Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma

19.06.2016, 12:00
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Cristiano Ronaldo možná jaksi po zásluze pykal za své nezdvořilé výroky na adresu Islanďanů a s ním se kají také všichni Portugalci, kteří mají navzdory svým 50 střeleckým pokusům na vlastním kontě krajně neuspokojivé dva body. To Maďaři se už po remíze s Islandem pomalu připravují na osmifinále. Belgie se proti Irům zvládla revanšovat...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Sestava pozměněná, výkon ovšem stále neslaný, nemastný. To tedy platilo alespoň v první půli. Ačkoliv udělal Marc Wilmots v základní jedenáctce několik změn - nasadil od začátku Dembeleho, De Bruyneho posunul na jím oblíbený post ve středu hřiště, zatímco na kraji jeho původní místo zaujal Carrasco - Belgie ve hře vykazovala stále stejné nedostatky.

Tvorba hry byla opět pomalá a znovu jí scházel konkrétnější plán jak defenzivnějšího soupeře překonat. Většina kombinací se odehrávala na krajích hřiště, zatímco střední část mezi zálohou a obranou soupeře neokupoval často vůbec nikdo, což logicky nepůsobilo obraně protivníka velké trable. Ostatně, pokud bychom si oba dosavadní duely Belgičanů shrnuli, do větších šancí se dostávali výhradně z centrovaných míčů či rychlých brejků.

Ráz zápasu pozměnila až první branka, kterou Belgie vstřelila právě po rychlém protiutoku - bez ní by ono ofenzivní trápení mohlo být ještě mnohem delší.

2) Defenzivní organizace celku Marka Wilmotse rozhodně nepůsobí nikterak pevně. Ačkoliv jeho svěřenci nebyli do defenzivního postavení zatlačeni nikterak často, když už se tak stalo, určité nedostatky byly takřka okamžitě viditelné. Největší problémy Belgie se nacházejí rozhodně na krajích hřiště. Stejně jako většina reprezentací nechávají Belgičané svá křídla orientovaná na krajní obránce soupeře a je tedy jejich zodpovědnost, aby byli schopni zachytit ofenzivní náběhy těchto hráčů soupeře.

Zejména po prvním gólu se však Irové několikrát dostali do souvislejšího tlaku, přičemž se poměrně snadno propracovali do finální třetiny, kde je zradil nepřesný centr či neuspěšná finální přihrávka. Hlavní trable vykazovala levá strana Belgie - Jan Vertonghen se totiž občas pohyboval až příliš blízko střednímu obránci na své straně, čímž odkryl velký prostor na kraji hřiště. Toho okamžitě střední záložník Irů využil k tomu, aby do něj adresoval kolmici na krajního beka, který se snadno dostal za záda Edena Hazarda - ostatně jeho defenzivní příspěvek má často k ideálu daleko. Zde se ale každopádně nabízí otázka, zda je pro celek Marka Wilmotse výhodné, aby se křídelní hráči museli až tolik vracet, jelikož jejich největší síla tkví zcela jednoznačně v ofenzivě.

3) Belgičané zároveň jednoznačně prokázali, že jsou mnohem efektivnějším brejkovým mužstvem. Zatímco do první vstřelené branky byla jejich hra skutečně velmi mdlá, po ní již byli pro svého soka mnohem nebezpečnější. Jakmile se totiž dostali do vedení, začaly být najednou jejich výpady výrazně účinnější - jelikož útočili do rozhozenější obrany, měli tak k dispozici více času a prostoru, což dalo vyniknout individuálním schopnostem útočníků. Ti tak měli daleko lepší výchozí pozici pro individuální dribling, díky kterému obvykle přešli přes svého strážce.

Otázkou však bude, kolik týmů jim umožní onu brejkovou taktiku praktikovat v případné vyřazovací fázi. Ovšem vzhledem k tomu, že se už s Belgičany nepočítá pouze jako s možným černým koněm, nýbrž jako s jedním ze širšího okruhu kandidátů na celkové prvenství, můžeme směle odhadnout, že jich nebude mnoho - a tak existuje celkem reálná šance, že ony zmíněné nedostatky tomuto týmu vystaví stopku ještě před branami bojů o medaile.

(vs)





1) Přihlíželi jsme výjimečnému utkání. Kde "výjimečnému" neznačí kompliment. Ona unikátnost totiž spočívala spíše v absenci vytaženého presinku a vyhraných balonů vysoko ve hřišti, jinak také koření současné kopané. Oba týmy se dohromady složily na pouhých pět balonů získaných ve své útočné třetině, což jednak vypovídá o menší chuti presovat obránce, jednak jde ale do jisté míry také o důkaz neuvěřitelné islandské přímočarosti. Maďaři ve finální třetině hrací plochy načínali svůj útok všehovšudy jednou, což je na druhou stranu pochopitelné, pokud uvážíte drastickou jednoduchost soupeře, který na vlastní polovině de facto nekombinoval. Kromě levé strany, kde také okolo půlící čáry Maďaři několik míčů vybojovali, se už Islanďané nikde nezdržovali a jejich nejosvědčenějším kombem byla opět nevídaná spolupráce brankáře Halldórsona s útočníkem Sigthorssonem (který tentokrát vyhrál 10 hlav). V první půli nejaktivnější ostrovan zkompletoval jen 12 přihrávek. Takže ano, pokud jste si doteď nevšimli, Island je skutečně dokonalou antitezí tzv. moderního fotbalu.

2) V prvním zápase to tolik nevyniklo, ale maďarská defenzíva má k ideálu daleko. Derby mezi Maďarskem a Rakouskem mělo na pohled jasný výstup - Storckova parta se vytasila s heroickým výkonem a po zásluze zvítězila, zatímco ta Kollerova selhala. Maďaři se chválili, Rakušané se kritizovali, a tak to bylo zhruba správně. Pár důležitých detailů se však z pozápasového hodnocení vytratilo. Třeba i výtečný bojovný výkon Tamase Kádára zkraje druhého poločasu zkalily dvě zbytečně odevzdané míče na vlastní polovině a po závěrečném hvizdu se zároveň nikomu nechtělo vyhrabávat ani Guzmicsovo namazání Alabovi, který hned po pár sekundách hry nastřelil tyč.

Jak se přitom nyní ukázalo, konkrétně rozehrávka z hloubi pole dělá Maďarům problémy i pod minimálním tlakem. Nebýt mladíka Nagyho a jeho pohotovosti na míči, která ostatně dala vzniknout i včerejší brance, je celý mančaft dost možná kompletně ztracený. Oba stopeři jako by uměli pořádně využívat vlastně jen své krajní beky, a kdykoliv mají jen trošku improvizovat, ocitají se rázem v pasti. To je velký problém speciálně u Guzmicse, který si včera na levém stoperovi (kde normálně nehraje) vůbec nemohl zvyknout, a ve finále napříč maďarskou defenzivní linií občas vznikaly velké díry, ale i obyčejný chaos. V jednu chvíli dokonce zaskakující pravý bek Lang na malém vápně strážil dva islandské útočníky, což je vskutku bizarní. Obyčejně startující Fiola zřejmě nebude moci nastoupit ani proti Portugalsku, a pokud podobný zmatek přetrvá, koleduje si Maďarsko o pořádný průšvih.

3) Na tomto místě je nutno vypíchnout také neortodoxní počínání Gábora Királyho, které možná diváka pobaví, ale na spoluhráče těžko může mít blahodárný vliv. Hovořím jak o jeho vynalézavé a často nepřesné rozehrávce, kdy se jednou uchýlil dokonce i ke 'starému dobrému' prohozu balonu mezi nohama, ale také o jeho podivné rutině, kdy si čas od času při rohu stoupne v podstatě jako útočící hráč. Ne vážně, může mi někdo vysvětlit, čím je tohle užitečné?

(td)





1) Quaresma na pravém křídle nefunguje. Fernando Santos víceméně podlehl tlaku lidu, který si intenzivně přál vidět společně v akci trio Nani - Ronaldo - Quaresma, dál by se už ale touto cestou spíše neměl vydávat. Quaresma v tuto chvíli představuje větší sílu z lavičky (na místě Naniho) a s příchodem Joãa Mária bylo takřka okamžitě znát, že na té pravé straně dovede fungovat efektivněji. Portugalci mají v kádru dost možná nejlépe centrující hráče vůbec (alespoň tedy doposud ve vzduchu představují tu nejspolehlivější hrozbu), ovšem Ricardo Quaresma se mezi ně rozhodně neřadí; respektive určitě ne ten Quaresma od pravé lajny.

Tam je totiž svázán a do centrů veskrze tlačen - kličku do středu hřiště vytáhnout nemůže, svou oblíbenou dodávkou šajtlí taky nikoho nezaskočí, stává se jednoduše omezeným hráčem, kterému se vůbec nedařilo využívat krásných diagonál z dílny Williama Carvalha. Jak z tohoto diagramu precizně vyčetl jeho tvůrce, Portugalcům vesměs výborně fungovala záloha, často zásobovaný útočný trojzubec si už ale s četnými balony počínal notně ukvapeně. To přesně ze všech nejvíc sedí na Quaresmu, který se ne a ne adekvátně spojit se svými kolegy.

2) Portugalce zklamal Ronaldo, ani Rakušanům však největší hvězda nezahrála. A těžko říct, co si od ní Marcel Koller vůbec představoval. Rakušané zřejmě nastoupili s ideou, že se vpředu budou volně motat Sabitzer, Harnik (povětšinou falešná devítka) a právě David Alaba, posledně jmenované jméno se však takhle vysoko ve hřišti - plus mínus na postu zraněného Junuzoviće - ani na chvíli nenašlo. V jednom momentě to vypadalo dokonce tak, že na Alabu primárně mířily delší nákopy a očekávalo se od něho plnění role takového staženějšího target mana, což zhruba obsáhne právě to malé procento věcí, se kterými si jinak nesmírně všestranný fotbalista nedokáže poradit.

Na druhou stranu, Alabu nelze omlouvat pouze špatně nastaveným herním plánem. V první půli ostatně pokazil přesně polovinu svých přihrávek (nejhorší číslo ze všech aktérů) a střídal již po 63 minutách. Událost, nad kterou by za normálních okolností všichni kroutili hlavou, se tentokrát přijímala skoro jako samozřejmost. A komentátoři BBC okamžitě začali spekulovat nad tím, že za takhle mizerným výkonem musí stát nějaký zdravotní neduh. Což už by Rakušany zřejmě definitivně složilo...

3) Oboustranné problémy v srdci obrany si žádají akutní řešení. U Rakušanů možná jedno takové přijde samo - bez suspendovaného Dragoviće zkrátka rakouským stoperům Prödlovi s Hintereggerem evidentně scházelo sebevědomí, především tedy na balonu, a konkrétně nonstop zmatený Hinteregger by si měl pro příště sednout. Prödl se v roli pravého stopera osvědčil a Dragovićovi by tak měl parťáka pro příště dělat raději on.

To portugalská situace je zamotanější. Pepe musí hrát, bude hrát, ale už podruhé působil o poznání méně jistým dojmem než (ne)stárnoucí Ricardo Carvalho. Fauly jako by páchal vyloženě z přesvědčení než z nutnosti, a především jeho komunikace s bekem Vieirinhou nadále ošklivě vázne. V prvním utkání to Portugalce stálo čisté konto, a tentokrát k tomu opět neměli daleko, kdyby Harnik nebyl matlal Harnik a nasměroval svou hlavičku mezi tři tyče. Podobné blikance jsou do budoucna spolu s koncovkou prakticky jedinými černými puntíky na jinak dobře působícím Seleçãu, a pokud vám je vyrábí stále jedna a ta samá dvojice, možná je na čase změna.

Cédric se přitom jako alternativa za Vieirinhu přímo nabízí. Jeho starší kolega umí v podstatě jen centrovat z hloubi pole, což se mu včera navíc tolik nedařilo, zatímco obránce Southamptonu nabízí směrem dopředu přeci jen větší variabilitu. A že je něco takového radno replikovat, to nám včera znovu ukázala dvojice Raphael Guerreiro - André Gomes, která se rychlou přízemní kombinací po levé straně zasadila o penaltový faul. Něco takového nám pravá portugalská klika nenabídla, a je to škoda.

(td)

Autor: Tomáš Daníček, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (352)

Přidat komentář
veikko

Do lidových hrdinů se nekope. Jánošík byl taky zloděj a vrah a lidi ho mají rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Janosik vrah ?

Reagovat
smazaný uživatel

a co byl jiného? Dneska by to byl obyčejný anarcho terorista.

Reagovat
valloire

Byl to brutální terorista původem z Maďarska.

Reagovat
fantomas

Reagovat
leroy

Vytrhavat ho z dobového kontextu a prenášať do sucasnej politicko-hospodárskej situácie si vyžaduje značnú dávku ignoracie.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je dobový kontex? To je váš levicový koncept jak být morálně flexibilní? Jediná situace, kdy by tomu mohlo být jinak je doba obranné války, ale Slováci nikdy ve své historii žádnou obrannou válku nevedli.....

Reagovat
vladis271

SNP bolo čo ak nie obranná vojna?

Reagovat
Mastný Chobot

a meruôsme roky?

Reagovat
smazaný uživatel

fraška která se organizovala za situace kdy už bylo jasné že Německo padne, abyste nebyli mezi poraženými státy nic víc. Ani tu vaši dobrovolnou fašistickou historii nezkoušej uhrát.

Reagovat
vladis271

Reagovat
vladis271

ste to mohli skúsiť tiež. Odboj v Londýne si myslel ako sa budete búriť ako hrdí češi vyrazia do boja a pritom ste boli ako poslušný mopslík a zmohli ste sa len na nejaké 2 dňové povstanie v Prahe na konci vojny kde ste vraždili nemeckých civilistov.

Reagovat
smazaný uživatel

víš tady je rozdíl že my jsme na výběr neměli vy jste Hitlera vítali jako hrdinu a spasitele zcela dobrovolně

Reagovat
fenixLFC

rovnako dobrovolne ako ste sa vy stali protektorat ked to hacha podpisal

Reagovat
smazaný uživatel

znova my jsme na výber neměli vy ano pro vás pro celý národ byl Hitler spasitel

Reagovat
fenixLFC

mali ste rovnaku moznost ,,volby'' ako my

Reagovat
smazaný uživatel

slovenské přepisování historie díl 555

Reagovat
fenixLFC

Ceska alternatna historia a la my za nic nemozme lvl nekonecno

Reagovat
vladis271

mohli ste bojovať, vzbúriť sa. Nerobili ste to. Kukni si české století časť o atentáte na Heydricha, tam je to podané celkom pekne.

Reagovat
smazaný uživatel

to mohli ale aspon jsme tam nebyli dobrovolně jako slovenští zrádci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stas87

Keby si tisic rokov bol pod niekym kto ta utlaca, nepripusti tvoju existenciu a tresta ta za to, ze si na vlastnej pode dovolis hovorit vlastnym jazykom, chcel by si toto aj nadalej? Alebo by si chcel samostatnost a uznanie vlastnej krajiny za cenu spolcenie sa s diablom? My sme si vybrali druhu moznost, tak nesud nikoho, kedze si nic take nezazil.

Reagovat
fenixLFC

Oni 6 rokov zazivali to co my 1000 budu sami nad tym plakat a nas oznacovat za madarov

Reagovat
smazaný uživatel

Ďalší príklad debilka, čo si o sebe myslí, že je vzdelaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Byl to brutální útok na svý spojence.

Reagovat
smazaný uživatel

Mala vojna.

Reagovat
smazaný uživatel

za to odsudzovať štát za to, že si ľud vytvoril hrdinu pretvorenim zbojníka, čo sa mimochodom deje v mnohých krajinách, to je ok. aby sme sa tu nabudúce nehádali o rumcajsovi

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

v dnesnej dobe by to bolo okradat zlodejske financne skupiny a rozdavat ludom s minimálnou mzdou

Reagovat
Blasphemer

Jánošík? To byl ten maďarsko-židovský cikán?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku

Reagovat
adalbertus

snáď porazime tú bandu cigánskú

Reagovat
smazaný uživatel

Ked vidim Ronalda, je mi zle

Reagovat
adalbertus

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

C ronalda*

Praveho Ronalda z Brazilie mam rad .

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je zle, kdyz vidim praveho Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je jeho postava a kila u zadku .

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Josifek

S tím souhlasím, tedy hlavně cca posledních 3-4 roky jeho kariéry vypadal spíš jak parodie na sportovce, i když v nohách to pořád měl. Ať je CR7 jaký chce (sympaťak od pohledu to zrovna není), tak je to elitní sportovec již od pohledu.

Reagovat
Manik...

prase tlustý

Reagovat
smazaný uživatel

a ktery je levy Ronaldo? a je i nejaky Ronaldo uprostred?

Reagovat
Mastný Chobot

Ronaldo Vlavo

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Kubo prosim.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravym Ronaldom je na zaklade coho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

A ze Suareze se muzes udelat mne se Ronaldo taky dost znechutil, ale tohle tvoje chovani, kdy na jednu stranu ses schopnej obdivovat Suareze a na Ronalda porad nadavat je smesny.. A takovej clovek se tady snazi poucovat o sovinismu a podobne, pritom ses tu snad nejvetsi pokrytec v tomhle smeru

Reagovat
smazaný uživatel

Ja kritizujem Ronaldovu egomaniu, Suarez taky nie je, tak co tu znovu na mna skusas ?

Reagovat
bbbauch

Tak to jsem to tvoje bliti na nej nepochopil moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

a koho to zajímá ovcomrde

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsie sovinisticke hovado . Kily, PJ, ban.

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

A nie? Preco sa smejes?

Reagovat
Free_player

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Murtago

titulek

Reagovat
smazaný uživatel

geniální Maďarsko, hezky si mažou hejtry na chleba

Reagovat
adalbertus

hlavně fans

Reagovat
smazaný uživatel

Rakúsko a Island, pls tak nerobte z nich polobohov

Reagovat
smazaný uživatel

oba dva prý měli být "černí koně"

Reagovat
Murtago

to jen podle fantomase

Reagovat
fantomas

Reagovat
Murtago

Reagovat
Murtago

to až urvou remízu s Portugalskem

Reagovat
smazaný uživatel

Madari nemaju hejterov, to je len prirodzena defenziva. je to narod sovinistov. pomadarceny slovaci a rumuni, horsiu kombinaciu najst nemozes

Reagovat
stas87

Nagy vcera 92% uspesnost prihravok, vlastne poslal klucovy pas na Nikolica a madari vyrovnali. Rastie v nom Madarsku poklad a Storck to dobre vie. Zatial pre mna asi najväcsia hviezda tychto majstrovstiev, kedze Kapustka teraz bude zrejme chodit z lavicky a Weigl sancu zatial nedostal.Snad ho teda ta Braga posune dalej.

Reagovat
adalbertus

László má větší budoucnost, pro Werder přínos

Reagovat
stas87

Dufam v to, a jar logicky dostaval malo minut ale vobec nesklamal. Konecne bude mat Werder styri kvalitne kridla a bude mat trener moznost volby.

Reagovat
adalbertus

tak

Reagovat
adalbertus

a Brémy chcem vidieť inde a nie na spodku tabuľky

Reagovat
stas87

Tak to si este chvilku pockas. Utok plus zaloha su uz konecne na urovni, bude tam slusna kvalita a aj na lavicke uz to nebude take marne. Pretrvava ale problem v branke a v obrane. Musi sa rozumne investovat do stoperov, to bude kluc k tomu, aby sme sa posunuli dopredu a konecne utiekli zostupovemu pasmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi hodně líbí, co se týče driblingu a obecně práce s míčem, tak je v maďarský repre na srovnatelný úrovni snad jenom Dzsuzsák. A to je Nagymu teprve 21.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, ze piseme Nagymu a cteme Naďovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ee, Nagyovi [Naďovi] je spravne by som povedal...

Reagovat
stas87

Po madarsky to je Noďovi. U nas mame Naď, madari maju Noď.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Si si isty? To som nevedel, dik.

Reagovat
stas87

Pytal som sa na to v robote priamo chlapca z Madarska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

bože môj, správne NAĎ!!

Reagovat
adalbertus

nárečie pre boha, to je ťažké pochopiť? správne naď, žiadne noď alebo čo, a už ma neserte

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, vidis Majo .

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, ale třeba i fantomas psal o Bergovi, přitom by se to mělo číst [Berim]. To samé s tím Forsbergem (nebo Forsbergm? )

Reagovat
smazaný uživatel

no ja nevim, jestli sem tyhle tendencni clanky patri

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
andrew96

To Királyho postavení při rohu působí fakt bizarně, tam kdyby to Island zakroutil od praporku do brány, tak to smrdí golem.

Reagovat
Murtago

Statistiky WhoScored jsou jako všechny statistiky neucelený. Nejsou schopny zohlednit třeba hrubé chyby brankáře či při bránění.

Reagovat
smazaný uživatel

Király udělá jednu chybu a už je jenom lidový hrdina a nekvalitní brankář...trošku nefér hodnocení.

Reagovat
Kang & Kodos

Jasně, že to žádná top kvalita neni. Kdyby na sobě neměl tepláky a nebylo mu 40, nikdo si ho ani nevšimne.

Reagovat
Hokaido

No minimálně Alanu Shearerovi při pohledu na něj musela naskočit husina.

Reagovat
smazaný uživatel

mám na mysli spíš to, že se čekalo, až udělá chybu, aby se mohlo říct, že na to nemá...v tom případě by byl jenom lidový hrdina třeba i brankář Rumunů a Čech za ty desítky podběhnutých centrů taky

Reagovat
Losinho

Ale rozhodně je na EURU dost horších brankářů, a to i na pozici jedničky.

Reagovat
Kang & Kodos

Určitě jsou horší. Třeba ten z Islandu má strašně dřevěný ruce To ale nevyvrací to, že Gábor je přinejlepším průměr

Reagovat
Losinho

Jj souhlas, ale bejt ve 40 letech průměr na EURU neni špatný, ne?

Reagovat
nani92

Karma je zdarma

Reagovat
Riviera Kid
Reagovat
Murtago

Reagovat
Mastný Chobot

Hehehehehehe. Hehe. He.

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, já prostě v životě nikdy nic nevyhraju. Jsem prokletý.

Reagovat
Mastný Chobot

vyhral si závod do maminho vajíčka kedysi dávno... a to bola veľká výhra

Reagovat
smazaný uživatel

hlaska roku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

on je spermia ?

Reagovat
Hokaido

Island je mi na turnaji zatím strašně nesympatickej. Hráli dva docela špatný zápasy a díky velkýmu štestí mají dva body. Jinak hrajou snad nejhorší fotbal ze všech.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se proti Portugalsku líbili, měli dost šancí a náznaků - opět další zápas, kde jsem nepochopil neustálé kecy o betonu a antifotbalu

Reagovat
Kang & Kodos

Mě nejvíc serou Švýcaři. Ty se nechali zatlačit i deseti Albáncema a stejně mají už 4 body, takže asi postup.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

moje jedenáctka po dvou kolech

Sommer - Hysaj, Bonucci, Chiellini, Alba - Krychowiak, Nagy - Payet, Hamšík, Iniesta - Bale, Morata

Reagovat
smazaný uživatel

dvanáctka. Morata ven.

Reagovat
Murtago

ten nebude rád

Reagovat
bayern987

Místo jednoho z italských stoperů McAuley. jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky jsem nad ním chvíli zapřemýšlel.

Reagovat
fantomas

Místo Bonucciho

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
fantomas

Chiellini v tom zápase určitě lepší než Bonucci, to se na mě nezlob. A dva Italové tam fakt být nemusí.

Reagovat
stas87

Namiesto Chielliniho kludne Pique.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, klidně by mohlo být.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Za mě určitě Glik, podle mě zatím úplně nejlepší stoper turnaje

Reagovat
bayern987

Teď mě napadl i Boateng...

Reagovat
Godwinson

Jj, mezi beky je určitě větší výběr. Proto bych hrál prozatimní top11 turnaje asi na 6-4-0

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je fakt. Ale třeba Bale tam musí být. Naprosto klíčový hráč. Navíc vyhrává hlavy, chodí do skluzu. Tenhle Bale je výborný. Je tam um a i maká.

Reagovat
Wat

Mě třeba proti Anglii moc neoslnil - sice dal góla, ale jinak chodil, pořádně se nenabízel, sporadicky vzal míč a uběhl s ním kousek hřiště... Jo a ještě rozhazoval rukama, zřejmě to někde viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, chvílemi tak působil, ale celkově se odevzdal. Především dostal minimum míčů do volného prostoru.

Reagovat
Wat

Ale prave proto by si pro ty mice mohl chodit, navic kdyz vidi takovyho Aarona, u kteryho tomu rikam 100% odmakane. Ja proti nemu nechovam zast, jen me v tehlech vecech, co jsem zminil, zklamal.

Reagovat
fantomas

Proti Německu se mi teda moc nelíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se přidávám. Pazdan mi přišel proti Němcům nejen zásadnější, ale i lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se možná z Polska víc líbí Pazdan, zvlášť v tom druhým zápase byl skvělej.

Reagovat
stas87

Ale tak pozor s panom Pazdanom. Zahral vysoko nad svoj standart, to ano a je dobre ho pochvalit, nezabudaj ale, ze jeho vystupenia v repre take nie su a neboli, toto je prave ta svetla vynimka. Dokazal sa plne koncentrovat na zapas s favoritom, teraz ale pride super, ktory nie je na takej urovni ako nemci a nejde mu o nic. Pochyby pretrvavaju, na druhu stranu je mozne, ze ho to nakopne a Polsko bude mat vyrieseny velky problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To teda umí skvěle česky.

Reagovat
Murtago

Tvrdíku jednej.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi tak hloupý? On to řekl ve svém jazyce, tohle je překlad do češtiny, aby tomu každý rozuměl.

Reagovat
Mastný Chobot

už má celý svet jasno

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je to pravda, tak

Reagovat
smazaný uživatel

buzerant janda, zaprodany karl a zdejsi mazac.....adepti na havloida roku

Reagovat
Atlético de Madrid

91 - Cristiano has fired in the most shots of any player in European Championship finals history, 39 more than 2nd Thierry Henry 52. Strike

MOST DIRECT FREE-KICKS TAKEN AT MAJOR TOURNAMENTS (Since 1978, European players)

34 (scored 0) – Cristiano Ronaldo

27 (0) – Gheorghe Hagi

25 (2) – Michel Platini

22 (0) – Ronald Koeman

21 (2) – Zinedine Zidane

18 (0) – Wesley Sneijder

18 (0) – Francesco Totti

17 (2) – Hristo Stoichkov

17 (1) – Fernando Hierro

16 (1) – Sinisa Mihajlovic

Reagovat
Mastný Chobot

to je tragéd fakt

Reagovat
Atlético de Madrid

Je to stroj.. proste strilet na branu je zaklad a on je v tom nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

"You miss 100% of the shots you don't take." - Wayne Gretzky

Reagovat
Atlético de Madrid

Jako ona je to pak hrozna krec, kdyz ma jednou za cas tyhle zapasy, kdy vypali 12 strel na branku a neda z nich ani gol... ale ten pocet zapasu, kdy skoruje je proste jasne vyssi a tezko mu vycitat, ze se tehle strategie drzi, kdyz jednak dlouhodobe funguje a druhak nic jineho ani neumi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, když to funguje, tak proč to měnit.

Já tu už v minulosti dával za příklad takovýho Ovečkina, který "vyznává" úplně tu samou filozofii. Každoročně vede NHL v počtu střel na bránu, letos mezi ním a 3. třetím hráčem byl rozdíl skoro 100 střel a nikdo prostě Ovečkina čistě, kvůli tomu že střílí víc jak ostatní, jako nejlepšího střelce ani náhodou nezpochybňuje. Prioritou je dostat míč do brány a v tom je prostě je nejlepší na světě.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim, taku koncovku ako ma Ronaldo nema nikto (az na Messiho v najlepsich rokoch) Ale je to futbal a vo futbale robia goly vacsinou 3 hraci dokopy, takze kazdy kto vytvara sance, vlastne akoby sam zakoncoval.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
fantomas

*nejaktivnější

A co se přímáků týče, to je prostě typickej příklad toho, kdy masivní ego hráči nedovolí říct "ok, v tomhle týmu je prostě lepší exekutor támhle Guerreiro, já mu to nechám".

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono to taky chce se do te sance dostat :) Ta jeho rychlost a skvely nabeh mu to proste umoznujou, jini utocnici se takovemu poctu sanci ani nepriblizi. Primaky souhlas, to stejny pisu niz.

Reagovat
fantomas

No, jako jo. Je fakt, že třeba ta jedna pumelice při zemi z pravýho rožku, měla i ten efekt překvapení a solidní potenciál. Ale pár střel bylo i vyloženě zbytečných. A z vyložených pozic naopak tu branku třeba ani netrefil, viz ta příhra z levý strany hned zkraje.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jj, tak vcera to bylo fakt priserny z jeho strany. On mel vzdycky problem s tim, ze kdyz se mu nepodarilo dat gol z prvnich par strel, zacal strilet i z nemoznych pozic. Coz je samozrejme jeho neduh a problem toho masivniho ega. Na druhy strane tam mel vcera takovych pet fakt skvelych prilezitosti, do kterych se diky svoji kvalite dokazal sam dostat (at uz dobrou stralou nebo nabehem). A i pet fakt dobrych sanci je vic nez temer jakykoliv jiny utocnik. A takhle je to i dlouhodobe, smysluplne pokusy prevazuji ty egoisticke z nemoznych pozic.

Reagovat
valloire

Reagovat
Mastný Chobot

to je jeden pohľad... druhý je, že sú 2 extrémy a Ronaldo je jedným z nich. V zlom slova zmysle.

Reagovat
andrew96

Takový Ovečkin no

Reagovat
nani92

Hagi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

strašlivej hype ten hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, používání slova "hype" by se mělo fakt zakázat.

Reagovat
Kily

včera po zápase jsem si říkal, kolik minut nebo hodin to zabere, než po Lewovi a Ibrovi někdo do téhle kategorie na základě dvou zápasů zařadí taky Ronalda

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
valloire

Reagovat
Atlético de Madrid

Sileny jsou hlavne ty primaky. Respektive dokud z nich daval goly, tak se mu dalo tech 50 dalsich na tribunu odpustit, ale pokud dal za posledni dva roky nejaky dva goly? Tak je to fakt tragedie a nedostatek sebereflexe.. nemuze to prenest pres svoje ego

Reagovat
misinho7

hype povedat na 31 rocneho hraca ktory je uz teraz jeden najlepsich v historii legendou klubu, ma 3 GB a 6 krat po sebe da 50 golov + .kebyze to povies na nejaku hviezdicku ako bol napr Depay ci Sterling...ale tu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

radsej nedat priamy kop ako kradnut a podvadzat

Reagovat
Atlético de Madrid

souhlas

Reagovat
fenixLFC

ronaldo podvadza na ihrisku

Reagovat
andrew96

Vítěz efka dost možná překoná nás rekord z Polska, co se bodů týče.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten náš rekord je snad jenom o tom, že jsme měli záporné skóre, ne?

Reagovat
andrew96

Jo, máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 to napraví, fandím mu

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik žluči na Ronalda. :D Je to odpadlík zápasu, ale herně byl o světelný rok před jakýmkoliv hráčem na hřišti.

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

este Andre Gomes bol dost dobry

Reagovat
fantomas

André Gomes měl spíš regulérně větší přínos.

Reagovat
fantomas

Ne a z jakých důvodů je on ten odpadlík, to je snad jasný. Opět - ten titul neni nazvanej "absolutní tragéd", takže je jeho výklad dost volnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Sry, myslel jsem v diskuzích. Samozřejmě souhlasím s odpadlíkem.

Reagovat
smazaný uživatel

z 10 střel nula gólů? to je zoufalý, celej tým hraje na něj a on to není schopný zužitkovat, zasloužený odpadlík

Reagovat
fantomas

To je další věc no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Blbě jsem to napsal. Myslím žluč v diskuzích.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

A nemyslím si, že celý tým hraje na něj. To je takové oblíbené tvrzení proti úspěšným. Spoustu míčů měl Quaresma, spoustu míčů měl Nani. Spoustu Gomez s Raphaelem. Ronaldo střílel z dálky, byl dobrý na míči a taky si je sám nacházel. Nebylo to vždy tak, že by ho záměrně nacházely.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
DreamTeam

Kdyby tym hral na nej vypada to dost jinak.Praveze se me libi,ze Portugalci hraji vyborne jako tym.to ze ma Ronaldo nejvic sanci je logicky,vzhledem k tomu jak skvele si umi vybrat misto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozřejmě blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, taky to nechápu. Ronaldo byl výborný (herně nejlepší hráč na hřišti), jenom se mu nepodařilo proměnit šance. Odpadlík souhlas, ale ten hate je směšný.

Reagovat
stas87

https://www.instagram.com/p/BGwKj0XvKIn/?taken-by=wojciechszczesny1

Takze Szczesny dochytal, tak snad svoju sacu chyti pevne do ruk Fabianski.

Reagovat
Counter

Pf, bude jako rybička už na zápas s Ukrajinci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladis271

ten Kanté. Po tej rozprávkovej sezóne ešte zaebe takéto Euro? On nemôže skončiť v PSG, ten klub je naňho malý. To musí byť rovno Real.

Reagovat
misinho7

do Realu by som ho bral to by bol proste taky upgradovany Casemiro ale mam pocit ze Perez az moc ide po Pogbovi a na Kanteho sa vykasle..

Reagovat
vladis271

Kante na svojej pozícii je v TOP 3 na svete s prehľadom. On má tú dokonalú schopnosť čítania hry a časovania sklzov, odoberanie lopty. On proste vie kedy tam tú nohy dať aby z toho nebol faul, hrá čisto, tvrdo úžasne. On mi príde niekedy akoby jeho tím hral v 12tich pretože toľko nadpráce čo spraví je za 2 hráčov. On je sen každého stopéra. Ach, viem, že reálne to nie je je, ale ak si ho predstavím u nás a Lucasa niekde v Turecko hneď mám lepšiu náladu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Real potrebuje nekoho s lepsi technikou, jen perfektni odebirani balonu je malo - zvlast, kdyz konkurence ma Busquetse a Gabiho...

Reagovat
Mateo16

Niaky Kante od Casemira Real nikam neposunie . I ked zvlastne ze nemecka repre si ide s Khedirom / Kroosom / Ozilom .

Reagovat
Atlético de Madrid

nemecka repre ma taky solidni problem s tou zalohou... chteji hrat na vysoky drzeni mice a kombinacne rozebirat soupere, ale stim slozenim zalohy to fakt nejde.. Khedira vubec a Kroos taky neni zadny odemykac obran

Reagovat
misinho7

tak Kroos je hlavne najlepsi v drzani lopty a rozohravani..co viac chciet? na finalne prihavky je tam Ozil

Reagovat
Atlético de Madrid

Vsak ano, jenze kdyz Ozil nefunguje (a on nefunguje), tak jsou uplne paralizovani. Neni to jako Spanelsko, ktere tam ma Iniestu, Cesca a Busquetsa (ktery ma nakonec podobny passing range jako Kroos)

Reagovat
misinho7

a hlavne hraje uzasne...sak uz len ten rebricek top hracov to dokazuje

Reagovat
Mateo16

Ok to hej ale moja celkova myslienka bola aky je Kroos tragicky na poste pred stoperom . Co sa mu vycitalo celu minulu sezonu .

A stale Nemecko je naj favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
misinho7

Kante to splna myslim si ze aj technicky je na tom velmi dobre ked ho porovnam s Casermirom a hlavne nema kazdy zapas kartu a nevyzera kazdy jeho zakrok ze to bude redka...ja by som si ho vedel predstavit ale Perez a Zidane chcu Pogbu co by asi znamenalo ze znova zmenime styl ze sa to bude hrat bez DM a dozadu si stupne Modric alebo Toni

Reagovat
smazaný uživatel

Ona ma vybornu techniku, prikryt loptu vie ako maloktory DM.

Reagovat
smazaný uživatel

On*

Reagovat
Atlético de Madrid

Vybornou techniku? To urcite ne. Neni to zadny drevak, ale ve spanelske lize by v tom nijak nevycnival. Jako squad player dobry, asi je lepsi nez Casemiro, ale i ten Casemiro imho neni dlouhodobe reseni pro Real, spis alternativa do zapasu, kde nepotrebuji tolik kombinovat.

Reagovat
vladis271

squad player použiť toto spojenie s jeho menom je urážka. Fuj, nezaslúžite si ho v lige, dobre, snáď ho uchmatne Pepek k City.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak jako to je podobny priklad jako Bale. Ma nesporne kvality, ale je malo komplexni. Proste to neni jasne volba do zakladu pro kazdy typ zapasu.

Reagovat
Mastný Chobot

už sa ukľudni s tým hajpom, vlado

Reagovat
smazaný uživatel

Kludne do zalohy vedla Modrica, respektive by sa striedal s Kroosom podla typu zapasov. Lepsi DM je len Bosquets, s Gabim su na tom kvalitativne podobne by som povedal. Si ho mal v PL viac sledovat, ja som videl v PL na DM Xabiho ci Mascherana a Kante je nieco medzi nimi a takmer ich uroven. Novy Makelele s o trochu lepsou technikou. Ten hrac cita hru ako malokto, ver mi .

Reagovat
smazaný uživatel

*ak potvrdi vykonnost dalsiu sezonu, zaradil by som ho medzi take DM ako Makelele, Bosq a pod...

Reagovat
misinho7

urcite by sa nestridal s Kroosom ty hraci su uplne ini Kante by hral pod Modricom a Kroosom inde si ho predstavit neviem..ale vsetko su to uz len teorie lebo podla vsetkeho dojde Pogba a znova sa prekopa hra a nebude tam klasicke DM cize tk..

Reagovat
vladis271

len Lucas je v tom lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem schválně zvědavej, kdo by podle tebe byl lepší? ledasnad nějaký španěl a fakt by mě zajímalo který..

ale stejně je to nakonec jedno. Perez půjde po Pogbovi a na ten post půjde beztak Kroos

Reagovat
vladis271

na čiernu robotu je podľa mňa ešte o stupienok vyššie než títo dvaja. Fajn nie je to technik, ale loptu vyviesť vie.

Reagovat
Atlético de Madrid

To jo, ale je otazka, jestli potrebujes vic cernou robotu nebo smysluplnou a rychlou rozehravku pod tlakem

Reagovat
smazaný uživatel

Ak chce Real 'noveho' Bosquetsa, nech si ho vychovaju a piplu podla stylu hry, kt. chcu hrat, ale to sa nestane, pretoze v tom klube je chaos co sa tyka metodiky stylu hru, zmeny trenerov a minimalna koncepcia v nakupovani. + vela robi aj zohratost. Novy Bosquets na trhu nie je.

Reagovat
Atlético de Madrid

Mne prijde v te roli v pohode Kroos.. ktery by klidne mohl alternovat s tim Kantem, ale prijde mi pro Real jako hloupost vzdavat se jednoho kreativniho hrace ve prospech defenzivniho psa jako Kante

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, chapem, lenze Kroos je dost casto lenochod a nie je tak doby pozicne a v odoberani lopt ako Bosquets. Bosquets je ako DM (!) o triedu vyssie ako Kroos.

Reagovat
Atlético de Madrid

To jo, jak rikam, je to o tom, co zrovna na ktery zapas potrebujes. Nekdy je lepsi mit tam tvrdaka, ktery vyhraje vsechny souboje, jindy tam das mene tvrdeho hrace, ktery ma spickovou rozehravku

Reagovat
Mateo16

Ja verim ze ZZ nebude mat inu sancu ako to skusat s Kroosom . Inak si odpise Isca , Jamesa a Kovacica . Co by neviem ktory trener na svete dopustil .

Reagovat
Hokaido

Samozřejmě, že defenzivního psa jako Kanté Real potřebuje. Potřebuje ho mít každej tým na světě a nějakej Casemiro se na něj vůbec nechytá. Zrovna od tebe mě takhle blbost překvapuje.

Reagovat
Atlético de Madrid

Barcelona ani Atletico nemaji zadneho defenzivniho psa

Reagovat
Hokaido

Aha, tak to si asi nerozumíme v pojmu defenzivní pes. Máš ty vůbec Kantého nasledovanýho, když tady takhle soudíš? Přijde mi, že o něm vůbec nic nevíš.

Reagovat
Atlético de Madrid

Videl jsem Leicester docela hodnekrat a Francii ted na ME taky. Libi se mi fakt hodne, ale nemyslim si, ze je to hrac, ktery svoji praci s micem sedi do systemu Realu. Tot vse.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taketo nalepky su zvlastne, ak je Kante defenzivny pes, tak aj Gabi.

Bosq je okrem skvelej defenzivy este vyssie v rozohravke a hernej inteligencii ako spominanani dvaja podla mna.

Reagovat
misinho7

keby bolo take lahke si vychovat len tak presne hraca na nejaku poziciu tak mame dalsieho Ikera,Raula atd...

Reagovat
smazaný uživatel

rasisto

Reagovat
Hokaido

Jako pokud bude hrát takhle, jako že po výkonech v repre je to dost pravděpodobný, tak je to absolutní top DM. Techniku taky nemá vůbec špatnou a navíc by tý záloze dal dynamiku, která v Realu nebyla roky. Za tu výkupku je to prostě bargain, ale Peréz zase přivede nějakej nesmysl jako Pogbu, to je jasný..

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si že by Kante měl nějakou zlou techniku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ved treba dalsi marketing aj ked pomaly nahradu za Modrica treba hladat. ale DM potrebujeme viac

Reagovat
Mateo16

Upgradovany Casemiro . Ved to je uplne rovnaky hrac len ma za sebou hype .

Reagovat
misinho7

ako urcite je okolo neho velke halo ale ten chaaln to dokazuje uz aj v repre ze je proste naozaj taky dobry Casemira mam rad ale proste ta jeho technika je otrasna a treba nam niekoho este lepsieho nez on

Reagovat
Mateo16

Ja teraz hodnotim Kanteho prvy dotyk a celkovu techniku a zase az taky posun oproti Casemirovi to neni . Zatial vynika iba pozicnou hrou , defenzivou ci odmakanim si ciernej roboty . Co je presne to v com je vyborny Casemiro .

Ale rozohravka , kreativita a znova to co mu chyba asi preto je v tak kritizovany stred pola Francuzska Matuidi , Kante .

Reagovat
vladis271

čo by ste vlastne chceli? Nejakú kombináciu Kantého a Iniestu?

Reagovat
Mateo16

Verrattiho Ak nie on tak zlepsit Kroosa .

Reagovat
misinho7

co chces zlepsovat na Kroosovi ? sak je paradny...a MArco by sa hodil ale toho PSG neda

Reagovat
Mateo16

Pozicnu hru , agresivitu , obranu atd . Ja myslim ze tam ma co zlepsovat aby sa vypracoval na Xabiho .

Reagovat
misinho7

Kroos nikdy nebude Xabi lebo on vobec nieje ani ta pozicia co Xabi..on hraje vyssie a hned sa to ukazalo tento rok ako nahle hral Casemiro a Toni bol posunuty vyssie od neho to co od Xabiho cakat nemozes

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Atlético de Madrid

To ne, ale muzes ho vyuzit v te pozici, jen s jinymi ukoly. Ten hrac pred stopery nemusi byt tak skvely obranar, viz Pirlo. Kroos nevic neni spatny v braneni.

Reagovat
Mateo16

+ Kroos je stale mlady cize urcity progress a zlepsenie tam urcite pride .

Reagovat
Magic player

Sere me, ze se tu rozmohlo, delat z Toniho smerem dozadu lempla a trageda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze Matudi je tam zbytocny, hlavne ked je na ihrisku este dalsie CM Pogba. Francuzsku chyba tvorca hry z pozicie CM-DM - DLP, ale aj tak maju tu zalohu skvelu.

Reagovat
vladis271

Kto, Kanté? Keby mal za sebou čo len trocha hypu tak MOTM dostane tento rok on a nie Mahréz.

Reagovat
Mastný Chobot

POTY si asi myslel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Jerichoo

ten Kucka tam

Reagovat
C-M@ster

Kde najdu celý ten ladder?

Reagovat
Recoba Inter

Ronaldo

Reagovat
Free_player

Gaynaldo Penaldo Nedaldo ... jen pokračuj dál ve skvělých výkonech

Reagovat
smazaný uživatel

jj messi kde si kricia v base

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Plakaldo

Reagovat
Cipinho

Reagovat
CHONG

Tobě nějaký chlap odmítl protáhnout komín, viď?

Reagovat
Free_player

Nerozumím řeči tvého kmene

Reagovat
CHONG

Bystrý moc nejsi, ale myslel jsem, že aspoň česky umíš, no nic, moje chyba.

Reagovat
Free_player

česky umím, ale tomuhle tvému teplému slangu z tržiště fakt nehovím ....

Reagovat
CHONG

Evidentně moc neumíš

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Buzerantský blábol dementního čonga

Reagovat
CHONG

Soudě dle tvé podrážděnosti soudím, že ses s tím pořád nesmířil, škoda kouči, držím palce, ať najdeš odvahu co nejdříve a jsi konečně šťastný

Reagovat
10FKK

Nevím o čem pořád blábolíš a co tvoje homo hlava spřádá za nesmysly

Mám dvě děti, šťastný manželství, tak si svoje buzerantský triky zkoušej na svý kámoše. Dík buzno!

Reagovat
CHONG

Tak jo, lži si dál

Reagovat
10FKK

Já si lžu a ty tady zkoušíš svoje homo kousky na kdekoho

Reagovat
CHONG

Jenom na tebe, kouči

Reagovat
10FKK

Ale no tak CHONG19.06.2016 14:01#

Tobě nějaký chlap odmítl protáhnout komín, viď?

Jsi jen hloupý vidlácký koště...

Reagovat
CHONG

A ty chytrý kouč, který svůj volný čas tráví dohadováním s hloupým vidláckým koštětem

Reagovat
10FKK

za přiznání.

Někdo tě musí usměrnit, co by s tebe bez dozoru vyrostlo?

Reagovat
Harakan

Strašná křeč a ubohost od tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

bezne by uz mal take 4 goly na konte. ma smolu ale ked da gol, dva hned vsetci zavru hubu

Reagovat
misinho7

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2016/06/19/5766450e22601d46168b458d.html

kolko bude finalna cena..podla mna k nam pride otazna je cena..urcite to prekona Garetha ja to vidim na 130...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude mít Pérez rozum.

(lol)

Reagovat
misinho7

tam je problem ze ho chce aj Zidane cize tam uz niet cesty spat toto nie je klasicky Perezov nakup ktory si on zmysli

Reagovat
Mateo16

To by bola fakt prdel keby fakt prisiel a na koniec by aj tak musel Kroosa znova presunut pretoze Pogba je LCM

Reagovat
smazaný uživatel

ešteže ho nechceme

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že chce do Barcelony.

Reagovat
Magic player

Reagovat
REPLIKATOR

Meeeessi, Meeeessi, Meeeessi

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

Jsi duševně nemocný nebo prostě jen debil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo slušně posral

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo, jak je to s rovností bodů, poté skóre a ještě vzájemným zápasem, který skončil remízou? Jde mi o to, že pokud Chorvati vytečou se Španěly 1:0 a my porazíme turky 1:0, tak budeme mít oba skóre 3:3, to si pak hodíme mincí v zákulisí?

Reagovat
smazaný uživatel

Z každé skupiny projdou do osmifinále dva nejlepší týmy. V případě bodové rovnosti dvou a více týmů rozhodují postupně tato kritéria:

1. výsledky vzájemných zápasů

2. rozdíl ve skóre ze vzájemných zápasů

3. vyšší počet vstřelených gólů ve vzájemných zápasech

4. rozdíl ve skóre ze všech zápasů skupiny

5. vyšší počet vstřelených gólů v celé skupině

6. pokud kritéria 1-5 budou shodná jen pro dva týmy, které se utkají v posledním kole základních skupin, bude po jejich duelu následovat penaltový rozstřel

7. slušnější tým v žebříčku fair play (1 bod za žlutou kartu, 3 body za červenou (i po dvou žlutých), 4 body za žlutou plus poté přímou červenou kartu)

8. umístění v žebříčku UEFA reprezentačních týmů

Reagovat
Mastný Chobot

a ako to je podľa toho rebríčku UEFA? ten, ktorý je vyššie, postupuje? tak to je super potom

Reagovat
smazaný uživatel

slušnější tým v žebříčku fair play (1 bod za žlutou kartu, 3 body za červenou (i po dvou žlutých), 4 body za žlutou plus poté přímou červenou kartu)

YOU MUST BE KIDDING

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

K bodu 6. - Kdyby se jeden ze zápasů odložil, nebo byl na delší dobu přerušen (třeba kvůli počasí), tak po konci toho druhýho zápasu by ty týmy museli čekat na konec toho prvního, jestli teda bude ten rozstřel? A jakej je v tomhle případě limit toho "zpoždění", případně co by následovalo po překročení limitu? Asi není reálný, aby tým třeba hodinu po konci utkání šel ještě kopat penalty..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Wat

Reagovat
andrew96

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Inak musi pochvalit fantomasa a ostatnych redaktorov za skvely servis pocas ME. Nemam casto moznost pozerat TV, tak aspon takto si co-to precitam .

Reagovat
Harakan

Jo jo. Ten servis je parádní . Taky musím pochválit redakci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý. No ještě k tomu proběhly zprávy, že Barcelona vyslala do Brazílie nějaký hlídací psy, aby Neymara hlídali, aby nemluvil s agenty jiných klubů. Oni fakt mají regulérní vítr, aby jim nepláchnul.

Reagovat
misinho7

no jasne dame 190 za neymara 150 za Pogbu a vybavene ne a perez si to obhaji tym ze na rok mame ban

Reagovat
smazaný uživatel

Urcime si priority:

Posledna sezona bola hlavne o goloch CR, lenze ten ma uz 31 tym nechcem poedat, ze nebude strielat do 40-tky ale hracova vykonnost ide zhruba v tomto a v neskorsom veku postupne dole. Uvidíme dokedy bude vystrielavat rekordy.

Cize potrebujeme k nemu hraca schopného davat vela golov, rozhodovat zapasy, v ideálnom veku a este aj marketingovo velmi silny. A taky je prave Neymar.

Pogba potom v tomto pripade nebude az tak potrebny nakolko mame super zalohu. Tam to bude chciet na rotovanie s Casemirom Kanteho za cca 25 mil. a LB.

Reagovat
smazaný uživatel

este dodam ze ked uz ma prist, pojde Bale. Skvely hrac ktory cely zapas nic nehra ale rozhodne zapas. Od Anglicanov by som vytiahol aj viac ako 120 mil. a pouzil ich na Neymara. Beztak mu La Liga uplne nesedi

Reagovat
smazaný uživatel

takový kydy

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo na impa a jeho latinské strážce

Reagovat
smazaný uživatel

To nejsou kydy, psalo vaše to katalánský Mundo.

Reagovat
Visca el barca

Naše katalánský mundo píše neskutečný sračky. Dle těhle španělkejch novin už jsme měli mít tohle léto tak 10 hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

keby mu islo cisto o Barcu uz davno podpise zmluvu podobne ako Busquets ale s nim sa to natahuje riadne dlho.

Vy navyse mate problem s platovym stropom v span. lige a vynakladate vela na platy hracov cize uz len z ekonomického hladiska nie ste schopny splnit Neymarove poziadavky. To tam mate Suareza ktory by bol ako najlepsi strelec platovo podhodnoteny.

Reagovat
Visca el barca

Stejně zůstane. Ty to čteš ty španělský bulváry? Vždyť to je hrozný co oni tam píšou.

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimave ze Neymar doteraz nic nepoprel. A preco by mal byt v klube kde nie su schopni splnit poziadavky, odsuvaju ho az za Messiho a nedokazu vyriesit spor s pravnikmi, navyse tam uz vyhral co sa dalo

Reagovat
Visca el barca

ty do toho vidíš koukám nejlíp Ty noviny píšou sračky a kdby měl pořád něco popírat tak to děla tejden co tejden. Psg má sice prachy, ale to je tak vše. V Realu by byl ve stínu Cristiana, takže by si taky nepomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne, ze ekonomika a platovy strop urceny ligou ti nic nehovori. daj Neymarovi co pozaduje a naklady klubu tak vzrastu a platovy strop nehovoriac. preco by mal teda Suarez ako najlepsi strelec ostavat s platom pozadu? a mas dalsi problem

Reagovat
Visca el barca

Problém máš spíš ty Koukám, že ty tu Barcu skoro řídíš jak vše víš

Reagovat
Visca el barca

http://www.sport.es/es/noticias/barca/fichar-neymar-ahora-imposible-5215714 takže asi takhle. Moc žiješ bulvárem. Nepamatuješ si jak to bylo loni s united? Je to furt dokola. Neymar se pomalu stane u nás jedničkou jsem klidný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Ty z toho musíš mít hrozný vítr

Reagovat
Visca el barca

já?

Reagovat
CHONG

Na tebe jsem nereagoval

Reagovat
Visca el barca

ok

Reagovat
Visca el barca

Ježiš to jsou zas články. Neymar neodejde

Reagovat
Al Capone

Trapas co předvádí Portugalci. Mít dva body po zápasech s Islandem a Rakouskem je neomluvitelné. A to, že Cris pořád kope přímáky je chyba trenéra když on sám není schopen se chytnout za rypák a pustit k tomu někoho jiného. Stejně tak i u nás by měli je měli kopat James s Garethem.

Reagovat
Visca el barca

Co ten Gabriel jesus. Má nějakou úroveň?

Reagovat
10

nějakou asi jo, když ho chce půlka Evropy

Reagovat
Visca el barca

koukám na youtube, ale to není moc srovnání.

Reagovat
Visca el barca

To Mundo mi přijde jako hroznej bulvár. Sport mi přijde normálnější. Chci se zeptat jsou ve španělsku noviny, který maj trošku úroveň a jejich články jsou trochu pravdivější?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele