Eredivisie - souhrn 21. kola

03.02.2017, 21:54, aktualizováno 05.02.2017, 18:40
Komentáře a souhrny
Utrecht vyhrál zápas s Heerenveenem. Feyenoord veze tři body ze hřiště Twente a zůstává na špici, Sparta pro změnu na domácí půdě nestačila na Zwolle. Ajax zvládl uhrát povinnou výhru na hřišti Rody. V barvách PSV se probudil Luuk de Jong a eindhovenský celek hnedka vyhrál 4:2. Go Ahead Eagles se po venkovní výhře nad Nijmegenem hlásí o slovo v bojích o záchranu, v cizím prostředí uspěl i Heracles. Na pátou příčku poskočilo po páteční předehrávce jednadvacátého kola Vitesse...

FC Utrecht - SC Heerenveen 1:0

05.02.2017 16:45

Góly: 25. Andreas Ludwig

Ze sedmé příčky na čtvrtou, takový posun zaznamenali fotbalisté Utrechtu, kteří díky jediné brance Andrease Ludwiga, jenž se nakonec nechal ještě vyloučit, vystřídali v tabulce na této pozici právě svého soupeře. Heerenveenu se znovu nedařilo v útoku a už potřetí v řadě neskóroval. Také on dohrával zápas o deseti bez potrestaného Sama Larssona.

Přes dvacet minut trvalo, než se někdo propracoval do nějaké střelecké příležitosti. Van der Meer našel z levé strany dlouhým pasem do šestnáctky Zivkovice, který se ocitl sám před brankářem Mulderem, ovšem z blízkosti zamířil jen vedle brány. Nakonec to Utrechtu nemuselo tolik vadit, o pár chvil později se již gólově prosadil.

Po neúspěšném rohovém kopu se k míči na pravé straně dostal Amrabat, který poslal přihrávku do vápna na Ludwiga, a ten i z těžkého úhlu prostřelil Muldera mezi nohama. Hosté se do šancí začali dostávat zhruba po půlhodině hry, jejich trápení v útoku ale ve 33. minutě jen potvrdil Ghoochannejhad, jehož pokus skončil hodně mimo.

To o tři minuty později bylo před brankou domácích naopak hodně rušno, Thorsby totiž na bližší tyčce i z krkolomné pozice dokázal tečovat centr z rohového čtvrtkruhu, a balón skončil na brankové konstrukci. A v nastavení prvního dějství se po centru z levé strany od Zeneliho propracoval k hlavičce Bijker, ovšem prostor mezi třemi tyčemi taktéž minul.

V 51. minutě fríský celek pokračoval v cestě za vyrovnáním, nicméně Larssonův pokus zpoza vápna nemohl gólmana Jensena výrazněji překvapit. O šest minut později se do ještě lepší pozice propracoval Kobajaši po krásném ťukesu s Larssonem, jenže jeho zakončení postrádalo především razanci, a tak Jensen znovu pohotově zasáhl.

Po čtvrthodině hry mohl naopak náskok navýšit Zivkovic, jenže úplně prázdnou bránu trestuhodně přestřelil. A pak už na řadu přišla jen vyloučení. Frustrovaný Larsson v 83. minutě zbytečně podrazil Labyada a po druhé žluté kartě a následné červené se pakoval ze hřiště. A v 87. minutě Ludwig přišlápl na zemi Ödegaarda a taktéž on nedohrál.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 2:3

05.02.2017 14:30

Góly: 90+1. Mathias Pogba, 90+3. Mathias Pogba - 51. Queensy Menig, 62. Nicolai Brock-Madsen, 86. Erik Israelsson

Fotbalisté Zwolle dokázali podruhé za sebou vyhrát na hostujícím stánku, tentokráte získali tři body na půdě Sparty Rotterdam po výsledku 3:2. Všech pět branek bylo k vidění po změně stran. Hosté vedli ještě v 90. minutě 3:0, domácí v nastavení dvěma góly snížili, jenže na více jim už nezbyl čas. Rotterdamský celek tak v Eredivisii nevyhrál podeváté v řadě a patří mu čtrnáctá pozice s osmnácti body, PEC se posunulo na třináctou příčku s dvaceti body.

Hosté hrozili od samého začátku a už po sedmi minutách předvedli krásnou útočnou akci. Na pravém křídle převzal balón Ehizibue a zpětně ho předložil Hollovi, který z první z deseti metrů mířil vedle bližší tyče. V polovině první půle po pasu Thomase z levé strany a následném prodloužení od Queensyho Meniga hlavičkoval zády k brance aktivní Ehizibue, nicméně brankář Kortsmit byl na zemi včas.

Pět minut před přestávkou se do balónu opřel z voleje Bouy a mířil dobře k levé tyči, Kortsmit skvělým zákrokem vytěsnil míč na rohový kop. Ihned na to strážce Sparty zaznamenal ještě lepší zákrok, skákavou ránu Holly z osmnácti metrů vyrazil jednoruč před sebe. V 50. minutě poprvé zahrozila Sparta, když střelu Spieringse boxoval gólman van der Hart před sebe a poté mu pomohli spoluhráči, z následně protiakce se dostalo do vedení PEC.

Menig obdržel nádhernou kolmici za obranu od Warmerdama, na levé straně lišácky obešel Kortsmita a z ostrého úhlu rozvlnil síť - 0:1. O jedenáct minut později přidal druhý gól Zwolle Nicolai Brock-Madsen, jenž po chybně rozehrávce supeře ve středu hřiště obdržel nádhernou třicetimetrovou kolmici za obranu od Holly a při prvním dotyku s míčem mířil z hranice pokutového území k pravé tyči za záda vyběhnutého brankáře Sparty.

Deset minut před koncem mohl snížit Pušič, avšak zblízka napálil břevno, vzrušení bylo nakonec zbytečné kvůli signalizovanému ofsajdu. Hosté si zkomplikovali situaci v 84. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Schenkeveld za stažení unikajícího Sanusiho, nicméně i přesto skórovali potřetí. V 86. minutě se po pasu Mokhtara téměř od brankové čáry objevil před brankou střídající Erik Israelsson a po čtyřech minutích strávených na hřišti mířil hlavou přímo pod břevno.

Ve zbývajících minutách už neměli domácí co ztratit a výrazně přidali. V první nastavené minutě po centru Cabrala z pravého křídla předskočil střídající Mathias Pogba u zadní tyče Hollu a svou hlavou usměrnil míč k bližší tyči. Za další dvě minuty se šestadvacetiletý útočník z Guiney prosadil podruhé a znovu hlavou, tentokráte si naskočil na lahůdku van Drongelena a skóroval k levé tyči. Bylo však příliš pozdě, na bodový zisk ani tyto dvě branky nestačily.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 0:2

05.02.2017 14:30

Góly: 75. Eric Botteghin, 87. Nicolai Jørgensen

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam zvládli i své čtvrté utkání v novém roce a tentokráte při první papírově těžší zkoušce zvítězili na půdě konkurenčního Twente 2:0. Obě branky vsítili ve druhém poločase, tu první zhruba čtvrthodiny před koncem. V tabulce Eredivisie se udrželi na čele se čtyřiapadesáti body a před druhým Ajaxem mají náskok pěti bodů. Enschede se momentálně nachází na osmé pozici s třiceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, urodily se dvě větší gólové možnosti po jedené na každé straně. Do té první se dostali hosté zhruba po dvaceti minutách hry, kdy po odvráceném rohovém kopu a následném zpětném pasu do šestnáctky soupeře hlavičkoval prudce Eric Botteghin, brankář Marsman dokázal balón vyrazit. Ve 27. minutě se mohl na druhé straně zapsat do listiny střelců Seys.

Ten si naběhl na tečovaný centr Assaidiho z levé strany a pálil na úrovni penaltového puntíku, jeho dobrá rána byla zblokována na rohový kop. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase, domácí skvěle bránili a Feyenoord se dlouho nemohl prosadit. Nicméně jak už je obvyklé u těchto velkých týmů, tak hned ze své první vážnější možnosti závěrečného dějství se dostal do vedení. Za svou aktivitu byl odměněn obránce Botteghin v 75. minutě.

Devětadvacetiletý brazilský rodák skóroval potřetí v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže po skvělé akci Eliy, který poslal vodorovnou přihrávku do pokutového území Twente a Botteghin nikým nehlídán zamířil ze sedmi metrů z první přesně pod horní tyčku. Enschede mohlo srovnat krok o devět minuty později, jenomže po centru Jensena zprava se nedokázal prosadit turecký kanonýr Ünal, ten před prázdnou brankou lehce škrtl míč a poslal ho mimo.

Hosté se definitivně uklidnili v 87. minutě, gólovou pojistku Feyenoordu přidal Nicolai Jørgensen. Dánský špílmachr zaznamenal patnáctý gól v této sezóně a v Eredivisii tak zvýšil vedení v tabulce střelců. Po přihrávce od Berghuise v protiútoku dva na dva si posunul balón směrem od branky a pak prudce vypálil, jeho nechytatelný tvrdý pokus zapadl k bližší tyči. Marsman sice vystihl směr střely, jenomže balónu v cestě do sítě už nezabránil.

Více informací k zápasu

Roda JC - AFC Ajax 0:2

05.02.2017 12:30

Góly: 53. Davy Klaassen, 90+3. Amin Younes

Fotbalisté Ajaxu dokázali zvítězit i ve svém čtvrtém zápase letošního ročníku a tentokráte si odvezli všechny tři body z půdy zachraňující se Rody Kerkrade po výsledku 2:0. Jejich největší konkurenti z Feyenoordu a PSV však také nezaváhali, proto jsou v tabulce Eredivisie stále na druhé pozici o pět bodů za rotterdamským protivníkem a tři body před tím z Eidnhovenu. Roda se udržela na předposlední sedmnácté příčce se šestnácti body.

První poločas rozhodně nebyl tak zajímavý jako ten druhý, branka v něm nepadla a Kerkrade předvádělo solidní výkon v defenzívě. První vážnější možnost se zrodila až ve 25. minutě, kdy pokus ze střední vzdálenosti mířící k levé tyči dokázal brankář van Leer vyrazit s vypětím všech sil na rohový kop. Po půl hodině hry tvrdě vypálil z dvaceti metrů Schöne a strážce Rody tentokráte zkrotil balón ve svých rukavicích.

Domácí mohli skórovat pět minut před přestávkou, pomezní sudí totiž nesignalizoval viditelný ofsajd Schahina. Ten se zjevil sám před gólmanem Onanou, ale přízemním pokusem z deseti metrů na něj nevyzrál. Do další možnosti se Kerkrade dostalo ve 49. minutě, avšak Paulissen pouze rozvlnil boční síť u bližší tyče. Favorit tohoto střetnutí se mohl radovat z vedení o čtyři minuty později, podesáté v letošní sezóně Eredivisie skóroval Davy Klaassen.

Hostující kapitán využil pasu z levé strany od Ziyecha a následného sklepnutí hrudí od Dolberga. Z deseti metrů z voleje poté napálil míč přímo k bližší tyči, van Leer se natahoval marně. Za další tři minuty vystřelil k tyči Ziyech a jeho skákavý pokus vyděsil van Leera, nicméně brankář Kerkrade famózně vytěsnil balón na roh. Po jeho zahrání pálil Ziyech z hranice pokutového území a gólman Rody i tentokráte v souboji s marockým záložníkem uspěl.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl přidat pojistku amsterdamského týmu Amin Younes, který vypálil z hranice šestnáctky a jeho tvrdá rána se odrazila od spodního okraje břevna zpět do rukavic van Leera. Brankář Rody se zaskvěl ještě jednou a to v 89. minutě, kdy bombu Dolberga z dvanácti metrů vyrazil do strany, ovšem ve třetí nastavené minutě podruhé inkasoval. Po krásném lobu Veltmana si Younes efektivně zpracoval míč na prsa a následně ho poslal z pravé strany do horní poloviny branky.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Excelsior 1:1

04.02.2017 20:45

Góly: 48. Mimoun Mahi (pen.) - 80. Anouar Hadouir

Domácí Groningen nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a na stánku Euroborg vybojoval pouze bod po výsledku 1:1. Přitom se ihned po změně stran dostal do vedení, ovšem houževnatý protivník srovnal zhruba deset minut před koncem. Svěřenci kouče Ernesta Fabera se tak v tabulce Eredivisie nacházejí na devátém místě se šestadvaceti body, hostům patří patnáctá pozice s osmnácti body.

Domácí měli od samého začátku územní převahu, do první větší příležitosti se dostali až v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu hlavičkoval velmi nebezpečně Larsen a balón skončil v horní síťce. Tři minuty před přestávkou vystřelil z hranice pokutového území Memiševič a jeho tvrdou ránu musel brankář Hahn odvracet na rohový kop, jednoduchý zákrok to v žádném případě nebyl.

Groningen se dostal do vedení zkraje druhého poločasu z pokutového kopu. Po standardní situaci z pravé strany si nabíhal na zadní tyč Reijnen a za ruku ho zatáhl Massop, který za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. K penaltě se sebevědomě postavil Mimoun Mahi a balón nekompromisně napálil k levé tyči do protipohybu Hahna. Hosté se však nevzdali a od tohoto momentu přidali, blízko k vyrovnání byli v 66. minutě.

Ze střední vzdálenosti vypálil Faik a jeho nezištný pokus zaplachtil takovým způsobem, že skončil na břevně. O deset minut později mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající Bacuna, jenže po rychlém protiútoku nedokázal zblízka propálit Hahna a byl z toho pouze roh. SBV srovnalo stav sobotního střetnutí v 80. minutě, když svůj premiérový gól v letošním ročníku vsítil marocký rodák Anouar Hadouir.

Ten pobyl na hřišti sotva tři minuty a hned se stal hrdinou svého celku, po vyhraném souboji od Bruinse vypálil skvěle z dvaadvaceti metrů a jeho kroucená střela se odrazila od vzdálenější tyče za záda zkoprněného gólmana Padta. Ve zbývajících minutách se domácí ještě snažili převrhnout misky vah na svou stranu. V 87. minutě hlavičkoval Idrissi, avšak levou tyč minul o několik decimetrů a výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 2:4

04.02.2017 19:45

Góly: 17. Fred Friday, 85. Fred Friday - 13. Jetro Willems, 16. Jetro Willems, 41. Gastón Pereiro, 80. Luuk de Jong

Ani dvě branky Freda Fridaye nepomohly Alkmaaru k nějakému bodovému zisku v souboji s favorizovaným PSV. Domácí zaspali samotný začátek utkání a museli dohánět už dvoubrankové manko. Do poločasu se gólový rozdíl mezi oběma týmy nakonec nezměnil a bylo tomu tak vlastně i na konci celého střetnutí.

Hosté si prostě ani na půdě tohoto vždy nepříjemného protivníka jednoduše nemohli dovolit zaváhat, pokud chtějí i nadále držet alespoň nějaký kontakt s titulem. Potvrdili, že v poslední době mají slušný střelecký apetit, a již podruhé v novém roce skórovali čtyřikrát v jednom utkání. Jejich sok mimochodem utrpěl svou druhou porážku v řadě.

Eindhovenský celek začal hodně zostra a už ve 13. minutě se radoval z vedení. Héctor Moreno uvolnil na levé straně Willemse, ten to zkusil individuálně, dvěma elegantními kličkami se zbavil svých strážců a pohotově zakončil. Jen o tři minuty později se Willems trefil znovu, to když svůj přízemní pokus usměrnil přesně k tyči.

AZ se podařilo korigovat jen o chvilku později. PSV vzadu opravdu hodně mizerně rozehrál, balón zachytil Jahanbakhsh, jenž ho pár vteřin na to přistrčil na Fridaye, a ten takovou nenápadnou střelou na bližší tyčku překonal zkoprnělého brankáře Zoeta. Čtyři minuty před koncem první půle pak padla ještě jedna branka.

Po standardce se o ní postaral Gastón Pereiro, jemuž míč do vyložené střelecké pozice sklepl hlavou L. de Jong, a Uruguayec nikým nehlídaný nemohl v koncovce zaváhat. Alkmaar ve druhém poločase nevyvinul na soupeře nějaký velký tlak. Mužstvo kolem trenéra Phillipa Cocuho poměrně bez problémů drželo pohodlný náskok.

Domácí měli vlastně po nadějích v 71. minutě, protože Wuytens se nechal po druhé žluté kartě a dodatečné červené vyloučit. V deseti pak svěřenci trenéra Johna van den Broma inkasovali počtvrté, centr z pravé strany od van Ginkela zužitkoval ve skluzu L. de Jong. Jen slabou náplastí pak byla pro Alkmaar snižující trefa Fridaye z 85. minuty.

Více informací k zápasu

Willem II - Heracles Almelo 1:3

04.02.2017 19:45

Góly: 24. Fran Sol (pen.) - 62. Peter van Ooijen, 65. Kristoffer Peterson, 68. Robin Gosens

Velmi dramatický průběh mělo utkání 21. kola v Tilburgu, kde se vzhledem k událostem zrodil vskutku překvapivý výsledek. Hosté hráli od 21. minuty bez vyloučeného brankáře Castra a navíc inkasovali z následného pokutového kopu, avšak i v oslabení dokázali po hodině hry během šesti minut hned třikrát skórovat. Po výhře 3:1 se tak v tabulce dostali na jedenácté místo o dva body právě před Tilburg, který je s dvaadvaceti body dvanáctý.

Willem mohl skórovat již v 8. minutě, kdy po hezké kombinaci směřoval balón do sítě, jenže z brankové čáry ho dokázal na poslední chvíli odkopnout obětavý Hoogma. O šest minut později vypálil na druhé straně z pětadvaceti metrů Darri a jeho dobře mířený pokus pod horní tyčku zkrotil v rukavicích gólman Lamprou. Jeden z důležitých momentů se zrodil krátce po dvaceti minutách hry, po nepřesné kombinaci Heracles hasil situaci Castro.

Ten po špatné rozehrávce svých spoluhráčů vyběhl proti osamocenému Oularému a ve vyložené brankové příležitosti ho bez diskuzí podrazil. Po zásluze uviděl přímou červenou kartu, místo něho se mezi tři tyče musel postavit mladíček Fij, který navíc čelil pokutovému kopu. Míč si na penaltový puntík postavil španělský ostrostřelec Fran Sol a zamířil přesně k pravé tyči do protipohybu hostující strážce, letos v Eredivisii přidal již svou devátou trefu.

Po půl hodině hry mířil těsně vedle ze třiceti metrů Haye, stejný hráč pak ve 43. minutě vystřelil z přímého volného kopu a Fij s vypětím všech si odvrátil balón na břevno, následně se dalekým odkopem činila defenzíva Almela. Tilburg byl aktivnější také po změně stran, zhruba po deseti minutách ve druhé půli nebezpečně centroval Haye a hlavičkující Sol jen těsně minul. Velkolepý nástup Heracles začal v 62. minutě, když vyrovnával Peter van Ooijen.

Ten po samostatném sólu vypálil z pětatřiceti metrů a jeho naprosto neuvěřitelná rána zapadla do levého horního růžku, Lamprou se po balónu natahoval marně. Domácí tento překvapivý gól hodně zaskočil a za další tři minuty inkasovali podruhé, zblízka ze čtyř metrů skóroval ke vzdálenější tyči Kristoffer Peterson. Naprostý zmar Tilburgu dokonal v 68. minutě Robin Gosens, jenž po rohovém kopu z pravé strany zakončil akrobaticky ze šesti metrů mimo dosah Lamproua. V 81. minutě přišel na hřiště český krajánek Jaroslav Navrátil a se svými spoluhráči mohl slavit nevídaný obrat.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles 1:2

04.02.2017 18:30

Góly: 90+2. Jay-Roy Grot - 12. Elvis Manu, 25. Jarchino Antonia

Fotbalisté Go Ahaed Eagles konečně dokázali přerušit svou dlouhou sérii bez vítězství a po úspěchu 2:1 na půdě konkurenčního Nijmegenu tak dokázali naplno bodovat po osmi utkáních v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie jsou sice stále poslední osmnáctí se šestnácti body, ovšem za Rodou Kerkrade zaostávají o skóre. Domácí NEC prohrálo podruhé za sebou, kvůli tomu klesli do dolní poloviny tabulky na desátou příčku s pětadvaceti body.

Nováček soutěže měl skvělý vstup do soutěže a během úvodních pětadvaceti minut se dostal do dvoubrankového vedení. Po hodině hry sice kuriózně přišel o vyloučeného Elvise Manua a v samém závěru zápasu inkasoval, nicméně o důležité vítězství již nepřišel. Hosté se prosadili ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po přihrávce od Crowleyho se proti přesile probil Manu do šestnáctky soupeře a pak zamířil z osmi metrů ke vzdálenější tyči.

Neuběhlo ani třináct minut a Go Ahead vedlo o dva góly zásluhou Jarchina Antoniy. Ten obdržel unikátní kolmici za obranu od Chirivelly, na pravém křídle se díky rychlým nohám dostal až před brankáře Delleho a z úhlu ze šesti metrů ho krouceným pokusem obstřelil. Od této chvíle se hra hodně vyrovnala. Nijmegen se snažil dotáhnout krok, jenže hrou po zemi ani vzduchem se mu nedařilo překvapovat pozornou defenzívu protivníka.

Domácí ještě přitlačili po momentu z 63. minuty, kdy se předčasně do sprch pakoval střelec úvodního gólu Manu. Ten obdržel první žlutou kartu ještě v prvním poločase po zákroku na Duitse. Po hodině hry si snažil vymodlit pokutový kop v souboji s Dyrestamem, jenže až příliš ochotně se skácel k zemi, za simulování mu zkušený rozhodčí Kuipers udělil druhou žlutou a vzápětí červenou kartu. Ani tento moment sebevědomím Eagles nijak nezatřásl.

Hosté spoléhali na precizní obrannou hru a soupeře téměř nepouštěli ke své brance. Nijmegen zužitkoval svůj tlak ve druhé minutě nastavení. O střílený centr se postaral střídající Messaoud, který svým padáčkem orazítkoval břevno. Poté se balón odrazil na nohu zcela volného Jaye-Roye Grota a ten s přehledem rozvlnil síť, zaznamenal tak už svůj pátý gól v deseti odehraných duelech. Na více se však domácí favorit nezmohl.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SBV Vitesse 0:2

03.02.2017 20:00

Góly: 29. Adnane Tighadouini, 31. Ricky van Wolfswinkel

Fotbalisté Vitesse Arnhem potvrdili úlohu favorita a v páteční předehrávce na půdě Den Haagu zvítězili 2:0. Oba góly vsítili v prvním poločase během tří minut a náskok s přehledem udrželi až do závěrečného hvizdu. Domácí výběr prodloužil svou sérii bez bodového zisku na čtyři utkání v řadě za sebou, v novém roce tedy stále vychází naprázdno. V tabulce Eredivisie se nachází na patnácté pozici se sedmnácti body.

Hosté se prozatím posunuli na pátou pozici s třiatřiceti body o skóre za konkurenční Heerenveen. Utkání nebylo nijak divácky atraktivní, oba výběry se hlavně snažily spoléhat na kvalitní defenzívu. Domácí si v celém průběhu v podstatě nevytvořili jedinou gólovou příležitost a tahali za kratší konec. Úvodní gól vsítil Arnhem ve 29. minutě, kdy svou třetí letošní trefu v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal Adnane Tighadouini.

Ten si po přihrávce na hranici pokutového území narazil balón s Rickym van Wolfswinkelem a poté vypálil z osmnácti metrů, jeho skákavá rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Šetkuse. Neuběhly ani dvě minuty a vedení hostujícího výběru pojistil nejproduktivnější hráč Vitesse van Wolfswinkel, jenž vstřelil jubilejní desátý gól v tomto ročníku Eredivisie. Druhé brance předcházela nádherná přízemní kombinaci.

Následně obdržel milimetrovou přihrávku za obranu soupeře Leerdam, vodorovnou nahrávkou našel před brankou právě van Wolfswinkela a ten měl před prázdnou brankou naprosto snadnou úlohu, míč dopravil do sítě po zemi z osmi metrů. V dalších minutách se Den Haag snažil prosadit vzduchem, obrana hostujícího výběru však pracovala stoprocentně a nedovolila protivníkovi se přiblížit k brankáři Roomovi ani na deset metrů.

V příštím kole přivítá Vitesse v domácím prostředí zachraňující se Tilburg a bude považováno za jasného favorita, Den Haag se pokusí vybojovat své premiérové body na půdě posledního celku GoAhead a nutně by potřeboval uspět.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam21173156:1254
2.AFC Ajax21154244:1449
3.PSV Eindhoven21137137:1446
4.FC Utrecht2197530:2434
5.SC Heerenveen2196637:2533
6.SBV Vitesse2196632:2533
7.AZ Alkmaar2188536:3132
8.FC Twente2186730:2930
9.FC Groningen2168729:2826
10.NEC Nijmegen2167822:3425
11.Heracles Almelo2166926:3324
12.Willem II2157916:2622
13.PEC Zwolle21551120:4220
14.Sparta Rotterdam21461128:3818
15.SBV Excelsior21461125:4018
16.ADO Den Haag21521417:3817
17.Roda JC21210912:2716
18.Go Ahead Eagles21441318:3516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes som videl 1x Ajax v tejto sezóne a musím povedať, že zápas mali pevne pod kontrolou. Roda si prakticky až na jednu prvopolčasovú šancu nič nevypracovala(ani tá nemala byť, kedže bol asi dvojmetrový ofsajd). Rozhodne tento zápas mali vyhrať s prehľadom o dva-tri goly, ale takéto vedenie mali mať už podstatne skôr, ako ho reálne získali. Pomaly, že nie na brankovú čiaru si to tí hráči asi chcú prihrávať, teda aspon tak mi to pripadalo. Delikatesa, bola šanca v závere, keď išli 3n1 a aj napriek niekolkatim doražkam, pričom pri minimalne jednej z nich stačil obyčajný ťukes do brány, tak to zmordili a namiesto čistého golu sa snažili zbúrať žrdku. Čo sa týka hráčov, tak veľmi kvalitne namna pôsobí mladý Kluivert, hrá skutočne dobre. Za to Younes je strašne marný. A úplnek kopyto na kt. som mal celý zápas nervy bol Dolberg, ten čo pokazil, to som sa nestíhal diviť. Anyway, golom v nadstavenom čase my zachránili tiketík, takže sa nehnevám a som sejf.

Reagovat
smazaný uživatel

Krul dostal na přivítanou čtyrku, pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

za tou obranou si zachyta vic nez dost, dobre zvolena hostovacka

Reagovat
Stiksxx

Tak budeme Schwaabovi počítat kiksy:

V zápase s Heraclesem udělal penaltu.

V zápase s AZ zavinil druhý gól naivní hrou.

Počkáme, co udělá příští zápas. Ideální by bylo, kdyby nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ten byl taky dobrej od nas byli dobri vsici, tezko se na tom hleda neco pozitivniho, snad jen to, ze se Patek konecne trefil, ctvrtka kadru by se mela zbalit a jit po sezone doprdele vcele s Bromem, harakiri co spachal s obranou to byl zas majstrstyk nasadit zrovna proti vam na kraje dva typky z juniorky, nemam chut se na to divat, jak si diletant jede svoji exhibici a prohrava spiely jeste pred vykopem

Reagovat
Stiksxx

Já to sice neviděl, ale Pátek mi přijde docela platný. Má hru tělem, která třeba na nás úplně stačí. Škoda že neni Vlaar no. I když je pravděpodobný, že už se nevrátí v té výkonnosti, co měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hru telem ma, ale byl zoufale neproduktivni, sanci dostal hned zkraje dost, v tomhle s Bromem souhlasim, ze pak od rijna preferoval Weghorsta.

Rona skoda je, ale ani ne tak z vykonostniho hlediska, jako z toho, ze si to dokaze kolem sebe srovnat. S nim cela obrana ctverka hraje na vyssi urovni nez bez neho. Nicmene on sam udelal na podzim vic kiksu nez by bylo adekvatni jeho veku a zkusenostem, kdo vi, jak se vrati po zraneni, takze je nejvyssi cas hledat nahradu. Bohuzel to v klubu nevidi a Brom si na stopera radeji stahne Wuytense

Reagovat
Stiksxx

Tyo, tak jsem včera koukal na naší rezervu s Venlem. A hodně příjemně mě překvapili. První půli naprostá dominance na hřišti. Ve druhé půli se to už vyrovnalo a posledních 15 minut byla už krize. To nás Venlo zamklo. Ale to se dá čekat. Hlavní je, že to kluci zvládli. Ale stejně bych čekal víc od prvního celku v lize.

Překvapilo mě, jak jsme byli silní na balonu, přesní v kombinaci, která byla ve velice slušném tempu. Hodně se mi líbil na RB van Vlerken - výborná rychlost a přihrávka, na středu hřiště Rosario - výborný přehled ve hře a i Sam Lammers hrál docela dobře a byl vidět. Trochu v něm vidím de Jonga. Sice není tak houževnatý v osobních soubojích, ale přijde mi, že je pohyblivější a má i lepší techniku.

Ale jako nejlepšího hráče bych zvolil Pasveera. Včera chytal naprosto famózně. Absolutně má obrovský podíl na výhře. Nejvíce pomohl výběhy na centry, kolikrát až na hranici 16-tky.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak vy hrajete s jongs o postup na Venlo se pristi rok tesim v ered, klidne na misto Eagles nebo nekoho z Rotterdamu

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Haagu sem si vubec nevsim, ze ti kokoti sou v tom namoceny taky

Reagovat
smazaný uživatel

12:15 Den Haag odvolal trenéra Petroviće

Reagovat
Stiksxx

To si pleteš s Jongem Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo mas recht,ale tak napul, na play-off pozici ste hele to je jinak asi administrativne poreseny, ze nemuzu hrat dva mancafty jednoho klubu ve stejne soutezi, ne?

Reagovat
Stiksxx

Jo tak play-off by nám slušela, tak doufám, že jí zvládnou. Já myslim, že určitě je to pořešený. U nás je to taky tak. Si pamatuju, ještě když jsem hrával v dorostu a chlapi v áčku padali z 1.A do 1.B a béčko mělo postoupit z okresu do 1.B. Tak áčko padlo a béčko nepostoupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

no jasny, tady je to vetsi prdel o to play-off ktery budou hrat oba jongy zbytecne, kdyz nahoru postoupit nesmi

Reagovat
Stiksxx

Tak postoupit nesmí, ale vyhrát ligu můžou.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, trofej se pocita

Reagovat
Stiksxx

Góly v Ered. za leden

https://www.youtube.com/watch?v=xE7gXmP7NjU

1. Laase Schöne (Ajax) - halfvolej

2. Daryl van Mieghem (Heracles)

3. Dani Schahin (Roda) - za originalitu

4. Samuel Armenteros (Heracles)

5. Lasse Schöne (Ajax) - přímák

6. Pröpper (PSV) - 1. gól v sestřihu, spíš za Guardadův pas

7. Kristoffer Peterson (FC Utrecht)

8. Nathan Allan de Souza (Vitesse)

Reagovat
smazaný uživatel

pice nemam data abych rozbeh yt

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem se dočetl, že o Ziyecha stojí v Marseille. Ti teda chtějí hodně nahoru. Nejdřív pořídí Payeta a teď Hakima. Ale co mě teda nejvíc překvapilo, je to, že prý má Ziyech ve smlouvě výkupní klauzuli na 60 mil.?

Reagovat
smazaný uživatel

tak proc ne, ajax ma spickovej stred pole, kterej by meli za kazdou cenu udrzet pohromade aspon este na pristi sezonu

Reagovat
Stiksxx

Mě jde spíš o těch 60 mega.

Reagovat
Stiksxx

Našel jsem pořadí hráčů podle střel na branku. Je to docela zajímavé.

1. Ziyech 4,3x

2. Luuk de Jong 3,8x

3. Jörgenssen 3,5x

4. Traoré 3,4x

5. Ünal 3,4x

6. Pereiro 3,1x

7. Dolberg 3,0x

8. van Weert 2,9x

9. Kuyt 2,9x

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele