Eredivisie - souhrn 22. kola

10.02.2017, 21:55, aktualizováno 12.02.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
Feyenoord doma s Groningenem neklopýtl a znovu se přiblížil k zisku vytouženého titulu, Ajax na to zareagoval triumfem nad Spartou Rotterdam, PSV zase nemělo problémy s Utrechtem. Alkmaar si veze všechny body z Heerenveenu...

PSV Eindhoven - FC Utrecht 3:0

12.02.2017 16:45

Góly: 52. Luuk de Jong, 55. Steven Bergwijn, 90+3. Marco van Ginkel

PSV Eindhoven v dohrávce 22. kola dokázal udržet krok s největšími favority z Ajaxu a Feyenoordu, stejně jako oni vyhrál popáté v roce 2017 a ve druhé polovině soutěže tak neztratil ani bod. Ve šlágru proti konkurenčnímu Utrechtu vstřelil hned tři branky a zvítězil hladce 3:0. V tabulce je tak na třetí pozici s devětačtyřiceti body s tříbodovým mankem na Ajax. Utrecht se propadl ze čtvrté pozice na pátou o bod za Alkmaar.

Favorit tohoto duelu rozhodl o své výhře především na začátku druhého poločasu, kdy během čtyř minut skóroval dvakrát a třetí trefu přidal v nastaveném čase. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce dokázali hosté z ničeho nic rozvlnit síť, když ve stoprocentní možnosti nezaváhal kanonýr Barazite, nicméně gól nemohl být uznán kvůli jasnému ofsajdovému postavení. Ihned na to se mohl dostat do vedení eindhovenský celek.

Z hranice pokutového území vypálil po zemi Pröpper a mířil k pravé tyči, brankář Jensen dokázal jeho pokus výtečným skokem vyrazit do strany. Po následném pasu ještě nebezpečně hlavičkoval Marco van Ginkel, ale balón se tentokráte mezi tři tyče nevešel. Stejný hráč byl opět vidět osm minut před přestávkou, jenomže po přesně načasované přihrávce mu pod nohy vlétl Jensen a naprosto čistým způsobem ho učebnicově odzbrojil.

Domácí ve druhém poločase zvýšili obrátky a hodně jim pomohl forvard Luuk de Jong. Jeho hlavičku ze 49. minuty ještě dokázal Jensen zázračně vyrazit nad břevno, avšak za další tři minuty se už skóre měnilo. Po rohovém kopu Pröppera hlavičkoval šestadvacetiletý de Jong z devíti metrů a balón padáčkem nasměroval k pravé tyči. Odpor hostujícího výběru byl definitivně zlomen v 55. minutě, podruhé v sezóně skóroval Steven Bergwijn.

Ten po rychlé akci využil vodorovné přihrávky de Jonga z levé strany a z první z dvanácti metrů mířil přímo k levé tyči, Jensen byl tentokráte naprosto bezmocný. V dalších minutách si PSV hlídal dostatečný náskok a soupeře až do závěrečního hvizdu k ničemu nepustil, sám naopak skóroval ve třetí nastavené minutě. Po odvráceném centru Willemse si van Ginkel posunul míč dopředu stehnem a pak nekompromisně zamířil k bližší tyči.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Sparta Rotterdam 2:0

12.02.2017 14:30

Góly: 45. Bertrand Traoré, 49. Kasper Dolberg

Fotbalisté Ajaxu dokázali napodobit konkurenční Feyenoord a popáté v tomto roce zvítězili, tentokráte v domácím prostředí přehráli Spartu Rotterdam po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie se tak stále nacházejí na druhé pozici o pět bodů za rotterdamským rivalem a tři body před třetím PSV Eindhoven. Hosté prodloužili své čekání na ligové vítězství už na deset zápasů, na půdě velkého favorita nezvládli konec prvního a začátek druhého poločasu.

Amsterdamský celek byl lepší od samého začátku, už v 7. minutě poslal načechraný pas z pravé strany Ziyech a nabíhající Viergever přizvedl balón z brankového území špičkou kopačky nad horní tyčku. O tři minuty později předvedl nádherný průnik přes dva protihráče kapitán Klaassen a už se chystal ke střele, se skvělým obranným zákrokem se na poslední chvíli přiřítil Mendes da Silva a svého protihráče čistě odstavil od balónu.

Sparta zahrozila v polovině prvního poločasu, kdy se po rychlém brejku ocitl na hranici pokutového území El Azzouzi, ale po nádherné kolmici nedokázal zblízka přehodit vyběhnutého brankáře Onanu. Když už se zdálo, že se diváci v prvním poločase gólu nedočkají, tak se ve 45. minutě prosadil Bertrand Traoré. Teprve jednadvacetiletý záložník z Burkiny Faso předvedl neuvěřitelnou individuální akci po přihrávce od Kaspera Dolberga.

Traoré se sám vymotal z obležení tři hráčů, balón si posunul směrem k hranici šestnáctky a pak přízemní střelou nezištně vypálil k bližší tyči. Střela zaskočila všechny včetně brankáře Kortsmita, jenž zůstal pouze stát jako přibytý na brankové čáře. Domácí pojistili svůj náskok čtyři minuty po změně stran. Ziyech si na levé straně obhodil Breuera a pak zpětně přihrál do běhu Dolbergovi, který ze šesti metrů dostal balón za záda bezmocného Kortsmita.

Po hodině hry mohl podruhé v zápase skórovat Traoré, když se znovu výborně uvolnil na pravé straně, ovšem hostující strážce vytěsnil jeho pokus do tyče. Čtvrthodiny před koncem byl blízko snížení Dumfries. Ten se ocitl sám na pravé straně před Onanou, z ostrého úhlu nedokázal gólmana Ajaxu propálit. Poslední možnost se zrodila v 85. minutě. Po rohovém kopu a následné teči směřoval míč do sítě, avšak Breuer ho akrobaticky vykopl z brankové čáry až mezi diváky.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 1:2

12.02.2017 14:30

Góly: 79. Reza Ghoochannejhad - 17. Muamer Tanković, 57. Iliass Bel Hassani

Už počtvrté během pěti utkání Heerenveen padl a v tuhle chvíli můžeme hovořit o jeho menší krizi. Ačkoli po 359 minutách dokázal prolomit střelecké trápení díky Rezovi Ghoochannejhadovi, znamenala jeho branka už jen snížení. Alkmaaru totiž po dvou porážkách v řadě zařídili vítězství Muamer Tankovic a Iliass Bel Hasani.

Hosté podobně jako v lednu v rámci čtvrtfinále Nizozemského poháru svého protivníka skolili o gól. Vstoupili do tohoto střetnutí daleko lépe a už po sedmnácti minutách hry se ujali vedení. Weghorst sice z blízkosti ve skluzu na brankáře Muldera nevyzrál, ten ovšem míč vyrazil pouze k Tankovicovi, jenž už snadno dorážel.

Domácí muž v rukavicích si připsal ve 24. minutě další zákrok, tentokráte musel likvidovat pokus Jahanbakhshe. Fríský celek se poprvé výrazněji osmělil ve 36. minutě. Slagveer vnikl do šestnáctky z pravé strany a odtud přihrával do nebezpečného prostoru, obránce Haps si nepočínal dobře, takže ho obral Thorsby, jenž pak trefil vzdálenější tyčku.

Do přestávky se ještě snažil skórovat talentovaný Ödegaard, v 54. minutě se zastřeloval též Ghoochannejhad, avšak ani jeden z nich do brány nezamířil. Naopak v 57. minutě na druhé straně pojistil vedení soupeř. Po rohovém kopu propadl balón někam na hranici pokutového území, odkud Bel Hasani z voleje propálil Muldera.

Definitivně rozhodnout mohl následně Jahanbakhsh, to by ale nesměl zamířit pouze hodně mimo kýžený prostor. V 79. minutě dodal Heerenveenu naději Ghoochannejhad. Střídající van Amersfoort mu sklepl míč do vápna, íránský reprezentant se důrazně zbavil svého obránce a pravačkou podél gólmana Krula snížil stav.

Více toho však již domácí nestihli. Alkmaar si těsné vedení pohlídat dokázal, dokonce se ještě mohl prosadit šest minut před koncem Weghorst, jenže selhal v koncovce. V nastavení se ještě červenalo, mladý bek St. Juste totiž neudržel nervy na uzdě. A poté, co napřáhl šlapákem proti Johanssonovi, se musel poroučet předčasně ze hřiště.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Twente 1:1

12.02.2017 12:30

Góly: 15. Nigel Hasselbaink - 35. Fredrik Jensen

Fotbalisté Excelsioru nedokázali svou dlouhou sérii bez vítězství přerušit ani proti Twente, na druhou stranu proti favoritovi získali bod a ten se rozhodně počítá. SBV se v tabulce Eredivisie nachází na čtrnácté pozici s devatenácti body a od posledního Den Haagu je vzdálen jen dva body. Enschede po minulé prohře s Feyenoordem bodovalo a stále se nachází na osmém místě s jednatřiceti body, na čtvrtý Alkmaar má manko čtyř bodů.

Excelsior vstoupil do zápasu skvěle. Po necelé čtvrthodině hry dopravil balón do sítě Ondaan po skvělém zpracování na prsa, jenže branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Ihned na to vybouchl stadion v Rotterdamu radostí, skóre nedělního střetnutí tentokráte regulérně otevřel Nigel Hasselbaink. Ten si naběhl na přední tyč po krásném centru Karamiho z pravé strany a špičkou kopačky usměrnil míč k levé tyči.

Od této chvíle se hosté více tlačili do zakončení. Ve 33. minutě se si Yeboah srovnal balón na levačku a vypálil z patnácti metrů, vzdálenější tyč minul o pár decimetrů. Za další dvě minuty srovnal na konečných 1:1 Fredrik Jensen, k němuž po tečovaném centru z pravého křídla propadl balón na hranici brankového území, na následnou tvrdou střelu pod břevno nemohl brankář Hahn reagovat. Ještě do poločasu mohl otočit vývoj Ünal, jenže hlavičkoval vedle.

Pět minut po změně stran mohl podruhé v tomto utkání skórovat Hasselbaink, avšak v tváří tvář proti brankáři Marsmanovi neuspěl. O tři minuty později pálil z voleje těsně vedle aktivní Ondaan, po následném protiútoku na druhé straně se vytáhl Hahn proti táhlé ráně Jensena. Po zahrání rohového kopu proskákal balón na zadní tyč k zcela osamocenému Andersenovi, který však zazmatkoval a ve stoprocentní šanci trestuhodně zamířil mimo tři tyče.

S přibývajícím časem vyložených možností ubývalo, oba celky hrály zodpovědněji v defenzívě. Po hodině hry mohl převrhnout misky vah na stranu Twente opět Jensen, jeho střelu z ostrého úhlu brilantně vyboxoval Hahn. Do poslední větší příležitostí se dostal Excelsior zhruba deset minut před koncem. Střídající van Duinen to zkusil ze střední vzdáleností a Marsman fantasticky vyrážel, výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Willem II 0:2

11.02.2017 20:45

Góly: 84. Dico Koppers, 90+5. Obbi Oularé

Stejně jako loni v únoru Willem II pořádně překvapil v Gelredomu slušně rozjetého soupeře, se kterým na úvod podzimní části ostudně padl o tři branky, a odvezl si odtud všechny body. Vitesse v novém roce nepředvedlo špatný výkon, i přesto vůbec poprvé prohrálo a v boji o evropské poháry utrpělo opravdu hodně nečekanou ztrátu.

Hostující celek chtěl v Arnhemu udržet co nejdéle bezbrankový stav. Nebo alespoň samotné dění na hřišti tomu tak odpovídalo, protože domácí byli o dost aktivnějším mužstvem. Po čtvrthodině hry se dostal k prvnímu nebezpečnějšímu zakončení Baker, ovšem ze střední vzdálenosti zamířil jen mimo tři tyče.

Po půlhodině hry přišla na řadu asi největší šance první pětačtyřicetiminutovky. Diks založil akci po levé straně, poslal přihrávku do šestnáctky, odkud záložník Kali odkopl míč ven do relativního bezpečí. Měl ovšem smůlu, že Tighadouini dokázal balón zpracovat, zkusil pak vystřelit technicky a orazítkoval břevno.

Šest minut před obrátkou se Vitesse mohlo ujmout vedení ještě jednou. Diks poslal centr do šestnáctky, kde se ocitl van Wolfswinkel, ovšem ten na gólmana Lamproua vyzrát nedokázal. Následně mohl pálit do téměř prázdné brány z dorážky Leerdam, nicméně trestuhodně trefil jen dobře postaveného beka Peterse do zad.

V 51. minutě pokračoval i nadále domácí zmar v koncovce, Baker vnikl do pokutového území a levačkou už zakončoval za záda Lamproua, ovšem na brankové čáře na poslední chvíli vykopl balón pryč vracející se Lachman. Baker byl k neudržení i nadále, avšak ani jeho skvělý výkon nepomohl ke kýženému vstřelenému gólu.

Willem II naopak v závěru vyučoval z produktivity. Nejprve v 86. minutě pláchl podél levé strany Koppers, chytrou kličkou si položil protivníka Kašiu a usměrnil svůj pokus přesně ke vzdálenější tyči. V nastavení pak Tshimanga poslal dlouhý pas přes půl hřiště na rozeběhnutého Obbiho Oularého, jenž svůj únik zakončil tak, jak potřeboval.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 3:1

11.02.2017 19:45

Góly: 38. Sam Hendriks, 57. Sam Hendriks, 90+1. Marcel Ritzmaier - 86. Abdenasser El Khayati (pen.)

Fotbalisté Go Ahaed zvládli důležitý záchranářský souboj s konkurenčním Den Haagem a svého soupeře porazili 3:1, díky tomu se odpoutali od dna tabulky a poskočili na patnáctou pozici s devatenácti body. Hostům prozatím nepomohla výměna trenéra, kdy byl odvolán černohorský rodák Željko Petrovič, a klesli na poslední osmnácté místo se sedmnácti body. Ve zbytku sezóny tak rozhodně mají co napravovat.

Druhou výhru v řadě pro nováčka soutěže režíroval Sam Hendriks, který poprvé skóroval na konci úvodního poločasu a pojistku přidal necelou čtvrthodinu po změně stran. ADO navíc přišel o brankáře Ernestase Šetkuse, jenž byl vyloučen po přímé červené kartě a svému výběru přidělal v těžké situaci další vrásky. Domácí byli lepší od samého začátku a do vedení se mohli dostat již v 8. minutě, kdy se poprvé ozval Hendriks.

Ten využil výborného uvolnění Antoniy a následného sóla na pravé straně, ovšem poté vypálil příliš vysoko. O deset minut později mohl na druhé straně rozvlnit síť Guyon Fernandez, jenže po přihrávce od Schakena se mu zamotal míč mezi nohama a k zakončení tak vůbec nedošlo. Ve 27. minutě předvedl další načechraný centr Antonia a našel přesně hlavu Marenga, jeho pokus dokázal Šetkus v pádu skvěle vyrazit do bezpečí.

Nicméně Eagles se přeci jen prosadily sedm minut před koncem půle, Antonia vyslal nádherný pas na zadní tyč a vyběhnutý Šetkus trestuhodně na míč nedosáhl, ten se vzápětí odrazil od stehna nabíhajícího Hendrikse do sítě. Devět minut po změně stran ještě nedokázal Marengo využít špatné rozehrávky hostujícího strážce, za další tři minuty se z druhé trefy radoval Hendriks. Tentokráte využil vysoké přihrávky od Marenga a následného velkého nedorozumění hostující obrany.

Svůj samostatný únik zakončil chladnokrevně, obešel Šetkuse a po zemi usměrnil balón ke vzdálenější tyči. V 73. minutě byl vyloučen Šetkus, který ve vyložené brankové příležitosti fauloval Hendrikse a po červené kartě musel odejít předčasně do sprch. Hosté dokázali snížit z pokutového kopu v 86. minutě po faulu Achenteha na Beckera. Míč si na penaltový puntík postavil Abdenasser El Khayati a zamířil k pravé tyči do protipohybu gólmana Zwarthoeda. Ani toto povzbuzení nepomohlo, na konečných 3:1 upravil v nastavení Marcel Ritzmaier.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 2:0

11.02.2017 19:45

Góly: 38. Jens Toornstra, 66. Jens Toornstra

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam pokračují ve snovém nástupu do druhé poloviny soutěže a zvítězit dokázali i v pátém ligovém utkání roku 2017. Tentokráte si poradili s Groningenem po výsledku 2:0 a stále mají na kontě pětibodový náskok před druhým Ajaxem. Domácí výběr znovu neinkasoval a svou sérii bez obdržené branky momentálně protáhl už na úctyhodných 516 minut. Hosté se i přes porážku udrželi na deváté pozici se šestadvaceti body.

Přitom hosté až do zápasu na stadionu De Kuip neprohráli šestkrát za sebou a jejich dobré rozpoložení bylo vidět hlavně v prvním poločase. K první větší příležitosti se probojovali v 9. minutě, kdy z první velmi tvrdě vypálil Mahi a brankář Jones dokázal tento pokus z pokutového území vyrazit výtečným reflexivním zákrokem. Po čtvrthodině hry se dostal do úniku Nicolai Jørgensen a po pádu se dožadoval odpískání penalty, rozhodčí měl jiný názor.

Favorit tohoto duelu se dostal do úvodní gólové akce až po necelé půlhodině hry, kdy z hranice šestnáctky vypálil levačkou Berghuis a hostující branku minul o pár decimetrů. Ihned na to přihrával Elia do druhé vlny Vilhenovi a ten ranou z první zamířil těsně nad levý horní růžek. Groningen v úvodním poločase vynikal nebezpečným rychlým protiútokem, osm minut před přestávkou přihrál Mahi na Tibblinga a ten před prázdnou brankou mířil těsně vedle.

Po neproměnění stoprocentní příležitosti trestal Feyenoord a skóre sobotního utkání otevřel v 38. minutě. Na pravém křídle se Berghuis skvěle zbavil van Nieffa a adresoval zpětnou přihrávku Jensu Toornstrovi, který z první z osmi metrů zamířil k tyči za zkoprněného brankáře Padta. Pět minut po změně stran byl blízko zvýšení náskoku Elia, ale po centru Toornsty mu chyběl k zakončení do odkryté branky jediný krok.

V 66. minutě se podruhé v zápase trefil Toornstra a definitivně odrazil nápor Groningenu. Van der Heijden se ocitl v obležení čtyř protihráčů a i přesto nádherně přihrál do běhu právě osmadvacetiletému záložníkovi, jenž z mírného úhlu ukázkově trefil vzdálenější horní roh. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci v 76. minutě, kdy byl po přímé červené kartě vyloučen Juninho Bacuna, a v oslabení se na žádný nápor nezmohli.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Roda JC 2:2

11.02.2017 18:30

Góly: 79. Samuel Armenteros, 88. Samuel Armenteros - 65. Mitchell Paulissen, 68. Tom Van Hyfte

Fotbalisté Rody Kerkrade nedokázali udržet dvoubrankové vedení na půdě Heracles a třetí vítězství v tomto ročníku tedy nevybojovali, se svým protivníkem se rozešli smírně po výsledku 2:2. Po bezbrankové první půli vsítili hosté dva góly v rozmezí 65 - 68. minuty, nicméně Almelo spasil v závěrečné čtvrthodině švédský ostrostřelec Samuel Armenteros, který tak zaznamenal už svou desátou a vzápětí i jedenáctou trefu letošní sezóny.

Domácí výběr nedokázal navázat na předchozí výhru v Tilburgu, na druhou stranu podruhé v řadě bodoval a v tabulce se prozatím posunul na desáté místo s pětadvaceti body. Kerkrade je momentálně šestnácté se sedmnácti body o skóre před Den Haagem a o bod před posledním Go Ahead. První větší šance byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy dvakrát zkoušel střílený centr te Wierik, nicméně ani jednou úspěšný nebyl.

Po necelé půl hodině hry se prezentoval s dobrou střelou Peterson, ale po přihrávce za defenzívu soupeře zakončoval vedle vzdálenější tyče. Heracles mělo mírný tlak také po změně stran, po hezké kombinaci Bruinse s Petersonem nedokázal druhý jmenovaný trefit odkrytou branku a spálil tak stoprocentní možnost. Roda z ničeho nic prorazila v 65. minutě, když počtvrté v soutěžním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Mitchell Paulissen.

Třiadvacetiletý záložník se dostal k míči na pravé straně, kličkou si ho posunul blíže do středu a poté vypálil z osmnácti metrů, jeho nezištná rána byla tečována přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Castra. Neuběhly ani čtyři minuty a Kerkrade pojistilo svůj náskok zásluhou Toma van Hyfteho, jenž po odvráceném zpětném centru napřáhl z hranice šestnáctky a trefil se náramně k pravé tyči. Castro se i tentokráte natahoval marně.

Když už to vypadalo s nadějemi Heracles špatně, tak je zpět do hry o bodový zisk dostal Armenteros. Šestadvacetiletý kubánský rodák využil v 79. minutě vyhraného hlavičkového souboje od Pröppera, pak obešel van Ooijena a z dvanácti metrů po zemi zamířil k zadní tyči - 1:2. Armenteros vyrovnal o devět minut později po načechraném pasu střídajícího Darriho z levého křídla a hlavou překonal gólmana van Leera, Ten si na míč sáhl, jenže v cestě do sítě mu nezabránil. V 85. minutě se v dresu Almela podíval na trávník český krajánek Jaroslav Navrátil.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - NEC Nijmegen 2:0

10.02.2017 20:00

Góly: 57. Nicolai Brock-Madsen, 71. Queensy Menig

Fotbalisté Zwolle potvrdili mírnou úlohu favorita proti konkurenčnímu Nijmegenu a v páteční předehrávce nad ním zvítězili po výsledku 2:0. V tabulce nejvyšší soutěže se tak posunuli na dvanácté místo se třiadvaceti body, NEC je po třetí porážce v řadě za sebou na desáté pozici a má o dva body více než soupeř. PEC po bezbrankovém prvním poločase skóroval dvakrát během čtrnácti minut v tom druhém a hosté se na žádnou odpověď nezmohli.

Přitom do utkání vstoupili aktivněji a už ve druhé minutě mohli jít do vedení, kdy po centru z levé strany od Dyrestama hlavičkoval osamocený kanonýr Grot, ale brankář van der Hart fantasticky vykopl balón z brankové čáry. NEC byl i v dalších minutích mírně lepším výběrem a po menší odmlce znovu zahrozil po necelé půl hodině hry. Tentokráte po krásném pasu za obranu a následném sólu střílel Larsson, jenže vzdálenější tyč minul o pár decimetrů.

Zwolle se poprvé ukázalo ve 33. minutě, kdy soupeře doslova uzavřelo v pokutovém území, ovšem všechny tři střelecké pokusy byly včas zblokovány. Pět minut před přestávkou se postaral o krásnou individuální akci domácí Queensy Menig a nakonec vystřelil z hranice pokutového území, jeho nádherný pokus orazítkoval pravou tyč. PEC opět nezvládl vstup do poločasu a zkraje toho druhého mohl být rád, že neinkasoval.

Ve stoprocentní šanci se po brilantním přízemním pasu ocitl střídající Awoniyi, jenže ani nadvakrát nedokázal překonat famózního van der Harta, který svůj celek i napodruhé podržel. Ve 49. minutě mohl na druhé straně otevřít skóre Ehizibue a v jasné gólové možnosti mířil příliš vysoko, za dalších osm minut dostal domácí přeci jen do vedení Nicolai Brock-Madsen. Čtyřiadvacetiletý dánský útočník skóroval počtvrté v tomto ročníku Eredivisie.

Po autovém vhazování a následné teči vypálil z hodně ostrého úhlu a překvapivou střelou ukázkově přehodil brankáře Delleho, který se po míči natahoval marně. V 65. minutě vypálil z hranice pokutového území Thomas a orazítkoval břevno, stejný "úspěch" následně zaznamenal na druhé straně také Larsson. Zwolle přidalo gólovou pojistku zhruba dvacet minut před koncem, když po rychlé akci vypálil z hranice brankového území Menig a zamířil přímo pod horní tyčku, Nijmegen si ve zbývajícím průběhu žádný souvislý tlak nevytvořil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam22183158:1257
2.AFC Ajax22164246:1452
3.PSV Eindhoven22147140:1449
4.AZ Alkmaar2298538:3235
5.FC Utrecht2297630:2734
6.SC Heerenveen2296738:2733
7.SBV Vitesse2296732:2733
8.FC Twente2287731:3031
9.FC Groningen2268829:3026
10.Heracles Almelo2267928:3525
11.Willem II2267918:2625
12.NEC Nijmegen2267922:3625
13.PEC Zwolle22651122:4223
14.SBV Excelsior22471126:4119
15.Go Ahead Eagles22541321:3619
16.Sparta Rotterdam22461228:4018
17.Roda JC22211914:2917
18.ADO Den Haag22521518:4117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

první komentář

Reagovat
smazaný uživatel

smekám :) konečně se do tvého životopisu dá napsat něco kromě místa narození

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Menig se začíná pěkně chytat....Co vůbec Mastour v PEC? předtím se povídalo jaký to je talent v AC

Reagovat
smazaný uživatel

herne se mi libil uz loni, ted k tomu pridava vic fikusu, skoda ze u vas sanci nedostane a radej si koupite novy kridlo

Reagovat
Stiksxx

Kdyz jsem koukal na statistiky zapasu PEC NEC tak si myslím ze to mohl byt pěkný zápas. Hodne střel i kdyz teda jen po pěti slo na kasu. Ale obě strany trefili dvakrat konstrukci brány.

Reagovat
smazaný uživatel

Roda to proremizuje az k zachrane

Reagovat
REPLIKATOR

10:10 Kuijta místo na lavičce zaskočilo

Dirk Kuijt se včera vůbec poprvé v ligové sezoně nacházel pouze mezi náhradníky Feyenoordu a takové vzácné rozhodnutí trenéra i přes výhru 2:0 nenesl lehce. "Měl jsem za to, že hraji vždycky, krom případů, kdy jsem záměrně šetřen," stěžoval si po závěrečném hvizdu legendární forvard. (vi.nl)

To je vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v.d.Looi odvadi v Tilburgu skvelou praci, chci ho k AZ

Reagovat
STR

Tak jsem si po dlouhé době pustil Eredivisie a musím říct, že jsem nemusel litovat. Nevím asi AZ se srdíčkama jsou v nějakém vyhrocenějším stavu ale zápas měl parádní náboj, emoce stoupaly každým faulem výš a výš a fanoušci to brutálně podpořili... Fakt parádní zápas. Sice ty kluby na tom nejsou technicky tak dobře jak týmy v top ligách ale tou bojovností to dostatečně nahradili.

Reagovat
smazaný uživatel

nic zvlastniho, jen to sou primi konkurenti a hrajou oba posledni dobou sracku, tak se potrebovali zvednout

Reagovat
smazaný uživatel

Hatzidiakos na stoperu komickej, snad tyhle pokusy skonci, preuci ho na beka nebo poslou o dum dal

Reagovat
Stiksxx

Tak když vypíchnu střípky ze zápasu. Musím pochválit Cocuho, že konečně posadil toho nekopa Schwaaba a poslal do hry Isimata. A tento tah hned sklidil ovoce. Nula vzadu. A Isimat si počínal výborně.

Willems dnes jednoznačně nejlepší na hřišti! To je prostě famozní hráč. Nedokážu pochopit, že o něj není na trhu boj.

Brenet velmi slabý výkon. Dneska mu to prostě nešlo. Vůbec nepodporoval útok a Živkovičkovi nestačil. Ale byl tam vždy Isimat. Prostě neměl den. Nedělal bych z toho vědu.

Klasicky slabej byl Pereiro a je dobře, že ho Cocu stáhl hned po půli. Ten by potřeboval pár zápasů zůstat sedět, aby se srovnal.

Van Ginkela okamžitě po sezoně koupit. I kdybychom měli vyndat 15 mega!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele