Evropská liga - souhrn druhých zápasů základních skupin

28.09.2017, 20:59, aktualizováno 28.09.2017, 22:59
Komentáře a souhrny
Arsenal i v obměněné sestavě opět vyhrál o dva góly, roli favorita potvrdil i Zenit doma proti Realu Sociedad. Jasné výhry slaví Rosenborg s Laziem a Nice, nedařilo se německým týmům - nejtěsnějším rozdílem svým sokům podlehly celky Kolína nad Rýnem, Herthy i Hoffenheimu. Athletic překvapivě podlehl Luhansku. Everton promrhal náskok, což se málem stalo i AC Milán. Doma ztratil i Lyon. Maccabi odolalo Villarrealu...
Skupina A

Maccabi Tel-Aviv - Villarreal CF 0:0

28.09.2017 21:05

Góly: -

Španělský Villarreal rozhodně není v optimálním rozpoložení, v domácí soutěži mu patří až čtrnácté místo a nyní nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita ani na půdě izraelského Maccabi Tel-Aviv. Se svým čtvrtečním soupeřem se rozešel smírně bez branek a v příštím kole proti pražské Slavii ho v žádném případě nečeká jednoduchá úloha. V tabulce je první se čtyřmi body o skóre před českým klubem, Maccabi je třetí s jedním bodem.

Utkání nebylo od samého začátku nijak bohaté na vyložené příležitosti, domácí se soustředili na pozornou defenzívu a rychlé protiútoky. Španělský celek sice držel balón častěji než Maccabi, na druhou stranu ostatní statistiky byly vyrovnané a ve finální fázi trestuhodně chyboval v rozehrávce. Přitom Villarreal mohl jít do vedení už ve 12. minutě, kdy rozvlnil síť Bakamba, ale v souboji s brankářem Rajkovičem si počínal nedovoleně a gól tak neplatil.

Ihned na to odcentroval z levého křídla Bacca a po sklepnutí od Fornalse se do zakončení tlačil opět aktivní Bakamba, jenomže na balón o několik decimetrů nedosáhl. Asi největší možnost úvodního dějství neproměnil krátce po odehrané čtvrthodině rychlonohý Trigueros, který prošel do šestnáctky soupeře po levé straně a pak vypálil ke vzdálenější konstrukci, nicméně fantastický Rajkovič dokázal odvrátit míč na rohový kop.

Po dvaceti minutách pálil z dvanácti metrů Bacca a jen díky teči Babina letěl balón mimo prostor tří tyčí. Maccabi úvodní nápor favorizovaného protivníka ustálo bez úhony a s přibývajícím časem se více tlačilo do zakončení, diváci mohli sledovat vyrovnanou bitvu. Nicméně urodily se pouze nepříliš nebezpečné pokusy ze střední vzdálenosti, po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, jedinou velkou šanci měli hosté zhruba čtvrthodiny před koncem. Ke střele z dobrých třiceti metrů se odhodlal střídající Castillejo a Rajkovič měl plné ruce práce, aby udržel balón s pomocí své levé tyče před brankovou čarou. Pro izraelský výběr má bod cenu zlata, nyní ho čeká dvojzápas s kazašskou Astanou a v něm se určitě pokusí zvýšit své naděje na postup do jarní fáze.

Více informací k zápasu

FC Astana - Slavia Praha 1:1

28.09.2017 17:00

Góly: 42. Marin Tomasov - 18. Michael Ngadeu

Fotbalisté Slavie remizovali v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy v Astaně 1:1. Pražany poslal na umělé trávě v Kazachstánu do vedení v 18. minutě Kamerunec Michael Ngadeu, pak hosté dvakrát trefili břevno a ve 42. minutě srovnal Marin Tomasov.

Červenobílí mají v součtu s úvodní výhrou 1:0 nad Maccabi Tel Aviv po dvou zápasech čtyři body, Astana získala první bod. Český šampion se příště představí 19. října na půdě favorizovaného Villarrealu, který hraje dnes večer v Tel Avivu. Ze skupiny postoupí první dva týmy.

Slávisté protáhli čekání na venkovní výhru v pohárech, které trvá od roku 2007 už 19 utkání. Kazašský mistr zase prodloužil svou domácí sérii bez porážky na evropské scéně na 16 zápasů.

Trenér Slavie Šilhavý stejně jako v úvodním duelu skupiny s Maccabi dal šanci brankářské dvojce Kovářovi, na hrotu útoku opět nastoupil střelec vítězné branky proti Tel Avivu Necid a do sestavy se vrátila africká dvojice Ngadeu s Delim, kteří chyběli o víkendu ve Zlíně. Kvůli nemoci do Kazachstánu neodjel Hušbauer a jen lavičce začal kanonýr Škoda.

Přestože se pod zataženou střechou Astana arény hrálo na umělé trávě a hosté se museli srovnat i se čtyřhodinovým posunem, domácí ze své výhody v úvodu nijak netěžili a slávisté je zaskočili rychlou kombinační hrou.

Do vedení se ale Pražané dostali po standardní situaci. Na Sýkorův přímý kop si v 18. minutě naskočil Ngadeu a hlavičkou překonal nepříliš dobře postaveného brankáře Eriče. Kamerunský záložník dal premiérový gól v evropských pohárech za Slavii a první soutěžní branku od května.

Odpovědět zkusil Twumasi, ale Kovář jeho ránu z přímého kopu vyrazil. Pak přišly další velké šance hostů. Ve 22. minutě nejprve po přihrávce z levé strany pálil do břevna Sýkora a stejná část brankové konstrukce o pět minut později zastavila Stochův pokus z přímého kopu z 30 metrů.

Ve 35. minutě v dosud největší šanci Astany pálil z první vedle Tomasov, na druhé straně pak Stoch ze strany nepropálil brankáře. Slavia předvedla herně nejlepší poločas v sezoně, přesto vedení neudržela. Ve 42. minutě po obléhání vápna hostů vyrazil gólman Kovář Kabanangovu ránu jen před sebe a Tomasov doklepl míč do sítě.

Domácí po pauze pokračovali v aktivitě ze závěru první půle a v 54. minutě šel tečovaný pokus Majevského těsně mimo. Pražané po změně stran vyklidili pozice a zahrozil až v 65. minutě Sýkora, jehož střelu vyrazil Erič. Astana se v závěru tlačila za výhrou, ale Slavia už odolala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)21103:14
2.Slavia Praha (CZE)21102:14
3.Maccabi Tel-Aviv (ISR)20110:11
4.FC Astana (KAZ)20112:41
Skupina B

FK Partizan - Dynamo Kyjev 2:3

28.09.2017 21:05

Góly: 34. Ognjen Ožegović, 42. Leandre Tawamba Kana - 54. Júnior Moraes (pen.), 68. Vitalij Bujalskyj, 84. Júnior Moraes

Fotbalisté ukrajinského Dynama Kyjev na úvod skupiny otočili duel s albánským Korce a stejný kousek se jim povedl proti dalšímu výběru z balkánského poloostrova - tedy srbskému Partizanu. Po prvním poločase ztráceli dvě trefy, nicméně po obrátce se dostali do hry díky proměněnému pokutovému kopu a rozhodující branku vstřelili necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Domácí výběr tak má na kontě stále jeden bod.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla nic zajímavého, poté se do první větší možnosti dostali hosté. Cyhankov si na pravém křídle vyměnil balón s Harmašem, který našel v pokutovém území soupeře Gonzáleze, ovšem ten nedokázal zblízka vyzrát na brankáře Stojkoviče. Ve 34. minutě šli z ničeho nic do vedení domácí, když skóroval Ognjen Ožegovič. Třiadvacetiletý útočník využil skvělé práce Leandreho Tawamby a pak nekompromisně rozvlnil síť.

Aktivně napadající Tawamba totiž obral o míč laxního protihráče a poté ho předložil do předbrankového prostoru právě Ožegovičovi, jenž z první zamířil ke vzdálenější konstrukci. Partizan zvýšil své vedení tři minuty před přestávkou, tentokráte zamířil do černého Tawamba. Zkušený sedmadvacetiletý Kamerunec obdržel nahrávku od Soumaha, prodral se do šestnáctky Kyjeva a vzápětí chladnokrevně pálil přímo pod horní tyčku.

V nastaveném čase to mohlo vypadat s Dynamem ještě hůře, když zaspalo při rozehrávce a málem si vsítilo ukázkový vlastní gól, gólman Koval se včas vrátil a na brankové čáře zabránil další pohromě. Hosté se dostali zpět do hry o bodový zisk v 54. minutě. Po střele Pivariče zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Ožegovič a byla nařízena penalta, ke které se postavil Júnior Moraes.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a poslal Stojkoviče na opačnou stranu - 2:1. Po hodině hry měl na hlavě srovnání obránce Vida, ale po pasu Moraese se s fantastickým zákrokem vytáhl Stojkovič. Mírný favorit tohoto duelu srovnal stav v 68. minutě. Besedin obdržel míč na pravou stranu šestnáctky a následně ho zpětně předložil pro nabíhajícího Vitalije Bujalskyjho, který zamířil k bližší tyči kolem bezmocného strážce srbského klubu.

Ihned na to si Partizan mohl vzít vedení zpět, ale Ožegovič nedokázal z osmi metrů propálit famózního Kovala. V 73. minutě to zkusil z dvaceti metrů Harmaš a Stojkovič si dokázal poradit, jenomže v 84. minutě inkasoval potřetí. Dynamo dokonalo obrat zásluhou druhého gólu Moraese, který se po ráně Bujalskyjho do pravé tyče dostal k dorážce a zblízka překonal Stojkoviče, jenž se po této ráně natahoval marně.

Více informací k zápasu

Skënderbeu Korça - BSC Young Boys 1:1

28.09.2017 21:05

Góly: 65. Ali Sowe - 72. Roger Assalé

Albánské Skenderbeu Korce alespoň částečně napravilo minulou porážku 1:3 od vysoce favorizovaného Dynama Kyjev a nyní se v domácím prostředí rozešlo smírně se švýcarským Young Boys Bern v poměru 1:1, do tabulky si tak připsalo první bod. Pro hosty je druhá remíza v řadě málo, příště je totiž čeká největší favorit z Kyjeva a proti němu potřebují ze dvou klání alespoň jednou zvítězit, jinak jim může před závěrečnou fází ujet vlak.

Hosté vstoupili do zápasu s velkým zápalem a do vedení se mohli dostat po necelých deseti minutách hry, avšak po hlavičce Sanoga Juniora vyběhl včas ze své branky gólman Shehi a balón schoval ve svých rukavicích. O tři minuty později se ocitl v podobné pozici Sulejmani. Osmadvacetiletý srbský záložník si naběhl do předbrankového prostoru a nebezpečně hlavičkoval, jenomže zblízka na pozorného Shehiho nevyzrál.

I v dalším průběhu tvořili hosté hru a více se nacházeli na útočné polovině, ale po vyložených možnostech se slehla zem. Zhruba pět minut před přestávkou se Bern dostal do brejku dva na jednoho, závěrečná přízemní střela z jedenácti metrů letěla zhruba o půl metru vedle bližší tyče. Obrázek hry se příliš nezměnil ani na začátku druhého dějství, Young Boys mohl převrhnout misky vah na svou stranu po necelé hodině hry.

V obrovské příležitosti se zjevil Aebischer po krásné kolmici za obranu, jenže dvacetiletý záložník v zakončení zaváhal a ve stoprocentní pozici pálil mimo prostor tří tyčí. Albánský mistr prorazil z ničeho nic v 65. minutě, když se dostal do vedení zásluhou Aliho Soweho. Gambijský rodák obdržel nahrávku do pokutového území, v osobním souboji přetlačil Wüthricha a přízemním pokusem z osmi metrů prostřelil brankáře von Ballmoose.

Mírný favorit čtvrtečního střetnutí na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho, již za sedm minut se postaral o vyrovnání Roger Assalé. Ten si po krásné nahrávce po pravém křídle a zpětné přihrávce Ngamaleua naběhl do šestnáctky Skenderbeu a do balónu se opřel z první z dvanácti metrů, jeho razantní střela skončila u pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nepřihodilo, ani jeden tým si nevytvořil žádnou výraznější šanci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)22006:36
2.BSC Young Boys (SUI)20202:22
3.FK Partizan (SRB)20113:41
4.Skënderbeu Korça (ALB)20112:41
Skupina C

Ludogorec Razgrad - TSG Hoffenheim 2:1

28.09.2017 21:05

Góly: 46. Svetoslav Djakov, 72. Jody Lukoki - 2. Pavel Kadeřábek

Český obránce Pavel Kadeřábek vstřelil v Bulharsku jedinou branku Hoffenheimu, ale ani ta na premiérové body v Evropské lize nestačila. Úplně stejným poměrem jako naposledy Braze podlehl také Ludogorci, jenž dokázal nepříznivý stav otočit. Po přestávce totiž srovnával Svetoslav Djakov a osmnáct minut před koncem se prosadil též Jody Lukoki.

Ne že by hostující kouč Julian Nagelsmann už předem skládal zbraně, ovšem absence hned devíti zraněných hráčů a lepení sestavy jako kousky mozaiky možná nakonec udělaly své. Vůbec poprvé do základu se tak letos dostal mladý Stefan Posch, na lavičce pak seděli devatenáctiletí Justin Hoogma, Meris Skenderovič a Robin Hack.

Razgradský celek naopak mohl počítat s prakticky kompletní složením, jenže vstup do utkání se mu vůbec, ale vůbec nezdařil. Totálně totiž zaspala levá strana defenzívy, Uth vnikl do šestnáctky a přihrával do brankového území na rozeběhnutého Kadeřábka, a ten z blízkosti neměl jediný problém překonat bezmocného gólmana Brouna.

Dlouho se z téhle studené sprchy nedokázali domácí usušit. Po čtvrthodině hry přitom pro ně mohlo být ještě hůře, jelikož se Uth ocitl ve velmi dobré možnosti, ale nakonec před ním do bezpečí ukopl míč vracející se Plastun. Až v 19. minutě se podařilo zahrozit také bulharskému vládci, jenže Andrianantenaina selhal v koncovce a trestuhodně z blízkosti střílel mimo.

Jinak však Ludogorec i nadále působil v ofenzívě trošku bezradným dojmem. Až v závěru poločasu se do další příležitost propracoval Natanael Pimienta, nicméně jeho dělovku levačku zpoza vápna stačil gólman Baumann vyrazit. Jak dobře Hoffenheim vstoupil do dějství prvního, tak stejně si pokazil reputaci na začátku toho druhého.

Djakov se dostal k odraženému balónu a zhruba z dvaceti pěti metrů ostře vypálil z halfvoleje, a jeho pumelice nakonec zaplachtila za záda Baumanna. V 68. minutě předvedl Broun fantastický zákrok proti Ruppově pokusu, a naopak na druhé straně domácí rozhodli o svém vítězství, jelikož Lukokiho parádní střela zaplachtila do vzdálenější šibenice.

Více informací k zápasu

SC Braga - Istanbul Başakşehir 2:1

28.09.2017 21:05

Góly: 26. Koka, 89. Fransérgio - 28. Emre Belözoğlu

Hráči portugalské Bragy dokázali zvítězit i ve svém druhém utkání základní skupiny EL a i tentokráte měli proti sobě hodně těžkého protivníka. Nejprve vyhráli na půdě Hoffenheimu po výsledku 2:1, stejným poměrem teď zdolali tureckého soupeře Istanbul Başakşehir, přičemž vítěznou trefu vsítili až v předposlední minutě. V tabulce jsou na první pozici se šesti body, turecký favorit je až třetí s jediným bodem na kontě.

V úvodní dvacetiminutovce oba výběry spíše zkoušely co čekat od protivníka, poté se rozjel ofenzivní koncert. První střelu na branku vyslal přesně ve 20. minutě hostující Višća, který nemířil přesně. Vzápětí si na druhé straně po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek naběhl do předbrankového prostoru Koka a ve skluzu mířil jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Portugalský tým se dostal do vedení ve 26. minutě.

Po rychlé akci to výborně udělal João Carlos, jenž dokázal poslat kolmici za obranu na kopčaku Koky. Ten v jasné pozici nezaváhal a z deseti metrů zamířil ve skluzu přesně k levé konstrukci, brankář Babacan byl bez šance na úspěch. Turecký celek však bleskově odpověděl, už za dvě minuty bylo srovnáno. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Emre Belözoğlu a jeho nádherný technický pokus se odrazil od břevna do sítě.

Do konce prvního dějství měli mírný tlak domácí. Nejprve ve 39. minutě střílel Paulinho po nepřesnostech hostů ve středu hřiště a levou tyč těsně minul, pak se na levé straně šestnáctky výborně uvolnil Carlos a bližší konstrukci netrefil z mírného úhlu o několik decimetrů. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. V 51. minutě netrefil Koka balón před odkrytou brankou jen o milimetry, po hodině hry stejný hráč mířil zblízka z voleje mimo tři tyče.

Hosté z ničeho nic zahrozili v polovině druhé půle. Po dalekonosné ráně se vytáhnul gólman Matheus, dorážející Erdinc již neměl přesnou mušku. Zajímavý byl závěr zápasu. V 88. minutě se mohl stát hrdinou istanbulského klubu Višća, jenž minul domácí svatyni, z následného protiútoku se prosadila Braga. Rozhodující gól vstřelil Fransérgio, když po centru Raúla hlavičkoval z hranice brankového území ke vzdálenější tyči mimo dosah Babacana.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)22004:26
2.Ludogorec Razgrad (BUL)21102:14
3.Istanbul Başakşehir (TUR)20111:21
4.TSG Hoffenheim (GER)20022:40
Skupina D

AEK Atény - Austria Vídeň 2:2

28.09.2017 21:05

Góly: 28. Marko Livaja, 90. Marko Livaja - 43. Christoph Monschein, 49. Ismael Tajouri

Fotbalisté rakouské Austrie Vídeň se celkem dobře vzpamatovali z úvodního domácího debaklu 1:5 s italským AC Milán a na půdě řeckého celku AEK Atény dlouho sahali po důležitých třech bodech. V utkání sice prohrávali, ovšem krátce po poločase otočili vývoj. Nicméně o vítězství přišli v poslední minutě, svým druhým gólem ve čtvrtečním zápase srovnával na konečných 2:2 čtyřiadvacetiletý chorvatský útočník Marko Livaja.

Duel byl od samého začátku nesmírně napínavý a diváci se dočkali mnoho gólových příležitostí. Hned v osmé minutě po přímém volném kopu hlavičkoval uprostřed šestnáctky domácí obránce Vranješ, ale mířil pouze do rukavic připraveného brankáře Pentze. Po čtvrthodině se na druhé straně ocitl v ještě větší možnosti Christoph Monschein, jeho ránu z jedenácti metrů vytěsnil fantastický gólman Anestis na horní tyčku.

V 19. minutě nechal Ćosić vyniknout svou přízemní ranou z dvanácti metrů pozorného Pentze, o osm minut později odvrátil strážce rakouského celku dalekonosný pokus Mantalose na rohový kop. Domácí se dostali do vedení z následného útoku, kdy Pentz vyrazil balón jen na koleno Livajy a od něj nakonec míč doputoval za brankovou čáru. Austria však na sebe nechala s odpovědí čekat příliš dlouho, ve 43. minutě se totiž prosadil aktivní Monschein.

Pětadvacetiletý útočník využil krásné přihrávky Pirese z pravého křídla a ve skluzu z hranice brankového území usměrnil balón přesně k tyči, Anestis i přes zásah gólu nezabránil. Ještě do poločasu mohl otočit vývoj Ismael Tajouri, jenomže proti jeho dělovce z hranice šestnáctky brilantně zasáhl domácí strážce. Rakouský klub přeci jen vsítil druhý gól čtyři minuty po přestávce, kdy zamířil do černého právě Libyjec Tajouri.

Ten po přistrčení od Pirese vystřelil z patnácti metrů a jeho technický pokus zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci, Anestis se natahoval marně. Za další dvě minuty mohl srovnat Livaja, ale Pentz tečoval jeho dělovku na roh. V dalších minutách měl řecký výběr jasně navrch, nicméně Pentz si poradil s pokusem Mantalose z 54. minuty i s přímým volným kopem Christodulopulose z 58. minuty.

Po hodině hry pálil mimo tři tyče Livaja, v polovině druhé půle hned dvakrát podržel Austrii neskutečně chytající Pentz, jenž se vytáhl hlavně v tváří tvář proti Livajovi. Zhruba dvacet minut před koncem střílel o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče Christodulopulos, do podobného místa mířil stejný hráč také v 86. minutě. AEK se dočkal zaslouženého vyrovnání v 90. minutě díky Livajovi, který zužitkoval střílené nahrávky Arauja a zblízka bez větších obtíží doklepl balón do sítě.

Více informací k zápasu

AC Milán - NK Rijeka 3:2

28.09.2017 21:05

Góly: 14. André Silva, 53. Mateo Musacchio, 90+4. Patrick Cutrone - 84. Maxwell Acosty, 89. Josip Elez (pen.)

San Siro se stalo dějištěm hodně nečekaného dramatu. Milánští bez problému kontrolovali průběh hry, vedli o dva góly, ale v závěru zničehonic o náskok přišli a rozhodnout musel v nastavení mladíček Cutrone. AC Milán porazil Rijeku těsně 3:2.

Chorvatská Rijeka začala na San Siru až nečekaně hodně aktivně a domácí obrana byla v nesnázích. Héber Araujo dos Santos obdržel přihrávku do vápna a rychle vystřelil, jenomže cíl těsně minul. Hosté i nadále zlobili, ale nakonec to byl favorit, kdo se ujal ve 14. minutě vedení. André Silva prokázal svůj čuch na góly, ve vápně se dostal k balónu a přesnou ranou překonal hostujícího brankáře. S Rijekou inkasovaný gól příliš nezamával, hosté dál vystrkovali růžky a Puljićovi nescházelo mnoho, aby srovnal stav.

Milánští vedli po poločase 1:0, ale přišli o zraněného Hakana Calhanoglua, kterého nahradil místní oblíbenec Giacomo Bonaventura. Svěřenci trenéra Montelly moc dobře věděli, jak je důležité vstřelit druhý gól a definitivně se uklidit. Povedlo se to v 52. minutě po velkém závar a balón odražený od Bonucciho dopravil do sítě jiný stoper Matteo Musacchio - 2:0

Nikdo už asi nečekal, že se Rijeka dokáže dostat zpátky do utkání, natož vyrovnat. Jenomže šest minut před koncem domácí zaváhali v rozehrávce, načež balón vystihl Acosta, obešel Donnarummu a střelou do prázdné branky snížil na 1:2.

V 88. minutě pak přišel pro AC velký šok. Romagnoli ve vápně fauloval Črniće a sudí bez debat odpískal pokutový kop. Vítanou možností nepohrdl Josip Elez - byť si Donnarumma na balón sáhl, inkasoval. Rijeka dokázala v závěru srovnat na 2:2 a byla blízko blizoučko senzačnímu bodu. Rossoneri se s tím nehodlali smířit a v nastavení vyvinuli velký tlak, který nakonec přinesl ovoce. Ve čtvrté minutě nastavení převzal balón v šestnáctce Cutrone a sám před brankářem pěkným obhozem rozhodl o výhře AC Milán. Italský celek je po dvou kolech stoprocentní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)22008:36
2.AEK Atény (GRE)21104:34
3.Austria Vídeň (AUT)20113:71
4.NK Rijeka (CRO)20023:50
Skupina E

Olympique Lyon - Atalanta Bergamo 1:1

28.09.2017 21:05

Góly: 45. Bertrand Traoré - 57. Alejandro Gómez

Lyon si připsal opět jen bod a další zklamání, takže se jeho cesta skupinou vůbec nevyvíjí dobře. Dnes tradiční velikán evropských pohárů narazil na překvapení z Bergama, které ukázalo, že to s postupem myslí opravdu vážně. Krátce před koncem první půle sice poslal domácí do vedení Bertrand Traoré, ale ve druhém poločase srovnal na konečných 1:1 Alejandro Gómez.

Atalanta Bergamo v prvním kole překvapila anglický Everton, ale ve druhém jí už mnoho lidí předpovídalo pád. Přeci jen, Lyon je velmi zkušeným týmem s mnoha hvězdami a hrál doma. Atalanta ale opět ukázala, že podceňovat ji by byla velká chyba. Italský celek se sehrává stále lépe a v Evropské lize vůbec nepůsobí jako páté kolo u vozu.

Francouzi byli v Lyonu mnohem aktivnějším týmem od samého počátku utkání. Lyon zahrával rohový kop, který v záklonu hlavičkoval Tousart mimo. Hodně často se s balonem potkával zejména Bertrand Traoré, na kterého si obránci Bergama museli dávat velký pozor. Jeho první střela na branku, kterou hájil Etrit Berisha, ale mířila mimo. Po pětadvaceti minutách se ozvali také hosté.

Vcelku typická kombinace Atalanty, která těží z křídelních prostor. Spinazzola na zadní tyči našel krásným centrem obránce Hateboera, který však trestuhodně minul branku i přesto, že nebyl prakticky nikým bráněn! Po půlhodině hry se z rohového kopu dostal k hlavičce obránce Tete a jeho hlavička se postupně snášela na bránu Bergamaschi. Nakonec se dokonce odrazila od břevna!

Konec první půle byl trochu kouskován, ale když už si hosté mysleli, že si budou moci odpočinout v šatně, Lyon udeřil. Ve 45. minutě se totiž Fekirův centr dostal před brankáře Atalanty a Bertrand Traoré jej nejdříve tečoval právě do Berishy. Jenže dostal také druhou šanci a v pádu už Berishu prostřelil - 1:0 pro Lyon.

Atalanta musela reagovat na nepříznivý vývoj, ale bylo to hodně těžké. Sama za první půli mnoho akce nepředvedla. Druhou půli odstartovala pohledná kombinace mezi Fekirem a Traorém, který byl díky své rychlosti velkým postrachem obrany hostí. Ti se sice zlepšili v napadání, ale finální fáze stále vázla.

Vše se změnilo v 57. minutě. Atalanta zahrávala přímý volný kop z hrany vápna a k míči se postavil Alejandro Gómez. Zkušený Argentinec na sobě nedal znát žádné nervy a balon poslal přesně k tyči i přes větší úhel střely! V Lyonu bylo srovnáno a teď to byli zase domácí, kdo museli přidat.

To se jim ale dlouho nedařilo, neboť hráči La Dea výtečně bránili. Domácí se málem prosadili díky hlavičkáři Tetemu, který hrozil převážně po centrech od rohového praporku. Patnáct mintu před koncem mu gól sebral výborně zasahující Hateboer. A když deset minut před koncem utkání Etrit Berisha brilantním zákrokem napravil chybu vlasního obránce, skóre se neměnilo.

Více informací k zápasu

Everton FC - Apollon Limassol 2:2

28.09.2017 21:05

Góly: 21. Wayne Rooney, 66. Nikola Vlašić - 13. Adrián Sardinero, 88. Héctor Yuste

Všechny anglické kluby doposud v Evropských pohárech neztratily ani bod, tedy až na ty z Liverpoolu. Jak Liverpool, tak Everton totiž naopak na svou první výhru v Lize mistrů, resp. Evropské lize stále čekají, naposledy od ní dělily evertonské v zápase s Apollonem Limassol pouhopouhé tři minuty. Kyperský klub navíc závěr utkání po vyloučení Roberge dohrával v oslabení, přesto však dokázal zareagovat na branku Vlašiće a zásluhou Héctora Yusteho v Goodison Parku vydřeli nečekaný bod za remízu 2:2.

Poté, co Everton před dvěma týdny inkasoval debakl 0:3 na půdě italské Atalanty, potřebovali Toffees proti papírově slabšímu soupeři na vlastním stadionu nutně naplno bodovat. Pošramocené sebevědomí týmu se od té doby díky výhrám nad Sunderlandem s Bournemouthem podařilo napravit, jenže hned ve třinácté minutě si svěřenci Ronalda Koemana cestu k vítězství pořádně zkomplikovali. Ashley Williams totiž před vlastní šestnáctkou namazal Antonu Maglicovi, jenž poslal do ohně výtečný přízemní centr k nohám osamoceného Sardinera. Na jeho ránu z voleje sice Jordan Pickford dokázal zareagovat, ovšem míč v cestě do brány pouze zpomalil a u případné dorážky byl stejně jako první právě Sardinero.

Topící se domácí však jen chvíli nato dostali záchranný kruh, který jim hodil Héctor Yuste. Ten totiž pod tlakem Sandra Ramíreze chtěl vrátit míč brankáři Brunovi Valemu, který se mezitím přemístil více do strany. Nepovedená malá domů se rázem stala snadnou kořistí číhajícího Waynea Rooneyho, jenž snadno uklidil míč do prázdné branky. Když ještě do přestávky neuspěli v zakončení jak hříšník Yuste, tak na opačné straně Davies se Sigurdssonem, odcházelo se o přestávce do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran na trávník místo defenzivně laděného Gueyeho vyběhl forvard Nikola Vlašić a byl to právě mladý chorvatský talent, kdo se postaral o obrat skóre. U zrodu celé akce byla zablokovaná Rooneyho přihrávka, která se odrazila k Sigurdssonovi, a islandský záložník pohotovou kolmicí vysunul právě Vlašiće. Zbývalo již jen přesné zakončení na přední tyč a Everton vedl 2:1.

Už tak bídnou situaci hostí ještě v závěru umocnil Valentin Roberge za srážku s Calvertem-Lewinem, po níž uviděl nekompromisní červenou kartu. Ani v oslabení ale hosté nesložili zbraně a v osmaosmdesáté minutě se dočkali šokujícího srovnání zásluhou dřívějšího viníka Yusteho, jehož povedená hlavička ze standardní situace skončila v síti. V samém závěru hektického večera měl ještě jedinečnou možnost vrátit vedení Evertonu Dominic Calvert Lewin, jenže tváří v tvář Valemu svou hlavičku zblízka nestihl řádně umístit. Evertonští tak mají jen první bod ve skupině za remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo (ITA)21104:14
2.Apollon Limassol (CYP)20203:32
3.Olympique Lyon (FRA)20202:22
4.Everton FC (ENG)20112:51
Skupina F

Lokomotiv Moskva - Fastav Zlín 3:0

28.09.2017 21:05

Góly: 2. Manuel Fernandes (pen.), 6. Manuel Fernandes, 17. Manuel Fernandes

Fotbalisté Zlína ve 2. kole Evropské ligy prohráli na hřišti Lokomotivu Moskva 0:3. Zasloužil se o to portugalský záložník Manuel Fernandes, který už v 17. minutě zaznamenal hattrick. Šlo o vůbec nejrychlejší tři góly jednoho hráče v Evropské lize od začátku zápasu.

Zlín se sice snažil s výsledkem něco udělat, měl 15 střeleckých pokusů, v koncovce se mu však nedařilo. Po dvou kolech má na kontě jediný bod a žádný vstřelený gól. Ve skupině F je na posledním místě.

Ráz utkání mezi vítězi českého a ruského poháru udal již úvod. Stoper Gajič po 60 vteřinách hry nezvládl souboj s ruským reprezentantem Alexejem Mirančukem, při snaze odkopnout míč ho trefil ve vápně do obličeje a sudí po krátkém váhání správně nařídil pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Fernandes.

V šesté minutě přišla další rána po portugalské spolupráci. Mistr Evropy Éder našel při brejku Fernandese a ten střelou k bližší tyči zvýšil na 2:0. A v 17. minutě Fernandes završil hattrick po asistenci Mirančuka. Rychleji od úvodního hvizdu ještě žádný hráč v Evropské lize tři branky nedal. Dosavadní rekord držel s 28 minutami Stefanos Athanasiadis z PAOK Soluň z roku 2014.

Fernandesův hattrick za 15 minut jen těsně zaostal za nejrychlejším tříbrankovým zápisem v Evropské lize během hry, o který se mezi 61. a 72. minutou postaral Claudiu Keserü v dresu Steauy Bukurešť také v roce 2014.

Zlín se z raketového nástupu domácích oklepal a několikrát zazlobil v útoku. Diop ale nedokázal přesně přihrát Ekpaiovi, který mohl mířit do odkryté branky. Traoré v dobré pozici pálil nad, stejně jako vzápětí Železník.

Hned v úvodu druhé půle vystrašil domácího gólmana tvrdou střelou Gajič, ale těsně minul. Také druhý ze stoperů Bačo po standardní situaci o kousek přestřelil.

Lokomotiv zdramatizování zápasu nedovolil a výhru si v klidu pohlídal. Ševci prohráli i páté soutěžní utkání v sezoně na hřištích soupeřů a dali v nich jediný gól.

Více informací k zápasu

Sheriff Tiraspol - FC Kodaň 0:0

28.09.2017 21:05

Góly: -

Druhý zápas "zlínské" skupiny mezi Sheriffem Tiraspol a dánskou Kodaní branku nepřinesl a tak největší radost z výsledku může mít Lokomotiv, nebo dokonce Zlín, jehož případné šance na postup stále žijí.

Oba týmy hrály bez branek už v prvním kole a především na Kodani šlo v úvodu dějství vidět, že chce urvat tři body za každou cenu. Dánové začali hodně aktivně a prosadit se mohl i stoper Lüftner, který si naskočil na rohový kop a trefil jen jednoho z obránců. O chvíli později nebezpečně pálil Kvist, ale branku Sheriffu minul. V 16. minutě měla Kodaň další velkou příležitost, uvnitř vápna se prodral ke střele Zeca a skvělý Mikulić zachránil Sheriff od inkasované branky.

Kodanští měli v prvním poločase převahu, ale šance zahazovali jak na běžícím páse. V další dobré pozici byl Kusk, který si ještě pádem zkoušel vymodlit pokutový kop, avšak marně. Dánové si se skvělou obranou Tiraspolu vůbec nevěděli rady.

Ve druhém poločase se hra více vyrovnala a Kodaň už zdaleka neměla takovou převahu. Sheriff byl ale směrem dopředu neškodný a čím více se blížil konec, tím byla hra opatrnější, jakoby ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. Zápas nakonec žádnou branku nenabídl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)21103:04
2.Sheriff Tiraspol (MDA)20200:02
 FC Kodaň (DEN)20200:02
4.Fastav Zlín (CZE)20110:31
Skupina G

Viktoria Plzeň - Hapoel Beer-Sheva 3:1

28.09.2017 19:00

Góly: 29. Milan Petržela, 76. Jan Kopic, 89. Marek Bakoš - 69. Anthony Nwakaeme

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy doma porazili Beer Ševu 3:1 a po úvodní prohře 0:3 s FCSB v soutěži poprvé bodovali. Jako první se ve 29. minutě trefil Milan Petržela, v 69. minutě vyrovnal Anthony Nwakaeme, ale čtvrt hodiny před koncem rozhodl Jan Kopic. Těsně před koncem ještě přidal pojistku náhradník Marek Bakoš.

Hapoel, za který odehrál celý zápas český útočník Tomáš Pekhart, nenavázal na výhru 2:1 nad Luganem. Viktorii čeká další utkání v Evropské lize 19. října ve Švýcarsku proti Luganu, které dnes prohrálo 1:2 s FCSB. Bukurešťský tým vede tabulku skupiny G s šesti body.

V základní sestavě Plzně podle očekávaní nastoupil útočník Krmenčík, kterému vypršel třízápasový trest za vyloučení. Zraněného Limberského na levém kraji obrany nahradil Havel, brankář Hruška v pohárech opět dostal přednost před Kozáčikem.

Plzeň se mohla prosadit už ve čtvrté minutě. Řezník si narazil míč s Petrželou a přízemní střelou trefil tyč. Pekhart na druhé straně zakončil únik po křídle nepřesnou ranou.

V 11. minutě Krmenčík hlavičkoval těsně vedle, mezi tyče se nevešel ani pokus Kopice. Ten však ve 29. minutě chytře přistrčil míč Petrželovi, jenž křížnou střelou otevřel skóre.

V závěru poločasu však převzala iniciativu Beer Ševa. Ogu z dálky vypálil těsně nad břevno, Hruška se poté dvakrát vyznamenal proti střelám Sahara. Hosté začali podobně i druhý poločas a Hruška vytáhl Oguovu dělovku. Na druhé straně zase brankář Goresh zneškodnil střely Hořavy a Hrošovského.

Hapoel v 69. minutě zničehonic vyrovnal. Střídající Nwakaeme dostal v šestnáctce hodně prostoru a střelou k tyči překonal Hrušku. Nerozhodný stav ale trval jen sedm minut. Náhradník Ivanschitz, jenž nastoupil poprvé v sezoně, nahrál do strany Kopicovi, který tvrdou ranou propálil Goreshe.

Domácí měli závěr plně pod kontrolou. Brankář Beer Ševy další střely Kopice a Řezníka vyrazil, v 89. minutě však Zeman našel dalšího střídajícího hráče Bakoše a zkušený slovenský útočník hlavou pojistil plzeňské vítězství. Viktoria porazila izraelského soupeře ve čtvrtém z pěti pohárových utkání.

Více informací k zápasu

FC Lugano - FCSB 1:2

28.09.2017 19:00

Góly: 14. Mattia Bottani - 58. Constantin Budescu, 64. Júnior Morais

Přemožitel Plzně z 3. předkola LM a z úvodního utkání základní skupiny EL potvrdil úlohu favorita na půdě švýcarského Lugana a díky výhře 2:1 se udržel na čele, nicméně jeho úspěch se rozhodně nerodil lehce. Domácí totiž vedli a svůj náskok mohli navýšit, jenže ve druhém dějství inkasovali dvakrát během šesti minut a poté se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohli. Před dvojzápasem s Plzní se proto nacházejí v hodně komplikované situaci.

Domácí vstoupili do utkání velmi svižně a do vedení se mohli dostat už po šesti minutách hry. Po rohovém kopu z levé strany se k hlavičce probojoval Daprelà a z hranice brankového území mířil jen o pád decimetrů vedle levé tyče. Švýcarský výběr zužitkoval svou aktivitu po necelé čtvrthodině hry, kdy skóroval Mattia Bottani. Ten využil chybné rozehrávky soupeře a kolmice od Marianiho, z deseti metrů pak chladnokrevně uklidil balón přímo pod břevno.

Od tohoto momentu se Lugano více zatáhlo do defenzívy a favorizovaný rumunský celek se k prvnímu ohrožení dostal až necelých deset minut před přestávkou. Po centru z pravého křídla a následné střele z deseti metrů byl u své pravé konstrukce včas brankář da Costa. Švýcarský výběr zvyšoval aktivitu v závěru první půle a ve 44. minutě mohl dokonce vést o dva góly, jenomže po ráně Marianiho se chvěla pouze tyč.

Pět minut po změně stran měl vyrovnání na kopačce Gnoheré, ale prostor tří tyčí z velmi dobré pozice vůbec netrefil. Ihned na to hlavičkoval stejný hráč po pasu z pravé strany z nějakých dvanácti metrů, ovšem da Costa se vytáhl s famózním zákrokem jednoruč a balón vyrazil na rohový kop. FSCB se dočkal vyrovnání v 58. minutě, kdy se trefil tradiční kanonýr Constantin Budescu.

Ten využil tečované zpětné přihrávky od střídajícího Mana a z mírného úhlu napálil míč pod horní tyčku, da Costa byl tentokráte naprosto bez šance na úspěch. Za další tři minuty mohl domácím vrátit vedení Bottani, jenomže v tváří tvář proti gólmanu Nitovi nedokázal procpat balón do sítě. Neuběhly ani tři minuty a rumunský klub se řídil pravidlem nedáš - dostaneš, po centru Benzara se u vzdálenější tyče zjevil Júnior Morais a z voleje z předbrankového prostoru propálil bezmocného da Costu.

Ve zbývajícím průběhu se Lugano snažilo o vyrovnání, avšak pozorná defenzíva FCSB ho již k ničemu nepustila. Bukurešťský tým tak zaznamenal další cenný tříbodový zisk. FC je naopak po dvou kolech bez jediného bodu a s jeho postupovými ambicemi to nevypadá příliš dobře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FCSB (ROU)22005:16
2.Viktoria Plzeň (CZE)21013:43
 Hapoel Beer-Sheva (ISR)21013:43
4.FC Lugano (SUI)20022:40
Skupina H

1. FC Köln - FK Crvena Zvezda 0:1

28.09.2017 19:00

Góly: 30. Richmond Boakye

Německé týmy v pohárové Evropy prožily opravdu černočerný týden. Všichni bundesligoví zástupci do jednoho totiž ve svých duelech Ligy mistrů či Evropské ligy prohráli a nejinak tomu bylo i v případě Kolína. Ten po úvodní prohře na Arsenalu podlehl i na vlastním stadionu Crvené Zvezdě Bělehrad 0:1. Jediným pozitivem pro domácí je zlepšený výkon v druhé půli, od nějž se mohou do dalších zápasů odrazit a konečně zastavit sérii porážek jak v pohárových, tak ligových kláních.

Již před utkáním bylo v Kolíně pěkně horko, neboť sem dorazilo na pět tisíc notoricky proslulých srbských fanoušků. Kromě několika zatčení však jejich pochod vstříc stadionu proběhl bez potíží, k čemuž nejspíše dopomohlo i početné zastoupení příslušníků policie, jichž bylo na místě téměř dva a půl tisíce. Atmosféra na RheinEnergie Stadium pak byla výjimečná, oba fanouškovské tábory se předháněly, kdo předvede větší hlasovou i světelnou show.

Úvodní čtvrthodina zastihla domácí tým snad ještě v šatně. Bělehradští si vytvořili hned zkraje několik slibných příležitostí, z nichž ta největší připadla Gueloru Kangaovi. Hostující záložník však sám před brankářem Hornem mířil nepřesně. Přesto byl gól v kolínské síti neodvratný a zmatku v soupeřově defenzivě plně využil Richmond Boakye, který vyzrál na bránícího Merého a povedenou ranou poslal Crvenou Zvezdu do vedení. Do kabin se tak odcházelo za zaslouženého vedení hostí.

Po změně stran se ovšem role obou týmů zcela prohodily. Trenér Kolína Peter Stöger sáhl k nasazení Osaka s Bittencourtem, kteří týmu dodali potřebnou aktivitu v útoku a rázem se hrálo především před brankou srbského celku. Hned dvakrát měl vyrovnání na dosah Miloš Jojić, jenže v rozmezí šesti minut jeho dvě rány pokaždé zastavilo břevno a smůlu domácího týmu v zakončení podtrhla záhy Bittencourtem nastřelená tyč.

Přestože domácí fanoušci ani po takto frustrujících momentech nepřestali své hráče naplno podporovat, vytouženého gólu se nakonec nedočkali. Kolín tak prohrál 0:1 a prodloužil trápení z úvodu sezony, které mu v Bundeslize vyneslo z šesti kol jediný bod a v Evropské lize dvě porážky. To hosté poskočili v tabulce skupiny H na druhé místo za vedoucí Arsenal, a právě s favorizovanými Kanonýry čekají Crvenou Zvezdu následující dva zápasy.

Více informací k zápasu

BATE Borisov - Arsenal FC 2:4

28.09.2017 19:00

Góly: 28. Mirko Ivanić, 67. Michail Hardzjajčuk - 9. Theo Walcott, 22. Theo Walcott, 25. Robert Holding, 49. Olivier Giroud (pen.)

Přestože londýnský Arsenal nastoupil ve výrazně pozměněné sestavě včetně mladíčků Nelsona, Maitlanda-Nilese či Willocka, BATE Borisov vstup do zápasu proti oslabenému soupeři katastrofálně nezvládl a po pouhých pětadvaceti minutách hry již platil stav 3:0 pro hosty. Běloruský celek sice dokázal ještě do přestávky snížit a poté gólově odpovědět i na proměněnou Giroudovu penaltu, ovšem na víc než prohru 4:2 již nedosáhl.

Nejprve se v deváté minutě po šikovné narážečce Wilshera s Giroudem prosadil Theo Walcott, jemuž stačilo uklidit z bezprostřední blízkosti míč do sítě. Poté si anglický forvard připsal i druhou trefu večera, když mu trestuhodně namazal brankář Ščarbicki a Walcott přízemní ranou v nečekané tutovce nezaváhal.

Když pak v pětadvacáté minutě skóroval z rohového kopu Rob Holding, od nějž se šťastně odrazil míč po Mertesackerově hlavičce, vypadalo to z pohledu BATE na prvotřídní ostudu. Domácí celek se však přece jen dokázal zmátořit, zatímco Arsenal naopak polevil, a jen tři minuty po Holdingově prvním kariérním gólu v dresu Kanonýrů dokázali hráči běloruského klubu snížit. Na Riosův centr si naskočil Mirko Ivanić a výtečnou hlavičkou pod břevno překonal brankáře Ospinu. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za stavu 1:3.

Po změně stran uběhly sotva tři minuty, když rozhodčí Stefanski vstoupil rázně do utkání odpískáním pokutového kopu v návaznosti na nenápadný souboj Mustafiho s Valadzkem po přímém kopu Arsenalu, díky čemuž dostal jedinečnou možnost pojistit náskok hostí a zároveň vsítit jubilejní stý gól v dresu Arsenalu Olivier Giroud. Francouzský útočník potvrdil pověst spolehlivého penaltového exekutora, poslal Ščarbinského na opačnou stranu a stal se devatenáctým "stovkařem" v klubové historii.

Ani tentokrát ovšem tříbrankové vedení Arsenalu nemělo dlouhého trvání. Jednadvacet minut před koncem Per Mertesacker nedokázal ve skluzu odpálit míč do bezpečí, čehož využili k zakončení zcela volní Ivanić s Hardzjajčukem za přihlížení zkoprnělého Holdinga. První jmenovaný hráč BATE ještě ztroskotal na Davidu Ospinovi, avšak kolumbijský gólman vyrazil jeho hlavičku pouze před sebe k Hardzjajčukovi, který suverénně napálil míč pod břevno.

Přesto se již v závěru utkání žádné drama nekonalo. Arsenal si bezpečně pohlídal nabyté vedení a debutů se dočkali i talentovaní teenageři McGuane s Nketiahem. Tým Arsena Wengera tedy nadále kraluje skupině H bez ztráty bodu, a pokud v příštích dvou kolech zvládne vyzrát i na druhou Crvenou Zvezdu Bělehrad, bude mít již postup do vyřazovací fáze s předstihem zajištěn.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)22007:36
2.FK Crvena Zvezda (SRB)21102:14
3.BATE Borisov (BLR)20113:51
4.1. FC Köln (GER)20021:40
Skupina I

Red Bull Salzburg - Olympique Marseille 1:0

28.09.2017 19:00

Góly: 73. Munas Dabbur

Atraktivní duel mezi Salcburkem a Marseille nakonec přinesl jediný gól, díky němuž zvítězil domácí celek a poskočil do čela skupiny I. Hosté sice vstupovali do zápasu s vysokým sebevědomím po třech vyhraných zápasech v řadě bez inkasovaného gólu, ovšem proti rakouskému šampionovi tahal po většinu času za kratší konec, což se nakonec projevilo i na výsledném skóre.

Po triumfu nad Toulouse učinil trenér Rudi Garcia hned sedm změn v základní sestavě a na hře francouzského týmu byl takovýto zásah znatelný. Takřka po celý zápas spolu sváděli souboje kdo s koho brankář Pele se salcburským útočníkem Dabburem, až se nakonec izraelský forvard sedmnáct minut před koncem základní hrací doby přece jen prosadil. Salcburk tak se čtyřmi body vévodí tabulce právě před Marseille, která zatím jeden bod ztrácí.

Po dvaceti minutách si domácí vytvořili první větší šanci, když Berishův přímý kop na zadní tyč našel volného Doina, který nepříjemnou hlavičkou pod břevno přinutil Pelleho k prvnímu řádnému zákroku. Deset minut nato provedl brankář Marseille nevídanou botu při snaze udělat kličku napadajícímu Dabburovi, ten však střele do prázdné brány nestihl dát dostatečnou razanci a na brankové čáře tak ještě stihl zasáhnout bránící hráč. Hosté o sobě dali vědět snad jen střelou Thauvina z uctivé vzdáleností, s níž si brankář Walke bezpečně poradil.

Také v druhé půli měl více ze hry Salcburk a hned po třech minutách se opakoval souboj Dabbura s Pellem, s týmž výsledkem jako prvně. Marseille pak mohla jít do nečekaného vedení, když z přímého kopu napřáhl opět Thauvin, jenže tvrdou ránu přes zeď nakonec zakroutil těsně vedle. Průlom skóre si tak přece jenom v 73. minutě připsali domácí. Velký kus práce odvedl Stefan Lainer, jehož náběh narušil obranný blok soupeře, a přesná zpětná přihrávka umožnila volnému Munasi Dabburovi snadné zakončení mezi nohama bezmocného Pelleho. Na odpověď se již Garciova družina nezmohla, přestože na závěrečné minuty naskočil do utkání i letní příchozí útočník Kostas Mitroglou.

Více informací k zápasu

Konyaspor - Vitória SC Guimarães 2:1

28.09.2017 19:00

Góly: 24. Musa Araz, 47. Deni Milošević - 74. Paolo Hurtado

Na osmý pokus se podařilo Konyasporu uzmout v Evropské lize své první vítězství v historii. Už před dvěma týdny v Marseille předvedl velmi slušný výkon, teď pouze potvrdil, že se s ním ve skupině bude muset počítat. Do dvougólového vedení ho poslali Musa Araz a Deni Miloševič, Vitória pak dokázala už jen snížit zásluhou Paola Hurtada.

Domácí čekal podle papírových předpokladů asi nejslabší účastník a moc dobře si uvědomovali, že pro zachování šancí na postup je potřeba plný bodový zisk. A za svým cílem si šli už od začátku. Už v 9. minutě napřáhl za vápnem velmi slušně Miloševič a tlačil svou střelu pod břevno, nicméně balón nakonec orazítkoval břevno.

Tureckému celku vyšla pak parádně akce z 24. minuty. Po dlouhém autu Eze skoro až u brankové čáry sklepl míč hlavou do brankového území, tam si naběhl Araz, a ten dotečoval míč za záda brankáře Joaa Miguela. Hosté i nadále působili v útoku bezradným dojmem, snad jen Héldonův pokus a blesková dorážka Raphaela mohla Konyaspor trochu vystrašit.

Zkraje druhého dějství pak mužstvo z Guimaraese inkasovalo podruhé. Po pravé straně utekl za obranu Skubic, ten poslal dlouhý centr na Miloševiče, jenž tvrdou hlavičkou překonal Joaa Miguela. Od té chvíle si tým kolem kouče Mustafy Resita Akcaye pohodlný náskok hlídal, Vítoria se k nějaké šanci jen stěží propracovávala.

V 67. minutě zkusil s průběžným výsledkem něco udělat Jubal, jenže kýžený a chtěný prostor minul. Na druhé straně se snažil definitivně zlomit odpor svého soupeře Miloševič, ovšem jeho dělovku stačil Joao Miguel vyrazit do zámezí. Čtvrthodinu před koncem se portugalskému klubu přece podařilo vykřesat jiskřičku naděje.

Odvážně do šestnáctky vtrhl Héldon, který míč ještě stačil zachytit na hrací ploše a přihrát ho dozadu na nehlídaného Hurtada, a peruánský reprezentant prostřelil poměrně snadno gólmana Kirintiliho. Více však Vitória nestihla. A mohla být ve finále ráda, že třeba Evounu vychytal Joao Miguel a že Skubic s Fofanou nemířili dvě minuty před koncem přesně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)21102:14
2.Konyaspor (TUR)21012:23
3.Olympique Marseille (FRA)21011:13
4.Vitória SC Guimarães (POR)20112:31
Skupina J

Athletic Bilbao - Zarja Luhansk 0:1

28.09.2017 19:00

Góly: 26. Ihor Charatin

Athletic Bilbao se postaral o hodně nechtěné překvapení, protože jeho slavný stadion San Mamés vykradlo ukrajinské mužstvo Zarja Luhansk! Ačkoli byli domácí především v první půli hodně aktivní, svou převahu nepřetavili do branek a sami jednu dostali. Postaral se o ni mladý záložník Ihor Charatin.

Bilbao šlo do utkání jako jasný favorit a postavilo také poměrně silnou sestavu. Nechyběli v ní hráči jako Aduriz, Muniain, Williams, Herrerín, Laporte nebo Bóveda. Právě Iker Muniaín se mohl stát prvním úspěšným střelcem zápasu a to už velmi brzy. Ve druhé minutě se k němu dostal balon a Muniain pálil, jenže za překonaným brankářem Luninem zazvonila tyč! To byla obrovská šance, které na konci utkání domácí hodně litovali.

A nebyla rozhodně jediná, protože Bilbao tlačilo v úvodu svého soka zcela evidentně. Dvakrát se do zakončení dostal Iňaki Williams, ale oba případy poslal mimo. A s další ranou se pochlubil talentovaný kapitán Iker Muniain, který však také neměl seřízená mířidla přesně. Když už se trefil, zastavil jeho pokus dobrým zákrokem brankář Lunin.

Zkrátka první svižná desetiminutovka vyzněla jasně pro domácí. Problém byl v tom, že nebyli efektivní a jejich zakončení často vypadalo hodně laxně. V podstatě až po dvaceti minutách se dokázala Zarja trochu probrat k životu. Pro Basky to bylo o to horší, že se jednalo hned o gól! Suchockij totiž poslal míč od rohového praporku rovnou na hlavu spoluhráče Ihora Charatina, který přesnou hlavičkou prostřelil brankáře Herrerína!

To byl pro Basky velký šok. Dokonce tak velký, že až na zahrávání jedné standardní situace se domácí nedokázali koncentrovat a jejich ofenzivní výpady ustaly. Hostům samozřejmě překvapivé vedení nadmíru vyhovovalo.

Do druhé půle vlétlo opět aktivnější Bilbao, které věřilo, že s výsledkem ještě něco udělá. Opět u toho byla dvojka Muniain - Williams, která zaměstnávala obranu hostí svýmu kontry a brankáře Lunina zasypala pěti pokusy! Po hodině hry museli hosté odvracet hodně nepříjemný rohový kop z kopačky Ikera Muniaina, ale vše nakonec zvládli.

Pětadvacet minut před koncem se do hry dostal Iñigo Córdoba, který se uvedl okamžitě parádním sólem. Střídající hráč měl pozvednout ofenzivn kvalitu domácích Basků a málem se mu to ihned povedlo, jenže na poslední chvíli si střelu zaměnil za nahrávku a obránci hostí už si poradil. Kdyby střílel, možná by vše bylo jinak. O chvíli později se ke střee dostal také Iker Muniain, ale ani on neuspěl, protože mu do rány obětavě skočil Artem Hordijenko.

Ke konci utkání se domácím čas hodně krátil, ale projevilo se to především zvýšeným počtem karetních trestů. Minutu před koncem se Iňaki Williams hezky uvolnil na hranici šestnáctky, jenže zakončení už tak povedené nebylo. Bilbao tak prohrálo s Ukrajinci na vlastní půdě a postaralo se o velké překvapení.

Více informací k zápasu

Östersunds FK - Hertha BSC 1:0

28.09.2017 19:00

Góly: 23. Brwa Nouri (pen.)

Östersunds se pomalu ale jistě stává pohřebištěm favoritů. Po Galatasarayi, PAOK Soluň odjíždí s nepořízenou i Hertha. Německý celek si na umělé trávě nevěděl rady a domácí o své výhře rozhodli z pokutového kopu.

Jde o jedno z velkých překvapení čtvrtečních zápasů Evropské ligy. Östersunds se sice pyšnil vynikající domácí bilancí, přeci ale jenom se čekalo, že by Hertha tuto sérii utla a potvrdila roli favorita.

Hertha vsadila na poněkud jinou jedenáctku, a tak pouze na lavičce náhradníků zůstali Vladimír Darida nebo Salamon Kalou. Östersunds se snažil v úvodu dějství hosty zaskočit aktivní hrou, ale žádnou větší šanci si nevypracoval. Ve 13. minutě mohli poprvé udeřit Berlíňaně, Ibiševič ale golmana Keitu nepřekonal a po následném závaru zasahoval na brankové čáře Mukiibi. Domácí tedy měli velké štěstí a to i o deset minut později, kdy ve vlastním vápně zahrál rukou Torunarigha a rozhodčí nařídil pokutový kop. Brwa Nouri ho s přehledem proměnil a Östersunds vedl 1:0. Hertha sice usilovala o co nejrychlejší vyrovnání, byla aktivnější, jenomže golmana Skandinávců nepřekonala.

Také po změně stran byla lepší Hertha, ale když v 60. minutě práskl do míče Ghoddos, mnoho nescházelo a mohlo to být už o dvě branky. Stejný hráč vypálil i o deset minut později a znovu scházel jen malý kousek. To už byl na hrací ploše i Vladimír Darida, a i když byli hosté lepším týmem, stálo to bylo 1:0 pro domácí a čas rychle ubíhal.

Östersundsu se ke konci utkání nabízely rychlé kontry, ale žádný z nich neskončil brankou. V nastavení postupně střelecky selhali Stocker nebo Stark a zkrátka snažení Berlíňanů vyšlo vniveč. Švédský nováček si připsal další skalp a ve své skupině je stoprocentní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Östersunds FK (SWE)22003:06
2.Zarja Luhansk (UKR)21011:23
3.Athletic Bilbao (ESP)20110:11
 Hertha BSC (GER)20110:11
Skupina K

SS Lazio - SV Zulte Waregem 2:0

28.09.2017 19:00

Góly: 18. Felipe Caicedo, 90. Ciro Immobile

Římské Lazio slaví cenné tři body, které vybojovalo i v hodně oslabené sestavě. Zulte Waregem se musí opět poroučet domů bez bodů, ale objektivně prohrálo spravedlivě. Jeho katy se stali útočníci Felipe Caicedo s Cirem Immobilem.

Lazio muselo do domácího utkání se Zulte opět nastoupit v hodně okleštěné sestavě. Trenér Simone Inzaghi vložil důvěru do hráčů jako Patric, Radu, Luiz Felipe, Marušić, Di Gennaro, Alberto nebo Caicedo. Hosté se pokoušeli o překvapení, kterého měli docílit především Kastanos, Leali, de Fauw, De Pauw nebo Coopman.

Domácí Biancocelesti byli mnohem aktivnějším týmem a od prvních minut se pokoušeli dobře kombinovat. Dařilo se jim to především díky rychlosti Marušiće s Lukakem, kteří zaměstnávali obránce belgického týmu naplno. Felipe Caicedo chtěl dnes využít svůj start na sto procent a často si nabíhal do vápna. V 9. minutě si naběhl na krásnou kolmici za obranu, rychlou přihrávku poslal míč na Lukaka, který však nepropálil obranu před sebou.

Jeho snaha vyšla urostlému útočníkovi nedávno působícímu v Espanyolu už v 18. minutě. Jordan Lukaku vyslal do pokutového území krásný centr, na který si naběhl Marušić. Jeho nahrávku využil Caicedo parádně a hlavou poslal balon za záda brankáře Lealiho - 1:0 pro Lazio.

Lazio se pokoušelo rychle navýšit svůj náskok a jeho provizorně lepená obrana nebyla vystavována přímému ohrožení. Po půlhodině hry se Alessandro Murgia dostal k přihrávce do pokutového území, otočil se a vypálil. Jeho projektil ale brankář Nicola Leali lapil. O chvíli později měl také plné ruce práce, protože Caicedo sklepl hrudí míč za hranici pokutového území na Alberta, který tvrdě vypálil!

Luis Alberto patřil s Caicedem mezi nejlepší hráče na hřišti a dokazoval to také svou technikou. Na hraně vápna si obhodil prvního obránce, jenže Lealiho nepřekonal. Hostující celek se málem prosadil před koncem první půle. Aaron Leya Iseka obdržel dobrou nahrávku a po kličce se zbavil obránce. Střela mu ale vůbec nevyšla a namísto toho ji poslal hodně mimo!

Deset minut po změně stran se do hry dostali hráči jako Ciro Immobile nebo Sergej Milinković-Savić a zvýšená kvalita se ihned začala ukazovat. Jordana Lukaka napadlo poslat do šance mladého záložníka Milinkoviće-Saviće, jenže na místě byl obránce Kaya. Caicedo měl plno smůly a i když se dvakrát dostal do zakončení, nedokázal seřídit mířidla.

Hosté mohli těsně před koncem vyrovnat Peter Olayinka si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, jenže narazil na parádní postřeh brankáře Strakoshy! A Lazio trestalo. V nastaveném čase dostal Ciro Immobile nahrávku na hraně ofsajdu a lehce překonal pozdě zasahujícího brankáře Lealiho - 2:0 pro Lazio Řím.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SBV Vitesse 3:0

28.09.2017 19:00

Góly: 16. Alassane Pléa, 45. Allan Saint-Maximin, 81. Alassane Pléa

Nice se doma ukázalo v parádní formě a poradilo si s návštěvou z Nizozemska bez jakýchkoli potíží. Velký podíl na jasné výhře 3:0 měl domácí záložnk Alassane Pléa, který se do sítě brankáře Pasveera z Vitesse trefil hned dvakrát.

Allianz Riviera přivítala nizozemský celek Vitesse velmi vřele a doufala v ofenzivní podívanou. Kádr na to domácí měli skvělý, protože se do základní sestavy vměstnali hráči jako Souquet, Dante, Jallet, Saint-Maximin, Koziello, Seri, Pléa nebo Balotelli. Hosté spoléhali především na útočnou trojku Rashica, Matavž a Linssen.

Brankář Remko Pasveer nemusel v úvodu zápasu řešit mnoho starostí, protože většina akcí domácí ekipy končila mimo bránu po nepřesných střelách, popřípadě je zlikvidovala obrana před Pasveerem. Ve 13. minutě se sympaticky a rychle hrající hosté dostali do zajímavé akce. Mladý útočník Rashica nalezl v druhé vlně čekajícího Foora, jenž se protáhl okolo Seriho a po pečlivém zamíření pálil těsně vedle tyče!

Hosté sice hráli velmi zajímavý fotbal, ale neefektivita je stála příliš mnoho. O dvě minuty později se totiž Nice dostalo k zahrávání rohového kopu, odkud se snesl balon na vyskakujícího obránce Danteho. Ten balon prodloužil za sebe, kde stál zapomenutý záložník Alassane Pléa, který balon už bez potíží dopravil do sítě - 1:0 pro domácí celek!

Ten mohl v rychlém sledu přidat další branku, neboť se míče zmocnil Allan Saint-Maximin a postupoval s ním na bránu gólmana Pasveera. Jeho projektil by dost možná zapadl do sítě, kdyby jej na poslední chvíli netečoval mimo nebezpečí obránce Alexander Büttner. S dalším sólem byl na řadě dalším mladík, Pierre Lees Melou. Ten se nakonec prodral až do vápna, jenže v pádu brankáře Pasveera nepřekonal!

Ke konci první půle se ještě několikrát snažil dostat se dost blízko Pasveerově bráně Mario Balotelli, jenže na toho si hosté dávali velmi dobrý pozor, takže nikdy neměl mnoho času ani prostoru. Když už se hosté viděli v šatnách, obrovskou chybu vyrobil Serero. Jeho nahrávku totiž vystihl rychlík Allan Saint-Maximin, který přeběhl přes více než půl hřiště a před vápnem vypálil. Brankář Remko Pasveer se sice natahoval, ale ne dostatečně - 2:0 pro Nice.

Druhá půle začala v mnohem mírnějším tempu. Před hráči Vitesse stál náročný úkol poprat se se ctí o lepší výsledek a domácí si toužebně představovali, jak hosté otevřou hru. Toho by samozřejmě mohli jejich rychlí hráči využívat. Nic z toho jsme ale neviděli. Vlastně jsme chvíli neviděli nic doslova, protože zhasla světla na celém stadionu. Ani po jejich opětovném nahození jsme se ale nedočkali nijak závratného zlepšení hry.

Po hodině hry se postavil k nařízenému volnému přímému kopu Milot Rashica, který je známý svou kopací technikou. Nyní ji ukázal v plné parádě, jenže jeho zakončení zastavilo břevno! Dvacet minut před koncem hry dostal Jean Michaël Seri přihrávku od Jalleta a vypálil těsně vedle. Výsledek ještě v samém závěru upravil opět mladík Alassane Pléa, který sedm minut před koncem proběhl do vápna, narazil si balon se střídajícím Srarfim a prostřelil brankáře Pasveera!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice (FRA)22008:16
2.SS Lazio (ITA)22005:26
3.SBV Vitesse (NED)20022:60
4.SV Zulte Waregem (BEL)20021:70
Skupina L

Rosenborg BK - Vardar Skopje 3:1

28.09.2017 19:00

Góly: 25. Nicklas Bendtner (pen.), 56. Anders Konradsen, 68. Vegar Hedenstad - 90+1. Juan Felipe

Oba celky splnily prvotní cíl, a to v Evropské lize konečně zaznamenat vstřelenou branku, určitě spokojenější byl pak Rosenborg, jenž před vlastními fanoušky skolil novice soutěže Vardar. Nejprve skórovala největší hvězda domácích Nicklas Bendtner, trefili se i Anders Konradsen a Vegar Eggen Hedenstad, hosté následně snížili už jen Alvesem.

Vstup do Evropské ligy se ani jednomu z mužstev vůbec nevydařil. Zatímco Rosenborg prohrál o čtyři branky v San Sebastiánu, Vardar inkasoval při premiéře búra od Zenitu. Především domácí by na rozdíl od svého protivníka, jenž na evropském poli sbírá hlavně zkušenosti, chtěli překvapit a postoupit, a tuhle vzpruhu tak nutně potřebovali.

Makedonský nováček vstoupil do střetnutí odvážně a klidně se po třech minutách hry mohl ujmout vedení. Blaževski vyslal zhruba z dvaceti metrů pořádně jedovatý pokus, jemuž chyběl kousek, aby skončil v síti, leč narazil jen do tyčky. V 16. minutě Vardar založil rychlý brejk, ovšem Nikolov poté selhal v koncovce a mířil hodně nad.

Jenže ve 23. minutě byl se sympaticky hrajícím Vardarem amen. Musliu v pokutovém území nešetrně srazil na zem pronikajícího Bendtnera, bulharský sudí Kabakov nařídil penaltu, a tu sám faulovaný proměnil, ačkoli brankář Gačevski správně vystihl směr. Od té chvíle se Rosenborg uklidnil a soupeře do větších příležitostí nepouštěl.

Něco zajímavého se začalo následně dít až ve druhém poločase. Vyrovnat mohl ze slušné pozice v 51. minutě Barseghjan, nicméně gólmana Andrého Hansena nepřekonal. V 56. minutě pak trondheimský tým navýšil svůj náskok. Za vápnem parádně napřáhl Konradsen a jeho nechytatelná dělovka skončila pod břevnem.

V 68. minutě Rosenborg tři body pojistil. A udělal to ve velkém stylu. Bendtner nečekanou a hlavně přesnou patičkou uvolnil ve vápně Hedenstada, jenž z blízkosti Gačevskiho snadno překonal. Hosté v nastavení zaznamenali alespoň čestný úspěch a snížili. Alves líbezným a elegantním lobem nachytal na švestkách vyběhnuvšího Andrého Hansena.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Real Sociedad 3:1

28.09.2017 19:00

Góly: 5. Emiliano Rigoni, 24. Aleksandr Kokorin, 60. Aleksandr Kokorin - 41. Diego Llorente

Zenit Petrohrad si bez potíží poradil s Realem Sociedad a na domácí půdě španělskému soupeři nastřílel tři branky. Velký podíl na nich má střelec Aleksandr Kokorin, který poslal míč od sítě brankáře Rulliho hned dvakrát. Střelecký účet ale načal nedávno přestoupivší mladík Emiliano Rigoni.

Zenit chce s novým trenérem Robertem Mancinim a hodně pozměněným kádrem dojít hodně daleko. Ambice ruského celku dnes demonstrovala základní jedenáctka, v níž se sešli Ivanović, Mammana, Paredes, Driussi nebo Kokorin s Kranevitterem. Hosté sázeli na hráče jako Bautista, Canales, Rulli, Llorente nebo Pardo s Januzajem.

Pro domácí to snad ani nemohl být lepší začátek. Po mírné aktivitě se hned páté minutě dostali do vedení! La Real ztratil míč jen kousek před svým vápnem, k balonu se dostal mladý křídelník Emiliano Rigoni a přesnou střelou k tyči nedal brankáři Rullimu žádnou šanci zasáhnout včas - 1:0 pro domácí Zenit.

Je jasné, že po takovém začátku to chvíli trvá, než se tým dostane zpátky do tempa. Ačkoli hosté zvýšili nahrávky kolem vápna soupeře, finální fáze jim stále vázla. Zenit hrál naproti tomu mnohem jednodušším stylem a často se dostával ke střelám. Například rána Aleksandra Kokorina volala po brance, ale byla nakonec tečována. Po pětadvaceti minutách se domácí opět trefili.

Stejně jako u první branky to i tady byla velká chyba hostující obrany. Za douhým nákopem sprintoval Aleksandr Kokorin a brankář Gerónimo Rulli vyběhl útočníkovi vstříc. Balon však odskočil a nevysokého brankáře těsně přeskočil! Toho Kokorin snadno využil a balon poslal do opuštěné brány - 2:0.

Deset minut před koncem první půle mohl být rozdíl ve skóre ještě větší. Paredes si přichystal balon k centru a našel Driussiho, který si balon zpracoval. Následně vypálil, jenže jeho pokus zastavilo břevno! O chvíli později se hostům povedlo zdramatizovat utkání. Po rohovém kopu našel centr do vápna hlavičku Diega Llorenteho a mladý obránce původem z Realu Madrid se nemýlil!

Bylo tedy zaděláno na pořádné drama. A Real Sociedad rozhodně hodlal vytěžit z nastálé situace ještě alespoň jednu branku. Velkou aktivitou směrem dopředu v tom hýřil především mladík Adnan Januzaj, který se díky šikovnosti i technické vybavenosti často dostával do nebezpečných prostorů. Tam se ale často stával taktéž klientem Branislava Ivanoviće, což je nerovný souboj.

Po hodině si ale domácí ekipa opět mohla oddechnout. Zkušený útočník Aleksandr Kokorin si naskočil na Ivanovićův centr ze strany a krásnou hlavičkou poslal balon za brankáře Gerónima Rulliho - 3:1 pro Zenit.

Jen o chvíli později hosté ukázali, že se vzdávat rozhodně ještě nehodlají. Na vzdálenější tyči si na centr naskočil José, který ale mířil hlavou těsně vedle! Čas se pro La Real stával stále více nedostatkovým zbožím a když se neujala ani rána Illarramendiho, skóre zůstalo neměnné.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)22008:16
2.Real Sociedad (ESP)21015:33
3.Rosenborg BK (NOR)21013:53
4.Vardar Skopje (MKD)20021:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Bundesliga tento týden v pohárech bilance 0-0-5 se skóre 1:10 a zbývá ještě mač Hoffe v Ludogorci.

Reagovat
Shevchenko

Včera se už propadli za Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím koeficient 2.428 a krásné 25. místo.

Reagovat
Mönchengladbach

Tak nakonec 0-0-6 a 2:12.

Reagovat
Spasitel

Tak je to kvôli tomu že tam nie je Bayer Ale nie hádam sa vzchopia

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ by tam bola stará dobrá značka HSV tak by to bolo lepšie.

Reagovat
Mönchengladbach

Everton

Reagovat
stas87

Partizan to slusne domrdal. Zufalci tohto kola ale su Bilbao, AC a Everton.

Reagovat
stas87

Beriem spät, Rijeka si necha dat fika ked drzi remizu 2-2.

Reagovat
AC.Milan

zpet neber nic, zoufalci to jsou...dobra rada v nedeli sazejte na AS

Reagovat
AC.Milan

tohle je něco neskutečnýho...jsem strašně nasranej nakonec teda 3 body, ale to co převedl kapitán #HungrierThanEver Bonucci a Romagnoli to mě hlava fakt nebere...docela jsem se všem divil jakou měli radost z Leova přichodu a dělali z něj neskutečnou zeď, ale to co zatím předvádí je jedno velký zklamání...jednou ten infarkt fakt dostanu

Reagovat
Shevchenko

Atalanta Itálie tento týden 5-1-0. Německo naproti tomu 0-0-6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

OFK Fantazie ..

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Rarášek

Neskutečně jsem je podcenil, ta obrana funguje jako TOP klub a vepředu neskutečnej Ghodos. Smekám

Reagovat
Wambasen

Poté, co postoupili do skupinové fáze, tak mi bylo jasné, že můžou bodovat s kýmkoliv. Ghoddos přerostl podle mě i švédskou ligu, neboť určitě bych ho bral k nám, ale určitě dostane zajímavější nabídky. Šikovní tam jsou i Sema a Nouri a obrana+gk jako celek funguje neskutečně. V příštím kole by si mohli připsat i domácí skalp Bilbaa a být tak na dosah zázračnému postupu.

Reagovat
Rarášek

Jsem ti vlastně už psal, že nikdo neví, co od nich čekat v Evropě, ale ta obrana je opravdu perfektní, s takovou se dá hrát i o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

CZ Bělehrad Letos jedou parádně

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj boze nemeceky futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ewerton zklamání, je vidět že to neberou vážně vůbec, cosi naznačovalo i to že sázkovky neměli vypsané kurzy vůbec jeden čas. Německé týmy jedním slovem ostuda. Zrušte tu soutěž a vraťte intertotocup, tam si týmy vážili poháru.

Reagovat
Pipo123

Everton nic nevypusta. Uz ked hrali proti Ruzomberku tak tam mali silnu zostavu a hrali strasne, proste na to nemaju

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu nevěřím že nemají. Není motivace, no money no funny, fuk ewerton aj hospodský kktkom

Reagovat
smazaný uživatel

Ako píše týpek, Everton mal ohromné problémy už proti Ružene, Ružena mala jasne postúpiť. Oni nemajú na to hrať o poháre v PL a skrátka na to nemajú.

Reagovat
TrueCommunist

Tak je vidět, že Evertonu o EL nejde, to samé se dá říct o Arsenalu, když vidíte s jakou hrajou sestavou. Prostě PL je mnohem prestižnejší a pro ty týmy je priorita se dobře umístit v lize.

Reagovat
Pipo123

Ved aj dalsie kluby davaju Bcka, take Lazio malo v zostave 8 nahradnikov, naozaj neverim ze Everton nema motivaciu, len hraju tazke hovno. Aj keby daju 11 nahradnikov tak musia postupit, to plati pre kazdeho, tie skupiny su tak trapne a lahke.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Phillipinho

Tyvole Ziganda out, Athletic pod nim naprosto prisernej

Reagovat
smazaný uživatel

No ta skupina F

Reagovat
andycek1

Seria A pred Bundesligou

Reagovat
smazaný uživatel

Everton a AC včera hrôza, viac som čakal od Lyonu. CZ pekne, análisti to nejako zvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl čo som to včera videl za sračku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele