Evropská liga - souhrn třetích zápasů základních skupin

23.10.2014, 19:56, aktualizováno 23.10.2014, 23:03
Komentáře a souhrny
Dnes se v Evropské lize dařilo německým týmům. Wolfsburg naplnil roli favorita a veze tři body z Krasnodaru, Gladbach deklasoval Apollon a přeskakuje ho v tabulce. Tottenham si spravil chuť debaklem Asterasu, totéž platí pro Besiktas. Dynamo Moskva, Legia a Fiorentina zůstávají stoprocentní. Inter doma poprvé ztratil se St. Etienne. Sparta přejela Slovan.
Skupina A

Villarreal CF - FC Curych 4:1

23.10.2014 21:05

Góly: 6. Cani, 57. Luciano Vietto, 60. Bruno Soriano, 78. Giovani dos Santos - 43. Marco Schönbächler

Villarreal si nakonec poradil s Curychem jednoznačným skóre 4:1, i když průběh utkání zas tak jednoznačný nebyl a hosté několikrát zahrozili. O výhře Villarrealu rozhodla především závěrečná půlhodina.

Domácí Villarreal sice na počátku utkání nechal Curych alespoň na chvíli hrát, ale možná se jednalo pouze o promyšlenou taktiku. Když totiž soupeř začínal mít pocit, že bude se Žlutou ponorkou hrát vyrovnané utkání, domácí udeřili. Po zastavení akce Curychu se Villarreal dostal do rychlého protiútoku a protože má na podobné situace skvěle postavený tým, vypadal jeho útok rychle a jednoduše. Skvělou práci odvedl Moreno, který se dostal na kraj pokutového území a naservíroval míč před prázdnou bránu spoluhráči Canimu. Ten už mýlit snad ani nemohl - 1:0.

Po pouhých šesti minutách se Villarreal dostal do vedení a to, jak známo z La Ligy, jen zřídka pouští. I díky laxnosti soupeře se ale Villarreal nemusel obávat následného tlaku, takže si obránci španělského celku bez potíží poradili. Z poklidné rozehrávky vytrhl Villarreal až Oliver Buff, který pálil z více než pětadvaceti metrů. Jeho pokus brankář Juan Carlos nadvakrát vykryl. Curych postupem času začal více ohrožovat kombinaci Villarrealu, ale ani zvýšené napadání mu nebylo nic platné.

Cani dnes hodně výrazně promluvil do vývoje zápasu a evidentně byl při chuti, jenže další jeho posun skončil mnohem větší nepřesností. To byla ostatně vlastnost, která se dnes na obou stranách projevovala nejčastěji. Právě ve chvíli, kdy Cani spálil další velkou šanci, se hosté nadechli ke skvělé akci. Hostující Chikhaoui se nenechal o míč připravit a poté, co několikrát zamotal hlavu svému soupeři, poslal na zadní tyč centrovaný balon, který do sítě tečoval připravený Marco Schönbachler - 1:1.

Villarreal mohl téměř okamžitě reagovat, ale skvělý zákrok Davida Da Costy zmařil domácím jakoukoli šanci na vstřelení druhé branky v prvním poločase. Villarreal začíná druhou půli svědomitěji než tu první. Do velmi dobré šance se dostal Espinosa, ale nastřelil pouze boční síť. Hodně šikovné nohy a rychlé uvažování má mladík Luciano Vietto, který nejprve padl před pokutovým územím v naději, že sudí vytasí nějakou kartu. Ten ale nechal ve hře citlivě pokračovat. Villarreal se však příležitosti zalekl a nezakončil.

Klíčem k posunu skóre se pro Villarreal stal Javier Espinosa, který si míč zpracoval a poslal jej na volnějšího Luciana Vietta. Mladý střelec se pomalu stává hvězdou týmu a po nahrávce od Espinosy zakončil přesnou ranou do míst, kam soupeřův brankář nedosáhl - 2:1.

Příval špatných zpráv pro hostující Curych nekončil, protože se krásnou ranou přesně po hodině hry prezentoval Bruno Soriano. Jen pár minut po druhé brance dostal Villarreal šanci rozehrávat přímý volný kop, který Bruno Soriano trefil z dvaceti metrů naprosto parádně - 3:1.

Giovani dos Santos posléze rozkmital své rychlé nohy a ačkoli byl na hřišti sotva deset minut, málem mohl slavit další gól. Brankář Da Costa si musel zhluboka oddychnout, když míč po ráně mladého talentu minul tyč jeho brány. Nicméně, dos Santos si vše vynahradil jen o pár minut později, když po skvělé individuální akci perfektně zakončil a prostřelil brankáře hostí počtvrté!

Ke konci utkání se musel do rány soupeře položit také brankář Juan Carlos, ale svou úlohu zvládl, míč ukryl do náruče a sledoval, jak jeho spoluhráči v poklidu kombinují dost daleko od vlastní brány.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Apollon Limassol 5:0

23.10.2014 21:05

Góly: 11. Ibrahima Traoré, 56. Branimir Hrgota, 67. Ibrahima Traoré, 83. Patrick Herrmann, 90+1. Thorgan Hazard

Letos dosud neporažený Gladbach ukončil čekání na výhru v Evropské lize ve velkém stylu - odevzdaný Limassol rozstřílel 5:0 a udělal tak výrazný krok k postupu do vyřazovací části.

Pro svěřence Luciena Favreho šlo o klíčový zápas, neboť případná ztráta bodů by se mohla ukázat jako kritická; Hříbata totiž v obou úvodních duelech remizovala shodně 1:1. Dnes však bylo vše jinak - dvěma brankami se blýskl Ibrahima Traoré, po jedné pak přidali Branimir Hrgota, Patrick Hermann a také smolař Angelis Angeli, který si vstřelil vlastní gól. Pro rumunského kouče Ioana Andoneho, který převzal Apollon teprve týden před dnešním zápasem, tak šlo o hodně krušnou premiéru.

Od začátku bylo jasné, kdo je na hřišti pánem - gólman hostí Bruno Vale se hned v úvodu zápasu musel blýsknout dvěma zákroky, brzké vedoucí brance však nezabránil. Chaotická defenziva Kypřanů dovolila Hrgotovi, aby přesným pasem našel Traorého, který bez problémů poslal favorita do vedení.

Ve 29. minutě jednostranného utkání zasahoval Vale proti další střele Maxe Kruseho; těsně před pauzou pak potvrdil svoji třídu, když vychytal i Thorgana Hazarda. Do druhého dějství nastoupili Kypřané o něco aktivněji a zaznamenali také první gólovou šanci: v 52. minutě nebezpečně pálil Hugo Lopez, brankář Hříbat Yann Sommer si však se situací poradil

O čtyři minuty později pak hostující odpor definitivně zlomil aktivní Hrgota; Traoré tentokrát převzal roli asistenta, když jeho střelu Vale pouze vyrazil do cesty švédskému kanonýrovi. Hrgota s Traorém představovali největší nebezpečí i nadále, což se znovu ukázalo v 67. minutě - tentokrát zakončoval Traoré, jehož střela z rohu vápna zapadla přesně za záda bezmocného Valeho. 3:0.

Jedenáct minut před koncem se Favre rozhodl stáhnout Hrgotu a poslat na hřiště Hermanna, a tento krok se mu vyplatil téměř okamžitě - agilní forvard převzal Hazardův pas a suverénním způsobem poslal domácí celek do čtyřbrankového vedení. Sám Hazard mohl následně v nastaveném čase zvyšovat na 5:0, jeho střelu si však do vlastní sítě srazil Angeli. Tak jako tak šlo o vyloženě podařený večer pro domácí, zatímco Apollon má hodně o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)32109:27
2.Borussia Mönchengladbach (GER)31207:25
3.Apollon Limassol (CYP)31023:113
4.FC Curych (SUI)30124:81
Skupina B

Turín FC - HJK Helsinky 2:0

23.10.2014 21:05

Góly: 35. Cristian Molinaro, 58. Amauri

Domácí Turín nakonec porazil Helsinky na první pohled pohodlným skóre 2:0, ale cesta k němu byla velmi složitá. Za hlavní hvězdu utkání můžeme označit obránce Molinara, který kromě vstřelení první branky neustále ohrožoval bránu soupeře.

Turín se pokusil dobýt vápno svého soupeře díky schopnostem Martineze, jehož střelu musel brankář Doblas vyrážet s velkými nesnázemi. Následný rohový kop Granata nevyužila. Helsinky se musely bránit také atakům urostlého střelce Amauriho, který dostal na starost bourání obranné linie soupeře. Právě zkušeného útočníka hledal dlouhým pasem skvěle nabíhající obránce Darmian, který si míč vzal pod svůj patronát a přeběhl s ním téměř celé hřiště.

Mladý obránce Matteo Darmian patří po Ciru Immobilemu a Alessiovi Cercimu mezi další kandidáty na přestup do většího týmu a dokázal to také dnes. Oceňovaný obránce a italský reprezentant vyvezl míč a dvakrát za sebou přesným centrem našel někoho z lépe postavených spoluhráčů. Podruhé to byl starší kolega Molinaro, který zakončoval ze skvělé pozice trestuhodně mimo!

Cristian Molinaro chtěl své zaváhání odčinit co nejdříve a z dobrých pětadvaceti metrů vypálil tvrdou ránu, která se však zastavila o břevno hostující brány. Tady by byl brankář Helsinek bezmocný. Po rohu El Kaddouriho se snažil hlavou prosadit Amauri. Doblas ale zasáhl bez větších problémů. Po půlhodině se dostal do akce Amauri, ale vysoký útočník skóroval z jasného ofsajdu, takže jeho branka nemohla být uznána.

Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho spoluhráči se prosadili o pouhou minutu později. Maksimović vysunul do ulice Darmiana, který z pravé strany velkého čtverce poslal míč na druhou stranu na Molinara, kterému už jeho aktivita napotřetí přinesla ovoce - Granata k radosti svých fanoušků konečně prolomila tuhou obrannou linii soupeře a vedla.

Molinaro byl snad nejnebezpečnějším hráčem na hřišti, protože sotva vstřelil branku, už se řítil vpřed k další brance. A možná by ji i dal, kdyby ale pomezní sudí špatně neodmával ofsajd zkušeného Itala. Zlomový okamžik první půle přišel o minutu později, když ve chvíli, kdy se Helsinky nadechovaly k tlaku, zastavil jejich posun vpřed faulující Anthony Annan a obdržel žlutou kartu.

Pět minut po změně stran a jednom vynuceném střídání v dresu hostí se po zdařilé kombinaci k zakončení na levé straně vápna dostal Cristian Molinaro, který se hodně snažil vstřelit svou druhou dnešní branku. Mířil ale příliš nepřesně. Stejně tak se vedlo mladému záložníkovi Benassimu, který pálil z větší vzdálenosti také mimo. Po další akci Helsinek byl faulován Demba Savage, který nedovoleně zastavil Omar El Kaddouri. Sudí pískl volný přímý kop a špatně postavená obranná zeď Granaty propustila míč až na brankáře Padelliho. Ten se ale zaskvěl perfektním skokem k tyči. A to byl možná klíčový okamžik večera, protože jen o pět minut později se míč od Vivese dostal k Brazilci Amaurimu, který parádní ranou z dvaceti metrů překonal střídajícího brankáře Erikssona!

Amauri byl po vstřelené brance samozřejmě nadále aktivní, takže po centru od Maksimoviće vzal úlohu střelce na svá bedra a zakončil. Naštěstí pro hosty jeho projektil jen těsně minul tyč. Dvacet minut před koncem udělal mladík Benassi prostor zkušenějšímu Antoniovi Nocerinovi, který měl Granatě dodat novou energii. V tu chvíli byl na hřišti také produktivní útočník Fabio Quagliarella, který nahradil skórujícího Amauriho. Brankář Padelli se samozřejmě nenudil a musel být neustále ve střehu, ale nutno podotknout, že pokusy Helsinek měly spíše propagační účely.

Více informací k zápasu

Club Bruggy - FC Kodaň 1:1

23.10.2014 21:05

Góly: 90+2. Víctor Vázquez - 89. Daniel Amartey

Dlouho se diváci v ochozech stadionu v Bruggách nudili; utkání domácího celku s Kodaní vypadalo na bezbrankovou remízu. Až v samém závěru se prosadili Daniel Amartey a Victor Vazquez a rozhodli tak o konečném výsledku 1:1.

Utkání nabídlo docela otevřený fotbal, ale na gól se čekalo až do 89. minuty, kdy se vynikající ránou prosadil hostující Amartey. Kodaň by si výhru za předchozí vývoj nejspíš zasloužila, domácí Vazquez však byl proti - jeho gólová střela z nastaveného času rozhodla o tom, že Bruggy zůstávají i nadále neporažené.

Zpočátku byl k vidění spíše nudný, pomalý fotbal; unylé tempo zápasu rozčísla pouze krátká, zato intenzivní epizodka před dánskou brankou. Felipe Gedoz nebezpečně vypálil na Stephana Andersena, hostující gólman však odolal; následovala série tří centrů, proti nimž se Kodaň s vypětím všech sil ubránila. Také rána Francesca Silvy z úctyhodné dálky zůstala bez odezvy.

Hosté odpověděli přímým kopem Pierre Bengtssona; k hlavičce se propracoval Mikael Antonsson, ale domácí gólman Mathew Ryan neměl s tímto pokusem příliš práce. Bengtsson s Antonssonem vymysleli také další nebezpečnou akci; ve 30. minutě však druhý jmenovaný pálil mimo.

Andersen se následně zapotil po ráně Gedoze, která byla poslední slušnou šancí první půle. Po změně stran už převzali iniciativu Belgičané, ale na dánského gólmana si nepřišli. Nicolas Castillo v další šanci nastřelil pouze brankovou konstrukci, a zdálo se, že to byla také poslední velká šance utkání.

Jenže potom přišel infarktový závěr. Zničehonic se míč dostal k Amarteymu, jehož nechytatelná rána z dobrých pětadvaceti metrů dokonale zaskočila gólmana Belgičanů - 0:1. Dánští fanoušci už pomalu slavili cenné vítězství. Domácí však neřekli poslední slovo - v poslední šanci zápasu se prosadil Vazquez a rozhodl o dělbě bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Turín FC (ITA)32103:07
2.Club Bruggy (BEL)31204:15
3.FC Kodaň (DEN)31113:24
4.HJK Helsinky (FIN)30030:70
Skupina C

Tottenham Hotspur - Asteras Tripolis 5:1

23.10.2014 21:05

Góly: 13. Harry Kane, 30. Erik Lamela, 66. Erik Lamela, 76. Harry Kane, 81. Harry Kane - 89. Jerónimo Barrales

Tottenham přesvědčivě a hlavně zábavně potvrdil proti Asterasi Tripolis roli favorita a zvítězil vysoko 5:1. Největší podíl měl na konečném výsledku mladý útočník Harry Kane, jenž vsítil hattrick, ovšem veškerou pozornost na sebe strhnul Erik Lamela svým fantastickým gólem na průběžných 2:0. Jedinou kaňkou tak zůstává zbytečné vyloučení brankáře Llorise.

Po poněkud frustrujících remízách proti Partizanu Bělehrad a Besiktasi se Tottenham konečně v Evropské lize naplno rozjel. První gól domácí Spurs vstřelili již ve třinácté minutě, kdy se poprvé v zápase prosadil Kane prudkou ranou zdálky do dolního rohu k levé tyči. Záhy mohl nečekaně vyrovnat Facundo Parra, ovšem v samostatném úniku si na Llorise a dobíhajícího Daviese při dorážce nepřišel. A přišel trest.

Ještě před uplynutím půlhodiny hry se totiž dostal k volnému míči na hranici šestnáctky argentinský křídelník Lamela a odhodlal se k nečekané střele tzv. ‚rabonou‘. Nejenže se tento pokus vydařil na jedničku, ale dokonce i zapadl za opařeného brankáře Košického a rozradostnil tribuny na White Hart Lane i srdce každého fotbalového fanouška. Celou akci včetně neortodoxního zakončení můžete zhlédnout zde .

V šestašedesáté minutě již byl brankový rozdíl mezi oběma celky třígólový. Navzdory úvodnímu tlaku Asterasu po změně stran totiž definitivně pohřbil naděje hostů svým druhým zásahem večera Lamela, jenž po přihrávce Kanea dorazil levačkou z voleje vlastní zablokovanou ránu. Hugo Lloris v brance Spurs udržel čisté konto i po krásné ráně Usera a góly tak nadále padaly pouze do řecké sítě. Patnáct minut před koncem přidal čtvrtý zásah večera Kane, když zblízka dorazil vyraženou Dembelého střelu.

Anglický reprezentant do jednadvaceti let pak záhy dokonal svůj hattrick, když opět z hranice malého vápna skóroval hlavou po Faziově centru a zdálo se, že zápas již nic dalšího nenabídne. Ovšem Tripolis si tři minuty před koncem dokázal vypracovat ještě jednu obrovskou šanci, kterou musel při Tsokanisově úniku hasit až Lloris nevybíravým zákrokem. Za svůj čin francouzský gólman uviděl rovnou červenou kartu a bude tak v příštím zápase Kohoutům chybět.

Jelikož Spurs již v tu chvíli vyčerpali všechna střídání, postavil se k radosti rozjařených fanoušků do branky hattrickový hrdina Kane. Ten však záhy neukázal zrovna dobré předpoklady k brankářské činnosti, jelikož hned z nastalého přímého kopu po Llorisově faulu skóroval nikterak vyvedenou střelou Barrales . Touto trapně vtipnou chvilkou už utkání definitivně skončilo, Tottenham si připsal jednoduché, ovšem i tak cenné vítězství 5:1 a rázem své skupině C dominuje z prvního místa.

Více informací k zápasu

FK Partizan - Beşiktaş JK 0:4

23.10.2014 21:05

Góly: 18. Veli Kavlak, 45. Demba Ba, 52. Oğuzhan Özyakup, 54. Gökhan Töre

Před zápasem se mluvilo o velké bitvě - Partizan chtěl zachovat naději na postup, Besiktas naopak potvrdit svoji suverenitu. Dva černobílé týmy se měly utkat v nelítostném souboji dvou z nejaktivnějších fanouškovských táborů v Evropě. Průběh zápasu však byl až překvapivě jednostranný..

Besiktas si se srbským soupeřem vůbec nedělal hlavu, zvítězil jasně 4:0 a dal tak jasně najevo, že se s ním letos zkrátka musí počítat. Rozhodnuto bylo už o poločasu; po hodině hry pak už nebylo vůbec o čem mluvit. Trefili se Veli Kavlak, Demba Ba, Oguzhan Özyakup a Gökhan Töre. Partizan tak má ze tří zápasů jediný bod a pomalu se loučí s postupem; turecký gigant naopak udělal výrazný krok do vyřazovacích bojů.

Zpočátku však mohlo být vše jinak - Danko Lazović vypálil už po 30 vteřinách z dobrých pětadvaceti metrů, hostující branku však ohrozit nedokázal. Potom už otěže zápasu převzal turecký tým a domácí gólman Milan Lukać se musel vytáhnout proti dalekonosné ráně Töreho. V další šanci neuspěl ani Demba Ba.

Besiktas však na zasloužené vedení nemusel čekat dlouho - Kavlak nachytal domácí defenzivu na švestkách a vypálil technickou střelu, za kterou se statický Lukać stačil pouze ohlédnout. To se psala 18. minuta. Krátce poté mohli Turci vedení zvýšit, ale Olcay Sahan pálil mimo a další Töreho projektil orazítkoval tyč.

Krátce nato se málem projevilo otřepané přísloví "nedáš, dostaneš"; s výborným přímým kopem Nikoly Dričiće si však poradil gólman Tolga Zengin, který následně zlikvidoval také vyloženou šanci Andriji Živkoviće. Pro Besiktas byl rozhodujícím faktorem druhý gól, který se podařilo vstřelit ještě do poločasu - po Sahanově pasu se z vápna prosadil Ba.

Po změně stran vyběhli hráči Partizanu na hřiště v bojovné náladě, jejich nadšení však bylo rychle zmraženo, když Turci přidali další dvě branky během prvních deseti minut. Hlavním hrdinou byl tentokrát Töre, který nejprve dokonale rozložil domácí defenzivu skvělým pasem na připraveného Özyakupa - 0:3. Následně pak Töre převzal naopak roli zakončovatele a definitivně ukončil zápas - 0:4.

Čtvrtou trefu připravil Demba Ba, který tak potvrdil, že dokáže být platný i coby kreativní element. Zdrcení Srbové už za tohoto stavu prakticky rezignovali. Střídání na obou stranách následně rozmělnila tempo hry, takže jedinou další šanci ve zbytku zápasu si připsal hostující Cenk Tosun; ani nadvakrát však neuspěl. Ne že by to Besiktas mělo v důsledku nějak mrzet..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur (ENG)31206:25
 Beşiktaş JK (TUR)31206:25
3.Asteras Tripolis (GRE)31114:64
4.FK Partizan (SRB)30120:61
Skupina D

Celtic FC - Astra Giurgiu 2:1

23.10.2014 21:05

Góly: 73. Stefan Šćepović, 79. Stefan Johansen - 81. Gabriel Enache

Celtic Park může slavit, protože domácí hráči udrželi těsné vedení nad vzdorující Astrou a připisují si tři body. Utkání rozhodly zásahy Šćepoviće a Johansena, zatímco za hosty se trefil Enache.

Typický ostrovní fotbal byl k vidění od prvních minut, když se Celtic do šancí dostával monotónním způsobem - dlouhé nákopy od obránců na nabíhající spoluhráče v předních liniích ale neslavily úspěch. Až po dvaceti minutách se ke slovu dostali také hosté. A hned z toho mohla být branka. Stačilo, aby Yahaya střílel o něco přesněji. Namísto toho ale trefil jen brankáře Gordona. Ten měl plné nohy práci také o minutu později, když jeho reflexy prověřil tvrdou ranou z první kapitán Budescu.

Smrtící pětiminutovku host mohl zakončit Seto, ale po povedené akci trefil jen prostor těsně vedle tyče Gordonovy brány. Domácí se probrali až o chvíli později, když se do vápna řítili ve třech mužích, míč si díky skvělé práci tělem přikryl Anthony Stokes a předložil jej Šćepovićovi. Ten ale napálil jen brankáře, takže Celtic kopal další rohový kop.

Celtic mohl jít do vedení díky protihráčům, když si nepříjemný centr stáčející se před bránu málem do vlastní sítě srazil Pliatsikas. Po půlhodině hry hosté zahrozili a fanoušci domácích si notně oddychli. Stopeři Celticu totiž vyrobili hrubku, díky níž se k zakončení dostal Enache, ale svou střelou těsně minul tyč domácí brány. Pět minut před koncem prvního dějství se do vápna hostí snesl povedený centr, ale Šćepović v dobré pozici poslal hlavou míč nad bránu!

Ještě v rámci první půle se k dalšímu centru dostal Brown, míč od něj přiťukl Šćepović nabíhajícímu Stokesovi, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokovala obrana hostí. Druhá půle začala naprosto odlišně než její starší "sestra". Celtic hned od úvodních sekund začal napadat rozehrávku soupeře, čímž Astru donutil k chybám. Po centru Izaguirreho se míč dostal až ke Šćepovićovi. Srbský hráč si skvěle naběhl před brankáře do mezery v obranné linii, ale míč zblízka nedokázal usměrnit do brány!

Celtic se hodně snažil vstřelit první branku v utkání a blízko k tomu měl také deset minut po změně stran. Šćepović byl podruhé v krátké době ve stoprocentní příležitosti, ale útočník Celticu namířil svou hlavičku vedle tyče. Astra hrozila jen sporadicky a převážně kvůli chybám domácího celku. Amorimova rána z větší vzdálenosti nenadělala brankáři Gordonovi větší problémy, takže Celtic mohl pokračovat v dobývání soupeřovy brány.

Po hodině hry mohl vstřelit úvodní branku hostující Oroş, který si vyskočil na povedený centr a obránci Celticu mu nechali až příliš mnoho volného prostoru. Hlavička Oroşe však zamířila těsně nad břevno. Nakonec se Celtic dočkal vedení, když si na centr od Stokese naběhl Šćepović a hlavou poslal Celtic do vedení - 1:0.

Závěr utkání ale přinesl pravé drama. Deset minut před koncem utkání se prosadili ještě jednou domácí. Centr ze strany se dostal ke Stefanu Johansenovi, který si počínal jako zkušený zakončovatel a napálil míč do odkryté brány. To ale nebylo vše, protože po dvou minutách se Astra dostala zpět do zápasu. Gabriel Enache si totiž instinktivně naběhl před brankáře Gordona, kam také směřoval centr ze strany. Ani bránící Izaguirre nedokázal jeho pohyb zastavit, takže Gordon kapituloval - 2:1.

Pět minut před koncem si Celtic mohl vzít zpět dvoubrankové vedení, ale po centru od Šćepoviće Kayal nezakončil přesně. Celtic naposledy zahrozil díky centru Wakasa, který sice našel Šćepoviće, ale toho pohlídala hostující obrana.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Dinamo Záhřeb 4:2

23.10.2014 21:05

Góly: 14. Alan, 45. Alan, 49. Ramalho, 52. Alan - 81. Arijan Ademi, 89. Ángelo Henríquez

Fotbalisté Salzburgu potvrdili úlohu mírného favorita v domácím prostředí proti chorvatskému Záhřebu a zůstali na prvním místě tabulky se sedmi body o skóre před druhým Celticem. Výrazně se tak přiblížili postupu ze základní skupiny a pokud dokážou v příštím kole v Záhřebu zvítězit, tak si s předstihem zajistí účast v jarní fázi Evropské ligy. Naopak Dinamo si svou cestu výrazně zkomplikovalo a nyní musí v příštím duelu zvítězit.

Chorvatský celek je prozatím třetí se třemi body a na postup ztrácí čtyři body, což rozhodně nebude jednoduché stáhnout. Domácí tým se dostal do vedení po necelé čtvrthodině hry a svůj rozhodující náskok si vytvořil koncem prvního a začátkem druhého dějství, kdy vedl už o čtyři branky. Svého soupeře jasně přestřílel, a i když v samém závěru lehce ztratil koncentraci a dvakrát inkasoval, tak mu to v konečném účtování až zase tak vadit nemusí.

Hlavní postavou zápasu se stal útočník Alan, který zaznamenal hattrick během osmatřiceti minut a poté s velkým ohlasem opustil hřiště dvacet minut před koncem. Rakouský výběr mohl jít do vedení již v 5. minutě, kdy se do velké šance dostal Bruno a brankář Eduardo fantasticky vytáhl balón z dolního levého rohu. Ovšem Red Bull se dostal do vedení ve 14. minutě zásluhou Alana, když po krásném centru Ankersena hlavičkoval doprostřed branky.

Po čtvrthodině hry mohl vyrovnat Hilel, ale sám před Gulácsim neuspěl a domácí gólman jeho střelu do dolního pravého rohu vyrazil na rohový kop. Deset minut před přestávkou zahrozil hostující Brozovič, jenže mířil z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče. Salzburg zvýšil svůj náskok v první nastavené minutě úvodního poločasu, když po přihrávce Kampla vyslal nechytatelnou šajtli Alan. Čtyři minuty po změně stran to již bylo o tři branky.

Po rohovém kopu si na hranici brankového území udělal místo Ramalho a hlavou uklidil balón do levého horního rohu. O tři minuty později dokonal hattrick Alan. Ten téměř od brankové čáry obelstil gólmana i obránce a v záklonu zamířil k levé tyči - 4:0. Hostující výběr snížil deset minut před koncem. Arijan Ademi se dostal před domácího gólmana a ranou do horní poloviny branky ho dokázal překonat.

Následně na druhé straně neuspěli ve stoprocentních šancích Kampl s Brunem kvůli skvělým zákrokům gólmana Eduarda a záhřebský celek stanovil konečné skóre v předposlední minutě utkání. Ángelo Henríquez utekl po pravé straně a přesně umístěnou střelou pod tělo gólmana Salzburgu poslal balón k tyči, na bodový zisk to však již nestačilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)32108:57
2.Celtic FC (SCO)32105:37
3.Dinamo Záhřeb (CRO)31027:63
4.Astra Giurgiu (ROU)30033:90
Skupina E

Estoril Praia - Dinamo Moskva 1:2

23.10.2014 21:05

Góly: 90+5. Yohan Tavares - 53. Aleksandr Kokorin, 80. Jurij Žirkov

Estoril rozhodně měl na to uhrát s lídrem skupiny E s Dinamem Moskva alespoň remízu. Po gólu Kokorina zkraje druhé půle zahrávali domácí čtvrthodinu před koncem pokutový kop, jenže tím naprosto pohrdli. Hosté naopak o chvilku později navýšili náskok zásluhou Žirkova a Tavaresovo snížení v nastavení už bylo prostě k ničemu.

Co se prvního dějství týče, z obou stran se hrálo hodně opatrně. Zatímco Dinamo tři body tolik nepotřebovalo, neboť ve skupině mělo už tak celkem slušné postavení, Estoril jako by se proti favoritovi jen těžko osměloval. Jak brankář Vagner, tak Gabulov na druhé straně likvidovali jen pár sporadických střel, které ke gólu vést těžko mohly.

O všem se tak rozhodlo až po přestávce. A v 52. minutě se diváci dočkali vůbec první branky. Kokorin, nejlepší střelec týmu, si popotáhl balón do středu hřiště, napřáhl svou pravačkou a zamířil přesně k tyči. Vagner na míč nedosáhl a střela nakonec odrazem o tyč skončila za brankovou čárou.

V 69. minutě mohl vyrovnat Kléber, jenže Gabulov svůj tým v tuhle chvíli podržel perfektním zákrokem. Estoril se proti stále více urputněji bránícímu soupeři nedokázal prosadit, přesto mu alespoň mohl pomoci moment ze 74. minuty. Douglas totiž vložil do centru protivníka ruku a možná trochu přísnější penalta byla nařízená ve prospěch domácích.

Jenže Kléber celou situaci pokazil. Pokutový kop zahrál dost mizerně, zamířil doprostřed branky a navíc po zemi, takže i když Golubov skákal ke své levé tyčce, stačil míč nohama vyrazit do bezpečí. A ruský celek o pár chvil později tohle zaváhání tvrdě potrestal vlastně ze své teprve druhé vážnější šance zápasu.

Noboa poslal z pravé strany nadýchaný bochánek na nabíhajícího Žirkova, který jemnou hlavičkou překonal bezmocného Vagnera. Dinamo přece připustilo ještě menší drama v samotném závěru, tři body ale i přes parádní střelu Tavarease z voleje pod břevno putovaly stejně do Moskvy.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Panathinaikos FC 1:1

23.10.2014 21:05

Góly: 43. Memphis Depay - 87. Abdul Ajagun

Fotbalisté PSV Eindhoven byli blízko svému druhému vítězství v Evropské lize a mohli se tak výrazně přiblížit postupu do jarní fáze, ovšem nepovedl se jim závěr utkání a s řeckým Panathinaikosem si tak nakonec rozdělili po bodu po remíze 1:1. V tabulce je holandský výběr druhý se čtyřmi body a v Řecku potřebuje bodovat, Panathinaikos vybojoval svůj první bod v této skupině a udržel si reálnou šanci na postup do další fáze, i když ta stále není nijak velká.

V základní sestavě PSV se po delší době po zranění objevil hvězdný útočník Memphis Depay a svůj celek poslal těsně před přestávkou do vedení. Řecký výběr však dokázal vyrovnat tři minuty před koncem a ihned na to byla k vidění další rána pro eindhovenský celek, když se po druhé žluté kartě pakoval ze hřiště Bruma. Útočník Depay byl k vidění od samého začátku a skórovat mohl již po čtvrthodině hry.

Nejprve vybojoval zajímavou standardní situaci těsně před hranicí pokutového území a poté ji sám zahrál, jenže orazítkoval pouze břevno. Skórovat dokázal ve 43. minutě, kdy po krásné přihrávce za obranu předvedl dlouhé sólo, obešel hostujícího gólmana a následně snadno zakončoval do prázdné branky. Ihned po změně stran domácí pokračovali v mírném tlaku a svůj náskok mohli navýšit ve 49. minutě.

Z hranice pokutového území napřáhl Willems a brankář Steele s vypětím všech sil vyrazil balón mířící pod horní tyčku na rohový kop. V dalších minutách domácí kontrolovali průběh hry a hrálo se téměř bez šancí, definitivně rozhodnout mohl de Jong necelou čtvrthodinu před koncem. Jenže zcela osamocen zamířil z vápna pouze do středu branky do náruče pozorného Steeleho. Hosté vyrovnali v 87. minutě v podstatě z jediné své vážnější možnosti.

Po centru z levé strany hlavičkoval dobře Petrič a brankář Pasveer si připsal dobrý zákrok jednoruč. Nicméně míč se pak vrátil na hlavu Petriče a ten posunul balón na volného Nikose Karelise, který z první kopl do míče a ten zapadl přesně k levé tyči - 1:1. O dvě minuty později Bruma ostře atakoval Karelise a po zasloužené druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch, nic dalšího se ve zbývajícím průběhu už nestalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dinamo Moskva (RUS)33005:29
2.PSV Eindhoven (NED)31112:24
3.Estoril Praia (POR)31023:33
4.Panathinaikos FC (GRE)30122:51
Skupina F

Inter Milán - AS Saint-Étienne 0:0

23.10.2014 21:05

Góly: -

Inter Milán po remíze s Neapolí zaváhal také v Evropské lize a AS Saint-Étienne opouští San Siro s bodem v kapse. Domácí si možná zasloužili vstřelit branku, protože byli aktivnější, ale přesto se budoucnost trenéra Waltera Mazzarriho ocitá ve hvězdách.

Od prvních minut se Inter pokoušel převzít kontrolu nad vývojem zápasu, ale namísto dynamické rozehrávky a přesných pasů volil spíše obezřetné obléhání francouzské brány. Až po devíti minutách se v barvách domácích odhodlal ke střele zkušený záložník Zdravko Kuzmanović. Ten dostal šanci přesto, že jinak rozhodně není první volbou trenéra Waltera Mazzarriho. Inter držel míč na svých kopačkách a prakticky svého soka nepouštěl před vlastní vápno.

Několikrát se do střelecké pozice protáhl Mauro Icardi, velká hvězda Interu s ještě větším potenciálem. V záložní řadě se objevil také Fredy Guarín, který byl sice velmi dlouho spojován s odchodem ze San Sira, ale po brance, kterou vstřelil v minulém kole Serie A, si zasloužil start v základní jedenáctce.

Saint-Étienne se před bránu Interu nedostávalo ano zdaleka tak, jak možná před zápasem čekalo. Místo toho museli spoléhat na standardní situace, ale ani ty neměly potřebnou přesnost a nápaditost. Interu se nedaří v Serii A, takže se italská média již baví o možném nástupci trenéra Waltera Mazzarriho. Movitý vlastník Interu Milán dokonce prohlásil, že Mazzarri má k dispozici další dva zápasy, po kterých se bude jednat o budoucnosti klubu. Ani dnes večer ale Inter nevypadal jako celek, který by měl o co hrát.

Zdravko Kuzmanović neprošel středem hřiště a pár minut před koncem první půle se musel vytahovat brankář Juan Carirzo. K parádní ráně se totiž dostal Tabanou rozehrál standardní situaci a Carrizo musel jeho ránu vytěsnit skokem k tyči na rohový kop. Také začátek druhého dějství před zvědavým publikem na slavném stadionu San Siro začali lépe hosté z Francie. Hamouma se probyl bez větších problémů až do dobré střelecké pozice, ale nakonec nezakončil podle svých představ. Respektive, nebylo mu dovoleno zakončit, protože byl v pokutovém území odstrčen vracejícím se obráncem. Podle mínění sudího ale nešlo o faul.

Inter nutně potřeboval oživit strnulou záložní řadu, a proto přišel brazilský záložník Hernanes. Ten se stal hrdinou v souboji s Neapolí a trenér Walter Mazzarri bezpochyby doufal, že někdejší hvězda římského Lazia naváže na dobrý výkon také v Evropské lize. Smutný byl pohled na statistiku střel na branku, protože po hodině hry jsme mohli číst stav 2:1. Počet střel se začal s přibývajícím časem zvyšovat a především brankář Ruffier měl co dělat, aby neinkasoval.

Centr ze strany propadl až k pohotovému Kuzmanovićovi, který dlouho nepřemýšlel, co že by měl udělat s míčem a napálil jej k zadní tyči. Tam se ale zkušený brankář francouzského celku rychle přemístil a jeho zakončení vyrazil. Hosté odmítli hrát "druhé housle" a poslali na hřiště Kevina Monnet-Paqueta, který vystřídal nevýrazného Rickyho van Wolfswinkela. S ním jako by odešla smůla, která AS provázela. Dvacet minut před koncem utkání totiž ve velké příležitosti Tabanou pálil a brankář Carrizo jen s vypětím všech sil stačil zareagovat.

Dvacet minut před koncem si šel odpočinout záložník Fredy Guarín a nahradil jej nepoměrně ofenzivnější Rodrigo Palacio. Ten se téměř okamžitě dostal do šance, ale zakončoval z ofsajdu. Domácí tým se osmělil směrem dopředu a Hernanes se pokoušel centrovaný míčem nalézt někoho ze spoluhráčů. Ani střídající René Krhin nedodal Interu přesnost a nápaditost, takže se milánský tým znovu musel rozloučit s nadějí na výhru.

Více informací k zápasu

Dněpr Dněpropetrovsk - Qarabağ Ağdam 0:1

23.10.2014 21:05

Góly: 21. Muarem Muarem

Dněpr sice aktuálně vede ukrajinskou ligu, jenže na evropské scéně zatím tápe. Po první polovině základních skupin se bez vstřelené branky a hlavně bez získaného bodu ocitl na samotném dně tabulky. Karabach na Ukrajině slavil historický úspěch. Stal se vůbec prvním ázerbájdžánským celkem, který v Evropské lize zvítězil.

Pod dohledem českého rozhodčího Libora Kovaříka se v Kyjevě, kde se utkání kvůli neutěšené situaci na Ukrajině odehrálo, zrodilo jedno z největších překvapení celého třetího kola. O osudu utkání rozhodl ve 21. minutě Muarem Muarem, na jehož gól ofenzivně laděný Dněpr překvapivě nedokázal zareagovat.

Domácí trenér Myron Markevyč vsadil v útoku na jediný hrot Nikolu Kaliniče, v sestavě se nakonec objevil od začátku i Jevhen Konopljanka, který kvůli zdravotním problémům vlastně ani neměl hrát, ovšem útok zkrátka i tak vázl. A nezměnil na tom nic ani příchod Jevhena Selezňova po přestávce.

Karabach překvapil všechny škarohlídy už v minulém utkání se St.-Étienne, kde se prezentoval nejen dobře organizovanou obranou, ale také nesmělou hrou směrem dopředu. A dobrý výkon potvrzoval i v tomto zápase v rámci první půle. Muarem pronikl z levé strany do vápna, tam snadnou kličkou oklamal dva obránce a přesnou střelou zakončil.

Ihned po přestávce posílal do vápna nebezpečný centr Reynaldo, nicméně gólman Bojko naštěstí pro domácí míč polapil. Markevyčův tým na hřišti tápal a do vážnější šance se propracoval až po hodině hry. Strinič nalevo zakombinoval s Konopljankou, následný centr našel hlavu Rotana, jenž však pouze přestřelil.

O chvilku později mohl přidat svůj druhý zásah Muarem, s nímž si dněpropetrovská defenzíva zase nedokázala poradit, Bojko ale včas vyběhl a šanci mu zlikvidoval. V závěrečných minutách se o vyrovnaní pokoušel Kalinič, který přebíral dlouhý pas, avšak obránce Teli trochu zvláštním způsobem jeho počínání nakonec zastavil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán (ITA)32103:07
2.Qarabağ Ağdam (AZE)31111:24
3.AS Saint-Étienne (FRA)30300:03
4.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)30120:21
Skupina G

NK Rijeka - Feyenoord Rotterdam 3:1

23.10.2014 19:00

Góly: 63. Andrej Kramarić, 70. Andrej Kramarić, 76. Andrej Kramarić (pen.) - 66. Jens Toornstra

Fotbalisté chorvatské Rijeky dokázali navázat na slušný výkon proti španělské Seville a tentokráte v domácím prostředí porazili favorizovaný Feyenoord po výsledku 3:1. Hrdinou utkání se stal Andrej Kramarić, který vsítil všechny tři branky svého týmu a díky tomu se Rijeka posunula na třetí místo tabulky se čtyřmi body o skóre za Lutych a o bod za vedoucí Sevillu. Naopak rotterdamský celek klesl na poslední příčku se třemi body.

Feyenoord si navíc výrazně zkomplikoval cestu do další fáze a nyní musí ztracené body získat zpět. Přitom utkání bylo velmi vyrovnané a až do 63. minuty se hrálo bez branek, ovšem poté padly čtyři trefy během deseti minut. Úvodní dějství nebylo příliš zajímavé pro oko diváka a k vidění byly v podstatě jen dvě výraznější šance. Nejprve po čtvrthodině hry zahrozil hostující Manu, který dokonce překonal brankáře Vargiče, ale před brankovou čarou dokázal odkopnout míč do bezpečí Mitrovič.

Postupně začal více útočit domácí celek a svou obrovskou možnost neproměnil pět minut před přestávkou. Po přihrávce Kramariće na hranici vápna posílal Jugović míč před branku a tam zblízka nepřekonal brankáře Vermeera osamocený Tomečak. Po změně stran mohl po zhruba deseti odehraných minutách otevřít skóre hostující Manu, jenže ten tentokráte z hranice vápna mířil o pár decimetrů vedle tyče. A tak se krátce po hodině hry dostala do vedení Rijeka.

Po krásné narážečce získal míč Leovac a nahrál ho na opačnou stranu zcela volnému Kramarićovi, který neměl problém zblízka dopravit míč do sítě - 1:0. Ovšem neuběhly ani tři minuty a nizozemskému celku se podařilo vyrovnat. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Jens Toornstra a krásnou ranou zakroutil balón k bližší tyči. Nicméně za další čtyři minuty šla Rijeka do vedení po nádherné brance Kramariće.

Po dlouhém nákopu Vargase z vlastní poloviny si seběhl za obranu Feyenoordu Kramarić a poté krásným lobem z osmnácti metrů překonal Vermeera, který pouze zůstal zkoprněle stát. Necelou čtvrthodinu před koncem byl v pokutovém území sražen Kramarić a sudí po konzultaci s kolegou opožděně nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Kramarić a po střele k tyči zkompletoval svůj hattrick.

Deset minut před koncem mohl snížit El Ahmadi, avšak jeho dobrá rána z deseti metrů šla těsně vedle tyče a skóre utkání se tak již nezměnilo. Svěřenci kouče Freda Ruttena se musí výborně připravit na odvetu a dobře vědí, že je jednoduchá práce rozhodně nečeká.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Sevilla FC 0:0

23.10.2014 19:00

Góly: -

Sevilla nedokázala překonat obrannou linii domácího Standardu a do španělské metropole se favorizovaný tým vrací s jedním bodem. Hosté mohou žehrat snad jen na vlastní nervozitu a neschopnost zakončit dobře začínající akce.

Hodně pozvolné tempo zvolily oba týmy, takže diváci se minimálně prvních deset minut museli nudit. Až po jejich uplynutí se jako první pokoušel prolomit zdlouhavé kombinace zkušený José Antonio Reyes, který z pětadvaceti metrů vypálil tvrdou ránu. S ní měl brankář Thuram-Ulien co dělat, aby ji před dotírajícím Kevinem Gameirem odpálil alespoň o trochu dál. Se zbytkem akce už mu pomohli jeho obránci.

Sevilla začala tlačit svého soupeře před sebou a ve snaze vstřelit první branku se před brankáře Thurama-Uliena snášelo množství centrů. Když se tato taktika nevyplácela, přešla Sevilla na kombinaci po zemi. Další rána Aleixe Vidala se mezi tři tyče také nevešla. K dorážce se následně dostal polský univerzál Krychowiak, který odražený míč ve vzduchu chtěl posílat do brány kopem přes hlavu, ale byl mu odpískán ofsajd.

Sevilla zvyšovala obrátky a po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Gameiro a zasahovat musel domácí brankář. Hodně velkým zrychlením se blýskl Mpoku, který dvakrát překonal protihráče díky rychlým nohám, ale ani jeho akce nevedly k první brance. Ranou z větší dálky prověřoval pozornost brankáře Thurama-Uliena záložník Ever Banega, ale jeho štiplavý pokus v síti neskončil. V kabině domácích muselo být o poločasové přestávce hodně dusno, protože do druhé půle vstoupili domácí jako vyměnění.

Pouhou minutu po návratu ze šaten se zastřeloval Van Damme, který dokonce míč napálil do brankové konstrukce! Brankář Beto musel využít rychlých reflexů k tomu, aby zastavil další dva centry. Beto si pohlídal také náběh Fatyho, který se uvolnil a pokouše zakončovat centr z volného přímého kopu od Mpokua, ale narazil na portugalského strážce španělské svatyně.

Po hodině hry mohla Sevilla zničehonic udeřit, protože Kevin Gameiro málem využil zaváhání domácích obránců. Míč se po jeho zakončení ale zastavil před brankovou čarou a byl odklizen. Následně si na místo francouzského útočníka přišla zahrát největší hvězda ofenzivních řad Sevilly - střelec Carlos Bacca.

Na svou šanci si počkal také mladík Denis Suárez, který v Seville rozvíjí talent namísto Barcelony. Ani on ale Seville ke vstřelení branky moc nepomáhal. S postupujícím časem byla na hráčích favorizovaného celku vidět nervozita, s jakou zahrávali standardní situace a také častěji faulovali. Po centru Louise se málem prosadil Bia, ale jeho snaha byla nejprve zablokována, poté rána zamířila vysoko nad břevno.

Pokus o vysunutí De Camarga Sevilla bryskně zachytila a domácího hráče vystavila do ofsajdu. Ani přítomnost Carlose Baccy Seville příliš nepomáhala, přestože jeho akrobatické zakončení rozhodně vypadalo efektivně. K posílení ofenzivní síly Sevilly se na hřiště podíval také další mladík z barcelonské akademie - Gerard Deulofeu. Ani dvě minuty před koncem zápasu se skóre utkání neměnilo, přestože minimálně střela mladíka Mpokua byla hodně nebezpečná.

Když se zápas blížil ke svému konci, pokusil se brankáře Beta překvapit povedenou ranou ještě Viera, ale jeho střela byla zablokována pozornou obranou. Sevilla už se smiřovala s bodem, ale i o ten mohla přijít, když se v závěru zápasu do šance dostal Jorge Teixeira. Ten už se málem radoval z gólu, jenže jeho dobře mířenou ránu zastavil těsně před brankářem Betem vracející se Arribas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)31204:25
2.Standard Lutych (BEL)31113:24
3.NK Rijeka (CRO)31115:54
4.Feyenoord Rotterdam (NED)31023:63
Skupina H

Lille OSC - Everton FC 0:0

23.10.2014 19:00

Góly: -

Everton si udržel první příčku v nabité skupině H, když na půdě francouzského Lille vydřel bezbrankovou remízu. Lepší šance si sice vytvořili domácí, jenže i v těch největších vždy v zakončení selhali, ať už to byl v první půli Gueye, či Divock Origi po změně stran. Když pak na druhé straně neuspěl ani McGeady, utkání o málu šancí skončilo 0:0.

Oba celky tak i po třech kolech zůstávají neporaženy, jenže obzvláště Lille ze svých tří remíz příliš velkou radost mít nemůže. Everton je na tom díky výhře s Wolfsburgem o něco lépe na pěti bodech.

Samotný zápas za přihlížení více než pěti tisíc fanoušků Toffees na stadionu Pierra Mauroye a dalších tisíců ve městě odstartovali lépe domácí. Sebastien Corchia pohotově pálil, ovšem trefil pouze kapitána Phila Jagielku, a Florent Balmont zase poslal do šestnáctky hostí nebezpečný centr, na který však těsně nedosáhl ani Simon Kjaer, ani Marko Basa. Pak o sobě dal vědět i mladičký Divock Origi, jenž jakožto kmenový hráč Liverpoolu toužil strhnout na sebe pozornost ještě více než ostatní. Ani jeden z jeho nákopů do vápna Evertonu však příjemce nenašel.

Hosté o sobě dali poprvé trochu vědět kombinací Pienaara s Eto’oem, jehož ale před brankou zradilo zpracování. Na Evertonu bylo patrné, že oproti základní sestavě z posledního ligového kola prodělal hned šestici hráčských změn, a k prvnímu opravdovému střeleckému pokusu se dostal až po půlhodině hry, kdy střílel McGeady. S jeho slabou ranou si však brankář Eneyama bezpečně poradil. Ještě předtím se Lille málem ujalo vedení, nebýt toho, že Gueyeho rána na hranici šestnáctky z otočky skončila těsně vedle Howardovy tyče.

Osm minut po změně stran na sebe znovu upozornil devatenáctiletý Origi, když prudkou ranou mířil do horního růžku, jenže ne tak úplně přesně. Eto’o pak opět chabým pokusem přinutil Eneyamu k rutinnímu zákroku a největší vzruch v úvodní čtvrthodině druhé půle přinesl incident, kdy Leightona Bainese ve vlastní šestnáctce trefil soupeřův centr do ruky. Více než rohový kop z toho však hráči Lille nevytěžili.

Když pak na Eneyamu nevyzrál ani prudkou ranou McGeady díky dobré práci střídajícího Lukaka, a na druhé straně si na Howardovi vylámal zuby Balmont, skončilo utkání bez branek. Kvůli výhře Wolfsburgu nad Krasnodarem zůstává Everton na čele skupiny o jediný bod před německým soupeřem, Lille je průběžně třetí.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - VfL Wolfsburg 2:4

23.10.2014 18:00

Góly: 51. Andreas Granqvist (pen.), 86. Wanderson - 37. Andreas Granqvist (vl.), 46. Kevin De Bruyne, 64. Luiz Gustavo, 80. Kevin De Bruyne

V Krasnodaru dnes padly dva milníky - domácí celek letos poprvé v Evropě prohrál před vlastními fanoušky, hostující Wolfsburg si zase připsal premiérové vítězství ve skupině. Hrdinou zápasu byl autor dvou gólů Kevin De Bruyne.

Zpočátku to vypadalo, že si Krasnodar domácí suverenitu udrží - ruský celek zmáčkl německého oponenta opravdu slušně a vypadalo to, že se pouze čeká na první gól v Benagliově síti. Místo toho však nastal přesně opačný scénář. Skóre nechtěně otevřel domácí kapitán Andreas Granqvist vlastním gólem, na 2:0 pak zvyšoval pouhých 39 sekund po začátku druhé půle aktivní De Bruyne. Granqvist sice napravil svoje zaváhání brankou do správné sítě, domácím to však nakonec k bodům nestačilo. Definitivní podobu za výsledkem určila krásná rána Luize Gustava.

Fanoušci Krasnodaru si nejspíš doteď drbou hlavy, jak se to mohlo stát - jejich tým totiž v první půlhodině jasně dominoval. Nejvýraznějším mužem na hřišti byl v tu chvíli Odil Ahmedov, mistr chytrých přihrávek a majitel brilantního periferního vidění; to on zásoboval obávaného střelce Ariho chytrými balony. A Ari si této pozornosti užíval, na hrotu se bil jako lev a vypomáhal i v rozehrávce - jak Mauricio Pereyra, tak Ricardo Laborde však po jeho přihrávkách ve vyložených šancích selhali.

Osm minut před koncem tak přišel trest: Granqvist nezvládl situaci pod tlakem od Ivici Oliće a srazil míč za záda vlastního gólmana Andrije Dikana, který chvíli předtím dokázal pouze vyrazit přízemní De Bruyneho dělovku. Vyrovnávat mohl krátce před změnou stran Ari, místo toho však přišel další gól v Ukrajincově síti - tentokrát už De Bruyne nezaváhal, perfektně zpracoval Naldův balon a zvýšil na 2:0.

Krasnodar se ani za tohoto stavu nevzdal a dokázal snížit - pískanou ruku Nalda potrestal ze značky pokutového kopu Granqvist. Krátce poté však hostům navrátil dvougólové vedení nádhernou ránou Gustavo. To měli diváci za sebou zhruba hodinu hry. Statečný odpor Krasnodaru pak deset minut před koncem definitivně zlomil po rychlém protiútoku druhým gólem De Bruyne, takže ani závěrečná konsolidační trefa Wandersona nakonec Rusům úspěch nepřinesla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Everton FC (ENG)31205:25
2.VfL Wolfsburg (GER)31116:74
3.Lille OSC (FRA)30302:23
4.FK Krasnodar (RUS)30214:62
Skupina I

Slovan Bratislava - Sparta Praha 0:3

23.10.2014 19:00

Góly: 56. David Lafata, 61. Tiémoko Konaté, 82. Ladislav Krejčí

Se zhruba půlhodinovým zpožděním kvůli výtržnictví hostujících fanoušků se v Bratislavě dohrávalo federální derby mezi domácím Slovanem a pražskou Spartou. Hosté nakonec až ve druhé půli rozhodli o suverénní výhře v poměru 3:0. O góly se postarali Lafata, Konaté a Krejčí...

Poslední federální derby se v Bratislavě hrálo před 21 lety, kdy ho ohrozily přívaly sněhu a také tentokrát se na duel Slovanu se Spartou nebude vzpomínat kvůli fotbalu. Na poloprázdném stadionu Pasienky totiž úřadovali chuligáni Sparty, kteří v závěru poločasu prolomili dvě bariéry a pronikli mezi domácí příznivce.

Švédský rozhodčí Martin Strömbergsson zápas přerušil, fotbalisté odešli do kabin a situaci uklidnil až zásah policejních těžkooděnců. Bezpečnostní komise UEFA poté po pauze dlouhé přes půl hodiny rozhodla o tom, že utkání bude pokračovat a za přítomnosti bezpečnostních složek u kotlů Sparty i Slovanu se dohrál zbytek poločasu.

Před startem druhé půle požádali oba kapitáni David Lafata s Igorem Žofčákem fanoušky, aby se chovali tak, aby se utkání mohlo dohrát a začal se hrát i fotbal. A hned z první vážnější šance poslal Spartu do vedení Lafata, podle televizních záběrů byl však nejspíš v ofsajdu.

Branka Slovan viditelně zaskočila a o čtyři minuty později už hosté vedli o dva góly. Zblízka se o to postaral Konaté a připsal si první pohárovou trefu v dresu Sparty. Jasnou výhru hostů devět minut před koncem potvrdil třetím zásahem Krejčí.

Sparta díky vítězství ukončila dvouleté čekání na pohárovou výhru ze hřiště soupeře. Navíc po nečekané prohře favorita skupiny Neapole s Bernem se s oběma celky srovnala na šesti bodech. Slovan je poslední a ani na devátý pokus v základní skupině Evropské ligy nevyhrál a vyrovnal tak nelichotivý rekord Steauy Bukurešť a CSKA Sofia.

Více informací k zápasu

BSC Young Boys - SSC Neapol 2:0

23.10.2014 19:00

Góly: 52. Guillaume Hoarau, 90+2. Leonardo Bertone

V Bernu jsme se dočkali překvapení a smůla italských týmů v pohárech v tomto týdnu pokračuje. Favorit z Neapole totiž inkasoval dvě branky od Young Boys a radost svým fanouškům rozhodně neudělal.

Neapol se postupně zvedá a její systém začíná platit v Serii A i v Evropské lize. Ani úvod zápasu s Bernem nenaznačoval, že by se dnes mělo urodit nějaké šokující překvapení. Mladý útočník Duván Zapata měl představovat tank, který bude bourat defenzivu Young Boys, ale ta si s jeho schopnostmi poradila. Naopak to byli domácí, kdo se postarali o první rychlejší akci. Lecjaks se po nahrávce dostával k vápnu Neapole, ale nakonec se míče ještě dotkl, takže Bern nemohl využít ani rohový kop.

Ani obrana Partenopei nemohla mít bezproblémový den, protože o rozruch v jejím výsostném území se staral Hoarau. Jeho centimetrů se pokoušeli domácí využívat velmi často, ale Hoarau dvakrát po sobě těsně minul tyč. Hra Neapole často spočívá na rychlých a technicky dobře vybavených křídlech, které dnes představoval zejména Dries Mertens. Ten se pokoušel probít až k centru na Zapatu, ale obránci Young Boys si s jeho akcemi vždy poradili.

Soubojů mezi brankářem Rafaelem Cabralem a útočícím Hoarauem jsme dnes mohli vidět mnoho, ale vždy končily stejně - Cabral natahující se a následně vyrážející míč mimo tři tyče. Pět minut před odchodem hráčů do kabin se do šance dostala opět Neapol, když centr do vápna nejprve vyrážel brankář Mvogo, ale míč vyrazil jen před sebe. Naštěstí pro domácí tým se dokázal včas postavit a zlikvidovat také další zakončení.

Po akci Driese Mertense se Mvogo také musel natahovat, protože střela belgického rychlíka měla gólové parametry. Na smůlu mohli hosté žehrat po standardní situaci minutu po změně stran, když Ghoulam opět zamířil těsně nad. A to se týmu trenéra Rafaela Beníteze nevyplatilo, protože jen o pár minut později Neapol inkasovala. Další centr před bránu Rafaela Cabrala mířil opět na vysokého Guillauma Hoaraua, který se tentokrát dokázal prosadit. Kupodivu to ale nebylo hlavou, nýbrž velmi přesnou ranou k tyči.

Neapol se nevzdala a pokoušela se napravit si reputaci. Otěže zápasu měl vzít do rukou střídající záložník Marek Hamšík, který byl vpuštěn na hřiště místo nevýrazného Michua. Ani slovenský záložník se ale po hodině hry nedokázal prosadit, když z dobré vzdálenosti hlavičkoval vysoko nad. Sporný moment byl k vidění o pár minut později a znovu u toho byl Hamšík. Ten po kontaktu s obránci Bernu padl v jeho pokutovém území, ale sudí žádný nepovolený zákrok neviděl.

S přibývajícím časem se šance Neapole na zvrat krátila, takže se trenér Benítez rozhodl poslat na hřiště své eso - Josého Callejóna, který patří k nejlepším hráčům italské ligy na svém postu. A právě Callejón se mohl stát hrdinou utkání, jenže jeho branka pro ofsajd nemohla být uznána. Obránci Young Boys Bern si neoddychli ani poté, co se na hřiště dostal střídající Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec ale nebyl největší hrozbou pro brankáře Mvoga, protože do další velké šance si nabíhal Dries Mertens. Belgičan často alternující za Lorenza Insigneho ale míč nezkrotil.

A musel nejspíš hodně litovat, protože v nastaveném čase se Young Boys prosadili ještě jednou. Leonardo Bertone neváhal ani na moment a po skvělém náběhu přesnou ranou k tyči pojistil vedení svého týmu. Neapoli už nezbývaly síly, došel jí také čas, takže prohrála s domácím Bernem a odjíždí bez bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.BSC Young Boys (SUI)32018:36
2.Sparta Praha (CZE)32017:46
3.SSC Neapol (ITA)32015:36
4.Slovan Bratislava (SVK)30030:100
Skupina J

Aalborg BK - Dynamo Kyjev 3:0

23.10.2014 19:00

Góly: 11. Thomas Enevoldsen, 39. Nikolaj Thomsen, 90+1. Nikolaj Thomsen

Tak tohle asi čekal málokdo. Nejen že Kyjev v Aalborgu padl, navíc jej popravil hráč, od nějž se to vlastně nečekalo - hosté se připravovali na hrozbu v podobě Nicklase Heleniuse, místo něj však na hřišti úřadoval dvougólový Nikolaj Thomsen. Dánové vyhráli jasně 3:0.

Výsledek je o to více překvapující, že Dynamo předtím neprohrálo celých 13 soutěžních zápasů - včetně předchozích dvou duelů v Evropské lize. Zatímco tedy domácí notně zvýšili své šance na postup, v kyjevské kabině bylo zaseto nepříjemné semínko pochybností.

Hosté sice byli v Aalborgu favoritem, bojovní Dánové však na ně vyběhli s pořádnou vervou a už v 11. vedli, když se prosadil Thomas Enevoldsen. Hrdina Thomsen se následně prosadil ještě do poločasu a svůj skvělý výkon korunoval finální brankou ve druhé půli. Fanoušci, kteří byli přítomni na prvním zápase Aalborgu na půdě Steauy Bukurešť, stěží věřili svým očím - tohle že je ten tým, který v Rumunsku prohrál 0:6?

Hráči AaB se na silného soupeře skvěle připravili a spoléhali se zejména na rychlý přechod do útoku; Enevoldsen to poprvé ukázal už ve třetí minutě, napoprvé však narazil na pozorného gólmana Oleksandra Rybku. Na druhé straně se zkraje pokoušeli prosadit kapitán Andrij Jarmolenko a nizozemský reprezentant Jeremain Lens, ani jejich pokusy však k úspěchu nevedli.

Do vedení tak šli krátce nato domácí - Kasper Risgard nacentroval, kritizovaný stoper Aleksandar Dragović hlavou poslal míč pouze ke kopačkám Enevoldsena, a jeho smrtící přízemní volej nedal Rybkovi žádnou šanci. Deset minut nato málem vyrovnával aktivní Jarmolenko, trefil však pouze tyč.

Utkání to bylo hodně vyrovnané; Aalborg sice vedl, ale Kyjev se snahy o vyrovnání rozhodně nemínil vzdát. Dánský gólman Nikolai Larsen se tak musel vytáhnout proti střelám Lense a Serhije Sydorčuka. Tlak hostů byl opravdu velký, takže většina diváků očekávala, že co nevidět dojde k vyrovnání..

Místo toho se však podruhé prosadil chytře hrající domácí celek. Šest minut před pauzou si narazili Enevoldsen s Risgardem, míč se dostal až k Andreasi Bruhnovi a jeho přesný pas na Thomsena ani nemohl skončit jinak než gólem v Rybkově síti. Alespoň snížit se do šatny pokoušel opět Lens, ale Larsen byl zkrátka neprůstřelný.

Aalborg hrál opravdu dobře. Měl i dost šancí, jak dokládá první gólová situace druhé půle - skvělý Enevoldsen několikrát pořádně vystrašil hostující defenzivu, zatímco na ukrajinské straně nejvíce hrozil opět kapitán Andrij Jarmolenko. Larsenova branka však jakoby zůstala pro Kyjevany zakletá - Jarmolenko posílal všechny střely pánubohu do oken, Lukasz Teodorczyk zase zahodil jasnou gólovku po rohu.

Namísto vyrovnání tak přišla třetí branka v Rybkově síti - centroval tentokrát z levého křídla Soren Frederiksen, k míči se dostal opět Thomsen a definitivně rozhodl. 3:0 a Aalborg je zpátky ve hře.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Rio Ave FC 2:1

23.10.2014 19:00

Góly: 17. Raul Rusescu, 45. Raul Rusescu - 48. Yonathan del Valle

Rusescuova mise se vydařila - rumunský útočník sliboval před zápasem Rio Ave pomstu, a té se také dočkal. Díky jeho dvěma brankám porazila Steaua Bukurešť portugalského soupeře 2:1.

Rusescu se zmiňoval o zážitcích ze svého hostování v Braze, kdy musel spolknout hned dvě pohárová vyřazení právě na štítu Rio Ave. Dnes to však byl jeho večer - skóre otevřel už v první půli, a hostům nic nepomohlo ani vyrovnání (a první branka v Evropské lize) prostřednictvím venezuelského střelce Yonathana Del Valleho. Celkově má Rusescu ve třech zápasech už pět gólů a suverénně táhne Steauu za postupem.

Nutno ovšem dodat, že Rio Ave hrálo v Bukurešti dobře - určitě lépe než v předchozích, trochu ustrašených evropských zápasech. Svěřenci Pedra Martinse opanovali začátek zápasu, nedokázali se však gólově prosadit; paradoxní trest přišel v 17. minutě, kdy Iasmin Latovlevici nacentroval z levého křídla z první do vápna a Rusescu si s danou situací poradil s instinktem rozeného střelce. 1:0.

V ten okamžik hosté mohli pouze litovat, že jejich tlak nevyústil v žádné reálné ohrožení domácího gólmana Giedriuse Arlauskise; jak Diego Lopes, tak Esmael Goncalves pálili z dobrých pozic mimo tři tyče. Tým Constantina Galci naopak vyučoval z efektivity - těsně před koncem napřáhl Rusescu z rohu vápna a kroucený míč zapadl do sítě mimo dosah napřažené ruky gólmana Cássia.

Rio Ave se nevzdávalo a tři minuty po změně stran snížil na 1:2 Del Valle - jeho rána z nějakých pětadvaceti metrů zapadla nádherně do vinglu Arlauskisovy sítě. Litevský gólman se pak musel vytáhnout proti témuž střelci v 58. minutě. Oba celky se v závěru vrhaly do bezhlavého útočení, další góly však už nepřišly - na jedné straně selhal střídající Niculae Stanciu (hned dvakrát), na druhé zase z přímého kopu pálící Renan Bressan.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Steaua Bukurešť (ROU)32019:46
2.Dynamo Kyjev (UKR)32016:46
3.Aalborg BK (DEN)32014:66
4.Rio Ave FC (POR)30031:60
Skupina K

Dinamo Minsk - EA Guingamp 0:0

23.10.2014 19:00

Góly: -

Nic neřešící bezbrankovou remízou se rozešly týmy Dinama Minsk a Guingampu. Utkání sice nabídlo několik pěkných fotbalových momentů, na gól však diváci v běloruském hlavním městě čekali marně..

Svěřenci Volodymyra Žuravela předvedli velmi dobrý výkon, vypracovali si několik solidních šancí, guingampská defenziva však držela pevně. Konečný výsledek určitě vyhovuje více Francouzům, kteří nyní mají na kontě čtyři body a uchovávají si tak reálnou šanci na postup; pro Dinamo šlo o bod vůbec první, což je po třech odehraných zápasech vyloženě chabá bilance.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že i Guingamp si bod zasloužil - v samém závěru totiž nastřelil tyč. Zpočátku však hřiště patřilo domácím, kteří evidentně chtěli napravit ostudu z prvních dvou utkání; Nemanja Nikolić vypálil z třiceti metrů, ale gólman Jonas Lössl byl na svém místě. Další pokus Francka Dja Djédjého zblokoval obránce Brou Angoua.

Žuravelův tým však pokračoval v tlaku a blízko gólu se ocitl také Ihor Staševič, který po gólu hlavičkoval těsně vedle; Dja Djédjé v následné šanci také nedokázal najít prostor mezi tyčemi. Po této turbulentní fázi se hra uklidnila a diváci se začínali pomalu nudit; pokud už je někdo vytrhl z letargie, byli to opět domácí, jako po neúspěšné hlavičce Nenada Adamoviće.

Guingamp zaznamenal první šanci až po půlhodině hry, kdo Rachid Alioui vyprášil rukavice gólmana Sjarheje Ignatoviče. Zanedlouho poté se podobná situace opakovala, i tentokrát však běloruský gólman odolal; dokonce nadvakrát, protože Alioui se dostal i k dorážce. Skóre však zůstalo neměnné.

Ve druhé půli hrál Guingamp stále lépe. Claudio Beauvue vystrašil domácího gólmana povedenou ránou, která šla těsně vedle. Následovala nepřehledná situace na druhé straně, v níž krátce po sobě neuspěli Hernán Figueiredo, Staševič a Sjarhej Kontsevoj. V závěru utkání už se však hrálo zejména před Ignatovičovou brankou - běloruský brankář si však se střelou Sambou Yatabarého poradil, a Christopha Mandanneho zastavila branková konstrukce. A protože ve svých šancích neuspěli ani domácí Veretilo s Nikolićem, skončilo utkání spravedlivou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - ACF Fiorentina 0:1

23.10.2014 19:00

Góly: 38. Juan Vargas

Toskánský celek si i přes nepříliš přesvědčivý výkon odváží tři body ze Soluně. Domácí se sice chvílemi svému soupeři vyrovnávali, ale doplatili na neschopnost přesně zakončit a nakonec museli kapitulovat.

Fiorentina měla jako tradičně problémy se složením útočné linie. Při ztrátě Pepita Rossiho a nepřesvědčivé formě Maria Gómeze dostal šanci opět mladík Federico Bernardeschi, kterého podporovali Josip Iličić a Juan Vargas. Do záložní formace se vešla nová posila jménem Milan Badelj, který zaujal místo vedle Jasmina Kurtiće a španělského tvůrce hry Borjy Valera.

Fiorentina rozhodně nehodlala nečinně vyčkávat, co vlastně domácí vymyslí. Vědoma so postavení favorita, které proti domácím zastávala, vrhla se do útočení. Po chybě Raţa se k míči dostal slovinský záložník Josip Iličič, kterého vychytal brankář Glykos. Pro něj to ale v žádném případě neznamenalo konec nebezpečí, protože k odraženému míči se dostal mladík Bernardeschi. Mladý střelec ale nepočítal s dorážkou a míč napálil nad bránu!

Další velká nepříjemnost pro domácí se naplno projevila po deseti minutách, když se zranil Giannis Skondras a musel být střídán. Jeho místo na hřišti zaujal Stelios Kitsiou. Od prvních minut to bylo hodně vyhrocené utkání a ani jeden ze soupeřů nešetřil zákroky na hraně pravidel, takže sudí Felix Zwayer během prvních třiceti minut sahal třikrát do kapsy pro žlutou kartu a několikrát oba "kohouty" napomínal.

Aktivita se Fialkám vyplatila deset minut před koncem první půle, když se Josip Iličić dostal za obranu a pěknou přihrávkou našel nabíhajícího Juana Vargase. Ten se ocitl před brankářem Glykosem sice tísněn obráncem, ale ze vzdálenosti penalty nadvakrát soupeřova gólmana překonal - Fiorentina vedla v Soluni o jednu branku.

Spasit domácí a dostat je zpět do zápasu se pokoušel kapitán domácích Athanasiadis, který si navedl míč a krásnou ranou zaměstnal brankáře Tătăruşanua, ale ten využil svých centimetrů a s jeho ranou si poradil. Vstup do druhé půle se lépe podařil domácím, když si Athanasiadis naběhl na centr za obranu a vystrašil brankáře Fialek. Ten musel vyrážet také ránu Salpingidise. Další zajímavý projektil předvedl Jasmin Kurtić. Někdejší hráč sicilského Palerma se odhodlal k nepříjemné střele a na poslední chvíli musel skvělý zákrok vytasit brankář Glykos, který míč vyrazil na rohový kop.

Místo Bernardeschiho si přišel zahrát Cuadrado a jen po dvou minutách svého pobytu na hřišti mohl málem slavit asistenci. Cuadrado totiž krásně uvolnil Iličiče, který poslal přízemní centr na Vargase. Vargas skvěle vypálil, ale Glykose zachránila tyč! O zajímavou ránu se pokoušel střídající Andrea Lazzari, následně se zastřeloval také Josip Iličić. Ani jeho projektil si ale cestu do sítě nakonec nenašel. Po stažení Iličiće se na hrací plochu podíval Marko Marin a mohl sledovat, jak se Cuadrado prohnal do vápna. Tam se nerozpakoval, nevymýšlel zdlouhavé nahrávky a tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Glykose. Ten skvěle vyrazil balon na další rohový kop. Z něj už toskánský celek nezahrozil, protože Jasmin Kurtić pálil hodně mimo bránu.

Fialky ale mohly také inkasovat, protože centr Rata byl tečován těsně nad branku Fiorentiny. A trenér Vincenzo Montella se na své hráče za jejich nedbalost hodně zlobil. V nastaveném čase se Montella rozčiloval ještě hlasitěji, když jeho hráči nedůrazně přistoupili ke střídajícímu Golasovi, který po několika odrazech zakončoval z poměrně nadějné pozice. Bohužel pro domácí ale netrefil a Fialky si mohly oddychnout.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina (ITA)33007:09
2.EA Guingamp (FRA)31112:34
3.PAOK Soluň (GRE)31026:43
4.Dinamo Minsk (BLR)30121:91
Skupina L

Trabzonspor - KSC Lokeren 2:0

23.10.2014 19:00

Góly: 54. Mustafa Yatabaré, 86. Kévin Constant

Důležitý souboj, který může v konečném účtování rozhodovat o postupujícím, zvládl lépe Trabzonspor. Lokeren neodehrál vůbec špatnou první půli, jenže tu druhou hrál hodně ustrašeně a na dva góly Yatabarého s Constantem již zareagovat nedokázal. Domácí tak zůstali na druhém místě a vytvořili si tříbodový náskok na svého soupeře.

Hostující tým přitom nevstoupil do utkání vůbec špatně. Už ve druhé minutě vypálil z velké dálky Galitsios, jenže jeho dělovku, která mířila pod břevno, dokázal vyškrábnout brankář Öztürk. Ten se mezi třemi tyčemi objevil místo zraněné jedničky Kivraka a po dnešním výkonu si trenérovi Vahidu Halilhodžićovi rozhodně řekl o místo v základu.

Následně zahrával přímý volný kop Ekici. Jeden z nejaktivnějších mužů na hřišti svou střelu sice zakroutil přes zeď, to však pouze mimo bránu. O čtyři minuty později se do dobré střelecké příležitosti dostal lokerenský záložník Persoons, ovšem jeho skákavý pokus z voleje zamířil nakonec rovněž vedle.

Ve 24. minutě mohl gólový účet zápasu načnout Abdurahimi. Pro něj balón skvěle vybojoval De Pauw, jenž si počínal proti laxní obraně soupeře perfektně, narazil svému spoluhráčovi, ten ale míč poslal pouze na tribuny. Od té doby naopak převzal Trabzonspor iniciativu hry. A hostující brankář Copa byl neustále v pohotovosti.

Nejprve musel likvidovat jedovatý pokus Constanta zpoza vápna, pak musel vyběhnout proti Warisovi, jenž už si sbíhal do vyložené pozice, a nakonec proti němu uspěl. V nastavení se ještě do šance dostal Leye, když domácí pořádně pokazili vhazovaní na své polovině, jenže senegalský forvard z úhlu nezamířil přesně.

Druhé dějství už patřilo jasně Halilhodžićovým svěřencům. V 51. minutě zahrozil Cardozo po rohovém kopu, avšak jeho rána skončila jen vysoko nad. V 54. minutě Waris z dobré pozice minul bránu o kousek, to ovšem z následného rohového kopu neplatilo v případě Yatabarého, jenž usměrnil rohový kop Ekiciho hlavou přesně k tyči.

Trabzonspor se i nadále hladově hnal za druhou brankou. Nejprve se za defenzívou objevil Cardozo, řítil se sám na Copu, ten mu ale střelu z úhlu vyrazil do zámezí. O chvilku později se k hlavičce propracoval Yatabaré, jehož skákavý pokus mířil do Barryho svatyně, na brankové čáře ovšem dokázal zasáhnout dobře postavený Leye.

Do zakončení se tlačil znovu Waris, jehož v šestnáctce srazil Copa, ovšem sudí Liany penaltu nezapískal. V 86. minutě rozhodl o vítězi Constant. Bosingwa unikl po pravé straně, procpal se do vápna, poté předal míč guinejskému útočníkovi, ten si ho posunul na levačku a zamířil přesně na bližší tyčku.

Lokeren toho směrem dopředu moc nepředvedl, přesto jeho ofenzívu oživil příchod Brazilce Dutry, který původně ani neměl hrát. Za stavu 1:0 se k němu odrazil balón ve vápně, ovšem s jeho slabým pokusem neměl jistý Öztürk potíže. V nastavení se Dutra dostal do zakončení ještě jednou, ani v tomhle případě však na Öztürka nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Legia Varšava (POL)33003:09
2.Trabzonspor (TUR)32014:26
3.KSC Lokeren (BEL)31021:33
4.Metalist Charkov (UKR)30031:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
kubys

Škoda Krasnodaru, celkem vyrovnaný zápas, holt Wolfsburg byl daleko efektivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga tento týždeň 5/5, ešte Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Kevinek

Reagovat
smazaný uživatel

To co predvadza brankar Apollon Limassolu som naposledy videl ked hralo schalke SF LM proti United- ked caroval Manuel Neuer, kdo ma moznost nech si pozrie zostrih

Reagovat
DieFohlenBMG

to věřim, že čaruje střely 15/6 : 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

akoze nemal vela zakrokou,ale dva boli neuveritelnee....

Reagovat
Murtago

Myslíš ty jediné dva.

Reagovat
smazaný uživatel

ano ale popici...

Reagovat
Phillipinho

a Keylorovo vykon proti Seville si videl?

http://www.youtube.com/watch?v=1qIEqv-7FZk

Reagovat
FUnk

lamela rabona goal

Reagovat
smazaný uživatel

fantastickej gol, a ty reakce spoluhracu a manazera

+ Kane dalsi paradni kus do sbirky, to je fakt sen

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

Andrej

už si to žiada posunúť sa vyššie z chorvátskej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas

Reagovat
smazaný uživatel

Harry Kane Hurricane dobře řádí zas hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

a teď dostal gola, takový šourák

Reagovat
FUnk

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečnej zápas, Kane je genius

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to najúspešnejší týždeň Bundesligových klubov v európskych pohároch v histórii ??

6 zápasov, 6 výhier, skóre 25:6

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: 26:6

Reagovat
Murtago

Ještě že tak.

Reagovat
DieFohlenBMG

a pulku těch gólu dostalo schalke

Reagovat
smazaný uživatel

ale môžme byť radi, že vôbec vyhrali, už som myslel, že to zase po*erú (dokonca v presilovke)

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Kdo dochytával zápas za Spurs? Podle toho gólu nějaký Angličan?

Reagovat
smazaný uživatel

brzy 1. utocnik Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně se vypracoval. Přitom mi nikdy nepřišel jako vyložený wonderkid. Ale Welbecka se Sturridgem strčí do kapsy už brzo

Reagovat
FUnk

pribrzd

Reagovat
smazaný uživatel

Však já si dělám prdel.

Reagovat
DieFohlenBMG

Kane, předtím dal hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už si po tomhle výkonu u nás fakt nezachytá...

Reagovat
db18

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Rarášek

Reagovat
fantomas

Kane. Pravej hrdina večera fakt - hattrick, kapitánská páska a pak šílená minela v roli brankáře.

Reagovat
db18

Já zatím viděl jen tu hrubku no...

...takový Green

Reagovat
smazaný uživatel

Pásku bral až od Huga. Teda jestli to tak nemyslíš...

Reagovat
fantomas

Jistěže

Reagovat
Stiksxx

Kreténi! Idioti. Čůráci! To jsem fakt zas nasranej! To mi zase PSV hnulo se žlučí! To je hra to bych blil. Celý druhý poločas se člověk bojí o výsledek a oni ho fakt v posledních 10 minutách ztratí! Už podruhý! A hlavně na tu hru se nedá koukat. Hážeme aut na půli soupeře a třema přihrávkama je míč u našeho brankáře. Pak nás soupeř máčkne a my jsme permanentně v tlaku! Tak co to je? A to je zápas co zápas. I v lize. Doufám, že je Cocu pořádně zmrdá! Poprví za druhý poločas jsme vystřelili až v 78. minutě. Sudí Řekům nefouk jasnou penaltu těsně před vyrovnánim a ještě ta červená karta. A ještě se Bruma diví. Ještě že Řekové byly vemena v zakončení jinak jsme mohli i prohrát. Fakt jsem nasranej. A to ještě neni komu přihrát protože všichni stojí. Tak to se pak nedivim že to hrajou až domu.

Reagovat
DieFohlenBMG

no lol

Reagovat
Hokaido

Kane

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu že Kane nehraje víc, úžasně produktivní hráč, umí naprosto všechno. když si vezmu že za Albion hraje takový Towsend a Kane nemá ani jistý základ Tottenhamu

Reagovat
db18

...chytat neumí

Reagovat
FUnk

presne, ale jeho cas prijde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ade bere 100k/week a Bobby stál 25 mega a má poslední šanci ze sebe něco vymáčknout. Harrymu nic neuteče, naopak pořád se postupně vyvíjí. A dřív nebo později ten základ dostane, pokud to tam jednomu z jeho konkurentů nezačne urychleně padat.

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně se těším na Newcastle, chtělo by to už přesvědčivé vítězství i v lize.

Reagovat
Shevchenko

Ukrajinské kluby

Reagovat
Shevchenko

A Inter, Torino a Viola zase čisté konta

Reagovat
Shevchenko

Poslouchá někdo Štěpána na ČT? Já se sice budu opakovat, ale to je nejpříšernější komentátor všech dob.

Reagovat
fantomas

Vlášek.

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
C-M@ster

Asi to tu bylo, ale tady je to super vidět

Lamela - rabona

https://vine.co/v/OheEIa6qBJQ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Lallana konečně taky něco zahrál

Reagovat
Free_player

to nemělo být sem

Reagovat
smazaný uživatel

HurrriiiiKAAAAANEEE

A Erik tiez potesil

Reagovat
Free_player

hlavně Lamela konečně už něco ukázal ...

Reagovat
vodka

reakce Daviese na Lameluv gol je v tom tady uvedeném gifu boží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele