Evropská liga: Souhrn prvních zápasů prvního kola vyřazovací fáze

13.02.2018, 19:53, aktualizováno 15.02.2018, 23:06
Komentáře a souhrny
Plzeň si ze hřiště Partizanu odváží nadějnou remízu 1:1. RB Lispko překvapilo Neapol a před domácí odvetou má slibně nakročeno k postupu, vysoké výhry na soupeřových hřištích si zapsaly rovněž Atlético Madrid, Bilbao, Arsenal a AC Milán. Dortmund otočil zápas s Atalantou Bergamo, uspěly rovněž Marseille nebo Lyon...

FC Kodaň - Atlético Madrid 1:4

15.02.2018 21:05

Góly: 15. Viktor Fischer - 21. Saúl Ñíguez, 37. Kévin Gameiro, 71. Antoine Griezmann, 77. Vitolo

Teplota hraničící s bodem mrazu byla pro svěřence Diega Simeoneho překážkou v úvodním klání prvního kola vyřazovací části Evropské ligy na hřišti Kodaně. Ani to však favorita nerozhodilo a po vítězství 4:1 nakročilo Atlético Madrid jasně k postupu do osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Hned na úvod zahrozili hosté. Sám před gólmanem se ocitl Griezmann, Olsen však jeho pokus dokázal zneškodnit. Po této akci však bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry.

Jen o minutu později Atlético nečekaně zahrálo rohový kop nakrátko a Saúl Ñíguez nekompromisně pálil ze střední vzdálenosti, branku nicméně těsně minul. Fanoušci Kodaně se starali o fantastickou atmosféru, i když se jejich tým bránil častějším útokům madridského celku. V další evidentní šanci se ocitl Koke, který vystřelil na Olsena, ale ani nyní se branková síť nerozvlnila.

Po sérii šancí "Atlétů" nakonec udeřili domácí. Takřka z ničeho nic se pokusil o střelu Peter Ankersen, Fischer kulatý nesmysl tečoval a ten propadl až za záda Miguela Ángela Moyi. O příběh toto zápasu bylo postaráno, a to běžela teprve 15. minuta. Zanedlouho však bylo vyrovnáno. Zaváhání domácí obrany využil Ñíguez, jemuž nacentroval Griezmann a nikým neatakovaný pohodlně srovnal na 1:1.

V 37. minutě se průběžného vedení ujal favorit zápasu. Lucas Hernández si narazil s Griezmannem, který mu vrátil patičkou a obránce Atlética našel ve vápně uvolněného Gameira, pro kterého bylo už snadné dopravit míč do branky. Hosté byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě šli do kabin za průběžného skóre 1:2. Kodaň se kromě gólové akce téměř k ničemu nedostala.

Do druhého poločasu naskočilo Atlético suverénně a snažilo kontrolovat vývoj zápasu. Krátce po hodině hry natáhl ke střele Yannick Carrasco, ale jeho projektil jen lehce orazítkoval tyč. O chvíli později se gólové radosti dočkal i Griezmann. Skvělou průnikovou přihrávku poslal Carrasco a francouzský reprezentant už měl snadnou úlohu - 1:3!

Ani to však nebylo konečné slovo. Čtvrthodiny před konečným hvizdem využil špatné rozehrávky domácích Vitolo a následně počtvrté překonal bezradného Olsena. Zbytek zápasu se víceméně už jen dohrával a žádné další zápisu hodné momenty na trávníku k vidění nebyly.

Více informací k zápasu

AEK Atény - Dynamo Kyjev 1:1

15.02.2018 21:05

Góly: 80. Astrit Ajdarević - 19. Viktor Cyhankov

Dynamo Kyjev nebylo daleko vítězství ve svém prvním ostrém utkání v novém roce. V úvodním duelu play-off Evropské ligy vedlo díky Viktorovi Cyhankovovi ještě deset minut před koncem, než letošní překvapení z Řecka zásluhou Astrita Ajdareviče srovnalo. I tak bude muset AEK na nepříjemné ukrajinské půdě skórovat, aby ještě postoupil.

Devatenáct zápasů v řadě aténský celek neprohrál. Ačkoli jeho soupeř je v posledních letech na evropské scéně určitě daleko ostřílenějším a je v kontextu tohoto souboje mírným favoritem, rozhodně svou perfektní sérii nechtěli domácí ukončovat. I když k tomu málem nakonec došlo, v kontextu celého střetnutí byl konečný výsledek zasloužený.

Svěřenci trenéra Manola Jiméneze vyslali vůbec první střelu na branku v 8. minutě. Rodrigo Galo si na postranní čáře pokutového území navedl míč lehce dopředu, následně ostře vypálil, nicméně nebyl v úplně ideální pozici, aby zasahujícího gólmana Bojka výrazněji ohrozil. O deset minut později pak Bojka nepřekonal ani Livaja.

Naopak jen minutu na to Dynamo z ničeho nic gólově udeřilo. González na pravé straně přetlačil bránícího Bakakise, počkal, až mu naběhnou do šestnáctky jeho spoluhráči, a ačkoli na jeho přihrávku nedosáhl o kousek ve skluzu Bujalskyj, zezadu ještě číhal Cyhankov, který neměl jediný problém překonat sám z blízkosti brankáře Barkase.

AEK byl z tohoto inkasování poměrně opařený, naopak jeho protivník vzadu výrazněji nechyboval a v podstatě hlídal nejtěsnější možný náskok. Do poločasu mohl skórovat snad jen Vranješ, nicméně svou hlavou netrefil Bojkoovu svatyni, po obrátce vypálil v 57. minutě střídající Christodoulopoulos, ovšem ani on neseřídil správně svá mířidla.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se kyjevské mužstvo soustředilo na bránění. Pravý recept na tuto taktickou skutečnost se domácím nedařilo najít. V 72. minutě se snažil z přímého kopu zacílit Rodrigo Galo, proti byl ovšem Bojko. Vyrovnal až v 80. minutě náhradník Ajdarevič, jenž hlavou zužitkoval perfektní pas Christodoulopoulose.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Zenit Petrohrad 1:0

15.02.2018 21:05

Góly: 78. Callum McGregor

Hráči Celticu Glasgow překvapili v domácím prostředí vysoce favorizovaný Zenit, od samého začátku hráli odvážně a svým pojetím dokonale zaskočili ruského giganta. Ve čtvrtečním zápase si vytvořili více vyložených šancí a jednu z nich zužitkovali zhruba čtvrthodiny před koncem. Hosté rozhodně zaostali za očekáváním, předvedli totiž ustrašený výkon a lehce se na nich projevila i nerozehranost způsobená přestávkou v lize.

Z prvního poločasu byla zajímavá pouze úvodní čtvrthodina. Domácí vstoupili do zápasu s velkým nasazením a už po necelých dvou minutách se v obrovské možnosti ocitl Tierny, ale závaru před gólmanem Luněvem využít nedokázal. Za další tři minuty našel Eboue svým pasem volného Dembelého, jenomže francouzský útočník se před Luněvem nedokázal dobře zorientovat a balón se od něho odrazil na druhou stranu od branky Zenitu.

V 9. minutě se opařený ruský velkoklub dopustil hrubky v rozehrávce, v pokutovém území se dostal ke střele Nitcham a pravačkou minul o několik decimetrů bližší tyč. O čtyři minuty později se ve stoprocentní šanci zjevil Callum McGregor, avšak ani on nedokázal zblízka vyzrát na famózního Luněva. Z následného protiútoku mohli z ničeho nic udeřit hosté, nicméně po průniku kapitána Criscita nabíhající Zabolotnyj nevyzrál na vyběhnuvšího brankáře de Vriese.

Zenit poté ještě dorážel hlavičkou z deseti metrů, avšak jeden z hráčů skotského giganta vykopával míč do bezpečí těsně před brankovou čarou. Následně tempo hry výrazně opadlo, po vyložených příležitostech se naprosto slehla zem. Celtic sice měl územní převahu a rozvíjel nebezpečnější útočné akce, jenomže do zakončení se prakticky nedostával. Změna nenastala ani po přestávce, fanoušci v Celtic Parku se dočkali dalšího vzrušení až v 61. minutě.

Ze střední vzdálenosti se opřel do míče Eboue a Luněv měl s touto bombou problémy, na poslední chvíli vyrážel ke svým spoluhráčům. Celtic nakonec zužitkoval svou mírnou převahu v 78. minutě. Po brejku převzal míč Musonda, ve finální fázi uvolnil parádním obloučkem Calluma McGregora a ten nekompromisně zavěsil pod břevno. Ve zbývajících minutách již tým z Glasgow těsný náskok udržel a do odvety si tak poveze nadějný výsledek.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - RB Lipsko 1:3

15.02.2018 21:05

Góly: 52. Adam Ounas - 61. Timo Werner, 74. Bruma, 90+3. Timo Werner

Jeden z nejlepších výkonů dosavadní sezony si hráči RB Lipska schovali na stadion San Paolo, kde si v prvním vyřazovacím kole Evropské ligy vyšlápli na domácí Neapol a po výhře 3:1 se před druhým zápasem na německé půdě ocitají v roli jasného favorita na postup. Vedení se přitom v úvodu druhé půle ujal lídr italské Serie A, jenže pak už úřadovali pouze hosté, a to především skrze Tima Wernera, autora dvou branek, mezi něž se ještě vklínil zásah Brumy.

Zatímco během premiérové účasti v Lize mistrů se německý vicemistr spíše protrápil, přesun z třetího místa v základní skupině do druhé evropské pohárové soutěže mu zjevně prospěl. Tým kouče Hasenhuttla příkladně zareagoval na úvodní trefu Adama Ounase, do deseti minut srovnal, záhy skóre otočil a v samém závěru ještě přidal důležitou třetí trefu, kvůli níž musí Neapol v odvetném utkání bezpodmínečně skórovat alespoň třikrát.

Neapolské zaváhání ovšem není až tak velkým překvapením, neboť je veřejným tajemstvím, že klub z jihu Itálie touží především po zisku ligového titulu a účast v Evropské lize je v tuhém boji o čelo s Juventusem takřka na obtíž. I proto trenér Maurizio Sarri sáhl oproti poslednímu ligovému kolu hned k několika změnám, byť třeba absence nejlepšího střelce klubu Driese Mertense byla vynucená vinou karetního trestu.

Hosté do utkání vstoupili nebojácně a první příležitosti Wernera s Poulsenem měly soupeřově defenzivě posloužit jako důkladné varování. Na opačné straně připadla nezvyklá role hrotového útočníka Josému Callejónovi, jenž rovněž v několika případech zahrozil před brankou gólmana Gulácsiho. Přesto první půle nenabídla nijak oslnivou podívanou a na góly si diváci museli počkat až po změně stran.

Na úvod druhé půle zahodil Timo Werner slibnou šanci a Neapol jen chvíli nato trestala. Svižný kombinační útok středem pole skončil na pravé straně u nohou Ounase, jenž výtečnou přízemní ranou svou slabší pravačkou poslal míč přesně k zadní tyči a rozjásal prořídlé tribuny. Radost domácích příznivců ovšem netrvala ani deset minut. Po špatné rozehrávce Amadoua Diawary podnikli hráči Lipska bleskový protiútok a rozhozená neapolská defenziva jen sledovala, jak Kamplův centr jedním dotekem Timo Werner zpracoval a druhým poslal míč okolo bezmocného Pepeho Reiny do sítě.

Brzkou odpověď na soupeřovo vyrovnání měl na kopačce střídající Lorenzo Insigne, avšak ve výtečné pozici po dobrém pasu Callejóna nechal pouze vyniknout Gulácsiho. To hosté byli v zakončení chladnokrevnější a šestnáct minut před koncem dokonali obrat skóre. Základem byl dobrý náběh Poulsena, jenž na samé hranici ofsajdu pláchl domácí defenzivě a následně přepustil míč Brumovi k snadnému zakončení do prázdné branky.

V závěru tak domácí zoufale vrhli síly kupředu v honbě za vyrovnáním, jenže místo toho ještě jednou inkasovali. V poslední třetí minutě nastavení podniklo Lipsko další rychlý kontr a přečíslení tři na dva vyřešil Emil Forsberg excelentně načasovanou přihrávkou volnému Wernerovi, který se tváří v tvář Reinovi nemýlil.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Villarreal CF 3:1

15.02.2018 21:05

Góly: 46. Tanguy Ndombélé, 49. Nabil Fekir, 82. Memphis Depay - 63. Pablo Fornals

Jeden z nejatraktivnějších duelů čtvrtečního večera slibovalo střetnutí Lyonu s Villarrealem, které skutečně nezklamalo. Ve Francii byly nakonec k vidění hned čtyři góly a vítězství domácího celku 3:1, po němž lyonští půjdou příští týden do odvety jakožto favorité na postup. Úvodní trefy Ndombeleho s Fekirem v samém úvodu druhé půle dokázal zmírnit cenným gólem z hřiště soupeře Fornals, avšak osm minut před koncem střídající Memphis Depay vytáhl exkluzivní pumelici zdálky, která vrátila Lyonu dvoubrankový náskok a dobrou výchozí pozici.

První velká šance utkání připadla hostům, a to po rohovém kopu. Na zadní tyči si náběhem z druhé vlny udělal místo Manu Trigueros a parádní ranou z voleje přinutil brankáře Lopese k výtečnému reflexivnímu zákroku. Poté, co Žlutá ponorka neuspěla ani z následného závaru, neboť Lopes obstál i v duelu s Baccou, se již k dalšímu obdobnému ohrožení lyonské branky za celý zbytek první půle hosté nedostali.

To domácí v ofenzivě působili jako sršně a obzvláště trio Traoré, Fekir, Mariano Díaz působilo obraně Villarrealu ustavičné potíže. V třinácté minutě měli hosté i notnou dávku štěstí, když Díaz místo upadnutí po faulu Víctora Ruize pokračoval v samostatném úniku a následný zákrok Maria Gaspara na Marcala, notně podobný penaltovému incidentu ze středečního duelu Realu Madrid s PSG, rozhodčího Kassaie nechal klidným. Když s dalekonosným pokusem z přímého kopu neuspěl proti brankáři Asenjovi ani kapitán Fekir, šlo se v poločase do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran však přišel průlom skóre takřka hned ze zahajovacího výkopu. Postupný útok Lyonu v první minutě druhé půle vyústil v tečovaný centr na zadní tyč, kde jej Mariano Díaz poslal hlavou zpět do ohně a nikým nehlídaný Ndombele zblízka uklidil míč do sítě. Než se zaskočení hráči Villarrealu stihli vzpamatovat, bylo již jejich manko dvojnásobné. Neúnavný Díaz totiž v devětačtyřicáté minutě zcela znemožnil Álvara Gonzáleze, a přestože Asenjo jeho bleskový individuální průnik zastavil špičkovým zákrokem, odražený míč připadl Nabilu Fekirovi k snadnému zakončení do poloprázdné branky.

Reakce týmu Javiera Callejy ovšem byla příkladná. Krátce po hodině hry Čeryševův křižný pas přepustil nabíhající Unal chytře za sebe k volnému Fornalsovi, jehož tvrdou ránu zvládl vyběhnuvší Lopes ztlumit, avšak míč přesto doklopýtal až za brankovou čáru navzdory mohutné snaze bránících hráčů odpálit jej na poslední chvíli do bezpečí.

Výsledek 2:1 rázem pro hosty nevypadal vůbec špatně, jenže poslední slovo si vzal Memphis Depay. Nizozemský reprezentant po devíti minutách pobytu na hřišti využil volného skákajícího míče ve středu pole a nekompromisní dělovkou z uctivé vzdálenosti zaskočil všechny v čele s brankářem Asenjem.

V závěrečných minutách ještě stále zbyl čas na jednu slibnou šanci na každé straně. Dalekonosnou ránu Díaze po vzoru Depaye tentokráte Asenjo kvalitním zákrokem lapil a stejně tak si počínal i Lopes proti střele Fornalse, který z výtečné pozice v hloubi šestnáctky trefil přesně náruč gólmana Lyonu. Bruno Génésio tak může být spokojen, Lyon si do odvety ve Španělsku poveze dvoubrankový náskok za výhru 3:1.

Více informací k zápasu

FK Partizan - Viktoria Plzeň 1:1

15.02.2018 21:05

Góly: 58. Leandre Tawamba Kana - 81. Radim Řezník

Hráči Plzně vstoupili do druhého kola Evropské ligy nadějnou remízou 1:1 na stadionu Partizanu Bělehrad. Zápas před bouřlivou kulisou v 58. minutě gólově otevřel Léandre Tawamba, ale v 81. minutě vyrovnal Radim Řezník. Odveta ve Štruncových sadech je na programu za týden.

Trenér Viktorie Pavel Vrba pro první soutěžní utkání v roce 2018 zvolil očekávanou základní sestavu. V brance opět dostal šanci Hruška, který odchytal celou podzimní fázi soutěže.

Úvod nabídl především mnoho nepřesností z obou stran. První velkou šanci si až v 35. minutě vypracovali domácí, Soumaha ale zblízka vychytal Hruška. Z následného rohu Tawamba hlavičkoval těsně nad břevno.

Plzeňským se v ofenzivě nedařilo kombinovat a jejich nakopávané míče většinou končily u obrany Partizanu. Krátce před pauzou Petržela po Kopicově centru z voleje vystřelil nepřesně.

Hosté nezačali dobře ani druhý poločas a dostali se pod velký tlak srbského mistra. V 58. minutě Vuličevičův centr nešťastně přizvedl Limberský a Tawamba razantní hlavičkou překonal bezmocného Hrušku. Plzeňský brankář o chvíli později vytáhl Tošičovu přízemní střelu z úhlu.

V závěru se hráči Partizanu zatáhli a soupeře k dlouho k ničemu nepouštěli. Až v 81. minutě Krmenčík vrátil míč před branku a Řezník hlavou vyrovnal. Plzeň tak proměnila hned první střelu na branku a Řezník stylově oslavil 50. zápas v evropských pohárech.

O pět minut později byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí stoper Mitrovič. Na konci mohl rozhodnout střídající Čermák, ale z dobré pozice vypálil jen slabě doprostřed branky.

Více informací k zápasu

FCSB - SS Lazio 1:0

15.02.2018 21:05

Góly: 29. Harlem-Eddy Gnohéré

První zápas ve vyřazovací fázi Evropské ligy zvládli lépe fotbalisté Bukurešti, kteří díky brance Gnohérého zvítezili 1:0. Do odvety tak budou vstupovat z více než solidní pozice.

Utkání bylo od prvních minut velmi opatrné, první vzrušení si připravili hostující fotbalisté až po 21. minutách hry, ovšem střela ze střední vzdálenosti domácího brankáře příliš nevystrašila. O minutu později už ale změna skóre visela ve vzduchu, za domácí obranu pronikl Lukaku a zuby si vylámal až na brankáři. První branka však nakonec přišla na druhé straně - domácí fotbalisté totiž skvěle sehráli brejkovou akci, na jejímž konci se do samostatného úniku dostal Gnohéré a chladnokrevně poslal svůj tým do vedení. Tentýž hráč mohl o chvíli později vedení zdvojnásobit, svou střelou z hranice pokutového území však těsně netrefil branku.

Druhá část už se odehrávalajasně v režii italského celku, který však zapomněl proměňovat šance. Neujal se únik Andersina, v solidní příležitosti neuspěl ani Immobile, a když deset minut před koncem malého vápna po průniku Andersona míč nedotlačil za záda brankáře ani Milinkovič, bylo jasné, že hostům vyrovnání prostě není souzeno.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Atalanta Bergamo 3:2

15.02.2018 19:00

Góly: 30. André Schürrle, 65. Michy Batshuayi, 90+1. Michy Batshuayi - 51. Josip Iličić, 56. Josip Iličić

Atalanta Bergamo překvapila v Německu a ze Signal Iduna Parku si veze dvě vstřelené branky. Lepší výchozí pozici v odvetě má ale přeci jen Borussia, která dokázala dokonat v závěru obrat a díky dvěma gólům Batshuayie vyhrála.

Borussia Dortmund se musela doma postavit italské výzvě, kterou představovala Atalanta. Celek z Bergama si v rámci základních skupin vydobyl poměrně silnou pozici a Borussen jej doma nesměli podcenit. Výhodou pro německý tým byla velmi silná sestava, kterou se trenér Stöger rozhodl nasadit. Nechyběli v ní Bürki, Papastathopoulos, Toprak, Weigl, Pulisic, Reus, Schürrle nebo Batshuayi.

Atalanta jela do Dortmundu jako outsider, kterému ale tato pozice nesmírně vyhovuje. Trenér Gasperini dobře tušil sílu soupeře a trochu překvapivě sáhl k netradiční taktice. Nenasadil totiž ani jednoho hrotového útočníka a Cornelius s Petagnou zůstali jen na lavičce. Od začátku se do utkání dostali Caldara, Cristante, de Roon, Freuler, Spinazzola, Gómez nebo Iličić.

Domácí začali samozřejmě mnohem aktivněji. Marco Reus získal míč ve středu hřiště, poté se obtočil okolo svého strážce a posílal balon do uličky na sprintujícího Batshuayie, který byl ale čistě odzbrojen Masiellem. Míčovou techniku ukázal později také mladík Pulisic, který se stal adresátem Castrovy vybídky. Borussia dávala svému soupeři dost zabrat.

Neustýlá pohyb málem vedl k první brance domácích a Atalanta dostala první vážné varování. Po Batshuayiově sklepnutí se dobře zorientoval Schürrle, jenž vyslal do úniku Reuse. Zkušený Němec ale mířil ve velké šanci jen těsně vedle Berishovy brány! Na opačné straně bylo také hodně živo, když Hans Hateboer vyslal centr na nabíhajícího Josipa Iličiće. Slovinský záložník ale nestačil na vrátivšího se Topraka.

Velké problémy dělal hostujícím Orobici především rychlík Michy Batshuayi. Po jeho přihrávce našel obránce Piszczek nabíhajícího Anrého Schürrleho, který si míč posunul do vápna a překonal vybíhajícího brankáře Berishu - 1:0 pro domácí barvy.

Od té chvíle to měla Atalanta hodně náročné, i když její úsilí vzrostlo. Především záložník Bryan Cristante táhl ofenzivní snahy Atalanty a jeho ostré centry hodně vadily brankáři Bürkimu. Jinak ale konec první půle nic zajímavého nenabídl. Do té druhé ale hosté vlétli dost agresivním způsobem. Borussia působila hodně zaskočeně a nejvíc jí musela zaskočit pasáž prvních patnácti minut.

Pět minut po příchodu ze šaten totiž Spinazzolův přetažený centr propadl až ke kopačkám Josipa Iličiće, který už sice byl v poměrně ostrém úhlu, ale přesto dokázal po zpracování balonu prostřelit brankáře Romana Bürkiho a srovnat!

Ještě větší překvapení zažili domácí fanoušci o pouhé čtyři minuty později. Záložník Bryan Cristante opět ukázal, že umí být ofenzivním tahounem Atalanty, vtrhl do vápna a ostrou dělovkou vyzkoušel pozornost Bürkiho. Ten jeho ránu vyrazil jen před sebe, kam si naběhl opět Josip Iličić a pohodlně doklepl míč do sítě - 2:1.

Gólové hody ale pokračovaly a tentokrát byla na tahu domácí ekipa. Tou dobou už byl na hřišti také Mario Götze, který si umě narazil míč se Schürrlem. Balon se po rychlé kombinaci dostal znovu ke Götzemu, který našel nabíhajícího Michyho Batshuayie. Mladá akvizice z londýnské Chelsea pak už pohodlně překonala brankáře Berishu a srovnala!

Vzápětí mohl být dokonán další obrat, jenže proti ráně zapomenutého záložníka Pulisice brankář Etrit Berisha vytasil skvostný zákrok a podržel svůj tým! Borussia pořádně zmáčkla svého soupeře a vrhla všechny síly do útoku. To se jí nakonec vyplatilo, protože Michy Batshuayi si ve vápně našel míč po přihrávce Götzeho, obešel protihráče a v nastavení strhl vedení na stranu domácích!

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lokomotiv Moskva 2:3

15.02.2018 19:00

Góly: 4. Mario Balotelli, 28. Mario Balotelli (pen.) - 45. Manuel Fernandes (pen.), 69. Manuel Fernandes, 77. Manuel Fernandes

Nice si po třech ligových porážkách nespravilo chuť ani na evropském poli. A to přitom mělo rozehraný první zápas play-off Evropské ligy opravdu velmi dobře. Nad moskevským Lokomotivem vedlo o dvě branky, jenže soupeř našel velkého zachránce v Manuelovi Fernandesovi. Ten zaznamenal hattrick a strhl vítězství na stranu svého týmu.

OGC nevstupoval do tohoto souboje úplně v nejlepším rozpoložení. Měl ale výhodu, že oproti svému protivníkovi, který mimochodem v domácí lize útočí na titul, je v plném zápasovém rytmu. To pro hosty bylo nynější klání vůbec prvním ostrým v novém roce, a jako by zpočátku bylo vidět, že nerozehranost se na jejich výkonu značně podepisuje.

Uběhly jen čtyři minuty a mančaft z Azurového pobřeží se ujal vedení. Saint-Maximin u brankového území dobře zasekl míč, přihrál ho nakrátko stojícímu Balotellimu, a ten střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Guilhermeho poprvé. A ve 27. minutě zasáhl ve vápně rukou do balónu bek Pejčinović po zakončení Seriho a kopala se penalta.

V tenhle moment bylo pro hosty opravdu hodně zle, protože Balotelli z bílého puntíku poslal balón do protipohybu Guilhermeho a navýšil náskok. Kdyby ve 39. minutě proměnil svou šanci Pléa, asi by bylo po zápase a o vítězi rozhodnuto. Jenže Lokomotiv dokázal do přestávky snížit a nakonec se po přestávce nadechl k obratu.

Al. Mirančuk ještě ve 43. minutě napálil brankovou konstrukci, o pár chvil později však Sarr v šestnáctce fauloval právě Al. Mirančuka a sudí Kovacs podruhé nařizoval pokutový kop. Manuel Fernandes se jako exekutor nemýlil a snadno proměnil. Portugalec se po změně stran pak stal hlavní postavou celého utkání. Zaznamenal totiž další dva přesné zásahy.

V 67. minutě přišel na řadu možná rozhodující moment tohoto střetnutí. Ariho ve vyložené brankové možnosti stáhl k zemi Coly, byl vyloučený, a těsně poté z přímého kopu vyrovnal Manuel Fernandes. A třináct minut před koncem Manuel Fernandes zařídil ruskému celku výhru, to když pohodlně zužitkoval z vápna přihrávky An. Mirančuka.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Athletic Bilbao 1:3

15.02.2018 19:00

Góly: 60. Luiz Adriano - 22. Aritz Aduriz, 39. Aritz Aduriz, 45+1. Ilja Kutepov (vl.)

Hráči ruského Spartaku naprosto nezvládli první poločas se španělským Bilbaem, v něm inkasovali hned třikrát a do odvety si vezou hodně nepříznivý výsledek v poměru 1:3. Přitom svého soupeře celkově přestříleli v poměru 11:5, v koncovce to však nebylo ideální. Naopak Athletic vyslal směrem k brankáři Rebrovovi pouze dvě střely a obě skončily v síti, jeden gól si moskevský celek vstřelil sám. O postupujícím do osmifinále se tak zdá být jasno.

Domácí poprvé zahrozili krátce po odehrané čtvrthodině. Přečíslení čtyři na tři efekt nemělo, pak ale vypálil z více jak pětadvaceti metrů Glušakov a jeho tvrdý pokus odvrátil gólman Herrerín jednoruč na rohový kop. Ve 22. minutě se z ničeho nic prosadili hosté a dostali soupeře pod tlak. Kanonýr Aritz Aduriz obdržel krásnou kolmici za obranu od Raúla Garcíi, obešel Rebrova a poté z mírného úhlu trefil bez potíží odkrytou branku.

Ani ne za minutu po nedorozumění Herrerína s Yerayem Álvarezem vystřihl nůžky brazilský forvard Luiz Adriano, avšak prostor tří tyčí netrefil. Po půl hodině hry to ze střední distance znovu zkusil Glušakov a jeho tečovaný projektil orazítkoval levou tyč. Španělský klub opět prorazil ve 39. minutě. Podruhé ve čtvrtečním klání skóroval Aduriz, jenž v Evropské lize zaznamenal již svou sedmou trefu a díky ní se dostal do čela tabulky střelců celé soutěže.

Tentokráte si po tečovaném přímém volném kopu od Susaety seběhl na levou stranu šestnáctky, byl ve správný čas na správném místě a z hranice brankového území umístil balón přesně ke vzdálenější konstrukci. Ještě do poločasu potřetí zahrozil Glušakov, po pasu z levého křídla minul hlavou bližší horní roh o několik decimetrů. Naprostá pohroma pro ruského mistra byla dokonána v nastavení úvodního dějství.

Odvrácený centr Iñakiho Williamse přistál na kopačce Rica, ten se opřel do balónu z voleje a Ilja Kutepov ve snaze odkopnout míč do bezpečí si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Od tohoto momentu praktiky nebylo o co hrát. Domácí snížili po hodině hry, Adriano po krásné narážečce od Glušakova zamířil přímo pod horní tyčku. V nastaveném čase mohl vrátit Bilbau tříbrankové vedení střídající Merino, jenže v tváří tvář proti Rebrovovi těsně minul pravou tyč.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Red Bull Salzburg 2:2

15.02.2018 19:00

Góly: 57. Álvaro Odriozola, 80. Adnan Januzaj - 27. Mikel Oyarzabal (vl.), 90+4. Takumi Minamino

Real Sociedad San Sebastian si na stadionu Anoeta připsal remízu s Red Bullem ze Salzburgu, který má lepší výchozí postavení do odvety. Dvě vstřelené branky jej musí hodně těšit a zvláště proto, že tu druhou zprostředkoval Takumi Minamino až v samotném nastavení. Domácí naopak hořce litují neproměněných šancí, kterých málo rozhodně nebylo.

Bylo to hodně dramatické utkání plné zvratů. Jako první se do vedení trochu překvapivě dostali hosté, kterým k tomu pomohla vlastní branka Mikela Oyarzabala. Domácí celek sice po změně stran srovnal a deset minut před koncem dokonce vedl zásluhou Adnana Januzaje, jenže nadějné vedení neudržel. Na konečných 2:2 pro hosty srovnal střídající mladík Takumi Minamino.

Domácí působili od začátku aktivnějším dojmem a za vydatné podpory vlastních fandů byli mnohem jistější. Když už se soupeř dostával k bráně, kterou strážil Gerónimo Rulli, zakročila dobře postavená obrana. Většinu ataků soupeře ustál zkušený obránce Héctor Moreno, který se v novém působišti zapracovává velmi solidně. Domácím se málem povedl přímý volný kop, který Illarramendi nekopl vůbec špatně!

První velkou šanci hostí měl na svědomí obránce André Ramalho, který pronikl díky jednoduché kombinaci až do vápna soupeře, jenže pak trochu zazmatkoval. Přesto se hosté ujali vedení, třebaže se netrefil žádný z nich. Ulmerův roh si totiž ve 27. minutě hlavičkou do vlastní brány srazil nešťastný záložník Mikel Oyarzabal!

Srovnat mohl o chvíli později další nadějný Španěl Jon Bautista, který si naskočil ve vápně na rohový kop a hlavičkoval. Jeho zakončení však zlikvidoval brankář Alexander Walke, jehož obránci mu pomohli s následnou dorážkou Juanmiho. Právě Juanmi udělal po změně stran prostor pro mladíka Januzaje, který přišel na hřiště s jasně ofenzivními instrukcemi.

Plnit je domácí začali deset minut po změně stran. Obránce Zubeldía totiž dokázal vybojovat balon, který u vápna předložil Álvaru Odriozolovi. Mladý obránce prošel až do vápna, a když se k němu nikdo moc nechystal, poslal balon k tyči a srovnal!

Následovala trochu hluchá pasáž utkání, ve které se nic moc nedělo. Až dvacet minut před koncem se najednou v šanci zjevil Januzaj, který ale trefil hlavou jen břevno! Není to úplně rozený hlavičkář, ale jeho kopací technika dává větší naděje. A to i domácím, protože deset minut před koncem se Adnan Januzaj postavil k zahrávání volného přímého kopu apo chybě obránců prostřelil vše před sebou - 2:1.

Radost však domácím nevydržela tak dlouho, jak by si asi baskický fanoušek přál. Když už se zdálo, že si domácí udrží vedení a že se Salzburg nikam hnát nebude, udeřil. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Stefan Lainer našel ve vápně domácích velmi špatně pokrytého útočníka Minamina a ten snadno srovnal - 2:2.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - AC Milán 0:3

15.02.2018 19:00

Góly: 45. Patrick Cutrone, 64. Ricardo Rodríguez (pen.), 90+2. Fabio Borini

AC Milán si bez větších problémů poradil s Ludogorcem a do Milána se vrací s jasnou výhodou tří branek. Zatímco domácí nedokázali mladého brankáře Gianluigiho Donnarummu překonat ani jednou, Rossoneri se do sítě domácích trefili díky brankám Cutroneho, Rodrígueze a Boriniho.

Bulharský Ludogorec měl být přeci jen trochu houževnatějším a nebezpečnějším soupeřem. AC si ale poradilo skvostně a trenér Gennaro Gattuso si může pochvalovat vystoupení snad všech hráčů. Do sítě se z hry nejprve trefil mladík Cutrone, načež přidal jednu branku z pokutového kopu zkušený bek Rodríguez. V nastaveném čase se trefil také střídající útočník Borini.

Přímý volný kop měli jako první k dispozici domácí hráči a před mladíkem Donnarummou bylo pořádně horko. Virgil Misidjan se přímou střelou pokusil překvapit hostujícího brankáře, jenže střela mu nakonec nesedla. AC v prvních minutách postrádalo přesnost a jeho kombinace se mu vůbec nedařily. Svůj podíl na tom měl také Hakan Çalhanoğlu, který dnes nepůsobil úplně koncentrovaným dojmem. Když už se dostal do zakončení, tak jej na poslední chvíli obral o míč obránce Sasha.

Milánskému celku nefungovala přechodová fáze a kupodivu se moc do hry nedostával ani jindy velmi často vyhledávaný Španěl Suso. Když už to vypadalo, že by se Suso mohl díky své míčové ekvilibristice prosadit, zastavil jej trochu akrobaticky zasahující obránce Sasha, který fungoval jako hlídací pes a hodně mu to sedělo.

Na opačné straně se pokoušel prosadit Giacomo Bonaventura, který se ve vápně zbavil obránce Cicinha a pálil z úhlu. Jenže přestřelil. O mnoho lepší zakončení zvolil Patrick Cutrone o minutu později. Hakan Çalhanoğlu poslal od rohového praporku prudký centr na přední tyč a nabíhající mladík Cutrone bezpečně zavěsil!

To byl pro domácí celek šok - gól do šatny nikdy není pro psychiku mužstva pozitivní zprávou. Po změně stran se odehrával prakticky stejný scénář, tedy útočící AC, které už nyní cítilo mnohem méně tlaku, a bránící domácí tým. Ludogorec se přeci jen po vystřídání stran dočkal lepší aktivity a jeho hra dávala obráncům AC víc zabrat. Po hodině hry se na hrací plochu dostavil obránce Ricardo Rodríguez.

A pouhé tři minuty mu trvalo, než se zapsal mezi střelce! Cutrone si pokryl míč v pokutovém území a byl při této snaze faulován! Ricardo Rodríguez má velmi dobrou kopací techniku a poté, co naznačil střelu, poslal balon z penalty na opačnou stranu brány!

Ludogorec měl více ze hry a častěji se míč objevoval na jeho kopačkách, ale většina jeho kombinačních akcí se odbývala na jeho vlastní polovině. Obránci AC tak mohli být v klidu a k narušení jejich výsostného území nedocházelo. Patnáct minut před koncem se navíc do hry zapojil střídající Fabio Borini, který v nastaveném čase tečoval ostrý centr od Francka Kessiého do sítě a navýšil na 3:0!

Více informací k zápasu

Östersunds FK - Arsenal FC 0:3

15.02.2018 19:00

Góly: 13. Nacho Monreal, 24. Sotirios Papagiannopoulos (vl.), 58. Mesut Özil

Po vzoru Manchesteru City a Liverpoolu také londýnský Arsenal suverénně opanoval úvodní zápas vyřazovací fáze v pohárové Evropě na půdě soupeře, když přehrál švédský Östersunds v Jamtkraft Areně 3:0. Základ úspěchu položili Kanonýři dvěma góly již v zahajovací půlhodině, poslední trefu pak po změně stran přidal Mesut Özil. V samém závěru si domácí mohli připsat alespoň čestný úspěch, neboť dostali výhodu pokutového kopu, avšak Tom Pettersson si na Davida Ospinu nepřišel, a tak švédský celek čelí příští týden takřka nesplnitelnému úkolu.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger se musel vypořádat s početnou marodkou, ovšem zároveň ze stávajícího kádru mohl bez obav nasadit silnou sestavu, neboť severolondýnský klub o víkendu žádný soutěžní zápas nečeká a stejně jako Östersunds má do čtvrteční odvety volno.

Francouzský kouč před zápasem prohlásil, že mrazivé teploty pod nulou jeho svěřence nijak nerozhází a vymlouvat se nelze ani na tamní umělý povrch hřiště, což se také hned na úvod utkání potvrdilo. Zatímco domácí se po dlouhé zimní pauze pomalu rozehrávali, Arsenal vypálil ze startovních bloků o poznání rychleji a již ve dvanácté minutě měl k průlomu skóre blízko Henrik Mchitarjan. Až na brankové čáře jeho ránu zastavil obránce Papagiannopoulos.

Sotva minutu nato se již ale Kanonýři dočkali. Brankář Keita si s nedůraznou střelou Iwobiho zadělal na zbytečné potíže a odražený míč zblízka doklepl do sítě pohotový Nacho Monreal. Španělský bek si připsal vůbec první kariérní zásah v pohárové Evropě a zároveň potvrdil výtečnou formu z posledních týdnů, v nichž měl prsty hned v pěti gólech z posledních šesti zápasů.

Hosté byli po brzkém gólu na koni a pokračovali v nátlaku. Mchitarjan si po čtvrthodině hry na Keitu ještě nepřišel, avšak ve čtyřiadvacáté minutě mu přece jen útočné snažení přineslo druhou branku večera. Arménův střílený centr z pravé strany si totiž před nabíhajícím Welbeckem nešťastně srazil do vlastní sítě Papagiannopoulos.

Až za takto kritické situace se hráči švédského celku probudili k životu a David Ospina si musel připsat zákrok proti štiplavé ráně Ghoddose, ovšem stejně tak pokračovali v tvorbě příležitostí i hosté jako v případě možností Mchitarjana s Welbeckem.

Do druhé půle domácí kouč Graham Potter sáhl hned ke dvojímu střídání ve snaze ještě s výsledkem něco udělat, ale sotva čtvrthodinu po změně stran musel přesto sledovat, jak jeho tým inkasuje do třetice. Znovu u toho byl všudypřítomný Mchitarjan, jenž šikovným pasem vybídl k zakončení Mesuta Özila a německý reprezentant snadno propálil nepřesvědčivého Keitu.

Zbytek utkání se již spíše dohrával a prostor na trávníku v dresu Kanonýrů dostali mimo jiné i mladíčci Nelson s Nketiahem. Přesto se diváci dočkali ještě jednoho pořádného vzruchu, když v samém nastavení Bellerín nešikovným skluzem fauloval unikajícího Tekieho a Östersunds dostal jedinečnou možnost zkorigovat skóre z pokutového kopu. Pettersonův záměr poslat míč doleva po zemi však Ospina vystihl a zkušeně sbalil míč do náruče. Arsenal tak zvítězil s přehledem 3:0 a v odvetě před očekávaným finále ligového poháru nebude muset plýtvat silami.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SC Braga 3:0

15.02.2018 19:00

Góly: 4. Valère Germain, 69. Valère Germain, 74. Florian Thauvin

Marseille potvrdila roli favorita a do odvety play-off Evropské ligy si vytvořila tříbrankový náskok. Braga předvedla na Stade Vélodrome ostudný výkon, ani jednou za celých devadesát minut nevystřelila mezi tři tyče, a vlastně mohla být ráda, že neinkasovala větší porci gólů. Ve druhém utkání by musela opravdu hodně zabrat, aby ještě postoupila.

Domácí vstupovali do tohoto souboje ve velmi dobré formě, s bilancí deseti utkání bez porážky, a už od začátku je dostala do pohody úvodní trefa Valéreho Germaina. I když jim dlouho trvalo, než svůj náskok navýšili, měli většinu doby hry pod kontrolou. Následně se pak prosadil marseillský forvard ještě jednou a po něm také Florian Thauvin.

Do vedení se Olympique dostal už ve 4. minutě. Payet zprava krátce po autovém vhazování přihrál do brankového území, ve správný moment si na správné místo naběhl Germain, a ten poslal z blízkosti balón snadno do sítě. Na druhé straně sice mohl vyrovnat Dyego Sousa, leč mířil mimo. To byla mimochodem jedna z mála příležitostí Bragy.

V 19. minutě znovu zahrozil OM. Konkrétně to byl Ocampos, kdo trestuhodně nedokázal ve vyložené pozici překonat brankáře Matheuse, a k dorážce se poté propracoval rovněž Germain, ten ale kýžený a chtěný prostor minul. Po půlhodině hry se Matheus zaskvěl znovu, zpoza vápna totiž vypálil hodně nebezpečnou pumelici N'Jie.

Pět minut před přestávkou se už míč skoro šoural do sítě, nicméně hosty před možnou katastrofou zachránil obránce Sequeira, jenž ho odkopl na poslední chvíli před brankovou čárou do bezpečí. A z přímého kopu neskóroval jen díky pár decimetrům ani Payet, jenž svou střelu nasměroval pouze na horní konstrukci Matheusovy brány.

I ve druhém dějství byl Olympique jasně lepším týmem, možná že ještě navýšil obrátky, a nakonec se dočkal zasloužených dvou přesných zásahů. A to navíc v několika dalších šancích selhal. Nejprve v 69. minutě využil Sakaiovy přihrávky Germain, o pět minut později pak zacílil přesně Thauvin, který předtím skvěle zakombinoval s Lopezem.

Více informací k zápasu

FC Astana - Sporting CP 1:3

15.02.2018 17:00

Góly: 7. Marin Tomasov - 48. Bruno Fernandes (pen.), 50. Gelson Martins, 55. Seydou Doumbia

Portugalský Sporting sice v Kazachstánu začal hodně bídně a ještě v poločase prohrával o jednu branku, ale po změně stran vešel na hřiště úplně jiný tým. Domácí najednou znejistěli a Sporting jim zasadil tři rychlé údery. Astaně moc neprospělo ani vyloučení Logvinenka, bez nějž už nedokázala hosty reálně ohrozit.

Sporting byl jasným favoritem a měl to v Astaně dokázat. Chvíli mu to ale trvalo, přesněji řečeno celý první poločas. Od začátku totiž domácí hráli hodně odvážně a kvalitu soupeře nepouštěli do hry. Navíc se jim podařilo velmi brzy dostat se do vedení, na které se Sportingu hodně těžko reagovalo.

Už v sedmé minutě se totiž snaha domácího celku projevila na skóre. Zkušený chorvatský záložník Marin Tomasov využil chvilkové nepozornosti obrany Sportingu, která byla dost možná jetě v šatně. Brankář Rui Patrício se natahoval po jeho ráně k tyči, ale nebyl dost rychlý - 1:0 pro nadšeně hrající domácí celek.

Tohle byla velká díra v plánech Sportingu, který si přijel pro tři body. Portugalci však přesto začali s přibývajícím časem dominovat a ovládat kombinaci ve středu hřiště, kde byla jejich síla nejpatrnější. Po dvaceti minutách a dalším autovém vhazování vypálil zhruba z pětadvaceti metrů Fernandes a brankář Nenad Erić měl hodně co dělat, aby jeho ránu vyrazil alespoň nad břevno.

Následně se ke slovu dostali také domácí, kteří sice vybíhali ze zabezpečené obrany a celkově se stáhli, ale hodlali favoritovi připomínat svou přítomnost rychlými brejky. Jeden takový zakončoval velmi slibně Bejsebkova jeho ránu po vyražení Patrícia ještě dorážel mladý Ghaňan Patrick Twumasi. Ani jeho dorážka ale Patrícia nezaskočila. Těsně před odchodem do šaten Sporting konečně srovnal, ale jeho radost neměla dlouhého trvání. Seydou Doumbia byl ve chvíli dorážky podle mínění rozhodčího v ofsajdu.

Neuznaná branka byla k vidění také na druhé straně, ale v tomto případě se o ofsajd skutečně jednalo. Druhou půli začal Sporting famózně. Nejprve totiž Jurij Logvinenko fauloval již ve 48. minutě ve vlastním vápně a sudí Buquet ukázal ihned na značku pokutového kopu. Logvinenko dostal žlutou kartu a penaltu proměnil mladík Bruno Fernandes - 1:1.

V tu chvíli hostující žralok ucítil krev. O pouhé dvě minuty později se stav měnil opět, tentokrát díky Gelsonu Martinsovi. Zkušený útočník Sportingu se dostal k balonu, který obránci domácích neodvrátili, a napálil jej k tyči - 2:1.

Téměř deset minut poté se Sporting dočkal další branky a pro Astanu se začínal sen o postupu drolit. Fernandes zkoušel poslat balon do malého vápna, kam si naběhl velezkušený útočník Seydou Doumbia. Tomu nechali obránci dostatek prostoru a Doumbia zakončil přesně - 3:1. Korunu svému výkonu nasadil Jurij Logvinenko, který po hodině hry opět fauloval a byl vyloučen! V závěru pak Patrícia zachránila tyč po ráně Šomka.

Více informací k zápasu

FK Crvena Zvezda - CSKA Moskva 0:0

13.02.2018 18:00

Góly: -

Otevřené zůstávají šance Crvene Zvezdy a CSKA Moskva na postup do osmifinále Evropské ligy. Srbský klub hostil ruského soupeře netradičně už v úterý a diváci čekali na branku marně...

Duel nepřinesl žádnou ofenzivní smršť a po oťukávacích minutách se jako první o slovo přihlásili hosté. V desáté minutě se v pokutovém území pěkně uvolnil Vitinho, svou akci ovšem znehodnotil nedůrazným zakončením přímo do rukavic Borjana.

Na druhé straně fauloval Vasilij Berezuckij, inkasoval žlutou kartu a nabídl domácím standardní situaci ze zajímavé pozice, odpovědnost na sebe vzal Ben Nabouhane a nemířil špatně, Akinfejev přesto jeho pokus jen zkontroloval pohledem.

V první půli se hrálo především v okolí půlící čáry a na největší šanci se čekalo až do 36. minuty. Po rychlém brejku postupoval sám Radonjić a doplatil na špatné umístění střely, Akinfejev jeho pokus vyrazil a následnou dorážku následně srazil na rohový kop jeden z vracejících se obránců.

Nezáživnou podívanou prvního poločasu ukončil až vysvobozující hvizd rozhodčího Raczkowskiho. Znudění fanoušci se následně bavili po svém, hostující příznivci se o přestávce rozehřáli několika pyrotechnickými pomůckami a začátek druhé půle musel být o několik minut odložen.

Akinfejev si v první části hry připsal jeden důležitý zákrok a krátce po návratu z kabin musel přidat další. Po rohovém kopu propadl míč až k Le Tallecovi a ten z první mířil přesně, pohotový ruský gólman ovšem vynikajícím způsobem zamezil ve změně skóre.

Po hodině hry zase musel sklonit hlavu Ben Nabouhane, po zajímavém centru z malého vápna vůbec netrefil bránu a podobně dopadla čtvrt hodiny před koncem i hlavička Krstičiće.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kokot

Reagovat
adoxx

aspoň že si to přiznáš

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

... Košický

Reagovat
smazaný uživatel

Podle vývoje kurzu to vypadá, že remíza bez gólů byla domluvená. Odpovídal tomu i výkon na hřišti. Nechal bych zápas prošetřit.

Reagovat
twelwer

Seba si uz nechal niekedy presetrit ?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
adoxx

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Josifek

JJ, protože v prvním zápase play off se běžně domlouvají remízy

Reagovat
off-olda

Michy je bůh.

Reagovat
Coutinho10

všechny zapasy od 19hod. skoncily overem ...kdybych to vedel, tak si dam vic jak 2

Reagovat
mikelinos

Kdybych to věděl já, tak je ze mě jeden z nejbohatších Čechů

Reagovat
Coutinho10

j nekoukal jsem na vsechny kurzy, ale na ACM i Nice na over kolem 2,40, takze jako vydelat se dalo luxusne

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, jsem rád, že jsme to rozhodli už na Bulharské půdě, vzhledem k těžkým zápasům v lize se to hodí, navíc ještě Coppa na hřišti Lazia, do domácí odvety bych nechal odpočívat Romagnoliho, Kessieho, Hakana či Cutroneho. Jen tak dále a pojďme tu sezónu zachránit

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mesyas

Michy půjde za 70mega určitě

Reagovat
andrew96

Batshuayi jek kluk ze zlata! Dneska zahrál dobře taky Schürrle, naopak Toljan bídný a Iličiće sna bude v Itálii bránit někdo jiný. Nepochybuji o tom, že Atalanta neukázala venku vše. Nedělám si iluze, venku BVB branku dostane, zároveň jsem ale přesvědčen v minimálně jeden gól hostí a postup.

Reagovat
Kucka

Toljan a Bürki bída, ti nemají v Borusce co dělat

Reagovat
Bandita_Harry

Burki podla nalady

Reagovat
Shevchenko

Z těch odehraných zápasů se v odvetách vyplatí sledovat jen Atalanta.

Reagovat
placa

jeste Socky, jinak je asi vsude rozhodnuto no

Reagovat
smazaný uživatel

Braga 4 v Portugalské lize utočí na 3 místo..... hmm Jako dneska na Velodrome bez srandy měli dostat 8:0 mnohem méně nebezpečný než Metz. Jediný co je je udrželo nad ostudou byl brankář a neschopnost OM zakončení.

Reagovat
Gedofrey

V létě to chce nutně hroťáka a Mitroglou pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Braga! Nehovorí o Benfike

Reagovat
mayday

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože částečně chápu, ale přijde mi to dost vtipný protože dneska náš hroták dal 2 goly + za poslednich 10 zapasu sází gol skoro v každém zápase takže to "nutně" mi přijde k němu nespravedlivé. Dneska nešlo o Germaina, ale o zbylá křídla. Kdyby tam byl někdo lepší než Ocampos a Njie, tak jim dame 7 uplne v suchym triku.

Reagovat
Gedofrey

Je to hrozně blbé říkat zrovna po tomhle zápase, ale třeba po poločase jsme mohli vést klidně 3:0. Germaina mám rád, ale nemyslím si, že mu zrovna takováhle pozice sedne. Nehledě na to, že kdyby se zranil, tak tam nemáme koho dát.Samozřejmě, kdyby tam byl od začátku Thauvin, tak je to taky něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Je hlavne strasne top že ten tým je fakt dobrej, respektive to co s ním dělá Garcia, od konce září sbráme nejvíc bodů ze všech (nejak temer stejne) jako PSG. A je tam pořád hromada nedostatků hráči by mohli být lepší na určitých postech (stoper, další top záložník, křídlo a hrot- bez kterého jsme skoro hráli temer první dva až 3 mesice ), a měli by sme na to být na druhem místě s menším rozdílem na PSG. + mě opravdu zajímá jestli by to nebyl mnohem větší válec kdyby zůstal Gomis + Germain.

Reagovat
Liquid

že tam u Mitchiho není opce

Reagovat
Counter

Však můžete být rádi.

Reagovat
Jeňa

Dnešní výsledky jsou příšerné pro koeficient

Reagovat
smazaný uživatel

Na Islanďana píšeš pěkně česky.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

No jo pánové jsou na mě moc mezinárodní. Hned se neurážej. Pokud chceš přát nároďáku podle módy, nebo podle toho kdo je zrovna nejlepší, je to tvoje svobodná volba.

Reagovat
Rudnevs

Veď sa neurážam, len mi to proste príde od veci riešiť, príde mi to podobné, ako súdiť niekoho podľa obľúbených klubov, zvlášť keď uživateľ, ktorý to písal, sa v diskusii správa normálne a neprovokuje... A nemusí to byť podľa módy alebo podľa toho, kto je teraz najlepší, skrátka mu je Island sympatický. Alebo je fakt Islanďan.

Reagovat
Kucka

Výhra 3:1 dobrá, škoda jenom těch výpadků za stavu 2:0 a 3:1, kdy už to Fornals podruhé naštěstí neztrestal. Memphis dobrej blázen, brutální gól

Reagovat
Rudnevs

Salzburg, Dortmund, Leipzig

Reagovat
Largo

Skoda, ze na to Neapol tak kasle. Vostuda.

Reagovat
sylarko

to kolko je tych dembele? barca, tottenham, lyon, celtic, a tusim ze i v USA hra jeden ...

Reagovat
fajdax

Fulham

Reagovat
mayday

Doma v AFR jich je ještě tak dalších šest set tisíc.

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Liquid

strašně trapná byla Neapol, přišlo mi, jak by opravdu chtěli prohrát

Reagovat
Pipo123

Nechapem co sme hrali, vyhráme skupinu a potom odohráme Respektivne odchodime tento zapas. Lazio aj Neapol sa vysrali na EL tak Dufam ze v lige neuhraju LM a v pripade Neapolu titul.

Reagovat
DelPiero137

Nechapem preco nato kluby. SA potrebuje co najviac medzinarodnych zapasov aby sa konfrontovala a zobudila z toho sna. Aj ked muzstva nenastupia s tym najlepsim co maju (ked to zvladaju v inych ligach) ale aspon maximalna snaha sa pobit o postup.

Reagovat
cristiano.K.

ty si přeješ na základě toho, že jste odchodil zápas v EL, aby tvůj vlastní tým se nedostal do LM ?

Reagovat
Pipo123

Ano, nemam rad ked niekto vypúšťa zapasy, to je nejaka móda poslednych rokov. Treba kazdy zapas hrat na 100%. Top kluby hraju 50-60 zapasov za sezonu a nasi hraci placu ked maju hrat 2x do tyzdna..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Tak se nepovedl jeden zápas, prohráli jste o gól, navíc venku. Doma byste měli vyhrát.

Reagovat
mastakillah

úsměvné

Reagovat
Staenly10

Já tu jeho rozčarovanost chápu. Tyhle kluby druhýho sledu svý země, jako je Lazio (nic ve zlým, ale za tou špičkou SA pořád o něco zaostává), by měly hrát každou soutěž na 100%. Nejsou Juventus, kterej má trofej každej rok, a proto, když je vidina nějaký trofeje (a EL je pěknej skalp), měly by za tím jít, už jen kvůli fanouškům. K čemu jim bude, když se třeba díky vypuštění Ul dostanou do LM, kde můžou vylítnout hned ve skupině.

Reagovat
Staenly10

Ještě bych dodal, že se mi právě i u nás líbilo, že Klopp tehdy do tý EL dal maximum.

Reagovat
vladino10

Tak vy ste tam mohli získať lm, to Neapol má už lm istu.. Ale ako áno, zrejme by kloppa roztrhalo ak by lpool vypustil nejaký zápas..

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Z Griezmanna se stava strasne zabavny hrac. Je fajn, ze ho to zaclo zase bavit. Skoda akorat, ze ty jeho paradicky casto hranici s lezernosti. Dneska mohl mit klidne 3goly. Lucas je poklad. A Koke zacina byt tuhle sezonu ve stinu Saula, kdo by to byl rekl. Atletico by melo byt favorit EL, silnejsi tym tam neni. Ale zakonceni je tuhle sezonu fakt velky problem a ani bych se nedivil, kdyby na to dojeli. Otazkou je do jakeho herniho a streleckeho rytmu se dostane Costa. S potencialne na jare rozstrilenym Costou bych v EL i veril.

Reagovat
Phillipinho

Griezmann me prave s tema jeho frajerinkama docela sere. Dneska mu to vyslo, ale to se moc nestava.

Reagovat
Phillipinho

Jinak Thomas musi hrat v zakladu misto Gabiho. Skvele dokaze podrzet mic, prenasi hru, diktuje tempo hry a je hbity.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je asi nejvetsim pozitivem toho banu. Taky se mi jeho hra libi, ale neni to jeste uplne topka. Zaloha je vubec nejslabsim clankem tehle sezony. Alibisticky vsichni hraji, vcetne Thomase.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestava, ale je to on kdo tomu tymu dava atraktivitu a zajimavost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem celou tuhle jeho lezerni sezonu jeho zastance. Ac jo, mam to nejak napul. Ty jeho vselijake paticky, nekonvencni prihravky a doteky jsou vesmes pro tymovou hru kontraproduktivni a urcite uz to neni ten neomylny a primocary zabijak. Ale nakonec tomu jeho rozsireni hry o tyhle prvky prichazim na chut. Je to znak geniality. Vyviji se, meni se. Jeho kreativita je ted uplne nekde jinde nez byvala a z fleku by se dal postove oznacit i za spilmachra. To je na nem hrozne zabavne. I kdyz obeti toho je ta jeho drivejsi soustredenost a vule pro vysledek, coz mnohdy negativne pusobi na tym a dost mozna i na tymovou moralku. Koneckoncu bych ale rekl, ze ta jeho nizsi produktivita neni zpusobena timhle, ale jeho vnitrnim podzimnim bojem mezi zustat - odejit, coz ho odvadelo od motivace k tomu udelat zas s tymem skvele vysledky. Nepochybuju, ze jaro bude mit v cislech dvojnasobne lepsi. Tezko rict, jestli jsou ty jeho zlepsene vykony zpusobene psychickym uvolnenim, ze si uvedomil, ze to je asi posledni pulrok v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale Atletico by mohlo vyhrát. Jediní Španělé z top lig na EL nešetří a posílají tam nejsilnější sestavy. Podle toho se to bude odvíjet podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

HANBA NEAPOLU! ! Odovzdany vykon,aj ked bolo Lipsko aktivnejsie a lepsie,ta neochota hracov Neapola bola k zaplakaniu,aj fans nic moc,ultras ma v pici,na dvoch konoch sa s tak uzkym kadrom a Juventusom za chrbtom hrat neda,ale aj tak...A Lazio tiez pekna bieda,vykon na picu..dneska otrasne zapasy

Reagovat
Visca el barca

Neapol si z jakého důvodu může dovolit vypouštět EL??

Reagovat
jacobT

Tam je jasna priorita titul doma v lige. Vzhladom na to, ze superia s Juve, tak sa dalo cakat, ze sa na EL vykaslu.

Reagovat
DelPiero137

Verilm ze oni sa vykaslali aj na LM.

Reagovat
Josifek

Reagovat
maxton

Juventus vypusta kvôli lige aj LM :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Tak tady je to myslím celkem jasný a i relativně pochopitelný..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Co je pochopitelne??Vypustit zapas tak okato a este aj pred vlastnymi fanusikmi.Titul nedaju a ich uspech jediny bude postup do LM dalsi rok

Reagovat
fenixLFC

Lebo su debilni a myslia si ze mozu vyhrat titul

Reagovat
Bandita_Harry

a nemozu ?

Reagovat
fenixLFC

nevyhraju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Ak mas takyto pohlad na zivot tak to RIP

Reagovat
Jeňa

Lipsko černý býk soutěže

Reagovat
smazaný uživatel

rot*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele