Eredivisie - souhrn 14. kola

01.12.2017, 21:56, aktualizováno 03.12.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
Breda získala tři body ze spuboje s Excelsiorem. PSV Eindhoven zdolal Spartu a upevnil si vedení. Roda zdolala Heerenveen, Alkmaar veze body ze hřiště Venla. Ajax v Enschede dvakrát prošustroval vedení nad Twente a remizoval divoce 3:3. Feyenoord se spokojil s těsnou výhrou. Groningen naopak v Haagu řádil. Smírem skončila páteční předehrávka 14. kola nizozemské ligy mezi Utrechtem a Zwolle. Willem II díky skvělému startu přejel Heracles...

NAC Breda - SBV Excelsior 3:1

03.12.2017 16:45

Góly: 24. Thierry Ambrose (pen.), 48. Thierry Ambrose (pen.), 77. Paolo Fernandes - 66. Mike van Duinen

Breda konečně prolomila svou nelichotivou sérii z poslední doby, po sedmi zápasech bez tříbodového zisku si v domácím prostředí vyšlápla na Excelsior a porazila ho v poměru 3:1. V tabulce nejvyšší soutěže opustila sestupové pozice a je patnáctá s dvanácti body. V nedělním utkání kopala hned dva pokutové kopy a oba proměnila. Rotterdamský klub prohrál potřetí v řadě a je desátý se sedmnácti body.

NAC poprvé zahrozil v 9. minutě, kdy si Angelino elegantně patičkou obhodil obránce Mattheije a zblízka v pádu napálil bližší konstrukci. Po necelé čtvrthodině hry vyrážel brankář Kristinsson pokus ze střední vzdálenosti před sebe a dorážející Korte umístil míč trestuhodně nad břevno. Breda nakonec zužitkovala svůj tlak ve 24. minutě, kdy Massop doslova "objal" svého protihráče ve vlastní šestnáctce a obdržel žlutou kartu.

K následné penaltě se postavil Thierry Ambrose a zamířil přesně k pravé tyči. Kristinsson sice vystihl směr střely, jenže na míč nedosáhl. Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, tři minuty po přestávce zahrávali domácí druhý pokutový kop. Tentokráte Faes zcela jasně podrazil Ambroseho, sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík podruhé v zápase a proměnil ho ještě chladnokrevněji než v první půli.

Kristinssona poslal na opačnou stranu, balón umístil po zemi k levé tyči. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 66. minutě, kdy snižoval Mike van Duinen. Šestadvacetiletý útočník se elegantně obtočil kolem svého protihráče a pak pohotově vystřelil z dvaadvaceti metrů, jeho pokus zapadl k levé konstrukci mimo dosah gólmana Bertramse. O sedm minut později mohl Angelino na druhé straně vrátit Bredě dvoubrankové vedení.

Dvacetiletý Španěl uprchl na levém křídle a nakonec to zkusil z mírného úhlu, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. NAC se dočkal třetího gólu v 77 minutě a definitivně se tak uklidnil. Střídající Paolo Fernandes ani ne po dvou minutách strávených na hřišti využil nahrávky od El Allouchiho a ze čtrnácti metrů tvrdě vypálil. Kristinsson sice balón jednoruč zasáhl, ale ten se přeci jen odrazil za jeho záda do sítě.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:0

03.12.2017 14:30

Góly: 52. Luuk de Jong

PSV Eindhoven zvládl souboj se zachraňující se Spartou Rotterdam a v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již podesáté v řadě, vzhledem k situaci se však čekal mnohem větší gólový rozdíl. Domácí celek uspěl v nejtěsnějším poměru 1:0, o jedinou branku se krátce po přestávce postaral Luuk de Jong. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho jsou na vedoucí pozici s devětatřiceti body a před druhým Alkmaarem drží solidní osmibodový náskok.

Rotterdamský celek předváděl pozornou defenzivní hru a působil houževnatým dojmem, v Eredivisii klesl na šestnáctou barážovou příčku s jedenácti body. Favorit tohoto utkání měl od samého začátku obrovskou převahu a rozhodně mohl vsítit více než jen jeden gól. Už ve 2. minutě se nepovedl obranný zákrok Goodwinovi a brankář Kortsmit měl co dělat, aby udržel balón před brankovou čarou.

O tři minuty později byl v zámezí Lozano, jenže rozhodčí nechali pokračovat ve hře a po následné střele vykopával jeden z hráčů Sparty až z brankové čáry. Po čtvrthodině hry prostrčil Pereiro míč na Locadiu, výtečný Kortsmit vyrazil tvrdou ránu z dvanácti metrů před sebe ke svému spoluhráči. Ve 20. minutě vystrčili růžky hosté, dalekonosnou bombu Floranuse vyškrábl gólman Zoet jen tak tak na rohový kop.

O osm minut později se opět vytáhl Kortsmit, jenž brilantně vychytal Locaidu, ve 42. minutě se na druhé straně blýskl Zoet proti ráně zblízka od Proschwitze. PSV vstoupil do druhého dějství rozvážněji a vedoucí gól vsítil v 52. minutě. Střídající de Jong si naběhl na krásný centr od Breneta a z hranice brankového území usměrnil balón jemnou tečí ke vzdálenější konstrukci. Domácí se od tohoto momentu uklidnili a chtěli svůj náskok pojistit.

Drtivý tlak si vytvořili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Nejprve po pasu od Lozana hlavičkoval Pereiro a Kortsmit fantasticky jednoruč vytěsnil míč nad svou branku. Vzápětí se k dalšímu hlavičkovému pokusu probojoval van Ginkel a strážce Sparty znovu zachraňoval. Van Ginkel to pak zkusil technicky z hranice šestnáctky a nastřelil břevno. Ve zbývajících minutách nechtěli domácí udělat žádnou chybu a náskok bez potíží udrželi.

Více informací k zápasu

Roda JC - SC Heerenveen 2:1

03.12.2017 14:30

Góly: 71. Dani Schahin, 87. Livio Milts - 60. Henk Veerman

Roda učinila přítrž své sérii pěti zápasů bez vítězství a po minulém debaklu s Ajaxem před vlastními fanoušky skolila vždy nevyzpytatelný Heerenveen. Když už se utkání schylovalo k remíze, zasadil Livio Milts rozhodující úder. Hostující celek naopak pouze potvrdil, že ani zdaleka není v té formě, v jaké se prezentoval na samotném začátku sezóny.

V rámci Eredivisie fríský klub svého protivníka hned čtyřikrát za sebou porazil, tentokráte byl blízko aspoň zisku jednoho bodu, jenže ani ten ve finále nezískal. Ačkoli je pořád v kontaktu s pohárovými příčkami, první sedmička týmů se mu postupně stále vzdaluje. Mužstvo z Kerkrade naopak urvalo důležitou výhru v boji o záchranu.

Do první příležitosti se propracoval Schmidt, jenž po rohovém kopu hlavičkoval na bližší tyči, nicméně bránu Rody netrefil. Na druhé straně Rosheuvel sice již zamířil mezi tři tyče, avšak jeho levačku poměrně snadno zneškodnil gólman Hahn. Ve 14. minutě pálil nebezpečně van Amersfoort, domácí brankář Jurjus si však připsal svůj první úspěšný zákrok.

Pak oba týmy spálily opravdu dvě velké tutovky. Nejprve se o promarnění šance postaral Heerenveen. Vlap dostal v 19. minutě parádní pas do šestnáctky od Kobajašiho, jenže z blízkosti pouze minul. Jen o minutu později zase mohla skórovat Roda, to by však Schahin z vyložené pozice nesměl placírkou také zacílit jen mimo.

Poměrně ofenzivní fotbal pokračoval i v následujících pasážích, ve 25. minutě Veerman svou střelou z otočky prověřil Jurjuse, ten byl ale nakonec na svém místě. Do poločasu ještě mohl změnit průběžné bezbrankové skóre Vlap, nicméně s jeho dalekonosným pokusem neměl Jurjus opět sebemenší potíže a míč hravě a očekávaně zkrotil.

O všem podstatném se rozhodovalo ve druhém poločase. Vedení se nejprve ujali De Superfriezen, to když si ve středu pole přihrávali nakrátko Vlap s Veermanem, až se druhý jmenovaný rozhodl zakončit, a udělal velmi dobře. Protože jeho skrytá střela, na kterou marně se natahující Jurjus ne úplně dobře viděl, skončila přesně u tyčky.

Roda dokázala srovnat stav v 71. minutě. Centr ze standardky od Auassara si našel ve vápně Schahina, jehož táhlá hlavička skončila vysokým obloučkem v hostující síti. V 87. minutě pak De Koempels strhli tři body na svou stranu, to když Miltsův pokus zpoza vápna lehce tečoval bránící Kobajaši a Hahn už na změnu směru jednoduše nestačil zareagovat.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - AZ Alkmaar 0:2

03.12.2017 12:30

Góly: 73. Ralf Seuntjens (vl.), 84. Pantelis Chatzidiakos

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili úlohu favorita na půdě nováčka z Venla a po výhře 2:0 se posunuli na druhé místo tabulky s jednatřiceti body o dva před třetí Ajax. V nejvyšší nizozemské soutěži navíc zvítězili pošesté v řadě a nacházejí se tak ve výtečné formě. Jejich nedělní vítězství se však nerodilo vůbec snadno, hosté vsítili obě dvě své branky až v závěrečné dvacetiminutovce. VVV je třinácté s patnácti body.

Do první větší možnosti se dostali domácí po osmi minutách hry, kdy se Thy po přihrávce od van Bruggen řítil zcela sám na brankáře Bizota, ovšem tvrdou střelou vyprášil pouze jeho rukavice. Zhruba po dvaceti minutách vypálil z voleje velmi nebezpečně Vito van Crooij a jeho pokus minul pravou tyč jen o několik decimetrů. Ihned na to spálilo Venlo svou největší šanci celého utkání a znovu se v ní ocitl aktivní Thy.

Ten si naběhl na přihrávku za obranu od Leemanse a z mírného úhlu orazítkoval tyč. Ve 30. minutě se premiérově ozval AZ, po kolmici od Koopmeinerse se před gólmanem Delanem van Crooyem ocitl osamocený kapitán Weghorst a zblízka ho nedokázal propálit. Ještě do poločasu předvedl Koopmeiners další výtečnou nahrávku a z ostrého úhlu to zkusil nabíhající Ouwejan, jenž přeci jen minul vzdálenější konstrukci.

Ve druhém poločase měl územní převahu Alkmaar a dostal se také do více gólových možností. Po hodině hry si Jahanbakhsh navedl balón na pravačku a těsně před pokutovým územím vystřelil, jeho pokus lízl levou tyčku a skončil v zámezí. Rozhodující moment byl k vidění v 73. minutě. Po rohovém kopu Jahanbakhshe z pravé strany hlavičkoval u přední tyče Ralf Seuntjens a nešťastně rozvlnil vlastní síť, van Crooy neměl šanci zasáhnout.

O sedm minut později mohl vyrovnat střídající Opoku, když po necelé minutě strávené na hřišti nedosáhl na balón po centru Leemanse jen o centimetry. Hosté pojistili svůj náskok za další čtyři minuty. Mats Seuntjens vymyslel krásný zpětný centr téměř od brankové čáry a z dvaceti metrů se opřel do balónu rozběhnutý Pantelis Hatzidiakos, který z první po zemi trefil dolní levý horní roh. Venlo na tento úder již žádnou odpověď nenašlo.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 1:0

02.12.2017 20:45

Góly: 9. Nicolai Jørgensen

Souboj dvou celků, které na podzim v evropských pohárech nepříliš dobře reprezentovali svou zemi a které byly před vzájemným duelem přímými sousedy v tabulce, dopadl lépe pro Feyenoord. Ten v rámci Eredivisie svého protivníka skolil už popáté v řadě, a to díky Nicolaiovi Jörgensenovi. Vitesse přitom počtvrté za toto období nevsítilo branku.

Uběhlo jen několik desítek vteřin od úvodního hvizdu sudího van Boekela a už se se svým pokusem z dálky osměloval Dabo, každopádně domácího brankáře Jonese přímo neohrozil, jelikož mířil mimo. Rotterdamský celek se do první šance propracoval v 7. minutě, po Nieuwkoopově přihrávce však Jörgensen střílel ještě nyní jen do Pasveera.

Hostující gólman nakonec kapituloval o pár chvil později. Amrabat přihrál do středu Berghuisovi, který ho ihned z první vyslal do šestnáctky. Odtud šla další nahrávka na hranici brankového území, a Jörgensen pak snadno zamířil do odkryté brány. Feyenoord pokračoval v tlaku a především dánský útočník byl i nadále jednoduše neudržitelný.

Ve 12. minutě se ocitl ve vyložené pozici po standardce zahrávané Berghuisem, jenže trošku zbrkle zakončoval, a tak si Pasveer snadno poradil. Vitesse však následně zařadilo na vyšší stupeň a opravdu klidně mohlo vyrovnat. V největší příležitosti byl ve 22. minutě Matavž, ten ovšem z blízkosti trefil dobře připraveného a včas vyběhnuvšího Jonese.

Útočný fotbal byl k vidění také v následujících minutách, po centru Nieuwkoopa z pravé strany se snažil pojistit náskok Vilhena, avšak hlavičku usměrnil jen vedle. Ve 31. minutě spálil další příležitost jeho spoluhráč Larsson, jehož výtečně vychytal Pasveer, a pozdější dalekonosný pokus švédského forvarda ze 40. minuty se rovněž neujal.

Druhý poločas už tolik ofenzivní zábavy nenabídl. Feyenoord jako by se soustředil více na defenzívu, Vitesse směrem dopředu tápalo. Ani jednou totiž nedonutilo Jonese k zákroku. Naopak rotterdamské mužstvo nebylo v závěrečných minutách daleko od dalších gólů, ale Jörgensena i Larssona stačil vychytat docela dost zaměstnaný Pasveer.

Více informací k zápasu

Willem II - Heracles Almelo 3:1

02.12.2017 20:45

Góly: 4. Fran Sol, 13. Bartholomew Ogbeche, 21. Bartholomew Ogbeche - 86. Sebastian Jakubiak

Tilburg dosáhl na nesmírně cenné tři body v domácím prostředí s Heracles a po výhře 3:1 se vzdálil sestupovým pozicím. Momentálně je v tabulce Eredivisie na čtrnáctém místě se čtrnácti body a před šestnáctou barážovou příčkou Twente je o čtyři body. Almelo naopak nedokázalo navázat na zlepšující se formu z poslední doby, nezvládlo především úvodní dvacetiminutovku zápasu a patří mu deváté místo s osmnácti body.

Willem měl naprosto famózní vstup do utkání a krátce po dvaceti odehraných minutách vedl už o tři góly. Skvělou formu potvrdil nigerijský kanonýr Bartholomew Ogbeche, jenž po hattricku s Venlem tentokráte zamířil do černého dvakrát. Domácí se mohli dostat do vedení již po dvou minutách, kdy po centru Azzaouiho z levé strany minul skluzující Ogbeche jen těsně vzdálenější konstrukci. Za další dvě minuty se prosadil jiný forvard Fran Sol.

Španělský ostrostřelec skóroval v tomto ročníku Eredivisie již posedmé a tato branka opravdu stála za to. Rienstra protáhl balón po levé straně do pokutového území a pak ho poslal k přední tyči, kde Sol fantastickou patičkou pokořil překvapeného brankáře Castra. Po necelé čtvrthodině hry zvýšil vedení domácích Ogbeche, kdy si naskočil na pas Hayeho z pravého křídla a hlavou z hranice brankového území nekompromisně rozvlnil síť.

Hosté se poprvé ozvali v 18. minutě, proti bombě z hranice šestnáctky brilantně zasahoval gólman Branderhorst. O vítězství Tilburgu bylo definitivně rozhodnuto ve 21. minutě. Na pravé straně se uvolnil Sol a poté zpětně předložil balón přímo proti kopačce Ogbecheho, domácí útočník pak zavěsil po zemi k levé tyči. Zhruba pět minut před přestávkou mířil ve stoprocentní příležitosti jen do boční sítě aktivní Rienstra.

Ihned na to se opět vyznamenal Branderhorst, když si poradil se štiplavou ranou z dvaceti metrů. Willem ve druhém poločase zodpovědně bránil a soupeře vůbec k ničemu nepouštěl. Sám mohl přidat čtvrtou trefu v 80. minutě, Chirivella přízemní střelou minul levou tyč jen o chlup. Svěřenci kouče Johna Stegemana alespoň korigovali výsledek o šest minut později, po pár vteřinách strávených na hřišti skóroval z dorážky střídající Sebastian Jakubiak.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Groningen 0:3

02.12.2017 18:30

Góly: 45. Ritsu Doan, 75. Oussama Idrissi, 89. Juninho Bacuna

Fotbalisté Groningenu po delší době ukázali svou sílu, v Den Haagu skórovali hned třikrát a po výhře 3:0 si do tabulky připsali nesmírně cenné tři body. Díky tomuto úspěchu se vyhoupli na dvanáctou pozici s patnácti body o skóre před Venlo. ADO je na tom lépe o dva body a nachází se na jedenáctém místě. FC vstřelil vedoucí gól na konci první půle, další dva přidal v závěrečné čtvrthodině sobotního střetnutí.

Od samého začátku se hrálo z obou stran opatrněji, oba výběry měly problémy v rozehrávce a jen výjimečně se dostávaly do zakončení. Občas byla k vidění střela z větší vzdálenosti, ovšem ani jeden gólman nemusel výrazněji zasahovat. Hosté přeci jen měli větší chuť do hry a do vedení se dostali v nastaveném čase úvodního dějství. Podruhé v tomto ligovém ročníku skóroval teprve devatenáctiletý japonský záložník Ritsu Doan.

Ten využil chybné rozehrávky Den Haagu a následného nedůrazu Gortera, sám před brankářem Zwinkelsem nezaváhal a pokořil ho přízemní střelou z osmi metrů. Po změně stran se domácí snažili odpovědět, nicméně soupeř je k ničemu nepouštěl. V 54. minutě mohl navýšit náskok Groningenu Drost, jehož tvrdá rána orazítkovala tyč. Hosté se mohli definitivně uklidnit v 75. minutě zásluhou Oussamy Idrissiho.

Po akci na pravé straně dokázal Drost krkolomně po otočce přistrčit míč právě Idrissimu. Záložník FC nakonec vystřelil z patnácti metrů po zemi do protipohybu Zwinkelse a bez potíží rozvlnil síť. Od tohoto momentu začal Den Haag ještě více riskovat, ale ke gólmanu Padtovi se nedostal. Naopak na ofenzivnější taktiku doplatil ještě jednou, v 89. minutě po brance Juninha Bacuny inkasoval potřetí.

Opět u toho byl velmi aktivní Drost, jenž po dobré práci Idrissiho na pravém křídle obdržel kolmici do pokutového území. Odtud prudce poslal balón do předbrankového prostoru a tam ho Bacuna zblízka napálil pod horní tyčku, Zwinkels neměl žádnou šanci na úspěch. Groningen v příštím kole zavítá na půdu poslední Rody Kerkrade, ADO se toto zaváhání pokusí napravit na stadionu Twente Enschede.

Více informací k zápasu

FC Twente - AFC Ajax 3:3

02.12.2017 18:30

Góly: 48. Stefan Thesker, 63. Stefan Thesker, 89. Tom Boere - 33. Lasse Schöne, 37. Lasse Schöne, 79. Justin Kluivert

Twente Enschede opět ukázalo, že v letošní sezóně i přes mizerné výsledky dokáže potrápit největší favority a tentokráte se v domácím prostředí rozešlo smírně s vysoce favorizovaným Ajaxem. Po divokém průběhu vsítilo vyrovnávací trefu na konečných 3:3 v 89. minutě a v tabulce se prozatím osamostatnilo na šestnáctém místě s deseti body. AFC naopak po předchozích dvou výhrách s celkovým skóre 13:1 překvapivě zaváhal.

Momentálně je druhý s devětadvaceti body, ovšem po nedělních dohrávkách 14. kola ho může přeskočit Alkmaar a jeho manko na vedoucí PSV už může vzrůst na deset bodů. Twente vstoupilo do utkání velmi odvážně a již v 6. minutě mohl otevřít skóre pozdější hrdina Tom Boere, jenž z předbrankového prostoru trestuhodně netrefil hostující branku. Amsterdamský celek se poprvé ozval po necelé půlhodině hry.

Po geniální kolmici za obranu běžel sám směrem k brankáři Brondeelovi rozběhnutý Justin Kluivert, jenže placírkou zamířil jen o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. Ihned na to se Dolberg elegantně patičkou zbavil svého protihráče a vystřelil razantně z patnácti metrů, Brondeel fantasticky vyrazil balón do strany. Ajax zužitkoval svůj tlak ve 33. minutě, skóre sobotního utkání otevřel zkušený Dán Lasse Schöne.

Ten se postavil k přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území, krásně obstřelil zeď i Brondeela a balón zapadl k pravé konstrukci. Stejný hráč zvýšil vedení svého týmu o čtyři minuty později a opět to bylo ze standardní situace. Schöne vystřelil z necelých pětadvaceti metrů a míč umístil k levé tyči, strážce Twente se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí se nevzdali a od tohoto okamžiku přitlačili.

V poslední minutě první půle nedokázali využít obrovský závar před Onanou, snížit se jim podařilo tři minuty po přestávce. Stefan Thesker si v brankovém území naskočil na rohový kop Holly z levé strany a hlavou se trefil přímo pod břevno. Stejný hráč skóroval podruhé a postaral se tedy o vyrovnání krátce po hodině hry, když si nádherně zpracoval balón na prsa a pak z voleje z hranice šestnáctky vypálil k pravé tyči. Onana byl naprosto bez šance.

Ajax těsně před druhou inkasovanou brankou trefil tyč po hlavičce Veltmana, potřetí a naposledy vedl v 79. minutě. O parádní branku se postaral Kluiver, jenž ze čtrnácti metrů famózním způsobem přehodil lehce vyběhnuvšího Brondeela - 2:3. Poslední slovo přeci jen mělo Enschede o deset minut později. Po přímém volném kopu Liendla hlavičkoval ze sedmi metrů přímo k levé konstrukci Boere a dostal tak svůj klub do euforie.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Utrecht 1:1

01.12.2017 20:00

Góly: 83. Mustafa Saymak - 33. Sander van de Streek

V páteční předehrávce 14. kola nizozemské nejvyšší soutěže vítěz znám nebyl, domácí Zwolle se nakonec rozešlo smírně v poměru 1:1 s konkurenčním Utrechtem. Oba celky se letos pohybují v horních patrech Eredivisie, duel tak byl po většinu času nesmírně vyrovnaný. Nicméně blíže k tříbodovému zisku přeci jen měli hosté, kteří inkasovali až necelých deset minut před koncem. FC je v tabulce pátý se čtyřiadvaceti body.

PEC si naopak udržel čtvrtou příčku se šestadvaceti body a na duo Ajax - Alkmaar ztrácí body dva. Do první větší příležitosti se dostal hostující Kerk po necelých deseti minutách, kdy se na pravé straně pokutového území propracoval k tvrdé střele a tu dokázal brankář Boer výtečně udržet ve svých rukavicích. V dalších minutách se hrálo z obou stran opatrně, Utrecht zužitkoval svou mírnou převahu ve 33. minutě.

Po hezké akci na levém křídle přihrál napříč celým pokutovým územím Ayoub a na zadní tyč si naběhl Sander van de Streek, jenž ve skluzu z pěti metrů zavěsil přímo pod břevno. O šest minut později předčasně skončil zápas pro Leeuwina, který se zranil a hřiště musel opustit na nosítkách. V poslední minutě první půle vystřelil z dvaadvaceti metrů Kerk. Boer zasahoval velmi nejistě a míč se odrazil od tyče zpět do pole, nikdo z hostů se již k dorážce nedostal.

Po následném rohovém kopu byl Utrecht ještě blíže k pojištění svého náskoku, nicméně perfektní obranný zákrok předvedl na brankové čáře Ehizibue. Po změně stran se domácí osmělili a v 63. minutě mohli srovnat. Po stříleném centru Thomase z pravé strany zasáhl balón před odkrytou brankou Mustafa Saymak, jenomže ve stoprocentní možnosti selhal a trestuhodně mířil nad. Zwolle se přeci jen dočkalo vyrovnání v 83. minutě.

Nejprve z velké dálky napřáhl van Polen a gólman Jensen vyrazil jeho kroucený pokus do strany přímo na kopačku Saymaka. Ten se s ničím nerozpakoval a trefil se z první po zemi přímo ke vzdálenější konstrukci, překvapený Jensen nestačil reagovat. Ve zbývajícím průběhu bylo znát, že ani jeden celek nechce udělat chybu a nic zajímavého tak k vidění nebylo. FC se příští týden utká s mistrovským Feyenoordem, Zwolle bude hrát s Excelsiorem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven14130141:1439
2.AZ Alkmaar14101324:1531
3.AFC Ajax1492343:1429
4.PEC Zwolle1475220:1326
5.Feyenoord Rotterdam1474324:1425
6.FC Utrecht1473424:2424
7.SBV Vitesse1464426:1722
8.SC Heerenveen1453620:2418
9.Heracles Almelo1453621:2618
10.SBV Excelsior1452717:2217
11.ADO Den Haag1452715:2117
12.FC Groningen1443721:2315
13.VVV Venlo1436516:2215
14.Willem II1442821:3114
15.NAC Breda1433815:3012
16.Sparta Rotterdam1425711:2311
17.FC Twente14311019:2810
18.Roda JC14311012:2910

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Stiksxx

Yeeeees. Ve skrytu duše jsem doufal ze by to mohla byt plichta. Koukal jsem na livescore v 88. minutě a říkal si ze je to asi už nerealny.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co těch 3,5 a více gólu?

Reagovat
Stiksxx

Nevyšlo noo..

Reagovat
jáá

přeju Twente aby se z toho dna vyškrábalo, ale na úkor nás sbírat body zase nemusí Lasse u míče a hned 2 goly, poslední Hakimovo strestňáky končili opakovaně stejně ve zdi

na sociálních sítích stále přibývá obrázky a signálu, aby šel Marcel do pryč, tak uvidíme jak to dopadne, Petera v BVB už taky vidět nemusej, tak se třeba ještě rád vrátí

Reagovat
AjaxFans

Strašně nevyrovnané výkony pod císařem.Bral bych Bosze zpět,

Reagovat
jáá

Reagovat
afc ajax

Tak àno tento káder má na viac ,určite len aby už nebolo neskoro

Reagovat
AjaxFans

Tak mělo by to být ofiko, Hassane Bandé na 5 let k nám.Younese při první příležitosti prodat. Haartelijk welkom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele