Eredivisie - souhrn 19. kola

20.01.2017, 21:55, aktualizováno 22.01.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven otočil zápas s Heerenveenem. Feyenoord si připisuje další vitální výhru, další výjezd zvládl Ajax. Twente letos bojuje o evropské poháry a v páteční předehrávce posílilo své ambice, když doma porazilo Heracles. Alkmaar se na úvod sobotního programu rozešel smírně se Spartou Rotterdam, Vitesse pak s Groningenem zvládlo jen srovnat krok. V neděli uspěl Nijmegen...

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 4:3

22.01.2017 16:45

Góly: 32. Davy Pröpper, 40. Gastón Pereiro, 89. Marco van Ginkel, 90. Héctor Moreno - 5. Reza Ghoochannejhad, 54. Reza Ghoochannejhad, 80. Reza Ghoochannejhad

Naprosto strhující průběh přinesla dohrávka 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže, ve které nakonec udolalo PSV konkurenční Heerenveen 4:3 a to i přesto, že ještě v 88. minutě prohrávalo 2:3. V hostujícím dresu dokázal vsítit hatriick Reza Ghoochannejhad, jenže ani tento počin na bodový zisk nestačil. Eindhoven je stále na třetí pozici se čtyřiceti body o osm bodů za vedoucím Feyenoordem, Heerenveenu patří pátá příčka s dvaatřiceti body.

Hosté vstoupili do duelu naprosto skvěle a už v 5. minutě šli do vedení. Po hezké kombinaci ve středu hřiště získal balón Larsson a přihrávkou za obranu vyzval ke skórování Ghoochannejhada. Ten si poradil jako zkušený mazák a zblízka přeloboval vyběhnutého brankáře Zoeta. O tři minuty později mohli domácí srovnat, jenže po sklepnutí od Luuka de Jonga a střele Gastóna Pereira ze čtyř metrů zasáhl na brankové čáře obránce Schmidt.

Krátce po polovině první půle vystřelil velmi tvrdě ze třinácti metrů de Jong, mířil doprostřed branky a jen vyprášil rukavice gólmana Muldera. Ve 28. minutě po rohovém kopu Guardada z levé strany hlavičkoval nebezpečně Schwaab a orazítkoval břevno. Za další dvě minuty vytáhl Mulder střelu Davyho Pröppera z pětadvaceti metrů, uruguayský záložník se však přeci jen dokázal prosadit ve 32. minutě.

Po dlouhém nákopu Héctora Morena z poloviny hřiště předskočil na hranici pokutového území vyběhnutého Muldera a hlavou z uctivé vzdálenosti rozvlnil síť. Domácí otočili vývoj zápasu pět minut před přestávkou, když po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval de Jong a na zadní tyči dostal balón zblízka do branky opět hlavou Pereiro. Po změně stran se pokračovalo v ofenzivním pojetí hry, Ghoochannejhad skóroval podruhé v 54. minutě.

Devětadvacetiletý íránský rodák vyrovnal po tečovaném centru Thosrbyho, pak z mírného úhlu zamířil z voleje přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah Zoeta. Následně neproměnili velké příležitosti domácí Pröpper a hostující Schmidt, PSV bylo blízko k vedení zhruba čtvrthodiny před koncem. Schmidt totiž ve vlastní šestnáctce poslal k zemi de Jonga a byl nařízen pokutový kop, ke kterému se postavil Pereiro.

Ten mířil k levé tyči, nicméně Mulder se vytáhl s fantastickým zákrokem a míč odvrátil na rohový kop. Místo vedení PSV přišel třetí gól Ghoochannejhada v 80. minutě. Tentokráte se prosadil po rohovém kopu z levé strany a přesně umístěnou hlavičkou z hranice brankového území trefil bližší horní roh. Nicméně domácí favorit to rozhodně nezabalil a vyrovnat dokázal v 89. minutě zásluhou Marca van Ginkela.

Po pasu z levé strany sklepl Siem de Jong balón do běhu právě pro van Ginkela a ten prudkou ranou z osmi metrů propálil Muldera. Neuběhla ani minuta a Philips Stadion vybuchl obrovskou radostí, vítěznou trefu Eindhovenu totiž vstřelil Héctor Moreno. Přímý volný kop z pravého křídla proletěl napříč šestnáctkou a mexický obránce jemnou tečí usměrnil balón k levé tyči, Mulder se po míči natahoval marně.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Go Ahead Eagles 1:1

22.01.2017 14:30

Góly: 27. Nigel Hasselbaink - 9. Pedro Chirivella

V důležitém souboji o záchranu nakonec vítěz znám nebyl, domácí Excelsior se rozešel smírně s nováčkem z Go Ahead Eagles po výsledku 1:1. Hosté se dostali brzy do vedení, nicméně SBV srovnalo krátce po polovině úvodního dějství a poté už žádná branka nepadla. Hosté se prozatím dostali na předposlední sedmnácté místo se třinácti body o skóre před Rodu Kerkrade, Excelsioru patří čtrnáctá pozice se sedmnácti body.

Go Ahead se prosadilo z ničeho nic ze své první vážnější akce už v 9. minutě. Po hezké přihrávce na pravou stranu převzal balón Antonia a nakonec odcentroval z brankové čáry do pokutového území. Tam se k hlavičce probojoval Pedro Chirivella a zblízka překonal brankáře Hahna. O šest minut později se dostával do nadějného zakončení Crowley, po rychlé přihrávce před branku dokázal jeden z obránců odvrátit balón na poslední chvíli na roh.

V polovině první půle se Crowley ocitl v další šanci, tentokráte po pasu Locigna mířil v dobré pozici nad horní tyčku. SBV dokázalo srovnat po rychlém přečíslení ve 27. minutě. Na pravém křídle se hezky uvolnil Vermeulen a poté poslal křižnou přihrávku na zadní tyč, kam si naběhli Nigel Hasselbaink s Fredym. První jmenovaný byl u balónu dříve a zblízka snadno skóroval do odkryté branky.

Hosté v dalších minutách hrozili hlavně po nebezpečných centrech Antonii, ve 43. minutě mohl otočit vývoj nedělního duelu Hasselbaink. Nicméně ten svůj druhý gól nepřidal, jeho pokus ze střední vzdálenosti dokázal brankář Zwarthoed vyrazit. Pět minut po přestávce mohl hostům vrátit vedení Ritzmaier, jenže jeho střele přeci jen scházelo několik decimetrů. Po hodině hry dostal dobrou přihrávku do běhu Manu, pak ale netrefil balón ideálně a mířil nad.

Utkání mělo spád i v následujících minutách a v 69. minutě vystřelil dvakrát nebezpečně Ondaan, avšak v obou případech trefil jen hráče před sebou. Stejný hráč se dostal do velké příležitosti o deset minut později, po výborné přihrávce střílel z první a branku Go Ahead minul opravdu jen o několik decimetrů. Ve zbývajícím průběhu nechtěl ani jeden celek udělat chybu a žádná šance tak již k vidění nebyla.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Roda JC 2:0

22.01.2017 14:30

Góly: 7. Gregor Breinburg (pen.), 56. Gregor Breinburg (pen.)

Hráči Nijmegenu zvládli úlohu favorita proti konkurenční Rodě Kerkrade a díky dvěma proměněným pokutovým kopům zvítězili 2:0. V tabulce se posunuli na deváté místo s pětadvaceti body a s letošním působením v Eredivisii mohou být prozatím spokojeni. Naopak hosté se po porážce propadli na poslední osmnácté místo tabulky se třinácti body, za sedmnáctým Go Ahead momentálně zaostávají o skóre.

Hosté nedokázali skórovat ani ve svém pátém utkání v řadě za sebou a svou sérii bez vstřelené branky tak protáhli už na 490 minut. NEC se dostalo do vedení v 7. minutě. První brance předcházela krásná akce na levé straně a následná přihrávka Gregora Breinburga na Rayhiho. Ten byl u brankové čáry jasně podražen Werkerem a rozhodčí okamžitě nařídil penaltu. K němu se postavil právě Breinburg a byl úspěšný.

Balón poslal po zemi přesně k levé tyči do protipohybu bezmocného brankáře van Leera. V dalších minutách se hrálo bez větších příležitostí a další důležitý moment byl k vidění až po změně stran. NEC totiž zahrávalo druhý pokutový kop v tomto duelu. Na levém křídle utekl Rayhi a kolmici uvolnil Kadiogla. Ten se prosmýkl podél brankové čáry a byl přistrčen střídajícím Ananouem, sudí van de Graaf znovu neváhal ani vteřinu.

Míč si na penaltový puntík opět postavil Breinburg a i v tomto případě byl úspěšný. Van Leer sice vystihl směr střely, jenomže na přesně umístěný přízemní pokus k tyči nedosáhl. Nijmegen mohl zvýšit své vedení v 71. minutě, kdy z přímého volného kopu střílel Fomitschow a jeho padavou střelu přes zeď odvracel van Leer s velkými problémy na roh. Roda postupem času více útočila, jenže až do samého konce se k ničemu nedostala.

Naopak sama mohla inkasovat ve třetí nastavené minutě. Na hranici pokutového území se dobře zorientoval Rayhi a nebezpečně vypálil z otočky po zemi. Van Leer vyrazil balón před sebe, k dorážce se vzápětí probojoval Mayi a v jasné pozici hlavičkoval příliš vysoko. Nijmegen v příštím kole zavítá na půdu vedoucího Feyenoordu a v Rotterdamu ho vskutku čeká těžká práce. Na Rodu čeká důležitý domácí souboj s konkurenčním Excelsiorem.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AFC Ajax 0:1

22.01.2017 12:30

Góly: 83. Lasse Schöne

Už předem se dalo očekávat, že Ajax na půdě nepříjemného Utrechtu čeká opravdu hodně těžká práce. Stadion Galgenwaard nemá dlouhodobě vůbec obvykle, nevyhrál tam už čtyřikrát v řadě, přitom tři body byly prakticky povinností po sobotní výhře Feyenoordu. Až sedm minut před koncem dokázal změnit bezbrankové skóre Lasse Schöne.

Díky tomuto vydřenému vítězství ztrácí amsterdamský celek na titul stále jen, v uvozovkách, pět bodů. Ačkoli prakticky po celou dobu držel míč daleko více na svých kopačkách, nějaký větší tlak na soupeře nevyvíjel. Nakonec ale jako by zafungovalo kouzlo trenéra Petera Bosze, který údajně v Utrechtu ještě nikdy v životě neprohrál.

Chvilku trvalo, než se Ajax propracoval do nějaké větší příležitosti. El Ghazi, jenž je údajně na odchodu z klubu, se snažil skórovat střelou z voleje, levačkou však soupeřovu bránu jen o malinký kousek minul. Na druhé straně se dostal do velké možnosti Zivkovic ve 29. minutě, jenže ten z blízkosti ve skluzu trefil jen břevno.

V závěru poločasu chtěl Jensena překvapit Ziyech, míč letěl hodně neposedně a nevyzpytatelně, a nadělal domácímu brankáři opravdu spoustu problémů. V 61. minutě měl Ajax asi dosavadní největší možnost dostat se do vedení. Younes trefil v pokutovém území protivníkovu ruku a rozhodčí Kuipers nařídil pokutový kop.

Jenže Schöne těžkou situaci nezvládl a z bílého puntíku nasměroval svůj pokus pouze těsně nad břevno. V 81. minutě odmítli vstřelit branku domácí, střídající Troupée totiž z vyloženě pozice trestuhodně přestřelil, a naopak na druhé straně hosté rozhodli. Schöne napravil neproměněnou penaltu a táhlou ránou do šibenice překonal Jensena.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Vitesse 1:1

21.01.2017 20:45

Góly: 6. Kelvin Leerdam (vl.) - 49. Navarone Foor

Vitesse nenavázalo na tři vítězství v řadě proti Groningenu a v Euroborgu uhrálo remízu, když vlastní trefu Kelvina Leerdama zkraje prvního poločasu dokázal opravit na začátku druhého dějství Navarone Foor. Oba celky soupeřící o posezónní play-off o Evropskou ligu tak revoluci v tabulce nezaznamenaly, akorát Arnhem stoupl pouze o jednu příčku výše.

Domácí se museli vepředu znovu obejít bez útočníka Toma van Weerta, druhého nejlepšího střelce týmu, hostům chyběl jak záložník Marvelous Nakamba, tak osmigólový šutér Lewis Baker. Každopádně na nějaké rozsáhlejší absence si žádný z týmů stěžovat jednoduše nemohl. Do utkání lépe vstoupili svěřenci kouče Ernesta Fabera.

Už v 6. minutě vznikly velké zmatky v protivníkově šestnáctce, ke střele se nakonec propracoval Jenssen, který i s pomocí nešťastné teče obránce Leerdama načal skóre utkání. Po půlhodině mohlo být pro Vitesse ještě hůře, ve slušné možnosti se objevil Hateboer, ale nemířil přesně, a následně byl Mahi načapán v ofsajdu.

Mužstvo Henka Frasera bylo v první půli nejblíže vyrovnání ve 32. minutě, Tighadouini vyslal směrem na bránu pořádně zajímavou navštívenku, míč však narazil jen do brankové konstrukce. Nizozemský útočník, který je v klubu na hostování z Málagy, ještě zkusil zakončovat těsně po obrátce, jenže kýžený prostor minul.

Nakonec Groningen inkasoval ve 49. minutě. Rashica unikl po pravé straně, jeho centr si poté vyhlédl Foora, jehož nepříjemný skákavý pokus skončil za zády brankáře Padta. Ani jedno z družstev pak jednoduše nemělo na to, aby strhlo vítězství na svou stranu. Zaujala vlastně tak jen zasloužená přímá červená karta autora vyrovnávací trefy z 86. minuty.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1:2

21.01.2017 19:45

Góly: 10. Gervane Kastaneer - 38. Kingsley Ehizibue, 56. Nicolai Brock-Madsen

Hráči Zwolle zvládli na jedničku záchranářský souboj na půdě Den Haagu a po čtvrtém vítězství v sezóně si do tabulky připsali velmi důležité tři body. I přes výhru sice zůstávají na šestnáctém místě se sedmnácti body, ovšem právě za patnáctým Den Haagem jsou už pouze o skóre. Domácí se sice dostali brzy do vedení, nicméně PEC ještě do poločasu srovnalo a jeho výhru nakonec zařídil jedenáct minut po přestávce Nicolai Brock-Madsen.

Hosté poprvé zahrozili v 6. minutě, kdy tvrdě vypálil Kingsley Ehizibue a jeho ránu dokázal brankář Šetkus vyrazit před sebe. ADO se dokázalo prosadit o čtyři minuty později zásluhou Gervaneho Kastaneera. Ten využil rohového kopu z pravé strany od El Mahdiouiho a hlavou z deseti metrů zamířil přesně k pravé tyči, brankář van der Hart zůstal pouze stát na brankové čáře jako přibitý hřebík. O dvě minuty později mohl na druhé straně srovnat Brock-Madsen.

Ten využil pasu z pravého křídla a následné prodloužené hlavičky, avšak poté z osmi metrů nevyzrál na připraveného Šetkuse. V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a domácí mohli zvýšit své vedení deset minut před přestávkou, jenomže proti střídajícímu van der Heijdenovi skvěle vyběhl van der Hart a na poslední chvíli překazil obrovskou příležitost. Zwolle dokázalo srovnat stav ve 38. minutě, podruhé v sezóně skóroval obránce Ehizibue.

Thomas našel krásnou kolmicí v pokutovém území soupeře právě Ehizibueho a ten ze šesti metrů vystřelil náramně ke vzdálenější tyči, Šetkus se tentokráte natahoval marně. Domácí se mohli podruhé v utkání dostat do vedení o šest minut později, proti Beckerovi fantasticky zasáhl van der Hart a balón vyškrábl okolo tyče na roh. Ani ne minutu po změně stran mohl otočit vývoj duelu ve prospěch Zwolle Menig.

Ten postupoval sám na Šetkuse, jenže ani nadvakrát nedokázal dostat míč do sítě. Rozhodující okamžik zápasu se zrodil v 56. minutě, kdy Ehizibue přihrál z pravé strany do běhu na Brocka-Madsena, čtyřiadvacetiletý dánský útočník zamířil z první po zemi přesně k levé tyči. Až do konce utkání střídala akce akci, za hosty nejvíce hrozili Menig s Brockem-Madsenem, ale výsledek tohoto duelu se již nezměnil.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Willem II 1:0

21.01.2017 19:45

Góly: 32. Jens Toornstra

Vedoucí celek Eredivisie Feyenoord Rotterdam potvrdil úlohu favorita proti Tilburgu, a i když zaznamenal pouze hubené vítězství 1:0, tak se tři body rozhodně počítají. Domácí výběr stále drží pětibodový náskok před druhým Ajaxem, na třetí PSV dokonce disponuje osmi body k dobru. Hosté se i přes porážku udrželi na dvanáctém místě s devatenácti body a za svůj výkon v Rotterdamu se určitě nemusejí stydět.

Velký favorit byl blízko k otevření skóre již v osmé minutě, kdy střílený centr do pokutového území usměrnil legendární Kuijt na Eliu. Ten následně vypálil z hranice brankového území a orazítkoval tyč. Celé vzrušení bylo zbytečné, protože Elia stál v době přihrávky v ofsajdu, i tak ale Feyenoord poprvé vytáhl své zbraně. V polovině prvního poločasu se do další velké možnosti probojoval Elia, jenž využil skvělé práce Jense Toornstry.

Nizozemský záložník se po pasu z pravé strany dokázal prosadit mezi dvěma obránci a nakonec vyzval ke skórování devětadvacetiletého útočníka, jenž zblízka ze tři metrů napálil nohu skvělého brankáře Lamproua. Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta se dostali do vedení po půl hodině hry. Na levé straně odvedl kus práce Elia a odcentroval do šestnáctky soupeře, odkud Toornstra zamířil hlavou z deseti metrů přesně pod horní tyčku.

Feyenoord přidal druhý gól o pět minut později, když po střele Jørgensena z hranice pokutového území vyrážel Lamprou balón k dorážejícímu Eliovi a ten rozvlnil síť, ovšem branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Domácímu celku byl upřen gól ještě jednou a to v 63. minutě, kdy po skvěle načasované kolmici Karsdorpa přehodil Elia zblízka Lamproua. Asistent rozhodčího znovu signalizoval ofsajd, podle opakovaných záběrů to tentokráte nebylo správné rozhodnutí.

S přibývajícím časem se hosté snažili častěji držet míč a více útočili, jenže na pozornou defenzívu protivníka nenašli až do závěrečného hvizdu žádný recept. Naopak zhruba pět minut před koncem mohli inkasovat ještě jednou. Na pravém křídle se hezky uvolnil Berghuis, poté obešel skluzujícího Peterse a vystřelil tvrdě doprostřed branky, kde trefil vyběhnutého Lamproua. Ani tato zahozená šance nemusela domácím v konečném výsledku příliš vadit.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 1:1

21.01.2017 18:30

Góly: 54. Derrick Luckassen - 86. Mathias Pogba

Hráči Alkmaaru nedokázali potvrdit úlohu favorita proti nováčkovi ze Sparty Rotterdam a v domácím prostředí uhráli pouze nerozhodný výsledek 1:1. V celém utkání byli lepším výběrem a ještě čtyři minuty před koncem vedli, ovšem hosté srovnali zásluhou Mathiase Pogby. AZ je v tabulce stále na pátém místě s dvaatřiceti body a je o skóre za čtvrtým Heerenveenem, Spartě patří třináctá pozice s osmnácti body.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a poprvé zahrozili v 6. minutě, ovšem nebezpečný centr Floranuse z levého křídla nedokázal nikdo ze spoluhráčů zachytit. V polovině úvodního dějství musel být poprvé v pohotovosti brankář Sparty Kortsmit, který s velkými problémy vyrážel skákavou ránu ze střední vzdálenosti. Po necelé půl hodině hry se na levé straně uvolnil Spierings a našel před brankou van Moorsela, jenže v pádu zakončoval mimo branku.

Následně se až do konce úvodního dějství nic vážného nepřihodilo, do druhé půle vlétl Alkmaar s mnohem větší agresivitou a začal se dostávat do gólových příležitostí. Nejprve ve 49. minutě vystřelil po efektivním zpracování na prsa Wuytens, jeho kroucený pokus z velké dálky minul vzdálenější tyčku zhruba o půl metru. Domácí vsítili svůj jediný gól sobotního střetnutí v 54. minutě, kdy se poprvé v letošní sezóně Eredivisie prosadil Derrick Luckassen.

Ten využil nadýchaného přímého volného kopu Tankoviče z levého křídla, na hranici brankového území si udělal dostatek místa a nakonec zakončoval hlavou přesně k zadní tyči mimo dosah Kortsmita. O dvanáct minut později mohl pojistit náskok domácích aktivní Tankovič, který zahrával další standardku. Tentokráte mířil pod břevno z hranice šestnáctky, nicméně Kortsmit dokázal famózním zákrokem jednoruč odvrátit balón na rohový kop.

V závěrečné dvacetiminutovce Sparta přidala a blízko k vyrovnání byla v 72. minutě. Po krásné zpětné přihrávce pálil z pokutového území z deseti metrů Verhaar, jeho přízemní střela z voleje však orazítkovala jen pravou tyč. Rotterdamský celek se dočkal vyrovnacího gólu v 86. minutě, svou premiérovou trefu v nizozemské nejvyšší soutěži zaznamenal Pogba. Ten přišel na hřiště teprve o šest minut dříve a po pasu van Moorsela předskočil v brankovém území protihráče, poté hlavou zblízka pokořil bezmocného brankáře Rocheta.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 1:0

20.01.2017 20:00

Góly: 10. Joachim Andersen

Twente Enschede dokázalo potvrdit úlohu mírného favorita v páteční předehrávce 19. kola proti Heracles a díky brzké brance zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Po první výhře v novém roce se prozatím posunulo na sedmou pozici se sedmadvaceti body o bod před osmé Vitesse. Almelo naopak zaznamenalo druhou porážku v řadě a nedokázalo tedy napravit vysoký domácí debakl 1:4 s Groningenem, v tabulce mu patří jedenáctá pozice.

Enschede se jedinkrát v tomto utkání prosadilo už v 10. minutě, kdy skóroval Joachim Andersen. Ten využil nadýchaného centru z pravého křídla od Celiny a poté z osmi metrů hlavičkoval zcela osamocen k pravé tyči, brankář Castro se po balónu natahoval marně. V dalších minutách pokračovali domácí v mírném tlaku, největší hrozbou pro defenzívu Heracles byl teprve devatenáctiletý turecký útočník Enes Ünal.

Ten letos skóroval již jedenáctkrát a rozvlnit síť soupeře dokázal po půl hodině hry, jenomže po jeho rychlém zakončení nemohla být branka uznána kvůli těsnému ofsajdu. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran. V 56. minutě mohl přidat pojistku Twente Seys, v dobré gólové možnosti však volil místo zakončení zpětnou přihrávku a ta k žádnému ze spoluhráčů neprošla. Heracles bylo v ofenzívě naprosto neškodné až do závěrečného hvizdu.

Naopak s přibývajícím časem dávalo více prostoru domácím hráčů a málem na to doplatilo v 79. minutě. Blízko ke skórování byl opět Ünal, tentokráte jeho bombu ze čtrnácti metrů vyrazil Castro před sebe. Poslední velká příležitost se zrodila o čtyři minuty později, kdy Ünal ve vyložené gólové možnosti napálil svou levačkou tyč a dorážející Seys trefil jen před sebou stojícího obránce. Nicméně ani tato neproměněná možnost nemusela Enschede mrzet.

V hostujícím dresu přišel na hřiště po poločasové přestávce český krajánek Jaroslav Navrátil, svému klubu však k bodovému zisku nepomohl. Twente v příštím kole zavítá na půdu zachraňujícího se Zwolle a i v tomto souboji bude považováno za mírného favorita. Na Heracles čeká tvrdý oříšek v podobě PSV a proti obhájci mistrovského titulu se s prvním bodovým ziskem roku 2017 rozhodně počítat nedá.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam19153150:1248
2.AFC Ajax19134239:1443
3.PSV Eindhoven19117131:1140
4.SC Heerenveen1995537:2432
5.AZ Alkmaar1988333:2532
6.FC Utrecht1977528:2428
7.SBV Vitesse1976628:2427
8.FC Twente1976628:2627
9.NEC Nijmegen1967621:2825
10.FC Groningen1966728:2724
11.Heracles Almelo1956822:3021
12.Willem II1947812:2119
13.Sparta Rotterdam1946924:3218
14.SBV Excelsior19451024:3517
15.ADO Den Haag19521217:3317
16.PEC Zwolle19451016:3817
17.Go Ahead Eagles19341216:3313
18.Roda JC1911088:2513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
Ferguson6

Mohli by Ajax aj PSV prehrať, nech sa to v boji o LM trochu zdramatizuje

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to dopada kdyz je trener umanutej kokot bez spetky sebereflexe co si mysli, ze z kopytackyho centrforwarda udela tvurce hry, bohuzel na to, aby tahl doprdele, bysme museli skoncit mimo play-off a to se tezko stane

Reagovat
jáá

jako Muhren není určitě ten pravý, který by měl hrát CAM dle mého :/ Hassani mu nepadl do oka?

Reagovat
smazaný uživatel

hele ja se o takovy ty sprochy rekneme bulvarni vubec nezajimam, takze nevim, co s nim ma za problem, kdyz si ho sam vybral jako nahradu za odchazejiciho Henriksena, ale tak je to Marokanec, mozna flaka treninky, nevim, kazdopadne vzdycky, kdyz prisel na plac, tak to ozivil, ma skvelou techniku, milimetrovy pasy, kope standardky co maj voci a umi vypalit, coz je kurva dost na to, aby hral zaklad, bohuzel ten sebestrednej kripl ho tam posila na uplnej konec spielu, kdy uz neni cas neco vymyslet

Reagovat
jáá

i to je možné, čert ví...no naprosto souhlasím, naposled ho poslal snad až v 89' což pro hráče, který má oživit hru na place není moc času

Reagovat
pawelFCB

Feyenoord letos uz ten titul udelat musi...strasne jim to preji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější tým v Nizozemsku.

Akorát v LM budou za fackovacího panáka..

Reagovat
pawelFCB

+ fans, Kuijt...i ten stadion je fajn. Hlavne jim to preji, jelikoz oni cekaji na titul fakt uz strasne dlouhou dobu, od riku 1999... coz je na druhy nejuspesnejsi, nejslavnejsi klub v Holandsku a druhe nejvetsi mesto proste uz dost....neco, jako holandsky Liverpool. co se tyce LM...tak tam by zalezeo, koho by dostali do skupiny...zas tak.spatny tym nemaji..

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Mata

Reagovat
jáá

je divím, že nám ještě Utrecht nedal gola při těch šancích

Reagovat
smazaný uživatel

Eredivisie v podstate zostrihov zapasov Feyenoordu roky nesledujem, ako vlastne funguje ta baraz o europsku ligu?Trochu tomu nerozumiem...

Reagovat
smazaný uživatel

4 mancafty na 4.-7. fleku = 2 dvojice = 2 postupujici, kteri si to daj proti sobe o 1 mistenku do EL

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
raduinho

Lasse pěkný

Reagovat
AjaxFans

Pekny goal?

Reagovat
AjaxFans

Nemam fox sport godverdome

Reagovat
afc ajax

nádherný

www.ajaxprimeur.nl/media/717869/video-schone.html

Reagovat
Stiksxx

Luxusní. To se musí uznat.

Reagovat
AjaxFans

Dolberg ma nejaky pust golovy

Reagovat
Stiksxx

fe Jong taky.

Reagovat
Stiksxx

Tak tohle byla divočina. K výkonu nemám co říct. V první půli jsme Srdíčka doslova přejeli. Ve druhý už to nebylo tak dominantní.Ale zasloužená výhra, ikdyž na poslední chvíli.. Heerenveen až na jednu šanci proměnil všechno, kdežto my jsme jim v první půli mohli nasypat bůra. Spíš mě hrozí to, kdo bude kopat penalty, protože každej už aspon jednou minul.

Reagovat
smazaný uživatel

Voni s tim Ghucanejdzadem udelali kauf desetileti, fakt ze jo a za suchy z nosu

Reagovat
Stiksxx

Jako zakončení má solidní.

Reagovat
jáá

to určitě, utkání se srdíčkama to jen dokazuje

Reagovat
Whitemedia

S takovou PSV toho Ginkela koupí

Reagovat
Stiksxx

No měli bychom.Těch 8-9 mil. bych klidně dal.

Reagovat
Kovi81

oni ho chteli uz koupit v lete, ale potom se zrakvil, ne?

Reagovat
Whitemedia

Ano

Reagovat
Stiksxx

nechtěli ho koupit. Měla to být roční hostovačka. Možná i s opcí.

Reagovat
AjaxFans

Kua srdicka,tak to projebat

Reagovat
Ferguson6

Ja som presne vedel, že to PSV otočí Vždy, keď sa pozriem na zápas, kde tím, ktorý chcem aby prehral prehráva, tak to otočí

Reagovat
Stiksxx

Tak dnes ráno odjel Jozefzoon na zdravotní prohlídku do Brentfordu. Docela mě to mrzí, že neměl moc šanci ukázat naplno své schopnosti. Podle mě jeden z mála přímočarých útočníků, ne-li jediný. Pro Brentford, je to podle mě skvělá posila. Zrovna teď, když by mohl začít víc hrát odchází.

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze proc?

Reagovat
Stiksxx

Tak na jednu stranu se mu nedivím..To jestli by začal hrát pravidelně hrát je velká otázka. Takhle má jistě větší šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim, ale doprdele proc druha anglicka? to moh jit rovnou k nam a udelal by lip

Reagovat
Stiksxx

To mohl. Ale třeba nebyla nabídka a třeba byste ho nezaplatili..

Reagovat
jáá

to je možný, ale určitě by se mi v AZ líbil víc...

Reagovat
Stiksxx

Jinak Pouslena chce ještě teď v zimě udělat Heerenveen. Tak doufám, že to klapne. Ten kluk mi k nám nikdy neseděl. Sice k nám šel jako náhradník, ale budu hrozně rád, když odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

muze jim pomoct, beky nemaj zrovna nejlepsi

Reagovat
Stiksxx

Mě teda přišel hroznej. U vás jsem ho nesledoval, ale přišlo mi, že je pomalej, nedynamickej a málo technickej.

Reagovat
smazaný uživatel

no ted uz bych ho taky nechtel zpatky...

Reagovat
Stiksxx

Tak lékařská prohlídka úspěšně složena. Přestupová částka cca 500 tis. eur.

Reagovat
Stiksxx

Sice nám teď odejde třetí křídlo, ale že bychom nutně potřebovali na tuto pozici hotového hráče, to si nemyslím. A my už zase máme v hledáčku Sama Larssona. Úplně v klidu by stačilo to zaplácnout teď Ramselaarem a až by se uzdravil Bergwijn, dal bych tu šanci jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Larsson je profik, i kdyz trucoval, ze chce uz pustit, tak hraje dal skvele

Reagovat
Stiksxx

Což o tom žádná. Ale mrzí mě, že nedáme šanci našim mladým. V tomhle prostě musím závidět Ajaxu, Zapracovávají svoje fotbalisty a pořád hrajou nahoře. To se mi prostě líbí. Neříkám nekoupit nikoho, ale to zkupování Eredivisie se mi moc nelíbí.. Vy třeba taky vychováváte mnohem víc fotbalistů než my. To samé Heerenveen třeba nebo Utrecht.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne se zas vzdycky libil ten odlisnej pristup - Ajax mel a ma mladez, PSV zas dokazalo lovit venku /hlavne v latinske americe/ zajimavy hrace, kterym zprostredkoval vstupenku do evropskyho fotbalu, ta cesta vykupovani mancaftu druhyho sledu Eredivisie je relativne nova a taky se mne nelibi

Reagovat
jáá

tak tak a nejspíš máme o Larssona taky zájem, na instragmu je toho plno o tom jak El Ghazi půjde pryč a přijde Larsson, ale čert ví

Reagovat
Stiksxx

Jojo..já dokonce i četl, že k vám má blíž.

Reagovat
smazaný uživatel

prave no, timhle se ty "nuzky" mezi psv/ajax a staronove feye a zbytkem ligy rozeviraj a cim dal min je pravdepodobny ze vyleti nejakej mancaft jak az/twente, ti sou uplne v prdeli no aspon si umej vyjednat dobry hostovacky, heerenveen vypada letos dobre, kdyby zkvalitnili obranu, tak muzou udelat prekvapeni, ale ted jim vezmete Larssona, po sezone odejde dalsi a muzou to stavet odznova

Reagovat
Stiksxx

To tak je no. To stejný je u vás. Ale já bych víc věřil tomu, že ho uloví Ajax. Já právě četl, že by raději šel do Ajaxu a když si vlastně uvědomím, že jim odchází El Ghazi, tak je to pro mě víc pravděpodobnější. Já bych ho k nám ani moc netahal, ale pořád lepší u nás nebo venku, než v Ajaxu.

Reagovat
AjaxFans

Ajax chce Davida Nerese ze Sao Paola,ale davame 12mga a oni pozaduji 20.Takze ke kompromisu nedojde.Ale sam by meel prijit za 8mga e na 5 let kontrakt.

Reagovat
Stiksxx

O něm jsem četl no. Ale Larsson by mohl být k mání za 8 mega.

Reagovat
jáá

na transfermarktu je toho plno o tom jak lovíme pravý křídlo v Jižní Americe, tak jsem teda zvědavý co z toho vyleze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Joo..ta Latinská Amerika byla výborná. Jenže ta doba bohužel už taky není, co bývala. Měli jsme toho Beta da Silvu, ten šel do Brazílie, ještě dřív, než se mohl ukázat u nás. V A-týmu je Pereiro a to je všechno..Brazilci k nám už asi nechtějí. Asi spíš volí na rozjezd Portugalsko. Kde kvalita je srovnatelná, ale dostanou víc peněz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele