Eredivisie - souhrn 26. kola

04.03.2018, 18:37
Aktuality
PSV Eindhoven si snadno poradil s Utrechtem a nizozemskou ligu vede už o deset bodů, jelikož Ajax neuspěl v Arnhemu. Další výhru si na své konto připsal Alkmaar a tři body má i Heerenveen, padl naopak Feyenoord...

FC Twente - FC Groningen 1:1

04.03.2018 16:45

Góly: 71. Tom Boere - 57. Ritsu Doan

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze neměl, domácí Twente se rozešlo smírně s konkurenčním Groningenem v poměru 1:1 a své čekání na výhru v nejvyšší soutěži protáhlo už na deset utkání v řadě za sebou, naposledy se radovalo v polovině prosince s Bredou (2:1). V tabulce Eredivisie je stále šestnácté s osmnácti body o skóre před Spartou a pět bodů za patnáctým Tilburgem. Hosté jsou momentálně třináctí se šestadvaceti body.

Domácí vstoupili do zápasu s větší chutí po vítězství a bylo na nich vidět, že se pokoušejí častěji dostávat na útočnou polovinu než soupeř. V 8. minutě se Twente objevilo v rychlém protiútoku a po finální přihrávce od Jensena střílel nikým nehlídaný Tom Boere. Jeho přízemní pokus dokázal brankář Padt nadvakrát zlikvidovat a domácí útočník pouze schoval tvář do dlaní. Stejný hráč podruhé zahrozil v polovině úvodního dějství.

Po dalším pasu Jensena tentokráte z levého křídla předskočil na hranici brankového území Warmerdama a padáčkem rozvlnil horní síťku. Od tohoto momentu se do konce první půle nic nestalo, zajímavé věci přišly až po přestávce. Už po dvou minutách vypálil z hranice pokutového území Bacuna a jeho tvrdou ránu mířící přímo pod břevno vyškrábl gólman Drommel jednoruč nad horní tyčku.

Groningen šel z ničeho nic do vedení v 57. minutě, pošesté v tomto ligovém ročníku skóroval japonský forvard Ritsu Doan. Po postupném útoku okolo hranice šestnáctky přistrčil van Weert míč právě Doanovi, který se po krkolomném průniku trefil v pádu přesně ke vzdálenější tyči kolem bezmocného Drommela. Twente to však po inkasované trefě v žádném případě nevzdalo, o čtrnáct minut později se prosadil aktivní Boere.

Po načechraném pasu Mahera z pravého křídla hlavičkoval Boere ve středu pokutového území a míč umístil k levé tyči. Boere se snažil vývoj otočit a svůj druhý gól v zápase se snažil vstřelit v 75. minutě. I v tomto případě to mohlo být hlavou, jeho nenápadný pokus po dalším výborném centru z křídla přistál na horním okraji břevna a odrazil se do zámezí. Padt se stačil pouze ohlédnout. Ve zbývajících minutách se již nic zásadního nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2:1

04.03.2018 14:30

Góly: 62. Michiel Kramer, 83. Robert Mühren - 6. Erik Falkenburg

Sparta Rotterdam zvládla velmi důležitý zápas o setrvání v nejvyšší soutěži s rozjetým Den Haagem, otočila nepříznivý vývoj a po výhře 2:1 opustila po delší době poslední sestupovou pozici. Pod vedením trenér Dicka Advocaata zvítězila teprve podruhé a v tabulce Eredivisie se posunula na sedmnácté místo s osmnácti body o skóre za Twente. ADO prohrál poprvé po pěti střetnutích a zůstává osmý se šestatřiceti body.

Přitom favorit tohoto duelu měl skvělý vstup do zápasu a už po šesti minutách šel do vedení. Erik Falkenburg převzal balón po nepřesné zpětné nahrávce z poloviny hřiště, při ponechané výhodě se opřel do balónu z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus se odrazil od pravé tyče do sítě. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, hosté v dalším průběhu pohodlně bránili těsný jednobrankový náskok.

Domácí klub se postupem času začal stále častěji dostávat k míči, ohrozit gólmana Zwinkelse se mu však dlouhou dobu nedařilo. Nicméně po hodině hry zužitkoval svou vůbec první větší možnost ve vyrovnávací gól. V 62. minutě si po hlavičce od Verhaara seběhl za obranu protivníka Michiel Kramer, jenž přelstil ofsajdovou past a svůj sólový únik zakončil přízemní střelou k pravé tyči kolem padajícího Zwinkelse.

Od tohoto momentu rotterdamský celek výrazně ožil a za další tři minuty mohl otočit vývoj. Friday geniální nahrávkou uvolnil Verhaara, jehož následná střela minula prostor tří tyčí jen o několik decimetrů. V 68. minutě se v ještě větší příležitosti zjevil pozdější hrdina Robert Mühren. Osmadvacetiletý útočník hostující v klubu z belgického Waregemu se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou a z deseti metrů vystřelil pravačkou.

Jeho skákavý pokus měl dobrý směr a nakonec se odrazil od levé tyče zpět do pole. Rozhodující okamžik se k radosti domácího publika zrodil v 83. minutě. Mühren skóroval počtvrté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže po efektivní kličce padajícímu Kanonovi a z dvanácti metrů propálil tvrdou ranou Zwinkelse. Ten si na míč sice sáhl, ale v cestě ke své pravé konstrukci mu zabránit nedokázal.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AFC Ajax 3:2

04.03.2018 14:30

Góly: 16. Navarone Foor, 57. Bryan Linssen, 71. Bryan Linssen - 61. Mateo Cassierra, 85. Siem de Jong

Ajax nenapravil své poslední zaváhání proti Den Haagu, nevyhrál ani napodruhé v řadě, ba co hůře pro něj, z Arnhemu si dokonce neodvezl jediný bod. Jeho ztráta na vedoucí PSV se tak navýšila na rozdíl propastných deseti bodů. Vitesse stejně jako na podzim skolilo svého soupeře o branku a upevnilo si své postavení v top sedmičce, která zaručuje play-off o Evropskou ligu.

Hostům se sice do sestavy vrátil Lasse Schöne, jenže nově nemohli počítat s Frenkiem de Jongem a nakonec se museli obejít i bez Klaase-Jana Huntelaara. I tak jejich fanoušci čekali, že se s tímto zápasem popasují lépe. Houževnatí domácí, kteří již mohli počítat s navrátilcem Timem Matavžem, jemuž už vypršel disciplinární trest, však daleko lépe proměňovali své šance.

Jako první se mohl ujmout vedení Ajax, po standardce se na zadní tyči objevil ve 3. minutě S. de Jong, jenže z vyložené pozice napálil pouze boční síť. Na druhé straně naopak udeřilo Vitesse v 16. minutě. Beerens přistrčil balón na Foora, ten se z uctivé vzdálenosti rozhodl vystřelit a udělal moc dobře. Jeho dělovka, po které se gólman Onana jen marně natahoval, skončila přesně v šibenici.

Amsterdamskému celku se pochopitelně průběžný stav nelíbil, snížit z přímého kopu se snažil Schöne a ve 27. minutě zakončoval též jeho spoluhráč Ziyech, ani jeden z nich ovšem neseřídil svá mířidla správně. Arnhemské vedení mohl pojistit ještě do poločasu Miazga po rohovém kopu, nicméně jeho hlavičku mířící do brány stačil na brankové čáře zastavit dobře stojící Ziyech.

V 57. minutě se již podařilo prosadit se poprvé v utkání Linssenovi. Vyplatil se mu vysoký presink, obral o míč na hranici šestnáctky svého soupeře Wöbera, jenž se zbytečně mazlil s rozehrávkou, a před Onanou následně nezaváhal. Nicméně de Godenzonen odpověděli záhy, centr z rohového čtvrtkruhu od Ziyecha zužitkoval střídající Cassierra, který byl na hřišti sotva pár vteřin.

Rozhodující moment přišel na řadu asi v 63. minutě. Kdyby Younesův pokus neolízl jen tyčku a skončil by v síti, mohlo se utkání ještě upínat jiným směrem. Jenže pár minut na to využil hlavičkového prodloužení Kašiy opět Linssen, a dohnat opětovnou dvougólovou ztrátu se již Ajaxu nepodařilo. I když si vytvořil opravdu velký tlak, snižující branka Siema de Jonga padla příliš pozdě.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - VVV Venlo 1:1

04.03.2018 12:30

Góly: 73. Mustafa Saymak - 68. Vito van Crooij

Zwolle nepřekonalo výsledkovou krizi ani s nováčkem z Venla, v posledních sedmi zápasech vybojovalo pouze čtyři body a v tabulce mu patří sedmé místo se čtyřiceti body. Naopak hosté v Eredivisii počtvrté za sebou remizovali a jsou desátí se třiatřiceti body, na záchranářské pozice mají obrovský patnáctibodový náskok. Utkání se rozjíždělo pozvolna, oba góly padly ve druhé polovině závěrečného dějství během pěti minut.

Na těžším terénu se do první větší možnosti dostali domácí, kdy po krásném pasu z pravé strany zakončoval z devíti metrů nikým nehlídaný Mokhtar, ale balón proletěl těsně vedle levé tyče. Po čtvrthodině hry vyslal zajímavý centr Namli a ten se snesl až před Unnerstallovu branku, jenž na poslední chvíli odvracel na roh. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a přesně v polovině prvního poločasu předvedl úchvatné sólo aktivní Namli.

Ten obešel hned čtyři protihráče a střílel ke vzdálenější konstrukci, kterou minul vskutku jen o několik decimetrů. Stejný hráč ukázal něco podobného za dalších šest minut, po několika individuálních parádách netrefil prostor tří tyčí znovu jen velmi těsně. Namli větral defenzívu protivníka až do konce prvního poločasu. Ve 43. minutě se prodral ke střele z dvanácti metrů a balón uklízel o půl metru vedle levé konstrukce.

Druhý poločas se odehrával přeci jen v jiném duchu. VVV hrál mnohem odvážněji a kromě defenzivních úkolů se více tlačil do útoku. Svou úvodní větší příležitost si vypracoval ve 48. minutě. Chyby v rozehrávce soupeře využil Vito van Crooij, na pravé straně se protlačil do zakončení a jeho ránu z mírného úhlu vyrazil gólman Boer na rohový kop. Po hodině hry se do balónu opřel z voleje nabíhající Parzyszek a pravou tyč netrefil o centimetry.

Úroveň nedělního utkání gradovala právě v těchto momentech. V 65. minutě po pasu z pravého křídla hlavičkoval Opoku a Boer fantastickým reflexivním zákrokem jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Opoku se zjevil v hlavní roli podruhé za další dvě minuty, jeho rána z dvaceti metrů orazítkovala bližší tyčku. Venlo nakonec přetavilo svůj tlak ve vedoucí gól v 68. minutě, do černého se trefil van Crooij.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů a s naprostou grácií zamířil do levého horního rohu. PEC na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, o pět minut později srovnal Mustafa Saymak. Pětadvacetiletý rodák s tureckými kořeny si naskočil na pas od Mokhtara a hlavou zblízka překonal bezmocného Unnerstalla. V závěrečné čtvrthodině vyrazil hostující strážce ránu Mokhtara a poté Saymak pálil nad, hosté tak již remízu udrželi.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Willem II 2:0

03.03.2018 20:45

Góly: 13. Lucas Woudenberg, 47. Reza Ghoochannejhad

Heerenveen potvrdil roli favorita, díky brankám Lucase Woudenberga a Rezy Ghúčannejháda přerušil negativní bilanci čtyř zápasů bez vítězství a udělal výrazný krok k přiblížení se sedmé příčce, která by měla zaručovat posezónní play-off o Evropskou ligu. Willem II naopak nenavázal na poslední skalp Rody a na cizích hřištích v rámci Eredivisie prohrál už podeváté.

Hostující celek měl na tohle střetnutí méně času než jeho soupeř, neboť v průběhu tohoto týdne musel absolvovat semifinále KNVB Bekeru na půdě Feyenoordu. V Rotterdamu podlehl o tři góly, takže získat zpět ztracené sebevědomí bylo pro něj jasnou prioritou. Jenže ve Frísku nepředvedl znovu ideální výkon. Domácí si tři body za svou aktivitu určitě zasloužili více.

Do první slušné pozice se propracoval Zeneli, který se ocitl na hranici šestnáctky zcela nehlídaný, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo a poslal balón jen vedle brány. Ve 13. minutě se již Heerenveen přece jenom ujal vedení. Thorsby přistrčil míč se středu pole na levou stranu, Woudenberg si ho poposunul za hranici pokutového území, a odtud zamířil přesně k tyči.

Domácí následně svůj těsný náskok pohodlně udržovali, protivníka do větších příležitostí nepouštěli a zkraje druhého dějství přidali další pojišťující zásah. Dumfries zprava poslal přízemní centr na hranici brankového území, kam si naběhl Ghúčannejhád, a ten na bližší tyčce pohotově skóroval. V 63. minutě se Ghúčannejhád snažil zacílit ještě jednou, ale nepřekonal brankáře Branderhorsta.

Willem II směrem dopředu i nadále tápal. Heerenveen naopak hodlal své konto se vstřelenými góly ještě rozšířit, kupříkladu Rojas v 73. minutě dobře napřáhl svou levačkou, ovšem zamířil jen hodně nad Branderhorstovu bránu. O pár chvil později znovu úřadoval Ghúčannejhád, tentokráte však hostujícího muže v rukavicích neohrozil, jelikož jeho pokus zablokoval bránící El Hankouri.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 2:1

03.03.2018 20:45

Góly: 23. Thierry Ambrose, 49. Umar Sadiq (pen.) - 17. Jens Toornstra

Obhájce titulu Feyenoord neprolomil prokletí na venkovních stadionech ani proti Bredě a nováčkovi nejvyšší soutěže, který urputně bojuje o záchranu, podlehl 1:2. Z posledních pěti utkání na cizích hřištích tak získal jediný bod, v tabulce Eredivisie je na páté pozici s dvaačtyřiceti body a jeho manko na vedoucí PSV se zvýšilo na těžko uvěřitelných šestadvacet bodů. NAC se naopak posunul na čtrnáctou příčku se čtyřiadvaceti body.

Pro Bredu má toto vítězství cenu zlata, neboť si před sestupovými příčkami vytvořila šestibodový náskok a ve zbývajících osmi kolech se jí bude lépe dýchat. Hosté nenavázali na středeční úspěch v semifinále národního poháru s Tilburgem (3:0) a tento ligový ročník jim rozhodně nevychází podle představ. Outsider tohoto duelu začal odvážněji a v první větší možnosti se ocitl po necelých pěti minutách hry.

Po krásné přihrávce za obranu převzal míč Sadiq Umar, proti němu vyběhl brankář Jones a jeho úmysl o kličku překazil. Domácí se pak vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu, za protesty byl dokonce vykázán na tribunu trenér Stijn Vreven. Rotterdamský celek poprvé vystrčil růžky krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice pokutového území vystřelil Boëtius a brankář Bertrams skvěle vyškrábl míč mimo branku.

Z následné akce se Feyenoord přeci jen dostal do vedení. Po zpětné přihrávce z levé strany přiťukl Vilhena balón nabíhajícímu Jensu Toornstrovi a ten z voleje z dvanácti metrů překonal Bertramse. Domácí tento moment v žádném případě nepoložil a za šest minut bylo vyrovnáno. Fantastické sólo z poloviny hřiště předvedl Umar, a i když tváří tvář proti Jonesovi neuspěl, tak si s dorážkou věděl rady Thierry Ambrose.

Zhruba osm minut před přestávkou mohl hostům vrátit vedení Berghuis, jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů prolétl jen těsně vedle levé tyče. Rozhodující moment byl k vidění tři minuty po změně stran, kdy fauloval Jones a za svůj zákrok obdržel žlutou kartu. K následné penaltě se postavil nejaktivnější muž na hřišti Umar a střelou do protipohybu otočil skóre. Stejný hráč po hodině hry nemířil mezi tři tyče, vzápětí na druhé straně hlavičkoval o decimetry vedle Boëtius. A když v samém závěru mířil nad horní tyčku střídající Basaçikoglu, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht 3:0

03.03.2018 18:30

Góly: 16. Ramon Leeuwin (vl.), 22. Luuk de Jong, 51. Steven Bergwijn

PSV navázal na skvělý minulý výkon z Rotterdamu a nyní v domácím prostředí bez potíží přehrál silný Utrecht po výsledku 3:0. Díky nedělní prohře Ajaxu má v čele tabulky už desetibodový náskok a osm kol před koncem je hodně blízko mistrovskému titulu. Hosté naopak nepotvrdili zlepšenou formu v jarní části, prohráli poprvé po osmi předchozích zápasech. V tabulce Eredivisie se udrželi na čtvrté pozici se čtyřiačtyřiceti body.

Nicméně jejich manko na třetí Alkmaar se zvýšilo už na propastných dvanáct bodů a to se ve zbývajícím průběhu bude mazat velmi těžko. O výsledku sobotního střetnutí bylo prakticky rozhodnuto po první polovině úvodního dějství, kdy domácí vedli o dvě branky. Přitom FC vstoupil do zápasu velmi odvážně, když v úvodní čtvrthodině zahrozil hned dvakrát. Nejprve to zkusil ze středu pokutového území Arias a minul zadní tyč o půl metru.

Ve 13. minutě se v podobné střelecké pozici zjevil van der Maarel, jenž napálil tyč, od které se balón odrazil do brankáře Zoeta a pak zpět do pole. Utrecht zažil hodně nešťastný moment o tři minuty později, do vlastní sítě se totiž trefil Ramon Leeuwin. Po autovém vhazování na levé straně si hlavou posunul míč dopředu Ramselaar a poté odcentroval do předbrankového prostoru, kde Leeuwin jemnou tečí překvapil svého gólmana Jensena - 1:0.

Eindhovenu tento moment hodně pomohl a za dalších šest minut zvyšoval tradiční kanonýr Luuk de Jong. Ten se v tomto ročníku Eredivisie prosadil již podesáté, tentokráte po parádním pasu Ariase z pravého křídla zakončoval akrobaticky nůžkami a naprosto parádně zamířil k pravé konstrukci za záda zkoprnělého Jensena. Tato trefa určitě kandiduje na gól roku v nejvyšší nizozemské soutěži. PSV skóroval do přestávky ještě jednou.

Ve 33. minutě inkasoval Jensen potřetí, avšak branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Svěřenci Phillipa Cocuho vstoupili aktivně také do druhé půle a soupeře definitivně srazili na kolena v 51. minutě. O finální přihrávku se znovu postaral Arias, vzápětí Steven Bergwijn přetlačil v souboji jeden na jednoho bránícího Klaibera. Chytrou kličkou do středu šestnáctky se ho zbavil a na konci akce obstřelil placírkou bezmocného Jensena. Ve zbývajícím průběhu se duel pouze dohrával.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 1:2

03.03.2018 18:30

Góly: 64. Ali Messaoud - 19. Theo Zwarthoed (vl.), 44. Alireza Jahanbakhsh

Alkmaar potvrdil skvělou formu z druhé poloviny sezóny, celkově neprohrál už jedenáctkrát v řadě. Díky vítězství 2:1 nad Excelsiorem si nejen upevnil třetí místo v tabulce, ale také se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl pouhých dvou bodů. Před čtvrtým Utrechtem má náskok solidních dvanácti bodů. SBV nenavázal na minulé dvě výhry s Arnhemem a Heerenveenem, v tabulce nejvyšší nizozemské soutěže je na dvanáctém místě s dvaatřiceti body.

AZ byl mnohem lepší v první půli a v ní vstřelil oba dva své góly, domácím už nepomohlo ani snížení v polovině druhého dějství. První klíčový okamžik nastal po necelých dvaceti minutách, kdy hosté zužitkovali svou herní převahu v úvodní trefu, ale nevsítili ji sami. Alireza Jahanbakhsh se uvolnil na pravé straně a dostal se až před hranici brankového území, odkud poslal prudkou nahrávku do předbrankového prostoru.

Tam zasáhl balón nohou brankář Theo Zwarthoed a velmi nešťastně si ho srazil do vlastní sítě. V následujícím průběhu se hrálo opatrněji a diváci si museli na další branku počkat do předposlední minuty první půle. Nejaktivnější muž na hřišti Jahanbakhsh zvýšil vedení svého celku ve 44. minutě po nádherné přihrávce z poloviny hřiště. Pak předvedl samostatný únik a obstřelem ke vzdálenější konstrukci pokořil Zwarthoeda.

Do druhého dějství vstoupili domácí bez respektu a bylo vidět, že nemají co ztratit. Snažili se častěji dostávat na útočnou polovinu a vytvářeli si možnosti po křídlech, na druhou stranu defenzíva Alkmaaru pracovala na jedničku. Zaváhala pouze jednou a to v 64. minutě, kdy soupeři sama nabídla šanci na bod. O snížení se postaral Ali Messaoud, když po přesně načasované přihrávce od Garcii trefil levý horní roh Bizotovy branky.

Domácí se pokusili až do samého závěru tlačit, nicméně hostujícího strážce výrazněji nehrozili. Alkmaar se do rychlých brejků nedostával, vyčkávací taktika mu na úspěch stačila. Excelsior v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Venla a toto zaváhání se pokusí napravit. Svěřenci trenéra Johna van den Broma pojedou do Rotterdamu a čeká je obtížný úkol, pokusí se totiž vyzrát na obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu. S tímto soupeřem se na konci dubna navíc utkají o triumf v národním poháru.

Více informací k zápasu

Roda JC - Heracles Almelo 0:3

02.03.2018 20:00

Góly: 13. Brandley Kuwas, 39. Kristoffer Peterson, 90. Peter van Ooijen

Roda Kerkrade se nedokázala dostat z krize ani v souboji s Heracles a hlavně kvůli nepovedenému prvnímu poločasu prohrála 0:3, na body tak nedosáhla potřetí v řadě. Opět se jí vzdálila přímá záchrana, v tabulce Eredivisie je na předposledním sedmnáctém místě se sedmnácti body a po zbývajících duelech 26. kola ji může přeskočit i poslední Sparta. Naopak Almelo navázalo na úspěch se Zwolle a posouvá se na devátou pozici s třiatřiceti body.

Svěřenci kouče Johna Stegemana měli skvělý vstup do utkání, po necelé čtvrthodině šli do vedení zásluhou Brandleyho Kuwase. Pětadvacetiletý reprezentant státu Curaçao se na těžkém terénu opřel do míče z dobrých třiceti metrů a balón po přímém volném kopu zapadl přesně do pravého horního rohu, brankář Jurjus se jen naprázdno proletěl vzduchem. Tento moment hodně ovlivnil průběh páteční předehrávky, neboť hosté hráli s mnohem větším klidem.

Naopak domácí uspěchávali rozehrávku a finální fáze prakticky neexistovala. Sedm minut před přestávkou se před Jurjusem zjevil osamocený Vermeij, jenže zblízka ho překonat nedokázal, strážce Rody reflexivně vykopl balón mimo pokutové území. Neuběhla ani minuta a Almelo přeci jen vedlo o dva góly. Pojistku přidal Kristoffer Peterson, jenž na levé straně obral o balón bránícího Rosheuvela a míč si navedl blíže do středu hřiště.

Následně vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů a jeho přízemní pokus letěl přímo k pravé tyči - 0:2. Do druhé půle vstoupilo Kerkrade jako vyměněné a mačkalo soupeře ve vlastní šťávě. Nejprve ve 48. minutě zaváhal v zakončení Schahin a před prázdnou brankou přišel o míč na poslední chvíli. V polovině druhého dějství selhal stejný hráč v tváří tvář před Castrem, vzápětí neuspěli ve stoprocentních pozicích ani Vancamp s Gustafsonem.

V 68. minutě se s naprosto fantastickým zákrokem vytasil Castro, když vychytal aktivního Vancampa. S přibývajícím časem docházely hráčům Rody síly a dvoubrankové manko dohnat nedokázali, naopak v poslední minutě základní hrací doby inkasovali potřetí. Hřebíček do pomyslné rakve zasadil Peter van Ooijen, který obdržel zpětnou nahrávku od Kuwase a nádhernou střelou z osmnácti metrů vymetl pavučiny v pravé šibenici.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven26222268:2668
2.AFC Ajax26184468:2458
3.AZ Alkmaar26175450:2556
4.FC Utrecht26128641:3844
5.Feyenoord Rotterdam26126848:2942
6.SBV Vitesse26118745:3241
7.PEC Zwolle26117834:3540
8.ADO Den Haag261061032:3636
9.SC Heerenveen2698936:3935
10.VVV Venlo26712729:3433
11.Heracles Almelo26961138:5133
12.SBV Excelsior26951231:3732
13.FC Groningen265111037:4226
14.NAC Breda26661431:4624
15.Willem II26651533:4923
16.FC Twente26461629:4818
17.Sparta Rotterdam26461622:5018
18.Roda JC26451726:5717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Stiksxx

Ty voe ten Utrecht byl ve statistikách lepsi než my. To by mě zajímalo jak jsme to hrali. 3 střely na kasu a 3 goly. Nula vzadu hodne důležitá. Kor proti Utrechtu.

Reagovat
afc ajax

dalo sa to čakať, po minulom týždni sme si pokazili cestu za titulom ,mentálny útlm dalo sa nad nimi vyhrať len polovička mužstva bola mimo.dúfam že sa preberú a aj druhé miesto je na kvalifikáciu LM GO AJAX

Reagovat
AjaxFans

Debilové.Co jiného k tomu dodat

Reagovat
Stiksxx

Parádní víkend.

Reagovat
REPLIKATOR

Alkmaar do LM!

Reagovat
Stiksxx

Doufam ze ne.

Reagovat
jáá

rozjetý jsou dobře, ale aby jim v tom kádru po konci sezóny někdo zůstal..jak to tak bývá

Reagovat
Seydou Doumbia

a pak tady bude každý mít blbé kecy co takový tým dělá v LM...jako by mohli za to že po úspěchu o ty hráče začnou mít slavnější týmy zájem...to se nedá potom nic dělat

Reagovat
jáá

právě, tohle je bohužel problém snad všech týmu v ered...Ty kecy mě už ani nerozhodí, ale je mi to líto, protože by mohla být liga vůči jiným více konkurence schopná

Reagovat
Stiksxx

Je to škoda. Třeba u nás už jen ty spekulace před sezonou nebo v pauze napovídají, že může odejít půlka základní 11tky. Zoet, Isimat, Arias (který momentálně hraje asi nejlepší sezonu u nás), Brenet, Lozano, de Jong (doufám, že zůstane).

Reagovat
jáá

bohužel, snad vám Lozano nezdrhne, samozřejmě jsem viděl xx poustů na instagramu atd o zájmu ze strany City a United, ti chtěl asi každýho...tak místo Luuka nikoho dalšího na hrot nemáte ne?

Reagovat
Stiksxx

Máme tam novýho Maximiliano Romero. 19 let. přišel letos z Ameriky. Ani nevim už odkud. Ale je zraněnej. Přišel už jako zraněnej. Tak ten. Pak z Jongu Sam Lammers ještě. Tomu bych i věřil, že by nemusel být špatný. Na balonu lepší než Luuk. Akorát možná mín silový.

Reagovat
jáá

Argentina, Club Atlético Vélez Sarsfield, tak jsem zvědavý a taky na to, jestli Dolberg probere, furt si říkam, že bylo lepší ho za 50 m € poslat do Monaka, ale všichni včetně mě od něj čekali další progres a taky mě těšilo, že zůstává a neutíká po jedné sezoně

https://www.youtube.com/watch?v=TY9dxDhtgoo

Reagovat
Stiksxx

Jop Argentina. Treba z nej bude dalsi Romario i kdyz argentinskej.

Dolberg je vás nejvetsi obchodní provar. Proč vůbec nehraje? Uz je zdravej ne?

Reagovat
jáá

také si říkám, objevilo se plno zajímavých hráčů kam se dalo sáhnout...stále mě baví jak sociální sítě hlásí návrat Petera Bosze, je pravda, že za něj jsme hráli asi to nejlepší za poslední roky a hrozně mě sralo že šel

čoveče, všude je vedený jak zraněný, ale bližší informace jsem teď nehledal

Reagovat
Stiksxx

Pěknej gól dal Foor. i náš de Jong.

Bergwijn je momentálně naprosto skvělý na balonu. Lepší než byl Depay. Je podobně silný, ale dokáže kreativněji přecházet přes hráče. Depay měl jen pár kliček, které pořád opakoval.

Reagovat
jáá

joo to se musí nechat, Onana si sáhnul, ale pěkný gol, nechali mu trestuhodně moc prostoru a mohl si navést míč jak potřeboval

joo? se na něj musím aspoň trochu zaměřit, ať jsem v obraze

Reagovat
Stiksxx

Tyo, ten Nijhuis píská, zdá se, čím dál tím hůř. Dobrou bramboračku udělal v Bredě. Nejdřív jim teda nepískne jasnou pecku z 5 minuty a pak jim pískne takovou mrdku, který ani neměla být. I kdyby to se všema 10 zavřenýma očima bral jako faul Jonese, tak první byl faulován on Umarem, který mu zajel po odehrání míče. Sice nechtěně, ale fauloval ho. Takže jasná žlutá pro Umara.

Ale jinak ten Umar je dobrej kolohnát. I teda asi dost rychlej. Ten se brání asi dost nahovno.

Reagovat
Stiksxx

PSV O19 - Vitesse O19 2:0

Gól Michala Sadílka na 1:0

https://www.youtube.com/watch?v=hdLFwDitZF8

Reagovat
Stiksxx

Vím, že Azbest tady na Broma pořád nadával, ale momentálně hrají snovou sezonu a překvapuje mě, že s Bromem nechtějí prodloužit.

A když jsme u toho AZ, tak momentálně Alireza je za mě hráč sezony.

Reagovat
jáá

nic než souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele