Eredivisie - souhrn 30. kola

07.04.2017, 21:54, aktualizováno 09.04.2017, 18:40
Komentáře a souhrny
Feyenoord pouze remizoval na půdě Zwolle a na Ajax, jenž si poradil s Nijmegenem, má k dobru už pouze bod. PSV Eindhoven rozstřílelo Willem II a zůstává na třetí příčce. Utrecht si poradil s Twente. Vitesse nemělo velké problémy s Heerenveenem a pojistilo si umístění na pozicích zaručujících playoff o Evropskou ligu. Excelsior získal důležité tři body na půdě Sparty Rotterdam a dotáhl se tak na svého protivníka. Oba celky však nadále bojují o záchranu...

PSV Eindhoven - Willem II 5:0

09.04.2017 16:45

Góly: 45+2. Nicolas Isimat-Mirin, 56. Marco van Ginkel, 76. Gastón Pereiro, 82. Andrés Guardado, 85. Marco van Ginkel

PSV Eindhoven potvrdil svou naprostou dominanci proti Tilburgu a v nedělní dohrávce 30. kola mu uštědřil obrovský debakl 5:0, rozdíl ve skóre navíc mohl být i mnohem vyšší. Domácí celek zůstává v tabulce na třetí pozici s osmašedesáti body a za druhým Ajaxem zaostává o body čtyři, za vedoucím Feyenoordem o bodů pět. Willem je po třetí porážce v řadě za sebou jedenáctý s třiatřiceti body a ještě nemá jistou záchranu.

V 10. minutě po skvostné přihrávce od Willemse promáchli na hranici pokutového území Pröpper i de Jong, od této chvíle však hosté skvěle bránili a do vedení se měli dostat deset minut před přestávkou. Z více jak třiceti metrů napřáhl Haye a jeho utěšená střela se od břevna zřetelně odrazila za brankovou čáru, jenže rozhodčí tuto skutečnost přehlédli a Willem okradli o regulérní gól. Od této chvíle už skórovali pouze domácí.

Ve 41. minutě pálil z dvaceti metrů Gastón Pereiro a brankář Lamprou nadvakrát zkrotil neposedný balón. Hostující strážce se znovu vyznamenal v první nastavené minutě, vzápětí už ale inkasoval. Po následném rohovém kopu Andrése Guardada z pravé strany se v brankovém prostoru ocitl zcela osamocený Nicolas Isimat-Mirin a hlavou snadno rozvlnil síť. Druhý poločas byl jasně v režii PSV, domácí se dostali do dvoubrankového vedení v 56. minutě.

Tilburg si znovu nepohlídal rohový kop Guardada a nabíhající Marco van Ginkel neměl větší problémy překonat Lamproua. Zhruba čtvrthodiny před koncem nepřekonal aktivní Oularé domácího gólmana Zoeta, z následného protiútoku skóroval eindhovenský výběr potřetí. Po krásné akci na jeden dotek se Pereiro vymotal z obležení protihráčů, balón si posunul blíže do středu a pak se z deseti metrů náramně trefil přesně ke vzdálenější tyči.

V 82. minutě dostal příliš prostoru na hranici pokutového území Guardado a tvrdě vypálil přímo pod horní tyčku, Lamprou neměl proti této nádherné trefě šanci - 4:0. Poslední branka padla za necelé tři minuty, podruhé v tomto duelu skóroval van Ginkel. Čtyřiadvacetiletý záložník převzal kolmici Guardada na hranici šestnáctky, elegantně se otočil a mířil přímo k levé konstrukci. V samém závěru Arias zblízka nepropálil Lamproua, Willem se na žádnou odpověď nezmohl.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 2:2

09.04.2017 14:30

Góly: 3. Queensy Menig, 13. Bram van Polen - 26. Steven Berghuis, 54. Steven Berghuis

Opravdu pořádně nečekanou ztrátu utrpěli fotbalisté Feyenoordu, kteří potvrdili, že ve Zwolle se jim dlouhodobě vůbec nedaří, a nedokázali tam v důležitou chvíli vyhrát ani na pátý pokus. A protože druhý Ajax v tomto kole nezaváhal, ztenčil se rozdíl mezi oběma týmy už jen na jeden bod. PEC naopak získal hodně cenný výsledek do boje o záchranu.

Rotterdamský celek může být rád alespoň z jedné skutečnosti. Na půdě svého protivníka totiž přerušil sérii čtyř porážek v řadě na hodně neoblíbeném MAC³PARK stadionu. Jenže i tak odjížděl domů hodně zklamaný. Bod je zkrátka pořádně málo. A o titul bude muset ve zbývajících čtyřech kolech opravdu tvrdě bojovat.

Domácí neměli v tomhle duelu vůbec co ztratit. Aktuálně se nacházejí v dolní polovině tabulky, pořád nemají jistotu záchrany, každopádně si o ní svým výkonem proti favoritovi určitě řekli. Především svým výtečným vstupem do utkání Feyenoord doslova zaskočili a záhy se ujali nečekaného dvoubrankového vedení.

Hned první vážnější akce Zwolle vyústila v úvodní trefu utkání. Mokhtar vysunul ze středu pole uvolnivšího se Meniga, ten v plné rychlosti upaloval dopředu, obešel jednoduše a hlavně účinně gólmana Jonese, který možná nepochopitelně vyběhl až příliš daleko z pokutového území, a následovalo snadné zakončení do prázdné brány.

Ve 13. minutě se svěřencům kouče Rona Janse podařilo prosadit podruhé. Holla načasoval svou exkluzivní kolmici do šestnáctky v opravdu pravý čas, jeho spoluhráč van Polen přebral balón na hranici ofsajdu a z blízkosti šajtlí překonal Jonese. Přece jenom se však hosté probudili a ve 26. minutě snížili stav.

Po krásném ťukesu na jeden dotek zkusil Berghuis levačkou propálit brankáře van der Harta na bližší tyčce a jeho záměr mu vyšel přesně tak, jak si představoval. A v 54. minutě byl již výsledek nerozhodný, znovu úřadoval Berghuis, jenž si z levé strany seběhl blíže do středu a zpoza vápna zamířil do dolního růžku van der Hartovy svatyně.

Feyenoord ještě mohl strhnout vítězství na svou stranu. V 68. minutě ostře vypálil Elia, avšak van der Hart se tentokráte v brance činil. Pak se po velkém závaru snažili prosadit během chvilky Kramer, Elia a Vilhena, ovšem ani jeden z nich balón za brankovou čáru nedotlačil. Na druhé straně v nastavení nebezpečně střílel Nijland, Jones ho ale vychytal.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Twente 3:0

09.04.2017 14:30

Góly: 62. Gyrano Kerk, 65. Nacer Barazite, 78. Richairo Živković

Utrecht pokračuje ve skvělých výkonech na konci základní části tohoto ročníku Eredivisie a nyní díky výbornému druhému poločasu přehrál na domácím stánku velkého konkurenta z Twente po výsledku 3:0. V tabulce si tak upevnil čtvrtou pozici s třiapadesáti body a před pátým Arnhemem disponuje čtyři kola před koncem pětibodovým náskokem. Twente je i přes prohru sedmé s dvaačtyřiceti body a ještě se bude muset prát o kvalifikaci Evropské ligy.

Domácí se mohli dostat do vedení již ve 4. minutě. V samostatném úniku se ocitl Gyrano Kerk a snažil se obejít brankáře Marsmana. Vzápětí se s ním dostal do kontaktu a Utrecht se dožadoval odpískání pokutového kopu, ovšem píšťalka rozhodčího zůstala němá. Hostující brankář se musel vytáhnout s parádním zákrokem v nastavení první půle, kdy po přímém volném kopu Ayouba z dvaceti metrů odvrátil balón jednoruč na rohový kop.

Po hodině hry vyrazil strážce Enschede střelu Labyada z hranice pokutového území do strany. Akce vzápětí pokračovala a Marsman po další ráně z úhlu vytěsnil míč s vypětím všech sil na svou bližší tyč. Domácí výběr se dočkal zaslouženého vedení v 62. minutě. Po centru Nacera Baraziteho z pravého křídla se v šestnáctce soupeře uvolnil Kerk a nikým nehlídán hlavičkoval ze sedmi metrů kolem bezmocného strážce Twente.

Za další tři minuty to bylo o dvě branky, tentokráte si oba aktéři předchozího momentu vyměnili role. Kerk poslal přihrávku na pravou stranu a Barazite razantním pokusem z mírného úhlu překvapil Marsmana u bližší tyče. Hosté se mohli vrátit do hry o bodový zisk v 69. minutě, avšak Celina v tváří tvář proti gólmanu Jensenovi neuspěl. Domácí výběr uzavřel brankový účet nedělního střetnutí zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po hezké akci středem hřiště nahrál Ayoub na pravé křídlo nabíhajícímu Richairu Živkovičovi, jenž zachoval chladnou hlavu. Z deseti metrů obstřelil Marsmana a míč skončil u levé konstrukce. Utrecht v příštím kole zavítá na půdu vedoucího Feyenoordu a určitě se dá očekávat nesmírně zajímavé utkání, Twente přivítá na vlastním stadionu trápící se Nijmegen.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Roda JC 1:1

09.04.2017 12:30

Góly: 33. Alireza Jahanbakhsh - 39. Daryl Werker

Alkmaar pokračuje v trápení v jarní části sezóny, tentokráte v domácím prostředí nedokázal porazit ani zachraňující se Rodu Kerkrade a pouze se s ní rozešel smírně po výsledku 1:1. V tabulce Eredivisie je tak na šestém místě s třiačtyřiceti body, na pátý Arnhem ztrácí bodů pět a na čtvrtý Utrecht dokonce bodů deset. Hosté naopak dokázali navázat na minulé šťastné vítězství proti Zwolle a jsou sedmnáctí se sedmadvaceti body.

Úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná a spíše se taktizovalo, ve 33. minutě se z ničeho nic dostalo do vedení AZ. Po sklepnutí od Weghorsta utekl na pravé straně Alireza Jahanbakhsh, zbavil se bránícího van Peppena a pak se z mírného úhlu nádherně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Od tohoto momentu hosté ožili a za další dvě minuty mohlo být vyrovnáno, ve velké příležitosti se ocitl záložník van Velzen.

K němu propadla křížná přihrávka od Paulissena, jenže následné zakončení dokázal zneškodnit pohotovým zákrokem brankář Krul. Hosté se přeci jen dočkali vyrovnávací trefy ve 39. minutě. Po rohovém kopu z levé strany nepohlídala domácí obrana Daryla Werkera a ten zcela sám umístil balón hlavou k levé tyči, Krul byl tentokráte naprosto bez šance na úspěch. Od tohoto momentu se Kerkrade spoléhalo na dobrou defenzívu.

Alkmaar byl stejně jako v předchozích duelech směrem dopředu téměř neškodný, ovšem jednu obrovskou možnost neproměnil zhruba dvacet minut před koncem. Po střele Weghorsta zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Werker a navíc byl oceněn žlutou kartou, míč si vzápětí postavil právě domácí kapitán. Ten mířil po zemi k levé tyči a gólman van Leer vyrazil balón do strany, Weghorst se i přes snahu již k dorážce nedostal.

Ve zbývajícím průběhu hodně opaření domácí nic nevymysleli, hostům naopak nevycházely pokusy o rychlé přečíslení. Alkmaar se svou velmi špatnou formu pokusí vylepšit v příštím kole na půdě Heracles Almelo, Roda se v nesmírně důležitém souboji o záchranu popere před vlastní kulisou s konkurenční Spartou Rotterdam.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 1:4

08.04.2017 20:45

Góly: 22. Daniel Crowley - 13. Thomas Bruns (pen.), 16. Samuel Armenteros, 21. Kristoffer Peterson, 43. Samuel Armenteros (pen.)

Nováček z Go Ahead Eagles si výrazně zkomplikoval cestu za záchranou v nejvyšší soutěži, v domácím prostředí jasně podlehl Heracles 1:4 a v tabulce zůstává na poslední osmnácté pozici se třiadvaceti body. Jeho manko na sedmnáctou Rodu momentálně činí čtyři body. Hosté jsou naopak stále devátí se sedmatřiceti body a před desátým Groningenem jsou taktéž o čtyři body. O osudu sobotního duelu rozhodla úvodní čtvrthodina.

Již v 10. minutě poprvé zahrozil hostující kanonýr Samuel Armenteros, jehož netradiční zakončení po pasu Niemeijera skončilo v náručí brankáře Zwarthoeda. Klíčový okamžik nastal o dvě minuty později, po bombě Kuwase zahrál rukou před brankovou čarou Elvis Manu a za zabránění dosažení branky byl přímo vyloučen. K následnému pokutovému kopu se postavil Thomas Bruns a s přehledem skóroval střelou k levé tyči.

Za další tři minuty zvyšoval vedení hostujícího celku Armenteros, který po pokusu Kristoffera Petersona z hodně ostrého úhlu a následném zákroku Zwarthoeda zakončoval do odkryté branky po skvělém zpracování na prsa. Právě Peterson přidal třetí gól Almela po dvaceti minutách hry, když využil nedůrazu domácí defenzívy, balón si navedl blíže do středu a pak nechytatelně vypálil do pravého horního rohu za záda zkoprněného strážce Go Ahead.

Neuběhla ani minuta a domácí snížili, křížná přihrávka z pravého křídla propadla k Danieli Crowleymu a ten se ukázkově trefil do pravé šibenice. I v tomto případě se jednalo o nádherný gól. Ve 30. minutě mohl snížit na rozdíl jediné branky Locigno, nicméně gólman Castro odvrátil balón perfektním zákrokem na rohový kop. Poslední branka sobotního zápasu byla k vidění krátce před koncem první půle, hosté proměnili druhou penaltu.

Ta byla nařízena za zákrok Fischera na Gosense, domácí hráč k tomu obdržel žlutou kartu. Míč si postavil Armenteros a po tvrdé ráně mířil přímo k pravé konstrukci, Zwarthoed se hnul na opačnou stranu. Druhý poločas se spíše dohrával, Heracles zkušeně kontrolovalo velký náskok. V 71. minutě zakončoval nepřesně Armenteros, vzápětí na druhé straně mířil z přímého kopu do břevna Hendriks a Chirivellu vychytal Castro famózním zákrokem. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohli hosté ještě přidat pátý gól, ale Niemeijer trefil břevno.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Groningen 4:3

08.04.2017 19:45

Góly: 13. Danny Bakker, 21. Dion Malone, 23. Mike Havenaar, 47. Dion Malone - 52. Mimoun Mahi (pen.), 64. Bryan Linssen, 90. Bryan Linssen

Fotbalisté Den Haagu pokračují ve skvělé stíhací jízdě za záchranou a nyní dokázali v nizozemské nejvyšší soutěži zvítězit už potřetí v řadě. O poločase vedli nad velkým konkurentem z Groningenu 3:0, po přestávce soupeř zabral a domácí výběr nakonec udržel nejtěsnější vítězství 4:3. Po krásném ofenzivním střetnutí se v tabulce Eredivisie posunul na třinácté místo s jednatřiceti body, Groningen má o dva body více a je desátý.

ADO vstoupil do duelu s velkým odhodláním a vedoucí branku vsítil po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu nakrátko vystřelil z dvaadvaceti metrů obránce Meijers a jeho nepovedenou ránu dokázal Danny Bakker překvapivou tečí usměrnit přímo k levé tyči. V 18. minutě mohl navýšit náskok Duplan, po centru Beckera nebezpečně hlavičkoval k levé konstrukci a brankář Padt se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem.

Nicméně za další tři minuty to přeci jen bylo o dva góly, po hezké akci na levém křídle a několika následných odrazech vystřelil z hranice pokutového území Dion Malone a přízemním pokusem pokořil ležícího Padta. Ve 23. minutě to s nadějemi hostů na bodový zisk vypadalo ještě hůře, počtvrté z předchozích pěti duelů skóroval kanonýr Mike Havenaar, který nádherný pas Beckera mířící na zadní tyč usměrnil hlavou do protipohybu Padta - 3:0.

Domácí pokračovali v tlaku i po změně stran a svůj závěrečný čtvrtý gól vsítili ve 47. minutě. Podruhé v sobotním střetnutí skóroval Malone, když si po skákavé přihrávce od Meijerse naběhl do brankového území protivníka a zblízka ze tří metrů překonal bezmocného Padta. Hosté oživili své šance o pět minut později. Malone totiž zatáhl za dres Briana Linssena a byl nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil Mimoun Mahi.

Po hodině hry si Padt poradil s přízemní střelou Beckera, FC snížilna rozdíl dvou branek v 65. minutě. Linssen si po sraženém rohovém kopu zpracoval míč na prsa a z hranice šestnáctky se trefil naprosto přesně do vzdálenějšího horního rohu. Hosté se ještě dostali do kontaktu v nastavení po druhé trefě Linssena, jenž po zpětné nahrávce od Sørlotha mířil z dvaadvaceti metrů kolem gólmana Zwinkelse, na bodový zisk to však nestačilo.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:5

08.04.2017 19:45

Góly: 54. Ferdi Kadıoğlu - 4. Wojciech Golla (vl.), 8. David Neres, 32. Bertrand Traoré, 60. Bertrand Traoré, 78. Hakim Ziyech

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita na půdě zachraňujícího se Nijmegenu a především díky skvělému prvnímu poločasu zvítězil vysoko 5:1. Díky dalšímu tříbodovému zisku se prozatím dotáhl na vedoucí Feyenoord, který však má nedělní duel k dobru. NEC se kvůli vysoké prohře poprvé v této sezóně propadl na sestupové příčky s s osmadvaceti body je šestnáctý, na druhou stranu za konkurenty z Excelsioru a Sparty Rotterdam zaostává jen o skóre.

AFC měl raketový vstup do utkání a během osmi minut vedl o dva góly. Nejprve ve 4. minutě zamířil do vlastní sítě Wojciech Golla, který po rychlé akci a následné vodorovné přihrávce z pravé strany šestnáctky od Davida Nerese pokořil nešťastně ve skluzu gólmana Delleho. Za další čtyři minuty zvýšil vedení hostujícího výběru aktivní Neres, jenž se po tečované kolmici za obranu ocitl sám před Dellem a zblízka ho chladnokrevně propálil.

V polovině úvodního dějství chyběl Younesovi zhruba metr k zakončení do prázdné branky, po půlhodině hry pojistil náskok favorita Bertrand Traoré. Ten se po nádherné přízemní kombinaci zbavil protihráče elegantní kličkou a vzápětí se placírkou z jedenácti metrů trefil přímo k levé konstrukci. V samém závěru první půle vypálil z dvaceti metrů Schöne a plachtící Delle musel vynikajícím zákrokem odvracet balón na rohový kop.

V 54. minutě snižoval Ferdi Kadioglu, když dostal příliš volného prostoru na levém křídle a pak z hranice pokutového území ukázkově přeloboval vyběhnutého gólmana Onanu, vracející se obránce Veltman odhlavičkoval míč mimo tři tyče až za brankovou čarou. Ani tento moment ale hostům nezkazil gólové hody. Zpět do tříbrankového vedení se dostali po hodině hry, podruhé v sobotním střetnutí byl přesný Traoré.

Jednadvacetiletý rodák z Burkiny Faso využil přistrčení od kapitána Klaassena, vymotal se z obležení protihráčů a levačkou překonal naprosto bezmocného Delleho. Gólový účet tohoto utkání uzavřel v 78. minutě marocký špílmachr Hakim Ziyech, jenž po další nahrávce od Klaassena předvedl unikátní sólo přes čtyři protihráče a nakonec uklidil balón kolem vyběhnutého Delleho k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SC Heerenveen 4:2

08.04.2017 18:30

Góly: 5. Navarone Foor, 14. Ricky van Wolfswinkel, 70. Ricky van Wolfswinkel, 75. Ricky van Wolfswinkel - 31. Luciano Slagveer, 89. Sam Larsson

Vitesse pokračuje ve skvělých výkonech, získalo již své třetí vítězství v řadě a i nadále úspěšně stíhá čtvrtý Utrecht. Výtečným výkonem se prezentoval především Ricky van Wolfswinkel, jenž čtvrthodinku před koncem zkompletoval hattrick. Heerenveen ukázal, že jaro je pro něj jedním velkým utrpením, a prohrál už počtvrté během pěti kol.

Tohle byl souboj dvou celků, které usilují o účast v play-off Evropské ligy. Zatímco arnhemský klub udělal opravdu výrazný krok k tomu, aby se ho účastnil, Frísané svojí pozici nevylepšili. A jestli v závěru sezóny opravdu výrazně nezaberou, dobře rozehraná sezóna po podzimu nakonec může skončit jedním velkým nezdarem.

Už po pěti minutách utkání domácí svému protivníkovi jasně naznačili, že tři body jsou pro ně jednoznačnou prioritou. Foor si parádně narazil s Nathanem, Brazilec mu balón ihned vrátil, nizozemský forvard následně udělal v šestnáctce kličku a pohotově skóroval. O devět minut později se poprvé prosadil van Wolfswinkel.

Centr z rohového čtvrtkruhu od Foora usměrnil hlavou přesně pod břevno, od nějž se míč odrazil těsně za brankovou čáru. Nicméně Heerenveen stačil do přestávky ještě snížit. Ve 31. minutě ztratil zbytečně balón Nathan, Ghoochannejhad následně přihrál do běhu Slagveerovi, jenž ve vyložené pozici sám před gólmanem Roomem nezaváhal.

Kdyby po obrátce Larsson svou jedovatou střelou překonal dobře zasahujícího Rooma a nebo kdyby se dokázal proti domácímu muži v rukavicích prosadit Slagveer, možná by se utkání vyvinulo jiným směrem. Jenže v 70. minutě van Wolfswinkel využil přihrávky Büttnera a definitivně zlomil odpor hostů. Nutno podotknout, že gólová situace zaváněla ofsajdem.

Jen o pár chvil později van Wolfswinkel zacílil přesně potřetí, to když Rashica na pravé straně zamotal hlavu bránícímu Larssonovi, odeslal centr na nedůrazně hlídaného spoluhráče, a ten z blízkosti snadno překonal brankáře Muldera. Heerenveen přidal čestný úspěch minutu před koncem, to když Larsson krásnou střelu poslal přesně do šibenice.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - SBV Excelsior 2:3

07.04.2017 20:00

Góly: 11. Ryan Koolwijk (vl.), 87. Martin Pusic - 24. Nigel Hasselbaink, 44. Stanley Elbers, 48. Nigel Hasselbaink

V důležitém rotterdamském derby byl nakonec úspěšnější hostující Excelsior, který v souboji o záchranu zvítězil na půdě konkurenční Sparty nejtěsnějším poměrem 3:2. Díky tomuto cennému úspěchu prozatím opustil sestupové příčky a s osmadvaceti body se dělí o třináctou pozici právě se Spartou, jež má naprosto shodné skóre. Domácí sice velmi brzy vedli, ovšem hosté otočili duel ve svůj prospěch koncem první a začátkem druhé půle.

Sparta vstoupila do páteční předehrávky 30. kola aktivně a do úvodní větší příležitosti se dostala ve 4. minutě, nicméně Sanusi si tvrdou střelou k bližší tyči na brankáře Hahna nepřišel, ten vyrazil balón před sebe. Za dalších šest minut se už ale mohli domácí příznivci radovat. Po rohovém kopu z pravé strany a několika následných odrazech tečoval míč stehnem do vlastní sítě Ryan Koolwijk, Hahn nemohl reagovat.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 24. minutě vyrovnával tradiční ostrostřelec SBV Nigel Hasselbaink. Ten po rohovém kopu z pravé strany od Mattheije předskočil na hranici brankového území protihráče a hlavou zamířil naprosto přesně k levé konstrukci. Hosté se poprvé v tomto utkání dostali do vedení za dalších dvacet minut, když se posedmé v tomto ročníku Eredivisie prosadil Stanley Elbers.

Čtyřiadvacetiletý útočník se po vysokém nákopu z vlastní poloviny a teči od van Duinena probil mezi dvěma bránícími hráči soupeře až do pokutového území a přízemní střelou z deseti metrů zamířil přesně mezi nohy padajícího gólmana Kortsmita. Tři minuty po změně stran to s nadějemi Sparty na bodový zisk vypadalo ještě hůře, podruhé v tomto duelu a poosmé v letošní sezóně nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Hasselbaink.

Tentokráte obdržel krásnou kolmici za obranu od Fredyho a v pádu obstřelil Kortsmita, jenž neměl šanci zasáhnout. V 64. minutě mohl snížit Pogba, avšak po jeho akrobatické střele vytáhl fantastický zákrok jednoruč Hahn a míč odvrátil kolem tyče na rohový kop. V 87. minutě sice dostal svůj celek do kontaktu Martin Pušič, kdy po obloučku od van Moorsela zakončoval zblízka do odkryté branky, jenže tato trefa už na body nestačila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam30234379:2173
2.AFC Ajax30226267:2072
3.PSV Eindhoven30208261:2068
4.FC Utrecht30158749:3453
5.SBV Vitesse301461048:3648
6.AZ Alkmaar301013749:4543
7.FC Twente301191041:4242
8.SC Heerenveen301171251:4440
9.Heracles Almelo301071345:4937
10.FC Groningen307121141:4433
11.Willem II30891326:3933
12.PEC Zwolle30881434:5532
13.ADO Den Haag30941731:5331
14.SBV Excelsior306101437:5628
 Sparta Rotterdam30771637:5628
16.NEC Nijmegen30771628:5428
17.Roda JC305121322:4627
18.Go Ahead Eagles30651929:6123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
dave30

A Cerny vcera 3 kousky . Musi, musi, musi pristi sezonu hrat neco kvalitnejsiho... Pokud nedostava sanci v acku, tak musi o dum dal

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že Ajax ho prostě nepustí. Vidí v něm potenciál a takové hráče si prostě nenecháme ujít za nějaké drobné, umíme každého dobře zpeněžit. A vzhledem k tomu, že Venca zatím v tom dospělém fotbale odehrál strašně málo, tak ta cenovka moc velká nebude, což spěje k tomu, že ho neprodáme a bude dál hrát za Jong a naskakovat v závěrech zápasů v áčku.

Celé je to hodně nešťastné, fanoušci začali z neúspěchu v loňské sezoně vinit právě Vencu, přitom ten v tom byl celkem nevinně a dovedeš si představit, co tohle udělá s devatenáctiletým klukem? Pak vedení přivede na jeho post Traorého, který má ve smlouvě určitý počet zápasů, co musí odehrát, Venca furt nastupuje, ale méně, pak přijde několik menších zranění.. během zimní přestávky přijde další hráč na jeho post Neres za dost velké peníze na poměry Ajaxu a aby toho nebylo málo, začne se ve skvělém světle ukazovat mladý Kluivert, kterému je sice jen 17, ale podává strašně vyspělé výkony a logicky ta jeho cenovka je hned zajímavější.

My asi nikdy nebudeme jeden z těch týmů, co by dokázal dojít třeba do čtvrtfinále LM a patřil by dejme tomu do TOP20 v Evropě, i když ti hráči, kteří tady prošli, měli obrovskou kvalitu. Klub se soustředí na to, abychom dávali příležitosti mladým hráčům z akademie a následně je s velkým ziskem prodali do světa, až si budeme jistí, že jsou na to připravení.

Vencovi by paradoxně pomohlo, kdyby nedával góly v Jongu ani v repre, pak by Ajax mohl nabrat pocit, že toho v něm tolik není a pustili by ho, třeba jako nedávno Živkoviče Ale všimni si, že Ajax se prostě takových hráčů lacino nezbavuje.

Reagovat
dave30

Mas pravdu, ale goly v 2. nizozemske mu cenu asi moc nezvednou. Chtelo by to alespon hostvacku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax posílá na hostování spíše hráče, s kterými už moc nepočítá, což prostě není případ Vency.

Reagovat
dave30

Takze zacarovany kruh...

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Ferguson6

Ten Feyenoord to prejebe

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš

Reagovat
AjaxFans

V to doufam

Reagovat
Elliasson

To se nestane. Věřím!

Reagovat
smazaný uživatel

Zvládneme to!

Reagovat
Pablos

Navrátil za Heracles... 25 zápasů 1 gól.... to je na útočníka žalostný docela.

Reagovat
smazaný uživatel

AZ jsou fakt marný . Nejsou schopni dát proti Rodě víc než jeden gol, šancí milion, penalta a stejně 1:1

Reagovat
Stiksxx

Nebejt zbytečný remizy s Twente mohlo to byt víc zajímavější. Jinak gól Tilburgu samozřejmě byl byli jsme dokonce i na TV nova.

A jeste by jsem chtel podoknout ze ten Janssen u Kohoutu je asi víc než mizernej.

Reagovat
jáá

no podle mě ten přestup dost uspěchal..a bohužel je tragickej a Oranjes stále bez hrotu

Reagovat
smazaný uživatel

vzal si bohuzel prilis velky sousto vzdyt rok pred prestupem do Tottenhamu hral teprve druhou ligu za Almere, do Poccheho fotbalu se navic ani nehodi, tak su zvedavej kam pujde dal

Reagovat
Stiksxx

Já právě myslel, že se jim tam hodí. Že je bijec do vápna a že ho zasypávají centry. Tohle hrál i u vás a takhle hraje i Kane ne?

Reagovat
jáá

alkmaar stále pokračuje v tý svý hře...tak přemýšlím jak dlouho to Brom vydrží...přitom soupiska mi nepřijde marná

Reagovat
smazaný uživatel

Mrha potencialem mancaftu a je az neuveritelny, ze to nikdo ve vedeni nevidi. Ja uz ho vyhazuju druhym rokem. Loni mel velky stesti, ze meli na jare fazonu Henriksen s Janssenem, ale nebyt kolapsu Feye na konci, tak ta sezona ani tak nicim nevycnivala natolik, aby mel tak bezbrehou duveru. Pokud nevyhraje finale bekeru a skonci mimo play-off, tak by existovala tak 25% sance na zmenu, jinak tady toho somraka budu muset trpet dalsi sezonu. Bohuzel Srdicka jsou este vic v prdeli a vypada to, ze 7.fleka tak ci tak uhrajem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele