Eredivisie - preview 6. kola

23.09.2017, 09:26, aktualizováno 24.09.2017, 09:17
Previews
Holandská scéna nabízí hned pět utkání. PSV Eindhoven bude na hřištiUtrechtu reagovat na atak doposud vedoucího Heerenveenu, Ajax pro změnu potřebuje zdolat Vitesse a Groningen hostí Twente. Venlo očekává příjezd Zwolle a Alkmaar později odpoledne přivítá Excelsior...
FC Utrecht - PSV Eindhoven  (neděle 12:30)
PSV už dávno zapomnělo na svoje neúspěchy v rámci evropských pohárů a plně se soustředí na boje na domácím poli. A jestli opravdu uzmul nějaký výsledek, kterým si své některé nespokojené fanoušky získal zpátky, pak to bylo právě minulé vítězství nad Feyenoordem. Na půdě Utrechtu bude chtít na svůj výkon určitě navázat.

Čelo tabulky po pěti kolech jasně naznačuje, že letos by mohla být Eredivisie vyrovnaná jako nikdy jindy. Vždyť rozdíl mezi osmým Utrechtem a prvním místem je pouze tříbodový! Právě vítězství PSV nad rotterdamským celkem znamenalo vlastně jakousi revoluci v aktuálním pořadí. Situace v něm je prostě díky tomuto rezultátu neuvěřitelně napjatá.

Hosté pak jen o pár dní později neměli problémy s daleko lehčím kalibrem v podobě pohárového duelu na půdě SDC Putten, v němž jednoznačně zvítězili o čtyři branky. Teď je čeká rozhodně nepříjemnější protivník. "V posledních letech to mezi námi byly zajímavé konfrontace. Utrecht má dobrý tým s talentovanými hráči," říkal trenér Phillip Cocu.

V lize zatím jeho mužstvo předvedlo jen jeden opravdu mizerný výkon, a to před dvěma týdny v Heerenveenu. Jinak v ostatních čtyřech případech bodovalo naplno. "Někdy se snažíme přizpůsobit systému hry soupeře, jindy měníme pozice v sestavě. Neřeknu vám, v jakém složení nastoupíme, ale musíme být nabuzení," dodával Cocu.

PSV se bude muset obejít bez trojice zraněných ve složení Ramon-Pascal Lundqvist, Luuk Koopmans a Luuk de Jong, po karetním trestu se naopak vrací Hirving Lozano. Utrecht má o trošku větší starosti s absencemi, na marodce je totiž čtveřice hráčů, a to jmenovitě Anouar Kali, Patrick Joosten, Chris David a Simon Makienok.

K výrazným změnám v základu Utrechtu by však dojít nemělo. Domácí mimochodem v lize dosud třikrát vyhráli a dvakrát prohráli, v KNVB Bekeru prošli dál přes Ajax amateurs. "Minulou sezónu jsme proti špičkovým týmům hráli dobře. Ale bodů jsme moc nezískali. Jedním z naších cílů je teď vyhrávat právě takové zápasy," burcoval kouč Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.43 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Ve šlágru 6. kola nizozemské nejvyšší soutěže na sebe narazí dva celky, které letošní sezónu zahájily v evropských pohárech, nicméně v současnosti pokračuje pouze jeden. V základní skupině Evropské ligy se překvapivě nachází Arnhem, jenž se do ní probojoval díky loňskému vítězství v národním poháru. Naopak Ajax zklamal v předkole Ligy mistrů i EL a plně se tak může soustředit na domácí soutěž, ve které však již není stoprocentní.

AFC v pěti dosavadních duelech získal deset bodů a v tabulce Eredivisie se nachází na šestém místě, na druhou stranu jeho manko na vedoucí Feyenoord činí pouhé dva body. Vitesse je na tom v lize naprosto stejně, před Ajaxem je pouze díky lepšímu skóre. Jeden z největších favoritů na zisk mistrovského titulu přehrál Groningen (3:1), Venlo (2:0) a Zwolle (3:0), prohru utrpěl hned na úvod s Heracles (1:2) a minule jen remizoval s Den Haagem (1:1).

Trenér Marcel Keizer věří, že horší vstup do sezóny nebude mít žádný vliv. "Dvě zaváhání z pěti s papírově slabšími protivníky nejsou příjemná, na druhou stranu se bude rozhodovat v důležitých zápasech. Jeden z nich sehrajeme nyní proti Vitesse a měla by to být vyrovnaná bitva, nečekám nějaký velký gólový rozdíl. Úlohu favorita vnímáme, vzhledem ke kvalitě soupeře ji ale bereme s rezervou," řekl opatrně lodivod Ajaxu.

Ten nemá k dispozici Alblase, jenž je mimo hru kvůli zlomenému zápěstí, k tomu Brazilec David Neres léčí bolavé tříslo. Hosté postrádají Kruiswijka vinou potíží se zády. Vitesse letos v lize nestačilo jen na Alkmaar (1:2), jinak si poradilo s Bredou (4:1), Rodou (3:1) a Excelsiorem (3:0). Naposledy zaznamenalo teprve druhou bodovou ztrátu s Venlem (1:1). Celkem dobrým dojmem zapůsobilo tako při své premiéře v základní skupině EL.

Proti italskému Laziu vedlo 1:0 a pak 2:1, jenže papírovému favoritovi podlehlo po srdnatém výkonu v poměru 2:3. "Byli jsme lehce zklamaní, že z toho nebyla alespoň remíza, na druhou stranu je to fotbal. Už ve čtvrtek máme šanci na reparát, teď však na ni nemyslíme. Teď je jasnou prioritou souboj s Ajaxem, ve kterém hodláme bodovat," vyjádřil se s ambicemi kouč Vitesse Henk Fräser. AFC loni získal s SBV plný počet šesti bodů, když dvakrát vyhrál 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.24 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Venlo si z nováčků vede suverénně nejlépe, v pěti odehraných zápasech prohrálo pouze jednou a s osmi body se tak nachází na velmi solidním devátém místě. Nyní se pokusí navázat na dobrou bilanci proti Zwolle, které mimochodem také hraje nad očekávání. V dosavadním průběhu získalo o dva body více než nedělní protivník a jedinou prohru utrpělo s vysoce favorizovaným Ajaxem. Jednoduchý úkol ho však v žádném případě nečeká.

VVV se představil v hodně solidním světle hned ve svém prvním utkání po návratu do Eredivisie, kde přežil několik vyložených možností Sparty a nakonec ji zdolal po výsledku 3:0. Pak překvapil i Enschede, loňský celek z horní poloviny tabulky přehrál 2:1. Jediný dosavadní neúspěch zaznamenal s Ajaxem (0:2), vzápětí dvakrát po sobě ukořistil bod po remízách se silným Groningenem i Vitesse Arnhem (shodně 1:1.).

Dobrou formu potvrdil v národním poháru po výhře 3:0 nad SV Blauw Geel. "Je sice pravdou, že se nám daří, hlavně bod s Arnhemem je nesmírně cenný. Na druhou stranu máme ambice hrát minimálně ve středu tabulky a fakt, že jsme třikrát v řadě nevyhráli, nás netěší. PEC je další z kvalitních soupeřů, který zakládá svou hru na týmové spolupráci a porazit ho bude nesmírně obtížné," řekl s úctou k soupeři trenér Maurice Steijn.

Třiačtyřicetiletý lodivod nemůže využít služeb Janssena, jenž laboruje s lýtkovým svalem. Zwolle také nestačilo na silný Ajax (0:3), na druhou stranu v sezóně už třikrát zvítězilo. V domácím prostředí přehrálo Rodu (4:2), Twente (2:0) i naposledy Heracles (2:1). Nerozhodně se rozešlo se Zwolle (1:1), v poháru deklasovalo VV de Meern (5:0). V posledních pěti vzájemných soubojích s Venlem neprohrál PEC ani jednou.

V roce 2014 uspěl ve 4. kole KNVB Beker 1:0, o dva roky později ve fázi 2. kola vyhrál 2:1. Předchozí ligové zápasy jsou datovány do sezóny 2012/2013, Zwolle získalo čtyři body po výsledcích 2:0 a 0:0. Hosté přijedou do Venla bez Marinuse, který se stále zotavuje po svalových problémech v oblasti stehna, obránce Koppers laboruje s achilovkou a i on si na svůj návrat ještě bude muset počkat minimálně několik týdnů.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.32 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Groningen - FC Twente  (neděle 14:30)
Groningen ani Twente nezažívají zrovna povedený vstup do nového ročníku a jistě se chtějí nacházet ve vyšších patrech, nyní sehrají duel o posílení sebevědomí. Domácí výběr předvedl v úvodních třech kolech solidní výkony a získal čtyři body, jenže pak zklamal s papírově slabšími protivníky. Hosté prohráli v úvodních čtyřech kláních a vypadalo to s nimi špatně, na druhou minule se vytáhli s famózní hrou a poprvé vyhráli.

Groningen hned na úvod nového ročníku sehrál dramatickou bitvu s Heerenveenem a po přestřelce s ním remizoval 3:3. Pak prohrál 1:3 v Amsterdamu s místním Ajaxem, ale vzápětí překvapil rozjetý Utrecht a zdolal ho 2:1. V následném utkání s Venlem měl trochu smůlu, neproměnil pokutový kop a branku na konečných 1:1 inkasoval až v nastaveném čase. Naposledy nezvládl vyrovnanou bitvu v Bredě a prohrál 1:2.

"Twente má obrovskou kvalitu a troufám si tvrdit, že i přes jeho postavení v tabulce je považováno za mírného favorita. Musíme předvést nátlakovou hru s vysokým tempem, jinak nemáme šanci uspět. Diváci by si rozhodně měli přijít na své, ani jeden tým nevyznává obranný styl, a proto by se mohlo jednat o zajímavou podívanou. Pevně věřím, že se šťastnou tečkou pro nás," uvedl s úsměvem na tváři trenér Ernest Faber.

Jeho protějšek René Haké musel v nové sezóně skousnout hned čtyři prohry v řadě za sebou, nebodoval s Feyenoordem a Venlem (v obou případech 1:2), dále pak se Zwolle (0:2) i se Spartou (0:1). Teprve minule naprosto šokoval Utrecht a deklasoval ho vysoko 4:0. "Konečně jsme ukázali své kvality a dařilo se nám střelecky. V tomto trendu hodláme pokračovat, na Groningen si věříme," vyjádřil se velmi optimisticky Hake.

Hosté by měli mít k dispozici kompletní výběr, Faber postrádá Dána Larsena vinou poraněného kotníku, dále Angličana Kanea (koleno) a Nora Jenssena (ruptura achilovky). V loňských vzájemných utkáních se příznivci obou klubů dočkali dvou ofenzivních bitev. Tu první lépe zvládli hosté, kteří vedli 3:0, pak o tříbrankové manko přišli a nakonec rozdílový gól vstřelili v 90. minutě. V jarní odvetě v posledním kole vyhrál Groningen dokonce 5:3, když vedl 4:1 a poté i 5:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.65 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AZ Alkmaar - SBV Excelsior  (neděle 16:45)
Alkmaar se snaží vrátit do evropských pohárů a zatím si vede velice slušně. Kromě porážky v úvodním zápase válí, v tuto chvíli drží šňůru čtyř výher v řadě za sebou a díky tomu se nachází na třetí pozici s dvanácti body pouze o skóre za vysoce favorizovaným PSV a Feyenoordem. Nyní bude plnit úlohu obrovského favorita proti Excelsioru, jenž má na kontě čtyři body a patří mu až třináctá příčka, se kterou určitě není spokojený.

AZ hned na úvod zavítal na půdu PSV a nepředvedl špatný výkon, jenže hned třikrát inkasoval a porážce 2:3 tak nezabránil. Poté si zvednul sebevědomí s Den Haagem a zdolal ho 2:0. O mírné překvapení se postaral v Arnhemu po výhře 2:1, stejným poměrem přehrál i Bredu. Minule předvedl zodpovědný výkon s jiným rotterdamským celkem ze Sparty (2:0) a na SBV je dobře naladěný. V národním poháru porazil Maastricht 3:2.

"Cítíme se dobře, ale na rovinu si musíme přiznat, že ty velké zkoušky nás teprve čekají. Excelsior má svou kvalitu, prezentuje se dobrou defenzivní hrou a umí zahrozit z rychlých protiútoků, respekt musíme mít taktéž z jeho standardních situací. Každý zápas je jiný a my stále potřebujeme pracovat na sto procent, lehkovážnost by se nám mohla vymstít," uvedl s mírnými obavami trenér Alkmaaru John van den Brom.

Excelsior zaznamenal svůj jediný dosavadní tříbodový zisk hned v prvním kole na půdě Tilburgu, kde zvítězil 2:1. Pak v městském derby podlehl Feyenoordu (0:1), remizoval s Heracles (2:2) a jasnou prohru utrpěl s Arnhemem (0:3). Naposledy se pokusil zaskočit rozjetý Heerenveen, jenomže neúspěch 1:2 neodvrátil. Stejného protivníka přivítal i v 1. kole národního poháru a trochu kuriózně mu podlehl naprosto shodným poměrem.

"Máme výhodu domácího prostředí i mnohem lepší formu, jenže vždy se začíná od nuly. Pokud soupeř skóruje jako první, tak hraje s mnohem větším odhodláním a je schopný udržet náskok až do závěrečného hvizdu. Na druhou stranu máme dostatečné kvality Excelsior porazit," dodal na předzápasové tiskové konferenci padesátiletý lodivod AZ. Loni Alkmaar neporazil SBV ani jednou, pouze s ním remizoval po výsledcích 3:3 a 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.34 - 7.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Heerenveen si vede opravdu nadmíru dobře. Jako jediný celek z celého pelotonu Eredivisie zůstává neporažený, na první příčku ztrácí ze své aktuální čtvrté jen jeden bod, a navíc se mu podařilo uspět i v prvním kole domácího poháru. Willem II má o poznání jinačí starosti, je totiž předposlední, ale v posledním týdnu byl přece jenom vidět výsledkový progres.

Čtyři vítzství v řadě, dvě uhrané remízy na samotném začátku sezóny. Taková je aktuální bilance fríského celku, který za sebou má už například derby s Groningenem či utkání s gigantem z PSV, který před dvěma týdny dokonce porazil. Mužstvo kouče Jurgena Streppela působí snad nejkompaktnějším dojmem vůbec.

Velice spokojený je zatím v novém angažmá Marco Rojas, jenž do Heerenveenu přišel tohle léto. "Profesionální fotbalista má hezký život. A když vyhráváte, ten život je ještě krásnější," rozplýval se novozélandský reprezentant. "Předvádíme hezký fotbal, ale v případě potřeby umíme také bojovat. Máme kvalitní mužstvo," dodával.

Ačkoli se domácí nacházejí na úplně opačném pólu tabulky, neměla by Srdíčka v žádném případě nic podceňovat. Obzvláště ne za situace, kdy Willem II v minulém kole uspěl naplno v Kerkrade, následně postoupil v KNVB Bekeru přes Apeldoorn, a uzmul své vůbec první dvě výhry v této sezóně. Tuhle vzpruhu Tricolores jednoduše nutně potřebovali.

V minulosti se navíc Heerenveenu v Tilburgu vůbec nedařilo, prohrál tam hned pětkrát z posledních šesti případů, a naposledy se tam radoval ze tří bodů v roce 2008. A ještě jedna statistika k poskládaní mozaiky. V celkově třiadvaceti sezónách Eredivisie se frískému klubu ještě ani jednou jedinkrát na jihu Nizozemska nepodařilo udržet čisté konto!

Marco Rojas každopádně věří, že se tentokráte podaří tuhle negativní bilanci přerušit. "Vážně se tam Heerenveenu 23 let nedařilo? To je zajímavé. Samozřejmě to může být jen náhoda," uvedl. "Bylo by dobré, abychom v sobotu neinkasovali, ale profesionální fotbal je o vítězstvích. Kdybychom Willem II porazili, nezajímalo by mě, jakým způsobem."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.28 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Feyenoord Rotterdam - NAC Breda  (sobota 19:45)
Hráči Feyenoordu vstoupili tou správnou nohou za obhajobou titulu, ovšem poté utrpěli těžkou porážku ve svém prvním zápase základní skupiny Ligy mistrů a následně zaznamenali ligový neúspěch na půdě velkého rivala z PSV. V tabulce se sice udrželi na vedoucí pozici s dvanácti body, jenže právě před eindhovenským a alkmaarským rivalem jsou pouze o skóre a teď budou chtít složit reparát před vlastními fanoušky proti nováčkovi z Bredy.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta nejprve získali nizozemský superpohár po penaltovém rozstřelu, vzápětí vyhráli v Eredivisii hned čtyřikrát v řadě. Za zmínku stojí především debakl Tilburgu (5:0) a také výhra 4:2 po divokém průběhu v Almelu. Feyenoord se hodně těšil na svůj návrat do nejprestižnější evropské klubové soutěže, ale proti Manchesteru City neměl žádnou šanci a porážka 0:4 byla ještě milosrdná.

Po této těžké ráně ho čekal další hodně důležitý duel s PSV a tentokráte neskóroval, poprvé tak ztratil body po nepříznivém výsledku 0:1. "Rozhodně jsme si nemohli myslet, že budeme vyhrávat v každém zápase. Prohra určitě mrzí, na druhou stranu nic nemusí znamenat a my se znovu pokusíme naladit na správnou frekvenci. NAC má svou kvalitu, avšak v našich silách je získat další tři body," snaží se vytěsnit negativní vlivy van Bronckhorst.

Ten se bude muset obejít bez svého kanonýra Jørgensena kvůli poraněnému zadnímu stehennímu svalu, na marodce se dále nacházejí van Beek (zraněný prst), brankář Vermeer (poranění ruky) a Nieuwkoop. Za vyloučení v duelu s PSV navíc bude pykat důležitý ofenzivní pilíř Berhguis. "Na utkání se samozřejmě těšíme, pak nás čeká další v Lize mistrů. Je to samozřejmě náročný program, nicméně všichni hráči jsou odhodláni odvést maximum a budou bojovat až do konce," dodal s odhodláním stratég rotterdamského klubu.

Hosté mají na kontě čtyři body, naposledy poprvé po návratu do nejvyšší soutěže ukořistili tři body proti Groningenu (2:1). Na druhou stranu naprosto zklamali hned v úvodním kole národního poháru, na půdě třetiligového celku Achilles 29 senzačně padli v poměru 3:4. Proti velkému favoritovi postrádají belgické trio - Rommens (problémy s kolenem) - N'Toko (potíže s lýtkovým svalem) - Haemhouts (poraněná achilovka). Mimo hru jsou i Agyepong, Paolo Fernandes a Vloet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.45 - 13.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - Roda JC  (sobota 19:45)
Roda Kerkrade se loni opravdu na poslední chvíli zachránila v nejvyšší soutěži v dodatečné baráži a i letos to vypadá, že bude mít s udržením obrovské problémy. V dosavadních pěti kolech totiž jako jediná nezískala ani bod, nachází se na jasně poslední osmnácté příčce a její skóre 4:14 taktéž není nijak lichotivé. Nyní se pokusí změnit situaci v Almelu proti Heracles, které nevyhrálo čtyřikrát v řadě a také tak má motivaci uspět.

Svěřenci kouče Johna Stegemana vstoupili do Eredivisie naprosto fantasticky, zaskočili vysoce favorizovaný Ajax a porazili ho 2:1. Dobrou pohodu si přivezli i do Heerenveenu, kde vedli 0:1 a o další tříbodový zisk přišli až v nastaveném čase. Od této chvíle to s nimi šlo z kopce. Remizovali s Excelsiorem (2:2), nestačili na Feyenoord (2:4) a minule ani na Zwolle (1:2). Chuť si částečně spravili v 1. kole národního poháru s Rijnsburgse Boys (2:0).

"Samozřejmě nešťastně vyrovnání v Heerenveenu mohlo mít určitý vliv, nicméně takhle položit nás určitě nemůže. V posledních zápasech jsme chybovali v defenzívě, proto nám body utekli. Stále je začátek ročníku a žádné závěry vyvozovat nebudeme. Roda je na tom špatně a chce se co nejdříve zvednout, proto bude nesmírně nebezpečná," varuje před podceněním protivníka jednačtyřicetiletý Stegeman.

Kerkrade může pomoct zápas v KNVB Beker, kde bez větších potíží deklasovalo VV Capelle 5:0. "Teď nás čeká naprosto jiný soupeř a fakt, že jsme v malé krizi, se rozhodně nezmění. Na druhou stranu nechci slyšet názory, že jsme odepsaní. Náš tým má skvělé schopnosti a je jen otázkou času, kdy budeme stoupat," snaží se hráčům vlít novou krev do žil trenér Robert Molenaar. Ten navíc odmítá spekulace a o jeho možném konci na trenérské lavici.

"Tyto věci rozhodně nebudu řešit, jdou mimo mě. Snažím se odvádět maximum a soustředím se především na práci s hráči." Roda nemá k dispozici Gnjatiče (potíže s třísly). Heracles nemůže využít služeb Kuwase (problémy s kolenem) a van Hintuma s Jakubiakem (oba zraněný kotník). V loňských vzájemných zápasech nebyl znám vítěz ani jednou po výsledcích 1:1 a 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.81 - 4.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam  (sobota 20:45)
Sobotní soupeři v dosavadním průběhu nezáří, na druhou stranu nějaké ty body už nasbírali a nacházejí se těsně nad hranicí úspěchu a neúspěchu. Domácí Den Haag prohrál své tři úvodní zápasy, nicméně vzápětí se zvednul a ze dvou klání vybojoval body čtyři, proto je v Eredivisii na čtrnáctém místě. Hosté ze Sparty Rotterdam posbírali o jeden bod více a patří jim dvanáctá příčka, jenže jejich forma také není ideální.

ADO v úvodních třech střetnutích vsítil jediný gól po prohrách s Utrechtem (0:3), Alkmaarem (0:2) a Heerenveenem (1:2). Následně zvládl důležitý souboj s Tilburgem a zdolalo ho 2:1, minule se postaral o senzační výsledek s vysoce favorizovaným Ajaxem (1:1). V tomto klání navíc protrhli střeleckou nemohoucnost, která proti Ajaxu trvala více než 500 minut. "Bod určitě bereme, pomohl nám hlavně po psychické stránce. Teď na něj chceme navázat, jenže Sparta nám nic zadarmo nedá," uvedl domácí kouč Alfons Groenendijk.

Jeho svěřenci neměli příliš štěstí na los ani v 1. kole národního poháru, v Rotterdamu s obhájcem titulu z Feyenoordu prohráli 0:2. "Na tuto skutečnost se vymlouvat nemůžeme, záchranu nám nezajistí. Musíme postupovat zápas od zápasu a já věřím, že nám fanoušci znovu pomohou," dodal Groenendijk s prosbou. Hosté nezvládli vstup do Eredivisie a naprosto selhali na půdě nováčka z Venla (0:3).

Poté se ale zvedli, remizovali se Zwolle (1:1) i Bredou (2:2) a konkurenční Twente zdolali po vyrovnaném průběhu nejtěsnějším poměrem 1:0. Naposledy utrpěli porážku s Alkmaarem (0:2) a nezlepšili se ani v KNVB Beker po vypadnutí s druholigovým Waalwijkem (0:1). V loňských vzájemných utkáních byl jasně úspěšnější Den Haag, když získal plný počet šesti bodů a svého protivníka zdolal dvakrát ve shodném poměru 1:0.

Domácí v souboji s Ajaxem kromě radosti zažili i jedno zklamání, vazy v koleni si přetrhala jedna z opor Ricardo Kishna, jenž bude po operaci scházet zhruba půl roku. Karetní trest odpykává Gorter. Hosté se musí dlouhodobě obejít bez Saksely (problémy s kolenem), vinou potíží se stehenním svalem nemohou nastoupit ani Breuer s Vriendsem. "Rozhodovat mohou maličkosti, každá chyba může být fatální," doplnil závěrem Groenendijk, jenž očekává velmi vyrovnaný duel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.43 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam540112:412
2.PSV Eindhoven540110:512
 AZ Alkmaar540110:512
4.SC Heerenveen532010:611
5.SBV Vitesse531112:510
6.AFC Ajax531110:410
7.PEC Zwolle53119:710
8.FC Utrecht53028:69
9.VVV Venlo52217:58
10.FC Groningen51228:105
 Heracles Almelo51228:105
12.Sparta Rotterdam51224:85
13.SBV Excelsior51135:94
14.ADO Den Haag51134:94
15.NAC Breda51137:134
16.FC Twente51046:73
17.Willem II51045:123
18.Roda JC50054:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na zítřejším zápase budu přítomen osobně, po třech letech zase v Amsterdam Areně. Šíleně se těším, ale Vitesse bude strašně těžký soupeř. Očekávám ale gólově nadprůměrné utkání s vítězným koncem pro nás. Úplně vyprodáno nejspíš nebude, ale atmosféra bude pro mě i tak naprosto elektrizující.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, proč už zase přestal hrát Černý?

Reagovat
pepinho2

Protože je, bohužel, marnej

Reagovat
smazaný uživatel

On začal hrát jen díky zranění Younese a ne příliš dobré formě Kluiverta. Ale je to z jeho strany prostě tragédie, no.. na Ajax nemá. Na nějaký průměrný tým Eredivisie možná jo.

Reagovat
AjaxFans

Geniet jouw Wedstrijd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele