Evropská liga - preview čtvrtých zápasů základních skupin

03.11.2016, 08:19, aktualizováno 03.11.2016, 08:19
Previews
Dalších čtyřiadvacet utkání má dnes na programu skupinová fáze Evropské ligy, po níž budeme znát první postupující do vyřazovací fáze. Výhra nad Dundalkem posune dále zatím stoprocentní Zenit Petrohrad, zatímco v Gentu se svou účast mezi 32 nejlepšími chystá stvrdit Šachtar Doněck. Velmi dobře je na tom rovněž Schalke...
Skupina A
Fenerbahçe SK - Manchester United  (čtvrtek 19:00)
Manchester United čeká vítané rozptýlení od nepříznivých výsledků z posledních kol Premier league v podobě výjezdu do Istanbulu, kde se Rudí ďáblové v rámci skupinové fáze Evropské ligy utkají s místním Fenerbahçe. Předešlý zápas s tureckým celkem před dvěma týdny United zcela suverénně ovládli, což hodlají nyní zopakovat a výrazně se tak přiblížit k postupu do jarní vyřazovací fáze.

Manchesterský manažer José Mourinho má poslední dobou starostí nad hlavu. Vedle jednozápasového trestu za výroky na adresu rozhodčích a až osmého místa v ligové tabulce po deseti kolech se musí portugalský kouč vypořádat také se zdravotní krizí defenzivních hráčů. V krátkém sledu za sebou se totiž zranili stopeři Eric Bailly i Chris Smalling a nyní ze sestavy vypadl také pravý bek Antonio Valencia kvůli zlomenině ruky.

Možnost podívat se po dlouhé době na trávník tak může věčný lazar Phil Jones, jenž se právě zotavil ze zranění kolene a účast ve čtvrtečním zápase by pro něj byla první po celých deseti měsících. "Skoro si ani nepamatuju, kdy naposledy Phil Jones odehrál nějakou větší porci zápasů za sebou," poznamenal trefně Mourinho. "Potýká se už delší dobu se zraněními. Má za sebou těžké chvilky, ale tvrdě na sobě pracoval a už s týmem trénuje víc než týden."

"Nacházíme se zrovna v nelehké situaci, protože nám během jednoho týdne vypadli ze hry tři obránci - Valencia, Bailly a Smalling - a proto nám nezbývá příliš mnoho jiných možností než Jonese nominovat a možná rovnou i nasadit do základu," pokračoval Mourinho, jenž naopak na výjezd do Turecka vůbec nepřizval Memphise Depaye či Michaela Carricka. Zato opomíjený Henrik Mchitarjan se stejně jako Anthony Martial či Tim Fosu-Mensah nominace dočkal.

Také Fenerbahçe má za sebou nevydařený vstup do sezony, kdy nejprve ambiciózní celek propásl možnost postoupit z předkola do Ligy mistrů a v domácí lize mu po devíti kolech patří až pátá příčka s osmibodovou ztrátou na vedoucí Başakşehir. Trenérská stolice pod koučem Dickem Advocaatem tak nestojí na příliš pevných základech, byť poslední dvě ligová kola již istanbulský klub zvládl úspěšně a bez inkasovaného gólu. Co se situace v Evropské lize týče, Advocaatova družina se momentálně nachází na třetí příčce s dvoubodovým odstupem právě na Manchester i rotterdamský Feyenoord.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zarja Luhansk - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté ukrajinského klubu Zarja Luhansk byli nalosováni do velmi těžké skupiny a po polovině odehraných zápasů to s jejich ambicemi na postup do jarní fáze vypadá velmi špatně. Mají totiž na kontě pouze jeden bod a z třetím Fenerbahce zaostávají o body tři, k oživení naděje nyní potřebují v domácím prostředí zdolat nizozemský Feyenoord. Ten prozatím zažívá povedenou sezónu, i když si v poslední době připsal na konto nějaké to zaváhání.

Zarja ve všech třech zápasech základní skupiny odehrála se svými soupeři vyrovnané souboje. Nejprve doma remizovala s tureckým Fenerbahce 1:1, následně na půdě slovutného anglického Manchesteru United prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1 a naposledy v Rotterdamu padla na stánku De Kuip taktéž 0:1. Nyní určitě chce vybojovat první tříbodový zisk, remíza nebo dokonce prohra by jeho situaci příliš neřešila.

V domácí soutěži je Zarja na solidním druhém místě s devětadvaceti body, před třetím Dynamem Kyjev je o dva body a za vedoucím Šachtarem Doněck o bodů šest. "Čeká nás opravdu hodně těžký zápas, tento protivník má skvělou defenzívu a už před čtrnácti dny na naší půdě ukázal opravdu kvalitní výkon. Pokud chceme zvítězit a přiblížit se postupu, tak musíme předvést stoprocentní výkon bez velkých chyb," řekl hostující stratég Giovanni van Bronckhorst.

Jeho svěřenci v současnosti vedou nizozemskou Eredivisii, po jedenácti odehraných kolech mají na kontě devětadvacet bodů a před druhým Ajaxem jsou o body tři. V předchozích dvou ligových duelech remizovali s Ajaxem (1:1) a Heerenveenem (2:2). Feyenoord hned na úvod skupiny A senzačně porazil Manchester 1:0, poté stejným poměrem prohrál v Istanbulu s Fenerbahce a naposledy tedy zdolal Luhansk taktéž 1:0.

Van Bronckhorst si době uvědomuje sílu soupeře. "Zarja od začátku sezóny předvádí skvělé výsledky v lize i na evropské scéně a považuji ji za stejně silný výběr jako jsme my. O úspěchu či neúspěchu mohou rozhodovat detaily, musíme být obezřetní ve všech směrech. Pokud ale chceme reálně myslet na postup ze skupiny, tak potřebujeme bodovat. Očekávám vyrovnanou bojovnou hru u obou stran," dodal jednačtyřicetiletý trenér Feyenoordu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.30 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)32015:26
2.Feyenoord Rotterdam (NED)32012:16
3.Fenerbahçe SK (TUR)31113:54
4.Zarja Luhansk (UKR)30121:31
Skupina B
FC Astana - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 17:00)
Program čtvrtého kola skupinové fáze Evropské ligy už od pěti hodin odpoledne odstartuje duel mezi Astanou, dosud posledním celkem tabulky, který na postupové pozice ztrácí pět bodů, a Olympiakosem, jenž je díky lepšímu skóre na samotném čele. Především domácí potřebují uspět, aby si udrželi reálné šance na jarní play-off.

Ačkoli bude řecký gigant v tomhle utkání favoritem, nebude to mít v dalekém Kazachstánu, kam cestoval přes čtyři tisíce kilometrů, vůbec jednoduché. Zaprvé v Evropské lize vyloženě nezazářil v prvních dvou utkáních skupiny, zadruhé má jeho soupeř výbornou bilanci v Astana Aréně. Doma v rámci evropských pohárů neprohrál už desetkrát v řadě.

A to třeba loni, kdy se Astana senzačně zúčastnila základních skupin Ligy mistrů, nenechala svojí tvrz padnout ani proti Benfice nebo Atléticu Madrid! "O téhle bilanci víme. Je to jen pro nás další důvod k tomu, abychom si dávali větší pozor a byli plně soustředění. A máme také velkou motivaci, abychom byli první, kdo tam zvítězí," říkal hostující kouč Paulo Bento.

Před dvěma týdny byl rozdíl mezi oběma týmy patrný, Thrylos svého soka před vlastními fanoušky skolili bez větších problémů 4:1. Vlastně tak nechali zapomenout na dost nečekaný neúspěch proti APOELu, s nímž padli nejtěsnějším možným způsobem. Na první pohled to tak v tuhle chvíli vypadá, že mají situaci pod kontrolou.

Jenže ve zbývajících třech střetnutích budou hrát dvakrát venku, z toho nyní na nepříjemném umělém trávníku. Když k tomu připočteme, že o víkendu číhá na Bentovu družinu největší derby s Panathinaikosem, opravdu jí nečeká vůbec snadný program. "Budeme mít spoustu času přemýšlet o derby. Teď se soustředíme jen na vítězství," uvedl Bento.

Teprve před několika dny skončila kazašská liga, kterou Astana už potřetí v řadě po lítém boji s největším konkurentem Kairatem Almaty ovládla. Na oslavy ovšem není čas. Domácí čeká nejen Evropská liga, ale také souboj o prvenství v národním poháru. Na evropské scéně zatím uhráli jen bezbrankovou remízu s Young Boys.

Útočník Djordje Despotovič ví, že další porážka s Olympiakosem by znamenala zřejmě definitivní konec v této soutěži. "V Řecku hrál soupeř lépe a zaslouženě vyhrál. Teď však hrajeme doma a ukážeme, čeho jsme schopni. Pokusíme se mu zabránit nás znovu porazit," sliboval Srb. "Chceme prodloužit naši sérii domácí neporazitelnosti."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
APOEL Nikósie - BSC Young Boys  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté kyperského týmu APOEL Nikósie měli skvělý vstup do základní skupiny Evropské ligy a v úvodních dvou duelech zvítězili, ovšem naposledy právě na půdě švýcarského konkurenta poprvé prohráli po výsledku 1:3. V tabulce se nacházejí na druhé pozici se šesti body o skóre za řeckým Olympiakosem, a pokud nyní v domácím prostředí vrátí soupeři porážku, tak se výrazně přiblíží postupu do jarní fáze.

Naopak hosté si díky premiérové výhře udrželi naději na účast mezi dvaatřiceti nejlepšími v EL, momentálně jsou na třetím místě se čtyřmi body. V současnosti neprohráli již v deseti utkáních v řadě za sebou, v základní skupině nejprve doma podlehli Olympiakosu 0:1, poté bezbrankově remizovali v Kazachstánu s Astanou. Ve švýcarské lize se nacházejí na třetí pozici s dvaadvaceti body, na vedoucí Basilej již ztrácejí bodů třináct.

"Jsme moc rádi, že v poslední době vítězíme a naplňujeme své cíle, v Evropské lize máme před sebou ještě hodně dlouhou cestu. Se čtyřmi body po polovině soutěže nejsme úplně spokojeni, na druhou stranu stále máme postup ve vlastních rukách. Teď nás na Kypru čeká hodně důležitý zápas a za žádnou cenu nechceme prohrát, neúspěch by totiž znamenal velké komplikace v boji o postup," uvedl hostující trenér Adi Hütter.

APOEL hned ve svém prvním střetnutí otočil průběh s Astanou a porazil ji 2:1, poté naprosto šokoval řeckého protivníka z Pireus, když na jeho půdě zvítězil 1:0. "Ve Švýcarsku bychom byli spokojeni i s bodem, porážka nám trochu situaci zkomplikovala. Kvůli tomu bude tento zápas velice důležitý a my v něm chceme zvítězit, kvality na to rozhodně máme. Před čtrnácti dny v Bernu jsme se přesvědčili, že Young Boys patří mezi kandidáty postupu," řekl s pokorou kouč Nikósie Thomas Christiansen.

Svěřenci dánského trenéra jsou v lize po devíti odehraných kolech na druhé příčce s třiadvaceti body, ještě ani jednou neprohráli a za vedoucí Larnacou zaostávají o body dva. Kyperský klub v letošním ročníku evropských pohárů ve čtyřech utkáních ani jednou neprohrál, naopak Bernu se venku vůbec nedaří. Šestkrát za sebou totiž na stadionech protivníků nezvítězil, a právě teď by potřeboval tuto nelichotivou bilanci prolomit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympiakos Pireus (GRE)32015:26
2.APOEL Nikósie (CYP)32014:46
3.BSC Young Boys (SUI)31113:24
4.FC Astana (KAZ)30122:61
Skupina C
FK Qäbälä - AS Saint-Étienne  (čtvrtek 19:00)
Až vlastní branka z nastavení, a také jediná v celém utkání, rozhodla o minulém vítězství St. Étienne proti outsiderovi z Gabaly. Ázerbájdžánský celek i s loňským ročníkem stále čeká na premiérové vítězství v hlavní části Evropské ligy a teď by měl vrhnout všechno úsilí, aby tuhle statistiku konečně změnil. Jinak na jarní play-off může zapomenout.

Kromě mužstva kouče Romana Hryhorčuka mají ostatní tři týmy v tabulce shodný počet pěti bodů. A to slibuje pořádně tuhý boj o dvě postupové pozice ve druhé polovině skupinové fáze. Matematika je v tomhle ohledu neúprosná pro Gabalu, musí prostě zvítězit, aby se udržela ve hře a měla rovněž postupové starosti.

Jenže Hryhorčuk přiznal, že na tenhle duel nebude mít ani zdaleka kompletní sestavu. Start útočníka Bagaliyho Daba je zcela vyloučený a otázkou je, v jaké kondici budou po zranění obránce Nika Kvekveskiri spolu s Elvinem Camalovem, a také jak připravený bude záložník a kapitán v jednom Räsad Äbülfäz Sadiqov.

Hosté spolu se Salzburgem zůstávají jediným mančaftem Evropské ligy, jež ve všech třech zápasech prohrál. Nicméně minimálně v posledních dvou duelech neměli k bodovému úspěchu vyloženě daleko. "Neříkám, že bychom se měli vzdávat nadějí snadno. Ale kdybychom postoupili, asi by to byl zázrak," přiznával Hryhorčuk.

Jeho týmu se daří velmi dobře v ázerbájdžánské lize, tam totiž vede o dva body před svým největším konkurentem Karabachem. "Chceme projít dál, ovšem je třeba vzít všechno realisticky. I bez výsledků můžeme říci, že jsme se hodně naučili," dodával domácí stratég. "Přijmout úroveň této soutěži je pro nás to nejdůležitější."

St. Étienne sehrál o víkendu velmi náročný zápas s Monakem a dopadl vlastně jako většina jeho letošních utkání. Tedy remízou. Takový rezultát si s nynějšího klání jednoduše nemůže odvézt, jinak si může notně zkomplikovat situaci ve skupině. Ačkoli například absolvoval dlouhou cestu činící tři a půl tisíce kilometrů.

Les Verts nečeká úplně tak nečekané a neznámé prostředí. Už před dvěma roky cestovali do Karabachu a někteří hráči si na zápas dobře pamatují. "Byli jsme tehdy hodně vyplašení a zdrženliví. Teď se budeme prezentovat daleko odvážněji s ohledem právě na první návštěvu Ázerbájdžánu. Doufám, že to dopadne lépe," přál by si kouč Christophe Galtier.

Jestli měl hostující stratég před pár týdny poměrně velké problémy s marodkou, pak si teď vlastně nemůže stěžovat. Do soukromého letadla na trip do Baku s sebou vzal hned dvacet jedna hráčů. "Jestli vyhrajeme tohle utkání, nepostoupíme dál na sto procent, ale uděláme opravdu velký krok k tomuhle k cíli," uvědomuje si Galtier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.60 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RSC Anderlecht - 1. FSV Mainz 05  (čtvrtek 19:00)
Hned tři týmy disponují ve skupině C po třech zápasech shodně pěti body a bojují tak o postup do vyřazovací fáze letošního ročníku Evropské ligy. Kromě Qabaly, která zatím nezískala ani bod mají všechna ostatní mužstva velkou šanci na postup mezi nejlepších dvaatřicet mančaftů druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže.

Kdo z trojice Mohuč, Anderlecht a St.Étienne to bude, možná napoví už dnešní utkání, jenž mezi seobu odehrají první dva zmínění. V Bruselu domácí celek přivítá svěřence Martina Schmidta po dvou týdnech od střetnutí těchto dvou mužstev, jenž hostila německá Opel Arena a které skončilo dělením bodů a remízou 1:1.

Oba týmy si navíc kromě plichty ze vzájemného utkání shodně připsali výhrou nad ázerbajdžánskou Qabalou (byť Mohuč se na ní nadřela podstatně více) a oba také získali pouze bod ze zápasu s francouzským St.Étienne - v obou případech se navíc dá mluvit spíše o ztrátě bodů dvou, neboť francouzské mužstvo vždy dokázalo vyrovnat na konečných 1:1 buďto v posledních minutách základní hrací doby, nebo rovnou v nastaveném čase.

O vyrovnanosti zápasu svědčí navíc i to, že i dle aktuální formy obou mužstev je nesmírně obtížné vybrat favorita. Oba mančafty totiž dokázaly z posledních čtyř utkání vyhrát pouze jediné a oba mají na svém kontě nepříjemnou prohru - Anderlecht v belgické lize ztratil body s průměrným Waaslandem- Beverenem a Mohuč překvapivě vypadla z domácího poháru už nyní s druholigovým Fürthem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.60 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RSC Anderlecht (BEL)31205:35
2.1. FSV Mainz 05 (GER)31205:45
3.AS Saint-Étienne (FRA)31203:25
4.FK Qäbälä (AZE)30033:70
Skupina D
Zenit Petrohrad - Dundalk FC  (čtvrtek 19:00)
Zjevení na letošní scéně Evropské ligy v podobě irského Dundalku pokračuje svou pouť papírově nejtěžším zápasem skupiny, a to na půdě Zenitu Petrohrad. Ruský celek před dvěma týdny potvrdil roli favorita a zvítězil v Dublinu 2:1, byť se vedení ujali domácí.

Svěřenci Stephena Kennyho se nyní nacházejí v poněkud specifické situaci, neboť se čerstvě stali opět šampiony irské ligy a uprostřed působení v pohárové Evropě tak najednou přijdou o pravidelnou porci soutěžních zápasů. Na druhou stranu ovšem tamní ligový systém z Dundalku vymáčkl stěží uvěřitelných třiapadesát zápasů za posledních šestatřicet týdnů, a tak nynější pauza může drobnému klubu i prospět. Potažmo se někteří hráči mohou více soustředit na svá mimofotbalová povolání - v kádru Dundalku najdeme mimo jiné elektrikáře či architekta...

Jaký to rozdíl oproti bohatému Zenitu, který každoročně hraje prim jak v domácí soutěži, tak evropských pohárech. O to víc ovšem hosté tato střetnutí Davida s Goliášem vyhlížejí. "Myslím, že když už jsme tady v Petrohradu, kde hustě sněží, musíme to brát jako přidanou hodnotu na atraktivitě - máme se zkrátka na co těšit. Pro spoustu hráčů půjde o zbrusu novou zkušenost, kterou si musí zapsat za uši," tvrdí trenér Stephen Kenny.

Dundalk si doposud ve své premiérové sezoně v Evropské lize vede nad očekávání dobře a do zápasu v Rusku vstupuje z pozice druhého týmu skupiny D. Na petrohradském stadionu se však vinou zranění nepředstaví trio Shane Grimes, Danny Meenan a Robbie Benson.

Kennyho protějšek Mircea Lucescu na předzápasové tiskové konferenci tvrdil, že podcenění papírově slabého protivníka nepřichází v úvahu. Zkušený rumunský kouč na adresu Dundalku prohlásil mnoho lichotivých slov, když vyzdvihl především soupeřovu sílu a organizaci hry a poukázal na předešlé výsledky, jež hovoří samy za sebe. "Počítám s tím, že nás zítra čeká náročný zápas. Nemají co ztratit, mohou jenom získat. Zato Zenit má v tomto zápase hodně co ztratit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 9.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maccabi Tel-Aviv - AZ Alkmaar  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Alkmaaru byli ve skupině D považováni za velké kandidáty na postup, ovšem po polovině odehraných utkání se jim tento cíl vzdálil. Nizozemský výběr totiž ve třech utkáních ani jednou nezvítězil a s pouhým jedním bodem je na posledním čtvrtém místě. Na druhou stranu jeho situace je stále hratelná, na druhý Dundalk má totiž manko pouhých tří bodů. Pokud chce svou naději výrazně oživit, tak musí v Izraeli nad Maccabi Tel-Aviv zvítězit.

Alkmaar nejprve doma remizoval 1:1 s Dundalkem i přesto, že dlouhou dobu vedl a měl utkání pod kontrolou. Následně utrpěl obrovský debakl 0:5 v Petrohradu a minule selhal právě s Maccabi, kterému senzačně podlehl 1:2. "Nedokázali jsme proměňovat naše šance a vlastními chybami se dostali do složité situace. Nic není ztraceno, momentálně jsme skvěle připraveni a hodláme Maccabi oplatit čtrnáct dní starou porážku," uvedl s velkým odhodláním trenér AZ John van den Brom.

Jeho svěřenci se v uplynulém měsíci dostali do obrovské krize, na lepší časy se může blýskat po minulém ligovém vítězství 1:0 na půdě Den Haagu. Díky tomu se hosté dostali v Eredivisii na pátou pozici s devatenácti body. "Určitě nám tento výsledek může pomoci, jenže herně to stále nebylo ono. Momentálně bychom mohli být po psychické stránce v lepším rozpoložení, na druhou stranu nás čeká v Izraeli peklo," dodal van den Brom.

Maccabi v základní skupině nejprve podlehlo Zenitu Petrohrad 3:4 i přesto, že necelých dvacet minut před koncem vedlo 3:0. Následně selhalo na půdě irského Dundalku po výsledku 0:1 a vzpruha tedy přišla až na nizozemské půdě. Maccabi je v tabulce se třemi body na třetí pozici. Generálku na tento čtvrteční souboj nezvládlo, v lize totiž podlehlo v souboji o první místo týmu Hapoel Beer-Sheva 0:2, v tabulce kleslo na třetí příčku se šestnácti body.

Alkmaar v předchozích pěti zápasech skóroval pětkrát a hned čtyři branky vsítil kanonýr Robert Mühren, který v těžkých chvílích drží svůj výběr nad vodou. O jediný gól se postaral při výhře nad Den Haagem. "Pevně věřím, že se zvedneme a nepříznivou situaci ještě dokážeme zachránit. Dobře víme, že v Izraeli je horká půda a fanoušci opravdu působí jako dvanáctý hráč. Musíme se s těmito aspekty vyrovnat a pokusíme se vyhrát," řekl optimisticky sedmadvacetiletý Mühren.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.90 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)330011:49
2.Dundalk FC (IRL)31113:34
3.Maccabi Tel-Aviv (ISR)31025:63
4.AZ Alkmaar (NED)30122:81
Skupina E
Austria Vídeň - AS Řím  (čtvrtek 19:00)
Austria na stadionu Ernsta Happela vyzve římské AS v souboji o čelo. Vzhledem k vyrovnanosti celé skupiny nesmí ani jeden tým zaváhat. A ačkoli je AS přirozeně favoritem, v souboji s menšími týmy velmi často nepříjemně překvapí.

Trenér Luciano Spalletti se poslední dobou asi moc dobře nevyspí. Vrásky na ustaraném čele mu dělá především sestava, ve které je děr jako v ementálu. Především obranná fáze hodně trpí a hráče, kteří by mohli do obrany nastoupit, musí toskánský trenér brát z juniorky. Nominace se pro večerní duel dočkali brankář Crisanto a obránci Marchizza, Pellegrini a De Santis. Vše je způsobeno rozsáhlou marodkou, která s každým dalším dnem nabírá nové a nové hráče.

Dlouhodobě je zraněn univerzál Alessandro Florenzi, k němuž se připojili také Kostas Manolas a Emerson Palmieri. Další duely v dresu AS si dost možná ani nepřipíše Thomas Vermaelen, který přicházel jako plnohodnotná náhrada za zraněného Rüdigera. Ten se ale uzdravil dřív, než marodku jeho náhradník vůbec opustil. A jeho absence se nadále protahuje. Do hry je tak alespoň znovu připraven Bruno Peres. Není divu, že trenér Spalletti laškuje s myšlenkou na zatažení De Rossiho do obranné linie, protože ani Federico Fazio není v pořádku.

První duel mezi těmito celky dlouho vyzníval pro AS, které otáčelo výsledek a ještě osm minut před koncem utkání vedlo pohodlně 3:1. Jenže v té chvíli se naplno projevila slabina AS, kterou je podcenění a pocit, že se utkání jen dohrává. Austria jej za tento omyl trestala, protože v rozmezí pěti minut vstřelila rovnou dvě branky a trenér Spalletti jen nevěřícně kroutil hlavou. Obecně se dá říct, že evropské výkony jsou pro AS velkým zklamáním a jeho forma v pohárech by vydala na jeden solidně dlouhý román. Nebo spíš drama.

Od té doby AS přestřílelo Palermo a Sassuolo, ale v minulém kole jen útrpně remizovalo s Empoli. Na svou šanci v záloze čeká také mladík Gerson, který se začíná dostávat do tempa. A to by si rád udržel také proti vídeňskému soupeři. "Je pravda, že minulé utkání jsme naprosto nezvládli. Mám pocit, že něco takového je tradičně v našem DNA, protože se to v historii AS táhne a opakuje už dlouho. Navíc neumíme hrát proti menším týmům. Přitom naše příprava je stejná jako proti těm nejlepším. Teď ale chceme tři body, abychom byli blíž postupu," dodal mladý Brazilec.

Austria je v tuto chvíli druhá za AS jen kvůli skóre a ráda by jej v tabulce předskočila. Z historického hlediska se ale tomuto týmu proti italským soupeřům nedaří, neboť Austria vyhrála jen jedno utkání z jedenácti střetů! Utkání s Římany jí očividně prospělo, protože od zmíněné remízy ve Věčném městě všechny tři další duely domácí ligy vyhrála. Kromě zraněného Almera má navíc trenér Fink k dispozici všechny klíčové hráče Austrie.

A sám před duelem s Římany prohlásil: "Je to pro nás velká čest, že se můžeme s AS měřit. Máme dobré šance na body, což jsme ukázali už minule. Nevzdáváme se, bojujeme až do konce a odměna za to přišla. Teď navíc hrajeme doma, což je pro nás vždy velká vzpruha. Přejeme si uhrát dobrý výsledek, aby na nás fanoušci byli hrdí. Víme o síle soupeře, třebaže je oslaben. Musíme jen jeho slabin využít podobně jako minule," dodal zkušený trenér na adresu AS.
Austria Vídeň - pravděpodobná sestava:
Hadžikić - Larsen, Stronati, Filipović, Martschinko - Holzhauser, Serbest - Venuto, Grünwald, Pires - Kayode
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Peres, Fazio, Rüdiger, Jesus - Paredes, Strootman - Iturbe, Nainggolan, Perotti - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 4.33 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Astra Giurgiu - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 19:00)
Plzeňští ve čtvrtek sehrají na hřišti Astry Giurgiu čtvrtý zápas ve skupině Evropské ligy. Český mistr po minulé domácí porážce 1:2 s rumunským soupeřem potřebuje v Bukurešti uspět, aby udržel reálné šance na postup.

První duel s Giurgiu nezvládli plzeňští hráči v útočné ani obranné fázi. Ve Štruncových sadech domácí hodně zlobil především útočník Denis Alibec, který také vstřelil úvodní gól. Západočeši podle trenéra Romana Pivarníka odehráli možná nejhorší zápas podzimu a v odvetě se musí zlepšit.

"Tlak je stále stejný, protože jsme v Plzni. Potřebujeme vyhrávat v lize i Evropské lize. Musíme být kompaktní, nebezpeční dopředu a samozřejmě se vyvarovat chyb vzadu, jaké jsme udělali doma," řekl Pivarník novinářům před odletem do Rumunska.

Viktoria je poslední ve skupině E se dvěma body za remízy s AS Řím (1:1) a Austrií Vídeň (0:0). Astra má tři body, italský favorit i rakouský tým získaly shodně pět bodů. Na vítězství v evropských pohárech Plzeň čeká už dvanáct utkání. Naposledy loni v září porazila ve skupině Evropské ligy Dinamo Minsk 2:0.

"Musíme bezpodmínečně zvítězit, abychom si udrželi naději na postup. V pohárech nemáme v poslední době moc dobrou bilanci. Už je těch zápasů bez výhry dost, ale určitě to chceme zlomit," uvedl záložník Jan Kopic.

Plzeň v neděli na půdě Dukly přečkala šedesátiminutové oslabení po vyloučení záložníka Milana Petržely, zvítězila 1:0 a osamostatnila se v čele ligové tabulky. Rumunskému šampionovi po remíze 2:2 s Dinamem Bukurešť patří v domácí soutěži až desátá pozice.

Hrát se bude na národním stadionu v Bukurešti, protože UEFA označila trávník v Giurgiu za nevyhovující. V nejmodernější rumunské aréně pro 55 tisíc diváků, která v roce 2012 hostila finále Evropské ligy, se v srpnu představila Sparta. V odvetě 3. předkola Ligy mistrů s domácí Steauou Pražané prohráli 0:2 a vypadli.

"Kvůli logistice je to pro nás lepší. První předpoklad byl, že budeme bydlet v Bukurešti a do Giurgiu pojedeme až na zápas. Je to neutrální stadion a nevýhoda je, že tam bude minimální atmosféra," konstatoval Pivarník.

Čtvrteční zápas Astra Giurgiu - Viktoria Plzeň začne v 19:00 pod vedením izraelských rozhodčích v čele s Alonem Jefetem. Přímý přenos vysílá Nova Sport 1.
Astra Giurgiu - pravděpodobná sestava:
Sapunaru, Geraldo Alves, Fabrício - Morais, Seto, Lovin, Mansaly, Lazič - Alibec, Budescu.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hromada - Petržela, Hořava, Zeman (Kopic) - Krmenčík.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.60 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)31208:45
2.Austria Vídeň (AUT)31206:55
3.Astra Giurgiu (ROU)31024:83
4.Viktoria Plzeň (CZE)30212:32
Skupina F
Athletic Bilbao - KRC Genk  (čtvrtek 19:00)
Bilbao se nachází v nečekaně nepohodlné pozici - obsadilo totiž až poslední příčku své skupiny, ačkoli před začátkem bojů mělo být jedním z favoritů na hladký postup. Nyní jeho pevnost San Mamés otestuje první Genk, který je naopak příjemným překvapením.

Baskické Bilbao má jedinečnou šanci konečně nechat za sebou nepovedené duely Evropské ligy a na svém stadionu oplatit belgickému soupeři poslední porážku. Když se oba celky utkaly v Genku, domácí díky brankám Brabce s Ndidim vyhráli jasně 2:0 a Baskům mnoho šancí nepovolili. I díky tomu se teď nachází na první příčce a usilují o další cenné body. Belgickému týmu se daří i v domácí lize a po třinácti odehraných kolech ztrácí na první místo jen čtyři body.

Příliš jásat však v Evropské lize nemůže, protože je za ním teprve polovina povinných zápasů základní skupiny a poslední tým ztrácí na Belgičany jen tři body. Právě ty tři body bude chtít poslední Bilbao urvat na domácí půdě. Bilbao hrálo s belgickými soupeři na svém stadionu zatím čtyřikrát a ani jednou s nimi doma neprohrálo. Genk zase nemá španělské týmy moc v lásce, protože poprvé proti nim dokázal zvítězit až v minulém kole EL.

Mezi tato setkání paří také šest inkasovaných branek od Realu Madrid v roce 2002 a debakl 7:0 s Valencií v roce 2011 - nejhorší evropský debakl Genku vůbec. domácí Bilbao v současné době jen vzpomíná na roky 1977 nebo 2012, kdy se dostalo až do finále evropského turnaje. Postoupit ze skupiny se mu ale daří, protože to zvládlo už ve čtyřech pokusech v posledních pěti letech a tento trend chce sledovat i nadále. Zatím je postup v jeho rukou.

Při čtvrtečním duelu by si mohl záložník Raúl García připsat jubilejní stý zápas pod hlavičkou UEFA. Zatímco Genk zvládá i ligové zápasy a naposledy si poradil 2:1 s Westerlo, Bilbau se nedaří ani na jedné frontě. Ve španělské La Lize naposledy jen remizovalo s Osasunou, čímž navázalo na smutnou porážku od Realu Madrid. A není divu, že trenér Ernesto Valverde nebyl zrovna nadšený z toho, jak se Baskové prezentují. Od mnoha hráčů požaduje lepší přístup.

Před utkáním s Genkem trenér Bilbaa uvedl: "Mrzí mě, že se nám poslední dobou nedaří. Sice tvrdě trénujeme, ale zatím to nenese ovoce. Týmu chybí vůle, někteří konkrétní hráči musí přidat. Od Ikera Muniaína očekávám víc, protože má dostatek talentu i schopností na to, aby táhle tenhle tým. V minulém klání s Osasunou jsme měli dostatek šancí, ale neproměnili jsme skoro žádnou. Jsme zbrklí v zakončení a bez zlepšení prostě nemůžeme v zápasech bodovat," dodal zkušený trenér Valverde.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Irairoz - Balenziaga, Laporte, Exteita, De Marcos - Beňat, San Josè - Muniain, García, Williams - Aduriz
KRC Genk - pravděpodobná sestava:
Bizot - Nastic, Colley, Brabec, Castagne - Pozuelo, Sušić, Ndidi - Buffel, Karelis, Bailley
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Rapid Vídeň  (čtvrtek 19:00)
Sassuolo tvrdě naráží na realitu týmu, který bojuje na více frontách. Týmu trenéra Eusebia Di Francesca docházejí síly a na výsledcích je to znát. Přesto je domácí Sassuolo odhodlané poprat se na své půdě se zkušenějším Rapidem Vídeň o body.

První Genk bude s napětím kromě svého duelu jistě sledovat také výsledek druhého utkání ve skupině. Ta je totiž stále velmi vyrovnaná a naději má prakticky každý zúčastněný. V současné době od sebe první Genk a poslední Bilbao dělí jen tři body. A přesně mezi těmito dvěma týmy se tísní Sassuolo spolu s Rapidem. Jejich první vzájemný duel ve Vídni skončil nerozhodně, ačkoli Rapid vstřelil všechny branky utkání. V sedmé minutě ho do vedení poslal Louis Schaub, ale Sassuolo se nevzdalo a tlačilo. K bodu mu nakonec pomohla vlastní branka Thomase Schrammela z druhé půle.

Na dlouhou dobu to byla jediná výraznější radost fanoušků a hráčů Sassuola, protože Neroverdi zatím tápou. Odchod Nicoly Sansoneho do Villarrealu je hodně poškodil, stejně jako dlouhé a vleklé zranění Domenica Berardiho. Bez těchto dvou klíčových útočníků ofenzíva Di Francescova týmu není ani za mák tak kvalitní a poslední náhrady za oba hráče neoslnily. Sassuolo za posledních deset duelů ve všech soutěžích dohromady zvítězilo jen třikrát! Poslední dva ligové duely navíc prohrálo a nepomohla mu ani změna rozestavení, kterou někdejší záložník praktikuje.

Z tradičního 4-3-3 přešel trenér Di Francesco pozvolna na 4-2-3-1 a v minulých dvou kolech na 5-3-2. I přes matné výsledky si ale své hráče a jejich přizpůsobivost pochvaluje. "Líbí se mi celý tým, ačkoli výsledky nejsou ideální. Skvělé ale je, že když se rozhodneme něco měnit a zlepšit, hráči vždy poslouchají a reagují. Nemám, co bych jim vytknul. Pořád se snažíme dostat se ze špatné série, pracujeme na sto procent a doufáme, že se nám povede zvrátit naši situaci už v duelu s Rapidem. To je silný soupeř a z minulého utkání to bylo jasně vidět. My se ale doma nevzdáme," dodal trenér Di Francesco.

Díky lepšímu skóre je druhým týmem tabulky právě Sassuolo, které ale bude čelit soupeři ve formě. Kromě Berardiho navíc Neroverdi postrádají Letscherta a Missiroliho. Jediným zraněným hráčem Rapidu je Hofmann. Rapid potřebuje svou dobrou formu i proto, že proti italským soupeřům se mu moc nedaří. Co víc, na italské půdě ještě ani jednou nezvítězil. Tento duel dost možná nabídne hodně branek, protože Sassuolo všechny tři domácí zápasy v evropských pohárech zatím vyhrálo shodně 3:0. Rapid Vídeň ale nebude snadným sokem, protože poslední dva duely vyhrál vyšším rozdílem a jeho sebevědomí je na dobré úrovni.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Acerbi, Terranova - Politano, Duncan, Sensi, Pellegrini, Ricci - Matri, Ragusa
Rapid Vídeň - pravděpodobná sestava:
Strebinger - Pavelić, Dibon, Schrammel, Schoesswendter - Močinić, Schwab - Murg, Shaub, Traustason - Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.KRC Genk (BEL)32017:46
2.US Sassuolo (ITA)31115:44
3.Rapid Vídeň (AUT)31114:44
4.Athletic Bilbao (ESP)31021:53
Skupina G
AFC Ajax - Celta Vigo  (čtvrtek 21:05)
Celta Vigo má ideální šanci obrat první Ajax o vedoucí postavení ve skupině. Před vzájemným duelem v Nizozemsku na něj ztrácí jen dva body a v případě výhry by jej vystřídala. Ajax má ale v poslední době dobrou formu, s níž se Celta nemůže měřit.

Můžeme sice spekulovat o kvalitě či nekvalitě nizozemské nejvyšší soutěže nebo o tom, jak málo opravdu schopných soupeřů v ní Ajax má, ale faktem je, od konce srpna a delší krize už Ajax definitivně zahnal potíže. Tradiční celek, který v minulosti zásoboval svými talenty nejeden evropský velkoklub, se pod vedením trenéra Petera Bosze vrátil na vítěznou vlnu a tu opouští jen zřídkakdy.

V Eredivisie mu sice patří "až" druhé místo, ale na první ztrácí jen tři body a daří se mu pravidelně vyhrávat. Naposledy se díky trefě Hakima Ziyecha Ajax radoval ze tří bodů proti Excelsioru a proti Celtě v rámci skupinové fáze očekává další výhru. S Celtou se potkal už třikrát, přičemž na své hřišti jen jednou. V roce 2003 se ale urodilo vítězství, které by teď Ajaxu hodně pomohlo do další fáze. A třebaže se Ajaxu daří, trenér Peter Bosz ví, že jeho hráči mohou hrát ještě lépe.

Před utkáním se španělským týmem pověděl: "Naposledy jsme sice v lize vyhráli, ale moc dobře si uvědomuji, že máme mnoho možností pro zlepšení. Nedaří se nám tak rychlé kombinace a náš pohyb všeobecně je velmi pomalý. Tohle musíme zlepšit, protože se mi náš poslední výkon vůbec nelíbil. Jsem sice rád za výhru, ale chci, aby si fanoušci fotbal užívali. Proti Celtě to nebude snadné, protože je to velmi rychlý a technickými hráči vybavený tým. Nicméně nemáme strach, naopak se těšíme, až soupeře doma přivítáme," dodal trenér Bosz.

Ajax doma už sedm evropských zápasů neprohrál a nyní nechce začínat. Pokud by si totiž se španělským soupeřem poradil, jeho postup do další fáze by byl zaručen. Celta navíc venkovní utkání evropských pohárů vyhrála naposledy v roce 2006, což už je hezká řádka let. Naposledy se body mezi oběma týmy dělily za poměrně divokou remízu 2:2. Forma Celty nenabízí pro milovníky tipů a sázek moc optimismu, protože je značně rozkolísaná. Za pět posledních duelů Celta vyhrála dva, stejný počet skončil remízou a jednou prohrála.

Pro Celtu je tohle hodně důležitý duel, což při tiskové konferenci zmínil Daniel Wass: "Hrajeme na skvělém stadionu v krásném prostředí proti velmi silnému soupeři, pro nás tohle utkání znamená hodně. Nevím, kdo bude hrát od začátku a kdo sedět na lavičce, ale každý z nás dá do zápasu všechno. Jsme připraveni, odhodlaní a chceme se domů vrátit s dobrým pocitem. Ajax je velmi silný, ale my se nebojíme," dodal dánský záložník.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Tete, Sanchéz, Veltman, Dijks - Klaassen, Schone, Bazoer - Younes, Dolberg, Traorè
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Gomez, Cabral, Roncaglia - Radoja, Hernandèz, Wass - Orellana, Aspas, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.70 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Panathinaikos FC - Standard Lutych  (čtvrtek 21:05)
Jedním ze zápasů Evropské ligy hraných až po deváté hodině bude střetnutí řeckého Panathinaikosu se Standardem Lutych, které dává jistou naději na atraktivní podívanou. Další bodovou ztrátu si totiž nemůže dovolit ani jeden jmenovaný, neboť pouze vítěz tohoto duelu dostane příležitost dostat se zpět do boje o postup do jarní vyřazovací fáze.

Jak Panathinaikos, tak Standard doposud ve třech úvodních kolech skupinové fáze ani jednou nevyhráli, a tak nepřekvapí, že se momentálně pohybují na třetím a čtvrtém místě tabulky za vedoucím Ajaxem Amsterdam a Celtou Vigo. O trošičku lépe jsou na tom zatím hosté z Belgie, kteří zatím ukořistili dva body oproti jednomu jedinému na kontě jejich řeckého soka. Ten athénský klub vybojoval před dvěma týdny právě proti Standardu, byť konečný výsledek 2:2 musel být pro hosty zklamáním, neboť až do dvaaosmdesáté minuty ještě vedli.

Právě neschopnost dohrát zápas bez inkasování dalšího gólu doposud provází Panathinaikos ve všech zápasech Evropské ligy. V předešlém souboji s Celtou pro změnu Řekové inkasovali ve čtyřiaosmdesáté a devětaosmdesáté minutě, zatímco s Ajaxem neudrželi vedení a prohráli 2:1. V domácí lize si přitom tým se trojlístkem ve znaku nevede vůbec špatně, neboť okupuje druhou příčku za suverénním Olympiakosem.

To Standard si udržuje špatnou formu jak v pohárové Evropě, tak i domácí soutěži. Nepomohla dokonce ani změna na pozici trenéra, když se této funkce zhostil po zpackaném úvodu sezony Aleksandar Janković. Z posledních sedmi zápasů totiž lutyšský klub vyhrál pouze jedinkrát a v belgické lize se drží až na podprůměrné deváté příčce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax (NED)32105:37
2.Celta Vigo (ESP)31205:35
3.Standard Lutych (BEL)30213:42
4.Panathinaikos FC (GRE)30123:61
Skupina H
KAA Gent - Šachtar Doněck  (čtvrtek 21:05)
Šachtar Doněck si může už po čtyřech kolech zajistit postup do další fáze soutěže, stačí k tomu porazit Gent. Za jistých okolností postačí partě trenéra Fonsecy i bod, to když Braga neporazí Koyaspor. Gent sice příliš velkou formou neoplývá, doma by ale rád odčinil ostudný debakl z Lvova.

Svěřenci trenéra Vanhaezebroucka si určitě představovali lepší výsledek, než který se jim dostal ve Lvově. Šachtar Indiány potupil pěti góly a mezi střelce se rovnou zapsalo pět různých hráčů, což svědčí o obrovské ofenzivní síle ukrajinského vicemistra.

Gent si i přes ostudnou porážku udržel druhé místo, ale aby proklouzl mezi 32 týmů potřebuje přidat další body a ty se budou v odvetě proti Šachtaru získávat velice obtížně. Indiáni sice mají výhodu domácího stadionu Ghelamco, ale žádnou podobnou formou jako má soupeř, se pochlubit nemohou, spíše naopak. O debaklu ve Lvově již šla řeč a růžově to nevypadá ani na ligové scéně. Víkendová porážka s Mechelenem 0:2 znamenala propad na šesté místo a celkově byla třetí za posledních pět kol! Pokud z nějaké statistiky přeci jenom jde respekt, je to bilance domácích zápasů v Evropské lize, zde Belgičané vyhráli všechny zápasy.

Šachtar, to je ale jiná písnička. Úžasná série neporazitelnosti se ne a ne zastavit. Portugalský kouč Paulo Fonseca dost možná ještě vylepšil vynikající útočný fotbal, kterým se Šachtar vždy prezentoval a s týmem kráčí od vítězství k vítězství. V této sezoně prohrál jen jeden zápas, odvetu v předkole Ligy mistrů proti Kodani, jinak ho nikdo neporazil. V Evropské lize ho dokonce nikdo neobral ani o bod, včetně předkola a tak není divu, že i v Belgii bude ukrajinský celek favoritem.

Dobrou zprávou pro trenéra Fonsecu je uzdravení některých klíčových hráčů. S týmem trénovali Marcio Azevedo, Vjačeslav Ševčuk nebo Wellington a po trestu se vrací také Fred. Utkání budou řídit bulharští sudí v čele s Aleksei Kulbakovem.
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Tohelen - Nielsen, Mitrovič, Asare - Foket, Rabiu, Neto, Saief - Coulibaly, Miličevič, Simon
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Srna, Kučer, Ismaily, Ordec - Malyšev, Fred - Marlos, Dentinho, Bernard - Ferreyra
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Braga - Konyaspor  (čtvrtek 21:05)
Hráči Bragy mají velkou šanci promluvit do postupových bojů, ale bezpodmínečně musejí zvládnout domácí utkání s tureckým Konyasporem. První měření skončilo remízou 1:1, což byla ztráta zejména pro portugalský tým.

Situace ve skupině H je totiž následující. Vede suverénní Šachtar, druhý Gent má ale jen čtyři body, Braga dva a Konyaspor jen jeden. V dalších zápasech pak Braga cestuje do Gentu a na závěr se utká se Šachtraem. Body proto potřebuje nutně, ale už první zápas ukázal, že Konyaspor zase není žádným "nazdárkem" a že bez vůle a bojovnosti to zkrátka nepůjde.

Turci totiž Bragu poměrně hodně trápili a po rychlé brance Deniho Miloševiče dlouho vedli. Jenomže konečné slovo měl Koka a více už se v bouřlivém prostředí nestalo. Následně se domácí v lize rozjeli a porazili jak Chaves, tak Belenenses. V tabulce portugalské Primeira ligy je Braga třetí, se shodným počtem bodů jako má druhé FC Porto, s pětibodovým odstupem pak vede Benfika.

Konyaspor si zatím v lize nevede dobře. V tabulce je až dvanáctý. O víkendu podlehl Bursasporu 0:2 a to byla už sedmá bodová ztráta a druhá porážka v řadě. Hosté v této sezoně vyhráli pouhé dva zápasy, v Evropské lize pochopitelně ani jeden. Kamenem úrazu je ofenzíva, která je žalostně neproduktivní. Zatímco v defenzívě to poměrně šlape, v útoku se zatím střelci hledají.

Na druhou stranu, minimálně v Evropské lize to herně není špatné. Šachtar v turecku vyhrál po jediné brance Ferreyry až čtvrthodinu před koncem a o prvním zápase s Bragou už šla řeč.

V zápase na Estádio Municipal de Braga bude přeci jenom velkým favoritem domácí celek. Konyaspor se však nehodlá vzdát a koneckonců také on ještě může promluvit do bojů o postup. Důležitý zápas skupiny H bude řídit rumunský arbitr Alexandru Tudor.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.10 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Šachtar Doněck (UKR)33008:09
2.KAA Gent (BEL)31113:64
3.SC Braga (POR)30212:42
4.Konyaspor (TUR)30121:41
Skupina I
Schalke 04 - FK Krasnodar  (čtvrtek 21:05)
Schalke sice do domácí soutěže nevstoupilo ideálně, ale v Evropské lize se mu daří na výbornou a už ve čtvrtek večer si Königsblauen mohou zajistit postup do jarní fáze druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Svěřenci Markuse Weinzierla, jenž se k mužstvu připojil z Augsburgu a na lavičce nahradil Andrého Breitenreitera, doma přivítají ruský Krasnodar v repríze utkání, jenž před čtrnácti dny skončilo výhrou Schalke 1:0, kterou brankou v jedenácté minutě zajistila letní posila Jevhen Konopljanka.

I v předchozích střetnutí letošních základních skupin se přednímu německému celku dařilo - na úvod Evropské ligy modří ve Francii Nice 1:0 a následně ve Veltins Areně zaslouženě zdolali Red Bull Salcburk 3:1.

Vrásky však Weinzierlova musí dělat obsáhlá marodka. Kromě dlouhodobě zraněného Cokeho, jenž do Německa zamířil v létě ze Sevilly, je mimo hru také z Basileje příchozivší forvard Breel Embolo a nově se mezi absentéry také přidali dva hráči širší základní sestavy - mladý německý talent a účastník letního olympijského turnaje v Riu Max Meyer si z posledního bundesligového střetnutí s Dortmundem odnesl zraněný kotník a mimo hru je také Klaas Jan Huntelaar. Ofenzivní hvězda Schalke si zranil koleno a na několik týdnů si také od kopané odpočine.

Je tedy otázkou, kdo se ve čtvrtek večer postaví na hrot útoku německého mužstva. Může to být buďto Franco di Santo, jenž na této pozici nastoupil i proti BVB, případně se může dopředu vysunout křídelník Choupo-Mouting.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:05)
Nejvíce faulující mužstvo Evropské ligy potřebuje dohnat manko na vedoucí Schalke a druhý Krasnodar a má k tomu nyní asi tu nejlepší příležitost. Nice přivítá letos trápící se Salzburg, který ve skupině zatím nezískal ani bod. Lídr francouzské nejvyšší soutěže by rozhodně rád navázal na poslední nejtěsnější možnou výhru v Rakousku.

Na domácí scéně se klubu z Azurového pobřeží i nadále daří náramně. Talentované a mladé mužstvo proplouvá Ligue 1 se vší parádou a na čele má už šestibodový náskok na Monako a PSG. Jenže na evropské scéně to po dvou kolech nevypadalo vůbec dobře. Až na řadu přišla první vlaštovka v podobě skalpu Salzburgu.

I tady tak domácí mohou usilovat o úspěch, čímž by postup do play-off určitě byl. "Budeme to ovšem mít složité, pokud soupeře neporazíme i napodruhé," uvědomuje si obránce Dante. "Nemáme prostě jinou možnost než zvítězit. Potřebujeme být disciplinovaní a takticky připraveni na jedničku. Bude to pro nás další velká zkouška."

Skvěle se zatím Nice osvědčuje příchod nevyzpytatelného bouřliváka Maria Balotelliho. Ačkoli Ital vlivem různých krátkodobých zranění není v úplně plném zápřahu, už dokázal v sedmi utkáních sedmkrát skórovat. Ještě lépe si pak vede velká francouzská naděje Alassane Pléa, autor osmi gólů, jenž rozhodl právě duel na půdě Red Bullu.

Otázkou je, jestli se OGC v budoucích měsících upře na ligu, nebo na Evropskou ligu. Pokud si bude chtít v Ligue 1 udržovat co nejdéle výsostní postavení, bude čím dál náročnější skloubit obě soutěže dohromady. "Nemůžeme si říci, že když jsme první, tak na evropské poháry kašleme. Každý zápas tvrdě pracujeme, každý je důležitý," dodával Dante.

Hosté letos totálně prokaučovali účast v Lize mistrů a jako by se s nimi srpnový neúspěch v předkole s Dinamem táhl až do této chvíle. Kromě toho, že Salzburg spolu s ázerbájdžánskou Gabalou jako jediný celek skupinové fáze stále zůstává na suchu, se mu nedaří podle představ ani v lize. Ačkoli čtyřbodové manko na Graz není nijak výrazné.

Na tohle střetnutí se hodně těší obránce Dayot Upamecano, rodák ze severofrancouzské Normandie. "Jsem velmi rád, že se vracím do Francie. Zase potkám některé přátele, i když moje rodné město je od Nice daleko," uvedl. "Ale asi deset příbuzných podstoupí dlouhou osmihodinovou cestu, aby se na mě podívali."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)33005:19
2.FK Krasnodar (RUS)32016:36
3.OGC Nice (FRA)31023:63
4.Red Bull Salzburg (AUT)30031:50
Skupina J
ACF Fiorentina - Slovan Liberec  (čtvrtek 21:05)
Netradičně už dva dny před utkáním odletěli hráči Liberce ke čtvrtečnímu zápasu 4. kola základní skupiny Evropské ligy na půdě Fiorentiny. Slovan neodcestoval do Itálie v ideálním rozpoložení; v tabulce má jen bod, výsledkově mu nevyšly poslední dva ligové duely a tým navíc opět trápí marodka. Přesto Severočeši věří, že velkého favorita zaskočí.

"Rozpoložení ani zdravotní stav nejsou moc dobré, v tuto chvíli visí otazník asi nad deseti hráči," řekl novinářům před odletem trenér Jindřich Trpišovský.

Zahraniční hráči Ubong Ekpai, Ilja Kubyškin a Nikolaj Komličenko si vyřizují vízum, kvůli vyloučení v předchozím zápase chybí Radim Breite a zdravotní potíže mají Martin Latka, Jan Sýkora, Petr Ševčík a Ondřej Karafiát. Nastoupit stále nemůže kapitán rekonvalescent Lukáš Pokorný, který s týmem sice odletěl, ale ve Florencii určitě hrát nebude.

"Lukáš spíš letí s týmem, aby se s ním připravoval a byl pod dohledem kondičního trenéra a fyzioterapeuta. Do zápasu to ještě není. Přiznám se, že jsme měli v hlavách, že bychom ho v tomhle zápase a hlavně v neděli se Spartou použili. Že se doba léčení prodloužila, to je pro nás trochu komplikace," připustil Trpišovský.

Liberec vstoupí do utkání v roli jasného outsidera. Po třech zápasech skupiny má na posledním místě jediný bod, naopak Fiorentina je se sedmi body první. Slovan by tak potřeboval k oživení postupových šancí bodovat.

"Někdy někam jedete, jste úplně ready, máte všechny hráče zdravé, a úplně to nedopadne. My jsme vloni v podobné situaci letěli do Marseille, nebyli jsme na tom dobře zdravotně, prohráli jsme první utkání doma s Bragou, a přesto jsme s obrovskou dávkou štěstí v Marseille vyhráli. Po dlouhé době od nás nikdo nic nečeká a to by tomuhle týmu mohlo vyhovovat," mínil Trpišovský.

Severočeši odletěli do Boloni, odkud se přesunou do nedaleké Florencie. V historické metropoli Toskánska byly v minulých dnech několikrát cítit záchvěvy ze série zemětřesení ve střední Itálii. Kouč Trpišovský ani hráči strach nemají.

"Doufám, že už je to za námi. S námi už se snad třást nic nebude a budeme se koncentrovat jen na zápas. Zemětřesení tam budeme chtít způsobit my. Kdybychom vyhráli, tak to všichni ucítí," řekl s úsměvem stoper David Hovorka.

Zápas má výkop ve čtvrtek ve 21:05.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, Astori - Badelj - Tello, Valero, Cristóforo, Olivera - Kalinič, Babacar.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Coufal, Hovorka, Latka (Karafiát), Sýkora (Bartošák) - Folprecht, Súkenník - Bartl, Ševčík, Vůch - Baroš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PAOK Soluň - Qarabağ Ağdam  (čtvrtek 21:05)
Karabach naposledy uspěl naplno proti PAOK a vrátil se do bojů o postupové pozice. Spolu se svým soupeřem má na kontě shodný počet čtyř bodů, takže další vzájemný zápas obou celků může mít pro vývoj v tabulce zásadní vliv. Především druhé vítězství ve skupině může posunout jeden z nich hodně blízko do jarního play-off.

Oba týmy si vlastně vedou v Evropské lize podobně. Kromě toho, že bodově jsou na tom stejně, tak domácí jako by trošku vyznávali opatrnější styl. Inkasovali jen tři góly, na druhou stranu jen dva vsítili. Hosté jsou na tom přesně opačně. Mají poněkud děravější defenzívu, avšak už pětkrát se radovali z dosažené branky.

Ázerbájdžánský klub v evropských pohárech vždy spoléhá na domácí prostředí, venku nezvítězil už sedmkrát v řadě. "Teď nás čeká jiné utkání než před dvěma týdny. Soupeř bude agresivnější," je přesvědčený kouč Gurban Gurbanov. "Musíme být mnohem pozornější v obraně, protože držet míč na kopačkách bude asi hlavně PAOK."

Asi nejhorším možným scénářem pro PAOK i Karabach by byla vzájemná remíza a výhra Liberce na půdě Florentiny. V tom případě by se tabulka zamotala do hodně chundelatého klubka. "Samozřejmě že to bude těžký zápas, našeho soka budou hodně podporovat fanoušci. Ale každý chce hrát v takové atmosféře," těší se hostující bek Ansi Agolli.

Řecký celek po porážce v Ázerbájdžánu padl také v lize na půdě Olympiakosu, pak si ovšem na konto připsal dvě vítězství v lize a domácím poháru. Generálka na tenhle duel mu vyšla poměrně slušně, doma dokázal skolit AEK Atény nejtěsnějším možným způsobem. Celkově drží v domácí soutěži slušnou čtvrtou příčku.

Soluňský trenér Vladimir Ivič přiznal, že v Baku jeho tým opravdu nehrál dobře. "Možná to byl jeden z našich nejhorších výkonů v sezóně. Ale to se holt v sezóně stává," hodnotil. "Myslím si, že od té doby získáváme lepší výsledky. Očekávám, že tentokrát budeme efektivnější, odhodlanější a také disciplinovanější v obraně."

Velké jubileum může oslavit domácí útočník Stefanos Athanasiadis, jenž minulý duel Evropské ligy proti Karabachu vynechal. Pokud se nyní podívá na trávník, bude to pro něj již padesátý zápas v evropských pohárech v dresu PAOK. Celkově je s dvaceti vstřelenými brankami také nejlepším střelcem klubu v historii v rámci soutěží UEFA.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina (ITA)32108:27
2.PAOK Soluň (GRE)31112:34
3.Qarabağ Ağdam (AZE)31115:74
4.Slovan Liberec (CZE)30124:71
Skupina K
Sparta Praha - Hapoel Beer-Sheva  (čtvrtek 21:05)
Sparťané ve čtvrtek ve 4. kole Evropské ligy přivítají na Letné Hapoel Beer Ševa a pokud zvítězí, mohou udělat velký krok k postupu do jarní vyřazovací části. Situaci však týmu dočasného trenéra Davida Holoubka stále komplikuje rozsáhlá marodka.

Sparta před dvěma týdny v Izraeli uhrála šťastné vítězství 1:0 a se šesti body se posunula na první místo v tabulce. Před Beer Ševou a Southamptonem má čtvrtfinalista minulého ročníku Evropské ligy dvoubodový náskok, zatímco Inter Milán na poslední příčce zaostává o další bod.

"Když už jsme v takové pozici, byla by škoda situace nevyužít," měl už před prvním duelem jasno sparťanský záložník Bořek Dočkal. "Když ve dvou zápasech s Beer Ševou uhrajeme čtyři body, tak to bude velký krok k tomu, abychom hráli o postup," dodal.

Sparta se však opět musí vyrovnat s řadou zraněných hráčů, protože do zápasu nemůže zasáhnout hned několik opor v čele s Tomášem Rosickým, Lukášem Váchou nebo Martinem Frýdkem. Po sobotním ligovém utkání s Příbramí navíc na marodku přibyl i útočník Václav Kadlec.

Beer Ševa přijede do Prahy napravit nepovedený domácí zápas, ve kterém Spartu výrazně přehrávala, ale nedokázala se střelecky prosadit. "Chyběl nám jenom gól. Pro oba týmy to byl z hlediska šancí na postup do vyřazovací části velmi důležitý zápas a my jsme ho bohužel nezvládli," uvedl trenér izraelského celku Barak Bakhar

Sedmatřicetiletého kouče nečeká první pohárová návštěva letenského stadionu. Před čtyřmi lety proti Spartě nastoupil v Evropské lize s Kirjatem Šmona a prohrál 1:3.

Zápas Sparty s Beer Ševou začne na Letné ve čtvrtek ve 21:05. Řídit ho bude maďarský rozhodčí István Vad, který byl v minulém ročníku u výhry českého klubu na hřišti APOEL Nikósie (3:1).
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Holek - Juliš, Dočkal, Mareček, Holzer - Lafata
Hapoel Beer-Sheva - pravděpodobná sestava:
Goreš - Bitton, Vítor, Cedek, Korhut - Buzaglo, Ohana, Ogu, Hoban, Melikson - Sahar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Inter Milán  (čtvrtek 21:05)
Inter Milán ve třetím hracím dnu ukončil evropskou mizérii, když Southampton porazil 1:0. Teď však na jeho lavičce už nesedí Nizozemec Frank de Boer a Svatí navíc mají výhodu domácího prostředí. A minimálně v pohárech je to nedobytná pevnost.

Southampton se opírá o St. Mary's Stadium jako o neproniknutelnou pevnost, odkud se body zkrátka nevozí. Pokud jde o pohárovou Evropu, tak na této půdě domácí prohráli naposledy v roce 1981 a od té doby je zde nikdo neporazil! Po dlouhé době jim v letošní sezoně připravil porážku právě milánský Inter, který na San Siru v rámci skupinových bojů vyhrál těsně 1:0 díky brance Antonia Candrevy. Ani pozdější vyloučení Marcela Brozoviće ale Svatým nepomohlo, aby nepříjemný stav zvrátili. Z výsledku se radovala i pražská Sparta, která díky němu zůstala na první příčce, zatímco Inter je stále poslední. Druhé a postupové místo patří právě Southamptonu.

Vzhledem k tomu, že první a poslední tým tabulky je od sebe vzdálen pouhé tři body, v této skupině se o postup strhne ještě velký boj. Ani ligová generálka na Evropskou ligu se Svatým moc nepovedla, protože prohráli o dvě branky s Chelsea. Už v šesté minutě poslal hosty do vedení Eden Hazard, na kterého ve druhém poločase navázal Diego Costa. Přesto si domácí proti Interu věří a doufají ve tři body, které by je mohly posunout blíže postupu.

Záložník Pierre-Emile Højbjerg v rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Nechceme být jen pozorovateli. Chceme se podílet na radosti, krásném fotbale a výhře. Máme co říct, třebaže Inter je velký a respektovaný klub s bohatou minulostí a velkými ambicemi. My se ale necítíme pod tlakem, nebojíme se a naopak se nemůžeme dočkat zápasu. V týmu vládne velká pohoda a touha ukázat se. Víme, že můžeme a umíme porážet i velké týmy, protože i Southampton je velkým týmem, kterému patří místo v Evropě," dodal mladý záložník.

Inter Milán je pod velkým tlakem. Pozornost médií dlouho přitahovaly velmi slabé výsledky či špatný herní projev. A když už vedení potvrdilo, že stojí za trenérem de Boerem, o pár dní později ho oficiálně odvolalo. Tento krok v souvislosti s šibeničním termínem nástupu před začátkem ligy už stihlo kritizovat mnoho lidí, ale jedno je jisté: de Boerova éra rychle končí, přičemž tým je v rozkladu. A do toho se musí utkat o naději na postup se silným sokem.

Mnozí lidé si kladou otázku, v čem se vlastně stala chyba. Jedním z nich je paradoxně legenda městského rivala AC, obránce Alessandro Costacurta. V rozhovoru pro Sky Sport uvedl: "Inter není týmem. Je to několik jedinců, kteří možná hrají dobře nebo mají určité dovednosti, ale nejsou organizováni, disciplinovaní a netáhnou za jeden provaz. Nemyslím, že by hráči vyvolali odchod trenéra de Boera. A taky doufám, že se situace kolem tohoto klubu vyjasní co možná nejdřív."
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Martina, Fonte, Van Dijk, Bertrand - Hojbjerg, Romeu, Ward-Prowse - Tadić, Austin, Boufal
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Santon, Miranda, Murillo, Nagatomo - Gnoukuri, Medel - Candreva, Banega, Eder - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sparta Praha (CZE)32014:46
2.Southampton FC (ENG)31113:14
3.Hapoel Beer-Sheva (ISR)31112:14
4.Inter Milán (ITA)31022:53
Skupina L
FC Curych - Steaua Bukurešť  (čtvrtek 21:05)
Druholigový švýcarský Curych zatím statečně bojuje v evropské konkurenci a po polovině odehraných zápasů má slušnou šanci postoupit do další fáze. Po třech odehraných zápasech má na kontě čtyři body a v tabulce je třetí o skóre za tureckým Osmanlisporem, na vedoucí španělský Villarreal ztrácí bod jeden. Nyní se pokusí zvítězit proti rumunskému celku Steaua Bukurešť, který je ve skupině L na posledním čtvrtém místě se dvěma body.

Steaua jako jediný celek této skupiny ještě nezvítězila, a pokud se chce vrátit do boje o postup, tak potřebuje proti švýcarskému outsiderovi zvítězit. Steaua nejprve prohrála v Osmanlisporu 0:2, poté doma překvapivě remizovala se španělským favoritem 1:1. Naposledy nedokázala potvrdit úlohu favorita proti Curychu, a i přesto že dlouho vedla, tak nakonec inkasovanou brankou čtyři minuty před koncem musela vzít zavděk nerozhodný výsledek 1:1.

V rumunské lize si zatím vede nadmíru dobře, po čtrnácti odehraných kolech má na kontě solidních třicet bodů a je ve vedení o tři body před druhým výběrem CSU Craiova. Curych vstoupil do Evropské ligy jako uragán a hned na úvod potrápil Villarreal, když na jeho půdě vedl 0:1. Nakonec po houževnatém výkonu prohrál 1:2. Poté doma zdolal turecký Osmanlispor 2:1 a následný bod z rumunské půdy je také hodně cenný.

"Jsme moc rádi, že nehrajeme ve skupině druhé housle a můžeme se rovnat se všemi protivníky. Teď nastává ta rozhodující část a my chceme doma proti Steaue zvítězit, i když to bude opravdu těžký zápas. Momentálně můžeme být s naší situaci spokojeni, a pokud dokážeme postoupit do jarní fáze, tak předčíme očekávání. Pevně doufám, že nám fanoušci pomohou a budou nás podporovat do samého konce," řekl s úsměvem na tváři trenér Curychu Uli Forte.

Domácí výběr jako jediný ze všech osmačtyřiceti účastníků základní skupiny EL působí ve druhé lize, prozatím je na jasné první pozici s třiatřiceti body a před druhým klubem FC Wil má solidní desetibodový náskok. Jeho návrat mezi elitu se tak rýsuje v reálných barvách. "Postup do nejvyšší švýcarské ligy je naší prioritou, zápasy v Evropské lize nám zatím posilují sebevědomí a všichni věříme, že tato dobrá série bude pokračovat," dodal závěrem Forte.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Villarreal CF - Osmanlispor  (čtvrtek 21:05)
Villarreal chce udělat další důležitý krok směrem k postupu ze skupiny. Zatím je vše na dobré cestě a navíc si Žlutá ponorka nemohla přát lepší podmínky. Estadio El Madrigal je pro něj domovem a Osmanlispor se prodírá trnitou cestou porážek a zklamání.

Úplně poprvé se Villarreal potkal s tureckým Osmanlisporem poměrně nedávno, ale domácí jej tehdy dost šokovali. Raul Rusescu šokoval Žlutou ponorku dvěma přesnými zásahy za pětadvacet minut a rodilo se překvapení. K němu nakonec nedošlo, protože vyloučit se nechal domácí Mehmet Güven krátce po změně stran a Villarreal srovnal na konečných 2:2. I díky této remíze je stále na prvním místě tabulky a před druhým Osmanlisporem má náskok jednoho bodu. Na rozdíl od tureckého mužstva se ale tomu španělskému daří pořád.

Villarreal sice v minulém kole La Ligy zklamal a prohrál s domácím Eibarem, ale jednalo se o ojedinělou událost. Za posledních deset utkání ve všech soutěžích dohromady Villarreal prohrál jen toto utkání a jinak se mu daří pravidelně sbírat body. A trenér Fran Escriba si ani s porážky proti Eibaru hlavu příliš neláme, protože dobře ví, že jeho tým je dostatečně odhodlaný a kvalitní.

Před duelem s Turky Escriba poznamenal: "Je sice pravda, že jsme naposledy prohráli, což žádnému týmu na sebevědomí nepřidá, ale nechci to zbytečně dramatizovat. Nijak to neovlivní nás jako celek. Máme stejné priority, pořád hrajeme stejný styl fotbalu a já nehodlám měnit naši filozofii kvůli jednomu nepovedenému zápasu. Nic se nemění, snad jen naše touha vyhrát. Ta je po každém neúspěchu ještě větší, protože si alespoň uvědomíme, na čem ještě můžeme pracovat. Utkání Evropské ligy je pro nás ohromně důležité, takže nehodláme nic podcenit," dodal rozhodně zkušený stratég.

Turecký oponent se nachází v opravdu těžké situaci, protože od poloviny září nevyhrál a jeho forma se stále zhoršuje. Od zaváhání s Villarrealem stadion v Ankaře vyloupila Kasimpaşa a naposledy v rámci Süper Lig Osmanlispor prohrál s domácím Gaziantepsporem. Ve skupině L však stále není nic ztraceno, jen musí turecký celek co nejrychleji začít bodovat. Ve Španělsku to ale nebude mít jednoduché, protože tamní Villarreal neprohrál domácí utkání v Evropské lize už od prosince roku 2009!

Žluté ponorce to jde i proti tureckým týmům všeobecně, protože za dosavadních pět střetů dvakrát vyhrála a třikrát remizovala. Villarreal je velmi zkušeným pohárovým celkem - podařilo se mu dostat se do vyřazovacích bojů ve všech šesti sezónách, ve kterých se do pohárů dostal. Žluté ponorce však nadále schází několik citelných opor. Mimo hru budou pro utkání s Turky hráči jako Bojan Jokič, Roberto Soldado a Daniele Bonera. Zdráv už by však měl být Brazilec Alexandre Pato.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Rukavina, Gonzalez, Bonera, Jose Angel - Dos Santos, N'Diaye, Bruno, Castillejo - Borrè, Pato
Osmanlispor - pravděpodobná sestava:
Ankan - Vrsajevic, Curuksu, Demir, Pinto - Ndiaye, Lawal - Umar, Maher, Delarge - Rusescu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)31205:45
2.Osmanlispor (TUR)31115:44
3.FC Curych (SUI)31114:44
4.Steaua Bukurešť (ROU)30212:42

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
dextroza_m

To je mazec, Plzeň poslední v tabulce a dostala nejméně gólů

Reagovat
smazaný uživatel

je to holt kulatý

Reagovat
ratusek

Taky jich nejméně vstřelila. Víš jak "čím víc golů dáme, tím víc bodů máme" teda Ludvo...

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
OTASi

Reagovat
patas92

Ludvo, ty vole ty seš hlava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Rip

Zajímavé je, že v nominaci Interu na zápas je Gabigol i Mario.

Reagovat
Votas

ani Kondogbia není na soupisce EL. Do Anglie letěli jenom aby se utužoval rozklíženej tým.

Druhá varianta je, že to prostě balíme a necháme je hrát, ať nás z EL vyleje UEFA administrativně a nemusíme jezdit do Izraele.

Reagovat
Greny

Hej však Gabigol je ročník 96 ne ?? a on nemusí být na té hlavní soupisce viz. Sparta (Sáček a Pulkrab jsou taky vedeni jako hráčii do 21 na tom B listu nominace

Reagovat
Hokaido

Musí mít myslím status homegrown, aby nemusle být na soupisce, což Gabigol jistě nemá.

Reagovat
Mustang™

https://pbs.twimg.com/media/BJhEtWlCQAAORyP.jpg

doufám, že bude zase hrát Phil, při té mardoce United

Reagovat
Mustang™

Na výhru Astry kurs 3,60 ???

Reagovat
Mustang™

vůbec bych se dneska nebál tiketu...Astra-Plzeň 1, Sparta-Beer 2...Sparta se svojí marodkou a marnost Plzně v Evropě...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje Alibec.

Reagovat
OTASi

Ono i 10 za 1.75 je krásný

Reagovat
Y.N.W.A

Plzeň neprohraje, po té domácí blamáži, kdy prostě nevěděli co s jedním brejkovým hráčem si spraví reputaci - 02

Sparta má fakt těžkýho a podceňovanýho soupeře, kterej bude chtít dokázat, že doma měl vyhrát a že o postup bojuje právem, navíc ta marodka - 2

Liberec překvapí, Fiorentina Slovan podcení - 0

A teď tip, že mi to vyjde - NE

Reagovat
OTASi

Reagovat
ZB 07

Reagovat
dextroza_m

Každý si z toho něco může vzít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pony Slaystation

vsázet proti českým týmům se mi nikdy nevyplatilo, ale to ani vsázet na ně

Reagovat
smazaný uživatel

Djokovic rupne

Reagovat
Pipo123

POlovica zápasov bude under

Reagovat
mickey mouse

zatím pěkně

Reagovat
monty25

Máš to tam! Proč jsem si nevsadil podle tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten poslední tip.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
johnik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

To už trochu hraničí se šikanou

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Marv

Hon na biggriny

Reagovat
ZB 07

Tak jako vždy: Dundaaaaalk

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zvědavej na co se Mourinho zase bude vymlouvat

Reagovat
Pipo123

Šašoulo

Reagovat
db18

Mainz wtf

Reagovat
Free_player

United letos to nebude ani na EL

Reagovat
Pospovič

Villareal začnete hrát kua

Reagovat
Pospovič

Reagovat
pepinho2

Dolberg

Reagovat
FCSL

Villareal Poslední zápas na tiketu

Reagovat
Pospovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele