Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

08.03.2018, 20:59, aktualizováno 08.03.2018, 23:01
Komentáře a souhrny
Plzeň podlehla lisabonskému Sportingu. Marseille si poradila s Bilbaem, zatímco RB Lipsko těsně zdolalo Zenit Petrohrad. Lazio se rozešlo smírně s Dynamem Kyjev. Osmifinálové zápasy přinesly překvapení v Dortmundu, kde triumfoval Salzburg. Cenná vítězství ze soupeřových hřišť si zapsaly také Arsenal a Lyon. Atlético naplnilo roli favorita proti Lokomotivu...

SS Lazio - Dynamo Kyjev 2:2

08.03.2018 21:05

Góly: 54. Ciro Immobile, 62. Felipe Anderson - 52. Viktor Cyhankov, 79. Júnior Moraes

Dynamo Kyjev ve Věčném městě uhrálo hodně důležitou remízu 2:2 a před domácí odvetou může být hodně spokojené. V domácím dresu se prosadili Immobile s Andersonem, za hosty srovnali skóre Cyhankov s Moraesem.

Dynamo Kyjev plánovalo odvetu proti římskému Laziu, které se s ním už dvakrát utkalo. Ačkoli tým trenéra Simoneho Inzaghiho nezažívá moc dobré období, stále umí překvapit a být hodně nebezpečný. A to zvlášť, pokud se do hry dostane kanonýr Ciro Immobile podporovaný ještě navíc Andersonem. Toho měli dnes večer bránit především Kádár s Pivarićem.

Po úvodní minutě ticha za nedávno zesnulého Davida Astoriho se lazio už mohlo vrhnout do útoku. Postaral se o něj Felipe Anderson, který se snaží opět si vybojovat místo v základní sestavě. Jeho kolmice však byla pokryta třemi obránci Dynama. První větší šance se rodila i díky mladíkovi Murgiovi, který dnes dostal od Inzaghiho důvěru a nechtěl zklamat. Jeho zajímavý centr byl ale nakonec odvrácen.

Dynamo nepůsobilo moc aktivním dojmem, ale bránilo znamenitě. Brazilský hračička Felipe Anderson si na přední tyči naběhl na přízemní centr od obránce Dušana Basty, jenže z voleje minul těsně šibenici! Zkušený bek ve službách Lazia se o pár minut později sám zapsal mezi střelce, třebaže neúspěšné. Ale jeho rána z voleje byla minimálně zajímavá a pohotová.

To brankář Thomas Strakosha se na opačné straně víceméně nudil a moc práce neměl. S ojedinělou akcí Dynama si v samém závěru elegantně poradil nizozemský stoper Stefan de Vrij a Lazio mohlo jít do kabiny s pocitem aktivnějšího týmu. Gól mu ale chyběl. Dočkal se ho až po změně stran, ale nejprve ve vlastní síti.

V 52. minutě se totiž hosté pustili do ojedinělého útoku, na jehož konci Arťom Besjedin vrátil hlavou míč před bránu a sledoval, jak Viktor Cyhankov vykouzlil zády k brance parádu. Poslal totiž balon do sítě patičkou, na kterou Strakosha nedokázal reagovat - 1:0.

Reagovat muselo celé Lazio a naštěstí pro domácí fanoušky mu to netrvalo moc dlouho. O pouhé dvě minuty později si totiž italský kanonýr Ciro Immobile naběhl na dlouhou kolmou přihrávku od Felipeho Andersona a střelou ke vzdálenější tyči překonal marně zasahujícího brankáře Bojka!

A to nebylo vše, neboť Lazio se konečně dostávalo do provozní teploty. Po hodině hry totiž Sergej Milinković-Savić našel krásnou nahrávkou Brazilce Felipeho Andresona, který si zpracoval balon a přízemní ranou k tyči překonal brankáře Denyse Bojka! Lazio díky tomu v rozmezí osmi minut otočilo vývoj utkání!

Ani Dynamo se ovšem nehodlalo smířit s porážkou, třebaže gól na hřišti soupeře pro něj byl hodně důležitý. Josip Pivarić se dostal dokonce až ke střele před Strakoshou, který ale perfektně vyběhl! Vedení nakonec Laziu nevydrželo, protože střídající Júnior Moraes si zpracoval kolmou nahrávku a jeho nádherná rána zaplula mimo dosah Strakoshy - 2:2. Tímto výsledkem utkání skončilo, i kvůli tyči po obloučku Immobileho.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Zenit Petrohrad 2:1

08.03.2018 21:05

Góly: 56. Bruma, 77. Timo Werner - 86. Domenico Criscito

RB Lipsko zahájilo o něco lépe první polovinu dvojzápasu se Zenitem Petrohrad. Německý celek však bude s výsledkem 2:1 lehce nespokojený, neboť po většinu zápasu byl lepším týmem a v jeho průběhu navíc vedl o dvě branky. Kapitán hostů Cristito však svým gólem dal Petrohradu naději na postup. Hrdinou večera byl domácí Timo Werner, jenž si připsal jednu asistenci a druhou branku Lipska přidal sám.

Na první větší šanci čekali diváci až do 25. minuty, kdy se Werner dostal ke střele, ale pouze přestřelil svatyni, kterou hlídal ruský gólman Lunev. I druhá šance patřila domácím a byla o hodně nebezpečnější. Forsberg se ujal rozehrávky přímého kopu hned před pokutovým územím a technický pokus zakroutil do tyče. Odražený míč se taktak neodrazil od Luneva do sítě.

Po změně stran nejprve zkoušel Forsberg překvapit Luneva střelou z úhlu, ten však pozorně zasáhl. Následně mířil z podobných míst do boční sítě Augustin. V 56. minutě vybojoval Bruma míč, narazil si jej s Wernerem a po obstřelu Luneva rozjásal domácí publikum poprvé. Chvíli poté měl obrovskou šanci i Werner. Po přihrávce Keity neohroženě pádil na ruského brankáře, ale zakončení mu nesedlo a Lunev bez potíží zasáhl.

Zenit se v závěru začal přeci jen víc osmělovat, ale většinou jeho akce neohrožovali branku, kterou strážil Gulácsi. Rudí býci navíc v 77. minutě navýšili svůj náskok. Keita neohroženě prošel středem pole přes několik protihráčů a předložil gólovou přihrávku Wernerovi, který ji proměnil na jedničku. Zenit snížil z ojedinělé příležitosti. Cristito se krásně trefil z přímého kopu a dal ruskému týmu naději do odvety. V úplném závěru ještě mohl domácím vrátit dvoubrankový náskok střídající Sabitzer, ale branku minul.

Lipsko se vítězstvím alespoň částečně omluvilo fanouškům za poslední neúspěchy na půdě německé Bundesligy. Zenit je však díky brance z venkovního hřiště ve stále dobré pozici pro postup. Odveta v Rusku tak bude ještě zajímavá.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Athletic Bilbao 3:1

08.03.2018 21:05

Góly: 1. Lucas Ocampos, 14. Dimitri Payet, 57. Lucas Ocampos - 45+3. Aritz Aduriz (pen.)

Po čtyřech zápasech bez vítězství si Marseille spravila chuť v prvním osmifinálovém duelu Evropské ligy proti Bilbauu a v odvetě na španělské půdě bude za týden hájit dvoubrankový náskok. Dvakrát se podařilo skórovat Lucasovi Ocamposovi, trefil se také Dimitri Payet, zatímco na hostující straně se z penalty prosadil Aritz Aduriz.

OM aktuálně nevykazoval takovou formu, jakou se prezentoval prakticky po celou sezónu, a v uplynulých čtyřech utkáních hned třikrát padl, což byla jeho nejhorší bilanci za tento ročník. Ani Athletic Club se nemohl pyšnit bůhvíjakými výsledky, vždyť v pěti posledních zápasech hned třikrát padl a jen jednou zvítězil, a na Stade Vélodrome tahal za kratší konec.

Vstup do tohoto střetnutí se podařil domácím náramně. Sotva sudí Jorge de Sousa udělil píšťalkou pokyn k zahájení hry, už si na jemný Thauvinův centr z šestnáctky naběhl na zadní tyč na hranici ofsajdu Ocampos, který pak sám před brankářem Iagem Herrerínem bez problémů zacílil. A o třináct později Olympique vedl již o dva góly.

Hostům se nepodařilo odvrátit míč do bezpečí, a tak míč skončil u Payeta, jenž si ho zpracoval na prsa a z halfvoleje ho usměrnil z vyložené pozice nad rukavice Iaga Herrerína. I nadále byli svěřenci trenéra Rudiho Garcíy lepším týmem, ve 23. minutě však Thauvin zamířil jen mimo a Germainovu hlavičku vychytal Iago Herrerín.

Baskický celek se do šancí dostával jen sporadicky. V nastavení první půle přišel na řadu hodně sporný moment, který přinesl snížení průběžného stavu. Aduriz střílel na bránu a jeho pokus zastavil stojící bek Rami, a i když ten měl ruku u těla, po konzultaci se svými asistenty nařídil Jorge de Sousa hodně přísnou penaltu, a tu proměnil právě Aduriz.

Nicméně kazit náladu si Les Phocéens touhle inkasovanou trefou nehodlali. A v 57. minutě definitivně rozhodli o svém vítězství. Payet z pravé strany poslal dlouhý pas do vápna, kam si naběhl Ocampos, a ten střelou z první překonal Iaga Herrerína. Náskok mohl ještě navýšit po standardce Payeta hlavičkující Germain, mířil ovšem kousek vedle.

Bilbao i ve druhém poločase směrem dopředu hodně tápalo. Marseille dokonce hledala cestu za pojištěním svého pohotového vedení, střídající N'Jie třeba v 66. minutě na bližší tyčce nevyzrál na Iaga Herrerína a dvacet minut před koncem se po přihrávce Payeta propracoval k zakončení také Lopez, i on ovšem ztroskotal na pozorném Iagovi Herrerínovi.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Viktoria Plzeň 2:0

08.03.2018 21:05

Góly: 45+1. Fredy Montero, 49. Fredy Montero

Hráči Plzně v úvodním osmifinále Evropské ligy prohráli na hřišti Sportingu Lisabon 0:2 a vzdálil se jim premiérový postup mezi nejlepší osmičku soutěže.

Na stadionu Josého Alvaladeho se v obou poločasech trefil útočník Fredy Montero. Viktoria v Evropské lize prohrála po pěti zápasech. Odveta na západě Čech se hraje za týden.

V základní sestavě Plzně chyběl nemocný Kopic, kterého v záloze nahradil Petržela. Ani na lavičce Sportingu nebyl nejlepší střelec portugalského týmu Dost, jenž nestihl doléčit svalové zranění.

Domácí hráči začali očekávaným náporem a poprvé vážně zahrozili v 19. minutě. Po rychle rozehraném přímém kopu se ke střele dostal Ruiz, ale Hruška míč vykopl. O chvíli později Acuňa z dálky napálil břevno.

Hosté nehráli proti favoritovi ustrašeně a snažili se útočit. Po Limberského centru Řezník hlavičkoval jen do náručí připraveného gólmana Ruie Patrícia. Později Petržela slibný brejk zkazil nepovedenou finální přihrávkou.

Krátce před pauzou dvakrát minul plzeňskou branku Bruno Fernandes, ale v první minutě nastavení už třetí tým portugalské ligy otevřel skóre z protiútoku. Ruiz přihrál Coentraovi, který akrobaticky našel v šestnáctce Montera a kolumbijský útočník propálil Hrušku.

Sportingu vyšel i začátek druhého poločasu. Petržela ve středu hřiště opět ztratil míč a nabídl domácím další brejk. Bruno Fernandes našel za obranou Montera, který si pohrál s Řezníkem i Hubníkem a zamířil přesně k tyči.

"Lvi" v té době měli obrovskou převahu a chvílemi si s plzeňskými hráči dělali, co chtěli. V 65. minutě zabránil třetímu gólu Hruška, když skvělým zákrokem zblízka vychytal Ruize. Plzeňský brankář později vyrazil i ránu Bruna Fernandese.

Lídr české ligy si první větší šance vypracoval až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve střídající Kovařík našel v pokutovém území Krmenčíka, který však z těžké pozici přestřelil. Nejlepší plzeňský střelec brzy nato hlavou jen těsně minul branku. V nastavení Viktorii opět podržel Hruška proti střele Mathieuho z dalšího protiútoku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva 3:0

08.03.2018 19:00

Góly: 22. Saúl Ñíguez, 47. Diego Costa, 90. Koke

Španělské Atlético Madrid potvrdilo úlohu jasného favorita proti ruskému Lokomotivu Moskva, a i když si příliš vyložených možností nevypracovalo, tak dokráčelo k pohodlnému vítězství 3:0. Jako tradičně skvěle pracovalo v defenzívě a soupeře vůbec k ničemu nepustilo, v ofenzívě bylo maximálně produktivní. Do odvety si proto veze nadějný náskok, naopak na současně vedoucí výběr ruské nejvyšší soutěže čeká téměř neřešitelný úkol.

Úvodní dvacetiminutovka se podle předpokladů odehrávala v opatrném duchu, hosté po většinu času vyčkávali na vlastní polovině a domácí měli v držení balón. Atlético se z ničeho nic dostalo do vedení ve 22. minutě, pravidla "když nevíš co s míčem, tak vystřel" se držel Saúl Ñíguez. Ten obdržel přihrávku od Juanfrana, posunul si míč blíže do středu hrací plochy a vypálil z více jak třiceti metrů.

Jeho povedená rána zaplachtila vzduchem přímo do levého horního rohu, brankář Guilherme byl bez šance na úspěch. O devět minut později mohl zvýšit vedení favorita Griezmann. Šestadvacetiletý francouzský kanonýr letos nasázel už dvacet branek a v tomto ohledu je jasným lídrem týmu. Tentokráte využil krásného přenechání od Diega Costy, jenž se nacházel v ofsajdové pozici a doběhl míč u postranní čáry.

Poté v souboji přetlačil vyběhnuvšího Guilhermeho a mířil po zemi do prázdné branky, nicméně vzdálenější tyčku minul zhruba o dva metry. Madridský klub navýšil své vedení dvě minuty po změně stran, kdy se prosadil Costa. Po parádním centru Saúla z levého křídla si do předbrankového prostoru naběhl Griezmann a jeho střelu z voleje vyrazil Guilherme právě na kopačku Costy, jenž neměl s dorážkou do odkryté branky žádné problémy.

Po necelé hodině hry střílel z první opět aktivní Costa a trefil ruce bránícího Čorluky. Ihned se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale dánský rozhodčí Kehlet jasně naznačil, že jeho záměr sdílet nebude. V následujících minutách domácí s přehledem drželi dvoubrankový náskok, třetí gól přidal Koke v 90. minutě. Šestadvacetiletý špílmachr využil zpětné nahrávky od Juanfrana a parádním lobem z jedenácti metrů přehodil bezmocného Guilhermeho.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Olympique Lyon 0:1

08.03.2018 19:00

Góly: 68. Marcelo

I bez svého nejlepšího střelce Nabila Fekira se Lyonu podařilo uspět na půdě CSKA a do odvety si odvezl velmi cenné nejtěsnější možné vítězství. Ačkoli moskevský celek držel statistiky více míč na svých kopačkách, v koncovce se mu prostě nedařilo tak jako jeho soupeři. Osudnou se mu stala přesná trefa Marcela ze 68. minuty.

Oba týmy se pochopitelně musely popasovat jak s mrazivým počasím v Rusku, tak s nerovným terénem. Ale na to, jaké nepříliš vábivé fotbalové podmínky panovaly ve VEB Aréně, nebyla k vidění vůbec špatná podívaná. CSKA i Lyon si vytvořili několik šancí, nicméně pouze jedna z nich nakonec skončila regulérní brankou.

O první střelu se postaral v 8. minutě Tete, který pravačkou zpoza vápna vyzkoušel pozornost domácího gólmana Akinfejeva, nicméně ten míč bez větších problémů zkrotil. To na druhé straně byl v daleko lepší pozici Musa. V šestnáctce si pousnul balón na levačku a tvrdě vypálil, ovšem brankáře Anthonyho Lopese z blízkosti nepřekonal.

Jen o minutu později se snažil skórovat hlavou po standardní situaci taktéž A. Berezuckij, a protože s dorážkou ještě do brankového území přiběhl Wernbloom, neměl Anthony Lopes úplně jednoduchou práci, aby tuto situaci vyřešil. Ve 23. minutě nepatrně zahrozili znovu Les Gones, jenže brejk zakončil Traoré pokusem hodně mimo bránu.

Závěrečná desetiminutovka první půle pak patřila aktivnějším domácím. Ve 34. minutě mířil ze střední vzdálenosti na bližší tyčku Golovin a Anthony Lopes znovu musel otestovat pevnost svých rukou, po dalším přímém kopu se snažil ve 40. minutě zacílit Ignaševič, ovšem jeho táhlý oblouček hostující brankář bez větších potíží polapil.

Zkraje druhého poločasu hodlal Anthonyho Lopese překvapit Dzagojev, leč jeho počínání nebylo úspěšné, protože jeho střela mířila přímo doprostřed brány. Poté jako by začal přebírat otěže zápasu Lyon. Už po hodině hry vyslal z přímáku svou dělovku Depay, jenž obstřelil zeď, a Akinfejev se měl mezi třemi tyčemi co ohánět.

V 68. minutě přišel na řadu rozhodující moment tohoto střetnutí. Depay přetáhl svůj centr z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyč, kde našel naskakujícího si Marcela, a ten hlavou pohotově zavěsil. Hosté mohli srovnat snad jen v závěru, k nebezpečné hlavičce se propracoval střídající Čalov, výtečně ale stačil zasáhnout Anthony Lopes.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Red Bull Salzburg 1:2

08.03.2018 19:00

Góly: 62. André Schürrle - 49. Valon Berisha (pen.), 56. Valon Berisha

Vestfálsko zažilo sportovní šok, protože výhru a cenné dvě vstřelené branky má na svědomí Red Bull Salzburg! Rakouský velikán poměřil s domácí Borussií síly velmi úspěšně a především díky střelci Valonu Berishovi získává náskok do odvety. Kromě první penalty Berisha zvládl přidat další branku, takže snížení Schürrleho na srovnání nestačilo.

Trenér Peter Stöger se ocitá pod tlakem a jeho herní filozofie se pro mnohé stává pochopitelnou stejně snadno jako myšlenky Wilhelma Windelbanda. A po dnešním výsledku to rozhodně nebude lepší, protože Borussen dostali lekci od Salzburgu. Borussia přitom doma nenastoupila vůbec špatně a hned v úvodu hodně hrozila.

Jako první zakončoval André Schürrle, ke kterému sklouzl balon. Zkušený útočník Schürrle se ale trochu unáhlil a pálil mimo. Ani hosté se ale nijak nehodlali zakopat před vlastním pokutovým územím a parkování pověstného Mourinhova autobusu jim bylo cizí. Snahou změnit skóre co možná nejdříve a nejvýrazněji hýřil především mladý záložník Valon Berisha.

Ten se nejprve dostal v 9. minutě do zakončení, načež v akci pokračoval neméně úspěšně střeleckým pokusem se prezentující Amadou Haidara. Na to, že Borussia hrála doma a že jí její fanoušci vytvářeli opravdu parádní atmosféru, tak se Stögerovi svěřenci příliš nepředváděli. Ani ofenzivní hrozba jménem Michy Batshuayi nebyl příliš vidět. Jeho roli lídra ofenzivy se snažil plnit André Schürrle, který se dostával do střeleckých pozic jedna báseň.

Krátce před odchodem obou týmů do šaten se zrodila velká šance hostí, kteří hráli maximálně efektivně a jednoduše. Nejprve se před brankáře Romana Bürkiho dostal Hwang Hee-chan, který jej ale z velké blízkosti nepřekonal. Odražený míč posléze mířil hlavou do brány dobíhající Munas Dabbur, jenže jemu zkazil radost pohotový obránce Marcel Schmelzer.

Ještě v rámi první půle hrozil Valon Berisha, jenže jeho střela mířila těsně vedle. Domácí si nicméně nedali pozor a jeho varování bezděčně odmítli respektovat. Tři minuty po změně stran se faulu ve vlastním pokutovém území dopustil obránce Ömer Toprak a sudí Vinčić pískal penaltu! K ní se postavil dosud hodně aktivní Berisha a bezpečně ji proměnil - 1:0 pro Salzburg!

Aby se domácí hráči nestihli příliš vzpamatovat, rakouský celek jim ihned zasadil další branku. A ta, jak se později ukázalo, byla rozhodující. Stefan Lainer se dostal do vápna a nahrál do druhé vlny na Berishu, který si s celou akcí poradil po svém. Krásnou ranou nedal Bürkimu šanci zasáhnout a navýšil vedení svého celku!

To už bylo pro Borussii hodně tíživé a trenér Stöger si toho byl velmi dobře vědom. Do hry poslal útočné duo Maximilian Philipp a Christian Pulisic, což mělo na Borussii hodně pozitivní efekt. Právě Pulisic totiž centroval před branku, kde byl kromě obránce také André Schürrle. Po hodině hry neměl s brankářem Alexanderem Walkem slitování a prosadil se - 2:1. Víc už ale domácí Borussia nezvládla.

Více informací k zápasu

AC Milán - Arsenal FC 0:2

08.03.2018 19:00

Góly: 15. Henrich Mchitarjan, 45+4. Aaron Ramsey

Arsenal se do Londýna vrací z města módy s velmi dobrým výsledkem, který možná při současné formě Gunners nečekali ani vlastní fanoušci. Nad zlepšujícím se AC Milán totiž hosté zvítězili 2:0 a jejich postup nabývá mnohem reálnějších obrysů. O slibné vedení se ještě v prvním poločase postarali Henrik Mchitarjan s Aaronem Ramseym.

Trenér Gattuso měl před sebou velký test svých schopností, protože se mu do cesty postavil Arsenal s velezkušeným manažerem Wengerem. Souboj dravého AC se slavným Arsenalem přišel v ten nejlepší možný moment, alespoň pro domácí. Zatímco AC se zvedá a je příjemným překvapením v domácí soutěži i na evropské scéně, nejeden fanoušek Arsenalu doma vyrábí transparent s požadavkem Wengerova odstoupení.

AC začalo poměrně aktivně. Turecký mozek hry Rossoneri Hakan Çalhanoğlu centroval ze strany a na zadní tyči se za prudkým centrem tlačil Giacomo Bonaventura. Nebyl vůbec ve špatné pozici, jenže na balon nakonec těsně nedosáhl. Ani brankář Donnarumma si na nedostatek práce nemohl stěžovat, protože jej v osmé minutě táhlou ranou vyzkoušel záložník Mchitarjan. Ten zatím dělá, co může, aby si v Manchesteru drbali hlavu nad jeho prodejem, ale v úvodu zápasu trefil jen boční síť.

Pod tlakem se na opačné straně ocitl také brankář David Ospina, jehož pořádně vyzkoušel mladík Patrick Cutrone. Odchovanec AC a miláček jeho fanoušků sice dostal na malém vápně dostatek prostoru, ale před Kolumbijcem Ospinou se unáhlil a mířil jen do něj.

Angličanům pomohla do vedení trochu nešťastná teč domácích. Postaral se o ni Leonardo Bonucci, který vyšel proti Mchitarjanovi. Jeho zákrok ale razantně změnil směr záložníkovy střely a brankář Donnarumma s tím nic nenadělal - 1:0 pro Arsenal.

O chvíli později se ke slovu opět dralo AC. Brankář Ospina musel rychle z brány ven, aby uhasil šanci v případě Cutroneho. Díky tomu ale dokázal vyboxovat balon za hranici pokutového území. Pár minut před koncem první půle se do šance znovu probíjel Arsenal. Jmenovitě obránce Calum Chambers, který natáhl zpoza vápna k dobré střele. Mladý zázrak v bráně AC Gianluigi Donnarumma musel skvěle zasáhnout.

Ani on ale nedokázal udržet číslovku v kolonce inkasovaných branek u jedničky. A to ještě Mchitarjan pálil do břevna! Ve dvojku tak počet branek přeměnil až záložník Aaron Ramsey, k němuž dostal míč nádhernou a přesnou nahrávkou německý záložník Mesut Özil. Ramseymu pak zbývalo "jen" přejít kličkou přes Donnarummu a poslat balon do sítě!

Arsenal dál pokračoval v aktivní hře. Danny Welbeck si naběhl na přihrávku za obranu, jenže střílel v těsné blízkosti domácího brankáře. Ani AC se samozřejmě nechtělo vzdát a trochu přidalo. Hakan Çalhanoğlu dostal prostor na polovině Arsenalu a nahrál na Bonaventuru, který ale pálil jen do obránců Gunners. S ubývajícím časem rostla potřeba Rossoneri vstřelit branku, takže trenér Gattuso vyslal do boje Nikolu Kaliniće.

Suso se dnes do šancí zase tak moc nedostával a když už to vypadalo nadějně, Franck Kessié mu zapomněl do šance nahrát, protože raději volil kličku. Rossoneri přidávali a před brankářem Ospinou se nejednou objevilo více dresů AC, než kolik by jich zkušený kolumbijský brankář chtěl vidět. Ricardo Rodríguez se krásně uvolnil na levé straně a centroval, jenže narazil opět na pohotového Ospinu.

V závěru utkání se do šance hnal Nikola Kalinić, který málem stihl dlouhý balon. K němu měl ale přeci jen trochu blíž Ospina, který včas reagoval a balon vyrazil! A když se následně Kessié nedostal k zakončení díky zásahu Elnenyho, bylo o vítězi jasno.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
ZB 07

AC a Dortmund zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych rek ze u Dortmundu to neni zas takovy prekvapeni, to akorat tady se z nej dela kdo vi co...

Reagovat
ZB 07

Tak papírově mají kádr furt o dost výš jak Salzburg.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepopiram...

Reagovat
ttopi

V tom případě měli vyhrát a zklamání a překvapení to je

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

ac podla ocakavani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Euphael

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

tak slabé AC určitě ne

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ty si kkt

Reagovat
fenixLFC

kkt ta rano obuva pisal som to tu uz pri rozlosovani tak pre mna to bolo podla ocakavani tak sa tu nehraj ze ste nieco viac

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva Arsene, se poseru...

Reagovat
Pipo123

AC veľké sklamanie, ako keby im ublížilo to odložené kolo. Najhorší na ihrisku Kessie, od 38 ročného hráča by som čakal viac

Reagovat
Nihilister

Reagovat
CubONE

Podla mna to dost ublizilo, vsetci boli nastaveni na derby, v rytme so zapasom kazde tri dnu a do toho Astori.

Ale aj tak bol ten vykon fatalny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim, ze to iba ukazalo na to ako na tom je AC v hre so silnejsimi supermi mimo ligu. Urcite ta pauza neprospela ale celkovy pristup k zapasu bol otrasny. Hrali akoby o nic neslo, ani ochota zachranit pokazene nahravky nebola. Suso mi s tymi zasekavackami uz lezie na nervy. Aj ked je to platny hrac je uz precitany poriadne. Cele muzstvo podalo slaby vykon. Aj taktika od trenera bola zla alebo proste Arsenal nedovolil aby ta taktika presla, lebo potom ako vsetci zhadzovali ich muzstvo prisli k nam vyfackali nas a idu domov so super vysledkom. Vyskolili nas jak male deti, perfektny efektivny vykon podali - kvoli tomu sa dalo na ten futbal pozerat. AC humus totalny. Akoby sa posrali po prvom gole a su psychicky tam kde boli na zaciatku. Dufam, ze aspon odohraju odvetu na urovni a neurobia hanbu ako dnes Tak odsrat zapas doma pred plnym publikom - jedna hanba. Neverim, ze sa dostaneme do prvej stvorky a s takym muzstvom budeme stale vdacni ked skoncime v lige do 6 miesta este tak 2 roky. Pici ma nasrali riadne !

Reagovat
CubONE

Ved nehovorim, ze to bol jediny dovod. A perfektny vykon Arsenalu to fakt nebol, celkovo to bol tragicky zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Chapem ta, ja som iba nastvane pisal a musel som sa podelit, nic proti tvojmu prispevku fakt. Arsenal nehral perfektne ale super efektne, lebo z toho co mali vytazili max. A ja som mal pocit, ze aj keby sme hrali cely den tak ten gol nedame. Neviem co pojedli hraci alebo kde boli myslienkami ale bolo to cele zle. Tu formu, ktoru si v poslednych zapasoch vybudovali zahodili dost lacno.

Reagovat
Ferguson6

Tak na 38 nevyzerá ani zďaleka, tak na 26-28 možno... Každopádne na 38-ročného afrického hráča by to bol očakávaný výkon.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon, Salzburg, Arsenal krása

Reagovat
smazaný uživatel

A chorus of ‘One Arsène Wenger’ from the away fans at the end of the game was a beautiful gesture.

vesmir je zpět v rovnováze

Reagovat
smazaný uživatel

Pumlíč

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, gól do kabiny, to jsou kopyta. Hlavně Petržela, kterej místo přihrávky na volný hráče sóluje a pak ztrácí míč...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela plný obav jsem koukal na sebevědomí některých fanoušků i jiných lidí, kteří tvrdili, jak Arsenal přejedeme. Arsenal byl jeden z nejlepších soupeřů, co jsme mohli schytat. A jenom to že jsme v laufu nám nevyhraje zápasy. Gattuso to tady bohužel podcenil a od začátku chtěl hrát s Arsenalem, jakoby to byla Sampdoria. Musíme si připustit, že hráči Arsenalu jsou každý individuální technikou a kombinačně prostě jinde. Velmi špatný výkon od nás. Nejhorší Kessié a dneska dost nestíhal Calabria....Romagnoli naopak velmi slušný

Je to mission impossible, ale pojdme to v Londýně zkusit. Není co ztratit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u Arsenalu nikdy nevis...

Reagovat
Kucka

právě, já jsem naopak byl dost zvědavý na AC, které mělo šňůru a dlouho jsem je neviděl, a od nás nečekal nic.

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
Bakary3

No, já bych se zrovna ve srovnání s Arsenalem nepodceňoval...

Co se týče tý technický vybavenosti, když to vezmu třeba na několika postech, o Welbeckovi nebo Chambersovi nemá cenu mluvit, tam je i těžký být technicky horší než oni... Mustafi o trochu lepší... Rodriguez na tom bude technicky taky líp než Kolasinač... Biglia než Xhaka..

Spíš mi to přijde, že ten výsledek udělalo několik individualit (Mchitarjan, Ozil), který momentálně AC nemá. Calhanoglu nebo Suso mi nepřišli nijak zvlášť rozdíloví, ikdyž v noze to mají. Bonaventura je spíš takový snaživec... Nejvíc se mi možná líbil Kessie, ze kterýho jsem měl nejvíc pocit, že s tím zápasem chce a může, alespoň tím svým pohybem a nasazením, něco udělat.

Každopádně do odvety není ACM bez šance, protože Arsenalu to teď prostě všechno sedlo a protože Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kessie nebyl špatný dozadu, ale dopředu byl naprosto katastrofální. A hráči Arsenalu jsou prostě trénováni tak, aby si dokázali poradit na malém prostoru kombinačně nebo individuálně. To AC nemá pod kůží. A Kolasinac je urcite technicky lepsi nez Rodriguez. Welbeck je sice nešika, ale umí aspon dost rychle běhat, což nám párkrát taky zavařilo. Nerikam, ze je nase 11ka nejak horsi nez Arsenalu, ale neni to technicky na to, abychom s nimi hrali otevreny fotbal.

Reagovat
Bakary3

Ale jo, něco na tom je

Reagovat
Pipo123

Trošku sklamanie od nás, boli sme lepší, v závere dal Ciro tyčku, to nás môže mrzieť. Vonku hráme lepšie, takže odveta bude otvorená, gól vonku určite dáme, skôr je otázka či zahráme na nulu. Tak ako sme hrali dobre v obrane proti AC a Juve, tak dnes to bolo presne naopak

Reagovat
PP

Tak jediné překvapení v tomto kole je Arsenal..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nejkrasnĕjši branku dnes střelil Cyhankov z Dynamo...bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemyslím že výhra Arsenalu bola prekvapivá,predsa len hrajú kvalitnejšiu ligu, káder majú kvalitnejší sú zohratí aj keď momentálne v lige im nejde, naopak AC nemá takú kvalitu aj keď v lige sa mu momentálne darí, mužstvo musí ešte dozrieť vhodne doplniť a výsledky sa dostavia.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

ty kokso to je pecka ! :-) hned mam krajsi den

Reagovat
smazaný uživatel

To je dement

Reagovat
mithro

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Free_player

Reagovat
Nihilister

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

at se jde živit něčím jiným

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

a i stímhle materiálem si Arsenal povodil slovutný AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger nam jednym vitazstvom nezalepi oci. Wenger out ! ! !

Reagovat
ttopi

Wenger musí zůstat, tímhle si všechny udobřil.

Reagovat
Phillipinho

Saul klasik. Ten umi davat jenom nadherny goly

Reagovat
Nihilister

Lazio a AC

Reagovat
Beči

Mám rád AC, ale jako fanoušek Liverpoolu jsem rád, že Arsenal vyhrál, protože tím si Wenger pojistil flek na dalších 5 let dopředu

Reagovat
mayday

Postup Atletico, Arsenal, Marseille, Sporting. Lyon může doma klidně prohrát, to je otevřený. Dynamo Lazio vůbec netuším, co se tam může stát. Dortmund kašpaři, ale na Salzburgu by taky měli být schopni vyhrát. I když ty výsledky, to je hrůza. No a Criscito krásnej trestňák, kterej může rozhodovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

K těm výše zmíněným Lazio, Salzburg. Lipsko a pode to dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele