Evropská liga - souhrn třetích zápasů základních skupin

22.10.2015, 18:58, aktualizováno 22.10.2015, 23:07
Komentáře a souhrny
Plzeň prohrála na hřišti Rapidu Vídeň a výrazně si tím zkomplikovala boj o postup. Liberec se proti Groningenu ujal vedení, to však neudržel a během nastaveného času o cenné tři body přišel. Na plný bodový zisk nedosáhla ani Sparta, bod z Veltins Areny je však pro letenský celek vyloženě plusový. Kromě překvapivých nezdarů Fiorentiny a Tottenhamu nedokázal uspět ani Liverpool, jenž se rozešel s trápící se Kazaní smírně...
Skupina A

Molde FK - Celtic FC 3:1

22.10.2015 21:05

Góly: 11. Ola Kamara, 18. Vegard Forren, 56. Mohamed Elyounoussi - 55. Kris Commons

Fotbalisté Molde pokračují v senzačním tažení základní skupinou Evropské ligy a po vítězství 3:1 nad skotským Celticem vedou skupinu A se sedmi body, před druhým Fenerbahce mají náskok tří bodů a výrazně se přiblížili postupu do osmifinále. Přitom norský celek je v domácí soutěži až na sedmé pozici a z ligy se tak příští rok do evropských pohárů nedostane. Skotský výběr má na kontě dva body a je zatím poslední čtvrtý o skóre za nizozemským Ajaxem.

Domácí měli pod staronovým koučem Ole Gunnarem Solskjaerem skvělý vstup do utkání a už po osmnácti minutách vedli o dvě branky. Hosté sice deset minut po přestávce snížili, ale ihned na to se norský výběr dostal opět do dvoubrankového vedení a to udržel až do závěrečného hvizdu. Molde se dostalo do vedení ze své první vážnější akce v 11. minutě, prosadit se dokázal Ola Kamara.

Skvěle to udělal Mohamed Elyounoussi, který našel přihrávkou na pravé straně právě Kamaru a ten prudkou přízemní ranou na bližší tyč rozvlnil síť. O sedm minut později rozjásal publikum Vegard Forren. Na levé straně se prosadil přes protihráče Toivio a nakonec odcentroval téměř z brankové čáry do pokutového území. Tam se opřel z voleje do balónu nikým nehlídaný Forren a jeho skákavý pokus zapadl nad gólmana Gordona.

Norský výběr měl mírný tlak i v dalších minutách, navýšit své vedení mohl v samém závěru první půle. Elyounoussi odcentroval z levé strany a míč se nakonec snášel pod břevno, Gordon pohotovým zákrokem vyrazil míč na rohový kop. Celtic se dostal zpět do boje o body v 55. minutě, kdy se po obrovské hrubce domácí defenzívy dostal k míči Kris Commons, zkušeně položil brankáře Horvatha a nekompromisně zamířil pod horní tyčku.

Neuběhla však ani minuta a třetí gól Molde přidal aktivní Elyounoussi. Po nádherné kombinaci na jeden dotek odcentroval z pravé strany Moström a na zadní tyči našel jednadvacetiletého záložníka, který se štěstím propasíroval balón mezi nohama nešťastného Gordona - 3:1. Po hodině hry hlavičkoval z dobré pozice nepřesně Kamara, následně na druhé straně prolétla tečovaná rána Commonse těsně vedle levé tyče.

Zhruba dvacet minut před koncem si na dlouhý pas za obranu soupeře naběhl Kamara a své sólo zakončil střelou vedle vzdálenější tyčky. Dvě minuty před koncem mohl snížit Bitton, jehož rána z pětadvaceti metrů pouze lízla horní tyčku a skóre utkání se tedy již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - AFC Ajax 1:0

22.10.2015 21:05

Góly: 89. Fernandão

Už už to vypadalo, že se Fenerbahce s Ajaxem rozejde smírně; nakonec však v samém závěru udeřil střídající Fernandao a vystřelil tak Turkům nejtěsnější výhru 1:0. Výsledek to byl jistě zasloužený, navrátilec v amsterdamské bráně Jasper Cillessen se totiž hodně zapotil..

Fener po špatném startu ve skupině nutně potřeboval body, fanoušci ale byli po většinu zápasu dokonale frustrovaní; co nechytil Cillessen, to zkazili přímo domácí střelci, které musel vysvobodit až Fernandao - a to by ještě jeho hlavička po rohu do brány nejspíš nezapadla, nebýt výrazně tečovaná. Žádný krásný gól to vskutku nebyl, i takové se ale počítají.

Oba týmy věděly, že případný neúspěch může s jejich postupovými nadějemi hodně zamávat, a na hřišti to bylo vidět - od začátku se hráči předháněli spíše v tvrdosti a faulech než v kráse předváděné hry. Nakonec ale tempo lépe zachytili domácí a brzy začali svého soka patřičně ždímat. Lazar Marković vypálil krátce po sobě hned třikrát, hostující obrana ale jeho pokusy pokaždé zblokovala; Diegova rána už došla až k Cillessenovi, nizozemský reprezentant v bráně Ajaxu se ale vyznamenal.

O chvíli později pak musel opět zasahovat proti střele krajana Robina van Persieho; to byl skutečně úchvatný zákrok. Ne snad že by Ajax vyloženě bránil a čekal na nejhorší, naopak - také svěřenci Franka de Boera vypadali, že by rádi hráli útočně, jenže Fenerbahce bylo jednoduše lepší. Simon Kjaer mohl v další šanci tečovat Erkinův přímý kop do sítě, zamířil ale těsně vedle, a po půlhodině hry spálil další gólovku van Persie. Hosté za celou první půli odpověděli pouze nemastnou neslanou střelou Nemanji Gudelje.

Bývalý kanonýr Arsenalu a Manchesteru United byl dnes hodně aktivní, střelecké štěstí mu ale nepřálo - neuspěl ani v první šanci druhé půle, i tentokrát byl hrdina Cillessen nad jeho síly. Hostující strážce vychytal také Naniho, načež v 67. minutě dostoupila domácí frustrace vrcholu: Souzův míč zablokoval na brankové čáře Lasse Schöne a balon do sítě neprotlačil ani dorážející Diego.

Oba celky si v závěru vyměnily ještě po jedné šanci - na tu Klaassenovu odpovídal Ozan Tufan - a zdálo se, že zápas spěje k bezbrankovému rozuzlení. Fernandao byl ale proti a s velkou dávkou štěstí nakonec přece jen vystřelil Fenerbahce zasloužené tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Molde FK (NOR)32107:37
2.Fenerbahçe SK (TUR)31114:54
3.AFC Ajax (NED)30213:42
4.Celtic FC (SCO)30215:72
Skupina B

Liverpool FC - Rubin Kazaň 1:1

22.10.2015 21:05

Góly: 37. Emre Can - 15. Marko Dević

Ani napodruhé se Liverpoolu pod vedením Jürgena Kloppa nepodařilo zvítězit a i tentokrát se Reds musí spokojit s remízou. Proti Kazani přitom liverpoolští v domácím prostředí hráli celý druhý poločas přesilovku, ale ani to jim nepomohlo strhnout stav 1:1 na svou stranu, přestože na branku hostí poslali neuvěřitelných pětatřicet střel. Ambiciózní anglický celek tak nadále v Evropské lize čeká na první letošní výhru, doposud za tři kola základní skupiny pokaždé remizoval...

Veškerá pozornost směřovala předně k německému nástupci Brendana Rodgerse, ovšem o jediný gól domácích se postaral Kloppův krajan Emre Can, jenž ještě v první půli smazal překvapivé vedení Kazaně, která se prosadila prostřednictvím Deviće. V sedmatřicáté minutě pak hostům zavařil Kuzmin, jenž uviděl druhou žlutou kartu, a bylo zdánlivě jen otázkou času, než Liverpool této výhody využije. Místo toho se však ukázalo, že Kloppa ještě čeká pořádná práce.

Na domácích bylo znatelně vidět, jak jsou díky atraktivní a nadějné trenérské změně nažhavení. Klopp navíc nasadil základní jedenáctku téměř totožnou s tou ligovou proti Tottenhamu, čímž výrazně upravil Rodgersovu taktiku nechat v Evropské lize hrát především hráče širšího kádru či perspektivní mladíčky. Očekávání tak byla namístě, tím spíše při pohledu na tápající Kazaň, která se trápí nejen na evropské pohárové scéně, ale také v domácí lize, kde jí patří až dvanáctá příčka.

Přesto to byli právě hosté, kdo se zničehonic ujal vedení. Pravý bek Kuzmin vyslal do šance Deviće, jenž si míč zpracoval na prsou a pohotově jej poslal za záda brankáře Mignoleta. Liverpool se však ani tímto špatným úvodem nenechal rozhodit a záhy srovnal. Německý reprezentant Can nejprve vykartoval Kuzmina a vybojoval tím přímý kop, z nějž následně zblízka skóroval.

Po změně stran šlo víceméně o hru na jednu branku, přesto gól ne a ne přijít. Možným trumfem mohl být uzdravivší se Christian Benteke, jenže ani belgický útočník se po více než měsíční absenci nejevil v optimální formě, neboť Clynův centr poslal příliš vysoko a deset minut před koncem trefil bez přípravy pouze tyčku. Tlak domácích trval až do samého konce, jenže druhý gól jim jednoduše nebyl přán. Nyní čeká Kloppa v rychlém sledu další zápas proti nebezpečnému Southamptonu, nezvítězit ani do třetice by již všudypřítomný optimismus mohlo začít lehce nahlodávat...

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sion 0:1

22.10.2015 21:05

Góly: 21. Léo Lacroix

Sion i nadále senzačně vládne skupině B. Jako jediný má na svém kontě jakékoli vítězství a na druhý Liverpool vzhlíží již se čtyřbodovým náskokem. Tentokráte švýcarský celek dokázal vyhrát na půdě favorizovaného Bordeaux, které jednoduše nedokázalo zareagovat na trefu Léa Lacroixa z 21. minuty.

Ačkoli se nyní Les Girondins nacházejí až na posledním místě tabulky, pořád jsou jejich šance na postup hodně otevřené, neboť ani Kazaň, ani Liverpool se do žádného trháku nedostali. Zato svěřenci Didiera Tholota i nadále překvapují celou Evropu. A vlastně jsou už jednou nohou v jarní části soutěže.

Nejprve to byli domácí, kdo mohl načít účet zápasu. Míč nebezpečně poskakoval v šestnáctce Sionu, až se k němu probojoval Chantome, který nehlavičkoval z úplně ideální pozice, ale přece dokázal protáhnout gólmana Vaninse. Ve 14. minutě Sané z pravé strany nacentroval na Diabatého, ten však hlavou tentokráte minul.

Tlak Bordeaux pokračoval i nadále a jen o chvilku později se mohl zaradovat Touré, kdyby jeho střela ze střední vzdálenosti byla přece jenom o něco přesnější. Hosté se naopak ujali trošku nezaslouženě vedení hned po své první povedenější akci. Carlitos z levé strany poslal jemný oblouček na Lacroixa, který hlavou zamířil ke vzdálenější tyči.

Francouzský celek se od téhle chvíle nemohl proti dobře bránícímu soupeři jakkoli prosadit. Sion měl až kromě začátku utkání své defenzivní řady pevné jako skála. V 57. minutě mohl naopak navýšit vedení Salatič, který si naběhl na bližší tyčku na centr z rohového čtvrtkruhu od Carlitose, ale mířil jen vedle.

Závěr utkání frustrovaní domácí tak trošku neunesli. Předčasně pod sprchy se musel vydat po udělené druhé žluté kartě Khazri a bude zbytečně chybět svému týmu minimálně v dalším zápase. Ten svým chováním mimochodem vyvolal i hromadnou potyčku, kterou odnesl i hostující trenér Tholot, jenž byl vykázán na tribunu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Sion (SUI)32104:27
2.Liverpool FC (ENG)30303:33
3.Rubin Kazaň (RUS)30212:32
4.Girondins Bordeaux (FRA)30211:22
Skupina C

PAOK Soluň - FK Krasnodar 0:0

22.10.2015 21:05

Góly: -

Řecký PAOK Soluň nedokázal ani ve svém třetím utkání ve skupině zvítězit a na konto si připsal třetí remízu, tentokráte se v domácím prostředí rozešel bezbrankově s ruským Krasnodarem. Vyrovnané utkání nabralo obrátky až ve druhém poločase, v tom prvním se neurodila jediná stoprocentní možnost. Diváci se v celém utkání dočkali čtyř žlutých karet, ovšem nakonec z toho byly hned dvě červené po jedné na každé straně.

PAOK je v tuto chvíli na třetí pozici se třemi body a na svého čtvrtečního protivníka ztrácí jeden bod, skupinu C vede se sedmi body německý Dortmund. Úvodní dějství nabídlo nudný průběh a první vyloženější příležitost byla k vidění až čtyři minuty po změně stran. Skvěle to udělal Joãozinho, který chytrým naznačením obelstil protihráče a snažil se obstřelit brankáře Glikose, ovšem ten zachytil balón do rukavic.

Za další čtyři minuty vystřelil z otočky Smolov a jeho přízemní pokus opět musel likvidovat domácí strážce. V polovině druhého poločasu po rychlém protiútoku PAOK přiťukl Pelkas míč zpětně na nabíhajícího Saba a ten chtěl zamířit pod břevno, ovšem střela mu vůbec nesedla a pálil hodně nepřesně. Dvacet minut před koncem přihrával z pravého křídla Berbatov a Leovac poslal balón nad horní tyčku.

V 71. minutě musel znovu zasahovat Glikos, který nejprve vyrazil křižnou střelu Labordeho a poté zablokoval následnou dorážku na rohový kop. Domácí gólman si o čtyři minuty později poradil i s hlavičkou obránce Strandberga. Ihned na to na druhé straně efektivně na prsa zpracoval balón Jairo a tvrdě vypálil, gólman Dikan dokázal jeho střelu zkrotit. Hostující brankář znovu zasahoval v 78. minutě po ráně ze střední vzdálenosti.

Velmi nebezpečně vypálil Kace, jehož dělovku vyrazil Dikan na další roh. S přibývajícím časem působily oba výběry stále více nervózněji a také se přiostřilo, z čehož vyplynuly dvě červené karty. Nejprve byl v 87. minutě po druhé žluté vyloučen Artur Jędrzejczyk po zákroku na Jaira, o dvě minuty později se taktéž po druhé žluté pakoval z trávníku právě domácí Jairo. Diváci se gólové možnosti už nedočkali a skóre zápasu se tedy nezměnilo.

Více informací k zápasu

FK Qäbälä - Borussia Dortmund 1:3

22.10.2015 17:00

Góly: 90+3. Dodô - 31. Pierre-Emerick Aubameyang, 38. Pierre-Emerick Aubameyang, 72. Pierre-Emerick Aubameyang

Borussia Dortmund přečkala úvodní nápor domácího celku a nakonec jej bez obtíží porazila. Skvělý výkon odvedl zejména hostující útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který se prosadil hned třikrát a stal se hlavní hvězdou večera.

Borussia dnes nastoupila v očekávané sestavě, před brankářem Weidenfellerem čistili prostor Ginter, Papastathopoulos, Hummels a Park, o ofenzivní choutky se měli starat především pánové Kagawa, Reus a Aubameyang. Domácí hodně spléhali na Pereyru s Dodem a Antonovem, který plnil funkci jediného vysunutého hrota.

Hned od úvodu se Borussia snažila vtisknout hře svůj rytmus a zatlačit domácí celek pod tlak. Po centru od Gündogana se o zakončení pokusil Hofmann, jenže jeho hlavička postrádala přesnost. Poté zahrozila i domácí Qäbälä, která se pokoušela o totožnou akci - hlavička Antonova však nebyla přesná a brankář Roman Weidenfeller si poradil.

O minutu později to s hosty mohlo vypadat hodně špatně, když Antonov spěchal do útoku v situací dvou na jednoho a nahrával na malé vápno sprintujícímu Dodovi. Toho ale na poslední chvíli zastavil vracející se Ginter a odkopl míč v poslední vteřině! Ginter se stal hrdinou hostí ještě o chvíli později, když vykopl míč z brankové čáry!

Borussia musela zabrat, jestli chtěla tři body. Z prvních myšlenek na tlak zřejmě sešlo a vestfálský celek pochopil, že ačkoli je papírovým favoritem, výhra mu nespadne do klína zadarmo. Po kombinační hře mezi Kagawou a Reusem druhý jmenovaný vypálil, jenže nemířil přesně. To rány domácích byly mnohem více nebezpečné a Pereyrův projektil jen těsně minul bránu hostí.

Po třiceti minutách však německý tým ukázal, že nemusí ani tak moc tlačit svého soupeře, aby vstřelil první branku. Po rychlé kombinaci u vápna posunul Marco Reus míč na Pierra-Emericka Aubameyanga a jeho krásná technická rána zamířila přesně k tyči!

Trenér Tuchel musel mít velkou radost, že jeho svěřenci přečkali úvodní nápor a dostali se do vedení. V tu chvíli hosté převzali kontrolu nad užaslou ekipou domácích a pro jistotu vstřelili ještě jednu branku. A znovu se šťastným střelcem stal někdejší talent z AC Milán. Aubameyang si vyměnil pár dotyky míč s Kagawou a prostřelil z úhlu vyběhnutého brankáře Bezotosnyjho - 2:0 pro Borussen!

Ke konci prvního poločasu se ještě zastřeloval Marco Reus, jenže jeho rána nepatřila mezi přesné. Také start do druhé půle šel lépe Dortmundu. Rovněž na začátku druhé půle se Marco Reus protáhl mezi obránci domácích a vypálil. Ani tentokrát ale nemířil přesně. Heslem hostí se stal úsporný režim stylu "hlavně se nezranit". Borussia měla nahráno a spěchat nemusela.

Domácí ještě chtěli s výsledkem něco udělat, ale nezbývaly jim síly ani nápad. Na hrací plochu se v dresu německého celku dostali Bender a Piszczek, odpočinout si šli Gündogan s Hummelsem. Dvacet minut před koncem Borussen znovu udeřili a hádejte, kdo se stal tím šťastným. Správně, hattrick zkompletoval Pierre-Emerick Aubameyang. Benderovu ránu ještě dokázal brankář Bezotosnyj vyrazit, na dorážku zkušeného křídelníka ale neměl nárok.

Zápas se v podstatě již jen dohrával, protože domácí nedokázali vzdorovat zkušenějšímu soupeři a ten si svůj pohodlný náskok poctivě hlídal. S další střelou přispěchal obránce Lukasz Piszczek, který pálil zpoza vápna. Trochu nepřesně a nepříliš razantně. Domácí Qäbälä se sice především v úvodu hodně snažila a Dodo nakonec vstřelil branku, ale na body to dnes proti silné Borussii nestačilo. Domácí jsou poslední, Borussia první.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund (GER)32106:37
2.FK Krasnodar (RUS)31113:34
3.PAOK Soluň (GRE)30301:13
4.FK Qäbälä (AZE)30122:51
Skupina D

Legia Varšava - Club Bruggy 1:1

22.10.2015 21:05

Góly: 51. Michał Kucharczyk - 39. Davy De Fauw

Oba dva čtvrteční protivníci sice dosáhli na své první body ve skupině D, ani jeden z nich ale nemůže být spokojen. Po nerozhodném výsledku totiž mají na kontě jeden bod a na druhé postupové místo v tuto chvíli ztrácejí pět bodů, v následné odvetě na belgické půdě tak budou hrát o všechno. Hosté se dostali do vedení krátce před koncem prvního poločasu, ovšem ihned po změně stran polský výběr srovnal a diváci se až do samého konce další branky nedočkali.

V úvodní půlhodině se hrálo podle předpokladů opatrně a ani jeden celek se nemohl delší dobu dostat do zakončení. Bruggy se prosadili ze své první vážnější možnosti ve 39. minutě. Hosté postupně zvyšovali svou aktivitu a vybojovali si rohový kop z levé strany. Po mírném závaru vystřelil z osmi metrů Mechele a brankář Dušan Kuciak vrazil míč před sebe, dorážející Davy De Fauw pak z blízkosti neměl problém rozvlnit síť.

Hosté mohli navýšit své skóre o čtyři minuty později. V úniku se ocitl Diaby, dokonce obešel i gólmana Kuciaka, ovšem poté se dostal do příliš ostrého úhlu a jeho následnou přízemní střelu dokázal zastavit jeden z bránících hráčů Legie. Polský výběr skvěle vstoupil do druhého poločasu a ve 47. minutě byl blízko vyrovnání. Po krásné kombinaci na jeden dotek se na levé straně šestnáctky dostal do stoprocentní možnosti Michał Kucharczyk.

Ten poté vypálil z osmi metrů, ovšem v tváří tvář proti brankáři Bruzzesemu selhal a zamířil těsně vedle levé tyče. Stejný hráč napravil svou chybu o čtyři minuty později. Po krásné kolmici za obranu přelstil ofsajdovou past střídající Tričkovski a z pravé strany pokutového území naservíroval míč před branku. Čtyřiadvacetiletý útočník neměl problém se zakončením a snadno ze tří metrů usměrnil míč do sítě.

O dvě minuty později mohl Bruggám vrátit vedení Izquierdo. Ten vypálil z osmnácti metrů a jeho tečovaný pokus změnil směr, gólman Kuciak však skvěle zareagoval a vyrazil balón na rohový kop. Varšavský celek znovu zahrozil krátce po hodině hry, kdy z hranice pokutového území vystřelil Jodłowiec a Bruzzese výborně odvracel na rohový kop. Ve zbývajícím průběhu nechtěl ani jeden výběr udělat chybu a k vážnému ohrožení ani jedné branky už nedošlo.

Více informací k zápasu

FC Midtjylland - SSC Neapol 1:4

22.10.2015 21:05

Góly: 43. Martin Pusic - 19. José Callejón, 31. Manolo Gabbiadini, 40. Manolo Gabbiadini, 90+4. Gonzalo Higuaín

Neapol se pomalu ale jistě začíná rozjíždět na všech frontách, o čemž se ve čtvrteční večer přesvědčil na vlastní půdě Midtjylland. Italský celek si s dánským soupeřem poradil suverénně v poměru 4:1. O góly hostí se postarali José Callejón, Manolo Gabbiadini a také Gonzalo Higuaín. Za domácí pouze korigoval Pusić.

Klub z jihu Itálie tak zatím základní skupinou D projíždí jako nůž máslem a doposud po třech kolech neztratil ani bod. Logicky tak neapolští okupují první příčku a míří jasně za postupem do jarní vyřazovací fáze, zato Midjylland utržil po dvou úvodních výhrách protentokrát krutou prohru, byť to na jeho poklidném držení druhé postupové pozice nic nezměnilo.

V devatenácté minutě zábavného zápasu prolomil bezbrankový stav Callejón, jenž dlouhý nákop Koulibalyho přetavil ve fantastickou střelu bez přípravy, která přeletěla vyběhnuvšího brankáře Andersena a Neapol tak držela otěže zápasu ve svých rukou hned od počátku. Krátce po půlhodině hry navíc její vedení zdvojnásobil Gabbiadini, když svou ránu otřel o levou tyč a k radosti své i spoluhráčů se míč posléze odrazil do sítě. Velkou zásluhu měl na gólu číslo dvě potřebným realizováním celé akce Allan.

Ve čtyřicáté minutě navíc bylo pro domácí ještě hůř, neboť Gabbiadini se prosadil hned podruhé. Italského reprezentanta vybídl ke skórování nákopem El Kaddouri a byla z toho přesná rána do dolního levého růžku branky z dobrých osmnácti metrů. Midtjylland stihnul zareagovat ještě do přestávky - Martin Pusić s trochou štěstí procpal svůj pokus po rohovém kopu zblízka do sítě.

Po změně stran již na šance nedocházelo skoro vůbec. Svěřenci trenéra Sarriho spíše zpomalovali hru a kontrolovali jasně vedoucí stav, byť střídání Hamšíka s Higuaínem vnesla do hry Neapole jistou jiskru. Druhý jmenovaný nakonec v nastaveném čase upravil skóre na konečných 4:1 po další dobré přihrávce Kaddouriho. Forma Neapole jednoduše nebere konce, teď jen na ni navázat i v domácí soutěži a pořádně čelo tabulky provětrat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol (ITA)330011:19
2.FC Midtjylland (DEN)32015:56
3.Legia Varšava (POL)30121:41
4.Club Bruggy (BEL)30122:91
Skupina E

Villarreal CF - Dinamo Minsk 4:0

22.10.2015 21:05

Góly: 17. Cédric Bakambu, 32. Cédric Bakambu, 61. Roberto Soldado, 70. Eric Bailly

Villarreal si doma nedělal příliš starostí a outsidera z Běloruska vyprovodil debaklem 4:0. Ponorka tak stylově odpověděla na dvě po sobě jdoucí prohry, naopak Dinamo Minsk zůstává ve skupině E beznadějně poslední a dosud nevstřelilo ještě ani gól. Cédric Bakambu dal domácím dvoubrankový náskok už do poločasu, po obrátce se prosadili i Roberto Soldado a Éric Bailly..

Po ligové domácí prohře s Celtou Vigo přišel vítaný oddych. Prvních dvacet minut se sice oba týmy ještě spíše oťukávaly, potom však domácí favorit zapnul vyšší rychlostní stupeň a výsledkem byla hned první branka: Bakambu vypíchl míč po chybné rozehrávce soupeře, prošel se 40 (!) metrů, nikým neatakován, a zakončil přesně za záda hostujícího gólmana. Vskutku nevídaný přístup běloruské defenzivy. Tentýž hráč mohl krátce poté zvyšovat už na 2:0, když těsně netrefil vyzývavý Garciův pas. Minsk se nezmohl na odpověď.

Bakambu se nakonec druhé trefy dočkal ještě před pauzou - a opět bylo na vině katastrofální selhání obrany Dinama. Jako by se hostující zadáci k mohutnému útočníkovi báli byť jen přiblížit. Výsledkem byla další jednoduchá střela a pohodlný gól, takže zápas efektivně skončil už v poločase.

Po změně stran Villarreal v poklidu držel svůj náskok a navrch dokázal přidat ještě dvě trefy. Tu první si připsala letní posila Soldado; v té době už hrdina Bakambu na hřišti nebyl, kvůli zranění totiž musel v poločase střídat. Někdejší španělský reprezentant však navázal na jeho práci, když elegantně obešel gólmana a zvýšil už na 3:0. Finální úder do rakve chybující minské obrany pak přidal obránce Bailly: byla to krásná týmová akce na jeden dotyk, s níž si Dinamo vůbec nedokázalo poradit.

Více informací k zápasu

Rapid Vídeň - Viktoria Plzeň 3:2

22.10.2015 21:05

Góly: 34. Steffen Hofmann, 52. Louis Schaub, 67. Thanos Petsos - 12. Michal Ďuriš, 76. Patrik Hrošovský

Viktoria Plzeň jako jediná z českých klubů dnes v Evropské lize prohrála. V klíčovém utkání na stadionu Ernsta Happela nestačila na Rapid Vídeň, třikrát inkasovala a postup do vyřazovací fáze se jí vzdaluje. Viktoriánům na body nestačil ani brzká branka Michal Ďuriše, stejně jako chytrá trefa Patrika Hrošovského.

Po úvodní desetiminutovce, kdy se oba celky jen oťukávali, se první přímou střelou na bránu prezentoval domácí obránce Stefan Stangl, s jeho pokusem zpoza vápna si ale Matúš Kozáčik s menšími problémy poradil. Zanedlouho se pak k prvnímu ohrožení branky dostali také hosté a hned se také radovali z gólu. Limberský rozehrál do strany na Kovaříka, jenž dokázal odcentrovat na Michala Ďuriše, načež slovenský útočník předskočil svého strážce a střelou mezi nohama brankáře Novoty otevřel skóre.

Rapid se po tomto momentu hnal za vyrovnáním, byl aktivnější a vypracoval si několik zajímavých příležitostí. V 18. minutě se po výborné kolmici Kainze řítil ze strany sám na Kozáčika aktivní levý bek Stangl, při zakončení však nezachoval chladnou hlavu a plzeňskou jedničku nepřekonal.

To se povedlo až v 34. minutě Steffenu Hofmannovi. Ke kapitánovi bílozelených se míč dostal po rohovém kopu Floriana Kainze rozehraném na krátko, Hoffmannovu přízemní střelu z osmnácti metrů ještě tečoval jeden z plzeňských hráčů a Matúš Kozáčik již nestačil reagovat.

Obdržený gól pro změnu nakopl českého mistra, bleskovou odpovědět měl po průniku Limberského na kopačce znovu Ďuriš, tentokráte ovšem Novota vynikajícím reflexivní zákrokem šanci zlikvidoval. Bývalý brankář Dunajské Stredy se následně blýskl ještě jednou, když ve svých rukavicích ukryl prudkou hlavičku Hejdy po rohu Kovaříka.

Po změně stran se více do hry zase dostal vídeňský klub a krátce po příchodu z kabin šel znovu do vedení. Přetažený centr z levého křídla napálil do malého vápna Mario Pavelić, přičemž trefil do hrudě Louise Schauba a ten patrně v ofsajdovém postavení usměrnil míč do sítě.

Ještě hůř pro svěřence Karla Krejčího bylo v 68. minutě. To totiž nenápadná pobídka Thanose Petsose k překvapením všech doskákala až za brankovou čáru a zkoprnělý Kozáčik ji místo zásahu pouze očima vytláčel mimo - 3:1. Plzeň se po této trefě ještě snažila s utkáním něco udělat, tlačila se dopředu a vzadu nechávala otevřená zadní vrátka. Toho Rapid několikrát využil, v koncovce si však naštěstí nevedl optimálně.

Jiskřičku naděje pro hosty vykřesal čtvrt hodiny před koncem Patrik Hrošovský. Reprezentant Slovenska převzal přihrávku od Koláře a pak dokonalým přízemním obstřelem zaskočil Jána Novotu - 3:2. Na víc už se ale Viktoriáni nezmohli a z Prátru tak odjíždějí s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rapid Vídeň (AUT)33006:39
2.Villarreal CF (ESP)32016:26
3.Viktoria Plzeň (CZE)31024:43
4.Dinamo Minsk (BLR)30030:70
Skupina F

SC Braga - Olympique Marseille 3:2

22.10.2015 21:05

Góly: 61. Koka, 77. Wilson Eduardo, 88. Alan - 84. Romain Alessandrini, 87. Michy Batshuayi

Byl to zápas, který musel uspokojit snad všechny fanoušky - kromě těch marseilleských. Les Phocéens předvedli v Braze ukázkový comeback, když v infarktovém závěru vyrovnali z 0:2 na 2:2, nakonec měli ale poslední slovo domácí - konkrétně kapitán Alan, střelec páté a poslední branky večera.

Arsenalistas tak poprvé v Evropské lize inkasovali, nadále ale zůstávají stoprocentní a drží se na čele tabulky; Marseille se propadlo na průběžnou třetí příčku za Liberec. Kouč Míchel se nejspíš brzy dá na zaříkávání; jeho svěřenci opravdu nehrají špatně, umí kontrolovat hru, zvládají si vypracovat šance, jenže k čemu jim to je dobré, když body nepřicházejí. Hrdé Olympique nevyhrálo už sedm (!) soutěžních utkání v řadě a nálada v jeho kabině je na bodu mrazu.

Po první půli, v níž měli lehce navrch domácí, přišel průlom: Egypťan Ahmed Hassan vymyslel parádní lob, za kterým se hostující kapitán Steve Mandanda mohl jen ohlédnout. To byl pro Marseille impulz začít hrát; místo aby se však hosté dočkali vyrovnávací trefy, přišla studená sprcha v podobě nešťastně inkasované druhé branky. Střídajícího Crislana sice Mandanda ještě vychytal, míč se ale odrazil od stopera Stéphane Sparagny přímo do cesty Eduardovi, který nabízenou šancí nepohrdl.

A tak muselo Olympique dohánět vše na poslední chvíli. Šest minut před koncem si míč k rozehrání přímého kopu na hraně vápna postavil Romain Alessandrini a parádní přízemní ránou k levé tyči nedal gólmanovi Matheusovi šanci - 1:2. O pouhé tři minuty později pak bylo srovnáno: střídající Georges-Kévin N'Koudou vymyslel perfektní pas, na jehož konci číhal připravený kanonýr Michy Batshuayi. Radosti si ale marseilleští dlouho neužili, neboť Braga ještě dokázala vedení vybojovat zpět: Mandanda opět nedokázal zpacifikovat míč, tentokrát po stříleném pasu Djavana, a veteránovi Alanovi tak stačilo pouze pohodlně jej dorazit do sítě.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Groningen 1:1

22.10.2015 21:05

Góly: 87. Kevin Luckassen - 90+6. Danny Hoesen

Liberečtí hráči remizovali ve třetím duelu skupiny F Evropské ligy s Groningenem 1:1. Skóre otevřel v 87. minutě střídající Kevin Luckassen, ale v 96. minutě srovnal z dorážky po neproměněné penaltě Danny Hoesen. Hosté přitom hráli od 83. minuty bez vyloučeného Michaela de Leeuwa. Slovan tak nenavázal na minulou výhru 1:0 z Marseille, přesto je s čtyřmi body na postupovém druhém místě tabulky o bod před francouzským týmem, který prohrál v Braze. Za čtrnáct dní se Severočeši představí v odvetě na půdě Groningenu.

Do liberecké sestavy se vrátil bek Bartošák, který nečekaně rychle vyléčil zranění z nedávného duelu s Bohemians 1905. Naopak mimo hru zůstal Hovorka, jehož na stoperu nahradil bývalý hráč Groningenu Švejdík.

Slovan začal aktivně a v šesté minutě měl úvodní šanci. Folprechtovu střelu hostující brankář jen vyrazil, ale Bakoš nedokázal míč doklepnout do sítě. Groningen sice prohrál první duely skupiny bez vstřelené branky, ale U Nisy nehrál špatně a hlavně v kombinacích na míči byl silný. Poprvé výrazněji zahrozil ve dvacáté minutě, kdy Mahiho tečovaná střela skončila těsně mimo a postranní tribuna vyprodaná dvěma tisícovkami hostujících fanoušků jen zklamaně vydechla.

Jinak byl ale v první půli nebezpečnější Liberec. Ve 23. minutě si naskočil na centr Jefremov a gólman Padt vyškrábl balon zpoza břevna na roh. Těsně před přestávkou pak hostující brankář vyrazil Coufalovu dalekonosnou ránu.

Po pauze úřadující vítěz Nizozemského poháru přidal a v 54. minutě málem otevřel skóre. Mahiho střelu z přímého kopu zastavilo břevno. Na druhé straně si s Bartošákovým pokusem poradil Padt. Groningen byl na startu druhé půle aktivnější a Linssen málem využil Koubkova zaváhání při rozehrávce. Poté se hosté marně dožadovali penalty.

V 66. minutě měl ovšem velkou šanci Jefremov. Položil si obránce, jenže pak před brankářem Padtem zamířil mimo. Za šest minut pak z dobré pozice přestřelil Pavelka. Oba týmy se snažily strhnout výhru na svou stranu. Rusnákovu ránu lapil na Koubek a domácí Shala volejem pak přestřelil.

Liberec se tlačil za vítězným gólem. V 79. minutě Šural přes hlavu v akrobatické pozici mířil těsně nad a Luckassena z úhlu vychytal Padt. Slovanu pak pomohl střídající De Leeuw, který po pěti minutách na hřišti kopl Shalu do obličeje a dostal červenou kartu. Domácí si vytvořili velký tlak a v 87. minutě se dočkali. Po závaru přiťukl Pokorný Luckassenovi a nizozemský útočník proti svým krajanům dotlačil míč do sítě.

Jenže Liberec možná klíčovou výhru v boji o postup neudržel. Už po uplynutí nastavení odpískal sudí ve vápně faul na Hateboera, a i když Hoesen z penalty Koubka nepřekonal, z dorážky s pomocí břevna srovnal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)33005:29
2.Slovan Liberec (CZE)31112:24
3.Olympique Marseille (FRA)31025:43
4.FC Groningen (NED)30121:51
Skupina G

SS Lazio - Rosenborg BK 3:1

22.10.2015 19:00

Góly: 28. Alessandro Matri, 54. Felipe Anderson, 79. Antonio Candreva - 69. Alexander Søderlund

Lazio dokázalo zapomenout na občasné nezdary ze Serie A na poli Evropské ligy a doma porazilo Rosenborg Trondheim. Utkání to bylo hodně emotivní a dočkali jsme se dokonce čtyř branek a jedné neproměněné penalty.

Trenér Stefano Pioli dal důvěru brankáři Etritu Berishovi, před kterým nastoupili například Maurício, Hoedt, Radu nebo Cataldi plnící si defenzivní povinnosti. S odpovědností útočit vyrukovali na soupeře například Candreva, Anderson nebo jediný vysunutý hrot, Alessandro Matri. S cílem bránit muže mezi třemi tyčemi vyběhli na trávník Svensson, Lædre Bjørdal, Eyjólfsson a Dorsin, o útočení se starala především dvojice Søderlund a Skjelvik.

Už ve třetí minutě se málem laziale bouřlivě radovali, když si veterán Mauri naběhl na skvělou nahrávku za obranu a nakonec z toho byl roh. Z něj pak Lazio téměř skórovalo. Zkušený Ital Antonio Candreva, kterého k útočení nemusí nikdo dvakrát pobízet, nejprve hlavičkou trefil tyč! Balon se odrazil a Lazio ihned poté nastřelilo ještě břevno! Branková konstrukce tedy dvakrát zachránil norský celek od pohromy. Tu naopak zažilo Lazio, když jen o dvě minuty později karetní hříšník Mauricio zasahoval pozdě a za skluz viděl rovnou červenou kartu!

Lazio bylo oslabeno o jednoho muže v poli velmi brzy, ale o skládání zbraní nemohla být řeč. Samozřejmě se na hřiště musel dostat druhý stoper, takže Gentilettiho pustil mladík Onazi. Dvakrát se mezi obránci soupeře pustili Candreva a po něm také brazilský míčový kouzelník Felipe Anderson. Ani jeden však neměl mnoho štěstí. Po chvíli útočení soupeře si míč vzal Antonio Candreva a namířil s ním mezi obránce. Tam si nabíhal jeho spolubojovník Alessandro Matri a z první propálil překvapeného brankáře Hansena!

Po půlhodině hry mohli hosté srovnat, ale tady zasáhla také branková konstrukce domácích. Brankář Berisha si dobře postavil vzdálenější tyč, do níž balon namířil Skjelvik. Do pravé tyče zase o pět minut později hlavičkoval Søderlund. Dnes to zkrátka byla přehlídka toho, kdo trefí tyč častěji. Krátce před koncem první půle ještě s míčem kouzlil Felipe Anderson, jenže druhou branku v síti Hansena nevykouzlil.

Nástup do druhé půle se Laziu povedl o mnoho lépe, než jak vstoupilo do zápasu. Bez vyloučení a vstřelenou brankou. Deset minut po změně stran si totiž Lazio pojistilo vedení druhým gólem, jehož autorem se stal Felipe Anderson. Obrovské chyby v obranných řadách Norů využil zkušený střelec Alessandro Matri, který vybídl nenápadnou nahrávkou do druhé vlny brazilského kouzelníka a jeho přesná střela našla cestu k tyči - 2:0.

Po hodině hry se do další šance hnal Felipe Anderson, kterého ale dobře odzbrojil brankář Hansen svým včasným vyběhnutím. Rosenborg si chvíli nevěděl rady s napadáním Lazia a nadšená divácká kulisa mu také moc nepomáhala. Vše ale utichlo poté, co hosté vstřelili kontaktní branku. Na centr ze strany si naběhl Søderlund, který jen zamířil a slavil gól.

Søderlund se dostal k hlavičce ještě jednou, ale tentokrát už mu nesedla tak, jak by asi chtěl. To se dá říct také o obránci de Lanlayovi, který svedl souboj s Raduem a ten upadl. Sudí nařídil penaltu a postavil se k ní Antonio Candreva. Ten sice první pokus promrhal a brankář Hansen se zaskvěl reflexivním zákrokem, ale z dorážky už se zkušený Ital nemýlil. Lazio opět vedlo o dvě branky.

Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, penalta se kopala také na druhé straně. Pronikajícího Vilhjálmssona totiž ve vápně fauloval Konko a hosté měli šanci na další branku. Diváci na Stadio Olimpico se však bát nemuseli, protože se vyznamenal brankář Etrit Berisha a pokutový kop chytil! Lazio tak i přes trochu nervozity zvítězilo nad norským sokem a ve skupině je stále první!

Více informací k zápasu

Dněpr Dněpropetrovsk - AS Saint-Étienne 0:1

22.10.2015 19:00

Góly: 44. Romain Hamouma

Loňský finalista Evropské ligy z Dněpropetrovsku utrpěl svou první porážku ve skupině a klesl aktuálně na třetí nepostupovou příčku právě za svého soupeře ze St. Étienne. Les Verts naopak poprvé ve skupině dokázali zvítězit, a to díky jediné trefě utkání Romaina Hamoumy ze závěru prvního poločasu.

Komorní kulisa prázdné Arény Dnipro jako by neprospívala ani jednomu z mančaftů. Dá se říci, že první větší šance zápasu byla k vidění až ve 35. minutě. Rotan zkusil napřáhnout ze střední vzdálenosti, nicméně jeho pokus skončil vedle Ruffierovy brány. Na druhé straně musel gólman Bojko likvidovat dlouhý nákop Hamoumy a také příležitost Rouxe.

Ve 44. minutě ASSE zaznamenal jediný zásah tohoto střetnutí. Roux z pravé strany našel na zadní tyči Hamoumu, ten si ve vápně navedl míč na pravačku a přesnou střelou ke vzdálenější tyči skóroval. Po hodině hry mohl srovnat stav Rotan, jenže v tutovce jednoduše selhal a Ruffiera z malého vápna nepřekonal.

Jinak bylo ovšem nebezpečnějším celkem spíše St. Étienne. V 66. minutě zahrozil z přímého kopu Eysseric, avšak Bojko si mezi třemi tyčemi poradit dokázal. V nastavení pak sice Pogba trefil hlavou vlastní břevno, domácí se ale jinak na žádnou vyrovnávací branku nezmohli. Přitom jak velký měli střelecký apetit o minulém víkendu během šestigólové výhry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio (ITA)32107:47
2.AS Saint-Étienne (FRA)31115:54
3.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)31112:24
4.Rosenborg BK (NOR)30123:61
Skupina H

Lokomotiv Moskva - Beşiktaş JK 1:1

22.10.2015 19:00

Góly: 54. Maicon - 64. Mario Gómez

Chvíli to vypadalo, že moskevský Lokomotiv vyhraje i třetí utkání ve skupině H; proti Besiktasi šel do vedení v 54. minutě, kdy se prosadil Maicon, hostující kanonýr Mario Gomez ale prohru odmítl a vyrovnal na konečných 1:1. Domácí dohrávali o deseti po vyloučení Vedrana Ćorluky..

Lokomotivu remíza stačí k udržení první příčky s dvoubodovým náskokem právě před Turky; odveta, která je na programu 5. listopadu v Istanbulu, tak bude mít opravdu silný náboj. Oba týmy potvrdily dobrou formu a k vidění bylo skutečně vyrovnané utkání.

V prvním dějství se diváci příliš nebavili - na obou stranách dominovaly zejména silné defenzivy, jimiž proniklo pouze několik propagačních pokusů (a jedna nádherná, leč nepřesná střela domácího záložníka Delvina N'Dingy). Těsně po změně stran na sebe upozornil Gökhan Töre, ani on však svoji šanci usměrnit mezi tři tyče nedokázal. Celkově se zdálo, že poločasová pauza zápasu prospěla; k vidění bylo mnohem vyšší tempo, což demonstroval i domácí forvard Baye Oumar Niasse. Toho v prvním poločase prakticky nebylo vidět, po obrátce ale zahrozil hned dvěma nebezpečnými střelami.

Ani jedna z nich se však neujala, a tak mu nezbývalo než převtělit se do role asistenta - jeho elegantní náběh po levém křídle skončil přesným pasem na Maicona, který si zpracoval míč a nekompromisně propálil tureckého gólmana Tolgu Zengina. Šlo o zasloužené vyústění vzrůstajícího tlaku Lokomotivu. Besiktas se však nedal lacino a po necelých deseti minutách vyrovnal: Mariu Gomezovi už chybí pouze dva evropské góly k tomu, aby vyrovnal Ulfa Kirstena na třetím místě německých historických tabulek. Svoji 41. trefu v pohárových soutěžích zaznamenal precizní ránou těsně zpoza vápna.

Povzbuzený Besiktas mohl dokonce získat i všechny tři body; po Ćorlukově vyloučení dokázali hosté sevřít ruskou obranu do kleští, ta ale zkušeně odolala a uhájila když ne třetí výhru v řadě, tak alespoň cennou první příčku ve skupině.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Skënderbeu Korça 5:1

22.10.2015 19:00

Góly: 38. Alberto Aquilani (pen.), 41. Fredy Montero (pen.), 64. Matheus Pereira, 69. Tobias Figueiredo, 77. Matheus Pereira - 89. Bajram Jashanica

Sporting získal povinné vítězství nad Skënderbeu a je zpátky ve hře o postup do jarních bojů Evropské ligy. Albánský celek si výsledkově vedl nejhůře ze všech dosavadních tří utkání, neboť inkasoval hned pětkrát, na druhou stranu se mu podařilo vsítit historicky premiérový gól ve skupinové fázi.

Klub z Korcë se v Portugalsku držel jen do 38. minuty. Pak se z penalty dokázal prosadit Aquilani, aby ho stejným způsobem, tedy přesnou střelou z bílého puntíku, napodobil o pár chvil později Fredy Montero. Po přestávce se trefil dvakrát Matheus Pereira a jednou také Tobias Figueiredo. Za hosty už jen v závěru korigoval Jashanica.

Domácí si už v tomhle duelu nemohli dovolit jakkoli zaváhat. Svou první větší šanci si vytvořili po čtvrthodině hry, kdy se Fredy Montero dostal do šestnáctky, tam obešel brankáře Shehiho a mířil do prázdné branky, nicméně míč na brankové čáře dokázal fantasticky zastavit vracející se obránce Vangjeli.

Ve 24. minutě si Skënderbeu notně zkomplikovalo situaci. Jeden z jeho nejlepších hráčů Salihi se totiž po zbytečné druhé žluté kartě pakoval předčasně ze hřiště, čímž svoje mužstvo notně oslabil. V deseti se pak svěřenci Mirela Josy drželi jen chvilku. Sedm minut před koncem Sporting udeřil poprvé, Aquilani z pokutového kopu potrestal faul Jashanici.

Následně Vangjeli v šestnáctce podrazil Fredyho Montera a sudí Pisani ukázal na penaltu znovu. Tentokráte se jako exekutor osvědčil právě sám faulovaný a domácí vedli už o dvě branky. V 64. minutě Sporting přidal třetí zásah, když Silvův centr z levé strany na zadní tyči usměrnil do brány Matheus Pereira.

O pět minut později skóroval ze standardky, kterou rozehrál Ricardo Esgaio, přesně hlavičkující Tobias Figueiredo, Matheus Pereira třináct minut před koncem pěkným pokusem z voleje přidal ještě jednu trefu. V závěru se nakonec přece zaradoval soupeř, když Berishův centr z rohového kopu usměrnil do branky hlavou Jashanica.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)32106:27
2.Beşiktaş JK (TUR)31203:25
3.Sporting CP (POR)31117:54
4.Skënderbeu Korça (ALB)30031:80
Skupina I

FC Basilej - CF Os Belenenses 1:2

22.10.2015 19:00

Góly: 15. Michael Lang - 27. Luis Leal, 45. Kuca

Hráči švýcarské Basileje nezvládli čtvrteční domácí duel s portugalským Belenenses a podlehli mu po výsledku 1:2, lehce si tak zkomplikovali postup do jarní fáze. Švýcarský celek v úvodních dvou zápasech porazil italskou Fiorentinu a přehrál také polský Lech Poznaň, jenže nyní proti outsiderovi skupiny naprosto selhal. Basilej i tak vede se šesti body skupinu I. Belenenses dokázalo poprvé skórovat a se čtyřmi body se vyhouplo na třetí příčku.

Přitom domácí vstoupili do utkání velmi dobře a otevřít skóre mohli už v 6. minutě. Nádherně technicky vypálil Kuzmanovič a gólman Ventura odvrátil balón parádním zákrokem na rohový kop. O pět minut později se po vyhrané hlavičce na hranici pokutového území dostal do šance kapitán Delgado, ovšem brankář Ventura včas vyběhl a byl u míče dříve. Basilej se dostala do zaslouženého vedení přesně po čtvrthodině hry.

Rohový kop z levé strany rozehrál Delagado a na hranici pokutového území se dostal k hlavičkovému pokusu Michael Lang, který zamířil přesně k tyči. Hosté dokázali vyrovnat ve 27. minutě ze své první vážnější možnosti. Po pasu na hranici pokutového území dokázala defenzíva domácích odvrátit míč k Luisu Lealovi a ten vypálil z dobrých třiceti metrů, jeho skákavý pokus nakonec propadl za brankáře Vailatiho.

Portugalský výběr se dostal do šokujícího vedení v poslední minutě prvního poločasu. Po rychlém brejku přihrával naprosto přesně před branku Leal a nabíhající Kuca napálil míč zblízka z první do horní poloviny branky. Basilej byla po této brance na začátku druhého dějství jako opařená a po hodině hry mohl podruhé v utkání skórovat Leal, ovšem tentokráte jeho kroucená střela ze střední vzdálenosti těsně minula horní tyčku.

Domácí mohli vyrovnat v 65. minutě, kdy z dobrých pětatřiceti metrů vystřelil Xhaka a mířil přímo pod břevno, gólman Ventura parádním zákrokem vyrazil míč před sebe. Balón pak dopravil do sítě dorážející Delgado, ale kvůli předchozímu těsnému ofsajdu nemohl být gól uznán. Ve zbývajícím průběhu domácí již Venturu neohrozili a museli skousnout hořký neúspěch. Český obránce Marek Suchý ve službách švýcarského týmu odehrál celé utkání.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Lech Poznań 1:2

22.10.2015 19:00

Góly: 90. Giuseppe Rossi - 65. Dawid Kownacki, 82. Maciej Gajos

Fiorentina byla dnes večer jasně lepší, ale přesto to nestačilo na výhru. Lech Poznań dvakrát udeřil a Fialky dokázaly již jen korigovat na konečných 2:1.

Fiorentinu čekal náročný úkol - zvládnout co nejlépe duel s polským mistrem a zároveň se nezranit před víkendovým šlágrem ligy, ve kterém uvítá římské AS. V bráně úřadoval brankář Luigi Sepe, od prvních minut se dostalo na Maria Suáreze, Matiho Fernandeze, Verdua nebo Rossiho. Lech přijel s brankářem Burićem, kapitánem Tralkou a ofenzivně laděnými Formellou, Holmanem a Thomallou.

Fiorentina šlápla do utkání naplno hned od úvodu a již ve druhé minutě málem vedla. Přímý volný kop od Fernandeze mohl do brány dostat Khouma Babacar, který však nadvakrát byl zpacifikován obranou ve spolupráci s brankářem. Na opačné straně byla akce Thomally zastavena ofsajdem.

Hodně aktivním byl od prvních minut maďarský reprezentant Lovrencsics, který zásoboval své spoluhráče přesnými pasy a sám napadal rozehrávku Fialek. Do velké šance se na opačné straně probíjel Khouma Babacar, jehož však zastavila pozorná obrana soupeře. Mladý zakončovatel Babacar opravdu hodně zlobil obránce Lechu Poznań, avšak jimi byl velmi často zastavován.

Po dvaceti minutách se Babacar dostával opět k zakončení, ale chyběly mu centimetry na to, aby byl u míče dřív než brankář Burić. Fiorentina začala diktovat tempo hry tak, jak jí je to pod vedením trenéra Sousy tuto sezonu vlastní. Rychlé rozehrávky a míče na vysunuté hráče však dlouho narážely na obránce Lechu. Viola byla jednoznačně aktivnějším týmem a usídlila se na útočné polovině polského mistra, zatím však bez úspěchu.

Když se polský celek dostal k míči, většinou u něj dlouho nevydržel. Fiorentina jednak výborně a ihned po ztrátě míče napadala soupeře, jednak byli hosté spíše ustrašení a nervózní. Ante Rebić byl dalším z řady hráčů, kteří chtěli dnes večer ukázat svůj potenciál a schopnosti, ale nedařilo se mu v zakončení. Do konce první půle tak vydrželo bezbrankové skóre a šťastnější za to mohli být jednoznačně hosté.

Na první opravdu velkou šanci druhého poločasu jsme čekali až do 60. minuty, v níž si míč ve vápně soupeře zpracoval Khouma Babacar a krásnou ranou protáhl brankáře Buriće! Ten skvělým zákrokem dost možná určil konečný výsledek zápasu, protože potom se polský mistr začal osmělovat. Dalším důležitým momentem se stalo střídání teprve osmnáctiletého Dawida Kownackiho.

Mladý talent totiž byl na hřišti přesně dvě minuty, když dostal míč od Lovrencsicse a se štěstím jej dopravil do sítě!

Fiorentina byla v šoku, takový průběh po skvělé první půli rozhodně nečekala. I proto byl ze hřiště stažen kapitán Pasqual a do hry vyběhl mladý útočník Federico Bernardeschi. Dalším mužem, který zamířil na lavičku, se stal Mario Suárez, jenž udělal prostor ofenzivnějšímu Iličićovi. Fiorentina se dostala do další šance, když dorážku zakončoval mimo střídající Bernardeschi.

Bernardeschi deset minut před koncem málem srovnal, ale po pasu od Fernandeze jej zastavil skvělý Burić! A to byl signál pro hosty, kteří znovu udeřili. Na přímý volný kop si naskočil Kamiňski a míč vrátil před bránu. Tam se ocitl volný Maciej Gajos a hosté vedli o dvě branky!

Ačkoli se mohlo zdát, že utkání je už jasně rozhodnuto, nebylo tomu tak. V 90. minutě totiž Giuseppe Rossi vstřelil kontaktní branku, když se prosadil po akci Fernandeze. Právě Rossiho pak trefil špatný odkop hrdiny předchozích okamžiků Buriće, ale italský střelec minul bránu. Jen o chvíli později hloupým faulem a červenou kartou oslabil svůj tým mladík Ante Rebić a poslední obrovskou šanci spálil Khouma Babacar!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)32015:36
2.Lech Poznań (POL)31112:34
3.CF Os Belenenses (POR)31112:54
4.ACF Fiorentina (ITA)31026:43
Skupina J

AS Monaco - Qarabağ Ağdam 1:0

22.10.2015 19:00

Góly: 70. Lacina Traoré

Monaco se dokázalo oklepat z ligové ztráty s Lyonem a konečně triumfovalo před vlastními fanoušky. Žádná hitparáda to z jeho strany nebyla, ázerbájdžánský outsider Qarabag Agam si ze Stade Louis II odváží pouze těsnou prohru 0:1, i to se ale samozřejmě počítá..

Knížecí klub ve skutečnosti nevstupoval do utkání ve vyloženě nevýhodné pozici - po úvodních remízách s Anderlechtem a Tottenhamem mu dnes k vyšvihnutí na postupové příčky stačila jakákoliv výhra. Nakonec je z toho dokonce průběžné vedení, jelikož Anderlecht si s londýnským soupeřem překvapivě dokázal poradit. Kouč Leonardo Jardim si tak může oddechnout, neboť jeho svěřenci zatím rozhodně nepodávají podobně suverénní výkony jako na jaře.

Monackým zachráncem byl Lacina Traoré, mohutný útočník z Pobřeží slonoviny, který se v Evropské lize prosadil už podruhé; domácí by na něj ale vůbec nemuseli spoléhat, kdyby si Stephan El Shaarawy lépe seřídil mířidla už v první velké šanci v desáté minutě. Poté, co italský křídelník pálil těsně nad, se Qarabag dostal do hry a chvílemi to vypadalo, že Monaco čeká pořádná blamáž: hosté byli nebezpečnější a mohou hovořit i o smůle.

Zejména Samuel Armenteros byl hodně aktivní postavou; to on zahodil první šanci svého týmu, načež domácí gólman Danijel Subašić musel hájit favoritovu čest proti nebezpečné ráně Gary Garajeva a dorážce Richarda de Oliveiry. Poslední slovo měl ale Traoré, jehož křížná rána levačkou ze 70. minuty rozhodla o tom, že body přece jen zůstanou doma. Asistenci si připsal El Shaarawy, který tak vynahradil své úvodní zaváhání.

V závěru mohl vyrovnávat Armenteros, Subašić ale opět odolal, a Monaco se přes nemastný, neslaný výkon nakonec může radovat. V Ligue 1 na první domácí triumf dosud čeká, po dnešku by ale Jardimova ekipa mohla nabrat trochu potřebného sebevědomí.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Tottenham Hotspur 2:1

22.10.2015 19:00

Góly: 13. Guillaume Gillet, 75. Stefano Okaka - 4. Christian Eriksen

Ani brzké vedení nakonec nestačilo Tottenhamu k tomu, aby potvrdil dobrou formu i v evropských pohárech a odvezl si z hřiště Anderlechtu příznivý výsledek. Spurs totiž po gólu Eriksena z páté minuty nechali bruselský klub hned devět minut nato vyrovnat a po změně stran dokonal obrat Belgičanů Stefano Okaka.

Mauricio Pochettino přitom nasadil poměrně silnou základní jedenáctku a v druhé půle ještě za remízového stavu poslal do hry také útočníka Harryho Kanea, přesto to na bodový zisk nestačilo. Na hrotu zpočátku místo anglického reprezentanta nastoupila letní posila z Lyonu Clinton N’jie, zatímco o jistotu v defenzivě se měly postarat stoperské stálice Vertonghen s Alderweireldem a brankářskou jedničkou Hugem Llorisem. Francouzský gólman se měl co činit hned v úvodu, když nebezpečný centr Ezekiela musel vytěsnit na rohový kop.

První gól zápasu však padl na opačné straně. Hlavní ofenzivní tahoun Spurs Christian Eriksen potvrdil svou dobrou formu, když se dostal k odraženému míči a poslal jej obratem za záda brankáře Prota. Dánský reprezentant dominoval na trávníku i nadále, ovšem jeho pobídka pro Erika Lamelu se nesetkala s úspěchem, přestože argentinského záložníka dělil od druhého gólu večera pouze Proto.

Ve třinácté minutě tak přišel trest. Rohový kop Stevena Defoura přistál na kopačce beka Gilleta, jenž kontrolovanou ranou z voleje rychle srovnal. Aktivní Stefan Okaka poté málem zaskočil hosty podruhé, ale se svou štiplavou ranou si na Llorise nepřišel. Po půlhodině hry se sice zdánlivě prosadil Lamela, ale radosti jej v mžiku zbavil praporek čárového rozhodčího. Když pak těsně před odchodem do šaten N’jie místo zakončení raději volil přihrávku na Eriksena a ani Townsend z dorážky neuspěl, skončila první půle 1:1.

Po změně stran ani jeden tým nedokázal herně převýšit svého soupeře a Pochettino půlhodinu před koncem sáhnul na ofenzivní trumf v podobě Harryho Kanea. Mladý anglický forvard se však v letošní sezoně střelecky trápí a naneštěstí pro Spurs to potvrdil i ve čtvrteční večer. Když se totiž dostal k slibné šanci strhnout vedení znovu na stranu hostí, trefil pouze připraveného Prota.

A i tentokrát za to Tottenham zaplatil - Frank Acheampong se uvolnil přes matného Kierana Trippiera a jemným centrem na Okaku se postaral o gólovou asistenci. Pro italského útočníka šlo již o šestý gól sezony. V závěru pak mohlo být pro Kohouty ještě hůř, jenže Leander Dendoncker trestuhodně z bezprostřední blízkosti nedokázal svou hlavičku zkrotit pod břevno.

Konečný výsledek 2:1 nakonec přetrval i po střele Dennise Praeta, na kterou si výtečně počíhal Lloris, jenže to už bylo Spurs málo platné. Skupina J je po třetím kole řádně zamotaná a k postupu mají nakročeno skoro všichni stejně. Anderlecht s Tottenhamem se drží spolu na čtyřech bodech, Karabach o jeden zaostává, zatímco na čele se usadilo Monako s body pěti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco (FRA)31203:25
2.Tottenham Hotspur (ENG)31115:44
3.RSC Anderlecht (BEL)31113:34
4.Qarabağ Ağdam (AZE)31022:43
Skupina K

Schalke 04 - Sparta Praha 2:2

22.10.2015 19:00

Góly: 6. Franco Di Santo, 73. Leroy Sané - 50. Kehinde Fatai, 63. David Lafata

Hráči Sparty remizovali v utkání 3. kola základní skupiny K na hřišti favorizovaného Schalke 2:2. Hosté sice po úvodní brance Franca di Santa otočili po přestávce skóre zásluhou Kehindeho Fataie a Davida Lafaty, za domácí ale vyrovnal Leroy Sané. Letenský celek tak jako první obral německého soupeře o body a v tabulce na něj na druhém místě ztrácí stále dva.

Sparta nastoupila bez kapitána Lafaty, který zůstal jen na lavičce. Do útoku se tak postavil Kehinde Fatai a na pravé straně zálohy dostal v základní sestavě příležitost Timéoko Konaté. Pražané, jimž na lavičce chyběl také potrestaný trenér Ščasný, museli navíc udělat těsně před výkopem další změnu v sestavě. Při rozcvičce se totiž zranil Frýdek a na levý kraj obrany se musel postavit Hybš.

Do první šance pod kvůli dešti zataženou střechou Veltins Areny se sice dostal hostující Konaté, pak ale udeřilo Schalke. Na přímý kop si naskočil nehlídaný Di Santo a připsal si čtvrtou trefu v soutěži. Druhý gól mohl po rychlém brejku přidat Höjbjerg, Bičík ho ale vychytal.

Sparta výrazněji zahrozila až v závěru poločasu, kdy se do velmi dobré pozice dostal Dočkal, jenže vystřelil slabě a navíc doprostřed. Podobně dopadl v nastavení Krejčí, kterému včas odkopli míč obránci.

Gólu se Sparta dočkala až v úvodu druhého poločasu, kdy se k odraženému míči po nepovedeném odkopu jednoho ze stoperů Schalke dostal Fatai a zamířil přesně k tyči. Postaral se tak o vůbec první branku, kterou Schalke ve skupině inkasovalo.

Domácí okamžitě přitlačili a nebezpečně střílel Choupo-Moting. Po hodině hry dokonce dali gól, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdu neuznali. Ve stejné minutě navíc přišel na hřiště i střídající Lafata a byl to právě on, kdo o chvíli později poslal Spartu do vedení, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu.

Schalke se poté dlouho nemohlo dostat do hry, jenže v 73. minutě z ničeho nic utekl Sané a po kličce Bičíkovi vyrovnal. Utkání se díky jeho zásahu dohrávalo v bouřlivé atmosféře, ani to však už na konečném výsledku nic nezměnilo.

Další zápas v Evropské lize čeká Spartu za dva týdny doma na Letné opět proti Schalke. Také v něm se bude muset naposledy obejít bez Ščasného na lavičce.

Více informací k zápasu

APOEL Nikósie - Asteras Tripolis 2:1

22.10.2015 19:00

Góly: 45+9. Fernando Cavenaghi, 59. Carlão - 8. Brian Lluy

APOEL dokázal po dvou porážkách ve skupině otočit vývoj klíčového duelu s Asterasem, zásluhou Cavenaghiho a Carlaa zaznamenal vůbec první branky v Evropské lize a v tabulce se zařadil na třetí příčku dva body za pražskou Spartu. Hosté se ujali vedení díky Brianovi Lluyovi už v 8. minutě, těsný náskok však neudrželi.

Byl to hodně mizerný start do utkání ze strany kyperského celku. Facundo Bertoglio už po pár minutách ukázal, že technik je to náramný a s míčem to tedy rozhodně umí, na levé straně zamotal obraně domácích hlavu, poslal centr do šestnáctky, kde střelou z voleje zamířil přesně k tyči nabíhající si Lluy.

Asi po dvaceti minutách hry musel rozhodčí Jeskov přerušit utkání, neboť osvětlení stadionu nefungovalo tak, jak má, hráči ani diváci na hřiště moc neviděli. Dá se říci, že právě po tomhle přerušení pak byli domácí už jen lepším týmem. Ve 44. minutě mohl vyrovnat z přímého kopu Efrem, trefil ovšem pouze břevno.

Nakonec se v nastavení prvního dějství okázal prosadit Cavenaghi, bývalá hvězda francouzského Bordeaux, pro něhož to byla již jedenáctá trefa v dresu kyperského klubu. Ten dokázal soupeře potrestat proměněným pokutovým kopem, který byl nařízený za hraní rukou Kourbelise ve vápně.

I ve druhé půli se tripolisský celek spíše jen bránil. Domácí si vytvořili velkou možnost v 58. minutě. Nuno Morais z pravé strany nacentroval do vápna, kam si nabíhal Efrem, jenž zakončoval hlavou, ale ze stoprocentní pozice trefil jen připraveného gólmana Theodoropoulose. Z následného rohového kopu už APOEL přece udeřil.

Štilič svým pasem našel na bližší tyčce Carlaa, jenž hlavou bez problémů překonal Theodoropoulose. Asteras toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl, za svou nulovou aktivitu si vlastně úspěch ani nezasloužil. A kdyby například vyšel Piatkowskému pokus o lob, mohl být pro hosty výsledek ještě horší.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)32109:27
2.Sparta Praha (CZE)31205:35
3.APOEL Nikósie (CYP)31022:63
4.Asteras Tripolis (GRE)30122:71
Skupina L

AZ Alkmaar - FC Augsburg 0:1

22.10.2015 19:00

Góly: 43. Piotr Trochowski

Tak tohle asi nikdo nečekal, o to větší však v Augsburgu panuje radost - těžce zkoušený klub, jehož současná katastrofální forma dovedla až na bundesligové dno, totiž na půdě mnohem zkušenějšího Alkmaaru překvapivě triumfoval 1:0 a připsal si tak své historicky vůbec první body v evropské pohárové soutěži.

Autorem jediné trefy byl Piotr Trochowski, který se prosadil z přímého kopu těsně před pauzou; šlo o jeho první gól v Evropě po 2065 dnech (!!), a stylově opět v Nizozemsku (tehdy se prosadil na půdě Eindhovenu). Nová posila Augsburgu si tímto zásahem zároveň otevřela v klubu střelecký účet. Kouče Markuse Weinzierla musí vyloženě štvát, že musel svého nejlepšího hráče stáhnout pro zranění už po sedmdesáti minutách; do té doby byl totiž Trochowski jednoduše skvělý, bezchybně dirigoval hru ve středu pole a zejména díky němu se hosté drželi herně na koni, přestože na střely na bránu prohráli 2:7.

Těsná výhra zároveň znamená, že se Augsburg stále drží ve hře o postup; stejně jako jeho dnešní soupeř má nyní na kontě tři body, duo lídrů Partizan a Athletic jich nasbíralo shodně po šesti. Pokud tedy Weinzierl dokáže své svěřence dovést k triumfu i v domácí odvetě, budou šance na proniknutí do jarního play-off poměrně reálné.

Od začátku to vypadalo, že hosté chtějí udělat radikální řez za posledními trapnými výkony a konečně opět zvítězit. Díky skvělému Trochowskému měli od začátku více ze hry; aktivní byl také Raúl Bobadilla. Alkmaar sice zaznamenal v první půli dvě propagační střely, ty ale nenadělaly gólmanu Marwinu Hitzovi větší problémy. Augsburg opakovaně narážel na solidní domácí defenzivu, nakonec se však za svůj neúnavný pressing a agilitu dočkal zasloužené odměny - krátce před změnou stran si Trochowski postavil míč na rozehrání přímého kopu a nádhernou ránou do vinglu otevřel skóre.

Teprve po změně stran nabrali domácí vyšší tempo, takže tentokrát byla s bráněním řada na Bavorech - a těm to šlo přímo výtečně. Alkmaar přinutil soupeře stáhnout se do defenzivy, ta ale jeho tlak zkušeně absorbovala a nepouštěla na Hitze žádné nebezpečné střely. Hosté mohli dokonce z brejku sami navýšit skóre, nebezpečné ofenzivní trio Bobadilla - Werner - Caiuby se však prosadit nakonec nedokázalo, přestože Bobadilla měl minimálně jednu skvělou šanci. To ale nakonec mohlo být Weinzierlovi i jeho mužům úplně jedno.

Více informací k zápasu

FK Partizan - Athletic Bilbao 0:2

22.10.2015 19:00

Góly: 32. Raúl García, 85. Beñat Etxebarria

Athletic po delší době opět naplno ukázal své prvotřídní kvality i na mezinárodní scéně a s přehledem si poradil v Bělehradu s místním Partizanem v poměru 2:0. Hrdinou zápasu se stal Beňat Etxebarria, jen výrazně pomohl k tomu, že Partizan utrpěl vůbec první porážku v letošní pohárové Evropě. Doposud měli Srbové skvostný stoprocentní bodový zisk ze skupiny L, ovšem tentokrát již byl jejich soupeř nad všechny možné síly.

Jako první se pokoušel prudkou střelou zaskočit brankáře Živkoviće v osmnácté minutě Xabier Etxeita, ovšem neúspěšně, stejně jako hlavní gólová zbraň Aritz Aduriz. Přesto se krátce po půlhodině hosté přece jen za svůj neustávající tlak dočkali uznání. Letní posila Raúl García využila perfektní Etxebarriovy přihrávky, jejímž adresátem byl zprvu De Marcos, jehož centr poslal hlavou do sítě zmíněný bývalý šutér Atlética Madrid, jenž tak navázal na své úspěšné gólové hody z let minulých.

Athletic posléze pokračoval v nátlaku a o pět minut později měl blízko ke zdvojnásobení náskoku, kdy se Williams po Adurizově přiťuknutí řítil sám na branku, avšak těsně minul. Partizan naopak měl vážné potíže vůbec dostat se na polovinu soupeře a něco kloudného vymyslet, Iago Herrerín v brance baskického klubu mohl tak akorát chytat lelky. V pětapadesáté minutě se do asi největší šance domácích dostal Fabrício, jenže ani on z přímého kopu těsně netrefil branku a Athletic mohl být znovu v poklidu.

V sedmapadesáté minutě se musel znovu činit Živković při ráně Etxebarríi, ovšem neúspěšně. Osmadvacetiletý záložník si však spravil chuť, když pět minut před koncem posadil přímý kop takřka úplně přesně do pravé horní šibenice branky Partizanu. O bodech tak bylo jasno, Athletic si zatím letos v Evropě vede obstojně a svou tabulku skupiny L prozatímně vede a míří za postupem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Athletic Bilbao (ESP)32016:36
2.FK Partizan (SRB)32016:56
3.AZ Alkmaar (NED)31024:53
4.FC Augsburg (GER)31023:63

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (243)

Přidat komentář
Filip12

Aubumerang

Reagovat
LAM

Auba zatím mezi nejlepšíma střelcema v evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo v této sezoně 16 zápasů 17 golu a 5 asistencí

Reagovat
REPLIKATOR

Fenomén

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl přímo na stadionu. Pěkný zážitek. Škoda, že jsem se nedostal do sektoru hostů.

btw: Lístek stál 3 Manat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady máte Dembélého. Okamžitě zpátky na lavičku. Normálně by byl nejhorším na place, dneska ho toho titulu ušetřil naprosto otřesný Trippier.

Na druhé straně vynikající Gillet, tomu vyšlo úplně všechno dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte by som spomenul Daviesa. Davies, Trippier a Dembele najhoršie výkony, aké som za posledné 2 mesiac u nás videl. Som znechutený. A tá nepremenená šanca Kanea už neviem čo by mohol urobiť inak

Reagovat
smazaný uživatel

ale ti co nas nesleduju pravidelne budu stale dembeleho vychvalovat... on na to fakt nema no

Reagovat
Pipo123

Lazio

Reagovat
Liquid

Fiorentina

Reagovat
Liquid

s nejlepším skóre v tabulce být poslední, to je umění

Reagovat
Spalovač šancí

Inverzní Bílek

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Žloutek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Lech ztrácí momentálně 2 výhry na záchranu v Polsku a Viola vede v Itálii. Tohle je trochu moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Lech ztrácí momentálně 2 výhry na záchranu v Polsku a Viola vede v Itálii. Tohle je trochu moc.

Reagovat
Zdechlina

Totenhaim Ani ten jejich přiblbý eriksen jim moc nepomohl

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen > Ozil

Reagovat
Lexi Belle

Arsenal > Bayern, Anderlecht > Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

levá ruka > Lexi Belle

Reagovat
Zdechlina

No jasně že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu křeč, útočit na jednoho z nejlepších hráčů zápasu (a nejlepšího od nás).

Reagovat
Rarášek

Kownacki

Reagovat
smazaný uživatel

Qabala 1:3 Dortmund.

Pěkný zážitek. Škoda, že jsem se nedostal do sektoru hostů.

btw: Lístek stál 3 Manat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

jak si tam jel vole ? Aby tě tam nesnědli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Studuji tu.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně no, jel na bvb zrovna na kavkaz

Reagovat
Hokaido

to je kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

cca 70 kč

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Shevchenko

Hezký

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to bylo i s letenkou, tak to beru

Reagovat
Uwe háže buly

top

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo pěkné, při odchodu hostující fandové (z mého sektoru) tleskali fanouškům Dortmundu a křičeli Danke. Fanouši Dortmundu jim tleskali a mávali. Lepší happy end Prci, prci, prcičky: Školní sraz.

Reagovat
Rarášek

Stilic

Reagovat
Pyroman

Basilej. Oni mají nějaký komplex ze zápasů s papírově slabšími týmy, v lize hrají skvěle a pak nastoupí na ,,velkokluby" typu Maccabi nebo Belenenses a skončí to trapasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkně Sparta! Škoda, že nevydržela remízka u druhého zápasu a obrat Sparty, to by byla už fakt fantazie

Reagovat
F.Torres

Basilej rupla, tak ještě výhra Plzně a Liberce ať je naháníme co nejvíc to jde

Reagovat
Liquid

ježiš koeficient

Reagovat
kilobyte

doufám že dneska vyhraje

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Lord koeficient kdyby se vitez poharu primo kvalifikoval do EL a kdyby vitez ligy primo do LM, tak by to ligu posunulo na dalsi uroven, to by byla parada ale jinak je to picovina to tak prozivat

Reagovat
smazaný uživatel

* kristus

Reagovat
Hokaido

Sparta !

Reagovat
fenixLFC

anderlecht druha vyhra za pooslednych 19 európskych zapasov

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

To jsou klasici

Reagovat
tunkic

Konečně narazili na někoho slabšího

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

Lech je poslední v Polsku, jo? Fiore

Reagovat
smazaný uživatel

se v lize šetřej a pak na sebe vsázej na EL

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bakasa

Tottenham

Reagovat
skteel

Má někdo link na Ano trenére na Primě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano mám.

Reagovat
skteel

ok

Reagovat
Spalovač šancí

Link ne, ale lajnu jo

Reagovat
El-Pistolero-68

Fataaai.

Reagovat
smazaný uživatel

Za co dostal Kuzmin tu druhou žlutou?To je výsměch.

Reagovat
FCSL

Slípky

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, trenére teda zklamání zatím, o h*vně a ne o fotbale, Straka tam byl zatím 5 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě sere, že tam vůbec není. Ale tyhle burani to je fakt něco a ten trenér je snad z jiný planety

Reagovat
CHONG

Hrozné nudná sračka, dramaturga vážně nechápu, aby ten pořad fungoval, tak hlavní protagonista nesmí zmizet z obrazovky, něco jako Zdenál v Ano, šéfe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na oba: jj skoro to s...ka je, představoval jsem si to úplně jinak, nebo spíše jsem si myslel, že to bude jako Ano, šéfe, když to má i podobný název. Čekal jsem, že to bude jen o fotbale, jak je bude učit trénovat, ukazovat co dělají špatně, na čem zapracovat atd. a ne, že se tak objeví na 5 minut, zatrénuje si s nimi (to trvalo ve videu asi minutu) a pak odjede a vlastně nic nevyřeší. A místo toho tam kecají o hovadinách, dívám se na babku, jak plácá věci mimo fotbal, hlavně o synech, jací jsou (jestli rádi čtou ) to mě fakt vůbec nezajímá jejich životy. Jako když je to o klubu atd. tak jasný to tam patří, aby si člověk udělal o klubu obrázek, jak na tom je... ale tohle, že se budu dívat jak se tam někdo koupe, stříhá... konec... Další díl asi už nezapnu, fakt představu jsem měl úplně jinou...

Reagovat
CHONG

Nechápu, když jsem k tomu viděl medailonek, tak tam prohlašovali, že to má být konceptem vlastně fotbalové Ano, šéfe a přitom Franz tam je pět minut a zbytek času vyplní nudné žvásty a burani v řece s šulinama venku. Obrovské zklamání z promarněné příležitosti, zvlášť když k tomu zlanařili Franze, který se do televize prostě hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, i to tak začínalo, jak Ano šéfe, přijel do vesnice, měl proslov, šel se seznámit s klubem, no a pak... jednou s nimi trenink (možná ani ne pořádnej, z té minuty to nešlo poznat), pak jim dal za cíl 25 nožiček, 5. místo a tím to haslo absolutně tam nebylo vidět nic, že by proto taky něco udělal, že by učil trenéra, jak má trénovat, hráče jak mají trénovat nic... fakt škoda, potenciál v tom pořadu byl velký...

Reagovat
CHONG

Fakt velká škoda, no nic, jdu si spravit chuť k Ano, šéfe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Starý díly

Reagovat
CHONG

To mě taky nepříjemně překvapilo, ale nové díly se prý točí.

Reagovat
bakasa

Já chci klobásovou pánev, ta bude supr určitě

Reagovat
CHONG

Zdenál je prostě borec.

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

hej, ale bez prdele - koho může napadnout podávat klobásy s jablkama a snad i marmeládou?

To je prostě strašnej nesmysl.

Zdenda: "Proč já to vlastně jím?"

Reagovat
Hokaido

Ja to teda nevidel, ale zas takova blbost to neni. Treba veprovy+ jablka se skvele doplnuji a je to oblibene spojeni mnoha TOP restauraci.

Reagovat
CHONG

Třeba vepřová kotleta s jablky je samozřejmě v pořádku, jenomže klobása, jablka a rybízová zavařenina dohromady, to je pičovina hodná Jirky Babicy.

Reagovat
Hokaido

Jak jsem psal, neviděl jsem, co konkrétně tam podávali. Tohle musela být pěkná sračka. Já mám třeba rád vepřovo-jablečnou roládu s chorizem, proto jsem reagoval na ty jablka s klobásou.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že už je to jen repríza... já si ještě zhorším náladu, že se dodívám na Plzeň. jinak to hodnocení a komentáře (i ty ironické) na CSFD to vystihují přesně...

Reagovat
CHONG

Taky jsem se na ty komentáře díval celkem to vystihly

Jinak nové díly Ano, šéfe se prý točí, tak snad

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
off-olda

A netušíš, kdy to má vyjít?

Reagovat
iamek

Melo by az skonci ta sracka ze Strakou. Ale pak zase budou vanoce a tak, takze bych to videl po novem roce.

Reagovat
off-olda

Ježiši, kolik mám ten Straka dílů?

Reagovat
iamek

Prej osm

Reagovat
iamek

Toci. Je to opozdene kvuli nemoci manzelky. Ale stejne tahle rada a ta posledni jsou strasne. Jde videt jak Zdenda uz nema na toceni proste cas a ma strasne mnozstvi jine prace ( toci jine porady, stara se o dva podniky, rodina, jezdi po gastro festivalech ). V prvnich dvou radach porad radil, rad varil ... Ted tam je par minut, temer nevari ... Skoda.

Reagovat
CHONG

No to nevím, podle mě ta poslední řada je dobrá a vaření a rad ze Zdenálovi strany je tam dost viz to učiliště nebo ta veganská restaurace.

Reagovat
iamek

Rady ano, ale neni to nic noveho ( mozna to je tim, ze jsem z oboru ), ale nejde tam uz videt ten zapal z prvnich dvou rad. Ale porad lepsi, nez nahrane Ano, sefe USA. Naprosta TOPka je Ano, sefe Velka Britanie. To neprekona nic.

Reagovat
CHONG

Tak ona je už to šestá řada, takže těch inovací už tam tolik nebude no. Ano, šéfe VB je pecka, Gordon je prostě klasa.

Reagovat
iamek

Uz sesta ? V Praze nam rikal, ze ctyri a dost. No cash je cash.

Reagovat
smazaný uživatel

To už řikal kolikrát, že zdraví má jen jedno a že na to sere. Honí prachy

Reagovat
iamek

Asi jo. Jak si zvyknes, ze za jeden dil dostanes 500 litru plus prachy za reklamu, tak bych taky nikdy nekoncil. Navic si tam zadarmo udela reklamu na sve knihy/dvd ...

Reagovat
CHONG

Navíc je to dobrá reklama i pro jeho restaurace.

Reagovat
off-olda

Tak pochybuji, že by zrovna on potřeboval propagovat své restaurace...

Reagovat
CHONG

Nepodceňuj reklamu, já myslím, že po první řadě jim Café Imperial praskalo ve švech.

Reagovat
off-olda

Podle mě je to tak známá česká osobnost, že jeho restaurace už budou pořád plné. A plné samozřejmě jsou už teď...

Reagovat
CHONG

Ale před tím pořadem zase tak známý nebyl, aspoň teda pro širokou veřejnost.

Reagovat
off-olda

Kdysi dávno jsem se na to ptal matky. V Imperialu bylo vždycky plno. Aspoň podle ní...

Reagovat
iamek

. Pomohl mu ten porad strasne. Lepsich kucharu, nez Zdenda jsou mraky, ale on se dokazal naprosto dokonale prodat. Treba malo se v CR vi, ze cesti kuchari vari v top top top svetovych restauraci od Parize, New York, Londyn a Norsko. Ale nekdo vari klasicke jidla jako Zdenda a nekdo ty extremy, kdy ti pinzetou nandava na talir dva hrasky a da ti tam kapku oleje a tak. To je spise zazitkova restaurace. Treba jak je ted Masterchef, tak vsichni tri porodci vari fantasticky. A treba jak je porad Kluci v akci, tak ten s vlasama ( ) je uznavana kapacita nejen v CR.

Reagovat
CHONG

Jak to kdysi říkal Zdenda, zážitková kuchyně je jenom o tom, že zažiješ něco při placení

A o Babicovi něco víš? Ten člověk vážně pracoval v Alcronu a dělal šéfkuchaře v luxusní restauraci v Německu?

Reagovat
iamek

Ano je. Dokonce varil v Ambassadoru, coz je taky slusna pocta. On dokonce jezdil po celem svete na ruzne kulinarske kurzy. Pak asi upadl na hlavicku a nasledky muzeme videt.

Reagovat
off-olda

Tomu se nechce věřit...

Reagovat
CHONG

Ty vole Když vidím ty jeho výtvory, tak bych ho tipoval tak na zájezdní hospodu v Kotěhulkách, ten chlast mu evidentně nedělá dobře.

Reagovat
iamek

A ted jsem googlil ten nemecky podnik a ten je povazovan za jeden z nejlepsich v Nemecku. Aspon ve sve dobe.

Reagovat
CHONG

https://www.youtube.com/watch?v=5LwWEUIz4aw

On fakt musel spadnout na hlavu.

Reagovat
iamek

Ted jsem nasel na netu - Učil se v Japonsku, Karibiku, Malajsii, jižní Africe, na Havaji, v Austrálii a na Novém Zélandu, v Indonésii… „Začal jsem přemýšlet, jak nové poznatky využít, a nakonec jsem se přihlásil do konkurzu na šéfkuchaře v prestižní restauraci Petersberger Hof a vyhrál jsem.

Reagovat
off-olda

A ten Masterchef se ti líbí? Myslím jako pořad. Mě to přijde jako sračka, aspoň v českém podání. Ty tři kokoti tam stojí jak apoštolové, kladou naprosto debilní dotazy. Celkově to nemá vůbec šmrnc a nikdo nesahá Zdendovi po kotníky, co se zajímavosti týče. (Netuším, jak vaří)

Reagovat
iamek

Jako kuchari jsou naprosta spicka v CR. To ze nemaji charisma pro uvadeni takoveho poradu je vec druha. Koukam na to po vecerech ze zaznamu a neni to spatny porad. Dost veci tam clovek okouka a hlavne ti amateri jsou strasne sikovni.

Reagovat
CHONG

Tak takové charisma jako Gordon a hlavně Joe Bastianich nemají ani zdaleka, ale zase mi přijdou o parník lepší než ti porotci z první řady českého Masterchefa.

Reagovat
iamek

100x lepsi nez v prvni rade. Jak tam ten jeden borec hazel talirem, tak to byla prehanka. Pokud to nebylo na prikaz produkce, tak se zachoval neprofesionalne.

Reagovat
CHONG

Tak Bastianich taky házel talířem, ale u něho to prostě mělo ten správný autoritativní efekt, u toho českého šášuli to bylo čistě k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo ty z Masterchefa jsou borci.. Hlavně ten hubený když vařil pro královskou rodinu v Saudský Arábii tak asi něco umí.

Reagovat
iamek

To taky. Ted jak jsem byl v Praze, tak jsem se chtel zastavit do jeho noveho podniku ( cca rok otevreno ? ) a bylo full. Minulej rok v Cafe Imperial taky bez sance.

Reagovat
CHONG

Já jsem byl v Café Imperial čtyřikrát a pokaždé jsem byl maximálně spokojený.

Reagovat
CHONG

Nejdřív natočil tři, pak ho překecali na další dvě, no a teď ho překecali znovu, on je to pro Primu celkem stěžejní pořad, no a Zdenál za to dostane nějaký ten fenik a navíc si to podle mě i užívá, že je v televizi, takže win-win situace.

Reagovat
off-olda

Z oboru? Zabil by tě za něco? Děláš z mraženýho?

Reagovat
iamek

Mrazene vyrobky pouziva jen idiot. Jsou to predrazene Nowaco ( ted bidvest ) sracky. Kdyz nakoupis cerstve suroviny, tak te to vyjde o hodne levneji. Krome ryb. V tomhle slo strasne nahoru Makro, ktere ti je schopne privezt cerstvou rybu klidne z Norska. Treba blbej pytel dobrych hranolek vyjde na cca 30kc kilo. Brambory kilo koupis uz za 7 kc kvalitni ceske. A chut se neda porovnat. A takhle to je jedna vec vedle druhe, ale kdyz je kuchar linej, tak mrazene veci plus chemicke sracky jsou pro nej idealni.

Reagovat
CHONG

A kde vaříš?

Reagovat
iamek

Nevarim. Jsem jen vedouci. Ostravsko :).

Reagovat
CHONG

Jako provozní restaurace?

Reagovat
iamek

Jinak za jidlem spise cestuju. Je to dost inspirativni. Nejdrive jsem bral hlavne CR a letos i cizinu. Treba ve Vidni to byl orgac. Hlavne co se tyka sladkeho. Pak to ale clovek musi vybehat

Reagovat
off-olda

Za přístup. A Makro je fakt super no...

Reagovat
off-olda

Přesně. Učiliště v Ústí | Plevel | Tam jak na něj řvala ta bába, že má nemocného syna | I ty Poděbrady byli zajímavé (Nově otevřená restaurace).

Reagovat
iamek

Tech Podebradu prej lituje, ze tam sel. Byl tam pozval jen kvuli toho, aby ten podnik mel reklamu. Nevim zda to je pravda, ale pry to uz nefunguje. Ale to nemam informace jen jsem to cetl nekde v diskuzi.

Reagovat
off-olda

To se nedivím. To byl můj první pocit z toho dílu...

Reagovat
CHONG

A když už je to slabší díl, co se týče Zdenálových rad, vaření a zápalu, tak je to aspoň zábava, viz Sametová restaurace

Reagovat
off-olda

Já věděl, že jsem na něco zapomněl. Nedávno jsem šel okolo a bylo zavřeno, takže ta asi nefunguje.

Reagovat
CHONG

Já jsem šel okolo minulý týden a jmenovalo se to Café Vltava a vypadalo, že je otevřeno, asi to má nového majitele.

Reagovat
off-olda

Hovno. Já tam byl tak měsíc zpět no... Stejně by mě reálně zajímalo, nějaké procentuální vyjádření restaurací ve kterých byl a zůstali otevřené a jestli se výdělky zlepšili nebo jsou pořád na tom stejném.

Reagovat
CHONG

To by mě taky zajímalo, každopádně tohle byla první restaurace, kterou jsem znal už před natáčením, jednou jsem tam byl a stálo to za vyliž prdel

Reagovat
off-olda

Tohle mě strašně sere, že jsem nikdy nebyl v restauraci, kam by pak šel natáčet. Nebo jako nesere, protože si asi vybírám dobré podniky, ale chtěl bych mít to přímé chuťové srovnání před Zdendou a po..

Reagovat
iamek

Vetsina se nezlepsi, protoze zacnou na vsechno srat. Oni si mysli, ze ta zmena prijde hned, ale chvilku to trva. Nejvice se chytla hospoda ( nazev nevim ), kde to vedl sympaticky plesoun. Myslim, ze se jmenoval Kure. Byl jsem a maji porad full a ten chlap je sympatak jako prase. Dela si vse temer sam kolem baraku a navic jeho mladsi dcera <3. Jidlo hooodne predrazene, ale kvalita top top top. O trosku lepsi uroven kuchyne maji U Stepana. Tam to bylo pred zavrenim, ale nakonec se tam bez rezervace nedostanes. Ted se rozsirovala. Chovaji svoje kravky, slepice a tak. To je uplne jiny level.

Reagovat
off-olda

S tím plešounem je to známé. Tam se to rozjelo do neskutečných obrátek. Dokonce bych i řekl, že jsou se Zdendou stále v kontaktu. A ono se není co divit, tam to potřebovalo jen reklamu. Vždyť ten chlap nabízí všechno domácí. Od masa až po tu nejposlednější bylinku.

Reagovat
iamek

Jsou v kontaktu. Dokonce se navstevuji a v Olomouci mel Kure dokonce gastro stanek a Zdenda tam taky varil. Ten chlap je neuveritelny. Mit 50% jeho energie, tak si piskam.

Reagovat
CHONG

Ještě se hodně chytla ta restaurace v Lednici, majitel byl taky takový plešoun.

Reagovat
OnderCZ

Jo u toho Štěpána, bylo tam mých pár kamarádů a slyšel jsem jen samou chválu. Tohle zrovna je celkem pohádkový příběh, protože ten chlap viditelně uměl, jen prostě mu tam nikdo nechodil. Po "nakopnutí" a reklamě si to sedlo, tak jak má a od té doby se mu tam hosté jen hrnou. Za rok v létě se tam chci podívat taky.

Reagovat
CHONG

Jinak teď se dívám na jídelák toho Penzionu u Zběhlíka (plešoun Kuře) a nepřijde mi to nějak extra předražené.

Reagovat
iamek

Jak co. Treba nektere Ostravske restaurace maji TOP kuchyne a maji polovicni ceny. Ale zase kdyz to srovnam s Vidni, kde jsem v hotelu Sacher ( Cafe Mozart ) nechal za Schnitzel, sacher dort a vodu ( ja ) a pritelkyne mela salat, vino a platil jsem 85 ecek.

Reagovat
CHONG

Já jsem možná trochu zdeformovaný z Prahy, ale snad všechny restaurace kam chodím pravidelně mají to jídlo dražší než ten Zběhlík.

Co měla přítelkyně za víno?

Reagovat
off-olda

Něco za 80 éček..

Reagovat
iamek

To tam maji za tolik lahev 0,7l . Ale u Opery je v podzemi takovej podnik, kde se schazi zlata videnska mladez. Jsme sli zrovna z Prateru kolem a v ulicich jen zaparkovane Ferrari, Porsche, jedno Lambo, Range Rover a tak . Chtel bych videt cenik

Reagovat
off-olda

No, nezbývá než si vystřelit zítřejší EuroJackpot.

Reagovat
iamek

Ale jen jeden druh a ted nvm zda to 100% bylo vino nebo sekt.

Reagovat
iamek

Prosecco neco neco. To jde uplne mimo me. Btw pred Cafe Mozart jsem cekal 20 minut frontu, nez se uvolni jeden asi z 30-35 stolu ? Plus stoly uvnitr. Na place 8 cisniku a to byl ficak. Radost koukat.

Reagovat
CHONG

Takže bílé šumivé víno? To byla předpokládám asi nejdražší položka z toho vašeho menu, co?

To zní krásně, mít prosperující restauraci je můj celoživotní sen, snad mi to klapne.

Reagovat
off-olda

Heh, tak to jsme dva.

Reagovat
Tomanatura

6,5 za sklenku

Reagovat
iamek

Tak snad ti to klapne. Je to strasne tezka prace, ale hezka pokud se nejak dari a jsi v dobrem kolektivu, coz je nejvetsi problem. Ono sehnat cisnika co chce makat a hlavne to je fakt cisnik a ne nosic vody. Ale ted se bojim co udelaji zasahy statu s podnikama. Jsem si nedavno smskoval s Evou Svobodovou a ta mi napsala, ze pokud se zavede EET trzeb, tak na vesnicich zanikne cca 60-70% podniku a v mestech kolem 20-25%. A to je nezavislej pruzkum. Plus dalsi omezovani a buzerace ze strany uredniku a statu. Napriklad kolega v podniku v Olomouci investoval obrovskou castku, aby mohl vybudovat kurackou a nekurackou cast restaurace. Kazda ma sve patro. A ted pokud se zakaze koureni, tak investoval zbytecne. Ja nekourim, nemam to rad, vadi mi to ale nepoucuju o tomhle, ale tady by si mel podnikatel rozhodovat sam.

Reagovat
CHONG

EET bude průser, který bude mít jepičí život, ale spoustu drobných podnikatelů stihne poslat do prdele. Zasraný Babiš

Reagovat
iamek

Vsak se v zakulisi spekuluje, ze jde jen o to, to spustit a je fuk zda to pojede nebo ne. Duvod nevim, ale mluvi se o tom hodne. Babis je nejvetsi zlo co tuhle republiku potkalo. Zklamal me v tomhle Jancura, ktereho obdivuji za sve podnikatelske uspechy ( I kdyz nekdy nekale ) a ten leze Babisovi do prdele. Jancura chce, aby se jen platilo kartama, aby se uplne zamezilo unikum. Pak jsem mu napsal co rika na to, ze Babis zadal zakazku na EET firme bez vyberoveho rizeni a odepsal, ze to je nutne, aby se EET nezdrzelo. Ale zase pan Volny rekl, ze EET nebude fungovat ani v pristim roce. Pry vubec nemaji plan co by se delo, kdyby vypadl internet, pokladna se pokazila atd ... Proste bezne veci z provozu co se stat muzou.

Reagovat
CHONG

Babiš je zmrd a jeho volební úspěch korunovaný tím, že primátorkou Prahy je tupá Slovenka, která neumí mluvit, je pro mě jen dalším znakem toho, že Češi jsou národ debilů.

Reagovat
iamek

Jak jsem jel za kamosem do praglu, tak Babis rozdaval v metru koblihy. Kamos si vzal jednu a rekl mu az mu da druhou pro pritelkyni. Ze ho taky bude volit. Babis mu dal dve koblihy a pak mu kamos odpoved : STBaky nevolim. A sel .

Jinak na MF panuje atmosfera, ze obycejni urednici se mezi sebou ani nebavi. Maji strach, kdo na koho neco donese. Vsak uz to odnesli jeho tri namestci ? Proste STBacke metody.

Reagovat
CHONG

Doufám, že je ten tvůj kamarád ještě naživu.

Reagovat
iamek

Jooo dneska posilal MMSku z Vidne. Tezky spartan. Ale bylo mi hodne trapne teda v te situaci. TO jsem netusil co se s Babise stane.

Reagovat
iamek

Omg Vidne. Schalke myslim.

Reagovat
CHONG

No jo, kámoš byl holt prozíravější, nejhorší na tom ale je to, že tenhle zmrd zřejmě nezmizí tak rychle jako ti sráči z VV.

Reagovat
iamek

Bude se drzet dlouho. Krasne to slo videt na prikladu Krndy, kdy ji uz nechtel ani vlastni klub. Druhy den prijel Babis, za dve hodky tiskovka a vse vyreseno. Je to cca 2-3 mesice a je proste klid. Ma kazdeho pod palcem a hlavne to je moderni mafian, ktery se neohani zbranema jako ve 20 letech, ale pravnikama - prachama - spinou co ma na ostatni atd ...

Reagovat
CHONG

Prostě zasraný stbák, už se těším, až z téhle republiky definitivně vypadnu.

Reagovat
iamek

Tohle je taky docela mazec. Nic se nesetri, neresi. Proste normalka. A on bude neco rvat o zlodejich, parazitech atd atd atd - http://echo24.cz/a/iQiZX/babis-zakryl-ze-vlastni-capi-hnizdo-pak-cerpal-dotaci-eu

Reagovat
CHONG

To mi posílal kolega z práce. To by člověk fakt blil.

Reagovat
iamek

A na tohle se tesim. Klusak se nikdy znicim nesere. Ted dokonce reziruje i Ano, sefe. - http://echo24.cz/a/iZbXN/video-super-podraz-pane-klusak-oboril-se-babis-na-rezisera

Reagovat
CHONG

To vypadá dobře.

Reagovat
stas87

Tomu sa nemozes cudovat,Babis je obklopenymi ludmi co poznaju zakony a diery v nich.Tych plati zlatom a vyplaca sa mu to.On je o krok napred lebo neustale pracuje a vymysla co kde ukradnut pre seba.Jeho vplyv evidentne vsetci podcenili,mysleli si ze sa po case stiahne a politika pojde po staru a ono hovno.

Reagovat
iamek

Pod to bych se podepsal. Dobre receno. Ani sam Babis necekal, ze volby tak dobre dopadnou a vse pujde tak rychle a lehce.

Reagovat
CHONG

Mě spíš překvapuje, že volební preference ANO skoro vůbec neklesají.

Reagovat
iamek

Tak lidi zerou ty reci co vyrvava v TV a zerou mu to. Muj soused mi nedavno rekl - Babis je prvni politik co v CR dela poradek ...

Reagovat
stas87

Oblbnut väcsinu je lahke a na to Babis spolieha.Dneska si nemozes precitat noviny ci casopis ktory by nekydal spinu na svojho konkurenta ci supera.Kto ma rozum,prestane to citat a prestane sa zaujimat o politiku.Ja ten vyvoj vidim tak,ze Babis rozda zopar drobakov spodine,niekomu zaisti pracu a pisat o nom budu ako o mesiasovi.Kritikov bude menej a menej,nikto nedostane v mediach priestor sa vyjadrit a poukazat na chyby ANO.A stale este nie je tak zle aby sa opozicia dokazala sjednotit a vybral kandidata ktory Babisa porazi a odstavi.Aby to casom nedopadlo ako v Bielorusku.

Reagovat
CHONG

Jak říkám, národ debilů.

Reagovat
stas87

Ak by si mal dostatocny kapital a okolo seba ludi co by ti spravili kvalitne PR,siel by si do politiky? Ja absolutne nie,nevolim,nadavat na tych trotlov v politike ma prestalo bavit a uz sa len smejem vsetkemu.Naivnychl ludi uz bolo dost a vsetci zmizli.Este dlho potrva kym sa mafiani vytrati z politiky..

Reagovat
Tomanatura

Je ti jasne, ze to stejne bys mohl mit v jinem lokalu za 40?

Reagovat
iamek

Ano je, ale kdyz uz je clovek na takovem miste, tak si to musi vychutnat poradne :).

Reagovat
iamek

Ale treba v Zoo Schönbrunnu taky silene ceny v takove restauraci/kavarne co byla tak krasne ve stredu. A to nemluvim o Kavarne primo v Gloriette. A vsude proste full.

Reagovat
Pato44

Taky jsem se tesil a spis byl zvedavej, jak to bude, protoze je jasne, ze se to bude tocit mnohem obtizneji nez provoz restaurace. Myslel jsem, ze kdyz uz neco takoveho vymysleli, ze fakt daj dohodu s klubem, chlapi si vemou dovolenou a pojede se na tyden na soustredko, kde se bude tocit, protoze jinak to smrdelo propadakem a taky se stalo no. Holt v ano sefe se jedna o praci, ve ktery ses kazdy den, ale na fotbal chodis v tyhle soutezi max na jeden trenink a zapas, coz je zalostne malo pro natoceni poradu.

Reagovat
smazaný uživatel

*Další díl URČITĚ už nezapnu, škoda, těšil jsem se na to...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono když se nad tím zamyslíš, tak ve vesnickým fotbalu nepůjde vytvořit taková atmosféra, jako v kuchyni kolem poledne, z toho nikdy tolik akce nedostaneš (pro TV show). Ale stejně je to nehorázně promrdanej potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jasný, to jsem ani nečekal... ale co jsem si z toho jako fanoušek fotbalu odnesl, čil hráči nebo trenér jiného vesnického klubu? Tohle byly spíš rodinná pouta, jak jsem řekl, chtěl jsem treninky, taktiky, učení se něčeho nového... přitom jsem se dozvěděl jen jak alkoholici z jedné rodiny mají holky, který je nechtěli, že je trenér 3x člověkem a podobný nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nějakej dokument o vidlácích

Reagovat
bakasa

Dlouho jsem neviděl větší sračku

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Counter

Ještě že Tottenham zas zachránil koeficient...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zdechlina

Tak na ty osly aby se jeden spolehnul žejo

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně že se nám loni smáli...

Reagovat
Counter

Kdyby loni, oni se nám smějou furt. Naposledy za to, že máme radost z výhry nad Bayernem.

Reagovat
Mastný Chobot

a za betón!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mastný Chobot

Dnes slovenská noc vo Viedni zjavne. 4 Slováci na ihrisku, z toho 2 brankári. Brankári dostali hlúpe góly a druhí dvaja Slováci každý po góle.

Reagovat
smazaný uživatel

Kozáčik zase zaúřadoval Mimochodem ten jeden gól jasně z offsidu do sítě Plzně. Ale jinak hráli hrozně a prohra zasloužená, pochvala pro Rapid

Reagovat
ZB 07

Sparta, Liberec škoda a Plzeň..škoda mluvit/psát

Reagovat
goodbay

Přesně, čekal jsem dnes alespon 4 body a máme 2 a to ještě mohli jak Sparta, tak hlavně Liberec vyhrát.

Reagovat
ZB 07

Vy si podle mě postup v klidu pohlídáte, ale Liberec může tato ztráta hodně bolet. A Plzeňáci si asi myslí, že se to všechno vyhraje samo..a nebo jim už je EL málo

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je maximum co šlo udělat. Už jsme posledních 15 minut fakt šlapali vodu. Schalke v plné polní s Hunterem by nás dorazilo.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Lexi Belle

Super pohárový týden Výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp Neklopp, Liverpool je banda sráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

banda kokotů

Reagovat
Liquid

Reagovat
Free_player

Klopp už si pomalu uvědomuje kam to vlez ...

Reagovat
smazaný uživatel

23:30 tu ruším účet. Mějte se. Fotbal je jedna velká mafie a žumpa!

Reagovat
alcantara

Tipovat na anglanov v poharoch a obzvlast na Liverpool, to da rozum

Reagovat
Uwe háže buly

Ahoj.

PS: Stejně si debil, tak aspoň o jednoho méně.

Reagovat
Mastný Chobot

MUFC4EVER pls

Reagovat
Spalovač šancí

Liverpool další epická remíza

Reagovat
alcantara

Espaňa

Reagovat
Liquid

Někdy i ten nejšťastnější tým ve střední Evropě (Slovan Liberec) má smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

fandilo se tu FC Koeficientu, smálo se Švýcarům za Basilej, vedli všechny 3 český týmy a z 9 bodů jsou nakonec 2 a ke všemu na všechny 3 naše týmy stačil jeden Sion

Reagovat
smazaný uživatel

Do koeficientu se počítá výhra za dva.

Reagovat
goodbay

To ale na výsledku nic nemění. Sion 2 body, ACS + Liberec 2 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham banda tragedov

Reagovat
smazaný uživatel

na Real by to aj tak stacilo. Bez Garetha ste strateni

Reagovat
teenz

Reagovat
Shevchenko

Je dost možné, že Nizozemci na jaře nebudou mít v pohárech jediný tým. Ten Nizozemský fotbal je tak neskutečně v hajzlu, budou mít jeden tým v předkole LM a tři v EL

Reagovat
Liquid

Reagovat
Uwe háže buly

To snad muže jen dementní propagandistická Nova označit Celtic s Ajaxem za dva favority skupiny

Reagovat
andycek1

Neapol ide s neskutočnou ľahkosťou. Ja ich tipujem na triumf

Reagovat
Darren Fletcher

snad

Reagovat
smazaný uživatel

Formu mají velkou, ale tihle soupeři je neprověří.

Reagovat
andycek1

V lige porazili aj nas

Reagovat
Uwe háže buly

Teď si mu nahrál na smeč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Ježiš mě tak strašně mrzí, že ten Tottenham prohrál!!

Reagovat
smazaný uživatel

aj mna

Reagovat
Free_player

Viola

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aby sa vratil Son... treba ho skusit na hrot. Njie je fajn, ale musi hrat z kraja.

Ako som predpokladal, ten Berahino fail nakoniec riadne mrzi

Inak od nas strasne biedny vykon. Toto by nestacilo ani na taky ARSEnal. Zaloha v tomto zlozeni hrat dlhodobo nemoze. Dembele je otrasny. A kraje obrany vcera tiez totalne zhoreli

Reagovat
tunkic

V tom případě, ohledně toho výkonu, u vás žádná změna

Reagovat
teenz

Spurs.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele