Eredivisie - souhrn 23. kola

10.02.2018, 20:29, aktualizováno 11.02.2018, 18:40
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven otočil zápas se Spartou Rotterdam a odklidil další překážku na cestě zpět na nizozemský trůn. Průběžně druhý zůstává Ajax, jenž si poradil s Twente. Vitesse na domácí půdě zdolalo Feyenoord, Excelsior se rozešel smírně s Bredou a stejně dopadlo i utkání Groningenu s Den Haagem. Utrecht v souboji tabulkových sousedů porazil Zwolle a pojistil si umístění v nejlepší sedmičce, před vlastním publikem uspěl také Heracles, zklamaly naopak Alkmaar a Heerenveen...

FC Groningen - ADO Den Haag 0:0

11.02.2018 16:45

Góly: -

Groningen prodloužil svou bilanci bez tříbodové zisku na pět utkání v řadě, neboť po dvou předchozích prohrách v Arnhemu a Rotterdamu pouze remizoval bez branek s Den Haagem. Jedenáct kol před koncem tak stále nemá v žádném případě zajištěnou záchranu, protože se v nejvyšší nizozemské soutěži nachází na třináctém místě se třiadvaceti body. Hosté bodovali potřetí za sebou a hřejí se na krásné osmé pozici s dvaatřiceti body.

Utkání přineslo několik zajímavých možností na obou stranách, jenže ani jedna nebyla využita. Více jak tři čtvrtiny utkání se hrálo vyrovnaně, závěrečná čtvrthodina přeci jen patřila domácímu FC. ADO se mohl dostat do vedení již po necelých dvou minutách, kdy po průniku na pravém křídle a nahrávce do předbrankového prostoru střílel po skluzu jednoho z hráčů Groningenu osamocený Goppel.

Ten však tisíciprocentní možností pohrdl a z hranice brankového území svým razantním pokusem trefil jen obránce Zeefuika stojícího zhruba metr před brankovou čarou. Na další šance si fanoušci museli počkat až do závěrečné desetiminutovky první části. Nejaktivnější domácí muž na hřišti van Weert pálil z pravé strany pokutového území, jeho střelu z první dokázal famózní brankář Zwinkels vyrazit před sebe ke svým spoluhráčům.

Ve 43. minutě chyběly jen centimetry hlavičkujícímu Bakkerovi, který po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval s pomocí země do horní tyčky. Druhý poločas se přeci jen odehrával v opatrnějším duchu. Z úvodní půl hodiny stojí za zmínku jen přímý volný kop El Khayatiho z hranice pokutového území, balón proletěl zhruba o metr nad levým horním rohem. Asi největší příležitost závěrečné části se zrodila v 77. minutě.

Centr z pravého křídla se snesl na hranici brankového území přímo na hlavu Jensena, Zwinkels brilantním reflexivním zákrokem odvrátil balón z brankové čáry na rohový kop. V 90. minutě měl na kopačce rozhodnutí van Weert, avšak po pasu střídajícího Hrustiče netrefil balón o centimetry před vyběhnuvším strážcem Den Haagu. Groningen se v příštím kole potká s Venlem, ADO narazí na Tilburg.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 3:1

11.02.2018 14:30

Góly: 43. Guram Kašia, 66. Bryan Linssen, 86. Bryan Linssen - 21. Tonny Vilhena

Feyenoordu tenhle zápas jednoduše nevyšel. Ačkoli mu Tonny Vilhena zařídil vedení, Vitesse zásluhou Gurama Kašiy srovnalo ještě do poločasu, a pak využilo vyloučení Bilala Basacikoglua k dalším dvěma brankám, které si na své konto připsal Brian Linssen. Rotterdamský klub mimochodem v závěru ještě dohrával bez Tyrella Malacii.

Hosté zajisté chtěli využít sobotního zaváhání Alkmaaru, jenž doma pouze remizoval s Venloo, aby ze čtvrté pozice aspoň částečně dohnali své nemalé manko. Přitom Vitesse pro ně bylo soupeřem, na kterého se jim v posledních sezónách velmi dobře dařilo. Letos ho mimochodem skolili jak v Eredivisie, tak v Nizozemském superpoháru.

Evidentně navíc byli ve větší pohodě po posledním vítězství nad Groningenem, a byť už v 6. minutě mohli prohrávat, kdyby Beerens nemířil jen vedle, vstup museli hodnotit lépe zcela určitě oni. Po rychlém kombinaci Basacikoglu v šestnáctce prostrčil míč na volného Vilhenu, který před vyběhnuvším brankářem Pasveerem v koncovce nezaváhal.

Arnhemský celek však nechtěl nechat tenhle výsledek pochopitelně jen tak, ve 29. minutě byl velmi blízko vyrovnání, nicméně hlavička Miazgy skončila nakonec na břevně. Dvě minuty před přestávkou se však dočkal asi své zasloužené odměny. Mount zprava poslal centr do šestnáctky, odkud Kašia hlavou z blízkosti překonal gólmana Jonese.

V závěru první půle se snažil Vitesse ještě jednou rozradostnit Linssen, z krkolomné pozice ale na Jonese nevyzrál. Aspoň ne tentokrát, to důležité si totiž schoval na druhé dějství, v němž domácí mimo jiné působili nebezpečnějším dojmem i nadále. V 62. minutě Miazgovu tvrdou hlavičku musel s vypětím všech sil likvidovat Jones.

O tři minuty později přišel na řadu možná rozhodující moment celého střetnutí. Basacikoglu si u lajny spletl sáňkování s fotbalem, ostrým skluzem sestřelil Serera a pakoval se předčasně ze hřiště. Jen o chvilku později pak Vitesse potrestalo tohle vyloučení, to když prudký pas Beerense zužitkoval hlavou dobře postavený Linssen.

Devět minut před koncem Feyenoord přišel dokonce i o střídajícího Malaciu, jenž ve vyložené brankové příležitosti podrazil Beerense a rovněž inkasoval červenou kartu. V 86. minutě tři body pojistil definitivně svému týmu Linssen, který si naběhl na Beerensův centr z levé strany a z hranice brankového území pohotově skóroval.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - NAC Breda 0:0

11.02.2018 14:30

Góly: -

Excelsior sice má nahráno a v tuhle chvíli se drží bezpečně od sestupových pozic, určitě však potřeboval přerušit svou negativní sérii tří zápasů bez vítězství, aby do nich třeba brzy nezabředl. A utkání s Bredou, která se jen těžko vyhýbá sestupovým pozicím, mělo být tím pravým lákadlem, jak splnit své cíle. Duel ovšem nakonec dopadl bez branek.

Před týdnem hosté překvapivě snadno skolili Heracles, jemuž nasázeli neuvěřitelných šest branek, a evidentně byli v ráži od úvodních minut i v Rotterdamu. Už ve 4. minutě se po pěkné kombinaci dostal k zakončení z úhlu Angeliňo, a domácí měli jediné štěstí, že vracející se bek Karami ztečoval míč těsně nad břevno a do zámezí.

SBV ovšem rovněž zahrozil záhy, to když v 7. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Faik, po jehož skákavé střele se hostující gólman Bertrams pouze ohlédl. Ve 14. minutě domácí záložník vyzkoušel svou střeleckou mušku ještě jednou, tentokráte ale nasměroval balón pouze do rukavic Bertramse, jenž neměl jediný problém ho zkrotit.

Další šance přišla na řadu až po půlhodině hry. Excelsior měl k dispozici velmi dobrou standardní situaci, tu rozehrál Bruins, jenž obstřelil zeď a tlačil svůj pokus na vzdálenější tyčku, nicméně Bertrams znovu dobře a včas zasáhl. V prvním poločase ještě mohl skórovat van Duinen, avšak hostující bek Sporkslede zablokoval merunu na rohový kop.

Domácí i ve druhém dějství působili nebezpečnějším dojmem. A hned zkraje se dokonce podařilo hlavou rozvlnit síť van Duinenovi, protože však těsně předtím míč zřejmě již opustil hrací plochu, nemohla být jeho trefa uznána. V 52. minutě rotterdamský mančaft založil rychlý brejk, ten však pokazil díky své bídné koncovce Elbers.

NAC toho směrem dopředu ani po přestávce moc nevymyslel. Snad jen Vloet mohl změnit bezbrankové skóre po rohovém kopu, v krkolomné pozici ale minul. SBV se v 71. minutě snažil do vedení znovu dostat Faik, nicméně z přímého kopu neuspěl. A jen minutu před koncem selhal v tutovce van Duinen, který z blízkosti napálil Bertramse.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Twente 2:1

11.02.2018 12:30

Góly: 3. Justin Kluivert, 71. Lasse Schöne (pen.) - 66. Adnane Tighadouini

Amsterdamský Ajax se v domácím prostředí celkem trápil se zachraňujícím se Twente, nakonec přeci jen vydoloval tři body po těsném vítězství 2:1. V tabulce je na druhém místě, na vedoucí PSV stále ztrácí sedm bodů. Enschede naopak prohrálo v lize již počtvrté v řadě, na vítězství čeká sedm ligových střetnutí od poloviny prosince. Boj o záchranu se mu proto stále více komplikuje.

Hosté se totiž po tomto kole propadli na předposlední sedmnáctou příčku se šestnácti body, před poslední Spartou Rotterdam mají náskok dvou bodů a na patnáctou pozici Bredy zaručující přímé udržení ztrácejí čtyři body. AFC rozhodl o svém vítězství zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se za nerozhodného stavu dostal podruhé do vedení zásluhou proměněného pokutového kopu tradičního exekutora Lasseho Schöneho.

Svěřenci kouče Erika ten Haga měli naprosto snový start do nedělního duelu, již ve 3. minutě se prosadil mladíček Justin Kluivert. Teprve osmnáctiletý útočník skóroval v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže pošesté. Sám nejprve celou akci založil. Pak si po centru z pravého křídla od Nerese, následné vodorovné nahrávce van Beeka, seběhl na hranici brankového území a zblízka razantním pokusem propálil bezmocného brankáře Drommela.

O pět minut později si hostující strážce připsal první úspěšný zákrok, kdy po pasu z levého křídla a bombě ze středu pokutového území schoval balón ve svých rukavicích. Domácí podnikali nebezpečné akce i v dalším průběhu, jenomže s přibývajícím časem jich bylo stále méně a méně. V 66. minutě z ničeho nic udeřili hosté, vyrovnávací gól vsítil pětadvacetiletý forvard Adnane Tighadouini hostující v klubu ze španělské Malágy.

Po dlouhém nákopu Drommela se mezi dvěma bránícími hráči skvěle zorientoval Boere a posléze uvolnil právě rozběhnutého Tighadouiniho, jenž zavěsil z voleje naprosto přesně k pravé konstrukci. Klíčový moment se odehrál za další čtyři minuty. Po přízemní kombinaci byl v pokutovém území zřetelně podražen Ziyech, míč si na penaltový puntík postavil zkušený dánský šplímachr Schöne a chladnokrevně zakončil, Drommel skočil do opačné strany.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Roda JC 1:1

10.02.2018 20:45

Góly: 74. Arbër Zeneli - 35. Fred Ngombo

Po novém roce Heerenveen padl až v minulém kole na půdě Zwolle, a protože by rád znovu zavítal do bojů o první sedmičku, která zaručuje play-off o Evropskou ligu, chtěl na tenhle neúspěch proti Rodě určitě zapomenout. Byl ovšem ve finále rád, že s předposledním týmem tabulky uhrál aspoň bod. Na trefu Freda Ngomba odpověděl až ve druhé půli Arber Zeneli.

Domácí byli v tomhle duelu favoritem. A pochopitelně by jim hodně pomohla brzká branka, ta ovšem na řadu nepřišla. Protože Ödegaardovu střelu ze střední vzdálenosti lapil brankář Jurjus, v 8. minutě to norský šikula zkoušel na svého soupeře ještě jednou, tentokráte z hodně složitého úhlu poté, co předvedl hezkou individuální akci, ale zase nepochodil.

Fríský celek pokračoval v honbě za vedením, pozorně bránící Roda se však v následujících minutách přece jenom zformovala a vzadu působila o dost kompaktněji. A ve 35. minutě dokonce z ničeho nic gólově udeřila. Vancamp z levé strany poslal jemný oblouček do pokutového území na Ngomba, a ten zakončil rychlý brejk přesnou hlavičkou.

Od té chvíle bylo pro Srdíčka ještě těžší se jakkoli v útoku prosadit, protože hosté se čím dál více a neúprosněji soustředili na bránění. Navíc měla kolikrát i smůlu v koncovce. Třeba jako v případě přímého volného kopu Schaarse, jenž svou levačkou pět minut před změnou stran parádně zakroutil míč přes zeď, jenže jeho dělovka narazila do břevna.

I do druhé půle vstoupil Heerenveen aktivně. V 50. minutě se k hlavičce z hranice brankového území po centru Zeneliho propracoval Thorsby, avšak kýžený a chtěný prostor o kousek minul. V 62. minutě mohl skórovat sám Zeneli, z vyložené pozice mohl bez problémů překonat Jurjuse, avšak na poslední chvíli mu pokus zablokoval stoper Auassar.

Tlak domácích sílil každou minutou, o tři minuty později se snažil vyrovnávat střídající Vlap, mířil na bližší tyčku, ovšem poslal balón jen do boční sítě. V 74. minutě se již Heerenveen přece jenom dočkal své zasloužené odměny. Veerman elegantní patičkou uvolnil ve středu pole Zeneliho, ten se kličkou dostal do šestnáctky, a odtud pohotově zavěsil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 0:0

10.02.2018 20:45

Góly: -

Hráči Alkmaaru podruhé v řadě zaváhali v domácím prostředí s celkem z dolní poloviny tabulky, tentokráte v celém průběhu sobotního utkání nedokázali najít recept na pozornou defenzívu Venla a rozešli se s ním smírně v bezbrankovém poměru. Kvůli tomu se jim opět vzdálil titul, v tuto chvíli mají již čtrnáctibodové manko na vedoucí PSV Eidnhoven. Před čtvrtým Feyenoordem disponují osmibodovým náskokem.

Naopak hosté jasně naznačili, že to s umístěním v horní polovině myslí vážně a o záchranu se bát zatím nemusejí, v Eredivisii jsou na pohodlném desátém místě se třiceti body. VVV hrál velice dobře hlavně v prvním poločase, v tom druhém srdnatě bránil a soupeři dovolil jen zřídkakdy se přiblížit ke svému brankáři Unnerstallovi. Venlo vstoupilo do utkání s nebývalou aktivitou, první možnost si vypracovalo krátce po deseti odehraných minutách.

Na pravé straně se uvolnil Castelen a poté vystřelil ke vzdálenější konstrukci, kterou svým přízemním pokusem minul zhruba o půl metru. AZ se nedokázal dostat do tempa ani v následujících minutách, naopak po necelé půl hodině hry selhal v obrovské příležitosti hostující Thy. Ten obdržel přihrávku do šestnáctky soupeře a z první mířil k zadní tyči, balón proletěl jen o několik decimetrů vedle.

Alkmaar se vzpamatoval až v poslední minutě první půle, po centru z pravé strany hlavičkoval osamocený obránce Wuytens a přední tyč minul o malý kousek. Do druhé části vstoupili domácí mnohem aktivněji. Ve 49. minutě po krásné kombinaci na jeden dotek obdržel kapitán Weghorst přihrávku od Midtsja. Vzápětí střílel k bližší konstrukci, jenomže ani tato rána se mezi tři tyče o chlup nevešla.

Svěřenci kouče Johna van den Broma byli s přibývajícím časem stále více nervóznější. Jejich akce koncily buď na neúspěšné finální přihrávce, nebo po nepřesných pokusech ze střední distance. Až do závěrečného hvizdu zahrozily v podstatě jen jednou a to v 76. minutě. Na pravém křídle odvedl výtečnou práci Jahanbakhsh a pak poslal balón do předbrankového prostoru, nabíhající van Overeem ale nedokázal svou tečí usměrnit míč mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 1:2

10.02.2018 19:45

Góly: 6. Kenneth Dougall - 41. Steven Bergwijn, 56. Steven Bergwijn

Sparta Rotterdam znovu prokázala, že má velkou chuť prát se o holé přežití a tentokráte v souboji posledního s prvním hodně potrápila PSV. Dokonce se dostala do vedení, jenomže favorizovaný soupeř ještě do poločasu srovnal a zhruba deset minut po změně stran vývoj otočil. Jediným střelcem eindhovenského klubu se stal Steven Bergwijn, který tedy zaznamenal svou čtvrtou a pátou trefu v tomto soutěžním ročníku.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata jsou stále poslední se čtrnácti body, na sedmnácté Twente momentálně ztrácejí dva body. Hosté si na čele tabulky vytvořili desetibodový náskok, ovšem AFC má ještě nedělní souboj 23. kola k dobru. Rotterdamský celek vstoupil do sobotního klání velmi aktivně, po prvním náznaku šance šel do vedení v 6. minutě. Po centru van Moorsela z otočky se vyšplhal do vzduchu australský rodák Kenneth Dougall a hlavou zavěsil přesně k pravé konstrukci.

Ani po tomto momentu se obrovský favorit nevzpamatoval, i přes jasnou územní převahu se dlouho nemohl dostat blíže k brankáři Huthovi. Naopak sám mohl inkasovat podruhé ve 40. minutě, kdy se po zmatku před gólmanem Zoetem dostal k odraženému balónu Sanusi a trochu uspěchaně ho poslal vysoko nad horní tyčku. Neuběhla ani minuta a bylo vyrovnáno, po nahrávce od Maura Júniora se postaral o nádhernou branku již zmiňovaný Bergwijn.

Teprve dvacetiletý forvard se opřel do míče z dvaceti metrů a mezi dvěma obránci zavěsil k pravé tyči, Huth i přes zákrok jednoruč nezabránil balónu v cestě do sítě. Druhý poločas se přeci jen odehrával v jiných notách, Eindhoven výrazně přidal. V 56. minutě ho poslal do vedení opět Bergwijn, když po vyhraném hlavičkovém souboji od Luuka de Jonga vystřelil z voleje z hranice pokutového území a jako zkušený mazák se uklízel k pravé tyči.

Po hodině hry byl blízko k pojištění náskoku Júnior, jenže proti jeho ráně famózně zasáhl konečky prstů Huth a míč odvrátil na rohový kop. V 75. minutě mel na kopačce vyrovnání Ahannach, avšak tomu fantastickým reflexivním zákrokem zabránil Zoet. O dvanáct minut později ho mohl zastoupit střídající Ache, jeho střela proletěla o pád decimetrů vedle. A když ve druhé nastavené minutě znemožnila tyč hattrick Bergwijnovi, tak se výsledek neměnil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Willem II 1:0

10.02.2018 18:30

Góly: 45. Vincent Vermeij

Heracles Almelo dokázalo odčinit předchozí debakl s Bredou po výsledku 1:6 a nyní v duelu s konkurenčním Tilburgem přerušilo svou nelichotivou bilanci šesti ligových duelů bez tříbodového zisku. Svého sobotního protivníka zdolalo jedinou trefu utkání na konci prvního poločasu a v tabulce Eredivisie se posunulo na dvanáctou pozici se čtyřiadvaceti body. Willem naopak nenavázal na minulý úspěch s Venlem a je stále čtrnáctý s dvaceti body.

Téměř celá úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, na jejím konci mohli domácí udeřit ze svého již šestého rohového kopu. Po jeho zahrání se ve stoprocentní pozici zjevil pozdější hrdina Vincent Vermeij, jenomže tentokráte z předbrankového prostoru trestuhodně mířil příliš vysoko. Ve 37. minutě mohli z ničeho nic skórovat hosté, po srážce dvou bránících protihráčů se dostal k balónu jako slepý k houslím španělský útočník Sol.

Ten měl možnost zakončovat sám, ale vybral si lépe postaveného Ogbecheho, jenž z první vůbec netrefil domácí branku a nepochopitelně mířil hodně mimo. Almelo se dočkalo rozhodující trefy ve 45. minutě. Již zmiňovaný třiadvacetiletý útočník Vermeij si naběhl na prudkou přihrávku od Kuwase a v pádu z osmi metrů obstřelil nepříliš dobře postaveného gólmana Branderhorsta, balón skončil přesně uprostřed branky.

Po změně stran se hosté osmělili, ale nevycházela jim rozehrávka ani kombinace. Po necelé hodině hry promarnili dvě obrovské příležitosti. Nejprve Ogbeche trefil z ideální pozice před sebou stojícího obránce, vzápětí se v tváří tvář proti Crouxovi blýskl brankář Castro a zblízka ho vychytal. Od publika si navíc vysloužil mohutný potlesk. S přibývajícím časem začal Willem stále více riskovat a podruhé málem inkasoval v 88. minutě.

Definitivní pojistku mohl přidat Kuwas, jehož dělovka skončila v rukavicích připraveného Branderhorsta. Willem se však na více nezmohl a znovu si zkomplikoval boj o holé přežití. V příštím kole se pokusí napravit zaváhání na půdě Den Haagu a jednoduchý úkol ho nečeká. Na svěřence trenéra Johna Stegemana čeká ještě pikantnější oříšek, neboť zavítají na rotterdamský stadion De Kuip, kde dlouhodobě působí obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PEC Zwolle 2:1

10.02.2018 18:30

Góly: 17. Gyrano Kerk, 22. Zakaria Labyad - 90+3. Mustafa Saymak (pen.)

Utrecht zvládl hodně důležitý zápas o přímou účast v evropských pohárech se Zwolle a po těsném vítězství 2:1 podruhé v řadě bodoval naplno. O svém tříbodovém zisku rozhodl v úvodní polovině prvního dějství, kdy vsítil oba své góly. PEC pouze korigoval výsledek ve třetí nastavené minutě z pokutového kopu. FC tak zůstal na šesté pozici s osmatřiceti body a na svého sobotního rivala, který je pátý, ztrácí pouhý jeden bod.

Po úvodní opatrné čtvrthodině udeřili domácí hned dvakrát během necelých pěti minut. Po přihrávce na pravou stranu získal balón van de Streek, přihrávkou do předbrankového prostoru zmátl vyběhnuvšího brankáře Boera a nabíhající Gyrano Kerk už měl snadnou úlohu. Teprve dvaadvacetiletý nizozemský útočník skóroval počtvrté v této sezóně Eredivisie. Hosté se dostali do ještě svízelnější situace ve 22. minutě.

Dvoubrankové vedení Utrechtu zařídil marocký reprezentant Zakaria Labyad, který se v nejvyšší soutěži v tomto ročníku prosadil již podeváté. Tentokráte využil tvrdé rány Kerka, tu vyrazil Boer nešťastně k levé tyči. Tam se u míče ocitl právě Laybad a z hodně ostrého úhlu zamířil do vzdálenějšího dolního rohu. Od tohoto momentu domácí ubrali na aktivitě a soupeře doslova ničili pozornou defenzívou, což není zrovna jejich klasický herní styl.

Ten trval až do konce prvního poločasu a pokračoval také ve druhé půli. Hosté nemohli najít žádné mezírky, navíc měli problémy se zakládáním útočných akcí i finální přihrávkou. V samém závěru zápasu se na levé straně šestnáctky rozběhl za balónem Menig, po skluzu Leuuwina a lehkém kontaktu upadl ochotně k zemi. Rozhodčí Wiedemeijer nařídil penaltu, k té se následně postavil Mustafa Saymak a nabídnutou možností nepohrdl.

Svůj pokus umístil přesně doprostřed branky, gólman Jensen se hnul ke své pravé konstrukci a neměl tedy naději. Na více však Zwolle nemělo čas. V příštím kole přivítá ještě silnějšího protivníka, neboť se před vlastním publikem utká s amsterdamským Ajaxem. Utrecht bude plnit úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody Kerkrade, ta se ale zvedá a bez šance na bodový zisk určitě není.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven23201260:2361
2.AFC Ajax23173365:2154
3.AZ Alkmaar23145443:2247
4.Feyenoord Rotterdam23116645:2439
5.PEC Zwolle23116632:3139
6.FC Utrecht23108534:3338
7.SBV Vitesse23107639:2637
8.ADO Den Haag2395929:3332
9.SC Heerenveen2387832:3631
10.VVV Venlo2379725:3030
11.Heracles Almelo23761033:4927
12.SBV Excelsior23751127:3426
13.FC Groningen23581034:3923
14.Willem II23551331:4520
15.NAC Breda23551327:4120
16.Roda JC23451425:4917
17.FC Twente23441526:4316
18.Sparta Rotterdam23351518:4614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Stiksxx

Tyo. Zase nějaká bida. Jsem koukal na vzajemne zápasy a proti Sparte to neni žádnej valec. Dnešek to jen potvrzuje. Zaplat panu Bohu za tři body a ze mame Stevena.

Reagovat
AjaxFans

Vaše haluze jednou budou u konce

Reagovat
Stiksxx

Jojo. Kdyz ne za týden se srdickakama tak za dva týdny na de Kuip urcite.

Reagovat
Stiksxx

Akorat je skoda ze zatím nemá příchod Verbeeka do Twente zatím tu správnou efektivitu, tak doufam ze to dnes nastartuji a treba Maher nam na dálku pomůže.

Reagovat
afc ajax

no po prvých 10 minutách som si myslel že dostanú 4 kusy a hotovo , ale po vyrovnaní mi nebolo všetko jedno zas raz podcenenie výsledku a potom sa naháňame...ale našťastie to tentoraz dopadlo dobre

Reagovat
AjaxFans

Jak jsme hráli jinak?Ď za info

Reagovat
afc ajax

1 .polčas bol dobrý, pre nás mohli padnúť 2-3 góly určite ,nepustili sme ich do ničoho nebezpečného.2. polčas som nevidel od začiatku len od cca od 60. min Neres neviem prečo išiel dole ale bolo to nemastné neslané také uspokojenie sa s vedením a potom to prišlo , veltman v podstate podbehol loptu a z toho sme dostali gól , penalta zaslúžená aj keď bola na hranici pokut. územia a lasse to s prehladom premenil... a potom sme to dajako dokopali do konca ale bolo to o nervy. najlepšía bola dnes záloha tesné 3 body.

neni začo ďakovať

Reagovat
AjaxFans

Dank U wel

Reagovat
Seydou Doumbia

3x 0:0 v holandské lize masakr...

Reagovat
AjaxFans

To už se do konce ligy nepodaří

Reagovat
Stiksxx

Derby v U19. Sadílek byl oproti jiným zápasů docela vidět.

https://www.youtube.com/watch?v=GZ67a-EaA3Q

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele