Evropská liga - souhrn odvet prvního kola vyřazovací části

25.02.2016, 20:58, aktualizováno 25.02.2016, 23:45
Komentáře a souhrny
Manchester United rozstřílel Midtjylland a postupuje. To samé platí pro Dortmund a Tottenham. Pražská Sparta jasně vyhrála v Krasnodaru a postupuje do osmifinále Evropské ligy. Druhé suverénní vítězství a postup zaznamenala Valencia, dále pak jdou také Lazio, Šachtar Doněck nebo Leverkusen...

Tottenham Hotspur - ACF Fiorentina 3:0

25.02.2016 21:05

Góly: 25. Ryan Mason, 63. Erik Lamela, 81. Gonzalo Rodríguez (vl.)

První zápas: 1:1, postupuje Tottenham Hotspur

Tottenham po slibné remíze z Itálie potvrdil proti Fiorentině roli mírného favorita i v domácí odvetě a svým typicky soudržným výkonem vybojoval zaslouženou výhru 3:0, která jej posouvá do osmifinále. Spurs přitom tentokráte ani nezařadili na soupisku svou ofenzivní jedničku Harryho Kanea, jenž se zotavuje ze zlomeniny nosu. Anglického reprezentanta však bohatě zastoupilo duo Mason - Lamela a také Gonzalo Rodríguez, jenž si vstřelil vlastence...

Tento zápas jako by přesně vystihoval pokrok, který Tottenham za poslední rok učinil. Loni ve stejné fázi Evropské ligy Spurs Fiorentině podlehli, jako by jim v náročném zápasovém harmonogramu trochu docházely síly. Letos to už byla zcela jiná písnička. Celek ze severního Londýna překypuje oprávněným sebevědomím a suverénním výkonem přehrála svého soupeře, přestože nasadil svou takřka nejsilnější možnou základní sestavu.

Již po pětadvaceti minutách poslal domácí do vedení Ryan Mason, a to se vší parádou. Anglický záložník těžil z aktivity Dele Alliho, jemuž sice skluzem vypíchl míč obránce Astori, jenže Mason byl připraven celou akci sám dokončit a křižnou přízemní ranou úspěšně překonal brankáře Tatarusanua. Také ve zbytku první půle výtečný Alli tahal v kombinacích Spurs za všechny správné nitky a staral se o neustálou převahu svého týmu i neúnavné napadání, od nějž si obrana hostí spočinula jen zřídka.

Poločasový výsledek 1:0 byl pro hosty ještě lichotivý. Nejprve je totiž od možného pokutového kopu uchránil rozhodčí, jenž nastřelenou ruku Marcose Alonsa neposoudil jako provinění proti pravidlům, a Eric Dier posléze po Lamelově rohovém kopu poslal svou hlavičku gólových parametrů těsně vedle. S kroucenou ranou pak neuspěl ani Christian Eriksen, zatímco na druhé straně stojí za zmínku snad jen nepřesná rána Josipa Ilićiće.

Ani po změně stran se diváci na White Hart Lane žádné nervozity či úbytku sil ze strany domácího celku nedočkali. O poklidný závěr utkání se navíc postaral z dorážky po Chadliho střele Erik Lamela, jenž svým devátým gólem sezony (a šestým v rámci Evropské ligy) zdvojnásobil vedení Spurs. V závěru ještě přidal třetí branku večera hostující kapitán Rodríguez nešťastným nasměrováním míče do vlastní sítě. Pro Fiorentinu nakonec mohlo jít dokonce i o větší debakl, ale ani Mason, ani Eriksen své nebezpečné rány nakonec do sítě neprotlačili. Tottenham to však nemusí mrzet ani v nejmenším, neboť i výhra 3:0 je dostatečnou ukázkou toho, že s Kohouty se při výběru kandidátů na triumf v Evropské lize musí seriózně počítat. Jedinou kaňkou na jinak vydařeném výkonu je přísné udělení žluté karty Dele Allimu, kvůli níž bude muset vynechat první osmifinálový zápas.

Více informací k zápasu

FC Porto - Borussia Dortmund 0:1

25.02.2016 21:05

Góly: 23. Pierre-Emerick Aubameyang

První zápas: 0:2, postupuje Borussia Dortmund

Borussia zvládla i druhý zápas s Portem, v Portugalsku triumfovala 1:0 a po zásluze postupuje do osmifinále Evropské ligy. Atraktivní zápas rozhodla jediná smolná chvíle Ikera Casillase, který si vstřelil vlastní gól..

Domácí věděli, že po prohře 0:2 v úvodním zápase v Německu potřebují zabrat, a začali v šíleném tempu. Brzy však začalo hustě pršet, což nadšené Peseirovy svěřence trochu zpomalilo. Naopak na druhé straně se fanoušci radovali hned po první šanci - volej Marka Reuse ještě Casillas skvěle zlikvidoval, Aubameyangova dorážka se však odrazila od břevna přímo do španělského gólmana a následně do sítě.

Byl to mimořádně šťastný gól, nicméně i takové se počítají - a Porto v tuto chvíli muselo dát už čtyři, chtělo-li postoupit. Dortmundští si tak výrazně vydechli, stáhli se do defenzivy a hlídali cenný náskok. Zatímco Porto tlačilo, hosté číhali na brejky. Na jedné straně na sebe upozornili Evandro s Varelou, jehož hlavičku parádně vychytal Roman Bürki; ten také krátce po změně stran zkazil radost Vincentu Aboubakarovi. Na druhé se z rychlých protiútoků připomněli Aubameyang a Mchitarjan, oba se však chytili do ofsajdových pastí.

V samém závěru se ještě o dramatickou koncovku postaral střídající Yacine Brahimi, který napálil břevno; i kdyby však byl býval uspěl, pro Porto bylo už moc pozdě. Za Dortmund navíc ještě nastřelil tyčku Mchitarjan.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - RSC Anderlecht 1:2e

25.02.2016 21:05

Góly: 29. Konstantinos Fortounis (pen.) - 103. Frank Acheampong, 112. Frank Acheampong

První zápas: 0:1, postupuje RSC Anderlecht

Nejdramatičtější bitvu odvet zápasů Evropské ligy spolu sehrály výběry řeckého Olympioakosu a belgického Andrelechtu, kterou rozhodl až dvěma brankami v prodloužení hostující ghanský záložník Frank Acheampong. Úvodní duel vyhrál belgický celek v poměru 1:0, stejným výsledkem skončila i odveta na řecké půdě po základní hrací době. Nastavení lépe zvládl Anderlecht a po vítězství 2:1 postupuje do osmifinále.

Do utkání lépe vstoupili domácí a už v 8. minutě se mohli dostat o vedení, ale Brown Ideye nedokázal zblízka překonat vyběhnutého gólmana Prota. Ihned na to vypálil z hranice pokutového území Durmaz a Proto znovu exceloval, když jeho ránu mířící do pravého horního rohu odvrátil jednoruč na rohový kop. Olympiakos se dostal do vedení po necelé půl hodině hry z penalty, která byla nařízena opravdu velmi přísně.

Na pravé straně se snažil prosadit Pulido a zblízka zřejmě nastřelil stehno Mbodjiho, ovšem severoirský sudí Hunter viděl ruku a ukázal na pokutovou značku. Míč si postavil Konstantinos Fortounis a s přehledem do protipohybu brankáře Prota rozvlnil síť. Řecký výběr mohl navýšit svůj náskok sedm minut po přestávce, kdy po hezké akci na jeden dotek střílel v pádu z dvanácti metrů Pulido a vzdálenější tyčku minul jen o decimetry.

Anderlecht poprvé vážněji zahrozil až po hodině hry, kdy brankář Roberto musel hned dvakrát vyboxovat nebezpečné střely Đuričiće a Büttnera. Ihned na to dostal krásný pas na pravé křídlo Najar, zbavil se i bránícího de Costy, jenže poté trefil ze čtrnácti metrů pouze pravou tyč. Zhruba čtvrthodiny před koncem vypálil na druhé straně z pokutového území Domínguez a Proto dalším fantastickým zákrokem vyboxoval balón do strany.

V samém závěru základní hrací doby zahrozily oba celky ještě jednou. Nejprve se v 89. minutě poprvé ukázal Acheampong, který po pasu z pravého křídla nedokázal zblízka překonat vyběhnutého Roberta, ve třetí nastavené minutě vystřelil na opačné straně z hranice šestnáctky Sebá a Proto si na konto připsal další perfektní zákrok. O osudu utkání rozhodl Acheampong ve 103. minutě, po jeho vyrovnávací trefě by totiž domácí tým musel k postupu skórovat hned dvakrát.

Po souboji v blízkosti brankové čáry přenesl Praet balón na zadní tyč, kde osamocený dvaadvacetiletý ghanský hráč zachoval chladnou hlavu a z ostrého úhlu procedil míč pod horní tyčku kolem brankáře Roberta. Na začátku druhého prodloužení musel Proto famózně zasahovat proti ráně Domíngueze, výhru hostů zařídil Acheampong ve 112. minutě, kdy po rychlém přečíslení zamířil po zemi mezi nohama Roberta doprostřed branky.

Více informací k zápasu

Manchester United - FC Midtjylland 5:1

25.02.2016 21:05

Góly: 32. Nikolaj Bodurov (vl.), 64. Marcus Rashford, 75. Marcus Rashford, 88. Ander Herrera (pen.), 90. Memphis Depay - 28. Pione Sisto

První zápas: 1:2, postupuje Manchester United

Do konce utkání zbývalo již jen necelých třicet minut a dánský Midtjylland na Old Trafford stále držel postupovou remízu 1:1. Pak se ovšem protrhla stavidla, Manchester United gólovou smrští přece jen potvrdil roli favorita a zaslouženě postupuje do osmifinále po vysoké výhře 5:1. Ocenění muže zápasu si zaslouží především mnohdy kritizovaný Memphis Depay, jenž dánské obraně nedopřál po celý zápas ani chvilku oddechu, ovšem výtečně se uvedl také mladičký Marcus Rashford, jenž si hned během svého debutu připsal dvě veledůležité branky.

Čtvrteční večer se přitom pro United vyvíjel prachbídně ještě předtím, než vůbec samotný zápas započal. Během rozcvičky se totiž zranil Anthony Martial a jeho místo musel na poslední chvíli zaujmout osmnáctiletý debutant Marcus Rashford. Navzdory pozdní změně v sestavě domácí úvodní minuty utkání poklidně kontrolovali ve snaze smazat jednobrankové manko z prvního zápasu. Místo toho však přišel šok. Pione Sisto stejně jako v Dánsku zesměšnil obranu United, když protančil kolem statického dua Blind - Carrick a křižnou přízemní ranou překonal i brankáře Romera.

Svěřenci Louise van Gaala v tu chvíli potřebovali na postup vstřelit tři góly, což při absenci kapitána Wayna Rooneyho i zmíněného Martiala vypadalo jako vážný problém. Nedlouho po Sistově gólu však skóroval znovu hráč Midtjyllandu, jenže tentokrát do vlastní sítě. Nešťastníkem v nastalé situaci se stal Nikolaj Bodurov, který strčil nohu do Depayova centru zleva a srovnal na 1:1.

Ještě do přestávky mohl dokonat obrat Juan Mata, jenž dostal příležitost pokutového kopu po faulu Romera na Herreru, avšak jeho slabé zakončení dokázal brankář Andersen vyrazit na rohový kop. Do kabin se tak v poločase odcházelo za remízového stavu, který stále posouval dále hosty, za něž v základní sestavě nastoupil i Filip Novák, zatímco Václav Kadlec figuroval na lavičce náhradníků.

Po změně stran se zprvu ještě Dánové zuby nehty drželi, ale krátce po hodině hry již neustálému tlaku United zcela podlehli. Snové chvíle v té době prožíval mladičký Rashford, jemuž se nejprve povedlo proměnit Matovu zpětnou přihrávku, a patnáct minut před koncem po skvostném centru Varely poslal svým druhým gólem večera Rudé ďábly vůbec poprvé do vedení, které jim zaručovalo osmifinále.

Midtjyllandu v tu chvíli sice stále scházelo snížit na 3:2 a postupová matematika by se znovu přiklonila na jeho stranu, jenže domácí už byli zkrátka k nezastavení. Zvláště Memphis Depay neustále terorizoval pravého beka Romera a zařídil svému celku další penaltu, když jeho ránu zastavil rukou Hansen. K zakončení se tentokráte odhodlal Ander Herrera a prudkou ranou pojistil vedení domácích.

V samém závěru pak ještě zbyl čas pro výtečného Depaye, aby se i on zapsal do střelecké listiny - nizozemský křídelník přidal třešničku na dortu v podobě pátého gólu vyvedenou ranou zpoza pokutového území. Manchester tak nakonec zdárně předešel hrozící ostudě a postupuje po vysoké a zábavné výhře 5:1 do osmifinále.

Více informací k zápasu

Molde FK - Sevilla FC 1:0

25.02.2016 21:05

Góly: 43. Eirik Hestad

První zápas: 0:3, postupuje Sevilla FC

Molde v domácí odvetě porazilo španělskou Sevillu, ale postupuje právě ona. V domácím utkání si totiž vytvořila náskok tří branek, což jí nakonec i přes prohru na půdě soupeře stačilo k postupu. Domácí ale rozhodně ostudu neudělali.

Sevilla nakonec z Norska odjíždí poražena, přesto ale v dobrém rozmaru. Navzdory výsledku totiž postoupila do další fáze EL a může se těšit, koho jí los přidělí jako dalšího protivníka. Klíčové bylo první utkání ve Španělsku, protože v něm Sevilla vyhrála o tři branky. Čtvrteční porážka o jednu branku ji tak nemusí moc trápit. Do hry nastoupila většina hostujících opor včetně Konopljanky, Llorenteho, Banegy nebo Kolodziejczaka.

V úvodních minutách se o kombinační hru hodně snažila dvojice Banega - Reyes. Ti dobře veděli, jak moc nebezpečný může pro soupeře být Fernando Llorente coby urostlý útočník a skvělý hlavičkář. Proto jej zásobovali dostatečným množstvím centrovaných míčů. Jenže i domácí obránci dobře věděli, co se stane, když nechají Llorenteho osamoceného. A protože mají pro strach uděláno, pokrývali jej velmi rychle.

Domácí postupně vystrkovali růžky a také oni ukázali, že nehodlají složit zbraně. Elyounoussi založil rychlý protiútok domácích, před šestnáctkou si narazil s Moströmem, jenže ten mu míč vrátil až příliš rychle. Je pravda, že Sevilla nejspíš hodně zaostávala za očekáváním a příliš se vpřed nehnala. Snad až deset minut před koncem prvního poločasu napřáhl z větší vzdálenosti argentinský záložník Éver Banega a jeho ránu zastavilo až břevno!

To jako by probudilo domácí, kteří se ihned vrhli do útoku. A dobře udělali, protože o pět minut později konečně rozjásali nadšený Aker Stadion. Centr do vápna se od hlavy Kolodziejczaka odrazil k nohám Eirika Hestada, který si jej zpracoval a poslal jej přímo k tyči! Sevilla tak náhle prohrávala o jeden gól a domácí měli znovu naději.

Molde se snažilo co nejvíc kontrolovat hru a třeba ještě vstřelit branku, která by zápas řádně zdramatizovala. Mnohem častěji hráči domácího týmu kombinovali a balon soupeři příliš často nepůjčovali. Pozor si ale museli dávat i na zadní vrátka. Ta otevřel Éver Banega, který již pálil za vybíhajícího brankáře, jenže na jeho místě se včas objevil obránce Flo, který míč vyhlavičkoval z čáry! Scházel kousek, aby Sevilla srovnala.

Tři minuty před koncem utkání se mohl stát Hestad ještě slavnějším, protože zachytil špatnou rozehrávku obrany Sevilly a byla z toho téměř gólová situace. Nakonec však obrana Sevilly své zaváhání napravila a zakončujícímu Diopovi scházel krok! Do konce utkání už Sevilla výraznější chybu neudělala. Přesto se jednalo o velký zápas pro norský fotbal. Z postupu se však radovala Sevilla, která tak dál sní sen o dalším finále.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Villarreal CF 1:1

25.02.2016 21:05

Góly: 17. Marek Hamšík - 59. Tomás Pina

První zápas: 0:1, postupuje Villarreal CF

Jeden z velkých favoritů na finálový souboj je z kola venku. Neapol, která suverénně prošla základními skupinami, nedokázala doma porazit Villarreal a španělský celek díky remíze na půdě soupeře postupuje do další fáze Evropské ligy.

Po Vesuvem je teď neveselo, truchlivo. Domácí fanoušci věřili tažení v Evropské lize a těšili se, že jejich svěřenci třeba dokráčí až do finále. Jenže nakonec se loučí velmi brzy. Jejich katem se stal španělský Villarreal, který domácí senzačně vyřadil díky lepšímu domácímu skóre. Neapol šla do utkání na stadionu San Paolo s vědomím, že musí dotahovat skóre ze Španělska. To se jí dařilo, protože už v 17. minutě se prosadil Marek Hamšík. Jenže ve druhé půli se trefil také Villarreal krásnou brankou Tomáse Piny a postupuje!

Trenér Maurizio Sarri nechtěl nic riskovat a místo náhradní sestavy, kterou často do pohárových utkání posílá, postavil skvělou útočnou trojici v podání Lorenza Insigneho, Driese Mertense a především kanonýra Gonzala Higuaína. Ten hraje v životní formě a měl být hlavním trumfem Partenopei. Villarreal tradičně vyrukoval v nejsilnějším možném rozestavení s Bakambuem a Soldadem na hrotu, místo zbylo i na mladíka Denise Suáreze, který měl na svědomí jedinou branku minulého duelu.

Jako první málem zahrozila Žlutá ponorka, protože se k hlavičce ve vápně Neapole dostal obránce Mateo Musacchio. Jeho podivně odražený balon však skončil těsně nad břevnem brankáře Reiny. Na druhé straně poslal pěkný centr do vápna Mertens, ale Aréola měl k míči o kousek blíž než Gonzalo Higuaín a míč sebral. Neapol hrála s Villarrealem otevřenou partii a hrozily obě strany. Za domácí si to mezi obránce namířil Higuaín, jenže stál v ofsajdu. Hosté využili náběhu Bakambua, jenže ani on nebyl úspěšný.

Ve 14. minutě obránci Neapole marně stíhali rozběhnutého Bakambua, který však ztroskotal na skvělém zákroku brankáře Pepeho Reiny! Žlutá ponorka ale rozhodně neplánovala bránit těsný náskok z prvního duelu a dávala o sobě hodně hlasitě vědět. Byli to ale paradoxně domácí, kteří se ujali vedení. Obránci Villarrealu sice odvrátili míč směřující na Higuaína, jenže ten se dostal k nohám Marka Hamšíka. Zkušený slovenský záložník z první trefil fantasticky a Neapol vedla!

Neapol byla jako politá živou vodou a její hráči se drali dopředu. Často je však při tom zastavoval praporek pomezního sudího, což se pochopitelně nelíbilo trenéru Sarrimu. Jako v případě Lorenza Insigneho. Neapol tlačila svého soka a s další hlavičkou přispěchal obránce Vlad Chiricheş. Tři minuty před koncem první půle málem pomohl ke skórování Neapoli Mateo Musacchio, který srazil centr od Mertense na vlastní tyč!

Samotný Dries Mertens se pak rozhodl pro zakončení a tyč jen velmi těsně minul! Neapol vlétla na soupeře také ve druhém poločase. Nejprve hlavičkoval vysoký obránce Raul Albiol nad bránu Aréoly. Deset minut po změně stran se ukázal opět nebezpečný Dries Mertens, který po krásné induividuální akci oslovoval Marka Hamšíka. Tomu však pár kroků k zakončení přeci jen chybělo. Pak se osmělili také hosté, jenže před Bakambuem sebral v poslední chvíli míč Pepe Reina!

Stadion však utichl poté, co Denis Suárez našel volnějšího Tomáse Pinu a ten si přehodil míč do ještě ostřejšího úhlu na vápně. Pak vyslal balon ke vzdálenější tyči brankáře Reiny a ten jen zkoprněle pozoroval, jak letí do sítě - 1:1 a Neapol v tuto chvíli musela vstřelit dvě branky.

Neapol to věděla a zasypala Aréolu dalšími pokusy. Skvěle pálil Lorenzo Insigne a Aréola musel vytáhnout parádní zákrok. Insigne to zkusil také pár minut před koncem. To už vytáhl trenér Sarri veškerá esa, která měl v rukávu. Ani to ale nestačilo a v posledních minutách hrála Neapol v křeči. Je tak dalším favoritem, který končí.

Více informací k zápasu

FC Basilej - AS Saint-Étienne 2:1

25.02.2016 21:05

Góly: 15. Luca Zuffi, 90+2. Luca Zuffi - 90. Moustapha Sall

První zápas: 2:3, postupuje FC Basilej

Jestli má někdo v posledních dvou týdnech opravdovou smůlu, pak jsou to zajisté fotbalisté St. Étienne. Ti už v lize proti Monaku a v Marseille ztratili důležité body díky inkasovaným brankám v závěru utkání a nyní dokonce ztratili postup do osmifinále Evropské ligy. Do euforie totiž Basilej poslal ve druhé minutě nastavení hrdina střetnutí Luca Zuffi.

Byl to infarktový závěr čtvrtečního večera, ve kterém nakonec většina fanoušků na stadionu St. Jakob-Park zářila radostí. Domácí totiž i nadále mohou živit jakýsi sen, že by si mohli na vltasním stadionu zahrát finále této soutěže. Potřebovali vyhrát alespoň o branku, hostům naopak po prvním vítězství 3:2 stačilo uhrát nerozhodný výsledek.

Nejprve v 8. minutě zahrozili Les Verts. Basilejská obrana, dirigovaná i dvěma českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým, najednou hodně zaspala, a tak se ve vyložené pozici objevil Monnet-Paquet, ovšem jeho pokus fantasticky zlikvidoval právě Vaclík. O pár chvil později mohlo udeřit i na druhé straně, kdyby brankář Ruffier nevychytal v tutovce Bjarnasona.

Po čtvrthodině se FCB ujal vedení. Zuffi se ujal standardky zahrávané těsně za šestnáctkou a míč zakroutil přes zeď přesně do šibenice Ruffierovy svatyně. S touhle perfektně mířenou střelou hostující muž v rukavicích jednoduše nemohl nic dělat. V závěru půle mohl po rohovém kopu Matíase Delgada navýšit náskok Suchý, kdyby hlavou z malého vápna nezamířil trestuhodně jen nad bránu.

I do druhé půle lépe vstoupila Basilej, v 50. minutě hlavičkoval Janko, ale pouze do rukavic připraveného Ruffiera. V 63. minutě měli domácí k dispozici znovu přímý volný kop z opravdu slušné pozice, tentokráte však proti Matíasovi Delgadovi zasáhl u tyčky Ruffier. V poslední desetiminutovce začalo výrazně kousat St. Étienne.

Vaclík ještě stačil zabránit střele Hamoumy, jenže v 90. minutě už nestačil na dorážku Salla, který si hezky naběhl na skvělý centr z levé strany od Cohadeho. To už mimochodem oba celky dohrávaly o deseti hráčích. Nejprve inkasoval červenou kartu po střetu s protihráčem Eysseric, Basilej se pak musela smířit s faktem, že také po druhé žluté kartě musel za jasný faul opustit hřiště Embolo.

Nakonec pro švýcarský celek dopadlo vše jako v pohádce. Ani za vyrovnaného stavu se nevzdal a možná z poslední možné akce udeřil. Lang hlavou přistrčil míč ke druhé tyčce, kde se ocitl úplně volný Zuffi a ten z blízkosti pohotově zavěsil. A díky pravidlu o více vstřelených brankách na venkovním hřišti zařídil sobě i svým spoluhráčům postup do osmifinále.

Více informací k zápasu

Rapid Vídeň - Valencia CF 0:4

25.02.2016 19:00

Góly: 59. Rodrigo, 64. Sofiane Feghouli, 72. Pablo Piatti, 88. Rúben Vezo

První zápas: 0:6, postupuje Valencia CF

Španělská Valencia uštědřila rakouskému Rapidu Vídeň v úvodním zápase obrovský debakl 6:0 a nyní na jeho půdě zvítězila znovu po přesvědčivém výsledku 4:0, do osmifinále tak postoupila s neuvěřitelným skóre 10:0. Překvapení základních skupin Evropské Ligy odolávalo soupeři téměř hodinu hry, od té doby ale převzal iniciativu španělský výběr a za pouhou půlhodinu vsítil všechny své čtyři branky.

V úvodu utkání se hrálo opatrně z obou stran, ani jeden celek se nikam výrazně netlačil a první vážnější příležitost byla k vidění po necelé půl hodině hry. Ze střední vzdálenosti vypálil velmi nebezpečně Weber, s jeho tvrdou ranou si však dokázal poradit gólman Ryan a zkrotil balón v rukavicích. V předposlední minutě úvodního dějství vypálil na druhé straně z pětadvaceti metrů Pablo Piatti a levou tyč minul pouze o decimetry.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, rakouský celek se do své poslední velké šance probojoval v 55. minutě. Po krásné akci se k hlavičce dostal Schwab, nicméně Ryan byl opět připraven a na konto si připsal dobrý zákrok. O čtyři minuty později se dostali do vedení hosté zásluhou Rodriga. Ten obdržel ukázkový pas za obranu a před brankářem Strebingerem zachoval chladnou hlavu, učebnicovým lobem ho přehodil a míč zapadl doprostřed branky.

Za dalších pět minut zvýšil vedení španělského týmu Sofiane Feghouli, který převzal nádhernou kolmici od Danila a mezi dvěma obránci vystřelil z hranice šestnáctky na zadní tyč kolem bezmocného Strebingera - 0:2. V 72. minutě přidal třetí gól Valence Piatti, jež využil další velké mezery v defenzívě Rapdiu. Ze středu hřiště přihrával na pravé křídlo Feghouli a Piatti z první zblízka obstřelil domácího strážce.

Gólovou tečku za utkáním udělal v 88. minutě Rúben Vezo, který využil parádního rohového kopu od Piattiho z pravé strany a hlavou z hranice brankového území překonal Strebingera počtvrté. Rapid tak nedokázal dostat Rakousko v pořadí národů na patnácté místo, které by zaručovalo pět účastníků v evropských pohárech v sezóně 2017/2018, ke splnění tohoto cíle potřeboval v odvetě španělského giganta porazit.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - FC Augsburg 1:0

25.02.2016 19:00

Góly: 5. James Milner (pen.)

První zápas: 0:0, postupuje Liverpool FC

Bylo to těsné, nervózní a tak trochu i se štěstím, ovšem na to, jak Liverpool postoupil do osmifinále Evropské ligy, se historie ptát nebude. Reds na domácí půdě zvládli odvetu s Augsburgem a díky proměněné penaltě Jamese Milnera pokračují výhrou 1:0 v pohárové Evropě i nadále.

Svěřenci Jürgena Kloppa tak mohou v neděli nastupovat ve slavném Wembley do finálového zápasu Capital One Cupu zdravě sebevědomí s výhrou v zádech, přesně jak si německý kouč před čtvrtečním zápasem přál. O pohádkový start se domácím postaral rozhodčí Clement Turpin, jenž snad jako jediný na celém stadionu nepřehlédl hraní rukou v podání Dominika Kohra a odpískal pokutový kop. Veškerý dobrý vstup Augsburgu do utkání byl rázem fuč, a když James Milner prudkou ranou propálil brankáře Hitze, bylo pro ně ještě hůř.

Domácí se tak mohli uklidnit, ovšem možné vyrovnání by poslalo do osmifinále znovu jejich soupeře, a proto se liverpoolští hnali i nadále kupředu v honbě za pojišťovacím druhým gólem. Hitzovy reflexy a několik špatných řešení finální fáze však měly za následek přetrvávání ošemetného stavu. Ne že by si Liverpool za svou ofenzivní hru zasloužil kritiku - jeho sestava po delší době budila respekt jak na papíře, tak i při hře a zvláště duo Coutinho-Sturridge představovalo pro obranu Augsburgu neustálé nebezpečí.

Kloppův typický aktivní pressing přinesl málem ovoce, když Coutinho vypíchl míč ve středu hřiště a střelhbitě po narážečce se Sturridgem prověřil Hitze ranou na přední tyč. Pak se ke dvěma vlastním pokusům dostal i anglický útočník, ovšem pokaždé si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby. Když pak z voleje zamířil mimo Roberto Firmino a Coutinho ze slibné pozice napálil pouze připraveného Hitze, šlo se v poločase do kabin za stavu 1:0.

Vůbec nejlepší příležitost domácích navýšit svůj hubený náskok přišla takřka hned po změně stran. Hitz se totiž nedohodl s pravým bekem Verhaeghem a aktivní Coutinho se znovu dostal k míči v nebezpečné oblasti hřiště. Jeho pas na Sturridge však nakonec šel do těsného ofsajdu. Hosté toho směrem dopředu příliš mnoho nenabídli, ovšem i tak měli s blížícím se závěrem několik možností, jak zvrátit zápas ve svůj prospěch. Nejprve ranou zdálky protáhl Simona Mignoleta levý bek Stafylidis a do výborné pozice se posléze kvůli nevydařené rozehrávce Lucase dostal Caiuby. Hostující útočník rychle obešel Mignoleta, avšak v klíčové situaci z ostrého úhlu nakonec selhal.

V samém závěru pak znovu výtečný Hitz znemožnil radost domácím tribunám při pokusu Hendersona i nešťastné teči spoluhráče Altintopa a držel nadále Augsburg ve hře. Minutu před koncem se mohl vyhřívat v návalu slávy Stafylidis, jenže jeho přímý kop zpoza pokutového území nakonec skončil o pár centrimetrů vedle Mignoletova horního růžku brány. Domácí si mohli zhluboka oddechnout, postup do osmifinále je jejich.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Sparta Praha 0:3

25.02.2016 19:00

Góly: 51. Lukáš Mareček, 57. Martin Frýdek, 70. Kehinde Fatai

První zápas: 0:1, postupuje Sparta Praha

Sparťané vyhráli v dnešní odvetě 2. kola Evropské ligy v Krasnodaru 3:0 a poprvé v historii klubu postoupili do osmifinále. Za hosty, kteří před týdnem doma zvítězili 1:0, se prosadili Lukáš Mareček, Martin Frýdek a Kehinde Fatai. Dalšího soupeře letenskému celku určí páteční los.

Oproti prvnímu zápasu nastoupila Sparta v pozměněné sestavě. Pouze na lavičce začal střelec jediné branky utkání v Praze Juliš a do základu se vrátil Frýdek, který úvodní duel vynechal kvůli trestu za žluté karty. Vinou zranění stále chyběl kapitán Lafata.

Krasnodar začal podle očekávání tlakem a už ve čtvrté minutě šel sám na branku Ari, ale těsně minul. Ve 20. minutě mířil po Mamajevově akci vedle Smolov. Ariho střelu v dobré pozici poté zblokoval Brabec a ve 35. minutě si dal málem vlastní gól Mareček.

Sparta naopak pořádně zahrozila až po přestávce a hned z toho byl gól. V 51. minutě potáhl míč po pravé straně do vápna Zahustel a předložil ho Marečkovi, který se nemýlil. Za šest minut zvýšil hlavou Frýdek a přidal postupovou pojistku, protože Krasnodar by musel na postup skórovat čtyřikrát.

Domácím navíc v 69. minutě vzal šanci i na teoretický obrat Kaboré, který po souboji s Frýdkem dostal druhou žlutou a byl vyloučen. A přesilovou hru vzápětí po Krejčího přihrávce využil Fatai, načež ruští fanoušci začali houfně opouštět stadion. V závěru ještě po Krejčího centru napálil břevno Zahustel.

Sparta prodloužila sérii neporazitelnosti v aktuálním ročníku Evropské ligy na deset zápasů. Do osmifinále soutěže postoupila na třetí pokus, když v roce 2011 vypadla ve 2. kole s Liverpoolem a dva roky nato s pozdějším vítězem Chelsea.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Galatasaray SK 3:1

25.02.2016 19:00

Góly: 59. Marco Parolo, 60. Felipe Anderson, 72. Miroslav Klose - 62. Yazin Öztekin

První zápas: 1:1, postupuje SS Lazio

Lazio doma potvrdilo, že se mu letos v Evropské lize mimořádně daří a po výsledcích 1:1 z prvního zápasu a 3:1 vyřadilo turecký Galatasaray. Hosté v zápase tahali za kratší konec a výhra Lazia je zasloužená. Všechny branky padly až po hodině hry, kdy se nejprve prosadil Parolo, po něm zvýšil Anderson, pak sice rychle korigoval Öztekin, ale poslední slovo měl Miro Klose.

Lazio se v úvodu zápasu spíše zastřelovalo, rána Parola šla hodně nad a hlavička Milinkoviće-Saviće bez problému skončila v náručí Fernanda Muslery. Pro uruguayského brankáře byl návrat na Stadio Olimpico velkým svátkem, sám však netušil, že od svých někdejších spoluhráčů inkasuje hned třikrát. Ale pěkně popořádku. Před koncem poločasu byl výsledek stále bezgólový a platilo to i po další ráně Bíglii, kterou Muslera s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop. Galatasaray směrem dopředu příliš nehrozil, vyčkával na chybu Lazia, jenže defenzíva domácích fungovala velmi dobře.

Stejný obraz byl k vidění i na začátku druhého poločasu a to až do 60.minuty, pak přišly velké chvíle Římanů. Nejprve Alessandro Matri orazítkoval vzdálenější tyč a po něm už překonal Nanda Musleru Marco Parolo. Záložníka Lazia si hosté vůbec nevšímali a při rohovém kopu ho nechali zcela osamoceného, Parolo pak přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání! A nebylo to všechno. Za dvě minuty domácí rozebrali defenzívu Turků a hezkou kombinaci zakončil do prázdné branky Felipe Anderson. Vedení 2:0 už bylo hodně luxusní, ale Lazio ještě nemělo vyhráno, zvláště když takřka okamžitě snížil opět na rozdíl jediné branky Öztekin! Pro Galatasaray to byla klíčová branka na půdě soupeře a nyní stačilo vyrovnat a do další fáze by za stavu 2:2 postupoval turecký gigant. To samozřejmě Italové nechtěli dopustit a čtvrthodiny před koncem si vzali dvoubrankové vedení zpátky. Miroslav Klose dostal na malé vápno přesnou přihrávku a jak je jeho dobrým zvykem, vstřelil gól - 3:1 pro Lazio.

Galatasaray ještě neskládal zbraně, ale obrana Biancocelesti mu mnoho nedovolovala. Nešlo to ani ze standardní situace, přímák Inana fantasticky vytěsnil Marchetti. Závěr zápasu si domácí zbytečně nekomplikovali, vedení uhájili a míří do další fáze.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Šachtar Doněck 0:3

25.02.2016 19:00

Góly: 27. Marlos, 63. Facundo Ferreyra, 77. Viktor Kovalenko

První zápas: 0:0, postupuje Šachtar Doněck

Schalke si vybralo jednu z nejslabších chvilek v sezóně v tu nejméně vhodnou dobu, odvetu se Šachtarem před domácím publikem absolutně nezvládlo a po třech inkasovaných brankách končí v Evropské lize už v prvním kole play-off. Přitom z Doněcku si přivezlo slibnou bezbrankovou remízu. Hosté ovšem důležité utkání zvládli skvěle, vyučili soka z produktivity a zaslouženě postoupili.

Už v prvním utkání byl německý celek možná i o něco nebezpečnější. A i nyní vstoupil do tohoto souboje lépe než soupeř. Ve 3. minutě rozehrával dobrou standardku za vápnem Geis, nicméně smolně pro něj trefil jenom vzdálenější tyčku. Pak hezky do rohu branky namířil svou pumelici Belhanda, ovšem hostující brankář Pjatov skvěle zasáhl.

Naopak na druhé straně se svěřenci Mircey Lucescua prosadili prakticky hned ze své první šance. Ve 27. minutě Ferreyra přiťukl míč v šestnáctce Marlosovi a ten krásnou a nečekanou patičkou přesně zacílil. Těsně před přestávkou mohl srovnat stav Sané, jenže jeho pokus skončil pouze nad brankou. Další zásah pak na řadu přišel až po přestávce.

Matip udělal chybu v obraně, najednou se míče zmocnil Taison, který ho přihrál před branku na úplně volného Ferreyru, jenž sám před Fährmannem neměl v 63. minutě žádný problém skórovat. Definitivně rozhodnuto bylo třináct minut před koncem, kdy Kovalenko po Taisonově pobídce poslal svou dělovku přesně pod břevno.

Byť si Lucescuovo mužstvo stále ještě musí zvykat na nepřítomnost Alexe Teixeiry, který v zimě přestoupil do Číny, po taktické stránce zvládlo v Gelsenkirchenu vše na jedničku. Podařilo se mu totiž eliminovat zbraň největší, a to útočníka Huntelaara i vždy nebezpečného Belhandu. Především ve druhé půli si tohle duo opravdu moc neškrtlo.

Sázka na rychlé brejky se Šachtaru náramně vyplatila. Ačkoli Schalke drželo více míč na svých kopačkách a celkově vyprodukovalo také o něco více střel, zradila ho hlavně finální fáze a koncovka. V téhle disciplíně proti ukrajinskému klubu jednoduše výrazně zaostávalo. Domácí si takhle brzký konec v Evropské lize určitě nepředstavovali.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Olympique Marseille 1:1

25.02.2016 19:00

Góly: 81. Sabin Merino - 40. Michy Batshuayi

První zápas: 1:0, postupuje Athletic Bilbao

Athletic se nakonec na postup do osmifinále Evropské ligy nadřel více, než jeho výsledek z prvního utkání možná napovídal. Marseille totiž dokázala stáhnout jednobrankové manko zásluhou Michyho Basthuayiho krátce před koncem první půle a s blížícím se závěrem utkání vše nasvědčovalo tomu, že uvidíme prodloužení. Devět minut před koncem ale strhnul výhru a postup přece jen na stranu domácích střídající Sabin Merino.

Domácí před zápasem drželi všechny trumfy v ruce díky fantastické trefě nestárnoucího Aritze Adurize, jenž Athletiku zajistil ve Francii vítězství a klíčový gól na hřišti soupeře. Na stadionu San Mamés ale úvodní poločas zcela ovládli nabuzení hosté, kteří mohli jít do vedení hned záhy, když si na Nkoudoův rohový kop naskočil Steven Fletcher, avšak premiérovou gólovou radost v novém dresu mu zhatil kvalitním zákrokem brankář Iago Herrerín.

Domácí brankář, jenž alternoval za obvyklou jedničku Gorku Iraizoze, málem Marseille daroval vedoucí gól v osmadvacáté minutě, neboť špatně odhadl svůj výběh pro míč a aktivní Nkoudou jej měl v tu chvíli na milost. Poté, co Herrerína obešel, však již nedokázal z úhlu zamířit přesněji než jen do tyče. Ani z toho se ovšem domácí nepoučili a ještě do přestávky zaslouženě inkasovali. Belgický reprezentant Batshuayi se tak trochu se štěstím dostal k míči již v hloubi pokutového území a nabídnutou šanci na rozdíl od svých předchůdců chladnokrevně proměnil.

Po změně stran se Athletic přece jen poněkud probral a na přelomu hodiny hry měl blízko k vyrovnání. Brankář Mandanda ale konečky prstů zvládnul Susaetův přímý kop vytáhnout nad břevno. Francouzský gólman měl napilno i při hlavičce Mikela San Josého, zatímco na opačné straně dvakrát minul aktivní, ale zároveň i zbrklý Fletcher.

Zrovna když už se zdálo, že se diváci dočkají prodloužení, prosadil se střídající Merino. Ten po pěti minutách pobytu na hřišti naskočil na Susaetův centr a povedenou hlavičkou poslal Athletic znovu průběžně do vedení. Marseille však i za této situace stačilo přidat druhý gól, jenže Fletcher v samém závěru zahodil i svou poslední šanci večera. Do osmifinále tak postupuje baskický celek.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Sporting CP 3:1

25.02.2016 19:00

Góly: 30. Karim Bellarabi, 65. Karim Bellarabi, 87. Hakan Çalhanoğlu - 38. João Mário

První zápas: 1:0, postupuje Bayer Leverkusen

Dva góly Karima Bellarabiho a parádní rána Hakana Calhanoglua poslaly Leverkusen suverénně do osmifinále Evropské ligy. Sporting tahal v BayAreně za kratší konec a soutěž po prohře 1:3 opouští.

Portugalský tým v Německu ještě nikdy nevyhrál a ani dnes to na nějaký průlom nevypadalo. Bayer byl od začátku aktivnější a už ve 12. minutě prověřil gólmana Ruie Patrícia nebezpečnou ránou Wendell. Svěřenci Jorge Jesúse se sice postupně dostávali do zápasu a brzy převzali iniciativu, domácí je však zaskočili z brejku - Javier Hernández zpracoval míč na kraji vápna a s ledovým klidem vyzval ke skórování Bellarabiho, jehož přízemní rána zapadla do sítě mezi Patríciovýma nohama.

Reakce Lvů na sebe nenechala dlouho čekat. Carlos Mané sice ještě v dobré šanci selhal, dorážející Joao Mário však z bezprostřední blízkosti nezaváhal a srovnal na 1:1. Nyní tak byla řada opět na Leverkusenu, který sice v Lisabonu vyhrál 1:0, za tohoto stavu však byl jeden gól od vyřazení. Karim Bellarabi opět ukázal, jak je pro tým důležitý - to on vstřelil v Portugalsku jediný gól, dnes se pak prosadil dokonce dvakrát. Podruhé díky nádherné střele z uctivé vzdálenosti, proti níž neměl Patrício žádnou šanci (65').

Domácí spolehlivě bránili a až na šanci střídajícího Slimaniho, před nímž musel zachraňovat pohotovým zásahem Bernd Leno, Sporting do ničeho nepustili. Naopak Bayer ještě pojistil postupový triumf dalším krásným gólem v samém závěru. Hakan Calhanoglu, mistr přímých kopů, se prosadil tentokrát ze hry po Tahově dlouhém a přesném pasu.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Fenerbahçe SK 1:1

25.02.2016 17:00

Góly: 45. Aleksandr Samedov - 83. Mehmet Topal

První zápas: 0:2, postupuje Fenerbahçe SK

Hráči tureckého Fenerbahce dokázali udržet nadějný dvoubrankový náskok z prvního zápasu a díky remíze 1:1 na půdě ruského Lokomotivu Moskva postoupili do osmifinále Evropské ligy. Nicméně jejich úspěch se rozhodně nerodil lehce, domácí byli aktivnějším celkem a dokonce se dostali do vedení na konci prvního poločasu. Ovšem turecký výběr dokázal vyrovnat z ojedinělé akce necelých deset minut před koncem.

Domácí celek byl aktivnější od samého začátku a úvodního gólu docílil krátce po odehrané čtvrthodině. Po centru z hranice pokutového území za obranu soupeře převzal balón Mirančuk a zblízka překonal gólmana Fabiana, nicméně kvůli signalizovanému ofsajdu nebyl gól uznán. Jenomže opakované záběry jasně ukázaly, že se Mirančuk v době přihrávky v ofsajdové pozici nenacházel a Lokomotivu tak byla sebrána regulérní branka.

V dalším průběhu hosté velmi dobře bránili a soupeře nepouštěli blíže k brankáři Fabianovi, k vidění byly nepřesné pokusy ze střední vzdálenosti na obou stranách. Moskevskému týmu svitla jiskřička naděje na postup v poslední minutě úvodního dějství. Po nepřesné rozehrávce Fabiana vystřelil z pravé strany z dvaceti metrů Fernandes a strážce Fenerbahce vyrážel míč pouze před sebe, kde dorážející Aleksandr Samedov s přehledem rozvlnil síť.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí v některých pasážích jasně přehrávali soupeře, do velké možnosti se ale dlouho nemohli dostat. Lokomotiv byl velmi blízko druhému gólu v 70. minutě a hrdinou se mohl stát opět Samedov. Po pasu z pravé strany hlavičkoval nikým nehlídán u vzdálenější tyčky a Fabiano vyrazil míč z brankové čáry, Samedov se pak v krkolomné pozici dostal ještě k dorážce a branku trestuhodně přestřelil.

S přibývajícím časem musel domácí výběr stále více riskovat a Fenerbahce se dostávalo do rychlého přečíslení, odpor soupeře dokázalo zlomit v 83. minutě. Po rohovém kopu Kaldirima z pravé strany přizvedl Mehmet Topal balón hlavou a ten z nějakých patnácti metrů k údivu všech přítomných zapadl přímo ke vzdálenější tyči, gólman Guilherme neměl šanci zasáhnout. Od tohoto momentu se již utkání dohrávalo povětšinou ve středu hřiště.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (421)

Přidat komentář
Rarášek

AC SPARTA PRAHA

Reagovat
smazaný uživatel

spartaaaaaã

Reagovat
monty25

Liverpool (ale bál jsem se ) Schalke

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Facundo Ferreyra ...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke docela provar

Reagovat
Spasitel

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

pořád vtipné

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen Výborný zápas, krásne góly. Treba ísť čo najďalej, aspoň semifinále by potešilo, snáď bude žreb milostivý. Karim konečne zahviezdil, v tejto sezóne zatiaľ podobných chvíľ veľa nemal...

Schalke katastrofa, doma dostať taký debakel, celé zle...

Reagovat
One-Real

4/4. Ponorky.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Někdo si tu chtěl povídat o kvalitně dánského fotbalu?

Reagovat
Counter

Jestli ne, mohli bychom přejít na téma "Jak si Italové v koeficientu natírají Anglii na chleba"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Liquid

Reagovat
Cobra

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Ligter

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
icka

Reagovat
db18

vypadnout s klubem z PL je známkou nekvality...

Reagovat
kiwwi

to si teda Taliani moc s tym koeficientom nepomohli...a tu uz niektori srali do gati jak si Talosi natieraju Anglanov na chleba

Reagovat
Counter

pěkně se to sešlo

Reagovat
Emmett Brown

Vlani sme smiali my, tak sa kludne bavte každopádne mimo Lazia mali vsetci brutalne žreby, viac som veril akurát Neapolu ktory si to ako obvykle posral sam, ostatné vypadnutia sa dali očakávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Depay uzasny vykon na druhej strane Lingard strasny. Konecne nejaky vykon hodny Manchesteru Unted uz som ManU tak dlho nevidel hrat tak dobre a uvolnene ze som z toho vpici skoda ze len prito kripellandu

Reagovat
smazaný uživatel

proti*

Reagovat
aurelio

Hodilo by sa prechovávať trochu úcty k súperovi, od postupu ho delil iba jeden nepodarený polčas.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt od uvodniho vykopu byli absolutne tragicti z prvniho a posledniho poradneho utoku dali gol, jinak se hralo kolem jejich vapna a nebyli schopni nic vymyslet

Reagovat
smazaný uživatel

neee

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie > Itálie potvrzeno. Od nás pohodová výhra, mohlo padnout i víc. Masonova střela si o ten gól říkala.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak cmon, tieto vojny nech idu mimo fans PL, veď nám je to fuck.

Reagovat
smazaný uživatel

zachviľu je tu objektívny happylight, ten ti ukáže skutočnosť

Reagovat
Emmett Brown

Vlani ste si Violou vypadli, ci to si už zabudol?

Reagovat
king23

Jojo, letos už je to jasné. Přispívá k tomu bohužel i neskutečná síla španělských klubů, které třeba vyřadili podle mě nejsilnější Neapol za poslední leta. "Bohužel" za nejlepší koeficient se místa navíc neudělují, takže se můžete spokojit s třetím flekem. A já uznávám, že ho máte před Itálií zasloužený.

Reagovat
olis

ja som spokojny, stastie a niekedy aj rozhodca posledne 4 zapasy idu proti nam, aj v tomto dvojzapase nebyt jebnutych rozhodcov tak sa miniamalne predlzuje

jedine co ma sere ze zbytocne hrali niektory hraci zo zakladnej zostavy ktory mohli posetrit sily

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs takto naložili Fiorentine? No pekne, s Chadlim na hrote :-)

Reagovat
smazaný uživatel

kedy je los?

Reagovat
Liquid

zítra od 13h vole

Reagovat
smazaný uživatel

diky vole

Reagovat
Liquid

Italský provar, ale očekávaný, kvalita Serie A dlouho pokulhává za Premier League a Primera Division, proto vypadnutí Neapole s Villarrealem a Fiorentiny s Tottenhamem nikoho nepřekvapili, Lazio to odsere v dalším kole, ať vyfásne kohokoliv, i Sparta by Lazio smázla

Reagovat
smazaný uživatel

No tak, úplne zbytočne...Napr. na AC Miláno sa veľmi teším keď sa vrátia do Európy, talianske kluby patria do špičky.

Reagovat
Liquid

už dlouho ne kamaráde, letošní ročník LM I EL jasně ukázal, že loňský ročník byla vyjímka kdy to Italům sedlo, ale ty roky předtím i letošek jasně ukazuje, že Serie A je ligou druhého sledu

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A sa síce nevyrovná PL ale nájdu sa aj tam kvalitné zápasy a hráči. Nehrotil by som to až tak. Oni hlavne potrebujú modernizovať štadióny a proste urobiť to všetko okolo ligy atraktívne pre divákov, tam majú veľké rezervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi si vědom toho, že podle téhle zásluhové logiky tam Chelsea nepatří?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

To muselo bejt dost těžký, pochválit Spartu za cenu volby menšího zla a kopnout do Itálie co?

Reagovat
Liquid

Sparta je největší zlo, ale Krasnodar přečetla a doma byla jasně lepší a dnes ikdyž jsem viděl jen 20 minut tak každopádně produktivnější a postoupila zaslouženě, Krasnodar mě zklamal, je to kvalitní tým, ale v souboji se Spartou to moc nepředvedl, překvapivý ale zasloužený postup Sparty, bude los na nasazený a nenasazený ?? Wiki mlčí zatím....

Reagovat
One-Real

Každý může chytnout každého.

Reagovat
Pipo123

Nie je to merítko kvality, ale chyba Fiore aj Neapolu, obaja bojiujú v lige o titul a tieto zápasy vypustili, v prvom zápase pošetrili veľa hráčov, prakticky aj dnes Neapol šetril, Villareal poslal to najlepšie čo mohol. Minulý rok šlapali obaja v EL lebo ju brali vážne, tento rok uprednostnili ligu. Spurs má naopak kvalitnú lavičku ktorú si narozdiel od Fiore môže dovoliť. Já tieto súboje PL vs Seria A moc neberiem vážne, jedine ak by sa hrala LM a dali to najlepšie čo môžu, takto je to konfrontácia B-mužstiev.

Reagovat
olis

don't feed troll

Reagovat
Cobra

Cítíš to taky? Že by pokrytectví?

Reagovat
smazaný uživatel

veď Fiorentina nasadila to najlepšie, čo mala, aspoň takto sa vyjadrovali pred preview

Reagovat
Pipo123

Dnes hej, ale doma to nebolo ono, teda myslím absencia Kaliniča atd,

Reagovat
kiwwi

tak esteze sa to nerozhodlo dnes, ked tam mali to najlepsie

Reagovat
Pipo123

Já netvrdím že Seria A je lepšia, lenže táto konfrontácia je zbytočná, Spurs majú podstatne širší a lepší káder než Fiorentina, neprekvapuje ma ich postup, tak ako aj postup ponorky. Spurs je možno teraz najkvalitnejší team v PL, videl som ich viac x a vždy sa mi hodne páčili, či už organizácia hry, alebo hráči ako Ali, radosť sledovať, myslím že momentálne jasne patria do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Anglický fotbal nesníším, ale tohle je nic než tupá výmluva.

Reagovat
DelPiero137

Aj si videl zapas Neapola ci len rozedavas mudrost?

Reagovat
Elliasson

Za poslední větu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Top výkon proti kvalitnej Fiorentine. Hlavne ten pressing, skvelé . MotM za mňa Eriksen. Výborne Alli, Dier, Trippier, Lamela a vlastne celé mužstvo. A k rozhodcovi sa ani nevyjadrujem, ťažký podpriemer. Škoda žltej pre Alliho, ktorý sa vykartoval.

Reagovat
smazaný uživatel

a dajte nám Spartu prosím, nech sa stretneme v Prahe.

Reagovat
Cobra

To by byla pecka

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ne žádný PL klub, Basilej, Nazio a Fenerbahce

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. najradšej by som Spartu, potom v pohode atraktívni súperi Bilbao, Valencia, Leverkusen, Villareal alebo Sevilla. Aj do Lvova na Šachťar by som to nemal ďaleko.

Reagovat
Counter

Co Doněck?

Reagovat
smazaný uživatel

ti jsou v pohodě, hlavně ne Turky, s nimi hrajeme furt a jsou to nudné zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

O tu Spartu se modlím los co los, to by byla paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi na Masona (MotM pro mě).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
habinity

Lingard je ako forest gump, stale uteka rovno....atleticky je pripraveny vyborne, len s loptou je drevo, nevie obist hraca.

Reagovat
Pipo123

Kedy je žreb ďalších zápasov ?

Reagovat
stas87

Zajtra o 13.Co povies na reprizu s Bayerom?Bral by si to?

Reagovat
Pipo123

Kludne, Bayer už nie je v takej pohode ako v úvode sezóny, my sme sa trošičku zlepšili, organizácia hry a hlavne defenzívna hrajú lepšie, bolo by to znova hodne zaujímavé, EL je pre nás teraz priorita, veľa hráčov by ju chcelo vyhrať.

Reagovat
stas87

Maju ale Hernandeza.Ale nie,chcel by som vidiet konfrontaciu Bayeru a Sparty.

Reagovat
Pipo123

Toho by som sa nebál, má skvelú rýchlosť, ale nikdy sa mi nepáčil, koho by som sa bál je Stefan v útoku, ten vyhraje snad každý súboj vo vzduchu.

Reagovat
Tomanatura

No nevim, Stefana jsem videl s Dortmundem a dneska a je strasny. Krok navic mu dela problem a souboje se pomalu ani nezucastni. Bellarabi to tam fajne mota

Reagovat
Pipo123

Bellarabi to motať môže, ale na gól či poriadny center potrebuje 50x príležitosť. On si vyberie vždy najhoršie možné riešenie, zrovna krídelnej hry sa nebojím. To čo nám robilo problém bola dvojica Kramer, Bender + v útoku Stefan.

Reagovat
Tomanatura

Boze tady ty vase ''moje liga je lepsi nez tvoje'' souboje jsou tak vylizane

Reagovat
Counter

Reagovat
vladis271

Reagovat
Counter

vlado vlado

Reagovat
Trand

Nechápu, jak těma hádkama ty lidi můžou strávit tolik času. A jako by to nebylo jedno, která je nejlepší, prostě sleduju cokoliv, co mě baví a je mi jedno, jak je to dobrá liga.

Reagovat
HorajzmAmmann

přesně tak, všem je přece jasné, že to je Premie League

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišty

přeměřování pinďourů nejspíš máme v genech

Reagovat
kiwwi

You can say what you will about Depay's performances this season but I think he might be the best in the world at humiliating bad players

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Proti Shrewsbury vyborny, dneska jeste lepsi, na predsezonni tour v Cine proti indianum bude messi

Reagovat
Hokaido

Reagovat
stas87

Zuffi cechov prilis nepotesil. Svajciari budu odratavat ovela viac ako cesi?

Reagovat
Counter

Dolů poletí šupem Nizozemci, takže Švýcaři nás trápit nemusí. I kdyby to Basilej nedala, tak by Sparta musela ještě jó zaválet, aby tu ztrátu stáhla během letoška.

Reagovat
stas87

A vy budete taktiez casom odravat tie dve slusne sezony,takze v sucte to na to 12.miesto nevyzera dobre?

Reagovat
Counter

Myslím, že je předčasné tohle řešit. Pro sezonu 18/19 je to naše a pak to zas bude vyrovnané mezi více zeměmi, nejen Českem a Švýcarskem.

Reagovat
HorajzmAmmann

Baník + United 7. golů

na to, že jsem ještě před týdnem nevěděl, co to je radost z golu tak slušný... Depay a Holzer vítejte zpátky

Reagovat
HorajzmAmmann

Vlastně dokonce 8. golů Neskutečný

Reagovat
Hokaido

Nauč se, prosím, psát číslovky.

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
smazaný uživatel

v nedeľu naspäť do kanála

Reagovat
HorajzmAmmann

U Baníku tím ted žádnýho chachara nenasereš . U United dokud tam bude LVG taky ne... takže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V neděli je potřebujem

Reagovat
habinity

S arsenalom cista x

Reagovat
smazaný uživatel

musia vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Sisto si vykopal angažmá v Anglii

Reagovat
Liquid

takže zítra:

Sparta - Basilej

Lazio - Villarreal

MANU - Dortmund

Liverpool - Sevilla

Tottenham - Valencia

Leverkusen - Bilbao

Anderlecht - Braga

Fenerbahce - Doněck

Reagovat
HorajzmAmmann

United : Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

ne, ještě by Sparta postoupila, takto do své "oblíbené Země Zabíječů se sanitním křížem"

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Tottenham

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Pipo123

Já chcem Man U, LFC alebo Vale

Reagovat
avicii

bral by som Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

Týmy jako Valencie Tottenham Dortmund Shakhtar chytají momentálně takovou formu,že to může být ještě atraktivnější než liga mistrů možná i "Manchester a Liverpool" ale tam bych ještě zůstal nohama na zemi (no i Sparta předvedla hezký výkon)

Reagovat
HorajzmAmmann

tak United a Liverpool jsou sami o sobě dost atraktivní. I když hrajou tužku, takové týmy vždycky přidají na sledovanosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím,ale dovedeš si představit těch keců tady,kdybych je napsal k týmům co mají formu na ligu mistrů

Reagovat
HorajzmAmmann

United momentálně můžou EL vyhrát stejně jako příští kolo vypadnout se Spartou Bude záležet jak a kdy se vrátí Bastian, Wayne a co bude předvádět Martial a Depay... Finále EL Liverpool : United by byla paráda

Reagovat
smazaný uživatel

No bylo by to něco,ale osobně si myslím,že Tottenham je už teď jistým finalistou. Jinak pro nás fanoušky respektive diváky je to jen dobře a možná škoda,že Chelsea s tou formou co měla neuhrála raději EL než postup v LM bylo by to teď ještě atraktivnější a neudělat Arsenal ten Olympiakos tak...

Reagovat
HorajzmAmmann

druhý FA cup ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde jinde mám brát nejlepší týmy než v Anglii

Reagovat
HorajzmAmmann

Pravda. V LM to většinou vyhoří a co pak zbývá Už by to ale konečně chtělo tu LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Lestr

Reagovat
HorajzmAmmann

United, 2021/2022 pod Ryanem

Reagovat
smazaný uživatel

To už bude jiná story kamaráde v té době už budou Evropě vládnout ti mládenci z Baníku. Vše jsem to jasně popsal v komentáři u info zápasu Slavia-Baník

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HorajzmAmmann

Ohledně Baníku, ohromná škoda, že to Brabec nekoupil před výprodejem Greguš, Baránek, Stronati a spol... Každopádně, tahle generace Granečný, Šašinka, Honiš, Szotkowski, Ožvolda, Behan atp má snad taky budoucnost. Bude to trvat, ani nečekám, že Baník bude do TOP5 třeba za 3. sezony... vzhledem k tomu, co se tam dělo, jsem nadšený že fandím odchovancům a ani nemusíme vyhrávat. Po tom co se tam dělo, je pro mě děkovačka po prohře 3:0 v MB parádní, když vím, že tleskám mladým chacharům co tam nechají srdce a klukům co se vyfotí před zápasem se šálou Baníku a dají si to na fb se statusem navždy chachar !! Tenhle Machovec a spol, to je odpad, to už v Baníku nechci v životě vidět. A taky respekt Lásikovi, Petržela ho v rozhovorech sejmul, ale on zatnul zuby a bojoval. To je paráda a to je pak jedno, že to je slovák... Bojuje stejně jako Mondek a slávisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nauc se psat cislovky.

Reagovat
HorajzmAmmann

Každý z toho pochopí, co jsem chtěl napsat, takže si všichni naserte . Novinařinu dělat nebudu, takže to je úplně jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by pěkné,kdyby se Bary vrátil a byl těm klukům vzorem Bylo vidět to nadšení těch kluků při děkovačce se Zlínem, ta podpora fanoušků je pro ně nesmírně důležitá.

Reagovat
HorajzmAmmann

Co chybělo, aby ted hrál za Baník Baroš, Svěrkoš i Jankulovski o 2(!) Šafarčíky a 6(!) urvaných vazů méně

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem finale Spurs a BVB ak na seba nenarazia skôr.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,ale byla by to haluz,kdyby se nepotkali už dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale tohle je ještě větší haluz škoda,takhle předčasné finále

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

jo Valencie ta má formu jako hrom

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 5 zápasů 4 1 0 15:3 13 myslím,že jo,že se forma vrací a že už se vzpamatovali a budou hrát zase to na co mají. Ale čekal jsem kdo bude první a na Valencii upozorní,tak gratuluju získáváš dva bludišťáky

Reagovat
smazaný uživatel

vytahnout si čísla bych uměl taky

v lize štěstí, skóre nahnaný s rapidem, se kterym nevim, co se dělo, ale jedna vlaštovka jaro nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

Nechť promluví další výkony

Reagovat
smazaný uživatel

beru. ale mluvit o nějaký přehnaný formě už teď je opravdu mimo mísu

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht ďalší sympatický možný súper

Reagovat
Liquid

Anderlecht, Braga, Lazio, MANU, Liverpool a možno i Fenerbahce je nyní pro Spartu hratelný

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio určite nie je, práve naopak jeden z najnepríjemnejších možných súperov. Rovnako aj United a Liverpool, hlavne doma.

Reagovat
Liquid

stačilo pár centimetrů (přímák v závěru) a Liverpool padl s Augsburgem postoupil přes ně gólem z penalty, jinak se prosadit nedokázal, ne Liverpool je naprosto hratelný úplně pro všechny týmy v osudí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Zrovna Spartu by som chcel, aspoň možnosť ísť na futbal do Prahy, ale nečakal by som že nás potrápia. V EL šlapeme ako hodinky, dávame dosť gólov, neprehrali sme ešte. Skôr sa bojím španielskych a nemeckých klubov, ale jo Spartičku by som bral

Reagovat
smazaný uživatel

No, Sparta je neporažena taky a to hrála proti kvalitnějším soupeřům.

Reagovat
Pipo123

Tak Sparta mala len Schalke, Krasnodar čo dlho nehral ani jeden zápas, mňa napríklad neprekvapil dnes ich postup. Rusi sú v tých zápasoch vždy tragický, snad až na Zenit a CSKA. Myslíš že mala kvalitnejších súperov ? My sme mali v skupine Dnepr a AS + teraz Gala, to sú neni žiadne B.cka. Já by som rád videl konfrontáciu Sparty a Lazia, raz ste nás vyklepali keď išlo o postup do LM tuším ?! Nespomínam si presne

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke > Dňepr

Apoel > Rosenborg

Krasnodar > Galatasaray

Yep, to byla sezóna 03-04, kdy Sparta postoupía do osmifinale LM na úkor Lazia a Besiktase. V tom zápase zachytal fantasticky Jarda Blažek a rozhodující branku dal Kincl v nastavení. Já ale radši vzpomínám na první zápas na SO, kdy Sparta vedla po půl hodině 2-0, a druhy gól zrovna přidal Poborsky. Jenom škoda, ze se podařilo Laziu vyrovnat. Krásný časy..

Reagovat
Furia Ceca

Jo, těžkopádnej a myšlenkově celkově dost pomalej Johana dal ruku na rameno Simoneho Inzaghiho a ten se zhroutil jak domeček z karet... Penalta a 2:2. Taky si to pamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, akorát mám chuť vyhrabat starší Hattricky..

Reagovat
Furia Ceca

Jó, to byly časy! Hamšíka nikdo neznal, nejlepší Slovák prostě byl Szilárd Neméth, zaručená zářivá budoucnost Barcelony se jmenovala Javier Saviola a v Interu řádil Emre, "Maradona od Bosporu." Chelsea a ManCity byly provinční kluby, český klubový fanoušky k záchvatům zoufalství přiváděl Panathinaikos a Bosák při mým odchodu do školy (ještě na základku) v ranním studiu na ČT říkal, že AC Milán, příjemný překvapení podzimu, který málem nepřelezlo přes Slovan Liberec, LM tutově nevyhraje. No teda pěkně kecal...

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pěkně..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Vždyť by to byla nuda chytnout je znova po skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

radšej ako Olympiakos

Reagovat
smazaný uživatel

No, koho chtít. Ne nikoho ze Španělska. Jistota by byla Sparta, pak možná Basilej, Anderlecht.

Reagovat
slovaňáák

Já bych bral Spartu nebo Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

Me to je jedno.. Sparta by byla fajn - zašel bych si na zápas

Reagovat
Centrofixka

Braga

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund hraje momentálně ze všech nejkvalitněji, musí porazit kohokoliv

Reagovat
kiwwi

btw. Gary uz 4. vitazstvo v rade a skore 14:3 ked dobre pocitam

Reagovat
Liquid

a teď třeba sejme Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

nebo Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

No v Španielskej lige je to stále bieda. Víťazstvá s Espanyolom a hlavne Granadou sú aj dieľom velkej dávky šťastia. Ale aspoň sa k nemu to štastie konečne privrátilo. Ja dúfam, že túto dobrú sériu potiahne a herne to ešte vylepší. Pre mňa sympaťák.

Reagovat
kiwwi

tak stastia...co som pozeral, on maval aj dost smoly v zapasoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už to vidím, Fenerbahce alebo Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

EL>LM

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip je Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs

Reagovat
Hokaido

Hlavně bych nechtěl Spurs, Vale, Lazio, BVB a Leverkusen. Nejslabší tři týmy asi Fenernahce, ManU a Anderlecht, snad jeden z nich dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool a Basel jsou podle mě slabší než Anderlecht.

Reagovat
HorajzmAmmann

a hlavně vole, United to ještě celý vyhrajou

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Nauč se, prosím, psát názvy týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Fenerbahce bude překlep, n je vedle b a jinou chybu tam nemá.

Reagovat
HorajzmAmmann

reakce na můj "překlep". Nebo spíš píšu na telefonu a tu tečku za číslem mám automaticky

Reagovat
risk je zisk

jj.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
kiwwi

och dal by Boh aby sa nalosovala dvojica Sparta - United za tieto debilne reci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Zase neblázněte, ti Dáni byli fakt strašně marní. Něco podobnýho přredvádel už v předkole LM, proti Lutychu?

Reagovat
Counter

Bruggy.

Reagovat
Hokaido

Jo, nějací Belgičani prostě.

Reagovat
HorajzmAmmann

v EL je vždycky jinde. na PL asi zatím nemá...

Reagovat
HorajzmAmmann

to byla nadsázka . Ale takhle si z nich dělal srandu celý zápas

Reagovat
kiwwi

to by mohol byt chant na Depaya

Reagovat
Hokaido

Taky mě to napadlo, je to chytlavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to pro náš eventuální postup viděl podle kategorií takto->

Hratelní (a kromě Bragy super na výjezd!): Braga, Anderlecht, Basilej

Méně hratelní, ale ne nepřekonatelní (tady bychom se už museli hodně spoléhat na přízen osudu): Lazio, Šachtar, Fener, Bilbao

Na 95% náš konec, ale super výjezd: BVB, Leverkusen, všichni anglání

A na konec speciální kategorie tzv. španělský ptáčci: zde ale předpokládám přízen osudu a mocipánu z Nyonu, takže ty nemusíme řešit

Tip: Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni Anglani? dyt Liverpool je uplne zoufalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš li co říct, povídej. Já si rozhodně nemyslím, že by soucasná Sparta proti soucasnému Liverpolu neměla šanci, naopak si myslím, že by to bylo pomerně vyrovnané.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
fenixLFC

vyradite krasnodar a uz si bohvie co myslite....sparta nevyradila Liverpool ani pred cca 4 rokmi ked mali najslabsi kader vobec

Reagovat
Uwe háže buly

No, tak teďka hrajou ještě hůř.

Reagovat
fenixLFC

tak to teda vobec

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasil by som, ak by to bolo pod Rodgersom. V súčasnosti pod Kloppom je Liverpool o dosť silnejší a lepší.

Reagovat
vladis271

tu si niekto pýta príučku od exgaffera.

Reagovat
technecium

Tottenham - Villareal

ManU - Sevilla

Liverpool - Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Neblázni, postoupí Angličani a Happylight si hodí provaz.

Reagovat
technecium

No právěže nepostoupí a ty si hodíš provaz

Reagovat
HorajzmAmmann

a pak Barcelona rupne s Chelsea a hodíme si provaz všichni...

Reagovat
smazaný uživatel

já ne

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

poprosil bych

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

to by nedopadlo dobre Oľo.

Reagovat
smazaný uživatel

..chcel by som to vidieť...

Reagovat
mul

MU - Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo moc easy pre PL kluby...

Reagovat
fenixLFC

co tak byvaju tie suhrny koeficientov tak dost dlhu dobu (neviem ako teraz) mali naglicania v suboji s TOP5 najlepsie/druhe najlepsie priemery bodov na zapas

Reagovat
Mönchengladbach

193. pro finále THFC vs BVB

Reagovat
Spasitel

Sachtar vs. Leverkusen

Reagovat
Uwe háže buly

This is my sen!

Reagovat
db18

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amos

OT: "SPOILER" Co říkáte na novou epizodu Suits? Docela emoční masakr, ten seriál je neskutečně rozjetej, snad to nevezme... "SPOILER"

Reagovat
Jerichoo

Minula sezona bola konecne slusna a tato tiez celkom ujde. Ja by som prijal vacsie vyuzitie Litta

Reagovat
Pipo123

Jedna poznámka k Laziu, Neapolu a Fiore, hrať EL a mať proti sebe súperov ako Gala, Spurs a Villareal má byť lákadlom aj pre fanúšikov, ani jeden zápas nevypredali, ani len polovica štadiónu nebola plná. Taliánsky fanúšik príde len pokiaľ sa jeho klubu darí, len pokiaľ sa hraje veľký zápas, derby, ale na slabšie kluby + EL totálne serú. To je proste na facku...

Reagovat
10

v prvním zápase ve Španělsku taky zdaleka nebylo vyprodáno, EL někde prostě vůbec netáhne...ale není to jen pro Itálii, třeba na Sportingu bylo taky poloprázdno

Reagovat
DelPiero137

Neapol bola vcera slusne zaplnena, tam bola viac nez polovicna navsteva. Spodny sektor bol z bezpecnostnych dovodov zavrety.

Reagovat
smazaný uživatel

neberete do uvahy jednu vec, ze ked porovnavate navstevnost na europske zapasy a ligovu sutaz, tak na ligovu sutaz mate cca 40 - 60% pernamentkarov, ako kde.. Pri europskom zapase sa vsetky miesta musia obsadit zakupenymi vstupenkami.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry kámo, ale Itálie je za poslední roky v takovejch sračkách, že jen opravit jachtu tam vyjde 3x levněji než v Chorvatsku....takže celá země se vrací do stavu po druhé světové válce a pomalu zas začíná odznova si vážit peněz i práce

Reagovat
smazaný uživatel

no to určitě

Reagovat
DelPiero137

Tak to sa tesim na silnu Squadru teda.

Reagovat
smazaný uživatel

A přesně proto by byla jedině škoda, kdyby SA předběhla PL v koeficientu. Navíc, kdo má 70 minut zápasu poslouchat jak ti taliáni jenom pískaj. Suprová atmoška...

Reagovat
Pipo123

Lepšie ako spievať pesníčky a veci čo odpozerali od fans scény v nemecku, holandsku, francúzsku atd

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Aj ked je pravda ze chorea na stadionoch sa opakuju, nie su take intenzivne a caste. Vynimkou su prevazne mensie muzstva (Ascoli, Bari a pod.)

Reagovat
smazaný uživatel

Takový věci my na NC nemusíme řešit ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to, nebo Depay hraje dobře jen v pohárech?

Reagovat
Jajinek

Naprosto těžkej provar Itálie letos. Je dost dobře možný, a i pravděpodobný, že nebudou mít ani jeden tým ve čtvrtfinále obou soutěží a to je prostě velkej fail.

Reagovat
10

totální ostuda

Reagovat
Counter

Po základních skupinách to přitom vypadalo slibně.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta dál. Španělé dál. Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Italové ale to je pořád dokolečka. Neapol si minimálně třetí místo v lize uhraje, takže výhra v EL a lákadlo Ligy mistrů je k ničemu. Tudíž proč se nějak víc snažit... to samé platí o Fiorentině, která bojuje o třetí flek. Kdyby byla třeba pátá a ztrácela by, tak by se jistě snažila víc. No a to je přesně případ Lazia, které na Evropu ztrácí, takže EL je prioritou. Je to prostě pořád dokola. K římskému AS se snad už nemá cenu ani vyjadřovat, ty neuhrajou nikdy nic ...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda - jeden rok plivou Italové na Angličany. Další rok naopak ...

Nejtrapnější jsou výmluvy, že ti a ti nějak programově na EL (nebo i LM) kašlou, protože toho mají dost v lize. Jeden tým beru, ale že by se skupina týmů zastupující celou ligu rozhodla, že to bude sabotovat ... jak říkám - trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně minulý týden snad nevyhrál jediný anglický klub, takže nechápu, že zas vylézají tihle zombie fans ovcomrdí ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

na to, že Angličany EL a koeficient přece vůbec nezajímají, je tady docela zvláštní euforie, no

Reagovat
smazaný uživatel

Práve že ani nie, len si prišli rypnúť :-)

Reagovat
10

to je jako když si jednonohej slepec "přijde" rýpnout do hluchýho vozíčkáře

Reagovat
smazaný uživatel

:-)) Ja neviem no, proste tu boli odvážne prognózy proti PL, tak si prišli rypnúť a svet ide ďalej. Už zajtra je ďalšie ligové kolo a na všetky postupy či nepostupy v Európe sa zabudne.

Reagovat
Counter

Spíš "Angličany" nezajímají prognózy, jak je Itálie předběhne na třetím místě, protože to byla blbost a marné sny z vaší strany.

Reagovat
Pipo123

Reálne to je, ale až do budúcna v prípade ak sa AC a Inter budú znova dostávať do LM, u nich je potenciál aby tam niečo uhrali, ale také Lazio, Fiore či iné kluby v pohároch toho moc nespravia, na to proste nemajú kvalitnú lavičku. Ich rozpočet na platy je na úrovni WBA či Norwichu, to sa musí niekde prejaviť a zrovna na tej kvalite náhradníkov. Keď si zoberiem Spurs ako majú dobre zdvojené pozície, navyše kopec mladých hráčov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasil som ale len s tým AC a Interom, nie však s predbehnutím Anglicka, lebo aj oni zase postupom času budú robiť lepšie výsledky, aspoň podľa mňa.

Reagovat
Uwe háže buly

Ale ne hned, to je otázka tak 3-5 let, musí se z těch hoven vyhrabat, jako se teď vyhrabává SA nebo předtim BL/PD, naopak někdo jinej zas z tý špičky vypadne

Reagovat
10

blbost to nebyla a není

Reagovat
smazaný uživatel

bez ohledu na vysledky

Reagovat
cristiano.K.

to se mi tenkrát dostalo smíchu, sibyla

Reagovat
Free_player

ono je od nich vůbec nehorázně drzý zkoušet PL a Serii A porovnávat Italská liga se krčí ještě za BL

Reagovat
OnderCZ

Tak za BL se krčí i PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

ses pomát ne ....

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
icka

Reagovat
stas87

Koeficietovo hej a tak to on aj myslel.Takze comu sa smejes ako dement,čukotkáři?

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
10

Realita je taková, že do toho šla minimálně Neapol naplno, Fiorentina spíš taky, minimálně v odvetě, kde dostala 3:0. To ostatní jsou alibistický výmluvy, který určitě ty týmy rádi použijou...

Nejsmutnější je, že se tyhle italský týmy nechají přechcat chytrostí, která je dřív nejvíc zdobila, hrajou strašně naivně. Nejen tady je obecně zažitý dogma, že Italové hrajou pragmatickej "defenzivní" fotbal, ale nikdo nemluví o tom, že to je aktuálně doména právě Španělů, samozřejmě kromě Realu a Barcelony.

Reagovat
Pipo123

Neapol ich podla mna podcenila, po tej strašne ľahkej skupine EL si mysleli že to pôjde ako po masle, veľa ľudí v sekcii SA písalo ako ich rozbijú atd. Inak máš pravdu, španielska liga je často x hodne defenzívna

Reagovat
10

viděl jsem oba zápasy Neapole a o nějakým podcenění to podle mě určitě nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol ich podcenila? dnes si ma prvy krat rozosmial 4 muzstvo najlepsiej ligy na svete a Neapol ho podcenila suhlasim ale s kolegom vysiee,SPANIELSKE MUZSTVA HRAJU V EUROPSKEJ LIGE CISTY BETON A SEVILA JE HO ROBI NAJTVRDSII.. Tolko stastia co mala minuly rok proti Borussii Monchegladbach som vzivote nezazil, Podla mna hraju najutocniejsie v europskej lige nemci a paradoxne taliani. Urcite si radcej pozrem Neapol ako niake spanielske muzstvo.....

Reagovat
smazaný uživatel

Seville od tý doby, co měla 2 roky po sobě takový nehorázný luck doprovázený betonem, brečením, zdržváním atd., ještě hodně dlouho přát nebudu ani omylem

Reagovat
smazaný uživatel

Ved prave,si zober keby to tam valcovala a bola jasne najlepsia v kazdom dvojzapase ale vyhrat to dva krat posebe .nechapem to a ani nikdy nepochopim...

Reagovat
DelPiero137

Skor Neapol narazali na organizovane muzstvo kde nevstrelila prvy gol. Aj ked vcera ano, dostala nahodny gol a znova sa dostali do neriesitelnej situacie : dat gol zatiahnutemu superovi s podobnou kvalitou.

Reagovat
smazaný uživatel

já teda dodám, že Barca na Arsenalu vyhrála právě kvůli pragmatickému přístupu ...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš výjimka

Reagovat
10

neviděl jsem to, ale s držením míče 65% to byl asi jiný druh pragmatismu, než předvádí dlouhodobě třeba Sevilla nebo Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

byla to hra o síly - Arsenal první půlku odmakal a Barca odstála. Ve druhé se to trochu otevřelo a Barca měla jasnou výhodu. Z pohledu nestranného fanouška bylo to očividní zpomalování tempa z naší strany asi neatraktivní, ale neslo to ovoce, no.

Reagovat
DelPiero137

Najnovsie aj Villareal

Reagovat
smazaný uživatel

*0:3

Reagovat
HorajzmAmmann

OT: Mega úspěch jako Sábliková. PORTYK juniorský MISTR SVĚTA. Na naše podmínky super úspěch, je to dřič a zaslouží si, aby se o tom vědělo.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, proč každý si přeje Šachtar , když spolu s Valencií a Leverkusenem to jsou nejsilnější týmy, co tam zůstali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

expert

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata>Aubameyang

Reagovat
HorajzmAmmann

max rychlostně

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň, že jsi dam dal ještě ten biggrin

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Uwe háže buly

nevim no, minimálně BVB a Leverkusen jsou na tom líp. Navíc Šachtar nemá takovou hráčskou kvalitu jako dřív, jediná výhoda je trenér, který je z těch trenérů v EL asi nejlepší no.

Reagovat
CHONG

Nepokřikoval tady náhodou nějaký fanda Neapole, ať jedou na El Madrigal s béčkem, že vyhrají i tak?

Reagovat
CHONG

Snad vylosují Spartě některý ze španělských klubů, ať si můžu jít zafandit.

Reagovat
OnderCZ

Zahustel v ideální sestavě odvet EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Zahustel je zatím slušnej válec.

Reagovat
Free_player

jen škoda, že si včera ke konci nedal taky gol

Reagovat
smazaný uživatel

včera teda žádnej válec

Reagovat
db18

...Dočkal taky

Reagovat
C-M@ster

To losování moderuje hrozně nesympatickej chlap

Reagovat
db18

Zvykej si...

Reagovat
smazaný uživatel

mu snad za úsměv strhávají z platu

Reagovat
10

Němec, no

Reagovat
aither

Vraťte nám Infantina

Reagovat
smazaný uživatel

ten jde dělat tlusté čáry za budoucností ... řikal Míra.

Reagovat
Dominator

Reagovat
db18

Nemůže, ten teďka musí prosazovat Platiniho zájmy...

Reagovat
Free_player

Villareal - Bayer ... hmmm to bude dobrej dvojzápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Derbyyyyyyyyyyyy

Reagovat
ZB 07

Ouuuu

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady - zase Španělé proti sobě ...

Reagovat
smazaný uživatel

Angláni taky.

Reagovat
Hokaido

Tak když je jich tam jak sraček pořád...

Reagovat
kiwwi

looooooooool

Reagovat
Minister

Athletic - Valencia, Live - MUFC to je oničom

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
ZB 07

Sparta

Reagovat
nani92

jebať ligu, nemôžeme v EL vypadnúť s Liverpoolom

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

*kdekoliv

v lize jen pozor, ať nepadnem pod ně a ok

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Free_player

ooohooo

Reagovat
ZB 07

Lazio, takovej průměr no

Reagovat
Cobra

My určitě s BVB

Reagovat
Cobra

A kurva

Reagovat
Minister

Reagovat
Free_player

v prdeli no

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Pipo123

Musíme jasne postúpiť

Reagovat
mario23

Reagovat
Hokaido

Lazio jsem nechtěl teda.

Reagovat
Free_player

Kurva tak Spurs asi nejhoršího možnýho soupeře

Reagovat
Cobra

Kdyby jsme postoupily až do finále tak věřím, že bychom tam stejně narazily na BvB. Tímto se to rozhodne hned

Reagovat
Free_player

asi jo ... pozitivum to má aspoň, když to špatně dopadne pak zaberem na plno v lize

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

BOHA to su dvojice

Reagovat
C-M@ster

Však MU - Liverpool paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Nooooooooooooooooooooooooooooooo. Když to tahal byla 20% šance na Tottenham a zase nic

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam za Tottenham byly ty dvě ženský?

Reagovat
r.mrazik

kohouti zustali v kurniku,tak sly slepice

Reagovat
Cobra

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

z těch, co tam jsou asi momentálně nejlepší tým a ještě k tomu začínáme doma..takže těžší to ani nemohlo být - ale tak to má být

Reagovat
Centrofixka

Hráči ako reus, Hummels, Gundogan musia hrať proti silným súperom, iba tak sa môžu zlepšovať, apropo oni sa tešili už aj Portu dobrý los

Reagovat
vicinda07

BVB - Spurs predcasne finale

Reagovat
10

na základě čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že na základě kvality a formy obou týmů

Reagovat
vicinda07

Reagovat
10

jenže tohle je EL a pořád je ve hře mj. vítěz posledních dvou let...

Reagovat
smazaný uživatel

šance, že by měli takovou haluz potřetí v řadě, je matematicky velice nízká, to neni žádnej favorit

Reagovat
Uwe háže buly

Maj Konopljanku, ale nemaj letos hrota no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade vysledokov v lige

Reagovat
10

podle týhle logiky můžu říct, že Juve s Bayernem je předčasný finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Dajme tomu,ale Barcelona vs Arsenal Tam povedz ktore muzstva su tam silnejsie este?

Reagovat
10

v pohárovým měřítku Sevilla, Leverkusen, Bilbao...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to aj berem ze aj Dortmund aj Totenham hrAaju pozeratelny fotbal,nehraju taky beton ako spanieli ktory to chcu vzdy vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

nehrát tam Barca, tak to klidně říct můžeš, nikdo ti nebrání

Reagovat
smazaný uživatel

Jisto jistě

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je dobrej los. Ještě mohla vyjít odveta doma, ale to už je drobnost. Postup by vyjít mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB bude dobrá zkouška na LM v příštím roce

Reagovat
smazaný uživatel

troll-vtípek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Cobra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele