Eredivisie - souhrn 8. kola

30.09.2016, 21:52, aktualizováno 02.10.2016, 18:38
Komentáře a souhrny
Feyenoord si může odškrtnout další překážku, vyloupil i Tilburg. Ajax zvládl obrátku s Utrechtem a připisuje si výhru 3:2. PSV v Heerenveenu zachránilo aspoň bod, Nijmegen uspěl v Kerkrade. Go Ahead Eagles byli proti Excelsioru suverénní. Vitesse o své výhře rozhodlo ihned, jakmile v Arnhemu ustaly hromy a blesky, kvůli kterým se načas přerušovalo...

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 1:1

02.10.2016 16:45

Góly: 39. Michel Breuer - 6. Guus Til

Fotbalisté Alkmaaru nezažívají úspěšný přelom září a října, ve třech zápasech dvakrát remizovali a jednou prohráli, s ruským Zenitem Petrohrad vysoko 0:5. Tento debakl nedokázali napravit na půdě nováčka ze Sparty Rotterdam, se kterým se rozešli smírně v poměru 1:1. V Eredivisii tak zaznamenali druhý nerozhodný výsledek v řadě s papírově slabším soupeřem a s patnácti body jsou stále pátí.

Sparta do této chvíle vybojovala jedenáct bodů a je v horní polovině tabulky na osmé pozici. Přitom AZ vstoupilo do utkání naprosto skvěle, když se v 6. minutě dostalo do vedení. Na pravé straně to výborně udělal Bel Hasani, který poslal měkoučký nadýchaný centr na zadní tyč. Tam se mezi dvěma protihráči dostal k hlavičce důrazný Guus Til a hlavou uklidil balón do levého horního rohu, brankář Kortsmit se po míči natahoval marně - 0:1.

O čtyři minuty později mohl navýšit vedení favorita Dabney, ale před odkrytou brankou trestuhodně balón vůbec netrefil. Po necelých dvaceti minutách předvedl úchvatné sólo přes polovinu hřiště Friday, nakonec pálil zhruba metr vedle vzdálenější tyče. Ve 21. minutě znovu selhal v obrovské šanci Dabney, po přihrávce od Bel Hasaniho netrefil z hranice brankového území odkrytou branku a schoval svou tvář do dlaní.

Sparta potrestala špatnou produktivitu soupeře ve 39. minutě. Po přízemním centru Dijkstry zpracoval balón z otočky Brongo pro stojícího Michela Breuera a ten ho ze sedmi metrů nekompromisně poslal k levé tyči. Po hodině hry mohli domácí otočit vývoj utkání zásluhou Dougalla, jeho přízemní ránu z pětadvaceti metrů odvrátil gólman Rochet na rohový kop. V 61. minutě naopak zahrozil na druhé straně aktivní Bel Hasani.

Tentokráte vystřelil z přímého volného kopu z úhlu a Kortsmit jeho pokus vyrazil. Za další dvě minuty musel řešit obrovský závar brankář AZ Rochet, během několika sekund vyrážel hned tři střely. Domácí dohráli utkání v deseti, když byl ve třetí nastavené minutě vyloučen po druhé žluté kartě Denzel Dumfries. Alkmaar se toho pokusil využít ve čtvrté nastavené minutě, jenže Kortsmit podržel Spartu včasným výběhem a výsledek zápasu se již nezměnil.

Více informací k zápasu

Willem II - Feyenoord Rotterdam 0:2

02.10.2016 14:30

Góly: 16. Nicolai Jørgensen, 76. Renato Tapia

Feyenoord Rotterdam pokračuje ve svém snovém startu do nového ročníku Eredivisie, po osmi odehraných kolech stále neztratil ani bod a se čtyřiadvaceti body vede o pět bodů před druhým Ajaxem, třetí PSV už dokonce ztrácí bodů sedm. Hosté tentokráte zvítězili na půdě Tilburgu v poměru 2:0 a napravili předchozí zaváhání v Evropské lize s tureckým Fenerbahce. Naopak Willem má na kontě jednu výhru a se šesti body je až šestnáctý.

Favorit tohoto střetnutí byl v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem, navrch měl v počtu střel i v procentuálním držení míče. Do první šance tohoto střetnutí se dostali domácí krátce po deseti odehraných minutách, kdy po pasu z levé strany střílel z první z dvanácti metrů Sol a zamířil přímo do náruče gólmana Jonese. Feyenoord se poprvé ozval ve 14. minutě, po rychlém protiútoku mohl skórovat Vilhena.

Ten využil zpětné přihrávky a následného přistrčení na hranici pokutového území, jeho dělovku dokázal famózně odvrátit brankář Lamprou na rohový kop. Hosté se však přeci jen dostali do vedení o dvě minuty později, autorem vedoucího gólu byl Nicolai Jørgensen. Na pravé straně to skvěle udělal Basaçikoglu, pronikl do šestnáctky soupeře a poté poslal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru.

Tam se k zakončení patičkou odhodlal právě Jørgensen a zblízka pokořil gólmana Lamproua. V dalším průběhu se snažili domácí více útočit, nicméně jejich snaha o rychlé brejky byla velmi často beznadějná. Domácí přeci jen mohli vyrovnat krátce po hodině hry, kdy po pasu z pravého křídla a následné hlavičce jednoho z hráčů rotterdamského týmu vypálil střídající Ogbeche ze čtrnácti metrů, horní tyčku minul o pár decimetrů.

Hosté definitivně odrazili nápor houževnatého protivníka v 76. minutě, kdy jejich vedení pojistil Renato Tapia. Ten po špatné rozehrávce soupeře se štěstím proklouzl až před Lamproua a z hranice brankového území ho nekompromisně propálil, tento moment si defenzíva Tilburgu rozhodně za rámeček nedá. Ve zbývajícím průběhu se utkání dohrávalo z obou stran, ani jeden z gólmanů nemusel vážněji zasahovat.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Twente 1:1

02.10.2016 14:30

Góly: 42. Samuel Armenteros - 40. Mateusz Klich (pen.)

Heracles Almelo se v této sezóně stále nemůže dostat do optimálního rozpoložení, po osmi odehraných kolech má na kontě pouze jedno vítězství a v tabulce Eredivisie se nachází až na třinácté pozici se sedmi body. Naopak Twente Enschede po horším vstupu převádí solidní výkony, doposud vybojovalo třináct bodů a je sedmé. Hosté po třech porážkách a čtyřech výhrách zaznamenali v Eredivisii svou první remízu, Almelo jich má na kontě již čtyři.

První poločas se hrál z obou stran v poklidném tempu, ani jeden celek se nedostával do vyložených příležitostí a k vidění bylo mnoho chyb na obou stranách. Nicméně i přesto v tomto dějství padly obě branky, ta první zhruba pět minut před přestávkou. Po přímém volném kopu Ünala totiž zahrál jeden z bránících hráčů rukou ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop ve prospěch Enschede.

K němu se postavil Mateusz Klich a bezpečně proměnil, brankář Castro neměl šanci na úspěch. Domácí dokázali bleskově odpovědět o dvě minuty později, na centr Kuwase si naskočil Samuel Armenteros a hlavou překonal gólmana Marsmana. Druhý poločas se odehrával v mnohem ofenzivnějším duchu než ten první. Blíže k vítězství měl domácí celek, který vyprodukoval mnohem více nebezpečných střel než soupeř.

Nejprve ve 49. minutě hlavičkoval po rohovém kopu obránce Hoogma, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. O osm minut později se dostal do ideální střelecké možnosti Armenteros, ale v poslední chvíli mu jeden z bránících protihráčů odkopl balón z kopačky. Po hodině hry nevyužil stejný hráč zaváhání Bijena s Marsmanem a nakonec vybojoval jen rohový kop, po jeho zahrání pálil těsně nad z hranice pokutového území Duarte.

V polovině druhé půle předvedlo Heracles nádhernou kombinaci, na jejímž konci byl znovu Armenteros, jenže ani tentokráte mu rána nesedla a sám se na sebe hodně zlobil. Za špatnou produktivitu mohli být domácí potrestáni v 81. minutě, kdy po rychlém brejku pálil na druhé straně ve stoprocentní možnosti střídající Jensen, jenže domácí svatyni trestuhodně minul a výsledek nedělního utkání se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Utrecht 3:2

02.10.2016 12:30

Góly: 47. Ramon Leeuwin (vl.), 79. Lasse Schöne (pen.), 87. Hakim Ziyech - 27. Kevin Conboy, 90. Mark van der Maarel

Tenhle duel měl mít asi jednoznačnější průběh. Utrecht, který si teprve v minulém kole připsal na své konto vůbec své první ligové vítězství v sezóně, se v hlavní nizozemské metropoli držel dlouho. Dokonce v první půli i vedl, jenže nejtěsnější možný náskok neuhlídal. Ajax nakonec po přestávce zabral a v tabulce se díky výhře 3:2 posunul na druhé místo.

Uběhlo jen dvacet sedm vteřin hry a už se hosté dostali do první šance. Ve středu pole se míč odrazil k nohám Ayouba, který vyzkoušel svoje zakončení, nicméně zamířil pouze vedle brány. V 5. minutě mohl na druhé straně využít Dolberg velké chyby v rozehrávce hostujícího kapitána Janssena, avšak jeho střela byla sražená rovněž jen mimo.

Ve 20. minutě spolu na levé straně dobře zakombinovali Dolberg a Younes, druhý jmenovaný pak svým pasem skrz vápno hledal na druhé tyčce spoluhráče Klaassena, ten se však k míči o kousek nepropracoval. První branka utkání na sebe nechala čekat do 27. minuty, Ayoub nacentroval zprava a našel hlavu Conboye, který míč umístil do šibenice.

Přitom mohlo být do poločasu pro Ajax ještě hůře. Sám na brankáře Onanu se totiž řítil Zivkovic, tomu ale míč v šestnáctce na poslední chvíli ukopl vracející se Davinson Sánchez. Vyrovnáno naopak mohlo být po Younesově ráně z vápna, k němuž utrechtská defenzíva nepřistoupila důrazně, hosty ovšem nakonec podržel gólman Ruiter.

Zkraje druhého dějství se amsterdamskému celku podařilo velmi šťastně odpovědět. Pořád aktivní Younes unikl podél levé strany a jeho centr obránce Leeuwin tak smolně tečoval do vlastní sítě, že už ani Ruiter nedokázal včas zareagovat. V 59. minutě mohl poslat domácí do vedení Klaassen, jenže z malého vápna nasměroval svůj pokus trestuhodně vedle.

Jedenáct minut před koncem rozhodčí Nijhuis nařídil pokutový kop ve prospěch Ajaxu, Viergever se totiž za vápnem opřel do míče, který evidentně trefil ruku protihráče Striedera. Exekutor Schöne pak šancí nepohrdl a střelu umístil tam, kam potřeboval. V 87. minutě pak Viergeverův dlouhý pas zužitkoval z blízkosti Ziyech a bylo rozhodnuto.

Utrecht se však ještě nevzdával a v poslední minutě zápas malinko zdramatizoval. Na hřišti se na závěrečné chvíle podíval van der Maarel, který byl na trávníku sotva pár vteřin a už u bližší tyčky využil centru Ayouba a následného sklepnutí od Janssena. Více toho však už hostující mužstvo nestihlo a poprvé po třech vzájemných zápasech se svým soupeřem padlo.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - SBV Excelsior 3:0

01.10.2016 20:45

Góly: 11. Sander Duits, 36. Sam Hendriks (pen.), 72. Sam Hendriks (pen.)

Fotbalisté Go Ahead Eagles dokázali v domácím prostředí překvapit konkurenční Excelsior a nakonec ho bez větších problémů porazili po výsledku 3:0. V utkání kopali dva pokutové kopy a oba proměnili, hosté navíc hráli více jak třicet minut bez vyloučeného Danila Pantiče. Nováček soutěže zaznamenal své druhé vítězství v tomto ročníku a s osmi body se nachází na dvanácté pozici. Excelsior má o dva body více a v Eredivisii je na děleném devátém místě.

Go Ahead se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 11. minutě. Po rohovém kopu Bytyqiho z levé strany si na přední tyč naběhl Sander Duits a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč ke vzdálenější tyči, brankář Muyters neměl šanci na úspěch. Domácí zvýšili svůj náskok deset minut před přestávkou, kdy Mattheij fauloval ve vlastní šestnáctce nabíhajícího Bytyqiho a rozhodčí van de Graaf nekompromisně nařídil penaltu.

Svou první žlutou kartu uviděl Pantič, který si neodpustil kritické výroky na adresu hlavního arbitra. Míč si následně postavil Sam Hendriks a zamířil po zemi k levé tyči, brankář Muyters i přes vystižení směru střely na balón nedosáhl. Po změně stran domácí kontrolovali dvoubrankový náskok, hostům se ještě více zkomplikovala situace v 57. minutě. Pantič totiž za bezohledný zákrok na polovině hřiště uviděl druhou žlutou kartu a musel odejít do kabin.

Hosté mohli snížit v 64. minutě, jenže ránu Ondaana z hranice pokutového území dokázal brankář Zwarthoed,vyrazit mimo prostor tří tyčí. Definitivně rozhodnuto bylo v 72. minutě, kdy Hendriks proměnil druhou nařízenou "desítku". Tomuto okamžiku předcházela úmyslná hra rukou Ondaana, který za tento přestupek uviděl žlutou kartu. Hendriks proměnil penaltu ještě s větším přehledem, Muyterse tentokráte poslal na opačnou stranu.

Tlak Go Ahead neopadl ani od tohoto momentu, čtvrtou trefu mohlo vsítit v 80. minutě. Po rohovém kopu se do míče z hranice šestnáctky opřel Ritzmaier a hostující strážce musel s vypětím všech sil vyrazit jeho dělovku nad svou branku. SBV se v příštím kole po reprezentační pauze pokusí napravit zaváhání doma proti poslední Rodě Kerkrade, naopak Eagles budou bojovat o svou třetí výhru v Utrechtu.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PSV Eindhoven 1:1

01.10.2016 19:45

Góly: 72. Arbër Zeneli - 75. Jeremiah St. Juste (vl.)

Znovu se ukázalo, že Abe Lenstra Stadion je pro obhájce nizozemského titulu z PSV pořádně nepříjemným a těžko dobyvatelným stánkem. Hosté tam naposledy vyhráli v roce 2011 a jediný Jetro Willems si na tenhle poměrně starý úspěch ze současného kádru pamatuje. Domácí Heerenveen nakonec dokázal s favoritem uhrát remízu 1:1.

Poprvé domácího brankáře Muldera ohrozil z přímého volného kopu Andrés Guardado po dvaceti minutách hry, avšak svou střelu umístil jen na horní síť. O pár chvil později se Mulder již mezi třemi tyčemi opravdu musel činit, když Pröpper poslal svůj centr na hlavičku L. de Jonga, a perfektním zákrokem vytěsnil soupeřovo zakončení do zámezí.

Ve 26. minutě se pokusil van Amersfoort z voleje překonat eindhovenského gólmana Zoeta, jenže svůj pokus usměrnil jen vedle. O dvě minuty později se na druhé straně zase musel činit Mulder. S. de Jong svým obloučkem uvolnil v šestnáctce Pröppera, ten předložil míč ještě lépe postavenému Gastónovi Pereirovi, ten však na heerenveenského muže v rukavicích nevyzrál.

L. de Jong mohl sedm minut před přestávkou skórovat po rohovém kopu, jenže jeho hlavička pouze lízla Mulderovo břevno. Zkraje druhého dějství se v další tutovce objevil Bergwijn, ovšem sám před Mulderem selhal v koncovce a vypálil po zemi jen mimo. V 64. minutě S. de Jong vybídl svou přihrávkou ke skórování L. de Jonga, zase však perfektně zasáhl Mulder.

Vlastně až v poslední dvacetiminutovce se osmělila v útoku také Srdíčka. V 72. minutě Slagveer přihrával ke druhé tyčce, kam si nabíhal Zeneli a ten v pohodě zamířil od odkryté branky. Za tři minuty bylo ovšem vyrovnáno. Zinčenko předal balón do šestnáctky Gastónovi Pereirovi, jehož střelu si nešťastně do vlastní sítě srazil St. Juste.

Více informací k zápasu

Roda JC - NEC Nijmegen 0:1

01.10.2016 19:45

Góly: 78. Kevin Mayi

Hráči Rody Kerkrade nedokázali ani ve svém osmém ligovém kole dosáhnout na tříbodový zisk a ve vyrovnaném průběhu nakonec podlehli konkurenčnímu Nijmegenu nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie se nacházejí na poslední osmnácté pozici se třemi body a jako jediní v celé soutěži nedokázali zvítězit. NEC naopak podruhé v tomto ročníku vyhrálo, na kontě má devět bodů a nachází se na jedenácté příčce.

Oba celky hrály od samého začátku velmi opatrně a snažily se hlavně neudělat chybu, největší hrozbou byly standardní situace. V úvodních dvaceti minutách byli aktivnější domácí a dostali se do dvou obrovských možností. Nejprve ve 3. minutě po rohovém kopu z levé strany předvedl akrobatický skok Noor a pověsil se do vzduchu, po hlavičce nakonec minul pravou tyčku jen o několik decimetrů. O čtvrthodiny později měla Roda ještě větší příležitost.

Po přetaženém centru Noora na zadní tyč pálil z voleje z úhlu Auassar a snažil se před brankou najít dobíhajícího Mytidese, ovšem brankář Delle předvedl parádní zákrok jednoruč a balón dokázal vyrazit před sebe. Až do konce úvodního dějství se diváci ničeho dalšího nedočkali, oba týmy měly problémy s přechodem na útočnou polovinu a chyběla jim i větší přesnost. Po změně stran lehce ožili hosté a měli přeci jen herně navrch.

Do vedení se mohli dostat sedm minut po přestávce, když Awonyi prostrčil míč na hranici šestnáctky k volnému Dyrestamovi, který vypálil po zemi ke vzdálenější tyči a gólman van Leer dokázal jeho pokus brilantně odvrátit konečky prstů na rohový kop. Postupem času se zdálo, že v tomto sobotním duelu už branka nepadne, nicméně o jediný gól se postaral Kevin Mayi v 78. minutě, když využil nádherné kolmice Owusu-Abeyieho.

Autor finální přihrávky to udělal fantasticky, nezištně uvolnil Mayiho na pravé straně pokutového území a třiadvacetiletý gabonský rodák zachoval chladnou hlavu, míč uklidil přímo pod horní tyčku. Kerkrade se snažilo v závěrečných minutách alespoň o vyrovnání, nicméně brankář NEC Delle neměl žádnou práci. Po reprezentační pauze zavítá Roda na půdu Excelsioru, Nijmegen bude doma bojovat se suverénním Feyenoordem.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 2:1

01.10.2016 18:30

Góly: 44. Lewis Baker, 80. Kelvin Leerdam - 4. Danny Hoesen (pen.)

Hráči Vitesse dokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Groningenu i přesto, že už od 4. minuty prohrávali. Domácí nakonec zvítězili 2:1 a v tabulce se dostali na šesté místo se třinácti body. Naopak hosté poprvé po čtyřech duelech prohráli, o rozdílový gól se postaral domácí Kelvin Leerdam zhruba deset minut před koncem. Hosté mají na kontě stále šest bodů a v tabulce Eredivisie jim patří až patnáctá příčka.

Přitom FC se dostalo do vedení ze své první vážnější akce už po čtyřech minutách hry z pokutového kopu. Po pasu z pravé strany totiž Milot Rashica zatáhl za dres nabíhajícího protihráče a za svůj zákrok navíc obdržel žlutou kartu. Vzápětí si postavil míč na penaltový puntík Danny Hoesen a zamířil přesně k levé tyči, i když brankář Room vystihl směr střely. Na balón sice nedosáhl o kousek, ovšem to na vedení Groningenu nic nezměnilo.

Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Foor, jenže po zblokované střele z levé strany šestnáctky pálil akrobaticky jen do rukavic gólmana Padta. Domácí postupem času zvyšovali svůj tlak a vyrovnat se jim podařilo ještě do přestávky, konkrétně ve 44. minutě. O gól se postaral Lewis Baker, který vypálil z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů a balón usměrnil přesně k levé tyči.

Gólman Padt se za ranou do horní poloviny branky pouze ohlédl. Vitesse také po změně stran mělo herně navrch a vymýšlelo zajímavé kombinace, zhruba po necelé hodině hry se zjevil v další možnosti aktivní Foor. Tentokráte si naběhl na kolmici za obranu a střílel z první z pravého rohu brankového území, jenže balón usměrnil do boční sítě. Velmi nečekaná situace nastala asi čtvrthodiny před koncem, kdy začalo prudce pršet.

Rozhodčí z tohoto důvodu přerušil hru, utkání se zdrželo o několik minut. Po této krátké pauze dokázal Arnhem vsítit vítěznou trefu. V 80. minutě po rychlé akci vystřelil Leerdam a v jasné pozici zachoval chladnou hlavu, zblízka dokázal překonat Padta. Hosté se ve zbývajícím průběhu na žádný souvislý tlak již nezmohli, v příštím kole po reprezentační přestávce přivítají Heerenveen. Vitesse zavítá na půdu silného Alkmaaru.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - ADO Den Haag 2:1

30.09.2016 20:00

Góly: 51. Youness Mokhtar, 70. Youness Mokhtar - 47. Tom Trybull

Hráči PEC Zwolle se dočkali svého prvního letošního vítězství proti Den Haagu i přesto, že od začátku druhého poločasu prohrávali. Pak se ale během dvaceti minut dokázal prosadit Youness Mokhtar, který dvěma brankami vývoj otočil a zařídil výhru 2:1. Domácí výběr se díky premiérovému tříbodovému zisku prozatím posunul na předposlední sedmnácté místo s pěti body, ADO prohloubilo svou současnou krizi a je desáté s deseti body.

Domácí měli od samého začátku velký hlad po výhře a snažili se útočit, už po necelých deseti minutách hry je mohl dostat do vedení Ehizibue. Ten vypálil ze střední vzdálenosti z necelých pětadvaceti metrů a po jeho pokusu se míč odrazil od horní tyčky za hostující branku. Ve 29. minutě vystřelil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti Holla a jeho kroucená střela se jen těsně snesla nad břevno. Za další dvě minuty se Zwolle dostalo do ještě slibnější šance.

Po chybné rozehrávce brankáře Šetkuse střílel z dvaceti metrů Achahbar, jenže jeho tvrdému zakončení chyběla větší přesnost, mířil totiž pouze do hrudi vracejícího se gólmana Den Haagu. V poslední minutě úvodního dějství mohl otevřít skóre páteční předehrávky Marinus, avšak po pasu Mokhtara z levého křídla hlavičkoval pouze do rukavic Šetkuse. Zwolle bylo za svou špatnou produktivitu potrestáno dvě minuty po přestávce.

Den Haag se dostal do nezaslouženého vedení díky gólu Toma Trybulla, který využil zpětného přistrčení od Havenaara a povedenou ránou z hranice pokutového území zamířil přesně k levé tyči. Nicméně domácí na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat, o čtyři minuty později vyrovnal Mokhtar. Ten po nahrávce od Holly vystřelil z patnácti metrů a naprosto skvostně uklidil svůj oblouček ke vzdálenější tyči, brankář Šetkus se naprázdno proletěl vzduchem.

Za dalších pět minut byl blízko k druhé brance domácích Achahbar, ovšem po jeho hlavičce balón lízl levou tyč. Nakonec domácí zužitkovali svůj tlak ve vítěznou branku v 70. minutě, díky druhé trefě v tomto střetnutí se stal hrdinou Mokhtar. Po nahrávce od Bramy doslova ukličkoval na levé straně bránícího protihráče a pak nekompromisně zblízka zavěsil přímo pod břevno. Hosté ve zbývajících minutách dohrávali v deseti po druhé žluté kartě jediného střelce Trybulla a na žádný velký odpor se již nezmohli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam880023:224
2.AFC Ajax861120:819
3.PSV Eindhoven852115:417
4.SC Heerenveen843116:815
5.AZ Alkmaar843113:715
6.SBV Vitesse841312:813
7.FC Twente841316:1413
8.Sparta Rotterdam832310:1011
9.ADO Den Haag831411:1510
 SBV Excelsior831411:1510
11.NEC Nijmegen82336:129
12.Go Ahead Eagles82249:138
13.Heracles Almelo81437:107
14.FC Utrecht813411:166
15.FC Groningen813410:156
16.Willem II81345:136
17.PEC Zwolle81255:185
18.Roda JC80353:153

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Nešlo by tuhle ligu na ef nahradit Tureckou/Ukrajinskou/Švýcarskou/nějakoujinou? Nebo to má nějakou sledovanost tady?

Reagovat
Uwe háže buly

*t, u, š

Reagovat
smazaný uživatel

radšej by som tu videl napríklad 2. anglickú ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to by rozhodně nešlo, běž si plakat jinam

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, kvůli 10ti fanouškům téhle sranda ligy se to tady určitě vyplatí. Na Chapionship marně čekají desítky fanoušků..

Reagovat
jáá

však tady je, jen si musíš 2x kliknout...přehled soutěží -> Anglie - League Championship

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o preview a souhrn.

Reagovat
jáá

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
raduinho

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Vzdyt svycarska luga je nuda...tam to je jen o Basileji

Reagovat
Uwe háže buly

No a tady o ničem.

Reagovat
pawelFCB

Treba francouzska liga tady taky nema o moc vice komentu..pochybuji,ze by ty uvedene ligy meli zde vice priznivcu..

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

ja som isty cas uvazoval o pisani clankov o finskej lige pre EF))))

Reagovat
Uwe háže buly

muj šálek kávy to neni ale sezonní souhrn a preview bych si přečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem teda jednoznacne pro zachovani.

Reagovat
Stiksxx

Upřímně jsem před zápasem čekal plichtu, ale teď musím být zklamaný. Heerenveen hrál jen od 70 do 80 minuty. Jinak si nebyli schopní přihrát a my jim mohli dát úplně v pohodě tři fíky. Sice jsme dali nedali gola úplným haluzákem, ale jasně jsme byli lepší. Navíc jsme zahrávali nepřímák z malýho vápna a Siemovi musí do jasného gola vlézt Schwaab. Jinak super zachytal jejich golmič. Vytáhl dva góly.

Jsem zklamaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hrá Bertrand Traore? Prakticky hráva stále základ, ale góly, či asistencie zatiaľ neprichádzajú a to som ho jednoznačne považoval za kráľa strelcov v Eredivisie. Thx

Reagovat
smazaný uživatel

Feye ide ako pílka tak takýto vstup do sezóny som teda nečakal ,len tak ďalej

Reagovat
pawelFCB

Jen at jim to vydrzi co nejdele...jim ten titul nejde neprat..

Reagovat
Stiksxx

Jde.

Reagovat
pawelFCB

Ale notak,vzdyt oni uz cekaji na titul od roku 99..to je neuveritelne,aby celek z druheho nejvetsiho mesta v Holandsku cekal na titul uz nejakych 17let...to je takovej holandsky Liverpool.. historicky bohate muzstvo,ale v soucasnosti zasla slava... ackoliv se zrejme oba kluby celkem zvedaji...konecne?! Uz jen kvuli Kuytovi bych jim to tak moc pral... PSV,Ajax jsou uz tech titulu presyceni...dokonce i takove kluby, jako Twente nebo Alkmar ziskali titul v posledni dobe....snad ukonci to cekani.. Letos bych tomu i veril,Ajax i PSV nejsou tolik silni,jako v minulych sezonach...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky čekám na titul druheho největšího města v republice a víc jak 17 let A porad nic

Reagovat
pawelFCB

Historie a hlavne dulezitost Zbrojovky a Feyenoordu se neda srovnavat...to je spise takova holandska Slavie tou svou historii..letos to muze padnout,rozehrane to maji fakt dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

ale jde a uplně s přehledem

Reagovat
Rudnevs

On je Klich v Twente? To som netušil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele