Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě

21.06.2016, 09:53
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Nebylo by žádnou přeháňkou zkonstatovat, že Gareth Bale včera podal nejdominantnější výkon ofenzivního hráče na turnaji. Za schopného přizvukování Aarona Ramseyho hvězda Realu Madrid rozcupovala marné Rusy a Angličané takto v historii mezinárodních turnajů svou skupinu nadále opanovali všehovšudy dvakrát. K výhře nad Slováky Hodgsonově eskadře nepomohlo ani 30 střel...

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Albion nadále neumí plně využívat svého útočníka, ale zakončují mu alespoň hráči z druhé vlny. Jen málokdy, pokud někdy, Anglie disponovala tak výraznou zbraní, jakou se pyšní letos. Z minulosti víme, že Hodgson při svém dříve prosazovaném 4-4-2 kladl důraz na spolupráci dvojiček, kterou nicméně u reprezentace nikdy nedovedl k dokonalosti (vzpomeňte třeba, jak Angličanům na minulém Euru haprovala spolupráce levého beka s křídelníkem).

Tentokrát to vypadá, že se Hodgson raději vydává cestou neméně populárních trojúhelníků, jejichž precizní, ba rutinní exekuce u pravé postranní linie často bere dech. V prvním utkání to byla trojička Walker - Lallana - Alli, tentokrát šance vznikaly převážně po čistě liverpoolské trase Clyne - Henderson - Sturridge. Pokaždé šlo o drtivou sílu. Clyne včera úspěšně završil čtyři své průniky vpřed a hned třikrát velice obdobnou cestou nahrával do palebné pozice uvnitř šestnáctky. To je vpravdě úžasná efektivita, která má evidentní základ v tréninkovém drillu, když si hráči často tak nějak automaticky naráží do volných prostor, kde se navzájem očekávají.

Za tohle si tedy Hodgson a jeho trenérský štáb zaslouží jednoznačný palec nahoru. Ovšem že ani tentokrát Anglie nedisponuje útočníkem, který by si v systému mohl přijít adekvátně využitý, to už se omlouvá jen stěží. Kane musel do tohoto zápasu čtyři ze svých pěti střel vysílat zpoza vápna a efektivní rozhodně nebylo ani včerejší fungování Vardyho. Toho sice jednou Henderson krásně vyzval ke sprinterskému souboji se Škrtelem a dvakrát Vardy využíval také výše zmíněné dodávky Clynea, jinak se ale názorné ukázky schopností útočníka Leicesteru divák nedočkal, když víc než čtyři přihrávky Vardy přejímal pouze od levého beka Bertranda a žádného dalšího kolegy.

Pokud Angličané měli v první řadě usilovat o rozhýbání pasivního tandemu středních obránců Slovenska, místo toho jim spíš nedostatkem účelného driblinku a nápaditých pasů za obranu zpříma hráli do karet...

2) ... to na druhou stranu souvisí s jedním anglickým evergreenem, nad nímž se už zřejmě netřeba podivovat - absencí záložníka schopného zásobovat spoluhráče z útoku pronikavými kolmicemi. V tomto směru selhal zejména kazící a navíc na své poměry i dosti ustrašený Wilshere, a větší přínos se dal očekávat i od Sturridge, který se před pauzou o takovou příhru pokusil všehovšudy jednou, a to ještě neúspěšně. Že pak oba z hlediska tvorby hry zastínil i štítový záložník Eric Dier, v několika momentech regulérně připomínající fenomenálního Busquetse a nakonec zodpovědný za stejný počet přesných pasů do vápna jako celé duo Wilshere - Sturridge (tři), to ve vší úctě ke středopolařovu umu nevrhá na ofenzivní esa Anglie příliš dobré světlo.

Naproti tomu Jordan Henderson se v záložní trojici uvedl jako zajímavá alternativa. Po jeho vzdušných přihrávkách docela určitě měli skórovat Jamie Vardy (toho vychytal Kozáčik) i Dele Alli (kterého na čáře 'vychytal' Škrtel) a zároveň Henderson týmu prospěl i coby klasické energické dynamo, jež si aktivně žádá balon a precizně ho rozdává. Henderson ukázkově zapojoval do hry klubového spoluhráče Clynea a vzhledem k tomu, že se (víceméně) v jeho pozici dříve příliš nenašel Dele Alli, nelze s ohledem na budoucnost kategoricky vyloučit jeho pokračování v základu. Kondička se u něho po promaroděném jaru nezdá být problémem a krom toho není moc důvod se Hendersonova dalšího zapojení obávat.

3) Slováci operovali v nejhlouběji ukotveném bloku, jaký tu kdo předvedl, a opakovat to už samozřejmě nesmí. Když se podíváte na průměrnou pozici přihrávajících borců i jejich adresátů, zjistíte, že Slováci skutečně na útočnou polovinu po téměř celý zápas vlastně ani nechtěli. Méně se jí jako celek štítili i Češi proti Španělům; a třeba Hamšík hrál čistokrevné CMko, které drtivou většinu přihrávek rozdalo podél půlící čáry. To nicméně není tak úplně kritika - nechat si speciálně Angličany rozlétat, to by se rovnalo sebevraždě, a ostrované tuto eventualitu dali naším východním sousedům krátce ochutnat v pasáži zhruba uprostřed prvního dějství, kdy Kucka na balonu několikrát sotva odolával tlaku Vardyho, jenž zároveň sám jednou proklouzl za Škrtelova záda.

Takových situací 1 na 1 se Slováci museli co možná nejdokonaleji vyvarovat, a hluboký blok se v tomto směru patrně jevil jako jediná schůdná varianta. V něm naopak kvality slovenských stoperů vynikly naplno - pokud na Euru 2012 jsme měli Iry a jejich nadšeně blokující zadáky, zde máme Ďuricu a spol. Těm se včera podařilo zastavit neuvěřitelných 12 střel, což je mimo jiné důsledek toho, že Ján Kozák st. dohrával odvážně se čtyřmi plnokrevnými stopery na hrací ploše. Taková taktika se sice hrubě vymstila třeba Ulimu Stielikemu ve finále loňského Asijského poháru, když mu pak v prodloužení neměl kdo útočit, jenže tady měli Slováci jasno - stačí ubránit těch 90 minut a postup mají víceméně jasný. Sice existuje velká pravděpodobnost, že by to při případném repete protentokrát ke zdárnému konci nedotáhli, ale co už.

Tímto se volně dostávám k jednomu menšímu návrhu pro pány v UEFA. Znamenalo by to sice méně peněz za televizní práva, ale nebylo by náhodou ku prospěchu věci, kdyby se namísto čtyř nejlepších z 'nejhorších' odměňovali spíše čtyři nejlepší z toho opačného spektra? Slibte čtyřem nejsuverénnějším lídrům svých skupin automatickou vstupenku rovnou do čtvrtfinále, a včera měli hodně o co hrát jak Slováci, tak Angličané...

(td)





1) Taktický plán Walesu vyšel v podstatě dokonale. Až ve třetím utkání základní skupiny se našel tým, který naplno využil slabin ruského celku. Wales od prvních minut poměrně aktivně napadal, kdy se i jeho křídelní obránci vysouvali dost vysoko, čímž dostávali rozehrávku Ruska okamžitě pod tlak. Vzhledem k jejich již několikrát probíranému špatnému základnímu postavení při budování útoků tak nebylo divu, že onen presink vedl k několika získaným míčům poblíž Akinfejevovy svatyně.

To byla samozřejmě voda na mlýn ofenzivní vozbě, která tak mohla útočit do nezformovaného bloku protivníka - což pro neobratné a pomalé obránce Rusů představovalo skutečnou noční můru. Důkaz mohou představovat dva góly v první dvacetiminutovce, které padly právě po rychlých protiútocích.

2) Rusko na turnaji skutečně nepředvedlo nic pozitivního. Jeho hra byla protkaná chybami nejrůznějšího druhu. Od těch individuálních, přes neschopnost jakkoliv smysluplně zahájit hru, až po ty systémové. Utkání s Walesem představovalo víceméně přehlídku veškerých ruských nedostatků.

Upozornit můžeme na ty nejzásadnější - v ofenzivní fázi například Rusům kompletně scházelo zajištění středu pole. Pokud nechcete soupeři nabídnout mnoho brejkových příležitostí, je nutností, aby středovou část pod míčem pokrývali alespoň 3 fotbalisté. Zároveň je také nutností, aby celá formace nebyla příliš roztažená po celé hrací ploše, tudíž aby stopeři hru zkrátili a v případě ztráty balónu byli schopni okamžitě svést s protihráčem osobní souboj. To se ale takřka nikdy nedělo. Vše skvěle dokumentovala situace, kdy Rusové v ofenzivní třetině otočili hru z jednoho kraje na druhý, odkud následoval centr. Ten byl ovšem zablokovaný, a protože se zbytek týmu absolutně opomněl posunout ve směru putování míče, otevřela se před Balem dálnice až k pokutovému území soupeře. Toho samozřejmě využil, čímž ve finále vytvořil situaci 2 na 2.

Ve druhé půli pro změnu celek Leonida Sluckého ukázal, jak se rozhodně nemá napadat. V takových momentech se ofenzivní šestice posunula o několik metrů vpřed a bylo tedy nutné, aby si seběhnuvšího útočníka pokryl jeden ze stoperů, případně pokud se míč dostal na kraj hřiště, aby tam vystoupil krajní obránce. Reakce ovšem byla spíš zcela opačná - celý blok začal couvat, čímž vytvořil ohromnou díru, ve které mohli Bale i Ramsey nerušeně převzít míč, otočit se a rozjet útočnou akci.

A nakonec ještě dodám, že ani bránění oněch kontrů by fanklub defenzivního fotbalu nepotěšilo - obranná čtveřice se totiž často poněkud nepochopitelně snažila své soky vystavit do ofsajdu, což ale neslavilo příliš velký úspěch. Místo toho, aby proti hráči s míčem někdo v okolí pokutového území vystoupil, zatímco by se ostatní stáhli k sobě a pokračovali v couvání, se všichni hráči zastavili najednou. Stačila pak tedy jednoduchá přihrávka na nabíhajícího spoluhráče z hloubky pole, aby byla celá čtveřice kompletně vyřazena.

3) Přes všechny plusy mohou Wales limitovat jisté nedostatky v defenzivní fázi. Ukázalo se to v předešlých střetnutích a ukázalo se to znovu - základní jedenáctka podává ty nejlepší výkony, když je schopna hrát ve středním bloku. Jakmile se celý tým zatáhne do hlubokého postavení, většinou si soupeř dokáže vypracovat solidní příležitosti.

Ona to není ani tolik otázka individuální kvality defenzivních hráčů, jako spíš celého systému - ačkoliv se například Ramsey snaží vracet do záložní linie a svým spoluhráčům v defenzivní činnosti pomáhat, není schopen tak činit úplně pokaždé. V těch momentech, kdy defenzivní blok nedoplní, pak Wales brání v podstatě jen se 7 hráči, přičemž střed hřiště pokrývají pouze 2 střední záložníci - a díky tomu se pak soupeři otevírají poměrně výhodné prostory, kterých může dost dobře využít.

(vs)

Autor: Tomáš Daníček, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (404)

Přidat komentář
johan14

Slováci super!!!!!!!!!!! Dnes vyhrajú Nemci a sme tam. Potom nech sa už deje vôľa božia.

Reagovat
aurelio

Belgicko (3 body) hrá so Švédskom (1 bod) a je isté, že obidvaja nebudú lepší ako Slováci (4 body). V druhom zápase zároveň hrá Taliansko (6 bodov) s Írskom (1 bod), ktoré má skóre 1:4. Aby malo 4 body a lepšie skóre ako my, muselo by poraziť Talianov o tri góly.

Možno aj preto by som si viac prial zaváhanie Nemcov (malá šanca existuje) a osemfinále s Poľskom.

Reagovat
aurelio

A aby som nezabudol, Írsko nemôže predbehnúť Belgičanov (keby mali po štyri body), lebo majú horší vzájomný zápas.

Reagovat
johan14

Tak potom nech vyhrajú Severní Íri, som si neuvedomil situáciu v E, tam by museli Taliani prehrať o 3 góly. Díky za upozornenie, hneď mám lepšiu náladu

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka toho či narazíme na víťaza C alebo D - prebehne los? Alebo čo bude rozhodovať?

Reagovat
aurelio

Záleží od toho, aké mužstvá postúpia. Je to dobre spracované na Wikipedii. Myslím, že s D-čkarmi by sme hrali iba v jedinom prípade, a to keby postúpili mužstvá zo skupín A, B, C, D.

Reagovat
Chihuri

Existuje 15 různejch kombinací týmů postupujících ze 3. místa a pro kažkou kombinaci viz tabulka v odkaze http://isport.blesk.cz/galerie/fotbal-reprezentace-euro-2016/274527/?foto=24

Reagovat
aurelio

Hej, tak ako vravím, díky za link.

Bola by sranda, keby Česko aj Slovensko postúpilo z tretích miest a v osemfinále chytilo Wales a Severné Írsko

Ale treba byť pri zemi, momentálne to vidím skôr takto: Nemecko 60%, Poľsko 35%, Severné Írsko 5%

Reagovat
smazaný uživatel

Diki moc už mi to je jasné.

Reagovat
celeb

Radsej keby vyhrali SevIri a zaroven celu skupinu. Zeby sme so 4 bodmi nepostupili sa vobec nebojim.

Reagovat
Riviera Kid

Bale > Kristýnka

Reagovat
Free_player

Reagovat
homeles8

Reagovat
Diego2

Reagovat
CHONG

Taky tu písničku moc nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Kucka

Odstavec 2) u WAL - RUS je úplně přesný, ruské pokusy o ofsajdovou past znamenaly 3 góly.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fabec1222

"Eric Dier, v několika momentech regulérně připomínající fenomenálního Busquetse".... Takže Dier je taky simulant jo?

Reagovat
Rezan

Reagovat
PP

Bus nesimuluje už tak 2 roky.. Ale ta věta je opravdu špatně, Bus je stále jinde, stejně jako celá záloha Španělska.

Reagovat
DreamTeam
Reagovat
valloire

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Bale > Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je výhodnejší dobrý výsledok Írov, než ich prehra a stopercentná istota postupu pre našich. Predsa len, je menej pravdepodobné, že postúpi tretí zo skupiny E a v osemfinále by sa určite ľahšie hralo proti Poliakom.

Reagovat
Recoba Inter

Na tohle Euro jelo Rusko jen proto, aby se jeho fanoušci mohli ve Francii porvat a aby nasrali Anglány

Reagovat
smazaný uživatel

Problém Anglie je, že prostě nemají playmakera, který by dokázal nějakou přesnou přihrávkou překvapit blok soupeře. Jediný, tvorby hry alespoň trochu schopný Rooney po tom, co nastoupil, se nepochopitelně motal někde v útoku, kde mu už prostě chybí dynamika a obratnost a zkazil v krátkém úseku vícero šancí.

Místo nerozehraného Wilshera mohl jet třeba takový Tom Carroll, který by byl, i co se týče kreativity, lepší volbou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"2) ... to na druhou stranu souvisí s jedním anglickým evergreenem"

Reagovat
teenz

Reagovat
vitasrp

Reagovat
Usty

Reagovat
fantomas

A teda ten Carroll

Reagovat
hefy

Reagovat
Nikikrew

ze Tom Carroll

Jedine kto tam mal ist bol Drinkwater, nepochopim preco ho henten saso nezobral.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

A naco by mu bol?

Reagovat
Wat

Dával by to Vardymu přesně na nohu za obranu.

Reagovat
Nikikrew

A naco tam je Henderson alebo Jack ktory jeden z nich nehral 2/3 a jeden takmer vobec, navyse Drinkwater bol velmi platnym v Leicestri a dava paradne pasy za obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Harper Jun approves

Reagovat
C-M@ster

Tom Carrolla nastudovanýho nemám, ale jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ho nemá nastudovanýho evidentně nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že v tvym podání je to druhej Zidane.

Reagovat
j_mrazik

Je to mrdka, co nebyla schopná přehrát ani naší U21.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
lofin9

kto je Tom Carroll?

Reagovat
Mateo16

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Counter

Carroll > Mason ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je kreativnější. Bohužel fyzicky asi nejslabší hráč, co se kdy na ostrovech narodil.

Reagovat
Mastný Chobot

a to má väčšie bicáky ako Vardy. Ako to?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo žereš málo mrkve. Je to souška.

https://www.instagram.com/p/__6Aomu8Hx/?taken-by=delealli36

Reagovat
smazaný uživatel

Jiný typ hlavně. Mason je spíš takový bojový Wilsherovský typ. Carroll víc kreativní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

vsetko je samozrejme lepsia volba ako wheelchair

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

"Jamie Vardy se po evropském šampionátu podrobí operaci zlomeného zápěstí." - to jako pak bude hrát bez tý dlahy? To si vůbec neumim představit

Reagovat
smazaný uživatel

ONE AARON RAMSEY, THERE'S ONLY ONE AARON RAMSEY

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

Reagovat
SunFells

Dva nechceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

I jeden je o jednoho víc, než si rozumný člověk přeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Presne jak spominali vcera tusim Shearer, Roy si proste stale nevie vybrať, ktory system a ktora jedenastka je pre Anglicko najlepšia, ten vcerajsi tlak im bol celkom na prd, aj ked sa tym Roy ohanal, ako oni dominovali vo vsetkych troch zapasoch, who cares..

Reagovat
kiwwi

jak naprd ked si vypracovali 5 goloviek? Nerozumiem preco sa zrovna po vcerajsku kyda na tvorcov a nie na zakoncovatelov

Reagovat
Mastný Chobot

s trochou šťastia by vyhrali 2-0, skončili pred Walesom a všetci by mali Roya za hrdinu. Za včerajšok niečo vyčítať Royovi je mimo.

Reagovat
Mastný Chobot

Anglicko malo včera 29 striel, čo je 3. najvyšší počet v histórii na veľkých turnajoch a najviac za posledných 50 (!) rokov...

Reagovat
kiwwi

nj a to si vezmi co by to bolo keby nastupil Tom Carroll

Reagovat
fantomas

Reagovat
Trand

Reagovat
teenz

Reagovat
Mastný Chobot

tjn

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
skorpikk

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

vycitat sa mu da to ze nic nezmenil ked videl ze to furt ovocie nenosilo

Reagovat
Mastný Chobot

a čo mal zmeniť? to je jeho chyba, že útočníci nevedia premeniť tutovky?

Reagovat
fenixLFC

sme zakopani v hlbokom bloku a on to bude aj tak furt pchat cez stred. v druhom polcase islo vsetko cez stred a z krajov uz tolko toho nebolo ako v prvom polcase. ked uz stiahol wilsherea tak mohol dat lallanu na jeden kraj a slahnut tam dalsie kridlo aby to roztiahol. a vôbec mu teda nevysli striedania, po odchode lallanu nula bodov a pritom bol dovtedy najkretivnejsi. rooney alli a kane nula bodov

Reagovat
kiwwi

a zapas predtym mu tie striedania vysli na jednicku...ja mam pocit ze niektori ste tu taki experti ze vy keby ste striedali tak kazdy jeden zapas vase striedania rozhodnu zapasy

Reagovat
fenixLFC

vtedy mu vysli, bol chvaleny, teraz nie tak je kritizovany, co je na tom nepochopitelne?

Reagovat
kiwwi

ze nie je mozne aby ti to vzdy vyslo a tym padom si to nezasluzi taku kritiku

Reagovat
fenixLFC

podla tejto logiky ked mu to raz vyjde je to nahoda a za to si nezasluzi chvalu

Reagovat
salami

Lallana byl do střídání nejlepší hráč na place spolu s Clynem, proč sundal zrovna jsem teda taky nepochopil

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Tlak proti Walesu byl neefektivní, včera se do šancí dostávali a to nepřetahovali jeden míč ze čtyř.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie je úplně mimo, at radši vypadnou a tam si pěstujou svoji nej Premier League, ktera uz je bohuzel jen o penezich. Ja přeju Walesu, kterej do toho dává srdce a hraje jako tým, ne jako namyšlené individuality, kterych je v Anglii plno

Reagovat
Spalovač šancí

Proč Kozák nechal Weisse na hřišti?

Reagovat
smazaný uživatel

protože byl jako neviditelnej

Reagovat
aurelio

Hej, asi si myslel, že už nie je na ihrisku

Ale vážne, nechápem, ako mohol Weiss (a vlastne aj Mak) dostať v týchto troch zápasov toľko priestoru. Nepozdáva sa mi ani Kucka, ten má síce veľa vyhratých súbojov, ale miestami sa tam iba tak túla a potom sú obrovské diery medzi obranou a zálohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne každý holt může mít mezi obranou a zálohou Diery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Kucka musí hrať, treba nám tvrďáka v zálohe. Weiss dal gól takže na ihrisko patrí, no nie v situácii, keď bránime zubami nechtami, pretože ten chlapec nemá ani snahu ani schopnosti pomôcť v defenzíve.

Reagovat
Mastný Chobot

u Weissa sa spolieha, že mu vyjde jeden-dva momenty a zmení zápas tak ako proti Rusku. On aj keď je na facku (čo z 95 % je), tak to stále skúša a neznechutí sa, aj keď to nevyjde. U Maka neviem, na čo čakal, to je priemerák jak vyšitý.

Reagovat
aurelio

Mak mal aspoň výbornú sezónu v klube, nechápem, prečo je teraz ako mátoha. Weissa by som posadil a poslal až v 70. minúte, keď bude súper trochu unavený.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo mačik maká aj do defenzívy, ma kondičku, tu lajnu odmaká celý zápas. Škoda, ze sa neskusi Stoch miesto Weissa niekedy v druhom polčase

Reagovat
Mastný Chobot

hej no, Makak je makač, aspoň no

Reagovat
vladis271

Namiesto Kucku ale nie je koho. Namiesto Weissa aj Maka sú alternatívy.

Reagovat
aurelio

A čo tak za Kucku? V osemfinále ME neradno experimentovať, takže asi sa to nestane, ale mohli by sme skúsiť čosi takéto (AC Miláno hrá podobne 4-3-1-2):

Kozáčik - Pekarík, Škrteľ, Ďurica, Hubočan - Kucka, Škriniar, Pečovský - Mak, Hamšík - Duda.

Prípadne Hrošovský za jedného z dvojice Škriniar - Pečovský. Akurát by utrpela ľavá strana, tam by krídelná hra neexistovala. Musel by tak nastúpiť Weiss alebo Stoch. Na hrot hocikoho, každý z tej trojice má svoje muchy.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Śkriniar, Pečovský, Kucka a nedostali by sme sa z obrany. Pečovský ani Škriniar nie su schopný si ist pre loptu a otočit sa s nou prípade dlaej rozohrat. To su posúvači. A Kucka hra fyzicky extremne náročný futbal, pretože je nutený hrat fyzicky neustále, chodit si pre každu loptu a ako JEDINÝ ide do každeho suboja po odkopnutej lopte alebo našet pätke, kedže naši utočníci su v tomto maximálne neschopný. Osobne dufam že do dalšej kvalifikácie sa ten káder obmení lebo už svoj zenit výkonnosti dosiahol.

Reagovat
aurelio

Ale keď Kucka jednoducho nedokáže vydržať na svojom mieste celý zápas? Tak nech hrá na hrote útoku, aj tam sa môže zrážať so súpermi. Možno ideálnejší by bol namiesto Škriniara ten Hrošovský, ktorý má výbornú rozhohrávku (a netuším, prečo z neho Kozák chcel mať defenzívny štít).

A obmenu rozhodne treba. Máme pomerne starú obranu a brankárov (tam to nemusí byť hneď taký problém), ale náhradníci tam nie sú. Snáď s výnimkou Škriniara.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To vzniká lebo je to niečo čo sme za celu kvalifikáciu nehrali.... Juro Kucka pravidelne a umyslen na poky trénera chodí mimo svojej pozície lebo je jediný mimo obrancov schopný vyhrat hlavičkový suboj a že ich aj vela vyhrá len bohužial okolo neho nikto. Celkovo naša utočná fáza je žalostná a odvíja sa to od toho že proste nie je utočník a obe krídla su uplne mimo formy.

Reagovat
fenixLFC

bohuzial nebol

Reagovat
smazaný uživatel

tak druhá možnost je, že Kozáka to tak bylo do očí, že se z toho rozsypal a místo reakce "boj nebo útěk" přišla reakce "předstírám svoji smrt"

Reagovat
Nikikrew

To vie iba asi Janko. Po polcase mal ist dole

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mít jedinou zbraň v pravém beku je strašně málo. To je bída. Dier je skvělý. Sledovat ho a Hamšíka, to byly jediné estetiky zápasu.

Reagovat
johan14

A výkon Kozáčika v bráne, a tak isto Škrteľa v obrane. Klopp ešte doplatí na to, že ho tak odpísal. Martin robí chyby, techniku má biednu, no to nasadenie pred bránou je

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Estetika je vágní pojem. Tady jsem to použil na eleganci, přehled, herní inteligenci.

Reagovat
smazaný uživatel

A nepochybuju, že možnost s dvěma čtvrtfinále byla při vytváření nové struktury šampionátu na pořadu dne. Je 6 skupin po čtyřech. Do čtvrtfinále automaticky postupují 4 nejlepší z prvních míst. Na to aby je doplnili další 4 musí postoupit zbylá 2 mužstva z prvních míst a 6 z druhých míst do jakéhosi předčtvrtfinále. Zajímavý formát, který lze ale udělat i při 16ti účastnících, takže na 24 mužstev nemá patřičný efekt. Požadovaným efektem by podle mě měla být tradičně podpora slabších, tak aby se celková evropská úroveň fotbalu zvedla a co nejvíc jejich fotbalových členů bylo konkurenceschopných.

Reagovat
salami

a toho efektu dosáhneš jak?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se nebavím (" efekt BY měl být"). Efekt nemůže zajistit ani tenhle současný systém EURA. Určitě mu je ale blíž než klasický s 16 mužstvy. Slabší dostanou víc prostoru pro konfrontaci s kvalitou. Může se stát, že se tohle "privilegium" nevyužije, no minimálně ta mužstva zjistí, kde je jejich opravdový strop. A to zjistí jen v konfrontaci s nejlepšími na turnaji, který je k tomu svou aurou donutí.

Reagovat
Mastný Chobot

Ramsey <3

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
CHONG

Gareth je v dresu reprezentace fakt fantastický snad každý zápas, škoda, že v klubovém dresu je to jak na horské dráze, jednou paráda, jednou parodie.

Reagovat
smazaný uživatel

aaronko vcera fenomenalny, strasne sa na neho tesim vedla xhaku <3 aj ked neviem ci ten podhrot by mu nesedel viac

Reagovat
Mastný Chobot

Granit <3 Aaron <3

Reagovat
smazaný uživatel

Skor podhrot, Kubko..

Reagovat
Mastný Chobot

Nie, Oľko

Reagovat
smazaný uživatel

Domko pls.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Mateo16

Pls . Zrovna pre Walesku repre je mnoho nasobne cennejsi a vacsi herny prinost Aaron Ramsey nez Gareth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Bale a Aaron včera fenomenální výkony. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeceňoval bych to. Měli proti sobě organizačně nejslabší mužstvo na šampionátu.

Reagovat
Trand

Já to nepřeceňuju, vím, že Rusové byli včera v obraně extrémně špatní. Ale Bale například udělal snad všechno dobře za celý zápas.

Reagovat
kiwwi

no a dva zapasy predtym skoro vsetko zle az na goly z priamakov (mozno prehanka, ale samotni Walesania vraveli, ze hra uplne hovno)

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se na to dívat, nepotřebuješ názor Welšanů, jak kdyby měl být podstatnější než ten tvůj. Bale hovno nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

oba hrají vážně super.. za tento turnaj oba snad i v allstar...

Reagovat
C-M@ster

Kdybych Švancaru neznal, tak bych neodhadoval, že někdy hrál fotbal. To vždycky přijde bývalej fotbalista do studia a začne plácat naprostý kraviny. Absolutně nechápu, jak mohl srovnávat šanci Vardyho s Ramseym.

Vardy byl v plným sprintu, s obráncem za prdelí a s gólmanem a bránou blízko. Ramsey měl spoustu času a bránu dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne som presvedčený, že Rusko na MS 2018 všetko zráta a vráti anglickým aj polským fanúšikom.Bude to mazec, masaker od domácich fanúškov aj polície, niektorí si posedia v lochu pár mesiacov.

Reagovat
fenixLFC

yup, pomstichtiva ruska natura sa ukaze, oni proste hocikoho kto je proti nim musia hned perzekuovat

Reagovat
Mindas

Zrovna organizace velkych akci neni ruska slabina. Tezko tam cekat podobne diletanstvi od policie jako ve Francii. Tady uz se zase vymysli konspirace...

Reagovat
domingo

Jj pravda, zorganizovane to bude paradne. Treba se zase dozvime, ze ruska mesta nemaji "problem s homosexualy", protoze jsou "cista" a zadni homosexualove tam neziji.

Stokrat radsi diletantstvi nez diktaturu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Reagovat
Mada

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V hre o M.R.Štefánikovi malo Radošinské naivné divadlo repliku : "Sú vo vývoji sto rokov pozadu a nazývajú to ruská duša."

Reagovat
PP

přesně tak..

Reagovat
fantomas

Tak to neni ani slabina Kataru no , a stejně tu na něj všichni plivou po všech směrech.

Reagovat
smazaný uživatel

Není slabina, protože žádnou velkou akci ještě nepořádali, předpokládám. MS v házené není ani nijak velká akce, přesto to moc nezvládli.

Reagovat
fantomas

MS v házený, Asijskej pohár ve fotbale, Moto GP, tenis... nejsou to *tak* velký akce, ale pořád to sou významný akce, který zvládli naprosto bezchybně. Asijskej pohár se třeba hodnotil jako nejlíp zorganizovanej v historii.

Reagovat
fantomas

A co že nezvládli na MS v házený?

Reagovat
smazaný uživatel

Organizaci (překvapivě ) - o cokoliv je požádali, tak jim Katařané slíbili, ale splnili minimum - sehnat speciální cvičební pomůcky, posunout příjezd autobusu, přesunout rezervaci haly pro trénink, speciální dieta... se vším buď byly problémy, nebo nebylo vůbec. Dojmy z české repre.

Reagovat
fantomas

No tak jéžiš, tohle se najde na každym turnaji já měl na mysli infrastrukturu a "makro" organizaci spíš než tuhle mikro úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě aby infrastrukturně nezvládli akci, která se hrála na 3 stadionech ve dvou městech a s průměrnou návštěvností na zápas snad kolem 3000 lidí

Z toho makropohledu tam byly ještě daleko horší věci, ale asi ne uplně vinou Kataru - wild card pro Německo, přestože se podle pravidel měla kvalifikovat Austrálie, případně Island, a protlačení domácích do finále turnaje - zejména semifinále s Polskem byl v podání rozhodčích extrahnus.

Reagovat
fantomas

Tak za to pořadatelé fakt nemůžou no a v takovym případě je pak MS v házený asi nejmenší z těch jmenovaných akcí no. Zázemí je prostě něco, co budou mít mančafty během MS určitě na špičkový úrovni, to právě nejlíp ukázal už ten Asijskej pohár před pěti lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Ubytování v luxusním hotelu se nerovná špičkovému zázemí.

Reagovat
fantomas

Omfg sou to i tréninkový komplexy apod. Prostě pokud se Kataru bez problémů svěřilo "vykopnutí" Moto GP + jak Asijskej pohár, tak Asijský hry (což je v podstatě kontinentální olympiáda, náročná na zorganizování) se s odstupem hodnotily jako nejlíp zorganizovaný ročníky od založení obou soutěží, tak myslim nemá moc smysl schopnost Katařanů cokoliv uspořádat nějak zpochybňovat. Respektive ne nějak zvlášť, víc než u jiných zemí.

Reagovat
PP

tak tam se spíš řeší letní termín v jejich klimatických podmínkách, což Evropany musí zabít.

Reagovat
fantomas

Letní termín a alkohol na stadionech, no.

Reagovat
misinho7

neskutocne sa tesim na dalsiu sezonu Ronaldo Bale odychnuty Karim..za Casemira Kante a mozno este Pogba to bude masaker a akurt sa chystam aj na real

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

? nieco zle? ak este za Caseho doplnime Kanteho ktory je prsote zlepsenie oproti nemu..a Pogbovi sa asi nevyhneme ked ho chce aj Zidane , je to top hrac tak snad vie Zidane peco ho chce a nebude to taky klasicky Perez nakup

Reagovat
teenz

Máme svých hráčů dost, neumíme je ani pořádně využít a naplnit jejich potenciál, jediný DM nám/Zidanemu chybí a to ještě nevíme, zda budeme na DM hrát. A kde si vyhrabal, že ho Zidane chce ? To vaříte z vody, že jsou spolu kámoši a média je spojují ?

Reagovat
aurelio

Kedysi boli tie špekulácie aspoň zaujímavé. Teraz chce každý každého a napokon aj tak ide inde. Nebaví ma to už ani čítať, je smiešne, že to ešte niekoho drží

Reagovat
Mateo16

Reagovat
misinho7

to ze ich nevieme vyuzit je nasa chyba ale videli sme ze s Jamesom asi Zidane nerata a to co hrajeme ani nema kde hrat ....o Pogbovi sa vyjadrovla uz vela krat zeby ho chcel mat v time tak ako kazdy tim, samozrejme nepovie to uplne ze chcem ho a je moja priorita jedna a kupim ho za 150 melonov ale je jasne ze ho chce aj on a neni to taky nakup ako napr James co Carlo ani nemal tucha ze Perez mu tam take veci stvara.. ...

Reagovat
teenz

To, že ho chce každej tým není přeci argument.

Reagovat
misinho7

urcite vacsi ako ked Perez mu kupi hraca ktoreho ani nechce ale tazko teraz nad tym polemizovat...uvidi sa po ME

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Pogba to uz je realnejsi Neymar a to by si musel ist na Garetha pozret do Anglicka

Reagovat
misinho7

na Garetha nemam zaujem ist pozerat niekde na iny klub... chcem ist na real ..po tych 11 rokov fandenia by sa patrilo...hlavne vzdy som sa bal ze nestihnem Cristiana v nasom drese ale po tych jeho vyhlaseniach a ked sa podari mi ist teraz tak je jasne ze este tuto nasu legendu uvidim hrat

Reagovat
misinho7

no Pogba je urcite viac realnejsi ako Neymar 190 melonov dat za hraca ktory utecie z barci za peniaze co mozme cakat potom my od neho?

Reagovat
kiwwi

kolko ma prosim ta rokov?

Reagovat
alcantara

Reagovat
Kenneth

Bale , Pogba , Kante

Reagovat
mimi_united

Bale a Wilshere k nám :P

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Bale

Reagovat
Mindas

Tohle Rusko turnaji chybet nebude. Jedno z nejslabsich za hodne dlouhou dobu. To hvezdne trio zkratka chybelo hodne. Kazdopadne Bale jde za tim, aby zbylym kritikum sve osoby definitivne zavrel hubu.

Reagovat
teenz

Však až začne PD, tak kritici budou mít žně.

Reagovat
kiwwi

je ale fakt sranda, ze ho kritizuju hlavne fanusikovia Realu a Walesu

Reagovat
teenz

Ti, co ho sledují asi.

Reagovat
aurelio

Tak podľa mňa bol prvé dva zápasy tragický. Okrem priamych kopov fakt nič. Ten včerajší zápas som už nevidel.

Reagovat
teenz

Wales jsem viděl pouze první zápas, tam klasická bída.

V PD to je bída furt... skoro furt.

Reagovat
Mateo16

Ale totu nemozes ani napisat . Stara znama pesnicka urobi kanadsky bod a uz je za MotM ale ze pokazi kazdu situaciu . Zatial co Ramsey beha , obranuje , taha utoky , urobi kanadsky bod = stale je bidak .

Reagovat
Mastný Chobot

asi spoločne dospejeme k záveru, že je to hráč veľkých momentov, ktorý ale, ak zrovna ten veľký moment nie je, stojí za piču

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když má těch velkých momentů třeba 5 za zápas, tak proč ne. :)

Reagovat
Mastný Chobot

však jasné, vtedy je kráľ

Reagovat
teenz

Bale je dobrý hráč, jen né pro PD, pro něj je PL ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ti, co ho sledují asi."

"Wales jsem viděl pouze první zápas, tam klasická bída. "

...

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřekvapils. Okrem toho, že to bída proti Slovákům nebyla, tu hodnotíš Balea obecně, aniž bys viděl všechny zápasy na EURO. Klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak to víc podpořit. Bale měl proti Slovákům asi pět střel a působil na hřišti jako jeden ze čtyř (Allen, Ramsey, Hamšík) nejlepších hráčů i v mezihře, nejen ve finální fázi. Bída.

Reagovat
teenz

Neprekvapil ? To ty tu na me jdes smajlikem.

Ja si treba zase naopak pamatuju, jak nekolikrat ztratil mic, nedokazal dobre nahrat, spatne se orientoval (klasicky chyby) a jednou hned ze zacatku z toho byla mega sance Hamsika. Naprostej vrchol byl, kdyz mu spoluhrac hazi mic a on mu ho vrati na bricho. Sorry, ale takhle si super vykon nepredstavuju. Myslel jsem, ze ani ty ne.

Reagovat
patas92

"Naprostej vrchol byl, kdyz mu spoluhrac hazi mic a on mu ho vrati na bricho"

Reagovat
teenz

Ano, stat 91mega a posrat prihravku na metr je vrchol. Co dal ?

Reagovat
patas92

Zápas sem neviděl, ale když jako vrchol považuješ špatně sklepnutý aut, což se může stát klidně i Iniestovi, tak to jen svědčí o tvoji zaujatosti.

Reagovat
teenz

To je pouze vyvrcholení toho všeho, kdy jeho hra byla vážně bída a někdo mu hodí aut a on ho vrátí na břicho z čehož byla opět akce pro soupeře. Takových trapných ztrát tam měl několik.

Já ho nepovažuju za špatného hráče, já mu úspěch s národním týmem přeju, znám jeho přednosti, ale super výkon nepodal (v prvním zápase).

Reagovat
salami

tak nepodal super výkon nebo to byla bída, už si vyber?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

S tebou diskuzi nevedu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, beru tvoje výtky. Já nikde nenapsal, že Bale hraje super. Napsal jsem myslím v některé diskuzi, že Bale má zásadní vliv na své mužstvo a dal ho do svojí prozatimní nejlepší jedenáctky už po dvou zápasech. O tyhle technické nedostatky (o které jde tobě) mi už nějakou dobu nejde. Ty už snad Baleovi nebudu po milionté mlátit o hlavu. Prostě takový je. Že hraje bídu je ale objektivně mimo. Na whoscored hodnocení 8.8. Nevím už jak bych tu bídu nějak objektivně víc vyvrátil. Nevím si s tebou rady, jedeš si pořád to svoje o dílčích technických nedostatcích.

Reagovat
smazaný uživatel

on je vymlety debil, ktory sa bude pozerat radsej na iscove neefektivne preslapovanie s loptou v strede ihriska (technika, co na tom ze ma za sezonu 1+2 v 30 zapasoch) ako na hraca co jeho tymu vyhrava trofeje a rozhoduje zapasy. treba to brat ako diagnozu. problem je akurat v tom ze akonahle by real mal samych "iscov", nic by nikdy nevyhral, no a potom by rozmaznany plastic gloryhunter zase otocil a chcel by niekoho ako Bale.

To si nevyberes u tychto madridskych plastikov. Proste treba sa nad tym pousmiat a netreba sa z nimi vobec nejako vazne bavit

Reagovat
teenz

Vážně mě kokot jako ty nebaví, tak se starej o sebe a nemíchej se do cízí diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Vysmál ses, že jsem napsal, že hrál bídu, což se nevyvrací s tím, co píšeš - vliv na mužstvo, to že dokáže ve vhodnou chvíli vstřelit gol, šlo mi o celou hru jako celkově, kdy několikrát kazil. A jasně, hodnocení bude mít dobré, protože bod si nažene, ale to neni všechno, žejo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá. Tvůj přehnaný apel na technickou vyspělost sice nechápu, ale zhruba vím, jak to myslíš. Jsi náročný, což není vyloženě špatně. Jen si nemyslím, že jde u Balea vyloženě jen o body. Ale i o celkový přínos mužstvu. Má spoustu zakončení, i hlavou, vstřelil 3 branky, docela solidně kooperuje se zálohou, ano semtam vyjeví technickou nedokonalost či nedostatečný zájem o hru. To já mu promíjím, protože má velký vliv na výsledky. Ty mu to nepromíjíš. Může být. Jen nezapomeň, že estetika není všechno.

Reagovat
teenz

Se vším co píšeš nemám problém. Já mám prostě rád, když hráč není "kopyto" a dokáže s míčem malinko "žít" a pokud to neumí, tak se přizpůsobit jako to udělal Cris v Realu. To dokazuje taky velikost hráče.

Každopádně to co popisuješ je situace spíše v národním týmu, v Realu tyto schopnosti prokázal párkrát (LM, CDR) a pak dlouuuho nic až teď na konci sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, píšu jen o jeho dosavadním působení na EURU.

Reagovat
teenz

Ok. To pak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

? ked vratenie lopty na brucho je uplny vrchol ..tak potom uz tu neni co povedat

Reagovat
teenz

Vsak se te ani na nic neptam.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

šašek

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodně nebol!

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

real ma najnarocnejsich rozmaznanych fans co chcu neustali prijem trofeji inac bucia jak stado sviñ. Co by som teraz dal za to kebyze mame aspon jedneho takeho top class hraca jak Bejl.... dufam ze Jozko nam takeho kupi

Reagovat
smazaný uživatel

neustaly

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

ti tam vedeli poslat len organizovanu bandu vycvicenych mma fighterov aby sa bili s obycajnymi fans a to je vsetko. za sampionat nic neukazali

Reagovat
smazaný uživatel

Woy mě u těch zápasů neskutečně nasírá, jak tam mohl jen tak marnej frajer jako wilshere? Proč ani v jednom zápase nezkusil Barklyho? místo Alliho tam snad dá Hendersona příště, Alli je stále moc naivní hráč na takový turnaj a Kane ať raději zůstane v Tottenhamu, jinde by vyhořel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jeden z důvod proč taky Bale teď na ME září je ten, že toho v sezoně relativně moc neodehrál, fyzicky není tak strhaný a vrchol, co se týče fyzičky, formy atd. si prostě dokázal načasovat právě na tohle EURO. Třeba Ronaldo je imho pravý opak, psal jsem to už pod poslední zápas Portugalska. Na něm je naopak hrozně vidět, že se na něm ta sezona dost podepsala.

Reagovat
smazaný uživatel

holt tady nemá komu dát 5 brranek, prostě se z něj v Realu stal maximální kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. A proto mohl skoro těch 5 branek dát Rakousku.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl a nedal je proč?

Reagovat
smazaný uživatel

To už je fáze zakončení. Jestli porovnáváš úroveň, tak nemůžeš brát v potaz fázi zakončení. Musíš brát v potaz to, že se do těch šancí dostal. Zakončení už je často individuální záležitost. Viz. Ronaldovy asi tři hlavy na turnaji z jasných pozic doprostřed brány.

Reagovat
smazaný uživatel

ano jako nadprůměrný útočník, bohužel od TOP a hypovaného hráče očekáváš proměnění šance nebo penalty, jediný zápas, co jim strhl svou osobností byl domácí vs Wolfsburg, jinak je čím dál větší egoista a vůl podle chování a vyjadřování

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ten "hype".

Reagovat
smazaný uživatel

a ne? Kolik toho vyhral vs Messi za stejně dlouhé působení? jeden titul je prostě směšný

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, vyhledej si co slovo "hype" vůbec znamená. Ronaldo je pravý opak vyhypovaného hráče.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

To už mi je jedno, co od něho očekáváš. Napsal jsi "Ronaldo nemá komu dát 5 branek, když nehraje v PD". Má. Zakončení je individuální záležitost, v které Ronaldo zatím selhal.

Reagovat
misinho7

ako mozes na Ronalda povedat vyhypovany hrac....vies co je hype?

Reagovat
Mastný Chobot

taký Payet to má piči, ten je geniálny aj po ťažkej sezóne

Reagovat
vitasrp

Byl na 6 týdnů zraněnej, přičemž právě tahle pauza taky může mít vliv.

Reagovat
valloire

Reagovat
domingo

Btw co na tuhle skupinu rikaji zastanci povinnych kvot pro domaci hrace v ligach?

Neprijde mi, ze by to Rusum nejak pomohlo.. nebo ze by tyhle generaci Anglicanu nejak uskodilo, ze 'vyrustaji' v lize zaplnene top kvalitou z celeho sveta.

Reagovat
valloire

Jo, jenže když sleduješ anglickej klub, kde není ani jedinej domácí hráč, je něco špatně. A tohle je pouze náhoda, je snad jasný, že čím víc domácích hráčů v lize, tím větší výběr.

Reagovat
domingo

A neni to spis tak, ze kdyz budes "zakonem" vnucovat klubum, aby uprednostnovali hrace na zaklade jejich narodnosti misto vykonnosti, tak tim akorat umele oslabis ligu?

Konkurenceschopnost neskodi. Naopak povinny kvoty maji obrovsky mnozstvi negativ - zvysujou se ceny za kvalitni domaci hrace, upada celkova uroven ligy, zvysuje se riziko ruznych Guilhermu, nehlede na to, ze je to proste eticky seda zona.

Myslim ze Hodgsonovi nevadi, ze ma mensi vyber, pokud v tom vyberu jsou hraci, kteri jsou otrkani zapasy proti elite (a trenovanim s elitou). Pro Anglii je porad lepsi Alli, kterej se prosadil do sestavy ucastnika LM kvuli tomu, ze prokazal svoji kvalitu. Ne kvuli tomu, ze ten klub uz nemuze na jeho misto koupit lepsiho cizince, protoze svaz prikazal.

Reagovat
valloire

Ano, zvyšujou se ceny za domácí. Bylo to v Itálii i v Anglii. A trochu se liga oslabí. Ale na druhou stranu přijde do klubu jenom takovej cizinec, kterej je opravdu kvalitní. A ne cizinec, kterej je v podstatě stejně kvalitní jako domácí hráči a jenom jim zabírá místo. Další výhoda - ale muselo by se to zavést všude v Evropě - je ta, že hráč, kterej by normálně odešel do ciziny, bude hrát doma a sportovní úroveň domácího klubu bude větší. Pak bude paradoxně větší konkurence mezi kluby v Evropě...No paradoxně, ono to tu už bylo. Teď ten vývoj směřuje k nějaký superlize.

Reagovat
domingo

To je takova mantra, ktera celkem ignoruje fakt, ze tyhle tymy skupujici prumerny cizince misto posilovani vlastni identity proste malokdy fungujou. Zvlast v Anglii. Koukni, kde je Tottenham a kde Newcastle. Jinymi slovy - tymy nebudou delat neco, co nefunguje, a mit 90% kadru z cizincu empiricky nefunguje. Narodnostni policie fakt neni potreba.

Reagovat
valloire

Jenže je to na úkor sportu a jistý spravedlnosti. Já to můžu porovnat, protože jsem zažil když byli max 3 cizincí v týmu. Bylo to daleko vyrovnanější než teď a donutilo to i nejlepší kluby víc pracovat s domácími hráči. Kupovali se jenom opravdu top hráči a ne úplně kdekdo. Jo, teď můžeš sestavit tým s jakýchkoliv hráčů a podle sebe. jestli to pak funguje nebo ne, je tvá chyba. Jenže úplně tak pravda to není. Tohle může opravdu udělat jen pár klubů, protože těm menším jim i ty hráč, kteří by jinak zůstali doma, vykoupí ty silnější. Já jsem prostě zastánce určitý stabilty, takže ne neomezeně, ale ani pouze 3, ale 6+5.

Reagovat
jacobT

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu ve větší konkurenci je těžší se prosadit, takže to hráče motivuje pořád na sobě makat a zlepšovat se... Takže to může i přispívat k větší kvalitě národního týmu, za předpokladu, že se domácí hráči prosadí teda

Reagovat
valloire

Oni by se ale i tak museli prosadit a národní tým by měl větší výběr. Teď to tak úplně jistý není, vždycky může přijít cizí hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je přece něco jinýho prosadit se v silný anglický lize plný cizinců a ve slabší anglický lize bez cizinců. Viz to co psal nahoře domingo

Reagovat
valloire

Ale já neříkám přece bez cizinců. Říkám bez průměrných cizinců.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale jakým pravidlem bys chtěl omezit příchody "průměrných" cizinců? To už je jen na týmech, aby zbytečně nekupovaly průměrný zahraniční hráče, když můžou sáhnout třeba do juniorky

Reagovat
valloire

Píšu to nahoře. Stačilo by opravdu těch 6 domácích plus 5 cizinců.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, regulace může fungovat. Ale stav při regulaci nemůže nikdy dosáhnout ideálu, až už je ten jakkoliv pouze v možnosti, protože regulace bere určitou část možnosti. Nikdy totiž nevíš jak úspěšná bude tvoje investice. Při neomezeném trhu tu ale je možnost, že ideál sám vykristalizuje. Nemá asi vysokou pravděpodobnost a v Anglii se asi ta možnost přeceňuje. Jinak by tak nepodceňovali tu statistiku co dole házel Tsigi a víc investovali do prostředků (myšlení), aby byla pravděpodobnost ideálu (možnosti) vyšší.

Reagovat
mimi_united

Len hlupák bude popierať prínos cudzincov do spoločnosti

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, že to nemá jednu stranu mince. Ale je myslím si jasné, co tím chtěla říct. Nebo jsi takový ignorant?

Reagovat
valloire

Proč ignorant. Spíš to napsala blbě. Je přínos a "přínos".

Reagovat
smazaný uživatel

Ale abych nebyl arogantní tak to pro jistotu dovysvětlím. Žiješ v určitém prostředí, ve kterém je rozsah tvého vědomí omezený. Rozsah utváří pluralita. Čím víc rozdílného myšlení absorbuješ, tím se ti rozšiřuje rozsah vědomí. Třídění dogmat v rozšířeném vědomí je už pak jiná věc a samo třídění může mít negativní dopad na tebe jako jedince i jako člena společnosti, i na samou společnost. Ale samo rozšiřování (pluralititou jednotlivých názorů, ba celospolečenských paradigmat) nemůže být jiné než pozitivní. Je třeba rozlišovat tyhle fáze. V té druhé fázi třídění je např. radikální islám pro společnost stejně negativní jako populismus Okamury atd. (podněcování nenávisti). Strach samozřejmě chápu. V Anglii je prý strach z migrantů a to hlavně z Poláků. Chápu to. Strach o omezení životního prostoru, lebensraumu. Pluralitu v určité míře ale přináší i obyčejní dělníci, nejen kvalifikovaní vědci. Jak se k tomu postavit je už jiná fáze. A do toho se pouštět nebudu.

Reagovat
valloire

To, cos napsal, vede ve větším rozsahu podílu cizinců, stejně jenom k utváření ghet. Multikulti prostě nefunguje. Cítím z toho moc nalejvárny ve škole a nedostatek vlastních názorů plynoucích ze životních zkušeností, sorry. Podněcování nenávisti...tomu se musím vždycky smát. Není akce bez reakce a jestli si někdo myslí, že když Okamura nebo Zeman poukáže na něco negativního v migraci, že to lidi už stejně dávno neví....Nemůžeš prostě podněcovat nenávist, protože lidi nejsou slepí a vidí to. není to nenávist, ale pud sebezáchovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Vede to jenom k utváření ghet? Píšeš jak kdyby bylo v Evropě už všechno špatně. Morální a globálně systémové revolucionáře fakt nemám rád. Při tom se stačí podívat na sebe. Na to, jak se stát chová k malému a střednímu obchodu. Místo, aby v době ekonomické krize přišla podpora a trpělivost, přišlo hysterické škrcení - úroky z daní, když firmy neměly ani na zaplacení samotných daní nebo dodavatelům. Ono totiž mi přijde, že všechny vnější vlivy jsou automaticky špatné a vnitřním vlivům se Češi přizpůsobili nebo se je naučili ojebávat, hlavně že je společný nepřítel.

Reagovat
valloire

No ale v Evropě už všechno převážně špatně je. Větší počet cizinců - vlastní čtvrtě, žádný promíchání. Vždyť je to všude na západě. S ekonomikou máš pravdu, s migrací a pojmenováním věcí správným jménem máš ale trochu potíž. Politická korektnost je to nejhorší co může být. Jakmile se tomu někdo vymyká, hned podněcuje nenávist...

Reagovat
smazaný uživatel

To, jestli je to tak špatné nemůžu objektivně posoudit, a myslím si, že ani ty ne. Ta moje teorie výš byla myšlena jako obecná teorie, kde islám a Okamura posloužili jako příklad. Nepoznáš z toho, jaký mám názor na migraci. To sis jen vydedukoval. Jasně, že podněcuje, protože je emocionálně zabarvený. Viděl jsem s ním nějaké diskuze a snad v žádné neřekl, co je ve společnosti dobře. Pouze to, co je špatně. A naopak veřejně adoroval svoji osobu a svoji činnost. Víc nechutnějších postojů neexistuje. Útočil na obecnou morální vyspělost. Tím tomu dal ještě korunu. A že některá média a tihle lidé nepodněcují nenávist. Nenech se vysmát. Znám plno lidí, kteří tyhle sladké kecy o nápravě světa žerou jak z koryta.

Reagovat
valloire

Oklešťování pravomocí států a pokus dělat v Evropě jeden národ špatný je. Trochu jsem asi předběhl v úsudku o tvém názoru. Dobrá. Okamura kritizuje špatný věci, od toho je v opozici. Pořád je to lepší než poslušnej bez názoru kejvací Sobotka. To je nechutný. Z mýho okolí střední generace, která zažila Rudý Právo a ČST žádný sladký řeči nebo propagandu současný ČT ale nikdo nežere.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, máš určitý postoj, očividně víc zkušeností. Rád jsem se jim přiučil. Respektuju to.

Reagovat
Mada

"Nemůžeš prostě podněcovat nenávist, protože lidi nejsou slepí a vidí to"

To snad nemůžeš myslet vážně, podněcovat nenávist je právě strašně jednoduché a politici to používali vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Muslim se odpálí na letišti za pokřiku Alláh Akbar, ten kdo to pojmenuje jako islámský terorismus a příval muslimů do Evropy jako hrozbu, tak podněcuje nenávist? Není to náhodou tak, že tu nenávist vyvolává ten, co ten útok provedl?

Reagovat
Mada

Ty jsi psal že nejde vyvolávat nenávist tím že někdo něco řekne

a to rozhodně není pravda, stačí se podívat do historie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle myšlení není ok. Copak jsi rád, když se tu nějaký fan Realu chová jako chuj a fans ostatních mužstev tě označí taky za chuja, protože fandíš stejnému mužstvu? Je to pochopitelné, ale je to hrozně primitivní. Indián viděl Španěla se střelnou zbraní, tak pro něho byl už každý bílý muž nebezpečný, a mohl to být třeba mnich (i když ti byli kolikrát ještě nebezpečnější). Je to nezodpovědnost konkrétních skupin, které vystavují své druhy špatné pověsti jako ty, když se ožereš a uděláš veřejný brajgl, tak vystavíš svou rodinu opovržení. Radikálové budou zkrátka teroristé, protože větší moc nemají. Jsou to skupinky možná s nějakým napojením, ale jako celku bych se toho až tak nebál. Nemají zas až takový vliv, jak se zdá. Rusové si beztak jeli do Sýrie vyzkoušet novou generaci zbraní. Kdyby byl islám tak moc nebezpečný, byl by daleko víc pod tlakem. Tomu věřím.

Reagovat
valloire

Tohle myšlení je špatný. Každej muslim, jelikož věří Koránu, má v krvi od mala rozpínavost a boj všemi prostředky. Navíc ti lidi jsou vývojově pozadu, protože naše evropská křesťanská kultura už ten náboženskej fanatismus opustila dávno, kdežto islám ne. Počkej, až budou někde ve většině a že se toho dočkáš. Pak uvidíš ty mírumilovný muslimy. Říkáš primitivní, ale ono to vůbec není složitý. Indián viděl bílýho muže a viděl v něm nepřítele a měl pravdu ne? Hodnej bílej muž, mírumilovnej dělník, kterej pouze staví železnici, aby do jeho země mohli proudit další mírumilovní farmáři a posléze jejich zem zabrat. Výsledek je známý. Taky určitě existovali indiáni, kteří takovou obavu z bílého muže neměli a říkali, že nejsou všichni stejní.... Dneska je to podobný. Proudí sem miliony muslimů, jejich natalita je daleko vyšší a za nějakejch 50-70 let nás převálcujou. No ale jsou hodní většinou a vůbec si to jako většina pak nebudou chtít udělat dle svých zvyklostí. A tvý děti budou v prdeli, stejně jako ty indiánský. Vy mladý jste fakt hodně naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

to jako každej křesťan věří bibli? prober se tvl...

Reagovat
valloire

Já se mám probrat? Jsi svědkem invaze a jediný co tě zajímá, jestli křesťan věří v bibli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdit, že každej muslim věří v Korán, je stejná blbost jako tvrdit, že každej křesťan věří v Bibli. Já nevim, stejně ti to nevysvětlím, asi prostě moc koukáš na zprávy, myslíš si, že žijeme v nějakým akčním filmu, ale svět je úplně jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou jen kecy, největší podíl na tom má trenér a jak umí pracovat s hráči, na téhle úrovni má talent každý a je už jen na tom hráči, co předvede a trenér v tom hraje velkou roli

Reagovat
Tsigi

Někde jsem četl, že ve Španělsku je jeden kvalifikovaný trenér na každých 17 registrovaných hráčů, v Německu jeden asi na 150 v Anglii je to jeden na 800. Tady bych třeba já viděl kořen toho anglického problému s mezinárodními neúspěchy

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to je zajímavé. Pokud je to tak, souhlasím.

Reagovat
domingo

A obecne takova ta anglicka neduvera k taktice a "sachovymu" premysleni, mentalita stylu "jdete tam a nandejte jim". I kdyz to se samozrejme uz meni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle můžu naprosto potvrdit z vlastní zkušenosti, takhle jsem (nejsem určitě jediný) který byl totálně znechucen svým trenérem, protože prostě v dorostu, když se to láme a vidíš, že můžeš hrát jak bůh a stejně tam bude hrát kopyto, jehož fotr je sponzorem klubu, tak prostě nemáš sílu něco hrát dále

a pak klasika, přijde trenér, který chce hrát kombinační fotbal a nechce řešit výsledky, tak fotříci a agenti zase tlačí, aby byly výsledky nebo agent naordinuje týpkovi, aby hral více na sebe v nějakém zápase, že tam jsou skauti apod. prostě tahle země je v tomhle napíču

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě už to homegrown pravidlo v PL ničí (fotbalově) Sterlinga a brzo zřejmě taky Stonese. Sinclair, Richards nebo Rodwell by ti k té lize zaplněné "top kvalitou" asi taky řekli své.

Reagovat
salami

jak to prosimtě ničí Sterlinga?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl hrát svou hru v Liverpoolu a třeba se ještě trochu zlepšovat, místo toho sedí v City, na které nemá, a to hlavně kvůli tomu, že City potřebovali nějakého hráče, který má HG status a aspoň se přiblíží úrovni, kterou požadují.

Reagovat
valloire

No, bejt to právě 6+5, tak je sice taky v City, ale pravidelně hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

6+5 je v Anglii něco nemyslitelného...snad. To by měl Sterling větší hodnotu než Ronaldo.

Reagovat
valloire

To měl. A není to jedno? Hrál by ale všude stabilně.

Reagovat
TopinB

Takže už takhle regulace nefunguje, tak zavedeme ještě větší regulaci?

Reagovat
valloire

co?

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by daleko viac golov keby ho k priamemu kopu pustil CR. Niekedy sa dost nadava na jeho hru, kolkokrat nic nehra ale schopnost dat gol a rozhodnut zapas ma vybornu. Spanielska liga mu ale beztak nesedi

Reagovat
smazaný uživatel

tak CR vs Messi jde jen o góly, CR vs Bale, tak je CR údajně herně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

cirkus liga nie je prenho, ale aj napriek tomu tam patri k tomu najlepsiemu. V PL by nemal konkurenciu, snad sa tam vrati a vykasle sa na cely pritepleny real a celu ochotnicku sranda ligu a zacne sa opat naplno venovat futbalu

Reagovat
valloire

Jako fotbalu v Anglii?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevim, ale kdybych měl nějakou ligu nazvat 'Cirkus liga', bude to spíš anglická než PD.

Reagovat
Mastný Chobot

to preto, že si Masopust a my sme ťa z PL vyhnali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta sranda liga je najlepsia na svete, budme uprimny

Reagovat
Hachim Mastour

Ty sa nazývaš fanúšikom Realu Madrid? Veď predsa všetci vedia, že z ľava priame kopy kope Ronaldo a z prava Bale.A tak by to malo byť.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
CubONE

Ten napad s priamym postupom vitazov do stvrtfinale je super

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavý. Ale zbytečný. Už jsem o tom psal výš.

4 nejlepší z prvních míst automaticky čtvrtfinále

2 nejhorší z prvních míst plus 6 druhých míst předčtvrtfinále

Tenhle systém lze vytvořit i při 16 účastnících

Což jasně dokazuje, že nejde o zkvalitnění kvality, nýbrž zkvalitnění kvantity.

Reagovat
smazaný uživatel

tak při 16 týmech je to jasný 4+4 ne? nebo jak to bylo myšlený?

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle systém 12 zapojených mužstev do vyřazovací fáze lez udělat i při 16 účastnících. Tak, že by automaticky postupovali první 4 mužstva a druhá s třetími místy by si zahrály předčtvrtfinále. Vidím v tom prostě co nejzažší rozšíření vyřazovací části, aby si co nejvíc mužstev zvykalo na kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle, už to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

A systém osmifinále a zapojení co nejvyššího počtu účastníků do vyřazovací fáze se vyloženě nabízí.

Reagovat
Azazelo RD

Když už má EURO bohužel 24 účastníků, tak bych šel cestou šestičlenných skupin a postup prvních čtyř týmů z každé skupiny do osmifinále. Případně by mohl fungovat i Tvůj model, že vítězové skupin postoupí rovnou do čtvrtfinále a týmy z druhých a třetích míst si zahrají "předkolo" o postup do čtvrtfinále. Nicméně mi z hokeje přijde, že tam pak může mít roli "nevýhoda" delší pausy a nerozehranosti. A nějak mi to prostě nepřipomíná fotbalový model vyřazovací části.

Ideální by byl návrat k 16 týmům a staré podobě EURA, jelikož letos je to fakt tragický turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde svalovat letošní špatnou hru jen na systém. Vždyť snad všechna hřiště jsou vlastně takové menší rybníčky a hráči kloužou při jakékoliv intenzivnější změně směru.

Reagovat
Azazelo RD

Jo, na hřišti máš rybníčky, pořád jsou na hřišti dva míče a když už tam je jen jeden, tak je podhuštěnej a když je nahuštěn správně, tak ho někde prokopne. Do toho dresy jsou snad z papíru. Těch důvodů nekvality utkání je skutečně víc.

A k tomu má ještě většina lidí v paměti MS v rugby a ví, jak by mohl fotbal vypadat, kdyby ho neřídila banda zkorumpovanejch iluminátů.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo o 2 zápasy pro každého víc. To je sice víc konfrontace a asi by to slabším prospělo, ale už je to možná neúměrná zátěž. Nemyslím si, že je tragický. Uznávám, že není ideální. Ale jsou tam vidět velká pozitiva jako taktická zodpovědnost a vyspělost.

Reagovat
Azazelo RD

No, buď je ten fotbal špatnej anebo mě přestává bavit. Většinu zápasu po poločase vypínám a i ty naše zápasy se přemáhám, abych sledoval pořádně. Možná to bude i tím, že je v TV toho fotbalu celkově daleko víc, tak už EURO a MS nejsou takové svátky jako dřív, když znal člověk zahraniční soutěže maximálně z teletextu a FIFY.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hodně dělá to, jak si dokážeš nastavit atmosféru skutečnosti. Je to hodně i o empatii. Když tohle dokážeš, najednou zjistíš jak se bojuje o každý metr hřiště, v jaké rychlosti, v jaké úrovni myšlení, pod jakým tlakem, v jakém mužstvu, v jakých ambicích atd. Z deduktivního usuzování (jak by to mělo být) se stane induktivní usuzování (jak to je) a to tě osvobodí. Nebudeš nic očekávat, pouze uvidíš jak náročné to má každý jedinec v každém inkriminovaném okamžiku. A jejich občasná geniální řešení tě uspokojí víc než vstřelený gól či efektní technická finesa.

Reagovat
Azazelo RD

Jinými slovy: "Každé hovno má své malé kouzlo."

Reagovat
smazaný uživatel

Jak chceš.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

1) Bale 2) Payet 3) Hamsik = nej hráči EURA!!!

Reagovat
Trapný diskutér

1) Selezňov 2) Plašil 3) O'Shea

Reagovat
smazaný uživatel

1) Will 2) Grigg 3) is on fire

Reagovat
mul

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Dle fanoušků Realu "dřevák" Bale je zatím největší hvězda Eura... Maže si hatery na chleba.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

* plastic fans realu, to nie su skutocni fanusikovia. bohuzial v cirkus klube tvoria tito kvazi fans velku vacsinu

Reagovat
valloire

Co to furt meleš? V tý lize se hraje nějakej způsob fotbalu a stane se, že se do toho fotbalu nějakej hráč nehodí. Kolik Britů se prosadilo ve Španělsku? Ani takovej hráč jako Cunningham se skvělou technikou to úplně nedokázal.

Reagovat
teenz

To že je dřevěnej nemůže nikdo popřít.

Reagovat
Azazelo RD

Jenže EURO je jiná soutěž než Primera.

Reagovat
smazaný uživatel

Angličania sa mi páčia asi najviac, čo som ich na záverečných turnajoch mal možnosť vidieť. Síce im chýbajú osobnosti, aké mali v minulosti (Owen, Beckham, Lampard, Gerrard, Terry, Ferdinand...), ale celkovo mi ten tím príde taký komplexnejší, viac svieži, technicky na výbornej úrovni. Kraje obrany vyzerajú fakt dobre, Clyne včera asi najlepší hráč zápasu a čo som videl Walkera, tak hral tiež výborne. Ich problémom je, že Hodgson akoby nevedel, čo presne chce hrať a ako poskladať tú zostavu do čo najviac funkčného celku. Z tých troch zápasov snáď Roy dokázal vydedukovať, že nie je najlepší nápad hrať v základe so Sterlingom a Kanem, ale včera boli strašne impotentní a neefektívni aj bez nich. Sú mi ale veľmi sympatickí a prial by som im kľudne aj SF, ak to nebude na úkor Nemcov či Poliakov

Z našich včera výborná prakticky celá defenzíva, Kozáčik odchytal jeden zo životných zápasov a Pekarík hral tiež výborne, ofenzíva už za veľa nestála ale v tom zápase to nebolo ani tak životne dôležité, horšie bolo, že taký Weiss bol smerom dozadu absolútne zbytočný na tom ihrisku a keď už nepredvedie nič ani pred bránou súpera, tak je to ako hrať o jedného hráča menej. S Nemcami to bude zrejme podobný zápas, som zvedavý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ked su Anglicania technicky na vybornej urovni, tak Spanieli, Nemci ci Chorvati su na tom ako?

Reagovat
SpecialOne

OT: To si ten Bale bude tu pleš maskovat do konce života? Měl by zavolat Contemu, jak na to

Reagovat
Hachim Mastour

Wow, ten to má spravené geniálne.Podľa mňa sa Gareth po vypadnutí Walesu ostrihá.

Reagovat
smazaný uživatel

Bale si zase neskutocne maze vsetkych na chleba plastic fans realu to nedavaju a zuria a to je dobre, len tak dalej

CR7 tiez podla ocakavania zase velke gulove, ale tam sa vzdy najde nejaka "dobra" vyhovorka

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim nejhorsi hraci Eura:

1- Ronaldo

2 - Limbersky

3 - Rooney

Ronaldo vede vsechny tabulky

Reagovat
misinho7

no este ze tabulky nevytvaras ty..inac taky Ibra,Lewa ci Muller su na tom este horsie o dost...

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Kolik gólů šlo přes Limbu? Tím neříkám, že hraje nějak super, ale je to hodně přehnaný ten česky řečeno hejt na něj. Větší či menší chyby tam dělá každej.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni hejt, to ze je Limbersky absolutne mimo formu vidi kazdej, na Euru nema co delat Rooney je marny na sampionatech stabilne a Ronaldo pokud nevada goly v Realu tymum, ktere hraji o udrzeni, tak je kral marnosti, viz MS 2014

Reagovat
valloire

To není hejt? Jestliže někdo řekne, že je Limberský druhý nejhorší hráč na Euru po Ronaldovi tak je čurák (nebo sparťan). Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

neunasis a bude hur

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejně nejlepší jak prostě tyhle retardi mají připravený něco proti Ronaldovi za každý situace.. "Ronaldo pokud nevada goly v Realu tymum, ktere hraji o udrzeni, tak je kral marnosti". A kdyby ty góly Islandu a Rakousku dal, tak by to zas bylo "Nj, klasickej Ronaldo, dává góly jen slabochům.." To si prostě nevybereš..

Reagovat
valloire

Na to je ten manuál cules.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim, ale ocekavam, ze lidi co tady chodi, se ve fotbale trochu vyznaji....ale u tebe si nejsem, tak jisty Ty jsi nevidel Ronalda nikdy hrat v narodaku??? A kolik dal golu v lize proti Atletum nebo Barce?? Takovy Payet nebo Hamsik je 100x prinosnejsi pro tym nez Ronaldo

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pokud chces videt drzitele Zlateho mice, ktery hraje suprove a k tomu jeste dava goly, je prinosem pro tym, tak se podivej v noci na Copu

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Diskuze

Reagovat
Counter

Pf, mnou sdílené foto ruských fanoušků dokonalé

Reagovat
fantomas

* heterosexuálních fanoušků

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2016/06/21/57692a6c268e3ea15c8b4568.html

nic proti Moratovi je to vyborny hrac cakal som ze Perez ho bude chciet predat tak za 50 ale cenovka 75 ? chcem vidiet toho kto nam tolko zanho da

Reagovat
DreamTeam

V pohode.Stane se kralem strelcu na euru a jeste budem muset neco navysit

Reagovat
valloire

Lineker k míčům Adidas :„Už se ani nemůžete spolehnout na německou preciznost,“ napsal Angličan. Jestli to není tím, že jsou dělaný někde v džungli v Asii.

Reagovat
Mastný Chobot

Není

Reagovat
smazaný uživatel

Henry Winter ✔ @henrywinter

Every aspiring centre-back should get a DVD of Martin Skrtel tonight, organising, heading clear, tackling, intercepting & blocking. #SVKENG....Winter tiez netusi, aky je to traged

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Bale 9,97?Co by dostal kdyby dal 3 goly?

Reagovat
Mastný Chobot

13,84

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele