimkou toho finálového vběhnutí na hřiště...
Jaromír Bosák: Já jsem tedy striktně proti těmhle excesům, kdy někdo vběhne na hřiště a chce exhibovat. Ale tady to mělo díky Pussy Riot výrazně politický podtext. Pokud se na to dobře připraví, tak tomu podle mě pořadatelská služba nemůže zabránit. Oni tam přišli v uniformách, takže si jich vlastně nikdo nevšímal. Najednou vlítli na plac a byli rychlí. Já jsem v přímém přenosu taky nevěděl, že to jsou Pussy Riot, takže jsem taky nadával, co to je za pitomce. Ale když si ti lidé dají práci a připraví se, tak se tomu nikdy nedá stoprocentně zabránit.

Eurofotbal.cz: Osobně vás žádný větší incident nepotkal? Ve smyslu jako třeba jako před čtyřmi lety v Brazílii, kdy se vás pokusili okrást?
Jaromír Bosák: (úsměv) V tomhle byl ten šampionát výjimečný, protože mně se nestalo vůbec nic. To je zvláštní. Po čtyřech šampionátech se mi nic nestalo! Možná je to i tím, že když jsem byl v Soči, tak jsem měl nějakou virózu, takže jsem ani do moře nevlezl. Z tohoto pohledu to bylo klidné a žádné nebezpečí nehrozilo. Navíc jak jsem zvyklý lézt po těch městech, tak mám rád i takové zapadlé čtvrti, kam normálně lidi nepřijdou. Pak si ale říkáte trochu o přes držku, když tam lezete s drahým foťákem. Tak potom musíte počítat, že se může něco stát. V Rusku ale z tohohle pohledu nehrozilo vůbec nic.

Eurofotbal.cz: Třeba v Riu de Janeiru jste si ale do žádné favely netroufnul, ne?
Jaromír Bosák: Jo, byl jsem. Ale to jsem si s sebou nebral ani hodinky, ani mobil. Lákalo mě si tam udělat fotky, ale to bych asi nevylezl, protože by si se mnou rychle poradili. Tak jsem tam šel jenom v šortkách, botách a triku. A měl jsem v kapse asi dvacet realů, kdybych se potřeboval z něčeho vykoupit. Ani kolega kameraman se mnou nešel. Tak jsem šel sám a měl jsem dvakrát docela kliku, to přiznávám. Ale bylo by mi blbý být tam a nezkusit si to. Abych nemluvil o něčem, co jsem neviděl. Tak jsem tam šel a stálo to za to, i když nevím, jestli bych to dneska zopakoval. (smích)

Eurofotbal.cz: A kdybyste měl srovnat organizaci ruského mistrovství s tím německým z roku 2006...
Jaromír Bosák: Na to, aby všechno dokonale fungovalo, nepotřebovali v Německu zdaleka tolik lidí. V Rusku byla obrovská masa těch, kteří se na té organizaci podíleli, včetně vojáků a policistů. Od stadionu k metru jdete kolem kordonu policajtů, který je 220 metrů dlouhý. Jasně, byli to většinou kluci z těch vojenských a policejních škol, ale stejně je vidíte všude. V Německu tohle nebylo. Tam se tak nějak počítá s tím, že všichni vědí, co mají dělat, kam mají jít, a že nebudou dělat blbosti. V Německu to byl takový velký karneval. Tady to bylo takové příjemné setkání, žádné excesy neprobíhaly, ale ty policajty jste viděl na každém rohu. A to nemluvím o tom, kolik tam muselo být tajných.

Eurofotbal.cz: Když jste zmínil špačky, vraťme se ještě k situaci kolem deštníku pro chorvatskou prezidentku Kolindu Grabar-Kitarović, který se dlouho ne a ne dostavit. Bývalý mluvčí bývalého prezidenta Václava Havla, expert na etiketu, se nechal slyšet, že nešlo o chybu Vladimíra Putina, ale o chybu ochranky chorvatské prezidentky. Každopádně je pravda, že v té televizi to vypadalo hodně blbě a přímo na stadionu možná ještě hůř...
Jaromír Bosák: (smích) Ještě hůř. Jsou chvíle, kdy ten nastavený diplomatický protokol musí jít stranou. A já jako chlap, kdybych byl na místě Putina, tak paní prezidentce ten deštník samozřejmě pošlu. Podle mě je to naprostý základ slušnosti! Nejsem znalec diplomatického protokolu, ale to byl takový problém říct tomu ochrankáři: "Hele, jdi tady o dva metry doleva." Těžko.

Eurofotbal.cz: Těsně před touhle deštníkovou aférou jste v přímém přenosu také zároveň řekl, že se v Rusku šampionát kvůli korupci a dalším věcem konat neměl, což - ač zdánlivě nevinné prohlášení - vzbudilo velkou vlnu reakcí. I v tom smyslu, že jakožto komentátor na veřejnoprávní televizi nemáte právo vyjadřovat svůj politický názor. Pamatuju si, že něco takového jsem zaznamenal už tenkrát, když jste moderoval pořad Největší Čech. Přitom je to podle mě úplný nesmyl. Chápete to třeba trochu jako diskriminaci?
Jaromír Bosák: Samozřejmě, že je to diskriminace. Proč bych se nemohl vyjadřovat, jak chci? To je zaprvé. A zadruhé, mě strašně baví, když lidi říkají, že se vyjadřuju k politice. Co je to za politické prohlášení, když řeknu, že někde neměl být fotbalový šampionát? To by mě fakt zajímalo. A hlavně musím zopakovat, že když jsem totéž řekl o Kataru nebo Jižní Africe, tak to nikomu nevadilo. Všichni říkali: "No, ten chlapec má pravdu. To je rozumné, co říká." Ale jakmile se dotknete Ruska, tak někteří lidé reagují úplně šíleně.

Eurofotbal.cz: Některé negativní reakce mi připadaly, že jsou zaměřené přímo vůči vaší osobě. Myslíte, že by se takhle řešily i podobné výroky kolegů Vláška, Štěpána, Čapka nebo třeba Záruby?
Jaromír Bosák: Asi ne. Ale berte to tak, že já tuhle práci dělám skoro třicet let. A za tu dobu se holt najdou lidé, kteří vás mají rádi, ale také ti, kteří vás nesnáší. Tak to je, ale já si s tím vůbec nelámu hlavu, protože to neovlivním. Já jenom když při přenosu pozdravím, tak v ten moment už mě někteří nemají rádi, protože jsem to já a mají z toho kopřivku. V téhle branži nikdo nebude "everybody’s darling". Já taky nemám rád všechny zpěváky, všechny spisovatele nebo všechny herce. Je to lidské a jde jenom o to, jak s tím zacházíte. Jestli tomu člověku začnete sprostě nadávat a vyhrožovat, že ho zabijete, nebo že ho pověsíte na kandelábru, až ho potkáte, protože dělá svoji práci, nebo prostě jenom řeknete: "Já ho nemám rád, tak si ho vypnu."

Eurofotbal.cz: Dával jste mladším kolegům nějaké komentátorské rady, když začínali?
Jaromír Bosák: Když o to měli zájem, tak jo. Ale ne že bych za nimi cíleně chodil, protože by to z mé strany nemuselo vypadat dobře, nebo by to oni nebrali dobře. Ale kdo chtěl poradit nebo kdo chce dodnes poradit, tak mu svůj názor řeknu. Ale nechci, aby to vypadalo tak, že to, co si myslím nebo jak to dělám, je jediný možný způsob. Spíše se snažím říct svůj názor.

Eurofotbal.cz: Oproti mistrovství světa v Brazílii vám výrazně ubyla nutnost cestování. Snad celý úvodní týden jste strávili v Moskvě, nějakou dobu jste pobyli v Petrohradu, takže v tomhle směru tentokrát docela pohoda...
Jaromír Bosák: V tomhle to bylo dobré, že jsme byli jenom ve čtyřech městech, tedy Moskva, Petrohrad, Novgorod, Soči. V tom to bylo jednoduší. Nejdelší přelet byl čtyřhodinový z Novgorodu do Soči s mezipřistáním v Moskvě. To byl veliký rozdíl oproti Jižní Africe nebo Brazílii. Ale v té druhé fázi bylo cestování více, takže to dopadne tak, že letíte do Novgorodu, kde večer odkomentujete zápas a hned potom letíte v noci do Soči, protože tam komentujete druhý den. Takže to taky nebylo úplně triviální, ale nalítali jsme toho výrazně méně, než na těch předcházejících šampionátech.

Eurofotbal.cz: Ono za dva roky při Euru si to asi zase výrazně vynahradíte...
Jaromír Bosák: Pokud to nebudeme všechno dělat z pražského studia. To nevíme.

Eurofotbal.cz: Minimálně na tři roky mizí z České televize Liga mistrů. Jak jste reagoval, když jste se to dozvěděl?
Jaromír Bosák: Nijak, protože to bylo očekávané. Tím, že opravdu hodně sleduju, co se děje ve světě. Ve smyslu televize a televizních práv. Tak bylo jenom otázkou času, kdy se to stane.

Eurofotbal.cz: Nabízeli vám z O2 TV, abyste šel komentovat pro ně?
Jaromír Bosák: Tam žádný kontakt neproběhnul a myslím si, že v tuhle chvíli není zájem ani z jedné strany.

Eurofotbal.cz: Může se stát, že by ČT začala vysílat třeba přenosy z italské, španělské, německé nebo francouzské ligy? Už před lety běžely přenosy z Bundesligy...
Jaromír Bosák: To nevím. Myslím si, že všechny tyhle soutěže jsou rozebrané. Tyhle kvalitní ligy jsou zaplacené. V podstatě není, jakou kvalitní ligu koupit. Nechci se nikoho dotknout, takže plácnu, ale kupovat třeba řeckou ligu, která tady nikoho nebude zajímat, to je nesmysl.

Eurofotbal.cz: Při zápasech kolikrát reagujete na to, o čem se kolegové bavili v Praze ve studiu. Předpokládám, že to je všechno díky té komentátorské skříňce...
Jaromír Bosák: Já studio slyším, takže se na ně dá reagovat. Ale to musíte mít, protože vám taky režisér řekne, kdy máte začít mluvit, kdy vás pustí do vysílání... Občas jsou také nějaké výpadky, tak abyste věděl, co a jak. Takže musíte slyšet i pražskou režii a pražské studio. I proto, abyste neopakoval třeba to, co oni probírali v tom studiu.

Eurofotbal.cz: Dva roky zpátky jste se mi v rozhovoru zmínil, že byste chtěl vidět v Dejvickém divadle představení Vzkříšení. Dostal jste se k tomu?
Jaromír Bosák: Vzkříšení jsem neviděl, ale alespoň jsem se byl za klukama podívat na Ucpanej systém. To bylo pěkné, ale na divadlo bylo v poslední době tak málo času, že v tuhle chvíli už mám slušné mezery.

Eurofotbal.cz: A co nové filmy v kinech? Určitě vás zvou i na premiéry...
Jaromír Bosák: Zvou, ale já moc nechodím. Protože tam je moc lidí. A já když nemusím, tak mezi lidi nechodím. Když teda vynechám hospodu. Na film se podívám doma, i když to kino je jiný svět a jiná atmosféra.

Eurofotbal.cz: Minule jste se zmiňoval i o nápadu na knihu-beletrii, jaký už dlouho máte. Ale tady asi taky nedošlo k žádnému posunu...
Jaromír Bosák: Vůbec. Já jsem rád, že stíhám to, co mám teď. Tím, že jsem si na sebe ušil i nějaké další věci. Například jsem na Youtube začal vysílat svoji vlastní talkshow, kterou si sám kompletně produkuju a vyrábím. Takže s tím je hodně práce. A k tomu práce v České, takže musím říct, že volného času mám v poslední době hodně málo.

Eurofotbal.cz: Za čtyři roky se mistrovství světa uskuteční v Kataru v zimním termínu. Ona to nakonec taky může být zajímavá zkušenost...
Jaromír Bosák: No, ale bude to katastrofa, protože si vezměte, že musíte na podzim přerušit třeba na dva měsíce Ligu mistrů. Protože jim musíte dát čas na přípravný camp a nemužete zase začít hned po tom šampionátu. Ty hvězdy si prostě musí odpočinout. To bude velký malér a nedovedu si představit, jak se to bude dohrávat. V červenci? I v těch horkách ve Španělsku? Všichni jsou z toho jurodiví, ale žádné národní federace nevystoupily s tím, že by tam prostě z mnoha důvodů nejely. Zbabělé.

Eurofotbal.cz: Od roku 2026, kdy se zrovna bude Mundial hrát ve třech zemích, dojde taky k rozšíření počtu účastníků na 48 týmů s trochu jiným systémem než na EURU, takže by se nemělo stát, že bude mít jeden tým například před osmifinále šest dnů volna, zatímco druhý jenom tři. Mělo by být šestnáct skupin po třech týmech. Ale de facto každá čtvrtá země na světě bude hrát na mistrovství světa...
Jaromír Bosák: To už pak není mistrovství světa. To je jako když máte mistrovství světa v hokeji, kde je šestnáct týmů a ty poslední týmy neumí pořádně ani bruslit, natož aby hrály hokej. A je to samozřejmě špatně. I to, že to bude přes celý kontinent. Logisticky šílené i pro fanoušky a novináře. Fakt si nemyslím, že je to dobré rozhodnutí. Kdyby to bylo jenom v té Americe, tak fajn. Protože tam je infrastruktura, letiště, hotely, stadiony... Ale proč ještě Kanada a Mexiko? Absolutní nonsens! Ale rozhodují jiní lidé, no.

Eurofotbal.cz: Opravdu myslíte, že se tím snižuje kvalita toho turnaje? Všichni se přece snaží hrát co nejlíp, protože je to mistrovství světa...
Jaromír Bosák: Ale zároveň bylo doteď jasné, že ze skupiny postupují dva. A teď se najednou bude taktizovat o tom, že některý druhý postoupí a některý ne. A ta taktika, tak jako je to teď na EURU, když z některé skupiny postupují tři, tak je to hrozná chyba a tomu sportu to nepomůže.

Eurofotbal.cz: Nemůžeme nezmínit vaši talkshow Ušák. Každý host musí splnit domácí úkol. V čem konkrétně spočívá?
Jaromír Bosák: Spočívá v tom, že ten host musí něco natočit. Je jedno co. Jestli to bude nějaké povídání, jako třeba teď u Vládi Šmicera. Jirka Prskavec natočil třeba trénink. Láďa Hampl natočil, jak jede autem domů. To je úplně jedno. Mně jde o to, že ten host prostě musí vzít do ruky ten mobil nebo ho někomu vrazit do ruky, ale musí si dát tu práci se předsavit krapánek jinak, než ho představím já nebo než ho normálně známe. Chci, aby byl v tom vysílání i trochu aktivní. Nejde jenom o to, že přijde, ale aby do něj ještě něco přinesl.

Eurofotbal.cz: Rozhovor jste dělal i s Pavlem Nedvědem. Bylo složité ho domluvit?
Jaromír Bosák: Časově jo, ale měl jsem kliku, že přijel do Hodonína na benefiční zápas českých reprezentantů. A když jsem věděl, že tam bude, tak mě zároveň oslovili, abych to šel moderovat. A navíc jsem si s nimi mohl zahrát. Fantastické, zahrát si s reprezentací a mít na sobě národní dres. Super! A tak jsem si s sebou prostě přivezl techniku a druhý den ráno po návštěvě sklípku jsme to v kapli nainstalovali a točili jsme. Protože to byla asi jediná možnost, jak to udělat. Do Prahy bych ho už neodvezl, protože po zápase letěl okamžitě na Juventus. On to má taky strašně nabité.

Eurofotbal.cz: Nezpovídáte jenom fotbalisty a další sportovce. Můžeme se časem dočkat filmařů, zpěvaček, spisovatelů nebo politiků?
Jaromír Bosák: Politiků ne. Ty tam nechci. Nechci si to zasvinit. (smích) Ale co se týká těch ostatních profesí, tak jednoznačně. Byli tam už herci, režiséři, byl tam velvyslanec Whiskey pro Českou republiku, což je téma, které mě hodně zajímá. Takže mám tu výhodu, že si můžu sám vybrat lidi. I když jasně, že to taky naráží na čas. Třeba vím, že teď v úterý nebudu moct díl udělat, protože jedu na Slovácko, a pak letím do Ruska, takže není, kdy to udělat. Takže bude jeden týden pauza. Ale mě to prostě baví a fakt se nechci zabývat jenom sportem.

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (505)

Přidat komentář
Adyss

btw: hoši dá se dostat na stadion za lužánkami prímo na ty schátralé tribuny?

Reagovat
C-M@ster

Jo.

Reagovat
C-M@ster

Btw onehdá jsem si byl za Lužánkama začutat, hrozně se mi tam líbilo a sálá z toho úplně jiná atmosféra než ze Srbské.

Reagovat
Salfovic

Už se tam vrátili mufloni ?

Reagovat
pepinho2

Jo

Reagovat
jester Radka Bejbla

dřív býval lepší, teď na to moc tlačí a snaží se být za každou cenu vtipnej, ale spíš je to trapný

Reagovat
iamek

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Trapný to bylo i dřív, ale to se na fotbal ještě pořádně připravoval.

Reagovat
Pato44

Ta priprava je zapas co zapas horsi a horsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pato44

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kardous

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

ko kot

Reagovat
osobnostx

Blbost. Křečovitě vtipný se snažil být v devadesátkách kdy to přeháněl jako dnes Štěpán. Když třeba ve finále LM 94´ začal popisovat jak na něho spadl nafukovací banán fanoušků a takové hámotiny. Dnes vypadá že je silně otráven rutinou práce i života.

Reagovat
Mirek na tenisu

Na vině je trochu i golf

Reagovat
smazaný uživatel

Porblém je, že nemá konkurenciu no, i Merčiac bol jeden čas výborný, ale keď prišli na to, že vlastne sa na tie zápasy ani nemusia pripravovať, i tak ich nemá kto ohroziť, tak to išlo celé doprdele..

Reagovat
Mirek na tenisu

Merčiak je proti Čapek Boys génius. rád ho poslouchám, ty jeho hlášky jako "Furia Roja" jsou boží dobře pošahaný je jeho kolega co líbal v Chorzowě golmanovi Muchovi rukavice.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce sa mi to celé čítať ale veľmi by som si ho prial ako komentátora digisportu hlavne na PL

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože PL je nudná poslední dobou, tak by to chtělo oživit jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ,komentátori na digisporte su nudni

Reagovat
Posledni Kovboj

Eurofotbal.cz: Vaše kniha se jmenuje Fotbalové pozdravy z Ruska: Mistrovství světa den po dni, takže poprvé z těch jedenácti případů se tam přímo nevyskytuje slovo deník. Proč?

Jaromír Bosák: My jsme o tom hodně uvažovali, ale u nás je problém ten, že ve chvíli, kdy dáte do titulku knihy ruské... cokoliv, tak lidi nebudou úplně nadšení, respektive je to nechytne. Takže jsme se snažili najít jiný název a myslím, že se docela povedl.

muzete mi to nekdo chapavejsi nez ja vysvetlit?

Reagovat
db18

Rusko

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vladino10

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
mistr129

Reagovat
tnt03

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Ross Geller

USA

Reagovat
osobnostx

Nepochopils...

Reagovat
Posledni Kovboj

nevysla

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
pantondavo

Reagovat
lampas

To je spíš Bosákovo zbožné přání. Kdyby to byla pravda, tak nemáme na hradě za prezidenta to, co tam je

Reagovat
bobis21

jeho voliči a lidé kteří kupují knihy asi nebudou ta stejná množina osob

Reagovat
smazaný uživatel

"Pozdravy z Ruska" nebo "Ruský deník"? Co myslíš?

Reagovat
anonym

Reagovat
Posledni Kovboj

Myslim, ze se fakt necham podat. V cem je rozdil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde to vysvetliť, či presnejšie pochopiť.

Podľa Bosáka, ak by tam dal prívlastok "ruské", tak lidi úplne nadšení nebudou, respektive je to nechytne".

Lenže v názve, ktorí zvolili, je explicitne spomenuté Rusko...to už lidi chytne???

Ešte zabudol pripomenúť, že bol inšpirovaný druhou Bondovkou...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, ze pridavne jmeno muze ceskemu cloveku vyvolat v bezprostredni (jeste nelogicke) asociaci vzhledem ke kontextu nasi politicke minulosti pocit ciziho vlastneni. Kdezto nazev s predlozkou "z" naopak asociuje cizi vzdaleny prostor. To znamena, ze je v tomto pripade Rusko psychologicky snesitelnejsi, protoze je naznaceno z pozice cestopisneho deniku. V podstate se snazil Bosak jen vyhnout zbytecnym iracionalne-psychologickym konotacim. Vzhledem k tomu, ze zde ziji lide, kterym bylo ruskym komunismem ublizeno, je to pochopitelne.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok, chapu, dik

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za dovysvetlenie.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Je to proste kreten , asi si mysli ze se vetsine tim nazorem zalibi je to picus

Reagovat
drussbarb

Kretén, pičus ...

OK, jak bys potom popsal sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Politika do sportu nepatri chlapecku

Reagovat
drussbarb

To jistě, můžeme se bavit o tom, co je politika a co není, případně jestli dnes politika zasahuje do sportu. K tomuto tu bylo řečeno docela dost.

Mě ale zaujalo tvé hodnocení Bosáka v jedné větě - tím, že mě označíš jako chlapečka, nesmažeš to, cos tu vypotil, chlapisko jedno svalnaté

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč ještě existuje FC Barcelona?

Reagovat
Posledni Kovboj

diky za prispevek do diskuse no

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Klasička a ten jose v komentároch

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, jestli Bosák čte zdejší diskuze?

Reagovat
Pride

Čte, dokonce je i aktivní v diskuzích. Přispívá pod jménem REPLIKATOR.

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon si přečte, jak ho mají všichni rádi.Za mě -neschopen.

Reagovat
smazaný uživatel

První otázka, kterou jsem hledal...

Reagovat
icemike

Tady bude zas nablito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze s nim delal rozhovor Puskas

Reagovat
Stannis Baratheon

Co, respektive kdo je prosím velvyslanec Whiskey?

Reagovat
Mirek na tenisu

Mirek Kalúsek

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fantasy NFL Liga už tu asi nějaká je co? pokud jo tk jsem sad, že jsem zmeškal, pokud ne, tak...šel by do toho někdo?

Reagovat
lada.sp

Bosák už je trapnější než většina diskutujících na EF a že tady jsou občas "exempláře"

Reagovat
r.mrazik

Za sebereflexi

Reagovat
numeromis

Reagovat
TheAdy

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
osobnostx

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
mayday

Reagovat
forma

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kapřík

Reagovat
pepinho2

Už jsi zase zpět?

Reagovat
Stannis Baratheon

Já bych se rozhodně díval radši na řeckou ligu než na nějaký okresní přebor, na který si můžu zajet do každé vesnice v okolí 10 km.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono samozřejmě tady u toho projektu nejde ani tak o to, že by to lidi sledovali kvůli kvalitě fotbalu. Spíš jde o to, že to působí jako divákovi daleko bližší. Primárně to má bavit, je to ohromný zážitek pro všechny hráče a taky tě to prostě víc vtáhne, když se to děje hned "za rohem." Za tohle pro ČT

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme za to podrobné vysvětlení u druhé odpovědi. To by tady fakt nikdo nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal.cz: Teď v září startuje nová Liga národů. Co soudíte o tomhle projektu?

Jaromír Bosák: Jsem asi jeden z mála těch, kteří to nevidí dobře. Protože mi přijde, že tou Ligou národů jste vzal trenérům možnost zkoušet v přátelských zápasech. Teď vlastně vždycky o něco půjde, takže pokud nebudou ti zkušení hráči zranění, tak se k tomu ti mladí nedostanou. Určitě nebudete chtít v důležitých utkáních riskovat, že nasadíte tři mladé, kteří vyhoří, a prohrajete 0:5. V přáteláku je to nepříjemné, ale vlastně se nic neděje. Nemyslím si, že je to dobře, protože všechny kolektivní sporty mají přátelská utkání. A fotbal je najednou mít nebude? Nebo jenom velmi výjimečně? To je hrozně málo na to, abyste kluky z jednadvacítky nebo talenty z dvacítky, jako je teď třeba Jan Matoušek, mohl vyzkoušet rovnou v áčku. Ten trenér si to teď ve většině případů prostě nedovolí.

Eurofotbal.cz: Došlo také ke změně v rámci české nejvyšší soutěže. Přibyl systém skupin. Myslíte, že to je změna k lepšímu, že to česká liga potřebovala?

Jaromír Bosák: Já to vítám. Zaprvé proto, ať je víc zápasů. A zadruhé, ať jsou ty zápasy pokud možno o něco až do poslední fáze. Ať je v sázce pořád něco důležitého. To, že se na závěr budou hrát tyhle skupiny, mi přijde dobré. Jak pro diváky, tak pro to fotbalové prostředí. Protože jaký má smysl dohrávat ligu, když dopředu víte, že první tým vede o deset bodů, druhý má taky sedmibodový náskok... Kdo na to bude chodit?

---

stejnou logikou - pokud mladíci nehrajou v repre, protože furt o něco jde - průser, pokud je to tak v lize, tak je to super?

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu zase víc zápasů v lize ti teoreticky "zaručí" větší rotaci v týmu.

Reagovat
kilobyte

Tak ale ty skupiny v lize nebudou místo přátelských zápasů.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
matZz

co se takhle víc zamyslet, než hned zbytečně kritizovat? klub hraje 30 kol v lize, několik kol v poháru, hrají se přípravy, trenér ty hráče vidí každej den, ale reprezentace se sejde asi čtyřikrát za rok a toho prostoru, kde by měl možnost něco vyzkoušet moc není.

Reagovat
meno

2 různé věci. Klubovej a repre fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív jsem ho měl rád, ale připadá mi, že poslední roky sklouzává do marastu úrovně karocha a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně nejlepší komentátor. I Čapka bych bral zase nazpátek místo těch co jsou tam teď. To se opravdu nedá poslouchat.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni třeba na studia LM na O2 to je minimálně 2 levely nad ČT. o výběru hostů ani nemluvím!

Reagovat
C-M@ster

Ti komentátoři na O2 mi příjdou hrozní.

Naopak Tiki-Taka mám rád.

Reagovat
mistr129

O2 to má profesionálně a je vidět, že na to narozdíl od ČT neserou, ale komentátoři taky nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
mayday

Čapek byl oproti Štěpánovi naprosto zlatej. Štěpána a jeho afektovanej hlas, jak komentuje střelu s nějakým trapným přirovnáním, to se nedá.

Reagovat
OTASi

Bosákovi strašně narost nosánek. On si fakt myslí, že je nejchytřejší člověk na světě a jen jeho názory jsou správný. To mi u něj nejvíc vadí, je až arogantní a nemá sebereflexi. U názoru na pořádání MS v Rusku mi vadí, že on to popisuje jako dogma. Ne jako jeho soukromý názor, ale prostě fakt, protože to řekl. Ale finále MS ve fotbale není pořad o názorech nějakýho Bosáka, ale o fotbale, kterej komentuje Bosák. Svoje náory ať si klidně píše do blogu, ale tohle konstatování "faktů" mi prostě vadí, to tam nemá co dělat, bez ohledu na to, jestli stím souhlasím nebo ne

Reagovat
OTASi

* vadilo by mi to i na soukromý televizi, natož pak na veřejnoprávní. Kdybych chtěl znát politický názory komentátorů, kouknu na jejich politickej pořad, resp. blog atd. U fotbalu ať s tím jdou do řitě. Sám říká, jak se rusům MS povedlo, tak ať brečí kámošům u piva nebo ve svejch knihách. Mně jako divákovi ale jeho názory při komentování nezajímaj

Reagovat
smazaný uživatel

Taky moc nerozumím tomu, když se nemohou vyjadřovat k sudím, simulacím apod., že může tvrdit toto. Jako komentátor to nemá vůbec, co řešit. Hlavně tomu ani nemůže rozumět. To je politika. Ta je stejně obyčejným lidem ukryta. Navíc MS bylo povedené. Nemá smysl, aby na politiku dopláceli obyčejní lidi. I když to doplácejí pořád. Ale nevidím důvod, aby MS se v Rusku nemělo konat. Souhlasím. Ale chtěl se holt slyšet v televizi, no.

Reagovat
OTASi

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat
Kang & Kodos

wtf?

Reagovat
mistr129

"nevidím důvod, aby MS se v Rusku nemělo konat"

Třeba proto, že to je absolutní výsměch Ukrajincům? Nebo proto, že bylo MS zneužitý k zamaskování důchodový reformy, propagandě? Povedený MS mohlo být třeba v Anglii, nebo i v tom Maroku. Skoro kdekoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo a nemuselo a nakonec se povedlo MS v Rusku, je směšné, že si někdo stěžuje na to, že Rusové vše zvládli v pohodě, byli milí. Asi by si ti škarohlídi přáli aby byli fanoušci za focení na Rudém náměstí posláni na Sibiř a Pussy Riot rovnou zastřeleny v útrobách stadionu kulkou do týla Propaganda to možná je, no a co? Měli udělat schválně špatný šampionát aby si mohl svět říct, no jo my to říkali, to je prostě Rusko...

Reagovat
mistr129

Ne, mělo by to tam vypadat po celou dobu tak, jako při MS.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím, že nekoukám už celé roky na zprávy a na MS jsem koukal jen jako takové. To okolo mne nezajímá. Protože půlka je pravda, půlka ne a ještě je to upravené a neživí mne to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Putin je velice prozíravý člověk, když už někdy v roce 2011 si začal připravovat půdu k zamaskování důchodové reformy v roce 2018. Ty proamerické zdegenerované ovce jsou fakt někdy schopné vypouštět ještě větší hovna, než tupí rusofilové. To by jeden z toho blil ...A možná tě to překvapí, ale každý stát, který má zájem organizovat MS ve fotbale či OH, to dělá hlavně kvůli propagaci své země.

Reagovat
smazaný uživatel

Putin je mazanéj

Reagovat
smazaný uživatel

Zamaskování důchodový reformy několik let dopředu je hloupost, ovšem příhodně využít MS k tomu, aby se to protlačilo, to už je jiná. A jistě, země to dělají kvůli své propagaci (kvůli penězům to asi fakt nebude), ale je rozdíl, když to dělá Anglie, Německo nebo Japonsko, a když to dělá Katar, Rusko a Čína. Tam už jde o vylepšení toho pošramocenýho pohledu na ně, ten primární důvod je politickej. Vypadat líp, než na tom ve skutečnosti jsou. Říct: ale však se podívejte, jaké to tu je krásné a všichni se tu mají rádi. Až odjedete, zase to zmizí, zase budeme zatýkat demonstranty a homouše, ale pšt... Potěmkinovy vesnice, to je celý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně hloupej názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobrej argument

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

On se může vyjadřovat k sudím, k simulacím a i k tomuto.

Komentátor - zpravodajský žánr "komentář", který si můžeš najít třeba na wiki.

Od toho je komentátor, aby jak dění na hřišti, tak dění na MS komentoval ze svého pohledu.

A z jeho pohledu jak označil MS za povedené, tak prohlásil, že se nemělo v Rusku konat.

A nemusí člověk do toho motat složitosti, jako že Rusko následně MS použilo na propagandu nebo jak zaplatilo kampaně "svým" kandidátům v USA, ČR a dalších zemích....

Ono stačí, že proti Rusku jsou zkrátka momentálně uvaleny sankce, protože s tankama vjelo do jiné země, ukradlo ji část území... moc si nedokážu představit, jak by to vypadalo, kdyby Ukrajina hrála MS.

Stejně tak prohlásil, že se MS nemá hrát v Kataru, což nikdo nekomentoval a tys proti tomu tady na EF taky nebrojil.

A kdyby prohlásil, že by se nemělo hrát v Severní Koreji, tak na to taky nemá právo?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Když si Severní Korea MS poctivě koupí ve výběrovém řízení, tak na to bude mít právo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eLJay.91

Reagovat
Al Capone

Reagovat
anonym

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
lajka30

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se tady clovek nedocte

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
gocii

Praveze politiku do toho tahaji takovy jako ty. Ms v rusku nema co delat stejne tak jako kraviny s katarem a jarem. Ale co uz, fotbal na mezinarodni urovni uz je jen o penezich dneska mi stacila zas dalsi infantiniho myslenka ze liga narodu by postupne mohla byt na vsech kontinentech a vitezove pak budou hrat turnaj proti sobe, a ze investor do toho vlozi behem deseti let 25 miliard usd, zachvili nebudou ani hraci vedet jakou soutez jedou hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Je v pořádku, že bylo MS v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko sice nic moc, ale pořád je to docela fotbalová země, která má prostředky a potenciál udělat dobré MS. U Kataru mi to přijde mnohem horší, ti se sami na MS "nikdy" nedostanou a proto si to koupili. Rusové si to kupovat zřejmě nemuseli.

Reagovat
smazaný uživatel

Impuls mohl vzejít i od vedení ČT, její politické zaměření je známé. A věděli, že Bosáka moc přemlouvat nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

No to,co ti na tom vadí,tu odpověděl sám Bosák

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Ved tam sám hovorí, že nechce nikomu vnucovat svoje názori, pretože jeho pohlad na vec nie je jediný správny. Asi je to tpre teba tažké na pochopenie.

Reagovat
anonym

To "dogma" je jeho osobní názor. Proč by někdo nemohl říct svůj názor?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to není jeho práce. Když jdeš s maminkou do obchodu aby ti koupila nové kalhoty, tak ti paní prodavačka taky neříká, že volí Topku nebo nějaké jiné pomatence a Zeman že je fuj, ale rovnou se tvojí maminky zeptá, jakou máš velikost.

Reagovat
drussbarb

No zrovna známý fotbalový komentátor a názor na udělení pořadatelství spolu souvisí docela dost. Ty TOPko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě. A jak to souvisí s komentováním zápasu? Hele mě nevadí jeho názor kdo má nebo nemá pořádat mistrovství, mě vadí že to cpe někam, kam to nepatří.

Reagovat
drussbarb

Já četl jen rozhovor na EF, kde pronesl, že Rusko nemělo dostat pořadatelství. To mi panečku politika ve sportu jako blázen.

Na druhou stranu, já nejsem sportovní komentátor, ale připadá mi, že s tímto vyjádřením mají spíš ti, kteří Rusku "fandí".

Rusko pořádající MS ve fotbale je něco podobného, jako pravidelná účast reprezentantek USA v playoff MISS WORLD.

A na to, že MS bude v Kataru, který slíbil klimatizované stadióny ( ) a nakonec se bude hrát v zimě, OPRAVDU nemám slov.

Na to neexistuje nadávka v jazyce lidí, skřetů ani elfů ...

Reagovat
Azazelo RD

Paní prodavačka určitě volí ANO.

Reagovat
Posledni Kovboj

vsetci kradnu

Reagovat
anonym

A když se maminka dozví, že chci kalhoty do zvonu, ale prodavačka je nemá, protože je dodává jen Rusko, tak mi prodavačka řekne svůj důvod, proč takového dodavatele ignoruje.

Reagovat
anonym

Ale ty příklady tady mě dostávají. Včera Vietnamec, dneska maminka s kalhotama.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem tam dostat nějak Hitlera, ale nepovedlo se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

Reagovat
Puskas

On má zprostředkovat zážitek, ne hlásat do světa své názory o jiných tématech. Mne nezajímá, jak se mu líbilo to které divadelní představení, ani jaké má názory na geopolitiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Mě to třeba zajímá

Reagovat
Puskas

Tak choď na jeho twitter. Když má potřebu chrlit ze sebe své názory, ať to dělá tam, kde mu přijdou zájemci o tyto názory. Fotbal si většina lidí nezapíná proto, aby zvěděla, co si myslí Bosák o tom nebo o tom. A ještě se cítí diskriminován...

Reagovat
r.mrazik

zas tu delate kauzu,jak kdyby o tom vypravel cely zapas...zminil se o tom snad jenom jednou,zbytek mel prave na twitteru a v rozhovorech...

Reagovat
Puskas

Ale on své názory říká často, kdyby šlo jen o toto, tak o tom nepíšu.

Reagovat
r.mrazik

politicky? tak toho jsem u komentovani nejak nevsiml...ale mozna ho uz tak nevnimam...

Reagovat
Puskas

Tady ten poslední byl asi tak výrazný, resp.tak mediálně propíraný, že přerazil všechno ostatní. Nedám Ti teď příklad toho, jak jindy plete do komentování politiku různými průpovídkami a náznaky, jelikož si na žádnou konkrétní nepamatuji, ale je to tím, že prostě vyšuměly, stejně jako 99 % jeho tzv. vtipů.

Reagovat
r.mrazik

takze jsou vlastne uplne jedno,jenom timhle nakrknul par rusofilu a stal se z nej medialni pripad...

Reagovat
smazaný uživatel

otázka je, jestli jsou západofilové a rusofilové tak odlišní

Reagovat
r.mrazik

Těžko říct...zapado mi připadají min agresivní

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že třeba HateFree banuje o dost méně jako Okamura, ale možná jsou jen vychcanější

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
drussbarb

Hodnotím rozhovor. A s tím, co říká, NAPROSTO souhlasím.

Kvůli politice dostalo pořadatelství Rusko, kvůli penězům zase Katar. Měla to dostat Anglie, jako bašta fotbalu a hotovo. Poslední dobou fotbal pláče nad tím, co z něj dělají bafuňáři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Proč na Twitter? nemám ani FB...

A názor jednoho z nejznámějších komentátorů fotbalu (a mého nejoblíbenějšího) na pořadatelství MS prostě má váhu.

Ale tady to je samé prasklé kuří oko ...

Reagovat
Puskas

Proč zase kuří oko? To musí každá reakce na něco pramenit z něčeho jiného než obyčejný jiný názor bez jakýchkoli citových vazeb? Mně se prostě nelíbí obecně cpaní svých názorů na mimoftobalové věci do komentování. A názor na pořádání, když měl předtím organizaci a vše další pochválit, ale pak říct, že to tam být nemělo, nemá s fotbalem nic společného.

Reagovat
andrew96

Reagovat
anonym

On ten zážitek zprostředkovává. To, že se vyjádřil k tomu, kdo by měl pořádat fotbalové mistroství na tom nic nemění. Navíc to souvisí s fotbalem, s jeho prací. Být ublíženej kvůli jedné větě je blbost, i když máš jiný názor. To se sportovní komentátor musí striktně držet jen toho, co se děje na hřišti? Na tohle pravidla neexistují.

Reagovat
Puskas

Opakuji, já nehovořím o jedné konkrétní větě, já hovořím obecně, že mimofotbalové věci může probírat na twitteru nebo v putyce. Ať už jde o věci, s nimiž souhlasím, nebo ne. A ano, sportovní komentátor se má zaměřit jen na dění na hřišti, na dráze nebo třeba na můstku, od toho tam je. Když budu sledovat politickou debatu, tak mě taky u tématu rozpočet nebudou zajímat vývody moderátora o včerejším výkonu naší repre.

Reagovat
drussbarb

Tady je diskuze k rozhovoru na EF

Reagovat
anonym

Já teda Bosáka komentovat dlouho neslyšel, ale podle toho, co čtu tady, tak si mimofotbalový věci nechává jinam. Jedna větička o tom, kdo má a kdo nemá hostit mistroství ... co to je? To spíš vypadá, že ti šlápl na kůří oko. Nebo o tom snad mluvil celý poločas? Navíc pořadatel souvisí s fotbalem. To jsou hrozně směšný příklady, viz nahoře, protože uvedete vždycky ad absurdum. Být fotbalový pořadatel souvisí s fotbalem. Stejně tak často moderátorka politické diskuze vyjádří své obavy, názor, nebo otázku, která z toho vyplývá. Řešíte sračky.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas je to kosťatko , davno za zenitem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

"To se mluvilo o té přestupové částce a o tom, jak dá Juventus ty peníze dohromady. A oni ho za týden měli z merchandisingu zaplaceného. " Zaplatil se na dresech Škoda, že se autor nezeptal, jestli zná eurofotbal a jestli sem nechodí

Reagovat
Salfovic

Spíš na zdroj tohoto tvrzení.

Reagovat
pepinho2

zdroj:internet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Míro jestli nebude větší počet policistů v Rusku než ve 2006 v Německu zapřičiněn současnou bezpečtnostní situací...

Reagovat
Mimalu

spíš dlouhodobou bezpečnostní situací v Rusku, v roce 2006 by v Rusku nebylo o nic méně policistů/vojáků jako bylo letos

Reagovat
smazaný uživatel

I to je možné, ale jsem přesvědčen, že kdyby se konalo MS 2018 v Německu, bylo by v ulicích minimálně tolik policistů jako letos v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

tak ta doba v roce 2006 nebyla zrovna 2x idylická, rok po teroristických útocích v Londýně, 2 roky po Madridu se i tak trochu čekalo, že se něco může stát v Německu. Ten strach z teroristického útoku byl minimálně na stejné úrovni jako by byl letos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

noc v zlom ale vizera jak cisti komousski debill ten bi nemal bit v tv s takim ksichtemmm a vedomosti nema tez

Reagovat
Posledni Kovboj

BoboSnina

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko opět povstalo

Reagovat
LeonardoUžoa

Slovakia strikes again

Reagovat
smazaný uživatel

slabota arsin, davej dalsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Ty si čo za kokota?

Reagovat
smazaný uživatel

Chradecaci ti dali do diri? Jo nebo ne.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

navrat krale

Reagovat
smazaný uživatel

Vim co tim myslis. Paradigma vzhledu. Je naopak super, ze cesky clovek jeste dokaze zachovat svuj vzhled autenticky prirozeny, to znamena bez vlivu mody. Tobe se diva dobre na lidi, kteri ti v modnich trendech splyvaji? Vzdyt ja mam pocit, ze potkavam jen nekolik druhu vzhledu a ne jedinecne lidi. A kdyz uz tak zanikaji v extravaganci. Jaka slast zajit do nejakeho delnickeho pajzlu a videt lidi nemodne oblecene a nemodne ostrihane. Videt je jako jednotlive, neprikraslene a skutecne a ne jen jako jednotky mnozin.

Reagovat
smazaný uživatel

"Proč bych se nemohl vyjadřovat, jak chci?"

Protoze tam nejsi od vyjadrovani osobnich nazoru, ale od komentovani zapasu.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Už mi připomíná Jana Slepičku, ten sice řekl tiše gól asi 3 vteřiny po vstřelení branky, ale na mistrovství Afriky se čílil nad situaci kolem voleb v Čadu, že mu málem praskla cévka, klidně ve chvíli kdy běžel hráč sám na brankáře. A je jedno, že hrál třeba Kamerun se Zambií a Čad se nejspíš na šampionát ani neprobojoval

Reagovat
smazaný uživatel

no uprimne by me zajimala vic ta situace v cadu nez mluveni o tom, co vidim. o co v tech volbach slo?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si vymyslel, byl to jen příklad stylu jeho komentování a tu politiku tam rval slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnul bych to na korupci, manipulaci s hlasy, vraždy několika kandidátů a další místní folklor.

Reagovat
Azazelo RD

Vyhráli tam Piráti, ale ti skuteční.

Reagovat
hornito

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

ty to vždycky zajebeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky mě to zaujalo a nakonec z toho nic nebude

Reagovat
Mirek na tenisu

Slepička byl pitomec v posledních letech prznil házenou na Sport 1 a 2. Už ale zmizel. Asi penze.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
r.mrazik

Vetsina lidi vi,ze prirazeni MS rusku byla slusna prdel a ze se tam konat nemelo i z duvodu ohledne krymu a ukrajiny...stejne jako se vi o kravine typu katar

Ale rekne to bosak,tak se nektery rusofilove muzou posrat

Dokud bude prirazeni MS takhle politicky a bude se to prenaset do zapasu,tak se osobnich veci nikdy nevyhneme...pokud teda nepoleti kvuli vocasum a my nebudeme poslouchat co dela babicka manzelky nejaky kopacky z Peru a co mela CRSedmicka vcera k veceri...

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi u prdele Rusko, je mi u prdele Bosak, ale neni mi u prdele, ze kdyz si zapnu fotbal na verejnopravi televizi, tak tam chci slyset fotbalove veci a komentovani fotbalu. A ne osobni nazory nejakyho niemanda. Stejne tak jako si zapnu porad o vareni a nechci tam poslouchat, ze paprika je ted drazsi, kvuli Babisovi apod. At si to pise do blogu, at si dela svoje porady na youtube a tam svoje nazory vypravi a at to nekdo posloucha, pokud ho to zajima, ja to nebudu, ale behem zapasu me to vylozene sere. At uz to jsou jakekoliv nazory.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

to by nemohl rict skoro nic. je to komentar, v tv, tam fakt nepotrebbuju, aby mi rikal, co presne se deje na hrsiti jak v rozhlase. ale musi pridat i zajimvaosti. a do toho cas od casu imho patri i subjektivni nazor

presne jak rikall s tim katarem a jarem; nejak ti nevidim, ze bys tu plamene kritizoval i tyhle veci, jak pises v posledni vete...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne tak nikde nevidis a ani jsi nemohl videt, ze bych mu nekde vycetl jeho vyjadrovani se k Rusku. Protoze jsem to neudelal. Ale ciste principialne. Nema to tam co delat.

Reagovat
smazaný uživatel

no vsak ciste principalne jsi mel mit tento komentar i pote, co rekl to s tim katarem.. mel jsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel jsem ho ani kdyz mluvil o Rusku, ani o Kataru, protoze jsem to pravdepodobne ani nevidel. Ale princip je uplne stejny. Pri komentovani me jeho osobni nazory nezajimaji.

Reagovat
smazaný uživatel

no mimimalne ho mas ted.

a fakt by me teda zajimalo, co muze komentator rikat vzdyt to je podstata komentovani, ze rika svuj pohled na vec, kterou komentuje...

Reagovat
smazaný uživatel

"pohled na vec, kterou komentuje..."

Sportovni prenos. Ne politickou debatu.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna veta, ktera se vztahovala k ms, tedy k veci, kterou komentaval.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Kang & Kodos

Jedna věta a tolik breku Kokoti vztahovačný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemá do fotbalu plést politiku. Ko*ot.

Reagovat
drussbarb

Do fotbalu tahají politiku politici, ne komentátoři

Reagovat
r.mrazik

Politiku tam tahaji hlavne ti,kdo tomu veli...se prober

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo při zápase? To těžko.

Reagovat
r.mrazik

jako ze tam ten putin a ostatni nesedeli jo?

Reagovat
smazaný uživatel

No a co, že tam seděli?

Reagovat
r.mrazik

no nic...jen se tvarit,ze to je apoliticky je pak sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal apolitický je. Zapnu ho. Nějákému týmu fandím. Užívám si krásu hry zvané fotbal a nezajímá mě politika ani politický názor komentátora ani, že se nějáký politik na ten fotbal dívá se mnou. Pokud dostanu chuť na politiku, tak si zapnu nějáký politický pořad a tam ať klidně Bosák bleje na Rusko.

Reagovat
r.mrazik

tak jestli si myslis ze MS je apoliticky,tak bys mel slezt z toho kolotoce

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je apolytickej. Fotbalový komentátor při zápase nemá oprávnění říkat své politické názory při komentování fotbalu. Žádný. Ani ty s kterýma souhlasím. Ostatní věci nerozporuju. Ale to by se MS nemohlo konat nikde. Vždy to je prezentace země a určitej politickej krok. I např. v Anglii. A tam by to Bosákovi předpokládám nevadilo. Pokrytec.

Reagovat
r.mrazik

a to vis ze je apoliticky...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že vím, že je apolitickej. Co ti tady asi říkám.

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Fotbal je apolitickej, ale stejně tam byl kazdejch 5 minut záběr na politicky zástupce zemi, jejichž reprezentace se utkavaj na hřišti. Mimochodem politika velmi ovlivňuje i evropský soutěže, já třeba povazuju za neregulerni to, jak se v pohárech nemůžou utkavat zástupci Ruska a Ukrajiny. Jinak pořádání samotnyho MS je vlastně politickej akt.

Reagovat
drussbarb

Nechápu, že to zdejší kids nevidí. Každý tady má strašně silný názor na všechno, ale většina jsou prostě děti.

Žasnu a je mi z toho smutno

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Taky žasnu a je mi z vás smutno, dětska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
drussbarb

Proč by nemohl fotbalový komentátor říct názor na to,kde se hraje MS?

Rusko to prostě koupilo, stejně jako Katar.

Reagovat
Mirek na tenisu

Velké sportovní akce dneska kupují všichni. Kapišto?

Reagovat
drussbarb

Kapišto. A to znamená, že to nemůžeme odsoudit?

Reagovat
technecium

Reagovat
salami

To že podle něj byl Luka Modric nejlepším hráčem na šampionátu, je taky jeho osobní názor, komentování je od toho, aby komentátor komentoval události, který se na akci dejou. Chapu, že by někoho mohlo štvát, kdyby tam začal sahodlouze rozebírat rusko-ukrajinskej konflikt nebo ruskou politiku. Ale to se nestalo, pouze řekl, že si myslí, že se tam turnaj konat neměl, podle něj a podle mě to komentatorovi přísluší, natolik úzce to s fotbalem souvisí, že to je podle mě naprosto v poradku.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
eder

Reagovat
r.mrazik

Tak znova...pokud bude politika soucasti toho kolotoce,tak je legitimni to zminit

Pokud se do ooradu na vareni dostanou jen kuchari,ktery berou suroviny z agrofertu,tak je to taky potreba zminit

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Puskas

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Whitemedia

Raději Bosákova politická vsuvka než Štěpánovy hovna z bulváru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajímá Tě snad, že Dzagojevova ségra je pornoherečka Kaťuša Novaskaja?

Reagovat
Cobra

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Boze muj

Reagovat
technecium

Reagovat
matZz

ještě mi tu chybí poznámka, že už by měl komentovat jenom golf

Reagovat
Sali5

Ze kterého vysílá ČT přesně jeden turnaj ročně, to už by si moc nezakomentoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Badminton.

Reagovat
vanGomm

Tak u nás ty kluky stejně držíme v týmu do 21 let do jejich 23,tak jaképak zkoušení těchto mladých hráčů. Nehledě na to,že pokud hráč pravidelně hraje,tak je zde záruka,že tu formu pro A tým má.Termínů je málo,tak proč hrát přáteláky?A aby toho nebylo málo,tak se v naší lize zavedlo místo 30 hned 35 rsp. 37 kol.

Reagovat
vanGomm

On v jedné otázce vítá,že se liga rozdělí po 30.kolech na 3 skupiny a že bude více zápasů a hned v té další říká něco o přehuštěném kalendáři.Když už chtěli tu naši ligu nějak oživit,tak ji měli snížit na 12 týmů a po 22.kolech ji rozdělit na dvě skupiny 1-6 a 7-12 a i zde doma-venku (10 kol).Jenže proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.Samozřejmě,že určitě o této daleko jednodušší variantě věděli,ale spíš to bude o tom,že stejně jako kapři,tak i oni si sami rybník nevypustí.

Reagovat
smazaný uživatel

"To se mluvilo o té přestupové částce a o tom, jak dá Juventus ty peníze dohromady. A oni ho za týden měli z merchandisingu zaplaceného." wtf

jinak docela pohodovy rozhovor, i kdyz bych si podobnou vec radsi precetl s VéVéčkem, momentalni ceskou jednickou..

Reagovat
Lacko_Boh

Bosak je boss.

Reagovat
smazaný uživatel

co mas proti Recky lize ty hovne

Reagovat
C-M@ster

Vážně tě pobuřuje věta:

„Nechci se nikoho dotknout, takže plácnu, ale kupovat třeba řeckou ligu, která tady nikoho nebude zajímat, to je nesmysl.”

Reagovat
SIRBRANIKE

To je tu dnes zase neuveritelná koncentrácia debility.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Whitemedia

Příště raději rozhovor se Štěpánem a rovnou se ho zeptat, jestli si pročítá i diskuze na EF.. já ho tady pak hezky pěkně pozdravím a pochválím za jeho super odváděnou práci.

Reagovat
C-M@ster

Štěpána nesnáším. Hrozně jsem se lekl, jak teď vypadl na repre proud a komentoval on.

Reagovat
Snatus

Dost sugestivních otázek, otázky mohly být lepší. Proč třeba redakce neudělala sběr otázek od diskutujících? Určitě by se sešlo dost zajímavých dotazů.

Reagovat
Xaviercreus

Vítejte v zemi, kde milujeme politicky nekorektního „prezidenta“, ale VYŽADUJEME POLITICKY KOREKTNÍHO sportovního komentátora

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ty lidi, kteří si stěžujou na přehnanou politickou korektnost nadávaj na Bosáka, kterej tu korektnost narušuje Holt #Rusko

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaviercreus

Narušuje ji špatným směrem

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
blade115

Reagovat
Snatus

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

dobře si protiřečíš prezident je politická funkce, to ti nedochází, mistr Slepička kdysi na Sportu1 do toho taky tahal všecko možný a taky to tu schytával

Reagovat
TheTopFootbaler

No ale když je to politická funkce, tak by asi měl být tím spíš politicky korektnější než ten komentátor, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to asi ne, že?

Reagovat
TheTopFootbaler

Jinými slovy: Když se politicky nekorektně a vulgárně zachová prezident, je to asi poněkud větší trapas než u nějakého sportovního komentátora, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinými slovy: Politika je prezidentova práce. Komentátor má komentovat fotbal. Když se prezident zachová vulgárně je to ostuda, když politicky nekorektně, tak je to v pořádku. Politická korektnost je sračka.

Reagovat
Liquid

Reagovat
drussbarb

No zrovna 21.8. toho náš prezident zase tak moc neodpracoval a sakra, že měl!

A navíc mi vadí,když Zeman říká v éteru kurva, polarizuje veřejnost na Zemana vs. Kalouska, jakoby nebylo nic mezi.

A pak tu bude někdo křičet, že mu vadí, že se Bosák ozve proti pořádání MS v Rusku

A ti samí se ještě považují za chytráky, protože si umí najít alternativní zdroje a plácají se po zádech, jak na to kápli

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak jsi napsal kupu sraček a můžeš jít spát.

Reagovat
drussbarb

Docela silné vyjádření, co když to tu čtou nějaké děcka? Jako dospělí bys měl volit vhodnější slovník.

Sranda je, že politická kokektnost je i pro mě cesta do pekel, viz boj za práva žen v podání Sereny na US Open.

Smutné je, že pojmy "politická korektnost", "Kalousek", atd. si pro sebe uzurpují opačné extrémy a člověk pak má dojem, že nás před hrozbami, které jsou reálné i pro mě, zachraňují experti typu Okamura nebo Zeman.

Ale co už, hlavně, že nám chutná, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem pleteš Kalouska, Okamuru a Zemana? A když mluvíš o tom, že Zeman polarizuje veřejnost. Asi jo. Ale je sám? Ani náhodou. Veřejnost polarizují jak někteří fanatičtí novináři, tak různí politici, komentátoři a inteligenti z "kavárny".

Reagovat
Nebelung

A nezapomeň na slušnočechy jako jsi ty

Reagovat
smazaný uživatel

Neurážej mě ty sráči jen proto, že necítím nenávist k Rusku či Zemanovi.

Reagovat
Nebelung

Ať ti nepraskne cévka. Byla by to strašná rána pro naši ekonomiku.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla.

Reagovat
drussbarb

To jsem psal, abys viděl, že mi vadí politická korektnost. Ale tvůj způsob argumentace mě malinko nudí

Reagovat
smazaný uživatel

A mě zase nudí tvůj debilní způsob argumentace.

Reagovat
drussbarb

Ok, tak jsme si řekli už všechno, ahoj

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TheTopFootbaler

Politická korektnost není sračka, jen se na ni v dnešní době klade naprosto přehnaný důraz a dovádí se do nesmyslných extrémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička mi chybí. To člověk koukal na fotbal kolikrát jen kvůli němu. Mistr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

naposledy jsem o nem slysel tak pet let zpatky, kdy ho nepustili na stadion nekde v lize a on jim udelal scenu.

Reagovat
Liquid

ještě minimálně před 2 roky komentoval na sportu1 házenou kam ho přeřadili z fotbalu

Reagovat
Al Capone

Tak snad prezident a politika jdou spise dohromady nez sportovni komentator a politika

Reagovat
smazaný uživatel

Logika

Reagovat
smazaný uživatel

Vyžadujeme NEPOLITICKÉHO sportovního komentátora.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvej odpovedi som mal chuť nepokračovať. Ale nakoniec som to prebehol.

Napriek tomu, že chlapík priznáva, že sa mu v Rusku, na rozdiel od predchádzajúcich destinácií, nič nestalo, dokonca ani nič nehrozilo, mal problém pomenovať knihu "Ruský denník".

Našiel som aj názory, s ktorým sa stotožňujem.

Na Ligu národov a MS 2026.

Reagovat
salami

Co na tom nechápeš? Čisté marketingové rozhodnutí, což tam i zároveň vysvetluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguješ na mňa, amigo?

Ak áno, mám tam niekde, že "nechápem"?

Reagovat
drussbarb

Super čtení. A je děsivé sledovat, jak tu některým praskají žilky. Nebo spíš smutné

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Bosko

Jsem sice toho nazoru, ze Rusku se ma plivnout do ksichtu kdykoliv, kdy je k tomu sance, ale je fakt ze Bosak je hroznej egoista. U tyhle "afery" mi vadi hlavne to, jak se choval k lidem, co ho celkem slusne kritizovali. On proste nesnese kritiku, Pan Dokonaly, jeho nazor je slovo bozi.

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký máš názor na Čínu?

Reagovat
Bosko

Cina nas nikdy neokupovala a soucasna Cina neni tak agresivni stat, plnej ozralejch dementu, jako je Rusko.

Zajima te muj nazor jeste na nejakou zemi?

Reagovat
smazaný uživatel

a) znáš zřejmě detailně a z osobní zkušenosti poměry v Rusku a Číně

b) pokud by jsi vyhledal vojenské zásahy v jiných zemích za posledních libovolných xx let, otevřelo by ti to oči v otázce, kdo je jak agresivní

Reagovat
Bosko

nehodlam se na eurofotbale vybavovat o tom, kdo je jak agresivni. Svoje jsem rekl. Rusko je pro me spinava a agresivni zeme. Tecka

Reagovat
smazaný uživatel

jsi vypatlaný retard

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nevi ktera bije kamo skoda slov

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cina je ideologicky nejagresivnejsi stat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli svojí expanzivní politice na téměř všech úrovních?

Reagovat
smazaný uživatel

Predevsim kvuli svoji masove nastavene integrite hodnot.

Reagovat
Rudnevs

Jednu otázku by som predsa len mal, skôr teda dve, nie však na krajinu - nešlo si nevšimnúť, že v obľúbených máš FC Vaduz, ako si sa dostal k fandeniu takému klubu a sleduješ pravidelne švajčiarsku ligu? Podľa mňa je to zaujímavý klub, o tamojších pomeroch vo viacerých rozhovoroch pekne rozprával ich bývalý tréner a môj veľký obľulbenec Pierre Littbarski.

Reagovat
Rudnevs

Sorry, blbá reakcia... Nevšímajte si to. Omylom som klikol na toho nad tebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nick máš blbě schválně? Že se ptám, určitě jo

Reagovat
smazaný uživatel

No, Henne, měl jsem asi 2,5 promile , když jsem ten účet zakládal, a už se mi to nechce měnit. Snad na tom tak nezáleží, co myslíš, Henne?

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že záleží.

"Už se mi to nechce měnit" výmluva lvl. "Je to překlep"

Nelez na net s 2,5 promilema, pak to takhle dopadá

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ty máš tu hloupou podložku v nicku, ta se mezi jménem a příjmením nepíše?

Reagovat
smazaný uživatel

To tam mám proto, aby si mě tu nepletli s pravým Robertem Hennem. Bystří uživaté si všimnou, že tam mám "podložku" a řeknou si "aha, to nebude pravý Robert Henn". Očividně jsi velmi bystrý. Gratuluji a jsem rád, že to funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespletli by si tě, poznali by to sami podle kravin, které píšeš, že nejsi pravý Robert Henn.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, ten slovosled je trochu divnej, je docela na hraně, ještě kousek a už bys nebyl Lortbejlyš ale Mr. Yoda

Reagovat
Kang & Kodos

Já myslel, že pravej Henn se vyznačuje podložkou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bohužel nejsi tak bystrý jako Lord Beilish (tu chybu tam má on, ne já)

Reagovat
drussbarb

Kdo je Henn?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

diskuze

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Bosak a jeho komentare mi nevadi, kazdopadne ten hon na nej za tu jednu nebo dve poznamky pri moderovani finale byl fakt na hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi tu budu jeden z mála - Bosák

Reagovat
anonym

Opravdu byla nutná poznámka autora? Myslím, že většina z nás by to tady pochopila.

"(zřejmě nemá jít o Bosáka a Griezmanna, ani o Bosáka a Modriće - pozn. aut.). "

Reagovat
Bosko

Ocividne pokus o vtip, zhruba ve stejne kvalite, jako jsou pokusy Bosaka

Reagovat
Puskas

Rozhovor slabý, měl by být více konfrontační, chybí otázka na jeho neadekvátní reakce na Twitteru nebo na slabé výkony komentátorů fotbalové sekce. Asi by se z toho vykroutil, ale od toho je tazatel, aby ho dokázal coby oponent v rozhovoru zmáčknout, protože ta nekvalita je tam až obludných rozměrů. Takto to bylo nezávazné poplkání o věcech, které už jsou z jiných rozhovorů známy.

A jaký jiný než politický podtext mělo jeho vyjádření o tom, že by v Rusku být MS nemělo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

dnes sa veľa novinárov bojí ísť do konfrontácie

Reagovat
GEGE

strašně nudný rozhovor

Reagovat
Posledni Kovboj

to jo, rozhovor nudnej

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi není o tom, že by ten rozhovor takový musel být, to jsou spíš tvé pocity, jaký jsi ten rozhovor očekával. Jasně, v nějakém investigativním pořadu by bylo blbé se ptát, jaký měl dotázaný včera den. Tady taková pravidla nastavená nejsou a je čistě na tazateli, jaký ten rozhovor udělá. Nemyslím si, že by byl kvůli chybějící otázce na kvalitu fotbalové sekce (což je taky čistě subjektivní a laikům, co do toho nevidí, to stejně nic neřekne) rozhovor nudný.

Reagovat
Puskas

Jistě že je na tazateli, jaké otázky položí, ale zároveň je na čtenáři, zda se mu ten rozhovor líbit bude, nebo nebude. To jsou Ty Tebou zmiňované pocity. Ale když už dělám rozhovor s chlapem z redakce, která je tak kritizovaná fanoušky, tak pokládám za povinnost na toto téma zabrousit. A nejen na toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je kritizována jen několika fanoušky, je nesmysl takovou otázku podávat.

Reagovat
Puskas

Několika? Ale jo, vždycky to jde obhájit tímto, že je to jen několik, a sebereflexe žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
C-M@ster

Kde je nějaká neadekvátní reakce z twitteru?

Reagovat
Puskas

facebook to byl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Tazatel pokládal sice fundované dotazy,ale místy byl velmi servilní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to te to jeste furt boli? (reakce na tvuj clanek o komentatorech)

nechapu proc by mel byt konfrontacni rozhovor s komentatorem, takovy snad zadny nikdy nevznikl.

dalsi vec je, ze je tam asi nejaky vztah novinar - bosak a kdyby mu zacal predhazovat nejake speky, tak utrpi a vsadil bych se, ze dalsi rozhovor by spolu uz neudelali..

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, je to rozhovor veden s nadhledem a lidsky. Proc by mel mit clovek porad na neco nazor? Kolikrat je on sam zajimavejsi.

Reagovat
Puskas

Tak když děláš s někým rozhovor, tak se snad na jeho názory ptáš, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko dulezitejsi nez jeho nazory je clovek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jinak. Ma smysl se ptat cloveka na teoreticka pole, v kterych neni etablovany? Pak je vsechno jenom plkani, kterych je vsude nekonecne mnoho. Proc se neptat cloveka na to co opravdu vi. Treba na to co umi, co ho bavi, co/koho ma rad atd.

Reagovat
Puskas

Člověk je víc než názor, ale názory tvoří část jeho podstaty. A já zmiňoval věci, o nichž ví a dokonce je za ně zodpovědný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zminovals veci, o nichz vi a dokonce je za ne zodpovedny. Promin, ale tohle uz je od tebe tendencni. Mas na to stanovisko, ale pro nej to ani nemusi byt otazky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedet je predstava, ktera se jenom podili na obecnu. Ja treba vim, ze v nasem prostredi rozumim plne jen Laco Borbelymu. Mel bych kvuli tomu ale chtit, aby byli vsichni komentatori jako Laco Borbely? Lide jsou odlisne perspektivy. Kde chces najit tu urcujici hranici. Dale me treba vic bavi poslouchat Vlaska a uz ne tolik Hoska. Urcite se najdou lidi, kteri to maji naopak.

Reagovat
Puskas

Počkej, pro něj to musí být otázky, je-li zodpovědný za fotbalovou sekci či za své komentování na veřejnoprávní televizi a slyší-li kritiku. Motivací těch otázek je volat po zlepšení kvality, ne ho hnát ke zdi, to jsme se špatně pochopili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo to klidne muze byt negativni, na to co napriklad nema rad. Clovek toho krome tohohle vi malo (z druhe ruky) a lehce se v tom co skutecne presne nevi utopi. Pak vznika zbytecna rozporuplnost.

Reagovat
Puskas

Proto se je třeba ptát přímo u zdroje a pak se dozvědět podle jeho případné odpovědi, že o tom třeba nechce mluvit, nicméně je-li novinář, tak by neměl odmítat odpovídat, protože tyto věci, co já nastínil,se netýkají intimní sféry, ale profesionální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Já jsem v přímém přenosu taky nevěděl, že to jsou Pussy Riot, takže jsem taky nadával, co to je za pitomce."

Takže to mám pochopit tak, že kdyby věděl, že ty blbci jsou Pussy Riot, tak jim tam bude fandit a možná i vběhne na hřiště s nimi, aby mohl ukázat jak to tomu Putinovi nandali? Bosáku, bosáku... Dřív jsem tě měl rád, ale už to prosimtě zabal.

Reagovat
Mirek na tenisu

není co dodat. Jen to, že balit to nemusí. Na ČT je jediný, který se dá při fotbale poslouchat. Mezi těmi všemi Vlášky, Štěpány, Čapky, Kozohoráky, Kalousy, Hrčky a jinou žouželí je král.

Reagovat
ZB 07

Diskuze Kdyby Bosák v přenosu řekl, že mistrovství světa v Kataru prostě být nemá, tak to všichni přejdou a budou jen souhlasně pokyvovat. Navíc je to furt jen jedna jediná věta, kterou vyjádřil svůj názor, můžeme s ní souhlasit i nesouhlasit, ale osočovat ho, že do přenosů tahá politiku, je blbost.

Co je větší škoda, je to, že ten rozhovor je vedenej evidentně tak, aby se Bosák na odpovědích moc nenadřel. Myslím, že by bylo mnoho zajímavějších témat, na jejichž reakce bych byl zvědavej mnohem víc než třeba na to, zda byl v Dejvickém divadle.

Reagovat
Puskas

A jaký jiný podtext to jeho prohlášení podle Tebe mělo? Nelíbí se mu ruské drama, literatura?

Reagovat
ZB 07

Ale já netvrdím, že to prohlášení nemělo politický podtext. Samozřejmě, že mělo, ale úplně stejně je na tom i právě ten Katar. A stejně jako koupená kandidatura Kataru, která je totálním výsměchem všem fotbalovým zemím, tak i anexe Krymu a samotný diskutabilní vítězství Ruska v kandidatuře před zěmemi jako Anglie a Španělsko, jsou docela jasný důvody, proč se tak Bosák vyjádřil. Já osobně jsem za MS v Rusku rád, protože organizací a vším okolo bylo naprosto skvěle zvládnutý, ale zároveň souhlasím s tím, že všechno okolo ruského MS nebylo úplně košér.

A ještě k tomu, že Bosák tahá do fotbalu politiku - upřímně si nevybavuji, že by se nějak dlouhodobě v přenosech vyjadřoval k politice, ať už přímo nebo nepřímo. V podstatě jednou jedinou větou spustil naprosto zbytečnou hysterii. Kdyby řekl, že Putin je pitomec, tak budiž, ale takhle je to směšný.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Anexe Krymu nemá s fotbalem společného nic. Vůbec nic. A co si dovoluješ tu zpochybňovat vítězství Ruska? Zkrátka Anglii i Španélsko předčili a tobě nezbývá než se s tím vyrovnat a poděkovat Rusku za krásnej šampionát.

Reagovat
drussbarb

Kurník, jaké vítězství???

To OPRAVDU věříš tomu, že Rusko (Katar) dostali pořadatelství kvůli tomu, že měli .... nejpěknější projekt či co?

Kdyby Katar řekl předem, že když vyhraje pořadatelství, bude se hrát v zimě, vyhrál by? Divím se, že bafuňáři FIFY ještě nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si to kúpili, tak urobili iba to, čo mnohí pred nimi. Nielen MS vo futbale, ale aj OH /napr.1996!/

Svojím spôsobom si aj usporiadanie samých prvých MS kúpil Uruguay!

Reagovat
drussbarb

A to mě má uklidnit???

Reagovat
smazaný uživatel

No, hlavne by ťa to nemalo znervózňovať.

Inak na dvoch kúpa stojí. Ak si to kúpili, tak im to niekto "musel predať".

Veru,toto by ťa malo znervózňovať, keď už, že FIFA vedú ľudia, čo veselo kupčia.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Máš nějaký důkaz nebo tu jen kydáš.

Reagovat
drussbarb

Důkaz je to, že se bude MS hrát v zimě v Kataru

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to není žádnej důkaz.

Reagovat
drussbarb

Ok, tak ať zvednou ruku ti,co si myslí,že země, která kvůli horku nemůže hrát fotbal, dostane poradatelstvi

Reagovat
ZB 07

Sorry, ale asi se budeš muset smířit s tím, že politika a fotbal jsou na sobě prostě závislé. Sice se všude říká, že politika do fotbalu, potažmo sportu celkově, nepatří, ale chtě nechtě ten sport stejně výrazně ovlivňuje. A tím tedy směřuji k tomu, že anexe Krymu byla momentem, který klidně mohl Rusko o pořadatelství připravit. Ve chvíli, kdy je v nějaké zemi nestabilní politická situace či válečný konflikt (případně je do něj ona země zapojena), tak je to docela jasnej důvod k tomu, aby se o přesunu velké sportovní akce přinejmenším uvažovalo. Kdyby sport nijak nesouvisel s politikou, tak by se klidně příští MS mohlo hrát v Sýrii nebo Severní Koreji.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu demagogie chlapče. V Sýrii je válka. Islamisté jsou tam jako doma. Pořádat tam MS by byla bezpečnostní sebevražda. To samé Severní Korea. Režim tam je absolutně nesrovnatelný s kýmkoliv na světě. Nesrovnávej to s Ruskem.

Reagovat
ZB 07

S Ruskem tyhle dvě země nijak nesrovnávám. Jen jsem ti chtěl naznačit, že vazba mezi politikou a fotbalem musí být.

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti říkám, že komentátor má v těchto věcech držet hubu.

Reagovat
Snatus

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Posledni Kovboj

vsak se ho stacilo zeptat na Berbra/Peltu/FACR, pak ho trochu podusit nad kvalitou ostatnich komentatoru CT a hned by se to dalo cist.

Reagovat
Muffi

Když bylo MS v Brazílii a nebo nedej bože JAR, tak o bezpečnosti a hloupém místu konání hovořil pořád. Teď mluví stejně o Rusku, zemi s největším počtem sebevražd, HIV a dalších skvělých věcí a hned je oheň na střeše.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak sebevraždy, HIV atd. souvisí s fotbalem?

A navíc, nedochází vám, že ten šampionát pomohl i obyčejným lidem? Už jen proto je dobře, že se tam konal.

Reagovat
drussbarb

JAR - debilní vuvuzely

Brazílie - fotbal v baště fotbalu, ok

Rusko - WTF

Katar - WTF the fuck

Reagovat
C-M@ster

Po Kataru bude ten novej formát MS.

Jinak JAR se hrálo v nehratelných podmínkách - hráči po dvaceti minutách sotva lapali po dechu.

Reagovat
drussbarb

Taky se tam vůbec nemělo hrát kvůli těm trapným trumpetám

Reagovat
C-M@ster

Pomohl obyčejným lidem? Pomohl i těm špatným.

Těžko vidíš za roh, jestli teda to ve finále těm obyčejným lidem spíš neuškodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to mělo ve finále uškodit obyčejným lidem? A myslíš si, že kdyby se to konalo např. v Anglii, že by to nepomohlo špatným lidem? Za roh očividně nevidíš ty.

Reagovat
C-M@ster

Takže druhou větou vyvracíš svoji první větu, čímž vyvracíš svůj předchozí příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsi tak blbej?

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
Lynx

presne jak to rika i v rozhovoru, rekne jednu vetu o rusku a vsichni se muzou posrat. Zas tolik se toho nestalo.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
iamek

Reagovat
lajka30

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
anonym

Ten rozhovor je veden v přátelském duchu, autor se nejspíš chtěl vyhnout těmhle konroverzím a "nepříjemným" otázkám. Ty určitě dostává často i jinde. Bylo by to o něco zajímavější, na druhou stranu musíš být trochu i diplomat, a nenaštvat hned každého, jestli chceš mít se stejnou osobou rozhovor i někdy v budoucnu.

Ale je to jen můj odhad, to by se musel vyjádřit autor článku, proč pokládal tyhle otázky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák

Reagovat
Mirek na tenisu

Vynikající fotbalový komentátor, symbol této profese po Plyšáku. Stejně jako před ním Laufer (rádio), Gabo Zelenay, Holubec, Polák...V posledních letech stagnuje, ztratil drajv, hřeší na své jméno. Důvod fotbalového vyhoření asi zná nejlépe sám. Podle mě všude byl, všechno už komentoval a hlavně propadl hraní a komentování golfu. Jediný fotbalový komentátor ČT kterého uznávám. Jeho hláška na Rusko a MS byla trapná a nevhodná. U mě ztratil kredit.

Reagovat
C-M@ster

Ještě teda jak tu někteří uvádíte, že se Bosáka mohli zeptat na klesající úroveň komentátorů fotbalové sekce... dost by mě zajímalo, jak si to Puskas a další představují.

Jak by měla podle nich vypadat taková otázka a jakou odpověď by čekali. Protože Bosák vám neřekne nějakou kritiku na kolegy, což je podle mě i dobře. Moc si nedokážu představit, jaká otázka a odpověď by podle vás následovala.

A nemluvil bych ani o nějakém vykrucování, prakticky jakákoliv odpověď by byla neprofesionální.

Reagovat
Puskas

Asi takto - je něco, co Ti na lidech z fotbalové sekce vadí a o čem víš, že to vadí více lidem? Tak na to se ho konkrétně zeptat. A ne jen se zeptat, ale prodiskutovat to s ním a ne hned po jedné odpovědi utéct k dalšímu tématu. Vyvrátit mu jeho názor svým a případně dopustit i opak. A srovnat to třeba i s "hokejkami", kde to vedou na úplně jiné úrovni.

Reagovat
C-M@ster

Já jsem u něj pár dotazů obdobných viděl.

Říká, že to dělá nějak, někdo to zas dělá jinak a nemá patent na rozum, aby mohl říct, že on to dělá dobře a někdo jiný špatně.

Stejně tak se vyjadřuje k tomu, že ví, že časem - možný už i teď může začít připadat dnešním mladším lidem jako horší komentátor a nemusí je bavit, protože dnešní generace je jiná a vyjadřuje se a uvažuje jinak než on, což si sám připouští...

Jako na twitteru je hodně aktivní a jestli je napadá nějaká otázka taková, tak se ho tam můžeš zeptat.

Co se týče "neadekvátních reakcí na twitteru", co zmiňuješ, tak ty byly jednak, tuším, na facebooku a ne na twitteru. A mám za to, že tam ironicky odpověděl, což ale ti lidi intelektuálně nepobrali, že jde o ironii. Diskutovat s takovýma lidma je pak značně frustrující.

Reagovat
Puskas

Nemám twitter ani facebook (jo, ten to byl). A chápu, že se mnoha lidem líbí. Dříve jsme ho taky měl rád, ale už dávno začal stagnovat a neposunul se. I hráč se musí zlepšovat a ne jen spoléhat na rutinu, což mi přijde, že je jeho případ, kdy často působí nepřipraveně a spíše tak, že si jde fotbal užívat, což je dobré jen do jisté míry.

Psát mu nebudu, ne že bych se bál podepsat se, jak by si mohl někdo myslet, ale to nikam moc nevede. Nevěřím, že by si má slova vzal k srdci.

A ostrý býval i kdysi, v 90. letech dost tvrdě odpověděl i (v MF Dnes?) jakémusi novináři, tam to bylo až trapně vybičované do osobních útoků z jeho strany.

Reagovat
Puskas

Ale jinak má jedno plus za zájem o literaturu a druhé za zájem o divadlo.

Reagovat
Pablos

naprosto zbytečná jakákoliv kritická otázka směrem k jeho osobě, či k celé sekci na ČT. To spíš takové otázky k Čapkovi, ale Bosák opravdu né. Jestli člověk má nějákou sebereflexi ve formě: ,,A za tu dobu se holt najdou lidé, kteří vás mají rádi, ale také ti, kteří vás nesnáší. Tak to je, ale já si s tím vůbec nelámu hlavu, protože to neovlivním."

Jemu asi nedochází, že převážná většina lidí co jim právě vadí jsou ti, kteří ho právě měli rádi a on sám se jim znepříjemnil.... a k tomu by asi neměl zastávat postoj, nelámat si nad tím hlavu, páč to neovlivním. Bud je uplně mimo a nebo to má tzv. úplně na párku... spíš si myslím to druhé.

Reagovat
Busby babes

z tohodle ti proste vyklouzne. protoze kolegovi reknes, ze je debil a dela to na hovno nekde bokem v zasedacce, ale ne do novin. A pokud jo, tak brzo poletis sam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Tak když se někomu nelíbí komentování, vypne zvuk a je to, okomentovat si to může sám.

Jinak na komentování mě prostě nejvíc baví ty velký emoce, nejčastěji spojený s nároďákem, když se něco povede. To jsou momenty, který pak stojí za to opakovaně sjíždět na youtube, pamatuji si jich docela dost a dotváří pak výjimečnost celého zápasu.

Za mě, co si vzpomenu, Česko : Černá hora (2011):

"Udělal to výborně... POĎ SYNU... je to góóóóóóóól!"

https://www.youtube.com/watch?v=c-N4jYMPAPY

Reagovat
smazaný uživatel

Teď Koller....Baroš jabadabaduuuuuuu, Euro2004

Reagovat
stas87

Je dost neobjektivny ked hraju ceske kluby v europe, ale asi to tak musi byt. Rovnake je to aj s Merciakom ci Hlavenom. A tu poznamku o tom Rusku si mohol odpustit a mohol ratat s tym, ze ho za to budu kritizovat. Ale svoju talkshow robi dobre, tie rozhovory su pomerne zaujimave a nepotrebuje ktomu mat extra prostredie. Videl som len zopar dielov ale asi najviac sa mi pacil s Eliasom a Vorackom.

Reagovat
Pablos

Mně na něm vadí, že když komentuje nějákého českého zástupce v evropě či reprezentaci a nedaří se, tak je hrozně kritickej s takovým až pohrdavým a otrávným tónem, že mě vždycky ještě dostane do větší ,,deprese" z toho utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice na začátku něco blábolil, že není vyprodáno jak bylo avizováno, to se unáhlil, ale pak pobavil ve starém stylu Jonov měl tolik času, že si mohl dát viržínko a sklenku vína

Reagovat
Pony Slaystation

Myslím, že Míra se už jen veze na své bohaté kariéře. Že byl v minulosti klasa, o tom žádná. Každopádně asi nejsem sám, kdo má pocit, že svůj názor předává jako dogma a že to tak je správně a měli by si to myslet i ostatní.

Na úkor toho trpí jeho komentování zápasů, kde už zdaleka není nejlepší. Jestli by nebylo lepší, zaměřit se spíš na komentování než na vnucování názorů...

Reagovat
C-M@ster

Takže nickem Pony Slaystation nám vnucuješ vlastní názor, že je playstation lepší než x-box?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dlouhé době něco přihodím: Bosáka sleduji od devadesátek a projevuje se u něj typická nemoc přežraného lva, konkrétně v tom, že jde dolů jeho profesionalita. Pokud bere za komentáře peníze, měl by se profesionálně předem připravit. Jenom hláškama to nevytrhne, ty by měly být kořením, nikoli těstem. Stačí mi v LM zaslechnout jakýkoli jeho komentář na téma španělský fotbal (reálie, výslovnost jmen, historie, současnost, atd.) a vypínám zvuk. Škoda, měl na to být nejlepší a ještě něco vyššího po sobě zanechat, například skvělou fotbalovou komentátorskou školu, takhle to bude jenom salámistický hláškař...Škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele