Eriksena léto bez posil neznervózňuje, Spurs je prý nepotřebují

23.07.2017, 13:00
Aktuality
Šest ze sedmi nejlepších anglických klubů uplynulé sezony už během tohoto přestupového období zaplatily 30 milionů liber či více za alespoň jednoho hráče, pouze Tottenham se k takovému kroku dosud neuchýlil. A podle záložníka Christiana Eriksena to ani není třeba, tým je už tak skvělý...

"Když jsem sám přišel, dorazilo do klubu naráz sedm hráčů a viděli jste, jak to dopadlo. V posledních sezonách jsme tolik nenakupovali a věci se změnily," naráží dánský špílmachr na léto 2013 a více než sto milionů vynaložených liber. Hned čtyři tehdy příchozí hráči - Soldado, Paulinho, Chiricheș a Capoue - tým do dvou let opustili.

"Nemyslím, že musíte utrácet, abyste vyhrávali. Jde o to, jak vnímáte tým, jak působí všichni hráči. Jen (Kyle) Walker naši kabinu opustil a my víme, co jsme dokázali v minulé sezoně, takže nevidím důvod, proč bychom si nemohli letos vést snad ještě lépe," prohlásil Eriksen.

Tottenham letos podruhé za sebou skončil v první trojce a už loni na přestupovém poli tolik neřádil, když akorát mužstvo doplnil o útočníka Vincenta Janssena a záložníky Victora Wanyamu s Moussou Sissokem. Poslední jmenovaný by podle všeho mohl po jediném roce zase odejít, zájem má jevit Everton.

"Tohle je taková specialita Angličanů, že ano? Je zjevně anglickým zvykem vidět vynaložené peníze jako nutný předpoklad úspěchu. (...) Jako tým jsme velice mladí a každý tu má dlouhodobý kontrakt. Nikdo nemusí prchat, všichni jsou tu spokojení," pokračoval Eriksen, který sám vstupuje do páté sezony v Londýně a sám prý letos na dovolené přítelkyni s údivem říkal, jak rychle to uteklo.

Autor: Tomáš Daníček / uk.sports.yahoo.com

Komentáře (382)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele