Eredivisie - souhrn 10. kola

21.10.2016, 21:56, aktualizováno 23.10.2016, 18:36
Komentáře a souhrny
Feyenoord poprvé v letošní sezoně nevyhrál, bod z utkání s Ajaxem je ale ziskem, jelikož remízu domácí zachránili pět minut před koncem. Heerenveen bez větších problémů přestřílel Heracles. Groningen přehrál Alkmaar, PSV udolalo Spartu Rotterdam...

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3:1

23.10.2016 16:45

Góly: 20. Stefano Marzo, 66. Sam Larsson, 78. Jeremiah St. Juste - 40. Brandley Kuwas

Fotbalisté Heerenveenu pokračovali ve svých úctyhodných výkonech i v dohrávce 10: kola proti Heracles, které nakonec dokázali porazit po výsledku 3:1. Z posledních sedmi utkání zaznamenali svou šestou výhru a na kontě mají stále jen jednu prohru z úvodu sezóny. Doposud získali jednadvacet bodů a udrželi se na třetí pozici o skóre před PSV. Naopak Almelo se nadále trápí, s jedinou výhrou je až patnácté s pouhými osmi body.

SC bylo v téměř celém průběhu utkání lepším výběrem, mělo i větší procento držení míče a tříbodový zisk si zcela zasloužilo. Přitom hosté mohli jít do vedení už po necelé čtvrthodině hry, kdy se po zpětné přihrávce dopustil obrovské chyby van Aken a namazal do sóla Brandleymu Kuwasovi. Ten postupoval několik desítek metrů zcela sám, jenže v rozhodující chvíli selhal a po zemi zamířil levačkou hodně vedle.

Naopak domácí svou první větší příležitost zužitkovali, ve 20. minutě otevřel skóre Stefano Marzo. Po akci na levé straně přihrával pod sebe Sam Larsson a balón se dostal až na hranici pokutového území, odkud fantasticky přesně do levého horního rohu zamířil právě Marzo. Nicméně Heracles v této chvíli ještě zabraně nesložilo, pět minut před přestávkou napravil své předchozí zaváhání Kuwas a tentokráte mířil přesně.

Po dobré přihrávce od Brunse si navedl míč do šestnáctky soupeře a z levého rohu zamířil milimetrově k bližší tyči, brankář Mulder se natahoval marně. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Heerenveen měl stále celkem velký tlak a znovu do vedení se dostal v 66. minutě. Na hranici pokutového území odvedl dobrou práci Ghoochannejhad a poté přihrál pod sebe Larssonovi, který se z osmnácti metrů ukázkově trefil k pravé tyči.

SC definitivně odrazilo nápor soupeře zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se o třetí domácí gól postaral Jerry St. Juste. Ten po přihrávce od Marza přešel do rychlého protiútoku, sám překonal polovinu hřiště a poté chladnokrevně zakončil z hranice šestnáctky kolem bezmocného brankáře Castra. Ve zbývajícím průběhu domácí s přehledem kontrolovali dvoubrankový náskok a hosté naopak utkání spíše dohrávali, k ničemu se již nedostali.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 1:1

23.10.2016 14:30

Góly: 85. Dirk Kuijt - 55. Kasper Dolberg

Vůbec poprvé v sezóně fotbalisté Feyenoordu v Eredivisie ztratili a přišli o svou stoprocentní bilanci. Ve šlágru možná i celého podzimu přitom zachraňovali bod díky Dirku Kuijtovi až pět minut před koncem. Ajax sice vedl deset minut po přestávce zásluhou Kaspera Dolberga, vedení ovšem neudržel a i nadále ztrácí z druhé příčky na svého soka pět bodů.

Domácí na amsterdamský celek v posledních letech moc neumějí, naposledy ho porazili v lednu roku 2012, a vlastně jen v prvním dějství měli blízko k tomu, aby letos vyhráli i v desátém zápase v řadě. Hosté sice mohou být z konečného výsledku malinko zklamaní, remíza byla ovšem v celkově 181. derby De Klassieker určitě zasloužená.

Ajax nakonec mohl počítat se svým důležitým článkem základní sestavy Lassem Schönem, který kvůli zdravotním trablům vynechal duel Evropské ligy proti Celtě Vigo, jinak by mužstvo kouče Petera Bosze nastoupilo ve stejné jedenáctce jako ve čtvrtek. Ani rotterdamský stratég Giovanni van Bronckhorst se svým výběrem nepřekvapil, i jeho netrápí nějaká početná marodka.

Nadupaný De Kuip hnal domácí kupředu už od úvodních minut a de Godenzonen jako by měli v prvním poločase problémy vyrovnat se s bouřlivou atmosférou. Především prohrávali mnoho osobních soubojů a ani na míči nebyli přesní. Suma sumárum si toho v prvním poločase moc nevytvořili. De Trots van Zuid tak byla logicky o něco nebezpečnější.

Ve 12. minutě se ocitl sám před hostujícím gólmanem Onanou důrazný Basacikoglu, který obral o míč Sinkgravena, avšak následně z blízkosti trestuhodně šanci zahodil. Po půlhodině hry z hranice šestnáctky zakončoval Kuijt, nicméně bránu pouze přestřelil. Největší možnost pak spálil Eric Botteghin, který z voleje z malého vápna nikým nehlídaný poslal dělovku jen nad.

V nastavení první půle si hosté ještě zajisté oddychli, že Toornstra z pravé strany minul vzdálenější tyčku Onany jen o malinký kousek. Tyhle neproměněné příležitosti nakonec Feyenoord mohly stát celý zápas. Protože v 55. minutě poslal Ziyech přihrávku na rozeběhnutého Dolberga, ten se snadno zbavil obránce van der Heijdena a obloučkem přehodil vyběhnuvšího brankáře Jonese.

Nebylo přitom daleko k tomu, aby Ajax záhy své vedení navýšil. Znovu se v dobré střelecké pozici objevil Dolberg, ovšem jeho pokus tečovaný van der Heijdenem tentokráte skončil mimo. Feyenoord byl celkově inkasovaným gólem hodně zaskočený. Proti zataženému soupeři a pevné defenzívě dirigované stoperem Davinsonem Sánchezem se dlouho nemohl prosadit.

Až si nakonec musel vzít poslední slovo nejzkušenější z nejzkušenějších. Kuijt zkrátka hostům zcela pokazil radost z možného se přiblížení v tabulce na rozdíl pouhých dvou bodů. Dijks sice přišel na hřiště jako náhradník, aby posílil amsterdamskou obranu, paradoxně to byl ale on, kdo neudržel feyenoordského kapitána na uzdě, jenž hlavou užitkoval centr střídajícího Eliy.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:0

23.10.2016 14:30

Góly: 18. Bryan Linssen, 45+2. Tom van Weert

Alkmaar i nadále prohlubuje svou krizi, kterou započal v 7. kole. Nyní nedokázal uspět ani na půdě do této chvíle trápícího se Groningenu a kvůli dvěma inkasovaným brankám v úvodním dějství nakonec prohrál 0:2. Momentálně zaznamenal už šest zápasů v řadě bez vítězství, na úspěch čeká od konce září, tedy více než měsíc. Naopak FC zvítězilo teprve podruhé v sezóně a doufá, že se blýská na lepší časy. V Eredivisii se posunulo na třináctou příčku s devíti body.

Hosté nevstoupili do nedělního zápasu v dobrém rozpoložení a bylo na nich vidět, že jim téměř nic nefunguje. Groningen toho dokázal využít již v 18. minutě, kdy vstřelil úvodní branku. Z první vážnější akce se prosadil Brian Linssen. Po pasu Hateboera z pravé strany proletěl balón šestnáctkou až ke vzdálenější tyči, kde se do něj z mírného úhlu opřel právě Linssen. Brankář Rochet sice ještě vyrazil míč do tyče, od ní se však již odrazil za jeho záda.

Od tohoto momentu hráli domácí v mnohem větší pohodě a soupeře k ničemu nepouštěli, v poslední minutě úvodního dějství se objevil ve velké možnosti Hateboer. Ten se po rychlé akci dostal ke střele z ostrého úhlu, dobře postaveného Rocheta nepropálil. FC zvýšilo svůj náskok ve druhé nastavené minutě, autorem gólu byl Tom van Weert, jež si naskočil na povedený pas Linssena z levé strany a hlavou zamířil přímo do levého horního rohu.

Po změně stran favorit tohoto duelu přidal na obrátkách a snížit mohl krátce po odehrané hodině, ovšem Bel Hassani trefil z nadějné pozice pouze boční síť. S přibývajícím časem muselo AZ více riskovat a v 80. minutě mohlo inkasovat potřetí. Po autovém vhazování přetlačil Hateboer bránícího Tila a po zemi vystřelil k levé tyči, kterou minul vskutku jen o pár decimetrů. Diváci se v samém závěru dočkali ještě jedné velké šance.

V páté nastavené minutě mohl počtvrté ze tří utkání skórovat hostující Mühren, jenže po pasu z pravé strany netrefil balón hlavou ideálně a ze čtyř metrů osamocen mířil příliš vysoko. Alkmaar se pokusí svou nelichotivou bilanci přerušit v příštím kole na půdě Den Haagu, naopak Groningen by rád navázal na tento úspěch na půdě předposledního Tilburgu.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 1:1

23.10.2016 12:30

Góly: 88. Dario Dumić - 38. Navarone Foor

Fotbalisté Arnhemu nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Nijmegenu a nakonec se rozešli se svým protivníkem smírně po výsledku 1:1. V tabulce nizozemské nejvyšší soutěže klesli na sedmé místo s patnácti body, na největší konkurenty však mají minimální ztrátu. Naopak NEC potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a potřetí ze čtyř utkání bodovalo, momentálně je ve středu tabulky na dvanácté příčce s deseti body.

Duel nebyl nijak zajímavý pro diváky, ti se všehovšudy dočkali pouze čtyř střel na branku v celém střetnutí. Hosté měli optickou herní převahu a od vedoucího gólu krátce před přestávkou se nikam netlačili. Nijmegen se nevzdal a snažil se vyrovnat, kýženého gólu se dočkal dvě minuty před koncem. V úvodní dvacetiminutovce se nic důležitého nestalo, oba celky měly velké problémy s rozehrávkou.

Šedý průměr tohoto zápasu oživila až úvodní šance domácího celku. Von Haacke se ve středu hřiště hezky otočil kolem protihráče a doběhl na hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil. Brankář Room se překvapit nenechal a jeho pokus pohotově vyrazil. Vitesse se dostalo do vedení z ničeho nic ve 38. minutě. Po rychlém přečíslení předložil van Wolfswinkel míč do strany nabíhajícímu Navarone Foorovi.

Ten zachoval chladnou hlavu a technickým pokusem obstřelil brankáře Delleho, balón zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Po změně stran se hrálo z obou stran nervózněji, což dokumentuje moment ze 62. minuty. Na hřišti se strhla hromadná strkanice, kterou rozhodčí roztrhli až po několika desítkách sekund. Poté diváci nedovolili hostům rozehrát a hlavní sudí již volal hráče do kabin, teprve pak se situace uklidnila a mohlo se pokračovat.

V dalších minutách nevycházelo domácím téměř nic a jejich nadějné akce končily na výborné práci hostující defenzívy. Rozhodující okamžik se urodil v 88. minutě, kdy konečný výsledek nedělního střetnutí stanovil Dario Dumič. Po skvělém centru Fomitschowe z pravé strany vyskočil Dumič nejvýše do vzduchu a s pomocí země nakonec dopravil balón do sítě. Stínící Awoniyi se sice míče nedotkl, ale na gólu měl velký podíl.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Utrecht 0:1

22.10.2016 20:45

Góly: 90+1. Sébastien Haller

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Tilburgu a nakonec ho zdolali nejtěsnějším možným poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie mají na kontě dvanáct bodů a poprvé se posunuli do horní poloviny, patří jim osmá pozice. Naopak Willem posbíral pouze bodů sedm a propadl se na předposlední místo o skóre před poslední Rodu Kerkrade. Přitom domácí drželi nerozhodný stav až do 90. minuty.

Outsider tohoto utkání spoléhal hlavně na dobrou defenzívu, více jak šedesát minut hrál totiž v oslabení v deseti. Utrecht udeřil až v první nastavené minutě druhého dějství, kdy svou šestou trefu v tomto soutěžním ročníku zaznamenal francouzský ostrostřelec Sébastien Haller. Hosté byli od samého začátku mírně lepším výběrem a už krátce po čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení, avšak po střele z hranice šestnáctky dobře zasáhl gólman Lamprou.

Ihned na to dobře mířil ke vzdálenější tyči Ayoub, nakonec ji minul o několik decimetrů. Tilburgu se zkomplikovala situace ve 31. minutě, kdy byl vyloučen Fran Sol. Ten totiž přišel o balón a poté v nepřerušené hře zbytečně nakopl Baraziteho, za což uviděl přímou červenou kartu. Domácí se poprvé ozvali o dvě minuty později, jenže po rychlém brejku nedokázal Kali zblízka propálit skvělého brankáře Ruitera.

Domácí v oslabení kousali i nadále, v předposlední minutě prvního poločasu se do nadějné pozice dostal Falkenburg, ovšem tísněn protihráčem míč vůbec netrefil. Utrecht neměl nijak výrazný tlak ani po změně stran, naopak zhruba dvacet minut před koncem mohl inkasovat. Chyby se dopustil brankář Ruiter, kterému po prudké kolmé přihrávce vypadl balón z rukavic. Gólman Utrechtu dále nezmatkoval a balón mířící do odkryté branky ještě včas zachytil.

Hosté přidali až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve z hranice pokutového území mířil těsně nad Ayoub, poté nepropálil Lamproua osamocený Živkovič. Domácí strážce vzápětí dokázal výborně vyrazit tvrdou střelu Ayouba z deseti metrů, jenomže v 90+1. minutě již inkasoval. Po dlouhém pasu prodlužoval domácí Ogbeche nepochopitelně míč za sebe a k němu se dostal právě Haller, který ho nadvakrát dopravil do sítě, v hodině dvanácté tak zařídil svému výběru tři body.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:0

22.10.2016 19:45

Góly: 78. Bart Ramselaar

Byla to opravdu pořádná dřina, nakonec se však PSV po čtyřech zápasech bez vítězství konečně dočkal a i nadále v Eredivisie udržuje kontakt s alespoň druhým Ajaxem. Sparta neodehrála na Philips Stadionu vyloženě špatné utkání, nakonec však o jejím neúspěchu rozhodl jedinou trefou Bart Ramselaar pouhých dvanáct minut před koncem.

Domácí se museli obejít hned bez třech hráčů základní sestavy. Do branky nemohla jednička Jeroen Zoet, takže se mezi tři tyče postavil náhradník Remko Pasveer, zdravotní potíže měli rovněž Jetro Willems a Siem de Jong, takže do úvodní jedenáctky místo nich nastoupili bek Santiago Arias a mladičká letní posila Bart Ramselaar za čtyři milióny euro.

Hosté pochopitelně nepřijeli do Eindhovenu útočit do plných, i bod by pro ně měl proti jednomu z nejkvalitnějších protivníků Nizozemska velkou cenu. V první půli se jim dařilo v poslední době trápící se PSV držet na uzdě. Je pravda, že nebýt výtečného brankáře Kortsmita, kdo ví, jak by to se Spartou po přestávce doopravdy vypadalo.

Šance na to otevřít účet měl Pröpper a také Gastón Pereiro, tu největší příležitost prvního dějství ovšem zcela jistě zahodil Narsingh, který po svém úniku trestuhodně nevyzrál na Kortsmita. Ve druhé půli rotterdamský mančaft ještě více zpevnil svůj obranný val a domácím se přes něj těžko hledala cesta. Bušili do ní solidně, ale dlouho bez chtěného a kýženého úspěchu.

Až svůj teprve druhý gól v dresu PSV zaznamenal v 78. minutě talentovaný Ramselaar. L. de Jong na něj poslal parádní kolmici, Spartě tak trošku nevyšla ofsajdová past, a eindhovenský záložník sám před Kortsmitem nezaváhal v koncovce. V závěru mohli Boeren ještě tři body pojistit, nicméně Kortsmit se už podruhé překonat nenechal.

Více informací k zápasu

Roda JC - ADO Den Haag 1:1

22.10.2016 19:45

Góly: 86. Mitchell Paulissen - 37. Édouard Duplan

Fotbalisté Rody Kerkrade dokázali podruhé za sebou bodovat, po minulém těsném vítězství 1:0 na půdě Excelsioru tentokráte uhráli cenný bod doma s Den Haagem. Hosté se sice necelých deset minut před přestávkou dostali do vedení, ovšem domácí výběr srovnal čtyři minuty před koncem. Roda má na kontě sedm bodů a je na posledním osmnáctém místě, ale pouze o skóre za Tilburgem. ADO jich posbíralo o čtyři více a je desáté.

Hosté dokázali přerušit svou hodně nelichotivou bilanci z poslední doby, kdy hned v pěti po sobě jdoucích duelech prohráli. Jenže naopak jejich čekání na výhru se protahuje na šest střetnutí. Sobotní zápas byl podle očekávání hodně opatrný a vyrovnaný, vyložených příležitostí bylo k vidění vskutku velmi málo. Oba dva výběry spoléhaly především na dobrou defenzivní práci a v útoku hrozily z rychlých protiútoků.

Jeden z nich mohl potrestat ve 34. minutě Havenaar, ale po dobré kolmici přeloboval branku soupeře z hranice pokutového území o pár decimetrů. Za další tři minuty se už mírně aktivnější hosté dostali do vedení, prosadit se dokázal Edouard Duplan. Po krásné kolmici na pravou stranu vystřelil tvrdě z mírného úhlu Becker, brankář van Leer vyrazil jeho dělovku do středu pokutového území k nabíhajícímu Edouardu Duplanovi.

Ten trefil míč parádně z první a zamířil přímo pod horní tyčku. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí se snažili více otevřít svou hru. Po necelé hodině hry mohl pojistit náskok Den Haagu aktivní Havenaar, který po zpětném pasu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území. Nicméně brankář van Leer byl připraven a míč reflexivně vyrazil do strany, kde ho jeden ze spoluhráčů odkopl daleko od své branky.

Roda s přibývajícím časem zvyšovala tlak a nakonec se dočkala kýženého vyrovnání v 86. minutě. K přímému volnému kopu z levé strany se postavil Mitchell Paulissen a perfektní ranou z dvaadvaceti metrů zamířil nad zeď k bližší tyči, brankář Šetkus neměl nárok zasáhnout. V příštím kole zavítá Roda na půdu silného Twente, Den Haag se bude pokoušet o tříbodový zisk doma s tápajícím Alkmaarem.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - FC Twente 0:2

22.10.2016 18:30

Góly: 44. Yaw Yeboah, 89. Bersant Celina

Fotbalisté Twente Enschede dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě nováčka z Go Ahead Eagles a po dvou předchozích remízách si na konto připsali cenný tříbodový zisk. Hosté zvítězili 2:0 a v tabulce Eredivisie se už posunuli na velmi solidní páté místo se sedmnácti body. Domácí výběr naopak po dalším neúspěchu klesl, do této chvíle posbíral pouze osm bodů a je až na šestnáctém barážovém místě. Twente bylo v celém zápase lepším výběrem.

Po úvodní nepříliš zajímavé půlhodině zahrozilo Enschede zásluhou Edeho, který si naběhl do pokutového území soupeře po nádherné kolmici, poté si však příliš překopl balón a zblízka padajícího brankáře Zwarthoeda nepřekonal. Ve 35. minutě byl ještě blíže vstřelení vedoucího gólu Bersant Celina, který po nádherné kombinaci a následné kolmici vystřelil z hranice šestnáctky a trefil vzdálenější tyč, od níž se balón odrazil k domácím hráčům.

Favorit tohoto střetnutí zužitkoval svůj tlak minutu před poločasovou přestávkou, kdy se trefil Yaw Yeboah. Ten využil skvělé práce Ünala na pravé straně a jeho následné přihrávky, pak tvrdě vystřelil z osmi metrů. Gólman Zwarthoed si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil. Hosté pokračovali v útočení i po změně stran, v 54. minutě střílel technicky Celina a zadní tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů.

Go Ahead hrozilo velmi zřídka, ovšem v polovině druhého dějství bylo hodně blízko k vyrovnání. Po rychlém přečíslení vystřelil z dvaceti metrů Hendriks a jeho rána prošla mezi nohama jednoho z bránících protihráčů, nakonec kvůli jemné teči skončila o centimetry vedle pravé tyče. S přibývajícím časem muselo Go Ahead více riskovat a na defenzívu si už nedávalo tolik pozor, druhý gól Twente přidal v 89. minutě Celina.

Po kombinaci na jeden dotek byla zablokována střela Ünala, balón se následně odrazil k Celinovi a ten už bez větších potíží rozvlnil síť. Ve čtvrté nastavené minutě neudržel nervy na uzdě střídající hráč Eagles Jarchino Antonia, který se nechal naprosto zbytečně vyloučit. Hostující Thesker odkopával balón u rohového praporku a Antonia ho oběma nohama surově šlápl, obdržel tak přímou červenou kartu a musel předčasně odejít do sprch.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - PEC Zwolle 0:2

21.10.2016 20:00

Góly: 48. Queensy Menig, 88. Django Warmerdam

Domácí Excelsior nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Zwolle a nakonec se svým soupeřem prohrál 0:2. Zaznamenal už svou čtvrtou porážku v letošním ročníku a prohloubil tak svou krizi. S deseti body i tak prozatím zůstává na desátém místě. Hosté naopak po výhře získali z předchozích tří střetnutí sedm bodů a posunuli se na třináctou pozici s devíti body i přesto, že herně na tom byli mnohem hůře než SBV.

Do prvního poločasu aktivněji vstoupili domácí fotbalisté, kteří měli po celou dobu územní převahu, ovšem vyložených příležitostí bylo k vidění vskutku poskrovnu. Excelsior hrozil ze standardních situací, hlavně z rohových kopů, avšak dlouho se nemohl dostat do zakončení. Zhruba po půl hodině hry hlavičkoval Mattheij, po přímém volném kopu mířil vedle. Zhruba deset minut před přestávkou pálil Bruns, brankář PEC van der Hart zkrotil balón v rukavicích.

Ihned na to střílel nebezpečně Koolwijk, ovšem jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nevešel. Největší příležitost úvodního dějství byla k vidění ve 38. minutě, kdy po centru z pravé strany byla střela domácích tečována vedle levé tyčky. Do druhého dějství vstoupilo lépe Zwolle a z ničeho nic vsítilo vedoucí gól ve 48. minutě. Míč vybojoval Mokhtar a poté ho předložil před branku nabíhajícímu Queensy Menigovi, který chladnokrevně rozvlnil síť.

Domácí od této chvíle přidali na obrátkách, jenže se jim v ofenzívě nedařilo, jejich možnosti vyzněly naprázdno po nepřesných finálních přihrávkách či pozorné práci defenzívy Zwolle. Hosté spoléhali především na rychlé protiútoky a stříleli ze střední vzdálenosti, nicméně brankář Muyters neměl dlouhou dobu žádnou práci. Hosté nakonec pojistili svůj náskok dvě minuty před koncem normální hrací doby, kdy se prosadil Django Warmerdam.

Ten se po rychlé kombinaci z pravého křídla a následné přihrávky od Thomase prosmýkl mezi třemi obránci až do pokutového území soupeře a poté zamířil přesně k levé tyči, van der Hart neměl žádnou šanci zasáhnout. Ve zbývajícím průběhu se už Excelsior na nic nezmohl a Zwolle získalo velmi cenné tři body. SBV v příštím kole zavítá na půdu silného Ajaxu a v Amsterdamu ho tak čeká hodně těžká zkouška, PEC doma přivítá nováčka z Gi Ahead Eagles.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam1091026:428
2.AFC Ajax1072123:923
3.SC Heerenveen1063122:921
4.PSV Eindhoven1063117:521
5.FC Twente1052320:1617
6.AZ Alkmaar1044215:1116
7.SBV Vitesse1043315:1115
8.FC Utrecht1033415:1612
9.Sparta Rotterdam1033412:1312
10.ADO Den Haag1032512:1811
11.SBV Excelsior1031611:1810
12.NEC Nijmegen102448:1510
13.FC Groningen1023512:189
14.PEC Zwolle102359:209
15.Heracles Almelo101549:148
16.Go Ahead Eagles102269:188
17.Willem II101457:167
18.Roda JC101455:167

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Stiksxx

Tvl. Ta naše produktivita je tragická. Na jeden usmudlanej gol potrebujeme 10 lozenek. Výkon byl super. Výhra je parádní zejména pro psychiku. Ale Sparta mohla dostat bura a to by byla jen polovička vyuzitych tutovek.

Nejlepší na hřišti:

1. Brenet, Guardado,Isimat

2. Ramselaar, Arias, Pasveer, Bergwijn, Narsingh

Slabej byl de Jong. Nemel praci s balonem, rychlost. I pres asistenci byl slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Po 1.polčase jasne lepší Feyenoord. Veľká škoda že tam niečo nepadlo ,hlavne škoda nájazdu Basacikoglua alebo ten hlavičkový biliard a strela nad ( nejako mi vypadlo kto zakončoval )

Ani strela Kuyta nebola zlá . Každopádne Ajax takmer nič nepredviedol ,verím že v druhom polčase to strhneme na svoju stranu Feye

Reagovat
smazaný uživatel

a samozrejme Ajax z ničoho gól

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobré zo strany Feyenoordu dnes ,bohužial tá efektivita nie je moc dobrá . Každopádne Dirk aspoň vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoordu by to letos mohlo klapnout

Reagovat
Rudnevs

Dirk Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Černý si letos ještě ani nevrz co?

Reagovat
Stiksxx

Dávám video z KNVB poháru zápas Ajaxu. Venca Černý dvě asistence a gól. I když ta druhá asistence byla do ofsajdu, což si měl ale spíš pohlídat El Ghazi a u toho gólu, měl hodně velký štěstí, že ho brankář netrefil. To by nemuselo dopadnout dobře. Naštěstí se nic nestalo.

Ale Nouri by mohl být klenot Ajaxu a snad i nizozemské reprezentace. Vypadá skvěle.

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

jojo rozdává neskutečný pasy

o víkendu byl Feye někde jide, dali jsme gola z ničeho...škoda že El Ghazi nějak nechytá formu-dost jsem v něj věřil, ale od toho zranění už mu to nějak nejde

Reagovat
smazaný uživatel

ú plně marnej teď, nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyšel mu konec sezony ani příprava, pak už to s ním šlo z kopce. Ale Bosz ho tam pořád držel, naštěstí teď už není ani v nominaci na zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele