Eredivisie - souhrn 7. kola

29.09.2017, 21:52, aktualizováno 01.10.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
PSV si nedělalo hlavu s Willemem II, podobně si vedl Feyenoord v Alkmaaru a čtyři góly nastřílel i Ajax. Sparta nestačila na Rodu. Twente se minimálně na několik desítek hodin posunulo z pásma sestupu. Celek z Enschede uspěl před vlastním publikem a poradil si s Heraclesem, tři body bere za výsledek 2:1. Zwolle v závěru urvalo výhru proti Groningenu...

Sparta Rotterdam - Roda JC 1:2

01.10.2017 16:45

Góly: 78. Robert Mühren - 29. Tsiy William Ndenge, 35. Dani Schahin

Konečně se Roda dočkala. Od začátku sezóny se jí nedařilo získat byť jediný bod a nacházela se na posledním místě tabulky. Teď jí však vítězství na půdě rotterdamské Sparty dopomohlo předskočit alespoň Willem II. William Ndenge a Dani Schahin skórovali už do poločasu, na jejich trefu poté ve druhé půli zareagoval už jen Robert Mühren.

Domácí se po solidním vstupu do tohoto ročníku dostali do malinké krize, prohráli totiž už počtvrté v řadě a zůstali na šestnáctém místě. Alespoň se jim podařilo přerušit sérii bez vstřelené branky, na kterou až do tohoto utkání čekali celkem 420 minut. Právě mizérie v útoku je vlastně jejich hlavním faktorem současných neúspěchů.

Celek z Kerkrade tuhle vzpruhu už nutně potřeboval. Nemuselo by k ní však vůbec dojít, kdyby se Spartě podařilo ve 24. minutě načít gólový účet zápasu. Do výtečné střelecké pozice se v pokutovém území propracoval Sanusi, ale Rodu zachránil gólman Jurjus, který vytasil vůči tomuto pokusu fantastický zákrok.

Naopak hosté na druhé straně dvakrát udeřili v rychlém sledu. Nejprve Ndenge na bližší tyčce ve 29. minutě zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Auassara, a leč slabou, tak zároveň přesnou hlavičku poslal do šibenice. A pak po parádní kolmici Paulissena zakončil Schahin brejk díky umístěné střele za záda brankáře Kortsmita.

Pět minut před přestávkou se snažil snížit Mühren, avšak na Jurjuse ještě v tuhle chvíli nevyzrál. Dlouho Sparta působila bezradným dojmem, ovšem krev do žil jí vlil nakonec přece jenom právě Mühren, jenž v 78. minutě z blízkosti poslal dělovku pod břevno. V nastavení mohl Mühren dokonce srovnat, ale v tutovce selhal, a Jurjuse nepřekonal.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:4

01.10.2017 14:30

Góly: 38. David Neres, 41. David Neres, 75. Lasse Schöne (pen.), 83. Maximilian Wöber

Po výtečném startu do sezóny spadli fotbalisté Heerenveenu poprvé tvrdě na zem. Potvrdili, že na Ajax se jim dlouhodobě vůbec nedaří, prohráli s ním už poosmé v řadě a navíc inkasovali celkem čtyřikrát. Amsterdamský celek přitom letos dokázal čtyři branky zaznamenat jen jednou, a to v pohárovém duelu na půdě Scheveningenu.

Až dosud zůstával fríský klub jako jediný z celého pelotonu Eredivisie neporažený, přitom skolit před vlastními fanoušky stihl už i PSV, a na svém kontě měl pět vítězství v řadě. Teď však vůbec nezvládl závěr první půle a prakticky celou druhou. Ajax napravil poslední nezdar s Vitesse a svému protivníkovi se v tabulce přiblížil na rozdíl jednoho bodu.

Utkání by se však mohlo upínat úplně jiným směrem, kdyby domácí proměnili svou obrovskou šanci po čtvrthodině hry. Konkrétně Ödegaard, jenž zachytil mizernou rozehrávku, řítil se sám na brankáře Onanu, jenže ten ho z blízkosti nadvakrát dokázal vychytat. Na druhé straně se snažil prosadit Ziyech, jeho střelu však zastavil gólman Hansen.

I nadále se bylo na co dívat, byť na první vstřelenou branku se stále čekalo. Jen o centimetry vedle pálil ve 31. minutě z přímého kopu Ziyech, Heerenveen následně zahrozil díky Pierieovi, jenž ale smolně pro něj zakončoval do tyčky. A branková konstrukce za zády Onany se třásla ještě jednou, z přímého kopu jí trefil Schaars.

Závěrečné minuty prvního poločasu daleko lépe vyšly hostům. Rozhodující gól si na své konto připsal David Neres, který si vyměnil balón s Huntelaarem, naběhl do šestnáctky a z blízkosti překonal Hansena. A ve 41. minutě vyhrál hlavičkový souboj Huntelaar, David Neres jeho asistenčního sklepnutí znovu využil a navýšil náskok Ajaxu.

Ne že by domácí po přestávce něco vzdávali, jenže vytvořit si tlak na soupeře nedokázali. A protože svých pár šancí neproměnili, udeřili v poslední čtvrthodince de Godenzonen. V 75. minutě proměnil pokutový kop Schöne, nařízený za Woudenbergovo držení Huntelaara ve vápně, a výhru pak po závaru v šestnáctce pojistil ještě Wöber.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Utrecht 1:1

01.10.2017 14:30

Góly: 76. Mason Mount - 69. Cyriel Dessers

Vitesse Arnhem nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Utrechtu a v domácím prostředí se s ním rozešlo smírně po výsledku 1:1, vyrovnávací branku navíc vsítilo až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. V tabulce se nachází na třetím místě se ziskem čtrnácti bodů, ovšem před konkurenčním Zwolle a Heerneveenem je pouze o skóre. Hosté naopak prolomili svou mizérii a po dvou vysokých prohrách v řadě vybojovali alespoň bod.

Momentálně jsou na desáté pozici s deseti body, jejich manko na nejbližší protivníky je však minimální. První střelecký pokus byl k vidění po necelých deseti minutách hry, kdy tvrdě vypálil Bruns, ale mířil jen doprostřed branky do náruče brankáře Jensena. Vzápětí na druhé straně vymyslel hodně nepřesný pokus van de Strek, ve 12. minutě pálil z předbrankového prostoru opět domácí Bruns a tentokráte nezamířil mezi tři tyče.

V dalších minutách sledovali diváci opatrnou hru z obou stran, ani jeden výběr se delší dobu nemohl dostat do kloudného zakončení a dělal mnoho chyb v rozehrávce. Sedm minut před přestávkou mohl dostat hosty do vedení Kerk, jehož dělovka minula bližší tyč jen o několik decimetrů. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, v 51. minutě zkusil štěstí domácí Matavž a Jensenovi tento pokus příliš starostí nenadělal.

Následně mělo Vitesse mírnou optickou převahu a vyprodukovalo nepřesnou střelu obránce Büttnera, FC se z ničeho nic dostal do vedení v 69. minutě. Již svůj čtvrtý gól v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal dvaadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers, Po nepovedeném centru stál zády k brance Kerk a z hranice brankového území fantasticky patičkou přistrčil balón k levé tyči, kde stojící Dessers jemnou tečí rozvlnil síť za brankářem Pasveerem.

Nicméně domácím nevydrželo vedení příliš dlouho, za dalších sedm minut totiž vyrovnával Mason Mount. Teprve osmnáctiletý anglický záložník hostující v klubu ze slovutné Chelsea využil krásné zpětné přihrávky z pravého křídla od Brunse a z pěti metrů uklidil míč kolem bezmocného Jensena. Ve zbývajícím průběh měl sice Arnhem mírně navrch, jenomže žádnou gólovou příležitost si už nevypracoval.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 0:4

01.10.2017 12:30

Góly: 11. Steven Berghuis, 17. Sam Larsson, 41. Steven Berghuis, 57. Tonny Vilhena

V prvním ze dvou šlágrů 7. kola nizozemské nejvyšší soutěže jasně dominoval obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu, který zvítězil na půdě Alkmaaru hladce 4:0 a přerušil tak svou mizernou sérii z poslední doby, která čítala čtyři porážky z pěti utkání. V tabulce Eredivisie se tak prozatím vyhoupl na druhé místo s patnácti body. AZ nedokázal odčinit senzační prohru s Excelsioerm (0:2) a je sedmý s dvanácti body.

Svěřenci kouče Givanniho van Bronckhorsta zvládli hlavně úvod zápasu, kdy zhruba během čtvrthodiny skórovali hned dvakrát, svůj náskok pojistili ještě do poločasu a krátce po něm přidali čtvrtou uklidňující trefu. Tu první vsítili z úvodní vážnější akce nedělního duelu už v 11. minutě, kdy po parádním přistrčení od Sama Larssona vypálil z jedenácti metrů Steven Berghuis a jeho rána se odrazila od spodního okraje břevna těsně za brankovou čáru.

Rozhodčí okamžitě signalizoval dosažení branky, proto byla závěrečná dorážka jednoho z hostujících hráčů zbytečná. Neuběhla ani minuta a domácí mohli vyrovnat, jenomže po krásné kolmici van Overeem za obranu nedokázal rozběhnutý Til překonat vyběhnuvšího gólmana Jonese. Feyenoord zvýšil své vedení v 17. minutě, po krásné individuální akci vypálil z dvaadvaceti metrů Larsson a famózně zamířil do pravého horního rohu.

Po půl hodině hry měl na kopačce snížení Weghorst, jeho přízemní pokus po rohovém kopu Vejinoviče z levé strany vykopl Ambrabat zhruba metr před brankovou čarou. Definitivně rozhodnuto bylo necelých pět minut před přestávkou. Wuytens totiž udělal hrubku v rozehrávce a namazal balón přímo Stevenu Berghuisovi. Ten se přiblížil k hranici šestnáctky, odkud vystřelil po zemi a pokořil rozhozeného brankáře Bizota - 0:3.

Hosté přidali čtvrtý gól po necelé hodině hry, kdy Berghuis pronikl do pokutového území AZ po pravé straně a pak předložil míč k zadní tyči zcela osamocenému Tonymu Vilhenovi, jenž neměl problém zakončit do odkryté branky. V 65. minutě pálil z hranice šestnáctky jen o pár decimetrů vedle pravé konstrukce Boëtius, následně se v rozmezí tří minut ocitl Berghuis ve dvou stoprocentních příležitostech a z totožných pozic mířil mimo prostor tří tyčí.

Domácí se ve zbývajícím průběhu snažili kroužit kolem pokutového území hostů, ti naopak rychle přecházeli do protiútoků. V 74. minutě vytvořil Alkmaar obrovský závar před Jonesem, avšak po ráně Koopmeinerse nedokázal kapitán Weghorst ani v pádu protlačil balón do sítě. V předposlední minutě mohl zkompletovat "búra" střídající Nelom, ale na poslední chvíli ho odzbrojil Wuytens a výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - VVV Venlo 0:2

30.09.2017 20:45

Góly: 32. Clint Leemans, 70. Ralf Seuntjens

Fotbalisté Venla pokračují ve svém snovém startu do nového ročníku Eredivisie po návrtu z druhé ligy, v sedmi odehraných duelech mají na kontě stále jen jednu porážku a nyní na půdě rotterdamského Excelsioru zvítězili letos potřetí v poměru 2:0. Díky tomu se v tabulce nacházejí na krásném šestém místě s dvanácti body a jsou v dobrém rozpoložení. Naopak SBV prohrál letos počtvrté a nenavázal tak na minulou senzační výhru v Alkmaaru (2:0).

V tabulce nejvyšší soutěže mu momentálně patří třináctá pozice se sedmi body a na rozdíl od svého sobotního protivníka nemůže být s dosavadním průběhem spokojen. Utkání se od samého začátku rozhodně neodehrávalo v ofenzivním duchu, oba celky zodpovědně bránily a čekaly na chybu soupeře. VVV měl od samého začátku mírně navrch a i přes horší držení míče si vypracoval hned deset střeleckých pokusů, zatímco Excelsior pouze tři.

Do první větší příležitosti se dostal krátce po dvaceti minutách hry, kdy na pravé straně odvedl dobrou práci Thy a vzápětí odcentroval před bránu. Tam si naběhl Nwakali a jeho akrobatické zakončení minulo domácí branku jen o několik decimetrů. Venlo přeci jen otevřelo skóre ve 32. minutě, kdy využil obrovského nedorozumění domácí defenzívy s brankářem Kristinssonem dvaadvacetiletý záložník Clint Leemans.

Ten převzal nepovedenou přízemní nahrávku strážce SBV, obelstil padajícího obránce a pak před hranicí pokutového území vymyslel fantastický lob, jenž zapadl přímo pod horní tyčku - 0:1. V dalších minutách se Excelsior snažil vyrovnat, jenomže měl problémy s přesností a vůbec mu nefungovala finální fáze. Naopak jeho odpor byl definitivně zlomen zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, hostům dodal klid Ralf Seuntjens.

Po pasu Posta prodloužil jeden z branících hráčů balón na zadní tyč, kde se ocitl právě osamocený Seuntjens a z hranice brankového území překonal bezmocného Kristinssona. SBV nedokázal překonat křeč až do samého závěru a nezmohl se tak ani na snížení. Po reprezentační přestávce se pokusí napravit tohoto zaváhání v Den Haagu, Venlo narazí na dosavadní vedoucí celek z PSV Eindhoven.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Groningen 3:2

30.09.2017 19:45

Góly: 19. Stefan Nijland, 60. Ryan Thomas, 90. Youness Mokhtar - 15. Ritsu Doan, 54. Tom van Weert

Zwolle pokračuje úspěšným tažením v novém ročníku, nyní po divokém průběhu přehrálo konkurenční Groningen nejtěsnějším poměrem 3:2 a zaznamenalo tak už své čtvrté vítězství. V Eredivisii se prozatím posunulo na třetí místo tabulky se čtrnácti body. FC naopak potřetí prohrál a s osmi body je na dělené jedenácté pozici. Domácí v zápase hned dvakrát prohrávali, ale v obou případech dokázali srovnat a vítěznou trefu vsítili ve třetí nastavené minutě.

Po úvodní opatrné čtvrthodině se do vedení z ničeho nic dostali hosté, v 15. minutě otevřel skóre sobotního střetnutí Ritsu Doan. Teprve devatenáctiletý japonský záložník využil nádherného centru Mahiho z pravého křídla, u zadní tyče si trochu krkolomným způsobem zpracoval balón a poté ze čtyř metrů propálil padajícího obránce i bezmocného brankáře Boera. Nicméně domácí na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho.

Už za čtyři minuty dorovnával skóre Stefan Nijland. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Namli a jeho utěšenou ránu vyrazil gólman Padt před sebe. Poté jeden z hráčů PEC vracel míč zpětně do předbrankového prostoru a nabíhající Nijland neměl problém rozvlnit síť. V dalších minutách tempo hry opadlo, necelých deset minut po přestávce vrátil hostům vedení Tom van Weert a jednalo se vskutku o kuriózní trefu.

Po prodloužené hlavičce Bacuny zasáhl van Weert balón netradičně ramenem a ten skončil v rukavicích Boera. Rozhodčí branku správně uznal, neboť míč přešel celým svým objemem brankovou čáru, což potvrdil i opakovaný záběr. Ani tentokráte nevydržel náskok Groningenu příliš dlouhou, přesně po hodině hry skóroval domácí Ryan Thomas. Ten se po několika odrazech v šestnáctce soupeře opřel do balónu z voleje a náramně ho poslal ke vzdálenější konstrukci, od které se odrazil na druhou stranu do boční síťky - 2:2.

Když už se zdálo, že oba celky budou spokojeni s bodem a výsledek se měnit nebude, tak přišly dva klíčové momenty v samém závěru. Nejprve byl za surovou hru oprávněně vyloučen střelec druhé branky FC van Weert, vzápětí rozhodl o vítězství PEC Youness Mokhtar. Šestadvacetiletý marocký rodák po vodorovné hlavičce střídajícího Parzyszeka obelstil dva protihráče a z otočky ze sedmi metrů prostřelil naprosto bezmocného Padta.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Willem II 4:0

30.09.2017 19:45

Góly: 49. Hirving Lozano, 55. Gastón Pereiro, 58. Hirving Lozano, 70. Marco van Ginkel (pen.)

PSV Eindhoven pokračuje v gólových hodech, po debaklu Utrechtu v poměru 7:1 nyní zcela zaslouženě přehrál trápící se Tilburg po výsledku 4:0 a v tabulce Eredivisie zvýšil své vedení, před druhým Heerenveenem má prozatím náskok čtyř bodů. Willem naopak prohrál pošesté ze sedmi utkání a se třemi body je předposlední sedmnáctý, po nedělních zápasech ho navíc může přeskočit Roda Kerkrade, jenž se představí na půdě Sparty Rotterdam. Úvodní poločas přitom skončil bezbrankovou remízou, ovšem favorizovaný domácí výběr skóroval hned čtyřikrát během jednadvaceti minut toho druhého a nikoho nenechal na pochybách. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho měli velkou převahu od úvodního hvizdu. Do první větší možnosti se dostali po dvaceti minutách, kdy po zpětné přihrávce Ariase téměř od brankové čáry pálil z dvanácti metrů Bergwijn a jeho tečovaný pokus prosvištěl nad břevnem. Hosté si největší příležitost sobotního zápasu vypracovali krátce po půl hodině hry. Na pravé straně to skvěle udělal Sol a poté tvrdě vypálil z mírného úhlu. Brankář Zoet vyrazil míč do strany přímo na kopačku Rienstry, který ale ze sedmi metrů trestuhodně přestřelil. Ve 38 minutě mohl na druhé straně otevřít gólový účet pozdější hrdina Hirving Lozano, jeho dobrá rána z hranice pokutového území letěla o pár decimetrů nad horní tyčku. Po změně stran PSV ještě přidal a do zaslouženého vedení se dostal ve 49. minutě. Poprvé skóroval právě Lozano, dvaadvacetiletý mexický záložník si naběhl na vynikající kolmici Bergwijna a ze čtrnácti metrů nekompromisně obstřelil bezmocného gólmana Wellenreuthera. Za dalších šest minut to bylo o dva góly, po centru Lozana z pravého křídla a zpětné hlavičce Marca van Ginkela rozvlnil sít zblízka taktéž hlavou osamocený Uruguayec Gastón Pereiro. V 58. minutě definitivně srazil soupeře na kolena Lozano, když skóroval podruhé. Po vyhraném hlavičkovém souboji Locadii odcentroval před branku van Ginkel a rozběhnutý Lozano umístěnou hlavičkou pokořil Boera - 3:0. Poslední branka se zrodila z pokutového kopu. Wellenreuther totiž padl pod nohy Locadiovi, uviděl od rozhodčího žlutou kartu a za protesty ji obdržel také jeho spoluhráč Heerkens. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil van Ginkel, Boera poslal na opačnou stranu.

Více informací k zápasu

NAC Breda - ADO Den Haag 0:1

30.09.2017 18:30

Góly: 80. Tom Beugelsdijk

Den Haag navázal na svou vzrůstající formu z poslední doby, díky těsné výhře 1:0 na půdě Bredy dokázal vybojovat z předchozích čtyř zápasů už deset bodů a je na vítězné vlně. V tabulce Eredivisie se prozatím nachází na devátém místě a odčinil tak nelichotivý start do sezóny. Naopak NAC nedokázal navázat na minulou senzační výhru v Rotterdamu, když zdolal obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu 2:0, a v lize je čtrnáctý se sedmi body.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně vyrovnané, oba celky se soustředily na defenzívu a příliš vyložených možností k vidění nebylo. ADO rozhodl o svém tříbodovém zisku až zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Přitom Breda vstoupila do utkání velmi nebojácně, už v 10. minutě se po rohovém kopu hostů dostala do přečíslení a vytvořila si hned dvě obrovské šance, po kterých shodně nastřelila konstrukci branky Den Haagu.

Nejprve se ke střele odhodlal García a orazítkoval vzdálenější tyčku, vzápětí se balón odrazil na kopačku Ambroseho, jenž zblízka trefil protější tyč. V dalším průběhu se nic zásadního nestalo, v samém závěru první půle znovu zahrozili domácí. Přizvednutý centr vracel před branku Ambrose a po závaru se do zakončení málem probojoval Mari, jenomže na hranici brankového území byl na poslední chvíli odzbrojen.

NAC měl mírný tlak také po změně stran. Dvě střely z bezprostřední blízkosti fantasticky zablokovala defenzíva ADO, závěrečná třetí rána letěla o pár decimetrů vedle levé tyče. Brankář Zwinkels měl štěstí, neboť se na celou situaci pouze díval a byl spíše v roli diváka. V závěrečné dvacetiminutovce hosté přeci jen zabrali a převzali otěže sobotního klání. Do vedení se mohli dostat v 74. minutě po nečekané hlavičce Falkenburga.

Ten se z ničeho nic zjevil v předbrankovém prostoru a gólmana Birighittiho zachránila až horní tyčka. Jediný gól tohoto střetnutí vsítil v 80. minutě Tom Beugelsdijk. Sedmadvacetiletý obránce si naběhl na krásný pas El Khayatiho z pravého křídla a u zadní tyče se opřel do míče z voleje. Jeho dělovka trefila hruď Kocha, od které se míč odrazil do sítě. Domácí se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohli, hosté tak dosáhli na cenné tři body.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 2:1

29.09.2017 20:00

Góly: 2. Fredrik Jensen, 76. Danny Holla - 52. Paul Gladon

Fotbalisté Twente dokázali podruhé v sezóně zvítězit a tentokráte si ve vyrovnaném souboji poradili s konkurenčním Heracles, které přehráli nejtěsnějším rozdílem 2:1. Domácí výběr vybojoval druhý tříbodový zisk v tomto ročníku a se šesti body se prozatím posunul na patnáctou pozici. Almelo naopak nedokázalo navázat na minulý úspěch s Rodou, v páteční předehrávce utrpělo třetí letošní prohru a v tabulce Eredivisie je na jedenáctém místě.

Enschede mělo naprosto skvělý vstup do zápasu a do vedení se dostalo už po necelých dvou minutách hry. Assaidi obdržel nádhernou kolmici za obranu a poté se kličkou zbavil protihráče. Vzápětí vypálil z jedenácti metrů a trefil vracejícího se Pröppera. Nicméně k dorážce se přeci jen dostal dravý finský mladík Fredrik Jensen a ve skluzu dopravil balón k bližší tyči, brankář Castro už gólu nezabránil.

Neuběhly ani další čtyři minuty a Twente se mohlo dostat do vedení o dvě branky. Po zblokované střele Liendla propadl míč ke zcela osamocenému Boereovi, ale ten zblízka z pěti metrů nedokázal překonat skvělého Castra. V následujícím průběhu přišel útlum a oba celky hrozily pouze ze střední vzdálenosti. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, hosté z ničeho nic srovnali v 52. minutě zásluhou Paula Gladona.

Tradiční kanonýr Heracles skóroval v této sezóně potřetí, když využil přesně načasovaného centru Darriho z levého křídla a hlavou z osmi metrů zamířil přímo k levé tyči, gólman Brondeel se proletěl vzduchem naprosto zbytečně. Od tohoto momentu se hrálo přeci jen opatrněji a ani jeden celek nechtěl udělat chybu. O vítězi tohoto duelu rozhodla standardní situace zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se prosadil Danny Holla.

Zkušený devětadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z hranice pokutového území a nádhernou technickou střelou zamířil k přední konstrukci. Castro sice balón zasáhl, ovšem ten se již nacházel zhruba půl metru za brankovou čarou. Ve zbývajících minutách se hosté na žádnou odpověď nezmohli a výsledek se tak neměnil. V příštím kole se utkají s favorizovaným Vitesse, FC zavítá na půdu konkurenčního Tilburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven760121:618
2.Feyenoord Rotterdam750216:615
3.SBV Vitesse742115:714
4.PEC Zwolle742113:1014
5.SC Heerenveen742112:1114
6.AFC Ajax741215:613
7.VVV Venlo733110:612
8.AZ Alkmaar740310:1112
9.ADO Den Haag73136:910
10.FC Utrecht731310:1410
11.Heracles Almelo722311:138
 FC Groningen722311:138
13.SBV Excelsior72147:117
14.NAC Breda72149:147
15.FC Twente72058:96
16.Sparta Rotterdam71245:115
17.Roda JC71067:173
18.Willem II71066:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
San Iker

Nebylo by lepší dělat preview a souhrny FNL místo Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo Holanďani nikoho nezajímají

Reagovat
afc ajax

Tak sa sem netrepte!!!

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
jáá

Reagovat
Rarášek

Je fakt, že těch 10 komentů můžou dát přímo pod zápas, ale nevím, proč to tak hrotit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

nebo ruskou/ukrajinskou/tureckou ligu

Reagovat
Rudnevs

Ale zaujímajú, ja si to tu rád občas prebehnem, diskutujú tu fajn ľudia, podľa mňa by túto sekciu nemali rušiť. Ale zasa by mohli občas napísať niečo viac k 2.BL, aspoň nejaký predsezónny preview a posezónny súhrn.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si , ze lidí v reakci není zas až tolik, aby mohli psát ó každé lize, ale hezké by to bylo, spousta lidí má oblíbený klub, který třeba sestoupil a zajímá je, jak si vede

Reagovat
Stiksxx

1.poločas hrůza. Nehrajeme vůbec nic. Možná jsme měli dvě příležitosti, ale Tilburg taky a z toho jednu gólovku.

Reagovat
Stiksxx

2. poločas už byl v naší moci. 1. gol sice trochu se štěstím, 2. ale náš klasickej. Takových jsme dali už spoustu. 3. gól byl nejhezčí. no a pecka vůbec nebyla. Tajně jsem doufal ve van Ginkela, že bude grant a schválně to kopne vedle, ale čekal jsem že to tak nedopadne..Z toho jsem neměl ani radost a naštěstí už ten gól nic neřešil.

Reagovat
jáá

to se rád podívám, tenhle víkend jsem úplně vypadl a neviděl nic...ale van Ginkel vám tu zálohu dobře zalepil

Reagovat
Stiksxx

van Ginkela jsme měli udělat na přestup, jenže ten trouba prodloužil s Chelsea, přitom je u nás spokojenej. Jestli má zaručeno, že bude moct hrát, kde si řekne (tedy u nás) a bere v chelsea plat větší než u nás, resp. mu chelsea k tomu našemu ještě něco doplácí, tak dejme tomu. Jinak to nechápu.

Reagovat
jáá

jsem právě myslel, že půjde k vám natrvalo a to prodloužení v Chelsea mě dost zarazilo tak asi tak, jinak si to nedovedu vysvětlit, každopádně děkuji za osvětu

Reagovat
afc ajax

Super zápas aj keď výsledok hovorí niečo iné ale bol to veľmi kvalitný a aj vyrovnaný zápas, prvých 10-15 minút HEER strašne tlačil. Hral Lasse shone a bolo to aj vidno ,len nechápem prečo nášho" 50 mil.chlapca " nedal tréner skor napr. hňeď pri 3:0, alebo aj skôr . lebo na lavičke sa do formy nikdy nedostane a ani za 5 min.hry Dnes asi nehral nikto slabo bol to tímový výkon AJAX

Reagovat
jáá

neviděl jsem, ale už se těším aspoň na souhrn, snad se to nějak chytne, dost mě zaujaly debaty o tom jak Keizer půjde a že by ho mohl nahradit FdB

Reagovat
afc ajax

Tak ano možno by mal motivaciu ukazať celej europe že nie je až taký zlý tréner ako sa ukazovalo za ostatné sezóny

Reagovat
jáá

tak v Crystal Palace potřeboval víc času a i po jeho odchodu hrajou stejnou tužku bez golu

Reagovat
Stiksxx

Já se divím, proč ho za takovou ránu neprodal.

Reagovat
jáá

tak doufalo se že naváže na minulou sezonu a chtěl zůstat, Overmars se i vyjádřil, že za žádnou cenu v létě neodejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele