Eredivisie - souhrn 31. kola

13.04.2018, 21:54, aktualizováno 15.04.2018, 18:37
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven porazil druhý Ajax a po roční odmlce se raduje ze zisku titulu. Alkmaar ještě nevzdává boj o druhé místo a v předehrávce 31. kola uspěl v Almelu. AZ vyhrálo 3:0 a jeho manko na Ajax nově činí pět bodů. Vitesse nadělilo Spartě sedm gólů, už jen minimální šanci na záchranu má Twente, Feyenoord si poradil s Utrechtem...

PSV Eindhoven - AFC Ajax 3:0

15.04.2018 16:45

Góly: 23. Gastón Pereiro, 38. Luuk de Jong, 54. Steven Bergwijn

Eindhoven po minulé výhře v Alkmaaru dokázal bez větších potíží přehrát před vlastními fanoušky největšího rivala z Ajaxu v poměru 3:0 a předčasně si zajistil nizozemský titul! Tři kola před koncem má totiž na amsterdamského konkurenta náskok nedostižných deseti bodů a poslední zápasy si tak může užit. Naopak AFC kromě tohoto zklamání ještě nemá jisté ani druhé místo, před třetím Akmaarem je o pět bodů.

Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vsítili hned dvě branky, třetí přidali necelých deset minut po přestávce. Hosté si sice také vytvořili několik slibných možností, jenže v celém průběhu si vylámali zuby na skvěle chytajícím brankáři Zoetovi. Po úvodní opatrné čtvrthodině poprvé zahrozil eindhovenský celek, avšak střelu Lozana z dobrých pětadvaceti metrů zkrotil v rukavicích gólman Onana.

Philips Stadion poprvé vybuchl radostí ve 23. minutě, gólový účet nedělního šlágru jarní části Eredivisie otevřel Gastón Pereiro. Po akci dva na dva střílel z pravé strany pokutového území Lozano a již překonal Onanu, v tuto chvíli zabránil jistému gólu parádním obranným zákrokem těsně před brankovou čarou vracející se de Ligt. Míč se však odrazil na kopačku Pereira a ten při dorážce zblízka nezaváhal, ze tří metrů rozvlnil síť.

Zhruba po půl hodině hry mohl vyrovnat Huntelaar, ale Zoet ho naprosto neuvěřitelným zásahem vychytal a podržel svůj výběr. PSV pojistil své vedení ve 38. minutě, o uklidňující trefu se postaral kanonýr Luuk de Jong. Ten si naskočil na parádní zpětný centr Breneta z levého křídla a hlavou z hranice brankového území mířil k bližší tyči, bezmocný Onana jen zoufale rozhodil rukama.

Tři minuty po přestávce odhlavičkoval míč z brankové čáry obětavý Arias a následný slabý pokus Siema de Jonga snadno schoval v náručí připravený Zoet. Definitivně rozhodnuto bylo v 54. minutě, třetí a poslední branku vstřelil Steven Bergwijn, když po odvráceném centru nezištně zamířil z dvanácti metrů po zemi k levé konstrukci. Tohle už bylo pro hostující fanoušky moc a kvůli jejich nepokojům musela být hra na malý okamžik přerušena.

Zhruba v polovině druhého poločasu proletěl pokus Nerese o decimetry vedle levé konstrukce, v závěrečné desetiminutovce neudržel frustrovaný Ajax emoce na uzdě a duel nakonec dohrál v devíti. Nejprve byl v 80. minutě vyloučen Nicolás Tagliafico po druhé žluté kartě, za tři minuty ho následoval Siem de Jong, jenž surově přišlápl Ariase u postranní čáry a hřiště opustil kvůli přímé červené kartě. Po závěrečném hvizdu pochopitelně vypukla obrovská radost domácích příznivců, PSV tak po ročním půstu opět vystoupal na nejvyšší příčku.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 3:1

15.04.2018 14:30

Góly: 7. Nicolai Jørgensen, 43. Robin van Persie, 69. Sam Larsson - 31. Cyriel Dessers

Feyenoord navázal na svou skvělou formu z poslední doby, úhlavního rivala v boji o konečnou čtvrtou pozici zdolal po výsledku 3:1 a vytvořil si před ním celkem dostatečný osmibodový odstup, o který už ve zbývajících třech kolech přijde jen velmi těžko. Na druhou stranu boj o třetí pozici je také téměř nereálný, neboť Alkmaar má před ním shodný osmibodový náskok. FC neuspěl počtvrté za sebou a je pátý s devětačtyřiceti body.

Rotterdamský výběr zvítězil v Eredivisii popáté v řadě a navíc potvrdil výtečnou střeleckou produktivitu, v posledních pěti případech skóroval dokonce sedmnáctkrát. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry, kdy podesáté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Nicolai Jørgensen. Sedmadvacetiletý dánský záložník využil přihrávky od Toornstry a poté akrobaticky zakončil k pravé tyči.

Ve 20. minutě dokázal rozvlnit síť pozdější hrdina Robin van Persie, ale tento gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Za dalších pět minut si stejný hráč naběhl před branku a o jediný krok se k zakončení nedostal, o tři minuty později se poprvé ozvali hosté. Ve velké možnosti se zjevil van de Streek, jenomže sám před gólmanem Jonesem volil místo střely přihrávku a žádného ze svých spoluhráčů nenašel.

FC se přeci jen dočkal vyrovnání ve 31. minutě. Po přihrávce z pravé strany od Labyada tečoval míč pod horní tyčku kolem Jonese rozběhnutý Cyriel Dessers. Tato trefa však neměla podle pravidel platit, neboť se Dessers v době nahrávky nacházel v metrovém ofsajdu. Favoritovi tohoto duelu ani tento sporný moment nevadil, dvě minuty před přestávkou mu vrátil vedení hvězdný navrátilec van Persie.

Čtyřiatřicetiletý útočník si elegantně zpracoval na prsa pas od van Beeka a z voleje se parádně trefil do pravého dolního rohu. Pět minut po přestávce zazdili hosté obrovskou možnost na vyrovnání, v 69. minutě je definitivně srazil na kolena Sam Larsson. Švédský reprezentant si seběhl do předbrankového prostoru na vysoký nákop Toornstry a hlavou z hranice brankového území umístil balón k levé konstrukci. Utrecht se ve zbývajícím průběhu nezmohl na vůbec žádný odpor.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Roda JC 2:1

15.04.2018 14:30

Góly: 15. Ritsu Doan, 49. Jesper Drost - 70. Christian Kum

V neděli byly na programu dva důležité zápasy o záchranu, v souboji mezi Groningenem a Rodou byl úspěšnější domácí výběr. Ten díky těsnému vítězství 2:1 přerušil třízápasovou vítěznou sérii protivníka a navíc se výraznou měrou přiblížil k účasti v příštím ročníku Eredivisie. Momentálně mu patří třináctá pozice se třiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody má solidní sedmibodový náskok.

Naopak Kerkrade ještě klidně může skončit na osmnácté přímé sestupové příčce, neboť před Twente má šestibodový odstup. Na patnáctou pozici Bredy ztrácí v tuto chvíli čtyři body. Domácí byli od samého začátku lepším celkem a do vedení se mohli dostat už po třech minutách, ovšem s dobře kopnutým přímým volným kopem Hrustiče si dokázal poradit brankář Jurjus. FC se přeci jen dočkal v 15. minutě.

Gólový účet otevřel japonský snajpr Ritsu Doan, jenž si po přihrávce od Zeefuika z pravého křídla navedl míč blíže do středu a poté se z hranice pokutového území přesně trefil k levé konstrukci. Hosté poprvé vystrčili růžky krátce po odehrané půlhodině, kdy se do odraženého míče z dobrých pětadvaceti metrů opřel rozběhnutý Ndenge a gólman Padt famózně jednoruč odvrátil míč na rohový kop.

Domácí rozhodli o svém úspěchu čtyři minuty po přestávce, potřetí v tomto ročníku Eredivisie skóroval Jesper Drost. Pětadvacetiletý záložník se po rohovém kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a balón z hranice brankového území chladnokrevně napálil do vzdálenějšího horního rohu. Od tohoto momentu hrál Groningen zodpovědněji v defenzivě, nicméně v 70. minutě vykřesali hosté jiskřičku naděje.

Prosadit se dokázal Christian Kum, když po odvráceném rohovém kopu z pravé strany napálil míč z voleje z osmi metrů přesně pod břevno a Padt byl tentokráte naprosto bez šance. Zkušený domácí výběr již pak soupeře k ničemu nepustil a hubený náskok udržel do závěrečného hvizdu. V příštím kole pojede do Utrechtu a mírného favorita se jistě pokusí překvapit, na Rodu čeká velmi těžký duel s jistým mistrem z PSV Eindhoven.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Willem II 1:2

15.04.2018 12:30

Góly: 29. Arno Verschueren - 4. Ben Rienstra, 40. Ben Rienstra

Důležitý souboj o záchranu lépe zvládl Tilburg, který na půdě Bredy zvítězil v nejtěsnějším poměru 2:1 a díky tomu udělal výrazný krok k přímé záchraně. V tuto chvíli se posunul na čtrnácté místo tabulky s třiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody disponuje tři kola před koncem sedmibodovým odstupem. Breda je naopak stále patnáctá a před Kerkrade je o čtyři body, v závěru základní části tak ještě může zažít perné chvilky.

Willem měl skvělý vstup do utkání a už po čtyřech minutách se mohl radovat z vedení. Po centru z levé strany špatně odhadl dráhu letu míče brankář Bertrams a vůbec ho nezasáhl. Balón přistál na kopačce Bena Rienstry, jenž z otočky ze tří metrů zamířil doprostřed branky skrz dva bránící protihráče. Od tohoto momentu se hra srovnala, NAC se vrátil do hry o klíčové tři body po necelé půlhodině hry.

Jednadvacetiletý belgický záložník Arno Verschueren si naskočil na skvěle zahraný přímý volný kop Angeliña z levého křídla a hlavou zakončil k pravé konstrukci kolem brankáře Wellenreuthera. Nicméně hosté si ještě do poločasu vzali zpět ztracené vedení, vítěznou branku opět vsítil hrdina nedělního klání Rienstra. Ten v letošním ročníku Eredivisie zaznamenal už svou devátou branku, z čehož právě tato poslední je rozhodně nejvíce cenná.

Přetažený rohový kop na zadní tyč sklepl nejlepší střelec letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže Fran Sol vodorovně právě k rozběhnutému Rienstrovi, jenž hlavou ze tří metrů zamířil pod horní tyčku nad plachtícího Bertramse. Ve druhém poločase hosté skvěle bránili a domácí byli s přibývajícím časem stále více nervóznější. Zhruba dvacet minut před koncem znovu mohl srovnat Verschueren, jenže tentokráte hlavičkoval příliš vysoko.

V 80. minutě vyslal tvrdý projektil směrem k hostující brance te Vrede, avšak Wellenreuther byl připraven a balón zkrotil ve svých rukavicích. V nastaveném čase hrála Breda na velké riziko a nepomohl ji ani fantastický zákrok Bertramse proti střele zblízka. Již v úterý zavítá na půdu dalšího velkého rivala v boji o udržení ze Sparty a případný tříbodový zisk by ji mohl dát definitivní jistotu. Tilburg přivítá rozjetý Feyenoord.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SBV Excelsior 1:1

14.04.2018 20:45

Góly: 17. Youness Mokhtar - 57. Mike van Duinen (pen.)

Zwolle nedokázalo přerušit svou mizernou bilanci v jarní části ani před vlastními fanoušky proti Excelsioru a s rotterdamským celkem se rozešlo smírně v poměru 1:1. V tabulce Eredivisie se tak nachází na sedmém místě se čtyřiačtyřiceti body a ve zbývajících třech kolech ho ještě čeká tuhý boj o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. SBV už má jistou záchranu, momentálně mu patří desátá pozice s devětatřiceti body.

Přitom PEC vstoupil do utkání velmi dobře a po úvodní opatrné čtvrthodině šel do vedení. V 17. minutě se prosadil Youness Mokhtar, jenž zpracoval přihrávku od Saymka a poté se z hranice pokutového území nádherně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Domácí měli navrch i v dalším průběhu, velký tlak si vytvořili v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství. Nejprve mohli pojistit svůj náskok ve 42. minutě po rohovém kopu z pravé strany.

K hlavičce se následně dostal Thomas a nikým neatakován trestuhodně mířil příliš vysoko. Za další dvě minuty zahrozilo Zwolle opět z rohového kopu, kdy brankář Kristinsson neudržel míč v rukavicích a následná dorážka letěla nad horní tyčku. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. V 51. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Thomas a levou konstrukci Kristinssonovy branky vskutku minul jen o několik centimetrů.

Excelsior nečekaně srovnal v 57. minutě z pokutového kopu, který byl nařízen za strčení Ehizibueho do rozběhnutého Garcii. Domácí útočník navíc uviděl od rozhodčího Baxe žlutou kartu a balón si vzápětí postavil tradiční exekutor Mike van Duinen. Ten nabídnutou možností nepohrdl a míč chladnokrevně uklidil doprostřed branky. Domácí se s tímto faktem nechtěli smířit a od tohoto momentu ještě přidali.

V 63. minutě mohli zužitkovat rychlé přečíslení, avšak s perfektním zásahem se vytasil připravený Kristinsson. Následně zahrozili z několika rohových kopů, ale žádný závar zužitkovat nedokázali, naopak v samém závěru měli štěstí, že se SBV neprosadil po brejku. Zwolle v příštím kole pojede na půdu posledního Twente a jednoduché utkání ho v žádném případě nečeká, Excelsior přivítá konkurenční Heracles.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Sparta Rotterdam 7:0

14.04.2018 19:45

Góly: 2. Thulani Serero, 18. Roy Beerens, 29. Sander Fischer (vl.), 59. Bryan Linssen, 72. Tim Matavž, 77. Thomas Bruns, 82. Bryan Linssen

Obrovský debakl utrpěla zachraňující se Sparta na půdě Arnhemu, který naopak pod vedením nového kouče Josepha Oostinga zvítězil poprvé po čtyřech zápasech. V utkání měl od samého začátku navrch a už po půl hodině vedl o tři branky. Rotterdamský celek přišel na konci prvního dějství o vyloučeného Michiela Kramera a po obrátce inkasoval ještě čtyřikrát, porážka 0:7 tak pro něj je krutou realitou.

Vitesse se díky snadné výhře posunulo na šestou pozici s pětačtyřiceti body, Sparta je stále sedmnáctá se čtyřiadvaceti body a před poslední přímou sestupovou příčkou Twente má náskok čtyř bodů. Domácí vlétli do sobotního duelu jako uragán a už po necelých dvou minutách vedli. Přesnou mušku měl Thulani Serero, jenž po odvráceném centru z pravé strany náramně zavěsil z dvaadvaceti metrů z voleje do vzdálenějšího horního rohu.

Krátce po čtvrthodině hry vstřelil druhý domácí gól Roy Beerens, když se zpětnou stahovačkou zbavil bránícího Goodwina a umístěnou střelou z hranice šestnáctky zamířil přesně k zadní tyči. Definitivně rozhodnuto bylo ve 29. minutě, do vlastní sítě se nešťastně trefil Sander Fischer. Ten se snažil zabránit ve skórování Timu Matavžovi, ale po nepřehledné situaci tečoval míč nohou kolem ležícího brankáře Hutha.

Definitivním hřebíčkem do rakve byl pro Spartu zkrat Kramera ve 45. minutě. Ten po hlavičkovém souboji s Büttnerem kopl svého protihráče úmyslně kopačkou do hlavy a po přímé červené kartě oprávněně odešel předčasně do sprch. Vitesse pokračovalo ve své kanonádě i po přestávce. V 59. minutě mířil do černého Brian Linssen, po nahrávce od Foora zakroutil míč z dvanácti metrů k pravé tyči - 4:0.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přidal pátou branku aktivní Matavž, střílený centr z pravého křídla od Mounta usměrnil jemnou tečí do sítě kolem zoufalého Hutha. Neuběhlo ani pět minut a strážce rotterdamského klubu lovil balón ze své branky již pošesté, tentokráte ho po nádherné kolmici od Briana Linssena chladnokrevně pokořil Thomas Bruns. Gólový účet uzavřel v 82. minutě Linssen, jehož perfektní pokus z dvaadvaceti metrů zaplachtil k pravé tyči.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SC Heerenveen 0:2

14.04.2018 19:45

Góly: 69. Reza Ghoochannejhad, 79. Nemanja Mihajlović

Venlo nedokázalo přerušit svou mizernou sérii z poslední doby ani proti Heerenveenu a svému protivníkovi podlehlo v poměru 0:2. V nejvyšší soutěži tak nezvítězilo již podesáté za sebou a stále ještě nemá jistou záchranu. V tuto chvíli se nachází na dvanáctém místě tabulky se čtyřiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody má náskok osmi bodů. Naopak SC oživil své naděje na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy.

Tři kola před koncem základní části se nachází na osmé pozici se třiačtyřiceti body a za sedmým Zwolle zaostává o jediný bod. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, hosté rozhodli o svém úspěchu dvěma brankami v závěrečných pětadvaceti minutách a v Eredivisii momentálně neprohráli čtyřikrát za sebou. Přitom VVV vstoupil do zápasu s velkou aktivitu a do první stoprocentní příležitosti se probojoval v 8. minutě.

Castelen našel v pokutovém území soupeře volného Thyho, který mohl zakončovat do odkryté branky, ale udělal zbytečný krok navíc a jeden z vracejících se protihráčů ho na poslední chvíli zablokoval. Ve 27. minutě zazdili domácí ještě větší možnost, v jejich prospěch byl totiž nařízen pokutový kop. K němu se postavil Clint Leemans, jenomže jeho střelu mířící do pravého dolního rohu dokázal vytěsnit skvělý brankář Hansen.

Od tohoto momentu Heerenveen ožil a začal se více tlačit do zakončení. Zhruba deset minut před přestávkou vystřelil zpoza vápna Zeneli a gólman Unnerstall vyrazil balón před sebe, dorážející Reza Ghoochannejhad pak mířil nad horní tyčku. Sedm minut po přestávce se na pravé straně těsně před pokutovým územím opřel do balónu obránce Rutten a jeho tvrdý projektil lízl břevno Hansenovy branky.

Hosté udělali klíčový krok k výhře v 69. minutě, kdy je poslal do vedení tradiční íránský kanonýr Ghoochannejhad. Ten po centru z pravého křídla a následné střele Høegha z voleje změnil směr letu balónu jemnou tečí a pokořil tak překvapeného Unnerstalla. Přesně o deset minut později definitivně odrazil odpor protivníka Nemanja Mihajlović, když po přihrávce od van Amersfoorta zavěsil pod břevno nad ruku domácího strážce.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Twente 2:1

14.04.2018 18:30

Góly: 45. Bjørn Johnsen, 75. Bjørn Johnsen - 13. Fredrik Jensen

Twente Enschede neudrželo nadějné vedení na půdě Den Haagu a po další porážce (tentokráte v poměru 1:2) se výrazně snížily jeho šance alespoň na baráž. Na patnáctou příčku Bredy ztrácí již nedostižných deset bodů, za Rodou je o bodů šest a za sedmnáctou Spartou o body čtyři. Naopak ADO oživil naděje na dodatečnou kvalifikaci předkola Evropské ligy, prozatím se posunul na devátou pozici s třiačtyřiceti body a před devátým Excelsiorem je o body čtyři.

Přitom hosté měli skvělý vstup do utkání a po necelé čtvrthodině hry je poslal do vedení Fredrik Jensen. Teprve dvacetiletý finský záložník si naběhl do předbrankového prostoru na prudkou přihrávku od Mahera z pravé strany a ve skluzu zavěsil k bližší tyči do protipohybu bezmocného gólmana Groothuizena. Od této chvíle se hra na zhruba dvacet minut uklidnila, další nebezpečí bylo k vidění až v závěrečných deseti minutách první půle.

Nejprve ve 36. minutě dokázal rozvlnit síť pozdější hrdina Bjørn Johnsen, jenže tato branka neplatila kvůli ofsajdovému postavení. Stejný hráč vrátil Den Haag do boje o vítězství ve druhé nastavené minutě úvodního dějství, když po chybné rozehrávce Assaidiho a následném šťastném přistrčení od Immerse vystřelil z osmnácti metrů a jeho razantní pokus zapadl pod horní tyčku kolem plachtícího brankáře Drommela.

Tři minuty po změně stran mohl otočit vývoj sobotního duelu Goppel, proti jeho bombě z hranice šestnáctky zasáhl fantastický Drommel. Za dalších osm minut to z dobrých pětadvaceti metrů zkusil Bakker a stadionem to pouze zahučelo, balón proletěl nad břevnem jen o několik decimetrů. Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení krátce po odehrané hodině, kdy se dostali do rychlého přečíslení. Slagveer hledal svou nahrávkou rozběhnutého Assaidiho, jenomže míč letěl příliš rychle a marocký útočník vůbec nezakončil.

Rozhodující moment se zrodil v 75. minutě, podruhé v tomto klání měl přesnou mušku Johnsen. Ten vsítil svou patnáctou trefu v tomto ročníku Eredivisie po dlouhém nákopu z poloviny hřiště od Kanona, překvapil vyběhnuvšího Drommela a povedeným lobem ho přehodil. V samém závěru vytvořili hosté tlak, avšak když se v poslední minutě neujala střílená přihrávka Tighadouiniho, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 0:3

13.04.2018 20:00

Góly: 25. Guus Til, 30. Oussama Idrissi, 59. Alireza Jahanbakhsh

Fotbalisté Alkmaaru dokázali napravit poslední zaváhání s PSV Eindhoven a tentokráte nedali žádnou šanci na úspěch domácímu Heracles, z jeho půdy si odvezli všechny tři body po výsledku 3:0. Díky tomu se přiblížili ke konečnému třetímu místu, neboť si před čtvrtým Feyenoordem vytvořili jedenáctibodový náskok. A pokud jejich rotterdamský rival neporazí v neděli Utrecht, tak už budou mít definitivní jistotu.

Minimálně do nedělného večera navíc stáhli manko na druhý Ajax, které momentálně činí pět bodů a malá naděje na předkolo Ligy mistrů tak stále žije. Almelo prohrálo potřetí v řadě a celkově nebodovalo naplno čtyřikrát za sebou, proto mu patří jedenáctá pozice se sedmatřiceti body. Přitom už po deseti minutách dostalo obrovskou možnost jít do vedení, po faulu na Petersona byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Brandley Kuwas a kopl ho opravdu mizerně, hrdina okamžiku Bizot vyrazil míč mimo šestnáctku. Ihned na to se hostující strážce znovu blýskl po ráně aktivního Petersona. AZ v podstatě zužitkoval svou první větší příležitost ve 25. minutě, kdy odvedl skvělou práci Svensson. Dvěma chytrými kličkami se zbavil svých protihráčů a poté předložil lahůdku rozběhnutému Guusu Tilovi, jenž neměl se zakončením do odkryté branky žádné problémy.

Neuběhlo ani pět minut a favorit páteční předehrávky 31. kola vedl o dva góly. Po krásném rozebrání defenzívy Heracles mohl sám zakončovat kapitán Weghorst, avšak svou přihrávkou našel lépe postaveného Oussamu Idrissiho. Po následné střele přišel pozdě zákrok brankáře Castra, míč totiž přešel celým svým objemem brankovou čáru. Definitivně rozhodnuto bylo po necelé hodině hry, zkázu protivníka dokonal Alireza Jahanbakhsh.

Čtyřiadvacetiletý íránský útočník se v letošním ročníku Eredivisie prosadil již popatnácté, tentokráte se po kolmici od Svenssona elegantně otočil s balónem a parádně zavěsil do levého horního rohu. V závěrečné dvacetiminutovce pokračoval Alkmaaru v obrovském tlaku. Nejprve fantastický Castro vychytal Svenssona, vzápětí odkopával do bezpečí těsně před brankovou čarou Jakubiak a v samém závěru neuspěl ani Weghorst. Výsledek se tak neměnil, v domácím dresu nastoupil zhruba na poslední čtvrthodinu český krajánek Jaroslav Navrátil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven31262382:3480
2.AFC Ajax31224580:3170
3.AZ Alkmaar31205662:3265
4.Feyenoord Rotterdam31176865:3557
5.FC Utrecht311310854:5049
6.SBV Vitesse311291053:4145
7.PEC Zwolle311281142:4544
8.SC Heerenveen3111101044:4743
9.ADO Den Haag311271239:4643
10.SBV Excelsior311161438:4839
11.Heracles Almelo311071441:5837
12.VVV Venlo317131133:4534
13.FC Groningen317121245:4933
14.Willem II31961646:5633
15.NAC Breda31861736:5430
16.Roda JC31751934:6326
17.Sparta Rotterdam31661929:6624
18.FC Twente31481934:5720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

fakt smůla, přitom stačilo aby kuwas nekop tu pecku jako úplná lama

Reagovat
smazaný uživatel

twentíčko vypadá to s váma hodně špatně

Reagovat
AjaxFans

Kde je ten Despota od Twente?

Reagovat
smazaný uživatel

chybět mi nebudou

Reagovat
jáá

mě docela jo, dost jsem jim přál aby to setrvání v Ered ukopali

Reagovat
AjaxFans

já taky,ale možná jim očištění v druhé lize pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

také si říkám, snad proběhne pořádný restart a refresh, nehraje náhodou jejich Jong druhou?

Reagovat
Stiksxx

Me taky.

Reagovat
AjaxFans

Ale nějaká láska mezi fans Ajaxu a Twente není

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Co se snima vůbec stalo. Eredivise moc nesleduju, ale není to snad tak dávno co hráli o titul.

Reagovat
ladyboy arsenal

no vono už to celkem dávno je

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to letí no

Reagovat
Stiksxx

Nemaj prachy prej. Ale zase na druhou stranu ted maj mancaft, který by klidne mohl hrát paly off o EL.

Reagovat
smazaný uživatel

ale v EL by byly k ničemu

Reagovat
ladyboy arsenal

stejně jak Utrecht

Reagovat
smazaný uživatel

to uvidíme

Reagovat
jáá

klasický problém týmů z Ered - udržet kádr

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Ty voe, oni to pouštěli i na stadecu

https://www.youtube.com/watch?v=VAH9ZNyA3iw

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,to už je tradice,že jako první inkasuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak jsem to čekal ale stejně mě to štve , Robin

Reagovat
AjaxFans

Jebat, vypínám to

Reagovat
afc ajax

Gratulujem k titulu .Podávali ste vyrovnanejšie výkony .Čo sme my nedokázali.Tak Ďalšiu sezónu sa vidíme

Reagovat
afc ajax

Dnešná hra stála za h...o Najlepší hráč bol jednoznačne ONANA

Reagovat
AjaxFans

Celkově pod Hagen to je nemastné neslané.Produktiva mizerná,obránci se točí.

Reagovat
afc ajax

Asi tak ,nechápem prečo nepovolali hneď Bosz-a,ešte keď sa dalo ale čo už zostáva mám zabojovať o 2 miesto .A snáď niečo v LM ukopeme .

Reagovat
jáá

už by bylo načase tak těžko říct jak to bylo s Boszem, četl jsem něco o tom, že neměl zájem se vrátit, ale čert ví co je na tom pravdy, takových článků se točilo dost a každý říkal něco jiného...ale všichni fandové by ho brali všemi deseti

Reagovat
AjaxFans

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel,kdyby Hunter proměnil.Neskutečně se nadřeme na gól,jak to tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
ladyboy arsenal

gratulki PSV, dneska piju na vás

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě to hodím tady. Povinná četba pro fanoušky nizozemské kopané. https://www.levneucebnice.cz/p/moje-filozofie-fotbalu-autobiografie/

Reagovat
Stiksxx

TITUUUUUUL!!!!! SIMPLY THE BEST!!!

Dekuju tem našim klukům.

Skida ze jsem to nemohl vidět.

Diky chlapci za gratulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

tady nebylo o čem a nezbývá nic jiného než vám gratulovat hlavně udržet kádry pro další sezónu a dohnat v koeficientu to co se podařilo tuhle sezónu posrat

Reagovat
Stiksxx

Nono. Zoet, Arias, Isimat, van Ginkel, de Jong, Lozano

To jsou adepti na to aby chteli jit dal. Arias jednoznacne prožil nejlepší sezonu. Isimata chteli snad v Marseille. Breneta nekde v Seville nebo neco podobnyho. Van Ginkel doufam ze se už povede. de Jong aby nesel za more a Lozana muze chtit hodne tymu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Polovina kádru uteče a potom s toho zase budou debakly od gigantů a místní experti fandící realu,barce a podobným se budou divit, jak může nizozemský mistr takhle dostávat...no snad těch hráčů udržíte co nejvíce...

Reagovat
jáá

je to tak, oni maj x let stejný kádr a neskutečné finanční možnosti, přičemž když v Ered proběhne výkup, tak ten tým hraje začátek LM od nuly, sehrává se nový kádr...což chvíli trvá než si to sedne, to ale bývá v LM/EL pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace letošním králům a teď jen doufám že Nizozemské mančafty budou úspešné v evropě a my mezi nimi !

Reagovat
jáá

ve fotbale dlouhodobě jiné přání nemám škoda toho loňského finále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda že v tom finále nakonec nebyl Lyon...takhle to bylo až přílíš odevzdané...

Reagovat
Stiksxx

Poslední dobou ke to bida. Hlavne naše ostudne vypadnuti.

Reagovat
smazaný uživatel

snad to tentokrát dopadne

Reagovat
jáá

projeli to úplně všichni, naše představení v Norsku nebylo o mnoho lepší

Reagovat
adoxx

Pereiro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co , pujde Bergwijn po sezóňe za lepším ?

Reagovat
Stiksxx

Neni nic lepšího.

Jeste by potreboval aspon dalsi sezonu u nás.

Reagovat
jáá

o Lozana bude mít zase zájem kdovíjaký zázrak z Anglie, ale myslím si že by mu rok ještě prospěl

Reagovat
Stiksxx

Určitě jo. Já věřím, že zůstane. Doufám, že uděláme i toho van Ginkela. Docela bych věřil, že hodně hráčů by mohlo zůstat. Největší strach mám asi u Zoeta a Ariase. Z toho důvodu nechápu, jak můžou nechat odejít van Vlerkena z Jongu.

Reagovat
jáá

no koukal jsem, že těch mlaďáků pouštíte až moc, van Ginkela bych vám přál, po těch všech hostování, ale to jednání s Chelsea aby to nedopadlo jako s Traorém, Ajaxu řekli že za něj chtěj minimálně 20m € a nakonec šel za 10m€ do Lyonu....

Reagovat
AjaxFans

Myslím, že Traoré šel za 7mga.Hodně se u nás zviditelnil.Bral bych Bosze a nechat mu volnou ruku.U nás už se píše o De Jongovi a Lightovi do FCB.

Reagovat
jáá

dokonce...tak bylo by to nejideálnější, škoda toho angažmá v BVB...

Nevím no, docela bych čekal že po Hakimovi v létě někdo skočí, tak jsem bral de Jonga jako náhradu na post když nemáme Nouriho.. Jestli bude de Light chtít jít, tak ať z toho aspoň něco kápne. Na CB by vznikla pro mě docela zajímavá situace, Viergever se pak uzdraví, otázka jestli nám Veltman zůstane na krku nebo jsem četl o dalším lovení v Argentině. Z Jongu mě momentálně nikdo jako náhrada nenapadá..

Reagovat
AjaxFans

Jediné plus, že bude zbytek sezóny už bez nervů Ale dále pochybuju, že je Hag ten pravý pro Ajax.Výkony horší než pod Císařem

Reagovat
Stiksxx

Dejte mu čas. Teď bude mít konečně šanci udělat nový tým. Vždyť si vem, že pár let zpátky 5-6 a víc let by skoro těch vašich 70 bodů na titul stačilo.

Reagovat
jáá

popravdě jsem už nevěřil že bychom vás mohli dohnat, tak jsem si řekl, že má čas do konce sezony a pak léto, aby to poskládal jak je třeba a prioritní výsledky pro mě budou na začátku další sezóny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele