Eredivisie - souhrn 31. kola

14.04.2017, 21:57, aktualizováno 16.04.2017, 18:36
Komentáře a souhrny
Feyenoord vyhrál nad Utrechtem, odpověď Ajaxu na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. PSV Eindhoven jenom remizoval na půdě ADO Den Haag a jeho šance na zisk titulu jsou už hodně malé. Alkmaar si výhrou v Almelu pojistil postavení v první sedmičce a totéž platí o Twente, důležité body v boji o záchranu mají Excelsior a Roda...

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

16.04.2017 16:45

Góly: 24. Nick Viergever, 32. Matthijs de Ligt, 42. Davy Klaassen, 68. Kasper Dolberg (pen.), 83. David Neres - 8. Reza Ghoochannejhad

Ajax splnil povinnost, zareagoval na odpolední vítězství Feyenoordu, a i nadále se nachází na druhém místě bod za titulem. Heerenveen se sice ujal brzkého vedení, pak ale vlastně jen potvrdil, že se v jarní části sezóny pouze trápí. A v tuhle chvíli se mu hodně vzdálila možnost zahrát si play-off Evropské ligy, neboť na první sedmičku ztrácí už pět bodů.

Defenzíva fríského celku je v posledních týdnech opravdu hodně bídná. Už před týdnem schytal od Vitesse čtyři branky, teď dokonce o jednu více. Celkově za uplynulá čtyři kola inkasoval dohromady třináctkrát! Ajax naopak potvrdil, že jeho vítězství nad Schalke nebylo náhodou, a před odvetou Evropské ligy se zajisté dobře navnadil.

Domácím vstup do tohoto utkání příliš nevyšel. A už po osmi minutách hry prohrávali. Soupeř totiž podnikl rychlý brejk, Larsson následně přistrčil míč na hranici ofsajdu Ghoochannejhadovi, a ten snadno zamířil na bližší tyčku. Vedení ovšem Heerenveenu nevydrželo příliš dlouho, konkrétně jen nějakých šestnáct minut.

Poté, co mladičký de Ligt svou střelou pořádně prověřil schopnosti gólmana Muldera, se z následného rohového kopu prosadil Viergever, jenž sice krkolomným, ale přece nějakým způsobem dopravil balón za brankovou čáru po možná trošku nechtěném prodloužení centru od Sáncheze. Jen pár minut na to amsterdamský celek skóroval podruhé.

De Ligt přihrál doleva na Sáncheze, ten mu následně balón vrátil na hranici brankového území, odkud bylo poměrně snadné překonat Muldera. Tři minuty před obrátkou si Ajax vedení ještě pojistil. Hosté nedokázali dobře pokrýt Davida Nerese, od nějž se štěstím doputoval míč ke Klaassenovi, a ten snadno zacílil do prázdné brány.

Ve druhém poločase svěřenci trenére Petera Bosze kontrolovali pohodlný náskok a v poslední dvacetiminutovce se jim ho podařilo ještě vylepšit. Nejprve po nedovoleném zákroku Thorsbyho na Dolberga v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu sám Dán a v 83. minutě se po krásné kolmici Younese trefil z blízkosti David Neres.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 2:0

16.04.2017 14:30

Góly: 48. Jens Toornstra, 80. Eljero Elia

Feyenoord Rotterdam zvládl nesmírně důležitý zápas s konkurenčním Utrechtem a po vítězství 2:0 se udržel na vedoucí pozici se šestasedmdesáti body o bod před konkurenčním Ajaxem. Do konce sezóny zbývají tři kola a domácí výběr jistě bude doufat v zaváhání AFC proti PSV, na jehož půdu zavítá nadcházející neděli. Rotterdamský celek se poprvé prosadil ihned po změně stran, gólovou pojistku přidal necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta dokázali napravit minulé zaváhání na půdě Zwolle po výsledku 2:2 a znovu se s nimi počítá na sto procent, v příštím kole sehrají další klíčovou bitvu na půdě Vitesse Arnhem. Utrecht naopak nedokázal prodloužit svou dlouhou šňůru bez porážky a tentokráte byl v ofenzivě téměř neškodný, i tak se v tabulce Eredivisie udržel na čtvrté příčce s třiapadesáti body a před šestým Vitesse je o bodů pět.

První poločas probíhal v hodně opatrném duchu, domácí tvořili hru a snažili se najít recept na výborně organizovanou defenzívu protivníka, hrozili hlavně ze střední vzdálenosti. Jinak se ale fanoušci na stadionu De Kuip spíše dočkali mnoha nepřesností v rozehrávce a též vázl i rychlý přechod na útočnou polovinu. Příznivci domácího klubu se dostali do extáze tři minuty po přestávce, vedoucí branku Feyenoordu vsítil Jens Toornstra.

Ten využil načechraného pasu z pravé strany a následného prodloužení hlavou od Jørgensena. Vzápětí si na hranici pokutového území všiml lehce vyběhnutého gólmana Jensena a z první ho chytře přeloboval. Hostující strážce si sice na balón sáhl, jenže v cestě do sítě mu již nezabránil. Od tohoto momentu se favorit nedělního zápasu ještě více soustředil na obranu, FC se i přes veškerou snahu k ničemu neprobojoval.

Naopak gólovou jistou přidal v 80. minutě Eljero Elia, třicetiletý forvard skóroval podeváté v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže. Po nahrávce od Kongola se opřel do balónu z levého rohu pokutového území a z otočky se naprosto parádně trefil k zadní konstrukci, Jensen neměl nejmenší šanci zasáhnout. Utrecht v příštím kole přivítá zachraňující se Rodu Kerkrade a pokusí se definitivně stvrdit své čtvrté místo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PEC Zwolle 5:1

16.04.2017 14:30

Góly: 14. Bryan Linssen, 19. Mimoun Mahi, 38. Bryan Linssen, 53. Mimoun Mahi, 88. Ajdin Hrustic - 46. Nicolai Brock-Madsen

Groningen potvrdil skvělou bilanci vzájemných zápasů s konkurenčním Zwolle a na vlastním stánku Euroborg ho deklasoval vysoko 5:1, tři branky vsítil již v úvodním poločasu. Díky cennému tříbodovému zisku si prakticky zajistil účast v příštím ročníku Eredivisie a přiblížil se vytoužené horní polovině tabulky, momentálně je desátý s šestatřiceti body. PEC po minulé senzační remíze 2:2 s vedoucím Feyenoordem zklamal a je třináctý s dvaatřiceti body.

V úvodní desetiminutovce se hrálo z obou stran velmi opatrně, do první příležitosti se dostali hosté ve 12. minutě. Po levé straně se probojoval do pokutového území soupeře průbojný Mokhtar a poté mířil ke vzdálenější spojnici tyčí, kterou vskutku minul jen o vlásek. Z následného protiútoku šel do vedení Groningen, skóre nedělního střetnutí otevřel Brian Linssen. Ten si po rychlé akci na pravém křídle vyměnil balón s Mimounem Mahim.

Vzápětí obdržel finální přihrávku do předbrankového prostoru a chladnokrevně po zemi uklidil balón ke vzdálenější tyči. Za dalších pět minut zvyšoval vedení FC právě Mahi, který si naběhl na skvělou křížnou nahrávku Idrissiho na zadní tyč a pak bez větších potíží rozvlnil síť. S nadějemi hostujícího klubu na bodový zisk to vypadalo ještě hůře ve 38. minutě, po rohovém kopu z pravé strany se podruhé v tomto duelu prosadil Linssen.

Šestadvacetiletý záložník se uvolnil na hranici brankového území a pohotovou hlavičkou uklidil míč přímo k levé konstrukci, brankář van der Hart byl naprosto bezmocný. Zwolle vsítilo svůj jediný gól po necelých šedesáti odehraných sekundách ve druhém dějství, po rohovém kopu od Warmerdama se prosadil čtyřiadvacetiletý dánský ostrostřelec Nicolai Brock-Madsen, jenž v brankovém území usměrnil míč lehkou tečí k pravé tyči.

Groningen ale okamžitě odpověděl a opět se dostal do tříbrankového vedení v 53. minutě. Také svůj druhý gól v nedělním zápase přidal Mahi, jenž si po pasu od Drosta zpracoval balón na prsa, v souboji jeden na jednoho přetlačil protihráče a pak levačkou pokořil padajícího van der Harta. Gólový účet tohoto souboje uzavřel v 88. minutě střídající Ajdin Hrustič, když vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho skákavá rána zapadala přesně k levé tyčce.

Více informací k zápasu

Willem II - Go Ahead Eagles 2:0

16.04.2017 12:30

Góly: 72. Fran Sol, 82. Jari Schuurman

Plamínek naděje pomalu a jistě zhasíná, hráči Go Ahead nezvládli důležitý souboj o udržení na půdě konkurenčního Tilburgu a po porážce 0:2 jsou jejich šance na záchranu pouze v teoretické rovině. Hostům totiž patří poslední osmnáctá pozice s třiadvaceti body a na sedmnáctý Nijmegen ztrácí již pět bodů. Naopak Willem po třech porážkách v řadě zaznamenal velmi důležitý tříbodový zisk a prakticky si tím zajistil účast v příštím ročníku.

Domácí ještě za určitých okolností mohou klesnout do sestupového pásma, ovšem tato varianta je hodně nepravděpodobná. V tuto chvíli jim patří jedenácté místo se šestatřiceti body. Duel byl od samého začátku velmi vyrovnaný a oba výběry spoléhaly hlavně na dobrou defenzívu, Willem rozhodl o svém vítězství v závěrečné dvacetiminutovce. První poločas byl z diváckého hlediska neatraktivní a po vyložených možnostech se doslova slehla zem.

Do první velké příležitosti se překvapivě dostali hosté v samém závěru první půle. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Duits a jeho utěšená rána skončila jen o pár decimetrů vedle levé tyče, stadionem to pouze zahučelo. Ve druhém dějství se obrázek příliš nezměnil, více ze hry měl domácí favorit. Svou první větší příležitost neproměnil v 64. minutě taktéž z přímého volného kopu, ke kterému se postavil Haye.

Ten z dvaceti metrů obstřelil zeď a mířil dobře k pravé konstrukci, nicméně gólman Zwarthoed pohotově vyrazil balón do strany. Rozhodující moment nedělního střetnutí se zrodil v 72. minutě, když se prosadil tradiční španělský kanonýr Fran Sol. Ten si upevnil vedení v tabulce klubových střelců svou jubilejní desátou trefou v tomto ročníku Eredivisie, když zužitkoval centr Crouxe z pravého křídla.

Poté se pětadvacetiletý útočník pověsil do vzduchu a z hranice brankového území hlavičkoval přesně k levé konstrukci. Tilburg přidal gólovou pojistku za dalších deset minut. Po pasu z levého křídla přehlavičkoval důrazný Oularé protihráče a balón prodloužil na levou stranu pro Jariho Schuurmana. Dvacetiletý záložník se pak opřel do míče z první a zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného gólmana Zwarthoeda.

Více informací k zápasu

FC Twente - NEC Nijmegen 3:0

15.04.2017 20:45

Góly: 12. Enes Ünal, 58. Fredrik Jensen, 90. Enes Ünal

Twente Enschede si v domácím prostředí bez větších potíží poradilo s trápícím se Nijmegenem a uštědřilo mu šestou porážku v řadě za sebou. Hosté si znovu výrazně zkomplikovali boj o záchranu, tři kola před koncem jsou na předposlední sedmnácté pozici s osmadvaceti body o skóre za Spartou Rotterdam. Domácí celek napravil nedávné zaváhání z Utrechtu a zůstává na sedmém místě s pětačtyřiceti body.

Vítězství favorita znovu zařídil turecký kanonýr Enes Ünal, který se trefil dvakrát. Hned ve 2. minutě mohl otevřít skóre sobotního duelu Celina, proti jehož střele skvěle zasáhl brankář Delle. Za dalších deset minut vsítil svou šestnáctou ligovou trefu v této sezóně teprve devatenáctiletý Ünal, jenž se před hranicí brankového území uvolnil po načechraném rohu Klicha a hlavou usměrnil balón k přímo k levé konstrukci, Delle se natahoval marně.

Ihned na to zakončoval hodně nebezpečně Fredrik Jensen a strážce NEC se musel vytáhnout s dalším vynikajícím zásahem, v polovině úvodního dějství mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče Celina. Po půl hodině hry selhal snad v tisíciprocentní možnosti Yeboah, po další ukázkové nahrávce od Celiny vyhořel před odkrytou brankou a nastřelil pouze břevno. V dalších minutách se hra lehce vyrovnala, hosté poprvé zahrozili v 55. minutě.

Na pravé straně pokutového území tvrdě vystřelil Bikel a těsně minul levou tyč. Domácí pojistili svůj náskok po necelé hodině hry, prosadil se devatenáctiletý talentovaný finský záložník Jensen. Ten využil přistrčení od Ünala, se štěstím se zbavil protihráče a pak nekompromisně vystřelil z dvanáctí metrů přímo k pravé konstrukci. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat a toho se snažil využívat Ünal.

Nejprve v 79. minutě vystrašil Delleho a ten opět výtečně zasáhl, vzápětí o devět minut později zkusil přelobovat strážce Nijmegenu a mířil o několik centimetrů mimo prostor tří tyčí. Ünal nakonec vsítil svůj sedmnáctý ligový gól v sezóně 2016/2017 ve druhé nastavené minutě, když si po kolmici od Celiny naběhl do šestnáctky protivníka a vyběhnutého Delleho pokořil ranou do levého horního rohu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:1

15.04.2017 19:45

Góly: 87. Mike Havenaar - 7. Davy Pröpper

Fotbalisté PSV Eindhoven nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Den Haagu a kvůli inkasované trefě tři minuty před koncem s ním pouze remizovali po výsledku 1:1. Vzhledem k tomu, že jejich největší rivalové z Ajaxu a Feyenoordu bodovali naplno, tak naděje na titul i Ligu mistrů výrazně klesli. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho jsou na třetí pozici s devětašedesáti body o šest bodů za AFC a sedm za rotterdamským konkurentem.

ADO naopak navázal na velmi úspěšné období z poslední doby a znovu se přiblížil k přímé záchraně, s dvaatřiceti body mu patří solidní dvanácté místo. Přitom velký favorit sobotního střetnutí se dostal do vedení velmi brzy, v 7. minutě zužitkoval největší dosavadní možnost Davy Pröpper. Pětadvacetiletý nizozemský záložník skóroval pošesté v tomto ročníku Eredivisie po rychlé akci na pravé straně a závěrečném zpětném přistrčení od Locadii.

Vzápětí se Pröpper zbavil kličkou bránícího Meißnera a z jedenácti metrů zamířil přesně k pravé konstrukci, brankář Zwinkels se natahoval marně. Od tohoto momentu se hra hodně vyrovnala a domácí vyčkávali, soupeře téměř k ničemu nepouštěli. PSV hrozil hlavně ze střední vzdálenosti, avšak o vyložené gólové možnosti se nejednalo. Do druhého dějství vstoupil Den Haag s velkým odhodláním a vyrovnat mohl v 56. minutě.

Po krásné přihrávce za obranu se na pravé straně uvolnil Becker a poté zpětnou nahrávkou do předbrankového území oslovil ke skórování nabíhajícího japonského útočníka Mika Havenaara. Ten však ve stoprocentní šanci selhal, jeho slabé zakončení bez větších potíží zlikvidoval gólman Zoet. Nicméně Den Haag se rozhodně nevzdával a kýženého vyrovnání se dočkal v 87. minutě, tentokráte se kanonýr Havennar nemýlil.

Probuzený devětadvacetiletý hráč skóroval poosmé v této sezóně Eredivisie, navíc se jednalo o jeho pátou trefu v řadě. Po závaru v pokutovém území soupeře a následné tvrdé střele Meijerse z dvaceti metrů vyrážel Zoet míč před sebe právě k Havenaarovi, nad nímž nesklapla ofsajdová past a jeho hlavička z pěti metrů již byla lahůdkou. PSV v příštím kole přivítá Ajax a pokusí se ještě vykřesat naději na titul, ADO se střetne se Spartou Rotterdam.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - SBV Vitesse 1:0

15.04.2017 19:45

Góly: 13. Nigel Hasselbaink

Další veledůležité vítězství vybojovali fotbalisté Excelsioru, kteří překvapili ve slušné formě hrající Vitesse a udělali další úspěšný krok směrem k záchraně. Svého protivníka porazili vůbec poprvé po sedmi vzájemných zápasech od roku 2011. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Nigela Hasselbainka, který se prosadil už po třinácti minutách hry.

Arnhemský celek měl velkou možnost dostat se na dostřel čtvrtému Utrechtu, jenže teprve podruhé během uplynulých devíti zápasů nedokázal ani jednou skórovat. A to přitom do utkání vstupoval se sérií tří výher v řadě. Rotterdamský výběr však předvedl podobně jako před týdnem na Spartě velmi dobrý výkon a radoval se z trošku nečekaného úspěchu.

Už v úvodních minutách SBV svému soupeři jasně naznačil, že ho na maličkém Stadionu Woudestein nečeká vůbec jednoduchá pořízená. Nejprve napřáhl pravačkou zpoza vápna Hasselbaink a orazítkoval brankovou konstrukci. A stejně dopadl jeho spoluhráč de Wijs, který svou hlavičkou po rohovém kopu trefil břevno.

Ani tyhle dvě šance ale hosty dostatečně nevarovaly, a tak ve 13. minutě Excelsior trestal. Van Duinen unikl podél levé strany, od brankové čáry poslal míč dozadu na do druhé vlny na nabíhajícího si Hasselbainka, jenž střelou z první prostřelil gólmana Rooma. Vitesse se v útoku i nadále dost trápilo, a to přitom před týdnem nasázelo Heerenveenu čtyři góly.

Pouze jednou jedinkrát dokázalo ohrozit domácí bránu v první půli, a to prostřednictvím Kašiy, Koolwijk si však připsal úspěšný zákrok. Do karet mu určitě nehrál ani fakt, že už zhruba po půlhodině hry musel vystřídat Miazga. Těsné poté přitom domácí mohli svůj náskok navýšit, jenže Hasselbainka po parádní kombinaci vychytal skvěle Room.

Ani po přestávce se mužstvo Henka Frasera proti organizovanému Excelsioru nedokázalo výrazněji prosazovat. A čím více se blížil konec utkání, tím více se jeho sok soustředil na bránění. Tentokráte hosté střelecky Rooma neohrozili, takže na srovnání výsledku nemohli pomýšlet. Naopak mohli inkasovat po šanci Elberse, jehož zneškodnil Room.

Více informací k zápasu

Roda JC - Sparta Rotterdam 3:1

15.04.2017 18:30

Góly: 12. Abdul Ajagun, 61. Abdul Ajagun, 89. Mikhael Rosheuvel - 77. Thomas Verhaar

Fotbalisté Rody Kerkrade zvládli velmi důležitý souboj o záchranu s konkurenční Spartou a díky vítězství 3:1 znovu oživili své naděje na postup, momentálně poskočili na patnáctou pozici se třiceti body a právě před šestnáctou barážovou příčkou rotterdamského soupeře disponují dvoubodovým náskokem. Domácí měli skvělý vstup do utkání a po hodině hry vedli o dvě branky, po snížení soupeře pojistili vítězství gólem v předposlední minutě.

Domácí poprvé zahrozili již po necelých pěti minutách, kdy se po několika odrazech v pokutovém území hostů ocitl balón na kopačce Abdula Ajaguna a ten ho z první poslal těsně nad horní tyčku. Ihned na to se do samostatného úniku probojoval Schahin, nicméně brankář Kortsmit mu skvělým výběhem zmenšil střelecký úhel a svůj tým prozatím uchránil od pohromy. Nicméně ve 14. minutě inkasoval, poprvé v tomto střetnutí se prosadil Ajagun.

Po rychlé akci na pravém křídle odcentroval na přední tyč Mikhael Rosheuvel a nabíhající čtyřiadvacetiletý nigerijský rodák dokázal zblízka rozvlnit síť. Pět minut před přestávkou mohl navýšit vedení Rody kapitán van Hyfte, jenže jeho akrobatické zakončení z hranice brankového území skončilo mimo tři tyče. Hosté mohli snížit zhruba deset minut po změně stran, ale kapitán Sparty Breuer ve stoprocentní možnosti selhal a mířil mimo.

V 61. minutě se podruhé v sobotním duelu trefil záložník Ajagun. Tentokráte po dalším pasu Rosheuvela a nešťastném odkopu jednoho z hráčů rotterdamského klubu stanul osamocen před Kortsmitem a z předbrankového prostoru ho chladnokrevně propálil. O dvanáct minut později vypálil na druhé straně z hranice šestnáctky Thomas Verhaar a napálil pravou tyč, stejný hráč dal naději svému týmu na bodový zisk v 77. minutě.

Po nahrávce od Sanusiho napřáhl z hranice pokutového území a trefil se náramně do levého horního rohu, gólman van Leer neměl nejmenší šanci. Za další tři minuty mířil o pár decimetrů vedle tyče Schahin, vzápětí na druhé straně skluzoval na poslední chvíli před dotírajícím Pogbou vracející se Kum. Domácí nakonec pojistili svůj náskok v 89. minutě, když si na přihrávku od Kuma naběhl aktivní Rosheuvel a z první napálil míč k levé konstrukci.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 1:2

14.04.2017 20:00

Góly: 90. Brandley Kuwas - 53. Wout Weghorst, 82. Alireza Jahanbakhsh

Fotbalisté Alkmaaru zvládli souboj o kvalifikaci Evropské ligy a v závěru sezóny alespoň na chvíli zažehnali krizi, na půdě konkurenčního Heracles zvítězili v nejtěsnějším poměru 2:1. V tabulce Eredivisie zůstávají na šesté pozici se šestačtyřiceti body a před sedmým Twente si vytvořili čtyřbodový náskok. Almelo nedokázalo navázat na minulý úspěch z půdy nováčka Go Ahead Eagles a stále mu patří devátá příčka se sedmatřiceti body.

Hosté poprvé zahrozili už po necelých dvou minutách hry, kdy Alireza Jahanbakhsh našel svou přihrávkou ve vápně nabíhajícího Woutera Weghorsta, jehož tvrdou střelu dokázal zlikvidovat brankář Castro. Ihned na to se po špatné rozehrávce domácího celku dostal do samostatného úniku opět aktivní Weghorst, ovšem tentokráte zamířil těsně vedle bližší tyče. Heracles si první solidní možnost vypracovalo po rohovém kopu.

Na něj si naskočil Pelupessy, jenže hlavou mířil o pár decimetrů vedle hostující branky. Po necelé čtvrthodině hry předvedli krásnou kombinaci Jahanbakhsh s van Overeemem a druhý jmenovaný těsně minul pravou šibenici. Ihned na to střílel Jahanbakhsh z dvaceti metrů a jeho prudkou ránu vyrazil Castro do strany. Poté se hra přeci jen uklidnila a z obou stran se hrálo opatrněji, Almelo se mohlo dostat do vedení necelých pět minut před přestávkou.

Z voleje z hranice pokutového území vypálil velmi dobře Brandley Kuwas a zamířil o několik decimetrů nad horní tyčku. Ihned po změně stran se prezentoval s dalekonosným pokusem Luckassen a Castro se opět vytáhl s výtečným zásahem, v 53. minutě už ale přeci jen inkasoval. Po přihrávce z pravé strany a následném odrazu se míč ocitl v brankovém území na kopačce Weghorsta, který zblízka ze čtyř metrů rozvlnil síť.

Neuběhly ani dvě minuty a před gólmanem Castrem se zjevil osamocený Wuytens, ale v tváří tvář proti domácímu strážci neuspěl. AZ rozhodl o svém tříbodovém zisku v 82. minutě, kdy po hezké akci na pravém křídle pronikl do šestnáctky soupeře Jahanbakhsh, posunul si míč blíže do středu a pak se trefil po zemi ke vzdálenější tyči. O sedm minut později nastřelil Alkmaar tyč, domácí se zmohli jen na snížení v nastaveném čase. O nádherný přímý kop se postaral Kuwas, jehož rána z více jak třiceti metrů zapadla za plachtícího gólmana Krula.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam31244381:2176
2.AFC Ajax31236272:2175
3.PSV Eindhoven31209262:2169
4.FC Utrecht31158849:3653
5.SBV Vitesse311461148:3748
6.AZ Alkmaar311113751:4646
7.FC Twente311291044:4245
8.SC Heerenveen311171352:4940
9.Heracles Almelo311071446:5137
10.FC Groningen318121146:4536
11.Willem II31991328:3936
12.ADO Den Haag31951732:5432
13.PEC Zwolle31881535:6032
14.SBV Excelsior317101438:5631
15.Roda JC316121325:4730
16.Sparta Rotterdam31771738:5928
17.NEC Nijmegen31771728:5728
18.Go Ahead Eagles31652029:6323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak je to přesně obráceně než jsem si vysnil. To jsou takový tragedi ze si nechaj dat zase gól na konci zapasu. Ze neudrží koncentraci.

Třetí místo naprosto po zásluze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to dno tabulky je fest vyrovnany, cumim ze NEC uz jsou predposledni, snad se z toho srabu stihnou vymotat

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

obrana Heerenveenu jako celou sezonu slusnej kompars

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Sam Larsson tu golovou akci vyresil skvele jako starej mazak

Reagovat
smazaný uživatel

ten Klaasen je magor, on dává gól snad v každém druhém zápase

Reagovat
AjaxFans

Jen houšt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele