Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů základních skupin

05.11.2015, 18:53, aktualizováno 05.11.2015, 23:15
Previews
Sparta se rozešla se Schalke i podruhé nerozhodně a se šesti body je průběžně druhá. Plzeň podlehla Rapidu Vídeň i na domácí půdě a prakticky se tím připravila o postupovou šanci. Naopak Liberec vyhrál v Groningenu a drží se na postupové druhé příčce. Další tříbodové zápasy mají za sebou Dortmund nebo Neapol...
Skupina A

Celtic FC - Molde FK 1:2

05.11.2015 19:00

Góly: 26. Kris Commons - 21. Mohamed Elyounoussi, 37. Eirik Hestad

Celtic pokračuje v mizerné pohárové formě a domácí prohrou 1:2 s Molde si dost možná definitivně odřízl šanci na postup do jarní vyřazovací fáze. Svěřenci Ronnyho Deily se krčí ve skupině A až na posledním čtvrtém místě s pouhými dvěma body, zato Molde je překvapivě suverénní lídr, který si už zvládl postup zajistit, a to s dvouzápasovým předstihem!

Domácí Hoops si ve svém tradičně silném úvodu vytvořili řadu šancí, přičemž hned dvakrát z nich také skórovali, ovšem pokaždé jim radost krutě utnul zdvižený praporek čárového rozhodčího. Když pak Mohamed Elyounoussi umlčel Parkhead krásnou ranou zpoza šestnáctky, byl rázem oheň na střeše. Hned pět minut nato sice ještě dokázal vyrovnat Kris Commons, ale čtyřicetiletý veterán Daniel Hestad ještě do poločasu vrátil hostům vedení a tentokrát jej již norský celek nepustil. Celtic navíc v závěru dohrával o deseti po vyloučení Bittona.

Jedinou šancí Deilova týmu na postup je stoprocentní úspěšnost v náročných zápasech doma s amsterdamským Ajaxem a na horké půdě Fenerbahce a nutno podotknout, že v tuto chvíli by si na skotské šampiony vsadil jen málokdo. Vstup do zápasu přitom měl Celtic parádní a v desáté minutě se prosadil Bitton, jenže postavení Leigha Griffithse již pravidlům odporovalo a rozhodčí usoudili, že jeho pohyb byl dostatečnou záminkou k odpískání postavení mimo hru. Dvě minuty nato to pak byl znovu Griffiths, jehož gólovou ránu zblízka opět anuloval lajnový sudí.

Kromě marné ofenzivní snahy navíc utrpěla také obranná řada domácích, neboť stoper Šimunović vydržel pouze do šesté minuty a musel místo sebe na trávník pustit Tylera Blacketta. Tribunami se tak začala plížit nervozita, zvláště s přibývajícími útoky Molde. V devatenácté minutě si to dokonce Hoiland štrádoval sám na branku, ale jeho příliš předkopnutý míč zpacifikoval vyběhnuvší brankář Gordon. Hned dvě minuty nato už měl ale Gordon utrum - Blackettovu hlavičku umně vrátil do šestnáctky Elyounoussi takovým způsobem, že míč zapadl rovnou do růžku.

Celtic se však příšernému vývoji zápasu navzdory nepoložil a takřka obratem zásluhou Commonsovy teče Bittonovy rány, čímž dokonale zmátl brankáře Horvatha. V jednatřicáté minutě pak dokonce mohl dokonat v divokém zápase obrat Rogić či Commons z dorážky, ale hostující obrana tentokrát odolala. Zanedlouho mohli domácí žehrat na tuto neproměněnou příležitost dvojnásob, když si velezkušený Hestad počíhal na tečovaný centr Elyounoussiho za Blackettovými zády a bez potíží na zadní tyči skóroval.

Ani po změně stran se hra příliš neuklidnila a oba týmy mohly přidat do sbírky hned několik gólových tref. Tierney si však na Horvatha povedenou ranou nepřišel a stejně dopadl i Mikael Lustig s Bittonem. Na opačné straně zase Dedryck Boyata hned ve dvou případech zachraňoval situaci na brankové čáře. Závěrečná snaha srovnat se sice Celticu nedala upřít, jenže s vyloučením Bittona, jenž jako poslední hrát vyjma Gordona srazil k zemi unikajícího Kamaru, už to měli domácí příliš těžké. Místo vyrovnání tak málem přišel třetí gól Molde, avšak Kamara napálil pouze břevno. Mrzet jej to však nemusí, vítězství si hosté připsali tak jako tak a můžou se těšit na jarní pohárovou Evropu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Fenerbahçe SK 0:0

05.11.2015 19:00

Góly: -

Ajax letos na evropské pohárové scéně tápá a svou mizernou sérii bez vítězství prodloužil o další bezbrankovou remízu doma proti Fenerbahce. Slavný nizozemský klub sice měl více ze hry, co se držení míče týče, ovšem úspěšná finální fáze se domácím vyhýbala jako čert kříži...

Skupina A tak zůstává rájem remíz - Ajax už má tři, Celtic s Fenerbahce po dvou a z toho všeho těží překvapivě norské Molde, které si již s dvouzápasovým předstihem dokázalo zajistit postup ve společnosti daleko věhlasnějších klubů. Istanbulský celek zůstává druhý s pěti body a udržel tak svůj dvoubodový náskok právě na třetí Ajax. V samotném závěru přitom mohli i zvítězit, jenže Fernandao svou obrovskou šanci zbrkle zahodil.

Letošním tahounem Ajaxu je další talentovaný produkt jeho slavné akademie, Anwar El Ghazi. Nizozemský reprezentant však vydržel na trávníku pouze půlhodinu, poté totiž musel odkulhat kvůli zranění. Jeho náhrada Lasse Schöne byla stejně tak živelná a nebezpečná, jenže Istanbulský celek si svého soupeře zvládal držet na odstup a byl to naopak domácí gólman Riedewald, jenž musel být před poločasovým odchodem do kabin na pozoru při nebezpečném rohu Turků.

Po změně stran si Ajax připsal další smolné zranění, kdy musel střídat i Viktor Fischer. Přesto se domácí nenechali zásahy do sestavy rozhodit a pokračovali v ofenzivní snaze, která také konečně začala přinášet šance. Teteho dobré práce se snažil využít Davy Klaassen, avšak v šestapadesáté minutě ze slibné pozice pálil nepřesně. Chvíli nato pak domácí kapitán zahodil ještě lepší šanci po kombinaci Bazoera se Schönem a znovu jen vysoko přestřelil.

Fenerbahce pak málem shráblo všechny body, přestože si za svůj dosavadní výkon zasloužilo stěží jeden. Osm minut před koncem se totiž střídající Fernandao ocitl v dosahu míče před poloprázdnou brankou, jenže nedokázal pořádně letící balon trefit a k nevíře hostující lavičky minul. Když pak v nastaveném čase Volkan Demirel s přehledem chytil ránu Younese, skončil zápas bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Molde FK (NOR)43109:410
2.Fenerbahçe SK (TUR)41214:55
3.AFC Ajax (NED)40313:43
4.Celtic FC (SCO)40226:92
Skupina B

Rubin Kazaň - Liverpool FC 0:1

05.11.2015 19:00

Góly: 52. Jordon Ibe

Léčba Jürgenem Kloppem zabírá na plné obrátky - Liverpool v Kazani zvítězil potřetí v řadě a míří za postupem. O jediný gól zápasu se postaral mladíček Jordon Ibe, jenž ve svém třicátém startu v liverpoolském dresu předvedl svůj doposud nejlepší výkon. Konečné skóre 1:0 ani plně neodpovídá obrazu hry, hosté si své prvenství zcela zasloužili.

Liverpoolským se přitom v posledních letech na evropské pohárové scéně příliš nedařilo, na hřištích soupeřů dokonce nevyhráli celé tři roky. Také letošní pouť Evropskou ligou začali Reds vlažně třemi remízami za sebou a postup do jarní vyřazovací fáze visel na vážkách. Výhra z Kazaně však situaci rázně obrací, nyní již má Kloppova skvadra vše plně ve svých rukou a postačí jí pohlídat si nadcházející zápas doma proti Bordeaux.

Zatímco přesně před rokem a jedním dnem nastupoval Liverpool do šlágru proti věhlasnému Realu Madrid, nyní jej místo stadionu Santiaga Bérnabeua čekala Rubin Arena. I ta však se svou kapacitou pětačtyřiceti tisíc diváků a zcela moderním zázemím v přípravě na ruské mistrovství světa 2018 rozhodně má co nabídnout a Rubin si z ní v posledních letech vytvořil hotovou pevnost. Se zlou se odsud potázaly všechny anglické kluby, na něž jen Kazaň narazila - Chelsea, Tottenham i někdejší vítěz FA Cupu Wigan. Nebylo tak divu, že se Klopp vytasil takřka s tím nejsilnějším možným kádrem, jaký jen šlo sestavit.

Poprvé od dvacátého září tak v základní sestavě nastoupil Christian Benteke, ovšem navzdory viditelné snaze spoluhráčů zásobovat jej vhodnými míči si domácí brankář Ryžikov za celou první půli sotva sáhl na míč. Herní dominance hostí sice byla zřetelná, jenže Milnerova utěšená střela skončila jen na brankové konstrukci a akrobatický defenzivní zákrok Kverkvelii na poslední chvíli znemožnil skórovat Bentekemu. Až v nastaveném čase první půle se Ryžikov dostal do akce, když musel vyrazit Ibeho centr tečovaný do jeho brány vlastním spoluhráčem.

Průlom skóre tak přišel až sedm minut po změně stran. Firminův pas si převzal Jordon Ibe a přesnou ranou na zadní tyč poslal Liverpool do vedení. Záhy málem navýšil náskok hostí Milner, ale Ryžikov konečky prstů jeho další ostrou ránu zvládl zneškodnit. Další šance poté měli Emre Çan s aktivním Ibem, ovšem pojištění vedení nepřicházelo. Rubin tak v závěru dostal možnost poprvé v zápase pořádně převzít otěže a zatlačit soupeře k vlastní šestnáctce, jenže nic kloudného si přesto nevytvořil.

Více informací k zápasu

FC Sion - Girondins Bordeaux 1:1

05.11.2015 19:00

Góly: 90+4. Veroljub Salatić - 67. Thomas Touré

Dosud neporažený celek ze skupiny B málem utrpěl svou první porážku. Sion nakonec zachránil alespoň bod, a to díky gólu Veroljuba Salatiče ve čtvrté minutě nastavení. Bordeaux si po hodně mizerných výsledcích v posledním měsíci mohlo alespoň částečně spravit chuť, zásah Thomase Tourého ale na vítězství nakonec nestačil.

Les Girondins byli na hřišti přece o něco aktivnějším týmem, alespoň tedy vyprodukovali více střel na branku, žádný permanentní tlak si ovšem na soupeře vytvořit nedokázali. Výkon domácích naopak trošku zklamal. Určitě se od nich proti trápícímu se sokovi čekalo daleko více, jako by spíše hráli na nerozhodný výsledek už od začátku.

První poločas nenabídl pro nestranného fanouška nic zajímavého. Tourého pokus z 8. minuty bez větších problémů polapil gólman Vanins, o pár minut později musel likvidovat další střelu svého protihráče a zase si dokázal poradit. Zakončit se v úvodní dvacetiminutovce snažili také Plašil s Konatém, ti však prostor mezi třemi tyčemi netrefili.

Sion naopak na druhé straně pět minut před obrátkou mohl kopat penaltu, to kdyby sudí Kružliak posoudil zákrok na Carlitose jako penaltový. Deset minut po přestávce se ocitl v dobré střelecké pozici na levé straně Poko, který pálil z voleje, trefil však pouze boční síť. Nakonec se hosté dočkali úvodní branky v 67. minutě.

Chantome balón z levé strany posunul do středu hřiště, kam si nabíhal Touré, jenž sám před Vaninsem nezaváhal. Domácí mohli vyrovnat díky Konatému, brankář Carrasso ale vyprodukoval pěkný zákrok. Švýcarský celek nakonec srovnal za pět minut dvanáct. Zemanův rohový kop usměrňoval do branky Salatič a od Chantomeho se míč odrazil do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Sion (SUI)42205:38
2.Liverpool FC (ENG)41304:36
3.Girondins Bordeaux (FRA)40312:33
4.Rubin Kazaň (RUS)40222:42
Skupina C

FK Krasnodar - PAOK Soluň 2:1

05.11.2015 19:00

Góly: 33. Ari Ferreira, 67. Joãozinho (pen.) - 90. Róbert Mak

Hráči ruského Krasnodaru zvládli klíčový zápas o postup s konkurenčním PAOK a zdolali ho v domácím prostředí po výsledku 2:1. V tuto chvíli jsou na druhém místě se sedmi body a za vedoucím Dortmundem zaostávají o tři body, před řeckým protivníkem mají náskok čtyř bodů. K postupu jim stačí jedno vítězství ze dvou zbývajících duelů, Soluni k účasti v jarní fázi nemusejí stačit ani dvě závěrečné případné výhry s Dortmundem a Gabalou.

Úvodní půlhodina byla z pohledu fanouška velmi nezajímavá a ruský celek se dostal do vedení z ničeho nic v 33. minutě. Po rychlém brejku a následném centru z pravé strany pokutového území hlavičkoval z osmi metrů Ari Ferreira a nasměroval svůj pokus kolem gólmana Glikose, který byl naprosto bezmocný. Až do konce úvodního dějství se nic dalšího nestalo, oba dva celky nezměnily svou hru ani po přestávce.

Krasnodar zahrozil až v 65. minutě, kdy se do nadějné možnosti dostával Kalešin, ovšem jeden z bránících hráčů ho dokázal na poslední chvíli zablokovat. O minutu později zahrozil znovu ruský výběr a z této akce nakonec vytěžil druhou rozhodující trefu. Z velké dálky vypálil Kaboré a trefil tyč. Poté se k míči dostal Kalešin a byl v pokutovém území faulován, o nařízené penaltě nemohlo být pochyb.

Balón si postavil Joãozinho a naprosto chladnokrevně zakončil k levé tyči, brankář Glikos zvolil opačnou stranu. V závěrečné dvacetiminutovce PAOK zvýšilo svou aktivitu a vytvořilo si dvě gólové příležitosti. Nejprve v 72. minutě dostal povedený pas za domácí defenzívu Rodrigues a ocitl se v tváří tvář Dikanovi, ten mu však perfektně zmenšil střelecký úhel a v důležitém souboji proti kapverdskému záložníkovi uspěl.

Řecký výběr dokázal snížit v poslední minutě utkání zásluhou Róberta Maka, nicméně to už bylo příliš pozdě. Slovenský čtyřiadvacetiletý záložník si zpracoval těžkou přihrávku na paty z pravé strany a poté z první vypálil, jeho tvrdá rána ze sedmi metrů nakonec skončila v síti. Krasnodar v příštím kole přivítá favorizovaný Dortmund a už si může zajistit postup, PAOK bude živit naději proti Gabale.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FK Qäbälä 4:0

05.11.2015 19:00

Góly: 28. Marco Reus, 45. Pierre-Emerick Aubameyang, 67. Sergej Zenjov (vl.), 70. Henrich Mchitarjan

Tohle snad ani jinak dopadnout nemohlo. Rozjetý Dortmund potvrdil, že jeho tým je o několik tříd jinde než ázerbájdžánská Qabala, a po suverénní domácí výhře 4:0 si s předstihem dvou zápasů zajistil postup do vyřazovací fáze. Největším hrdinou zápasu se stal Henrik Mchitarjan..

Šestadvacetiletý arménský záložník po necelé půlhodině hry připravil úvodní branku pro Marka Reuse; hosté se dokázali bránit náporu přesně 28 minut, zatímco Borussia se pohodlně rozehrála a nakonec udeřila. Reus zpracoval pas svého kolegy a nekompromisní dalekonosnou ránou poprvé překonal gólmana Dawida Pietrzkiewicze.

Ten na dnešní zápas mimochodem nebude vzpomínat zrovna v dobrém. Toto byl přesně příklad utkání, kde se může brankář outsidera vytáhnout skvělými zákroky; jeden takový ostatně Pietrkiewicz vytáhl v závěru první půle proti Mchitarjanovi. Jenže zároveň si nesmíte dovolit udělat chybu. A druhý gól, který těsně před změnou stran vstřelil nejlepší střelec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang, se určitě dal chytat. Gabonský forvard se opřel do míče na levém křídle a Pietrzkiewicz si jej nechal proklouznout do brány.

Kouč Thomas Tuchel za rozhodnutého stavu nechal o poločase v kabině střelce první branky Reuse; hru jeho týmu to však nijak neovlivnilo. Nový muž Adnan Januzaj se sice mezi střelce nezapsal, Mchitarjan ale ještě neřekl poslední slovo. Po Schmelzerově pasu jeho střele chyběly centimetry, načež se v další šanci poprvé uvedl i sám Januzaj, jehož ránu hostující gólman bravurně vyrazil na roh. Jenže pak přišel další smolný moment pro Qabalu - z následné standardky totiž si totiž míč hlavou srazil do vlastní sítě Sergej Zenjov.

O tři minuty později se své zasloužené branky dočkal i Mchitarjan - jeho parádní rána zpoza vápna po Piszczekově pasu zapadla přesně pod Pietrzkiewiczovo břevno. Arménský křídelník mohl vstřelit i pátý gól, v 74. minutě ale napálil tyč a s následnou dorážkou si poradil hostující strážce. Ne že by to domácím muselo vadit; outsidera doslova k ničemu nepustili a naprosto v pohodě si dokráčeli pro postupové tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund (GER)431010:310
2.FK Krasnodar (RUS)42115:47
3.PAOK Soluň (GRE)40312:33
4.FK Qäbälä (AZE)40132:91
Skupina D

Club Bruggy - Legia Varšava 1:0

05.11.2015 19:00

Góly: 38. Thomas Meunier

Fotbalisté belgických Brugg potvrdili úlohu favorita v souboji s polskou Legií a po nejtěsnějším vítězství 1:0 si udrželi reálnou naději na postup do jarní fáze Evropské ligy. Na konto si připsali svůj první tříbodový zisk a se čtyřmi body jsou na třetím místě, na druhý dánský Midtjylland ztrácí body dva. Polský výběr má na kontě stále jen jeden bod a jeho naděje na postup se pohybuje jen v teoretické rovině.

V úvodní půlhodině se hrálo opatrně a oba celky působily nervózně, za zmínku stojí jen nepřesný pokus Thomase Meuniera a rána Gedoze nad. Jediná branka čtvrtečního zápasu byla k vidění v 38. minutě a postaral se o ní domácí Meunier. Ten dostal přihrávku na pravou stranu, poté se šikovně dostal z obležení několika protihráčů a vypálil levačkou, gólman Kuciak se po jeho pokusu do horní poloviny branky natahoval marně.

Ihned po změně stran Lewczuk svou nepřesnou zpětnou přihrávkou namazal míč do běhu Pereirovy, jenže ten zblízka slovenského gólmana nepřekonal. V 52. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Denswil a Kuciak dalším famózním zákrokem odvrátil balón alespoň na rohový kop. Polský výběr byl blízko vyrovnání v 73. minutě, kdy se nedokázali prosadit Kucharczyk a následně ani Tričkovski, který měl o poznání lehčí pozici.

První jmenovaný dostal nádhernou kolmici za obranu po rychle rozehrané standardní situaci, avšak na pravé straně pokutového území se dostal do ostrého úhlu a vyběhnutého gólmana Bruzzeseho nepřekonal. Míč se následně odrazil k Tričkovskimu a jeho přízemní střelu výborně vykopl z brankové čáry jeden z bránících hráčů. O pět minut později hlavičkoval z hranice brankového území Vossen a Kuciak fantasticky jednoruč vytáhl balón nad břevno.

Ihned na to se varšavský výběr dopustil obrovské hrubky v defenzívě a ke střele se dostal Vázquez, ale z hodně dobré pozice mířil těsně vedle. Legia v závěru přidala a ve druhé nastavené minutě byla blízko srovnání. Po přihrávce Guilhermeho a následném pasu Kucharczyka nezakončil mezi dvěma protihráči Prijovič a poté Tričkovski poslal svou bombu vysoko nad. Belgický celek příště přivítá suverénní italskou Neapol, Legia si pokusí udržet naději doma proti Midtjyllandu.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - FC Midtjylland 5:0

05.11.2015 19:00

Góly: 13. Omar El Kaddouri, 23. Manolo Gabbiadini, 38. Manolo Gabbiadini, 55. Christian Maggio, 77. José Callejón

Neapol znovu nadělovala radost svým fanouškům. Tentokrát to odnesl soupeř z Dánska, kterým byl Midtjylland. Od Neapole dostal potupnou pětku a cesta domů bude nejen dlouhá, ale také hodně nepříjemná.

Neapol byla jasným favoritem a chtěla dokázat, že její dosavadní úspěchy nebyly nějakou náhodou. V dnešní sestavě domácích jsme mohli zaregistrovat pár jmen, která běžně nevidíme. Nastoupili David López, Strinić, Valdifiori nebo El Kaddouri.

Hostující celek chtěl překvapit a pomstít se za poslední nezdar. V jeho sestavě jsme našli jména jako Hansen, Sparv, Poulsen, Olsson, Royer nebo Onuachu. Před brankářem Andersenem stáli Romer, Banggaard nebo Novák. Asi tušili, že budou mít dnes večer hodně práce.

A měli pravdu, protože Neapol od začátku začala diktovat tempo hry a sevřela svého soka do kleští. I bez Callejóna, Allana nebo Higuaína stále útočila. Jako první se do střelecké listiny málem zapsal Omar El Kaddouri, který si naběhl do vápna a vypálil, jenže mířil mimo. V 10. minutě si nabíhal na míč Lorenzo Insigne, který si pohrál s jedním obráncem a vypálil, jenže mířil trochu mimo.

O pouhé tři minuty ale už norský celek kapituloval poprvé. Insigne se prezentoval skvělou akcí, když našel skvělým pasem Omara El Kaddouriho, který prostřelil levou nohou vybíhajícího brankáře Andersena!

Na další centrovaný míč si ve vápně naskočil Manolo Gabbiadini, který však zamířil těsně vedle. O pouhé tři minuty později úřadoval opět domácí celek, když se po pasu od Hamšíka dostal ke střele oblíbený italský reprezentant Lorenzo Insigne. Jeho ránu si brankář Andersen vyrazil, jenže k jeho smůle jen do míst, kde byl Manolo Gabbiadini - 2:0.

Kolotoč pokračoval a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Neapol dominovala na celé čáře a o chvíli později se její dominance opět projevila. David López našel volnějšího Manola Gabbiadiniho, který nad ničím moc nepřemýšlel a krásnou ranou propálil bezmocného brankáře Andersena!

Hosté z Dánska byli jako ve zlém snu a chtěli se hodně rychle probudit. To jim ale nebylo přáno. Domácí Partenopei nechtěli zastavit ještě v závěru první půle zahrávali standardní situaci. Ta sice brankou neskončila, ale rozhodně dost jasně ukázala, že Neapol se nehodlá spokojit ani s jasným rozdílem. Naopak, brzy měly přijít další problémy pro obránce hostí.

Hostující celek se sice možná v šatně trochu motivoval a možná vstupoval na hrací plochu rozhodnut, že s výsledkem něco udělá, ale to se mu nepovedlo. Gabbiadini si užíval volnost a minuty, které od trenéra Maurizia Sarriho dostal. Další jeho rána mířila těsně vedle. Horko bylo i před Reinou, kam si naběhl Olsson, jenže Reinu nepropálil.

Slovenského kapitána Marka Hamšíka nahradil Allan a Hamšík tak už jen z lavičky sledoval počínání Christiana Maggia. Ten prošel až do vápna a ještě stačil vypálit. Neapol tím pádem vedla o čtyři góly! To byl nevídaný kolotoč, ze kterého obráncům dánského celku dobře nebylo.

Nový muž na hřišti Allan vypálil o chvíli později technickou ránu, ale Andersen skvěle zasáhl! Ránu Manola Gabbiadiniho brankář Andersen vyrážet nemusel, neb za něj zastoupil jeden z jeho obránců. Dvacet minut před koncem byla hostující obrana pokořena naposledy. Mirko Valdifiori rozehrál rohový kop skvěle, našel hlavu Josého Callejóna a španělský krajní útočník se nemýlil! Neapol tak deklasovala svého soka pěti brankami a zajistila si kvalifikaci do další fáze Evropské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol (ITA)440016:112
2.FC Midtjylland (DEN)42025:106
3.Club Bruggy (BEL)41123:94
4.Legia Varšava (POL)40131:51
Skupina E

Dinamo Minsk - Villarreal CF 1:2

05.11.2015 19:00

Góly: 69. Maksim Vitus - 72. Roberto Soldado (pen.), 86. Roberto Soldado

Dinamo Minsk podlehlo hostům z La Ligy a na Villarreal nestačilo. První poločas byl na šance i góly chudý, ale vše vyrovnal ten druhý. Zejména pak jeho konec, ve kterém padly všechny tři branky.

Villarreal opět velebí zkušeného forvarda Roberta Soldada. Právě hráč, který si fotbalové renomé vydobyl ve Valencii a trochu jej ztratil na Ostrovech, se stal hlavní hvězdou dnešního utkání mezi Dinamem Minsk a Villarrealem. K tomu musíme přičíst fakt, že Soldado do utkání naskakoval jako střídající hráč, a hned jej jeho vystoupení působivější. Od prvních minut jsme se dočkali hráčů jako Samuel, Trigueros, Pina nebo Castillejo, v útoku měl řádit především Cédric Bakambu.

Kvůli mohutným absencím a téměř prokletému postu mezi třemi tyčemi Villarrealu se dnes dostalo na Mariana Barbosu. Ten musel čelit první zajímavější šanci již ve třetí minutě, když se jej pokoušel ohrozit Adamović. Neuspěl. Nutno ale podotknout, že domácí rozhodně nepůsobili nějakým ustrašeným dojmem a od prvních minut se do utkání pořádně obuli.

Chvíli poté Begunov z hloubě středu hřiště nakopl míč dopředu, tam si jej zpracoval Beciraj a obtočil se kolem Ruize. Všiml si ale lépe postaveného Shikozeho Udojiho, který vypálil. Mířil ale nepřesně. Až po více než dvaceti minutách se o slovo přihlásil také favorit. Samuel centroval z pravého rohu vápna na hranici penalty, kam si naběhl Cédric Bakambu. Jenže jeho zakončení hlavou mnoho radosti jeho spoluhráčům nepřineslo.

Tomás Pina pak centroval na Bojana Jokiće, ale míč moc podebral. Přesto z toho málem byla branka, protože balon se začal snášet jen těsně nad bránu! Minsk se pak zatáhl do obrany a Villarreal kombinoval kolem jeho pokutového území. Asi se ale všichni diváci shodli na tom, že od první půle čekali víc. I proto nevýrazného Nahuela vystřídal Roberto Soldado. A protože s velkým jménem přichází velká zodpovědnost, musel se hned pustit do útočení.

Na opačné polovině hřiště se sice Fatos Bećiraj po dlouhém autu Adamoviće dostal do vápna, ale pak se utopil v mnoha neefektivních kličkách. Střelu Cedrica Bakambua zablokovali domácí obránci na rohový kop, ze kterého Villarreal neudeřil. Samuel zblízka z pravé strany zamířil vedle, míč však ještě zachytil Cedric Bakambu a naservíroval jej Soldadovi. Ten však míč nezkrotil!

A tak se začalo rodit překvapení. Maksim Vitus byl poslán na hrací plochu a o pouhé dvě minuty později vstřelil branku! Fatos Bećiraj si naběhl do vápna, dostal nahrávku a pálil, ale nemířil přesně. Nevadilo to, protože se míč dostal právě ke střídajícímu Vitusovi a ten dal první branku domácích!

Dnes to bylo utkání, které rozhodli střídající hráči. O pouhé dvě minuty později totiž Voronkov podrazil Samuela a sudí pískal pokutový kop. Roberto Soldado chladnokrevně proměnil a začínalo se od začátku. To byla pro Dinamo rána, ze které se už nevzpamatovalo.

Ve chvíli, kdy si domácí asi mysleli, že alespoň remízu ukopou, přišlo vystřízlivění. Tři minuty před koncem Artur Jedigarjan podběhl centrovaný míč, o ten jej obral dos Santos a předložil míč Soldadovi. Ten si jej zpracoval a krásnou ranou otřenou o obránce Sjarheje Paliceviće rozjásal hlouček fanoušků z Villarrealu! Jejich tým tím nakročil k postupu a navíc ukázal, že umí otáčet i nepříznivé situace.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Rapid Vídeň 1:2

05.11.2015 19:00

Góly: 71. Jan Holenda - 13. Philipp Schobesberger, 77. Philipp Schobesberger

Plzeňští hráči v Evropské lize potřetí za sebou prohráli, když doma podlehli Rapidu Vídeň 1:2. Rakouský celek si předčasně zajistil postup ze skupiny, naopak Plzeň už má jen teoretickou šanci. Musí vyhrát oba zbývající zápasy a doufat, že Rapid vyhraje i na hřišti Villarrealu.

Český mistr sice měl po celé utkání převahu, vytěžil z ní ale jen gól Jana Holendy. Nepohlídal si ale dva brejky soupeře, z kterých rozhodl dvěma zásahy Phillipp Schobesberger.

Plzeň před dvěma týdny prohrála ve Vídni 2:3 a byla jí vyčítána malá aktivita. Tomu se dnes snažila vyvarovat a od začátku diktovala tempo hry. Měla územní převahu, kombinovala, ale přes pozornou obranu Rapidu se těžko dostávala.

Naopak Rapid potvrzoval, že má velmi nebezpečné protiútoky. Už ve 13. minutě utekl Schobesberger Rajtoralovi, dostal kolmou přihrávku za obranu a s přehledem překonal brankáře Kozáčika. Za deset minut se stejný hráč opět hnal na Kozáčika po další skvělé kolmé přihrávce, tentokrát ho však dotírající Procházka vyvedl z klidu a rakouský záložník těsně minul.

Plzeň měla velké problémy s napadáním soupeře, po půlhodině hry se však domácí přece jen začali prosazovat do koncovky. Jenže Hořava po Limberského centru vystřelil z voleje těsně vedle stejně jako Kovařík po Kolářově individuální akci.

Po změně stran tlak Plzně ještě zesílil, ale šlo o platonickou převahu. Viktoriáni sice byli aktivní, zamkli soupeře a snažili se, ale do šancí se nedostávali. Jen Kovařík z přímého kopu zahrozil, ale obrana srazila střelu vedle.

Změna přišla 20 minut před koncem, kdy trenér Krejčí poslal do hry druhého útočníka Holendu, který se hned dostal do šance, ale trefil jen tyč. Vzápětí ale přišla další akce, Kovařík přihrál a nehlídaný Holenda propálil brankáře Novotu.

Domácí se nadechovali k obratu, ale místo toho přišel druhý gól Rapidu. Za obranou se znovu objevil aktivní Schobesberger a běžel sám na Kozáčika. V rozhodující chvíli sice upadl, jenže tak šťastně, že při pádu nechtěně vystřelil a překonal vybíhajícího brankáře.

Plzeň mohla ještě jednou srovnat, ale Ďurišovu střelu po rohovém kopu reflexivně vyrazil brankář Novota. Víc už domácí nevymysleli, naopak přečkali několik nebezpečných brejků soupeře do otevřené obrany.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rapid Vídeň (AUT)44008:412
2.Villarreal CF (ESP)43018:39
3.Viktoria Plzeň (CZE)41035:63
4.Dinamo Minsk (BLR)40041:90
Skupina F

Olympique Marseille - SC Braga 1:0

05.11.2015 19:00

Góly: 39. Georges-Kevin N'Koudou

Marseille dokázala zvítězit nad Bragou, připravila ji o stoprocentní úspěšnost a na domácí půdě svým fanouškům udělala radost. Skóre mohlo být mnohem vyšší, šancí na to bylo dostatek. Ale nakonec se jediným střelcem stal Georges-Kevin N'Koudou, který se trefil ke konci první půle.

Domácí Marseille byla proti Braze v těžké pozici, navíc Braga kralovala dosavadnímu průběhu Evropské ligy a postup už má jistý. Přesto to domácí museli zkusit. Na hrací ploše jsme v jejich dresu viděli například Silvu, Cabellu, Ocampose nebo Batshuaye. Portugalský celek přijel s Baianem, Bolym, Alanem, Fontem nebo Hassanem.

Marseille oblečena do bílého chtěla ihned sevřít svého oponenta do kleští. Mauricio Isla poslal nebezpečnou nahrávku před bránu na N'Koudoua, ale nenašel jej. Braga začala postupem času zlobit domácí tým, kombinovala a její akce se stávaly nebezpečnější. Velmi často je ale hatila nepřesnost. Po jedenácti minutách se do akce zapojil i hrot Marseille, kterým byl pro dnešní utkání Mochy Batshuayi, který využil chyby v obranné linii hostí. Jenže ztroskotal na brankáři Matheusovi!

Ve 13. minutě se do šance znovu dostávaly domácí barvy. Konkrétně se jednalo o Lucase Silvu, který odcentroval na Remyho Cabellu. Ten se položil do střely, ale svým volejem těsně minul levý horní roh! Lucas Silva rozehrál standardní situaci po faulu na Lucase Ocampose, jenže ani tento centr brankáře Matheuse neohrozil. Braga hrozila jen sporadicky, ale stálo to za to.

Ricardo Ferreria se dostal na malém vápně k hlavičce, která nakonec mířila těsně nad břevno! Na opačné straně Mauricio Isla skvěle odcentroval z pravé strany a míč si málem do vlastní brány srazil obránce Boly. Zachránilo ho jen břevno, od něhož se kulatý nesmysl odrazil mimo bránu. Deset minut před koncem dostal Michy Batshuayi krásnou přihrávku z pravého křídla od Mauricia Isly a po krátkém zpracování zamířil krásnou ranou těsně vedle tyče! Marseille začínal zvyšovat obrátky a odměnou jí byla branka.

Autorem prvního gólu zápasu se stal Georges-Kévin N'Koudou, který nejprve vybojoval míč, následně se rozhodl nepřihrávat, ale jít sám. Chvíli postupoval a pak krásnou ranou zatočil míč k tyči! Těsně před odchodem do šaten e k míči opět prodral aktivní Michy Batshuayi, který však ztroskotal na brankáři Matheusovi! Dorážku Lucase Ocampose vyrazil rovněž!

Braga nechtěla prohrát, takže se hned na začátku druhé půle vrhla do útočení. Byli to ale opět domácí, kdo se málem radoval z gólu. Lucas Ocampos napřáhl za šestnáctkou a jeho rána skončila mimo jen díky fantastickému zákroku brankáře Matheuse, který míč vyrazil! Z následného rohového kopu mířil mladík Karim Rekik jen těsně nad břevno! Po hodině hry zahodil Lucas Ocampos stoprocentní šanci.

Marseille se dostala do přečíslení dvou na jednoho, Michy Batshuayi nahrál lépe postavenému Ocamposovi, jenže ten pálil slabou střelu jen do brankáře Matheuse! Tak to Batshuayi zkusil sám a bylo to trochu lepší. Mladý střelec krásně vypálil k tyči, ale asi o metr netrefil. Po asi desetiminutové pasáži, kdy se prakticky nic nedělo, Eduardo Wilson napřáhl z volného přímého kopu k nádherné střele. Tu musel vyrážet skvělý Mandanda.

Hrdinou okamžiku se mohl stát střídající Crislan, který se dostal k míči zpoza vápna a tváří v tvář brankáři Mandandovi zkoušel vstřelit branku. Jenže zkušený brankář včas vyběhl a míč vyrazil do bezpečí! Benjamin Mendy pak našel na vzdálenější tyči skvělým centrem Lucase Ocampose, jenž zakončil jen do brankáře Matheuse!

Více informací k zápasu

FC Groningen - Slovan Liberec 0:1

05.11.2015 19:00

Góly: 81. Sergio Padt (vl.)

Liberec vyhrál ve čtvrtém utkání Evropské ligy v Groningenu 1:0 a nakročil za postupem ze skupiny F. Utkání na stadionu Euroborg v 81. minutě rozhodl vlastním gólem domácí brankář Sergio Padt. Slovan si udržel druhé místo o bod před Marseille a o dva body za vedoucí Bragou, která na hřišti Olympique prohrála 0:1. V dalším utkání EL Severočeši hrají 26. listopadu v Portugalsku proti Braze.

K první zajímavější šanci se dostali v osmé minutě domácí, kteří před dvěma týdny v Liberci zachránili v nastavení remízu 1:1. Antonia napravo utekl Pokornému a našel v šestnáctce Linssena, jehož pokus zablokovala liberecká obrana. Ta v úvodu dávala hráčům Groningenu hodně prostoru. Burnetova tvrdá rána z dálky skončila těsně vedle tyče a Hoesen z otočky vypálil nad břevno.

Liberec poprvé vážněji zahrozil až ve 35. minutě. Coufalův nepřesný centr bránící Kappelhof odvrátil jen k volnému Bakošovi, jehož střelu z první pohotově vykopl gólman Padt. Krátce poté vypálil těsně vedle i kapitán Slovanu Pavelka. Těsně před pauzou se musel vytáhnout i hostující brankář Koubek, když vyboxoval ránu Linssena a pak také odvrátil střílený centr Burneta.

Koubek se činil i na začátku druhé půle, kdy dvěma výbornými zákroky vytáhl nad břevno hlavičku Linssena i střelu Larsena z následného rohu. Liberec odpověděl Shalovou střelou doprostřed branky. Po rychlé akci v domácí šestnáctce zakončoval také Bakoš, ale trefil jen obránce Larsena.

Aktivita Slovanu se vyplatila v 81. minutě. Folprechtovu hlavičku po Sýkorovu rohu brankář Padt vytáhl na tyčku, ale před dotírajícím Rabušicem si zase míč smolně srazil za záda.

Groningen měl v závěru velký tlak, ale v poslední minutě zachránil hostům vítězství Koubek, který opět vychytal Linssena. Liberec tak zvítězil i ve čtvrtém venkovním utkání EL bez inkasovaného gólu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)43015:39
2.Slovan Liberec (CZE)42113:27
3.Olympique Marseille (FRA)42026:46
4.FC Groningen (NED)40131:61
Skupina G

Rosenborg BK - SS Lazio 0:2

05.11.2015 21:05

Góly: 9. Filip Đorđević, 29. Filip Đorđević

Velmi blízko postupu do další fáze je Lazio Řím. Italové totiž dokázali vyhrát na půdě Rosenborgu Trondheim 2:0 a s deseti body vedou skupinu G. Všechny branky nastřílel už během půlhodiny uzdravený Filip Djordevič.

Třetí tým uplynulého ročníku Serie A předvedl o víkendu ostudný výkon s AC Milán a kouč Stefano Pioli žádal výrazné zlepšení. Na druhé straně Rosenborg porazil Haugesund 4:3 a upevnil si suverénní vedení v norské elitní soutěži. Biancocelesti přistoupili k zápasu s Trondheimem mnohem zodpovědnějí a brzy se ujali vedení. Na rohový kop z deváté minuty si naběhl Filip Djordevič a hlavou na přední tyči zajistil hostům vedení!

Rosenborg chtěl co nejdříve srovnat krok, vytvořil si tlak, ale ke koncovce se neprotlačil. Kontrola balónu sice byla spíše devízou Norů, ale branky dávalo Lazio. Ve 29.minutě vedl rychlé přečíslení Onazi, posunul balón na Djordeviče a ten vstřelil i druhý gól zápasu. Navíc jen o pár minut později se domácí síť vlnila už potřetí ale Nory tentokrát osvobodil odmávaný ofsajd. Brankář Hansen měl při útočných akcí Lazia plné ruce práce, skvěle například vychytal Candrevu. Domácí se dostali do skutečně velké šance až na sklonku prvního poločasu. Soderlund přenechal balón Mikkelsenovi, jehož střela skončila na dobrém zákroku Berishy.

I přes dvougólové vedení se trenér Stefano Pioli odhodlal k poločasovému střídání, kdy Candrevu nahradil Keita. Rosenborg nastoupil do druhého dějství v nepozměněné sestavě. V 51.minutě nezpracoval skvělý pas do vápna Djordević, čímž se připravil o možnost případného hattricku a jen o pár minut později těsně netrefil branku Kishna. Lazio chtělo vstřelit třetí gól a utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Čtvrthodiny před koncem tomu byl blízko střídající Matri, ale ani nadvakrát nedokázal Hansena pokořit.

Lazio si nakonec závěr utkání naprosto zbytečně zkomplikovalo. Balde Diao Keita nepochopitelně odstrčil Svenssona a od sudího uviděl rovnou červenou kartu! Trondheim si v závěrečných minutách vytvořil tlak, ale střelecky se nakonec neprosadil.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Dněpr Dněpropetrovsk 3:0

05.11.2015 21:05

Góly: 38. Kévin Monnet-Paquet, 52. Robert Berić, 65. Romain Hamouma

Saint-Étienne potvrzuje slova svého kouče Christophe Galtiera, že po loňském fiasku nastal čas konečně brát Evropskou ligu vážně. Les Verts po senzační výhře 1:0 na Ukrajině porazili Dněpr i před vlastními fanoušky, tentokrát dokonce 3:0; o góly se podělili Kévin Monnet-Paquet, Robert Berić a střídající Romain Hamouma. Francouzský klub se díky tříbodovému zisku osamostatnil na postupové druhé příčce za vedoucím Laziem..

Dněpr se sice loni dostal až do finále Evropské ligy, letos však bude mít velké problémy proklouznout vůbec do play-off; v současnosti má tříbodové manko právě na Les Verts. Ti byli v průběhu celého dvojzápasu skutečně vynikající. Nejenže získali všechny možné body a nedostali ani gól, jejich výhra na Ukrajině navíc zkazila soupeři oslavy jubilejního stého zápasu v Evropě a dnes existoval na hřišti prakticky jen jeden tým.

Asi nepřekvapí, že důležitou roli hrál opět Robert Berić. Předsezonní akvizice z Rapidu Vídeň předvedla další velice dobrý výkon a také si připsala asistenci na první gól, který vstřelil ve 38. minutě Kévin Monnet-Paquet; Slovincův skvělý pas mu stačilo jednoduše usměrnit za záda bezmocného Bojka. Sám Berić, který loni za rakouský tým nasázel úctyhodných třicet gólů, se prosadil krátce po změně stran; asistoval tentokrát Nolan Roux, obávaný kanonýr dorážel jeho centr zblízka do sítě.

Zaskočený Dněpr dnes vůbec nepřipomínal tým, který loni s takovým sebevědomím dokráčel až těsně pod vrchol; Galtierovi svěřenci pak ještě stvrdili svůj úspěch třetí brankou v 65. minutě, kdy střídající žolík Hamouma - vedle Slovince nejlepší hráč dosavadní sezony Les Verts - propálil Bojka povedenou přízemní střelou. Francouzi tak navýšili svůj bodový zisk na sedm bodů, na Lazio ztrácí pouze tři.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio (ITA)43109:410
2.AS Saint-Étienne (FRA)42118:57
3.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)41122:54
4.Rosenborg BK (NOR)40133:81
Skupina H

Skënderbeu Korça - Sporting CP 3:0

05.11.2015 21:05

Góly: 15. Sabien Lilaj, 18. Sabien Lilaj (pen.), 56. Bakary Nimaga

O jednu z největších senzací čtvrtého kola základních skupin Evropské ligy se jednoznačně postaralo Skënderbeu. To před vlastními fanoušky dokázalo přehrát Sporting, aktuálního lídra portugalské ligy, který do Albánie odcestoval s pěti výhrami v řadě. Domácí se díky nečekanému úspěchu vrátili do bojů o postup, zatímco hosté si cestu značně zkomplikovali.

Hosté utrpěli asi svůj nejtvrdší direkt v sezóně. Domácí i bez vykartovaného forvarda Hamdiho Salihiho, statisticky nejlepšího hráče, dokázali soupeři nasázet hned tři branky, ačkoli v první polovině soutěže skórovali jen jednou. O dva zásahy se postaral Sabien Lilaj, třetí pak ve druhé půli přidal Bakary Nimaga.

Dá se říci, že zápas se zlomil už v první dvacetiminutovce utkání. Gólman Rui Patrício v 15. minutě dokázal zasáhnout proti střele Esquerdinha, vyrazil jí však pouze před sebe přesně k nohám Lilaje, který pak neměl problém trefit poloprázdnou branku. O pár chvil později Sporting o svého muže v rukavicích dokonce přišel.

Rui Patrício totiž ve vápně podrazil Latifiho, a protože se jednalo o zmaření vyložené brankové příležitosti, červená karta byla logickým vyústěním celé situace. Nařízený pokutový kop pak střelou k tyči proměnil Lilaj, i když si náhradní brankář Boeck na míč možná i sáhl a směr tohoto pokusu vystihl.

Skënderbeu o svých nečekaných třech bodech nakonec rozhodlo v 56. minutě. Mizernou rozehrávku soupeře totiž zachytil Nimaga, jenž si všiml, že Boeck je naprosto mimo svou bránu, a krásným lobem ze třiceti metrů zamířil do sítě. Z tohohle úderu se již svěřenci Jorgeho Jesuse jednoduše nevzpamatovali.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Lokomotiv Moskva 1:1

05.11.2015 17:00

Góly: 58. Ricardo Quaresma - 76. Oumar Niasse

Besiktas v důležitém souboji doma proti Lokomotivu Moskva vedl, nakonec se ale musí spokojit pouze s remízou 1:1, po níž si ruský tým udržel pozici na čele tabulky skupiny H. Oba týmy udržely svoji dosavadní neporazitelnost, nerozhodný stav ale nahrává spíše třetímu Sportingu, který večer hraje proti outsiderovi ze Skenderbëu..

Lokomotiv vypadá letos dost možná nejlépe od slavných let kolem přelomu tisíciletí, kdy hrával i Ligu mistrů, a svoje nově nabyté sebevědomí demonstroval od začátku i na horké istanbulské půdě. Záložník Manuel Fernandes, který dříve hrával právě za Besiktas, jako první zdálky otestoval domácího gólmana Tolgu Zengina, načež kapitán Aleksandr Samedov zkoušel štěstí povedenou ránou z přímého kopu. Neuspěl ani Fernandes v další šanci. Byl to vlastně docela paradoxní úvod utkání, neboť Besiktas měl míč častěji na kopačkách a opticky kontrolovat hru; co se šancí týče, nebezpečnější ale byli hosté.

S postupující první půli se domácí čím dál více propracovávali až k bráně, kterou strážil Guilherme; ten také brzy málem inkasoval, když jej proti nebezpečné ráně Olcaye Sahana u zadní tyče zastoupil bránící Vitalij Denisov. Gökhan Töre následnou šanci opřel mimo Brazilcovy tyče.

Do druhého dějství vyslali domácí na hřiště čerstvého Ricarda Quaresmu. Cíl byl jasný - přidat do místy trochu strnulé dominance špetku tolik potřebné kreativity. A tento tah se vyplatil. Deset minut po změně stran sice Guilherme ještě zlikvidoval pokus Öguzhana Özyakupa, z další situace však už inkasoval. Nedokázal si totiž poradit s Töreho pasem, který vyboxoval pouze k číhajícímu Quaresmovi; zkušený Portugalec si jej zpracoval na prsa a levačkou opřel svoji přízemní ránu přesně k tyči.

V tu chvíli turecký tým v průběžné tabulce vedl. Hosté se nechtěli nechat zahanbit, zvýšili tempo a výsledkem byl strhující závěr utkání, v němž se šance střídaly na obou stranách. Samedov s domácím ostrostřelcem Mariem Gómezem pálili těsně mimo, a čtvrt hodiny před koncem přišla vyrovnávací trefa - střídající Aleksej Mirančuk našel přesnou přihrávkou senegalského kanonýra Baye Niasseho, který prokázal svůj instinkt zabijáka a bez problémů zakončil. Byl to jeho třetí gól v probíhajícím ročníku Evropské ligy. V samém závěru se ještě museli vyznamenat oba gólmani - Guilherme se štěstím zlikvidoval pokus Ersana Gülüma, Zengin si nadvakrát poradil se Škuletićem, a diváci se tak třetí branky už nedočkali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)42207:38
2.Beşiktaş JK (TUR)41304:36
3.Sporting CP (POR)41127:84
4.Skënderbeu Korça (ALB)41034:83
Skupina I

CF Os Belenenses - FC Basilej 0:2

05.11.2015 21:05

Góly: 45. Marc Janko (pen.), 64. Breel Embolo

Švýcarská Basilej dokázala napravit minulé senzační zaváhání s portugalským výběrem a tentokráte přistoupila k venkovnímu zápasu zodpovědněji, zvítězila zaslouženě 2:0 a pojistila si vedení ve skupině s devíti body o tři body před Fiorentinou. Výrazně se přiblížila k postupu a stačit ji může bod či dokonce prohra v příštím utkání s italským soupeřem. Belenenses si situaci zkomplikovalo a se čtyřmi body je prozatím poslední čtvrté.

Oba čeští reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchým odehráli celé utkání a moc práce neměli, gólman Basileje nemusel za celých devadesát minut čelit ani jedné střele mezi tři tyče. Hosté poprvé zahrozili již v 9. minutě, kdy si Breel Embolo narazil balón se štěstím na hranici pokutového území a poté vystřelil z osmi metrů ke vzdálenější tyče, od ní se následně balón odrazil přímo do náruče gólmana Ventury.

Domácí poprvé a naposledy zahrozili ve 20. minutě, kdy z hranice pokutového území vypálil Tiago Silva a jeho projektil minul pravou tyčku jen o pár decimetrů. Jeden ze dvou důležitých okamžiků čtvrtečního střetnutí se zrodil v předposlední minutě prvního poločasu. Na pravé straně pokutového území upadl po kontaktu s kapitánem Fereirou aktivní Embolo a maďarský rozhodčí Bognár bez váhání nařídil pokutový kop.

Míč si na penaltový puntík postavil kanonýr Marc Janko a už v nastavení pohotově zakončil k levé tyčce, brankář Ventura se hnul na druhou stranu a nemohl dělat nic. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého týmu v 52. minutě, jenže po nádherné přihrávce za obranu se dostal příliš blízko k Venturovi a nakonec ho nepřekonal. Basilej pojistila svůj náskok o dvanáct minut později a vytoužené trefy se dočkal nejlepší muž na hřišti Embolo.

Ten po další skvostné přihrávce za domácí defenzívu pronikl do pokutového území, kličkou do pravé strany se zbavil Ventury a poté bez větších problémů uklidil balón po zemi do sítě. V 73. minutě mohl podruhé v zápase skórovat Janko, ale tentokráte jeho střelu z otočky zhruba z jedenácti metrů skvěle vyrazil Ventura. Basilej až do závěrečného hvizdu s přehledem kontrolovala průběh hry a výsledek utkání se tedy již nezměnil.

Více informací k zápasu

Lech Poznań - ACF Fiorentina 0:2

05.11.2015 21:05

Góly: 42. Josip Iličić, 83. Josip Iličić

Fiorentina dokázala Lechu oplatit porážku z prvního utkání a je stále ve hře o postup. Viola se poprvé prosadila v prvním poločase zásluhou Iličiče a stejný muž pečetil výhru druhou brankou sedm minut před koncem.

Fiorentina měla Lechu z minulého kola co oplácet. Polský celek v prvním vzájemném utkání na Artemio Franchi senzačně zvítězil a navíc pokud chtěli svěřenci trenéra Sousy pomýšlet na postup, museli v Polsku bezpodmínečně bodovat.

Ale domácí začali o něco lépe. V 17.minutě vystrašil hostující publikum Kamiňski, ovšem jeho pumelenice zamířila jen do středu branky, kde stál připravený Sepe. Lech rozhodně v prvním poločase kousal, ale i Viola dovedla být nebezpečná a když to nešlo ze hry, prosadila se ze standardních situací. Před koncem prvního poločasu si Josip Iličič postavil míč k zahrání volného přímého kopu a svojí ránu poslal nechytatelně do šibenice! Viola v Polsku vedla 1:0.

Druhý poločas už toho příliš nenabídl. Fiorentina si náskok hlídala, hru v podstatě kontrolovala a domácí Lech do ničeho nepouštěla. Zhruba po hodině přišel poměrně velký tlak Fiorentiny, ovšem bez nějakého většího ohrožení branky. Čtvrthodiny před koncem dal o sobě vědět Lech, Hämäläinen zkusil střelecké štěstí, ale hodně přestřelil branku. Ještě blíže vyrovnání byl Lovrencsics, v jasné gólové pozici netrefil branku a to byl dost možná klíčový okamžik celého utkání, neboť zakrátko Fiorentina vstřelila druhý gól. Josip Iličič vyřešil rychlé přečíslení pohledným lobem přes brankáře Buriće a přiblížil Viole důležité tři body.

Závěr zápasu si Italové zbytečně nekomplikovali, utkání v poklidu dohráli a z Polska si odvážejí výhru 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)43017:39
2.ACF Fiorentina (ITA)42028:46
3.Lech Poznań (POL)41122:54
4.CF Os Belenenses (POR)41122:74
Skupina J

Tottenham Hotspur - RSC Anderlecht 2:1

05.11.2015 21:05

Góly: 29. Harry Kane, 87. Mousa Dembélé - 72. Imoh Ezekiel

Užuž to vypadalo, že se Tottenham s bruselským Anderlechtem rozejdou smírně výsledkem 1:1, jenže to by na hřiště nesměl v závěru přijít Moussa Dembele. Belgický záložník má v poslední době střeleckou formu jako hrom a potvrdil to i tentokrát - fantastickou ranou zpoza šestnáctky vymetl růžek branky a svým třetím zásahem v témže počtu utkání zařídil Spurs cenné vítězství.

Kohouti díky tomuto prvenství poskočili v tabulce skupiny J na samé čelo, které drží se ziskem sedmi bodů před druhým Monakem. Ovšem i třetí Anderlecht a čtvrtý Karabach se čtyřmi body stále představují hrozbu a žádný z klubů tak zde nemá vůbec nic jistého. Možná i proto nasadil Mauricio Pochettino do zápasu našlapanou sestavu, která se od té obvyklé ligové lišila snad jen na postu krajních obránců. Co na tom, že Spurs v neděli čeká prestižní derby s Arsenalem, nejprve bylo potřeba splnit si povinnost zde.

Hosté stejně jako v předchozím vzájemném měření sil působili nebezpečným dojmem a přispěli velkou měrou k tomu, že šlo o veskrze atraktivní utkání plné šanci a zvratů. Když totiž Tottenham zvládl přečkat mohutný nápor soupeře a Okaka, Defour i Tielemans ve slibných šancích navzdory kvalitnímu zakončení neuspěli, přišel gól nečekaně na opačné straně. Harry Kane se sice na začátku sezony střelecky hledal, ovšem v posledních týdnech již sází branky podobně jako loni a i tentokrát nepohrdl hned první šancí, která se mu naskytla. Asistenci si u Kaneova přesného zakončení z prvního doteku do levého růžku branky připsal Christian Eriksen. Nadšení a ofenzivní choutky hostí byly zničehonic tytam a najednou to byli Kohouti, kdo se tlačil kupředu v honbě za navýšením náskoku. Přesto se nakonec odcházelo do šaten za těsného vedení domácích 1:0.

Čtvrthodinu po změně stran nahradil Eriksena již uzdravený Son Heung-Min, jenž poprvé nakoukl do soutěžního utkání po šestitýdenní absenci. Jen chvíli nato napálil Ben Davies povedeným volejem břevno branky Anderlechtu. Poté však domácí jako by trochu polevili a umožnili soupeři znovu chytit otěže zápasu do vlastních rukou. Když si pak mezi Daviese s Vertonghenem naběhl Ezekiel a umně zakončil, byl na jeho ránu krátký i Hugo Lloris a rázem bylo vyrovnáno.

Když už se zdálo, že pohledné utkání skončí dělbou bodů, napřáhl zpoza pokutového území střídající Dembelé a fantastickou ranou do levého horního růžku přece jen strhnul všechny body na stranu domácích. Ostatně posuďte sami. Tottenham tak potvrdil výtečnou formu a může jít do severolondýnského derby s patřičným sebevědomím.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - AS Monaco 1:1

05.11.2015 17:00

Góly: 39. Samuel Armenteros - 72. Ivan Cavaleiro

Karabach se rozešel s monackým AS jen s remízou. Jako první se radovala většina fanoušků na stadionu v Baku, když se prosadil Samuel Armenteros, jenže dvacet minut před koncem utkání se prosadil Ivan Cavaleiro.

Domácího brankáře Šehiće měli strážit především Medveděv, Husejnov, Sadygov a Agolli, o ofenzívu se staral El Jadeyaoui a Armenteros. Hosté přijeli v poměrně očekávané sestavě a nasadili do úvodu zápasu Silvu, Traorého a El Shaarawyho. Za nimi měl tvořit hru Jeremy Toulalan a Moutinho, zatímco před brankářem Subašićem nastoupila čtveřice Fabinho, Carvalho, Wallace a Raggi.

Domácí se rozhodně nezalekli slavnějšího a favorizovaného soupeře. Od prvních minut se pokoušeli diktovat tempo hry a ukázat francouzským hostům, kdo že je tu pánem. Richard se po šesti minutách pokoušel vystřelit a ohrozit brankáře Subašiće, ale povedla se mu jen první část. O další akci se zasloužil Ismajlov, který prošel do vápna, tam dostal skvělou nahrávku a pálil do boční sítě!

Zasahovat musel i brankář Šehić. Nejprve jej vyzkoušel útočník Traoré, který nebyl daleko od překonání svého soka. Domácí brankář musel zasahovat ještě výrazněji o pár minut později, kdy se k němu dostala skákavá a hodně nepříjemná rána, jenže Šehić tygřím skokem míč zneškodnil!

Přesně po třiceti minutách hry, která postupem času ztrácela své tempo, se domácí málem radovali ze vstřeleného gólu. Radost jim pokazilo zakončení skvělé akce, protože Ismajlov pálil těsně mimo! Gólová radost však přeci jen zachvátila stadion v Baku, protože pět minut před koncem první půle se domácí dočkali!

Sadygov našel milimetrovým pasem nabíhajícího kolegu, kterým byl Armenteros. Ten stál sám před Subašićem a dokázal vybíhajícího brankáře přehodit!

Karty byly rozdány jasně, Monako potřebovalo vstřelit branku, aby neodjíždělo s prázdnou. A muselo přidat, protože vedení domácího týmu bylo rozhodně zasloužené. Touhu po třech bodech začali hosté naplňovat prakticky ihned po změně stran. Nejprve se marně snažil prosadit se Bernardo Silva, velký postrach všech obránců. Jeho rána ale mířila mimo.

Karabach se v těchto fázích utkání víceméně zatáhl na vlastní polovinu a nechal Monako hrát. Po hodině hry málem hosté vstřelili gól. Fabinho se dostal ve vápně k míči, jenže jeho obstřel těsně minul tyč! O chvíli později se dostal ve vápně k hlavičce zkušený mazák Ricardo Carvalho, jenže těsně minul tyč!

Pak už se ale Monako dočkalo. A bylo to velmi kuriózní. Domácí brankář byl napadán neúnavným rychlíkem Ivanem Cavaleirem, který měl štěstí a odkop domácího brankáře se odrazil do něj! Pak míč směřoval do brány a francouzský celek vstřelil vyrovnávací branku! O chvíli později se na brankáře hnal ještě Traoré, ale z úhlu jej neprostřelil a body se tedy dělily!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur (ENG)42117:57
2.AS Monaco (FRA)41304:36
3.RSC Anderlecht (BEL)41124:54
4.Qarabağ Ağdam (AZE)41123:54
Skupina K

Sparta Praha - Schalke 04 1:1

05.11.2015 21:05

Góly: 6. David Lafata - 20. Johannes Geis (pen.)

Utkání mezi pražskou Spartou a Schalke 04 dopadlo opět remízou. Český vicemistr šel sice brzy do vedení, ovšem ještě během prvního poločasu srovnal z penalty Johannes Geis. Jak bude tento bod cenný, se dozvíme až po posledním kole základní skupin...

Sparta začala velmi aktivně a její fanoušci si snad ani lepší úvod nemohli přát. Velké zadostiučinění musel cítit David Lafata. Domácí kapitán začal před čtrnácti dny ve Veltins Aréně i o víkendu proti Plzni pouze na lavičce, dnes už ale v základní sestavě nescházel. Ve 4. minutě mu sice ještě po dobrém Krejčího centru překazil radost na poslední chvíli Roman Neudstäter, o chvíli později už však Lafata rozjásal celou Letnou. Fatai prostrčil míč na Marečka, ten svým centrem našel uzdraveného kanonýra a ten s trochou štěstí překonal Fährmanna.

Schalke se k ohrožení Davida Bičíka příliš nedostávalo, přesto se jim ve 20. minutě zčista jasna naskytla obrovská příležitost na vyrovnání. Costa na hranici velkého vápna drobně zavadil o Goretzku, dvacetiletý záložník se bez váhání skácel k zemi a španělský rozhodčí Gómez ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se nepostavil tradiční exekutor Klaas-Jan Huntelaar, nýbrž Johannes Geis, který s přehledem proměnil.

Leon Gorezka dnes patřil k nejaktivnějším hráčům hostů, v první půli jeho střelu výborně vyrazil David Bičík, po změně stran odchovanec Bochumi orazítkoval břevno. Svěřenci Zdeňka Ščasného po poločasové přestávce poprvé zaměstnali Fährmanna v 52. minutě, kdy Petr Jiráček po rychlém průniku předložil balón Dočkalovi a jeho pokus brankář Schalke pohotově vykopl.

Velmi dobrým výkonem se prezentoval Lukáš Mareček. Pravý obránce Sparty, jenž se na tomto postu stále ještě zabydluje, se do zakončení dostal i v úvodním dějství, více nebezpečná byla ale až jeho rána po hodině hry, kdy defenziva Königsblauen ne zcela dokonale odvrátila centr z levého křídla a Marečkovi k jeho premiérovému gólu v letošní sezóně scházely decimetry.

Největší šanci celého zápasu si fotbalisté z Gelsenkirchenu vytvořili osm minut před koncem. Júnior Caiçara odcentroval z pravé strany, našel volného Goretzku, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti vytáhl fantastickým zákrokem Bičík mimo tři tyče. V nastaveném čase pak mohl rozhodnout střídající Lukáš Juliš, jenomže na rozdíl od duelu v Plzni se zakončením dlouho váhal a na další zásah si tak bude muset ještě počkat.

Více informací k zápasu

Asteras Tripolis - APOEL Nikósie 2:0

05.11.2015 21:05

Góly: 2. Facundo Bertoglio, 45. Apostolos Giannou

Asteras doma skolil favorizovanější APOEL a posunul se v tabulce skupiny K na třetí místo právě před svého soupeře. Pro domácí to byla vůbec první výhra v rámci základních skupin Evropské ligy. Hosté naopak na řecké půdě určitě zklamali a s jejich šancemi na postup do další fáze to nevypadá úplně dobře.

Je pravda, že tripolisský celek vstoupil do utkání tím nejlepším způsobem, takže se mu od té doby hrálo daleko uvolněněji než soupeři. Podobně jako proti Spartě se i tentokrát ujal vedení už ve 2. minutě tohoto střetnutí. Facundo Bertoglio se ve vápně dostal k míči tak trošku náhodou, ale neváhal ani vteřinu, aby ho usměrnil přesně pod břevno.

Argentinec mohl náskok navýšit v 18. minutě, napřáhl celkem slušně ze střední vzdálenosti, nicméně jeho pokus letěl těsně vedle Watermanovy tyčky. Přitom těsně předtím mohlo být určitě srovnáno. Štilič na levé straně pálil z šestnáctky, nakonec však svou dělovkou trefil pouze brankovou konstrukci.

V první minutě nastavení prvního poločasu pak Asteras navýšil náskok. Mazza na levé straně unikl svým strážcům, centrem na zadní tyč předložil balón Giannouovi a ten ho hlavou i s trochou štěstí dopravil za brankovou čáru. Dvoubrankové manko se pak APOELu po přestávce stáhnout jednoduše nepodařilo.

Kdyby v 51. minutě skóroval z přímého volného kopu Facundo Bertoglio, asi by bylo definitivně po zápase. Nicméně jeho pokus, který přeletěl zeď, nakonec skončil jen vedle. Na druhé straně naopak nebyl od snížení daleko Artymatas, který obdržel míč na hranici ofsajdu, po solidním zpracování ovšem zamířil hodně nad.

Jinak si Asteras celkem bez problémů hlídal dvougólový náskok. Jeho sok toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl a zaslouženě v Tripolisu padl. V 77. minutě museli hosté čelit ještě jedné příležitosti, to když velmi slušně vypálil Mazza, ovšem Waterman si v bráně s tímhle pokusem poradit dokázal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)422010:38
2.Sparta Praha (CZE)41306:46
3.Asteras Tripolis (GRE)41124:74
4.APOEL Nikósie (CYP)41032:83
Skupina L

FC Augsburg - AZ Alkmaar 4:1

05.11.2015 21:05

Góly: 24. Raúl Bobadilla, 33. Raúl Bobadilla, 66. Dong-won Ji, 74. Raúl Bobadilla - 45. Vincent Janssen

Zápas mezi Augsburgem a Alkmaarem měl jediného hrdinu: domácí útočník Raúl Bobadilla zostudil soupeře hattrickem a zásadní měrou tak přispěl k důležité výhře 4:1. Bavoři tak porazili AZ i podruhé a dotáhli se bodově na druhý Partizan Bělehrad; Nizozemci zůstávají ve skupině poslední.

Pro Augsburg to byla vůbec první domácí výhra v krátké pohárové historii. Bobadilla dal domácím dvoubrankové vedení už po půlhodině hry; těsně před pauzou sice vykřesal pro hosty naději Janssen, po změně stran však na 3:1 zvýšil Ji (66') a finální tečku za zápasem udělal opět jihoamerický forvard, který dnes ukázal příkladnou efektivitu (tři branky z šesti střel) a navíc svojí skvělou fyzickou hrou držel obránce AZ celý zápas v šachu. Za zmínku stojí i výkon ex-alkmaarského stopera Ragnara Klavana, který skvěle dirigoval domácí defenzivu a připsal si více doteků s míčem než kterýkoliv jiný hráč na trávníku (82).

Oba týmy vstupovaly do utkání se třemi body na kontě a s vědomím, že případná prohra může znamenat potenciálně klíčovou ránu pro postupové ambice. Úvodní minuty proto nabídly urputný bojovný fotbal; hrálo se nahoru dolů, bylo vidět, že v sázce je opravdu hodně. Skutečné šance ale dlouho nepřicházely. Tu úplně první si připsal Augsburg až po 24 minutách, a hned z toho byl vedoucí gól - Bobadilla rozehrál přímý kop z nějakých dvaceti metrů a nádhernou ránou pod víko otevřel skóre.

Když pak paraguayský reprezentant potvrdil svoji herní dominanci překrásným sólem zakončeným druhou brankou, zdálo se být rozhodnuto; Alkmaar však neřekl poslední slovo. Přestože hosté po celou první půli spíše mlčeli, na jejím samotném konci se jim podařilo snížit prostřednictvím Viktora Janssena.

Ve druhém dějství pak AZ začalo mnohem agilněji a dokonce dvakrát trefilo břevno, domácí ale tento tlak se štěstím přečkali a nakonec se dočkali zaslouženého triumfu. Dong-Won Ji pokračoval ve festivalu krásných gólů povedenou střelou z 66. minuty, a když o osm minut později Bobadilla s bohorovným klidem zvýšil už na 4:1, bylo jasné, že s šancemi Alkmaaru na body je definitivní amen.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FK Partizan 5:1

05.11.2015 21:05

Góly: 15. Iñaki Williams, 19. Iñaki Williams, 40. Beñat Etxebarria, 71. Aritz Aduriz, 81. Gorka Elustondo - 17. Aboubakar Oumarou

Athletic naděloval na domácí půdě a jeho formu odneslo Partizan Bělehrad. Utkání se hned od prvních minut hrálo velmi aktivně a našlo svého hrdinu. Tím byl dvougólový Iňaki Williams.

Domácí Bilbao nastoupilo v poměrně ofenzivní sestavě, která čítala jména jako Aduriz, Williams, Raul Garcia nebo Susaeta. Svého brankáře strážila čtveřice Bóveda, Etxeita, Laporte a Balenziaga. Před hostujícím brankářem Kljajićem nastoupili Vulićević, Fabrício, Balažic a Subić, zatímco o ofenzívu Partizanu se starali Lukić, Stevanović a jediný hrot, kterým byl Grbić.

Bilbao hned od úvodu drželo míč na svých kopačkách a snažilo se vymýšlet gólové nahrávky na Susaetu nebo Williamse. Právě druhý jmenovaný se dostal do první větší šance, jenže jeho střela mířila hodně mimo. Athlético obléhalo pokutové území svého soupeře a brzy přišla odměna za těžkou práci. Strhla se totiž branková smršť. Načal ji Eneko Bóveda, který poslal z pravé strany do šestnáctky nebezpečný míč, jenže propadl k Williamsovi. Ten měl už úlohu poměrně snadnou.

Sotva se hráči vrátili na svá místa a znovu rozehráli, už se slavil další gól. Tentokrát na opačné straně, protože Abubakar Oumaru dostal krásnou přihrávku za obranu od Miroslava Vulićeviće a ze strany propálil špatně vybíhajícího brankáře Iaga Herrerína!

O pouhé dvě minuty později se znovu měnilo skóre utkání a opět slavili domácí. Po krásné nahrávce na stranu pokutového území si naběhl Aritz Aduriz ke středu a upoutal na sebe dva obránce. Pak už jen naservíroval míč před prázdnou bránu a Iňaki Williams se radoval ze své druhé trefy v utkání - 2:1!

Stejný hráč se hnal do další šance poté, co se hostům nepovedl protiútok. Williams ale tentokrát neuspěl a mířil jen vysoko nad břevno! Zatím byly oba týmy stoprocentní, protože ze dvou střel Bilbaa dali domácí dva góly, po jediné střele na bránu se zase radovali hosté. Pět minut před koncem první půle se Aritz Aduriz vřítil do pokutového území a upadl, ale faul se nepískal.

Přesto domácí slavili další gól. Jen o minutu později se prosadil Beñat Etxebarria, který se postavil k rozehrání volného přímého kopu a obstřelil zeď i brankáře! Následně se ještě Aritz Aduriz znovu dostal k hlavičce po centru od Bóvedy, ale mířil vedle. Jediný hráč v dresu hostí, který byl s to dělat obráncům domácích problémy, Abubakar Oumaru, musel střídat kvůli zranění.

Další gól málem padl do sítě Bilbaa a málem si jej vstřelili sami domácí. Po malé domů se totiž brankář Herrerín nacházel jinde, než si přihrávající hráči mysleli. Takže musel sprintovat ke své bráně a těsně před čarou odkopnout míč do bezpečí! Následně se Iňaki Williams po kolmé přihrávce dostal k přízemní střele, která jen těsně minula levou tyč! Po hodině hry jej nahradil Oscar de Marcos, takže hattrick dnes Williams nedal.

Dvacet minut před koncem domácí vstřelili ještě jednu branku a měl ji na svědomí Aritz Aduriz. Beñat Etxebarria rozehrál standardní situaci a jeho nadýchaný a přesný centr našel hlavu Aritze Adurize. To je výtečný hlavičkář a dnes to znovu potvrdil. Deset minut před koncem utkání bylo dílo zkázy dokonáno. Aritz Aduriz dostal na levé straně šestnáctky míč do běhu po elegantní patičce, stihl nahrát před bránu a tam byl Gorka Elustondo. Skóre 5:1 pro Athletic bylo více než příjemné pro jeho fanoušky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Athletic Bilbao (ESP)430111:49
2.FC Augsburg (GER)42027:76
3.FK Partizan (SRB)42027:106
4.AZ Alkmaar (NED)41035:93

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Besiktas

Reagovat
smazaný uživatel

Beşiktaş

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Znalec

Quaresma vypadá jak Jiráček, akorát bez vlasů...

Reagovat
smazaný uživatel

řízlej rytmusem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o Quaresmovi se to obecně ví, že je cigoš. Jako jeden z mála se k tomuto etniku veřejně přihlásil.

Reagovat
Znalec

To bych bejval do Jiráčka neřek

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Myslite, ze je sance, ze by Davie Selke hral za nas narodak?

Reagovat
Rarášek

Pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim no, ale byl by uz ted nejlepsi hrotak, kterej by byl k dispozici

Reagovat
smazaný uživatel

a přes kterou hranici ho chceš pašovat ?

Reagovat
Milan.B

cez murmansk do norska

Reagovat
smazaný uživatel

len ty papiére mu vybaviť

Reagovat
Milan.B

Reagovat
patas92

Proč, má s náma něco společného?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho mama je z Ceska

Reagovat
db18

Když zacinkáme měšečkem zlaťáků, tak určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Schobesberger a Mourek už volá do Vídně, takovýho hráče potřebuje ke svému autobusu, jako kdysi tahal Ramires

Reagovat
smazaný uživatel

a Libe a Libe a Li-be-rec ! ten klub opět nedělá ostudu....Pelta se asi spletl kdysi na mapě, když vybíral Galacticos nebo zapomněl vystoupit v MHD

Reagovat
smazaný uživatel

Libe Live Koeficienty

Reagovat
smazaný uživatel

finále EL bude Sevilla - Liberec a to by v tom byl čert, aby na třetí pokus Sevilla vyhrála

Reagovat
FuckT

Dani z doterajsich 4 zapasov maju 10 inkasovanych golov, z toho my sme im dali 9. Fair enough.

Reagovat
Spalovač šancí

Liverpool překvapil, škoda toho Sionu

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp vedel BVB do LM dobre pripravit aj v casoch, ked sa im v lige nedarilo takze ja mam dost velke ocakavania. Je to tiez sanca na trofej a pre Liverpool je teraz kazda trofej dobra.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to cesta do LM už pre ďalšiu sezónu. A potom trofej no.

Reagovat
jany kozak

Makovi to sype

Reagovat
iamek

Hmm Italove ty body sbiraji.

Reagovat
Firkraag

Jo, angláni o ty 4 místa v LM s nejvetsi pravdepodobnosti prijdou :-)

Reagovat
Firkraag

ale dneska dalších půl bodu dali..

Reagovat
Counter

Ale houby

Reagovat
Pipo123

No to asi potrvá ešte nejaké dva roky

Reagovat
brenk

kľudne už budúci rok je to reálne

Reagovat
Sasha

teď jsou na začátku další sezony na stejných bodech

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

to se uvidí, ale forma těch italských týmů je teď tak skvělá, že si nepamatuju dlouho aby hráli tak dobrý fotbal.Sem zvědavej jak dlouho jim to vydrží.

Reagovat
Firkraag

No bude se odčítat 11/12 a tam Anglie ztratí necelý 4 body, takže staci udrzet soucasnej rozdil. + anglii to hodne kurvi tech 8 tymu letos, navic nekteri anglicti ani nemusi do dalsi faze LM. Tak uvidime, podle me k tomu dojde

Reagovat
Emmett Brown

Tento tyzden:

Taliansko 4-1-0 / 6 = 1.500

Anglicko 5-0-1 / 8 = 1.250

Vdaka Bohu za West Ham

Reagovat
Counter

A stejně mají letos Angličani bodů víc.

Reagovat
Pipo123

Úplná pohoda, B-cko vyhraje celú skupinu, tam proste nemáme konkurenciu a nechytá sa nikto. V ďalších kolách by mohol dávať Pioli plnú zostavu a skúsiť vyhrať EL, nereálne to nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Taloši celkově jedou a to se mi líbí. Liga plná sympatických týmu: Juventus,AS Roma,Lazio,Palermo,FC Janov,Sampdoria,Inter,AC,Neapol,Udine,Fiorentina,Hellas Verona... Samozrejme fandim Neapoli,ale de facto vsechny tymy jsou mi tam sympaticke a ta liga začít opět dostavak kvalitu.

Reagovat
Mastný Chobot

Čakal som, že pod Kloppom budú zápasy Liverpoolu končiť skôr 2-2 alebo 4-3 a nie 0-0 alebo 1-0. Nevadí, cez leto popracuje na tom útoku a nabudúci rok budú silní.

Reagovat
vladis271

povedal, v jednom z prvých interview, že prvá vec čo musí spraviť je vyriešiť obranu. A vzhľadom na monštroznú formu akú chytá Sakho sa to deje.

Reagovat
tomasinho

Tak ten zápas mohl být klidně 0:3 nebo 0:4, jen chyběla finální fáze. Šance tam byly, bylo to docela dominantní představení z naší strany. A je důležité, že obrana docela funguje, Sakho si to vodí parádně, jen ještě naučit Morena bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes extrémne náročný zápas, Anderlecht futbalovejší a asi aj lepší. 2 individuálne akcie nám zabezpečili dôležité body v náročnej skupine. Znova skvelý Dier, potešil návrat Sona. Na uterák Lamela a Mason, ktorý je po zranení tragicky. Pekne to sype Dembelemu, za posledné tri zápasy dal toľko gólov, ako za posledné tri sezóny dokopy.

Reagovat
smazaný uživatel

Trippier první zápas, kdy jsem se za něj vyloženě nestyděl, ale dobré to teda ještě pořád nebylo. Son nezahrál vůbec nic a Lamelova jednonohost ho dneska stála dvě gólovky. Za nás MOTM Vertonghen, za Anderlecht Gillet - ten byl vynikající v obou zápasech.

Nemyslím, že byl Anderlecht lepší nebo fotbalovější. Před stáhnutím Eriksena, když jsme hráli v pohodě, jsme si je pěkně vodili. Celkem vyrovnaný zápas, oba týmy měly pasáže, kdy tlačily a kdy bránily, přičemž Anderlecht to měl prvních 20 minut a pak 5 minut před gólem a 5 minut po, jinak jsme byli lepší my.

Reagovat
smazaný uživatel

mne pripadali ich akcie viac prepracované, rýchly prechod do útoku a nebezpečné centre. My sme si nevypracovali takmer žiadne príležitosti. Trippier ma nepresvedčil, Lamela od zápasu so Citizens taktiež tuška. Z výkonu som celkom sklamaný, ale dôležitá je výhra. Tottenham z minulosti by tento zápas prehral, je vidieť určitý pokrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jde o to, co považuješ za pěkný fotbal. Anderlecht má rychlá křídla a dvoumetového útočníka. Já v tom běhání po lajně a centrech nevidím krásu fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

nehovorím, že hrali pekný futbal. Len si dnes zaslužili za svoj výkon aspoň bod. Našťastie sme to vyhrali a získali všetky tri body.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně se zdá že Neapol nebo Fiorentina tu EL můžou vyhrát, ale ve vyřazovací fázy stačí jeden špatnej zápas a je konec.Uvidím, ale letos mají šanci to jeden z těch dvou vyhrát.Neapol je ohromný favorit.

Reagovat
Pipo123

Neapol tam ešte nikto poriadne nepreveril, tá skupina je až moc ľahká, taká Fiorentina sa vytrápila na Basileji.

Reagovat
smazaný uživatel

pravdu máš, ale jejich forma a s jakou lehkostí hrají mě až děsí.Takhle to nemuže jít věčně,Sem zvědav co s něma udělá pár nezdarů.Fiorentině tak nevěřím ta si zas vybere svůj den blbec.Lazio může jen překvapit.Ale přál bych vám to nejvíc.Uvidíme jak je to pro Lazio reálné..

Reagovat
smazaný uživatel

Na to je jeste strasne brzy. I kdyby nekdo vyhral skupinu bez ztraty bodu tak to absolutne nic neznamena. Zpatky na zem panove..

Reagovat
Pipo123

No práve, je tu jedne problém, toto je skupina EL, 6 zápasov proti slabším klubom, taliánske kluby tam posielajú B-ckové zostavy a idú pohode na postup. Je ale otázne čo v ďalších kolách kde budú kluby čo vypadli v LM napr, či znova nasadiť B-cko alebo to najlepšie čo kluby majú..

Reagovat
Sasha

viola dnes v Polsku na favorita EL moc nevypadala

Reagovat
iamek

OT- na toho Straku se neda proste divat. Naproste dno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dopad jalovec

Reagovat
smazaný uživatel

Ta uroven holandskyho fotbalu je v soucasnosti fakt priserna, slo to hodne dolu od ty doby co sem se sem prestehoval

Reagovat
smazaný uživatel

tak už vieme príčinu úpadku

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak no

Reagovat
db18

FCA

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Az nas zacnes nazyvat Athletic (Club), tak ti budou tikety vychazet

Reagovat
stas87

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sasha

Reagovat
Kokesh

Opet tahle nekonecna saga .]

Reagovat
Pipo123

Docela niečo podobné, hral som Celtic - Molde obaja gol, výhru Ausburgu a Neapol v hcp, všetko krásne vyšlo, ale dosralo mi tiket Lazio kde som mal obaja gol

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Shevchenko

Neapol je trošku jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenske tymy dnes nehraly?

Reagovat
smazaný uživatel

nie.....

Reagovat
smazaný uživatel

minuloročný Slovan stačil na 10 rokov, kým sa na to zabudne......

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz 100. gol za Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

Italia 100%

Reagovat
smazaný uživatel

finale: molde-neapol.....

Reagovat
smazaný uživatel

Molde a Korca

Reagovat
smazaný uživatel

75. pre mamu

Reagovat
Free_player

COYS .. Harry mu to začíná zas padat a Dembelič slušná forma

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze nas hurikan v nedelu zase raz umlci vsetkych gaunerov

Reagovat
Free_player

no bylo by to super, ale spíš to vidím v nejlepším případě na plichtu ... každopádně to už by se asi fans Arsenalu psychicky hromadně zhroutili

Reagovat
Counter

To by se spíš zhroutil srandro, protože by nevěděl, komu se vysmát dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

= tebe

Reagovat
Free_player

ono takový zhroucení vysmátím by vůbec nebylo špatný ... už se mi to jednou málem stalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele