Evropská liga - souhrn druhých zápasů základních skupin

01.10.2015, 20:59, aktualizováno 01.10.2015, 23:05
Komentáře a souhrny
Schalke nemělo po APOELu problémy ani s Asterasem a po výhře 4:0 vládne tabulce své skupiny. Basilej si doma poradila s Lechem, Fiorentina veze vysokou výhru z Belenenses. Překvapením je výhra Partizanu v Augsburgu...
Skupina A

Celtic FC - Fenerbahçe SK 2:2

01.10.2015 21:05

Góly: 28. Leigh Griffiths, 32. Kris Commons - 43. Fernandão, 48. Fernandão

Před prestižním zápasem s hvězdami nabitým Fenerbahce by domácí Celtic možná konečnou remízu 2:2 bral s povděkem. Jenže přijít o vedení 2:0 výsledný dojem značně kazí, tohle mohla být pro celek z Glasgow daleko příjemnější noc.

Celtic již na úvod letošního ročníku Evropské ligy ukázal, že ve velkých zápasech se dokáže vyhecovat k velkým výkonům. Jeho představení na hřišti amsterdamského Ajaxu a cenná remíza 2:2 budiž důkazem. Problémem pro trenéra Ronnyho Deilu ale představují opakované herní výpadky jeho týmu, které se pravidelně střídají s momenty ryzí kvality. Skotové na to ostatně doplatili již v předkole Ligy Mistrů proti Malmö a nyní proti istanbulskému klubu ukázali, že se stále nedokázali zcela poučit.

Domácí měli v první půli jasně více ze hry. Nabitý Celtic Park hnal své miláčky kupředu, zatímco hosté z Turecka se ve světle nedávných zpráv o rozporech v hráčské kabině jevili spíše jako skupinka individualit se známými jmény než jako tým. Jako první mohli skórovat James Forrest či Mikael Lustig, ovšem nakonec se průlomu bezbrankového stavu dočkal až Leigh Griffiths. Naprosto letargická obrana hostí v tu chvíli neuhlídala po rohovém kopu jak Lustiga, tak zmíněného Griffithse, jenž sklepnutý míč nadvakrát procpal do sítě.

Od úvodního gólu uplynuly sotva čtyři minuty a domácí se najednou mohli pyšnit hned dvoubrankovým náskokem. Perfektní práce Forresta na levém křídle vyústila v přízemní centr k nohám Krise Commonse. Dvaatřicetiletý skotský záložník se s ničím nerozpakoval a překrásnou ranou z prvního doteku a k tomu i v pohybu poslal Celtic Park do extáze.

Opojení domácích však mělo takřka jepičí život. O snížení ještě do poločasu se sice postaral střídající Fernandao, ale nemenší podíl na inkasovaném gólu měl také stoper Efe Ambrose, jenž ošklivě nezvládl poslat brankáři Gordonovi jednoduchou malou domů, čehož hostující útočník bez potíží využil. Fenerbahce díky tomu po změně stran viditelně pookřálo, což podtrhnul Fernandao druhým zásahem večera po Naniho rohovém kopu, zatímco Celtic si mohl jen marně drbat hlavu a žehrat na vlastní nemohoucnost.

Ani závěrečný tlak domácích již nezměnil nic na tom, že zápas skončil remízou 2:2 a Celtic tak sice zůstává plně ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze, jenže i tak se nebude moci zbavit dojmu, že ze čtvrteční noci vyšel jako poražený...

Více informací k zápasu

Molde FK - AFC Ajax 1:1

01.10.2015 21:05

Góly: 7. Eirik Hestad - 18. Viktor Fischer

Skromné Molde i nadále válí. Po šokující úvodní výhře na Fenerbahce dnes norský tým dokázal vytěžit bod z utkání s Ajaxem, za který může být v celkovém součtu nakonec docela rád. Obě branky padly hned v úvodních dvaceti minutách..

Pro Nory znamená konečná remíza 1:1 udržení průběžné vedoucí pozice v tabulce, a to dokonce s ojediněle gentlemanskou statistikou - dnes se domácí dopustili za celých 90 minut pouze dvou (!!) faulů. V jejich záložní řadě ve výchozím rozestavení 4-5-1 nechyběl ani čtyřicetiletý veterán Daniel Hestad, nejstarší hráč tohoto ročníku Evropské ligy; byl to však jeho jmenovec Eirik, kdo po pouhých osmi minutách hry otevřel skóre. Etzaz Hussain jej našel parádním pasem přímo na malém vápně, takže tady opravdu nebylo potřeba mnoho.

Ajax se podle očekávání soupeře nezalekl a krátce po obdržené brance začal být aktivní směrem dopředu; v 15. minutě sice ještě Bazoer opřel svoji dělovku ze střední vzdálenosti do tyče, o čtyři minuty později však už dánský mladíček Viktor Fischer slavil, když rovněž zpoza vápna uklidil balon k zadní tyči. Svou roli sehrála i nešťastná teč čtyřicátníka Hestada, po níž domácí gólman Horvath neměl nárok situaci zvládnout. Tři minuty nato pak sám Fischer mohl dokonce otočit skóre na 2:1, tentokrát ale v jasné gólovce selhal.

První dějství uzavřela solidní příležitost amsterdamského El Ghaziho a i po změně stran se jako první připomněli hráči Ajaxu, konkrétně opět aktivní Fischer, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval skvělý Horvath. Ajax neměl nějak drtivou herní převahu, pravidelně však ukazoval, že se do šancí dostávat umí. Horvath se tak musel mít na pozoru i před další jedovatou hlavou Milika.

Samotný závěr zápasu nicméně překvapivě ovládlo domácí Molde, které si někdy kolem 65. minuty nejspíš řeklo, že v tuto chvíli už pokouší štěstí, a začalo s frontální ofenzivou. Výsledkem bylo hned několik úkolů pro doposud nezaměstnaného Cillessena; hostující gólman nejprve s úlevou sledoval, jak nebezpečný Moströmův volej letí těsně mimo jeho tyče, poté měl zase dost štěstí při Toiviově ráně, která se odrazila od tyče přímo do něj a opravdu jen pár centimetrů jí chybělo k tomu, aby pokračovala v cestě do sítě. Finální šanci domácích, Singhovu střelu z 83. minuty, však už Cillessen zlikvidoval zcela spolehlivě a uhájil tak pro remízový stav.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Molde FK (NOR)21104:24
2.Celtic FC (SCO)20204:42
3.AFC Ajax (NED)20203:32
4.Fenerbahçe SK (TUR)20113:51
Skupina B

Rubin Kazaň - Girondins Bordeaux 0:0

01.10.2015 21:05

Góly: -

Fanoušci Bordeaux možná ve skrytu duše doufali ve výhru, i trápící se Kazaň však stále představuje pohárově mnohem zkušenější tým než ten, jímž disponuje Willy Sagnol, takže remíza 0:0 z ruské půdy se určitě počítá. Moc toho k vidění sice nebylo, i v tom málo se však Bordeaux navíc ukázalo jako minimálně vyrovnaný soupeř..

Rubin musel dohrávat bez vyloučeného Kisljaka, ani tato změna poměrů sil však s utkáním příliš neudělala. Hrálo se zkrátka spíše opatrně a na obranu; oba gólmani si rozdělili pouze tři nutné zákroky. Různých pološancí a zajímavých situací jsme přitom viděli poměrně dost, chyběla ale přesnost a myšlenka. Jednu takovou zkoušel využít hned v páté minutě Kambolov, který z přímého kopu vypálil nebezpečně na Carrassovu klec, míč ale prolétl vedle. Na druhé straně zase hlavou neuspěl brazilský matador Jussie.

Bordeaux bylo v první půli možná překvapivě o něco lepším týmem. Guilbert toho mohl využít ve 14. minutě, jeho odvážný pokus trefit z poměrně velké vzdálenosti vingl ruské branky však (podle očekávání) nevyšel; neuspěl ani překrásně trefený přímák kapitána Saiveta, po němž se za domácím strážcem Ryžikovem rozeznělo břevno. Na druhé straně se Carrasso musel po půlhodině hry vytasit s prvním (a posledním) zásahem, Kuzminovu ránu však zlikvidoval a následná dorážka letěla mimo.

Nemohoucnost střelců krásně shrnul už po změně stran domácí Kanunnikov, k jehož nohám se ve vápně snesl odražený míč, on však ve vyloženě gólové pozici svůj pokus doslova zpackal. A tak se opět mohlo dostat na koně agilní Bordeaux, tentokrát mladý forvard Enzo Crivelli, jemuž patřily následující dvě situace. Nejprve hlavou napálil tyč (65'), poté, o čtyři minuty později, zakončoval z malého vápna po Palloisově pasu pro změnu úplně mimo konstrukci.

Domácí přišli deset minut před koncem o Kisljaka, který obdržel druhou žlutou po faulu na Saiveta; nějaký výrazný tlak ze strany Les Girondins se však nekonal, i když se Ryžikov musel v oslabení vytasit se svým nejdůležitějším zákrokem večera. Opět to byla standardní situace, tentokrát v podání střídajícího Wahbi Khazriho; jeho přímý kop sice trefil prostor mezi tyčemi, zkušený gólman jej však zneškodnil a uchránil pro svůj tým bod i čisté konto.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - FC Sion 1:1

01.10.2015 21:05

Góly: 4. Adam Lallana - 17. Ebenezer Assifuah

Ne že by domácí výhra nad švýcarským Sionem z pohledu Liverpoolu výrazněji změnila negativní náladu provázející klub z města Beatles, ovšem výsledná remíza 1:1 je jen olejem přilitým do ohně, co se kritiky na hlavu manažera Brendana Rodgerse týče.

Snaha liverpoolského manažera pošetřit své obvyklé hráče základní sestavy na klíčové víkendové městské derby s Evertonem vyústila ve čtvrteční základní sestavu, které jednoduše scházela potřebná kvalita. Stejně jako nedávno v ligovém poháru s Rotherhamem se tak Reds po celý zápas trápili s o poznání méně kvalitním soupeřem, jenž se na finančním poli nemůže svému slavnému sokovi rovnat, ani co by se za nehet vešlo. Přesto oba zmíněné kluby uhrály shodně nečekanou remízu 1:1.

Co na tom, že Sions naposledy v domácí lize trapně na vlastním stadionu podlehl poslednímu Vaduzu, proti Liverpoolu stačilo svěřencům Didiera Tholota jen patřičné nasazení a úspěšný výsledek byl hned na světě. Favoritovi dokonce nepomohlo ani brzké vedení, o nějž se zasloužil Adam Lallana takřka z prvního pořádného útoku domácích, neboť ještě do poločasu srovnal Ebenezer Assifuah.

Byla to vlastně z pohledu liverpoolských dosti podobná písnička, jako o víkendu proti Aston Ville. Rychle nabyté vedení, příval šancí, nečekaná a zbytečná komplikace zaviněná laciným pouštěním gólů. Proti birminghamskému celku však alespoň nastoupil uzdravivší Daniel Sturridge, jehož dva zásahy nakonec stačily na výhru 3:2, zato ve čtvrtek na hřišti nikdo podobných kvalit v domácím dresu nevyběhl.

Brendan Rodgers dal jasně najevo, na jakém místě se v jeho žebříčku priorit nachází Evropská liga a dá se předpokládat, že ani toto zaváhání na myšlení severoirského manažera nic nezmění. Do zápasu proti Sionu vyběhla sotva čtveřice hráčů, která si může ve vší vážnosti myslet na udržení postu i do nedělního derby na Evertonu - brankář Mignolet, obránci Can s Clynem a útočník Danny Ings.

Zbytek soupisky dostal ojedinělou příležitost alespoň na sebe upozornit, což chytil za pačesy Adam Lallana. Loňská posila ze Southamptonu má v Evropské lize dobře seřízenou mušku, trefila se totiž nejen tentokrát díky dobré práci Divocka Origiho, ale i v prvním kole s Bordeaux. Nezklamal ani Joe Gomez, jemuž role levého stopera v tříčlenné obraně sedí asi ze všeho nejvíce.

Po Lallanově brzkém gólu neměli daleko od navýšení náskoku Origi, Ibe i Ings, jenže všichni buď ztroskotali na brankáři Vaininsovi, nebo na obětavých obráncích soupeře, kteří vždy na poslední chvíli dokázali potenciální gólové střely zablokovat. A pak to přišlo. Sion, který se do té chvíle sotva dostal s míčem na kopačkách přes polovinu, zničehonic využil zaváhání pravého krajního beka Clynea. Další posila ze Southamptonu, ovšem čerstvá letošní, totiž na vlastní polovině lehkovážnou přihrávkou založila švýcarský útok, který skrze výtečnou kolmici Salatice skončil přesnou ranou Assifuaha a vyrovnáním na 1:1.

Clyne málem ještě do poločasu svou chybu odčinil, jenže jeho asistenci při Ingsově gólu anuloval praporek čárového rozhodčího. Další výtečnou možnost poslat znovu domácí do vedení prohospodařil Origi, jenž si dával načas se zakončením tak dlouho, až o míč přišel. Posléze došlo na akrobatické zakončení z nečekaného zdroje, kdy se k pohledným nůžkám uchýlil stoper Kolo Touré, jenž trefil smolně pouze brankovou konstrukci. Když pak aktivní Origi nedokázal na brankáře Lacroixe vyzrát ani v dalších dvou slibných šancích, uhájil Sion překvapivý bod z Anfield Road a nadále se čtyřmi body vede tabulku skupiny B. Liverpool na svou první pohárovou výhru stále čeká.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Sion (SUI)21103:24
2.Liverpool FC (ENG)20202:22
3.Girondins Bordeaux (FRA)20201:12
4.Rubin Kazaň (RUS)20111:21
Skupina C

FK Krasnodar - FK Qäbälä 2:1

01.10.2015 21:05

Góly: 8. Wanderson, 84. Fjodor Smolov - 51. Dodô

Nebyl to pro Krasnodar jednouchý zápas. Nováček Evropské ligy Gabala nemohl v Rusku nic ztratit. Dlouho dokonce držel remízu, střídající Fedor Smolov ale nakonec šest minut před koncem přisoudil domácím vítězství. Hostující celek se po uhrané remíze se Soluní nemusí znovu vůbec za co stydět, i když je v tabulce aktuálně poslední.

Mužstvo kouče Sergeje Galického vstoupilo do utkání skvěle. Ari Ferreira z levé strany poslal míč do šestnáctky, tam ho Mamajev sklepl na hranici vápna pro Wandersona, který přízemním pokusem na bližší tyč překonal gólmana Bezotosného. O pár chvil později mohl Brazilec náskok navýšit, jenže z vyložené pozice napálil tyčku.

Krasnodar si moc dobře uvědomoval, že tenhle jednogólový náskok je hodně vachrlatý a hnal se za uklidňující brankou. Po půlhodině hry měl obrovskou příležitost Ari Ferreira, jenž hlavou nejprve trefil jen Bezotosného, následně se propracoval ještě k dorážce u tyčky, jenže i v tomhle případě zamířil jen do ležícího brankáře.

Ázerbájdžánský celek toho směrem dopředu do té doby moc nepředvedl. Přesto se mu pár minut po obrátce podařilo z ničeho nic srovnat stav. Antonov po přihrávce z pravé strany ve skluzu ještě na Sinicina mezi třemi tyčemi nevyzrál, balón se ale odrazil k Dodovi na zadní tyč, jenž neměl problém skórovat.

V 58. minutě mohl dokonce vývoj zápasu otočit na stranu Gabaly znovu Dodo, Brazilec se však radovat z gólu nemohl, neboť byl polskými rozhodčími přistižen v ofsajdu. V 74. minutě byl ještě blíže k brance Sadiqov, který si na šestnáctce narovnal míč na pravačku, avšak zamířil jen smolně pro něj do břevna.

V tu chvíli, kdy Sadiqov spálil velkou tutovku, byl už čtvrthodinu na hřišti náhradník Smolov, jenž v 84. minutě strhnul tři body pro Krasnodar. Ruský forvard si naběhl do pokutového území, tam měl dostatek času a prostoru, aby si míč posunul na levačku a tou pak zamířil přesně k tyči. Bezotosnyj se po střele jen marně natahoval.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - Borussia Dortmund 1:1

01.10.2015 21:05

Góly: 34. Róbert Mak - 72. Gonzalo Castro

Robin Olsen si poradil s dvanácti střelami německého velkoklubu a výrazně tak pomohl radosti Soluně z bodového zisku. PAOK směrem dopředu dle očekávání takřka nic nepředvedl, přesto své nahodilé vedení málem uhlídal, když Dortmund svůj tlak téměř nedokázal využít k jasné gólové příležitosti.

Hosté se od prvních vteřin ujali předpokládané role a míč často držel na polovině soupeře. Na první výraznou šanci ovšem museli čekat pětadvacet minut, kdy nejzářivější hráč na trávníku, Adnan Januzaj, poslal do vápna za obranu Castra, proti jeho pokusu byl ale včas na zemi brankář Olsen.

Němci sice zkoušeli zakončovat ze všemožných pozic, nicméně dopláceli na špatnou mušku. To řecký tým čekal na svou první střelu pětatřicet minut, úspěch se však dostavil okamžitě. Kapitán Tziolis pobídl z levé strany do šestnáctky Roberta Maka, který z obdobného místa jako Castro nic nevymýšlel a prudkou ranou pod břevno překonal bezmocného Weidenfellera. Šokovaní hosté nesli závěr první půle těžce, PAOK tak bez potíží vyrovnal hru a především Berbatov neměl daleko k pojištění vedení.

Změna stran rozhodně nepřinesla změnu hry, ba spíše se Dortmund ještě výrazněji vlády na hřišti. Dlouhé minuty obléhání však k ničemu závratnému nevedly a zdálo se, že chybějící rozdíloví hráči budou klíčovým soudem nad šancí vyrovnat. Přes velký nápor se Oslen mohl cítit bez pracovního vytížení, změnu tak muselo přinést až dvojí střídání v 65. minutě.

Zase o něco živelnější hra Dortmundu prvně zahrozila šest minut poté, to si Januzaj vykoledoval přímý kop z nadějné pozice a Marco Reus nadělal domácímu brankáři nemalé potíže. Hned následující akce ale kýžené ovoce přinesla. Talentovaný Belgičan předal míč Castrovi, který poslal tak přesný pas před malé vápno, že s probíhající Hofmann nemusel balónu ani dotknout a překvapený Olsen už reagovat nestihl.

Poslední desetiminutovku načli lépe Řekové, Weidenfeller ovšem střídajícího Jaira dokázal vychytat a vzápětí si se štěstím poradil i s nepříjemným centrem, který jen taktak vytěsnil mimo branku. Rozhodnout mohl i Schmelzer na druhé straně, ten ale v 86. ani 88. minutě nevyzrál na skvělého Olsena, Hofmann zase z dorážky nezamířil mezi tři tyče a PAOK se tak může radovat z nečekané remízy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund (GER)21103:24
2.FK Krasnodar (RUS)21013:33
3.PAOK Soluň (GRE)20201:12
4.FK Qäbälä (AZE)20111:21
Skupina D

Club Bruggy - FC Midtjylland 1:3

01.10.2015 21:05

Góly: 79. Thomas Meunier - 51. Pione Sisto, 67. Paul Onuachu, 74. Filip Novák

Hráči belgických Brugg nedokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s dánským Midtjyllandem a podlehli mu 1:3, výrazně si tak zkomplikovali šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy. Na kontě totiž mají dvě porážky a velmi nelichotivé skóre 1:8. Naopak dánský mistr zaznamenal své druhé vítězství a se šesti body sekunduje silné Neapoli, o svém vítězství rozhodl po změně stran.

Českého fanouška může těšit, že ústřední postavou utkání byl záložník Filip Novák. Ten se k dánskému mistrovi připojil koncem srpna z Jablonce a v Bruggách vstřelil svou premiérovou trefu, navíc si na konto připsal také gólovou asistenci. Poprvé v zápase zahrozili hosté přesně po dvaceti minutách hry. Skvěle to udělal Pione Sisto, který se individuálně prosadil mezi dvěma protihráči a z úhlu vystřelil, skvělý zákrok musel předvést gólman Bruzzese.

Ihned na to byl v pokutovém území domácích k vidění velký závar a nezištnou střelu nešťastně tečoval obránce Mechele, míč z brankové čáry odkopl až na poslední chvíli do bezpečí Vormer. První důležitý moment byl k vidění ve 27. minutě, kdy brankář Andersen neudržel v rukavicích centr z pravé strany a poté naprosto jasně povalil v pokutovém území Izquierdeho, ovšem rozhodčí McLean penaltu neodpískal.

Po půl hodině hry vystřelil z pětadvaceti metrů velmi tvrdě Diaby a Andersen se štěstím vyrazil míč ramenem před sebe, ihned na to pálil z dobré pozice z hranice šestnáctky nad horní tyčku Vormer. V samém závěru první půle vystřelil z dvaceti metrů nebezpečně Pereira a pravý horní roh minul zhruba o půl metru. Po změně stran se ale karta obrátila a dánský výběr byl na rozdíl od soupeře produktivní, do vedení se dostal v 51. minutě.

Z pravé strany to z dvaceti metrů zkusil Sisto a míč se od zad Mecheleho nešťastně odrazil přímo k pravé tyči do protipohybu bezmocného Bruzzeseho. Hosté zvýšili svůj náskok v 67. minutě, kdy si po centru Nováka z pravé strany udělal místo na hranici brankového území střídající Paul Onuachu a hlavou uklidil balón přímo pod břevno. Rozhodnuto bylo o sedm minut později, když přišla chvíle pětadvacetiletého českého špílmachra.

Ten se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci po pasu z levé strany a zblízka propálil domácího strážce. Bruggám se podařilo snížit za dalších pět minut. Po přihrávce Vanakena vypálil z pravé strany ukázkovou šajtlí Thomas Meunier a nádherně zamířil ke vzdálenější tyčce - 1:3. Ihned na to likvidoval brankář Andersen střelu Dierckxe z hranice pokutového území, v nastaveném čase mířil na druhé straně Poulsen z přímého volného kopu o pár decimetrů nad horní tyčku.

Více informací k zápasu

Legia Varšava - SSC Neapol 0:2

01.10.2015 21:05

Góly: 53. Dries Mertens, 84. Gonzalo Higuaín

Odevzdaná Legia svěřila jasné vůdcovství ve skupině aktivní Neapoli, která potvrdila debakl belgického celku dalším výživným koncertem v ofenzívě. Slovenský brankář v polském dresu své kvality v druhé půli ukázal, bohužel pro varšavské fanoušky pomohl pouze k relativně nízké porážce.

Hosté vlétli na hřiště s touhou po rychlém zásahu, domácím sotva půjčili míč a za prvních dvacet minut si připsali pět střel. Žádné nebezpečí ovšem z takových koncovek nevzešlo, postupem času navíc začala aktivita slábnout a Legia se konečně probouzela. Právě ve chvílích, kdy se zdálo, že tlak Italů přišel vniveč, přišla jediná výraznější šance první půle.

Callejón stál v hloubi šestnáctky zády k brance obklopen dvěma obránci, na vápno mu ovšem seběhl López, který z první po zemi překonal Kuciaka, téměř na brankové čáře tak musel zasahovat dobře postavený Michał Pazdan. Smolná akce sice Neapol opět trochu nakopla, polský celek si ale v defenzívě vedl bezchybně a do šaten odcházel za bezbrankové remízy.

Samotný úvod druhého dějství sice letmo naznačil ofenzivní snahu domácích, tu nicméně razantně utnula 53. minuta. Callejón poslal skákající míč v rohu vápna před branku, kde Rzeźniczak neuhlídal Dreise Mertense, který hlavičkou poslal míč přesně k tyči. Po pěti minutách sice mohlo být vyrovnáno, když rohový kop zahrál Vlad Chiriches na přední tyč a nešťastnou hlavičku kapitána Maggia zastavilo až břevno, to však byla také jediná odpověď Legie.

K pojištění vedení měl blízko už jednou úspěšný střelec, po přímém kopu Valdifioriho a přihrávce Koulibalyho už stál v cestě Mertensonova štěstí jen Kuciak, zkušený slovenský brankář tentokrát o dva roky mladšího útočníka vychytal. V 74. si poradil i se samostatným únikem Allana, aby vzápětí znemožnil ve dvou možnostech Gabbiadiniho.

Definitivní rozuzlení tak přišlo až pět minut před koncem, když se Gonzálo Higuaín proběhl podél šestnáctky s pěti stíny v dresech Varšavy a vymetením pavučin nedal Kuciakovi pražádnou šanci. Ten se přitom ještě musel starat o tak laskavé skóre po teči Lewczuka, jenž poslal střelu Gabbiadiniho do protipohybu vlastního brankáře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol (ITA)22007:06
2.FC Midtjylland (DEN)22004:16
3.Legia Varšava (POL)20020:30
4.Club Bruggy (BEL)20021:80
Skupina E

Dinamo Minsk - Rapid Vídeň 0:1

01.10.2015 21:05

Góly: 54. Maximilian Hofmann

Špatná zpráva pro Plzeň. Rapid Vídeň potvrdil v Borisově dobrou formu, po vítězství nad Villarealem opět naplno bodoval a usadil se na čele tabulky skupiny E. Dinamo Minsk stále čeká na vítězství od srpna a s jeho šancemi na postup do další fáze to vypadá bledě. O jediný gól utkání se postaral ve druhé půli Maximilian Hofmann.

Hosté měli trošku vítr ze solidní bilance svého soka proti rakouským celkům. Vždyť Dinamo doma hned dvakrát v těchto případech vyhrálo, a to navíc bez inkasované branky. Čerstvý byl především pro celé Rakousko neúspěch Salzburgu právě proti běloruskému klubu. Ten ho letos dokázal vyřadit v play-off Evropské ligy.

Jenže Rapid na východ Evropy cestoval s trošku jinou náladou. Od nečekaného úspěchu nad Villarealem vyhrál třikrát v řadě. Jeho soupeř přitom naopak aktuálně výsledkově pouze paběrkuje. I když svěřenci Zorana Barisice nepředvedli nijak oslnivý výkon, přece dokázali proměnit jednu z mála šancí v gól. A zaslouženě slavili.

Na první větší šanci si diváci v Borisově museli počkat do 26. minuty. Černohorský útočník Bečiraj si naběhl za obranu, ocitl se sám před brankářem Novotou, ovšem svou přízemní střelu poslal jen mimo. Ve 41. minutě málem udeřilo vídeňské mužstvo, nicméně Jelič u bližší tyčky nepřekonal z blízkosti gólmana Hutara, možná trefil dokonce i brankovou konstrukci.

Chorvatský forvard ve službách Rapidu se těsně po obrátce mohl prosadit ještě jednou, jenže z malého vápna po pasu z pravé strany minul. Nakonec hosté udeřili v 54. minutě. Kainz poslal míč dopředu na Stangla, ten ho vrátil dozadu Schwabovi, jenž ještě zvolil přihrávku do středu na Hofmanna a ten střelou z první zamířil k tyči.

Dinamo se na vyrovnání jednoduše nezmohlo. V jeho hře nebyl vidět nějaký zápal, nějaká výrazná snaha výsledek nějakým způsobem zvrátit, a tak defenzíva jeho soupeře žádnému tlaku nečelila. Snad jen Udoji mohl v 74. minutě srovnat, když napřáhl levačkou ze střední vzdálenosti, jenže jeho střela orazítkovala pouze tyčku.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Viktoria Plzeň 1:0

01.10.2015 21:05

Góly: 54. Léo Baptistão

Viktoria Plzeň jako jediná z českých klubů v tomto hracím dni nevyhrála, když nestačila na Villareal, na jehož půdě prohrála 1:0. Výsledek je pro Viktoriány ještě milosrdný, domácí byli jasně lepší a od většího přídělu svůj tým uchránil brankář Kozáčik.

Plzeňští nevstoupili do utkání dobře, a kdyby po dvaceti minutách prohrávali 3:0, nemohl by nikdo říct ani popel. Žluté ponorce se naštěstí v zakončení příliš nevedlo. Hodně aktivní byl dvacetiletý Samuel Castillejo, v dobrých pozicích však buď nemířil přesně, nebo míč poslal do rukavic Matúše Kozáčika. Na slovenském gólmanovi si vylámal zuby i Léo Baptistão, jenž postupoval sám ze strany a Kozáčik předvedl zákrok večera.

V obrovské příležitosti se pak zjevil i Roberto Soldado, nejzvučnější letní posila Villarealu však po Costově centru z levého křídla nedokázala míč hlavou usměrnit do poloprázdné brány. Od této chvíle se postupně začala dostávat do hry i Viktorka, která hrozila především ze standardních situací. Všechny centry ale domácí defenziva včele s brankářem dokázala někdy až na poslední chvíli odvrátit a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Skóre otevřel krátce po přestávce Léo Baptistão. Brazilský útočník předvedl brilantní individuální akci, s míčem na kopačce uběhl padesát metrů, obelstil i Procházku a pak přesnou střelou na přední tyč překonal plzeňského gólmana.

Svěřenci trenéra Marcelina i nadále pokračovali v dominantním výkonu a bojácná Plzeň se na nějakou honbu za vyrovnáním nezmohla. Ještě hůř bylo v 80. minutě, kdy hlavní rozhodčí Serdar Gözübüyük z Nizozemska po chvilce váhání udělil druhou žlutou, zároveň tak červenou kartu Václavu Procházkovi a hosté šli do deseti.

Přesilovku mohl po chvilce využít Manu Trigueros, který po přiťuknutí Soldada pálil z hranice vápna těsně vedle. Sám Soldado za malou chvíli nevyužil svou další šanci, když po centru zblízka trefil pouze reklamní bannery za brankou. Nicméně mužstvo Karla Krejčího dnes prostě nemělo nárok, za celý zápas nevystřelilo mezi tři tyče a po zásluze odjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rapid Vídeň (AUT)22003:16
2.Viktoria Plzeň (CZE)21012:13
3.Villarreal CF (ESP)21012:23
4.Dinamo Minsk (BLR)20020:30
Skupina F

Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1

01.10.2015 21:05

Góly: 84. Vladimír Coufal

Liberečtí senzačně vyhráli v druhém utkání základní skupiny F Evropské ligy v Marseille 1:0. Severočeši se celý zápas bránili, ale v 84. minutě z první střely hostů na branku rozhodl Vladimír Coufal. Slovan po úvodní prohře s Bragou získal první body do tabulky a zvýšil šanci na postup. V dalším duelu přivítá Liberec 22. října poslední Groningen.

Liberecký kouč Trpišovský udělal dvě změny v základní sestavě, když místo Bartla postavil na pravý kraj zálohy Rusa Jefremova a na hrotu útoku dostal přednost Rabušic před Bakošem.

Mohutný stadion Vélodrome s kapacitou 67 tisíc diváků zaplnilo jen deset tisíc fanoušků, i tak ale panovala slušná atmosféra a domácí favorit od začátku diktoval tempo. Aktuálně patnáctý tým francouzské ligy byl jasně silnější na míči i v kombinacích a Slovan se celou první půli prakticky jen bránil. Přesto tlaku domácích až do přestávky odolal.

Několika zákroky k tomu pomohl i brankář Koubek. Blýskl se především v jedenácté minutě, kdy vykopl Alessandriniho nebezpečnou střelu a poté vyrazil i Batshuayiho pokus. Několik závarů nebezpečně prolétlo malým pokutovým územím Liberce, hosté ale přežili i další šanci Alessandriniho, který v 27. minutě po pěkné kombinační akce střílel slabě mimo.

Chvíli před pauzou pak v poslední chvíli ukopl míč na roh Pokorný. Severočeši si v závěru první půle trochu zvykli na jiné tempo, než jaké znají z české ligy, ale větší šanci si v úvodním dějstvím nevytvořili.

Kouč Trpišovský poslal na trávník Bakoše místo Rabušice, jako první ale po pauze znovu zahrozili domácí a Silva po průniku jen těsně minul vzdálenější tyč. Po hodině hry se znovu blýskl Koubek, když dokázal zareagovat na Alessandriniho tečovanou střelu a dorážející Ocampos pak netrefil odkrytou branku.

Dvacet minut před koncem pálil Batshuayi a Bartošák jeho pokus v poslední chvíli srazil na roh. Marseille i dál udávala tempo a zdálo se, že Liberec bude rád za remízu. V 84. minutě ale Slovan zahrával roh, v domácím vápně vznikl závar, který zakončil Coufal, jenž prostřelil Mandandu a šokoval Vélodrome. Hosté pak už senzační výhru i díky dalšímu zákroku skvělého Koubka udrželi.

Více informací k zápasu

SC Braga - FC Groningen 1:0

01.10.2015 21:05

Góly: 5. Koka

Braga potvrdila skvělou formu a po výhře nad Groningenem se osamostatnila v čele tabulky své skupiny. Svěřenci Paula Fonseky jsou zatím dokonale efektivní - v Liberci vyhráli 1:0, dnes zrovna tak. Nutno ovšem dodat, že nizozemský soupeř dnes skutečně na body neměl..

Drtivá většina akcí Groningenu končila někde u půlící čáry, domácí gólman Matheus si nemusel připsat jediný zákrok, a přestože ani Braga nikterak nezářila, svému postavení favorita dostála bez problémů. Možná by se zápas dále vyvíjel atraktivněji, kdyby nebylo rozhodnuto už po pěti minutách; hned z první vážnější akce utkání se prosadil Ahmed Hassan, který ve vápně zpracoval pas klíčové opory Arsenalistas Rafy Silvy, zkušeně si položil bránícího hráče a chladnokrevně zavěsil.

V tu chvíli nejspíš diváci nečekali, že je čeká dalších 85 minut nudy; v první půlhodině se navíc Groningen naprosto nedostával do hry, takže Braga měla i přes relativně pomalé tempo viditelně navrch. Rui Fonte ve 12. minutě vypálil na bránu a gólman Padt si nechal projít míč mezi rukama; ten se následně odrazil od břevna na brankovou čáru, podle názoru sudích ji však nepřekročil. Neuspěli ani hlavičkující Willy Boly (24') a ze střední vzdálenosti pálící Rafa Silva (29').

Hosté alespoň částečně ožili až v samém závěru poločasu, Linssen však ve vápně pálil z otočky mimo a šťastný pokus Reijnena dokázala domácí obrana zblokovat. Přehlídka bojovnosti a nezáživných bitev o střed pole pak pokračovala i po změně stran. Groningen definitivně přišel o šanci srovnat skóre po další zmařené příležitosti Linssena, o žádnou loženku však nešlo; Braga celých 90 minut odbránila bez větších starostí. Naopak zvyšovat na 2:0 mohl ještě všudybyl Rafa Silva, Padt ale jeho krásnou ránu vyrazil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)22002:06
2.Olympique Marseille (FRA)21013:13
3.Slovan Liberec (CZE)21011:13
4.FC Groningen (NED)20020:40
Skupina G

Rosenborg BK - Dněpr Dněpropetrovsk 0:1

01.10.2015 19:00

Góly: 80. Jevhen Selezňov

Fotbalisté ukrajinského Dněpru potvrdili úlohu favorita na půdě norského Rosenborgu Trondheim a do tabulky si připsali velmi cenné tři body, i když se jejich vítězství 1:0 rozhodně nerodilo lehce. Utkání bylo velmi vyrovnané a spíše by mu slušela remíza, ovšem hosté dokázali vstřelit rozdílovou branku v 80. minutě zásluhou Jevhena Selezňova. Dněpr poskočil na druhé místo se čtyřmi body o skóre za italské Lazio.

Norský celek naopak nenavázal na remízu 2:2 proti Saint-Étienne a s jedním bodem je poslední o skóre právě za francouzským celkem. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, oba celky se spoléhaly především na kvalitní defenzívu. Do úvodní možnosti se dostali domácí po necelé půlhodině hry, kdy se na pravé straně pokutového území uvolnil Svensson a z rohu šestnáctky vypálil velmi tvrdě, gólman Bojko jeho ránu vyboxoval.

Domácí v dalším průběhu častěji stříleli a měli i více ze hry, dlouho však gólmana ukrajinského celku nedokázali ohrozit. Teprve zhruba čtvrthodiny před koncem po pasu z levé strany uspěl v hlavičkovém souboji Konradsen a míč se pak následně snesl na hlavu osamoceného Eyjólfssona, který z pěti metrů trefil spodní okraj břevna a poté hostující defenzíva odkopla míč do bezpečí.

Dněpr se v podstatě prosadil ze své první výraznější možnosti. Krásnou přihrávku za obranu dostal Matheus, který následně poslal centr z levé strany na přední tyč a hlavičkující Selezňov usměrnil míč z hranice brankového území k levé tyči, brankář Hansen byl naprosto bez šance. Rosenborg vrhl všechny síly do ofenzívy a snažil se najít skulinku v obraně protivníka, jenže ten tradičně bránil naprosto famózně.

Hosté mohli navýšit své vedení v 88. minutě, kdy vypálil z hranice pokutového území střídající Bruno Gama a Hansen brilantním zákrokem míč vyrazil. Rosenborg v závěrečných minutách obléhal pokutové území Dněpru, nicméně brankáře Bojka již ohrozit nedokázal. Ukrajinský výběr příště přivítá v domácím prostředí francouzské Saint-Étienne a bude plnit úlohu mírného favorita, Rosenborg se na italské půdě pokusí překvapit silné Lazio.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AS Saint-Étienne 3:2

01.10.2015 19:00

Góly: 22. Ogenyi Onazi, 48. Wesley Hoedt, 80. Lucas Biglia - 6. Moustapha Sall, 84. Kévin Monnet-Paquet

Lazio zvládlo utkání Evropské ligy velmi dobře a hostující Saint-Étienne porazilo 3:2. Oba týmy se ve vedení střídaly a utkání nakonec bylo hodně vypjaté, protože hosté dohrávali dokonce v devíti lidech!

Na toto utkání fanoušci AS Saint-Étienne ještě dlouho nezapomenou. A není to myšleno zrovna v dobrém. Jejich miláčci vedli už po šesti minutách, kdy se trefil Moustapha Sall, ale ještě deset minut před koncem utkání prohrávali o dvě branky! Lazio otočilo vývoj zápasu díky trefám od Onaziho, Hoedta a Biglii. V závěru zápasu korigoval na konečných 3:2 Kévin Monnet-Paquet. Utkání hodně ovlivnily dvě červené karty, obě pak mířily pro hosty. Po půlhodině hry ji dostal Robert Berić a patnáct minut před koncem dostal druhou červenou kartu Moustapha Sall.

Domácí Lazio spoléhalo na brankáře Berishu, před kterým se činila čtveřice Basta, Hoedt, Maurício a Radu, o ofenzívu se starali Felipe Anderson, Stefano Mauri a Keita Balde Diao. Hosté vsadili na obrannou linii v podání Clerc, Bayal Sall, Perrin a Polomat, kteří bránili osvědčenou jedničku Ruffiera. O rozruch před domácí brankou se měli starat Roux, Berić a Hamouma.

Výtečný začátek se povedl francouzskému týmu, který se hned od úvodu vrhl na svého soupeře. A vyplatilo se mu to už po šesti minutách, když Hamouma poslal míč do vápna, kde se k němu dostal Moustapha Sall a brankář Berisha nestihl včas zakročit.

Hosté byli v úvodu jednoznačně lepší a připravovali si více brankových příležitostí. S tou další přispěchal Roux, který trefil hlavičkou ve vápně dokonce břevno! Po dvaceti minutách však bylo srovnáno, ačkoli si do té doby Lazio moc šancí nevypracovalo. Dlouhý míč před vápno dostal Felipe Anderson, který jej poslal před bránu. Tam jej obrana neodvrátila ideálně, takže z druhé vlny mohl pohodlně pálit Ogenyi Onazi a srovnal!

Po třiceti minutách nastal pro hosty začátek konce. Po faulu loktem do obličeje Maurícia dostal ihned červenou kartu Robert Berić, který tak poslal své kolegy do oslabení. Lazio dlouho nemohlo najít recept na obranu svého soka a ten se rozhodně nechtěl stáhnout jen do defenzívy. Krásný balon na Hamoumu vyslal Benjamin Corgnet a sledoval, jak Hamouma selhal pod tlakem obránce i celé situace. První poločas zakončil střelou mimo Stefano Mauri.

Nástup do poločasu s pořadovým číslem dvě se zase povedl domácím. Lucas Biglia rozehrál standardní situaci skvěle, když našel Wesleyho Hoedta. K němu se míč dostal i po chybě brankáře Ruffiera a mladý nizozemský stoper zakončil do prázdné brány!

Na delší dobu to také byla jediná zajímavá situace. Až dvacet minut před koncem dnešního klání se k míči dostal střídající Bahebeck, který krásnou ranou protáhl brankáře Berishu. Emoce na hřišti vřely a k vidění byla další červená karta. Moustapha Sall totiž zajel do útočníka Felipeho Andersona a sudí jej ihned vyloučil. Ihned poté přišel trest. Keita Balde totiž potáhl míč po straně a vypálil a brankář Ruffier míč jen vyrazil. Poblíž stál Lucas Biglia, který s přispěním obránce dostal míč do sítě!

Obrana Lazia ale přesto dala svému soupeři ještě jednu šanci na drama. Na dlouhý míč za obranu si zaběhl střídající Kévin Monnet-Paquet, který šanci využil dokonale. Technickým pokusem v podobě krásného obloučku přes brankáře Etrita Berishu dal hostům naději! Víc ale hosté nestihli a domů jedou s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio (ITA)21104:34
2.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)21102:14
3.AS Saint-Étienne (FRA)20114:51
4.Rosenborg BK (NOR)20112:31
Skupina H

Beşiktaş JK - Sporting CP 1:1

01.10.2015 19:00

Góly: 61. Gökhan Töre - 16. Bryan Ruiz

V jednom ze šlágrů druhého kola skupinové fáze Evropské ligy udržel istanbulský Besiktas svou neporazitelnost, byť doma se Sportingem Lisabon uhrál pouze remízu 1:1, a i na tento bod se pořádně nadřel. Byli to totiž hosté, kdo si v zápase vypracoval více šancí a šel také zprvu do zaslouženého vedení, které však nakonec umazal po hodině hry Gökhan Töre.

Domácí se přitom těšili dobré formě, neboť v nedělním městském derby dokázali porazit Fenerbahce 3:2, čímž se ujali vedení v turecké lize. Také na poli evropských pohárů Besiktas na úvod nezaváhal a nevyzpytatelné Skenderbeu porazil v Albánii 1:0. Sporting naopak zahájil svou letošní mezinárodní pouť krutou domácí prohrou 3:1 od Lokomotivu Moskva, přesto do utkání vstoupil daleko lépe.

První výjimečnou šanci ujmout se vedení hosté zahodili ve dvanácté minutě. Teofilo Gutiérrez se díky dalekému nákopu dostal za soupeřovu obranu, ovšem tváří v tvář brankáři Zenginovi neuspěl. Čtyři minuty nato však Sporting přece jen zaslouženě bezbrankový stav prolomil. Na centr Matheuse Pereiry z pravé strany si počíhal Bryan Ruiz a bez váhání poslal levačkou nechytatelnou střelu do dolního růžku branky.

S blížícím se koncem první půle měli hosté blízko blizoučko k navýšení svého náskoku, jenže Gutiérrez i tentokrát navzdory příkladné snaze dostat se do zakončení znovu v náběhu za obranu selhal, když svou ránu poslal těsně vedle. Také po změně stran lisabonský celek pokračoval v aktivním napadání rozehrávky soupeře a kolumbijský reprezentant na hrotu jeho útoku měl dokonce šanci do třetice odčinit svá předchozí zaváhání, avšak Gutiérrez Zengina nepřekonal ani tentokrát.

Potrestání za neproměněné šance přišlo záhy. Chytrá patička Josého Sosy připravila palebnou pozici pro Töreho, jenž s ledovým klidem přesně zacílil a brankář Rui Patricio se natahoval marně. Poté mohl dokonce obrat hosty o všechny body Cenk Tosun, ovšem poslal svou ránu o vlásek vedle. Výsledná remíza je tak nejspíše spravedlivým rozuzlením, ale zklamanějším z obou celků bude po zápase jistě Sporting a Teofilo Gutiérrez zvláště.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Skënderbeu Korça 2:0

01.10.2015 19:00

Góly: 35. Oumar Niasse, 74. Aleksandr Samedov

Po třech letech se Lokomotiv Moskva dočkal na domácí půdě vítězství v evropských pohárech. Dokázal v základních skupinách skolit Skënderbeu Korcë, které je bez bodu a vstřeleného gólu poslední ve skupině H. Moskevský klub naopak má skvěle nakročeno do další fáze Evropské ligy, se stoprocentní bilancí stvrdil vedoucí pozici.

Ruský celek v tomhle duelu potvrdil jasnou roli favorita. Dobrý výkon předvedl záložník Samedov, autor dvou branek z minulého klání ve Sportingu, který jednoduše zase ukázal, že je ve skvělé formě. Na pravém křídle byl pro soupeře neustálou hrozbou. A čtvrthodinu před koncem pojistil tři body další trefou.

Bylo vidět, že albánský šampión nemá s podobnými typy zápasů příliš zkušeností. Každopádně kouč Mirel Josa může věřit v lepší budoucnost. Tým disponuje některými nadstandardními jedinci, jakým je například záložník Berisha, jenž byl asi nejnebezpečnějším mužem na hřišti na straně hostů.

Naposledy se Lokomotiv z vítězství na evropské scéně před vlastními fanoušky radoval v únoru roku 2012. Dlouho mu trvalo, než se dokázal prosadit. Skënderbeu se podle předpokladů soustředil hlavně na bránění, měl ale vepředu několik šancí. Přesto se zkušenější mužstvo ve 35. minutě ujalo vedení.

Janbajev dostal na pravé straně příliš prostoru, poslal centr do šestnáctky, kam si naběhl Niasse a ten hlavou neměl problém skórovat. Pro Senegalce to už byl čtvrtá branka z posledních čtyř zápasů. I když Josovi svěřenci byli mírně frustrovaní z inkasovaného gólu, snažili se o vyrovnání.

Berisha si po půli ve středu hřiště narovnal míč na pravačku a technickou střelou se snažil zamířit mezi tři tyče, jeho pokus ovšem skončil jen vedle. O chvilku později se do dobré pozice prosadil Salihi, jenže na brankáře Guilhermeho nevyzrál. Lokomotiv v 74. minutě přidal ještě jeden zásah poté, co se míč odrazil k pohotově skórujícímu Samedovi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)22005:16
2.Beşiktaş JK (TUR)21102:14
3.Sporting CP (POR)20112:41
4.Skënderbeu Korça (ALB)20020:30
Skupina I

CF Os Belenenses - ACF Fiorentina 0:4

01.10.2015 19:00

Góly: 18. Davide Astori, 45+1. Khouma Babacar, 83. Tonel (vl.), 90. Giuseppe Rossi

Návrat do rodného Portugalska se trenéru Paulu Sousovi vydařil náramně. Jeho Fiorentina totiž potvrdila skvělou formu z domácí ligy i na půdě Belenenses a vyhrála vysoko 4:0. Fialky tak odčinily úvodní zaváhání proti Basileji.

Fiorentina se na začátku sezony trochu hledala a trenér Sousa měl co dělat, aby dostal do hlav hráčů svou vizi. To se mu ale, zdá se, daří výtečně. Fiorentina totiž zažívá pravou renesanci a je na vrcholu sil. A to jak v Itálii, tak v Evropě. Dokumentovala to i dnes večer, když si poradila s domácím Belenenses vysoko 4:0. O góly se postarali Federico Bernardeschi, Khouma Babacar a Giuseppe Rossi na straně Violy, vlastní branku si pak vstřelil sám zkušený Tonel.

Domácí vyrukovali na italského soka se silnou záložní řadou, která čítala jména jako Sturgeon, Martins, Sousa nebo Kuca, jediným hrotovým hráčem byl Leal. To Fiorentina přijela jako lídr a nechtěla po minulém zklamání nic ponechat náhodě. Vedle sebe se vměstnali Bernardeschi, Vecino, Mario Suárez, Fernández nebo Rebić, před nimi hráli Babacar a navrátilec Rossi. Právě Pepito Rossi měl na svědomí první střelu zápasu, která jen těsně minula tyč. Brankář Hugo Ventura si s Rossim musel poradit také poté, co jej nechali obránci proniknout až do vápna a Rossi zkoušel jeho pozornost.

Fiorentina jasně dominovala a dokazovala to prakticky po celé utkání. Domácí tým mnoho šancí neměl a nedokázal si vytvořit žádný konstantní tlak. Vápnem Violy jen tak prosvištěl míč poté, co domácí rozehráli standardní situaci po faulu na Tonela. To bylo vše. A pak udeřil toskánský soupeř. Po rychlém přechodu do útoku vystřelil Vecino, po jehož ráně následovala dorážka. Federico Bernardeschi byl u míče nejdřív a domácí brankář Hugo Ventura už se natahoval marně - 1:0 pro Violu.

Fiorentina to často zkoušela prostřednictvím krátkých nahrávek do vápna a kolmic. Záložník Vecino posílal výbornou přihrávku do vápna na rychlého Babacara, jenže ten místo zakončení fauloval. Deset minut před koncem první půle Fialky orazítkovaly břevno Venturovy brány, následně se po střele Kuci nedostal k míči nehlídaný Leal. Když už si domácí mysleli, že jsou v bezpečí, inkasovali. V nastaveném čase druhé půle se totiž prosadil Khouma Babacar, kterého opět skvěle našel Vecino.

Dynamický druhý poločas začal skvělou akcí Leal, který narazil na pozorného strážce tří tyčí Luigiho Sepeho. Na druhé straně bylo také horko, když se málem prosadil mladý střelec Ante Rebić. Brankář Ventura však vytasil parádní zákrok a střelu chytil. Po hodině hry se Fernandez dostával do velmi dobré pozice ke střele, jenže do jeho šance se postavil Brandao. Několikrát se ještě pokoušel vypálit Khouma Babacar, jako by chtěl trenéru Sousovi dokázat, že on má být jedničkou v útoku.

Až ke konci utkání se opět střílelo ostrými. Nově příchozí Kuba Blaszczykowski poslal střílený centr před branku, kde si jej do vlastní brány srazil nešťastný Tonel. A nebylo to vše, protože se dočkal i Pepito Rossi. Ten si naběhl na ofsajdové hranici na skvělou přihrávku Badelje a krásně zakončil podél padajícího brankáře Ventury! Fialky rozdrtily domácí Portugalce 4:0 a slaví první tři body v Evropské lize. Po minulém nezdaru je to velmi vítaný výsledek. Domácí Belenenses po špatném výkonu naopak prohrává a zůstává na posledním místě o skóre za Lechem Poznań.

Více informací k zápasu

FC Basilej - Lech Poznań 2:0

01.10.2015 19:00

Góly: 55. Birkir Bjarnason, 90. Breel Embolo

Zápas mezi Basilejí a trápícím se Lechem Poznań příliš fotbalové krásy nenabídl, nakonec však favorizovaní domácí mohou slavit povzbudivou výhru 2:0. Vše podstatné se odehrálo až po změně stran: nejprve hosté přišli o vyloučeného Linettyho, poté následoval trest v podobě branek Bjarnarsona s Embolem..

Žádná hitparáda to ale ze strany švýcarského týmu nebyla, což dávali najevo i pískající fanoušci; spíše by zde sedělo otřepané tvrzení o tom, že Basilej utrpěla vítězství. Vždyť za první půlhodinu se nestalo prakticky vůbec nic zajímavého, až ve 31. minutě trochu rozehřál znuděné tribuny domácí Luca Zuffi. Možná kdyby místo zbrklé střely ještě ve vápně přihrával, mohla se Basilej radovat dříve, takto ale pouze pozoroval, jak jeden z hostujících hráčů sráží míč mimo tři tyče.

O dvě minuty později se nicméně Breer Embolo dostal do lepší šance, když přelstil trestuhodně lajdáckého Arajuuriho a pohotovou střelou poprvé protáhl gólmana Gostomského. Ten pak musel v prvním dějství zasahovat ještě jednou: Marc Janko možná nepatří mezi vyhlášené techniky, jeho patička na Elnenyho ze 43. minuty však patřila k nejzajímavějším momentům celého poločasu. Hostující strážce však situaci nakonec s klidem vyřešil.

Skutečný zlom tak přišel až ve 49. minutě, kdy si Karol Linetty vyšlápl na Birkira Bjarnarsona, inkasoval druhou žlutou kartu a poroučel se pod sprchy (i když šlo o rozhodnutí hodně kruté - otázkou je, jestli vůbec šlo o faul). Poznaňští se mohli cítit poškozeni, stále však alespoň drželi bezbrankové skóre. To nicméně platilo jen do 55. minuty: fantom Bjarnarson dokonal své dílo zkázy, když efektně zpracoval míč a v jasné šanci poprvé propálil Gostomského.

Závěrečnou půlhodinu už uklidněná Basilej v pohodě ovládala, i když ještě jednou domácím fanouškům hodně zatrnulo - to když Arajuuri v 64. minutě přetlačil v hlavičkovém souboji Suchého, naštěstí pro českého stopera však pálil vedle. Na druhé straně měl nicméně poslední slovo Breer Embolo. Jeho první šance z malého vápna ještě štěstí nepřinesla, v poslední minutě základní hrací doby však už mohl slavit, když bez potíží zakončil po Jankově přihrávce postupný útok svého týmu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)22004:16
2.ACF Fiorentina (ITA)21015:23
3.Lech Poznań (POL)20110:21
4.CF Os Belenenses (POR)20110:41
Skupina J

Qarabağ Ağdam - RSC Anderlecht 1:0

01.10.2015 19:00

Góly: 36. Richard Almeida

Hráči ázerbájdžánského Karabachu dokázali v domácím prostředí překvapit silný belgický Anderlecht Brusel a na konto si připsali své první vítězství v základní skupině v poměru 1:0. V tabulce skupiny J se tak po úvodní porážce s anglickým Tottenhamem posunuli na druhé místo se třemi body, belgický výběr naopak po cenné remíze s francouzským Monakem zaváhal a krčí se na čtvrté pozici s jediným bodem na kontě.

Domácí rozhodli o svém vítězství zhruba deset minut před přestávkou. V druhém poločase se hosté dostali do několika dobrých možností, jenže ani jednu proměnit nedokázali. V první půlhodině Anderlecht tvořil hru a měl navrch, nicméně jejich snaha končila buď na dobře organizované obraně soupeře nebo kvůli nepřesné rozehrávce. Poté za zmínku stojí hlavička Mbodjiho z osmi metrů, který zcela sám z osmi metrů poslal míč do náruče gólmana Šehiče.

Karabach vsítil jedinou branku v tomto střetnutí ve 36. minutě. Skvělou individuální akci předvedl Richard Almeida, který posléze vypálil z dobrých třiceti metrů a jeho přízemní pokus skočil těsně před brankářem Protem přímo k levé tyči, hostující strážce si tento moment rozhodně za rámeček nedá. Anderlecht po změně stran postupně zvyšoval svůj tlak, do obrovských možností se ale dostával až ve druhé polovině druhého poločasu.

Nejprve v 68. minutě po rohovém kopu z pravé strany skončila střela Mbodjiho u Ezekiela, který kostrbatě vystřelil ze tří metrů. Gólman Šehič fantasticky vyrazil jeho střelu a na brankové čáře pak odkopl balón do bezpečí jeden z domácích hráčů. O pár minut později znovu po rohovém kopu hlavičkoval Mbodji a Ezekiel předvedl velmi efektivní nůžky, brankář Šehič famózním zákrokem na brankové čáře i tentokráte zabránil jistému gólu.

Zhruba čtvrthodiny před koncem měl Karabach velké štěstí, když po přihrávce Ezekiela chyběl krok ke střele do prázdné branky nabíhajícímu Okakovi. Domácí mohli pojistit svůj náskok v 80. minutě. Po zpětné nahrávce Reynalda střílel z deseti metrů Garajev a obránce Deschacht ztečoval jeho pokus těsně vedle levé tyče.

Anderlecht se v závěrečné desetiminutovce do žádné gólovky již nedostal, naopak v první nastavené minutě z jasné pozice netrefil prostor tří tyčí Almeida. Domácím to však vadit nemuselo a po závěrečném hvizdu mohutně oslavovali historický úspěch.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Tottenham Hotspur 1:1

01.10.2015 19:00

Góly: 81. Stephan El Shaarawy - 35. Erik Lamela

Po většinu utkání tahal londýnský Tottenham na hřišti Monaka za delší konec provazu, ovšem pozdní gól Stephana El Shaarawyho umazal úvodní trefu Erika Lamely a zařídil tak konečnou remízu 1:1. Hosté mohli jen litovat dříve zahozených šancí, ovšem v závěru nakonec mohli klidně i prohrát...

Spurs po úvodní domácí výhře nad ázerbajdžánským mistrem z Karabachu tedy i nadále drží svou letošní neporazitelnost v evropských pohárech a nadále ve své skupině J působí na čele. Monako si naopak připsalo druhou pohárovou remízu a jak v domácí lize, tak na evropské scéně nepůsobí ani zdaleka tak jistým dojmem, jak tomu bylo v předešlých sezonách.

Na zpola zaplněném Stade Louis II s tradičně scházející bouřlivou atmosférou si diváci museli na první šanci zápasu počkat až do dvacáté minuty. Harry Kane, jenž o víkendu konečně prolomil letošní střelecké prokletí proti Manchesteru City, vybídl k zakončení z hranice pokutového území Nacera Chadliho, jenže belgický reprezentant svou střelu do odkryté brány zakroutil přespříliš vysoko.

Ovšem něco málo přes deset minut nato se již hosté průlomu skóre dočkali. Rychlý protiútok Spurs zakončil z dorážky po ráně Dele Alliho do odkryté brány Erik Lamela, jenž v dané situaci měl i kus štěstí, že se k němu míč odrazil i s nešťastným přispěním domácího obránce Raggiho. První gól posléze konečně poslal zápas do vyšších obrátek a ještě do poločasu si oba celky vypracovaly hned několik šancí. Snahu o vyrovnání však Coentrao s Traorém proměnili jen nepřesnými hlavičkami, zatímco střelu Lemara si pohlídal brankář Lloris. Když pak proti Llorisově protějšku Subašičovi neuspěl ani aktivní Alli, šlo se do kabin za těsného vedení Spurs.

Po změně stran se oba celky znovu uchýlily k nepříliš pohledné hře, z níž stojí za zmínku snad jen nebezpečný přímý kop Christiana Eriksena, byť z velké dálky. Postupem času ale přece jen jakoby domácí začali Kohouty přehrávat, jenže finální fáze je na rozdíl od předchozích zápasů stále zrazovala a Hugo Lloris ani nemusel pořádně zasahovat.

Když už do konce zbývala jen dvacetiminutovka a leckdo očekával závěrečný tlak Monaka, probudil se k životu opět i Tottenham. Slibné šance Erica Diera i Harryho Kanea však přišly vniveč a devět minut před vypršením základní hrací doby přišel trest. Střídající duo El Shaarawy - Dirar totiž předvedlo pohlednou souhru, kdy druhý jmenovaný poslal útočníkovi hostujícímu z AC Milán na hlavu lahůdkový centr a dvaadvacetiletý italský reprezentant zblízka nezaváhal. Aktivní Dirar poté mohl dokonce dokonat šokující obrat, ale tentokrát si již na Huga Llorise nepřišel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur (ENG)21104:24
2.Qarabağ Ağdam (AZE)21012:33
3.AS Monaco (FRA)20202:22
4.RSC Anderlecht (BEL)20111:21
Skupina K

Sparta Praha - APOEL Nikósie 2:0

01.10.2015 19:00

Góly: 24. Kehinde Fatai, 60. Jakub Brabec

Sparťané porazili ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy APOEL Nikósie 2:0. O výhře domácích na Letné rozhodli Kehinde Fatai s Jakubem Brabcem. Český celek navázal na remízu s Asterasem Tripolis a v tabulce je se čtyřmi body druhý za zatím stoprocentním Schalke.

Sparta oproti prohranému derby se Slavií nastoupila s několika změnami. Z obrany vypadl zraněný Holek a chybující Hybš s Hušbauerem, šanci tak dostali Fatai, Mareček a Brabec. V základu kyperského celku zase chyběla největší hvězda, argentinský útočník Cavenaghi.

Domácí se navíc museli obejít také bez podpory letenského kotle, který na protest proti finanční podpoře uprchlíků ze vstupného utkání bojkotoval.

Sparta byla od začátku aktivnější a ve 24. minutě se dočkala vedoucího gólu, když Lafata našel před prázdnou brankou Fataie. Vzápětí rozhodčí neuznali Krejčího trefu kvůli ofsajdu, v těžké pozici mířil mimo Fatai a podobně dopadli v závěru také Dočkal s Frýdkem. Hosté v prvním poločase kromě čtyř žlutých karet nepředvedli vůbec nic.

Po přestávce převzal aktivitu APOEL, ale s ojedinělou šancí Piatkowského si poradil brankář Bičík. Sparta navíc prakticky okamžitě zaváhání hostů v koncovce potrestala - po hodině hry se po rohu trefil Brabec. O pět minut později to mohlo být o tři góly, ale Jiráček trefil tyč.

Sparta poté až do konce bavila fotbalem a prodloužila si domácí neporazitelnost v základní skupině Evropské ligy na deset zápasů, zatímco APOEL prohrál i druhé utkání ve skupině. Další duel čeká letenský celek za tři týdny v Německu na hřišti vedoucího celku tabulky Schalke.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Asteras Tripolis 4:0

01.10.2015 19:00

Góly: 28. Franco Di Santo, 37. Franco Di Santo, 44. Franco Di Santo (pen.), 84. Klaas-Jan Huntelaar

Jediného hrdinu měl zápas mezi Schalke a Asterasem: domácí útočník Franco Di Santo vstřelil hattrick během pouhých sedmnácti (!) minut a zásadní měrou se tak postaral o to, že skvělá forma Schalke nadále pokračuje. Königsblauen rozstříleli lídra řecké ligy nekompromisně 4:0 a upevnili si pozici na čele tabulky..

Di Santo ukázal mimořádnou efektivitu: vypálil totiž pouze čtyřikrát, zato ale tři jeho střely našly cíl (včetně jedné z penalty). Ne tedy že by celý zápas byl pouze exhibicí jednoho muže; Schalke hrálo opravdu zkušeně, jako skutečný favorit, sebevědomě a bez jakýchkoliv zábran. 63 procent držení míče a poměr střel 17:4 ostatně mluví za vše. Tady zkrátka hosté od začátku neměli moc šancí.

Argentinský šutér poprvé rozjásal tribuny po necelé půlhodině hry, v době, kdy už svěřenci Andrého Breitenreitera svého soka ždímali jako citron a gól se zdál být na spadnutí. Sascha Riether narýsoval přesný pas z levé strany hřiště, Di Santo usměrnil míč ke vzdálenější tyči, a rodeo mohlo začít. O devět minut později tentýž hráč zboural všechny pro změnu na přední tyči a hlavou po Geisově rohu zvýšil na 2:0.

Špílmachr Johannes Geis měl přímou úlohu i v další brance, kterou domácí kanonýr zkompletoval čistý hattrick - právě technický záložník byl autorem přímého kopu, který ve zdi napálil bránícího Edersona do ruky, a protože hříšník stál v pokutovém území, musela se kopat penalta. K té se postavil opět Di Santo a ukázal, že si dnes před zápasem obul správné střelecké kopačky - 3:0. Ještě na konci první půle pak mohl zvyšovat Sané, ve vyložené šanci ale pálil mimo.

Po změně stran se hra trochu vyrovnala, Schalke se s pohodlným náskokem v kapse nemuselo nikam hnát a výsledkem bylo pozvolnější tempo, které rozřízl až v 61. minutě povedenou, leč nepřesnou technickou ránou domácí Ayhan. Asteras se stále nedokázal vymanit z tlaku, soupeře prakticky vůbec neohrozil a v závěru už vyloženě čekal na finální hvizd. Zato Klaas-Jan Huntelaar, kterému před výkopem chyběly jen dvě branky k pokoření padesátigólové mety v evropských pohárech, se ještě postaral o závěrečný vzruch, když zpracoval krásný Saného pas a tváří v tvář gólmanovi zvýšil na konečných 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)22007:06
2.Sparta Praha (CZE)21103:14
3.Asteras Tripolis (GRE)20111:51
4.APOEL Nikósie (CYP)20020:50
Skupina L

FC Augsburg - FK Partizan 1:3

01.10.2015 19:00

Góly: 57. Raúl Bobadilla - 31. Andrija Živković, 54. Dong-won Ji (vl.), 62. Andrija Živković

Mizérie Augsburgu pokračuje: dnes svěřenci Markuse Weinzierla dokonce před vlastními fanoušky padli 1:3 s Partizanem Bělehrad. Zatímco tak srbský tým má po dvou odehraných kolech ve skupině nečekaně stoprocentní skóre, Bavoři na svůj první bod stále čekají. Dnes mohou žehrat i na smůlu, herně byli jasně lepší a soupeře dohrávajícího v deseti výrazně přestříleli, to jim však nakonec není nic platné..

Ještě než hosté, vedení příkladem teprve devatenáctiletého Andriji Živkoviće, začali vyučovat z efektivity, připsal si Weinzierlův tým několik úvodních šancí: zhruba po čtvrthodině se do první jasné loženky dostal Bobadilla, který měl před sebou úplně volnou bránu, nepochopitelně se však ustřelil a trefil pouze bránícího hráče. Tentýž hráč pak vyzkoušel pozornost srbského gólmana jedovatou levačkou z 22. minuty, zatímco první půlhodinu uzavíral nebezpečnou hlavičkou Tim Matavž.

Srbové do té doby předvedli pouze pěkné sólo Stevanoviće, který svoji chvilku slávy nicméně nedokázal zakončit střelou; jinak se hrálo výhradně na jejich bránu. A pak, zničehonic, bylo všechno úplně jinak. Psala se 31. minuta, když Babović vyslal před vápno vysoký míč, mladík Živković si jej zpracoval, prosmýkl se do vápna a krásně zakončoval přímo k Hitzově tyči. Dokonalá studená sprcha pro domácí, kteří následně ještě v první půli neúspěšně zkoušeli alespoň vyrovnat nepřesnou dělovkou Bobadilly.

Weinzierl poslal do druhého dějství čerstvého Essweina, ten však hned po pár vteřinách pobytu na hřišti spálil na zadní tyči první gólovku a mimoděk tak dokonale shrnul dnešní výkon Augsburgu do jediného okamžiku. Takovému Bobadillovi se o srbském brankáři musí snad i zdát; opět ho vychytal ve 47. minutě, a když jihoamerický šutér konečně prolomil svoji střeleckou smůlu, bylo už pozdě. V 54. minutě si totiž korejský obránce Ji srazil do vlastní sítě Živkovićův roh. Bobadilla si sice o pár chvil později pěkně vyměnil balon z Altintopem a zakončoval do prázdné, i poté však Partizan stále vedl 2:1.

Definitivní hřebíček do bavorské rakve pak zatloukl o dalších několik minut později opět kat Živković, který sice musel střílet nadvakrát a ještě mu pomáhala teč, na to se ale nikdo ptát nebude. Domácí svůj úkol zkrátka nezvládli a v závěru už místo očekávaného náporu hráli spíše frustrovaně. A to i přesto, že od 64. minuty měli výhodu přesilovky - Partizan přišel po druhé žluté kartě o vyloučeného Subiće.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Athletic Bilbao 2:1

01.10.2015 19:00

Góly: 55. Markus Henriksen, 65. Eneko Bóveda (vl.) - 75. Aritz Aduriz

AFAS Stadion slaví, domácí AZ Alkmaar totiž porazil španělské Bilbao! Athletic paradoxně vstřelil dvě branky, ale jen jednu do té správné sítě. Bilbao tak pokračuje v matných výkonech z La Ligy, zatímco domácí mohou slavit cennou výhru.

Zkušené útočníky Bilbaa měla bránit čtveřice Johansson, Gouweleeuw, van der Linden a Haps, zatímco o ofenzívu se starali Tanković, Janssen a Souza. Hosté přijeli s brankářem Herrerínem, před kterým nastoupili Bóveda, Gurpegi, Laporte a Lekue. Záložní řada byla složená ze jmen jako Aketxe, Eraso nebo Viguera, kteří podporovali jediného vysunutého útočníka Solu.

O první zajímavou střelu se pokusil Ander Iturraspe, jenže pálil hodně mimo. Iñigo Lekue si naběhl na zpětnou přihrávku a zpoza vápna pálil vysoko. V prvních minutách byli ale hosté mnohem aktivnější než jejich soupeř. Po dvanácti minutách se málem trefil Kike Sola, který si naběhl do vápna na skvělou nahrávku od Iturraspeho a tečoval míč. Jenže brankář Gino Coutinho vytasil skvělý zákrok a míč zneškodnil! Viguera vzápětí pálil nebezpečně a jen těsně minul tyč.

Když udeřila třicátá minuta první půle, Ben Rienstra se do míče opřel zpoza šestnáctky a jeho ránu zastavilo až břevno! Erasovu ránu zase musel likvidovat brankář Gino Coutinho. Carlos Gurpegi také přispěchal se svou troškou do mlýna, když pálil ve vápně. Problém byl, že mířil jen do brankáře Coutinha. S další parádou se předvedl Ager Aketxe, který mířil skvěle, ale brankář Coutinho předvedl fenomenální zákrok a míč mířící jasně do brány vytěsnil na poslední chvíli mimo tři tyče!

Druhá půle už neměla takové tempo, takže nenabízela mnoho akcí. Prvních patnáct minut druhého poločasu se diváci museli nudit, protože ani jeden z týmů nebyl schopen vymyslet nic konstruktivního. Až poté se domácí konečně prosadili! Markus Henriksen si naběhl na hranici šestnáctky na dlouhý pas, prvním dotykem jej zpracoval do běhu a druhou ranou prostřelil brankáře Herrerína!

Bilbao potřebovalo reagovat a bylo blízko. Střídající Iňaki Williams se dostal na hranici malého pokutového území k hlavičce a mířil těsně nad. Další branku Alkmaaru si hosté vstřelili sami. Po akci Ridgeciana Hapse totiž míč do vlastní sítě srazil Eneko Bóveda a bylo vymalováno!

Zlomené Bilbao dnes rozhodně nebylo horším týmem a dvoubrankové manko pro něj bylo velkým šokem. Ale domácí byli stále aktivnější. Mattias Johansson posílal před bránu z ostrého úhlu centr, se kterým měl Herrerín problémy. Patnáct minut před koncem druhé půle Eneko Bóveda odčinil své zaváhání, když skvělým pasem našel nabíhajícího Aritze Adurize, který si poradil jako zkušený mazák - 2:1 a Bilbao mělo naději. Vyrovnat mohl dokonce Iňaki Williamns, který se dostal k míči, zpracoval si jej a předvedl pohotové nůžky. Míč však letěl mimo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FK Partizan (SRB)22006:36
2.Athletic Bilbao (ESP)21014:33
3.AZ Alkmaar (NED)21014:43
4.FC Augsburg (GER)20022:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
monty25

Tak to vypadá na jednu chybu (Anderlecht)...

http://abload.de/img/tikete6z9s.jpg

BTW: Zápasy od sedmi jsem sice neviděl, ale Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Azerbajdžán a Kazachstán doporučuju doma dávat, viz dnes Karabach, včera nebo předevčírem Astana, minulý kolo Gabala též remíza.

U mě též jedna chyba

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MDE1Njc0NTUzMjgwMDpsn28W4x%2FvL%2FqRAUk%3D&kind=MAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam měl jedničku, ale zařízla mi to Kazaň

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som povedal ze bolo jasne ze kazan nevyhra ....ved mali problem dat Robotničky Skopje a Bordeaux su o lvl vyzsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viola

Reagovat
db18

di Santo dá hattrick, ale na úvodce je Hunter

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

di Santo by tam byl nejspíše ještě v jiném dresu...není aktualizace no

Reagovat
Counter

Však až ten klíčový gól na 4:0 zápas definitivně zlomil ve prospěch Schalke, víš jak.

Reagovat
Spalovač šancí

Protože je hezčí ...

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Zkurvenci z Lokomotivu mi zkurvili tiket za 110 hadrů.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podobně to má Liberec

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
monty25

Liverpool RODGERS OUT!

Reagovat
Miguel19

Anglie je v piči. SA půjde na 3. místo...

Reagovat
Counter

Ale prosímtě Anglie je sice (nejen) letos supermarná, ale nějaké bodíky na udržení třetího fleku si uhraje.

Reagovat
FORZAMILAN

To doufám .........navíc Anglii se odečítá po týhle sezóně o 4 body víc než Itálii, což je zhruba ten momentální rozdíl

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Jednou k tomu dojde.

Reagovat
cristiano.K.

v následujících padesáti letech to nebude, tak to nevadí

Reagovat
Shevchenko

Líbí se mi, že děláte, jakoby se nic nedělo. O to to pak bude lepší.

Reagovat
Counter

Myslím, že z výsledků anglických klubů jsou znechucení všichni, ale tohle si připouštět ještě fakt není namístě.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pipo123

SA náhrava v posledných dvoch rokoch hodne bodov, ten rozdiel sa zmenšuje a od budúceho ročníka to môže byť kludne pravda, anglické kluby na EL absolútne serú a v LM to je zatiaľ slušná tragédia

Reagovat
Pinturicchio

A letos by to nemuselo být jinačí - Juve LM, Napoli, Lazio, Viola EL.

Reagovat
Pipo123

Ešte by to chcelo od AS niečo, to druhé miesto by mohli uhrať

Reagovat
Pinturicchio

S Garciou jim nevěřím.

Reagovat
olis

ale tak prinajhorsom tretie miesto a este nieco nahraju v EL

Reagovat
10

Nechápu, kde bereš tu jistotu, že ani není namístě si to připouštět? Jako že třeba Liverpool, co neporazí ani doma Sion, najednou postoupí do finále EL? Pokud by se opakovala ta minulá sezona, tak Anglie o jednu pozici v LM přijde už od sezony 2017/18.

Reagovat
Uwe háže buly

Není na místě? Kdyby to teďko takhle skončilo, tak Anglie bude příští rok už startovat na 4. místě a to už je sakra na kraji.

Reagovat
DelPiero137

Aj fanusikovia SA si to hovorili pred par rokmi a ako to dopadlo.

Reagovat
cristiano.K.

to je ovšem uplně jiná situace, u týmu z PL je jasné,že časem pudou nahoru, je to dáno prachama za tv práva,kdy si ty týmy mohou dovolit téměř kohokoliv až na Messiho a Ronalda. Dvou roční výpadek na tom nic moc nezmění.

Reagovat
10

jak dlouho jsou týmy jako United, City, Liverpool, Chelsea atd. finančně úplně jinde, než většina Evropy?

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho, ale od příští sezony má začít platit ta nová smlouva a to už budou úplně jiný peníze. Kvůli těm penězům jde anglická liga do sraček, ale za chvíli budou mít i slabý týmy z Anglie daleko víc peněz než nejlepší týmy z Itálie a asi se to už někde projeví.

Reagovat
10

Jako se to projevuje teď? Je úsměvný, že váš jedinej argument pro budoucí kvalitu jsou peníze, zvlášť po všech těch zkušenostech. Ty "neomezený" prostředky jsou pro Anglii paradoxně kontraproduktivní.

Reagovat
Kily

to mi připomíná tu nedávno debatu o tom, že průměrné a slabé anglické kluby jsou kvalitou nad španělskými, jelikož oproti nim mají peníze

Reagovat
10

já jsem si všimnul, že tohle opravdu myslí vážně a argumentuje tím docela dost lidí z PL sekce, moc to nechápu

Reagovat
Kily

já taky ne, navíc to ani není argument plynoucí ze setrvačnosti jako třeba ten mýtus o tom, že anglická liga má nejlepší atmosféru

Reagovat
smazaný uživatel

zatial to vyzera zle no... tie vysledky v europe su otrasne a urcite velkym sklamanim (az na ARSEnal tam sa to da cakat ich vysledky v europe odpovedaju ich kvalite).

Ale ze by SA predbehla PL v koeficiente, tak to je fakt cista utopia

Reagovat
alcantara

To ani Nemnci nemali ist, alebo sa mylim?

Reagovat
Pinturicchio

A Italové dělali to samé, co ted Angláni.

Reagovat
Kily

a totéž platí i o tehdejším postoji Italů a dnešním postoji Angličanů k EL

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie přijde o 4. místo v LM až skončí 4. Spurs, úplně to vidím...

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Jardin

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
db18

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

Paráda, Viola, Napoli i Lazio výhry

Reagovat
smazaný uživatel

Sion

A ted si svycarsko muze pomyslet na 10 misto

Reagovat
smazaný uživatel

Sion

Reagovat
fenixLFC

liverpool

Reagovat
cristiano.K.

Rodgers drží druhé místo v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

pro české týmy, dvě výhry jsem nečekal...

Reagovat
DelPiero137

Neapol ak sa im budu vyhybat zranenia dojdu velmi daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, ale kvalitní soupeři je teprve čekají až v play-off.

Reagovat
Free_player

to samé tu bylo i minulý rok, ale je pak Wolfsburg zmastil strašným způsobem ...

Reagovat
Pinturicchio

Kdo koho zmastil?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Free_player

blbnu

Reagovat
Pinturicchio

Se stane , ... Vlci zmastili Inter.

Reagovat
Free_player

pravda ...a pak je sundala Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Yung chobot

Reagovat
Free_player

Reagovat
Tomanatura

Staci dve semi jak loni

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na článek o koeficientu

Reagovat
oli9

gm ani ne Švýcaři jedou a Řekové taky ...z našeho pohledu všechno zůstvá stejné

Reagovat
smazaný uživatel

Turci překvapivě moc ne, něco jsme na ně stáhli.

Reagovat
juveforever

Taliani by už mali mať viac tímov v lige majstrov ako Angličania. dúfam že už po tejto sezóne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko.

Reagovat
Counter

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, Italove jeden. Se zavrenyma ocima

Reagovat
willdonor

divim se ze v idealni sestave neni fila novak.. nevim jak hral ten z fiorentiny.. nebo hral coufik lip?

Reagovat
willdonor

divim se ze v idealni sestave neni fila novak.. nevim jak hral ten z fiorentiny.. nebo hral coufik lip?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól Villarealu bol chytatelný

Reagovat
smazaný uživatel

Molde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele