Eredivisie - souhrn 24. kola

24.02.2017, 21:51, aktualizováno 26.02.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
Feyenoord zvládl šlágr s PSV, které tak pomalu, ale jistě vypadává z boje o titul. Ajax díky skvělé druhé půli přejel Heracles. Vitesse veze tři body ze hřiště Go Aheadu, Heerenveen přehrál Rodu. Willem II veze body ze hřiště Excelsioru, venku uspěla i Sparta Rotterdam. Groningen podlehl Utrechtu. Den Haag neudržel vedení proti Twente...

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:1

26.02.2017 16:45

Góly: 23. Kasper Dolberg, 56. Matthijs de Ligt, 60. Davinson Sánchez, 90. Bertrand Traoré - 25. Samuel Armenteros

Ajax Amsterdam dokázal potvrdit úlohu favorita proti Heracles a svého soupeře přehrál celkem hladce 4:1. V tabulce se tak nachází na druhé pozici s osmapadesáti body šest bodů před třetím PSV a pět bodů za vedoucím Feyenoordem. V roce 2017 zvítězil na ligové scéně posedmé v řadě. Almelo naopak neobodovalo po třech předchozích utkáních a v Eredivisii kleslo na desátou pozici s osmadvaceti body.

Domácí poprvé zahrozili už po osmi minutách hry, kdy kapitán Klaassen vysunul na pravé straně pokutového území Kaspera Dolberga, dánský útočník však z mírného úhlu brankáře Castra nepropálil. Za další tři minuty vystřelil nezištně z hranice pokutového území Bertrand Traoré a Castro byl i tentokráte úspěšný, míč výtečným zákrokem vyrazil do strany. Hosté mohli udeřit z ničeho nic po necelé čtvrthodině hry.

Po špatné rozehrávce se dostal do brejku Peterson, obešel i brankáře Onanu, ale jeho střelu z úhlu dokázal před brankovou čarou vykopnout obránce Riedewald. AFC se dostal do vedení v polovině prvního poločasu. Klaassen vystřelil z dvaceti metrů a Castro vyrážel jen před sebe, dorážející Dolberg dokázal se štěstím dopravit míč do sítě. Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 25. minutě vyrovnal švédský kanonýr Samuel Armenteros.

Ten po pasu Drosteho z pravé strany hlavičkoval z deseti metrů přesně ke vzdálenější tyči. Amsterdamský výběr do poločasu zahrozil ještě dvakrát v poslední desetiminutovce. Nejprve pálil ze střední vzdálenosti Schöne a Castro nejistě odvrátil míč na rohový kop, vzápětí vystřelil z přímého volného kopu Ziyech a strážce Heracles se tentokráte musel vytáhnout s fantastickým zásahem. Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán. Castro nejprve famózně jednoruč vytěsnil dalekonosnou ránu Matthijse de Ligta, poté odvrátil na roh i bombu Ziyech.

Ajax se přeci jen dostal podruhé v zápase do vedení v 56. minutě, kdy po rohovém kopu Ziyecha z levého křídla hlavičkoval k pravé tyči de Ligt. Jeho vedení pojistil za další čtyři minuty Davinson Sánchez, jenž vystřelil z pětadvaceti metrů po zemi a Castro na pokus mířící k levé tyči nedosáhl. V polovině druhého dějství neprostřelil český krajánek Jaroslav Navrátil padajícího Onanu, v 81. minutě mířil Ziyech z přímého volného kopu těsně vedle pravé tyče. Konečnou podobu výsledku stanovil v 90. minutě Traoré, když po standardní situaci Ziyecha tečoval míč mimo dosah Castra.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 1:1

26.02.2017 14:30

Góly: 82. Fred Friday - 47. Ryan Thomas

Alkmaar se nedokázal oklepat ze čtvrtečního debaklu od francouzského Lyonu, kdy inkasoval hned sedmkrát a na ligové scéně podruhé za sebou nepotvrdil úlohu jasného favorita. Tentokráte se rozešel smírně se Zwolle a alespoň bod zachraňoval až zhruba deset minut před koncem. V tabulce Eredivisie se tak nachází na pátém místě se sedmatřiceti body o tři body za čtvrtým Utrechtem. PEC je momentálně na třinácté pozici s třiadvaceti body.

Domácí poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy se na levém křídle uvolnil Garcia a bleskově hledal před brankou nabíhajícího kapitána Weghorsta, ovšem ten balón ve skluzu netrefil a následně zasáhl gólman van der Hart. O osm minut později se postavil k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů Garcia a skvěle mířil do levého horního rohu, který minul jen o několik decimetrů. V dalších minutách hosté výborně bránili, domácí zahrozili ve 41. minutě.

K další standardní situaci se postavil aktivní Garcia a i tentokráte nescházelo k úvodní brance příliš mnoho. Balón se po přímém volném kopu z hranice šestnáctky stáčel pod břevno, avšak van der Hart předvedl fantastický zákrok jednoruč a odvrátil nebezpečný pokus nad břevno. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a blízko vedení byli necelé dvě minuty po změně stran. Po chybné rozehrávce domácích se dostal k míči Brock-Madsen, obešel i brankáře Krula, ale s výtečným obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli van Eijden.

Obránce Alkmaaru dokázal odvrátit balón na rohový kop, po jeho zahrání se již Zwolle mohlo radovat. Po odraženém pasu mířícím na přední tyč se do balónu opřel nabíhající Ryan Thomas a svou nechytatelnou pumelici z deseti metrů usměrnil přesně k pravé tyči, Krul se stačil pouze ohlédnout. Od této chvíle začali hosté ještě intenzivněji bránit, do dvoubrankového vedení se mohli dostat po necelé hodině hry.

Alkmaar vyrobil další velkou hrubku v rozehrávce, k míči se dostal Brock-Madsen a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Meniga. Ten vystřelil z první po zemi, avšak Krul brilantním způsobem vyrazil míč ke svému spoluhráči. O remíze 1:1 rozhodl v 81. minutě střídající Fred Friday. Po zhruba deseti minutách strávených na trávníku využil výborné práce Garciy a po následné nahrávce z levé strany neměl se zakončením do prázdné branky větší problémy.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

26.02.2017 14:30

Góly: 9. Jens Toornstra, 82. Jeroen Zoet (vl.) - 62. Gastón Pereiro

V jednom ze šlágrů celé jarní části sezóny uspěl domácí Feyenoord, který po hodně kuriózním gólu z 82. minuty zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce si tak udržel pětibodový náskok před druhým Ajaxem, naopak PSV po nedělní porážce má na svého rotterdamského soka manko jedenácti bodů a boj o titul se mu výrazně vzdálil. Duel rozhodl naprosto neuvěřitelný vlastní gól brankáře Jeroena Zoeta, který během chvíle obletěl celý svět.

Do důležitého zápasu lépe vstoupil domácí výběr. V 7. minutě po skvěle načasované kolmici za obranu se před Zoetem zjevil dánský ostrostřelec Jørgensen, ale z mírného úhlu hostujícího gólmana nepropálil. Za další dvě minuty se dostal Feyenoord do vedení zásluhou Jense Toornstry. Ten využil pohledné přízemní kombinace a následného rychlého úniku Kongoloa po levé straně, zpětnou přihrávku přetavil ve vedoucí gól střelou do pravého horního rohu.

V dalších minutách hrály oba celky naplno a bojovalo se o každý balón, gólová příležitost byla k vidění až necelých deset minut po změně stran. Po rohovém kopu z pravé strany se dostal k hlavičkovému pokusu Botteghin a mířil dobře k bližší tyči, ovšem Arias stojící na brankové čáře dokázal odhlavičkovat míč do bezpečí. Hosté srovnali z ojedinělé akce krátce po odehrané hodině, kdy se náramně trefil Gastón Pereiro.

Po přihrávce od Pröppera vystřelil Pereiro z dvaadvaceti metrů a jeho výtečná rána zapadla s pomocí levé tyče do sítě, brankář Jones se jen naprázdno proletěl vzduchem. V 65. minutě mohl domácím vrátit vedení Jørgensen, jenž z pravého křídla z mírného úhlu rozvlnil boční síť. O pět minut později byl ještě blíže ke vstřelenému gólu Berghuis, avšak z levé strany z deseti metrů pouze orazítkoval vzdálenější tyč. Eindhoven naposledy zahrozil v 79. minutě.

Podruhé v tomto utkání mohl skórovat Pereiro, jenže s fantastickým obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Karsdorp a odvrátil balón na rohový kop. Nejdiskutovanější moment zápasu a pravděpodobně i celého letošního ročníku přišel o tři minuty později, kdy s naprostou přesností zafungovala branková technologie. Vše se odehrálo po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce Jan-Arieho van der Heijdena.

Zoet měl zakrytý výhled od clonícího Basaçikogla a předvedl fantastický zákrok. Nadvakrát vyrazil míč před sebe a poté ho jednoruč podržel přesně na brankové čáře. Vzápětí se ale dopustil nevídané chyby, když si balón opřel o svou hruď. Rozhodčí Bas Nijhuis okamžitě signalizoval branku, neboť míč kvůli pohybu Zoeta přešel brankovou čáru o několik milimetrů. Hráči PSV vehementně protestovali, ovšem Nijhuis zřetelným ukázáním na své hodinky prezentoval, že je gól regulérní. Eindhoven se na žádnou odpověď nezmohl a po závěrečném hvizdu vybuchl stadion De Kuip obrovskou vlnou radosti.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - SBV Vitesse 1:3

26.02.2017 12:30

Góly: 88. Daniel Crowley - 29. Ricky van Wolfswinkel, 52. Navarone Foor, 80. Milot Rashica

Po dvou porážkách v řadě si Vitesse spravilo chuť na půdě o záchranu bojujícího Deventeru, na De Adelaarshorstu vyhrálo stejně jako v roce 2013 a 2015, a před semifinále KNV Bekeru nabralo zpátky ztracené sebevědomí v opravdu pravý čas. Go Ahead Eagles si připsalo svou patnáctou prohru v sezóně a zůstalo na barážové šestnácté pozici.

Byla to poměrně smolná uplynulá dvě kola pro arnhemský celek, jenž v tabulce vypadl z první sedmičky, zaručující alespoň play-off o Evropskou ligu. Další blamáž by zajisté ještě více oslabila jeho pozice, a to si svěřenci kouče Henka Frasera nemohli dovolit. Obzvláště ne proti spíše podprůměrnému protivníkovi Eredivisie.

Úvodní třetina tohoto střetnutí nenabídla vlastně vůbec nic. Vůbec první pokus na bránu vyslal van Wolfswinkel, ovšem nemířil přesně, za domácí se zastřeloval hned dvakrát Hendriks, nicméně ani on nebyl v koncovce úspěšný. Vlastně až 29. minuta, která s sebou přinesla úvodní branku, byla jakýmsi důležitým momentem.

Poskakující míč v pokutovém území nedokázali odvrátit do bezpečí ani Schenk, ani Ritzmaier, takže ve skluzu pak za záda brankáře Zwarthoeda zakončoval se štěstím van Wolfswinkel. Eagles do poločasu nedokázali na tuhle trefu najít vůbec žádnou odpověď a sedm minut po přestávce navíc inkasovali ještě jednou.

Rashica unikl podél pravé strany, počkal si na správný moment a našel ve slušné pozici van Wolfswinkela. Ten sice míč netrefil ideálně, každopádně za ním stál připravený Foor, jenž parádně zamířil placírkou k tyčce. Vitesse následně celkem bez problémů drželo pohodlný náskok, nepotřebovalo ani nijak heroický výkon na bránění příznivého výsledku.

Deset minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto. Baker přistrčil balón do šestnáctky Rashicovi, ten se dostal do poměrně složitého úhlu, nicméně i tak jeho dělovka skončila v síti. Jen čestný úspěch zaznamenal Deventer dvě minuty před koncem, to když Crowley zpoza šestnáctky parádní technickou střelou překonal gólmana Rooma.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Roda JC 3:0

25.02.2017 20:45

Góly: 60. Doke Schmidt, 89. Henk Veerman, 90+1. Reza Ghoochannejhad (pen.)

Zase to dlouho vypadalo, že se Heerenveen bude trápit směrem dopředu. Ještě do poločasu držela o záchranu soupeřící Roda na půdě favorita nerozhodný výsledek, jenže druhé dějství jí vůbec nevyšlo. Klíčovým momentem jejího neúspěchu se ve finále stala červená karta Mohameda El Makriniho, po níž soupeř skóroval hned třikrát.

Tuhle vzpruhu fríský celek už opravdu nutně potřeboval. Po třech porážkách za sebou se svými úhlavními nepřáteli v boji o play-off Evropské ligy jako by začal ztrácet respekt. Kerkrade hrálo na Abe Lenstra Stadion takticky velmi dobře, zápas si však vlastně sama pokazila. V deseti jednoduše alespoň chtěnou remízu neudržela.

Už ve 2. minutě zahrával volný přímý kop Zeneli, nicméně hostující brankář van Leer si s jeho pokusem dokázal poradit. Po půlhodině hry ozkoušel jeho připravenost Thorsby, ale pouze zjistil, že soupeř nemá s koncentrací problémy. Roda toho směrem dopředu moc nevymyslela, nepřesné zakončení van Velzena pomalu ani nestojí za zmínku.

Zkraje druhého dějství se znovu do šance propracoval Zeneli, každopádně v pokutovém území trošku zazmatkoval, a tak z pravé strany mířil jen vedle. V 54. minutě přišlo na řadu ono osudové vyloučení. El Makrini trefil špičkou, možná i podrážkou kopačky zvučnou domácí posilu Ödegaarda a musel se po právu poroučet předčasně ze hřiště.

Netrvalo dlouho a Srdíčka brzy početní výhodu využila. Ödegaard rozehrál standardní situaci z pravé strany velmi dobře, posadil centr na bližší tyčku, odkud Schmidt trošku nešikovně ramenem zamířil za záda marně se natahujícího van Leera. Roda v oslabení jednoduše tápala, v útoku si nevěděla rady, a vyrovnání nepřipadalo v úvahu.

V závěrečných minutách se domácí dočkali ještě dvou přesných zásahů. V 89. minutě Zeneli na levé straně chytře naznačil střelbu, nakonec parádně uvolnil na zadní tyči Veermana, a ten dělovkou propálil van Leera. V nastavení měl snadnou možnost vsítit branku Ghoochannejhad a nepohrdl. Penaltu zkrátka proměnil.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Willem II 0:2

25.02.2017 19:45

Góly: 62. Dico Koppers, 63. Erik Falkenburg

Tilburg potvrdil na půdě konkurenčního Excelsioru lepší aktuální formu a po výhře 2:0 se posunul do horní poloviny tabulky, konkrétně na deváté místo s devětadvaceti body. Naopak domácí SBV protahuje svou nelichotivou bilanci bez ligového vítězství, která momentálně činí už jedenáct zápasů. V Eredivisii se nachází na předposlední sedmnácté příčce s devatenácti body a ve zbývajícím průběhu ho čeká tuhý boj o záchranu.

Do utkání lépe vstoupil Excelsior a po čtvrthodině hry se ocitl v dobré pozici Hasselbaink, jeho pokus byl po přihrávce od Bruinse tečován protihráčem na rohový kop. Ve 20. minutě znovu zahrozil Bruins, jenž si posunul balón z levé strany blíže do středu a následně pálil příliš vysoko. Stejný hráč promarnil solidní možnost také o sedm minut později, kdy po rychlém protiútoku zamířil z hranice pokutového území nad horní tyčku.

Willem se poprvé ozval po půl hodině hry, kdy z osmi metrů z pravé strany střílel Haye, avšak brankáře Hahna nepropálil. Dvě minuty před přestávkou nad ničím nepřemýšlel Karami a jeho výborný pokus z hranice šestnáctky orazítkoval horní tyčku, vzápětí na druhé straně hlavičkoval Sol po pasu Oja o pár decimetrů vedle levé tyče. Osm minut po změně stran se opět ukázal Hasselbaink, jehož ránu fantasticky zlikvidoval Lamprou.

Tilburg rozhodl o svém úspěchu krátce po odehrané hodině, kdy během jedené minuty skóroval hned dvakrát. Nejprve po dlouhém autovém vhazování a následném závaru se napodruhé opřel do míče Dico Koppers a po zemi překonal rozhozeného Hahna. Ihned na to odcentroval z pravé strany do předbrankového prostoru Croux a hlavičkující Erik Falkenburg měl již snadnou úlohu, balón usměrnil ke vzdálenější tyči mimo dosah Hahna.

V 67. minutě mohl zvýšit vedení hostů Ojo, ale po zpětné přihrávce z levé strany těsně minul prostor tří tyčí. O sedm minut později mířil nad břevno aktivní Hasselbaink. V závěrečné desetiminutovce se Sol dostal do samostatného úniku a zblízka neprostřelil Hahna, poté na opačné straně si Lamprou poradil s ranou Faika z dobrých pětadvaceti metrů. Excelsior nakonec dohrával utkání v deseti, v nastavení obdržel za surovou hru přímou červenou kartu srbský záložník Danilo Pantič.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam 0:1

25.02.2017 19:45

Góly: 33. Paco van Moorsel

V souboji dvou trápících se týmů nakonec uspěla hostující Sparta Rotterdam, která poprvé od začátku listopadu získala tři body, když na půdě konkurenčního Nijmegenu zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. Domácí výběr prohrál popáté v řadě a v tabulce je na dvanáctém místě s pětadvaceti body, nováček letošního ročníku posbíral o tři body méně a je čtrnáctý. Nijmegen může litovat neproměněných šancí, především pokutového kopu ze 17. minuty.

Domácí výběr byl v celém průběhu mírně aktivnějším týmem a jeho výkon hodně ovlivnil moment, který se udál po čtvrthodině hry. Po krásné kolmici Buwalda do pokutového území byl nabíhající von Haacke doslova sestřelen bránícím Dijkstrou a rozhodčí van den Kerkhof nařídil pokutový kop. K němu se postavil Gregor Breinburg a mířil po zemi k levé tyči, ovšem brankář Kortsmit jeho úmysl vystihl a balón fantasticky vyrazil do strany.

Ihned na to mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Mayi, jehož opakovaný centr z levé strany se překvapivě snesl na břevno. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení ze své první vážnější příležitosti v 33. minutě. Na pravé straně protáhl balón až do pokutového území Dumfries a poté zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování nabíhajícího Paca van Moorsela, jenž z první z dvanácti metrů propálil přízemní střelou brankáře Delleho.

Až do konce úvodního dějství se začali hosté více spoléhat na defenzívu a ve stejném trendu pokračovali také po přestávce. NEC byl od inkasované trefy v útočné fázi naprosto neškodný, naopak sám musel čelit nebezpečí. Nejprve v 69. minutě přežil velký závar v předbrankovém prostoru, za další dvě minuty podcenil Delle přímý volný kop z pravé strany od Cabrala a hlavičkující Pušič zaskočen nabídnutou šancí hlavičkoval nad horní tyčku.

Hosté se mohli definitivně uklidnit necelých deset minut před koncem, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Dumič. Delle byl tentokráte pozorný a tvrdý pokus zlikvidoval. V samém závěru měl na kopačce vyrovnání domácí Mayi, jenže s jeho pokusem z hranice šestnáctky si poradil připravený Kortsmit. NEC v příštím kole přivítá Heracles a určitě si bude brousit zuby na tříbodový zisk, Sparta přivítá vedoucí celek tabulky z Feyenoordu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Utrecht 2:3

25.02.2017 18:30

Góly: 4. Bryan Linssen, 45. Bryan Linssen - 54. Sébastien Haller, 79. Giovanni Troupée, 82. Yassine Ayoub

Hráči Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Groningenu a po vítězství 3:2 si upevnili čtvrté místo v tabulce o tři body před pátým Alkmaarem. Jejich vítězství se však vůbec nerodilo lehce, v poločase totiž prohrávali 0:2. Nicméně po změně stran vběhli na hřiště naprosto vyměnění a za necelou půl hodinu otočili vývoj ve svůj prospěch. Domácí nedokázali zvítězit pošesté v řadě a jsou na jedenácté příčce.

Přitom do utkání vstoupili naprosto skvěle, už ve 4. minutě je poslal do vedení Brian Linssen. Ten využil skvělé práce Hiarieje na pravém křídle a následném centru před branku, poté hlavou zamířil do protipohybu brankáře Jensena přesně k pravé tyči. Groningen se mohl dostat do dvoubrankového vedení po necelé čtvrthodině hry, jenomže Mahi prováhal ideální možnost k zakončení a jeho pokus byl tečován na rohový kop.

V 19. minutě se ocitl v tisíciprocentní šanci Linssen, ovšem svůj druhý gól nepřidal, když zblízka nepřekonal fantastického Jensena. Z následné protiakce byl Utrecht blízko k vyrovnání, avšak zcela osamocený Kerk orazítkoval hlavou pouze levou tyčku. Domácí celek zvýšil své vedení v poslední minutě prvního poločasu. Podruhé v zápase skóroval Linssen, jenž po nákopu Davidsona z půlky přetlačil protihráče a chladnokrevně zamířil k pravé tyči.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté a naději na bodový zisk vykřesali v 54. minutě. Na rohový kop Yassineho Ayouba z pravé strany si naskočil Sébastien Haller a nekompromisní hlavičkou z brankového území rozvlnil síť. Po necelé hodině hry našel Mahi svým pasem skluzujícího Jenssena a ten branku trestuhodně netrefil. Vzápětí po střele Linssena z ostrého úhlu poskakoval balón na brankové čáře soupeře, ale gól z toho nakonec nebyl.

Necelých dvacet minut před koncem vystřelil z dobrých třiceti metrů Larsen a Jensen musel perfektním zákrokem vytěsnit balón nad horní tyčku. Hosté srovnali z ničeho nic v 79. minutě, kdy po přihrávce Labyada tvrdě vystřelil Giovanni Troupée a z pravé strany se ukázkově trefil do bližšího horního rohu. Za další tři minuty rozhodl o výhře Utrechtu Ayoub, jenž po přihrávce od Kerka chytře přehodil gólmana Padta a míč skončil u vzdálenější tyče. A když v samém závěru neuspěl Mahi proti Jensenovi, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Twente 1:1

24.02.2017 20:00

Góly: 12. Ruben Schaken - 26. Enes Ünal

Hráči Den Haagu dokázali v páteční předehrávce 24. kola přerušit svou sérii šesti utkání bez bodového zisku a se silným Twente se v domácím prostředí rozešli smírně v poměru 1:1. Se svým konkurentem hráli po celou dobu vyrovnanou partii a k vítězství mnoho nescházelo. Domácí výběr je i tak stále poslední s osmnácti body a na své nejbližší konkurenty má manko jednoho bodu. Enschede se nachází na šestém místě s pětatřiceti body.

Den Haag se v poslední době snažil udělat několik změn včetně té na trenérském postu a až nyní byl k vidění pozitivní impuls. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti po necelé čtvrthodině hry, kdy se dokázal prosadit Ruben Schaken. Po krásné akci na pravé straně a následné vodorovné přihrávce pálil z dvanácti metrů Guyon Fernandez a brankář Marsman dokázal jeho přízemní střelu skvěle vyrazit jednoruč před sebe.

Nicméně k jeho smůle se dostal k dorážce právě Schaken a ten nekompromisně napálil balón do horní poloviny branky nad ležícího strážce Twente. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 26. minutě se po šestizápasovém půstu prosadil turecký útočník Enes Ünal. Tento hráč hostující z anglického Manchesteru City skóroval pojedenácté v letošním ročníku Eredivisie a upevnil si tak vedoucí místo v klubové tabulce střelců.

Ünal využil přízemní kombinace z pravého křídla blíže do středu hřiště a po závěrečné přihrávce Mokotja vystřelil nezištně z hranice pokutového území. Jeho střela zapadla přímo k levé tyči, gólman Zwinkels se natahoval marně. Nicméně za další dvě minuty se mohl ADO dostat opět do vedení, když se do míče opřel z voleje obránce Dion Malone a jeho úchvatná rána orazítkovala horní tyčku, Marsman se za tímto pokusem pouze ohlédl.

V dalších minutách vyložených příležitostí ubylo, k vidění byly pouze střely z větší vzdálenosti a nebezpečné akce většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách. S přibývajícím časem se oba celky soustředily hlavně na defenzívu a diváci se tedy dalších gólů nedočkali. Twente v příštím kole přivítá Tilburg a bude znovu plnit úlohu favorita, Den Haag zavítá na půdu dalšího kandidáta na Evropskou ligu z Utrechtu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam24203161:1363
2.AFC Ajax24184251:1558
3.PSV Eindhoven24157244:1752
4.FC Utrecht24117636:3040
5.AZ Alkmaar24910540:3437
6.SC Heerenveen24106841:2836
7.SBV Vitesse24106835:2936
8.FC Twente2498733:3135
9.Willem II2478921:2729
10.Heracles Almelo24771033:3928
11.FC Groningen2469933:3527
12.NEC Nijmegen24671123:4025
13.PEC Zwolle24661224:4624
14.Sparta Rotterdam24571231:4222
15.Roda JC243111015:3220
16.Go Ahead Eagles24541522:4019
17.SBV Excelsior24471326:4719
18.ADO Den Haag24531619:4318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Utrecht no, proti nim si nikdy nemuzes byt jistej az do uplnyho konce

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Tilburg slape tak, ze sou realne schopni este zabojovat o playoff

Reagovat
Stiksxx

To by byl asi jejich sen. Ale věřím, že do 10. místa na to mají.

Reagovat
Stiksxx

Ten nástup Feyenoordu byl fenomenální. Taky z toho dali pěkný gól. Ale pak polevili a kolem 25 minuty jsme měli ze hry více my. Nicméně to řešení finální fáze je křečovité.

Nijhuis chce ponechat poněkud volnější metr, ale tím mu utíkají skutečné fauly. Pro nás vím o třech a u Feye o jednom. Ale co vymyslel v nastavení, když se nádherně uvolnil Pereiro a pak ho doslova smetl Jones? Tak to už fakt skutečně nevím, co by chtěl pískat za penaltu. Asi si to budu muset pustit aspon 10 krát abych tam ten čistý zákrok našel.

Jinak musím pochválit Zoeta, Morena, Isimata, Willemse, Pröppera i docela Ramselaara.. Hrajou dobře.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsme prohráli kvůli 0,5 cm. Nebyla to špatná hra. Akorát jsme doplatili na to, že se na goly momentálně hrozně nadřeme. Hrajeme složitě a chceme dovést míč do brány, místo toho abychom hru zjednodšili. Hlavně před vápnem. A v takhle velkých zápasech prostě není prostor na zaváhání. Škoda Berwijna, který mohl mít na kopačce gól na 1:2. Jinak Pereiro taky krásný gól. Když si ale taky vezmu, že Arias dvakrát hlavičkoval míč z brány, Feye dal tyč a když začal hrát, tak ty šance prostě měl, tak vyhráli zaslouženě. Akorát mě zklamal de Jong, který při sebemenším kontaktu padal. V téhle sezoně si to oblíbil a přitom to byl kluk, kterej byl bijec, vyhrál spoustu soubojů. Za tím dneska zaostal.

Gratulace Feyenoordu k výhře. Doufám, že ten titul udělají. My už jsme ze hry venku a jdeme si pro třetí místo.

Reagovat
smazaný uživatel

pekna cela ta vase akce na jeden dotek, paticka Proppera a Perreiro vo tyc

Reagovat
Stiksxx

Takových akcí mělo být ale víc. Proti takovým soupeřům to ani jinak nejde. Feyenoord hrál mnohem jednodušeji. A přinášelo to ovoce.

Reagovat
jáá

to je fakt, Feye hraje kombinačně jednodušeji a ta hra není špatná, když na ně koukám...ale u vás máš pravdu a připadalo mi to samý i u U19 proti Benfice, k vápnu dobrý a pak si to tam začali házet jak i házený, jak kdyby se báli vystřelit

Reagovat
Horcmen

https://streamable.com/kc7ce nebýt techniky, tak to sudí neuzná

Reagovat
smazaný uživatel

von to ma na hodinkach

Reagovat
Stiksxx

Jo pípne mu to, že míč přešel brankovou čáru.

Reagovat
smazaný uživatel

Cive a proc uz to davno neni v gambac lize? Pokud vim, tak i jeden z argumentu proti byl, ze by to rozhodovani o spornych golech zdrzovalo hru a pritom oni to maj live! v hodinkach

Reagovat
Stiksxx

Protože je to asi ještě nenapadlo. Nebo by to náhodou mohlo poškodit Plzeň nebo Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

ta druha varianta se zda byt racionalne spravna

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to stojí kopec peněz a nikdo by to nechtěl zacvakat. Tahle technologie se používá snad jen v pár ligách no. Třeba ve Španělský lize taky není.

Reagovat
jáá

tak v EL to asi taky není ne? na Legii byla podobná situace po hlavičce Klaassena, z x pohledů tam bylo jak to brankář bere za čárou a nic, ale třeba to bylo jen zkreslení

Reagovat
smazaný uživatel

dobre no, takze jedna hadanka letosni sezony vyresena, btw. ten druhej (ne)gol Feye platil spravne?

Reagovat
Stiksxx

Podle systému jo. Kdyby to záleželo na lidském faktoru, tak by asi nebyl. Tohle nelze okem rozhodnout. A nikdo by to ani nerozmazával. Smůla no.

Reagovat
Stiksxx

To mě tak napadá, že kdyby měl Zoet o cenťák větší pupek, tak by nebyl. Jenže to všichni musej bejt vyrýsovaný, plochý a pak to má takové následky.

Reagovat
pawelFCB

Feyenoord letos to uz musi vyjit.

Reagovat
Stiksxx

Teď už jim to taky musím přát. Hlavně Dirkovi to přeju. Hlavně ne Ajax.

Reagovat
afc ajax

tak koniec je daleko !!! ako sme videli vlani že?? !!! jediná naša nevýhoda je asi tá EL že sme ešťe tam takže niektoré zápasy budú vyčerpávajúce tam mozme ešte stratiť

Reagovat
pawelFCB

Je to daleko, ale zrejme maji velke odhodlani, konecne ten titul vyhrat, po takove dobe..

Reagovat
Stiksxx

Tak to vis ze je jeste můžete potrapit. Hlavne kdyz byste vyhrali vzajemnej zápas. Samozřejmě ze to mate horsi kdyz hrajete dve soutěže. Ale velkoklub jako vy se na to nemůže vymlouvat neboť to musí byt ve vasisch silách alespoň ty dve soutěže zvládnout. Ale i kdyby jste skončili druzi a v EL byste udělali ctvrtfinale nebo o semifinále,tak by to byla si myslím pekne sezóna. O te se nam muze uz jenom zdát.

Reagovat
jáá

na nějaký úspěch/pěkný výsledek v Evropě taky nadějně čekám každý rok

Reagovat
pawelFCB

Najednou i kdyz je jeste do konce daleko, ale letos maji formu na to, aby to uz dotahli. Prave, hlavne kvuli Dirkovi jim to preji a i kvuli toho, ze na ten titul uz cekaji strasne dlouho, to uz se musi prerusit... ale fandum Ajaxu to zrejme moc nevoni, kdyz se podivaji na tabulku.

Reagovat
jáá

tak neznamená, že musím automaticky Feye srdceryvně nenávidět na Evropský scéně, vždy fandím všem klubům z Eredivisie

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral Navratil? Dostal se vubec k necemu?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze vykon vzhledem k vysledku nadpruměr

Reagovat
smazaný uživatel

parada, bylo by fajn, kdyby se zapracoval do zakladu trvaleji

Reagovat
jáá

jojo do nějakých šancí se přimotal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele