Evropská liga - preview osmifinálových odvet

19.03.2015, 08:30, aktualizováno 19.03.2015, 08:30
Previews
Dnes večer se rozhodne o všech osmifinalistech letošního ročníku Evropské ligy. Do čtvrtfinále má výborně nakročeno Sevilla, která bude doma proti Villarrealu hájit náskok 3:1. Dramatickou podívanou slibuje souboj AS Řím s Fiorentinou...
Dinamo Moskva - SSC Neapol  (čtvrtek 18:00)
26 let - přesně tak dlouho trvá neapolský půst mezi užší evropskou fotbalovou elitou. Partenopei dosáhli čtvrtfinále velkého poháru naposledy v roce 1989 a nyní mají jedinečnou šanci tento úspěch zopakovat. Dinamo Moskva prohrálo první zápas v Itálii 1:3 a pokud chce postoupit, musí doma předvést špičkový výkon..

Výbuch v Neapoli byl pro Dinamo prvním zaváháním v letošním ročníku Evropské ligy; do té doby ruský klub proplouval soutěží naprosto bez problémů, ve skupině dokonce vyhrál všech 6 zápasů. Chvíli to vypadalo, že sérii bez porážky udrží i po prvním osmifinálovém duelu - Kevin Kurányi se prosadil už po dvou minutách, domácí Gonzalo Higuaín však třemi brankami skóre otočil. Moskevský klub navíc musel dohrávat bez vyloučeného Romana Zobnina.

Nyní mají svěřenci Stanislava Čerčesova jedinou možnost - zvítězit minimálně o dvě branky a připsat si tak pátou domácí výhru v EL za sebou. Ve prospěch Neapole však kromě slušného náskoku mluví i obrovské zkušenosti kouče Rafy Beníteze, odborníka na evropské poháry, a také fakt, že Dinamo stále čeká na první domácí skalp italského oponenta.

Benítez byl po úvodním kole pochopitelně spokojen. "Líbilo se mi, jak hráči zareagovali, když prohrávali 0:1. Nakonec jsme mohli ještě přidat i čtvrtou branku. Ukázali jsme charakter," pochvaloval si španělský kouč. "Tahle výhra je důležitým krokem kupředu, ale v Rusku nás nečeká nic jednoduchého. Abychom postoupili, musíme odvést příkladnou práci," dodal.

Hodně velká pozornost bude upřena opět na Higuaína, jehož hattrick z prvního klání zarovnal jeho počet gólů v letošní EL na šest; více jich mají na kontě pouze Lukaku (7) a Alan (8). "Higuaín je pro nás velmi důležitým hráčem, ale výhra (v prvním kole) byla zásluhou celého týmu," podotkl Benítez.

Dinamo potřebuje góly, a fanoušci čekají, jestli si útočník Aleksandr Kokorin nadělí postupový dárek k dnešním 24. narozeninám; kouč Čerčesov tomu i přes nepříznivý vývoj situace stále věří. "V Neapoli jsme začali podle plánu, ale potom soupeř převzal iniciativu. Po vyloučení to bylo ještě horší. Stále ale máme šanci postoupit, hrajeme v dobré formě," uvedl ruský trenér.

"Rafa Benítez má mnohem více možností než já," dodal ještě, i když dnes se tento rozdíl lehce smazává - zatímco totiž domácí mají kromě suspendovaného Zobnina k dispozici kompletní kádr, Partenopei budou postrádat zraněné Gargana s Michuem (oba stehno). Otazníky se navíc vznáší nad případnými starty Insigneho (koleno) a Koulibalyho (stehno).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.60 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo Kyjev - Everton FC  (čtvrtek 19:00)
Ve velmi dobrém rozpoložení odlétali fotbalisté Evertonu na dalekou cestu na východ - do Kyjeva. Aby také ne, když si s sebou do odvety přivážejí vítězství 2:1 z úvodního duelu a navíc naposledy o víkendu porazili Newcastle 3:0. Nicméně ještě lépe se v domácí soutěži daří i Dynamu a výsledek z Liverpoolu se pro ně rozhodně nezdá nikterak beznadějný.

Dynamo vskutku v ukrajinské lize nemá konkurenci. V letošní sezóně ještě nepoznalo hořkost porážky, remizovalo pouze třikrát a v novém roce ještě nedostalo ani gól. Naposledy uštědřili debakl 5:0 Mariupolu, klubu z přístavního města ovládaného separatisty. V tabulce se v čele pyšní sedmibodovým náskokem na druhý Šachtar Doněck.

Na druhé straně Everton sice naposledy, jak už bylo výše zmíněno, jednoznačně porazil na domácí půdě Newcastle 3:0, o což se svými góly zasloužili McCarthy, Lukaku a Barkley, ovšem jinak se mu v aktuálním ročníku Premier League příliš nedaří a místo o poháry bojuje o záchranu. V Evropské lize však Martínezova družina válí, prohrála zatím pouze s Krasnodarem, když už měla jasný postup, a po vítězství z prvního souboje nejsou Toffees daleko od postupu mezi nejlepších osm.

Pokud by se Evertonians něco podobného podařilo, jednalo by se o velký úspěch - vždyť klub z modrého břehu řeky Mersey se do čtvrtfinále na evropské scéně probojoval naposled v sezóně 1984/85 a tehdejší ročník Poháru vítězů pohárů tehdy parta okolo Andyho Graye dokonce celý opanovala. Tato sezóna se řadí k nejúspěšnějším v historii klubu.

V případě Dynama nemusíme jít tak hluboko do historie, nejslavnější ukrajinský celek se do čtvrtfinále Evropské ligy podíval v ročníku 2010/11, když v osmifinále paradoxně vyřadil rovněž anglický tým - Manchester City. Napodobit tento úspěch by si přál i útočník Andrij Jarmolenko. "Everton je dobrý tým, což v prvním zápase ukázalo, ovšem nedisponují ničím zvláštním, prostě je to pouze dobrý, kvalitní tým, který ale je k poražení. Výsledek 2:1 není špatný nebo rozhodující, stačí nám vstřelit jeden gól a už postupujeme," uvedl rychlonohý fotbalista.

Kouč Serhij Rebrov se bude muset na olympijské stadionu v Kyjevě obejít bez zraněného Makarenka a suspendovaného Belhandy. Francouz si na rozdíl od svého kolegy Jarmolenka, jenž uspěl s odvoláním, musí odpykat třízápasový trest za vyloučení z utkání s Guingampem. Hostům z Goodison Parku zase nepomůžou zranění Hibbert, McGeady, Oviedo a Pienaar.

Everton se může stát jediným zástupcem kolébky fotbalu v evropských pohárech. Z Ligy mistrů totiž už vypadli Chelsea i Arsenal a špatné vyhlídky má také Manchester City, v Evropské lize zase hned v prvním vyřazovacím kole skončil Tottenham i Liverpool. Jestli se Toffees povede alespoň trochu napravit pověst anglickým mužstvům, můžete sledovat ve čtvrtek od 19 hodin na Nova Sport.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - ACF Fiorentina  (čtvrtek 19:00)
Domácí AS se pokusí v utkání s Fiorentinou zachránit nepříliš povedenou sezonu. Do zápasu na vlastní půdě jdou s lehkou výhodou, protože dokázali vstřelit v prvním utkání gól na hřišti soupeře. V minulých měsících a letech bylo na stadionu Olimpico domácí mužstvo favoritem, ale ty doby již dávno pominuly.

Aktuálně se Vlkům vůbec nedaří. V týmu nefunguje řada věcí a sami hráči otevřeně hovoří o krizi. Ta je vidět také z nedávných ligových výsledků. AS v Serii A vyhrálo naposledy proti Cagliari, když cestovalo na Sardinii začátkem minulého měsíce. Od té doby se z týmu trenéra Rudiho Garcii stalo mužstvo bez tváře, nápadu a výher. Body sbírá AS postupně a jen pomocí remíz. Hráči i trenér se dostávají pod palbu kritiky a je jasné, že atmosféra v kabině není nejlepší. A když se hra AS zlepšuje, ani tehdy nedokáží Giallorossi utkání vyhrát.

Důkazem může být poslední ligové klání se Sampdorií Janov. Asi každý divák, který utkání viděl, bude souhlasit s tím, že po celý první poločas bylo AS jasně lepší. Tým kolem kapitána Francesca Tottiho předváděl pohledný a dynamický fotbal a několikrát se díky tomu dostal do mnoha šancí. Ani jednu z nich ale útočníci neproměnili. Zřejmě právě v útoku tlačí AS pata, protože Seydou Doumbia je mimo kondici i formu a jediným hrotovým útočníkem je veterán Totti, kterému role hrotového hráče vůbec nesedí.

Sampdoria měla v zápase s domácím AS lepší produktivitu práce a po hodině ji poslal do vedení obránce Lorenzo De Silvestri. Následně si z římské obrany udělal "dobrý den" Luis Muriel, který přesprintoval obránce AS a nadvakrát dostal míč do sítě. V zápase byl navíc vyloučen záložník Seydou Keita. Zkušený záložník Mali byl hlavní postavou minulého utkání s Fiorentinou, protože právě on dal Vlkům naději. Domácí Fialky poslal do vedení Josip Iličić, ale AS nakonec ve druhém poločase srovnalo díky hlavičce Keity na 1:1. K tomu ještě Adem Ljajić neproměnil pokutový kop.

Fiorentina se nemusí Stadia Olimpico příliš obávat, protože v tomto roce jej už jednou pokořila. Oba týmy se zde utkaly v rámci Coppa Italia a Fiorentina byla jasně lepším týmem. Hlavním hrdinou se tehdy stal útočník Mario Gómez, který vstřelil obě branky Violy. Fiorentina své minulé vystoupení v rámci ligy zvládla, ačkoli se pro ni utkání s milánským AC nevyvíjelo vůbec dobře. Milán vedl díky brance Mattii Destra, ale domácí srovnali sedm minut před koncem. A minutu před koncem španělský záložník Joaquín rozjásal zaplněné ochozy!

Trenér Rudi Garcia dobře ví, že v zápase Evropské ligy jde o hodně. V rozhovoru s novináři po zápase se Sampdorií uznal: "Moc mě mrzí, že jsme nedokázali vyhrát. Začali jsme dobře, ale nakonec se všechno zvrtlo. Teď se musíme dívat kupředu. je před námi hodně těžké utkání s Fiorentinou a všichni víme, jak moc je důležité. Rozhodně nemáme v úmyslu se vzdávat. Stačila by nám sice remíza bez branek, ale my chceme a potřebujeme vyhrát. Starosti s postavením v lize budeme řešit až potom," dodal Garcia.

Ten bude v zápase postrádat belgického záložníka Radju Nainggolana, který v minulém utkání dovršil daný počet karet. Mimo hru budou nadále Leandro Castán, Kevin Strootman a Federico Balzaretti. Fit zřejmě nebudou ani Victor Ibarbo a Maicon. Fiorentina má také několik dlouhodobě zraněných, mimo jiné se jedná o Giuseppeho Rossiho a Federica Bernardeschiho. Zcela zdravý nebude ani brankář Ciprian Tatarusanu. Naopak se ale vrací dvojice Savić - Gómez.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Torosidis, Manolas, Mapou, Holebas - Pjanic, Keita, Florenzi - Ljajic, Totti, Gervinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomovic, Rodriguez, Savic, Alonso - Fernandez, Badelj, Borja Valero - Salah, Babacar, Joaquin
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - Dněpr Dněpropetrovsk  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Ajaxu svedou tvrdou bitvu o postup do čtvrtfinále Evropské ligy a v domácím prostředí to proti ukrajinskému Dněpru nebudou mít vůbec jednoduché. V úvodním zápase na ukrajinské půdě prohráli 0:1 a pokud chtějí myslet na postup, tak musejí najít recept na precizní defenzívu soupeře. Oba dva celky se v poslední době začínají dostávat do formy a dá se očekávat opravdu zajímavý zápas, i když na druhou stranu také určitě opatrný.

Čtyřnásobný mistr Eredivisie v řadě za sebou se v tabulce nachází na druhém místě s devětapadesáti body, ovšem na vedoucí PSV ztrácí sedm kol před koncem propastných jedenáct bodů. V lize dokázal v minulých třech utkáních zvítězit, naposledy po přesvědčivém výkonu vyhrál na půdě Heerenveenu v poměru 4:1. Nicméně Dněpr ve svých posledních sedmi zápasech hned šestkrát zvítězil a jen jednou remizoval, naposledy si poradil se Záporožím po výsledku 1:0.

Naprosto neprůstřelným dojmem působí defenzíva ukrajinského výběru. Ten v již zmiňovaných sedmi utkáních hned šestkrát udržel čisté konto a inkasoval pouze dvakrát v Evropské lize s řeckým Olympiakosem. "Dobře si uvědomujeme sílu soupeřovy obrany a budeme na ni muset vymyslet recept. V prvním zápase jsme si některé možnosti vypracovali, jenže jsme je nedokázali proměnit a já doufám, že se nám to nyní povede," řekl trenér Ajaxu Frank de Boer.

Ten se bude muset obejít bez zraněného Fischera (problémy se zadním stehenním svalem) a Zimlinga (potíže se stehnem). Alespoň na lavičce by se měl objevit obránce Boilesen, který si v utkání s Heerenveenem poranil oba kotníky, nicméně jeho zranění není nikterak vážné. Na marodce ještě zůstane islandský útočník Kolbeinn Sigthórsson, který stále nepřekonal přetrvávající problémy s kolenem.

Dněpr je v domácí soutěži na třetím místě se sedmatřiceti body a na druhý Šachtar ztrácí jeden bod, na vedoucí Dynamo Kyjev bodů osm. "Je to opravdu velká věc, zahrát si proti tomuto věhlasnému soupeři na jeho stánku před fantastickým publikem. Navíc máme velmi slušnou možnost postoupit a přepsat historii našeho klubu. Na každém postu nám chybí nějaký klíčový hráč a my se budeme muset připravit na ofenzivní smršť soupeře. Jsme perfektně připraveni a odhodláni bojovat," řekl na tiskové konferenci asistent trenéra Olexandr Ivanov, který zastoupil nemocného kouče Myrona Markeviče.

Hosté se budou muset obejít bez vykartovaných Zozulji, Rotana a Fedeckyho. Na marodce se kvůli nespecifickému zranění nachází Matheus, problémy s kolenem na trávník nepustí ani Kravčenka s českým obráncem Ondřejem Mazuchem. Na lavičce by jako brankářská dvojka měl začít český gólman Jan Laštůvka.

"Náš protivník velmi dobře ví, že útočení v úvodu zápasu bude na nás a jistě chce potrestat případné mezery v defenzívě. Musíme být plně soustředění, chceme se koncentrovat pouze na naší hru a musíme hrát velmi trpělivě, což bude v tomto zápase opravdu velmi důležitý faktor. Rádi bychom Dněpr od samého začátku zatlačili na jeho polovinu a pevně věřím, že po konci utkání budeme spokojeni s postupem," dodal optimisticky domácí trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
FC Turín musí hodně riskovat, chce-li postoupit do další fáze Evropské ligy. Zenit Petrohrad si totiž do Turína kromě mnoha hvězd přiveze také pohodlný náskok z prvního utkání a chce si ještě vylepšit skóre. Rád by využil aktuální formy Granaty, které není rozhodně nejlepší.

Tým trenéra Giampiera Ventury přestal vyhrávat a namísto toho začal body ztrácet. Za posledních pět zápasů ve všech soutěžích dohromady prohrál poslední tři. Nejprve nestačil na Zebry z Udine, poté prohrál právě utkání s domácím Zenitem Petrohrad. Domácí tým se mohl radovat po přesných střelách Axela Witsela, který skóre načal, a po trefě italského obránce Domenica Criscita, který utkání uzavřel. V neprospěch Turína hrál také fakt, že se hosté museli prakticky více než 60 minut obejít bez vyloučeného Marca Benassiho, který výrazně oslabil svůj tým.

Trenér Ventura po zápase smutně dodal, že kdyby jeho tým hrál v jedenácti, jistě by si domů přivezl lepší výsledek. Teď má možnost dokázat, že mluvil pravdu. Morálka jeho týmu ale není právě vysoká, protože ji v minulém kole Serie A poškodilo Lazio. Domácí Turín odnesl formu římského esa Felipeho Andersona, který se trefil dvakrát a rozhodl o tom, že tři body poputují do Věčného města.

Turín může spoléhat alespoň na domácí formu v zápasech evropských pohárů. Ta rozhodně budí respekt, protože Turín prohrál na domácí půdě v rámci evropských pohárů naposledy v roce 1993! Proti bude ale silný Zenit, kterému to zejména v Evropské lize velmi dobře jde. Ve třech zápasech, které dosud odehrál, neinkasoval ani jednu branku! Nejprve nadělil 4 branky holandskému PSV, poté zmiňované dvě branky také italskému sokovi.

Přesto si trenér Giampiero Ventura myslí, že jeho tým má šanci na postup do další fáze. Po ligovém zklamání proti Laziu ihned obracel pozornost svých hráčů i fanoušků na zápas se Zenitem: "Tohle bude Turín, který bude zoufale bojovat o výhru. Musíme dotahovat nepříjemné manko, ale to jsme inkasovali zejména proto, že jsme nedostali šanci hrát v plném počtu. Ta červená karta nás hodně oslabila a myslím, že pokud dohrajeme v plném počtu, mohli bychom postoupit," domnívá se charismatický Ital.

Jeho tým se bude muset obejít bez Giuseppeho Vivese, který je zraněný. Počítat ale znovu může se zkušeným záložníkem Alessandrem Gazzim, který sice kvůli zdravotním problémům vynechal duel s Laziem, ale pro zápas se Zenitem už je opět fit a v nominaci. Také Zenit má jednu dobrou zprávu, protože se po svalových problémech dal dohromady zkušený útočník Andrej Aršavin. Zenit v minulém kole remizoval s Torpédem Moskva díky brance Hulka, který se posléze stal obětí rasistických výroků ze strany fanoušků.

A trenér André Villas-Boas ví, že takové věci do fotbalu nepatří. Snaží se ale rozptýlit atmosféru, aby se jeho hráči mohli soustředit na důležitý duel. "Podobné věci se nedají pochopit, hájit ani vysvětlit. Není to poprvé, co jsme něco podobného zažili, takže se stále ptám, jestli je to v civilizovaném světě vůbec možné. Když se ale něco podobného objeví, já i můj tým máme jediný úkol - nechat to za sebou a soustředit se jen na další zápas," nabádá portugalský stratég. Povede se mu porazit Turín na jeho hřišti a postoupit dál? Rozhodčími zápasu budou pánové Matej Jug, Matej Žunič a Bojan Ul.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimović, Glik, Moretti - Darmian, Farnerud, Gazzi, El Kaddouri, Molinaro - Maxi Lopez, Quagliarella
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Lodygin - Smolnikov, Garay, Neto, Criscito - Rjazancev, Witsel - Hulk, Šatov, Danny - Rondon
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - VfL Wolfsburg  (čtvrtek 21:05)
Jeden z nejsledovanějších osmifinálových dvojzápasů má po prvním kole jasný (a dost možná předvídatelný) vývoj - Wolfsburg doma udolal trápící se Inter Milán 3:1 a na San Siro si tak veze dvoubrankový náskok. Domácí přitom dnes nehrají pouze o postup mezi nejlepší osmičku, ale také o vlastní budoucnost..

Alespoň tak soudí jejich kouč Roberto Mancini. Populární "Mancio" převzal v průběhu sezony tým po neúspěšném Walteru Mazzarrim, očekávaný impuls se ale zatím nedostavil - Nerazzuri dokonce naposledy v lize pouze remizovali s Cesenou a vidina evropských pohárů pro příští sezonu se jim pomalu vzdaluje. Solidní jízda letošní Evropskou ligou zůstává jednou z posledních šancí, jak ročník ještě zachránit, a Mancini proto bere odvetu smrtelně vážně.

"Ve čtvrtek můžeme být vyřazeni, to je fakt. Chci ale, abyste Wolfsburgu ukázali, o čem je hrát za Inter," sdělil prý kouč svým svěřencům na speciálním mítinku před zápasem. "Závisí na tom naše budoucnost, naše profesní budoucnost," dodal údajně. Jeho apel na hodnoty a tradice klubu by ostatně mohl být účinnou zbraní - Inter je totiž ze všech osmifinalistů jednoznačně nejzkušenějším klubem, sehrál celých 388 evropských pohárových zápasů. Wolfsburg nastoupil pouze k devětapadesáti a je v tomto ohledu naopak největším benjamínkem.

V Německu přitom Nerazzuri nezačali vůbec špatně a brzy šli do vedení po trefě Rodriga Palacia; Vlci ale vyrovnali úspěšnou hlavičkou Nalda, načež o jejich výhře rozhodl dvěma zásahy rozjetý Kevin De Bruyne. Belgický záložník má v roce 2015 vůbec fantastickou formu, a právě on by mohl dnes být strůjcem postupové euforie. "Po vedoucí brance Interu to nebylo jednoduché, ale ve druhé půli jsme začali kontrolovat zápas a nakonec mohli dát i více gólů. Konečný výsledek nám nic nezajišťuje, ale pořád je lepší vést 3:1 než prohrávat 1:3. V odvetě musíme práci dokončit," uvedl šikovný playmaker.

V Itálii se mezitím řeší, jak zabránit tomu, aby se podobný výbuch opakoval podruhé; na přetřes přišla i brankářská otázka. Stabilní jednička a jedna z největších opor klubu, Slovinec Samir Handanović, totiž dostala posledně volno, a náhradník Carrizo nepůsobil v Německu vůbec jistě. Handanoviće však nyní údajně trápí chřipka, takže se mezi tyčemi nejspíš objeví opět Carrizo - Mancini dokonce naznačil, že bude chytat celou Evropskou ligu (tedy v případě dalšího postupu).

Kromě zkušeností může Inter v boji s rozjetým soupeřem nabídnout i dobrou domácí formu - v Evropě je San Siro stále nedobytnou pevností, nepadlo už 11 utkání v řadě, a v pěti letošních domácích zápasech dokonce Nerazzuri udrželi čtyřikrát čisté konto. A pak je tu - jak v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport podotkl Massimo Moratti - ještě jedna věc.

"Inter už několik podobných comebacků zvládl," připomněl funkcionář. "V roce 1965 proti Liverpoolu v semifinále Evropského poháru, v roce 1990 proti Aston Ville v Poháru UEFA. Jednou z charakteristik tohoto klubu je, že se nikdy nevzdává a je schopný dokázat cokoliv. Jsem přesvědčen, že vstřelíme několik branek. Wolfsburg na mě (v prvním zápase) nepůsobil neporazitelným dojmem - skórovali díky našim chybám. Darovali jsme jim šance, které by proměnily i jiné týmy," dodal.

Domácím budou dnes chybět zranění Nagatomo se Shaqirim (oba stehno), otazník se pak vznáší nad nemocným Nemanjou Vidićem. Wolfsburg odjel do Itálie bez Aarona Hunta, kterého stále trápí zraněné koleno, a suspendovaného Nalda, autora vyrovnávací trefy z prvního duelu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.80 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (čtvrtek 21:05)
Obhájce titulu ze Sevilly hodlá v domácím prostředí proti Villarrealu potvrdit roli favorita a postoupit do čtvrtfinále. Po prvním zápase, v němž Andalusané zvítězili přesvědčivě 3:1, k tomu ostatně mají velmi blízko. Žlutá ponorka bude naopak potřebovat zázrak, aby ještě tento duel zvládla otočit ve svůj prospěch.

Villarreal se ocitl v totožné situaci, jako Arsenal v úterním zápase osmifinále Ligy mistrů. Také londýnský celek se v domácím zápase nevyvaroval zbytečných chyb vzadu a do odvety s sebou táhnul břímě v podobně nutnosti vstřelit alespoň tři góly, aby měl šanci postoupit. Kanonýrům se to nakonec navzdory kvalitnímu výkonu nepovedlo a po výhře 2:0 se s evropskými poháry loučí, nyní bude stejnému osudu vzdorovat i valencijský celek. "Stejně jako naši fanoušci jen doufáme, že se nám podaří zázrak," neskrývá Jonathan dos Santos.

"Chceme našim příznivcům dodat alespoň nějakou radost. Bude to velmi náročné, ale ne nemožné," pokračoval záložník Villarrealu. "Budeme mít podporu dvou tisícovek fandů a budeme z plných sil bojovat a do konce. Jsme opravdu nažhavení."

Žlutá ponorka má letos v Evropské lize slušnou bilanci tří výher z pěti venkovních zápasů, přičemž všechna prvenství navíc činila alespoň dvougólový rozdíl. Přesně to potřebují svěřenci kouče Marcelina i nyní. "Jsem si jistý, že se dostaneme do šancí. Klíčové bude, abychom je proměnili," pokračuje Santos. "Je nám jasné, že hrajeme proti obhájcům trofeje a navíc na jeho stadionu, ale ani to nás nezastaví od toho, abychom s tím zkusili něco udělat."

Tento ryze španělský souboj má také určitý přesah i do domácí ligové soutěže. Oba týmy se totiž přetahují o pohárové příčky a z pátého, resp. šestého místa si v závěru sezony brousí zuby i na případné čtvrté místo, zajišťující kvalifikaci do předkola Ligy mistrů. Mementem navíc pro sevillské musí být i loňský souboj s Valencií, který přestáli jen tak tak. Domácí výhru 2:0 jim totiž soupeř v odvetě zcela umazal, avšak kvůli brance vstřelené na hřišti soupeře se po prohře 3:1 přece jen dostali dále svěřenci Unaie Emeryho.

"Líbilo se mi, že po zápase na Madrigalu v šatně nepanovala žádná velká euforie," popisuje záložník Vicente Iborra. "Chováme k Villarrealu značný respekt a na tom se stále nic nemění. Chceme udržet naši neporazitelnost na vlastním stadionu a odehrát před našimi fanoušky kvalitní zápas."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.80 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Beşiktaş JK - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Domácí prostředí, na to chce podle kouče Slavena Biliče spoléhat Besiktas v odvetném osmifinálovém utkání proti Bruggám. Ten si z Belgie odvezl porážku 1:2, takže pokud chce proklouznout dále, velí mu povinnost zvítězit. Hosté však na horkou tureckou půdu přijedou v naprosto pohodové náladě.

Forma aktuálního lídra Jupiler League je více než úctyhodná. Vyhrál hned pětkrát v řadě, přičemž bez větších potíží zvládá poměrně náročný program. Letos v evropských pohárech z 13 utkání, a to včetně předkol, ještě neprohrál. Tahle statistika musí Besiktas určitě budit ze snu. Čeká ho prostě obtížný úkol.

Hostující celek se zkrátka v této sezóně neuvěřitelně vyšvihl. Na domácí půdě je výrazným konkurentem Anderlechtu a v Evropě si vede rovněž parádně. "Pro nás bylo důležité, abychom postoupili do základních skupin. Loni se nám to nepovedlo. A vidíte že jsme dokonce skončili první před Turínem," uvedl kouč Michel Preud'homme.

V prvním utkání sice Bruggy nepředvedly úplně povedený výkon v první půli, v té druhé ovšem dokázaly zareagovat zásluhou De Suttera a penalty Liora Rafaelova na trefu Gökhana Töreho, takže do Turecka odcestovaly s dobrým pocitem. "Chceme dojít co nejdále. Máme sice výhodu, ale budeme čelit bouřlivému publiku," uvědomuje si Preud'homme.

Co se absencí týče, stejně jako minulý týden i nyní nebudou oba týmy kompletní. Hostům se sice uzdravil José Izquierdo, chybět ale bude stále Víctor Vázquez a dále i Sander Coopman a Björn Engels. Besiktas má hned několik otazníků, smířit se ale určitě bude muset s neúčastí Ismaila Köybasiho a Alexandera Miloševiče.

Bilič navíc neví, zda-li bude moci počítat s Cenkem Tosunem, Atibou Hutchinsonem, Serdarem Kurtulusem a Josém Sosou. Ti všichni nejsou zcela fit. "Pokud budeme hrát, jak normálně umíme, postoupíme do čtvrtfinále," byl si jistý domácí lodivod. Jeho mužstvo v předchozí fázi slavilo úspěch nad Liverpoolem.

K tomu mu přitom dopomohli především fanoušci, před nimiž slavný anglický celek skolili nakonec po penaltách. "Tentokráte budeme mít na hřišti sedmdesát tisíc hráčů," těší se Bilič. "I díky nim jsme udolali Liverpool. Celý stadion stojí vždy za námi. Zítra je však prosím, aby byli hlavně trpěliví."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (406)

Přidat komentář
FC Porto FC

Borci kdy je los LM a EL ? už zejtra ?

Reagovat
FC Porto FC

díky

Reagovat
frankiefcb

to si dělají kozy v tom, že budeme měsíc čekat na LM

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Furia Ceca

Vždyť los Lm je zítra...

Reagovat
smazaný uživatel

ted je tam zkurvená repre pausa

Reagovat
Deki

finále 6. června? wtf

Reagovat
Jordi Alba

Tuším, že ano okolo 12 ?

Reagovat
Stiksxx

Ajax, Wolfsburg a Besiktas bych chtěl, aby postoupili.

Reagovat
jáá

úplně stejné přání

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfové to vyhrajou celý

Reagovat
johan14

STV2 dáva Inter vs Vlci, tak to si pozriem ako je na tom ten Inter, či je konkurencieschopný v Európe. Majú čo doháňať.

Reagovat
Jajinek

Přemýšlím, jestli je dobře, že nás dnes veřejnoprávní televize u nás a na Slovensku vysílají... takhle zase celé laické Československo uvidí, v jakej ukrutnej piči sme...

Reagovat
Kily

klid, je to na ČT, tudíž je zde velká šance, že místo vašemu výkonu se česká část bude smát spíš komentáři

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt, že ten je v piči ještě ukrutnější

Reagovat
10

3:0, easy

Reagovat
Mrvinho

Užívej si poháry dokud tam jste

Reagovat
el Principito

tak to se stačí podívat na výsledky a tabulku, ne?

Reagovat
Jajinek

no abys nebyl překvapenej

Reagovat
el Principito

ne, já na Inter občas koukam, je to fakt bída a dneska vám vůbec nevěřim ... třeba ale překvapíte

Reagovat
Pipo123

já myslím že vyhráte, ale netrúfam si povedať či to bude na postup

Reagovat
Votas

Fun Fact: Inter má z posledních 5 domácích zápasů s německými kluby jen jednu výhru a jednu remízu...zbytek prohry.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si myslim aj minule vytiahol nejaku takuto povzbudivu statistiku :))

Reagovat
Votas

tak z jinýho soudku, no...Carrizo letos na Meazze ještě nedostal gól...má 5 čistejch kont, z toho 4 v EL a 1 v Coppě.

Reagovat
smazaný uživatel

no a co máme řikat my...nás dali dvakrát zasebou

Reagovat
smazaný uživatel

Forza inter

Reagovat
snuff24

2-0 FORZA INTER !!!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Z vasi zkusenosti. Je Eurofotbal dobra antikoncepce?

Reagovat
el Principito

EF ne, fotbal ano

Reagovat
Tomanatura

Viola 0:1, Inter 2:0. !!!FORZA ITALIA!!!

Reagovat
Pipo123

Gomez rozhodne

Reagovat
Emmett Brown

Roma 1:0, Inter 2:0, Torino 3:0, Neapol 0:2

Reagovat
10

Reagovat
snuff24

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Koubinhor

Forza Inter ,

a co nejvice IT do dalších bojů.... torino, fio, inter, neapol ideální stav

Reagovat
stas87

Iborra aj Vittolo budu hrat?

Reagovat
stas87

Je treba po vcerajsku talianov zasa trosku uzemnit

2:2 a postup bez nervov.

Reagovat
Pipo123

Chudák Wenger, keď si nechajú v 90 min dať gól na 1:3 tak nech sa nečudujú

Reagovat
Coutinho10

tjn kdyby vysledky byly obracene a postoupil by arsenal, tak by to pravidlo bylo podle nej dobry

Reagovat
snuff24

Wenger je sice cockdicka,ale tohle pravidlo je vážně dost na hovno a celkem nefér...

Reagovat
DelPiero137

Ja mam pocit ze zijeme v deb*ilnej dobre. Ak sa niekomu nedari, nema nato kvalitu tak skusa vsetky mozne trapne, stupidne a nedostojne moznosti.

Heslo je, ked sa ti nedari postazuj si, zvelicuj a rob zo seba poskodeneho.

Reagovat
Coutinho10

j tjn

Reagovat
Zaschrona

COYB

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze fanousci Dnepru nejsou tak retardovani, jako fanousci Kyjeva, kteri si v minulem kole mysleli, ze francouzska vlajka je vlajka ruska a sli delat bordel na stadionu.

Reagovat
KillSwitch

to vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Zaschrona

EFC XI: Howard - Coleman, Jagielka, Alcaraz, Baines - Barry, McCarthy - Atsu, Naismith, Barkley - Lukaku

EFC SUBS: Robles, Stones, Garbutt, Besic, Gibson, Osman, Kone

Achjo, zase Barkley na kridle. No, snad postupova.

Reagovat
Tomanatura

http://www.livesport.cz/zapas/OpKmGNcA/#prehled-zapasu

Mrzi me Ilicic, proti AC dost ve forme. Verim Babacarovi, neco tam supne.

Reagovat
10

s Babacarem v útoku je Viola nejsilnější

Reagovat
Slejdy

Kdyby nekdo nasel link na nova sport, tak ho sem hodte, diky

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ROMA!!!! Dost bolo srandy...začneme hrát!!!

Reagovat
DelPiero137

Olympico je slusne zaplnene

Reagovat
Pipo123

Salah krásne

Reagovat
Pipo123

Cholevas

Reagovat
10

nechápu o čem diskutuje ještě

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

To je panečku bek...

Reagovat
olis

o co som prisiel?

Reagovat
10

jasná pencle

Reagovat
Emmett Brown

No aspon zacneme hrat...ale bol to riadne stupidny faul od Holebasa

Reagovat
db18

Basanta poprvé je ještě rychlejší než Rodriguez a teď už vyběhl brzy a ještě proběhl před rozhodčím... to klidně mohl nechat opakovat ještě jednou

Reagovat
Slejdy

Cholevas chjo

Reagovat
olis

ty nas biju, to je hanba

Reagovat
DelPiero137

O polcase boli statistiky pre vas dobre. Ako to teraz vyzera?

Reagovat
olis

len sa branime nic viac, jak poserovia

Reagovat
DelPiero137

Nato ze branite mate skor rovnaky pocet striel ako super niekedy treba aj to, ked super naplno zatlaci nema zmysel sa silou mocou tlacit dopredu. Super potrebuje hrat, nie vy.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Pipo123

Tak toto je moc,

Reagovat
Coutinho10

to dobre zesral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

no to me poser

Reagovat
DelPiero137

V Rime je asi rozhodnute, dve velke individualne chyby domacich....

Reagovat
db18

Reagovat
10

to je tak, když se na tréninku učí od Morgana

Reagovat
mojmira

přesně díky takovým momentům si v okrese pořád můžu říkat, že se to stává i těm nejlepším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Viola to umi posrat, ale vypada to bozsky zatim.

Reagovat
Emmett Brown

jebem na to toto nie je ani pravda uz dve stupidne chyby a 0:2

Reagovat
Coutinho10

kdyby 0:2

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

myslite ze Rudi vydrzi do konca sezony?

Reagovat
10

ne

Reagovat
mastakillah

Zas De Guzman

Reagovat
Coutinho10

tak to je debakl

Reagovat
DelPiero137

Fuha, toto smrdi pruserom. Snad sa to dohra v klude..

Reagovat
smazaný uživatel

Kyiv

Reagovat
Arne

To je síla.

Reagovat
Pipo123

Neskutočná obrana AS, to je tragédia,

Reagovat
Emmett Brown

gratulujem Fiorentine zasluzeny postup, my by sme vo stvrtfinale spravili len hanbu

Reagovat
10

Rudi hoď tam ručník i mandolínu

Reagovat
Minister

Yarmolenko krásny gól

Reagovat
mojmira

šup tam za kilčo AS červená

Reagovat
DieFohlenBMG

mam 2 žk

Reagovat
mojmira

nad tim sem taky uvažoval

Reagovat
Inzaghi

Reagovat
Slejdy

pekne my

Reagovat
I am Mancunian

a everton je zase v srackach

Reagovat
Zaschrona

Howard Jarmolenko ale supr, no...

Reagovat
Coutinho10

twl Yaromenko neskutecne Howard se ani nehnul

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

AS je hotove, v lige budu radi za 4 miesto ked to takto pojde dalej

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky jediná šance jak ochránit Itálii od další ostudy v LM

Reagovat
10

De Rossi je úplně mimo, ten vůbec neví co se kolem něj děje...nechápu ho

Reagovat
Pipo123

Najlepšie platený hráč v lige nie ?

Reagovat
Slejdy

delsi dobu je uplne mimo misu, jakkyby ho to nebavilo uz

Reagovat
Pipo123

Já myslím že pôjde do MLS, jeho by mal už trvale nahradiť Radja

Reagovat
Slejdy

Radja aspon bojuje, odmaka to, ale Daniel to ma tezce v pii

Reagovat
Emmett Brown

Uz som to pisal viackrat, takze sa nerad opakujem, ale to, ze sme ho vtedy nepredali do City bol tazky fail, posledna sanca ho spenazit, lebo sa z neho vyvinul totalny traged bez chuti hrat futbal.

Reagovat
10

on hraje snad hůř, než předminulou sezonu, kdy byl úplně tragickej...Capitan Futuro a nakonec ho ještě Francesco v AS "přežije"

Reagovat
smazaný uživatel

to je tragédie toto

Reagovat
mastakillah

Andujar

Reagovat
Pipo123

Za 20 minút spraviť toľko chýb čo obrana AS, to som dlho nevidel.

Reagovat
Pipo123

Tomanatura oslavuješ ?

Reagovat
Tomanatura

Tak neni to spatne zatim.

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pipo123

Reagovat
CubONE

Reagovat
DelPiero137

Pritom AS malo za 0-0 a 0-1 dve velmi dobre sance, ale nepremenila. Viola tresta dokonale.

Reagovat
Zaschrona

skodaaaaa

Reagovat
Coutinho10

hezka strela

Reagovat
Greny

AS dostalo v LM od Bayernu 7 tak si řeklo že to v Evropské lize překonají

Reagovat
Emmett Brown

Ja fakt nechapem, co sa deje nasim hracom v hlavach. Ano, mame zranenych, ale ten kader je stale dostatocne kvalitny. Hra nema ziadny system, utok neexistuje uz styri mesiace, ked si aj vypracujeme sance, tak ich zadrbavame jedna radost a obrana je na smiech. V kazdom zapase nejaka katastrofalna individualna chyba, takto sa hrat neda...

Reagovat
Emmett Brown

a cele sa to zacalo tym vybuchom s Bayernom, zapas od zapasu horsie a horsie, ked je nejaky naznak zlepsenia, tak to dopadne ako so Sampou

Reagovat
smazaný uživatel

spadli z hrušky a už se nezvedli, není to poprvé ani naposled co se to někomu stalo

Reagovat
10

spíš jde o to, že v Římě dost často vylezou na tu nejvyšší hrušku na světě a pak pravidelně spadnou přímo na ksicht

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem se jich celkem bál ze začátku LM, považoval jsem je za takové menší Atletico, akorát pak to nějak nevyšlo s Bayernem

Reagovat
Emmett Brown

dovolim si povedat, ze sme na to mali potencial, v lige sa darilo, v LM prve dva zapasy vyborne a potom to prislo...inak pre zaujimavost, kedze asi SA moc nesledujes, doma sme vyhrali naposledy 30.11., par dni pred zapasom s City

Reagovat
Milan.B

im davaju boha

Reagovat
Zaschrona

ROMELUUUUUUUUUUU

Reagovat
Minister

Lukaku wow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Lukaku taky hezky

Reagovat
Zaschrona

Romelu Lukaku becomes the first Everton player ever to score in 4 consecutive European matches.

Reagovat
Furia Ceca

Ty krávo, člověk zapne ve 28. mintě zápas AS - Fiore v domnění, že půjde o vyrovnanou bitvu a takový skóre...

Reagovat
smazaný uživatel

už mají 7 ??

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Zaschrona

Neuveritelne tragicky braneni...

Reagovat
Dufan

Reagovat
olis

uz vidim ako bude hrat Higuain aj ligovy zapas a bude sa tam cely zapas trapit a rozculovat lebo nevladze

Reagovat
mastakillah

Snad v lize na hrotu Manolo

Reagovat
Minister

obrana Evertonu

Reagovat
Minister

Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Everton pokračuje v PL stylu

Reagovat
smazaný uživatel

PL dnes zrejme dostane definitivne KO

Reagovat
Zaschrona

A zase Alcaraz.

Reagovat
Coutinho10

tak to je KO pro everton

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia - Ten skvělý trenér jak sám říká "nejlepšího týmu v Itálii" bude asi od zítřka na pracáku, co?

Reagovat
wiggum

3 tydny zpatky bylo pozde...

Reagovat
stas87

Lukasz snad casom prestupi do timu ktoremu budem moct priat,moc dobry utocnik spravi lepsi karieru ako Rudnevs

Reagovat
Milan.B

Kyjev

Reagovat
Pipo123

Toto je kruté score pre najlepší klub Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že splní svoji domácí pohárovou normu z LM?

Reagovat
Tomanatura

Skoda toho zapasu na Laziu, jinak bych i celkem veril v nwco velkeho. Ale supwr zapas a super Roma

Reagovat
Pipo123

Veril by si v Scudetto ?

Reagovat
Tomanatura

Jako pro Violu? Ani ve snu.

Reagovat
Pipo123

LM by ste mohli dať

Reagovat
Counter

Everton takhle mršit koeficient

Reagovat
Largo

Sop na AS pls?

Reagovat
Emmett Brown

Vazne nevies tych 45 minut vyuzit lepsie? Ja si mozno este kusok pozriem, ale potom si idem zabehat

Reagovat
Alberto Aquilani

Takticky zvládnuté, pošetríme sily na ligu Inak link na nejaké porno kde parta velkých čiernych čurákov ztrestá nejakú Polku alebo Grékyňu, lebo mám chuť nadávať práve na tieto národnosti .... inak najsmutnejšie na tom je, že herne horší ako Fiorentina nie sme ...

Reagovat
Alberto Aquilani

diky

Reagovat
Emmett Brown

to ďakuješ vopred, alebo už po?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Alberto Aquilani

masturbujem výhradne až po zápase....

Reagovat
Emmett Brown

díky, tvoju radu si vezmem k srdcu

Reagovat
Furia Ceca

Já myslel, že ty masturbuješ pouze v diskuzích na EF...

Reagovat
snuff24

nz pak zas budu potřebovat helfnout já.....vidím to na nějakýho pěknýho statnýho argentince, jak náklada kozatou němku V tom horším případě banda Němců co sere na vysokýho vyhublýho itala

Reagovat
mickey mouse

Heh ten Verde vypadá tak na 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo, udrzet !!!!

Reagovat
mastakillah

Udrželi jsme nulu vzadu. To čumím

Reagovat
Pinturicchio

Zrovna, když vsadím na postup Rusů , ... Benítez ven

Reagovat
raduinho

Neapol Everton

Reagovat
Pettirosso

Roma

Reagovat
Pipo123

Salah neskutočná rýchlosť

Reagovat
Zaschrona

Zadne zmeny? Famozni rozhodnuti Bobinho.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Slejdy

Salah

Reagovat
Coutinho10

Salah neskutecne az na tu strelu

Reagovat
Tomanatura

Skoda, mohlo to byt veselejsi, ale braneni Romy je na urovni mladsich zaku v Pro Vercelli.

Reagovat
Hokaido

Jedem Everton

Reagovat
Jajinek

Právě jsem naložil na výhru Violy v EL a rvu si vlasy, že jsem to neudělal před měsícem

Reagovat
Pipo123

AKý tam je kurz ?

Reagovat
Emmett Brown

velmi im to prajem

Reagovat
el Principito

Zenit, Sevilla, Wolfsburg ... budou to mít těžký

Reagovat
smazaný uživatel

celý to vyhraje Wolfsburg

Reagovat
Pipo123

Sevilla, tá je v EL vždy perfektná

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ten dneska vypadne!!!

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

s kým by vypadl?!

Reagovat
Jajinek

Wolfsburg vypadne s prvním týmem, který umí bránit

Reagovat
Furia Ceca

Což Inter bohužel není!

Reagovat
Jajinek

Ještě, že si mi to pověděl

Reagovat
Furia Ceca

Já ale doufám, že to dneska změníte!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To pravidelne pises ku kazdemu BL timu co hra v europe,uz som si zvykol.

Reagovat
Jajinek

u kterého jsem to psal? (pokud možno připoj i odkaz, děkuji)

Reagovat
stas87

Dortmund,neviem ale uz u ktoreho zapasu presne.Je to obecne tvoj nazor na nemecke timy okrem Bayernu.Bude to uz ale asi viac ako 2 sezony spät.

Reagovat
Jajinek

Takhle to není

Reagovat
Tomanatura

Tak co ja jsem tak pochytil, tak Wolfsburg narazil na dobre organizovaneho soupere pred nedavnem a prohral tam 0:1

Reagovat
stas87

V Augsburgu stratil aj Bayern..nedalo sa cakat ze by tam prisli vyhrat 3:0.Ja som ten zapas nevidel pretoze som mal vlastny zapas.Vlci vedia zahrat na vysledok,vedia ze maju nahrate a Gustavo to dokaze zavriet.Trpezlivy dokazu byt tiez,problemov by som cakal len proti Seville,ta ma tu defenzivu este o level vyssiu.Nie kazdy zapas Wolfsburgu musi byt prestrelka,Hecking hral dlhu dobu v Nürnbergu defenzivny futbal.

Reagovat
Pipo123

Takže Fiore, Zenit, Sevilla

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

jojo... jejich zápas s Bayernem to potvrdil

Reagovat
bayern987

Reagovat
I am Mancunian

po tomto musia falosnika vyhodit total trapas

Reagovat
Zaschrona

A Stones je na lavicce......................

Reagovat
el Principito

Že by čtvrtfinále pohárů bez jediného anglického týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

a to ma byt akoze ta udajne najlepsia liga na svete

Reagovat
smazaný uživatel

jen se nebojte. Nastal sice útlum ale ten nemůže změnit to, že Premier league patří mezi nejlepší ligy světa. To která je nejlepší je už značně subjektivní. Po odmlce se zase Angli přihlásí a pan Platini zase bude muset zařídit, aby se nehrálo 2 roky po sobě anglické finále.

Reagovat
Zaschrona

A to je ten rozdil no... Shovkovskyj tohle chyti a Howard nechyti vubec nic...

Reagovat
Emmett Brown

typicka rimska "akcia," klucky na kraji sestnastky a vsetci sa prizeraju jak ciciny

Reagovat
Zaschrona

A smula k tomu, klasika...

Reagovat
Minister

Everton docela smola teraz

Reagovat
Coutinho10

Barkley

Reagovat
Pipo123

Čo to skandujú fans AS ?

Reagovat
Alberto Aquilani

Pezze di merde, voi siete pezze di merde?

Reagovat
Zaschrona

No jo, neodpiskana 100% penalta pro nas, to jeste chybelo...

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Dejwa

INTER: 30 Carrizo; 14 Campagnaro, 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus, 21 Santon; 13 Guarin, 18 Medel; 88 Hernanes, 10 Kovacic, 8 Palacio; 9 Icardi.

A disposizione: 1 Handanovic, 15 Vidic, 17 Kuzmanovic, 28 Puscas, 33 D'Ambrosio, 91 Shaqiri.

Allenatore: Roberto Mancini

WOLFSBURG: 1 Benaglio; 15 Trasch, 5 Klose, 31 Knoche, 34 Rodriguez; 23 Guilavogui, 22 Luiz Gustavo; 8 Vieirinha, 14 De Bruyne, 7 Caligiuri; 12 Dost.

A disposizione: 20 Grun, 3 Bendtner, 4 Schafer, 9 Perisic, 17 Schurrle, 24 Jung, 27 Arnold.

Allenatore: Dieter Hecking

FORZA INTER!!

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana je takhle strašidelná, ale jak už jsem psal, třeba mě překvapí

Reagovat
raduinho

Přehlídka kašparů z PL pokračuje.

Reagovat
Zaschrona

Gareth Barry has completed just 63% of his passes so far.

Reagovat
vitasrp

Ten Salah. No já snad vidím úplně jinýho fotbalistu.

Reagovat
Miguel19

Tak to je ostuda jak řemen

Reagovat
Zaschrona

Alespon kdyz uz to mame zvorat, tak klasicky uplne maximalne, co to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

vyzera to tak, ze posledny zastupca ostrovnej sranda ligy da definitivnu bodku za poharovou europou vo velkom style

Reagovat
smazaný uživatel

Máš ty v životě taky jinou radost, než smát se anglické lize?

Reagovat
Emmett Brown

Talianskej lige sa tu impotenti z PL sekcie posmievaju 365 dni v roku

Reagovat
Mada

Ty jsi na tom hodně špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Známe mená, netreba menovať

Reagovat
Milan.B

Reagovat
stas87

Antunes Dynamo so 6 ukrajincami v zakladnej

Reagovat
Furia Ceca

Na Uefa.com koukám, že Everton dostává v Kyjevě slušně přes držku!

Reagovat
Hokaido

Premier Liha > Premier League

Reagovat
Coutinho10

lol malem 6. kousek

Reagovat
Hokaido

ty se jim směj

Reagovat
Coutinho10

proc bych nemohl

Reagovat
Zaschrona

My dali gol z rohu, co to jako je...

Reagovat
Tomanatura

Ljajic zaslouzeny mrzak osmifinale. A dobre mu to, hnupovi

Reagovat
Pipo123

Nedal penaltu, dneska červená, zrovna proti Fiore

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Firkraag

a ještě netrefil prázdnou bránu

Reagovat
Arne

Potěšil.

Reagovat
Slejdy

ani gol

Reagovat
Jan Horáček

Chybička v článku k zápasu Dinamo Moskva - Neapol. 1989 to nebylo čtvrtfinále, ale Neapol celý pohár UEFA vyhrála. Tenkrát Dynamo Drážďany potrápilo druhého finalistu VfB Stuttgart.

Reagovat
Jan Horáček

Tak se omlouvám za svoje delší vedení, chyba v článku není, jen jsem tu větu špatně pochopil. Tak to berte jen jako malé doplnění.

Reagovat
Jajinek

Hyský mluví velice rozumně a co se týče Interu řekl vše hodně správně

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z mála co tam chodí připravený

Reagovat
Trand

Bylo to na něm vidět, jak má všechno nastudovaný, situace ve všech ligách.

Reagovat
el Principito

zrovna jsem to taky napsal a to jsem tě nečetl, fakt koukam

Reagovat
10

kurva a já to zrovna zapnul až na výkop

Reagovat
smazaný uživatel

zato na RTVS komentatori v klude zhodnotili, ze Mancini ma prijemne starosti, lebo ma dvoch absolutne vyrovnanych brankarov..

Reagovat
Pipo123

No podme Inter a Toro treba zabojovať

Reagovat
Pipo123

Pekná návšteva na Inter

Reagovat
Jan Horáček

Reagovat
DelPiero137

Uz len koli fanusikom fandim dnes Interu a musia postupit.

Dnes sa Calcio heclo s nastevnostami.

Reagovat
el Principito

zdá se mi to, ale je Hyský jedinej ze spolukomentátorů, který si aspoň něco o týmech načte a ne jenom vaří z vody jako ostatní?

Reagovat
Furia Ceca

Místo Handanoviće chytá ten pornoherec? Ok, tak to asi přepnu na Toro.

Reagovat
Pipo123

Hernanes škoda

Reagovat
raduinho

Tak pojdme Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby De Bruyne nezkurvil první dotek tak jde prakticky sám

Reagovat
Pipo123

Hernanes si ich tam zatiaľ docela slušne dáva

Reagovat
smazaný uživatel

Dost

Reagovat
10

tyvole Inter to pojal velice pragmaticky, přesně jak jsem jim radil

Reagovat
Pipo123

Čo robil teraz Rano ?

Reagovat
10

Ranocchiu robil

Reagovat
Pipo123

Strašne smiešne to bolo, dlhý výkop a jemu hráč utečie na dvoch krokoch

Reagovat
10

Er-naňéz

Reagovat
Arne

Knoče je lepší.

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že naše obaran mě opět nepřekvapí. No nic, nemůžu a hlavně už se nebudu zase divit, co tam dokážou vymyslet...

Reagovat
DelPiero137

Carrizove chytenie sance moze znamenat vela. Inter potrebuje gol ako sol, Vlci budu sakra neprijemny v utoku a nakoni.

Reagovat
Pipo123

Hernanes dnes dá gól, konečne hraje v priestore odkiaľ by sa mohol dostať ku strele

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Kovačevič Ale tyhle jeho zákroky oběma nohama napřed po ztrátě míče, to vždycky trnu, páč to je každou chvíli a všechno min. na žlutou

Reagovat
DelPiero137

Prinos brankove sa opat prejavil.....

Reagovat
Pipo123

JUan a Rano, kde boli teraz ? hrozná škoda

Reagovat
Miguel19

Bruyne

Reagovat
10

Jesus tyvole jak na to čumí ve výklusu...to je tragédie

Reagovat
Pipo123

Ale za 25 minút je vidieť trocha rozdiel v centroch a prihrávkach, Vlci to dobre kopú a nebezpečne, zatiaľ čo Palacio, Santon a spol trafili snad pri každom centre hned prvého súpera

Reagovat
DelPiero137

Toto jednoznacne nie je o taktike, discipline to je o mozgu. Na tomto sa stavat neda.

Reagovat
smazaný uživatel

obrana Interu

Reagovat
Shevchenko

Juan takový výklus

Reagovat
10

úplnej dement...ukazuje to pořád a pořád hraje v Interu, pak se můžou divit jak chtěj

Reagovat
db18

Fanoušek AC se trefil...

Reagovat
Shevchenko

Caligiuri fandí AC?

Reagovat
db18

Dokonce i celá rodina.

Reagovat
DelPiero137

Ten Juan je magor, zacne sprintovat az ked vidi ze je Caligiuri 2 metre pred nim

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně, někteří obránci Interu vypadají, že jsou na tom stejně herně jako já v nejlepších letech

Reagovat
smazaný uživatel

to bola otazka casu..

Reagovat
stas87

Na Inter nepozeram vobec..to tam su fakt jediny futbalisti Kovacic a Palacio? cakal som ze vlkov potrapi,branenie komicke,asi ako od Hamburgu..timove napadanie spanielska dedina,aktivny pohyb k lopte len od Kovacica..mozno len placam a interisti sa mi vysmeju ale tak na mna Inter zatial posobi.

Reagovat
raduinho

A to ani ten Palacio není žádná sláva..

Reagovat
Firkraag

Ty vole co to má Inter za příšerný dresy? V tom hrajou i v Serii A Hnus azurovej je to. Kde je jejich modročerná?

Reagovat
snuff24

3.dresy Hnusný teda nejsou,ale taky nevím proč je máme

Reagovat
Shevchenko

Letos mají parádní dresy, tohle je jejich třetí (pohárová) sada.

Reagovat
Firkraag

No mně to přijde teda strašný

Reagovat
Votas

Jooo s touhle obranou se proste vyhravat neda...a mozna ani vyhrat

Reagovat
snuff24

To bude fakt lepší skončit mimo poháry zas akorát ostuda celý Evropě

Reagovat
10

včera na Coolu fanoušci calcia, dneska už zpátky v realitě a kokotí duo Vlášek s Němcem komentující v dresu Wolfsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

ať si klidně ten dres mají, hlavně ať neřve při každé střele jak dement, se vždycky zleknu

Reagovat
10

to jde právě ruku v ruce

Reagovat
Yanek

tohle mi vždycky nedá reagovat. kokotí duo

Reagovat
mastakillah

no jo klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá cenu nějak Inter hanět, prostě jim nefunguje obrana což víme už dost dlouho..nikdo nemohl čekat že se něco změní dneska..Inter potřebuje komplet novou obranu + kvalitního střeďáka.

Reagovat
DelPiero137

Aj tak by som bol zvedavy co by to spravilo s oboma muzstvami keby tam inter teraz supol jeden.

Reagovat
eden_h

Nehral kotouc

Reagovat
10

Inter ani nebrání, ani neútočí, ty řady se vůbec nedokážou prolínat...

Reagovat
snuff24

Hernanes,Kovacic,Palacio

...zbytek

Reagovat
stas87

Guliavogui ten snad za polcas neprehral suboj,vsetko ma,lopty ho pritahuju ako magnet

Inter snad nevyhral suboj..len pri praporku ked Träsch bol proti dvom,ved oni ani nejdu do suboja,odpadnu hned

Reagovat
smazaný uživatel

spolukomentator na rtvs je prevapeny deravou obranou Interu.. zjavne sa na zapas nepripravil

Reagovat
DelPiero137

docela sa mi paci jeho komentar

Reagovat
smazaný uživatel

no mne jozko barmos je stara skola, ale mam pocit ze on svojim tichym prejavom moze tak uspavat cez radio slovensko dochodcov co maju vysoky tlak..

ale ano vie celkom dobre posudit veci.. ale toto ma zabilo "Kazdy hrac ktory zostava sablonovity, jednoducho dokaze byt eliminovany"

Reagovat
DelPiero137

To som nepocul to su vyrazy ala Borbely

Ja mam celkom rad tieto osobnostne typy, kludne a putavo pre mna rozprava a dobre sa to pocuva+mato hlavu aj patu.

Reagovat
mastakillah

Guarín

Reagovat
Pipo123

Guarin

Reagovat
DelPiero137

Dnes to vyzera ze Inter neda gol ani keby hral do rana....

Reagovat
smazaný uživatel

To je děs, největší problém je ta obrana Interu, jestli ti hráči necítí oporu vzadu tak to stojí za hovno všechno.

Reagovat
Dufan

co tam kua dneska dělal ten Alcaraz????

Reagovat
Jajinek

Že naše obrana stojí za hovno ví i ve Východním Timoru...ale že nás zabije neschopnost dát gól z čehokoliv, to je teda mazec. Benaglio 3 fantastický zákroky...plus šance Maura a Matea...ach jo. Z toho hovna máme 5 šancí, mohla být aspoň sranda do druhého poločasu...takto je to o ničem.

Reagovat
10

zdá se mi to, nebo Icardi nedá poslední zápasy ani ty nejvyloženější šanci? dřív mu tam napadalo víceméně všechno, teď má šance a zakončuje to jak ten nejhorší Palacio z týhle sezony

Reagovat
Jajinek

nepadá mu to... ale třeba dnes to kroutil dobře, Benaglio skvěle...

Reagovat
10

jj, dneska smůla, v minulých zápasech ale pálil velký šance...hlavně že s Juve to musel trefit

Reagovat
Jajinek

jj, třeba proti Viole tam měl tutovky dvě a zadrbal je trestuhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Interu je totalny vtip 3/4 prihravky staci Vlkom k protiutoku a to ziadne extra kolmice . To hra takto Icardi stale ? sebec a palic . Tazko si vybrat kto je viac nesympatickejsi ci Icardi alebo Guarin . Ja som tak rad ze Guarin v deadline nevysiel Kovacic

Reagovat
Pipo123

Icardi to v sebe má, ale tie Guarinove pokusy o strelu by mu mal niekto už zakázať

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Komentáře Hyského "zaráží mě obrana Interu" nebo "chování obránců Interu je na této úrovni zcela nemyslitelné" bohužel vystihují vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem přišel z volejbalu. Jak to vypadá? Wolfsburg vede zaslouženě?

Reagovat
smazaný uživatel

je celkem zázrak, že s tou obranou Interu to je jenom o jeden gol, na druhou stranu vlky dvakrát podržel golman

Reagovat
Jajinek

3x

Reagovat
smazaný uživatel

díky... aspoň někdo potěšil.

Reagovat
stas87

Wolfsburg lepsie kombinuje,hraci o sebe ovela lepsie vedia,automaticke nabehy su samozrejmost+vyhrali vsetky dolezite suboje,stoperi dominuju vo zduchu a Dost 2x odvracal pri rohu

Sance Interu-niekto sa posmykol a k Icardimu sa dostala lopta,Benaglio tazkym zakrokom vytiahol na roh,Vierinha si nepochopitelne chcel spracovat center ale akurat ho ponukol do sance hraci domacich,ten trafil Benaglia z troch metrov,naproti tomu sance vlkov vypracovane,tak si asi urobis obrazok o hre.

Reagovat
smazaný uživatel

super, díky... tak nějak jsem si ten zápas představoval

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Sevilla

Reagovat
Furia Ceca

Na to se fakt nedá koukat! Inter žádnej systém, všechno je na náhodu, naslepo, žádná kloudná akce, žádná pořádná přihrávka, prostě jedno velký nic... Co ten Mancini na trénincích dělá, vždyť to vypadá, jako by Inter netrénoval nikdo!

Reagovat
snuff24

Jzs vyhonte si nad tím Wolfsburgem To je snad větší bída než na nova sport,tam sice melou hovna,ale aspoň nejsou zaujatí

Reagovat
Furia Ceca

Vlášku, ty kreténe, jak si za takovou "práci" můžeš nechat zaplatit a ještě ze státních peněz, ty zloději?!

Reagovat
db18

KdB by taky někdy mohl zakončovat sám...

Reagovat
stas87

Preco? :) ma radost ked moze prihrat na gol,ja som tiez taky.

Reagovat
db18

Když je ale sám v dobré šanci, ale radši to zase pošle zpátky?

Reagovat
Free_player

De Bruyne to je strašná mašina neskutečně jde nahoru ....

Reagovat
snuff24

My hrajeme totální hovno a o to smutnější,že se dalo v pohodě postoupit kdyby bylo trochu víc štěstí v zakončení

Reagovat
DelPiero137

Aspon ze tak!

Reagovat
Pipo123

No ešte dva

Reagovat
db18

(ale nemusí to být zrovna Inter kdo je dá)

Reagovat
Arne

Mohli by to zvrátit.

Reagovat
snuff24

Palaaaaacioooooooo

Reagovat
Furia Ceca

KONEČNĚ! Ale obávám se, že asi už je pozdě...

Reagovat
Free_player

asi určitě ...

Reagovat
Inzaghi

Je škoda, že Inter nejspíš vypadne. V součtu nebyl nijak horší, rozhodujícím okamžikem asi ta Palaciova tutovka za stavu 1:1 v Německu.

Reagovat
Tomanatura

Wolfsburg je uplne marny, za cely dvojzapas se jim povedlo tak 30 minut. Proste z nich nejde strach.

Reagovat
Free_player

ta marnost na Inter stačila uplně s přehledem ...

Reagovat
Tomanatura

tak na Inter staci ledacos

Reagovat
DelPiero137

Inter trocha koncetrovanejsie hrat, lepsie dostupovat hracov tak vyhravaju.

Reagovat
10

Na mě působí jako taková horší Borussia, psal jsem to už před prvním zápasem, že bych se nenechal unášet tím vynášením do nebes a psaním, že jsou favoriti celý EL. Inter mě zklamal.

Reagovat
stas87

Nemaju poharove skusenosti,taka Sevilla by to s nimi uhrala v pohode.V okruhu favoritov su,ked sa pozriem na timov co postupili zatial dalej tak Sevilla je tam jednoznacne ten tim co tie zapasy zvlada najlepsie.

Reagovat
10

Na základě čeho je Sevilla zvládá "jednoznačně nejlíp"? Že to minulou sezonu vyhráli? Neapol minulou sezonu přehrávala Arsenal i Dortmund, to je při vší úctě k týmům v EL trošku jiná úroveň. Viola odehrála minulou sezonu EL taky skvěle, letos jí hrajou snad ještě líp. Pro mě je aktuálně Neapol největší favorit.

Reagovat
olis

tak ono, dnesny Neapol je niekde inde ako ten co hral proti Arsenalu a BVB, ved aj vcera sme sa tam branili jak trapaci, so stastim sme nedostali gol

Reagovat
10

U vás je to čistě o motivaci a koncentraci, s tím už podle mě v týhle fázi soutěže problém nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To se tak lehce řekne "přehrávala". Ano, doma byli lepší a dá se říci, že nás přehrávali, ale druhý zápas pak byl ještě jednoznačnější a odnesli si výsledek 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Deniiiiiiiis

Reagovat
smazaný uživatel

Brugge

Reagovat
DelPiero137

Miestami Inter vobec neviem, nerozumeju si hraci. Pritom maju aj svetle momenty. V Glasgowe to bolo oproti tomuto lepsie s tym rozdielom ze Wolfsburg je ovela nebezpecnejsi v utoku.

Reagovat
Switchback

Třeba teď ten centr, wtf ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lord

Reagovat
Minister

Looooooooord

Reagovat
smazaný uživatel

Best striker ever! Lord

Reagovat
smazaný uživatel

RETE!

Reagovat
Free_player

král Bendtner .... tak to už je fakt potupa

Reagovat
10

Ten tu potupu dostal na úplně jinej level

Reagovat
Pipo123

Torino ešte jeden

Reagovat
Minister

Besiktas heh

Reagovat
Minister

aha vlastne nič... ja som myslel, že vyhrali prvý zápas 2:1

Reagovat
Pipo123

6 minút sa nastavuje, podme Toro

Reagovat
Pipo123

To je tlak kurva, Zenit na brankovej vykopával

Reagovat
DelPiero137

Boli blizko predlzeniu?

Reagovat
Pipo123

Jj v 93 minute závar v šestnástke a strela na zadnú tyč, ale tam to jeden borec vykopol na bránkovej čiare

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg tu EL vyhraje, jsou skveli

Reagovat
Free_player

maj na to solidně našlápnuto

Reagovat
CubONE

Reagovat
Furia Ceca

No... Sevilla se Zenitem jsou podle mě lepší, + tam jsou silní Fiorentina, Neapol, Dynamo, Bruggy... Vyhrát to může prakticky kdokoliv.

Reagovat
DelPiero137

Uz chapem preco si odbornik na futbal (nic proti Wolfsburgu)

Reagovat
Arne

To by byla katastrofa. Dost na tom, že PU už má Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Minister

Niekto link na Ajax?

Reagovat
smazaný uživatel

LM 12.03.2015 20:57

Je pravda, že Wolfsburg dneska neměl nejpovedenější utkání a asi i z toho zde pramení ještě optimismus fanoušků interu, že ještě postoupí.

Můj tip je, že Wolfsburg vyhraje i v Miláně..

Reagovat
CubONE

A tiez to nebol najvydarenejsi zapas od vlkov

Reagovat
db18

A už posledních 7 zápasů na Giuseppe Meazza skončilo výhrou německého celku.

Reagovat
Furia Ceca

Škoda toho brzkýho vyloučení v Petrohradu... Kdyby tam hráli kompletní celej zápas, tak věřím, že by postoupili. Ale i tak za jejich účinkování v EL

Reagovat
Furia Ceca

* mluvím o Turínu samozřejmě

Reagovat
QooBo

Yevheeeeen

Reagovat
DelPiero137

Skoda, Wolfsburg bol dnes na porazenie ale Inter dnes nemal svoj den (bohuzial na popredne miesta to nie je).

Potesila bojovnost a snaha Interu, najviac navsevnost . Aj preto by som chcel aby vsetky velke muzstva v SA neboli v krize ale aby sme videli vyrovnane, napinave, zaujimave zapasy spickovych muzstiev pred vypredanymi tribunami. Nebavi ma pozeart sa na poloprazdne stadiony, nasranych fanusikov, odovzdanych/bezradnych hracov a vysledky kedy sa caka na odpiskanie.

Skoda Tora, ti si to posrali v prvom zapase. Mozno keby dostali Wolfsburg by zabojovali viac, Zenit je silne susto pre kazdeho.

FORZA CALCIO!!!

Reagovat
snuff24

Reagovat
CHONG

Salah je fakt výborný

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele