Eredivisie - preview 4. kolo

26.08.2016, 08:52, aktualizováno 28.08.2016, 09:00
Previews
Další čtyři mače nabízí holandská nejvyšší soutěž. PSV Eindhoven přivítá Groningen, Den Haag si to rozdá s Heraclesem a Ajax zajíždí na půdu Go Aheadu. Alkmaar na závěr čtvrtého kola poměří síly s Nijmegenem...
PSV Eindhoven - FC Groningen  (neděle 12:30)
PSV se určitě těší na základní skupinu Ligy mistrů, kde od čtvrtka zná své soupeře, ovšem čekají ho také pikantní souboje v domácí soutěži. Nyní bude považován za velkého favorita proti Groningenu, který se zatím hodně trápí. V tabulce je na posledním místě s nulovým ziskem, jako jediný v celé Eredivisii ještě nezískal ani bod. Eindhovenu patří druhá pozice s devíti body, ve třech kolech neztratil ani jeden bod.

PSV dokázalo obhájit nizozemský superpohár po výhře 1:0 nad Feyenoordem, v dobrých výkonech pokračovalo také v lize. Po vydřené výhře 2:1 na půdě Utrechtu zdolalo v dalším těžkém souboji Alkmaar 1:0 a minule deklasovalo Zwolle, na jeho půdě totiž zvítězilo vysoko 4:0. "Teprve teď začne ten náročnější průběh podzimní části a v ní se ukáže, jak jsme silní," uvedl střídmě domácí trenér Phillip Cocu.

Ten varuje před podceněním soupeře a také apeluje na jeho kvalitu. "Vůbec nic neznamená, že je zatím poslední a nemá ani bod. Právě proti nám se může povzbudit, je v roli jasného outsidera a výhra by mu mohla hodně pomoci do dalšího průběhu. Nicméně neskrýváme, že cokoliv jiného než tříbodový zisk by bylo zklamáním. Jsme připraveni a nechceme zklamat naše fanoušky," dodal vzápětí s odhodláním pětačtyřicetiletý stratég.

Groningen naprosto nezvládl první střetnutí před vlastním publikem, Feyenoordu totiž podlehl 0:5. Příliš se mu nepovedl ani duel s Excelsioru, kdy po špatném vstupu prohrál 0:2. Minule vzdoroval Twente a dokonce dohnal třígólový náskok, nakonec však prohrál 3:4. "Byla velká škoda, že jsme minule prohráli až brankou v nastavení. Smazání třígólového náskoku by bylo velkou vzpruhou. Teď v Eindhovenu nemáme co ztratit a o body se popereme," řekl kouč FC Ernest Faber.

PSV bude postrádat Koopmanse, který ještě nevyléčil zraněné rameno, hosté nemohou využít služeb Payneho s Reijnenem (problémy s kotníkem). Domácí výběr přivedl v poslední době několik posil. Na hostování z Manchesteru City přišel Oleksandr Zinčenko, po boku svého bratra Luuka de Jonga se pokusí restartovat svou kariéru starší Siem, který přichází na hostování z anglického Newcastlu United. V obou loňských vzájemných duelech zvítězilo PSV, které zdolalo Groningen 2:0 a 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Den Haag se v novém ročníku Eredivisie cítí jako ryba ve vodě, v dosavadních třech zápasech neztratil ani bod a vítěznou sérii se určitě pokusí prodloužit i proti Heracles. Domácí výběr se překvapivě nachází na třetí pozici, nicméně ani Almelo si nevede zase tak špatně. Na kontě má čtyři body a je deváté, teď rozhodně bude chtít proti svému soupeři uspět. Vzhledem k aktuálním výkonům bude považován za mírného favorita Den Haag.

Ten si nejprve v jediném dosavadním domácím duelu poradil s nováčkem z Go Ahead Eagles, poté zvládl také dva venkovní zápasy. Velmi cenná byla hlavně výhra 2:1 na půdě Vitesse Arnhem, naposledy zdolal ve stejném poměru Excelsior. "V týmu vše funguje, hráči si věří a mají za úkol co nejdéle držet dobrou formu. Heracles je opravdu silný soupeř se skvělou ofenzívou, ovšem chceme zvítězit," řekl odhodlaně domácí trenér Željko Petrovič.

Tento černohorský rodák převzal kormidlo po Henku Fräserovi a během svého dvouměsíčního angažmá zažil hlavně pozitiva. "Vedení i hráči mě přijali s otevřenou náručí a hodlají spolupracovat, úspěchy se dostaví. Je začátek sezóny a nedají se tedy vyvozovat nějaké velké závěry, na druhou stranu máme kvalitní mužstvo, které může plnit plán a dosáhnout tedy solidních úspěchů," dodal s velkou motivací padesátiletý Petrovič.

Heracles po vyřazení z Evropské ligy na úvod nového ročníku remizovalo s Rodou Kerkrade, v tomto utkání se trefil i český krajánek Jaroslav Navrátil. Ten nastoupil v základní jedenáctce i v následujících dvou kolech, byl tedy při výhře 3:1 nad Tilburgem i při následné těsné porážce 0:1 s Feyenoordem. Hosté nemohou počítat se Zomerem kvůli poraněnému kolenu, Den Haag se musí obejít bez Maloneho vinnou svalových potíží.

V uplynulém ročníku bylo ve vzájemných střetnutích úspěšnější Heracles, které po výhře 1:0 na půdě soupeře remizovalo doma s Den Haagem 1:1. "ADO se zatím vyznačuje skvělou týmovou hrou, daří se mu proměňovat šance a z tohoto klubu je cítit velká pohoda. Nebude jednoduché ho z ní dostat, ale na druhou stranu to ani není nemožné. Vypracovali jsme taktický plán, který chceme plnit," vyjádřil se trochu tajemně hostující trenér John Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Go Ahead Eagles - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Ajax má na půdě nováčka ligy z Deventeru rozhodně co napravovat. Vstup do sezóny má k ideálu opravdu hodně daleko, v minulém kole před vlastními fanoušky padl s Willemem II a už vůbec nezvládl odvetu o Ligu mistrů na půdě Rostovu. Domácí, kteří v minulosti se svým soupeřem vždy prohráli, nebudou mít co ztratit.

Bylo by bláhové svádět tvrdé neúspěchy amsterdamského celku jen na obranu. Každopádně je pravda, že s dobrou formou se na začátku nového ročníku nesešel ani brankář Jasper Cillessen. Inkasoval opravdu hodně gólů na své poměry, naposledy v Rusku celkem čtyři. "Bylo to otřesné sbohem," hlesl po dalším nepovedeném zápase.

Loučení dosavadní jedničky klubu mezi třemi tyčemi před odchodem do Barcelony opravdu nebylo příjemné. Třeba ovšem Ajaxu pomůže příchod nové tváře. Tim Krul dlouhá léta úspěšně reprezentoval barvy Newcastlu United, teď se však rozhodl pro návrat do vlasti. Měl by tu setrvat až do konce sezóny.

Nizozemec věří, že se mu podaří právě zde restartovat ztracenou formu po těžkém zranění kolene. "Jsem velmi šťastný, že tu jsem. Ajax je skvělý klub," uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi. "Byl jsem opravdu dlouho mimo hru a je skvělé, že můžu vidět světlo na konci tunelu. Jsem připravený vlétnout na hřiště."

Hostující kouč Peter Bosz pochopitelně nemůže být s výkony svého mužstva spokojený, v Eredivisie se nachází se čtyřmi body jen ve středu tabulky. Každopádně právě zápas na půdě Go Ahead Eagles by mohl být tím pravým, co se zvednutí sebevědomí týče. Ajax od roku 2010 svého soka ve všech pěti případech skolil.

Domácí zatím získali jen jednu remízu, a to přitom neměli vyloženě složitý los. Proti Ajaxu jim bude chybět dvojice hráčů ve složení Chris David a Xandro Schenk, nejistý je i start Robina van der Meera. Ani de Godenzonen nemají výraznější problémy s marodkou, úplně fit není pouze Mitchell Dijks, ale jeho start v tomto utkání není vyloučený.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 5.00 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - NEC Nijmegen  (neděle 16:45)
Alkmaar je jedním ze čtyř nizozemských celků, který se dokázal dostat do skupinové fáze Ligy mistrů či Evropské ligy, nyní na něj v lize čeká Nijmegen. Domácí výběr je v tabulce na desátém místě se čtyřmi body, teprve naposledy se mu povedlo v Eredivisii zvítězit. V neděli bude proti předloňskému nováčkovi plnit úlohu favorita. NEC v dosavadních třech zápasech ještě ani jednou neprohrálo, s pěti body je na sedmém místě.

AZ zvládlo obě předkola Evropské ligy, když nejprve dvakrát zvítězilo nad řeckou Gianninou a poté přešlo přes srbskou Vojvodinu. V tomto souboji mu hodně pomohl první zápas, kdy Alkmaar na půdě soupeře zvítězil hladce 3:0 a k postupu mu tedy stačila i domácí bezbranková remíze. V nejvyšší soutěži nejprve remizoval s Heerenveenem 2:2, poté těsně nestačil na PSV v poměru 0:1 a naposledy si připsal cenný skalp Utrechtu po výhře 2:1.

Nijmegen ve svých prvních dvou duelech uhrál nerozhodný výsledek. Nejprve se smírně rozešel se Zwolle (1:1), následně remizoval 2:2 s nováčkem z Go Ahead. Teprve na třetí pokus získal plný bodový zisk, 2:1 porazil konkurenční Heerenveen. "Roli favorita se nebráníme, na druhou stranu Nijmegen dokázal porazit Heerenveen a my jsme s ním jen remizoval. Snadný zápas to v žádném případě nebude," uvedl kouč AZ John van den Brom.

Ten bude postrádat Rienstru kvůli zlomenině, po problémech se stehenním svalem ještě není v pořádku ani van der Linden. "Jsme moc rádi, že se nám podařilo postoupit do základní skupiny Evropské ligy, o náročný program tak máme postaráno. Liga je pro nás stejně důležitá a v ní se nám zatím úplně nedařilo podle představ. Minulá výhra nás povzbudila a teď chceme získat další," řekl s úsměvem na tváři van den Brom.

Hosté nemohou využít služeb švédského obránce Dyrestama, kterého trápí svalové problémy v oblasti stehna. V loňské sezóně se v obou vzájemných zápasech zrodilo mírné překvapení. NEC nejprve šokovalo favorita na jeho stadionu, odkud si odvezlo výhru 4:2. V jarní odvetě však naprosto vyhořelo, svému protivníkovi podlehlo jasně 0:3.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - Roda JC  (sobota 18:30)
Tilburg sice nedokázal v prvních dvou kolech získat ani bod a navíc obdržel hned sedm gólů, ovšem naposledy se na půdě Ajaxu postaral o unikátní senzaci. Pravidelného účastníka evropských pohárů a zřejmě nejúspěšnější tým celé nizozemské historie porazil v Amsterdamu 2:1. Nyní se na tento gigantický úspěch pokusí navázat doma proti Rodě Kerkrade, která naopak ve třech dosavadních střetnutích nezvítězila ani jednou.

Willem na úvod nového ročníku jasně podlehl Arnhemu 1:4, poté nestačil ani na Heracles v poměru 1:3. Naposledy sice prohrával s Ajaxem 0:1, ale ještě během prvního poločasu dokázal výsledek otočit. "Je to pro nás pochopitelně obrovská motivace, takto dobrý výsledek jsme ani sami nečekali. Může to pro nás být odrazový můstek k dalšímu průběhu sezóny," řekl po utkání útočník Tilburgu Erik Falkenburg, který vsítil vyrovnávací branku.

Roda je se dvěma body na čtrnácté pozici, Willem je na tom o dvě příčky lépe. Hostující výběr nejprve remizoval se silným Heracles (1:1) a poté se mu také podařilo překvapit Ajax (2:2), jenže naposledy před vlastním publikem podlehl Arnhemu 0:1. "Stále to z naší strany není stoprocentní, nicméně pouze duel s Vitesse nám příliš nevyšel. Toužíme po první výhře a pevně věřím, že se nám to tentokráte povede," uvedl kouč Rody Yannis Anastasiou.

Domácí celek by měl nastoupit v kompletním složení, naopak hosté se budou muset obejít bez Schahina (poraněné koleno) s Marcosem Gullónem (zraněný stehenní sval). "Tilburg ukázal své obrovské kvality a také skutečnost, že pokud není pod tlakem, tak umí předvést opravdu výborný výkon. Nyní se dá očekávat vyrovnaná bitva, ve které bychom chtěli mít navrch. U Willemu může dojít k lehkému sebeuspokojení a my chceme využít každé situace," dodal řecký trenér Anastasiou.

V loňských vzájemných zápasech byla úspěšnější Roda, která dokázala zvítězit v obou případech. Vždy padlo pět branek, Kerkrade uspělo v nejtěsnějším poměru 3:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Heerenveen - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Oba celky si na začátku sezóny nevedou úplně podle představ. Přece jenom ale mají více o čem přemýšlet fotbalisté Zwolle, kteří s jedním vstřeleným gólem a osmi obdrženými okupují až předposlední příčku tabulky. Heerenveen bude v tomhle souboji mírným favoritem, poněvadž až na výpadek z minulého kola se mu herně poměrně daří.

Určitě jsou výkony fríského klubu o dost lepší než ty soupeřovy. V prvních dvou zápasech remizoval s ambiciózními celky Alkmaaru a Utrechtu, načež naposledy v Nijmegenu prohrál o branku. Na hřišti nepůsobil nijak zakřiknutým dojmem, jeho protivník ovšem zvládl duel takticky velmi dobře a slavil úspěch.

Domácí ani netrápí žádná zranění, pouze útočník Mitchell Te Vrede má stále problémy s kotníkem. "Hodně rychle jsme se po porážce v Nijmegenu zaměřili na další kolo," ujišťoval kouč Jurgen Streppel. "Pracujeme na stylu hry a myslím, že nám to jde. Je vidět progres. Tentokráte musíme být o něco chytřejší."

O minulém víkendu se jako střídající hráč na trávník pustil švédský forvard Sam Larsson a vypadá to, že jeho spory s vedením ohledně přestupu jsou už vyřešené. Teď by tedy klidně mohl nastoupit poprvé v základu. Na svůj debut v Eredivisie čeká mimo jiné Juki Kobajaši, jenž se v létě stal historicky první japonskou posilou Heerenveenu.

Zwolle v úvodních kolech nového ročníku hledá svou identitu. Nedaří se ani defenzívě, ani ofenzívě. Poslední dvě domácí utkání jeho fanoušky opravdu vůbec nepotěšily. Byla to katastrofa, nováček ligy Sparta Rotterdam vyhrál snadno 3:0, PSV jakožto obhájce titulu úplně v suchém triku 4:0.

Pořád přitom nemá trenér Ron Jans k dispozici kompletní kádr, zdravotně do kupy se před sobotním střetnutím nedali Stefan Nijland, Rick Dekker, Django Warmerdam a Mustafa Saymak. "Klubová politika Zwolle je v pořádku. Má osobitý styl hry a je jen otázka času, kdy bude sbírat body," myslí si o aktuálním sokovi Streppel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Ve čtvrtém kole nizozemské nejvyšší soutěže je na programu velmi pikantní souboj, ve kterém se poprvé v této sezóně utkají dva celky z Rotterdamu. Mnohem slavnější Feyenoord se v pátek dozvěděl soupeře v základní skupině Evropské ligy a nyní bude plnit úlohu jasného favorita. Domácí výběr je zatím v Eredivisii stoprocentní, celou soutěž vede se skóre 8:0. SBV doposud posbíralo solidních šest bodů a nachází se na slušné dělené páté příčce.

Domácí tým sice hned ve svém prvním zápase v nové sezóně prohrál v souboji o trofej v superpoháru, když s obhájcem titulu z PSV prohrál 0:1. Pak ale naprosto deklasoval Groningen 5:0, Twente doma zdolal 2:0 a naposledy si poradil taktéž s Heracles po výsledku 1:0. Excelsior zvládl dva duely s Twente (2:1) a Groningenem (2:0), následně však nedokázal vzdorovat rozjetému Den Haagu, kterému podlehl 1:2.

"Nebude to jednoduchý zápas, derby občas mají zcela jiný průběh a překvapení nejsou až zase takovou výjimkou. Excelsior v úvodu sezóny předvádí velmi dobré výkony a musíme si na něj dát pozor, určitě nemusí hrát jen o záchranu. Teď je před námi velmi náročný program a dobrá forma bude potřeba. Doposud jsme v lize ani jednou neinkasovali a v tomto trendu hodláme pokračovat," řekl trenér Feyenoordu Giovanni van Bronckhorst.

Ten bude v sobotním utkání postrádat hned šestici hráčů, na marodce se nacházejí Tapia (nemoc), Nelom (poraněné lýtko), van Beek (potíže s kotníkem), Elia (zraněné rameno), Hahn (po operaci kolene) a brankář Vermeer (přetržená achilovka). "Musíme předvést nátlakovou hru jako v předchozích zápasech. Náš protivník nemá co ztratit a chce se vytáhnout, proto bude ještě nebezpečnější," dodal van Bronckhorst.

V posledních sedmi vzájemných zápasech byl úspěšnější Feyenoord, který v loňské sezóně přehrál Excelsior hladce 4:2 a 0:3. Naposledy podlehl SBV v roce 2010, kde na jeho půdě prohrál 2:3. Hosté nemohou počítat s Jeffrym Fortesem, který se zotavuje po problémech s kotníkem, připraven nebude ani Damen po potížích s kolenem. "Atmosféra bude skvělá, všichni se na ni těšíme," doplnil jednačtyřicetiletý trenér Feyenoordu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Sparta Rotterdam  (sobota 20:45)
Twente Enschede po dvou porážkách v řadě za sebou dokázalo uspět naposledy na půdě Groningenu, kde po strhujícím průběhu nakonec zvítězilo 4:3. V poločase dokonce vedlo 3:0 díky rychlému hattricku tureckého mladíčka Enese Ünala, avšak po změně stran o náskok přišlo a soupeř srovnal na 3:3. Vítěznou branku vsítilo Twente ve druhé nastavené minutě. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti nováčkovi ze Sparty Rotterdam.

Domácí výběr nejprve překvapivě prohrál s Excelsiorem 1:2, následně nedokázal překvapit rotterdamský Feyenoord a prohrál 0:2. Nyní na něj čeká jiný celek ze stejného města, Sparta si po dlouholetém návratu do nejvyšší soutěže vede poměrně slušně. Na úvod sice doma podlehla Ajaxu 1:3, pak ale šokovala výhrou 3:0 na půdě Zwolle a naposledy si doma poradila v "nováčkovském souboji" s Go Ahead Eagles, který porazila 1:0 brankou z penalty.

Trenér Twente René Hake bude v sobotním utkání postrádat nemocného Ebecilia. "Pocity ze zápasu s Groningenem jsou rozpačité. Na jednu stranu jsme sice dokázali zvítězit, ovšem v těchto důležitých duelech si musíme vedení 3:0 pohlídat. Udělali jsme z toho zbytečně velké drama, byly to obrovské nervy," vrátil se Haké k utkání s Groningenem s rozdílnými názory. "Sparta je těžký soupeř, nečeká nás nic jednoduchého," dodal vzápětí.

Twente má se Spartou velmi pozitivní bilanci vzájemných zápasů, dokázalo totiž zvítězit pětkrát v řadě. Navíc v posledních třech duelech ani jednou neinkasovalo, v sezóně 2009/2010 přehrálo Spartu v celkovém poměru 9:0. "Situace v obou klubech je naprosto odlišná, za šest let se toho hodně změnilo. Nyní náš soupeř výborně brání, dokáže zužitkovat rychlé protiútoky a v zakončení je velmi nebezpečný," doplnil závěrem domácí stratég.

Rotterdamský výběr přijede do Enschede bez zraněných Bergkampa s Breedijkem, oba dva totiž laborují s poraněným kolenem. Po třech kolech se nachází na solidním šestém místě a rád by se co nejdéle udržel v horní polovině Eredivisie. "V nejvyšší soutěži není slabých soupeřů, liga je vyrovnaná a dílčí úspěchy nemusejí nic znamenat. Musíte se soustředit na každý zápas zvlášť, rozhodovat mohou maličkosti," řekl krátce trenér Sparty Alex Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.75 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - FC Utrecht  (pátek 20:00)
Fotbalisté Vitesse Arnhem vstoupili do nového ročníku celkem slušně a po třech odehraných duelech mají na kontě solidních šest bodů, nyní se pokusí další vybojovat doma proti konkurenčnímu Utrechtu. Ten má naopak na kontě pouhý jediný bod, ovšem na druhou stranu narazil na velmi těžké soupeře. Domácí jsou v tabulce na čtvrté pozici, hostům momentálně patří až šestnácté místo.

Vitesse nejprve na úvod této sezóny jasně vyhrálo v Tilburgu, když po skvělém prvním poločase zvítězilo hladce 1:4. Pak sice utrpělo hodně nečekanou prohru s Den Haagem, navíc poprvé před vlastními fanoušky. Naposledy si spravilo chuť proti Rodě Kerkrade, když na její půdě zvítězilo těsně 1:0. Utrecht v úvodních třech kolech dvakrát prohrál, nicméně narazil na PSV, Heerenveen či Alkmaar. Nyní tak chce v páteční předehrávce konečně uspět.

Loňskému pátému celku Eredivisie nevyšla především domácí utkání, když s PSV a Alkmaarem prohrál 1:2. "Bohužel nám k bodovému zisku vždy scházel malý kousek. Proti PSV jsme vedli a neudrželi nadějný náskok až do konce, s Alkmaarem jsme hráli nerozhodně do závěrečné desetiminutovky. Nic se rozhodně neděje, musíme bojovat dál," uvedl odhodlaně trenér FC Erik ten Hag. Jeho svěřenci uhráli jediný dosavadní bod v Heerenveenu po výsledku 2:2.

SBV se stále musí obejít bez Foora, který má potíže s kotníkem, trenér Henk Fraser doufá, že jeho tým tentokráte přinese svým fanouškům radost. "Pochopitelně nás výsledek hodně mrzel, byli jsme v dobrém rozpoložení a měli na to zvítězit. Teď je před námi druhá šance a chceme ji využít. Podle mého názoru je Utrecht nejkvalitnější protivník, se kterým se doposavad utkáme a čeká nás tak velmi tuhý boj," řekl s pokorou padesátiletý surinamský rodák.

Hosté se v tomto souboji musejí obejít bez van der Maarela s Hardeveldem, oba dva totiž laborují s kolenem. "Arnhem má opravdu silnou ofenzívu a po taktické stránce je vyspělý, dosáhnout na první vítězství bude obrovská dřina. Úkol to ale nemožný není," dodal krátce stratég Utrechtu ten Hag. V obou loňských vzájemných zápasech zvítězil Utrecht, který nejprve uspěl doma v poměru 2:1 a následně na půdě protivníka vyhrál 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam33008:09
2.PSV Eindhoven33007:19
3.ADO Den Haag33007:29
4.SBV Vitesse32016:36
5.Sparta Rotterdam32015:36
 SBV Excelsior32015:36
7.NEC Nijmegen31205:45
8.AFC Ajax31116:54
9.Heracles Almelo31114:34
10.AZ Alkmaar31114:44
11.FC Twente31025:73
12.Willem II31024:83
13.SC Heerenveen30215:62
14.Roda JC30213:42
15.FC Utrecht30124:61
16.Go Ahead Eagles30122:61
17.PEC Zwolle30121:81
18.FC Groningen30033:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není moc soupeřů, na kterých bychom se mohli nakopnout k lepším výkonům a zítřkům. Čekám lehce pozměněnou sestavu. Doufám, že na hrotu nastoupí Dolberg, má výbornou bilanci a je to jednoznačně už teď nejlepší útočník v týmu, nějaký Traoré se může jít víte co.. nejsem si teď jistý, jestli Krul už může nastoupit, ale neměl bych nic proti tomu, i když si myslím, že Onana je taky velmi dobrý gólman.

Přání:

Krul - Tete, Riedewald, Veltman, Viergever - Nouri, Bazoer - Cerny, Klaasen, Sinkgraven - Dolberg

Realita:

Krul - Tete, Riedewald, Sánchez, Dijks - Gudelj, Bazoer - El Ghazi, Klaasen, Younes - Traoré

Reagovat
Stiksxx

Dijks je horší než Tete?

Jinak bych se sestavou na přání souhlasil. Vypadá svěže a čerstvě. O Černým asi mnohé napoví dnešní rezerva. Jestli bude v základu či ne. Ale doufám, že aspon dostane 20-30 minut.

Jak ty říkáš, tohle je teď váš zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dijks je letos naprosto z formy. Potřebuje několik zápasů prosedět aby zase začal makat naplno a věděl, že sestavu nemá zadarmo. Já myslím, že Černý stejně za áčko hrát nebude, je to jen mé zbožné přání.

Reagovat
Stiksxx

Joo..tak takhle na tom je u nás Pereiro mi přijde. Proto se Zwolle šel na plac Bergwijn. A je to tak dobře.

Možná přivedete Ziyecha. Víš o tom něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste se sestavou za vodou, dokážete sestavit dvě jedenáctky co by hrály na vrcholu ligy.

O Ziyechovi nic nevím, ale nebyl bych úplně proti.

Reagovat
Hector17

Otázkou je kde by Ziyech hrál, on je SOZ ne? a Klassena těžko někdo posadí

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje i CM, ale nejhorší je, že umí hrát i zprava. To by asi znamenalo odchod El Ghaziho a červenou pro Černého

Reagovat
Hector17

Tak černý umí i zleva a jestli bude Younes pokračovat v dosavadních výkonech, tak si zahraje

Reagovat
smazaný uživatel

Younes měl ještě v přípravě domluvený přestup, neví se přesně kam, ale chtěl odejít. Sešlo z toho a teď hraje to co hraje no.. mě se loni líbil jako střídající hráč, vždycky tam něco pozitivního přinesl. Aktuálně je to asi nejhorší hráč v sestavě společně s Traorém a Sánchezem.

Reagovat
AjaxFans

S Traorem? Co to příliš?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je úplně špatný, horší útočník tu dlouho nebyl. A navíc vůbec nezapadá do herního systému. Musí hrát Dolberg sakra

Reagovat
Hector17

Klidně bych teteho vynechal úplně, hraje příšerně, jinak sestava přání je pěkná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Feyenoord ide ako pílka ,majú veru zaujímavo poskladané mužstvo ,tento rok pred Ajaxom a zajtra opät bez inkasovaného gólu ........v dnešnej predohrávke hrám 2,5+ ,to si myslím že by malo byť jasné

Reagovat
smazaný uživatel

+ dodám že parádna skupina EL pre Feyenoord : MU ,Fener a Hapoel

Reagovat
Stiksxx

úplně mi los utekl.

No jako všichni to mají docela těžký. Ajax docela skupina smrti. Tam mi přijde že může postoupit každý, i když ty týmy už nejsou co bývaly v historii. Alkmaar by měl Izraelce odstřihnout, pokud se nebude v lize hledat. A Feyenoord? Leda s těma Turkama..MU nebude, co byl v minulé sezoně.

Reagovat
Stiksxx

A místo Hapoelu tam je Luhansk..Ale jinak v tom nebude moc rozdíl.

Reagovat
jáá

Alkmaar to snad urve a Feye to také nemá lehký, MU už bude zase trochu jinde, tak snad se s Turkama popere o posup...Ajax, to má Stiksxx pravdu, můžeme být první nebo také poslední, je to dost vyrovnaný..a PSV to bude mít s Atletama a Bayernem těžký, ale když budete hrát jako minulý rok, tak věřím, že by to i šlo!

Reagovat
smazaný uživatel

AZ: Jesli budem psychicky nahore, tj. v lize se nebudem placat, jak psal Stix, tak 2.fleka musime dat. Ta skupina je oproti lonsku snova. Skoda jen toho Zenitu, ten je jinde, pral jsem si Pilsen.

Ajax: Nejvic vyrovnana skupina, kde muze postoupit kazdej. Cekam, ze se o body budou obirat vsici navzajem. Mirne favorizuju Celtu z 1. a Ajax z 2.fleku

Feye: Pres Mutanty cesta nepovede, takze musej uhrat 4 body s Turkama, coz bude tezky, ale hratelny. UKR liga sla po valce cela do kelu, Zorja bude jen do poctu, takze kdo s ni ztrati, tomu budou chybet body k postupu.

PSV: Tech mne je vylozene lito, ale 3. fleka udelaj bez problemu a pak vyhrajou celou EL!

Reagovat
Stiksxx

Diky za předpověď titulu. Je to snad prokletí nizozemských klubu. Ajax taky byl losovanej pravidelne k Barce apod. Ten třetí flek bejt musí. A zkusil bych ty Atlety potahat.

Reagovat
jáá

tak tak, kalsika: Barca,PSG pak Real, City + BVB jedna lepší než druhá :D

Reagovat
jáá

teď už jen věřit, že se bude dařit!!

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto kole je az prilis mnoho jasnych favoritu, svazte mne ruce at nenaleju prachy na ucet a neprotocim je u sazkovky

Reagovat
pepinho2

Černý za Jong.

Reagovat
Stiksxx

Hmmm.tak to zítra nebude. Mozna Bosz jeste zkusí starou sestavu proti bidakum a kdyz se nechytnou,tak je potřeba někoho vyměnit.

Reagovat
pepinho2

Dneska naprostá tragédie, o půlce šel dolů.(řekl bych, že kvůli výkonu, ne kvůli případné nominaci..

Reagovat
smazaný uživatel

Tam hráli špatně snad všichni ale

Reagovat
smazaný uživatel

Henriksen do Anderlechtu a ja naivne veril, ze 22 mega do klubove kasy za Janssena by mohlo tento prestupak stacit

Reagovat
Stiksxx

Tak to v te EL nevím nevím...

Reagovat
jáá

asi tak :/ když už tak jsem myslel, že půjde teda výš...a už je to jasný?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to ja taky, AZ sice prerostl, ale ze by RSC byl zrovna takovej karierni posun, bych nerekl, nicmene belgicka liga nastavuje holandske par let zada, prachy nejsou koncentrovany jen ve trech klubech a tim padem maji sirsi spicku co hraje o titul, takze mirnej posun alespon co se tyce atraktivity ligy to pro neho bude

Reagovat
Stiksxx

Ono je to dany i tím jejich play-off o titul. To se mi docela líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne

Reagovat
smazaný uživatel

no to sme v pici a to este diplomaticky receno, na druhou stranu ja se vedeni az tolik nedivim, ze uz ho pusti, na Markusovi je od zacatku sezony videt, ze je myslenkama nekde jinde, bohuzel s nim nam odejde tretina golu (dve tretiny uz odesly), bo na AM se asi vysune van Overeem, kterej je rychlej, sikovnej dribler, ale zoufale zbrklej a neproduktivni

Reagovat
Stiksxx

Se vyhraje. Vy to zase skvele doplnite

Jako posun uz potreboval. Andrlecht neni špatná stace. I kdyz bych si ho dokázal představit v lepším.

Ale koeficient bude bohuzel asi trpět. Ale samozřejmě se vedení taky nedivím.

Reagovat
AjaxFans

Od Gudejliho jsem čekal víc.Ten týpek je někdy absolutně neviditelný a jediné co dela,tak posouvá míč dál.Na to,ze si vydupal příchod otca a bratra k Ajaxu je to slabounke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele