Evropská liga - souhrn odvetných zápasů druhého kola

22.02.2017, 19:55
Komentáře a souhrny
Evropská liga dnes servírovala první tři odvety druhého kola a ty přinesly poměrně očekávané postupy. Schalke si proti PAOKu Soluň pohlídalo postup podobně jako Manchester United v Saint-Étienne. Drama se nakonec nekonalo ani v Istanbulu, kde domácímu Fenerbahce přistřihl křídla rychlý gól krasnodarského Smolova...

AS Saint-Étienne - Manchester United 0:1

22.02.2017 18:00

Góly: 17. Henrich Mchitarjan

První zápas: 0:3, postupuje Manchester United

Po vysokém vítězství 3:0 na Old Trafford nastoupil Manchester United k odvetnému zápasu prvního vyřazovacího kola proti St. Etienne v silné sestavě a plně koncentrován, díky čemuž si bez větších potíží zabezpečil další výhrou 1:0 osmifinálovou účast. Možné komplikace do zbytku sezony ovšem představují zranění Michaela Carricka či Henrika Mchitarjana, autora jediné branky zápasu, a příští utkání v Evropské lize mine stopera Baillyho, který se necelou půlhodinu před koncem nechal vyloučit.

Celkový triumf v poměru 4:0 jen podtrhl výtečnou fazonu, jaké se United v poslední době těší: šlo již o jejich páté čisté konto v pohárové Evropě za sebou a z posledních pětadvaceti zápasů prohráli Rudí ďáblové pouze jediný. Jejich vydařený vstup do středečního zápasu korunoval brzkým gólem po čtvrthodině hry Henrik Mchitarjan, jehož našel z levé strany Juan Mata, a arménský reprezentant již snadno tečoval míč do sítě. Od té chvíle již bylo prakticky po zápase - St. Etienne již muselo k zajištění postupu skórovat hned pětkrát...

Nedlouho po své trefě však letní posila z Borussie Dortmund odkulhala z trávníku s nataženým svalem a na jeho místo naskočil Marcus Rashford. Mladičký anglický forvard měl málem na utkání okamžitý dopad, když mu před odkrytou brankou jen těsně unikl centr Ashleyho Younga. Na opačné straně brankář Sergio Romero, jenž právě dnes slaví třicáté narozeniny, čekal na jakékoli vážnější ohrožení marně a za zmínku stojí snad jen chabá střela Loica Perrina.

Po změně stran měli hosté řadu slibných příležitostí, ovšem Marouane Fellaini místo nesobecké přihrávky volným spoluhráčům napálil pouze boční síť a Zlatan Ibrahimović po dobré práci Rashforda jen těsně minul. Po hodině hry ale United přišli hned o dva hráče, když nejprve Michaela Carricka kvůli možným potížím s lýtkem vystřídal Bastian Schweinsteiger a brzy nato uviděl Eric Bailly druhou žlutou kartu v rozmezí pouhých několika minut a musel předčasně do kabin.

V závěrečné půlhodině se tak již nikam nehrnul ani jeden tým, a když v závěru neuspěli v zakončení ani Rashford s Ibrahimovićem, utkání skončilo výsledkem 1:0 pro United, kteří již mohou plně přesunout koncentraci k nedělnímu finále ligového poháru se Southamptonem.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - FK Krasnodar 1:1

22.02.2017 18:00

Góly: 41. Josef Souza - 7. Fjodor Smolov

První zápas: 0:1, postupuje FK Krasnodar

Fotbalisté ruského Krasnodaru poprvé ve své historii postoupili do osmifinále Evropské ligy a dosáhli tak na velký úspěch, na půdě favorizovaného tureckého Fenerbahce remizovali 1:1 a svého soka nakonec zdolali v celkovém poměru 2:1. Stejně jako v prvním domácím zápase se velmi brzy dostali do vedení, jejich soupeř sice ještě do poločasu srovnal, ale to bylo z jeho strany všechno. Domácí tým tak bude s letošním působením v evropských pohárech zklamán.

Přitom do zápasu vstoupil aktivněji a v úvodní možnosti se ocitli už po pěti minutách hry. Z velké vzdálenosti vypálil Köybaşi a jeho skákavá střela nadělala brankáři Kricjukovi velké problémy, hostující strážce dokázal vyrazit balón na rohový kop. Po jeho zahrání se do nebezpečného zakončení probojoval Sow, ovšem šestadvacetiletý gólman FK byl znovu připraven a míč reflexivně odvrátil do bezpečí.

Krasnodar se dostal do vedení z ničeho nic z následného protiútoku. Gazinskij zachytil nepřesnou Škrtělovu rozehrávku a pak poslal parádní kolmici na Fjodora Smolova. Ten se dokázal zorientovat mezi dvěma bránícími protihráči a z hranice pokutového území se naprosto přesně trefil ke vzdálenější tyči, brankář Demirel se natahoval marně. Stejný hráč byl blízko druhé vstřelené brance po necelých dvaceti minutách hry.

Po nepovedené standardní situaci Fenerbahce se vydali hosté do rychlého protiútoku a Smolov zakončoval z první po vodorovné přihrávce Podberežkina, jenomže tentokráte z osmi metrů ve stoprocentní šanci trefil pouze nohu Demirela. Deset minut před přestávkou se Kricjuk po centru z pravého křídla srazil s jedním ze spoluhráčů a prázdnou branku měl před sebou Sow, ale ze čtrnácti metrů mířil trestuhodně příliš vysoko.

Domácí vykřesali naději na postup ve 41. minutě, kdy po přímém volném kopu Lense z levé strany tečoval balón Brazilec Souza, orazítkoval obě dvě tyče a pak zblízka snadno dorážel do sítě. Pět minut po změně stran pálil těsně vedle vzdálenější tyče hostující Ramirez, za další dvě minuty mířil na druhé straně o pár decimetrů nad horní tyčku Potuk. Po necelé hodině hry překazil Demirel včasným výběhem obrovskou možnost Claessonovi, jenže pak se zranil a v 71. minutě musel střídat. SK se na více nezmohl a výsledek zápasu se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - PAOK Soluň 1:1

22.02.2017 18:00

Góly: 23. Alessandro Schöpf - 25. Matija Nastasić (vl.)

První zápas: 3:0, postupuje Schalke 04

Bez větších problémů Schalke uhlídalo pohodlný náskok získaný z Řecka a proklouzlo do osmifinále Evropské ligy. PAOK v téhle odvetě ani nemohl hrát v nejsilnější možné sestavě, jeho postup dál byl už vlastně předem velkou utopií. O všem podstatném rozhodl první poločas, v němž padly obě branky utkání.

Die Königsblauen opravdu nepotřebovali předvést nijak oslnivý výkon. Promrhat třígólové vedení z prvního zápasu proti soupeři, který navíc nově musel nastoupit bez vykartovaných Léa Matose, Fernanda Varely a Marina Leovace, by byl opravdu velký hřích. A to přitom s řeckými kluby neprohráli už sedmkrát v řadě

Tohle střetnutí Evropské ligy v rámci prvního kola play-off určitě nepatřilo mezi ty ostře sledované. Pokud-li shrneme to nejpodstatnější, do vedení poslal domácí Alessandro Schöpf, za chvilku si vlastence vsítil Matija Nastasič, a pak už se skóre nehnulo. Hosté neměli vůbec co ztratit a zpočátku byli o něco aktivnější oni.

V 9. minutě se k vůbec první střele propracoval Šachov, nicméně gólman Fährmann tenhle pokus snadno zlikvidoval, pak z poměrně složitého úhlu a z těžší pozice zakončoval pravačkou nártem Koulouris, zamířil ale jen do boční straně. O dost nebezpečněji na druhé straně hlavičkoval Naldo, brankář Glykos však fantasticky jednoruč zasáhl.

Teprve ve 23. minutě se poprvé měnil průběžný stav a Schalke v tu chvíli zřejmě definitivně rozhodlo o úspěšném postupu. Choupo-Moting svou přihrávkou v šestnáctce uvolnil Schöpfa, který sám před Glykosem nezaváhal. Vyrovnáno ale bylo záhy, to když si Mystakidisův centr do své sítě srazil nešťastně Nastasič.

V závěru půle se ještě mužstvo kouče Markuse Weinzierla dostalo do svou slibných příležitostí, nicméně Huntelaar hlavičkoval pouze vedle a dost podobně dopadl se svou hodně slušnou střelou ze střední vzdálenosti Bentaleb. Druhý poločas jako by se pak dohrával pouze z povinnosti a snad jen závěrečné minuty trošku prolomily fotbalové ledy.

Nejprve se znovu nedokázal prosadit Bentaleb, o chvilku později se k zakončení hlavou propracoval Goretzka, avšak proti Glykosovi neuspěl. Taktéž Fährmann musel být na pozoru v 90. minutě vůči Poungourasovi, v nastavení německý celek trefil tyčku díky Kehrerovi a Höwedes poté z dorážky nevyzrál na zase skvělého Glykose.

Více informací k zápasu
Zbývající zápasy
23.02. 17:00Osmanlispor - Olympiakos Pireus
23.02. 19:00APOEL Nikósie - Athletic Bilbao
23.02. 19:00AFC Ajax - Legia Varšava
23.02. 19:00Zenit Petrohrad - RSC Anderlecht
23.02. 19:00AS Řím - Villarreal CF
23.02. 19:00Beşiktaş JK - Hapoel Beer-Sheva
23.02. 21:05KRC Genk - Astra Giurgiu
23.02. 21:05FC Kodaň - Ludogorec Razgrad
23.02. 21:05Šachtar Doněck - Celta Vigo
23.02. 21:05Tottenham Hotspur - KAA Gent
23.02. 21:05Sparta Praha - FK Rostov
23.02. 21:05ACF Fiorentina - Borussia Mönchengladbach
23.02. 21:05Olympique Lyon - AZ Alkmaar

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sudí na Fene to byl nářez takto tlačit domácí to se nevidí a stejně jim to bylo uplně k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

Reagovat
Pinturicchio

Měls ty smajlíky prohodit, takhle si bliješ na vlastní palec.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Krasnodar, paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

WE GO FOR IT !

Reagovat
Pasha

We are close!

Reagovat
smazaný uživatel

Další prosím

Reagovat
smazaný uživatel

dát na united s kurzem 2 byl bych v suchu místo toho sem dal hokej švedskou ligu a ti hotntoti dostanou gol na 1:1 v čase 19:24 aby toho nebylo málo začlo prodloužení a v čase 0:20 vstřelili vítěznej gol ..

Reagovat
Seydou Doumbia

já měl na neprohru Frolundy + MU

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele