Eredivisie - preview 7. kola

29.09.2017, 09:14, aktualizováno 01.10.2017, 09:51
Previews
Ajaxu se nedaří a snadné to nebude mít ani na půdě Heerenveenu, Feyenoord zase čeká těžká prověrka v Alkmaaru. Vitesse hraje doma s Utrechtem, Roda ještě nezískala ani jeden bod a čekání hodlá ukončit proti Spartě Rotterdam...
AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
V jednom ze dvou šlágrů nizozemské nejvyšší soutěže se spolu utkají Alkmaar s Feyenoordem a dá se očekávat vyrovnaná bitva výběrů, které v minulém kole nečekaně zaváhali. Oba soupeři v dosavadním průběhu vybojovali dvanáct bodů ze šesti utkání a nacházejí se na pátém, v případě hostů na čtvrtém místě. V o něco horší pozici je přeci jen rotterdamský obhájce titulu, jenž včetně Ligy mistrů prohrál čtyřikrát z pěti případů.

Domácí AZ hned v úvodním kole nestačil na PSV a na jeho půdě prohrál 2:3, pak však zabral a zaznamenal čtyři tříbodové zisky v řadě za sebou. Nejprve porazil Den Haag (2:0), pak si vyšlápl na Vitesse (2:1) i Bredu (2:1). Před čtrnácti dny uspěl s jiným rotterdamským klubem ze Sparty (2:0), ale naposledy senzačně podlehl dalšímu celku z Rotterdamu - tedy Excelsioru (0:2). Teď se pokusí vylepšit reputaci proti týmu, jehož sebevědomí je na bodu nula.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronchorsta sice získali superpohár a pak v Eredivisii vyhráli čtyřikrát v řadě, jenomže zlom přišel po úvodním vystoupení v Lize mistrů. Porážka 0:4 s Manchesterem City byla vzhledem k průběhu ještě mírná, pak Feyenoord zaznamenal neúspěch 0:1 v Eindhovenu s PSV. Největší senzaci připustil v předchozím kole s Bredou, kdy po hodně profesorském výkonu prohrál 0:2.

Ve středečním zápase LM se představil v italské Neapoli a neuspěl v poměru 1:3, s jeho postupovými ambicemi do další fáze to tak nevypadá vůbec dobře. Jedinou vlaštovku zaznamenal v národním poháru, v 1. kole porazili Den Haag 2:0. "Musím uznat, že se nacházíme v malé krizi, na druhou stranu máme dostatečné kvality ji brzy překonat. Problémy nám dělá náročný program, teď bychom si chtěli zvednout sebevědomí v Alkmaaru," uvedl van Bronchorst.

Ten dále věří, že jeho tým najde pohodu v koncovce. "Přestali jsme dávat góly a s tím se navalily další potíže, ovšem není to nic vážného. V lize jsme na dostřel a v LM stále máme šanci, jen potřebujeme ze sebe shodit nervozitu. AZ má hodně silný mančaft a opět bude patřit k favoritům, teď je ten správný čas dostat se zpět do dobrého psychického rozpoložení," dodal závěrkem s velkým odhodláním dvaačtyřicetiletý stratég.

Hosté se musí obejít bez zraněných van Beeka, Nieuwkoopa a Vermeera, před střetnutím s Neapolí si navíc poranil lýtko van der Heijden a jeho start je vážně ohrožen. Domácí trenér John van den Brom nemá k dispozici Boadua se Stengsem a Jahanbakhshem. "Bude to velký zápas, všichni se na něj těšíme. Abychom získali tři body, tak vše musí klapnout na sto procent, Feyenoord je i přes horší formu stále největší favorit na titul," řekl s uznáním van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.51 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Pořádně těžký úkol čeká na fotbalisty Ajaxu. Ti jako by se po neúspěchu v Evropské lize a nedobrém startu do Eredivisie stále ještě hledali a v tabulce za nejlepšími celky zaostávají. Teď je navíc čeká jedno z největších překvapení tohoto ročníku. Heerenveen je totiž aktuálně snad v největší pohodě za posledních několik měsíců.

Po šestém kole byl fríský celek překvapivě na druhém místě tabulky, a to jen bod za vedoucím PSV. Mužstvo trenéra Jurgena Streppela působilo dosud ve všech utkáních velmi kompaktním dojmem a jako jediné ze všech účastníku nejvyšší soutěže zůstává neporaženo! A to se mu už třeba podařilo skolit právě eindhovenského giganta.

Domácí zkrátka nemají jediný důvod, proč by si neměli dělat zálusk na další nečekaný úspěch. Byť s amsterdamským klubem prohráli už sedmkrát v řadě. "Vůbec bychom se neměli přeceňovat a myslet si, že Ajax smeteme. Takhle to nefunguje," chtěl zůstat pevně nohama na zemi heerenveenský stratég. A moc dobře ví, proč tak činí.

Třeba v loňské sezóně se ještě po podzimu zdálo, že by Srdíčka mohla prohánět dokonce ty nejlepší. A nakonec byla ráda, že se probojovala do play-off o Evropskou ligu, v níž stejně nakonec selhala. "Stejně jako proti PSV chceme hrát dobře proti špičkovým týmům. Ale jestli se nám to má podařit, musí každý na hřišti odvést maximum," uváděl Streppel.

De Godenzonen pod vedením trenéra Marcela Keizera spíše pořád hledají svou zašlou slávu. Mají vlastně jediné štěstí, že i jejich největší konkurenti PSV a Feyenoord dokážou ztrácet jako oni. Neustále tak mohou myslet na nejvyšší cíle. Je ovšem ten správný čas, aby se konečně dostali do správného tempa a s pravidelností získávali vítězství.

To se v tuhle chvíli nedaří, což potvrdilo i minulé kolo, v němž naposledy na vlastním hřišti podlehli Vitesse. Hosté nebudou mít k dispozici Norberta Alblase, jenž má poraněné zápěstí, a nejistý je start kvůli poraněné patě u Luise Manuela Orejuely. Ani domácí pak nemají problémy s absencemi, chybět by měl kvůli bolavému ramenu jen Warner Hahn.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.68 - 4.01 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Za normálních okolností by se v souboji mezi Arnhemem a Utrechtem čekala velmi vyrovnaná bitva, ovšem vzhledem k posledním výsledkům by mělo být mírným favoritem domácí Vitesse. To se v tuto chvíli nachází na třetím místě tabulky se třinácti body a za vedoucím PSV zaostává jen o dva body. Naopak Utrecht po výtečném vstupu do zápasu momentálně prohrál dvakrát po sobě a v Eredivisii je až na deváté příčce.

Vitesse jako jediný nizozemský celek působí v základní skupině Evropské ligy a v těžké konkurenci se mu příliš nevede. Nejprve sahalo po bodech s italským Laziem, jenomže nezvládlo závěr zápasu a prohrálo 2:3. Ve čtvrtek se představilo ve francouzském Nice, muselo se vypořádat s krátkým výpadkem elektřiny i jasnou prohrou 0:3. Na druhou stranu minule na domácí scéně překvapilo vysoce favorizovaný Ajax.

V Amsterdamu totiž zvítězilo 2:1 a získalo tak nesmírně cenné tři body. Na konto si tak připsalo již čtvrtou výhru, jinak má na kontě jeden nerozhodný výsledek s Venlem (1:1) a jednu porážku s Alkmaarem (1:2). "Únava může hrát určitou roli, avšak jsme profesionálové a musíme se s tím vypořádat. Rádi bychom navázali na výkon s Ajaxem, nicméně Utrecht rozhodně bude kousat," uvedl jednapadesátiletý surinamský rodák Henk Fräser.

Domácí trenér postrádá Kruiswijka, jenž laboruje se zády. Utrecht jen těsně nepostoupil do základní skupiny EL po vypadnutí s ruským Zenitem, v prvních čtyřech ligových duelech přehrál Den Haag (3:0), Willem (2:0) a Rodu (2:0). Jenomže pak přišel hodně nečekaný neúspěch v Twente (0:4) a FC minule utrpěl obrovský debakl před vlastními fanoušky, s vysoce favorizovaným PSV totiž inkasoval hned sedmkrát a prohrál vysoko 1:7.

"Poslední dvě utkání musíme hodit za hlavu, neměli jsme dostatečné sebevědomí a vyhořeli téměř ve všech herních činnostech. V nejbližší době potřebujeme pozitivní impuls a rádi bychom ho získali v Arnhemu, i když nás čeká opravdu kvalitní soupeř," vyjádřil se kouč FC Erik ten Hag. Hosté postrádají zraněné hráče Kaliho, Makienoka, Joostena a Davida, karetní trest za vyloučení s Eindhovenem si bude odpykávat Troupée.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.24 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Rotterdam - Roda JC  (neděle 16:45)
Sparta Rotterdam nemůže být s dosavadním průběhem úplně spokojena, v šesti odehraných kolech vyhrála pouze jednou a s pěti body se nachází až na patnáctém místě tabulky. V nedělní dohrávce 7. kola bude i přesto považována ta favorita, neboť přivítá poslední Rodu Kerkrade. Ta jako jediný tým celé Eredivisie ještě ani jednou nebodovala a se skóre 5:16 rychle potřebuje změnu, jinak by už mohlo být pozdě.

Rotterdamský klub statisticky disponuje nejhorším útokem v celé soutěži, doposud totiž skóroval pouze čtyřikrát. Roda je na tom o jednu branku lépe a ofenzivní koncert se tak v žádném případě očekávat nedá. "Je to pro nás důležitý zápas, chceme se přiblížit středu tabulky a tři body by se nám hodily. Náš soupeř má však ještě větší motivaci bodovat a jistě bude bojovat až do závěrečného hvizdu," uvedl domácí trenér Alex Pastoor.

Jeho svěřenci zvítězili pouze ve 4. kole, kdy po vyrovnaném průběhu přehráli Twente 1:0. Remízu uhráli se Zwolle (1:1) a s Bredou (2:2), porážky utrpěli od Venla (0:3), Alkmaaru (0:2) a minule taktéž od Den Haagu (0:1). "Na závěry je příliš brzy, nicméně ze zkušenosti vím, že každý získaný bod může hrát v konečném účtování velkou roli. Věříme si, avšak body nám sami do klína určitě nespadnou," dodal Pastoor s přáním naprosto koncentrovaného výkonu.

Hosté prohráli šestkrát v řadě a prozatím to vypadá, že snadné udržení prvoligové licence se konat nebude. Kerkrade mohlo vylepšit svou reputaci naposledy v Almelu proti Hearcles, kde rozhodující branku na 1:2 obdrželo až v poslední minutě. "Stále se nic neděje, soutěž je na začátku a horší start nám nebrání v tom, abychom se popřípadě dostali i do středu tabulky. Duel se Spartou je důležitý, ostatně jako všechny ostatní," řekl bez nervů kouč hostů Robert Molenaar.

Domácí celek se musí obejít bez Saksely (potíže s kolenem) a van Moorsela (problémy se zady). Hosté přijedou bez lehce zraněného polského brankáře Kurta. Co se týče vzájemných utkání, tak loni v nich byla úspěšnější Roda. Ta nejprve získala v Rotterdamu bod po nerozhodném výsledku 2:2, v jarní odvetě před vlastním publikem uspěla v poměru 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.72 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NAC Breda - ADO Den Haag  (sobota 18:30)
Breda jako nováček soutěže má za cíl záchranu, nicméně v minulém kole jasně naznačila, že by se mohla nacházet i ve vyšších patrech tabulky. V Rotterdamu na půdě obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu vyhrála naprosto senzačně po výsledku 2:0 a do tabulky si tak připsala druhý tříbodový zisk v řadě za sebou, její sebevědomí tak může být značně posíleno. V tabulce je třináctá se sedmi body, ADO je v Eredivisii o příčku níže.

V dosavadních šesti kolech totiž získal také sedm bodů a na čtrnáctém místě je pouze vinou horšího skóre. NAC ve svých úvodních čtyřech zápasech vybojoval jediný bod, když vysoko podlehl Arnhemu i PSV (shodně 1:4), pak uhrál remízu se Spartou (2:2). Vzápětí po srdnatém výkonu prohrál v Alkmaaru (1:2), následně ukořistil premiérové vítězství s Groningenem (2:1) a před týdnem šokoval již zmiňovaný Feyenoord.

Avšak jednu nepříjemnou kaňku přeci jen zaznamenal, hned v úvodním kole národního poháru totiž vypadl s amatérským klubem Achilles '29 (3:4). "Sami jsme nečekali, že si z Rotterdamu odvezeme všechny tři body, hráli jsme ve fantastické atmosféře a tento neskutečný úspěch má pro nás velkou váhu. Na druhou stranu nesmíme usnout na vavřínech, už náš příští soupeř z Den Haagu je velmi silný," krotí euforii trenér Bredy Stijn Vreven.

Ten se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se momentálně nacházejí Paolo Fernandes (poranění třísel), Agyepong (problémy se stehenním svalem), Rommens (potíže s kolenem), Haemhouts (přetržená achilovka), N'Toko (zraněný lýtkový sval) a mimo hru je také kanonýr Vloet. Hosté nemohou využít služeb útočníka Kishny, který se teprve zotavuje po operaci kolene.

Den Haag prohrál v prvních třech střetnutích, v těch dalších třech však vybojoval sedm bodů, když zdolal Tilburg (2:1), remizoval s Ajaxem (1:1) a minule přehrál Spartu (1:0). "Na tento zápas se těšíme a chceme tři body, na druhou stranu chováme k soupeři respekt. V Rotetrdamu se vyhrává zřídkakdy a my se tak musíme připravit na obrovskou kvalitu Bredy, která je podle mě mírným favoritem," uvedl s uznáním kouč ADO Alfons Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.34 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PEC Zwolle - FC Groningen  (sobota 19:45)
Zwolle vstoupilo do nového ročníku tou správnou nohou, po šesti odehraných kolech má na kontě solidních jedenáct bodů a teď se v domácím prostředí pokusí rozšířit své konto proti Groningenu. Ten by se rád vrátil do evropských pohárů a momentálně by se chtěl nacházet výše, na druhou stranu až v tak špatné pozici není, patří mu jedenáctá příčka s osmi body. Za mírného favorita je považován PEC, nicméně FC bez šance na úspěch rozhodně nebude.

Domácí výběr prohrál v sezóně pouze jednou a to v Amsterdamu proti favorizovanému Ajaxu v poměru 0:3, jinak ale přehrál Rodu (4:2), Twente (2:0) i Heracles (2:1). Všechny dosavadní vítězství zaznamenal na domácí půdě a svou sérii jistě chce prodloužit také v sobotním klání. Remízové výsledky 1:1 uhrál v Rotterdamu se Spartou a před týdnem ve Venlu. Hosté se v současné chvíli mohou pyšnit vyrovnanou bilancí dvou výher, dvou remíz i dvou porážek.

Tříbodové zisky vybojoval před vlastními fanoušky po výhrách nad Utrechtem (2:1) a nad Twente (1:0). Bod získal s Heerenveenem (3:3) a Venlem (1:1), v dosavadních dvou venkovních duelech nestačil na Ajax (1:3) s Bredou (1:2). "Zwolle doma ještě neztratilo ani bod a drží většinu trumfů, nicméně s přibývajícími zápasy se cítíme stále lépe a věříme, že minimálně remízu bychom uhrát mohli," uvedl hostující trenér Ernest Faber.

Ten nemůže využít služeb zraněného Angličana Kana, jenž se teprve zotavuje po operaci kolene. "Chtěli bychom navázat na výkon s Twente, kdy jsme sice vyhráli těsně, ale naše hra byla od samého začátku zodpovědná a obrana fungovala velice dobře. Vzhledem k silné útočné fázi soupeře potřebujeme předvést minimálně stejně koncentrovaný výkon," dodal vzápětí šestačtyřicetiletý Faber.

Jeho protějšek John van't Schip bude postrádat Sandlera kvůli poraněnému zadnímu stehennímu svalu, Namli laboruje s třísly a připraven nebude ani Koppers po potížích s achilovkou. "Očekávám vyrovnaný souboj, o vítězi mohou rozhodovat malé detaily. Na domácím stadionu jsme silní, jenže Groningen je nevyzpytatelný protivník s velmi nebezpečnými standardními situacemi," řekl van't Schip s velkou dávkou opatrnosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.61 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - Willem II  (sobota 19:45)
PSV Eindhoven se po roční pauze hodlá vrátit na nizozemský trůn a zatím se mu vede celkem slušně, po šesti odehraných kolech má na kontě solidních 15 bodů a nachází se na vedoucí pozici o bod před druhým Heerenveenem. Nyní bude v domácím prostředí plnit úlohu velkého favorita proti Tilburgu, jenž je na opačném pólu tabulky. V dosavadním průběhu zvítězil pouze jednou a se třemi body je na předposlední sedmnácté příčce.

Eindhovenský výběr hodně nečekaně vypadl ve 3. předkole Evropské ligy a teď se může plně soustředit na domácí scénu, ve které připustil jen jedno zaváhání. V poslední době má jeho forma vzrůstající tendenci. PSV po třech výhrách v řadě za sebou nad Alkmaarem (3:2), Bredou (4:1) a Rodou (2:0) narazil na rozjetý Heerenveen a podlehl mu 0:2. Tento neúspěch však napravil v následujícím kole s obhájcem mistrovské trofeje z Feyenoordu.

Jednoho ze svých největších rivalů zdolal nejtěsnějším poměrem, před týdnem si s chutí zastřílel na půdě Utrechtu. Tam totiž skóroval hned sedmkrát a soupeři tak nadělil obrovský debakl 7:1. "Z tohoto výsledku jsme byli samozřejmě překvapení, čekali jsme vyrovnanější bitvu. Nesmíme se však uchlácholit, každý tým v nejvyšší soutěže má své zbraně a ani jednoho nemůžeme podcenit," varuje kouč Phillip Cocu před sobotním kláním s Tilburgem.

Willem II se na začátku nové sezóny trápí a zatím to vypadá, že ho nic jiného než boj o holé přežití nečeká. Jediný tříbodový zisk vybojoval na půdě poslední Rody po výhře 3:1, jinak ale nestačil na Excelsior (1:2), Utrecht (0:2), Feyenoord (0:5) a v posledních dvou případech podlehl shodným poměrem 1:2 Den Haagu i Heerenveenu. "Jsme favorité, jenže každý zápas začíná od nuly," dodal závěrem na předzápasové tiskové konferenci šestačtyřicetiletý Cocu.

Ten se bude muset obejít bez Luuka de Jonga kvůli zranění žeber, Koopmans je mimo hru vinou problémů s ramenem. Oproti utkání s Utrechtem už ale může počítat s kanonýrem Berghuisem, jenž si odpykal jednozápasový distanc. Hosté nemají k dispozici Portugalce Asumaha. V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější PSV, když po bezbrankové remíze v Tilburgu vyhrál v jarní odvetě vysoko 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 6.71 - 13.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - VVV Venlo  (sobota 20:45)
Ačkoli oba celky podle papírových předpokladů mají bojovat především o holé přežití, nevedly si doteď vůbec špatně. Excelsior získal v šesti kolech slušných sedm bodů a nachází se mimo sestupové pásmo, Venlo dokonce urvalo ještě o dva body více a drží se v klidném středu tabulky. Ani náhodou by však neměly ze svých nároků slevovat.

Situace v tabulce Eredivisie je totiž hodně napjatá, a stačí lehká krize, a v mžiku se může všechno snadno pokazit. Když se oba mančafty střetly naposledy, bylo tomu před třemi sezónami, a to v rámci druhé nejvyšší soutěže. V obou případech uspělo hostující mužstvo, Venlo nejprve vyhrálo na podzim, Excelsior pak na jaře.

Výsledky domácích na první pohled nevypadají nijak vábivě. Ale před týdnem zabrali v opravdu pravou chvíli a nečekaně venku skolili ambiciózní Alkmaar. "Teď jsem viděl tým, který tvrdě pracoval a byl neúprosný," hodnotil kouč Mitchell van der Gaag. "Samozřejmě že nám ta výhra pomohla, ale měli bychom hlavně prosadit ty prvky hry, ve které mužstvo věří."

Co se absencí týče, na marodce má hned čtveřici hráčů. Stanleyho Elberse a Alessandra Damena trápí poraněné koleno, Shane O'Neill laboruje s bolavými břišními svaly a Lorenzo Burnet zase s podkolenní šlachou. "Musíme si uvědomit, co je potřeba na hřišti dělat, abychom získali pozitivní výsledek," dodával van der Gaag.

VVV letos utrpěl jen jednu jedinou porážku, a to se silným Ajaxem, jinak se pyšní už čtyřzápasovou šňůrou bez prohry. Po třech ligových remízách by však konečně rád našel cestu za dalším plným bodovým ziskem. Hosté budou postrádat Tristana Dekkera, jenž má problémy s rukou, a Johnatana Opokua, kterého do hry nepustí zraněné lýtko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.29 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Twente - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Twente ani Heracles nemají úplně optimální formu v úvodu nového ročníku Eredivisie, o něco hůře jsou na tom domácí. Ti v úvodních šesti utkáních získali pouhé tři body a nacházejí se až na šestnáctém místě tabulky, na kontě mají již pět porážek. Almelo po výtečném prvním zápase nevyhrálo čtyřikrát v řadě a teprve naposledy svou nelichotivou bilanci prolomilo, posunulo se na desátou příčku s osmi body.

Twente ve čtyřech zápasech nové sezóny nezískalo ani bod, k tomu vsítilo pouhé dva góly. Nejtěsnějším rozdílem 1:2 podlehlo obhájci titulu z Feyenoordu i nováčkovi z Venla. Vzápětí nepředvedlo dobrý výkon ve Zwolle (0:2) a nezvládlo ani důležitou bitvu s konkurenční Spartou Rotterdam (0:1). Poté se vytáhlo proti Utrechtu, který přehrálo vysoko 4:0, jenomže pak opět venku nebodovalo a Groningenu podlehlo 0:1.

"Stále je začátek sezóny a já věřím, že je v našich silách zopakovat loňské umístění. I když jsme už pětkrát prohráli, tak ve všech zápasech jsme drželi s protivníkem krok a na kolena nás srazila špatná finální fáze či slabší produktivita. Heracles staví svou hru na týmovém výkonu a má i mnoho výtečných individualit, šance na úspěch jsou naprosto vyrovnané. Pevně věřím, že nás fanoušci dotáhnou k vítězství," uvedl s optimistickým vyhlídkami kouč René Hake.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana dokázali šokovat Ajax po výhře 2:1, pak ale zaznamenali remízu 1:1 s Heerenveenem kvůli inkasované brance v nastaveném čase a od tohoto momentu to šlo z kopce. Prohra s Feyenoordem (2:4) se sice čekala, avšak bodové ztráty s Excelsiorem (1:1) a se Zwolle (1:2) určitě mrzí. Naposledy měli velké problémy s poslední Rodou Kerkrade, od 5. minuty prohrávali a vítěznou trefu na 2:1 vstřelili až v třetí nastavené minutě.

"Bylo to vydřené vítězství, které je pro naší psychiku nesmírně důležité. Potřebujeme se zbavit špatné formy a tento tříbodový zisk může být odrazovým můstkem. Twente na tom není nejlépe, jenže v nizozemské nejvyšší soutěži má stále zvuk a i jeho kvality jsou obrovské," vyjádřil se s pokorou jednačtyřicetiletý Stegeman. Ten postrádá van Hintuma s Jakubiakem (oba poraněný kotník), Kuwas laboruje s kolenem. Domácí nemohou nasadit Hollu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.74 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven650117:615
2.SC Heerenveen642012:714
3.SBV Vitesse641114:613
4.Feyenoord Rotterdam640212:612
5.AZ Alkmaar640210:712
6.PEC Zwolle632110:811
7.AFC Ajax631211:610
8.VVV Venlo62318:69
9.FC Utrecht63039:139
10.Heracles Almelo622210:118
11.FC Groningen62229:108
12.SBV Excelsior62137:97
13.NAC Breda62139:137
14.ADO Den Haag62135:97
15.Sparta Rotterdam61234:95
16.FC Twente61056:83
17.Willem II61056:143
18.Roda JC60065:160

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Tak dneska se konečně poprvé v téhle sezoně a nevím už po jak dlouhé době podívám na ty moje kluky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele