Evropská liga - souhrn druhých zápasů osmifinále

19.03.2015, 19:55, aktualizováno 19.03.2015, 23:50
Komentáře a souhrny
Ajax porazil Dněpr, přesto nepostupuje. Wolfsburg vyhrál i na hřišti Interu a jde do čtvrtfinále. Ani napodruhé nezaváhaly rovněž Sevilla a Bruggy, Turín sice porazil Zenit, ovšem po výsledku z úvodního zápasu postupuje ruský celek. Fiorentina na Stadio Olympico deklasovala AS Řím, Dynamo Kyjev rozstřílelo Everton a postup slaví po bezbrankové remíze na moskevské půdě i Neapol...

AFC Ajax - Dněpr Dněpropetrovsk 2:1e

19.03.2015 21:05

Góly: 60. Riechedly Bazoer, 117. Mike van der Hoorn - 97. Jevhen Konopljanka

První zápas: 0:1, postupuje Dněpr Dněpropetrovsk

Fotbalisté Ajaxu nakonec v napínavém souboji s ukrajinským Dněprem nedosáhli na postup do nejlepší osmičky a zůstali tak velmi těsně před branami čtvrtfinále. V odvetném zápase v Amsterdamu byli lepším celkem, měli i mnohem více gólových příležitostí a po výsledku 1:0 po základní hrací době dotáhli duel do prodloužení. V něm ale brzy inkasovali a vedoucí branka v samém závěru jim už nepomohla.

Ajax tak hrál s Dněprem v celkovém poměru 2:2, ovšem kvůli inkasované brance na domácí půdě je vyřazen a nenaplnil tak svá očekávání. Domácí výběr vstoupil do tohoto duelu aktivněji a už v 7. minutě se mohl dostat do vedení. Na hranici pokutového území nedokázali odkopnout míč do bezpečí Douglas s Čeberjačkem a nakonec velmi nebezpečně z první vypálil El-Ghazi. Nicméně proti jeho pokusu brilantně zasáhl gólman Bojko a vytěsnil míč nad svou svatyni.

V hostujícím dresu byl v ofenzívě nejvíce vidět Kalinič. Ten po čtvrthodině hry obelstil Veltmana a vystřelil z otočky, Cillessen s vypětím všech sil vyrazil balón do bezpečí. Poté se obě defenzívy srovnaly a prakticky půl hodiny se hrálo bez výrazných příležitostí. Ve 43. minutě zahrozil nejlepší domácí střelec Milik, který ale po centru Boilesena mířil hlavou těsně vedle. Ajax se dostal do zaslouženého vedení přesně v 60. minutě.

Po pasu Sinkgravena a nepozornosti hostující defenzívy převzal míč Riechedly Bazoer, dostal se do pokutového území a kolem Bojka uklidil míč do sítě, ten si na balón ještě dokázal sáhnout. Hosté mohli srovnat dvacet minut před koncem, kdy po milimetrovém centru Jevhena Konopljanky hlavičkoval nikým nehlídaný Bezus a branku Ajaxu netrefil jen o centimetry. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl přidat druhou branku domácích opět Bazoer.

Ten vystřelil nezištně z hranice pokutového území ke vzdálenější tyči, nicméně Bojko konečky prstů odvrátil míč na rohový kop. Ukrajinský výběr vsítil rozhodující branku v sedmé minutě prvního prodloužení. Kapitán Konopljanka vystřelil z osmnácti metrů, gólman Cillessen situaci lehce podcenil a balón zapadl přímo k pravé tyči. O pět minut později mohl definitivně rozhodnout Bruno Gama, avšak tentokráte jeho prudkou ránu famózně vyrazil gólman Ajaxu.

Ve druhém prodloužení poprvé zahrozili hosté, když se Selezňova rána z dvaceti metrů mezi tři tyče nakonec o kousek nevešla. Ajaxu svitla naděje ve 117 minutě. Po centru El-Ghaziho hlavičkoval do břevna Klaassen, míč se pak odrazil k Miku van der Hoornovi a ten hlavou usměrnil míč do sítě. Jenže to už bylo příliš pozdě a Ajax se do žádné velké možnosti již nedostal.

Toto vypjaté střetnutí ještě mělo dohru. Po závěrečném hvizdu chtěl brankář Bojko pozdravit van der Hoorna, jenže ten mu rozhodně přátelskou reakci neopětoval. Prudce do něj strčil oběma rukama a rozhodčí Kulbakov si toho všiml. Domácího hráče okamžitě vyloučil a ten tak bude čelit tvrdému disciplinárnímu trestu.

Více informací k zápasu

Turín FC - Zenit Petrohrad 1:0

19.03.2015 21:05

Góly: 90. Kamil Glik

První zápas: 0:2, postupuje Zenit Petrohrad

Zenit Petrohrad sice prohrál na půdě italského Turína, ale nakonec se díky skvělému prvnímu utkání může radovat z postupu do další fáze! Domácí Býci dnes podali skvělý výkon a pár minut před koncem jim dal naději kapitán Kamil Glik, ale víc už italský celek nestihl.

Před brankářem Padellim se opět objevila opora jménem Kamil Glik, jemuž pomáhali pánové Moretti a Maksimović. V útoku dostali důvěru Maxi López a a Fabio Quagliarella. Sestava Zenitu Petrohrad se nijak výrazně nelišila od té, která Turín již jednou porazila, takže se na trávníku objevili Danny, Rondon nebo Hulk. Nechyběli ani obránci Garay nebo Criscito.

Už ve druhé minutě měl Daniele Padelli co dělat, když jej k souboji vyzval Hulk. Rána hráče pojmenovaného podle zeleného superhrdiny s chabou schopností sebeovládání ale mířila hodně mimo. Domácí Býci se pokoušeli proniknout do vápna soupeře pomocí rychlých kontrů a minimálně pas Mattea Darmiana byl hodně zajímavý. V sedmé minutě se hnal do zakončení zkušený obránce Molinaro, který dokonce přehodil brankáře Lodygina a trefil tyč, ale nacházel se v ofsajdu.

Ranou z větší vzdálenosti se pokusil posunout Zenit blíže postupu Igor Smolnikov, ale jeho pokus nebyl příliš přesný. Po patnácti minutách Axel Witsel fauloval pronikajícího Maxiho Lópeze a Alexander Farnerud se postavil k exekuci přímého kopu. Ten mu ale nakonec nevyšel a jeho rána zamířila těsně vedle tyče! Molinaro se v pokutovém území dostal k centru, míč poté padal směrem k Lópezovi, ale ten už se k míči nedostal. Maxi López se ve vápně dostal ke střele, ta byla zablokována na rohový kop.

Deset minut před koncem první půle byl po centru švédského záložníka Alexandera Farneruda ve vápně pořádný zmatek, ale nakonec nikdo z domácích hráčů nedokázal dostat míč za záda brankáře Lodygina. Pět minut před koncem první půle se do šance probíjel Axel Witsel, ale jeho pokus byl zablokován pozornou obranou Granaty. Po centru Farneruda se k hlavičce dostal Kamil Glik, který dokázal balon dopravit do sítě, ale stál v ofsajdu, takže branka platit nemohla.

Následná kombinace mezi Matteem Darmianem a Fabiem Quagliarellem nevedla k úspěchu, protože zkušený veterán přestřelil branku gólmana Lodygina. Po hodině hry se dostal k odraženému míči na vápně číhající Axel Witsel, ale nedokázal jej usměrnit do sítě. Hulkova střela na druhé straně z přímého kopu byla zablokována obránci. Dvacet minut před koncem zápasu se k ráně odhodlal také hostující kapitán Danny, ale rána portugalského záložníka nebyla přesná.

Trenér Giampiero Ventura se ještě pokoušel o zvrat, když poslal na trávník mladého útočníka Josefa Martíneze, ale ani on Granatu nespasil. Patnáct minut před koncem se k ráně odhodlal střídající obránce Bovo, dvakrát musel zasahovat Lodygin proti střelám Martineze a Gazziho. Svou roli ale zvládl a stejně jako celý Zenit se mohl radovat z postupu. Dnešní utkání možná nenabídlo tolik šancí jako první, ale Zenit dokázal vybojovat postup a Turín se za svůj výkon nemusel stydět.

A to především proto, že se mu nakonec povedlo alespoň snížit manko z prvního utkání. Po akci Bova se k hlavičce dostal Amauri a Lodygin vyrazil míč na rohový kop. Na centr Bova si naběhl jeho kolega z obrany Kamil Glik a jako správný kapitán překonal soupeřova brankáře - 1:0 pro Turín a závěr mohl být hodně dramatický. Po centru Glika se do zakončení ještě hnal Amauri, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci, takže Zenit nakonec dokázal uhájit postup.

Více informací k zápasu

Inter Milán - VfL Wolfsburg 1:2

19.03.2015 21:05

Góly: 71. Rodrigo Palacio - 24. Daniel Caligiuri, 89. Nicklas Bendtner

První zápas: 1:3, postupuje VfL Wolfsburg

Milánské kouzlo definitivně vyprchalo. Domácí Inter šel do odvetného zápasu s Wolfsburgem "chráněn" impozantní pohárovou bilancí na vlastním stadionu, nakonec ale prohrál 1:2 a s Evropskou ligou se loučí. Za hosty skórovali Caligiuri a Bendtner, Rodrigo Palacio pouze na chvíli vyrovnával..

Svěřenci Roberta Manciniho věděli, že chtějí-li postoupit, musí dát minimálně dvě branky - z Německa si totiž přivezli prohru 1:3. V první půli také domácí opticky ovládali hru a častěji drželi míč, když však šlo do tuhého, ukázali se Vlci jako nebezpečnější celek. V úvodních minutách si oba týmy připsaly jednu šanci - domácí Hernanes přinutil střelou zpoza vápna Diega Benaglia k zásahu, na druhé straně Caligiuriho volej skončil nad břevnem.

Jarní hrdina Bas Dost se poprvé připomněl v deváté minutě po chytrém pasu Kevina De Bruyneho, ale gólman Carrizo byl na místě, stejně jako Benaglio proti pokusu Icardiho. Z další šance se však už zadařilo. Skvělý De Bruyne centroval z levého křídla a našel Caligiuriho, jehož ránu se Carrizo sice pokoušel zastavit, ale nakonec přece jen našla cestu do sítě.

Atraktivní první poločas zakončily další šance na obou stranách. Inter měl velkou příležitost k vyrovnání prostřednictvím Fredyho Guarína, který zakončoval zblízka po rohovém kopu, Benaglio se ale vytáhl s parádním zákrokem; to bylo těsně před odchodem do kabin, poté, co Carrizo zlikvidoval pokusy Luize Gustava a De Bruyneho.

Po změně stran tempo zpočátku trochu opadlo; prvních 20 minut druhého dějství nenabídlo žádnou zajímavější situaci. Až poté se osmělili domácí, konkrétně Palacio, jehož přízemní střela měla dobré parametry - Benaglio však dnes chytal zkrátka skvěle. V té době už tlak Interu výrazně sílil. Hernanesova rána levačkou se mezi tyče těsně nevešla, leč vyrovnání už bylo na cestě. Postaral se o něj Palacio, který si 20 minut před koncem vyměnil míč s Hernanesem a přesným volejem z vápna propálil švýcarského gólmana.

V tento okamžik potřebovali domácí ještě dva góly, jejich tlak však už začínal postupně opadávat; Vlci bránili dobře a nedovolovali soupeři utkání zdramatizovat. Naopak sami dokázali vstřelit vítěznou branku, a opět u toho byl ne zrovna jistý zásah Carriza, který propustil za svá záda Bendtnerovu střelu.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 2:1

19.03.2015 21:05

Góly: 69. Vicente Iborra, 83. Denis Suárez - 73. Giovani dos Santos

První zápas: 3:1, postupuje Sevilla FC

Obhájce titulu ze Sevilly proplouvá suverénně i letošním ročníkem Evropské ligy. Naposledy se o tom v osmifinále přesvědčil Villarreal, který Andalusanům podlehl jak v prvním, tak druhém zápase a s letošními evropskými poháry se tak loučí prohrou 2:1.

O góly domácích se v odvetě postarali Vicente Iborra a Denis Suárez, mezi něž vpasíroval jeden zásah Giovani dos Santos vyvedeným přímým kopem. V celkovém součtu obou zápasů je tak postup Sevilly zcela jednoznačnou záležitostí v poměru 5:2. Hosté navíc zápas dohrávali pouze v deseti kvůli vyloučení stopera Erica Baillyho.

Sevillští si připravili pevnou půdu pod nohama již minulý týden na stadionu Madrigal, kde vstřelili vůbec nejrychlejší gól v historii Evropské ligy, když se trefil záložník Vitolo hned po třinácti vteřinách hry. Tentokrát se žádný rekordně brzký atak nekonal, navíc zpočátku utkání měli více ze hry hosté. Manuel Trigueros i Mario Gaspar prověřili brankáře Sergia Rica hned v úvodní desetiminutovce, ovšem skóre k jejich nespokojenosti zůstávalo stále neměnné, a to po celý první poločas.

Po změně stran se oba týmy dostaly k několika slibným příležitostem, avšak pokaždé je zradilo zakončení. Gaspar trefil pouze Rica uprostřed brány a Mbia na opačné straně netrefil hlavičkovým pokusem branku, přestože se nacházel v dobré pozici. Vzhledem k tomu, že Villarreal pro případný postup potřeboval přinejmenším třikrát skórovat, nezbývalo mu než čím dál více otevírat zadní vrátka a riskovat, čehož nakonec domácí využili.

Nejprve sice Sevilla zbrkle zahodila jedinečný protiútok tři na jednoho, ale jednadvacet minut před koncem se již dočkala. Carlos Bacca vyrazil vpřed a nesobecky posunul míč k Iborrovi, jenž bez potíží zavěsil do prázdné brány. Pro Žlutou ponorku se ani tímto gólem v podstatě nic nezměnilo, a tak nadále poctivě bušila do andaluské defenzivy, až konečně povolila. Giovani dos Santos zakroutil svůj přímý kop zpoza pokutového území tak šikovně, že si míč našel cestu až do sítě.

Jakékoli pozdní drama ovšem výrazně narušil hostující stoper Bailly, když za zákrok na Iborru ve středu hřiště uviděl od anglického rozhodčího Atkinsona druhou žlutou kartu a musel nespokojeně putovat předčasně do kabin. Sevilla nakonec osm minut před koncem ještě využila své nabyté početní převahy, když Trémoulinasův centr poslal hlavičkou do za Asenjova záda střídající Mario Suárez. Sevillská pouť za sotva uvěřitelným čtvrtým triumfem za posledních deset let tak pokračuje a začíná nabírat čím dál reálnějších obrysů.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Club Bruggy 1:3

19.03.2015 21:05

Góly: 48. Ramon Motta - 61. Tom De Sutter, 80. Boli Bolingoli-Mbombo, 90. Boli Bolingoli-Mbombo

První zápas: 1:2, postupuje Club Bruggy

Turecko už nemá žádného zástupce v evropských pohárech. Besiktas totiž podruhé padl s Bruggami a rozloučil se s působením v Evropské lize. Hosté nepohráli ani svůj čtrnáctý zápas v rámci evropských pohárů a v první osmičce jsou poprvé po 20 letech. Stejně jako v prvním zápase i nyní dokázali reagovat na průběžnou porážku.

Domácí kouč Slaven Bilič doufal, že fanoušci pomůžou jeho týmu k postupu podobně jako tomu bylo v souboji s Liverpoolem před osmifinále. Tentokráte ani horká turecká půda Bruggy nevystrašila. První branku vsítil Ramon Motta a vše hrálo Besiktasi do karet. Jenže soupeř díky Tomovi De Sutterovi a dvěma trefám Boliho Bolingoliho-Mbomba vývoj otočil.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté. De Sutter se ocitl v šestnáctce v dobré pozici, nicméně se dostal do celkem ostrého úhlu, také z blízkosti na gólmana Zengina nevyzrál. Na druhé straně se snažil prosadit Ba, ale zamířil jen vedle. Po půlhodině hry znovu zahrozil De Sutter hlavičkou po centru De Bocka, ovšem bránu netrefil.

Tři minuty po přestávce se domácí ujali vedení. Motta vykouzlil naprosto famózní střelu z třiceti metrů, která zapadla přesně do vzdálenější šibenice, kam se gólman Ryan jen marně natahoval. V tuhle chvíli šel dál istanbulský celek. Nicméně v 61. minutě Bruggy zareagovaly, obdobně jako tomu bylo ve střetnutí na jejich půdě.

Simons hlavou dokázal vybojovat míč pro De Suttera, který se řítil sám na Zengina, jehož přesným pokusem podél těla dokázal překonat. Bylo jasné, jakým směrem se utkání následně ubíralo. Svěřenci Michela Preud'hommeho se soustředili především na pozornou obranu, zatímco Besiktas musel útočit.

Jenže žádnému velkému tlaku nakonec hosté nečelili. A byli to oni, komu patřil samotný závěr. Deset minut před koncem si střídající Bolingoli-Mbombo naběhl na kolmici od Rafaelova, oběhl brankáře Zengina a uklidil balón do prázdné svatyně. V 90. minutě pak ten samý hráč potrestal nedůslednost záložníka Uysala.

V nastavení se ještě naplno projevila frustrace Biličova mužstva. Musel se činit sudí Karasev, který červenou kartou potrestal surový zákrok Sahana u lajny, jenž rukou úmyslně praštil pronikajícího Oularého. Bruggám tenhle moment rozhodně náladu nepokazil, a mohou se tak těšit na páteční los čtvrtfinále.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Everton FC 5:2

19.03.2015 19:00

Góly: 21. Andrij Jarmolenko, 35. Łukasz Teodorczyk, 37. Miguel Veloso, 56. Oleh Husjev, 76. Vitorino Antunes - 29. Romelu Lukaku, 82. Phil Jagielka

První zápas: 1:2, postupuje Dynamo Kyjev

Poprvé za posledních dvaadvacet let nebude mít fotbalová Anglie ani jednoho klubového zástupce ve čtvrtfinále evropských pohárů. Mizernou sezonu celků z Premier League totiž podtrhlo její poslední želízko v ohni, Everton. Liverpoolský klub totiž vyhořel na hřišti Dynama Kyjev a s letošním ročníkem Evropské ligy se loučí debaklem 5:2.

Toffees přitom do utkání na Ukrajině vstupovali v relativně slibné pozici po domácí výhře 2:1 z prvního zápasu. Veškerý náskok však vzal za své hned po pětatřiceti minutách, ještě do poločasu zlomil dvojzápas na stranu Kyjeva Miguel Veloso a po změně stran další dva zásahy podtrhly jednoznačnou výhru domácích. Evertonští pak již jen korigovali na konečných 6:4 v součtu obou zápasů zásluhou Phila Jagielky.

Vše začal Andryj Jarmolenko, jenž krásnou ranou poslal Dynamo do vedení již v jednadvacáté minutě. Záhy však obdobně vyrovnal Romelu Lukaku a zdálo se, že se dočkáme dramatu i v odvetném zápase. Hned šest minut po brance belgického útočníka se ovšem domácí znovu prosadili zásluhou Teodorczyka, a krátce nato přišla již zmiňovaná branka Velosa, která strhla misky vah definitivně na stranu domácích.

Po změně stran se již žádný evertonský comeback nekonal. Dynamo naopak systematicky využívalo mizerné obrany soupeře a postupně díky gólům Olega Guseva a Vitorina Antunese činilo ze zápasu exhibici. Zvláště trefa druhého jmenovaného stojí za pořádnou zmínku, ostatně podívejte se sami . Osm minut před koncem pak snížil na konečných 2:5 z pohledu hostí kapitán Phil Jagielka.

Everton tak místo prvního postupu do čtvrtfinále v rámci evropských pohárů za posledních třicet let neslavně vypadl a jen podpořil černý týden anglického fotbalu. Postupně se totiž spolu s Toffees pakovali z Ligy mistrů Arsenal a Manchester City v předchozích dnech, přičemž londýnská Chelsea rovněž vypadla již o týden dříve. Diskuze o opravdové síle fotbalu na britských ostrovech tak může započít v plném proudu... Everton se mezi tím bude muset rychle začít zajímat o víkendové ligové klání s QPR, které bude chtít bezpodmínečně vyhrát, aby ještě nespadl do ošklivého boje o záchranu.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 0:3

19.03.2015 19:00

Góly: 9. Gonzalo Rodríguez (pen.), 18. Marcos Alonso, 22. José María Basanta

První zápas: 1:1, postupuje ACF Fiorentina

Fiorentina slaví, v "italském" derby si dokázala poradit s AS a na jeho úkor postupuje! Fialky v prvních pětadvaceti minutách nastřílely tři branky a zdemolovaly domácí tým. Ten tak opět padl a jeho sezona je stále pesimističtější.

AS nastoupilo do zápasu s Fiorentinou s vědomím, že mu k postupu stačí i bezbranková remíza. Na hřiště se dostali Gervinho, Ljajić nebo Pjanić. Do brány se opět postavil Lukasz Skorupski, zatímco před ním se objevili Torosidis nebo Manolas. Fiorentina vsadila na Saviće, Basantu nebo dvojici Babacar - Salah.

Od začátku se AS tlačilo do koncovky a několikrát se v ní objevil Miralem Pjanić. Střelecké pokusy kritizovaného záložníka ale končily mimo. Ve čtvrté minutě se k míči dostali i hosté. Mohamed Salah natáhl ke střele zpoza vápna a míč zamířil jen těsně vedle břevna brankáře Skorupského. V sedmé minutě začal konec nadějí Giallorossi. José Holebas se dopustil školácké chyby při faulu na pronikajícího Matíase Fernandeze v pokutovém území a hosté kopali penaltu. Napoprvé uspěli, ale museli celou situaci ještě opakovat. Netradiční střelec Gonzalo Rodriguez se ale nemýlil ani napodruhé a Viola vedla.

AS se pokoušelo ještě stav otočit ve svůj prospěch. Pjanićův rohový kop sice ke gólu nevedl, ale akce Gervinha vypadala mnohem lépe. Následná kombinace Holebase s Gervinhem opět skončila mimo tři tyče. Do sítě se nevešel ani Florenziho rohový kop, který zakončoval volný Torosidis! O minutu později Viola opět trestala. Snad největší chybu za svou kariéru si připsal mladý polský brankář AS, který se pokusil zpracovat míč ještě na hrací ploše, ale místo toho jej nahrál Marcosi Alonsovi. Ten si v klidu došel pro druhou branku.

Nejeden fanoušek AS přestával věřit svým očím, ale nebylo to ještě vše. Demolice obrany AS pokračovala o minutu později, když po Babacarově sražené střele zahrávala Viola rohový kop. Ten si vzal na starosti Mati Fernandez a posadil míč na hlavu Basantovu - 3:0!

Domácí mužstvo bylo v šoku. Potřebovalo totiž vstřelit čtyři branky a neinkasovat. Nepříznivý stav odnesl obránce Torosidis, který byl stažen a nahrazen mladíkem Iturbem. Jeho přítomnost trochu znejistěla hostující borce a Miralem Pjanić mohl vstřelit gól naděje. Tváří v tvář Netovi ale selhal. Selhání je vůbec oblíbený pojem, který po zápase v kuloárech asi ještě hodně často uslyšíme. As nebylo bez šancí, například když se k hlavičce dostal Pjanić. Na poslední chvíli ale zasáhl Borja Valero.

Ani poločas nedohrál Seydou Keita, kterého nahradil mladík Verde. Debakl domácího týmu pokračovalo také po změně stran. Mohamed Salah si vzal míč na půlící čáře, proběhl s ním až do vápna, tam si položil dva protihráče a nastřelil obloučkem tyč Skorupského brány! AS to zkoušelo po krajích přes Iturbeho, ale jeho centr mířil jen do obránce. Ten vlastně ani nemusel bránit - stačilo, že prostě stál na místě a balon jej trefil.

Demoralizovaná a v podstatě nepřítomná obrana AS nechala uniknout také Salaha, který ještě předkládal míč Babacarovi. Proti němu se ale vytáhl Skorupski. Zpoza velkého vápna se pokoušel prosadit Adem Ljajić, ale gól svému bývalému týmu nedal. Po hodině hry mohl snížit Gervinho, který se vyhnul ofsajdové pasti a překonal i Neta, ale poctivě se s ním vrátil obránce Basanta. Mezi aktivnější domácí hráče patřil Alessandro Florenzi, ale ani jeho série přímých kopů AS nespasila.

Patnáct minut před koncem se do vápna AS prohnal hráč, který byl krůček od přestupu právě k Vlkům - Mohamed Salah. Egyptský šikula ve vápně napálil tyč! Smutným hrdinou se stal hráč, který ve Florencii dlouho působil. Adem Ljajić neunesl tíhu okamžiku a frustrován svým výkonem fauloval Badelje. A protože už jednu žlutou měl, dvě minuty před koncem putoval do sprch.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - SSC Neapol 0:0

19.03.2015 18:00

Góly: -

První zápas: 1:3, postupuje SSC Neapol

Prvním čtvrtfinalistou Evropské ligy je Neapol! Svěřenci Rafy Beníteze dnes v Chimkách uhráli remízu 0:0 a díky domácí výhře 3:1 z prvního duelu pohodlně postupují mezi nejlepší osmičku. Dinamo Moskva dnes vůbec nepřipomínalo ten tým, který proplul základní skupinou s šesti výhrami na kontě..

Partenopei mohli dokonce i vyhrát - hned v úvodu dvakrát trefili brankovou konstrukci. Začátek zápasu byl vůbec hodně energický a na obou stranách se vyrojilo několik pološancí, první gólovku však zaznamenal Mertens, který v 11. minutě napálil břevno. O čtyři minuty později pak v ještě lepší šanci selhal Callejón, který z vápna trefil pro změnu tyč.

Dinamo se poprvé osmělilo v 17. minutě, když Mathieu Valbuena rozehrál parádní roh a hlavičkující Samba už už slavil vedoucí branku; sudí však rozhodli, že stál v postavení mimo hru. Praporek pomezního zamezil domácím ve skórování ještě jednou - oslavenec Kokorin, dnes čerstvě čtyřiadvacetiletý, zpracoval na prsa míč od Kurányiho, jenže i on byl v ofsajdu.

Zápas pokračoval ve vyrovnaném tempu a ani jeden ze soupeřů si nedokázal získat skutečnou převahu. Na jedné straně musel Vladimir Gabulov zasahovat před aktivním Mertensem, na druhé pro změnu selhal Valbuena. Prolomit bezbrankové skóre se však za celých 45 minut nepodařilo nikomu a do šaten se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Po změně stran převzali iniciativu domácí, kteří potřebovali vstřelit minimálně dvě branky. Už ve 47. minutě zahrozil Kokorin, gólman Mariano Andújar však byl pozorný a jeho nebezpečný volej vyrazil. Brankář Neapole si poradil také s Dzsudzsákem, zatímco hrdina prvního zápasu Gonzalo Higuaín nedokázal svůj lob uklidit pod Gabulovovo břevno.

Valbuena následně zakončil povedené sólo vyloženě slabou střelou na přední tyč, a tlak Dinama začal pomalu opadávat. Domácí útočili hlavně po levé straně, jejich poslední šance vrátit se do hry o postup však přišla zprava - William Vainquieur našel přesným pasem Kurányiho, německý forvard však hlavičkoval ve skvělé pozici příliš vysoko. To bylo 20 minut před koncem. V samém závěru už Neapol náskok z prvního kola bez problémů ubránila.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (437)

Přidat komentář
Pipo123

Už sa usmieva čuráčik na fotke

Reagovat
mastakillah

Lepší fotku sem fakt dát nemohli

Reagovat
milan78

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

co to ta Roma předvádí? to je jako vedoucí tým Calcia? A navíc je drtí Fiore s jejich nula taliánama v základu. No to je kouzelné.

Reagovat
domingo

neni

Reagovat
smazaný uživatel

není to kouzelné?

Reagovat
smazaný uživatel

je to mega kouzelné !

Reagovat
Pipo123

Kúzelné bude Garciove odvolanie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Myslis ze by ho fakt odvolali, kdyby AS zakoncilo sezonu postupem do LM a osmifinale EL? Vsak to je na jejich pomery furt super sezona, ne?

Reagovat
Pipo123

Niečo sa riešilo že Sabatini a Garcia sú na nože, pochybujem žeby ho odvolali po tejto prehre, jedine ak by neuhrali LM

Reagovat
Aldeano

Připadá případně v úvahu návrat Spallettiho?

Reagovat
Pipo123

To já netuším, ale myslím že fans AS by sa potešili

Reagovat
Emmett Brown

Ambicie ma Roma daleko daleko vacsie, len na travniku to nevidno

Reagovat
domingo

Jako porazit soucasnej Juventus? Mi prijde ze se fanousci po lonsku nejak namlsali a zapomneli na posledni roky.

Reagovat
Pipo123

Ale kto fanúšikov namlsal ? nebol to práve Garcia a jeho vyjadrenie, "Sme lepší než Juventus a získame Scudetto"

Reagovat
smazaný uživatel

zase ale nemůže hráče před sezonou motivovat hecováním se na druhé místo

Reagovat
domingo

To me od nej docela prekvapilo no, v Lille takovy kecy nemel

Reagovat
Pipo123

Já myslím že zostane, prekopú obranu v budúcom ročníku, De Rossi pôjde do MLS, predajú Pjaniča a hurá do novej sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

tak zase Rím je oveľa ambicióznejší a slávnejší klub ako Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni chvili lepsi byli, ale pak si to Juve zase osefovalo a to AS srazilo..

Reagovat
Emmett Brown

Ambicie a realita su totiz dve odlisne veci. Nevhodne sme sa "posilnili" hracmi ako napr. Cole, prisla kriza a ukazalo sa, ze muzstvu chyba teamspirit

Reagovat
smazaný uživatel

Cole byl velký omyl no

Reagovat
fenixLFC

neboj, buducu sezonu k vam pride dalsi skvely hrac z PL, slavny a obetavy glen johnson

Reagovat
Emmett Brown

Snad je to len kacica

Reagovat
fenixLFC

snad nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lebo Rím je Talianmi len prešpikovaní a vedený samozrejme tal. trénerom a asistentom

Reagovat
smazaný uživatel

to neříkám

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to zaujímavé - ak majú talianske kluby málo Talianov sú zlé, ak ich majú veľa sú zlé - lebo to trápneho Talianska predsa nikto nechodí... proste na niektoré ´argumenty´ fakt ťažko odpovedať, súdny človek si urobí úsudok.

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa

Reagovat
Hector17

Stejně Neapol v dalším kole letí.

Reagovat
Furia Ceca

Postup super, ale i tak mohla Neapol aspoň 1:0 vyhrát kvůli koeficientu...

Reagovat
Inzaghi

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nohama na zemi chlapci, Dinamo do zápasu s Neapolí vyhrálo v EL vše a nehráli se žádnejma nazdárkama ,,,

Reagovat
C-M@ster

OT: Dobro zvítězilo nad zlem, Kometa si dala Zlín

Reagovat
CHONG

V té dvojici žádné dobro ani zlo neexistuje, jsou to jenom idioti proti kreténům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
C-M@ster

Ani ne. Kometa má na soupisce samý sympaťáky, naštěstí...

Pár sezon zpátky se spekulovalo, že by tam šel Balaštík, ale to by jim pak nikdo nemohl fandit, tak to naštěstí neklaplo.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Whitemedia

sympaťáky

Reagovat
raduinho

Kometa je nudný hype, vyloženě mě sere kolik gloryhunterů se najednou vynořilo a fandí Kometě. Zlínu se nedalo fandit nikdy. Jo starý, dobrý Vsetínek to byl aspon tým

Reagovat
Whitemedia

Vsetín ať zůstane tam, kde je.. tzn. čím nižší soutěž, tím lepší

Reagovat
raduinho

Zlatý Vsetínek oproti všem těm Boleslavím, Chomutovům a podobným klubům.

Reagovat
smazaný uživatel

nefandím Kometě, ale nazvat její fandy gloryhuntery a ve druhé větě vychvalovat Vsetín, to chce velkou dávku odvahy

Reagovat
raduinho

Jelikož mám předky z Valašska, tak je můj vztah k Vsetínu o něčem trochu jiném než jen o titulech

Reagovat
smazaný uživatel

byls na nějakém zápase v posledních 5 letech?

Reagovat
db18

Reagovat
raduinho

Nevěřím tomu, že ti dávám palec

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kometa aneb moravská Sparta, to je skutečný dobro

Reagovat
C-M@ster

Moravská sparta je oxymoron.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rarášek

Aspoň, že tam mají Tona.

Reagovat
C-M@ster

Zrovna proti Zlínu nám jeho lajna moc platná není. Snad se dostanem dál a dostane možnost něco předvést.

Reagovat
Miguel19

Však Ton je v play-off totálně k hovnu. To je hráč do základní části.

Reagovat
Azza

Reagovat
REPLIKATOR

Musíme se zlepšit, uvědomuje si Garcia

>> 22. minuta 0:3

Reagovat
Emmett Brown

Liverpool tradičné hovno, Dortmund ti vyletel s Talianmi a Liberec je na pokraji vypadnutia, dúfam, že sa po sezóne hodíš pod vlak ty zakomplexovaná mrdka.

Reagovat
smazaný uživatel

ban

Reagovat
nani92

by si mal dostať,za ten nick

Reagovat
fenixLFC

petrzalka hra nejaku dedinsku ligu a AS dostava naklep....preco si sa nehodil pod vlak uz pred zaciatkom sezony?

Reagovat
Emmett Brown
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

A nemyslel, že to dá pod 1:7 ??

Reagovat
king23

HaHa, doufám, že už žádný pomatenec nebude tvrdit, že je PL svou kvalitou nejlepší soutěž. Zatím to vypadá, že vyletí i Everton a hrdá Anglie nebude mít jediného zástupce v pohárech. Zopakovat takovou sezonu ještě jednou a reálně je předstihne i ta Itálie (Německo je už jistota) a Arsenal ostrouhá, pač mu 4. místo na LM už nebude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale italský "úspěch" je čistá výjimka

Reagovat
smazaný uživatel

Anglické kluby v porovnaní s tal. a ich vzájomnými finačnými možnosťami by mali Európu valcovať.

Reagovat
smazaný uživatel

ty fotbal sleduješ první týden?

Reagovat
smazaný uživatel

prvý deň. Zasväť ma. Talianske kluby boli doteraz v počte eur. trofejí najúspešnejšie, čiže? O čo tu ide?

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak bude drvivá väčšina ľudí nadšene sledovať Premier League a to sa nezmení žiadnymi výsledkami v Európe :).

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

jasný ale je to děsně přecenovaná soutěž, nejsledovanější je zatím furt jen ze zvyku ale žádnej klub z Anglie nebude mít věhlas jako Barca a Real a momentálně i Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

United má nejvíc fanoušků, ty věhlase

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi vzal kde?

Reagovat
smazaný uživatel

čísla nepustia kamarát

Reagovat
Emmett Brown

No ty budes ina kapacita...

Liverpool, Everton, Chelsea

daj zdroj tych tvojich cisiel, ale realnych, nie odhadovanych

Reagovat
smazaný uživatel

internet, to je taká vec, na ktorej môžeš písať tieto blbosti ty kapacita...tak ho využi aj prospešnú vec

Reagovat
smazaný uživatel

tak lepší než jakýkoliv italský tým tam fandí jenom náckové a korupčníci

Reagovat
smazaný uživatel

ty si neskutočný hlupák akurát s tými náckami si ma dostal - ešte nezabudni dodať rasistov z Chelsea ale čo môže čakať od človeka, ktorého obľúbené kluby sú Chelsea s Manchestrom + Real, proste prototyp fanúšika PL

Reagovat
smazaný uživatel

radšej fandiť spolu ´s náckami a korupčníkmi´, ale štýlovo, než PL nudu buráky, kofola, shit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

aha, že si někdo vycucá z prstu nějaký čínany a já nevím co, tak jo ok... jak sakra někdo může spočítat svoje fanoušky... wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsi ty vzal ten svůj blábol o věhlase?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se podívej který týmy mají nejlepší výsledky... a těžko někdo může popřít, že El clasico je víc než jinej match dvou klubů...

Reagovat
smazaný uživatel

výsledky se přece nerovnají věhlasu. Kdybys mluvil o kvalitě, tak s tebou souhlasím, ale věhlas je něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru asi tak, že když se zeptáš někoho např. na otzáku, který týmy jsou ted nejlepší ve fotbale? no nikdo ti asi neřekne United... to že mají ale armádu fanoušů, to popírat nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je možné, ale věhlas prostě nebylo správně použité slovo. Pro věhlas není důležitý momentální herní projev. Real by byl věhlasný, i kdyby byl v krizi jako United, stejně jako je United věhlasný i při těch problémech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ono každej velkoklub bude mít věhlas vždycky... třeba z AC Milan nebo Interu taky nikdo nemůže dělat průměrný týmy. Momentálně to prostě ale vidím tak, že Ty 3 kluby co jsme jmenoval mají ten "věhlas" větší...

Reagovat
smazaný uživatel

zahováraš, ako inak :))

Reagovat
fenixLFC

to by ma zaujimalo v com je el clasico najviac? najdes ovela vacsie derby, najsledovanejsie tiez a zhodou nahod sa odohrava tiez cez tento vikend. Najlepsie? Posledne roky to s futbalom prilis spolocne nema...Ako OK, stretavaju sa dva z troch najlepsich timov sveta, ale to je tak asi vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že el clasiko je jedna velká tragédie, poslední roky.

Reagovat
smazaný uživatel

a tiež vyšiel v rebríčku klubov s najväčšou hodnotou ako víťaz...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tyhle pseudožebřícky kde si kde kdo vycucává ledacos neberu tak vážně... výsledky mluví za vše...

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak môj argument bude ten, že ma najviac fanúšikov

Reagovat
smazaný uživatel

to je stejný jako bych řekl, že nejvíc fanoušků nemá... ted jsem koukal na facebook ale podle lidí tam má nejvíc fandů má barcelona a to 83 mil, Real má stejně jen o půl mega min a United 65 mil... i když to neberu zrovna úplně relevantně. Kde a jak si United ty fandy napočítal? Tohle fakt nechápu....

Reagovat
smazaný uživatel

ja som nič nepočítal, akurát to nejaký rok dozadu vyšlo ako relevantná správa

Reagovat
smazaný uživatel

podľa čoho to rátaš? To je dosť relatívne. Podľa followingu na fb, predaných dresov? Relatívne. Každopádne ang. a šp. kluby majú výhodu, že sú oveľa populárnejšie na zásadnom trhu - USA + Lat. Amerika.

Reagovat
smazaný uživatel

Len zo zvyku je najsledovanejšia? To fakt nie, takéto blbosti.. Manchester United nemá věhlas ako Barca a Real? To fakt nie, takéto blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně rozhodně nemá... třeba zase někdy v budoucnu....

Reagovat
smazaný uživatel

tu ide o to, že práve aj v takejto kríze má věhlas ako Barca a Real..a keď pravidelne drtil Európu tak si Real prial aby mal věhlas ako United

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavé však je, že keď napíše fanúšik tal. futbalu o prestíži AC, Interu či Juventusu, tak sa mu tu všetci smejú - ako ináč zo zvyku. Lebo PL..... lebo najlepší fanúšikovia. posledný zúfalý ´argument´, ako z bulváru.

Reagovat
smazaný uživatel

ja súhlasím že AC a Juventus majú obrovskú prestíž a stále obrovský počet fans

Reagovat
smazaný uživatel

AC skôr mimo Tal., Juventus hlavne v Taliansko ako akýsi ´národný klub´. Viac fanúšikov má Juventus napr. v Miláne ako samotné AC.... v Ríme tiež obrovský počet ľudí a dole na juhu tiež. AC skôr vo svete

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus stratil kvôli prepadu do druhej ligy, ale stále je na tom dobre :) AS má dosť fans, akurát Inter mi príde že trochu zaostáva

Reagovat
smazaný uživatel

v ITA si myslím, že to calciopoli nejako fanúšikovskú základňu neovplyvnilo, pokiaľ myslíš konkrétne eurofotbal, tak momentálne v tal. sekcii kraľujú juventíni, ktorí boli pár rokov dozadu ticho ako teraz fans Interu či Milána, z jednoznačných dôvodov - nebolo, resp. nie je moc o čom debatovať

Reagovat
smazaný uživatel

a ak stratia 1 miesto v LM voci Serii A, tak PL strati velky kredit a menej a menej top futbalistov tam bude chciet ist hrat. Barca Real a Bayern maju cveng vo svete ako nikto iny a stale hraju o titul v LM - prva volba kazdeho futbalistu .

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má vo svete oproti ang., šp. a tal. mužstvám minimálny cveng....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

neviem no, v USA, Lat, Amerike, arabskom svete, JV Ázii, Číne, Japonsku, sa asi nejako výrazne Bayernu nefandí, oproti napr. Realu, Barcelone, Manchestru, Chelsea, Arsenalu, Milánu, Interu, Juventusu.

Reagovat
Counter

Reagovat
Aldeano

Reklama no.

Reagovat
king23

Nejsledovanější být může, to jí neberu, ale nejlepší není ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale je

Reagovat
smazaný uživatel

To není...

Reagovat
smazaný uživatel

spolu s PD ale PL je pořád vyrovnanější a chodí tam kvalitnější hráči

Reagovat
smazaný uživatel

a to jej problém - kupujú hráčov za veľké prachy, síce zatiaľ majú zisky, ale odlievajú sa mi postupne veľké prachy. Uvidíme, dokedy im to vydrží, Taliansko na tom bolo v 90. rokoch podobne ako teraz Anglicko.

Reagovat
FUnk

a PL bude mit suverene nejvice penez z tv prav....

Reagovat
smazaný uživatel

to je bez debaty. Len ten kolobeh príjmy/výdavky sa môže narušiť, síce momentálne to nejako nevyzerá, nikto však asi dopredu nevie povedať, ako to bude o 10 r. Ale divácky najatraktívnejšia PL dlhodobo ostane.

Reagovat
king23

Kvalitnější

Myslím, že by ses měl kouknout na různé ankety. Kdo třeba vyhrává poslední roky Zlatý míč nebo z kterých soutěží je pravidelně tvořena nejlepší 11 roku, hráče z PL bys tam hledal marně. Ale vy prostě žijete v bublině, to už jsme si ověřil. V sekci PL kdosi tvrdil, že Terry je nejlepší stoper na světě a když jsem navrhl, že by to mohl být spíš Ramos, tak se mi vysmáli. Mimo jiné i z toho je patrné, že jiné ligy vy hrdí fandové PL prostě absolutně nesledujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší bol svojho času Nesta, ale po ňom už stopéri nie sú ešte Thiago drží kvalitu, ktorú sa naučil od učiteľa Nesta, Puyol, Ramos, sú podľa mňa oveľa vyššie ako Terry, Vidić, Ferdinand.

Reagovat
smazaný uživatel

určite nie je. Jedine najsledovanejšia a ´divácky najatraktívnejšia´. To je všetko, celé jej čaro.

Reagovat
smazaný uživatel

to sa zase dostávame k neriešiteľnému, ale ak majú o tom ktorá liga je najlepšia, rozhodovať výsledky prvých 6 klubov z daných líg v LM/EL, tak ok, nie je najlepšia

Reagovat
smazaný uživatel

to jo ale kritéria jsou složitější

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase ti veľa ľudi povie, že najlepšie zápasy na pozeranie sú v PL nehľadiac na výsledky v LM a to je tiež blízko pravde :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

to je velmi subjektivne, mna zapasy PL nudia k smrti

Reagovat
smazaný uživatel

protože se tam pořád jenom nebrání a nehraje se na 0:0

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ži v 90s rokov.. Pozri si priemer strelených gólov na zápas a uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

lebo v ITA sa hrá catenaccio, keď tam občas (a nie zriedka) v priemere na kolo padne viac gólov ešte aj ako v Španielsku a Anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

no je to subjektívne, ale keďže neexistujú žiadne schválené a nebodaj objektívne kritéria na celkové posúdenie tej či onej ligy, tak...sa k ničomu nikdy nedostaneme :)

Reagovat
smazaný uživatel

pre mna su zapasy PL prilis pretaktizovane, hraci nemaju taku volnost ukazat svoje schopnosti ako v PD alebo BL a plus je to prilis fyzicka sutaz, BL a PD su viac technicke sutaze, viac ofenzivne - pre divaka zaujimavejsie

Reagovat
smazaný uživatel

tvoj nazor ti neberiem, ma nieco do seba..

Reagovat
smazaný uživatel

PL až tak nesledujem, ale pretaktizované mi neprídu, naopak, niekedy z toho srší naivita. Možno špička áno, ale tie menšie kluby, to je proste zarputilosť, bojovnosť, dôraz, ale takticky to nič úžasné nie je. V ESP je to skôr tou solídnou technickou výbavou, tam aj Cordoba dokáže produkovať pekný pozerateľný futbal, len proti Realu či Barcelone sa s tým moc vytiahnuť nemôže

Reagovat
smazaný uživatel

Takisto sa to dá dobre porovnať aj na tom záujme verejnosti o najslabšie kluby. Kým fans PL si užívajú celkové dianie v lige a sledujú podrobne zápasy aj nováčikov a najslabších klubov, dovolím si tvrdiť že random fan Realu nevie vymenovať viac než 3 hráčov z Almerii, Cordoby a nemá záujem sledovať dianie ďalej než za hranice svojho obľúbeného klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že ste to pochopili ako som to myslel :)

Reagovat
Phillipinho

A to mas necim podlozeny? . Zajimalo by me, proc si tohle myslis

Reagovat
fenixLFC

vidis to napríklad tu na EF kde v jednej casti sa riesia vsetky kluby a v druhej dvaja hraci. Okrem toho si zober spravodajstvo v tej ktorej krajine, v anglicku sa venuje vsetkym klubom pravidelne velka pozornost nie len tym najlepsim

Reagovat
smazaný uživatel

všetky kluby?

Reagovat
Phillipinho

Jako prave EF diskute neni snad zadny meritko ne? A spanelska media se teda taky zaobira vsemi tymy. No a kdyz uz teda bereme diskuzi EF, tak jsem si teda nevsiml, ze v PL sekci se resi vsechny tymy. Ale samozrejme sekce PS je tragedie.

Reagovat
Phillipinho

*PD

Reagovat
fenixLFC

to myslis vazne? okej, vynechajme tych 6najvacsich klubov (LFC, MU, city, chelsea, arsenal, spurs) pravidelne sa riesi newcastle, everton soton, West ham. v poslednej dobe znova CP a West brom, najme kvôli porovnaniu hry pod novými manazermi. na to aby to mhool niekto porovnat ich musel sledovat aj predtým. aston villa sa riesi pravidelne, leicester tiez, na QPR sa furt nadava, sklamanie je z hullu. trochu tu chyba soukup s jeho stoke. jediny klub co mi pride trochu mimo pozornosti je burnley

Reagovat
smazaný uživatel

ale čo to má s kvalitou ligy a futbalu?

Reagovat
fenixLFC

precitaj si este raz pozorne vlakno a kde sa otocila debata

Reagovat
smazaný uživatel

tuším sa začala točiť okolo sledovanosti a ´zaangažovanosti´ - tú nespochybňujem

Reagovat
smazaný uživatel

to je podľa mňa diskutabilné, pretože v priemere má PL jednoznačne najviac fanúšikov, okrem toho asi tretina debát sú hoaxy a nezmysly a hlavne - ukazuje to len to, že PL je najpopulárnejšia, predsa nebudem odvodzovať kvalitu ligy na základe počtu diskutérov na eurofotbale

Reagovat
smazaný uživatel

na základe počtu ľudí ktorých zaujímajú aj tie zápasy menších klubov..a v PL je ich požehnane, proste ich baví liga celkovo aj keď nehrá ich klub.. tak sledujú dianie iných klubov...a počet diskutérov na eurofotbale ti môže naznačiť, že to tak je....no a keď ich zaujmú aj tie "malé" zápasy a pravidelne sa k nim vracajú, tak to snáď bude tým čo sa odohráva na ihrisku nie?

Reagovat
smazaný uživatel

mňa napr. mnoho zápasov v Serii A nebaví - napr. Cagliari s Bergamom by som moc nesledoval, ale je to dosť podľa nálady, to neznamená, že by ma nezaujímalo dianie, ale konkrétne ak mám na výber, pozriem si niečo ´zaujímavejšie´ - a pre niekoho môže byť zaujímavý práve tento zápas. To som si raz pozrel Empoli so Sassuolom a parádny futbal Nemyslím si, že tým, čo sa odohráva na ihrisku - proste je to sledovanejšia liga a veľa vecí sa automaticky prepiera aj z menších zápasov, v ITA je tiež veľmi veľa zaujímavých situácii či momentov z ´nudných´ zápasov typu Chievo vs Cagliari, len to nie je tak omieľané. Na porovnanie - v sekcii eurofotbalu bolo pred kolom PL v čase, keď sa hralo Derby della Madonnina, asi 6 krát viac príspevkov, to je podľa mňa to, o čom píšem - populárnejšia záležitosť, nič viac. Kamoš, čo organizuje zájazdy na futbal, sa bežne stretáva s názorom, že ľudia do ITA na futbal ísť nechcú - vôbec ich neláka napr. Madonnina, Derby d´Italia či Capitolino, čo sú neskutočné pecky alebo zápasy Neapola s veľkými klubmi zo severu, proste by si radšej pozreli Real, Barcu, Chelsea, United, Arsenal, Liverpool, možno Bayern a vyhypovaný Dortmund. Pričom im ale tiež napr. taká Chelsea s West Hamom moc nevonia... a aby mali ísť na niečo také, ako Derby della Lanterna, to ani nevedia, čo je. Je to podľa mňa dosť povrchný pohľad. Minimálne atmosférou sú tie zápasy niekde inde. Barcelona so CIty, to boli učinené tragédie z hľadiska atmosféry, ale tom som už pomerne dosť odbočil. Len mne to príde proste ako ´povrchný komerčný´ záujem - prídem na štadióna ála Eurovea, zaplatím 250 evro za vstupenku, odsedím si to, nafotím selfíčka, pozriem stadium tour a hurá domov.

Reagovat
smazaný uživatel

väčšinu ľudí keď si vyberajú prenos v TV tak od serie A hneď odradí vizuál - atletická dráha, rozbitý trávnik, hnusný štadión a prázdne tribúny...a to im nemôžeš mať za zlé...kazí to zážitok a to o veľký kus, aj keď sa možno hrá slušný futbal...

Reagovat
smazaný uživatel

toto boli kedysi veci, ktoré ma tiež veľmi nelákali, ale časom som tomu prišiel na chuť a keď si mám vybrať napr. medzi atmosférou na polorozpadnutom Atleti Azzurri v Bergame, kde ultras robia poriadny rachot, tak je to 100 x lepšie ako preplnené eurovei, kde ľudia len sedia, tlieskajú, sem tam pokrikujú a bučia. Ale to už je subjektívne merítko. Štadióny v ITA neboli nijaká sláva dávno predtým, než začala liga upadať a podľa mňa to nie je hlavná či jediná príčina úpadku tal. futbalu. Nové štadióny nebudú automaticky čarovným prútikom na skvalitnenie ligy. Osobne sa mi viac ráta, keď vidím kvalitnú ultras show hoc aj na starom štadióne, než divácku nudu, čo je pri všetkej úcte na väčšine štadiónov PL - ale nebol som ani tam ani tam, proste subjektívne hodnotím fanúšikovský štýl, ktorý sa viac páči mne.

Reagovat
smazaný uživatel

a to že ľudia nechodia v ITA priamo na štadión ma tiež veľa dôvodov..slabučká prezentácia ligy, AC/Inter dlhodobá kríza, neexistujúci komfort na štadióne okrem Juventusu, absencia hviezd...

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavne to, že pokiaľ nie sú ultras, ale bežní ľudia, veľmi radi si pozrú zápas tiež niekde v krčme či v taverne v kruhu rodiny a známych a priamo na zápas idú hlavne na derby, tal. zvyk.

Reagovat
smazaný uživatel

no fenix ti to dosť dobre ozrejmil :) všimne si to aj slepý

Reagovat
Phillipinho

Sorry, ale ohanet se diskuzi na EF to fakt neni argument .

Reagovat
smazaný uživatel

tu nejde presne o túto diskusiu na EF, ale môže to veľa naznačiť :)

Reagovat
fenixLFC

chodi tu dost velka cast tych co sa o futbal zaujimaju viac nez len pozriet výsledok. reprezentuje to viac-menej dve krajiny, uzivatelov je tu niekolko tisíc..podla mna dost reprezentativna vzorka na to aby si mohol do urcitej miery vyvodzovat zavery

Reagovat
smazaný uživatel

mýtus podľa mňa. V porovnaní napr. s Talianskom určite. Všetci sa oháňajú, že ´by si radšej pozreli Burnley s Leicesterom ako Cordobu s Almeriou´, ale ak by asi prišlo na lámanie chleba, dali by možno prednosť čomukoľvek inému len nie zmieneným tragédom.

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa to až taký mýtus nebude...čomu presne by mali dať prednosť?

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o to, čomu by mali dať, prednosť, ale či si to Burnley s Leicesterom aj naozaj pozrú a ak si ho aj pozrú - bude to kvalitnejší zápas ako Cordoba s Almeriou či Chievo s Bergamom? Z hľadiska čoho? že si ho na nete pozrelo viac ľudí? Asi nie. Proste furt tá premisa, že ´v Anglicku je tá liga neskutočne vyrovnaná a aj zápas prvého s druhým s posledným býva veľká dráma, Real hrá s Corodobou a má to nalinajkované´, čo je podľa mňa zásadný nezmysel - v ESP sú proste dve ´hypertrofované´ mužstvá, Real a Barcelona, ktoré sú pravidelne inde ako zvyšok sveta. Potom konfrontácie s trpaslíkmi vyznievajú jednoznačne. Ale ani nie tak pre nekvalitu trpaslíkov ako pre neskutočnú silu gigantov. Podľa mňa technicky zdatné španielske mužstvá ako Cordoba či Granda by hravo zvládli Burnley či Leicester. A v ITA je to zase zväčša o taktike, spodok a stred to proti silným zavrie a ten to musí trpezlivo dobýjať. Pokiaľ ide o mňa - Burnley vs Leicester/Cesena vs Chievo, volím jednoznačne to druhé a myslím, že fanúšik ESP zase Granadu s Cordobou, čo je navyše aj derby

Reagovat
smazaný uživatel

jj fotbalový babovřesky

Reagovat
smazaný uživatel

funny :)

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jen přirovnání, že nejsledovanější se nerovná nejlepší. PL má svou kvalitu, ale mluvit o ní jako striktně nejlepší už mi přijde blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

no a sme opäť pri tom - ak sa má určovať ktorá liga je najlepšia na základe výsledkov v LM a EL, tak najlepšia není...nemám problem to povedať :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jediný objektivní měřítko, a to spíš jen výsledky v LM, EL na to neni zrovna ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton pokazili koeficient babráci

Reagovat
smazaný uživatel

Když blamáž tak už pořádná... aby zachvíli neměla Anglie jen 3 účastníky v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

odpovídající jsou tak 2.....max

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

2 priamo a 3 klub padne v kvalifikacii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

tak to si ještě počkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se stalo, že Anglie zopoakuje příští sezonu to co letos a Itálii hodně zadařilo, tak je to dost reálný.

Reagovat
Counter

Tohle je nejhorší výsledek anglických klubů za posledních dvaadvacet let a ty si myslíš, že hned příští rok to bude to samé?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba před dvěma sezonama to nybelo o moc lepší... jako horší to asi nebude. Ale jestli se Itálie zvedne pořádně a Anglie bude dál stagnovat stát se to časem může....

Reagovat
Counter

Podle mě je teda pravděpodobnější, že se kluby PL zase zvednou. Rozhodně to považuju za pravděpodobnější, než že se pořádně zvedne Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě se jednou dostanou z krize... někdy je nejlepší španělsko, někdy Anglie, někdy itálie, i Německo... se to časem otočí....

Reagovat
smazaný uživatel

itálie spíš nn

Reagovat
smazaný uživatel

aby jsi se nedivil...

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to je žumpa

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím...

Reagovat
smazaný uživatel

každý máme nějaký názor

Reagovat
smazaný uživatel

to ano

Reagovat
smazaný uživatel

je to žumpa - tvoj obraz o talianskom futbale je žumpa. Teraz otázka - sleduješ tú žumpu? Lebo ak to nesleduješ, odkiaľ berieš tú tupú istotou napísať, že to je žumpa? Ak tú žumpu sleduješ, čo ťa na tom láka? Mňa napr. absolútne naivná PL, kde sa síce bežká hore dole vôbec nebaví a sledujem ju len sporadicky, k rugby moc vzťah nemám (teraz vytiahni nejaký strašne vtipný bonmot o vzťahu k žumpe či korupcii, klišé tu dnes ešte nebolo).

Reagovat
Emmett Brown

ono sa to tak toci uz dlhe roky, predtym bolo dole Nemecko, este predtym Anglicko, proste je to akoby cyklus

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně

Reagovat
smazaný uživatel

ale Němci ikdyž mají peníze,tak tam zakomponovali výchovu mládeže alá NDR, takže mají i koncept......Španělé se rodí fotbalistama jako cesta z krize ty jižani to maj v nohách už od Jadranu dolů

Reagovat
smazaný uživatel

tak

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

pred dvoma sezónami chelsea vyhrala EL

Reagovat
CubONE

No Taliansko v tejto sezone uz stiahne na PL polovicu zo 14bodoveho naskoku. Ak by sa PL znova nedarilo, tak to az tak nerealne do 2-3 sezon nie je.

Reagovat
Counter

I kdyby se to za dvě až tři sezony povedlo, což osobně nepovažuju za reálné, tak by se to promítlo do pohárů až o další roky později, ne hned.

Reagovat
fenixLFC

nema ich kto vysupnut na 4. miesto

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

jak to v té závěrečné letové fázi zrychlí

Reagovat
smazaný uživatel

Everton PL

Reagovat
REPLIKATOR

Dynamo Kyjev Rybalka

Reagovat
Pinturicchio

To je šílenost, co se s AS děje. Pokud Cesena zahraje tak, jako proti Juve, tak je to jasná 1 s parádním kurzem.

Reagovat
Emmett Brown

5.40, to je zadarmo

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pipo123

Presne, navyše doma hrajú hodne dobre, agresívne, majú dobrých fanúšikov, treba skúsi´t 1

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Tomanatura

Hosi dekujem Super kolo, Viola ve ctvrtfinale EL bez Gomeze, Rossiho a Cuadrada, skalpy Tottenhamu a AS.

Reagovat
Emmett Brown

Gratulacia. Postupil lepsi tim, k nasim sa radsej uz nevyjadrujem. Vela stastia v dalsom kole, snad dostanete prijatelneho supera a uz nie z Talianska

Reagovat
Pipo123

Taktiež gratulácia pre jediného fanúšika Fiore na EF

Reagovat
Tomanatura

jeste je tu h8

Reagovat
smazaný uživatel

ten je tu pořád a tak to má bejt

Reagovat
smazaný uživatel

bez tebe by to taky byla nuda ...

Reagovat
Pinturicchio

A ještě Tavo, ale ten už asi nechodí.

Reagovat
Tomanatura

Ale dik, pristi rok se potkame v LM

Reagovat
Pipo123

To by bola aká paráda síce pre vás 4:0 a strata bodov v skupine, ale ok

Reagovat
CubONE

Ale snad tam pojde Viola cez vyhru v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla a Wolfsburg jsou letos favoriti

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
10

gratulace

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší liga galaxie opět zaútočila

Reagovat
smazaný uživatel

aneb z najlepších majú vždy ľudia komplex

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle případě spíš kompot, dostat v Kyjevě 5 fíků je i na Everton moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Kyjev a Dněpr jedou narozdíl od Legie, která jela jen ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že se ironicky bavíme o Premier League...?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zo Španielov momentálne určite je dôvod mať komplex

Reagovat
C-M@ster

co to tam padalo za góly

Reagovat
Switchback

Reagovat
stas87

1992/93 - England have failed to produce a European quarter-finalist for the first time since the 1992/93 season.

Reagovat
smazaný uživatel

a 95 v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Viola!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Este ze maju anglicania takych znamych rozhodcov, inak by zastupenie vo vyradovacich bojoch nemali

Reagovat
smazaný uživatel

tie talianske mužstvá sa toho fakt neboja, Inter, AS, Neapol a Fiorentina dokopy 7 talianov v základe

Reagovat
*CZE*

hnus

Reagovat
10

to je realita, koukni se na PSG, koukni se na anglický týmy...Torino má 6, Juve včera 5

Reagovat
smazaný uživatel

mňa to prekvapilo, to je celé

tak anglické týmy sú za to dosť jebané... to aj v taliansku je nejaká prirážka za talianov alebo sa tie mužstvá na to vykadili?

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by i české občanství chtělo pár Argentinců

Reagovat
smazaný uživatel

z česka sa tam neemigrovalo?

taký Vietto by sa mohol pohrabať v rodokmeni a zistiť, že jeho prababka bola zo Slovenska

Reagovat
smazaný uživatel

spíš, aby se vám Hamšík ještě vrátil do BB

Reagovat
smazaný uživatel

Marianko K. ho dotiahne

Reagovat
fenixLFC

iba ked sa hamsiik zabvi toho kohuta na hlave, dovtedy majko onho ani nezakopne teda zakopne, ale trochu inym stylom

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi neviděl včera Griezmanna ? to je ještě větší komedie

Reagovat
smazaný uživatel

polka Argentínčanov má talianske korene, preto ich v drvivej väčšine najviac hrá ´doma´ v Taliansku.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je tým povestný, Viola sa začala grupovať z mixu cudzincov a Roma tiež, na druhej strane sú tam zaujímaví hráči ako Santon, D´Ambrosio, Bonazzoli, Bernardeschi (ok, ten je dlhodobou out), Florenzi, Verde.... slušný potenciál. Koľko je Angličanov či vôbec ostrovanov v anglických kluboch? Oproti Taliansku, ktoré je samo o sebe na tom biedne, je to ešte viac ako o polovicu horšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Viola to dala, Kyjev taktéž.....teď ještě Besiktas a Ajax musí zabrat. Od Interu,Dinama a Villarealu či Turína už se zázraky snad ani čekat nedali

Reagovat
smazaný uživatel

v Istanbulu dneska 10 mrtvejch jestli Besiktas nedá góla ....

Reagovat
Radin

ten přímák Interu kousek za vápnem co kopal Hernanes, to byl vtip? :-D

Reagovat
Tomanatura

200. FORZA VIOLA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Sasha

Reagovat
db18

Reagovat
CubONE

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Trand

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Florencie a Bruggy - králové odvet !

Reagovat
smazaný uživatel

a nakonec i Wolfsburg potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Toro, škoda prvního zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

dali gol v devedesiatej minute a ty povies skoda prveho zapasu? chod uz spat,uz bol davno tvoj cas...

Reagovat
Vtáky cez tepláky

evidentne si to nepozeral

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
db18

nekoukal jsem na čt, takže nevím - ale neříkali, že tam ještě hodí Ajax?

Reagovat
Shevchenko

Těžko, když to dává Nova Sport.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Som hrdý na Torino, takto drviť a mlieť súpera som už dlho nevidel. Škoda šancí a hlavne červenej v prvom zápase.. Avšak dnes to mohli rozhodnúť..

Reagovat
smazaný uživatel

Toro super s minimom financií, ale so super sympatickým kádrom, poctivou robotou trénera + skvelí tifosi, veľmi sympatický klub

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je kurz na vitezstvi Wolfsburgu v EL?

Reagovat
smazaný uživatel

maly

Reagovat
smazaný uživatel

skoda.. Takovych 8 bych si uz zahral

Reagovat
smazaný uživatel

s ich obranou 100 +

Reagovat
smazaný uživatel

Co maji s obranou?

Reagovat
Mrvinho

Nemají ji.

Reagovat
Shevchenko

Tipuju tak 5

Reagovat
CubONE

Skoda Toro

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla v suchom triku

skúsený pohárový výsledok, akurát tá prihrávka na Tremoulinasa bola asi do offsidu... byť na mieste Asenja tak asi umlátim stopérov hocičím, čo by bolo po ruke... aby dal z päťky hlavičkou gól chlapík, ktorý je o hlavu vyšší od šerbla je na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konopjanka je Robben na pravačku

Reagovat
smazaný uživatel

obdivujem takých hráčov, každý vie, čo spraví a aj tak im to vyjde

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Evhen uz mel byt davno nekde v elitni lize..

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to,že rozhodl duel jako Mboli-bombo dneska

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

v elitní lize jako je PL

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Emmett Brown

Torino pekna sezona, v Europe sa nestratili, spravili viac bodov ako AS a Inter. teraz fandím v EL Viole

Reagovat
QooBo

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský týmy o dost přesvědčivější výkon než Zenit a za méně peněz.....škoda, že i o armádě se nedá říct totéž

Reagovat
Spasitel

Ta to už vyzerá, že Zenit a Wolfsburg/Sevilla si to rozdajú vo finále.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Bruggy srovnaj všechny do latě

Reagovat
Spasitel

Im by som to aj prial Belgicko je krásna krajina ale reálne to nevidím ale tak bola by sranda Bruggy EL a Porto LM keby vyhralo :)

Reagovat
smazaný uživatel

chce to změnu zase Ukrajinci nebo Bruggy

Reagovat
Emmett Brown

Zenit sa tu zbytocne precenuje, Fiorentina a Neapol su urcite silnejsie a ukrajinske timy tiez toho ukazali doteraz ovela viac

Reagovat
smazaný uživatel

po nákupech Witsela a toho druhýho...Hulka, se vydali opačným směrem než měli

Reagovat
Free_player

hodně pěknejch golů dneska padlo ... ono vůbec letos LM i EL jsou golově hodně výživný

Reagovat
smazaný uživatel

akorát anglický týmy zapínat až v 80.minutě příští rok

Reagovat
Pipo123

No pozor, taký Everton by si mohol v 60 naopak vypnúť

Reagovat
smazaný uživatel

a Garcia dneska vypnul ve 23.minutě

Reagovat
Pipo123

tam to vypli aj fanúšikovia a išli na pivo

Reagovat
Furia Ceca

Garcia hlavně vypnul už na podzim.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax ! mladý pušky se nevzdávaj ....

Reagovat
Phillipinho

Hyský je fakt borec

Reagovat
raduinho

Klobouček Hyskému, nejlepší fotbalový expert ve studiu u nás

Reagovat
Largo

Reagovat
el Principito

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cristiano.K.

až na to vyjadřování, fakt se dobře neposlouchá

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas selhal, Everton podcenil a Ajax nestačil mladostí, Inter opět ostuda a královama noci se tak stávají Florencie,Bruggy a Kyjev

Reagovat
juveforever

Everton si može dovoliť podceniť Dynamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Everton podcenil ??? vážně ? To jste si mysleli,že je Favorit ? ja tipoval že dostanou minimálně 3 kousky... to že je to anglicky celek, neznamená automaticky jak si myslí většina, že to bude favorit.. Dynamo je uplně někde jinde po všech strankách než Everton a včera to potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Besiktas podcenil.. to souhlasím, mužou si za to sami.. Inter tento rok nic moc.. a při formě Wolfsburgu se asi nedalo nic jiného čekat než postup.. Ajax včera měl štěsti, že podstatě dal ze 3 šanci 2 goly.. Dněpr musí zlepšit koncovku, po dvou obrovskych tutovkach dostali gol před koncem prodloužení, po delší době z vaznější situace Ajaxu.

Reagovat
Mrvinho

AS

Reagovat
frankiefcb

A jak to teď budou dělat s tím losováním, to jako zase nebudou moci setkat Ukrajinci se Zenitem? To by byla sranda kdyby se ty týmy setkali ve finále, to se bude házet kostkou nebo, jak se ot bude řešit.

Reagovat
Spalovač šancí

finále se nebude hrát v rusku

Reagovat
Counter

Pravidlo venkovních gólů v prodloužení je pitomost, dává to ohromnou výhodu hostujícímu týmu...

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, je to pěkně trapné. Po 90. minutách se prodlužuje, protože jsou na tom oba stejně. V prodloužení dají oba stejný počet golů, ale najednou už na tom stejně nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

V prodloužení to má naopak smysl. Hostujícímu se dorovnává nevýhoda venkovního prostředí, protože domácí hraje o půl hodiny víc doma.

Reagovat
Radin

jenže je po dvou zápasech a prostě je to divný..Nechal bych to bez pravidla..

Reagovat
Spalovač šancí

Za předpokladu, že hráči jsou bezemoční stroje. Jinak samozřejmě je to nesmysl, protože záleží na psychickém rozpoložení při vstupu do prodloužení. Pokud např. hostující tým vstřelil v 5. minutě nastavení branku, která mu zabezpečila prodloužení, tak určitě tu kompenzaci potřebuje

PS: Kompenzace časové nevýhody venkovního prostředí má stejný smysl, jako když špatně posouzenou penaltu vykompenzuješ otočeným rohem

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu tvoje uvažování. Aby si rozuměl já sem proti tomuto pravidlu, vůbec by nemělo platit. Když ale platí tak nevím proč by nemělo v prodloužení. Je to rozdíl, když někdo vypadne že prohrál 0:1 a doma vyhrál 2:1 po 90 minutách nebo po 120?

Reagovat
TheAdy

Taky si myslím, že výhoda venkovních golu by měla platiti jen po 90minut. a prodloužení hezky "normálně" .

Reagovat
db18

Reagovat
Counter

Já bych se nebál něco udělat i s venkovními góly během základní hrací doby, ale v tom prodloužení to z mého pohledu bije do očí nejvíce.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Josifek

To jsem si říkal minule při Chelski - PSG, hrozná kravina..

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád, když pořád chce někdo měnit pravidla a hraje si na nejchytřejšího. Ty pravidla platí déle než většina čtenářů EF žije a každý tým může dopředu počítat s tím, že když nechá odvetu doma dojít do prodloužení, tak musí hrát opatrně vzadu.

V pohárech je zase velká nevýhoda začínat první zápas doma, to vám řekne každý trenér, takže jestli jednou za čas se zápas dostane do prodloužení a hostující celek bude mít "pomyslnou" výhodu, tak se to jen vyrovná. A pomyslnou píšu schválně, protože k tomu aby té výhody využil musí dát gól, na cizím hřišti, bez podpory fanoušků, po devadesáté minutě kdy už jsou hráči vyčerpaní, jinak se žádná výhoda nekoná.

Reagovat
Counter

Pravidlo venkovního gólu není nic pomyslného, jde o ohromnou výhodu. V prodloužení je to nefér kvůli tomu, že jeden tým má tuhle výhodu 90 minut a druhý ji má 120. Nejde to vztahovat jako kompenzaci za výhodu domácího prostředí, které se určuje férovým losem.

Reagovat
smazaný uživatel

Níž jsem přidal další příspěvek.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

ostatní tady blijí, ale když příjde los, tak si budou stěžovat, že zase začínají doma.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to teď schválně spočítal.

Zápasů EL v kterých se mohlo pravidlo o gólu v prodloužení projevit (tedy odvety předkol, šestnáctifinále a osmifinále EL) bylo celkem 163. Z těch 163 odehraných odvetných zápasů postupovalo díky gólu v prodloužení pouze 5 týmů. Z toho 2 týmy využily v prodloužení výhodu domácího prostředí (Metalist a Stjarnan) a pouze 3 hostující týmy využily pomyslnou výhodu třiceti minut navíc na vstřelení gólu venku (Sillamäe Kalev, FK Sarajevo a Dněpropetrovsk).

Pravidlo o postupu celku, který vstřelil víc gólů na hřišti soupeře při shodném skóre z obou zápasů, však rozhodlo o postupu pouze ve dvou případech. Sillamäe - FC Honka postupuje Sillamäe při celkovém skóre z obou zápasů 4:4 a Dněpr - Ajax, postupuje Dněpr při celkovém skóre 2:2. Třetí zápas FK Sarajevo - Atromitos FC, postoupilo Sarajevo, ale při celkovém skóre z obou zápasů 4:3.

Já v tom tedy žádný problém nevidím. Domácí týmy, které využily prodloužení k postupu, jsou 2 zatímco hostující týmy, co využili stejné situace jsou 3, a to při 163 zápasech během 9 měsíců v kterých se toto pravidlo mohlo projevit.

Statistika rozhodně neukazuje, že by to bylo nějak nefér, to by ta četnost musela být vyšší a poměr postupů domácích vs hosté by musel být daleko víc ve prospěch hostujících, aby se vůbec mohlo začít mluvit o nějaké výhodě.

Reagovat
Counter

Kdyby v Evropské lize platilo pravidlo, že gól brankáře se počítá za dva, tak by ta četnost byla taky malá, a stejně bych proti tomu orodoval. Jen proto, že se něco nestává příliš často, ještě neznamená, že je namístě s tím nic nedělat.

Reagovat
smazaný uživatel

a co tak předtím, než začneš psát soudy se trochu podívat na fotbal. pak bys totiž zjistil, že v utkání dvou podobně silných týmů to je právě neskutečná výhoda. Proč všichni tady na foru, ať už fandí komukoliv chcou vždy odvetu doma, proč je za první msto ve skupině v LM na OF odveta doma, když je to tak nevýhodné?

První zápas hraje hostující tým na brejky a brání, což je snažší než proti stejně kvalitnímu soupeři útočit, pokud se podaří vstřelit první gól, tak už je to absolutně v pohodě, protože to musí ještě víc otevřít, stejně tak, když domácí vedou 1:0, tak stačí jeden gól na to, aby zase museli po zbytek dvojutkání útočit.

Reagovat
Counter

Však odveta doma výhodná je, jen to pravidlo venkovního gólu v prodloužení ji mrší. A vzhledem k tomu, že není až tak pravděpodobné, že na prodloužení dojde, tak to klubům stojí za to.

Reagovat
Spalovač šancí

Italské týmy opět klasická nuda - viz Neapol, nebo klasický náklep - viz AS

Reagovat
smazaný uživatel

s náklepom od talianskej nudnej Violy Neapol, čo mal nahraté z prvého zápasu, v podstate celý čas tlačil domácich a okrem toho, že tomu chýbal gól, to rozhodne nuda nebola. Naopak skvelo sa mohli diváci baviť v Kyjeve že áno....

Reagovat
smazaný uživatel

a kde Neapol tlačila ? Mužou být rádi že Dinamo nevyužilo šance a naštěstí pro taliány, že jim neuznal 2 goly, které byli těsně z ofsajdu. Akorát Hugain měl šance na přehození a Mertens nějaké naznaky tot vše..

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol mal nahrané, Dynamo hralo lepšie ako v Neapoli, ale že by ich prevalcovali, ani reči, Neapol udržal nulu (aj so šťastím, jedna tá ´ofsajdová pasca´bola nechcená), čo je na ich pomery luxus, nemáme sa o čom baviť, že postúpili absolútne zaslúžene. na druhej strane Toru moc nechýbalo, aby vypoklonkovali Zenit (škoda, že sa im to nepodarilo).

Reagovat
smazaný uživatel

Tragic news for #Napoli as ultras leader Pasquale D'Angelo died of a heart attack while in Moscow for the game against Dinamo. He was 55.

Reagovat
Shevchenko

Ty góly Motty a Antunese

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Torino velká škoda,že to neurvali aspon na prodloužení...Hold můžou poděkovat Benassimu za to debilní vyloučení v prvním matchi...Ale tak je to mladý zobák tak snad si to uvědomí a příště takovou magořinou svůj tým už nepotopí...Ovšem klobouček za to co v EL letos předvedli...

Reagovat
DelPiero137

Toro

Reagovat
10

klobou dolů před nima, na San Mamés odehráli zápas, na kterej jen tak nezapomenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně jim patří velké dík, udělali toho pro Calcio letos hodně, dost bodů.A třešnička byla i včera když ne postup tak aspoň ta výhra se počítá, každý bodík dobrý.

Reagovat
stuff

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Everton Martinez hraje s takovým kádrem hroznou tužku

Reagovat
GEGE

Myslet si,že Everton postoupí přes Dynamo mohl jen blázen...Kvalita hráčů trošku někde jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas ! ale většina si myslí, že je to anglický klub,tak to je panečku něco pak !

Reagovat
smazaný uživatel

no.. spíš bych čekal, že se budou víc snažit. V lize hrajou totální hovno, jejich obrana je děravá jak ústa staré ženy, myslel jsem, že by se mohli hecnout a podat dobrý výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy se losuje LM a EL?

Reagovat
smazaný uživatel

dnes ve 12 a pak EL

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Nikikrew

Zatmenie slnka, los LM a este k tomu home office no parada

Reagovat
smazaný uživatel

homofis

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě pár takových sezon pro anglické kluby v Evropě a brzy se z tý jejich PL vytratí ty neskutečný prachy. Je naivní si myslet, že do toho všichni budou investovat takový majlant do nekonečna, když kvalita už je dávno někde jinde.

Reagovat
alcantara

Pokial budu rovnako schopni ako doteraz pretlacat svoj produkt do popredia a nadalej budu presvedciat ludi o tom, ze su spicka futbaloveho sveta, tak im kvalita moze byt u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Do téhle pozice se přece dostali pouze díky tomu, že válcovali (výsledkově) Evropu v LM. Pokud budou pokračovat v těchto výsledcích, fanoušci a sponzoři se obrátí tam, kde ty úspěchy budou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
alcantara

To by som potom cakal nejaky obrat k lepsiemu v suvislosti so Spanielskom, ktore vysledkovo valcuje posledne roky. A nemam pocit, ze sa tak deje, skor sa noznice neustale roztvaraju.

Reagovat
Mada

Reagovat
DelPiero137

Musis do toho zaradat aj ekonomicku silu danej krajiny, v com ma Anglicko vyhodu. Jedine Nemci su natom lepsie.

Reagovat
alcantara

Je to mozne. Preto si prave nemyslim, ze je to len o valcovani a vysledkoch, tych dovodov bude viac a cely ten problem bude zlozitejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam si všechny prachy rozdělí Real a Barcelona a ostatní kluby se okolo nich střídají, takže žádný další nemá potenciál nabrat fanouškovskou základnu. Proto je potenciál Španělska v podstatě vyčerpaný. Dovolím si tvrdit, že pokud by podobně válcovala Itálie nebo Německo, částečný odliv peněz od PL k těmto ligám by nastal už dávno.

Reagovat
alcantara

Cize potvrdzujes, ze to nie je len o vysledkoch Potrebujes ten futbal aj predat, v Spanielsku v tomto absolutne zlyhavaju, hoci kluby hraju kvalitny fubal aj napriek ich relativnej chudobe. S tym Talianskom a Nemeckom je to docela pravdepodobne, pretoze robit to horsie ako Spanieli sa da len velmi tazko.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

ach jo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Josifek

"Nejlepší liga na světě" letos solidní propadáček v pohárech..

Reagovat
Pigeon

prekvapuje me, kolik lidi ma z toho oznaceni slusny vitr

Reagovat
10

jj, třeba fanoušci Kyjeva, PSG, Monaca, Barcelony, Fiorentiny, Basileje atd. jsou z toho celý posraný

Reagovat
Xavi

Né, jen se tomu neustále smějeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Milan.B

Reagovat
-Carles-

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Tak blbců jako ty je tu dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Tak cast ludi reaguje podrazdene, ked pocuje podobne oznacenie v diskusiach, od "odbornikov" v televizii ci novinach a potom vidi to hovno, co hraju...

Reagovat
Pigeon

takze abych to pochopil, ti lidi jsou podrazdeni protoze nekdo neco tvrdi a oni s tim nesouhlasi. jak rikam, vitr

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

maj z toho mindrak, protoze se leta na jejich ligy nedalo divat a ted chvili jsou na tom lip, tak se v tom vyzivaji.. ale ono se to za chvili zase zmeni a oni se pak vrati do kanalu

Reagovat
Counter

I mistr tesař se někdy utne

Reagovat
Il Principino

Naprosto neomluvitelný chyby jednotlivců,když už si nějaký ty šance vytvoříme tak nejsme schopni proměňovat, tragický kraje obrany...včera byla vlastně tragická celá defenzivní činnost. Rudi už musíš něco změnit. Jinak gratulace to Florencie.

Reagovat
DelPiero137

Pozeram ze na Olympico bolo veselo uz aj fanusikovia boli riadne nasrany. Totti a danek to tam isli vysvetlovat?

Reagovat
db18

BL se v 5-letém hodnocení UEFA po včerejšku dostala před PL, je tak na druhém místě s náskokem 0,0858 bodu.

Reagovat
Bayernista18

Konečně!

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená víc průměráků v evr. pohárech...supr

Reagovat
fenixLFC

absolutne nic sa tym nemeni

Reagovat
db18

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele