Evropská liga - souhrn pátých zápasů základních skupin

23.11.2017, 18:54, aktualizováno 23.11.2017, 23:04
Komentáře a souhrny
Slavia i napodruhé zdolala Maccabi a v posledním utkání si to rozdá o postup s Astanou, která na červenobílou družinu ztrácí bod. Zlín podlehl Tiraspolu a přišel o naděje na postup. Ten naopak slaví Plzeň, která napočtvrté porazila FCSB. Do další fáze jdou rovněž Nice, Salzburg, Östersunds nebo Villarreal...
Skupina A

Maccabi Tel-Aviv - Slavia Praha 0:2

23.11.2017 21:05

Góly: 45. Josef Hušbauer, 54. Josef Hušbauer

Slavisté vyhráli v 5. kole Evropské ligy na hřišti Maccabi Tel Aviv 2:0 a přiblížili se k postupu. O vítězství českého mistra rozhodl dvěma povedenými střelami z dálky dnešní kapitán Josef Hušbauer. Červenobílí se posunuli na druhé místo čtyřčlenné tabulky o bod před třetí Astanu a k účasti v jarních vyřazovacích bojích jim stačí za dva týdny doma s kazašským soupeřem na závěr skupiny neprohrát.

Slávisté v Netanje, kde se hrálo kvůli rekonstrukci stadionu v Tel Avivu, navázali na triumf 1:0 z prvního vzájemného duelu v září v Edenu a zlomili letité čekání na výhru venku v pohárech. Na soupeřově hřišti se na evropské scéně radovali po dlouhých 20 zápasech a poprvé od roku 2007.

Trenér Šilhavý vrátil do sestavy uzdraveného Deliho a stejně jako v předchozích zápasech skupiny nasadil na hrot útoku Necida. Červenobílým nahrála výhra Villarrealu v Astaně, která jim dala jistotu, že zůstanou v boji o postup, i kdyby v Netanje nebodovali. Pražané ale od úvodu byli nebezpečnější než Maccabi, které už ztratilo naději na vyřazovací fázi.

V 17. minutě měl první šanci Zmrhal, ale v dobré pozici mířil mimo. Ještě blíže ke gólu byl hostující záložník po půlhodině hry, kdy ránou z dobrých 25 metrů napálil břevno a z dorážky netrefil branku Necid.

Šance dál počítali jen hosté. V 39. minutě vykopl Necidovu střelu z brankové čáry Yeini a nedovolil slávistickému útočníkovi navázat na vítěznou trefu z prvního vzájemného duelu.

Už v nastavení první půle se ale Pražané přece jen dočkali. Zmrhal vystihl domácí rozehrávku, potáhl míč podél lajny, přihrál Hušbauerovi a ten střelou z 23 metrů trefil dokonale horní roh branky. Dal svůj první gól od derby se Spartou 17. září.

Hušbauerovi viditelně svědčila kapitánská páska a devět minut po pauze se prosadil znovu, když po Ngadeuově přihrávce překonal Rajkoviče přízemní střelou k tyči z 20 metrů. Slávistický středopolař dal dva góly v jednom utkání poprvé od května 2014 a opět rozjásal početnou skupinu hostujících fanoušků, kteří byli na nepříliš plném stadionu v Netanje hodně slyšet.

Až v 67. minutě si první gólovou šanci vytvořili i domácí. Střídající Atar nejprve mířil do břevna a následně jeho střelu výborně vyrazil Laštůvka. Ve zbytku utkání už hosté tři body v klidu udrželi.

Více informací k zápasu

FC Astana - Villarreal CF 2:3

23.11.2017 17:00

Góly: 22. Junior Kabananga, 88. Patrick Twumasi - 39. Daniel Raba, 65. Cédric Bakambu, 83. Cédric Bakambu

Villarreal veze z Kazachstánu tři body, i když jeho výkon rozhodně nebyl ideální. Žlutá ponorka může být nakonec za tři body ráda, neboť jako první se prosadili domácí po trefě Kabanangy. Španělský celek ale přidal a díky dvěma brankám Cédrica Bakambua slaví těsnou výhru.

Villarreal měl před tímto duelem osm bodů a chtěl si připsat další, neboť se od něj všeobecně čeká plnění role favorita skupiny. V prvním vzájemném duelu si domácí Villarreal připsal mnohem výraznější vítězství 3:1 a doufal, že dnešní utkání opět zvládne. Cédric Bakambu začal na lavičce, jeho místo v základu zaplnil Ital Sansone.

Právě rychlonohý Sansone už po třech minutách hry unikal třem pronásledovatelům, ale nakonec zakončoval v pádu a nepřesně. Do problémů dostal obranu domácích také věhlasnější kolega v útoku, Carlos Bacca. Jeho střela levačkou prosvištěla těsně kolem tyče. V 17. minutě se ve vápně odehrál souboj mezi Sansonem a Erićem, z něhož vyšel vítězně domácí brankář. Proti dorážce pak předvedl důležitý zákrok Jurij Logvinenko, který odkopl míč mířící do brány!

Brankář Erić prožíval v prvních minutách celkem horké chvíle, s další tvrdou střelou jej prověřil mladý útočník Daniel Raba. Právě ve chvíli, kdy se Villarreal dostával do velkého tlaku, se Astaně podařilo překonat její obranný systém! Junior Kabananga obdržel míč na hranici vápna a krásnou technickou ranou obstřelil brankáře Mariana Barbosu, který plachtil zbytečně - 1:0.

To byl pro hosty trochu šok, takže se Villarreal chvíli nemohl vzpamatovat. Když se mu to povedlo, málem střelou zpoza vápna srovnal záložník Pablo Fornals. Brankář Nenad Erić se ale dnes večer překonával! Carlos Bacca sice po třiceti minutách dokázal ve vápně zpracovat těžký míč, jenže pokazil nahrávku. Pět minut před koncem první půle se Villarreal konečně dočkal, protože rychlý protiútok postupoval krásnou nahrávkou Baccy, který oslovil nabíhajícího Daniela Rabu. Ten si balon zpracoval a z pravé strany vápna prostřelil Eriće!

Tlak Villarrealu pokračoval také po změně stran, jenže byl trochu statický. Do hry se proto po hodině hry podíval útočník Cédric Bakambu. A tsačilo mu pouhých pět minut na to, aby dokázal strhnout vedení na stranu hostí! Nicola Sansone jej našel nádhernou přihrávkou za obranu a Bakambu tváří v tvář Erićovi nezklamal - 2:1.

Když už to vypadalo, že Villarreal nastavený trend udrží, přidal Bakambu svou druhou trefu. V původně nenápadné akci chtěl nejprve nahrávat na Nicolu Sansoneho, jenže obránci Astany nešťastně odvrátili balon opět na nohu Bakambua. Mladý útočník se s ničím nepáral a s pomocí lehké teče poslal balon do protipohybu brankáře Eriće!

Domácí se ale sympaticky nevzdali a ještě napnuli síly k poslednímu útoku. Ten dvě minuty před koncem paradoxně založil hostující Trigueros chybnou rozehrávkou, balonu se zmocnil ghanský útočník Patrick Twumasi a parádní střelou na zadní tyč nedal Barbosovi šanci - 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)532010:511
2.Slavia Praha (CZE)52216:58
3.FC Astana (KAZ)52129:77
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)50140:81
Skupina B

Skënderbeu Korça - Dynamo Kyjev 3:2

23.11.2017 21:05

Góly: 18. Sabien Lilaj, 52. James Adeniyi, 56. Ali Sowe - 16. Viktor Cyhankov, 90. Nazarij Rusyn

Albánské Korce sice dokázalo dosáhnout na své první vítězství a porazilo vysoce favorizovaný ukrajinský klub Dynamo Kyjev po výsledku 3:2, ovšem ani tento tříbodový zisk mu na udržení naděje postupu nestačil. Skenderbeu se vyhouplo na třetí místo s pěti body o dva body před švýcarský Bern, jenže na po výhře srbského Partizanu ztrácí na tohoto rivala tři body a kvůli horším vzájemným zápasům se mu brána mezi dvaatřicítku nejlepších uzavřela.

Korce se postaralo o jedno z největších překvapení 5. kola základních skupin EL, ale nebylo mu to nic platné. Ukrajinské Dynamo už mělo před tímto utkáním jistý postup. Na druhou stranu si zkomplikovalo cestu za vedoucí pozicí, na závěr potřebuje doma s Partizanem uhrát alespoň bod. Do zápasu vstoupilo skvěle a v úvodní čtvrthodině mělo jasnou převahu. Avšak do prvního náznaku šance se už po dvou minutách probojovali domácí.

K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Radaš a zamířil do míst, kde stál připravený gólman Buščan. Z následné protiakce mohl otevřít skóre čtvrtečního duelu jeden z hostujících hráčů, ale ránu z hranice šestnáctky dokázal pohotově vyrazit brankář Šehi. Dynamo se dostalo do vedení v 16. minutě, kdy si Viktor Cyhankov famózně narazil balón s Morozjukem a zblízka ze tří metrů pohodlně rozvlnil síť.

Neuběhly však ani dvě minuty a Korce srovnalo. Po přihrávce od Muzaky se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů Sabien Lilaj a překrásnou střelou rozvlnil síť. Krátce po odehrané půlhodině dokázal skórovat hostující Moraes, jeho gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Necelou minutu před poločasovou přestávkou zkusil štěstí ze střední vzdáleností domácí Ali Sowe, jeho pokus proletěl těsně nad horní tyčkou.

Korce vstoupilo fantasticky do druhé půle a během několika minut vsítilo dvě důležité trefy. Nejprve v 52. minutě po zákroku Buščana odcentroval ke vzdálenější konstrukci Mici a po sklepnutí hlavou od Sowea propálil brankáře Kyjeva osamocený James Adeniyi. Za další čtyři minuty dostal hosty do dvoubrankového vedení aktivní Sowe, jenž po nádherné kolmici od Gavazaje obešel vyběhnuvšího Buščana a se zakončením do odkryté branky neměl problém.

V závěrečné desetiminutovce ukrajinský klub přidal a dostal se do obrovského tlaku. Nejprve v 83. minutě se po rohovém kopu odrazil balón od ramene jednoho z hostujících hráčů a letěl jen o decimetry mimo prostor tří tyčí. Za další dvě minuty vystřelil z hranice šestnáctky Cyhankov a tato nepříliš prudká rána Šehiho příliš neprověřila. V 90. minutě vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk pro hosty Nazarij Rusin, který po brilantním zpětném přistrčení od Cyhankova překonal Šehiho - 3:2. A když v páté nastavené minutě hlavičkoval těsně vedle Moraes, tak se výsledek čtvrtečního souboje již nezměnil.

Více informací k zápasu

FK Partizan - BSC Young Boys 2:1

23.11.2017 21:05

Góly: 12. Leandre Tawamba Kana, 53. Ognjen Ožegović - 25. Moumi Ngamaleu

Hráči srbského Partizanu dokázali v domácím prostředí zvládnout zápas podzimu se švýcarským Bernem a porazili ho 2:1, zajistili si tak postup do jarní fáze Evropské ligy a nic na tom nezměnila ani senzační výhra albánského Korce nad ukrajinským Dynamem Kyjev. Bělehradský klub má v tuto chvíli osm bodů a je tři body právě před albánským rivalem, ten ho díky lepším vzájemným střetnutím o dvaatřicítku nejlepších v EL již nepřipraví.

Naopak Young Boys Bern se s relativně "hratelnou" skupinou předčasně loučí, ani na pátý pokus nedokázal zvítězit a klesl na poslední čtvrté místo se třemi body. Momentálně může myslet pouze na třetí pozici ve skupině B a tu si zajistí jen při případné výhře na závěr proti Korce. Naopak Partizan kromě postupu může myslet i na první místo. Na Dynamo ztrácí dva body, proto by potřeboval za čtrnáct dní na ukrajinské půdě zvítězit.

Partizan měl naprosto skvělý vstup do zápasu a z první vážnější akce už po dvanácti odehraných minutách šel do vedení. Naprosto parádní centr do předbrankového prostoru poslal Jankovič a nabíhající kamerunský útočník Leandre Tawamba Kana dokázal hlavou překonat bezmocného brankáře von Ballmoose. Hosté se však nevzdali a ve 25. minutě se vrátili do hry o postupu, vyrovnávací trefu vsítil Moumi Ngamaleu.

Třiadvacetiletý kamerunský záložník využil rohového kopu a následného odrazu od nic netušícího Kany, zblízka pak bez větších potíží rozvlnil síť. Od tohoto momentu se hra srovnala, bělehradský klub se k radosti většiny příznivců na stadionu Partizana opět dostal do vedení v po změně stran v 53. minutě. O rozhodující gól se postaral Ognjen Ožegović, jenž využil parádní práce Kany a finální přihrávky od Pantiče.

Kana se skvěle protáhl na pravém křídle a poté předložil balón Pantičovi. Ten chytře přihrál pod sebe a nabíhající Ožegović se z jedenácti metrů trefil přesně k tyči, von Ballmoos neměl šanci zasáhnout. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout Tawamba Kana, jenomře po rychlém přečíslení ho brilantně levou nohou vychytal von Ballmoos. V páté nastavené minutě mohl srovnat Fassnacht, avšak v klíčový okamžik po pasu Mbabua rozvlnil boční síť.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)531111:810
2.FK Partizan (SRB)52217:58
3.Skënderbeu Korça (ALB)51225:85
4.BSC Young Boys (SUI)50325:73
Skupina C

SC Braga - TSG Hoffenheim 3:1

23.11.2017 21:05

Góly: 1. Marcelinho Goiano, 81. Fransérgio, 90. Fransérgio - 74. Mark Uth

Braga si díky své třetí výhře ve skupině zajistila postup mezi třicet dva nejlepších v Evropské lize, Hoffenheim, který v samém závěru dohrával bez vyloučeného a frustrovaného Ádáma Szalaie, naopak po této prohře ztratil naději na proklouznutí do jarní fáze. Ještě čtvrthodinu před koncem tenhle souboj neznal vítěze. Pak ale dvakrát udeřil Fransérgio.

Lepší start do utkání si portugalský celek ani nemohl přát. Uběhlo jen 45 sekund a Joao Carlos pronikl z levé strany do šestnáctky, kde následně hledal své spoluhráče, před Fransérgiem odvrátil míč za vápno záložník Schulz, ale pouze k nohám Marcela Goiana, jehož střela z halfvoleje zapadla trošku překvapivě ke vzdálenější tyčce.

Vyrovnat se snažil ihned Kramarič, ale jeho pokus ani zdaleka neměl potřebné parametry, aby ohrozil bránu Matheuse. V 6. minutě už domácího gólmana přímo ohrozil Amiri, avšak ani on nebyl nijak blízko vstřelené brance. Joao Carlos v 10. minutě mohl naopak náskok navýšit, ovšem ze slušné pozice slabě vypálil, takže brankář Baumann zasáhl.

Jinak toho první poločas vlastně moc nenabídl. Pár zablokovaných hoffenheimských střel, jako byla například ta od Geigera nebo ta od Zubera po rohovém kopu Demirbaye, v podstatě nemohly změnit průběžné skóre. Ve 28. minutě se snažil zakončit Schulz, avšak minul, a se stejnou nepřesnou muškou se potkali také jeho spoluhráči Nordtveit s Zuberem.

Německý celek každopádně nechtěl za žádnou cenu potřetí ve skupině prohrát a ve druhém dějství se hnal za alespoň nerozhodným výsledkem. V 53. minutě stačil Matheus vyrazit střelu Amiriho pouze k volnému Gnabrymu, jenž o přestávku vystřídal Nordtveita, jenže Němec tak dlouho váhal se zakončením, až nakonec kýžený a chtěný prostor netrefil.

Mnoho nechybělo ani dalšímu hostujícímu náhradníkovi Uthovi, který byl sotva na hřišti pár minut, ale už se dostal do vyložené příležitosti, jenže Matheus proti němu vytasil perfektní zákrok. V 69. minutě Hoffenheim mohl skórovat ještě jednou, opět se k zakončení propracoval Uth, avšak ani tentokráte nevyzrál smolně na Matheuse.

V 74. minutě se hosté dočkali zasloužené odměny. Demirbay se jal rozehrání přímého kopu, našel svým pasem Utha, a ten již z blízkosti v tuhle chvíli překonal Matheuse. Braga ale nakonec přetavila tři body na svou stranu zásluhou Fransérgia. Ten nejprve zužitkoval přihrávku Ricarda Esgaiy a poté z dálky zamířil za vyběhnuvšího Baumanna.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - Istanbul Başakşehir 1:2

23.11.2017 21:05

Góly: 65. Marcelinho - 20. Edin Višća, 28. Kerim Frei

Ludogorec zůstával do této chvíle jako jediný ve skupině neporažený, jenže tentokráte nestačil na turecký Basaksehir, který naopak díky svému vítězství notně oživil naděje na postup. I tak však nemá situaci ve svých rukou. Musí doufat, že v posledním kole bulharský celek prohraje v Hoffenheimu a že on na závěr skolí Bragu, která si již jarní play-off zajistila.

Konečný výsledek mezi těmito dvěma týmy představuje v kontextu celého dění ve skupině poměrně velký paradox. Protože Ludogorec si mohl zajistit postup už po minulém utkání s Bragou, jenže o kýženou výhru přišel až v samotném závěru. Naopak Basaksehir byl v utkání s Hoffenheimem blízko vyřazení, nebýt vyrovnávací trefy v nastavení.

Istanbulský klub se po reprezentační přestávce o víkendu značně psychicky posilnil o hutný ligový skalp Galatasaraye a na svůj výkon chtěl navázat i nyní. Podařilo se. A to přitom do hry nemohl nasadit lehce zraněného Emmanuela Adebayora, autora hattricku ze sobotního klání, ani Gaëla Clichyho, jehož rovněž trápily zdravotní problémy.

Že hosté ani zdaleka nevzdávají své působení v Evropské lize, v níž se jim zatím příliš nedařilo, prokazovali už od úvodu. Už ve 12. minutě pálil tvrdě svou hlavičkou Erdinc a domácí gólman Renan musel předvést mezi třemi tyčemi své nejlepší umění. Na druhé straně se radoval z branky Moti, ale předčasně, protože se nacházel v ofsajdu.

O pár chvil později se již svěřenci trenéra Abdullaha Avciho ujali vedení. Frei unikl podél levé strany za obranu, přetáhl míč na hranici brankového území, kam si naběhl Višča, a ten z halfvoleje propálil Renana. Situace byla pro domácí ještě horší ve 28. minutě, protože i Frei zpoza vápna tvrdým zakončením překonal marně zasahujícího Renana.

Razgradské mužstvo inkasovalo doposud pouhé dva góly během celého působení v základní fázi Evropské ligy, v tomhle poločase ale v jinak velmi pevné defenzívě značně selhalo. Do přestávky se ještě snažil s negativním průběžným výsledkem něco udělat Marcelinho, jeho pokus pravačkou ale skončil pouze vedle Günokovy svatyně.

Ve 49. minutě selhal v koncovce Wanderson, nicméně snížit se aspoň podařilo jeho spoluhráči Marcelinhovi, který hlavou usměrnil do sítě centr zprava od Misidjana. Více toho ovšem již Ludogorec nestihl. A to se přitom ve špatné pozici neobjevili v 73. minutě Plastun a v 75. minutě střídající Keserü, avšak v obou případech zasáhl Günok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)53118:610
2.Ludogorec Razgrad (BUL)52216:48
3.Istanbul Başakşehir (TUR)51225:75
4.TSG Hoffenheim (GER)51137:94
Skupina D

AC Milán - Austria Vídeň 5:1

23.11.2017 21:05

Góly: 27. Ricardo Rodríguez, 36. André Silva, 42. Patrick Cutrone, 70. André Silva, 90. Patrick Cutrone - 21. Christoph Monschein

AC Milán si po nemasných a neslaných výkonech z domácí soutěže i Evropské ligy spravil chuť a Austrii Vídeň rozstřílel 5:1. Rossoneri si tak s definitivní jistotou zajistili první místo ve skupině a tedy i postup. Austria se bude muset o postup poprat v posledním kole.

Na slavné San Siro zavítala před zápasem vzácná návštěva, místní Tifosi přijel pozdravit Brazilec Kaká, který v barvách rossoneri zažil nejúspěšnější léta. Fanouškům dal vzpomenout na slavné časy, které už jsou ale minulostí. Současný Milán má do toho někdejšího hodně daleko.

Milán sice začal aktivněji, jenomže ve 21.minutě to byl právě on, kdo smolně inkasoval. Monschein se dobře vyhnul brankáři Donnarummovi, kterého sice na brankové čáře zastoupil Bonucci, avšak někdejší stoper Juventusu si vstřelil vlastní gól. Pro zklamané milánské fanoušky to nevypadalo na dobrý večer. AC se však rychle vzpamatovalo a o šest minut později srovnalo na 1:1. Boriniho přihrávku si před brankou zastavil Riccardo Rodríguez a pohodlně zavěsil. AC dokonce dokázalo výsledek v průběhu prvního poločasu otočit, Rodríguez se tentokrát proměnil do role nahravače a pohotový André Silva dal na 2:1. A když ve 42.minutě hlavičkoval do země a branky mladičký Cutrone, vše bylo z pozice rossoneri na správné cestě.

Trenér domácího týmu Vincenzo Montella mohl být spokojen. AC sice mohlo na začátku druhého poločasu inkasovat, ale Donnarumma si připsal dobrý zákrok a v 70.minutě definitivně rozhodl čtvrtou brankou opět André Silva. Zbytek utkání se za stavu 4:1 už jen dohrával, přesto si fanoušci mohli zakřičet ještě jeden gól, když tečku za utkáním udělal znovu Patrick Cutrone. Milán si zajistil postup z prvního místa, zatímco Austria si to o druhé postupové místo rozdá v posledním zápase.

Více informací k zápasu

AEK Atény - NK Rijeka 2:2

23.11.2017 21:05

Góly: 45. Sergio Araújo, 55. Lazaros Christodoulopoulos - 8. Alexander Gorgon, 26. Alexander Gorgon

Chvílemi už to vypadalo s AEK hodně bledě, ale řecký klub zabral a doma proti Rijece ještě stihl vybojovat remízu 2:2. Řekové přitom s chorvatským celkem prohrávali 0:2. Skupinu už s předstihem vyhraje AC Milán a zbývající tři týmy se ještě poperou o druhé postupové místo, přičemž Aténám bude stačit ve Vídni uhrát bod.

Aby si Rijeka uchovala možnost postupu, potřebovala v Aténách uspět a hosté se toho rozhodně nezalekli. Místní obecenstvo nepříjemně zaskočili už v 9. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Acosty a Alexander Gorgon ještě balón rovněž hlavou prodloužil do sítě. AEK bylo hodně opařené a Rijeka toho chtěla využít co nejrychlejším druhým gólem. Po dalším rohu hlavičkoval do břevna Elez.

Nájezdy na branku gólmana Anestise neustávaly a ve 26. minutě si domácí úspěšně vykoledovali druhý gól. Vranjes špatně odhlavičkoval balón, kterého se následně zmocnil Alexander Gorgon a druhou brankou zajistil Chorvatům už dvougólový náskok. AEK vstoupilo do zápasu velmi špatně a dlouho se nemohlo dostat do tempa. Až na sklonku poločasu se domácím povedlo snížit a to se ukázalo být jako klíčové. Sergio Araujo se zjevil za hostující obranou a uklidil pas Bakakise do sítě.

O přestávce byla nejspíše v šatně AEK velká bouře, protože domácí začal tým po změně stran jako vyměněný a v 55. minutě se po standardní situaci dočkal vyrovnání. Špatný odkop potrestal Lazaros Christodoulopoulos a bylo to 2:2. Atény měly ještě spoustu času s výsledkem něco udělat a Araujo měl tři velké tutovky, ale ani jedna neskončila brankou. To domácí muselo mrzet, protože konečná remíza 2:2 jim jistotu postupu do další fáze zatím nedává.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)532013:411
2.AEK Atény (GRE)51406:57
3.NK Rijeka (CRO)51139:124
4.Austria Vídeň (AUT)51139:164
Skupina E

Everton FC - Atalanta Bergamo 1:5

23.11.2017 21:05

Góly: 71. Sandro Ramírez - 12. Bryan Cristante, 63. Bryan Cristante, 87. Robin Gosens, 88. Andreas Cornelius, 90. Andreas Cornelius

Stejně jako v předešlém případě skončilo měření sil mezi Evertonem a Atalantou drtivým triumfem italského celku, který po domácí výhře 3:0 roznesl svého anglického soka i v Goodison Parku, a to v poměru 5:1. Klub z Bergama tak již má s jednozápasovým předstihem jistotu postupu ze skupiny E, zatímco domácí po dalším katastrofálním výsledku zůstává s jediným bodem a skóre 4:15 na posledním místě.

Everton již do zápasu vstupoval s vědomím, že ani výhra mu již nepostačí k naději na účast ve vyřazovací fázi soutěže, což se projevilo i na značně pozměněné základní sestavě oproti poslednímu ligovému duelu s Crystal Palace. Přesto však výsledný debakl dočasnému manažerovi Davidu Unsworthovi do dalších týdnů pranic nepomůže a může jen urychlit hledání nového trvalého kouče. Přesně měsíc po odvolání Ronalda Koemana je Unsworthova bilance jedno vítězství, jedna remíza a čtyři prohry se záporným skóre 6:15.

Atalantě k průlomu chatrné obrany soupeře stačilo pouze něco málo přes jedenáct minut. Selhání dua Martina - Klaassen vyústilo v únik Timothyho Castagneho po pravé straně, odkud přišel centr k nohám Bryana Cristanteho, jenž snadno uklidil míč do odkryté sítě. Po půlhodině hry se domácí nakrátko probrali z letargie a sahali po vyrovnání, jenže Mirallas, Davies i Sandro ve svých šancích neuspěli a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

Po změně stran již utkání přešlo zpět do zajetých kolejí. Hned v 48. minutě Ashley Williams ve vlastní šestnáctce fauloval Cristanteho a mohl být rád, že vedle pokutového kopu neobdržel také druhou žlutou kartu, přestože opakované záběry ukázaly, že zákrok velšského stopera trefil i míč. V tu chvíli se však zaskvěl brankář Robles, jenž chytil jak Gomezovu penaltu, tak i následnou dorážku. Atalanta se ovšem nenechala rozhodit a po několika dalších slibných šancích se dočkala zaslouženého navýšení skóre opět zásluhou Cristanteho a jeho chladnokrevného zakončení hlavou.

Osmnáct minut před koncem sice vykřesal naději pro domácí svým vůbec prvním gólem v novém klubu letní příchozí Sandro Ramírez, jenže na přesnou kroucenou ránu španělského forvarda zareagovali hosté další gólovou salvou střídajících hráčů. Dvakrát se prosadil Andreas Cornelius, jehož jedním zásahem podpořil Robin Gosens a bídná návštěva 17 431 diváků odcházela z Goodison Parku po výprasku 1:5 ještě rozladěnější, než když na stadion přicházela.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Apollon Limassol 4:0

23.11.2017 21:05

Góly: 29. Mouctar Diakhaby, 32. Nabil Fekir, 67. Mariano, 90. Myziane Maolida

Olympique Lyon doma rozstřílel kyperský Apollon Limassol 4:0 a potvrdil postup do jarních bojů. První místo ve skupině však Les Gones jisté nemají, protože shodný počet bodů má i Atalanta Bergamo. Apollon nesehrál v Lyonu špatnou partii, doplatil ale na neproměňování svých příležitostí.

Lyon se do kyperského soupeře pořádně zakousl už od úvodní minuty a skóre se mohlo měnit takřka okamžitě. Fékir vysunul do tutovky Díaze a ten těsně minul branku. Na druhé straně se do příležitosti dostal nejprve Roberge a Lopes musel jeho střelecký pokus vyrazit na rohový kop a krátce po něm Maglica, který sám na zadní tyči nedokázal usměrnit dlouhý pas.

Už po čtvrthodině hry sáhly oba celky k prvnímu střídání, což se zas tak často nestává. Jestli ale někomu výměna prospěla, byl to domácí Olympique, který začal stupňovat svůj tlak. Přesně po půlhodině hry se Les Gones dostali do vedení a velkou zásluhu na tom měl brankář Vale, který nezkrotil jednoduchý balón a poté, co mu vypadl z náruče, trefil odkrytou branku Mouctar Diakhaby. Jen o dvě minuty později předvedl Lyon rychlý kontr přes celé hřiště, který zakončil přihrávkou Depay a skórující Nabil Fékir. Apollon chtěl ještě do šaten zkorigovat, ale Jakolišovu ránu vyrazil pozorný Lopes.

Domácí svěřenci trenéra Génesia se ve druhém poločase koncentrovali na údržbu výsledku a to se tak trochu nemuselo vyplatit. V 60. minutě měl obrovskou šanci snížit hlavičkující Adrián Sardinero, ale gólman Lopes znovu skvěle zasáhl. O sedm minut později hlavičkoval na druhé straně z podobné pozice Mariano Díaz a Lyon už vedl 3:0.

O vítězství francouzského týmu už nikdo nepochyboval. Lyon navíc v závěru přidal ještě čtvrtý gól. Maolida si skvěle pohrál s hostujícím obráncem a nadvakrát překonal Valeho. Drtivá výhra Les Gones znamená stvrzení postupu do další fáze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo (ITA)532013:411
2.Olympique Lyon (FRA)532011:311
3.Apollon Limassol (CYP)50325:113
4.Everton FC (ENG)50144:151
Skupina F

Sheriff Tiraspol - Fastav Zlín 1:0

23.11.2017 21:05

Góly: 11. Jairo

Hráči Zlína do jarních bojů v Evropské lize nepostoupí. V 5. kole prohráli 0:1 na hřišti Šeriffu Tiraspol a před závěrečným duelem doma s Lokomotivem Moskva je jisté, že obsadí poslední místo ve skupině F.

Zlín prohrál i třetí venkovní duel ve skupině bez vstřeleného gólu. V Moldavsku ale svěřenci trenéra Bohumila Páník předvedli sympatický výkon, diktovali tempo hry a drželi více míč, jenže měli problémy s brejky soupeře. Po jednom z nich zařídil v 11. minutě vítězný gól Brazilec Jairo.

Šeriff prodloužil svoji neporazitelnost na 21 soutěžních zápasů a dostal se do vedení v tabulce. V posledním kole mu bude stačit k postupu i remíza v Kodani. Zlínští se budou proti Lokomotivu alespoň snažit rozloučit se s premiérovou účastí v EL bodovým ziskem.

Trenér Páník udělal v sestavě oproti posledním utkáním několik změn. Šanci dal brankáři Zlámalovi, Matejovovi, Bartošákovi, Hnaníčkovi, Džafičovi či Železníkovi. Ti potvrdili svoji motivaci a hosté byli od začátku aktivnějším celkem.

Jenže soupeř udeřil z první vážnější šance. Cristiano utekl po levé straně, na jeho centr nedosáhl Bačo a míč se dostal k Jairovi. Brazilský útočník si ho zpracoval do protipohybu druhého stopera Gajiče a střelou pod břevno překonal Zlámala. Krátce na to přežil Zlín šanci Sušiče.

Hosté měli nadále více ze hry, ale v zakončení nebyli dlouho nebezpeční. To protiútoky a standardní situace domácích volaly po gólu častěji. Brezovec mířil z přímého kopu těsně nad a ve 38. minutě podržel Zlín Zlámal. Po rohovém kopu totiž Bačo smolně tečoval míč na vlastní branku, ale zkušený gólman předvedl skvělý reflexivní zákrok a zabránil jistému gólu.

Po hodině hry ale začal být nebezpečný i Zlín a to zejména zásluhou Mehanoviče. Bosenský útočník nejprve cpal odražený míč do šibenice, ale brankář Mikulič dobře zasáhl. Krátce na to se Mehanović postavil k přímému kopu a levačkou opět mířil do horního rohu, tentokrát trefil spojnici. A neuspěl ani napotřetí střelou z hranice vápna.

V závěru měl ještě dvě šance domácí útočník Badibanga, ale nejprve z úhlu netrefil branku a po chybě Gajiče v rozehrávce nevyzrál na Zlámala. Zlín na vyrovnání nedosáhl a Šeriff potřetí ve skupině udržel čisté konto.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - FC Kodaň 2:1

23.11.2017 19:00

Góly: 17. Jefferson Farfán, 51. Jefferson Farfán - 31. Benjamin Verbič

V zápase Lokomotivu Moskva s Kodaní byli favoritem domácí, kterým se daří v ruské lize, neboť se nachází na první příčce, o tři body před Zenitem Petrohrad. Kodaň naopak herně i výsledkově strádá a nezvykle ani v jednom z posledních třech zápasů dánské ligy nezvítězila. V posledních devíti soutěžních zápasech zvítězila pouze dvakrát a v Moskvě si reputaci příliš nenapravila.

Již v patnácté minutě se do první velké šance zápasu dostal domácí Fernandes, který ale po chytré narážečce ve vápně soupeře selhal a nakonec vůbec netrefil bránu. O dvě minuty později se už na stadionu Lokomotivu Moskva slavilo. Jeffersonu Farfánovi nahrál v šestnáctce hostů Mirančuk a Farfán míč zkušeně, po zemi, umístil do branky Kodaně.

Od inkasovaného gólu začala hrát Kodaň aktivněji a ve 31. minutě Ankersen vzduchem přihrál Benjaminu Verbičovi, který pohlednou střelou pravou nohu z rohu vápna srovnal stav utkání na 1:1. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu a výsledek byl na obě strany otevřený.

V 51. minutě, po nakrátko rozehraném rohovém kopu Lokomotivu, vyslal Fernandes centr na malé vápno Kodaně, kde se k míči dostal Jefferson Farfán a svým druhým gólem v utkání znovu přehoupl váhy vítězství na stranu Lokomotivu. Kodaň dostala Lokomotiv ihned pod tlak a v 53. minutě si na Verbičův centr naskočil český stoper Michael Lüftner, který ale míč netrefil ideálně a skóre se tedy neměnilo.

V 71. minutě prošel Verbič přes jednoho z obránců domácích, kteří po jeho centru vykopávali míč z brankové čáry Kočenkovovy svatyně. V úplném závěru zápasu měla Kodaň poslední větší šanci na vyrovnání. Ankersen našel promyšleným centrem do vápna na zadní tyči Benjamina Verbiče, jehož hlavičku ale domácí dokázali vyrazit na rohový kop. Zápas se už dohrál v klidu a domácím mohou slavit hubené, ale důležité vítězství.

Lokomotiv Moskva se nyní s osmi body nachází na prvním místě skupiny F, na záda mu ale dýchá jak FC Kodaň, tak Šeriff Tiraspol, s nímž v posledním kole Lokomotiv doma prohrál. Kodaň i přes prohru stále se šesti body živí naději na postup, o který bude muset zabojovat přespříští týden doma, proti Tiraspolu. Lokomotiv se představí na hřišti Zlína.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sheriff Tiraspol (MDA)52304:29
2.Lokomotiv Moskva (RUS)52217:48
3.FC Kodaň (DEN)51315:36
4.Fastav Zlín (CZE)50231:82
Skupina G

FC Lugano - Hapoel Beer-Sheva 1:0

23.11.2017 19:00

Góly: 50. Carlinhos

V Lucernu se v neatraktivním duelu utkalo Lugano s Hapoelem Beer-Sheva. Izraelci sice měli po celý zápas větší držení míče a vypracovali si více vyložených šanci, přesto švýcarskému soupeři podlehli 1:0 po gólu Carlinhose z 50. minuty.

Již od začátku zápasu měli výrazně navrch hosté, kteří se v 16. minutě dostali do slibné šance. Centr Mihajloviče tečoval jeden z domácích obránce a brankář Lugana Goresh tak musel míč pohotovým zákrokem vyrazit na rohový kop. Do konce prvního poločasu na žádnou větši šanci nedošlo a fanoušci v Lucern Areně se převážně nudili.

Do druhého poločasu nastoupil v dresu Beer-Shevy český útočník Tomáš Pekhart, který vystřídal "neviditelného" Nigérijce Johna Ogu. Asi pět minut po začátku druhého poločasu ale byli právě domácí tím, kdo slavil. Po přihrávce Marianiho se dobrým zpracováním zmocnil míče Carlinhos a poslal Lugano do vedení jediným gólem tohoto zápasu.

V 57. minutě skoro vyrovnal Tomáš Pekhart, který ale v klíčové situaci nedosáhl na míč. V 71. minutě neproměnila Beer-Sheva stoprocentní šanci, když se před brankářem Lugana a jedním obráncem objevili tři hráči Beer-Shevy, ani jeden z nich ovšem míč do branky soupeře usměrnit nedokázal.

Zápas skončil 1:0 pro domácí, ale ani i důvod k žádným větším oslavám nemají, neboť na druhou Plzeň již nedosáhnou, i kdyby se přetrhli. Beer-Sheva se v současné chvíli nachází na poslední příčce s pětibodovou ztrátou na Plzeň, kterou bude za dva týdny hostit v zápase, ve kterém již o nic nepůjde. Lugano se pak představí na hřišti rumunského FCSB.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FCSB 2:0

23.11.2017 19:00

Góly: 49. Milan Petržela, 76. Jan Kopic

Hráči Plzně postoupili do vyřazovací fáze Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby v pátém utkání skupiny G doma porazili bukurešťský FCSB 2:0 a mají kolo před koncem jistotu, že společně s rumunským soupeřem budou v soutěži pokračovat i na jaře.

Viktoria díky gólům Milana Petržely a Jana Kopice ze druhého poločasu zdolala někdejší Steauu na čtvrtý pokus v této sezoně. Plzni pomohl k postupu i výsledek druhého zápasu ve skupině, v němž Lugano zvítězilo 1:0 nad Beer Ševou. Na stadionu izraelského týmu Západočeši za dva týdny podzimní část EL uzavřou.

Trenér Vrba udělal v základní sestavě dvě změny oproti ligovému utkání se Slováckem. Brankář Hruška tradičně v pohárech zastoupil Kozáčika, v útoku hrál Řezníček místo Bakoše. Znovu chyběli zranění Krmenčík a Zeman.

Plzeň začala aktivněji a víc držela míč, ale první šanci si v šesté minutě vypracovali hosté. Golofca se prokličkoval ke střele, ale Hruška ji zlikvidoval. Na druhé straně Petržela trefil boční síť.

FCSB se hodně snažil hrát na brejky. Po jednom z nich Alibec utíkal sám na Hrušku, ale nepříliš razantní střelou domácího brankáře nezaskočil. Dobrý zákrok předvedl i rumunský gólman Vlad proti pokusu Řezníčka.

Obrovskou šanci pak zahodil Kolář, který byl sám na značce penalty, ale zaváhal se zpracováním. Na konci poločasu domácí bukurešťského soupeře sevřeli a měli další slibné příležitosti, dvě z nich neproměnil Řezníček.

Viktoria výborně vstoupila do druhé půle. Hrošovský ve 49. minutě našel povedeným centrem za obranu Petrželu, který sám před Vladem nezaváhal.

FCSB mohl brzy odpovědět, Balasovu ránu z přímého kopu však Hruška vytáhl na roh. Druhý gól na druhé straně odmítl Kopic a po úniku zamířil těsně vedle. Plzeňští pak trochu přenechali iniciativu soupeři. Hruška znovu podržel lídra české ligy, když vyrazil Tanaseho střelu.

Domácí v 76. minutě přidali druhou branku. Po Řezníkově průniku nejprve Kopice fantasticky vychytal gólman FCSB, ale Hořavovu dorážku pak znovu Kopic hlavou šťastně tečoval do sítě. Závěr už si plzeňské mužstvo pohlídalo a na svém stadionu vyhrálo čtvrtý pohárový duel po sobě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FCSB (ROU)53118:510
2.Viktoria Plzeň (CZE)530211:89
3.FC Lugano (SUI)52037:106
4.Hapoel Beer-Sheva (ISR)51135:84
Skupina H

BATE Borisov - FK Crvena Zvezda 0:0

23.11.2017 19:00

Góly: -

Souboj BATE Borisov s Crvenou Zvezdou lze stručně charakterizovat známým rčením "Když se dva perou, třetí se směje." Zatímco v Bělorusku se oba týmy navzájem vygumovaly a berou jen bod za bezbrankovou remízu, situace využil doposud poslední Kolín, který díky triumfu nad Arsenalem rázem poskočil do boje o postup sám. Dílčím vítězem je pak ostatně i zmíněný Arsenal, který již navzdory nezdaru v Kolíně nemůže přijít o první místo ve skupině.

Zatímco londýnský klub již bude na závěr skupiny doma proti BATE hrát pouze o čest, hráči Borisova musí na Emirates Stadium nutně zvítězit, a zároveň doufat v remízu Zvezdy s Kolínem v Bělehradě. Nejlepší výchozí pozici mají stále Srbové, kteří mají v případě remízy oproti Kolínu navrch ve vzájemných zápasech.

Zápas samotný v Borisov Areně mnoho fotbalové krásy nenabídl. Po nanejvýš opatrné a bezzubé první půli se oba celky přece jen rozpomenuly, že dělba bodů pro ně v boji o postup takřka nic neřeší a dokázaly si vytvořit alespoň pár slibných střeleckých příležitostí. Nejprve těsně minul domácí Hardzjajčuk, na opačné straně byl pak průlomu skóre ještě blíž Rodić, jenže jeho pumelice zpoza šestnáctky skončila jen na břevně.

Když se pak sám před brankářem Ščerbickým ocitl tři minuty před koncem osamocený Richmond Boakye, sahali hosté po všech třech bodech. Gólman Borisova však proti kvalitní hlavičce ghanského útočníka vytáhl exkluzivní zákrok a udržel tak vedle čistého konta svůj tým ve hře o postup.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Arsenal FC 1:0

23.11.2017 19:00

Góly: 62. Serhou Guirassy (pen.)

Zatímco v Bundeslize se Kolín nad Rýnem stále trápí bez jediného vítězství, náladu si spravuje alespoň v Evropské lize. Po předešlém triumfu nad BATE Borisov si nyní kolínští vyšlápli i na favorizovaný Arsenal a po výhře 1:0 stále zůstávají ve hře o postup.

K dokonání senzačního zmrtvýchvstání ovšem německý klub potřebuje na závěr skupinové fáze vyhrát na půdě Crvené Zvezdy Bělehrad. To Arsenal tato prohra vůbec mrzet nemusí, neboť i tak má s předstihem jistotu prvního místa ve skupině H a proti Borisovu už bude hrát jen o čest.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger postavil typicky poslepovanou základní jedenáctku náhradníků či hráčů širšího kádru, kam se po měsíční absenci vměstnal i uzdravivší útočník Danny Welbeck. O první oťukávání obou brankářů se postarali Maitland-Niles, resp. Córdoba, ovšem Timo Horn s Davidem Ospinou shodně obstáli. Arsenal se podle očekávání ujal dominantního držení míče a poněkud paradoxně byl jeho nejnebezpečnějším hráčem směrem dopředu Francis Coquelin.

Defenzivní záložník hostí, který ještě nikdy v dresu Kanonýrů neskóroval, nejprve vyslal zpoza šestnáctky tvrdou ránu, která prosvištěla jen těsně vedle Hornovy pravé tyče, a na přelomu půlhodiny hry pak Coquelin tutéž brankovou konstrukci další povedenou střelou z ostrého úhlu dokonce orazítkoval. Stabilitě domácí defenzivy posléze nepřidalo ani zranění kapitána Maroha, jenž odkulhal do zámezí výměnou za Konstantina Rausche.

Navzdory bídnému výkonu kolínských s bezpočtem nepřesných přihrávek na RheinEnergieStadionu panovala excelentní atmosféra, která se po hodině hry dočkala náhlého zadostiučinění. Mathieu Debuchy totiž ve vlastní šestnáctce přispěl pádu Sehroua Guirassyho, což sudí Bezborodov bez váhání ocenil pokutovým kopem, který sám faulovaný ranou doprostřed bezpečně proměnil.

Bylo tak na Arsenalu, aby s nečekaným průběhem skóre ještě něco udělal, jenže Kanonýři nechali všechen střelecký prach doma v Londýně. V zakončení postupně selhali dvakrát Wilshere, Giroud i střídající Nelson po pohledném sólovém průniku, a tak si Kolín připisuje výhrou 1:0 prestižní skalp, díky němuž zůstává ve hře o postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)53118:410
2.1. FC Köln (GER)52037:76
3.FK Crvena Zvezda (SRB)51312:26
4.BATE Borisov (BLR)51226:105
Skupina I

Konyaspor - Olympique Marseille 1:1

23.11.2017 19:00

Góly: 82. Nejc Skubic (pen.) - 90. Wilfred Moke (vl.)

Ačkoli Marseille nedokázala na půdě podceňovaného Konyasporu zvítězit, přičemž měla opravdu značné problémy vůbec uhrát aspoň remízu, pořád má před posledním kolem postup ve svých rukou. Zisk první příčky je pro ní už však pasé. Turecký klub byl blízko velkému úspěchu, i on ale přes tento nerozhodný výsledek může proklouznout dále.

První poločas v podstatě kopíroval průběh toho prvního ze zářijového vzájemného utkání obou celků. Hosté ani zdaleka nenaplňovali svůj potenciál a proti solidně zkonsolidované obraně svého protivníka se jen těžko prosazovali, domácí směrem dopředu také nijak výrazněji nezářili a spíše vyčkávali na svou šanci z ničeho nic udeřit.

K prvnímu střeleckému pokusu se propracoval Bourabia v 7. minutě, nicméně marseillský stoper Rolando byl na svém místě a míč zablokoval do zámezí. Na druhé straně se snažil hlavou prosadit po Sansonově rohovém kopu Rami, každopádně kýžený a chtěný prostor netrefil. Ve 20. minutě měl pak Konyaspor velkou možnost na skórování.

Fofana vyběhl ze zálohy, po své individuální akci se dostal do slušné pozice, avšak zamířil jen mimo. Ve 32. minutě zlehka zahrozil znovu Olympique, a to opět po standardce, Thauvinův pas skončil u nohou Sansona, jenž trefil pouze protihráče Mokeho Abra. Sám Thauvin poté vyzkoušel svou levačku, tu však zlikvidoval gólman Kirintili.

Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil, přesto turecký tým působil o něco nebezpečněji. Zkraje druhého dějství se zase osměloval Fofana, dobře ale zareagoval pravý bek Sakai a znemožnil mu vystřelit mezi tři tyče. V 52. minutě ohrožoval hostující bránu Araz, avšak ani jeho pokus brankáře Mandandu nezaměstnal.

O čtyři minuty později si Konyaspor vytvořil další příležitost, Bourabia unikl podél levé strany a jeho centr propadl až ke Skubicovi, jenže ten z voleje pálil jen nad. Následně mohli udeřit Les Phocéens, Rolando sice svou přihrávkou nenašel sbíhajícího si Germaina, ale do balónu se opřel Thauvin, který však trestuhodně na Kirintiliho nevyzrál.

O všem podstatném se tedy rozhodovalo až v posledních minutách. Amavi ve vápně fauloval Bourabiu, sudí Karasev ukázal na bílý puntík a ještě marseillského obránce vyloučil. Penaltu pak proměnil Skubic. V nastavení ale OM přece zachránil tenhle zápas před katastrofou, jelikož si N'Jieho přihrávku srazil nešťastně do vlastní sítě Moke Abro.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Vitória SC Guimarães 3:0

23.11.2017 19:00

Góly: 26. Munas Dabbur, 45. Andreas Ulmer, 67. Hee-chan Hwang

Rakouský Salzburg potvrdil úlohu favorita proti portugalskému celku Vitória SC Guimaraes a v domácím prostředí ho zdolal bez větších potíží v poměru 3:0. Ve skupině I tak zaznamenal své třetí vítězství a má na kontě 11 bodů. Díky tomu si zajistili postup do jarní fáze Evropské ligy a kvůli remíze Konyasporu s francouzskou Marseille má taktéž jistotu prvního místa. Vitória i přes porážku živí ještě malou naději na postup.

Hosté vstoupili do zápasu s jasnou taktikou a nechtěli inkasovat, téměř půl hodinu hry nepustili Red Bull k žádné vážnější možnosti. Ovšem hned ta první skončila gólem. Po dlouhém pasu na pravou stranu a následné zpětné nahrávce odcentroval z dvaadvaceti metrů Lainer a na hranici brankového území se ocitl zcela osamocený Munas Dabbur, jenž hlavou snadno umístil balón k bližší tyči.

Hosté mohli vyrovnat necelých pět minut před přestávkou. Po centru z pravého křídla se k hlavičce ze šesti metrů probojoval Martins a orazítkoval bližší konstrukci. Ve 44. minutě naopak mohl navýšit své vedení rakouský celek, nicméně nabíhající Minamino z nadějné pozice prostor tří tyčí netrefil. Domácí klub přeci jen vsítil gól ještě do poločasové přestávky, ve druhé nastavené minutě se prosadil Andreas Ulmer.

Ten se dostal k odraženému míči, posunul si ho blíže k hranici pokutového území a poté nekompromisně zavěsil ke vzdálenější konstrukci, brankář Douglas neměl nejmenší šanci zasáhnout. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil, portugalský tým se snažil vrátit do hry a Red Bull naopak čekal na své příležitosti. Jedna z nich přišla v polovině druhé půle, do listiny střelců se zapsal korejský krajánek Hee-Chan Hwang.

Po hezké kolmici za obranu nic neuspěchal na levé straně Dabbur, zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování právě rozběhnutého Hwanga, jenž z první z deseti metrů napálil balón do bližšího horního rohu. Ve zbývajícím průběhu si Salzburg s přehledem hlídal dostatečný náskok a soupeře již k ničemu nepustil. Vitória potřebuje na závěr porazit Konyaspor a zároveň doufat, že Olympique nebude bodovat v domácím prostředí právě se Salzburgem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)53207:111
2.Olympique Marseille (FRA)52124:47
3.Konyaspor (TUR)51223:55
4.Vitória SC Guimarães (POR)51134:84
Skupina J

Östersunds FK - Zarja Luhansk 2:0

23.11.2017 19:00

Góly: 40. Dmytro Hrečyškin (vl.), 78. Saman Ghoddos

Östersunds vyhrál další domácí zápas a s předstihem si překvapivě zajistil postup do jarních bojů. Švédská senzace na umělé trávě porazila Zorju Luhansk 2:0. Ukrajinský celek ještě nemusí smutnit, na závěr skupinové fáze si to o druhé postupové místo rozdá s Bilbaem a bude mít výhodu domácího trávníku.

Östersunds letos na domácí půdě ničí jednoho soupeře za druhým a nejinak tomu bylo i v souboji se Zorjí Luhansk. Švédský celek byl už v prvním poločase hodně aktivní a v podstatě udával jeho tempo. Obrana Luhansku dokázala na umělé trávě vzdorovat do 41.minuty, kdy Curtis Edwards šikovně zalepil balón a ostře vypálil, přičemž si Dmytro Grečyškin vstřelil vlastní gól.

Domácí vedli zcela zaslouženě a pokud chtěl Luhansk pomýšlet na bodový zisk, musel ve druhém poločase výrazně přidat. Jenomže hrál opět Östersund a Mukiibi byl blízko druhému gólu, k přesnému zásahu mu scházel kousíček. Střelou ze střední vzdálenosti neuspěl ani Ghoddos, proti kterému se parádním zákrokem vytasil brankář Lunin.

Zorja se vůbec poprvé osmělila až v 67.minutě a stálo to za to. Castilho dostal přihrávku, obtočil se s balónem a zákrok si připsal také Keita. Čtvrthodinu před koncem vypukla ve Švédsku obrovská radost. S míčem na noze potáhl útočnou akci Saman Ghoddos a šikovnou ranou k tyči zvýšil už na 2:0. Zorja se nakonec nezmohla ani na korigaci, v nastavení předvedl reflexivní zákrok Keita, čímž symbolicky stvrdil vítězství Östersundsu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Hertha BSC 3:2

23.11.2017 19:00

Góly: 35. Aritz Aduriz (pen.), 66. Aritz Aduriz (pen.), 82. Iñaki Williams - 26. Mathew Leckie, 36. Davie Selke

V jednom z nejdůležitějších zápasů čtvrtečního večera se představila Hertha BSC na hřišti Athleticu Bilbao. První zápas v Berlíně se obešel bez branek a i nyní se tedy očekával vyrovnaný duel, ve kterém bylo Bilbao pouze mírným favoritem.

Již ve čtvrté minutě se v první velké šanci zápasu objevili hosté. Zleva poslal do šestnáctky soupeře po zemi míč mladý Maximilan Mittelstädt, ale střílejícího Leckieho vychytal solidním zákrokem brankář Herrín. O ani ne deset minut později se k tvrdé ráně dostal berlínský Selke. Herrín dalším skvělým zákrokem střelu vyrazil, ale k jeho neštěstí, pouze k dobíhajícímu Lustenbergerovi, který z dorážky trefil rovněž pouze Herrína.

Ve 26. minutě se již hosté radovali. Mittelstädt poslal další centr do vápna, který našel Matthew Leckie a poslal míč přímo za záda Herrína. Ve 33. minutě stáhl Langkamp ve vlastním vápně domácího Williamse a italský rozhodčí Tagliavento správně nařídil penaltu, kterou proměnil Aritz Aduriz.

Vyrovnaný stav netrval dlouho, neboť ve 36. minutě se po výkopu hostujícího brankáře míče zmocnil Lazar, který poslal míč vzduchem do vápna, kde hlavičkoval přímo do brány Selke. Hertha tedy vedla na hřišti soupeře nadějně 2:1 a tento stav přetrval až do poločasu.

Do druhého poločasu vyslalo Bilbao dvě nové tváře. V 65. minutě zahrál ve vlastním vápně hostující Langkamp rukou a Bilbao tak kopalo druhou penaltu, ze které znovu srovnal Aritz Aduriz. Osm minut před koncem řádné hrací doby "Baskové" cestu za obratem dokonali. Po bleskovém protiútoku a chytré přihrávce Balenziagy usměrnil míč do Kraftovy sítě Iňaki Williams. V hektickém závěru zápasu rozdal rozhodčí dvě žluté karty, ale na stavu to již nic nezměnilo.

Hertha se tak s Evropskou ligou rozloučí za dva týdny doma, kdy přivítá švédský Östersund, který zatím skupinu J překvapivě vede. Bilbao se představí v ukrajinském Luhaňsku v přímém souboji o postup, přičemž "Baskům" k postupu stačí remíza, Lugano potřebuje vyhrát. V případě, že Hertha porazí Östersund a Bilbao porazí Zoryu Luhaňsk, skončí Athletic na prvním místě skupiny J.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Östersunds FK (SWE)53117:310
2.Athletic Bilbao (ESP)52216:58
3.Zarja Luhansk (UKR)52033:76
4.Hertha BSC (GER)51135:64
Skupina K

OGC Nice - SV Zulte Waregem 3:1

23.11.2017 19:00

Góly: 5. Mario Balotelli (pen.), 31. Mario Balotelli, 86. Adrien Tamèze - 81. Brian Hamalainen

Nice splnilo svou povinnost, i podruhé se mu podařilo skolit Zulte Waregem, a to především díky dvěma trefám Maria Balotelliho, a zajistilo si postup do jarní fáze Evropské ligy. Belgický celek potřeboval na jihu Francie neprohrát, aby si ještě udržel naději na zisk aspoň druhé příčky, v posledním kole ale bude bojovat jen o udržení své současné třetí.

Domácím se hrubě nedaří v Ligue 1 a určitě své fanoušky nehodlali zklamat ani na evropské scéně. Skupinu měli rozehranou slušně, a to i přesto, že naposledy dvakrát padli s Laziem, a svou šanci nechtěli za žádnou cenu hodit zbytečně do autu. I když hosté v Evropě čtyřikrát z šesti případů venku vyhráli, tentokráte tahali za kratší konec.

Vstup do utkání se svěřencům kouče Franckyho Duryho opravdu hrubě nevyvedl. Gólman Bostyn byl u míče ve vápně o něco později než pronikající Balotelli, jenž o víkendu proti Caen kvůli karetnímu trestu nenastoupil a byl tedy nyní plný fyzických sil, rozhodčí Banti ukázal na bílý puntík, a nařízenou penaltu proměnil velmi snadno sám faulovaný.

Essevee mohli po čtvrthodině hry vyrovnat. Slušnou individuální akci předvedl Leya, který se na hranici vápna zbavil dvou svých protihráčů, nicméně jeho pokus zablokoval do boční sítě vracející se stoper Le Marchand. Ve 21. minutě následně pálil Hamalainen, i jeho hlavičku ale stačil zablokovat domácí protihráč, tentokráte se jednalo o Souqueta.

Ve 31. minutě naopak Les Aiglons navýšili svoje vedení. Seri chytrou přihrávkou do šestnáctky uvolnil nabíhajícího si Pléu, ten poté přihrál zprava do brankového území, odkud Balotelli pohodlně zacílil do prázdné brány. Kastanos se snažil ve 36. minutě snížit, jenže jeho pokus připraveného a pozorného brankáře Beníteze nepřekvapil.

Po obrátce se Nice jako by především soustředilo na bránění solidního náskoku, párkrát navíc polevilo v koncentraci, a tak se jeho sok propracoval do několika slušných příležitostí. V 57. minutě pálil dvakrát v rychlém sledu Leya, jednou pravačkou a podruhé z dorážky hlavou, avšak výtečně se proti němu činil hbitý Benítez.

Po rohovém kopu Hamalainena se smolně neprosadil ani Baudry a zamířil jen mimo, avšak devět minut před koncem přece došlo ke zdramatizování průběžného stavu, to když z přímého kopu vymetl šibenici nádherně Hamalainen. Poslední slovo si ale nakonec vzal domácí náhradník Tameze, jenž po průniku do pokuťáku zamířil přesně k tyči.

Více informací k zápasu

SS Lazio - SBV Vitesse 1:1

23.11.2017 19:00

Góly: 42. Luis Alberto - 13. Bryan Linssen

Jasný postupující ve skupině K přivítal ve Věčném městě tým z Arnhemu a nakonec si s ním body rozdělil. Je pravda, že v dresu domácího Lazia nenastoupila celá řada opor, ale přesto je pro Vitesse remíza 1:1 velmi dobrým výsledkem. Naneštěstí pro hosty bod už dávno z hlediska postupu nic neznamená.

První tým skupiny na Olympijském stadionu přivítal Vitesse s mnoha neokoukanými tvářemi v základní jedenáctce. Od prvních minut nastoupil rezervní brankář Vargić, Crecco, Nani nebo Lukaku s Palombim. Hosté přivezli brankáře Pasveera, dále Miazgu, Serera nebo ofenzivní dvojici Rashicu s Matavžem.

Právě zkušený útočník Tim Matavž se dostal do první větší šance utkání, a to už ve třetí minutě. Po rychlé kombinaci střílel z otočky k levé tyči domácí brány, kde bylo dost prostoru, jenže nakonec těsně minul! O mnoho lépe to udělali hosté. Ve 13. minutě měli možnost standardní situace, mladý záložník Mason Mount přiklepl balon rozeběhnutému Brianu Linssenovi a ten poslal balon dělovkou pod břevno!

Lazio podobný průběh nečekalo, ale o minutu později mohlo inkasovat znovu. Opět u toho byl aktivní Mount, hostující mladík z londýnské Chelsea, který vystřelil z dálky, a domácí brankář Vargić musel vytáhnout parádní zákrok, aby míč alespoň vytáhl nad břevno! O chvíli později jeho obránci opět nechali vyniknout Vargićovy schopnosti, když dali dostatek času a prostoru na zakončení Linssenovi.

Dostatek práce měl tak zkušený brankář Pasveer, když jej z pravé strany vyzkoušel povedenou střelou mladík Simone Palombi. Ačkoli jeho rána nebyla vůbec špatná, Pasveer si situaci pohlídal. To se mu ale nepovedlo pár minut před koncem. Zkušený bek Dušan Basta poslal centr z pravé strany na druhý kout pokutového území a nádhernou ranou z voleje jej do sítě uklidil Luis Alberto - 1:1.

Lazio se snažilo před domácím publikem vymyslet lepší způsob, jak si poradit se soupeřem. Pouhých deset minut po změně stran musel kvůli zranění střídat portugalský harcovník Nani, jehož nahradil veterán Senad Lulić. Po hodině hry, kdy tempo hry trochu ustávalo, poslal mladík Crecco na bránu hostů velice tvrdou ránu, kterou však zasadil jen do středu brány a náruče Pasveerovy.

Nutno dodat, že po změně stran už hosté takovou energií nehýřili a Lazio v poklidu kombinovalo daleko od své brány. S přibývajícím časem ubývalo hráčům na obou stranách sil a možná i chuti. Karty byly jasně rozdány už před utkáním. O zajímavou střelu se přeci jen pokusil Alessandro Murgia, ale ani tento talent Pasveera neprostřelil. Zápas zakončil odvážným útokem vpřed Simone Palombi, který se už dostával před obránce, ale na poslední chvíli jej vracející se Lassana Faye zastavil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio (ITA)541010:413
2.OGC Nice (FRA)530212:69
3.SV Zulte Waregem (BEL)51135:114
4.SBV Vitesse (NED)50234:102
Skupina L

Zenit Petrohrad - Vardar Skopje 2:1

23.11.2017 19:00

Góly: 16. Dmitrij Poloz, 43. Emiliano Rigoni - 90. Dejan Blaževski

Zenit Petrohrad se s Realem Sociedad přetahuje o první příčku v tabulce a jelikož Španělé dnes vyhráli, Zenit se nechtěl nechat zahanbit. Svou úlohu na stadionu Petrovskij zvládl poměrně v pohodě a první půli zakončil vedením 2:0 po brankách Poloze s Rigonim. Hosté snížili až v samotném závěru a to už bylo na body pozdě.

Zenit nehodlal doma nic ponechat náhodě a svého soupeře náležitě ocenil silnou sestavou. V ní se od začátku ukázali hráči jako Lodygin, Mevlja, Mammana, Šatov, Poloz, Dzjuba nebo Rigoni. Hosté se spoléhali na Barseghjana, Juana Felipeho, Džighauriho nebo Oliveiru.

Už ve čtvrté minutě se do velmi slibné šance dostali domácí. Dmitrij Poloz poslal krásný pas za obranu a na jeho oblouček si naběhl argentinský šikula jménem Emiliano Rigoni. Jeho volej zamířil jen těsně vedle! Rychlé kombinace Zenitu zdobily jeho hru a naopak hostům dost komplikovaly defenzivní práci. Ať už to byl Rigoni či Poloz, oba rychlí hráči dělali Vardaru problémy.

Oleg Šatov si v další velké šanci nabíhal do šestnáctky na krásný centr z pravé strany, jenže hlavou na balon jen těsně nedosáhl! Nadějnější už to bylo v další velké šanci. Opět rychlá kombince, Artjom Dzjuba zkušeně a hlavně efektivně poslal míč patičkou na rozběhnutého Dmitrije Poloze a jeho volej zapadl přesně k tyči - 1:0 pro domácí!

O chvíli později málem domácí přidali další trefu. Arjom Dzjuba si na levé straně šestnáctky zpracoval míč po krátké kolmé přihrávce a krásnou ranou jen těsně minul tyč! Dzjuba dnes neměl svůj den, což ukázal v další obrovské šanci. Nejprve byl při snaze o dorážku faulován a následně mohl kopat penaltu! Tu ale brankář Filip Gačevski skvěle vyrazil a uchoval naděje hostí nad vodou.

Zenit se dostal do trochu stereotypního módu a neproměněná penalta byla na jeho sebevědomí hodně znát. Napravil to až kouzelník Emiliano Rigoni. Krásnou nahrávku mu na hranici vápna poslal Christian Noboa, Rigoni udělal s míčem pár rychlých kroků a následně poslal balon technickým obstřelem mimo dosah Filipa Gačevskiho - 2:0.

Tohle byl pro hosty zlomový moment a gól do šatny rozhodl. Do druhé půle nastoupil ofenzivní Sebastián Driussi a měl znamenat další problémy pro hořící obranu hostí. Byl to ale opět Rigoni, kdo mohl navýšit vedení. Jeho spolupráce s Polozem však v bráně neskončila. Ani hosté to ale nevzdával, když Tigran Barseghjan napřáhl zpoza šestnáctky k ráně, která zamířila pár centimetrů vedle!

Brankář Lodygin měl s přibývajícím časem stále více práce. Džaba Džighauri ho protáhl střelou z pětadvaceti metrů a domácí museli cítit po této ráně gruzijského útočníka velkou úlevu, že akce skončila jen rohem. Lodygin ale nakonec neudržel čisté konto. Moc mu nepomohli ani jeho obránci, kteří v nastaveném čase utkání příliš pozdě přistoupili k Dejanu Blaževskimu a jeho rána si našla cestu do sítě - 2:1.

Více informací k zápasu

Rosenborg BK - Real Sociedad 0:1

23.11.2017 19:00

Góly: 90. Mikel Oyarzabal

Real Sociedad splnil svůj úkol a dál prohání první Zenit Petrohrad. Pomohla mu k tomu dnešní výhra nahřišti Rosenborgu, třebaže pro diváky to moc atraktivní utkání nebylo. O výhře Španělů rozhodl jediným gólem mladík Mikel Oyarzabal až v nastavení.

Hosté byli od úvodu aktivnějším týmem. Útočník Willian José se pohotově opřel do balónu a jeho tvrdou ránu Hansen vyrazil mimo. O pár minut později jej napodobil také ostře sledovaný talent Oyarzabal, který mířil jen do středu brány. Ani domácí se nechtěli vzdát a Samuel Adegbenro si ve velk šanci naběhl za obranu soupeře. Před Rullim ale zpanikařil a balon poslal slabě jen do hostujícího brankáře.

Po faulu na rychlíka Oyarzabala se hosté dostali k zahrávání volného přímého kopu, který však Sergio Canales poslal technickým obstřelem jen těsně nad břevno! Následně byl Oyarzabalův centr sražen pouze k Illarramendimu, který se pokusil pálit z první. Jeho volej brankář Hansen kontroloval očima s napětím, jak se situace vyvine.

Nic moc se v první půli na hřišti nedělo a diváci rozhodně nemohli být spokojeni. Trochu naděje dal domácím mladý Švéd Jonathan Levi, který pár minut před koncem prvního poločasu pálil technicky jen těsně vedle Rulliho brány! Mladý Argentinec v bráně La Realu měl velké štěstí, protože na balon by zřejmě nedosáhl.

Rovněž po změně stran začal lépe Real Sociedad. Oyarzabal sklepl hlavou balón na Illarramendiho, který nahrával volnějšímu Odriozolovi. Ten se pokusil vymodlit si faul pádem v pokutovém území, ale sudí Stefanski neměl s jeho hereckým výkonem žádné pochopení a faul nepískal. Hosté velmi dobře kombinovali a drželi míč na svých kopačkách, jenže finální nahrávka vázla.

Do hry tak přišel Mexičan Carlos Vela, který měl rozhýbat strnulou přechodovou fázi Realu. To se mu málem povedlo prakticky ihned po jeho příchodu na hřiště, protože udržel balon u postranní čáry a následně jej krásně nahrával na Sergia Canalese, který si však neporadil s dvojicí obránců domácího celku. Tak to později zkusil Canales přímou střelou, která se mezi tři tyče těsně nevešla.

Patnáct minut před koncem se k balonu s pomocí chyby domácích dostal kanonýr Willian José, jehož střela z otočky skončila v rukavicích překvapeného brankáře Hansena. Hansena trefil rovněž Carlos Vela, jehož sólo bylo zakončené atraktivní a nebezpečně skákající střelou. Real chtěl vytěžit z převahy vedoucí branku a to se mu povedlo vlastně až v nastavení.

Běžela 91. minuta, když se do samostatného úniku dostal střídající mladík Jon Bautista. Ten sice napálil jen Hansenovu nohu, ale z dorážky si balon pohlídal a především do brány nasměroval Mikel Oyarzabal - 1:0 pro hosty.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)541014:413
2.Real Sociedad (ESP)540115:312
3.Rosenborg BK (NOR)51135:104
4.Vardar Skopje (MKD)50052:190

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
monty25

Östersund a hlavně Saman Ghoddos Jsem rád, že jsem na ně dneska naložil...

https://twitter.com/Iranskfotboll/status/933781463430033408

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Wambasen

Jasně zasloužená výhra Östersundu, neboť v první půli chtěli hrát jen domácí a z toho taky padl šťastně první gól. V druhé půli ukrajinský celek sice chtěl hrát útočně, ale i tak si vypracoval jen jedinou velkou šanci a švédi hrozili z protiútoku, což nádherně využil Ghoddos svoji střelou. Gratulka k postupu a těším se na ně na jaře.

Reagovat
Bandita_Harry

Premna velke mile prekvapenie

Reagovat
Rarášek

Ta pohádka pokračuje .. Jak jsme se o tom bavili po postupu do skupiny, tak teď jim začínám věřit víc a víc, ten tým funguje v EL perfektně.

Reagovat
Zaschrona

Schopnost tohohle klubu neustale nachazet nove cesty k tomu delat si jeste vetsi a vetsi ostudu, ta je fakt neuveritelna...

Reagovat
Sali5

5:1 doma s 12. týmem Serie A, not bad..

Reagovat
dinss

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mrvinho

Serie A > PL

Reagovat
nani92

vás zachráni už len Pulis

Reagovat
Zaschrona

Myslim, ze ani ten na to nema.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
andrew96

Němci

Reagovat
Bandita_Harry

Snad sa ten Kolin v Belehrade posere alebo ich Zvezda a Delije znicia

Reagovat
Bandita_Harry

O PARTIZANE VOLIMO TE MI SRCEM SVIIIIM :-* na toto som cakal roky dakujem

Reagovat
Shevchenko

Atalanta - Everton 8:1

Reagovat
Mönchengladbach

CZ Bělehrad může klidně postoupit se skóre 2:2 po šesti zápasech.

Reagovat
Bandita_Harry

nech sa stane

Reagovat
Bandita_Harry

Young Boys sice vyradili Dynamo v predkole LM ale ked sa stretli v skupine postupilo Dynamo a Young Boys nie, sranda

Reagovat
Elliasson

Reagovat
fenixLFC

davno nikto z anglickych timov nerobil v europe taku hanbu ako everton teraz a to ani west ham s ich vpadnutiami v rumunsku ci v ktorej prdeli preco chce everton bojovat o europu a nebodaj o ligu majtrov ked na nu absolutne nema? neskutocny trapas a hanba, taky tim a predvadza toto..dostat doma 1:5 od atalanty je pomaly na odobratie licencie...

Reagovat
goodbay

Vysmívaný Partizan má zajištěný postup kolo před koncem základní skupiny EL. Tady je vidět, že to byl opravdu kvalitní soupeř pro Spartu. A těžší než měli ostatní České týmy.

Reagovat
Staenly10

A nehrála Sparta s Bělehradem?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta s Partizanem nehrála

Reagovat
smazaný uživatel

tak aspoň město si trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Máte všichni pravdu, spletl jsem si to. Každopádně je na tom CZ Bělehrad dost podobně. Takže až na "Partizan", to stejně docela sedí.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

CZ je lepší než Partizan (v lize o 4 body), takže celá tvá myšlenka je ještě pravdivější, než by byla, kdyby Sparta vypadla s Partizanem.

Reagovat
KingMaster13

Jako ty dva bělehradský kluby letos docela jedou. Na to, že většinou měli problém se do té EL dostat, tak respekt. Snad oba postoupí

Reagovat
oli9

Everton slusna ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele