Everton dokončil příchod Walcotta z Arsenalu

17.01.2018, 18:40
Aktuality
Theo Walcott po dlouhých dvanácti letech opustil Arsenal a přestoupil do Evertonu. Ten za 28letého útočníka poslal sumu přes dvacet milionů liber a s anglickým reprezentantem podepsal smlouvu do roku 2021...

Rychlonohý ofenzivní hráč je odchovancem proslulé akademie Southamptonu, odkud se do Arsenalu vydal ve svých šestnácti letech a postupně se zařadil k oporám Gunners.

To ještě platilo během minulého ročníku, kdy Walcott dokázal ve všech soutěžích nasbírat sedmnáct branek, čímž o pouhé dva góly nevyrovnal svůj rekord ze sezóny 2012/13.

Letos už to však s vytíženým reprezentanta Albionu bylo o poznání horší: Walcott zasáhl jen do šesti ligových utkání a v nich odehrál pouze 68 minut, také vzhledem k blížící se nominaci na světový šampionát, kam by se rád s Anglií podíval, se začalo mluvit o jeho odchodu.

Walcotta chtěl vyjma Evertonu získat také jeho bývalý chlebodárce Southampton, ovšem nakonec se za 22,5 milionu eur přesunul k Toffees, kde podepsal kontrakt na tři a půl roku.

"Přišlo mi, že nadešel čas, abych se s Arsenalem rozloučil," řekl Walcott. "Bylo to smutné, ale zároveň vzrušující. Chci znovu nastartovat svoji kariéru a posunout Everton na další úroveň," prohlásil. "Manažer je velmi hladový a to je to, co potřebuji," uzavřel Walcott.

Za dobu svého působení v londýnském klubu Walcott zasáhl do 397 soutěžních utkání, ve kterých si na své konto připsal 108 gólů. "Všichni Theovi za jeho působení v Arsenalu děkujeme a přejeme mu do budoucna jenom to nejlepší," stojí na webu londýnských "Kanonýrů".

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (1027)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele