Eredivisie - souhrn 16. kola

12.12.2017, 20:25, aktualizováno 14.12.2017, 22:38
Komentáře a souhrny
Ajax naplnil roli favorita proti Excelsioru. PSV kráčelo za výhrou, v nastavení utkání v Groningenu ovšem přišlo o dva body. Twente se po delší době dočkalo výhry a jedná se o velmi důležité tři body, získalo je totiž na půdě konkurenta v boji o záchranu z Bredy, hrdinou se stal autor dvou branek Assaidi. U konce je vítězná série Alkmaaru, přetrhla se ve Zwolle...

AFC Ajax - SBV Excelsior 3:1

14.12.2017 20:45

Góly: 23. Siem de Jong, 57. Kasper Dolberg (pen.), 86. Hakim Ziyech - 40. Mike van Duinen

Ajax poměrně snadno navázal na své víkendové vítězství nad PSV, a i když ještě po poločase byl stav utkání s Excelsiorem nerozhodný, po poločase přidal dva přesné zásahy, jeden z penalty, a uzmul povinné tři body. Hru měl více méně pod svojí kontrolou, je ale pravda, že třetí pojišťovací trefu přidal až teprve čtyři minuty před koncem.

Domácí měli možnost vytáhnout se na druhou příčku poté, co se v úterý jeho dosavadní největší konkurenti Zwolle a Alkmaar rozešli smírně, a situace využili. Potřebovali k tomu nutně svou osmou ligovou výhru v uplynulých deseti kolech. Hosté naopak i nadále tápou, padli už popáté za sebou a propadají se k sestupovému pásmu.

Amsterdamský celek po celou dobu držel daleko více míč na svých kopačkách a po nepřesných pokusech Wöbera, van de Beeka nebo Dolberga se ujal ve 23. minutě vedení. David Neres se zbavil na pravé straně bránícího Massopa, předložil přihrávku do středu na volného S. de Jonga, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po půlhodině hry mohl náskok navýšit Dolberg, jenž svou pravačkou provětral rukavice brankáře Zwarthoeda, z následného rohového kopu se snažil hlavou prosadit Veltman, ale minul. SBV pak z ničeho nic vyrovnal pět minut před obrátkou. Gólman Onana s vypětím všech sil zlikvidoval Hadouirův přímák, na dorážku van Duinena však nestačil.

Na začátku druhého dějství se podruhé na střeleckou listinu snažil zapsat S. de Jong, standardku rozehrál přímou střelou, trefil ovšem smolně jen brankovou konstrukci. V 57. minutě už Ajax přece jenom zaúřadoval. Faik zahrál ve vápně evidentně rukou, sudí Janssen tak nařídil pokutový kop, a ten Dolberg hravě proměnil.

Ve zbytku střetnutí se De Godenzonen snažili o svém vítězství rozhodnout co nejdříve. V 62. minutě k tomu nebyl daleko Ziyech, avšak jeho levačka skončila těsně vedle, v 80. minutě neseřídil svá mířidla trestuhodně van de Beek. O pár chvil později ale již Ziyech obstřelil zeď a z přímého volného kopu nakonec překonal Zwarthoeda.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 3:2

14.12.2017 18:30

Góly: 6. Dries Wuytens, 74. Reuven Niemeijer, 90. Vincent Vermeij - 46. Nick Proschwitz, 76. Nick Proschwitz

Heracles Almelo potvrdilo papírové předpoklady a zdolalo zachraňující se Spartu v nejtěsnějším poměru 3:2, ovšem na třech bodech se pořádně nadřelo. Rotterdamský celek totiž hned dvakrát smazal jednobrankové manko, jenomže nakonec rozdílovou trefu inkasoval v poslední minutě základní hrací doby. Svěřenci kouče Johna Stegemana tak poskočili na devátou pozici s jednadvaceti body, Sparta je předposlední sedmnáctá s jedenácti body.

K tomu před poslední Rodou Kerkrade je pouze o skóre, a pokud se nechce prát o holé přežití až do závěru ligy, tak musí přidat. Utkání bylo od samého začátku velmi bohaté na vyložené příležitosti a mohlo padnout i více než jen pět branek. Tu první zařídil už v 6. minutě Dries Wuytens, když po přímém volném kopu Kuwase z levé strany vyskočil nejvýše na hranici brankového území a po hlavičce zapadl skákavý balón přesně k levé konstrukci.

O čtyři minuty později si brankář Kortsmit poradil s dalším hlavičkovým pokusem od pozdějšího hrdiny Vincenta Vermeije. Po čtvrthodině hry tečoval jeden z domácích hráčů střelu Sanusiho z hranice šestnáctky těsně vedle, vzápětí opět hlavičkoval Vermeij a levou tyč minul jen o chlup. Zhruba po půl hodině hry si gólman Castro poradil s bombou Mührena, ve 39. minutě postupoval sám po pravé straně Pelupessy a fantastického Kortsmita nepřekonal.

Hosté dokázali poprvé vyrovnat hned zkraje druhé půle, kdy během šedesáti sekund skóroval Nick Proschwitz. Zkušený jednatřicetiletý německý útočník využil přesně načasované přihrávky Floranuse do předbrankového prostoru a ve skluzu snadno rozvlnil síť. Od tohoto momentu hosté nebývale ožili a Almelo mohlo být rádo, že má mezi třemi tyčemi Castra. Ten v rozmezí 48. - 55. minuty předvedl tři výtečné zákroky.

Nejprve zakročil nohou proti pokusu Goodwina, vzápětí vyrazil dělovku Duarteho a pak zázračně chytil i střelu Bronga. V polovině druhého dějství opět famózním způsobem vychytal Mührena s Goodwinem, v 74. minutě vsítili domácí z ničeho nic druhou trefu. Reuven Niemeijer převzal vodorovnou nahrávku od Darriho, míč si posunul blíže k brance a poté sebejistě zamířil přesně pod břevno.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouhou čekat, nerozhodný stav 2:2 určil svým druhým gólem v zápase Proschwitz. Tentokráte si po pasu Bronga seběhl ke vzdálenější tyči a hlavou z ostrého úhlu pokořil Castra. V 84. minutě zvonila za domácím strážcem horní tyčka, na druhé straně mířil jen o centimetry nad Niemeijer. Poslední slovo přeci jen mělo Heracles. V 90. minutě strhnul vítězství na jeho stranu Vincent Vermeij po rychlém přečíslení čtyři na jednoho a přízemní střele k levé tyči do protipohybu Kortsmita.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 1:1

13.12.2017 20:45

Góly: 41. Steven Berghuis - 43. Henk Veerman

Hráči Feyenoordu nedokázali navázat na předchozí dvě ligové vítězství a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s Heerenveenem po výsledku 1:1. V utkání sice vedli, ovšem nevyzpytatelný protivník dokázal ke konci prvního poločasu srovnat a ve druhém dějství se již nic zásadního nestalo. Rotterdamský výběr se tak propadl na šesté místo tabulky s šestadvaceti body, SC má o šest bodů méně a patří mu devátá příčka.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta přitom vstoupili do středečního duelu velmi aktivně a po šesti odehraných minutách zahrozil Tapia, který po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval ze šesti metrů a vzdálenější tyčku minul jen o několik decimetrů. V dalších minutách se Heerenveen osmělil a do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se v jasné pozici ocitl jednadvacetiletý norský záložník Thorsby.

Ten se probojoval k zakončení na pravé straně, avšak se skvělým obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Malacia a odvrátil balón na rohový kop. Po půl hodině hry napřáhl ze střední distance Steven Berghuis a jeho dobře mířený pokus nakonec skončil těsně vedle levé konstrukce. Domácí zužitkovali mírnou převahu čtyři minuty před přestávkou, poosmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil Berghuis.

Ten se po odvráceném centru z pravého křídla dostal k balónu v pokutovém území a pak nádhernou trefou umístil míč přímo pod horní tyčku, brankář Hahn byl bez šance na úspěch. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, už ve 43. minutě dorovnal stav Henk Veerman. Čtyřiadvacetiletý útočník si naběhl za obranu soupeře na sražený pas z více jak třiceti metrů a pak z první z osmi metrů pokořil gólmana Jonese.

Druhý poločas se odehrával v mnohem opatrnějším duchu a ani jeden výběr nechtěl chybovat v defenzívě, početné publikum se na stadionu De Kuip žádné vyložené gólové možnosti již nedočkalo. Feyenoord si bude chtít napravit reputaci v nedělním městském derby na půdě zachraňující se Sparty. Heerenveen by rád přerušil svou třízápasovou šňůru bez tříbodového zisku se šestnáctou Bredou a bude považován za mírného favorita.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Roda JC 3:2

13.12.2017 20:45

Góly: 14. Lex Immers, 68. Lex Immers, 74. Erik Falkenburg - 6. Dani Schahin, 38. Simon Gustafson (pen.)

Den Haag naplnil papírové předpoklady s poslední Rodou Kerkrade, i když zápas se pro něj hlavně v prvním poločase nevyvíjel příliš dobře. V něm totiž dvakrát prohrával o jednu branku, nicméně ve druhé polovině závěrečného dějství skóroval hned dvakrát během šesti minut a nakonec získal tři body po výsledku 3:2. V tabulce Eredivisie se nachází na osmém místě s třiadvaceti body, naopak Roda je stále osmnáctá o skóre za sedmnáctou Spartou.

JC vstoupil do utkání velmi nesměle a už v 5. minutě mohl otevřít skóre středečního duelu Ndenge, jenž před odkrytou brankou trestuhodně mířil nad břevno. V tuto chvíli to hostům příliš vadit nemuselo, neboť za necelých šedesát sekund je dostal do vedení Dani Schahin. Ten zužitkoval křižné přihrávky od Engelse z levé strany a v předbrankovém prostoru zblízka rozvlnil síť, brankář Zwinkels byl naprosto bez šance na úspěch.

ADO od tohoto momentu zabral a srovnat se mu povedlo po necelé čtvrthodině hry. Na zpětný pas Beckera z levého křídla téměř od brankové čáry si před hranici brankového území naběhl Lex Immers a ve skluzu propálil gólmana Jurjuse. Sedm minut před přestávkou šli hosté podruhé a naposledy do vedení. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Simon Gustafson, mazácky zamířil přímo k pravé konstrukci do protipohybu Zwinkelse.

Do druhého dějství vstoupilo Kerkrade s velkou dávkou opatrnosti a snažilo se bránit hubený náskok, za svou až příliš pasivní hru bylo potrestáno v 68. minutě. Podruhé v tomto střetnutí totiž skóroval Immers, když se po přistrčení od Erika Falkenburga odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho skákavá rána zapadla milimetrově k pravé tyči, Jurjus se natahoval marně. Rozhodující okamžik se zrodil o šest minut později.

Vývoj otočil Falkenburg, jenž po přímém volném kopu Beckera vyskočil nejvýše na hranici brankového území a prudkou hlavičkou rozvlnil síť, hostující strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu se Roda do žádného souvislejšího tlaku nedostala a naopak ve druhé nastavené minutě přišla o vyloučeného obránce Henka Dijkhuizena, který tak po druhé žluté kartě bude v nadcházejícím klání svému týmu citelně scházet.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Utrecht 0:1

13.12.2017 19:45

Góly: 24. Gyrano Kerk

Utrecht potvrdil úlohu favorita na půdě trápícího se Venla a po nejtěsnějším vítězství 1:0 se prozatím posunul na páté místo se sedmadvaceti body. Naopak domácí VVV prodloužil své čekání na tříbodový zisk již na devět duelů v řadě za sebou. V Eredivisii je stále třináctý se šestnácti body a sestupové pásmo momentálně není příliš daleko. FC vstřelil jediný gól zhruba v polovině prvního dějství a poté udržel náskok až do závěrečného hvizdu.

Přitom domácí vstoupili do utkání odvážně a v úvodní dvacetiminutovce drželi s favoritem krok. Po čtvrthodině hry se ve stoprocentní možnosti ocitl Leemans a mířil do prostoru tří tyči, ale s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Jensen a odvracel na rohový kop. Hosté se z ničeho nic prosadili ve 24. minutě, svůj teprve druhý gól v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže vsítil dvaadvacetiletý útočník Gyrano Kerk.

Ten si po skvělé přihrávce van de Streeka z pravého křídla seběhl do středu pokutového území a svůj skákavý pokus umístil naprosto přesně k levé konstrukci. Venlo bylo blízko ke srovnání deset minut před přestávkou, kdy Hunte po výtečné kolmici za obranu obešel i gólmana Jensena. Pak mířil do odkryté branky, jenomže vracející se Leuuwin stačil vykopnout balón z brankové čáry a ten po odrazu od břevna skončil v rukavicích Jensena.

Ve druhém poločase hosté výtečně bránili a soupeře téměř k ničemu nepustili, náskok mohli pojistit v 76. minutě. Po hezké akci se na pravé straně uvolnil Strieder a předložil balón nabíhajícímu Kerkovi, jenž z otočky orazítkoval pravou tyč. S přibývajícím časem musel hrát VVV na větší riziko a Utrecht toho málem využil v 85. minutě. V tváří tvář proti brankáři Unnerstallovi se ocitl marocký rodák Labyad.

Čtyřiadvacetiletý forvard však svou osmou ligový trefu nepřidal a Unnerstalla zblízka nepropálil. Ve zbývajícím průběhu hráli hosté koncentrovaně a po většinu času měli balón v držení, Venlo se na žádný odpor nezmohlo. Utrecht v příštím kole přivítá Heracles Almelo a i v tomto případě by měl mít lehce navrch. Domácí již v sobotu zavítají na půdu předposlední Rody Kerkrade a určitě se pokusí přerušit dlouhou šňůru bez výhry.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Willem II 2:2

13.12.2017 18:30

Góly: 23. Tim Matavž, 88. Bryan Linssen - 13. Bartholomew Ogbeche, 58. Ben Rienstra

Willem II potvrdil, že jeho série čtyř zápasů v řadě bez porážky se neutvořila žádnou náhodou, ve vloženém kole potvrdil svou slušnou formu a urval z půdy Vitesse velmi cenný bod. A to přitom nebyl vůbec daleko vítězství. Dvakrát se mu podařilo proti favoritovi vést, jenže jeho soupeř dokázal dvě minuty před koncem přece urvat aspoň bod.

Naposledy se arnhemskému klubu odložilo utkání na půdě Sparty, měl tedy tu výhodu, že jeho mužstvo bylo určitě lépe fyzicky připravené než u protivníka, jenž musel o minulém víkendu podstoupit těžké derby s Bredou. Avšak na tilburgském týmu nebylo nic poznat. A málem na svém poměrně oblíbeném Gelredomu zvítězil potřetí v řadě.

První nebezpečnější příležitost tohoto střetnutí si vytvořili domácí, slušnou střelu vyprodukoval Bruns, každopádně na gólmana Branderhorsta si nepřišel. Naopak na opačné straně se zaradovali z branky hosté. Po autovém vhazování se míč dostal k Lewisovi, jenž ho přenechal úplně volnému Ogbechemu, a ten snadno zacílil.

Vedení ovšem Willemu II nevydrželo příliš dlouho. Ve 23. minutě Lelieveld přihrál do šestnáctky Matavžovi, ten si balón zasekl a narovnal si ho na svou levačkou, a následná přesně umístěná střela skončila těsně pod šibenicí. Vitesse poté bylo o něco aktivnější, avšak Bruns, Linssen ani hlavou Matavž nedokázali zamířit mezi tři tyče.

V 56. minutě přišla na řadu další možnost domácích, Linssen unikl podél levé strany pokutového území a krátkým obloučkem našel na bližší tyčce sbíhajícího si Matavže, jenže ten na Branderhorsta z blízkosti nevyzrál. Naopak hosté se o pár chvil později znovu gólově prosadili, na konci parádní akce na jeden dotek byl Rienstra.

Svěřenci Henka Frasera se pochopitelně nevzdávali naděje na srovnání negativního stavu. Jejich soupeř se od té doby soustředil hlavně na bránění těsného náskoku a nebylo snadné se proti jeho obrannému valu prosadit. Přece ho však v 88. minutě probořil Linssen, jenž se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a dopravil ho do sítě.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PSV Eindhoven 3:3

13.12.2017 18:30

Góly: 31. Yoell van Nieff, 54. Lars Veldwijk (pen.), 90+5. Mike te Wierik - 7. Marco van Ginkel, 16. Bart Ramselaar, 37. Marco van Ginkel (pen.)

PSV nedokázal napravit nedělní zaváhání s Ajaxem a tentokráte nezvítězil ani na půdě Groningenu, i když měl velice dobře nakročeno. Ve středečním utkání totiž vedl 2:0 a 3:1, ovšem ani takto zkušený tým dvoubrankový náskok neudržel. FC snížil necelých deset minut po přestávce a vyrovnávací trefu na 3:3 vstřelil v páté nastavené minutě. Eindhoven zůstává na vedoucí pozici se čtyřiceti body a před druhým Alkmaarem má náskok pěti bodů.

V šestnácti odehraných střetnutích zaznamenal teprve třetí bodovou ztrátu a vůbec první remízu. Domácí Groningen získal nesmírně cenný bod a v Eredivisii je jedenáctý se sedmnácti body. Přitom hosté vstoupili do zápasu naprosto skvěle a během šestnácti minut skórovali dvakrát. O první trefu se postaral Marco van Ginkel v 7. minutě, jenž napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Brankář Padt vyrazil tuto bombu nad sebe a balón k jeho smůle zapadl k levé tyči.

Za dalších devět minut pojistil náskok PSV Bart Ramselaar. Jednadvacetiletý záložník si naběhl na krásnou kolmici od Bergwijna a z osmi metrů zamířil po zemi přesně k levé konstrukci kolem bezmocného Padta. Domácí se však nepoložili a krátce po odehrané půlhodině se postarali o kontaktní branku. Yoell van Nieff se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance a nádherně obstřelil zeď i gólmana Zoeta, míč zaplul k pravé tyči.

Ve 36. minutě se v dobré pozici ocitl Drost a balón poslal jen těsně nad horní tyčku. Ihned na to Warmerdam na pravé straně pokutového území zcela zřetelně podrazil unikajícího Lozana a rozhodčí Nijhuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se odhodlal van Ginkel, chladnokrevně se trefil pod břevno do protipohybu Padta a připsal si druhý gól v zápase. Groningen ve druhém dějství neměl co ztratit a hrál velice odvážně.

Velmi mu pomohl moment z 54. minuty. Ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou jeden z hostujících hráčů a byla tu penalta pro Groningen. K ní se postavil Lars Veldwijk a zkušeně zamířil doprostřed branky. Po hodině hry si Padt poradil s hlavičkou Luuka de Jonga, v 65. minutě brilantně odvrátil ránu van Gingela na rohový kop. O šest minut později vyrážel Zoet nebezpečný pokus Mahiho, jenže v poslední možnou chvíli inkasoval. Mike te Wierik se dostal k odraženému míči na hranici brankového území a zblízka propálil strážce Eindhovenu.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 1:1

12.12.2017 20:45

Góly: 32. Terell Ondaan - 34. Alireza Jahanbakhsh

Šlágr 16. kola nakonec svého vítěze neměl, domácí Zwolle se rozešlo s rozjetým Alkmaarem smírně v poměru 1:1. Hostům tak skončila dlouhá série výher v řadě za sebou, která se po úterním nerozhodném výsledku zastavila na čísle sedm. Oba góly byly k vidění v první půli, PEC mohl rozhodnout o svém tříbodovém zisku v závěru zápasu. Jenže obrovskou možností pohrdl, když pokutový kop neproměnil Bram van Polen.

Domácí tak v tabulce zůstávají na čtvrtém místě s třiceti body, AZ má na kontě o pět bodů více a je druhý. Na vedoucí PSV sice stáhl manko na čtyři body, nicméně klub z Eindhovenu má ještě středeční utkání k dobru. V úvodní dvacetiminutovce se oba soupeři oťukávali, poté z dvanácti metrů vystřelil Alireza Jahanbakhsh a brankář Boer jeho tvrdou ránu nadvakrát schoval ve svých rukavicích. Zwolle šlo do vedení krátce po odehrané půlhodině.

Po zpětném centru z levé strany se opřel do míče z voleje nabíhající Namli a jeho bombu vyrazil gólman Bizot před sebe přímo na kopačku Terella Ondaana, jenž z dorážky chladnokrevně skóroval. Ovšem neuběhly ani dvě minuty a Alkmaar srovnal stav. Po rohovém kopu Koopmeinerse z pravé strany si naběhl na hranici brankového území Jahanbakhsh a prudkou hlavičkou zamířil přímo k bližší tyči.

Ve 38. minutě se k přímému volnému kopu před pravým rohem pokutového území postavil Maročan Mokhtar a pořádně protáhl Bizota, hostující strážce famózně jednoruč odvrátil míč nad břevno. Ve druhém poločase bylo na obou týmech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a v útočné fázi jim to skřípalo. Když už se zdálo, že se oba výběry rozdělí po bodu, tak v 88. minutě mohlo rozhodnout Zwolle.

Rozhodčí Higler ukázal na penaltový puntík po držení Hatzidiakose, jenž poslal k zemi Ehizibueho a navíc si vysloužil žlutou kartu. K exekuci se postavil van Polen, jenomže psychicky naprosto selhal a horní tyčku přestřelil o více jak dva metry. PEC se v příštím kole pokusí navázat na sympatický výkon na půdě Tilburgu, Alkmaar v neděli přivítá Ajax a ve šlágru 17. kola určitě bude chtít uspět.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Twente 1:2

12.12.2017 18:30

Góly: 59. Peet Bijen (vl.) - 48. Oussama Assaidi, 61. Oussama Assaidi

Fotbalisté Twente Enschede konečně prolomili svou nelichotivou bilanci z poslední doby a nyní na půdě Bredy zvítězili po výsledku 2:1, oba góly vsítil devětadvacetiletý marocký rodák Oussama Assaidi. Hosté tak opustili poslední osmnácté místo Eredivisie a se třinácti body svého protivníka o skóre předskočili, nyní jsou patnáctí. Bredě se stejným počtem bodů patří šestnáctá příčka. V závěru utkání byla k vidění červená karta a doprovázely ho velké emoce.

Velice nesportovně se zachovali především svěřenci kouče Gertjana Verbeeka, kteří po závěrečném hvizdu odešli bouřlivě slavit před domácí kotel. Reakce se dostavila okamžitě, fanoušci NAC naházeli na hrací plochu opravdu velké množství odpadků. Úvodní poločas nic zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí pouze přímý volný kop Holly z 26. minuty. Hostující záložník vypálil z hranice pokutového území a trefil hlavu jednoho z bránících protihráčů.

Twente se z ničeho nic dostalo do vedení ve 48. minutě, kdy po přihrávce od Holly vystřelil z více jak pětadvaceti metrů Assaidi. Jeho skákavý pokus vypadl nejistému brankáři Nigelu Bertramsovi z rukavic a balón přeci jen zapadl k pravé tyči. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, po necelé hodině hry totiž nešťastně zamířil do vlastní sítě Peter Bijen. Akce začala po rohovém kopu z levého křídla.

Balón byl odvrácen k Ambrosemu, jenž po elegantním zpracování na prsa vystřelil po zemi a Bijen jemnou tečí usměrnil míč do sítě kolem stojícího gólmana Drommela. Nicméně rozhodující okamžik se zrodil v 61. minutě. Jensen narazil Assaidimu, ten se chytře zbavil protihráče a pak z hranice šestnáctky obstřelil plachtícího Bertramse. Balón se od vzdálenější konstrukce odrazil za brankovou čáru.

O dvě minuty později po dlouhém nákopu z pravého křídla hlavičkoval nadějně Marí a trefil levou tyč, ke srovnání stavu mu chybělo vskutku jen několik centimetrů. V následujících minutách Enschede přečkalo tlak soupeře. Poslední velká možnost se zrodila v nastaveném čase, kdy domácí ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepropálili obětavou obranu Twente. V 90 + 5. minutě po rychlém brejku vyběhl daleko ze své branky Bertrams a ve vyložené brankové příležitosti jasně atakoval protihráče. Po přímé červené kartě tak odešel do kabin.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven16131244:2040
2.AFC Ajax16112349:1535
3.AZ Alkmaar16112330:1635
4.PEC Zwolle1686223:1530
5.FC Utrecht1583425:2427
6.Feyenoord Rotterdam1575325:1526
7.SBV Vitesse1565428:1923
8.ADO Den Haag1672721:2523
9.Heracles Almelo1663724:3321
10.SC Heerenveen1655623:2720
11.FC Groningen1645726:2817
12.SBV Excelsior1652919:2717
13.VVV Venlo1637618:2516
14.Willem II1644824:3416
15.FC Twente16411123:3213
16.NAC Breda1634917:3313
17.Sparta Rotterdam1525813:2611
18.Roda JC16321116:3411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Stiksxx

To jsou hovada! V poslední minutě si nechaj dat gola. Plus dva góly ze standardky. Ten poslední jsem už neviděl. Ajax tri střely na bránu tri goly. Ta obranná fáze je tragická! Kreteni.

Reagovat
AjaxFans

Jsem to říkal,že začnete ztrácet Haluze jednou končí.Viděl jsem jen sestřih afca psv a bylo to docela jednoznačné.

Reagovat
Stiksxx

Tam jo. 5 obránců. Co by jsi chtel. Totální kravina. Řekni zápas který jsme uhaluzili. Haluze nekončí protože žádný ani nezacaly. Takový ty zápasy který jsme vyhráli o gol tak to bylo jen proto ze jsme v každém zápase trefily tyce. Groningen a Heerenveen je pro nas proste noční můra.

Reagovat
AjaxFans

Zwolle.Ten zápas jsem chytil trochu po poločase a byl jednoznačně pro PEC.

Reagovat
Baronne

Jak je na tom vlastně Sadílek?

Reagovat
Stiksxx

Zatím je pořád v U19. Do Jongu ještě nezasáhl. Ale má čas. Je mu ještě 18. Ale v U19 hraje pravidelně a většinou nosí kapitánskou pásku.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Stiksxx

On moc není ted vidět. Hraje spíše defenzivní střed. Proto mu taky říkají Vysavač. Od útočení tam jsou jiné hvězdy. Piroe, Gapko nebo Lonwijk. A právě krásný je to, že na úkor těchto hráčů mu van Bommel dal kapitánskou pásku.

Reagovat
Baronne

To je super, on ze všech těch našich talentů má evidentně jeden z nejlepších potenciálů, hrozně mu fandim

Reagovat
Stiksxx

No když to konkrétně srovnám třeba s Vaškem Černým, tak Vašek je o dva levely výš.

Reagovat
AjaxFans

Po tomto zranění o level výš.Bude to mít težké,ale pokud se mu vyhnout zranění,tak proč neé.Nejlepší volba podle mě roční hostování v rámci Ered.

Reagovat
Stiksxx

Souhlas se vším. Ale tak je to taky dané tou jejich pozicí na hřišti. Samozřejmě, že člověk si spíš všímá ofenzivní než defenzivní hry. Třeba z něj bude druhý Guardado.

Reagovat
AjaxFans

Jestli ho trénuje Bommel, tak mu může hodně pomoct. Příští rok bude mít 19, to už by chtělo ať přičuchává k Ǎ-čku. Pak záleží,jakou dostane šanci jako odchovanec.Van Gingel je snad už u vás 3 roky na hostování,neé?

Reagovat
Stiksxx

Nejdřív by si měl něco odkopat v druhý lize za rezervu. Aspoň dvě sezony. Tam se trochu pozná, jestli to bude do áčka nebo ne.

Van Ginkel je no už třetím rokem u nás. Ale jelikož loni podepsal novou smlouvu s Chelsea, tak nevím, jestli se mu bude chtít opouštět ty peníze, který tam má. Ale jako měl by odejít. Ty peníze bychom za něj podle mně dali. Vždyť je to náš kapitán, kterej je na hostování. To je úlet jak hovado. Sice nevím kolik tam může mít roční plat, ale nemyslím si, že je to nějak výrazně daleko od toho, co bychom mu dali my. I když je pravda, že když my bychom mu dali mega/rok, tak on tam bude mít nějaký násobek 2-3x asi určitě. A pak je to samozřejmě znát no..Ale když hraje tak důležitou roli v týmu a měl by tam být na hostování. To přeci jen není úplně ono..

Reagovat
Stiksxx

Ted v posledním zápase Jongu nastoupil Sadilek za neprizniveho stavu 1:2. A nakonec se vyhrálo 3:2.

Reagovat
AjaxFans

Psv a Feyenordu jsem se na lístku vyhnul,ale Arnhem to "napravil"

Reagovat
AjaxFans

Dolberg zase v základu, je vidět,že bude začínat přestupové okno

Reagovat
Stiksxx

Jestli ho prodáte za víc jak 20 mega, tak to bude výsměch.

Reagovat
AjaxFans

Měli jsme vzít 70 od Monaca. Nabídka,která se neodmítá

Reagovat
Stiksxx

To se určitě neodmítá. Kor za takovýho klepmáka. 70 jste chtěli vy ne? Monaco mám za to, že nabízelo 50.

Reagovat
AjaxFans

Už si to moc nepomatuji.Psali o tom v Metru. Měli jsme ho střelit.Hunter na hrotu by stačil a někdo mladý by do té doby dorostl.

Reagovat
Stiksxx

Tak i těch 50 je darda. To byste si mohli koupit v klidu 6, 7 takových Dolbergů. To by byl pro vás tenkrát neuvěřitelný kauf. Tak Hunter už je za zenitem. Čekal jsem to.

Reagovat
AjaxFans

Hunter je starý,ale platný. Tehdá se bojovalo o evropskou ligu a Overmaars ho nechtěl pouštět.Stejnak jsme vybouchli,takže Dolberg mohl klidně být fuč.

Reagovat
jáá

Hunter ale skočil na plac a už se dostal do šance, kdyby Dolberg pálil šance, ale připadá mi, že se do ničeho ani nedostával...a Siem dřív hrál taky hrota, Mateo je kopyto, ale za ty prachy za Dolberga by se dalo něco pořídit - přesně jak říkal Stiksxx

Reagovat
jáá

tak tak, někdy jsem prodali hráče za první dobrou a za 70 mega nic,...ale chápu že se čekalo, že bude podávat podobný výkony jako minulou sezónu, sám jsem v to doufal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele