Evropská liga - souhrn prvních zápasů základních skupin

14.09.2017, 20:59, aktualizováno 14.09.2017, 23:59
Komentáře a souhrny
Arsenal otočil zápas s Kölnem. Lazio zvládlo přestřelku s Vitesse, Hoffenheim nechal doma vyhrát Bragu. AC Milán rozstřílel vídeňskou Austrii, zatímco Atalanta si překvapivě hladce poradila s Evertonem. Drtivé výhry slaví Zenit, Nice nebo Real Sociedad. Tři body slaví rovněž Dynamo Kyjev, AEK Atény a Villarreal...
Skupina A

Villarreal CF - FC Astana 3:1

14.09.2017 19:00

Góly: 16. Nicola Sansone, 75. Cédric Bakambu, 77. Denis Čeryšev - 68. Jurij Logvinenko

Villarrealu vyšla poslední dvacetiminutovka v utkání s Astanou a díky dvěma brankám v tomto časovém intervalu nakonec svého soka jasně porazil. Astana se ale nevzdávala a po celý zápas domácí Žlutou ponorku hodně zlobila. Ani branka Jurije Logvinenka ale na body nestačila.

Mohla to být velká senzace, ale nakonec se ukázala zkušenost, která je jasně na straně domácího Villarrealu. Ale vezměme to od začátku. Ten se nesl ve znamení rychlé kombinace obou týmů, žádné zdvořilosti se nekonaly. Do první nebezpečné střelecké pozice se dostal domácí obránce Mario Gaspar, ale jeho zakončení se mu už tak moc nepovedlo.

Po celkem často přerušovaném úvodu se najednou Estadio de la Cerámica mohlo vzrušeně postavit a pochvalně křičet, neboť v 16. minutě se domácí dostali do vedení. Jaume Costa poslal z hloubi pole od postranní čáry vzduchem pas na Itala Nicolu Sansoneho, který sce byl trochu v úhlu, ale přesto dokáza najít mezeru mezi nohama brankáře Nenada Eriće - 1:0 pro Žlutou ponorku.

Hosté se ale nehodlali s nepříznivým výsledkem smířit a nadále útočili. Zpoza vápna se o dobrou ránu postaral Abzal Bejsebekov a brankář Mariano Barbosa měl až kupodivu hodně práce, aby jeho ránu vyrazil nad břevno. Obdobnou dráhu letu měla rána z kopačky mladíka Castilleja, který zaměstnal svého soka v bráně Astany. Pak se oba soupeři soustředili na kombinace převážně uprostřed hrací plochy.

Až deset minut před odchodem do šaten se prosadil k hlavičce Roman Murtazajev, jehož zakončení pořádně vylekalo obranu Villarrealu v čele s brankářem Marianem. A když se mezi tři tyče Astany nevešly ani pokusy Sansoneho a Fornalse, skóre zůstalo nezměněné.

Nástup do poločasu druhého se nesl ve znamení snad ještě pomalejšího projevu než v první půli. Dlouho se zdálo, že se do konce utkání už asi nestane nic zajímavého, ale to zamítla Astana. V 68. minutě totiž zahrávala rohový kop, který poslal Patrick Twumasi na hlavu Jurije Logvinenka a ten vyrovnal - 1:1.

To byl pro domácího favorita docela velký šok. Vyrovnat se s tím měl Denis Čeryšev, kterého trenér Escribá vyslal na hřiště. A o pouhou minutu později se skutečně lépe hrající Villarreal dočkal. Vše si vzal do parády mladý útočník Cédric Bakambu, který s balonem proplouval obranou hostí až k vápnu, obhodil si posledního obránce před sebou a technickým obstřelem lahůdkově zvýšil na 2:1!

Aby se neopakovala situace z před několika chvil, kdy se Astaně podařilo remizovat, tak jí Villarreal zasadil další ránu. Tentokrát už definitivní vedení pojistil právě střídající mladík Denis Čeryšev, jehož poslal do šance výborně centrující spoluhráč Rodrigo Hernández. Čeryšev upravil na 3:1 a Žlutá ponorka už vedení udržela.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Maccabi Tel-Aviv 1:0

14.09.2017 19:00

Góly: 12. Tomáš Necid

Slávisté prožili po osmi letech vítězný návrat do hlavní fáze pohárů. Český šampion v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy porazil Maccabi Tel Aviv doma 1:0 brankou navrátilce Tomáše Necida z dvanácté minuty, který se v červenobílém dresu trefil po více než třech letech.

Slavia si připsala teprve čtvrtou výhru v pohárech za posledních 36 utkání a vítězně se naladila na nedělní ligové derby se Spartou. V dalším duelu skupiny se Pražané 28. září představí na půdě kazašské Astany, která prohrála 1:3 ve Villarrealu. Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy.

Trenér Slavie Šilhavý udělal několik změn a některé stabilní členy zahajovací jedenáctky nechal vzhledem k nadcházejícímu derby v úvodu na lavičce. Naopak do sestavy se po zranění vrátil stoper Deli, poprvé v sezoně si zachytal brankář Kovář, který v letech 2014 až 2016 působil v jiném izraelském klubu Hapoel Haifa, a pohárovou premiéru za Pražany si odbyli Ukrajinec Sobol se Slovákem Hromadou.

Poprvé od nedávného návratu do Edenu nastoupil v základní sestavě červenobílých útočník Necid a hned ve dvanácté minutě se prosadil. Po Sobolově centru se položil hlavou do míče a s přispěním tyče otevřel skóre. Radoval se z prvního gólu ve slávistickém dresu od května 2014.

Slavia v obměněné sestavě byla v úvodu nebezpečnější. Hned tři minuty po vedoucí brance mohl přidat pojistku Souček, ale z výborné pozice jen napálil gólmana Rajkoviče.

Ve 36. minutě si Sobol zopakoval spolupráci s Necidem, domácí útočník však ve skluzu zamířil mimo. Maccabi, přemožitel Plzně z předloňského 3. předkola Ligy mistrů, sice v úvodním dějství drželo míč 62 procent času, ale na Kováře nevyslalo jedinou nebezpečnou střelu.

Na začátku druhé půle mohl zvýšit Zmrhal, který těsně minul. Hosté přidali a po hodině hry si vytvořili první velkou šanci. Kjartansson obešel Kováře a slávisty zachránil Deli, který odvrátil skluzem na roh.

Poté se domácí s vypětím sil ubránili závaru a následně pálil vedle Atar. Izraelský vicemistr sice i v druhé půli více kontroloval balon, ale k šancím to nevedlo a Pražané tak už tři body udrželi i po Davidzadově ráně z dálky vedle. Maccabi prohrálo v pohárech po devíti zápasech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)11003:13
2.Slavia Praha (CZE)11001:03
3.Maccabi Tel-Aviv (ISR)10010:10
4.FC Astana (KAZ)10011:30
Skupina B

Dynamo Kyjev - Skënderbeu Korça 3:1

14.09.2017 19:00

Góly: 47. Serhij Sydorčuk, 50. Júnior Moraes, 65. Dieumerci Mbokani (pen.) - 39. Gjergji Muzaka

Dynamo Kyjev si doma docela koledovalo o průšvih a zejména za první poločas na sebe hrdé být nemůže. Inkasovalo v něm po rychlé kontru gól Gjergje Muzaky. Dynamo se ale nevzdalo a ve druhé půli zlepšilo svůj projev o sto procent, za což se dočkalo branek Sydorčuka, Moraese a také Mbokaniho.

Dynamo Kyjev si zvyká na život bez své někdejší hvězdy, Andrije Jarmolenka. Jeho absence byla dost cítit, třebaže domácí nasadili hráče jako Vida, Chačeridi, Sydorčuk, Bujalskij, Cyhankov, Harmaš, González nebo Mbokani. Hosté spoléhali především na brankáře Shehiho a mladého útočníka Soweho, který je velkým talentem patřícím Chievu Verona.

Ve 14. minutě se k velmi zajímavému pokusu odhodlal Lilaj, jenže brankář Maksym Koval byl včas na svém místě a jeho ránu vykryl. Na opačné straně se po pasu od Mbokaniho dostal k míči Denis Harmaš, poradil si s prvním obráncem a snažil se vypálit, jenže do rány z úhlu mu skočil obětavý Kristi Vangjeli. Viktor Cyhankov o pár chvil později poslal ze standardní situace do pokutového území přesný centr, na který si naskočil zkušený obránce Domagoj Vida. Jeho pokus ale skončil těsně vedle!

Pět minut před koncem první půle byli domácí fanoušci pořádně šokováni - jejich Dynamo totiž prohrávalo! Velmi nenápadnou akci rozjel mladík Sowe, když ve středu pole posunul míč na veterána Gjergje Muzaku. Ten udělal pár rychlých kroků s míčem u nohy a když viděl, že má prostor, zvolil střelu. Brankář Koval se po ní sice natahoval, ale ani to nestačilo na udržení nuly!

Dynamo se hvíli hledalo a do konce první půle nic nevymyslelo. Evidentně opařený domácí tým si ale vše vynahradil po navrácení se ze šaten. V těch muselo být asi pořádně horko, neboť do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. A v podstatě dvě minuty po změně stran se měnilo také skóre. Mladík Cyhankov u vápna patičkou elegantně nabil kapitánovi Serhijovi Sydorčukovi a jeho volej zapadl k tyči - 1:1.

Jako by to domácím nestačilo, hned se hnali za dalšími brankami. O pouhou minutu později, ještě než překvapení hostí pominulo, poslal Derlis González míč na zadní tyč, kam si naběhl střídající Júnior Moraes. Ten přesně zakončil a radoval se mimo jiné z toho, že na hřišti byl asi 4 minuty, než dal gól!

Jako politi živou vodou domácí hráči kombinovali a hráli mnohem aktivněji. Vše se zlepšilo v momentě, kdy albánský obránce Gledi Mici fauloval ve vlastním vápně a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. K němu se postavil Dieumerci Mbokani a i když brankář vystihl směr, vyrazit balon zcela nedokázal - 3:1 pro domácí. Když na konci svou střelu poslal Morozjuk těsně vedle, skóre zůstalo stejné.

Více informací k zápasu

BSC Young Boys - FK Partizan 1:1

14.09.2017 19:00

Góly: 14. Christian Fassnacht - 11. Marko Janković

Fotbalisté švýcarského Bernu nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti srbskému Partizanu a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně v poměru 1:1, což je pro ně bodová ztráta. Zajímavý byl především první poločas, kde během úvodní čtvrthodiny padly obě branky a diváci se dočkali i více vyložených příležitostí. Hosté ve druhém dějství předvedli zodpovědný výkon v defenzívě a bod si určitě zasloužili.

Domácí sice měli více ze hry a opticky na hřišti dominovali, na druhou stranu Partizan až zase tolik nezaostával. Do vedení se dostal z první vážnější akce čtvrtečního střetnutí, po jedenácti minutách se prosadil Marko Jankovič. Hostující brankář Stojkovič nejprve vyrazil bombu Nsameho a tím vyslal svůj výběr do rychlého brejku. Po přihrávce od Tošiče skóroval právě dvaadvacetiletý Jankovič, jenž z dvanácti metrů zamířil naprosto přesně k bližší tyči.

Neuběhly ani tři minuty a švýcarský celek srovnal stav. Po centru z pravého křídla a přistrčení od Assalého se balón odrazil na hranici pokutového území, kde se do něj opřel Christian Fassnacht a nekompromisně propálil vše před sebou. Zhruba po dvaceti minutách mohl Partizan znovu poslat do vedení Jankovič, tentokráte hlavičkoval těsně vedle vzdálenější konstrukce. BSC spálil obrovskou tutovku ve 25. minutě.

Po rohovém kopu se míč odrazil na kopačku Assalého a ten stanul v tváří tvář proti Stojkovičovi, ale zblízka ho prostřelit nedokázal. Za další dvě minuty zahrozil Nsame, jeho střela byla na poslední chvíli sražena na rohový kop. Do ještě větší možnosti se Young Boys dostal ve 29. minutě kvůli zaváhání Stojkoviče, po chytrém lobu se stal zachráncem srbského týmu Ostojič a balón odvracel hlavou do bezpečí až z brankové čáry.

V dalším průběhu se hra přeci jen uklidnila a obě defenzívy začaly pracovat mnohem lépe. Situace se nezměnila ani po přestávce. Bern se sice častěji nacházel na polovině soupeře, nicméně vypracoval si pouze jednu gólovou možnost. V 70. minutě střílel z deseti metrů osamocený Sow, Stojkovič se vyznamenal parádním zákrokem. BSC pojede za čtrnáct dní do Albánie a utká se s Korče, FK přivítá vysoce favorizovaný klub z Ukrajiny - tedy Dynamo Kyjev.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)11003:13
2.FK Partizan (SRB)10101:11
 BSC Young Boys (SUI)10101:11
4.Skënderbeu Korça (ALB)10011:30
Skupina C

TSG Hoffenheim - SC Braga 1:2

14.09.2017 19:00

Góly: 24. Sandro Wagner - 45. João Carlos Teixeira, 50. Dyego Sousa

Ani asistence českého reprezentanta Pavla Kadeřábka u jediné trefy Hoffenheimu nepomohla německému celku ke kýženému úspěchu. Vůbec se mu totiž nepodařilo zachytit přelom prvního a druhého poločasu, díky čemuž se Braze podařilo nepříznivý stav otočit. Die Kraichgauer k bodovému zisku nepomohla ani lepší statistika držení míče.

Vůbec první střelu na branku vyprodukoval hostující Joao Carlos, nicméně gólman Baumann si s touhle situací celkem bezpečně poradil. Ve 23. minutě byli naopak na druhé straně domácí vstřelené brance daleko blíže. Demirbay z levé strany přetáhl centr na zadní tyč, odkud Kadeřábek napálil balón z voleje smolně pro něj do břevna.

O pár chvil později se Hoffenheim přece dostal do vedení. U celé situace byl znovu Kadeřábek, který sice upadl v šestnáctce, ale ihned se zvedl, poslal zprava jemný oblouček na hlavičku Wagnera, a ten usměrnil míč na bližší tyčku. Wagner následně pálil ještě jednou, nicméně tentokráte prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ve 37. minutě Braga mohla reálně inkasovat podruhé, avšak po Schulzově dlouhé přihrávce zklamal v koncovce Kramarič, jenž z blízkosti trefil pouze výtečně zasahujícího gólmana Matheuse. V závěru půle pak hosté udeřili prakticky ze své jediné šance. Ricardo Esgaio odcentroval do vápna, a odtud nehlídaný Joao Carlos hlavou snadno skóroval.

Hosty tenhle vstřelený gól evidentně nakopl a po obrátce dokázali skórovat ještě jednou. Ricardo Esgaio se uvolnil v šestnáctce, věděl, že mu ke druhé tyčce sbíhá Dyego Sousa, jenž z blízkosti pohotově zacílil do prázdné brány. Braga se od té doby zatáhla a ve finále uhájila nejtěsnější možný náskok až do konečného hvizdu.

Mužstvo trenéra Juliana Nagelsmanna předvedlo určitě horší výkon ve druhé půli než v té první. Schulz po hodině hry usměrnil svůj pokus pouze vedle, Hübnerovu hlavičku dokázal zlikvidovat v pohodě Matheus. V 77. minutě se neprosadil po rohovém kopu ani Kramarič, který zakončoval ze složité pozice rovněž jen mimo.

Více informací k zápasu

Istanbul Başakşehir - Ludogorec Razgrad 0:0

14.09.2017 19:00

Góly: -

Turecký vicemistr Istanbul Başakşehir si sice ve 3. předkole Ligy mistrů vyšlápl na belgické Bruggy, ovšem vstup do základní skupiny Evropské ligy mu příliš nevyšel. V souboji s bulharským mistrem byl považován za favorita, ale za 90 minut nedokázal vsítit jedinou branku a s Ludogorcem Razgrad se tedy rozešel smírně bez branek. V těžké kvalifikační skupině C tak zaznamenal nečekanou ztrátu, hosté naopak bod určitě berou.

Domácí vstoupili do zápasu s velkým odhodláním a do vedení se mohli dostat ve 12. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany se před hranicí brankového území zjevil hlavičkující Epureanu a balón s pomocí země nasměroval jen kousek vedle pravé tyče. O deset minut později se na druhé straně poprvé ukázala největší ofenzivní hvězda Ludogorce - tedy zkušený devětadvacetiletý Brazilec Wanderson.

Goralski uvolnil na pravém křídle Cicinha a ten svým měkoučkým pasem našel hlavu právě nabíhajícího Wandersona. Skvělý zákrok musel předvést brankář Babacan, jenž famózně vytěsnil balón kolem tyčky. Za další tři minuty se prezentoval krásnou akcí z poloviny hřiště Lukoki a propracoval se i k nebezpečné střele, avšak Babacan vytáhl ze svého repertoáru další parádní zákrok a míč vyrazil nad horní tyčku.

Po změně stran se do zakončení přeci jen více tlačil turecký celek. V 50. minutě ukázal své umění hvězdný tožský útočník Emmanuel Adebayor, když chytrou patičkou vyzval ke skórování kapitána Belözoğlua, ale ten vyběhnuvšího gólmana Brouna nepropálil. Zhruba po hodině hry zaváhal Broun při rozehrávce a nabídl šanci Mossoróvi. Brazilský záložník pak střílel z ostrého úhlu a Broun měl štěstí, že byl míčem trefen.

S přibývajícím časem se oba celky více soustředily na defenzívu a do útoku se již tolik netlačily, istanbulskému klubu vázla finální přihrávka. Hosté se do své největší šance druhého dějství dostali čtvrthodiny před koncem, nicméně hlavička Cicinha neměla gólové parametry a balón letěl zhruba metr nad břevno. Başakşehir v příštím kole zavítá na půdu portugalské Bragy a čeká ho tvrdý oříšek, Razgrad se pokusí překvapit německý Hoffenheim.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)11002:13
2.Ludogorec Razgrad (BUL)10100:01
 Istanbul Başakşehir (TUR)10100:01
4.TSG Hoffenheim (GER)10011:20
Skupina D

Austria Vídeň - AC Milán 1:5

14.09.2017 19:00

Góly: 47. Alexandar Borkovic - 7. Hakan Çalhanoğlu, 10. André Silva, 20. André Silva, 56. André Silva, 63. Suso

Austria předvedla v evropských pohárech jeden z nejhorších výkonů posledních let, a i když se jí postavil velký evropský favorit, ostudu v podobě pěti inkasovaných branek rozhodně nečekala. AC Milán ukázal, že s Evropskou ligou to letos myslí s největší pravděpodobností hodně vážně, a z Vídně si odvedl zcela zasloužené tři body.

Výtečný výkon předvedl především útočník André Silva, jehož milánský celek koupil letos v létě z Porta za skoro čtyřicet miliónů euro. Portugalec zaznamenal hattrick za trvání zhruba jednoho poločasu a byl základním článkem hostujícího úspěchu. K němu se ještě střelecky přidal Hakan Calhanoglu a Suso, za domácí přidal čestný zásah Alexandar Borkovic.

Italský klub roztočil svůj kolotoč už od úvodních minut a prakticky po dvaceti minutách hry bylo o vítězi tohoto duelu rozhodnuto. Už ve třetí minut mohl skórovat Calhanoglu, který pravačkou z halfvoleje mířil na bližší tyčku, nicméně u ní dobře zasáhl gólman Hadzikic. O pár chvil později však již Rakušan mezi třemi tyčemi kapituloval.

Calhanoglu zachytil ve středu pole nejistotu rozehrávku svého protivníka, unikl s míčem po levé straně, a ten následně nasměroval do středu. Odtud balón dostal zpátky od Kaliniče, s ničím se dlouho nepáral a poslal střelu parádně do šibenice. V 10. minutě se poprvé prosadil André Silva, který snadno zužitkoval sám před brankou přihrávky Calhanoglua.

A za dalších deset minut přidali I Rossoneri třetí pojišťovací trefu. Nutno podotknout, že dlouhý pas Calhanoglua na rozeběhnutého Andrého Silvu směřoval asi do těsného ofsajdu, ale to v tu chvíli Portugalce příliš nezajímalo, a sám před Hadzikicem snadno skóroval. Z téhle studené sprchy se prostě Austria vzpamatovat nedokázala.

Svěřenci kouče Vincenza Montelly nezachytili úplně nejlépe začátek druhé půle a malinko si situaci zkomplikovali. Holzhauser z rohového čtvrtkruhu našel svým centrem na hranici brankového území nepříliš dobře hlídaného Borkovice, jenž hlavou bez větších problémů překonal z vyložené pozice brankáře Donnarummu.

Pro Austrii ovšem tahle branka byla jen jakousi cenou útěchy. AC Milán totiž do konce utkání navýšil své vedení hned dvakrát. Nejprve v 56. minutě Kessié přistrčil míč znovu na hranici ofsajdu balancujícímu Andrému Silvovi, který dovršil hattrick. A v 63. minutě opravdu parádní střelou pod břevno z dálky zakončoval přesně Suso.

Více informací k zápasu

NK Rijeka - AEK Atény 1:2

14.09.2017 19:00

Góly: 29. Josip Elez - 16. Petros Mantalos, 62. Lazaros Christodoulopoulos

Domácí favorit překvapivě podlehl bojujícímu řeckému soupeři, který si tak odváží tři body. Po brankách Mantalose a Eleze sice první poločas skončil remízou, ale po změně stran se radoval pouze hostující veterán Lazaros Christodoulopoulos, který zajistil výhru Aténám.

Rijeka byla na domácím stadionu považována za jasného favorita i proto, že disponuje velmi zajímavým kádrem. Navíc jí nechyběl žádný klíčový hráč, oproti absenci čtyř hráčů u řeckého soupeře. Zápas byl víceméně vyrovnaný a pokud jsme se dočkali větší šance, jednalo se hlavně o střelbu.

Jakob Johansson prověřil brankáře Rijeky nebezpečnou střelou, Prskalo si ale poradilo. V 16. minutě se hosté trochu překvapivě prosadili, pomohlo jim k tomu několik odrazů ve vápně Rijeky. Po centru ze strany balon nakonec doskákal k Petrosu Mantalosovi, který jej dokázal uklidt do sítě nejdřív ze všech a poslal hosty do vedení!

Ještě než udeřila třicátá minuta hry, povedlo se domácím srovnat. Opět byla na začátku standardní situace, konkrétně rohový kop. Z něho si balon našel kopačku mladého obránce Josipa Eleze, který využil svou rychlost i důraz ke srovnání - 1:1.

Ke konci první půle mohl znovu udeřit hostující Mantalos, jenže branku vysoko přestřelil. Stejný hráč si ke konci půle připsal další velmi tvrdou střelu z úhlu, na kterou však brankář Prskalo viděl a tudíž mu nedělalo problém ji zneškodnit. Nástup do druhé půle se nesl v obdobném, nepříliš dramatickém tempu.

Hlavičkovat v záklonu není nejlepší řešení, ale přesto se o něj hostující Marko Livaja pokusil - neúspěšně. O pár minut později se ale přeci jen mohl spolu s ostatními kolegy radovat. Lazaros Christodoulopoulos se totiž ujal standardní situace po faulu na Bakasetase a poslal balon krásnou technickou střelou k tyči! Brankář Andrej Prskalo se natahoval marně.

Tlak hostí pokračoval. Livaja centroval a před brankou byl úplně volný Lazaros Christodulopulos, jenže tentokrát nedal do hlavičky moc síly. A když se ke střele Acosty dostal v dobré vzdálenosti, pět minut před koncem naprosto selhal a pálil hodně mimo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)11005:13
2.AEK Atény (GRE)11002:13
3.NK Rijeka (CRO)10011:20
4.Austria Vídeň (AUT)10011:50
Skupina E

Atalanta Bergamo - Everton FC 3:0

14.09.2017 19:00

Góly: 27. Andrea Masiello, 41. Alejandro Gómez, 44. Bryan Cristante

Atalantě se návrat do evropských pohárů vyvedl na jedničku, protože tak snadné vítězství nad kvalitním sokem asi nikdo nečekal. Do sítě nevýrazně hrajících Toffees se postupně trefili Masiello, Gómez a také Cristante.

Zapůjčený stadion Sassuola dnes říkal "pane" Atalantě, která na něm sehrála utkání Evropské ligy po hodně dlouhé odmlce. Trenér Gasperini se možná ještě o to víc soustředil na výběr správných hráčů a viděl, že každý, kdo půjde do zápasu, odehraje maximum. Spoléhal se proto na zkušené opory jako Tolói, Freuler, Berisha, de Roon, Petagna nebo Gómez. Anglický Everton přijel v pozměněné sestavě, do níž se dostali Keane, Bešić, Calvert-Lewin nebo Holgate.

Angličané ale nejspíš nečekali, s jakou vervou se do nich domácí ekipa pustí. Že hraje Atalanta velmi dobře po zemi a bránit ji není vůbec jednoduché, to hráči soupeře dobře věděli. Naplno to ale pochopili až v zápase samotném. Od začátku se to před bránou Maartena Stekelenburga hemžilo hráči La Dea, z nichž vyčnívali především Gómez, Hateboer nebo Castagne.

První větší šanci spálil Everton. Vlašić se pokoušel dostat balon do vápna a s trochou štěstí se mu nakonec povedlo poslat jej na Sigurdssona. Jeho dělovku ale brankář Etrit Berisha dobře viděl a ještě lépe zlikvidoval. Toho následně překonal legendární Wayne Rooney, jenže jeho lob skončil těsně vedle brány domácích! Na opačné straně se do úniku málem dostal Andrea Petagna, kterému ale na poslední chvíli vystavil stopku stoper Jagielka.

Atalanta zvyšovala své tempo a brzy se jí za to dostalo odměny. Ve 27. minutě sice ještě Maarten Stekelenburg zasáhl, jenže následný rohový kop už nezachytil. Papu Gómez našel sice jen Bešiće, jenže ten nechtěně posunul balon za sebe, kde se objevil Andrea Masiello - 1:0 pro Atalantu!

Domácí hráli i nadále velmi jednoduše a přitom v obraně pozorně. Aktivně napadali rozehrávku Toffees a anglický celek měl velmi obtížnou roli. Brankáře Stekelenburga pořádně protáhla rána Alejandra Gómeze po nahrávce Castagneho. Angličané pokračovali v nezáživném a vyčpělém výkonu, což domácí netolerovali. K balonu se u vápna dostal šikovný technik Alejandro Gómez, který lehce obehrál Vlašiće a krásnou ranou poslal balon k tyči!

Pět minut před koncem první půle se tak Stadio Cittá di Tricolore otřásalo v základech a Bergamaschi se opět bavili fotbalem. Nebylo to ale všechno, protože do šaten šli hosté s ještě skleslejší náladou. Hateboer zastavi rozvíjející se akci hostí a poslal míč na Petagnu. Vysoký útočník s balonem pelášil na druhou stranu a na střed pole nahrál rozeběhnutému Bryanu Cristantemu. Tomu balon neodskočil, takže s ním mohl až do vápna. Pak mu zbývalo jen prostřelit hostujícího brankáře a radovat se z další branky! Obrana Toffees se opět nevyznamenala.

Bylo by dost zajímavé slyšet, co asi trenér Koeman říkal svým hráčům, protože s jejich výkonem spokojen být zkrátka nemohl. Everton nepředváděl vyjma prvních dvaceti minut téměř nic v útoku a obrana byla jeden velký průšvih. Že to Toffees ještě nechtějí zabalit, to ukázal začátek druhé půle.

Nejprve si balon připravil na střelu Wayne Rooney, ale někdejší hráč United pálil jen do středu brány, což Berisha postřehl. Větší aktivitu jsme pak mohli vidět od defenzivních hráčů Evertonu, kteří se častěji vysouvali a podporovali snahy svých kolegů vepředu. Deset minut po změně stran ale zapomněli na zadní vrátka. Z pravé strany vápna se do vápna přiřítil Andrea Petagna, který nahrál do drhé vlny Freulerovi. Mladý záložník skvěle vypálil, jenže trefil jen břevno!

Po hodině hry se dostal k balonu Gylfi Sigurdsson, který ještě lépe našel Morgana Schneiderlina. Jeho zakončení mu ale pokazil velmi obětavě bránící stoper Palomino. S výsledkem se stále nic nedělo, což přimělo trenéra Koemana ke střídání. Do hry vyslal Klaasena s Ramírezem. Patnáct minut před koncem se na hřiště dostal také hostující útočník Kevin Mirallas, zatímco domácí obranu vyztužil Mattia Caldara. Moc práce ale neměl.

Více informací k zápasu

Apollon Limassol - Olympique Lyon 1:1

14.09.2017 19:00

Góly: 90+3. Adrián Sardinero - 53. Memphis Depay (pen.)

Olympique Lyon trochu nečekaně klopýtl a z kyperské půdy veze jen remízu 1:1. Sám se dostal do vedení ve druhé půli, když Memphis Depay proměnil nařízený pokutový kop, ale těsné vedení Francouzi neudrželi. Ve třetí minutě nastavení totiž překvapivě domácí Apollon srovnal díky Sardinerovi.

Jednoznačný favorit z Francie naprosto zklamal a sázkové kanceláře jsou v šoku. Opravdu jen málokdo by si pomyslel, že Apollon Limassol dokáže uhrát s Lyonem remízu, ale přesně to se v Nikósii stalo. A to přesto, že hosté nasadili do utkání od prvních minut hráče jako Rafael, Marcelo, Morel, Tousart, Ferri, Fekir, Cornet či Depay! Ani jejich individuální kvalita nakonec na výhru nestačila.

Ani se nedá říct, že by francouzský mistr celý zápas dominoval a branka domácích že by byla náhodná. Apollon se naopak houževnatě snažil, třebaže kvalitativně i fyzicky na svého soupeře neměl. O první vážnou ránu se postaral João Pedro a brankář Anthony Lopes měl problémy s jejím chycením. Obdobně to zkoušel také Anton Maglica, ale byla to spíše propagační střela.

Hodně aktivním hráčem Lyonu byl mladý útočník Mariano Díaz, který se svou šanci snaží ve Francii chytit za pačesy. Jeho hlavička z pětadvacáté minuty utkání vůbec nebyla špatná a brankář Bruno Vale byl hodně rád, že se jen ohlédl. O střelu se na straně pokusil také Memphis Depay, leč holandský rychlík neměl dost prostoru a byl tísněn. Jeho střele tudíž chyběla přesnost.

Mnohem zajímavější byl poločas druhý, v němž se akce navýšily a tempo rovněž. Už po třech odehraných minutách musel do práce brankář Anthony Lopes, protože k hlavičce se dostal domácí obránce Valentin Roberge, mimochodem francouzský rodák. Jeho zakončení ale Lopes parádně zneškodnil. O pár minut později už se skóre měnilo.

Zkušený záložník Jander Ribeiro Santana totiž ve vlastním vápně zahrál rukou, což kromě Maradony nikdo dovoleno nemá. Sebevědomím hýřící Memphis Depay se vtělil do role střelce a posadil svůj projektil přesně k tyči, takže se favorit dočkal vedení - 1:0.

Ihned poté poslali domácí do hry Adriána Sardinera, který byl pro konec utkání hodně důležitou postavou. Nejprve byl ale v zakončení aktivnější Lyon, kterému jedna branka samozřejmě nestačila. Další šance Mariana Diáze se u brankář Valeho však nesetkala s pochopením. Zkušený brankář musel svůj tým podržet také po střele Memphise Depaye z volného přímého kopu, protože jeho rána nebyla vůbec špatná.

Jak se utkání chýlilo ke konci, Lyon se cítil stále více sebevědomý. Avizované nastavení pěti minut jej sice trochu rozhodilo, ale to nebylo nic v porovnání se třetí minutou nastavení, kdy přišel šok. Nicolás Martínez poslal míč z pravé strany do vápna, kde si jej našel Adrián Sardinero a s pomocí teče poslal balon do sítě!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo (ITA)11003:03
2.Olympique Lyon (FRA)10101:11
 Apollon Limassol (CYP)10101:11
4.Everton FC (ENG)10010:30
Skupina F

Fastav Zlín - Sheriff Tiraspol 0:0

14.09.2017 19:00

Góly: -

Zlínští hráči si ve své premiéře v Evropské lize připsali i první bod, když na vypůjčeném domácím hřišti v Olomouci remizovali s moldavským mistrem Šeriffem Tiraspol bez gólů. Lepší ale na Hané byli hosté, kteří ve druhém poločase nevyužili minimálně tři velké gólové šance. I přes příležitost Vukadinoviče musel být český zástupce ve skupině F za remízu rád. Ve druhém utkání se za dva týdny představí na hřišti Lokomotivu Moskva.

Návrat Zlína na evropská pohárová hřiště po dvanácti letech zalily provazy vody z nebe nad Olomoucí a ve vytrvalém dešti jakoby se na Moravanech projevila i úvodní nervozita.

Silný moldavský celek demonstroval svou útočnou potenci gólově málem už v páté minutě: do centru z levé strany ze záklonu udeřil hlavou da Silva a Zlín od pohromy uchránil jen reflex brankáře Dostála, který špičkou kopačky míč vyrazil před sebe.

Tiraspol měl zejména v úvodní dvacetiminutovce poměrně zřetelnou území převahu, ale bez výraznějšího profitu kombinoval v povzdálí od zlínské branky. Domácí postupně odhazovali ostych a vyrovnávali hru a ve 41. minutě se dostali i k zajímavé situaci, ve které však Železník z malého vápna přestřelil.

Do druhé půle Šeriff vletěl jako vichřice a během deseti minut mohl zápas rozhodnout. Dostál ale moravský tým bravurně podržel při možnostech Mugoši a De Nooijera, který pak v 55. minutě z gólové situace ještě netrefil bránu.

Domácí nejkrušnější momenty hlavně díky svému brankáři ustáli a z defenzivy málem dvacet minut před koncem smrtelně udeřili. Vukadinovič ale z brejku gólmana Mikuliče nepřekonal a na vyražený balon před prázdnou bránou těsně nedosáhl ani střídající Bartošák.

Zlín si na závěr vytvořil ještě několik standardek, ale na bezbrankovém stavu se už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Lokomotiv Moskva 0:0

14.09.2017 19:00

Góly: -

Kodaň sehrála s Lokomotivem Moskva utkání bohaté na diváky a střely, ale z nich se neurodila ani dobrá atmosféra, ani jediná branka. V trochu lexně hraném utkání bez branek i větších šancí se nestalo téměř nic a není divu, že diváci ke konci utkání hlasitě pískali.

Kodaň byla doma jasným favoritem, třebaže ani její soupeř není v pohárech nováčkem. V obraně se opět objevil Michael Lüftner, kromě kterého se od první minuty na hřiště dostali Boilesen, Greguš, Zeca, Verbič či útočníci Sotiriou s Pavlovićem. Moskevský soupeř přivezl také několik zajínavých hráčů a renomé těžkého protivníka. Proti Kodani se postavili Guilherme, Michalik, Rybus, Denisov, Tarasov, Fernandes nebo Farfán.

Utkání začalo docela zostra. Jefferson Farfán dostával první přihrávku za domácí obranu, ale rychlý útočník se nacházel v ofsajdu. Odmávání ofsajdu stálo také na konci velmi povedené akce, ze které padl jediný gól dnešního utkání v Kodani. Útočník Andrija Pavlović dostal parádní míč a hlavičkou následně překonal zkušeného brankáře hostí Guilhermeho, jenže branka platit nemohla.

Pokud někdo z diváků doufal, že to je předzvěst atraktivního duelu a dalších gólů, mýlil se. Hostující Lokomotiv Moskva se sice snažil, ale žádný z jeho hráčů nedokázal najít způsob, jak se dostat alespoň poblíž brány domácího gólmana Olsena. Spíše se jednalo o boj uprostřed hrací plochy bez nějaké větší invence.

Dost se snažili také domácí, kterým se hrálo lépe díky prostředí i jednodušší hře. Pieros Sotiriou dostal lehkým lobem míč do vápna, kde si jej zpracoval. Když se chystal pálit ze zajímavé pozice, sudí mu odpískal a odmával ofsajd. Ze střední vzdálenosti pokusil štěstí záložník Zeca, jehož pokus ale brankář Guilherme bez větších potíží kryl. Andrija Pavlović si ke konci první půle počínal v dobré šanci nedovoleně.

Druhou půli zahájil hodně zajímavě Verbić, který posílal do vápna ostrý centr. Škoda, že jej nikdo z jeho spoluhráčů nezachytil. Pieros Sotiriou si o chvíli později pokoušel vymodlit si penaltu, ale jeho velmi ochotný pád ve vápně na sudího Göceka nijak nezapůsobil. Ani aktivní Andrija Pavlović se nedostával do zakončení tak často jako v první půli.

Dvacet minut před koncem mohl vstřelit první regulérní branku utkání domácí Peter Ankersen. Zkušený dánský obránce obratně prošel až do šestnáctky soupeře a byl osamocený před brankářem Guilhermem, jenže místo si nevybral správné a zamířil jen do padajícího protivníka. Deset minut před koncem se zastřeloval střídající útočník Éder, který nahradil vyčerpaného Farfána.

Kromě Édera se o zakončení pokoušel také trochu neviditelný Manuel Fernandes, ale jeho rána také nebyla přesná. A když z otočky v samém závěru netrefil bránu Rasmus Falk Jönsson, skóre zůstalo stejné jako na začátku utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)10100:01
 Fastav Zlín (CZE)10100:01
 Sheriff Tiraspol (MDA)10100:01
 FC Kodaň (DEN)10100:01
Skupina G

Hapoel Beer-Sheva - FC Lugano 2:1

14.09.2017 21:05

Góly: 2. Dan Einbinder, 59. Shir Tzedek (pen.) - 67. Shir Tzedek (vl.)

Izraelský klub Hapoel Beer-Sheva potvrdil úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a v domácím prostředí tak získal důležité tři body, svého protivníka zdolal po výsledku 2:1. Měl skvělý vstup do zápasu, vedl od druhé minuty a vzápětí neproměnil pokutový kop. Tento duel byl zajímavý také pro českého fanouška, neboť krajánek Tomáš Pekhart odehrál 66 minut a byl to právě on, kdo nezužitkoval nabídnutou penaltu.

Hosté byli od samého začátku horším týmem, k tomu neuběhlo ani 120 sekund a už museli dotahovat manko. Vedoucí gól Hapolu vsítil Dan Einbinder, jenž po výborné práci Meliksona na pravém křídle a následném chytrém přistrčení vypálil z hranice brankového území z mírného úhlu a trefil přesně prostor u vzdálenější tyče. FC se poprvé ozval v 10. minutě, ze střední vzdálenosti tvrdě vypálil Mariani a vyprášil rukavice gólmana Haimova.

Po následném protiútoku zahrál Golemič ve vlastní šestnáctce rukou a francouzský rozhodčí Chapron nařídil pokutový kop. K němu se postavil již zmiňovaný Pekhart a na brankáře da Costu nevyzrál, strážce Lugana brilantním způsobem vyrazil míč do strany ke svým spoluhráčům. Po necelé půl hodině hry mohl potrestat toto zaváhání Gerndt, nicméně z levé části šestnáctky mířil o pár decimetrů vedle prostoru tří tyčí.

V dalším průběhu oba výběry přitvrdily a tempo hry přeci jen opadlo, domácí se uklidnili v 60. minutě. Dravý průnik předvedl Melikson a v šestnáctce ho viditelně stáhl k zemi Golemič. Ten uviděl žlutou kartu a Hapoel tak kopal druhou penaltu. Na značku si postavil balón Shir Tzedek a nezaváhal, mířil přesně doprostřed branky. Da Costa se hnul směrem do strany a neměl vůbec žádnou šanci zopakovat zákrok z 11. minuty.

Lugano zdramatizovalo čtvrteční duel o sedm minut později. Podruhé v zápase rozvlnil síť Tzedek, jenže v tomto případě se jednalo o vlastní branku. Přízemní centr Bottaniho se skluzující Tzedek snažil odvrátit do bezpečí, avšak dráhu letu míče změnil tak nešťastně, že Haimov nestačil zareagovat. FC se ve zbývajících minutách již na nic nezmohl a domácí tak nakonec s přehledem udrželi těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

FCSB - Viktoria Plzeň 3:0

14.09.2017 21:05

Góly: 21. Constantin Budescu (pen.), 44. Constantin Budescu, 72. Denis Alibec

Fotbalisté Plzně vstoupili do základní skupiny G Evropské ligy prohrou 0:3 na hřišti bukurešťského FCSB. V prvním poločase vstřelil dvě branky Constantin Budescu, který otevřel skóre ze sporné penalty. Po přestávce zvýšil Denis Alibec. Další utkání v soutěži sehraje Viktoria za dva týdny doma proti Hapoelu Beer Ševa. Izraelský tým dnes zdolal 2:1 Lugano.

Západočeši bývalé Steaue Bukurešť nevrátili nedávnou domácí prohru 1:4, po níž vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů, a ani v sedmém pohárovém souboji s rumunskými soupeři nezvítězili.

Poprvé v sezoně dostal šanci v základní sestavě Plzně útočník Řezníček, který zastoupil disciplinárně potrestaného Krmenčíka. V brance chytal Hruška místo Kozáčika.

Plzeň si už ve druhé minutě připsala střelu na bránu, ale Hájkova hlavička z rohu brankáři Nitovi moc starostí nepřidělala. V 19. minutě byl mnohem blíž vedoucímu gólu Petržela, ale po Hrošovského přistrčení napálil břevno.

Už za dvě minuty se prosadili domácí. Hájek v pokutovém území ve skluzu nejprve vypíchl Budescovi míč, ale rozhodčí nařídil přísnou penaltu, kterou záložník FCSB bezpečně proměnil.

Hostům dělaly velké problémy míče za obranu. Ve 35. minutě se Hruška vyznamenal proti samostatnému nájezdu Alibeca a o chvíli později po dalším rozebrání defenzivy neuspěl Coman.

Plzeňští minutu před pauzou inkasovali podruhé. Alibec přesným nákopem našel rozběhnutého Budesca a ten elegantně přeloboval Hrušku. Jeho protějšek Nita poté vytáhl nad břevno ránu Živuliče.

Druhý poločas začal nepřesnou střelou Benzara, z dálky minul branku také Limberský. Viktoria se těžko dostávala k domácí šestnáctce. Výjimkou byl jen průnik Petržely, který skončil nepřesnou finální přihrávkou.

Bukurešťský tým kontroloval hru a v 72. minutě udeřil potřetí, když Alibecovu střelu z přímého kopu Kopic ve zdi nešťastně tečoval do vlastní branky. Plzeň tak venku v evropských pohárech nezvítězila pojedenácté za sebou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FCSB (ROU)11003:03
2.Hapoel Beer-Sheva (ISR)11002:13
3.FC Lugano (SUI)10011:20
4.Viktoria Plzeň (CZE)10010:30
Skupina H

Arsenal FC - 1. FC Köln 3:1

14.09.2017 22:05

Góly: 49. Sead Kolašinac, 67. Alexis Sánchez, 82. Héctor Bellerín - 9. Jhon Córdoba

Premiéra Arsenalu v Evropské lize nabrala neočekávané zpoždění, neboť k Emirates Stadium zavítalo na dvacet tisíc kolínských příznivců a londýnský klub tak kvůli přetížené situaci při vstupu na stadion raději posunul úvodní výkop o celou hodinu. Hráčům domácího celku pak trvalo dalších pětačtyřicet minut, než se zápasu naplno zúčastnili, přesto jim to nakonec na vítězství stačilo. Na úvodní gól hostujícího Córdoby totiž Kanonýři dokázali po změně stran odpovědět zásahy Kolašinace, Sáncheze a Bellerína.

Zatímco řadu domácích příznivců nastalá situace s opožděným začátkem odradila a v mnoha sektorech zely prázdné sedačky, fanoušci Kolína byli v hledišti v hojném počtu a obzvláště je šlo slyšet od desáté minuty, kdy se hosté ujali vedení. Vše začalo nákopem za obranu Arsenalu, s nímž si dokázal vyběhnuvší David Ospina poradit, jenže odkop brankáře Arsenalu zamířil pouze pár desítek metrů před sebe, čehož pohotově využil Ospinův krajan Jhon Córdoba a povedenou ranou kolumbijského gólmana přehodil.

To Arsenal se první půlí doslova protrápil, množství změn v základní sestavě a nedostatek sebevědomí po inkasovaném gólu bylo ze hry Kanonýrů cítit na sto honů. Kolínští bez větších potíží odolávali postupným útokům papírového favorita a brankář Timo Horn musel likvidovat pouze několik nedůrazných hlaviček Oliviera Girouda. Hned v několika případech naopak hosté neměli daleko k navýšení náskoku a poločasový výsledek 1:0 byl pro Arsenal ještě přívětivým.

Do druhé půle se manažer Arsene Wenger rozhodl změnit nefungující rozestavení a s příchodem levého beka Seada Kolašinace místo Roba Holdinga přešel Arsenal na systém s čtyřmi obránci. A byl to právě bosenský reprezentant, který hned čtyři minuty po nástupu na hřiště vyrovnal, když tvrdou ranou z voleje po zablokovaném Walcottově centru propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po hodině hry měl výtečnou příležitost na dokončení obratu Ainsley Maitland-Niles, jenž se po líbivé kombinaci s Iwobim a Giroudem na jeden dotek ocitl v samostatném úniku, jenže místo zakončení ještě volil kličku, s níž si Timo Horn poradil. V sedmašedesáté minutě však brankář Kolína přece jen inkasoval, když do té doby matný Alexis Sánchez převzal míč u levé postranní čáry, namířil si to do středu pole a krásnou ranou se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Osm minut před koncem pak zlepšený výkon domácích korunoval třetím gólem Héctor Bellerín. Španělský obránce dorazil do sítě Walcottovu střelu po dobré práci dua předešlých střelců Kolašinace se Sánchezem. Arsenal tak navzdory prachbídnému výkonu z první půle porazil Kolín 3:1 a do nedělního městského derby s Chelsea může jít se vztyčenou hlavou.

Více informací k zápasu

FK Crvena Zvezda - BATE Borisov 1:1

14.09.2017 21:05

Góly: 54. Nemanja Radonjić - 73. Mikalaj Sihnevič

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Crvenou Zvezdou Bělehrad a běloruským BATE Borisov. Přemožitel pražské Sparty šel v 54.minutě do vedení zásluhou Radonjiće, ale konečné slovo měl po perfektním centru Signěvič.

Na Maksimiru to byla velká událost, Crvena Zvezda se po delší době opět představila v základní skupině evropského poháru a také soupeř byl zajímavy - běloruský šampión BATE Borisov. První poločas ale příliš fotbalové krásy nepobral, oba celky se dopouštěly mnoha nepřesností. Největší šanci a vlastně jedinou v prvním poločase měl Ivanić, který po přihrávce Rodionova orazítkoval břevno!

Druhý poločas toho nabídl přeci jenom více a především začaly padat góly. V 54.minutě poslal balón na malé vápno Srnić a absolutně nehlídaný Nemanja Radonjić ho uklidil do sítě. BATE mohlo okamžitě odpověď, ale mělo velkou smůlu, Hardzjajčuk totiž trefil jen břevno. Branková konstrukce domácí zachránila podruhé.

BATE se ale nakonec dočkalo. V 72.minutě poslal Ivanić na malé vápno naprosto precizní centr a do vzduchu se nejvýše vyšrouboval Mikalaj Signěvič a Borjan byl bez šance! Zbytek zápasu už zase nic nenabídl a o vítězi nerozhodl ani pětiminutový nastavený čas. Crvena Zvezda tak remizovala s BATE Borisov 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)11003:13
2.BATE Borisov (BLR)10101:11
 FK Crvena Zvezda (SRB)10101:11
4.1. FC Köln (GER)10011:30
Skupina I

Olympique Marseille - Konyaspor 1:0

14.09.2017 21:05

Góly: 48. Adil Rami

Do utkání s outsiderem z Konyasporu nevstupovala Marseille v úplně nejlepším rozpoložení, jelikož v posledních dvou ligových kolech inkasovala hned devět branek, ale přesto se jí díky přesné trefě Adila Ramiho podařilo urvat tři body. Turecký celek tak prodloužil své čekání na své první vítězství v základních skupinách Evropské ligy už na sedm zápasů.

Ačkoli byl OM například v držení míče či počtu střeleckých pokusů na branku lepším týmem, čekala se od něj proti tomuto protivníkovi spíše větší dominance. Nejtěsnější možné vítězství je na úvod sice splněným cílem, herně by se však domácí potřebovali do budoucna zcela určitě zlepšit. Hosté jinak na Stade Vélodrome nepředvedli úplně špatný výkon.

První nebezpečnější pokus mezi tři tyče vyslal Payet v 11. minutě, který si navedl za vápnem míč na svou pravačku, nicméně gólman Kirintili neposedný balón zkušeně zkrotil. Marseillský forvard se o čtyři minuty později snažil zakončovat ještě jednou, tentokráte ovšem soupeřovu bránu svou levou nohou neohrozil.

Co se prvního poločasu týče, fanoušek ofenzivního fotbalu zcela určitě nebyl nadšený. Konyaspor se směrem dopředu netlačil, Marseille naopak neměla potřebnou kvalitu k tomu, aby na svého soka výraznějším způsobem zatlačila. Přesto našla cestu na začátku druhého dějství k tomu, aby se ujala průběžného vedení a udržela těsný náskok až do konce.

Ve 48. minutě Payet poslal centr z rohového čtvrtkruhu na zadní tyč, tam si nejvýše naskočil Rami, a ten překonal hlavou marně zasahujícího Kirintiliho. V 56. minutě mohl být už rozdíl mezi oběma týmy dvougólový, ale Germain z trošku krkolomné pozice trefil břevno. A Sakai pak v 65. minutě ve velké šanci nenachytal na švestkách Kirintiliho.

Konyaspor si vytvořil největší příležitost tohoto utkání po hodině hry. Pravačkou napřáhl Bourabia, ovšem napálil pouze brankovou konstrukci. Jinak však byl směrem dopředu nebezpečnější Olympique. Jenže zacílit do sítě nedokázal překvapivě aktivní Sakai v 65. minutě a stejně dopadl rovněž Sanson dvě minuty před koncem.

Více informací k zápasu

Vitória SC Guimarães - Red Bull Salzburg 1:1

14.09.2017 21:05

Góly: 25. Pedro Henrique - 45. Valon Berisha

Utkání Vitórie Guimaraes s rakouským Salcburkem přineslo po jedné brance na každé straně výslednou remízu 1:1 a také se stalo zdrojem hned několika kuriozit. Domácí celek totiž nastoupil bez jediného hráče z evropského kontinentu, což se v dosavadní historii Evropské ligy ještě nikdy nestalo. Jedenáctka portugalského týmu čítala čtyři Brazilce, dva Kolumbijce a po jednom internacionálovi z Uruguaye, Peru, Venezuely, Ghany a Pobřeží Slonoviny. Zápas navíc deset minut před koncem první půle na chvíli přerušily samovolně spuštěné ostřikovače trávníku...

Úvod střetnutí žádný světoborný fotbal nenabídl, ovšem v pětadvacáté minutě šli domácí do nečekaného vedení díky dobře zahrané standardní situaci. Hurtadův přímý kop doplachtil až na zadní tyč, kde číhal kapitán Pedrao a uklidil míč suverénně do sítě. Iniciativy se tak poté musel chopit rakouský klub, proti němuž stála nejen jedenáctka soupeře, ale také technické zázemí v podobě rozstřikovačů, jež se zničehonic spustily uprostřed nadějného útoku hostí.

Vedení hráčům Vitórie přesto dlouho nevydrželo, neboť Rakušané ještě do přestávky dokázali srovnat. V poslední pětačtyřicáté minutě totiž Samassekouova výtečná lobovaná přihrávka našla nabíhajícího Valona Berishu, který se v nelehké situaci vytáhl s improvizovaným zakončením skluzem, jímž překonal i vyběhnuvšího brankáře Jesúse a srovnal na poločasových 1:1.

Po změně stran již na hřišti působili lepším dojmem hráči Salcburku a obzvláště u střely Wolfa z hloubi pokutového území domácím příznivcům pořádně zatrnulo. Rána rakouského záložníka však skončila těsně vedle Jesúsovy tyče, a tak utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille (FRA)11001:03
2.Red Bull Salzburg (AUT)10101:11
 Vitória SC Guimarães (POR)10101:11
4.Konyaspor (TUR)10010:10
Skupina J

Zarja Luhansk - Östersunds FK 0:2

14.09.2017 21:05

Góly: 50. Saman Ghoddos, 90+4. Alhaji Gero

Senzace jménem Östersunds nadále pokračuje! Vítěz švédského poháru dokázal zvítězit na ukrajinské půdě a poprvé v základních skupinách evropských pohárů získal tři body. Zorju srazily na kolena branky Ghoddose a Gera.

Zápas ve Lvově mnoho zajímavých příležitostí nepřinesl. Jako první zahrozil Östersunds. Edwardsův ostrý centr zasáhl Ghoddose a na brankové čáře musel čarovat brankář Lunin. Zorja sice následně převzala iniciativu, ale její akce povětšinou končily před šestnáctkou.

Taktikou svázané utkání rozpletl až v 51.minutě první brankou Saman Ghoddos. Sema dobře vyvezl balón, rozdělil ho na Ghoddose, který křižnou ranou poslal Östersunds do vedení. Zorja marně hledala recept na pozornou obranu Švédů. Její akce nadále končily před šestnáctkou a jak ubýval čas, tím více se hosté ve vlastním vápně opevňovali.

Sudí Klossner ještě domácím nabídl čtyřminutové nastavení, ovšem místo vyrovnání přišla rána z milosti. Gero si šikovně převzal vhozený aut, udělal si prostor tělem a nechytatelnou ranou pod břevno rozhodl o vítězství Östersundsu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Athletic Bilbao 0:0

14.09.2017 21:05

Góly: -

Střetnutí Herthy Berlín se španělským Athleticem slibovalo napínavé utkání plné pohledných akcí, čemuž oba týmy vskutku dostály. Přesto však po vypršení základní hrací doby svítilo na ukazateli neměnné bezbrankové skóre, neboť v zakončení hosté pravidelně selhávali, zatímco hráči Herthy si zase opakovaně vylámali zuby na výtečném brankáři Herrerínovi.

Celek z Bilbaa měl raketový nástup do zápasu, o čemž svědčí první šance Aritze Adurize po pouhé jedné minuty hry. Tvrdá rána španělského veterána z úhlu si však na domácího gólmana Krafta nepřišla. Poté o sobě dal hlasitě vědět Iker Muniain, jenž nejprve povedenou dělovkou zdálky protáhl Krafta podruhé a v sedmnácté minutě měl vůbec největší šanci zápasu. Po parádním Adurizově sklepnutí se totiž forvard Athleticu ocitl zcela sám před Kraftem, jenže ani moře času na zakončení mu nepomohlo k tomu, aby svou ránu dokázal vtěsnat mezi tři tyče.

Hertha o sobě dala poprvé vědět až po půlhodině hry, kdy pokoušel štěstí Vladimír Darida. Zatímco první rána českého reprezentanta chabě doskákala do zámezí, druhý Daridův pokus z pětačtyřicáté minuty už musel Iaga Herrerína polekat o poznání výše, neboť prosvištěl jen těsně nad jeho břevnem.

Zatímco start první půle patřil jednoznačně hostům, bezprostředně po změně stran zase dominovali hráči německého celku. Hned v osmačtyřicáté minutě se vřítil do šestnáctky po levé straně Plattenhardt a tvrdou ranou přinutil Herrerína ke kvalitnímu zákroku. Pár minut nato se v další slibné střelecké pozici ocitl Salomon Kalou, ovšem jeho rána z voleje zamířila přesně do středu brány, a tedy připravené náruče brankáře Athleticu.

Od Kalouovy šance uplynulo sotva pětadvacet vteřin, když po dalším povedeném pasu Weisera dostal pro změnu možnost skórovat Vedad Ibiševič. Bosenský forvard využil uklouznutí bránícího hráče a z hloubi pokutového území tvrdě vystřelil, jenže Herrerín i tentokrát stál na správném místě.

Oba týmy si ve zbytku utkání ještě zvládly připsat po dvou nadějných příležitostech. Nejprve pod tlakem dobíhajících hráčů soupeře nezvládl zakončení hostující Cordoba, k němuž v šestnáctce propadl míč po nejistém Kraftově zákroku, zatímco na opačné straně Kalouovo dobré zakončení opět ztroskotalo na výtečném Herrerínovi. Když pak v závěrečné desetiminutovce neuspěli ani Vesga se střídajícím Haraguchim, musely se oba týmy spokojit s bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Östersunds FK (SWE)11002:03
2.Athletic Bilbao (ESP)10100:01
 Hertha BSC (GER)10100:01
4.Zarja Luhansk (UKR)10010:20
Skupina K

SV Zulte Waregem - OGC Nice 1:5

14.09.2017 21:05

Góly: 46. Aaron Leya Iseka - 16. Alassane Pléa, 20. Alassane Pléa, 28. Dante, 69. Allan Saint-Maximin, 74. Mario Balotelli

Po mizerném vstupu do nové sezony se v posledním týdnu OGC Nice rozjíždí znovu na plné obrátky. Tým Luciana Favreho totiž v sobotním ligovém zápase deklasoval obhájce francouzského titulu Monaco v poměru 4:0 a nyní v prvním kole skupinové fáze Evropské ligy rozdrtil i belgické Zulte Waregem, na jehož půdě Nice triumfovalo výsledkem 5:1. Základ drtivé výhry položila již úvodní půlhodina, kdy se dvakrát trefil Plea a jednou Dante, jež po změně stran doplnili Saint-Maximin s Mariem Balotellim. Snížení domácího Leyi bylo pouze kosmetickou úpravou...

Na úvod je potřeba podotknout, že hostům přálo vždy potřebné štěstí. Hned první gól po zahajovací čtvrthodině, který vsítil Alessane Plea, totiž na cestě do brány nabral výraznou změnu trajektorie kvůli nešťastné teči bránícího hráče a brankář Leali se tak natahoval marně. To na druhém zásahu čtyřiadvacetiletého útočníka o pár minut později již nic šťastného nebylo, Plea tentokrát zakončil parádní protiútok po finální přihrávce Pierra Lees Meloua neméně strhující ranou do horního růžku.

Ani brzké dvougólové vedení ale hráčům Nice nestačilo a v osmadvacáté minutě si do druhé půlě vylepšili postavení ještě jedním zásahem. Propadnuvší rohový kop na zadní tyči zaskočil bránícího De Sarta, jenž místo odkopu míče do bezpečí připravil nešikovným zpracováním palebnou pozici pro Danteho a brazilský kapitán Nice se ranou z hranice malého vápna nemýlil.

Hosté se možná luxusním tříbrankovým náskokem o přestávce nechali ukolébat, z čehož je Waregem rázně probral pouhých třicet vteřin po změně stran. Defenzivě Nice totiž pláchl Peter Olayinka, jemuž sice stihl skočit pod nohy brankář Cardinale, jenže míč vyrazil pouze do nohou nigerijského útočníka, a tak míč nadále směřoval do prázdné branky. Před dobíhajícím Dantem jej pak stihl napálit do sítě Aaron Leya a alespoň na chvíli zvedl náladu domácímu publiku.

Průběžný stav 3:1 vydržel do devětašedesáté minuty, kdy hosté podnikli další rychlý brejk do otevřené obrany soupeře a Alain Saint-Maximin po Balotelliho pobídce povedenou přízemní ranou trefil míč přesně k zadní tyči. Pět minut nato se pak italský forvard proměnil z nahrávače ve střelce, když těžil z výtečného individuálního průniku Souqueta a zbyla pro něj snadná úloha obstřelit brankáře Lealiho popáté. Nice tak podruhé za sebou zvítězilo rozdílem čtyř branek a do nedělního ligového kola na půdě Rennes pojede s patřičným sebevědomím.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SS Lazio 2:3

14.09.2017 21:05

Góly: 33. Tim Matavž, 57. Bryan Linssen - 51. Marco Parolo, 67. Ciro Immobile, 75. Alessandro Murgia

Vitesse doma nad Laziem dvakrát vedlo, ale nakonec nemá ani bod. Biancocelesti potvrdili výbornou formu z ligy a proti Nizozemcům dokonali obrat. Stadion Gelredome v Arnhemu byl svědkem pěti gólů.

Skvělou formu si ze Serie A přenesl Luis Alberto, jenž byl v úvodu utkání hodně vidět a jeho hlavička uvnitř pokutového území měla gólové parametry. Bohužel pro Lazio skončila těsně vedle. Vitesse prakticky udeřilo hned z první vážnější šance. Rašica poslal na malé vápno učebnicovou přihrávku a osmadvacetiletý Tim Matavž vsítil gól. Nic dalšího první poločas nenabídl a Simone Inzaghi odcházel do šaten nespokojený.

Lazio po změně stran vykázalo zlepšení a brzy srovnalo stav. Po závaru a sérii odrazů se dostal ke střele Marco Parolo a golman Pasveer v domění, že jde balón vedle zůstal stát, Parolo se však trefil přesně k tyči. Ale Lazio se z vyrovnání dlouho neradovalo. Po dalším centru z prava se tentokrát prosadil Bryan Linssen a Vitesse znovu vedlo.

Ani tento stav neměl dlouhého trvání, protože po přihrávce Caiceda uklidil balón k tyči kanonýr Ciro immobile. Italský celek cítil, že dochází na lámání chleba a čtvrthodinu před konce vsítil gól na 3:2. Alessandra Murgiu naháněla defenzíva Vitesse marně a hostující hráč zkušeně překonal Pasveera potřetí. Inzaghiho svěřenci už vedení nepustili a získali první tři body do tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice (FRA)11005:13
2.SS Lazio (ITA)11003:23
3.SBV Vitesse (NED)10012:30
4.SV Zulte Waregem (BEL)10011:50
Skupina L

Vardar Skopje - Zenit Petrohrad 0:5

14.09.2017 21:05

Góly: 6. Aleksandr Kokorin, 21. Aleksandr Kokorin, 39. Artjom Dzjuba, 66. Branislav Ivanović, 90. Emiliano Rigoni

Vardar nevstoupil do svého premiérového zápasu v základních slupinách tou správnou nohou. Ačkoli v předkolech evropských pohárů před vlastními fanoušky vždy vyhrál, tentokráte se musel sklonit před favorizovaným Zenitem. Ten o svém vítězství rozhodl třemi brankami do poločasu a po přestávce přidal ke svému kontu ještě další dvě.

Makedonský mistr prožil jeden z nejhorších poločasů této sezóny. Mužstvo kouče Roberta Manciniho se ve Skopji nezaleklo nevyzpytatelného soupeře, jenž pod ruským majitelem Sergejem Samsoněnkem prožívá doslova fotbalové obrození, a to mu chyběla hned čtveřice hráčů ve složení Oleg Šatov, Leandro Paredes, Jurij Lodygin a Aleksandr Anjukov.

Domácím, kteří ve čtvrtém předkole Evropské ligy dokázali dvakrát porazit tureckého giganta z Fenerbahce, se hroutil jakýsi taktický plán už od úvodních minut. Už v 6. minutě Noboa poslal centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, kde si obrana Vardaru nepohlídala naskakujícího Kokorina, a ten velmi pohodlně překonal brankáře Gačevskiho.

O další čtvrthodinu později Zenit své vedení pojistil. Poloz si z levé strany seběhl blíže do středu, všiml si, že mu na druhé straně sbíhá Kokorin, a ten přesný zásah zaznamenal díky snadné hlavičce z brankového území. Ve 26. minutě se snažil prosadit gólové také Dzjuba, ale v tenhle moment ještě Gačevskiho svatyni nehrozil.

Nemusel ovšem nijak výrazně smutnit, neboť ve 39. minutě jeho kolega Kokorin nebojácně založil útočnou akci, během pár sekund se ve vápně objevil zcela sám, přihrál pak nakrátko dozadu právě na svého spoluhráče, a ten snadno překonal Gačevskiho. Ani po přestávce se jinak hra makedonského mužstva nijak výrazně nezlepšila.

Petrohradský tým byl i nadále lepší a hlavně efektivnější, a byť třeba Nikolov ve 47. minutě jemně pošimral rukavice brankáře Luněva a Barseghjan o pár chvil později pálil mimo, nepustil Vardar prakticky do žádné vážnější příležitosti, kterou by ho dostal na koně. Naopak v poslední třetině zápasu ještě stvrdil svou dominanci.

Nejprve se v 66. minutě Noboa elegantní kličkou zbavil Nikolova a přenechal míč Polozovi, ten přihrával do šestnáctky, kde Gačevski vyrážel před sebe, tam byl ovšem pouze Ivanovič, jenž z pádu dorazil do sítě. V závěru pak ještě Noboa poslal kolmici na Rigoniho, který si počínal v koncovce mazácky a usměrnil balón ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Rosenborg BK 4:0

14.09.2017 21:05

Góly: 9. Diego Llorente, 10. David Zurutuza, 41. Jørgen Skjelvik (vl.), 77. Diego Llorente

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání mezi Realem Sociedad a norským Rosenborgem Trondheim. Baskové svého soupeře vyřídili už v prvním poločase a po změně stran ještě navýšili konečné skóre na 4:0.

Baskové se s Rosenborgem vůbec nepárali a vítězství si zajistili už v prvním poločase. Domácí tým měl na Anoetě fantastický start, svého soupeře okamžitě přikoval k vlastní brance a zahazoval jednu šanci za druhou. Nápor byl tak velký, že už v 9. minutě Norové poprvé inkasovali. Illarramendi vyslal z dálky jedovku, Hansen jí jen vyrazil a Diego Llorente rychlou dorážkou otevřel střelecký účet. Ajen o minutu později si naběhl mezi dva stopery David Zurutuza a hlavou zvýšil na 2:0.

San Sebastian dál svého soupeře mačkal a golman Hansen byl v jednom ohni. Dobře zasáhl jak proti hlavičce Prieta, tak i Williana, i když jeho pokus hlavou nebyl přesný. Ve 41. minutě to Baskům klaplo potřetí. Po centru Sergia Canalese si vstřelil vlastní gól Jorgen Skjelvik.

Za pětačtyřicet minut bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Rosenborg měl sice stále spoustu času s výsledkem něco udělat a fotbalová historie pamatuje zvraty z nelichotivého výsledku 0:3, ovšem San Sebastian hrál prostě skvěle. Snad jen rána Trondsena stála za to, ale Rulli i tak zasahovat nemusel.

Po hodině hry spálil stoprocentní příležitost Juanmi a na druhé straně skvěle zasáhl Rulli proti Samuelově ráně. Čtvrthodinu před koncem se domácí prosadili počtvrté. Na rohový kop si naskočil Diego Llorente a hlavičkou o zem překonal Hansena.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)11005:03
2.Real Sociedad (ESP)11004:03
3.Rosenborg BK (NOR)10010:40
4.Vardar Skopje (MKD)10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
Komix

Zlínská skupina začala parádně, jen tak dál FDF

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Doufám, že to bude takovej druhej Kirin Cup

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to připomíná MS 94 a skupinu Mexiko,Itálie,Irsko,Norsko.

Reagovat
smazaný uživatel

8 gólů v 6 zápasech, to už by FDF možná ocenil. Ještě lepší byla skupina F v roce 90, jen 1 ze 6 zápasů neskončil plichtou a padlo 7 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FDF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Silva super, Braga super ešte Vitória nech vypije ten Red Bull..

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
h8_sfatto

AC Milan - Arsenal by bylo zajímavé historické finále,ale na to je příliš brzy

Reagovat
Mrvinho

Jak může být tým který skončí 4. ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

A to se ještě přidá někdo z ligy mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia - Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal svůj zápas s Kolínem nad Rýnem odehraje o hodinu později, než se uzavřou všechny zbylé zápasy Evropské ligy. Výkop byl posunut kvůli potížím s kontrolou fanoušků. Těch mělo z Kolína přijet na 20 tisíc.

Jak to bylo stou dobou kamennou? Litaly zmuchlane papirove kartony?

Reagovat
smazaný uživatel

nepřestane bavit

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Phillipinho

Socky cerny kun cele souteze. Paradni fotbal predvadeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, proti Rosenborgu se to pozná Uvidíme o víkendu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Skvelé 3 body, výkon nič moc, ale v momente ako tam prišiel Immobile a Milinkovič tak sme začali hrať svoju hru, FORZA LAZIO

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypada letos Milinkovic?

Reagovat
Pipo123

Skvele, Milinkovič, De Vrij, Ciro a Alberto sú vo výbornej forme, momentálna forma a kvalita Lazia stojí na nich

Reagovat
smazaný uživatel

diky, to rad ctu (ikdyz De Vrije mam za spis podprumernyho stopera). A Anderson je na tom jak? Ted je zranenej, nebude mit problem se vratit do sestavy?

Reagovat
Pipo123

De Vrij je super stopér, je vo výbornej forme, napr Arsenalu či LFC by vyriešil post stopéra. Anderson asi bude mať problém, lebo až nečakane dobre sa chytil Alberto a neviem či ho pustí do základu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode, sto lidi, sto chuti

Tak je to Brazilec, ten bude delat cavyky a tyhle typy hracu o sobe vi, ze jsou dobri a nesou to nelibe ze nehraji. Podle me by na Anglii mel, dve leta zpet ho chtel Manchester, tak kdo vi. Za nej by mohl byt ranec penez...

Reagovat
Azazelo RD

Wenger : Čech 1:0.

Reagovat
Shevchenko

Štěpán: "Atalanta nehrála doma, ale v Sassuolu." Už mu ale nedošlo, že Sassuolo taky nehraje doma, ale v Reggio Emilia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze sme 3-5-2 nehrali aj na Laziu. Urcite by to bol iny zapas s inym vysledkom....

Reagovat
Pipo123

Lazio nie je Austria...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Silvička snad budeme tohle rozestavení praktikovat i nadále a potřebujeme se zaměřit na bránění standartek, to je jeden velký chaos

Reagovat
smazaný uživatel

Östersunds Jo, žádné řeči o chybějících pohárových zkušenostech. Ani těch prvoligových švédských moc nemají, přesto padají soupeři jak kuželky. Doufám, že postoupí ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wambasen

Je to určitě překvapení, neboť se od toho týmu nečekalo vůbec nic již od počátku. Mají rozdílového hráče, Ghoddose a dokážou se jako tým vyhecovat a semknout, jinak je to průměrný švédský tým. Norrköping by si měl vzít příklad, jak se prezentovat v Evropě, jelikož rok co rok je to trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
snuff24

Taliansko

Reagovat
smazaný uživatel

V LM

Reagovat
smazaný uživatel

Doporucuju vsazet na ty Svedy z Ostersundu, kurzy obrovsky a paradne si to davaj zatim

Reagovat
smazaný uživatel

proti herthě a bilbau? to je jiná liga jak luhansk

Reagovat
smazaný uživatel

A vyrazeny Galatasaray a AEK byli asi co, socky?

Reagovat
smazaný uživatel

Já neřikám, že nemáš pravdu Jsou super, já doufám, že to budou drtit dál

Reagovat
smazaný uživatel

Po jednom zapase tohle prohlasit, to je na chocholouska

Reagovat
smazaný uživatel

Shit, mela bejt reakce na Philiphinha...

Reagovat
REPLIKATOR

14.09. Guimarães dnes vstoupil do historie

Kuriózním průkopníkem v Evropské lize se dnes stala portugalská Vitória Guimarães. Její zahajovací jedenáctka totiž byla proti Salzburgu tvořena výhradně neevropskými hráči (devíti Jihoameričany, dvěma Afričany), což se dosud nikdy nestalo. (ojogo.pt)

Jak můžou hrát EVROPSKOU ligu s neevropskými hráči??? Tohle musí být kontumace

Reagovat
smazaný uživatel

To museli honit odchovanejma dorostencema na lavičce ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto by měli zakázat

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecke timy teda nic moc

Reagovat
Pony Slaystation
Reagovat
smazaný uživatel

Rvačka kriplú

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Za organizaci v Arsenalu, tohle by se v Česku nestalo, výkop by začal podle plánu a v ochozech by byla 1/4 stadionu, druhý den by se vydal článek, jak se to už nesmí stát

Reagovat
smazaný uživatel

to ale rozhodl delegát zápasu, takže by se to stalo i v Česku, kdyby to bylo v evropské lize

Reagovat
Greny

nestalo, v česku by mu nerekli ze je nejakej problem

Reagovat
smazaný uživatel

v Česku by se to nestalo, protože na místní tragédy není nikdo zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Jack Nádhera.

Reagovat
johan14

To tam išli fans z Kolína bez lístkov, len tak na blind? Dík za vysvetlenie.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Mastný Chobot

nie, mali lístky

Reagovat
smazaný uživatel

z jakýho postu jako měla bejt Rijeka favoritem zápasu?

Zlín celkem slabota ale na druhou stranu jsou vlastně v čele tabulky, to je celkem plus

Plzeň wtf

Everton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele