Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (10)

06.03.2017, 17:10
Aktuality
Pohárová zimní pauza dávno skončila, v uplynulých týdnech se odehrála první utkání osmifinále Ligy mistrů i kompletní úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy. Svého posledního zástupce v Evropě ztratilo Česko, ztráty však počítají i ti nejlepší...

Konečně byl odtajněn nový formát obou pohárů od sezóny 2018/2019, do kterého se počítají výsledky ze sezón 12/13 - 16/17, tedy i té aktuální. Česko do něj vstoupí z jedenácté příčky, což by dříve znamenalo jistotu mistra v základní skupině LM. Nově sice bude mít tuto jistotu pouze prvních deset zemí žebříčku, ovšem v případě, že se vítěz LM kvalifikuje do hlavní fáze dalšího ročníku LM ze své ligy, půjde do ní také český mistr ze sezóny 2017/2018.

Zajímavé pro český fotbal však budou poháry nadále i letos. Přímo do LM totiž může postoupit také mistr z právě probíhající sezóny 2016/2017. Do nadcházejícího pohárového ročníku Česko vstoupí z 13. příčky (výsledky za sezóny 11/12 - 15/16), což vede k těmto zajímavým závěrům:

1) Pokud se šampioni LM i EL kvalifikují do hlavní fáze dalšího ročníku LM ze své ligy, dojde na přímý postup do LM po dlouhých dvanácti letech. V LM by to problém být neměl. Při pohledu na šestnáctku v EL už to ale tak jasné být nemusí. Z tohoto pohledu nás může mrzet vypadnutí Zenitu či Šachtaru, které mají do LM z ligy blízko. Pokud tedy chce český fotbalový fanoušek mít český klub od září v LM přímo, musí letos v EL fandit Besiktasi, AS Řím, možná i Manchesteru United. Mezi favority na titul EL však patří také čtveřice Celta Vigo, Lyon, Schalke, Mönchengladbach, u kterých to na přímý postup do LM z ligy aktuálně vůbec nevypadá.

2) Případně se o hodně může hrát také v domácím poháru - pokud by si letošní šampion EL zajistil z ligy účast v základní skupině EL (když už ne LM), šel by vítěz Mol Cupu přímo do skupiny EL. A to také není k zahození.

3) Trocha spekulace: při pohledu na aktuální tabulku není vyloučeno, že českým mistrem bude Slavia. Ta by se tak mohla podívat přímo do LM nejen díky tomu, že by ovládla ligu, ale hlavně proto, že se o skvělou třináctou příčku zasloužili Plzeň (ze 41 %), Sparta (ze 32 %) a Liberec (z 19 %). Slavia se v této době pohárů neúčastnila a růžky vystrkuje až v době, kdy se konečně o něco hraje. Ani tento matematický detail samozřejmě nemůže leckterého skalního fanouška přinutit k tomu, aby v pohárech přál i dalším českým týmům, byť se jejich dobré výsledky odrazí pozitivně i v jeho klubu. Neznamená to ovšem nějakou nespravedlnost, vždyť o titul a možnost přímé účasti v LM se přece mohou rvát i Plzeň, Sparta a Liberec. Aktuálně to ale vypadá pouze na prvního jmenovaného, druhý začíná ztrácet a třetí se bude spíše zachraňovat...

Nejlepší čtveřice

Od ročníku 2018/2019 skupina nedotknutelných. Každé z těchto čtyř elitních soutěží bude nově dopřán klid v podobě jistoty výdělků z účasti v LM hned pro čtyři týmy. Výrazně nové to bude v kontextu výsledků posledních let zejména pro italské kluby, které měly jistotu pouze dvou míst. Jaký rozdíl ve srovnání s prvním ročníkem LM z roku 1992/1993, kdy se o trofej utkalo 38 mistrů z 38 různých evropských zemí...

Nyní jsme však o čtvrtstoletí dál a přesto, že název soutěže nekoresponduje se skladbou účastníků, buďme rádi, že se mistři z lig druhořadé kvality (jako například Česko), stále můžou utkávat s evropskými giganty a přivážet do Česka hvězdy světového fotbalu. Pravda, nedochází k tomu příliš často, ale ta možnost tu je, na rozdíl od varianty vzniku Superligy velkoklubů.

Nejlepší čtveřice tak v následujících letech bude mít stejné vyhlídky - první čtyři z ligy do LM, vítěz poháru a pátý a šestý z ligy do EL. Hrát se tak bude vlastně jen o to, která soutěž je v evropské konkurenci nejlepší. Toto ocenění patří v posledních letech suverénnímu Španělsku (v dosavadních zápasech playoff zisk 1.714, bilance 6-0-4). Do jara sice vstoupila kompletní sedmička, na rozdíl od loňska však po prvních jarních duelech nezůstane bez ztrát. V LM jsou za námi teprve první duely, Barcelona je ale kvůli strašidelnému výkonu prakticky venku. Dobře rozehraný duel mají v LM Real a Atlético, Sevilla si na ostrovy poveze pouze jednogólový náskok. Jistě se s EL loučí Villarreal (nestačil na AS Řím) a překvapivě též Athletic Club, který nezvládl odvetu na Kypru. Celta v EL přešla přes Šachtar s velkým štěstím. Zkrátka začátek jara výjimečně nezastihl všechny kluby z Primera División v nejlepší formě.

Německo (zisk 1.000, bilance 3-1-3) zatím na jaro o nikoho nepřišlo. V EL jistě postoupilo Schalke, Mönchengladbach pro změnu předvedl nebývalý obrat ve Florencii. V LM svou sílu ukázal Bayern, zatímco Dortmund doma bude muset otáčet s Benfikou a Leverkusen v Madridu už může jen překvapit.

Anglie (zisk 1.000, bilance 3-1-3) přišla v EL o Tottenham, naopak Manchester United potvrzuje, že chce získat jakoukoliv trofej, o kterou letos hraje. V LM je situace horší. Arsenal je prakticky vyřazen opět v osmifinále, a to prosím pěkně posedmé v řadě a potřetí od Bayernu. Mistr z Leicesteru veze solidní výsledek ze Sevilly, City musí být po průběhu utkání s Monakem s vítězstvím také spokojeno.

Tradiční dvojice posledních let táhne Itálii (zisk 1.000, bilance 3-0-3). Juventus v LM dobře rozehrál partii s Portem, na rozdíl od Neapole, která padla s Realem. V EL už zůstává jen AS Řím, které si poradilo s Villarrealem, zatímco Fiorentina doma zkolabovala s německým soupeřem. Serie A ale nemusí nikam spěchat, čtvrté místo má a s blížící se reformou formátu pohárů pro ni nebude problém jej udržet.

Protože tedy souboj o dosud důležité třetí místo ztrácí smysl, podívejme se v případě čtyř elitních soutěží alespoň na jejich vzájemné zápasy. V nich si na jaře výrazně polepšilo Španělsko, které má aktuálně jako jediné pozitivní bilanci. Itálie ji má vyrovnanou, Německo a Anglie zápornou.

zemězápasy, bilancekoeficient - průměr na zápas
Španělsko17 (9-3-5) 1,24
Itálie11 (5-1-5) 1,00
Německo14 (4-4-6) 0,86
Anglie10 (3-2-5) 0,80

Souboj o 6. místo

Důležitost šesté příčky zůstane i po reformě zachována. Pátá a šestá země v pořadí má totiž i nadále jistotu dvou týmů v základní skupině LM, zatímco sedmý jen jednoho. Vzroste navíc význam páté příčky, neboť soutěž na pátém místě může mít v základní skupině teoreticky týmy tři, a to v případě, že se do hlavní fáze LM kvalifikují z ligy šampioni z EL. Země na páté příčce bude mít navíc přímo v základní skupině EL nejen vítěze domácího poháru, ale i čtvrtý celek z ligy.

Aktuálně je pátá Francie (zisk 1.000, bilance 3-0-3) zažívající povedenou sezónu a skvělé výsledky podtrhává skvělými výkony. V LM se PSG vytáhlo proti Barceloně, Monako dlouho zatápělo City a v EL zase suverénně zazářil Lyon. Pouze St. Etienne se neprosadilo proti United a s Evropou se loučí. Francie každopádně míří za konečnou pátou pozicí. K účasti v nejlepší šestce směřuje Rusko (zisk 1.600, bilance 3-2-1), které však v EL přišlo na poslední chvíli o Zenit. Dál jdou alespoň Rostov a Krasnodar. Portugalsko (zisk 0.333, bilance 1-0-1) se naopak z nejlepší šestky po sedmi letech zřejmě vytratí. Disponuje již jen dvěma týmy, oběma v LM, kde je již nyní k mání méně bodů ve větší konkurenci, což poznává především Porto. Benfica v souboji s Dortmundem naopak doma zahájila dobře.

Souboj o 10. a 15. místo

Nově budeme v upraveném formátu sledovat souboj o desáté místo, tedy souboj o přímou účast mistra v základní skupině LM. Pro sezónu 2018/2019 je o složení desítky naprosto jasno. Zmíněnou sedmičku doplní Ukrajina (zisk 0.400), Belgie (zisk 1.600) a Turecko (zisk 1.200). Ukrajina však zaznamenala velmi špatný ročník, který ji bude na dalších pět let tížit. S Evropou se loučí již takhle z úvodu jara, zatímco Belgie pokračuje dál ještě se třemi týmy a Turecko s jedním.

Jedenácté skončí Česko (zisk 0.200). Spartu přejel Rostov, na úkor ruského koeficientu přispěla do toho českého aspoň trochu díky vyrovnávací trefě Karavajeva. Konečný zisk 5.500 není špatný. Ostatně posunul Česko, na začátku sezóny dvanácté, před Švýcarsko. A to není marný počin - jak bylo zmíněno v úvodu, mistr z jedenácté země může jít přímo do LM, zajistí-li si ji z ligy i šampion LM. A taková možnost je v novém formátu velmi reálná. Jedenáctá a dvanáctá země navíc má jistotu účasti v EL pro vítěze poháru. Mohla by tak výrazně vzrůst atraktivita domácího Mol Cupu.

Samozřejmě udržet tak vysoké pozice bude pro Česko problém. Aktuální jedenáctá příčka z pětiletky 12/13 - 16/17 je dána díky velkým úspěchům a bodovým příspěvkům Plzně, Sparty a Liberce, které rozhodně nepřicházejí každý rok. Receptem na místo v nejlepší patnáctce (dva týmy v předkolech LM a další tři v předkolech EL) je zisk kolem 5.000 každou sezónu. To znamená relativně povedené sezóny bez velkého zaváhání, které ovšem čas od času přichází. K účasti na vyšších příčkách, v novém formátu tedy alespoň trochu lákává dvanáctá pozice, ideálně však ta jedenáctá, je již zapotřebí průměrných zisků vyšších. Važme si tedy aktuální jedenácté pozice, která je nejlepším výsledkem od roku 2004, kdy jsme byli devátí.

V nejlepší patnáctce zřejmě těsně skončí (vedle Nizozemska a Řecka) také Rakousko. Rumunsko jej již neohrozí, pozlobit může pouze Dánsko, pokud se Kodaň probojuje s dobrými výsledky alespoň do semifinále EL. Velkým překvapením je postup kyperského týmu APOEL přes baskický Athletic Club, v koeficientech je ale Kypr od patnáctky hodně daleko.

Výpočet národních koeficientů

Vedle 2 bodů za vítězství a 1 bodu za remízu (v předkolech pouze polovina, tedy 1 a 0,5) se připočítávají ještě body bonusové: 4 body za účast v základní skupině LM, 5 bodů za postup z ní do osmifinále LM a v jarních vyřazovacích bojích pak ještě vždy 1 bod za účast ve čtvrtfinále, semifinále i finále obou pohárů. Tyto zisky se dělí počtem všech klubů jednoho státu, které v sezóně do pohárů nastoupily.

Koeficienty UEFA
 ZeměCelkemLetosM LMM ELT LMT EL
1.Španělsko99.99815.1424341
2.Německo77.49812.5714332
3.Anglie73.39112.3574331
4.Itálie70.99811.9163321
5.Francie53.99911.7503321
6.Rusko50.3329.0003302
7.Portugalsko49.3328.0832320
8.Ukrajina42.6335.5002300
9.Belgie40.00010.1002303
10.Turecko38.0008.5002301
11.Česko33.1755.5002300
12.Švýcarsko32.0754.3002300
13.Nizozemsko29.2637.3002301
14.Řecko27.7005.6002301
15.Rakousko25.3507.3752300
16.Chorvatsko25.2505.1251300
17.Rumunsko24.3503.3001300
18.Dánsko23.5008.0001301
19.Bělorusko19.8753.0001300
20.Polsko19.7503.8751300
21.Švédsko19.7252.7501300
22.Izrael19.3756.7501300
23.Skotsko18.9254.3751300
24.Kypr18.5505.5001301
25.Norsko18.3251.3751300
26.Ázerbájdžán17.7504.2501300
27.Bulharsko15.8754.2501300
28.Srbsko15.3752.8751300
29.Kazachstán15.2502.7501300
30.Slovinsko13.1252.2501300
31.Slovensko11.7502.1251300
32.Lichtenštejnsko11.0002.5000100
33.Maďarsko9.5001.8751300
34.Moldavsko9.5000.8751300
35.Island8.3751.0001300
36.Finsko7.6501.7501300
37.Albánie6.6250.8751300
38.Irsko6.5752.6251300
39.Bosna a Hercegovina6.5000.5001300
40.Gruzie6.3751.1251300
41.Lotyšsko6.1251.3751300
42.Makedonie5.6251.2501300
43.Černá Hora5.2500.8751300
44.Estonsko5.2501.3751300
45.Arménie5.1251.1251300
46.Lucembursko4.8750.7501300
47.Severní Irsko4.5000.5001300
48.Litva4.1250.5001300
49.Malta4.0001.2501300
50.Wales3.8751.0001300
51.Faerské ostrovy3.5000.3751300
52.Gibraltar2.5001.5001200
53.Andorra1.1650.1661200
54.San Marino0.3330.0001100
Celkem - celkový aktuální koeficient. Body letos - část koeficientu získaná v této sezóně. M LM a EL - počet míst v pohárech platný pro sezónu 2018/2019. T LM a EL - počet týmů zbývajících v aktuální sezóně pohárů

Autor: Martin Lavický

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Hrát se tak bude vlastně jen o to, která soutěž je v evropské konkurenci nejlepší. Toto ocenění patří v posledních letech suverénnímu Španělsku."

Tak tak, La Liga, najlepsia futbalova liga sveta.

Reagovat
tony223

Takhle to prostě napsat nejde. Nedá se říct, jestli ta či ona liga je lepší a podobně.

Reagovat
Uwe háže buly

Dá, právě to udělal.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ttopi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Y.N.W.A

tak v evropský konkurenci je evidentně asi tak posledních deset let prostě nejlepší, takže dá... poslední tři triumfy v CL - španělský kluby, poslední tři triumfy v EL - španělský kluby... a ani před tím nějak nezahálely

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 8 let pozor jako! ....

Reagovat
tony223

Přesto dokáže PSG rozprášit Barcelonu, Přesto dokázal Dortmund s Bayernem rozprášit Real resp. Barcu v semifinále... Když se mluví o kvalitě ligy, nejde prostě jen napsat, že to odráží výsledky v evropských pohárech. Kvalita má spoustu podob. Tak třeba Itálie - taktika, Francie - talenty, Anglie - vysoké tempo hry... a tak dále a tak dále.. Navíc vše určuje fotbalová kultura - a to je vůbec nevýraznější faktor. Každopádně je to jen můj subjektivní názor.

Reagovat
Y.N.W.A

ale jo, v poho ...měřítek je víc, to je jasný, ale podle konfrontace posledních let z toho La Liga vychází suverénně nejlíp... a to, že není stoprocentní a občas se něco nepovede (viz párkrát Barca, jednou Real ) a že se to takto připomíná a vydzvihuje a hateři se můžou uslintat nad klávesnicí je důkazem, že jde právě o výjimky potvrzující pravidlo posledních let...

já mám na koukání nejradši PL, ale prostě fakt, že v evropský konkurenci je La Liga nejlepší nerozmetá ani skvělá atmosféra v Bundeslize, ani tempo v Anglii, ani talenty ve Francii ani... teď nevím gastronomie? kabelky? v Itálii....

Reagovat
tony223

Tak v Itálii je to určitě taktika.. To má ale za následek docela usínací atmosféru v televizi Souhlas, že na PL se prostě kouká nejlíp

Reagovat
Y.N.W.A

já zkrátka nějak to calcio v poslední době rád nemám... to obdivování taktiky mně přijde jako přežitek z devadesátejch let, kdy propracovaná defenziva určovala ráz světového fotbalu... dnes to však přebíjí "španělský" přihrávky s neuvěřitelným celoplošným běháním s míčem i po ztrátě míče a k mý radosti důraz na hru dopředu, kdy se ve vápně objeví po brejku třeba i pět hráčů útočícího týmu a ne jen jeden padající a vztekající se Inzaghi-.. k dokonalosti tento moderní styl dle mýho brousí vždy precizní Němci.. no a konzervativní Anglie si dál hraje svý odkopy a centry a důrazný souboje - neříkám, že špatně... jasný, je to zjednodušený, ale prostě dle mě Itálie zaspala a má co dělat, aby se probudila... výjimky posledních let jsou Juve, AS a Neapol

Reagovat
tony223

věř mi ja zkoušel dát šanci calciu asi třikrát, ale když se ti stane, že v osum večer usneš u fotbalu tak je asi něco špatně. Navíc to bylo tak kolem dvacáte minuty

Reagovat
smazaný uživatel

tak v Calciu padá vetí průměr branke než v PL, PD za poslední sezony

Reagovat
Y.N.W.A

ano, například konkrétně v té poslední 15/16 to bylo PD 2,74, PL 2,70 a Serie A 2,57

Reagovat
Andis

Já tě chápu ty chceš aby tu každý psal že ta Anglická je ta nejlepší na světě, to je takový tradiční masový názor

Reagovat
tony223

z čeho co jsem napsal vycházíš při této dedukci?

Reagovat
Pablos

stejnak od Belgie by jsme se měli učit... ta udělala obrovský progres za posledních 10let, hlavně i reprezentace

Reagovat
pepinho2

hlavně se mi líbí, jak koupí mladého afrického hráče za směšnou částku a dost z nich se během chvilky vypracuje v hráče, který oni pak prodají za krásný peníze.

Reagovat
Pablos

takovej Porto styl taky se mi to líbí... a nechápu proč tady scouting je na tak mizerné úrovni... oká chápu třeba u Jihlavy, Karviné, Příbrami a tak... ale Sparta, Slavia, Plzeň ty sakra mají mít trošku jinou úroveň.. a jak to neudělá jeden z nich tak to neudělá nikdo, protože furt stejnak koukaj tady na ten domácí píseček nejvíc

Reagovat
pepinho2

hlavně tady jsou dementní trenéři, kteří by ani těm hráčům moc šanci nedali..přitom ti afričtí hráči jsou fakt levní a silově a rychlostně jsou na tom většinou úplně jinde než naši..

Reagovat
didosh

Takže by si měly kluby spolu s hráči přivést i trenéry. Zajímal by mě i nějaký Brazilský trenér u nás

Reagovat
Uwe háže buly

Mě se líbí, že je často koupí ze Slovenska.. Odnás koupí Slavie a Dukla ofenzivní hráče z Trenčína a vůbec si nekopnou.

Reagovat
pepinho2

ale on ten Trenčín ty hráče ani většinou nevlastní a vlastní je nějaká agentura, která spolupracuje právě s Belgičany, ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, to je možná pravda.

Reagovat
Billy McClane

Tak to je pekna kktina.

Reagovat
pepinho2

a jak to je?

Reagovat
stas87

Ale to neznamena, ze su to spatni hraci. Ceska liga je viac defenzivnejsia ako nasa, tu je menej volnosti a viac prevazuje timovost a dorziavanie taktiky. Pozri na takeho Simona ci Kaloua, odisli do Gentu a da sa napisat, ze sa obaja chytili a budu prinosom a nemusi hrat cesku ligu ale rovno odisli do belgickej. Van Kessel nebude uplne spatny hrac, len si musi upratat v hlave a musi prejavit respekt voci trenerovi a spoluhracom. Moze byt individualne lepsi ako jeho konkurent, ale ak nezapadne do timu a nezacne plnit to co po nom iny trener chce, tak co caka? Potom mu ostava len vyplakat sa agentovi a do novin..po pol roku ci po roku radsej uteka prec..

Reagovat
Uwe háže buly

Já ale neřika, že sou to špatní hráči, naopak Edmond bude tutově dobrej hráč, už je podle toho že v nějakých 18 hnedka sázel u vás góly.. jen dávám příklad, že Belgičani z takových hráčů sou schopný udělat vývozní artikl za 5-10 mega a u nás nedostanou pořádně šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus taky porovnat rozpočty, že jo...

Reagovat
Pablos

tak jasný to jo... ale to byly bohatší i dřív... ten progres nebude jen o penězích

Reagovat
Pablos

*byli

Reagovat
Kang & Kodos

Návrh na dovoz mladejch černejch kluků (v drahých bundách s iPhony!!!!!!§1!!) za účelem zkvalitnění našeho nároďáku podle mě velkou podporu nezíská.

Reagovat
Pablos

tak nemyslím zrovna to s těma černochama.... De Bruyne, Hazard... taky moc černý nejsou zrovna třeba ale prostě udělali tam dost práce řekl bych... nic víc jsem tím říct ani nechtěl

Reagovat
forma

To se dá přirovnat k nám. Taky jsme si to vychovali postupně. Na nepřišlo hned.

Reagovat
Azazelo RD

Musíš to dát obráceně. Návrh na dovoz drahých bund s iphony (a černochem uvnitř) a ono to projde.

Reagovat
veikko

Zas si vezmi, jak dopadly repre U21, Belgičani se nedostali ani do baráže a neměli zdaleka ani na Černohorce, to dostali dvakrát na prdel.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ne vždy rozhodují tyto mládežnické turnaje. Často se z reprezentace, která dříve vypadne uchytí daleko více hráčů než z té, která třeba došla až do finále.

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Mně se líbí, jak dokážou koupit mladé africké hráče i do reprezentace.

Reagovat
FC Porto FC

Opravdu špatné že se Rusko dostalo před Portugalsko....

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Y.N.W.A

...tak krásný kluby na krásných stadionech s krásnou historií a se super atmosférou s kvalitními fotbalisty co uměj a předváděj skvělej fotbal versus CNAPTAK, UCKA, KPACHODAP a podobný skvosty s fotbalem na sněhu do kterýho hučej rusáci na vuvuzely

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kang & Kodos

A hlavně Rostov, to jsou největší svině!

Reagovat
cristiano.K.

hrajou jak kdyby dostávali každej měsíc výplaty

Reagovat
El Campeon

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HullCity

Pořád lepší Rostov nebo Krasnodar,co alespoň v Evropě něco uhrají,jak nějaké Aroucy,Rio Ave a podobné "skvosty"...

Reagovat
smazaný uživatel

s tím souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Však většina těch portugalských týmů hraje na poloprázdných stadionech...

Reagovat
jáá

tak tak

Reagovat
Y.N.W.A

tak pome AS ...a českej klub po dlouhý době přímo v CL, to by byl zajímavej přestupní trh v létě... to to ta Slávka vytáhla z hnoje fakt ve správnej čas

Reagovat
Rišty

pohledem csm jsme první z levných lig...

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Bundesliga stále na krásném druhém místě! V Evropské lize pokračují všichni, v Lize mistrů půjde dál jistě Bayern, snad i Borussia. Leverkusen zřejmě opět skončí, ale i tak kvalitní výsledky!

Reagovat
QooBo

Lichtenštajnsko hneď za nami ???

Reagovat
Spasitel

Hrozné postavenie síce sa ide meniť systém ligy ale nejaké extra zlepšenie to pre našu ligu nebude

Reagovat
El Campeon

Kofienceit

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ukázal,že rozdíl mezi druhou a třetí soutěží = 3 na druhou v jednotkách gólů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele