Evropská liga - preview prvních zápasů čtvrtfinále

05.04.2018, 08:43, aktualizováno 05.04.2018, 08:43
Previews
Prvními zápasy bude dnes rozehráno čtvrtfinále Evropské ligy. Atlético Madrid si hodlá zadělat na postup proti Sportingu a totéž platí o Arsenalu, který hostí CSKA Moskva. RB Lipsko bude měřit síly s Marseille, Lazio je favoritem duelu se Salzburgem...
Arsenal FC - CSKA Moskva  (čtvrtek 21:05)
Zatímco v domácí soutěži se londýnský Arsenal celou sezonu trápí, během své premiérové účasti v Evropské lize si počíná o poznání úspěšněji a ze zbylých osmi účastníků v soutěži má na kontě dokonce nejvyšší počet vstřelených gólů. Dalším zatěžkávacím testem bude pro Kanonýry CSKA Moskva, jemuž Arsenal naopak v předešlých vzájemných zápasech ani jedinkrát neskóroval.

K onomu měření sil došlo v Lize mistrů v sezoně 2006/07, kdy Arsenal prohrál v Rusku 0:1 a na domácí půdě pro změnu zahodil moře šancí a musel se spokojit s bezbrankovou remízou. Pro brankáře Igora Akinfejeva šlo na dlouhá léta o jediná udržená čistá konta v pohárové Evropě, ovšem letos černou sérii 36 zápasů bez jediné vychytané nuly ukončil a z posledních šesti pohárových zápasů vychytal protivníka hned třikrát.

Vzhledem k tomu, že Arsenal se v Premier League nachází až na šesté místě se značným odstupem od čtvrtého Tottenhamu, právě účast v Evropské lize je již pro tým Arséna Wengera jedinou šancí, jak zachránit nepovedenou sezonu a zajistit si v případě triumfu vytouženou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Po nedávných osmifinálových výhrách nad AC Milán a dvou ligových triumfech hledal Wenger pozitiva. "Byli jsme velmi zklamaní z výsledku našeho zápasu s Manchesterem City," připomněl francouzský manažer prohru 3:0 ve finále ligového poháru. "Chvíli pak trvalo, než jsme se z toho dostali. Ale jelikož máme v týmu dobrou, silnou a zdravou mentalitu, tak se nám to povedlo."

"Věřím, že týmy se mají soudit podle toho, jak si dovedou poradit s krizí," pokračoval dlouholetý kouč Arsenalu. "V tomto ohledu si dle mého počínáme velmi nadějně. Nyní na nás leží o to větší tlak předvést v této soutěži kvalitní výkony, ale tak už to vzhledem k naší situaci chodí. Musíme to brát jako příležitost, držet se svých priorit a soustředit se na to, jak chceme hrát jako tým."

V Premier League od svého lednového příchodu válí Piérre-Emerick Aubameyang s úctyhodnou bilancí pěti gólů v šesti ligových zápasech, ovšem v Evropské lize gabonský forvard již nemůže nastoupit, a tak se Kanonýři musí spolehnout na ostatní útočníky. Dobrou zprávou je pro Wengera uzdravení Alexandra Lacazetta, jenž se hned po návratu na trávník stihnul střelecky prosadit proměněnou penaltou proti Stoke City a mohl by čtvrteční duel začít v základní sestavě místo Dannyho Welbecka.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ospina - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka - Ozil, Wilshere, Mchitaryan - Lacazette
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V. Berezuckij, Ignashevich, A. Berezuckij - Natcho, Nabakin, Ščennikov, Golovin - Dzagojev, Wernbloom, Musa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.36 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Sporting CP  (čtvrtek 21:05)
Atlético Madrid zatím v Evropské lize válí a dokazuje, že je kvalitami přeci jen někde jinde. Doposud vyhrálo všechny čtyři letošní duely a pátý by rádo načalo ve velkém stylu. Čeká jej totiž Sporting Lisabon, kterému se mimo Portugalsko v pohárech moc nedaří.

Atlético patřilo před začátkem sezony do okruhu největších favoritů na finále Ligy mistrů. Místo toho ale skončilo až na třetím místě skupiny a muselo se spokojit s Evropskou ligou. I když to bylo pro Colchoneros hodně nepříjemné, zklamání z pádu do Evropské ligy se ambiciózní klub snaží utěšit co nejlepšími výsledky. A to jak na poli LaLigy, tak především v Evropské lize. Teď je rozhodnuté ji celou vyhrát.

A zatím se jeho forma rýsuje velmi dobře. Colchoneros ještě ani jeden ze čtyř doposud odehraných utkání vyřazovací fáze Evropské ligy neprohráli, ve všech vyhráli. Po Kodani si poradili také s Lokomotivem Moskva, kterému naposledy uštědřili debakl pěti brankami. Krasojízda Simeoneho týmu vedená ostrostřelcem Griezmannem by měla mít pokračování také na domácím stadionu Wanda Metropolitano.

V LaLize se na tento duel Atlético připravilo tím nejlepším možným způsobem, když vyhrálo nad Deportivem La Coruña. O jedinou branku se postaral Kevin Gameiro, který se trefil z penalty. Díky jeho brance je Atlético dál na druhém místě za suverénní Barcelonou a stíhá soupeře z Katalánska. Teď obrací svou pozornost na duel Evropské ligy a právě Gameiro o tom mluví.

"Je jasné, že se nemůžu dostávat na hřiště pořád, protože tady je velká konkurence a máme skvělé hráče. Jsem ale součástí výborného kolektivu plného skvělých hráčů, cítím se potřebný. Když mě trenér povolá, je mým úkolem udělat maximum, co je v mých možnostech. Jsem rád, že jsem minule přidal jednu branku a doufám, že to celý tým nabudí proti Sportingu," věří zkušený francouzský útočník.

Atlético má téměř kompletní stavy, z nichž vypadává jen zraněný obránce Filipe Luís. Menší zranění postihla dvojici Juanfran a José Giménez. Do hry se ale plně odpočinutý vrací Antoine Griezmann a také Vitolo. Hosté z Portugalska přijedou bez Podenceho a menší potíže má také William Carvalho nebo Coates.

Hosty čeká hodně náročné utkání především proto, že se jim na půdě soupeřů v pohárech moc nedaří. Za posledních deset soutěžních utkání venku prohrál Sporting v rámci evropských pohárů už sedmkrát, což je dost smutná bilance. Jen dvakrát se Sportingu naopak povedlo vyhrát. Sporting se trápil především v minulém kole a Viktoria Plzeň mu dávala dost zabrat.

Lvi se do čtvrtfinále dostali podruhé v historii a jednou to dotáhli až do finále, v němž ale nestačili na CSKA Moskva. A to na vlastním stadionu! V minulém kole portugalské elitní soutěže Sporting nestačil na Bragu a prohrál.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsalijko, Savić, Godin, Hernandez - Correa, Thomas, Saul, Koke - Costa, Griezmann
Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Patricio - Piccini, Pinto, Mathieu, Coentrao - Fernandes, Battaglia - Martins, Ruiz, Acuňa - Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.10 - 11.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:05)
Lazio Řím má před sebou velký úkol. Na zaplněném Olympijském stadionu v Římě hodlá zastavit obdivuhodnou sérii devatenácti zápasů v evropských pohárech bez porážky, jejímž držitelem je Salzburg. Rakouský celek navíc neprohrál deset venkovních duelů.

Římané hodlají dál snít o finále Evropské ligy, k čemuž je žene sympatický trenér Simone Inzaghi i natěšení fanoušci. Ti už velmi dlouho nemohli oslavovat nějakou trofej, zvláště pak na úrovni evropských pohárů. Ještě zbývá sedm dalších týmů, které bojují o účast ve finále EL a dalším soupeřem Lazia bude tým, který má dostatek ambicí, kvality i zázemí, aby se do finále podíval.

Lazio po cestě do čtvrtfinále vyprovodilo rumunské FCSB a pak si podalo také Dynamo Kyjev. Ani s ním nezačalo úplně nejlépe, ale v odvetě dokázalo překonat zprvu negativní ohlasy a předpovědi a zvítězilo jasně 2:0. Od té doby si nevede špatně ani v rámci Serie A, naposledy pak dopřálo svým fanouškům hodně zábavnou jízdu. Beneventu totiž bez ostychu nasázelo šest branek a jeho ofenzivní kanonáda vesele pokračuje.

Arturo Diaconale, známý novinář a šéf komunikace s médii v Laziu, tvrdí: "V utkání se Salzburgem se skrývá hodně velká šance. Máme blízko proniknutí do vyšších pater evropské kopané a každý takový zápas nám zvyšuje prestiž i sebevědomí. Když bych měl vyjádřit, co znamená trenér Inzaghi pro společnost i klub, řekl bych, že ideálně kombinuje vášeň a charakter. Má velmi odvážné nápady a dokáže týmu vtisknout tvář, je to naše velké plus."

Velký pozor si Salzburg bude muset dát především na ofenzivu Lazia, kterému sice v Serii A patří až pátá příčka, ale přesto jeho útok nasázel nejvíce branek. Střelci Biancocelesti mají na svědomí už 73 gólů!

Salzburg se s Laziem už dvakrát v historii utkalo a římský celek odešel z obou duelů poražen stejným výsledkem. 2:1, to byl rozdíl, který Salzburg dokázal udržet doma i venku. Od těchto dvou zápasů už ale uplynulo dost času, odehrály se v roce 2009. V rakouské Bundeslize se Salzburgu rovněž vede perfektně.

Patří mu průběžná první příčka, na jeho kontě je už 65 bodů za 28 utkání a má k dispozici náskok osmi bodů na druhý Sturm Graz. V minulém kole se mu rovněž dařilo, neboť si díky brankám Berishy s Dabburem poradil na domácí půdě s Wolfsbergerem. V posledních deseti soutěžních duelech se mu povedlo vyhrát už osmkrát a ani proti Laziu neplánuje ubrat plyn.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, de Vrij, Felipe - Marušić, Murgia, Lucas, Milinković-Savić, Patric - Alberto - Immobile
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Walke - Lainer, Caleta Car, Ramalho, Ulmer - Haldara, Berisha, Samassekou, Schlager - Dabbur, Minamino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.68 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Olympique Marseille  (čtvrtek 21:05)
Lipsko si jakožto absolutní nováček evropských pohárů vede nadstandardně dobře. Po účasti v Lize mistrů na podzim se v Evropské lize prokousalo na jaře mezi osm nejlepších a v cestě do semifinále mu tentokráte stojí Marseille, ostřílený a mnohem zkušenější celek z Francie, který zažívá v této fázi premiéru stejně jako její německý protivník.

Co se týče aktuální formy, jsou na tom oba týmy vlastně dost obdobně. V březnu domácí neprohráli ani jednou v posledních šesti případech napříč všemi soutěžemi, hosté za stejné období padli jen jednou, zato hned čtyřikrát zvítězili. I v ligové tabulce jsou na tom vlastně dost podobně. Lipsko drží čtvrtou příčku, Marseille třetí.

Die Roten Bullen jsou notně povzbuzeni o poslední dva výsledky. O minulém víkendu skolili Hannover, především se jim však podařilo před reprezentační přestávkou skolit slavný Bayern. "Marseille má velmi dobrý tým, který vychází ze zabezpečené obrany a pracuje jako mužstvo. V její hře je vidět hodně automatismů," říkal trenér Ralph Hasenhüttl.

Ten se bude muset vypořádat s absencí Williho Orbana, který je pro tento duel suspendovaný, zranění jsou pak Stefan Ilsanker a Marcel Halstenberg. V evropských pohárech jinak nemůže na jaře startovat ani Ademola Lookman. "Očekávám takticky zajímavý zápas. Tentokráte je naším cílem udržet vzadu nulu," vyzýval své svěřence Hasenhüttl.

Jeho přání by určitě nemuselo mít falešné základy, OM totiž na minulé tři výjezdy na německou půdu nemá nejlepší vzpomínky. Od roku 2012 prohrál postupně na Bayernu, v Mönchengladbachu a v Dortmundu, přitom nevstřelil jedinou branku! "Chceme doma co nejlépe uspět, odveta pak nebude snadná," uvědomoval si obránce Ibrahima Konaté.

On by spolu s Dayotem Upamecanem měli utvořit v tomto utkání ryze francouzskou stoperskou dvojici, která nemá na evropské poměry obdoby. Ani jednomu z nich ještě není ani dvacet let! "Jsem potěšený s jejich vývojem. To, že v Bundeslize hrají proti špičkovým týmům a že jsou ve čtvrtfinále Evropské ligy, je skvělé," chválil je Hasenhüttl.

Ani Les Phocéens neodcestovali na východ Německa v nejsilnějším možném složení. V minulém střetnutí na půdě Dijonu se zranila brankářská jednička Steve Mandanda, jehož by tak měl nahradit Yohann Pelé, mimo hru bude obránce Adil Rami, a jen stěží se dá odhadnout, jestli bude připravený nejlepší střelec týmu Florian Thauvin.

Toho aktuálně trápí zraněný stehenní sval, a i když se jeho absence zdála být ještě před několika dny jistá, teď se hovoří o tom, že by se v základu mohl objevit. "My nezapomínáme, že Lipsko hrálo letos Ligu mistrů. Loni bylo v lize druhé, ve skupině ho ani jednou neporazilo Monaco. Je to soupeř s mnoha mladými a dobrými hráči," uvedl kouč Rudi García.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Upamecano, Bernardo - Forsberg, Demme, Keïta, Bruma - Werner, Poulsen
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Kamara, Abdennour, Amavi - Zambo Anguissa, Luiz Gustavo - Ocampos, Sanson, Payet - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.19 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevíte, kde zjistit, jaký rozhodčí bude který zápas pískat? Díky!!

Reagovat
junglist

uefa.com

Reagovat
Kily

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/#/

otevři si zápas a pak Match info, delegují je vždycky dva až tři dny před utkáním

Reagovat
havrys99

http://law5-theref.blogspot.cz/

Případně tady i s diskuzí, kde často jsou videa z důležitých situací různých víkendových zápasů po Evropě.

Reagovat
Nikikrew

Nasiel som nas zapas s CSKA z 2006, https://www.youtube.com/watch?v=vJu_vYFk1o8

Ked som si pozrel zostrih, tak som si nan docela spomenuil, tie ciste snce co sme nedali ( najma Rosa) su nezabudnutelne

Reagovat
pa3ce

Rosa a Fabre wtf? Henry v tom zostrihu tiež vyzeral jak Welbeck

Reagovat
kiciN

Reagovat
havrys99

Reagovat
havrys99

Akinfeev dvě čistý konta proti nám. A Lehmann vs. Kolečko dobrý fighty

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
captain18

Fabre

Reagovat
smazaný uživatel

silenej zapas, to melo skoncit tak 30:0..a u toho Rosy si vybavuju, ze sem vedel, ze to neda hned jak se rozbihal do vapna

Reagovat
Pipo123

Strakosha - Ramos, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Leiva, Milinkovič, Lulič - Alberto, Immobile

Reagovat
doNny

za Ramose místo Bastose, akorát jsem očekával Marušiče

Reagovat
Pipo123

Za Ramosa som aj já rád, síce mal už pár zápasov kedy spravil totálnu blbosť, ale inak hraje dobre, ak sa vyvaruje občasným chybám tak to bude opora do budúcnosti, je prekvapujúce ako mu Inzaghi verí. Basta bude fajn, teda hlavne smerom dozadu kde Marušič má problémy, musíme hrať zodpovedne a hlavne na nulu vzadu, kludne aj výhru 1:0

Reagovat
Adyss

Nehral Ramos v utorok za Real? Dnes môže za Lazio?

Reagovat
Pipo123

Ramos za Real ? tento hral niekde tretiu ligu v brazílii

Reagovat
smazaný uživatel

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29793133_10155896157242713_3691930007623434240_n.jpg?_nc_cat=0&oh=8abc4651a8981926873965accafcb60b&oe=5B65E271

Kolasinac mohl hrat misto Nacha, ale je videt, ze to Wenger bere vazne. Mozna i Iwobiho bych po nejake dobe chtel videt, ale sestava odpovida dulezitosti toho zapasu.

Reagovat
Artaxerxes

Lazio do toho

Reagovat
Shevchenko

ČT místo loga Atlética logo Athleticu, profíci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Lepší

Reagovat
jhony16

a na STV 2, podľa komentatora vcera za Citiziens spravil chybu Johnnie Walker

Reagovat
Adyss

Karol Marko no

Reagovat
jhony16

ten je dnes mimo, nabuduce este budeme radi za Borbelyho paradigmy

Reagovat
Adyss

Ja som sa skoro dosral keď všetko hento povedal...

Reagovat
smazaný uživatel

aaach, za ne hraje muj oblibenec Musa to nemuze byt nudnej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

lazio podme!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Rudnevs

“Salzburg je neporazený v posledných devetnástich zápasoch - jedenásť výhier, osem prehier”

Nova Sport 2

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Ta obrana CSKA Ti spolu hrají už tak let ne?

Reagovat
Artaxerxes

Lazio má uzavřenou nějakou tribunu?

Reagovat
Pipo123

Na tu jednu sa nepredavaju listky, jedine zeby prislo 60 000 a viac fans

Reagovat
Artaxerxes

Aha, ok. Tak snad na semifinále přijdou.

Reagovat
doNny

to už je Curva Sud a při domácích zápasech Lazia je tam sektor hostů

Reagovat
smazaný uživatel

takze zitra nekdo znamej zemre Aaron zkusene

Reagovat
Adyss

Karol Marko: fabio koncentrao, namisto Marcela je Markíňo, v City je James Walker a Matie sa volá filipe

Reagovat
Azazelo RD

Asi trpí feninovým syndromem.

Reagovat
Mirek na tenisu

Asi zase spadl na motorce

Reagovat
Raul=Real

Spolukomentator na dvojke si snad robi srandu ...Koncentrao odisiel z Realu na hostovanie lebo cez Markiňa by si nezahral

Reagovat
ZB 07

Gólovin

Reagovat
Shevchenko

Musa

Reagovat
KnoxXx

Sergio Garcia

Reagovat
smazaný uživatel

Aaronek <3

Reagovat
ZB 07

Ramsey to jsou góly

Reagovat
Pipo123

Kokot

Reagovat
Artaxerxes

Co to těm energiťákům písknul za penaltu proboha

Reagovat
Pipo123

Cela UEFA nech ide do pice

Reagovat
Artaxerxes

Přitom ten rozhodčí to nejdřív nechal... a pak pískne penaltu jen proto, že ten matlák dost dlouho ležel

Reagovat
smazaný uživatel

krasa,Laca se potrebuje golove chytnout

Reagovat
smazaný uživatel

krasa,Laca se potrebuje golove chytnout

Reagovat
Pipo123

Hraci Salzburgu padaju stale na zem, hrozne hovada simulantske

Reagovat
mayday

Von nemuže! Von nemuže ukazovat.

Reagovat
Pipo123

boha kde toho rozhodcu nasli

Reagovat
smazaný uživatel

penalta v zaveru pro Lazio ne, ale jinak je to pěknej kokot

Reagovat
Pipo123

Penalta mala byt na faul na De vrija

Reagovat
Pipo123

Salzburg hraje hovno, Nebyt rozhodcu tak v pohode vyhrávame, no ten magor píska kazdy súboj v ich prospech a este im daruje penaltu. Tento jojo klub Musime vyjebat

Reagovat
Pipo123

Nasi hraci jak na rozhodcu v závere vybehli, Inzaghi rychlo dobehol na ihrisko a poslal ich prec, teb nam rozdáva karty, cakam ze mu Sergei da jednu po hlave :D

Reagovat
Mirek na tenisu

Hašek je zatím vysmátý. Bohemka zachráněná, synci mu kopou 1. a 2. ligu. Sám byl hrozný nekopa, jenom běhal a běhal...Jako trenér je ale dobrý a má budoucnost.

Reagovat
Pipo123

Paroloooooo

Reagovat
Pipo123

Boha to co zas odpískal?

Reagovat
smazaný uživatel

To těsný ofsajd byl.

Reagovat
stas87

Ten kripel Parolo takto zakerne hra stale?

Reagovat
Pipo123

fandis tej kope hovien co stale pada a potrebuje pomoc rozhodcu ?

Reagovat
stas87

Mam na nich X2. A hej, prajem im viac ako Laziu. Ide cisto o herny prejav, zvysok toho klubu nestoji za nic.

Immobile je kazdy zapas takto uplakany?

Reagovat
Pipo123

Ved hraju docela hovno, som cakal od nich viac, no ja tam byt tak vraždim za darovanu penaltu

Reagovat
Rudnevs

Ja taktiež prajem Salzburgu, predsa len, takto ďaleko sa žiaden rakúsky tím nedostal už 13 rokov. V lige ich moc nemusím kvôli dominancii, ale v Európe im prajem, podobne ako to mám s Bayernom. Cez to nesympatické prebranie od RB sa dokážem preniesť...

Reagovat
Pipo123

Anderson génius!!!!

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
Pipo123

Cirooooooooooooo

Reagovat
Godwinson

Mrzutý, snad Salzburg sníží a prohraje jen o gól.

Reagovat
Spalovač šancí

Budou mít co dělat, aby finále bylo RB vs RB

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio fak letos baví

Reagovat
Pipo123

Salzburg bráni jak Benevento

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Super, odvetu si Musime ustrážiť, Salzburg mal hroznú obranu s mali dve sance za cely zapas. Cakal som od nich podstatne viac, Forza SS

Reagovat
svkmd

Forza SS

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio Arsenal by bylo nejlepší možné finále

Reagovat
Pipo123

Já chcem Atletico, je jedno či v ďalšom kole alebo vo finále, no konfrontácia bývalých spoluhráčov a veľkých kamarátov by bola skvelá (Inzaghi, Simeone)

Reagovat
Shevchenko

Hovno v dalším kole, pěkně ve finále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele