Evropská liga - preview odvetných osmifinálových zápasů

16.03.2017, 09:52, aktualizováno 16.03.2017, 09:52
Previews
Evropská liga pokračuje odvetnými osmifinálovými zápasy. Manchester United si chce zajistit postup proti Rostovu, zatímco Lyon bude hájit náskok na hřiště AS Řím. Zcela otevřený zůstává německý souboj Borussie Mönchengladbach se Schalke, zatímco belgický duel Genku s Gentem hovoří jasně pro prvně jmenovaného...
KRC Genk - KAA Gent  (čtvrtek 19:00), první zápas: 5:2
Belgické derby v osmifinále Evropské ligy pokračuje na půdě Genku, vzhledem k výsledku v prvním utkání je obrovským favoritem na postup domácí KRC. Ten před týdnem dokázal v Gentu zvítězit vysoko 5:2 a před vlastní kulisou si může dovolit i prohru 0:3 či 1:4. KAA za stavu 2:4 neproměnil pokutový kop a tímto momentem si prakticky uzavřel cestu do čtvrtfinále, ovšem teď si určitě nechce utržit další ostudu.

Domácí celek je v lize po celé odehrané základní části na čtvrté pozici a v nadstavbě bude bojovat o titul ve společnosti pěti konkurentů, v upravené tabulce ztrácí na vedoucí Anderlecht šest bodů. To Genk je na tom přeci jen hůře, po třiatřiceti kolech obsadil až osmé místo a o Evropskou ligu bude bojovat v šestičlenné skupině. Pokud dokáže zvítězit, tak ještě bude muset zvládnout závěrečné play-off s vítězem druhé skupiny.

Oba soupeři zvládli generálku na čtvrteční souboj skvěle. KRC zavítal na stadion sestupujícího Westerla a zvítězil hladce 4:0, KAA se utkal s Mechelenem a zdolal ho bez potíží 3:0. Obě města od sebe leží 125 kilometrů a i přes téměř rozhodnutý výsledek se dá znovu očekávat pikantní střetnutí. "Nemáme co ztratit, chceme si užít atmosféru a možná i zabojovat o zázrak," uvedl toužebně kouč Gentu Hein Vanhaezebrouck.

Ten žádné velké změny v sestavě nechystá. "Rozhodně neodehrajeme utkání s juniorským výběrem, půjdeme do toho naplno a za každou cenu chceme zvítězit. Dobře si uvědomujeme naši situaci a jsme realisté, účast v nejlepší osmičce by se rovnala senzaci. O motivaci máme postaráno, hrajeme proti odvěkému rivalovi a rádi bychom alespoň částečně obměkčili fanoušky," dodal na předzápasové tiskové konferenci třiapadesátiletý Vanhaezebrouck.

Ten bude postrádat vykartovaného nigerijského záložníka Andersona, domácí by naopak měli nastoupit v kompletním složení včetně českého reprezentačního obránce Jakuba Brabce. "Situaci nesmíme podcenit, jsme teprve v poločase a i přes luxusní náskok není nic jisté. Potřebujeme udržet co nejdéle koncentraci a všichni věříme, že se do čtvrtfinále dostaneme," vyjádřil se nizozemský trenér Genku Albert Stuivenberg.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.70 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Beşiktaş JK - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 19:00), první zápas: 1:1
První střetnutí nám vlastně otázku postupujícího opravdu výrazněji nerozluštilo. Besiktas každopádně do odvety přivezl cennou branku ze hřiště soupeře, a jestli bude chtít Olympiakos proklouznout dále, bude muset na horké turecké půdě také skórovat. Ve Vodafone Aréně domácí neprohráli už sedmkrát v řadě v rámci evropských pohárů.

V asi lepším rozpoložení jsou svěřenci kouče Senola Günese, kteří ani i přes víkendovou remízu s Kayserisporem neztratili vedení v lize, pyšní se sérií sedmi utkání bez porážky, a ke čtvrtfinále Evropské ligy mají určitě o něco blíže. V Pireusu si zkrátka uhráli, co potřebovali, a díky zlepšenému druhému poločasu alespoň remizovali.

Zato v Řecku neprožili úplně nejlepší týdny. Měnila se pozice trenéra, po krátké neúspěšné šňůře ligových zápasů se pakoval z lavičky Paulo Bento, a na jeho místo nastoupil dočasně Vasilis Vouzas, jenž už vedl svoje mužstvo právě v prvním klání proti Besiktasi. Minulou neděli si připsal první dílčí úspěch v lize, Thrylos triumfovali nad Atromitosem.

Hostující stratég vidí šance obou celků vyrovnaně. "Přijeli jsme do Turecka vyčerpat všechny možnosti na to, abychom se kvalifikovali a nárokovali si vítězství. Myslím, že odveta nebude tolik odlišná jako první zápas," říkal na tiskové konferenci. "Jediný rozdíl je v tom, že musíme vstřelit gól, abychom měli možnost postoupit."

Pořád Olympiakos trápí hodně nepříjemná absence v podobě útočníka Sebá, který je v tuhle chvíli nejlepším střelcem týmu. Rozhodně negativní zprávou je také pravděpodobná ztráta Alberta Botíy, vykartovaný je navíc Bruno Viana. K dispozici nebude ani brankář Stefanos Kapino. Vouzas prostě nebude mít úplně jednoduchou úlohu vybrat optimální složení.

Před týdnem se podařilo proti Besiktasi střelecky prosadit veteránovi Estebanovi Cambiassovi. I on myslí před odvetou pozitivně. "Myslím si, že obě utkání budou mít podobné aspekty. Očekávám ještě tvrdší boj, než jaký byl na Karaiskakis. Doufám, že to budeme my, kdo vyhraje a postoupí," burcoval.

I domácí se budou muset vypořádat s nepříjemnou neúčastí možná až tří hráčů, suspendovaný je Tolgay Arslan, zdravotní problémy pak trápí obránce Marcela i Duška Tošiče. Dále nebudou hrát ani Caner Erkin a Demba Ba. "Soupeř rád drží míč, ví, kdy zaútočit, a proto musíme být maximálně soustředění," dodával argentinský záložník.
Beşiktaş JK - pravděpodobná sestava:
Fabri - Gönül, Mitrovič, Tošič, Adriano Correia - Hutchinson, Özyakup - Ricardo Quaresma, Talisca, Babel - Aboubakar
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Leali - Cissokho, Retsos, Alberto Botía, Diogo Figueiras - Cambiasso, Romao - Elyounoussi, Fortounis, Manthatis - Ansarifard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.70 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Celta Vigo  (čtvrtek 19:00), první zápas: 1:2
Celta Vigo v nervydrásajícím závěru dokázala porazit Krasnodar a doufá, že jí to k postupu bude stačit. Krasnodar už ale minule ukázal, že je hodně nebezpečným soupeřem, který se navíc nyní bude spoléhat na podporu domácího prostředí.

Od sedmi hodin začne na Kubaň Stadium odvetné utkání, ve kterém domácí tým přivítá španělské překvapení z Viga. Celta rozhodně není favoritem na vítězství v Evropské lize, přesto se jí ale povedlo zaskočit nejednoho soupeře. Teď čeká tým trenéra Berizza hodně náročné utkání, protože Krasnodar má doma parádní formu.

Za šest dosud hraných evropských duelů na své půdě prohrál jen jedno a zvláště po taktické stránce své soky převyšuje. Celta Vigo zatím spoléhá na hubené vítězství nad Krasnodarem, kterému se však povedla klíčová věc: vzhledem k pohárové matematice se může pyšnit vstřeleným gólem. Mrzela ho jen chvíle v závěru, protože v 90. minutě situaci z pohledu domácích vylepšil Claudio Beauvue gólem na 2:1.

V odvetě tak bude o co hrát a oba celky budou muset ukázat maximum. Domácí musí vstřelit alespoň jeden gól a doufat, že žádný nedostanou. To by jim nemělo dělat zase tak velký problém, protože za posledních pět duelů pod hlavičkou UEFA vstřelili alespoň jeden gól vždycky. Celta pro domácí ale nebude snadným sokem, protože v minulých třech duelech vždycky vstřelila dvě branky.

Oba týmy od svého prvního střetu odehrály jedno utkání a více radosti měl nepochybně ruský velikán, protože utkání 19. kola Premier Ligy zvládl. V jednom ze šlágrů kola se mu povedlo porazit domácí Lokomotiv Moskva o jednu branku, přesto, že musel skóre ve druhé půli proti domácím otáčet. Celtě se naopak domácí zápas nevyvedl podle představ a na stadionu Balaídos vyhrál Villarreal. Ke konci prvé půle se totiž jako jediný střelec prosadil útočník Roberto Soldado a Celta Vigo zatím sídlí na 11. místě LaLigy.

Celta bude spoléhat také na fakt, že proti ruskému soupeři za posledních pět vzájemných duelů ještě ani jednou neprohrála. Doma si připsala tři výhry se stejným skóre 2:1, zatímco na půdě soupeře dvakrát remizovala. Ruský celek má se španělským fotbalem své zkušenosti a rád by zopakoval domácí výhru 3:0, kterou ukázal proti Realu Sociedad San Sebastian.

Hostující trenér Eduardo Berizzo ale doufá v opak. Před duelem zmínil: "Je před námi hodně dlouhá a náročná cesta, po které musíme ukázat síly i charakter. Krasnodar je velmi složitým a houževnatým soupeřem, který hraje velmi agresivně. Zároveň ale klade důraz na taktiku a je težké najít v jeho obraně skulinu. Tím spíše před jeho fanoušky. My jsme ale odhodlaní postoupit a každý z nás pro to udělá maximum,” slíbil fanouškům úspěšný trenér.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Kricjuk - Martynovič, Naldo, Granqvist, Ramírez - Grazinskij, Pereyra, Podberežkin - Wanderson, Smolov, Claesson
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Roncaglia, Cabral, Fontas, Jonny - Mallo, Wass, Radoja - Aspas, Guidetti, Bogonda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.34 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Kodaň  (čtvrtek 21:05), první zápas: 1:2
V odvetě osmifinále Evropské lize půjde v Amsterdamu o hodně a šance na postup jsou v tuto chvíli velmi vyrovnané. Mírný outsider tohoto utkání z dánské Kodaně dokázal v úvodním zápase zvítězit doma 2:1 a je o něco blíže vysněnému čtvrtfinále, na druhou stranu ho proti silnému protivníkovi nečeká vůbec jednoduchá úloha. Minulý čtvrtek se Kodaň dostala do vedení už v 1. minutě a i přes srovnání soupeře rozhodla o své výhře po necelé hodině hry.

Domácí výběr zažívá v jarní části sezóny vzestup, v lize z dosavadních devíti zápasů hned osmkrát vyhrál a jen jednou remizoval, v tabulce Eredivisie je na solidním druhém místě čtyři body za vedoucím Feyenoordem. Generálku na tento čtvrteční souboj zvládl na jedničku, když přehrál konkurenční Twente přesvědčivě 3:0. Trenér AFC Peter Bosz bude muset řešit jeden velký problém v sestavě, nastoupit totiž nemůže kapitán Davy Klaassen.

Ten bude odpykávat karetní trest a svému klubu nepomůže, přitom se v letošní sezóně trefil již šestnáctkrát a je velkou oporou. "Je ve velké formě a obrovsky se podílí na vstřelených brankách. Pochopitelně bych ho rád měl ve své sestavě, na druhou stranu s tím počítáme a budeme připraveni," uvedl na předzápasové tiskové konferenci Bosz, jenž celou situaci nijak nedramatizuje. Kromě Klaassena možná bude chybět též záložník Sinkgraven.

Ajax se neprobojoval mezi osmičku nejlepších na evropské scéně od roku 1998 a tento fakt chce změnit, Bosz prozatím tají sestavu. "Před týdnem bylo složení jisté a soupeř se na to připravil, nyní volíme trochu jinou taktiku. O základní jedenáctce ještě nemám jasno, rozhodnu se těsně před začátkem. Po fyzické stránce určitě můžeme hrát lépe než v Kodani, musíme svůj projev trochu změnit," dodal závěrem třiapadesátiletý kouč.

Hosté mají na Amsterdam velmi dobré vzpomínky. Dokázali tam vyhrát v roce 2001 ještě v poháru UEFA i o pět let později v předkole LM a nakonec slavili postup. Domácí soutěž jasně opanují, na čele mají dvanáctibodový náskok. V sobotu zdolali Esbjerg 2:0, proti Ajaxu budou postrádat vykartovaného Mathiase Jørgensena. "Máme malý náskok, i tak budeme bojovat o postup do posledního okamžiku," řekl krátce lídr FC Ståle Solbakken.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.55 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - FK Rostov  (čtvrtek 21:05), první zápas: 1:1
Zatímco jména čtvrtfinalistů Ligy mistrů jsou již po včerejších zápasech zcela odtajněna, nejlepší osmičku letošního ročníku Evropské ligy poznáme jako obvykle o den později. Jedním z očekávaných účastníků a vůbec největším favoritem na zisk trofeje je Manchester United, který si do odvety proti ruskému Rostovu přiváží obstojnou remízu...

Dosavadní bilance United na domácí půdě nepřipouští žádné překvapení, neboť Rudí ďáblové letos v pohárové Evropě na stadionu Old Trafford pokaždé triumfovali. To Rostov naopak doposud na hřišti soupeře ani jednou nevyhrál, a navíc se musí obejít hned bez tří obvyklých členů základní sestavy. Kvůli karetnímu trestu do zápasu nezasáhnou záložníci Gatçan s Kalačowem a vinou vážně poraněného ramene je ze hry až do konce sezony i obránce Vladimir Granat. United zase budou ve čtvrtek scházet forvardi Rooney s Martialem.

Manchesterský manažer José Mourinho v pondělí neprožil dvakrát vydařený návrat na Stanford Bridge, kde během dřívějšího působení v Chelsea slavil mimo jiné zisk tří ligových titulů. Tentokráte zde totiž portugalský kouč v rámci čtvrtfinále FA Cupu utrpěl těsnou porážku 0:1, a tak se již United mohou ve zbytku sezony soustředit pouze na zápasy Premier League spolu s Evropskou ligou. Už tak frustrující večer, během nějž byl přísně vyloučen záložník Ander Herrera, ještě umocnily následné potíže s dopravou zpět do Manchesteru a příjezd až po čtvrté hodině ranní.

"Dostali jsme nejprve jeden dárek mysleli si, že už si s ním vystačíme. Pak došlo i na druhý, což už nám přišlo přehnané, a ještě k nim přibyl i dárek číslo tři," prohlásil Mourinho a hned vzápětí svá slova ozřejmil. "Tím prvním byl termín zápasu v pondělí večer, druhým hraní o desíti a třetím naše cesta po (dálnici) M6. Ale jsme profesionálové, hned následující ráno byli všichni připraveni trénovat. Dnes platilo to samé a zítra do toho půjdeme v plné polní," pokračoval kouč Manchesteru na středeční tiskové konferenci s přáním, aby chybějící energii vlili hráčům do žil fanoušci.

Rostov sice v prvním zápase remízou 1:1 ukázal, že je s ním třeba počítat, ovšem i předešlé skalpy Bayernu Mnichov či bruselského Anderlechtu přišly pouze na ruské půdě, zatímco na cestách hráči sedmého celku ruské ligy pravidelně ztráceli. Přesto trenér Ivan Daniliants věří, že se na slavném Old Trafford jeho tým zapíše tučným písmem do historie. "Chceme zítra předvést soudržnost a podat kvalitní výkon. Věříme v náš tým i každého jednotlivce a jsem si jist, že pokud podáme naše maximum, výsledek nám bude nakloněn."

O zmíněné soudržnosti přemožitelů pražské Sparty ostatně svědčí i to, že uvedené trio Granat - Gatçan - Kalačow spolu se zraněným brankářem Džanajevem odcestovalo do Anglie se zbytkem týmu přesto, že do utkání nenastoupí. První klání také do značné míry poznamenala špatná kvalita rostovského trávníku. "Myslím, že z kvalitnějšího hřiště budou těžit všichni hráči na obou stranách," poznamenal Daniliants na závěr.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Valencia, Jones, Rojo, Blind - Herrera, Pogba - Rashford, Mata, Mchitarjan - Ibrahimović
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Medveděv - Mevlja, César Navas, Terentjev - Prepeliţă, Jerochin, Bajramjan, Noboa, Kudrjašov - Bucharov, Azmoun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.50 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - APOEL Nikósie  (čtvrtek 21:05), první zápas: 1:0
APOEL bude muset v Anderlechtu předvést především daleko lepší výkon směrem dopředu, jinak se ho čtvrtfinále Evropské ligy týkat nebude. Před vlastními fanoušky totiž nedokázal vstřelit jedinou branku, a protože jednou inkasoval, má určitě co dohánět. Belgický celek je postupu rozhodně blíže a svůj úspěch bude chtít hlavně pohlídat.

Je tomu opravdu hodně dávno, co slavný bruselský klub proklouzl mezi osmičku nejlepších v rámci Poháru UEFA či Evropské ligy. Konkrétně se bavíme o rocích 1991 a 1997. Samozřejmě že domácí v žádném případněji nechtějí, aby jim za této situace sukces pronikl mezi prsty. Rozehrané mají vše na výbornou.

Trenér René Weiler navíc bude mít k dispozici kompletní kádr, může počítat i s obráncem Karou Mbodjim i záložníkem Adrienem Trebelem. "Je to pro nás velká příležitost. Víme že nás čeká těžký zápas. Cílem je kvalifikovat se dál. Pokud se nám to podaří, pak je všechno možné. Všichni jsou fit i ve formě," pochvaloval si.

Anderlecht působí ne evropském poli opravdu hodně silně. Obávané je především duo Youri Tielemans a Lukasz Teodorczyk, které v této sezóně napříč všemi soutěžemi nastřádalo už celkem pětačtyřicet přesných zásahů! Právě díky jejich výraznému přispění ovládá Sporting belgickou ligu, o víkendu neměl problém s Waaslandem-Beverenem.

Ani z dalších klíčových mužů Weilerova výběru, záložník Sofiane Hanni, jako by si nepřipouštěl nic jiného než účast ve čtvrtfinále. "Nemůžeme si být ničím jistí. Může se stát cokoliv," uvedl na tiskové konferenci. "Musíme se soustředit, čeká nás ještě druhá polovina. Budeme hrát za náš klub, za naše fanoušky. Chceme, aby byli šťastní."

I vzájemná bilance s kyperskými celky hraje výrazně lépe pro Anderlecht. Ten se s nimi střetl celkem devětkrát, hned šestkrát zvítězil, z toho čtyřikrát doma, a jen jednou utrpěl porážku. Naopak APOEL proti belgickým soupeřům opravdu neumí. Ze sedmi utkání hned šestkrát padl a jen jednou remizoval. Vyhrát nedokázal ještě nikdy.

V Belgii bude muset mužstvo kouče Thomase Christiansena přepsat vlastní historii, jestli bude chtít v Evropské lize pokračovat. Víkendová generálka na tenhle souboj mu vyšla poměrně velmi dobře, na půdě Anorthosisu zvítězil nejtěsnějším možným způsobem. Kvůli utrpěnému šrámu bude hostům chybět Iňaki Astiz, vykartovaný je pak Nuno Morais.
RSC Anderlecht - pravděpodobná sestava:
Rubén - Appiah, Spajić, Nuytinck, Najar - Tielemans, Dendoncker, Stanciu - Chipciu, Hanni, Teodorczyk
APOEL Nikósie - pravděpodobná sestava:
Waterman - Milanov, Merkis, Yambéré, Ioannou - Vinicius, Ebecilio, Gianniotas, Efrem - De Camargo, Sotiriou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.40 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Olympique Lyon  (čtvrtek 21:05), první zápas: 2:4
Minulé týdny ukázaly několik sportovních zázraků a vysoce sledovaných obratů v pohárové matematice. Nyní se o něco podobného musí pokusit domácí AS Řím, jehož forma je hodně rozkolísaná. Především si ale Lyon na Stadio Olimpico přiveze luxusní náskok 4:2.

Vstřelení dvou branek na půdě soupeře není z hlediska postupové matematiky vůbec špatný výsledek. Jenže po prvním a velice solidním poločase se v Lyonu hosté úplně sesypali a francouzský celek naopak hrál prim. Dvě povedená střídání včas provbedená trenérem Brunem Genésiem zcela otočila herní projev Lyonu, kterému se do konce utkání povedlo vstřelit góly díky Fekirovi s Lacazettem.

Řím tak poprvé v tomto pohárovém ročníku prohrál venkovní utkání a jeho současná krize se prohloubila. Lyon naopak nechal špatnou formu na začátku února a od té doby se jeho hra i výsledky neustále zlepšují. Po vítězství nad Římany se mu povedlo také ligové kolo proti Toulouse, ve kterém Lyon potvrdil výtečnou domácí formu. Hned dvě branky zaznamenal Memphis Depay, ke kterému se připojili také Jallet s Cornetem.

Třebaže si Lyon do Věčného města přiveze pohodolný náskok a stačí mu neinkasovat, podle slov obránce Rafaela se nebude spoléhat jen na bránění. "Kdybychom v Římě jen bránili, hodně bychom tím riskovali. Domácím stačí dát dva góly a neinkasovat, což není rozhodně nemožné. I proto nehodláme jen bránit výsledek. Viděl jsem poslední duel AS a musím říct, že hráli lépe než u nás. Navíc víme, že na domácí půdě je velmi silný a body se odtud moc nevozí. Musíme ukázat podobné nasazení jako minule.”

Římané musí sice myslet hlavně na útok a smazání dvougólového manka, ale to není zdaleka vše. Neměli by ani inkasovat. Což je něco, co dělá současnému AS velké potíže. Za posledních pět soutěžních duelů udrželo AS čisté konto jen jednou a jeho obranná linie už zdaleka nepůsobí tak pevně. Z formy se dostal Federico Fazio a Kostas Manolas, což byly obvyklé pilíře Spallettiho zadní trojice.

Brankář Wojciech Szczesny udržel nulu v kolonce inkasovaných branek jen v minulém kole, v němž se AS vrátilo na vítěznou vlnu. Po třech těžkých porážkách v řadě se Giallorossi povedlo zvítězit proti Palermu, kterému vstřelili branky El Shaarawy, Džeko a Bruno Peres. I díky tomu jsou Vlci stále na půrběžném druhém místě Serie A, třebaže Neapol a Inter Milán na ně velmi dotírají.

Trenér Luciano Spalletti nemá moc široký kádr, v Evropské lize navíc nemůže použít Clémenta Greniera. Otázky ohledně zdravotního stavu se týkají obránce Bruna Perese, zcela zdráv pak není ani Diego Perotti. Kompletně mimo hru je Alessandro Florenzi. Lyon se nachází v lepší pozici i proto, že má kompletní kádr. Trenér Bruno Genésio bude možná jen bez obránce Rafaela, který není úplně fit.

Jedním z hráčů, na které bude v domácím dresu upřena největší pozornost, je jistě útočník Edin Džeko. A sám si svou roli dobře uvědomuje: "Jsem moc rád, že jsme vyhráli proti Palermu. Podobný výsledek jsme hodně potřebovali, protože máme za sebou hodně špatný týden. Uvědomuji si, že na tom mám také podíl a chci fanouškům říct, že se jako kádr nikdy nevzdáme. Uděláme maximum pro to, abychom nakonec postoupili, i když známe kvality našeho soupeře a nepříznivý výsledek,” dodal Džeko v rozhovoru pro Gazzettu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson Palmieri - Strootman, De Rossi - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Džeko
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Mammana, Diakhaby, Morel - Tousart, Gonalons, Tolisso - Fekir, Lacazette, Cornet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.00 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (čtvrtek 21:05), první zápas: 1:1
Jen jednoho zástupce bude mít ve čtvrtfinále Evropské ligy fotbalové Německo. Ten vzejde z dvojice Schalke - Mönchengladbach. V krátké době půjde již o třetí střetnutí těch dvou celků - kromě úvodního duelu, jenž se odehrál v Gelsenkirchenu minulý týden, na sebe totiž oba celky narazily v domácí soutěži. Tam se z vítězství radovala Hříbata z Porýní, duel na Schalke po skončil remízou 1:1.

Pokud bychom vycházel z aktuální formy obou mužstev, bude favoritem zápasu domácí Gladbach. Tomu se pod koučem Heckingem daří a i přesto, že v posledním utkání v Hamburku Fohlen přístavnímu celku podlehli, je jejich aktuální forma slušná. Navíc se budou moci spolehnout na služby Raffael - brazilský útočník do duelu s HSV nezasáhl kvůli chřipce, ale na odvetné utkání Evropské ligy by už měl být fit.

Ohrožen je naopak start dvou jiných ofenzivních hvězd Borussie. Zatímco mladšího bratra záložníka Chelsea trápí zraněné koleno, kvůli kterému nedohrál pohárové střetnutí ve Fiorentině a stále zřejmě není stoprocentně v pořádku, kapitána mužstva, který naopak zápas na italské půde třemi góly rozhodl, pak obtěžují svalové problémy.

To Schalke, jemuž až do konce sezony bude chybět Breel Embolo, jenž stále léči zlomeninu kotníku, může jít do utkání povzbuzeno výborným výkonem, které podalo v neděli v Bundeslize. Mužstvo Markuse Weinzierla si poradilo s bezradným Augsburgem 3:0, o čemž dvěma góly rozhodla i zimní posila z Norimberku Guido Burgstaller.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.45 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
Coutinho10

sem se tesil na Celtu od 19:00 v tv a oni vybrali z tech 3 zapasu ty dalsi 2

Reagovat
johan14

Tiež to belgické derby GG nechápem, tam je to už rozhodnuté. Celta a Krasnodar to majú 50:50

Reagovat
One-Real

Brabec.

Reagovat
Coutinho10

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam Brabec no a jak je známo každý se dívá na zápasy v Evropských pohárech hlavně kvůli českým legionářům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brabcuv Genk...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial by na to mal prava niekto rozumnejsi nez nova sport tak by to bolo inak. Ale som rad ze vecer davaju Ajax-Kodan

Reagovat
One-Real

Tam zřejmě sází na to, že by kamery mohly na tribuně spatřit Černého.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

asi bohuzel jo no

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nemůžu dočkat

Reagovat
pepinho2

ten bude doma ve vířivce nebo bude smažit Fifu

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně aby zabrali Sandevu, ten idiot nikoho nezajímá

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to s nima pěkně roztočíme

Reagovat
smazaný uživatel

aby ses vecir nedivil, po postupu Rostova

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba myslel Lyon. Tam bych i kolotoč očekával jestli se bude bránit jako první zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si pozriem Kodan osobne, som zvedavy na Ludwiga co ma ist do Werderu

Reagovat
johan14

Daj kvety pred Johannovu sochu.

Reagovat
Pospovič

AS - Lyon, to bude zápas

Reagovat
Pipo123

tak dnes vyhraje AS, Ajax a Krasnodar

Reagovat
h8_sfatto

nemyslím si, Řím je labilní tým...možná vyhraje,ale nepostoupí

Reagovat
Pipo123

Podal som na ich výhru, ale tiež si myslím že nepostúpia

Reagovat
h8_sfatto

hlavně Lyon je jako Monaco, i to Juve s ním hrálo se štěstím, letos bych jim přál finále proti belgičanům

Reagovat
johan14

A bude to ManU vs Ajax

Reagovat
Pipo123

Minulé sezóny tam bolo viac klubov ktorým by som výhru doprial, teraz možno Celte

Reagovat
smazaný uživatel

A EL nakonec vyhraje kat Slavie z předkola.

Reagovat
Shevchenko

A Slavia se díky tomu dostane přímo do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Po jednom zápasu je blbost dělat nějaké prognózy na šance..důležitější je "trochu" dlouhodobější hledisko jako minimum bych považoval aspoň těch 5-10 zápasů

Reagovat
C-M@ster

O čem je řeč?

Reagovat
pepinho2

je to troll

Reagovat
andrew96

Besiktas

Reagovat
Inter Eterno Amore

Vamos Cuchu !

Reagovat
Inter Eterno Amore

Aboubakar pekne

Reagovat
Nihilister

Ten se zachoval jak idiot ale co ta hadrová panenka , která by spadla při silnějším větru?

Reagovat
Hokaido

Co sázíte? Chtěl jsem samozřejmě dát over 2,5 u AS-Lyon, ale za kurz 1,28 fakt ne.

Reagovat
Pipo123

under, keď takto vypisujú kurz tak to treba skúsiť

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Hokaido

Když já tomu věřím...

Reagovat
FCSL

AS 1, Ajax a Anderlecht +2,5

Reagovat
Coutinho10

z tech vecernich zapasu si nak nemuzu vybrat

Reagovat
Nihilister

Ja dal na Besiktas , Ajax a Anderlecht

Reagovat
castelL

Kto mi vysvetlí, ako môžu na STV vysielať takú p*č*v*n* ako ManU vs Rostov, keď je tam hneď dvojica zaujímavejších zápasov, sila.

Reagovat
Emmett Brown

Však Marcelko je fanúšik Účiek, určite to bude aj sám komentovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Celta Ešte Olympiakos 2. gól poprosím

Reagovat
Coutinho10

Aspas pojistka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Plíšek..tak to bude zase předDžekováno

Reagovat
pepinho2

za chvíli čekám otázku:"a jste spolu stále v kontaktu?"

Reagovat
pepinho2

and here it is

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Brabec

Reagovat
smazaný uživatel

Bude záležet na aktuálním rozpoložení mužstva. Kvalita nehraje roli... čuměl jsem na Olympiakos-Besitkas... tak tam to je dokonce o psychice..Aboubakar vsítil gola... myslel si , že má vystaráno, udělal zákrok a šel do sprch po půl hodince...

Reagovat
OnderCZ

Plíšek ve studiu a o čem jiném se bude debatovat než o Džekovi. Tisickrát omleté téma, tak proč z toho nevymáčknout ještě víc. Zajímalo by mě, jestli Plíška o tom pořád baví ještě mluvit, kdykoliv si ho pozvou na ČT, tak snad pokaždé na něj musí přijít řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Nebylo by pro Belgicany lepsi( pro koeficient), kdyby radeji nekdo vyhral(hlavne o nic neslo)? Nebo takto uvazuji jenom Cesi?

Reagovat
Coutinho10

Rostov jenom 4 hraci pripraveni na stridani

Reagovat
ZB 07

Diakhabyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

jak se můžu stát brankovým rozhodčím?? to musí bejt paráda, koukat na fotbal takhle zblízka, brát za to prachy a nic nedělat.....

Reagovat
Pipo123

Čo sa stalo ?

Reagovat
smazaný uživatel

řím- lyon, asi 3 metry přímo před brankovým, si hráč lyonu zpracovával na ruku ....

Reagovat
Pipo123

Aha, ale to bolo po odraze čo sa nepíska už asi tak 10 rokov, skôr ma prekvapuje že hráči nepoznajú pravidlá vlastného športu

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš to víc rozvést, já bych tohhle pravidlo docela rád pochopil.....

Reagovat
Pipo123

Sám neviem ako to je presne, ale pokiaľ sa lopta odrazí od ako v tomto prípade tak sa nepíska, jedine keby tam bolo vidieť úmysel. ono to vidíš aj často keď je center a trafí hráča do stehne a odrazí sa do ruky, rozhodca hneď ukáže že sa nepíska, ale hráči protestujú, to pravidlo už pár rokov platí a hlavne v radoch hráčov je v tom chaos

Reagovat
smazaný uživatel

no to beru, ale tady ruka byla evidentně od těla, hru to dost ovlivnilo....nevím no

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dementní pravidlo.

Reagovat
andrew96

Tak to je přirozený reflex, když se míč odrazí od ruky. Horší je, když si to ani po půlminutě neuvědomí a pořád řve na sudího.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on si tu ruku sám nastřelil a ta by se podle pravidel pískat neměla, i když já bych jí teda písknul.

Reagovat
smazaný uživatel

já se přiznám, že tomuhle pravidlu moc nerozumím .....ale tohle mi přišlo teda silně pískatelný, zvlášt když to rukou ještě krásně odehrál na roh....

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne,je to nešikovnost hráče tím spíš by se to mělo pískat protože to prostě ten hráč zaviní sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozna sracka, co hraje Mourinhovo United.

Reagovat
castelL

A túto pičo**** vysielajú na STV!!! Rím už 1-1 a oni takto ..

Reagovat
Azazelo RD

Tos vyhvězdičkoval vskutku geniálně. Vůbec to nepůsobí vulgárně.

Reagovat
dave30

Bavi mne sledovat tu "juniorku" Ajaxu. Stoperi 1996 a 1999, nejstarsi ofenzivni hrac(bez Schoneho) rocnik 1993... Jenom Cerny mi tam chybi. Myslel jsem si, ze kdyz nehral v pondeli za becko...

Reagovat
smazaný uživatel

United

Reagovat
smazaný uživatel

Svet, ve kterem je Pogba nejdrazsim fotbalistou historie, v nem nechci zit. Drevak jeden dreveny. Vzdyt on umi akorat vystrelit.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek - hlavně to dnes nezajebat! Letos nevidím v EL jediný silný mančaft, tudy vede do LM cesta možná snáze než nahánět manko v Bundeslize, kde se dokáže prohrát i v Hamburgu...

Reagovat
OnderCZ

Kéž by to Gladbach vyhrál.

Reagovat
Mönchengladbach

Hm, už to začíná...

Reagovat
OnderCZ

Že jsem to vůbec psal no.

Reagovat
pepinho2
Reagovat
NickyZabaleta

a pak to po*ere rukou ve vápně

Reagovat
db18

Která spíš nebyla...

Reagovat
NickyZabaleta

Schalke takové góly ...

Reagovat
Mönchengladbach

Debilní Csaplárova past!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Neutron

Mataaaaaaaaaaaa

Reagovat
Coutinho10

Rojo zere banan

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
db18

Reagovat
Neutron

Fella chvilu vyzeral, ze sa chysta dat pas dopredu chvalabohu to neskusil

Reagovat
andrew96

Proč to na Old Trafford tůtá jak v Lidlu?

Reagovat
Neutron

Fellainiho skvela technika ten Hlavena je kus kokota

Reagovat
db18

Takový leták od Heckinga...

Reagovat
Teoretik

Buřtík Totti rozhodne

Reagovat
Coutinho10

hezky gesto od Spalettiho, ze tam dal Tottiho

Reagovat
smazaný uživatel

Vlášek si myslí,že Florenzi je Grenier

Reagovat
andrew96

Lol, že faul na Bailyho Snad naopak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele