Erikssonova nákupní horečka

04.08.2007, 13:30
Aktuality
Sven Göran Eriksson v Anglii zase perlí. V televizi si nový manažer Manchesteru City uříznul kus ostudy, když jednu z nových posil srdečně přivítal v "Manchester United". A teď, poté, co utratil téměř 38 milionů liber prohlásil, že některé hráče ani neviděl hrát naživo.

Anglie asi prostě nesedne každému. Eriksson na Ostrovech způsobil tolik faux-pas, že už ho ani nemůže rozházet, když noviny rozebírají další z jeho přehmatů. Na oficiálním představování posil Citizens pro novou sezónu se erikssonovi tak nešťastně zamotal jazyk, že je přivítal u nenáviděného městského rivala. Pak zase v klidu před zraky svého chlebodárce a mecenáše City Thaksina Shinawatry prohlásí, že některé z posil (dohromady už za 38 milionů liber) ani neviděl hrát na vlastní oči.

Tuto šlamastyku se mu ale nakonec povedlo rozmotat a nenápadně zahrát do autu. "Jednání o mém angažmá u Citizens byla velmi rychlá, takže jsem neměl čas na nějaké dlouhé rozhlížení se a sondování, kdo by se nám asi tak hodil," říká Eriksson.

Nový majitel a bývalý thajský premiér Shinawatra vyžaduje okamžitý posun tabulkou vzhůru, takže posílit kádr bylo nezbytně nutné. "Všechny hráče jsem viděl na videu a pak jsem ještě jejich nákup konzultoval s přáteli, kteří hráče viděli na vlastní oči."

Eriksson, nebo spíš Shinawatrovy miliony, k Citizens během letní pauzy přilákaly osm nových hráčů. Rolando Bianchi, Gelson Fernandes, Martin Petrov, Javier Garrido, Geovanni, Corluka, Elano a Valerij Božinov. Jen letmý pohled prozradí, že mezi nimi není ani jediný Angličan. "Nemyslím si, že nakupovat zahraniční hráče je nějaký risk. Všichni už jsou prověření, že fotbal opravdu hrát umí. Možná je riskantní přivést tolik cizinců najednou, ale neměli jsme jinou možnost."

"Je velmi složité přivést opravdu dobré domácí hráče, například reprezentanty. Měli jsme zájem o čtyři takové hráče. O dvou se s námi odmítli zástupci klubů vůbec bavit a další dva byli opravdu velmi drazí," prohlásil Eriksson.

Bývalý trenér anglického národního týmu si je také vědom, že na jeho svěřence bude vyvíjen velký tlak. Ale Eriksson si s tím hlavu neláme. "Tlak je na vás vlastně vždycky a v podstatě je to to, po čem každý jde. Čím víc toho dokážete, tím větší tlak. Takže čím větší tlak, tím je to lepší," uzavřel s úsměvem.

Autor: Jiří Fišara / timesonline.co.uk

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*allezvous

Erikssona už by hlavně měli kopnout do prdele. Vždyť vypadá jako učitel tělocviku!

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, úplně jak ten tělocvikář z Hospody

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj

Reagovat
HOST*GEGE

Reagovat
Shevchenko

Jonáš

Reagovat
HOST*mysman

je to debil a talent bojinova zabije uz uplne.kdybych dal takovydle prachy wengerovi on by z toho postavil celej tym:)Chudak MC zase budou hrat o sestup s takovymdle trenerem:) vsechny tri stridani v 60 minute a pak to je uplne jinak to je sveník

Reagovat
HOST*

Notak Citizens byli vždycky tragici(bohužel)já jim úspěch přeju,i s timhle trenérem,ale nevim nevim,jestli zrovna s nim nastartuje nákou novou éru úspěchů.bude to chvíli trvat než se tým uspořádá a kupovat hráče z italský ligy,neni moc dobrej nápad.ne vždycky to skončí s italem v premier league slavně.ale nic nechci podcenovat.třeba to bude překvapení.nebo tu zase někdo staví vzdušný zámky

Reagovat
HOST*mysman

kerej ital byl hvezdou premier league?to uz se to prosadi spis nizozemi,spanelsko nebo hlavne francie

Reagovat
HOST*

Kámo přečti si to pořádně.já napsal že-ne vždycky to skončí s italem v premier league slavně.tím myslim jako,že Italové se moc v premier league neprosazujou tak jako francouzi,nizozemí atd cos zmínil ty

Reagovat
HOST*pichichi

Myslím že velmi dobré posílení kádru a když si hráči alespoň trochu sednou,post tabulkou bude určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Alonso je fakt hajzl

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa stalo ?

Reagovat
HOST*

za to co udelal bych ho vyhodil uz ma delsi dobu nejake problemy

Reagovat
HOST*Parker

Jo, pěkně se ukázal mistr světa, takticky zablokoval na 10 vteřin v pit line Hamiltona a ten tak nestihl rychlý kolo.

Reagovat
Shevchenko

Nejspíž to uvidím když Nova nesklame.

Reagovat
HOST*

DVĚ hrubky v šesti slovech...

Reagovat
Shevchenko

nejspíš* nezklame*

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

ja som ho nikdy nemal rad ale toto zrobit timovemu kolegovi to je dobre aspon moje Ferrari to bude mat lahsie

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked ako pozeram teraz ferrarari to nepomohlo..

Reagovat
Shevchenko

Tak to nemá chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

trouba...! ! !

Reagovat
HOST*vazquez

Tá druhá veta je dobrá. Možnože Erikssona naozaj platí ManU za to, aby rozbil Man City.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele