Eredivisie - souhrn 4. kola

28.08.2015, 21:59, aktualizováno 30.08.2015, 18:41
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven ve šlágru kola porazil Feyenoord a dere se zpátky na vrchní příčky tabulky. Další tři body slaví Ajax, který si poradil s Den Haagem. Výhry zapisují také Vitesse, Roda, Heracles, Excelsior, Utrecht a Nijmegen. Utkání Heerenveenu se Zwolle skončilo smírně...

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 3:1

30.08.2015 16:45

Góly: 37. Maxime Lestienne, 50. Santiago Arias, 80. Jürgen Locadia (pen.) - 4. Jeffrey Bruma (vl.)

Obhájce titulu PSV konečně předvedl výkon, jaký se od něj očekával, a dosud stoprocentní Feyenoord porazil ve šlágru kola 3:1. Znovu se tak potvrdilo, konkrétně už jedenáctkrát z dvanácti posledních případů, že tyhle duely celkově lépe zvládají domácí. Ti se nyní přiblížili v tabulce svému soupeři na rozdíl pouhého bodu.

Jak kouč Phillip Cocu, tak jeho protějšek Giovanni van Bronckhorst mohli do svých sestav nasadit prakticky to nejlepší, co měli k dispozici. Ačkoli byl eindhovenský celek pasován do role favorita, lepší výsledky měl doposud právě jeho soupeř. Ten se opravdu šťastně ujal vedení už po čtyřech minutách hry.

Basacikoglu posílal z pravé strany centr na hranici malého vápna, tam se ale jeho spoluhráči vlastně ani nemuseli tlačit, neboť obránce Bruma ve snaze zabránit nebezpečí odvrátil míč jen do vlastní sítě. PSV tohle inkasování nakoplo k aktivnější hře, na hřišti bylo najednou lepším týmem. Feyenoord od té chvíle hrál až příliš opatrně.

Hosty dlouhou dobu držel brankář Vermeer, který si musel poradit se šancemi Lestienneho a Narsingha, de Jong z výborné pozice pálil těsně nad břevno. Vyrovnání se Cocuho svěřenci dočkali ve 37. minutě. Pröpper svým parádním pasem našel na levé straně volného Lestienneho, který si balón lehce posunul a pak prostřelil Vermeera.

Do poločasu mohl belgický útočník strhnout vedení na stranu PSV, tentokráte byl ale rotterdamský brankář proti. V 50. minutě se již domácím přidat další branku povedlo. Narsingh lehkým obloučkem načechral míč Ariasovi, ten si ho hezky zpracoval a z blízkosti ho ze vzduchu uklidil k tyčce.

Následně se Feyenoord snažil o vyrovnání, nicméně domácí brankář Zoet dobře vychytal Basacikoglua i Kramera. Vše nakonec rozhodl moment deset minut před koncem. Elia v šestnáctce fauloval Pröppera a sudí Kuipers ukázal na bílý puntík. Jubilejní 1200. vítězství v Eredivisie následně stvrdil proměněnou penaltou Locadia.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Roda JC 0:1

30.08.2015 14:30

Góly: 36. Rostyn Griffiths

Fotbalisté Alkmaaru po úspěšném postupu do základní skupiny Evropské ligy přes rumunskou Astru nezvládli další domácí duel s nováčkem z Rody a podlehli mu v poměru 0:1, ve čtyřech dosavadních zápasech Eredivisie tak stále čekají na první vítězství a s pouhými dvěma body se nacházejí až na čtrnáctém místě tabulky. Naopak Kerkrade zatím překvapuje nejvyšší soutěž a po třech vítězstvích je s devíti body na čtvrtém místě.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a už ve 4. minutě se dostali do první vážnější příležitosti. V pokutovém území se dostal k balónu Gyasi a vypálil ze sedmi metrů, jeho tvrdou ránu doprostřed branky dokázal gólman Rochet vyrazit. AZ se poprvé ozvalo po necelých dvaceti minutách hry, kdy technicky po zemi vypálil dos Santos a jeho přízemní pokus minul o decimetry vzdálenější tyčku. Roda znovu zahrozila ve 24. minutě.

Po přihrávce do pokutového území a následné zpětné narážečce vypálil z první nabíhající van Peppen a horní tyčku minul zhruba z dvanácti metrů o dobré dva metry. Hosté vsítili jediný gól zápasu o dvanáct minut později, kdy se trefil Rostyn Griffiths. Ten se po rohovém kopu z levé strany uvolnil na hranici brankového území, defenzíva Alkmaaru na něj dočista zapomněla a Griffiths pohodlně hlavou poslal balón ke vzdálenější tyčce.

Roda byla aktivnější i po změně stran co se týče šancí, hru tvořilo především AZ. Deset minut po přestávce se po nahrávce z levé strany snažil ve skluzu zakončit Faik, ovšem gólman Rochet byl u balónu dříve. Přesně po hodině hry měl na kopačce vyrovnání Mühren, nicméně ten po přihrávce z pravé strany od Huppertse v jasné pozici vůbec netrefil balón. Ve zbývajících minutách měli domácí mírný tlak, dostali se však do jediné vážnější možnosti.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se po centru z levého křídla probojoval k hlavičce Henriksen, nicméně hostující svatyni zhruba o půl metru přestřelil. Alkmaar se pokusí přerušit ligovou krizi po reprezentační přestávce na půdě nováčka z De Graafschapu a už nutně potřebuje zvítězit, jeho příští protivník prozatím nezískal ani bod. Roda se v domácím prostředí utká v dalším nováčkovském souboji s Nijmegenem.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Cambuur Leeuwarden 4:1

30.08.2015 14:30

Góly: 2. Lewis Baker (pen.), 32. Abiola Dauda, 85. Guram Kašia, 90. Dominic Solanke - 28. Sander van de Streek

Vitesse Arnhem zatím úřaduje v domácím prostředí a nyní bez větších potíží porazilo Cambuur, který naopak zažívá velkou krizi. Favorit utkání zvítězil snadno 4:1 a se sedmi body se posunul už sedmou příčku Eredivisie. Cambuur po úvodní remíze se Zwolle prohrál již třikrát v řadě a to navíc s hrůzostrašným skóre 2:12, v tabulce je tak předposlední s jediným bodem a nedávná porážka 1:6 od Heracles ho evidentně poznamenala.

Domácí výběr se dostal do vedení už ve 2. minutě z pokutového kopu. Mac-Intosh totiž ve vápně fauloval Nathana a navíc obdržel žlutou kartu, míč na penaltový puntík si následně postavil Lewis Baker. Ten vypálil k pravé tyči do horní poloviny branky, a i když gólman Nienhuis vystihl směr střely, tak na balón již nedosáhl. Stejný hráč se o pět minut později postavil k zahrání přímého volného kopu a zakroutil balón o metr vedle pravé tyče.

Hostům se podařilo vyrovnat po necelé půlhodině hry. Po centru z pravé strany si na hranici šestnáctky zpracoval efektivně míč Sander van de Streek a nádhernou pumelicí k bližší tyči rozvlnil síť. Nicméně Vitesse opět vedlo ve 32. minutě. Po přihrávce na pravou stranu si posunul balón blíže do středu do pokutového území Rashica a vystřelil. Jeho nepříliš prudkou ránu vyrazil Nienhuis jen před sebe a dorážející Abiola Dauda neměl problém se zakončením.

V poločasové přestávce došlo ke změně gólmanů na straně hostů a Nienhuise nahradil Zeinstra. Hostující strážce poprvé zasahoval po necelé hodině hry, kdy po ráně Nathana na zadní tyč skvěle odvrátil balón na rohový kop. V 66. minutě zahrávalo Vitesse druhou penaltu, když Bakera fauloval Heerings a také dostal žlutou kartu. Baker ale podruhé z jedenácti metrů neuspěl, trefil pouze břevno.

Zhruba čtvrthodiny před koncem střílel těsně vedle vzdálenější tyče střídající Ibarra, Arnhem navýšil svůj náskok až v samém závěru. Nejprve v 85. minutě po rohovém kopu Bakera a několik hlavičkových soubojích nakonec přistál míč na hlavě Gurama Kašii a ten neměl se zakončením zblízka větší problémy - 3:1. V poslední minutě se po centru za obranu prodral mezi dvěma protihráči další střídající hráč Dominic Solanke a přízemní nezištnou střelou k levé tyči uzavřel gólový účet nedělního utkání.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - ADO Den Haag 4:0

30.08.2015 12:30

Góly: 16. Anwar El Ghazi, 20. Davy Klaassen, 58. Jöel Veltman, 74. Anwar El Ghazi

Fotbalisté Ajaxu předvedli oproti zápasu v Evropské lize s Jabloncem naprosto dominantní výkon proti Den Haagu a po jednoznačné výhře 4:0 se vrátili do čela tabulky s plným počtem dvanácti bodů a neuvěřitelným skóre 12:0! Před obhájcem titulu z PSV prozatím mají sedmibodový náskok a Eredivisii naprosto vládnou. Hosté z Den Haagu utrpěli první porážku v novém ročníku a s pěti body jsou na devátém místě tabulky.

Domácí se mohli dostat do vedení po necelé čtvrthodině hry, ovšem po pasu z levé strany překvapil balón na zadní tyči Anwara El Ghaziho a ten z jasné pozice zakončoval vysoko nad. Nicméně stejný hráč se dokázal prosadit v 16. minutě. Po obrovské chybě defenzívy Den Haagu poslal Davy Klaassen zpětnou přihrávku do pokutového území na nabíhajícího El Ghaziho a ten vsítil už svou pátou letošní trefu přízemní střelou do levého dolního rohu.

O čtyři minuty později navýšil vedení Ajaxu Klaassen, oba aktéři prvního gólu si tentokráte vyměnili role. El Ghazi se po útoku z druhé vlny dostal s balónem na pravou stranu šestnáctky a zpětnou přihrávkou předložil balón nabíhajícímu Klaassenovi, který z voleje po zemi zamířil taktéž k levé tyčce. Hosté mohli snížit po půl hodině hry, ovšem hlavičku Havenaara vytáhl fantastický Cillessen reflexivním zákrokem.

V nastaveném čase mohl zvýšit vedení amsterdamského výběru Gudelj, jenže z přímého volného kopu nakonec trefil pouze vzdálenější tyč. Ihned po přestávce znovu zahrozil El Ghazi, po jehož pasu střílel Sinkgraven a balón uklidil o pár decimetrů vedle levé tyčky. Ajax měl velký tlak i v dalších minutách a třetího gólu se dočkal po necelé hodině hry, kdy se dokázal hlavou trefit Jöel Veltman.

Ke standardní situaci z dobrých třiceti metrů se postavil Gudelj a zakroutil balón do středu pokutového území přímo na hlavu Veltmana, který s přehledem poslal balón k tyči do protipohybu gólmana Hansena. Gólový účet utkání uzavřel zhruba dvacet minut před koncem El Ghazi svou šestou trefou v nové sezóně. Po kolmici Klaassena na rozběhnutého Milika přišla zpětná přihrávka před branku a teprve dvacetiletý nizozemský útočník neměl větší problémy rozvlnit síť - 4:0.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Twente 2:0

29.08.2015 20:45

Góly: 17. Iliass Bel Hassani, 75. Wout Weghorst

Fotbalisté Twente prohloubili svou krizi v úvodu letošního ročníku Eredivisie a po třetí porážce ze čtyř zápasů se nacházejí na šestnáctém místě s jediným bodem. Heracles naopak navázalo na předchozí dvě ligové výhry včetně té naprosto dominantní proti Cambuuru v poměru 6:1 a s devíti body se vyhouplo do senzačního vedení v celé soutěži minimálně do zítřejšího odpoledne. O sobotní výhru 2:0 se postarali Iliass Bel Hasani a Wouter Weghorst.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí a už ve 2. minutě střílel ve skluzu Gutiérrez do gólmana Casrta, o 5 minut později zahrozil na druhé straně čtyřgólový střelec proti Cambuuru Tannane. Ten se prosmýkl až do pokutového území a vypálil těsně nad horní tyčku. Za dalších 5 minut se dostal k hlavičkovému pokusu Zomer po rohovém kopu a minul horní tyčku o pár decimetrů. Almelo se dostalo do zaslouženého vedení v 17. minutě.

Bel Hasani se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů, po jeho kroucené ráně skočil balón těsně před brankářem Marsmanem, a i když si hostující strážce na míč sáhl, tak mu už v cestě do sítě nezabránil. Po půl hodině hry utekl všem na levé straně fantastický Tannane a předložil míč Bel Hasanimu, který tentokrát minul vzdálenější tyč. Zhruba 5 minut před přestávkou zahrozili po delší době hosté.

Po efektivní narážečce střílel z pravé strany pokutového území z ostrého úhlu Corona, ovšem jeho střela byla hodně nepřesná. V nastaveném čase mohl zvýšit vedení domácího výběru Bruns, jenže jeho pokus mířící k bližší tyči vyrazil na roh Marsman. Po změně stran vyhrál Marsman souboj s Brunsem podruhé. V 57. minutě vypálil třiadvacetiletý záložník z třiceti metrů a Marsman znovu vytáhl balón na roh.

Přesně po hodině hry se po rohovém kopu dostal k akrobatickému zakončení jeden z hostujících hráčů a vyrovnání zabránil Bruns, který odhlavičkoval balón do bezpečí z brankové čáry. V polovině druhé půle předvedl výbornou kličkovanou Darri a přihrával před branku, Bel Hassanimu chyběl k zakončení do prázdné branky jen krůček. Heracles pojistilo své vedení přesně čtvrthodiny před koncem.

Po dlouhém nákopu do pokutového území Twente usměrnil Weghorst míč za hostujícího gólmana lehkou tečí - 2:0. Ihned nato vyslal z pětadvaceti metrů fantastickou ránu Tannane a znovu se musel činit Marsman, následně na druhé straně vytlačil Castro technickou ránu Ziyecha přímo z rohového kopu. V samém závěru pálil těsně vedle zadní tyče Tannane a po chybě Marsmana nepochopitelně nedal gól ani střídající Gosenns, skóre utkání se už ale nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1:1

29.08.2015 19:45

Góly: 4. Sam Larsson - 59. Lars Veldwijk

Zwolle dalo zapomenout na poslední nevydařená vystoupení na Stadionu Abeho Lenstry a domů si odvezlo vytoužený bod za plichtu 1:1. Heerenveen vedl po půli, v té druhé ale těsný náskok ztratil. Hosté tedy zůstávají i po čtyřech kolech stále neporaženi, domácí už potřetí v sezóně remizovali.

Hostující kouč Ron Jans už před utkáním avizoval, že i s nerozhodným výsledkem by byl spokojený. Přání se mu nakonec vyplnilo. Zwolle v Heerenveenu prohrálo třikrát v řadě, přičemž poslední dva zápasy z předchozích dvou sezón pro něj dopadly opravdu hrozivě. Tentokráte ale předvedlo slušný výkon.

Přitom už zkraje utkání to pro hosty zase vypadalo špatně. Ve 4. minutě si Larsson ve středu hřiště našel snadno svůj prostor a parádní střelou k tyči překonal brankáře Begoise. Domácí byli i nadále lepším týmem a osamocený Larsson mohl o pár minut později navýšit vedení, nebýt dobrého zákroku Begoise.

PEC měl v prvním poločase štěstí, že již neinkasoval. Směrem dopředu toho moc nepředvedl, ale do kabin hráči odcházeli za určitě hratelného výsledku. Do hry nastoupil ve 46. minutě Thomas a ofenzíva najednou ožila. A v 59. minutě přišlo na řadu vyrovnání. Becker zprava poslal míč na úplně volného Veldwijka, jenž neměl problém skórovat.

Heerenveen mohl navrátit vedení na svou stranu díky dvěma šancím. Nejprve se táhlou střelou, která se ještě lehce otřela o obránce Marcellise, mohl prosadit Cavlan, nicméně jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Poté se ve vápně prodral k míči Veerman, který vypálil levačkou, avšak zamířil jen vedle.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - BV De Graafschap 3:0

29.08.2015 19:45

Góly: 47. Sander Fischer, 63. Brandley Kuwas, 84. Daryl van Mieghem

V tomto utkání se střetly dva týmy, které ještě letos nedokázaly zvítězit a před vzájemným duelem se nacházely na samém dně Eredivisie. Mnohem lepší výkon předvedl domácí Excelsior a nakonec zaslouženě zvítězil 3:0, v tabulce se posunul už na dvanáctou příčku. Naopak De Graafschap je i po čtvrtém kole beznadějně na posledním místě bez jediného bodu a navíc je jeho skóre opravdu hrozivé - 1:10!

V téměř celém prvním poločase byla k vidění taktická bitva a i přes mírnou herní převahu SBV se neurodily žádné výraznější příležitosti. Teprve v závěrečné pětiminutovce se oba týmy postaraly o první vzrušení. Ve 40. minutě pálil z mírného úhlu na bližší tyč Botaka a gólman Jurjus si na konto připsal první velmi dobrý zákrok. V první nastavené minutě zahrozil na druhé straně Bannink.

Ten po pasu z pravého křídla hlavičkoval nikým nehlídán o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí. Excelsioru hodně pomohla úvodní branka hned po změně stran ze 47. minuty. Skvělý centr do pokutového území poslal Stans a nabíhající Sander Fischer uklidil hlavou balón za bezmocného gólmana Jurjuse. SBV pojistilo své vedení krátce po hodiny hry, kdy se dokázal prosadit Brandley Kuwas.

Dvaadvacetiletý nizozemský záložník prošel s míčem k pokutovému území a technickou střelou obstřelil hostujícího strážce - 2:0. Zhruba dvacet minut před koncem mohl Kuwas přidat svou druhou branku v tomto duelu, avšak v pokutovém území promrhal vhodnou chvíli a nakonec pálil příliš vysoko. De Graafschap mohl vykřesat jiskřičku naděje v 71. minutě, jenže Will z nadějné pozice mířil o pár centimetru nad spojnici tyče a břevna.

Excelsior uzavřel gólový účet tohoto zápasu v 84. minutě. Velkou bojovnost předvedl Kuwas, který v souboji získal balón a pak ho předal Darylu van Mieghemovi. Ten ukázal výborný přehled a z hranice pokutového území umístil míč přímo k tyči. O dvě minuty později byl De Graafschap hodně blízko alespoň čestné trefě, nicméně domácí brankář Kurto famózně zlikvidoval rány Vermeije se Smeetsem.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Groningen 2:0

29.08.2015 18:30

Góly: 29. Bart Ramselaar, 90+4. Timo Letschert

Fotbalisté Utrechtu dosáhli na své první letošní vítězství a v domácím prostředí dokázali porazit silný Groningen po výsledku 2:0. Do vedení se dostali už po půl hodině hry a svůj náskok pojistili v samém závěru utkání. V tabulce se tak s pěti body posunuli prozatím na desáté místo. Naopak soupeř Liberce v základní skupině Evropské ligy se nijak výrazněji nepředvedl a se čtyřmi body mu patří až třináctá pozice.

Domácí výběr poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy si na kolmici Baraziteho naběhl do pokutového území Janssen a poslal přihrávku před branku na volného Striedera, jehož pokus byl na poslední chvíli zablokován. O pár minut později předvedl Utrecht skvělou přízemní kombinaci a po další nahrávce Baraziteho střílel osamocený Haller, ovšem Padt jemnou tečí fantasticky odvrátil balón na rohový kop.

Groningen se poprvé ozval v polovině prvního poločasu. Po nahrávce Burneta za defenzívu předvedl v pokutovém území efektivní kličku Linssen, nicméně s famózním obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli van der Maarel. Domácí se dočkali vedoucí branky ve 29. minutě zásluhou Barta Ramselaara. Ten využil kolmé nahrávky Klaibera a následného geniálního tahu Hallera.

Francouzská vycházející hvězda nezištně nechala dojít balón za defenzívu soupeře právě na nabíhajícího Ramselaara, který zamířil tvrdě mezi nohy gólmana Padta. Ramselaar mohl přidat druhou trefu deset minut před přestávkou, jenže tentokráte hlavičkoval z hranice brankového území těsně vedle. Utrecht byl aktivnější i po změně stran a blízko dalšímu gólu byl po hodině hry. Po pasu Nganioniho z levé strany hlavičkoval o decimetry vedle aktivní Haller.

Haller zlobil i nadále a v 68. minutě měl na kopačce svůj pátý gól letošního ročníku Eredivisie, nicméně svým přízemním pokusem z hranice šestnáctky minul o centimetry pravou tyč. V 84. minutě se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů Ayoub a nádhernou ranou trefil bližší tyč, gólman Padt zůstal stát na brankové čáře jako přikovaný.

Domácí definitivně pojistili svůj náskok ve čtvrté nastavené minutě. Timo Letschert si brilantně vyměnil míč s Hallerem a utíkal středem hřiště směrem k Padtovi, jeho kroucený pokus zapadl přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

Willem II - NEC Nijmegen 0:1

28.08.2015 20:00

Góly: 64. Navarone Foor

Hráči Nijmegenu dokázali překvapit Tilburg na jeho půdě a odvezli si domů všechny tři body po nejtěsnější výhře 1:0. Do tabulky si tak připsali svůj druhý tříbodový zisk v nováčkovské sezóně a v tabulce se prozatím posunuli na šesté místo se šesti body. Willem naopak stále čeká na své první ligové vítězství a se dvěma body se nachází na čtrnáctém místě. O jediný gól utkání se postaral v 64. minutě Navarone Foor.

Nijmegen tak v páteční předehrávce napravil předchozí dvě porážky s celkovým poměrem 0:5, Tilburg naopak nedokázal navázat na dobré výkony proti silným soupeřům. Willem poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy de Sa odcentroval z levé strany a hlavičkující Braber minul vzdálenější horní roh jen o několik decimetrů. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení po půl hodině hry.

Po pasu van der Veldena hlavičkoval nikým neatakován a pravou tyčku minul zhruba o metr. Hosté se do své první vážnější příležitosti dostali až krátce před přestávkou. Z hranice pokutového území vystřelil Rayhi, nicméně mezi tři tyče těsně nezamířil. Po změně stran se hra hodně vyrovnala a diváci sledovali taktickou bitvu. NEC z ničeho nic skórovalo po dvaceti minutách hry ve druhé půli a byl u toho již zmiňovaný Foor.

Ten si po přihrávce na pravou stranu navedl balón blíže do středu a nezištně vystřelil z patnácti metrů, jeho kroucený pokus zapadl do levé šibenice za zkamenělého brankáře Lamproua. Tilburg se ani po inkasovaném gólu nedostal do nějakého výrazného tlaku, ba naopak mohl prohrávat o dvě branky zhruba čtvrthodinu před koncem. V pokutovém území se dostal ke střele osamocený Ritzmaier, jenže skvělého Lamproua tentokráte nepropálil.

Do konce zápasu zahrozili domácí pouze jednou a to zásluhou Oja v 84. minutě. Čerstvě čtyřiadvacetiletý belgický záložník napřáhl z hranice šestnáctky a pálil těsně vedle pravé tyče. Willem se pokusí na své první letošní vítězství dosáhnout po reprezentační pauze na půdě vysoce favorizovaného Feyenoordu, Nijmegen zavítá na půdu dalšího nováčka z Rody a dá se očekávat hodně vyrovnaný souboj.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax440012:012
2.Heracles Almelo430112:49
3.Feyenoord Rotterdam43018:59
4.Roda JC43015:49
5.PEC Zwolle42208:48
 PSV Eindhoven42208:48
7.SBV Vitesse42118:47
8.SC Heerenveen41306:46
9.NEC Nijmegen42022:56
10.FC Utrecht41216:55
11.ADO Den Haag41217:85
12.SBV Excelsior41125:54
13.FC Groningen41123:54
14.AZ Alkmaar40222:62
15.Willem II40221:52
16.FC Twente40133:91
17.Cambuur Leeuwarden40134:141
18.BV De Graafschap40041:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nemcom sa uz ani nepochvalia ze sa z tribuny dostal do Slovenskej nominacie?

Reagovat
smazaný uživatel

ve zdroji zatím stále není (ten se ale pořád aktualizuje), nemáš odkaz na nominaci slovenska?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako obrana a záloha OK, ale nechápu ty útočníky. Máte tam tři těžkopádné polena, všechno kolem třicítky a výšky cca 1,90 m, z toho dva už mají nejlepší léta za sebou a pouze dosluhují v domácí lize a třetí v USA nehraje. To tam fakt na hrot nemáte šikovnější - co třeba ten Argentinec se slovenskými pasem Depetris, v mexické lize přece vstřelil pár gólů, proč nevyužíváte raději jeho než tři typově podobné hromotluky?

Reagovat
smazaný uživatel

NEC Sem rad, ze sou zpatky v prvni lize,.

Reagovat
Stiksxx

To já taky. Vybral bych urcite tri týmy bez kterých bych se radši obešel.

Reagovat
smazaný uživatel

NEC je tradiční klub, ještě bych chtěl nahoru Spartu Rotterdam

Reagovat
AjaxFans

Co mam knizku o Ajaxu z pred a povalecneho obdobi, tak Sparta docela dominovala.

Reagovat
Elliasson

Jakou knížku? To zní dobře.

Jinak, derby se Spartou mi taky chybí...

Reagovat
AjaxFans

Je to od Simona Cupra tusim.Ajax pred a povalecnem obdobi.

Reagovat
AjaxFans

Tez je rad vidim.Budou derby s Arnhemem.

Reagovat
Elliasson

Jojo, tomu týmu zrovna přeji.

Reagovat
jáá

nevíte někdo, prosím Vás, proč hraje RB Tete místo van Rhijna? že by se Tete nějak předvedl bych neřekl a na Střelnici, taky žádný hit

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu a stejne tak zaklad Bazoer

Reagovat
Hector17

Navíc bazoer je stoper, který hraje v záloze

Reagovat
smazaný uživatel

Z Bazoera udelal zaloznika az de Boer. V PSV hral opravdu stopera. Ale takovejch predelavek vymyslel uz panacek nekolik. Ja z Bazoera taky nejsem tak unesenej jako de Boer. V Jablonci i dnes proti den Haagu byl chvilemi mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tete se mi libi. Ale van Rhijn hral v pohode. Osobne bych taky videl jina mista, kam by stalo za to sahnout

Reagovat
smazaný uživatel

El Ghazi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

terorista, jednou odpálí zaplnění OT

Reagovat
Gryphonheart

Alkmaar Groningen

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax ze 4 zápasů v lize 12 bodů při skóre 12:0. Přitom v dvojzápase s Jabloncem nepředvedl vůbec nic. Jestli takový Ajax nemá v nizozemské lize konkurenci, tak kvalita té ligy musela jít strašně dolů.

Reagovat
Stiksxx

Měl zatím jen Alkmaar, který se zatím trochu hledá. Jinak spíš týmy, který mají prioritu záchranu v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsi zapasy AJA-JAB nevidel, vid? Kdyz proti Tobe nekdo brani celej zapas na vlastni pulce, netvori, bori a dokonce i kdyz hraje proti deseti, tak se nehraje nikomu dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

postřeh!

Reagovat
Stiksxx

První půle dobrá. Vlastní gól bych dával za vinu spíš Brenetovi než Brumovi. Ten Brenet je fakt mizernej.

Ale jestli takhle bude Feyenoord hrát i druhej poločas, tak nemám strach. Už to mohlo být klidně i 3:1 4:1. Vermeer chytá zatím výborně. Šance jsou a Feyenoord je nulovej. Ale zaklepávám to.

Reagovat
Stiksxx

Výtečně. Řekl bych, že zasloužená výhra.

I když nechápu proč Cocu stáhnul Mahera a dal tam Hedrixe a začal hrát defeznivně. To bylo jasný čekání na gól a měli jsme štěstí, že nepřišel. Dvě golovky, který výborně vychytal Zoet a tyč po odrazu od Isimata..Druhej vlašák už bych asi neunes. Takže ve druhý půli se hra vyrovnala. Penalta si myslím, nebyla. Je mi trošku Elii líto. Určitě chce restartovat slibnou kariéru a tohle mu asi nepomůže.

Nejlepší na place za nás určitě Zoet, Pröpper Arias a Isimat. Přihrávky Pröppera i Narsinga byly parádní. Za Feye bych si troufl říct, že byl nejlepší Vermeer.

Reagovat
Elliasson

Já myslel, že si to tam trefil Bruma.

Vermeer, Vejinović a Kuyt byli podle mě nejlepší z našho týmu, nedá se říct, kdo lepší a kdo horší. Elia mě přesvědčil, že až se s týmem sehraje (některé nahrávky šly trochu mimo), tak bude více než platným hráčem. Trochu mě dneska zklamali Sven van Beek (trochu nestíhal), Colin Kazim (dneska nebojoval o každý míč jako vždy) a Botteghin (hlavně zařídil druhý gól). Bilal na to má, škoda, jen musí vypilovat střelu. Škoda, že se v rozhodující moment, kdy mohl nahrát Dirkovi do prázdné, radši vystřelil...

Reagovat
Stiksxx

No tak první si fakt dal Bruma, ale ta tyč šla od Isimata..Asi si to chtěli kluci rozdělit. No já si myslím, že Vermeer byl nejlepší jednoznačně. Protože to v půli mohlo být klidně 3:1. A nás zas ve druhé podržel zase Zoet. Ten šel neskutečně nahoru. Doufám, že mu to vydrží. Zaklepávám to.

Jinak Kazima jsme úplně vymazali. Tak Bilal to měl těžký, protože u něj byl vždycky Zoet všas. Na kličku by neměl čas a jestli to mohl dávat Kuijtovi před prázdnou. To už si nepamatuju. Budu si to muset pustit někde ještě jednou.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Elliasson

Prohra asi za ten první a za velkou část druhého poločasu zasloužená, nicméně... Penaltu jsem viděl asi stejně jako Eljero Elia. Nemohu si pomoci, ale já to viděl jako simulaci...

Reagovat
AjaxFans

Prekvapeni ze Elia nehraje zaklad.Jinak remiza by byla perfektni.

Reagovat
Elliasson

Pro mě zas tak ne. Ještě není úplně sehraný. Ale časem nahradí Lexe, protože tomu se zápas opravdu nevyvedl. Zapomněl jsem se o něm zmínit. Třešničkou na dort byla střela, která skončila ve 20.řadě?

Reagovat
AjaxFans

Od koho?

Reagovat
Elliasson

Immerse - neviděl jsi?

Reagovat
AjaxFans

Nn, dnes jsem ani Ajax nevidel bohuzel

Reagovat
Elliasson

To co spálil, když to mohlo být 2:2, to bylo neskutečné.

Reagovat
Stiksxx

Jojo..trošku jsem tajil dech. Ale jakmile jsem viděl jak čekal, až mu spadne balon, tak už jsem byl klidnější, protože už měl kolem sebe dva naše hráče. Naštěstí nás koncovkou podržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, co na to skalni Ajaxu, ale za me dnes proti den Haagu dosud nejlepsi vykon v sezone...

Jen premyslim, jak dlouho bude tohle Schoneho bavit. Skvely byl dnes Riedewald pote, co presel na LB. A zaujal me Sikngraven (konecne). Pote co poslal de Boer na travnik Fischera a jeho zatahl do zalohy, tak byl mnohem lepsi. Stejne nevim co ho to napadlo davat ho na LW. A ohromne sympaticke bylo, jak se van Rhijn mohl pretrhnout, pote co co de Boer pustil do hry. Zadne kverulovani, jezdil tam a zpatky...

Reagovat
AjaxFans

Van Rhijn je hodne aktivnejsi jak Tete.Centry, goly z primaku.Nevim co to je za zmeny.Proste Schone a Fischer by meli hrat zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem zvedav, ktery sebevrah se ted pozene trenovat Twente misto odvolaneho Schreudera...

Reagovat
Stiksxx

Tak včera byl galavečer Eredivisie. Nejlepšího střelce vyhrál Memhpis, nejlepšího hráče Wijnaldum. Ten se tam i dojemností rozbrečel.

http://www.psv.nl/psv/video/video/wijnaldum-in-tranen-op-voetballer-van-het-jaargala.htm

Na stránkách stojí, že to bylo za dík zvláštní osobě. Víc jsem se dočetl, že děkoval hlavně van Gaalovi, že ho vzal na MS. Ale jestli plakal kvůli tomu, to si nejsem jistý. Protože mu nerozumím.

Zoet získal ocenění za společenské aktivity mimo hřiště s finanční odměnou 50.000 eur. Peníze dá na sociální projekty a nadace zabývající se svalovou dystrofií, u kterých je patronem.

"Je to pro mě čest, ale chci, abyste věděli, že to neberu jako soutěž. Výhru si rozdělím s ostatními nominovanými - Jordan Botaka - Excelsior, Maikel Kieftenbeld - Birmingham, dříve Groningen. Svou část daruji do svých sociálních projektů. Snažím se dělat něco pro ty, kteří mají těžší život kvůli nějakému postižení, nemoci nebo jiných okolností. To je pro mě nejvíc normální věc na světě. Nedělám to pro nějaké ocenění, ale proto, že je to důležité a že mě to baví. Jsem si vědom, že jako fotbalista mám více možností. Tahle cena není jenom moje, ale i ostatních kolegů z jiných klubů. Ta cena je pro nás pro všechny."

Tady nezbývá nic jiného než smeknout a zatleskat. Vím, že takových fotbalistů je hodně, ale nikdy jich není dost.

Reagovat
Stiksxx

Corona do Porta. Wolfsburg dal přednost Draxlerovi před Ziyechem. Škoda. To by byl pěkný krok si myslím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele